SOCIAAL STATUUT EN MOBILITEIT INHOUDSOPGAVE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAAL STATUUT EN MOBILITEIT INHOUDSOPGAVE"

Transcriptie

1 SOCIAAL STATUUT EN MOBILITEIT INHOUDSOPGAVE Blz. HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Inleiding Doelstelling Doelgroep Uitgangspunten Rol en functie van het Directieteam, de Commissie voor GO en de Ondernemingsraad Werkgelegenheidsgarantie Relatie sociaal statuut met CAR/UWO Rheden Vacaturebeleid Adviseur Communicatieplan 4 HOOFDSTUK 2 PROCEDUREBESCHRIJVING BIJ (INGRIJPENDE) ORGANISATIEWIJZIGING EN AANWIJZING VERVALLENDE FORMATIEPLAATSEN Voornemen tot reorganisatie Aanwijzing vervallende formatieplaatsen Stappenplan Wijze van totstandkoming van het inrichtingsplan Volgorde van bovenformatief geplaatsten 7 HOOFDSTUK 3 HERPLAATSING Uitgangspunt Mobiliteitsplan Passende c.q. geschikte functie Passende functie Geschikte functie Voorrang en volgorde Om- en bijscholing Herplaatsing Uitgangspunten bij herplaatsing Bedenkingen tegen het voornemen Geen passende of geschikte functie Verplichting ambtenaar 11 HOOFDSTUK 4 RECHTSPOSITIE NA HERPLAATSING Salaris en salarisaanspraken Functiegebonden toelagen Persoonsgebonden toelagen Studiefaciliteiten Aanvullende scholing Proeftijd bij herplaatsing Tijdelijke plaatsing in afwachting van een passende of geschikte functie 13

2 INHOUDSOPGAVE Blz. HOOFDSTUK 5 BIJZONDERE BEPALINGEN BIJ DE OVERGANG NAAR EEN ANDERE WERKGEVER IN HET KADER VAN PRIVATISERING OF VERZELFSTANDIGING Algemeen Werkgelegenheid en werkgelegenheidsgarantie Sociaal plan Rechtspositievergelijking Studiefaciliteiten Van gemeentewege verstrekte leningen Overige rechten 15 HOOFDSTUK 6 FACILITEITEN NA ONTSLAG OP EIGEN VERZOEK IN VERBAND MET OPHEFFING EIGEN FUNCTIE Algemeen Aanvulling op nieuw salaris Proportioneel uitbetalen van toekomstige gratificatie wegens ambtsjubileum Toekenning van een mobiliteitspremie bij ontslag uit gemeentedienst Toekenning van een mobiliteitspremie bij deeltijdontslag uit gemeentedienst Toekenning van faciliteiten bij aanvaarding van werk elders Ontheffing van terugbetalingsverplichtingen Toekenning van een mobiliteitspremie bij ontslag wegens deeltijdpensioen Faciliteiten voor de opbouw van een eigen zaak Tegemoetkoming in verhuiskosten 17 HOOFDSTUK 7 ONTSLAG WEGENS OPHEFFING FUNCTIE (ARTIKEL 8:3 CAR/UWO Rheden) Algemeen Proportioneel uitbetalen toekomstige gratificatie wegens ambtsjubileum Ontheffing van terugbetalingsverplichtingen 18 HOOFDSTUK 8 SLOTBEPALINGEN Hardheidsclausule Citeertitel Inwerkingtreding en geldingsduur 19

3 HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding In de gemeente kunnen zich zeer uiteenlopende organisatieveranderingen voordoen. Het is in de afgelopen jaren, ondanks de organisatieveranderingen die zich hebben voorgedaan, steeds gelukt gedwongen ontslagen als gevolg van de organisatieverandering, te voorkomen. Dat heeft inspanning gekost, zowel van de individuele medewerkers die daarbij betrokken waren als van de organisatie. De gemeente Rheden heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat van haar verwacht mocht worden om -samen met de betrokken ambtenaar- te werken aan een passende oplossing. Dat betekende soms een oplossing buiten de gemeente Rheden. Dit standpunt geldt ook nu nog. Het bestuur van de gemeente Rheden verplicht zich tot het leveren van een maximale inspanning om te bereiken dat voor alle ambtenaren werkgelegenheid behouden blijft. In dit Sociaal Statuut wordt aangegeven wat van de gemeente Rheden, als werkgever, en van de individuele medewerker verwacht mag worden in tijden van organisatieverandering, waarvan verandering van taken en/of formatiereductie het gevolg is. Met uiteraard als achterliggend doel om gedwongen ontslagen, waar dat maar enigszins mogelijk is, te voorkomen De ene organisatieverandering is de andere niet. Soms betreft het één afdeling, waarbij slechts een klein aantal ambtenaren betrokken is, soms kan het ook de gehele organisatie betreffen. In hoofdstuk 2 staan de typen van organisatieverandering aangegeven. 1.2 Doelstelling Het Sociaal statuut kent drie doelstellingen: 1 Het vastleggen van afspraken over de wijze waarop de gevolgen voor het personeel van organisatiewijzigingen sociaal en met maatwerk kunnen worden opgevangen 2 Het garanderen van een zorgvuldige procedure met voldoende inspraakmogelijkheden voor betrokkenen; 3 Vooraf duidelijkheid scheppen voor bestuur, management en adviseurs over de spelregels die zij bij organisatieverandering moeten hanteren. 1.3 Doelgroep Het Sociaal Statuut heeft betrekking op alle ambtenaren bij de gemeente Rheden, zowel: - met een ambtelijke aanstelling op grond van artikel 2:4 van de CAR/UWO Rheden als - in dienst (genomen) op arbeidsovereenkomst op grond van artikel 2:5 van de CAR/UWO Rheden.

4 1.4 Uitgangspunten Dat zijn: 1 de bestaande hoofdstructuur van het ambtelijk apparaat. Eventuele aanpassingen zullen pas worden overwogen, indien de uitkomsten van ingezette bezuinigingsoperaties daartoe onvermijdelijk noodzaken; 2 het streven naar behoud van werkgelegenheid voor de in dienst van de gemeente zijnde ambtenaren. Onder werkgelegenheid wordt daarbij verstaan: - werkzaam blijven binnen de organisatie van de gemeente Rheden in de eigen of een andere passende of geschikte functie (herplaatsing, zie hoofdstuk 3); - in het kader van uitbesteding of verzelfstandiging overgang naar een andere werkgever volgens het principe 'mens volgt functie' (zie hoofdstuk 5); - het aanvaarden van betaald werk elders c.q. het starten van een eigen bedrijf (zie hoofdstuk 6). 3 Gedwongen ontslagen worden voorkomen. Dat houdt in, dat: - de gemeente de inspanningsverplichting heeft het uiterste te doen om werkgelegenheid te behouden; - van de ambtenaar wordt verlangd dat deze zich alle redelijke inspanningen getroost om passend c.q. geschikt werk te verkrijgen; - alle van toepassing zijnde en in het navolgende omschreven maatregelen worden ingezet om gedwongen ontslag te voorkomen; - alleen indien na verloop van tijd (zie de hiernavolgende hoofdstukken) moet worden geconstateerd dat alle maatregelen om werkgelegenheid voor de ambtenaar te behouden hebben gefaald, met toepassing van artikel 8:3 van de CAR/UWO Rheden ontslag met toekenning van wachtgeld zal worden verleend. 1.5 Taken en functies a Directieteam Het DT ziet toe op de correcte uitvoering van de in dit Sociaal Statuut vastgelegde regels en afspraken. Het adviseert het College van Burgemeester en wethouders omtrent voorgenomen inrichtingsplannen. b Commissie voor Georganiseerd Overleg (GO) De Commissie voor GO overlegt over voorgenomen organisatiewijzigingen en heeft instemmingsrecht t.a.v. de afspraken gemaakt over het herplaatsings- en afvloeiingsbeleid als in dit Sociaal Statuut verwoord. Als de Commissie voor GO van mening is dat sprake is van dusdanig ingrijpende personele gevolgen dat hierover nadere afspraken moeten worden gemaakt, dan wordt door de gemeente een sociaal plan opgesteld. Over het sociaal plan moet in het Georganiseerd Overleg overeenstemming worden bereikt. De commissie houdt op het gevoerde beleid toezicht op basis van periodieke verantwoording door Burgemeester en Wethouders. c Ondernemingsraad Naast zijn adviesrecht op grond van artikel 25 WOR wordt de OR in staat gesteld na te gaan of het beleid conform de met het GO bereikte overeenstemming ten uitvoer wordt gelegd. In dat kader zal de Ondernemingsraad maandelijks (achteraf) worden geïnformeerd over de voortgang van de herplaatsingen.

5 d Plaatsingscommissie Het Directieteam treedt op als plaatsingscommissie. Afhankelijk van aard en zwaarte van organisatiewijzigingen kan het Directieteam een plaatsingscommissie met een andere samenstelling aanwijzen. Van zittingen van de plaatsingscommissie wordt verslag gelegd; het secretariaat berust bij het cluster POI. De plaatsingscommissie heeft tot taak om een uitspraak te doen welke functies als open dan wel gesloten (een functie is gesloten indien sprake is van ca. 75% gelijkblijvende taken) worden aangemerkt, alsmede aan welke ambtenaar de bovenformatieve status wordt toegekend op basis van de criteria genoemd onder Daarnaast adviseert zij het College over de passendheid dan wel geschiktheid van een functie. e Afdelingsmanager Leidinggevende verantwoordelijkheden blijven gedurende de bovenformatieve status bij de oorspronkelijke afdelingsmanager. Leidinggevende taken kunnen, mits daarover schriftelijke afspraken worden gemaakt, tijdelijk aan de leidinggevende worden overgedragen onder wiens verantwoordelijkheid werkzaamheden worden verricht. 1.6 Werkgelegenheidsgarantie Met het oog op goed werkgever- en werknemerschap is de termijn waarbinnen getracht wordt voor de betrokken ambtenaren een passende c.q. geschikte functie te verkrijgen op twee jaar gesteld. De inspanningen en activiteiten, van zowel werkgever als werknemer, die moeten leiden tot een passende c.q. geschikte functie, worden onverwijld na het bovenformatief worden van de ambtenaar gestart. Het is mogelijk om op grond van paragraaf 4.6 van dit Sociaal Statuut na één jaar een herplaatsing ongedaan te maken omdat blijkt dat de ambtenaar de functie, waarin hij/zij is herplaatst, naar het oordeel van Burgemeester en Wethouders niet op normaal goede wijze vervult. Ook kan de ambtenaar aannemelijk maken dat een blijvende vervulling daarvan redelijkerwijze niet van hem/haar kan worden verlangd. In dat geval wordt de genoemde termijn van twee jaar met één jaar verlengd. Indien het in de twee jaren resp. drie jaren niet mogelijk is gebleken de ambtenaar met succes te herplaatsen, wordt uiteindelijk uitvoering gegeven aan het gestelde in hoofdstuk 7 (ontslag met toepassing van artikel 8:3 CAR/UWO Rheden) relatie sociaal statuut met CAR/UWO Rheden Artikel 1.6 voorziet in ruimere afspraken dan zoals vervat in hoofdstuk 10d van de CAR/UWO Rheden en treedt in de plaats van het gestelde in artikel 10d:5, artikel 10d:6 en artikel 10d:7 van de CAR/UWO Rheden, dit onder toepassing van artikel 10d:3 van de CAR/UWO Rheden.

6 1.7 Vacaturebeleid Omdat de gemeentelijke organisatie steeds verder krimpt worden vrijkomende vacatures schaars. Daarnaast is het beleid om de inzetbaarheid van zittende ambtenaren te vergroten. Daarom geldt -nadat het Directieteam de vacature formeel heeft opengesteld- de volgende rangorde: a ambtenaren die vanuit een bovenformatieve status nog niet definitief herplaatst zijn; b (interne) ambtenaren, die zich als kandidaat voor de vacature hebben gemeld; c externe personen, indien (uiteindelijk) tot externe werving is besloten. 1.8 Adviseur Bij ingrijpende reorganisaties is het alleszins voor te stellen dat personeelsleden behoefte hebben om met een onafhankelijke adviseur te overleggen c.q. advies te vragen. Voor zover hieraan behoefte is kan het college -al dan niet op verzoek van de Ondernemingsraadten behoeve van hen een externe (onafhankelijke) adviseur aanwijzen. 1.9 Communicatieplan Het is belangrijk om gedurende de gehele doorlooptijd van reorganisaties medewerk(st)ers optimaal van informatie te voorzien. Hiertoe wordt onder verantwoordelijkheid van het Directieteam een communicatieplan opgesteld.

7 HOOFDSTUK 2 PROCEDUREBESCHRIJVING BIJ (INGRIJPENDE) ORGANISATIEWIJZIGING EN AANWIJZING VERVALLENDE FORMATIEPLAATSEN 2.1 Voornemen tot reorganisatie Indien het Directieteam besloten heeft om het College ingrijpende wijzigingen voor te stellen in de organisatiestructuur van het ambtelijk apparaat stelt hij de betrokken ambtenaren, de Ondernemingsraad en de Commissie voor Georganiseerd Overleg schriftelijk van dit voornemen en de daaraan ten grondslag liggende overwegingen op de hoogte Onder ingrijpende wijzigingen, als bedoeld in het voorgaande lid, worden verstaan: - een ander organisatiemodel; - het overhevelen van (een deel van) de formatie van een organisatorische eenheid naar een ander, publiek- of privaatrechtelijk, lichaam; - gemeentelijke herindeling; - formatiereductie Tot eventuele wijzigingen, als hiervoor bedoeld, wordt niet besloten voordat aan de Ondernemingsraad gelegenheid is geboden om advies uit te brengen over de voorgenomen wijzigingen en de Commissie voor Georganiseerd Overleg daarmee heeft ingestemd. Indien er sprake is van een wijziging als gevolg van formatiereductie heeft de OR bovengenoemd adviesrecht, maar kan volstaan worden met het GO daarvan schriftelijk op de hoogte te stellen en te melden dat dit sociaal statuut van toepassing zal zijn Zo spoedig mogelijk nadat Burgemeester en Wethouders kennis hebben genomen van het advies van de Ondernemingsraad en de Commissie voor Georganiseerd Overleg bepalen zij een definitief standpunt ten aanzien van hun in lid 1 bedoelde voornemens. De Ondernemingsraad en de Commissie voor Georganiseerd Overleg worden omtrent dit standpunt en de uiteindelijk daaraan ten grondslag liggende overwegingen schriftelijk geïnformeerd.

8 Aanwijzing vervallende formatieplaatsen Indien bij organisatieonderdelen een vermindering of opheffing van taken (al dan niet als gevolg van een ingrijpende wijziging als bedoeld in 2.1) plaats heeft, zullen de betreffende formatieplaatsen worden opgeheven. Aan degenen die op deze formatieplaatsen geplaatst zijn, zal de bovenformatieve status worden toegekend en op hen is dit sociaal statuut van toepassing Indien sprake is van gedeeltelijke bovenformativiteit vindt in het kader van het formatieplan zoveel mogelijk clustering plaats tot volwaardige functies. Het toekennen van de bovenformatieve status geschiedt vervolgens op basis van de volgorde als genoemd onder Stappenplan Wijze van totstandkoming van het inrichtingsplan Het inrichtingsplan dat -mede afhankelijk van aard en zwaarte van de organisatiewijziging- wordt gemaakt, bestaat uit het formatieplan en het personeelsplan. In voorkomende gevallen kan het Directieteam besluiten tot een andere passende vorm die het maken van de noodzakelijke afwegingen mogelijk maakt. Alvorens tot toekenning van de bovenformatieve status als bedoeld in paragraaf 2.2 over te gaan wordt door de afdelingsmanager het volgende stappenplan in acht genomen: Inventarisatie huidige functies/bezetting Formatieplan - Functievorming (het ontwikkelen van nieuwe functies op basis van gehandhaafde taken). Indien slechts een gedeelte van een formatieplaats vervalt wordt gestreefd naar clustering tot volwaardige functies. - Opstellen formatieplan (waarin de nieuwe organisatie wordt beschreven met inbegrip van functie-/competentieprofielen van de nieuwe functies). Het formatieplan wordt, alvorens ter goedkeuring aan het College van Burgemeester en wethouders, ter advisering aan de Ondernemingsraad voorgelegd. Vervolgens verricht de plaatsingscommissie op voorstel van de afdelingsmanager haar werkzaamheden als genoemd onder 1.5, uitmondend in een personeelsplan, waarin koppeling van de functie aan de ambtenaar plaatsvindt. Vaststelling van het personeelsplan geschiedt door het College van Burgemeester en wethouders, nadat het Directieteam en OR daarover advies hebben uitgebracht. In het personeelsplan worden de functies gekoppeld aan medewerk(st)ers en wordt aan medewerk(st)ers de bovenformatieve status toegekend. Daarbij wordt zonodig toepassing gegeven aan het hierna onder gestelde. Burgemeester en Wethouders doen van de toekenning van de bovenformatieve status schriftelijk mededeling aan de ambtenaren die dat betreft. Op dat moment start de werkgelegenheidsgarantietermijn genoemd in Let wel: de vraag welke formatieplaatsen komen te vervallen zal pas kunnen worden beantwoord, nadat de politieke besluitvorming m.b.t. bezuinigingsoperaties en reorganisaties is vertaald in personele consequenties. Pas dan zal duidelijkheid ontstaan over de vraag hoeveel en welke formatieplaatsen in het geding zijn en welke ambtenaren dat betreft.

9 2.3.2 Volgorde van bovenformatief geplaatsten Heeft de vermindering of opheffing van taken betrekking op (nagenoeg) identieke functies, dan zal de bovenformatieve status worden vastgesteld als volgt: - zij die de wens daartoe te kennen hebben gegeven 2 - zij die blijkens opleidings- en (werk)ervaringsgegevens het minst voor hun functie geschikt zijn gebleken. Indien er sprake is van gelijke geschiktheid: - zij die het minst aantal jaren in overheidsdienst werkzaam zijn. Alvorens de bovenformatieve status toe te kennen brengt de Plaatsingscommissie, aan de hand van een vooraf bepaald toetsingskader, en nadat de ambtenaar ter zake is gehoord, daarover advies aan het College van Burgemeester en wethouders uit. 2 Deze bepaling beoogt op generlei manier rechten op afkoopsommen o.i.d. toe te kennen anders dan de faciliteiten als genoemd in hoofdstuk 6.

10 HOOFDSTUK 3 HERPLAATSING 3.1 Uitgangspunt Onverminderd het bepaalde in artikel 15:1:10 en 8:3 van de CAR/UWO Rheden kan de ambtenaar wiens functie als gevolg van reorganisatie vervalt, worden herplaatst in een passende c.q. geschikte functie. Herplaatsing geschiedt bij voorkeur in een functie met een zelfde functioneel schaalniveau als van toepassing voor de functie die verlaten wordt. 3.2 Mobiliteitsplan Voor en met de ambtenaar die voor herplaatsing in aanmerking komt wordt door de afdelingsmanager een individueel mobiliteitsplan opgesteld waarin de aanpak wordt vastgelegd die tot herplaatsing van de betrokken ambtenaar moet leiden. De afdelingsmanager wordt daarin ondersteund door een P&O-adviseur, die als procesbegeleider optreedt. Alvorens tot het opstellen van een plan over te gaan wordt de betrokken ambtenaar in de gelegenheid gesteld om zijn voorkeur voor maximaal 3 functies kenbaar te maken. Deze functies worden opgenomen in het mobiliteitsplan. Een mobiliteitsplan omvat o.a.: - een inventarisatie van functies of functietypen die voor de ambtenaar in principe passend of geschikt worden geacht; - zonodig een loopbaanoriëntatie en/of opleidingsadvies; - zonodig scholing en/of bijscholing; - eventuele andere maatregelen, die herplaatsing kunnen bevorderen; - afspraken over de werkzaamheden die aan de ambtenaar -in afwachting van een herplaatsingzullen worden opgedragen. Indien er zich direct mogelijkheden tot plaatsing in een andere functie voordoen, al dan niet bij de gemeente, dan wordt hiertoe meteen een voorstel uitgewerkt. De beslissing omtrent de herplaatsing berust bij Burgemeester en Wethouders na advies van het Directieteam. 3.3 Passende c.q. geschikte functie Passende functie Waar mogelijk zullen ambtenaren aan wie de bovenformatieve status is toegekend worden herplaatst in een passende functie binnen de gemeentelijke organisatie. De werkgever levert een uiterste inspanning om tenminste één passende functie aan te bieden. Volgens artikel 15:1:10 lid 1 van de CAR/UWO Rheden, wordt onder een passende functie verstaan: een functie die de ambtenaar redelijkerwijs in verband met zijn persoonlijkheid, zijn omstandigheden, zijn competenties en de voor hem bestaande vooruitzichten kan worden opgedragen. De mogelijkheid van volledig keuzepensioen wordt hier mede onder begrepen.

11 Onder persoonlijkheid, zijn omstandigheden, zijn competenties en de voor hem bestaande vooruitzichten kunnen onder meer worden verstaan: interesse, capaciteiten, ervaring, leeftijd, gezondheidstoestand, (gezins-)omstandigheden, scholing, salaris en salarisaanspraken 3. Ingeval er meerdere kandidaten beschikbaar zijn voor een passende functie geldt voor de bepaling van de volgorde de volgende rangorde: - zij die blijkens opleidings- en (werk)ervaringsgegevens het meest daarvoor geschikt zijn. Indien er sprake is van gelijke geschiktheid: - zij die het meeste aantal jaren in overheidsdienst werkzaam zijn Geschikte functie Indien het niet mogelijk blijkt een ambtenaar te herplaatsen in een passende functie, dan kan deze worden herplaatst in een geschikte functie. Daaronder wordt verstaan: een functie, niet vallend onder het begrip passend, die de ambtenaar bereid is te vervullen. Ingeval er meerdere kandidaten beschikbaar zijn voor een geschikte functie geldt voor de bepaling van de volgorde de volgende rangorde: - zij die blijkens de voor hen vastgestelde POP (persoonlijk ontwikkelplan), opleidings- en ervaringsgegevens eventueel aangevuld met de resultaten van een potentieelbeoordeling het meest daarvoor geschikt zijn. Indien er sprake is van gelijke geschiktheid: - zij die het meeste aantal jaren in overheidsdienst werkzaam zijn Voorrang en volgorde Bij de vervulling van een vacature geniet de ambtenaar die moet worden herplaatst voorrang boven andere gegadigden. Indien er meerdere kandidaten zijn voor een voor hen passende functie gaan ambtenaren in vaste dienst vóór ambtenaren in tijdelijke dienst Tijdelijke dienstverbanden kunnen uitsluitend worden verlengd indien door het Directieteam is vastgesteld dat voor de betreffende functie geen ambtenaar geschikt is (te maken). 3.4 Om- en bijscholing Krachtens artikel 15:1:26 van de CAR/UWO Rheden kan o.a. aan de ambtenaar die intern wordt herplaatst de verplichting worden opgelegd scholing te ondergaan. De aan de opleiding als zodanig verbonden kosten van zulke functiegerichte opleidingen komen ten laste van de gemeente. 3 Blijkens geldende jurisprudentie geldt een aanbod voor een functie tot 2 schalen lager als passend, mits salarisaanspraken worden gegarandeerd.

12 3.5 Herplaatsing Uitgangspunten bij herplaatsing Bij het nemen van besluiten tot herplaatsing wordt met de volgende gegevens rekening gehouden: - de geschiktheid van de ambtenaar voor een functie, zoals die blijkt uit opleidings- en (werk)ervaringsgegevens en eventuele geschiktheidstesten; - de voorkeur van de ambtenaar voor bepaalde functies; - de overheidsdiensttijd van de ambtenaar; - het type dienstverband van de ambtenaar. De ambtenaar is verplicht mee te werken aan gesprekken en testen die nodig zijn voor het bepalen van de geschiktheid. De kosten hiervan zijn voor rekening van de gemeente. De ambtenaar is niet verplicht de uitslag van testen aan de werkgever mede te delen Bedenkingen tegen het voornemen Alvorens tot herplaatsing over te gaan wordt de ambtenaar in staat gesteld om zijn eventuele bedenkingen -schriftelijk en binnen veertien dagen- bij het Directieteam tegen het voorstel kenbaar te maken. Indien de ambtenaar hiervan gebruik maakt wordt hij, desgewenst vergezeld van een raadsman, binnen veertien dagen gehoord. Van deze hoorzitting wordt een verslag gemaakt Geen passende of geschikte functie a Indien de gemeente er niet in slaagt om de ambtenaar een passende dan wel geschikte functie aan te bieden zullen de gemeente en de ambtenaar zich inspannen om gezamenlijk een structurele oplossing te vinden. Middelen daarvoor kunnen zijn: - bijscholing en omscholing; - het tijdelijk verrichten van taken binnen de gemeentelijke organisatie; - tijdelijke detachering naar een externe organisatie; - outplacementbegeleiding. b De kosten van bijscholing, omscholing en outplacementbegeleiding zijn voor rekening van de gemeente. c Indien de gemeente na zorgvuldig onderzoek constateert dat binnen de in artikel 1.6 gegeven werkgelegenheidsgarantietermijnen geen structurele oplossing als bedoeld onder a kan worden gevonden, zal de ambtenaar eervol ontslag wegens reorganisatie worden verleend als bedoeld in artikel 8:3 van de CAR/UWO Rheden. De bovenwettelijke werkloosheidsuitkeringsregeling van hoofdstuk 10a van de CAR/UWO Rheden is van toepassing, indien recht bestaat op een uitkering krachtens de WW.

13 3.5.4 Verplichting ambtenaar a De ambtenaar is verplicht om een passende functie die hem met inachtneming van de herplaatsingprocedure is toegewezen te aanvaarden, onverminderd zijn recht van bezwaar en beroep. 4 b Wanneer de ambtenaar na herhaald en zorgvuldig overleg weigert om een passende functie te aanvaarden of niet meewerkt aan het vinden van een oplossing als bedoeld in het vorige artikel kan het college van Burgemeester en wethouders overgaan tot ontslag. Daarbij kan het College bij de instelling die de Werkloosheidswet uitvoert melding maken van het feit dat de betreffende ambtenaar weigert een passende of geschikte functie te aanvaarden of niet meewerkt aan een oplossing als bedoeld in het vorige artikel. 4 Beslissingen in het kader van herplaatsing zijn besluiten in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Van toepassing is het Reglement Bezwarenprocedure Personeelsaangelegenheden.

14 HOOFDSTUK 4 RECHTSPOSITIE NA HERPLAATSING 4.1 Salaris en salarisaanspraken 1 Herplaatsing binnen de gemeentelijke organisatie geschiedt in beginsel in een functie met een functioneel schaalniveau -zoals bedoeld in de Bezoldigingsregeling dat tenminste gelijk is aan dat van de opgeheven functie. 2 De ambtenaar, die niet in een functie met een gelijk functioneel schaalniveau kan worden herplaatst en een functie aanvaardt met een lager functioneel schaalniveau, wordt benoemd in die functie, maar behoudt het salaris en de salarisaanspraken, verbonden aan de oorspronkelijke functie op het moment van herplaatsing. 5 3 Onder salarisaanspraken als hiervoor bedoeld worden verstaan de schriftelijk vastgelegde salarisaanspraken, daaronder begrepen een eventuele nog van toepassing zijnde doorloop tot en met het maximum van de functieschaal dan wel uitloopschaal indien men daar reeds in is geplaatst. 4.2 Functiegebonden toelagen 6 a Voor de ambtenaar die wordt overgeplaatst naar een andere functie binnen de gemeentelijke organisatie vervallen de functiegebonden toelagen. b Aan de ambtenaar wiens bezoldiging als gevolg van het vervallen van de functiegebonden toelagen een blijvende verlaging ondergaat wordt indien en voor zover het verdwijnen van de toelagen een verlaging van de bezoldiging inhoudt- een aflopende compensatie toegekend indien de ambtenaar deze toelagen gedurende tenminste 2 jaren zonder wezenlijke onderbreking heeft genoten. c Deze compensatie kent het volgende verloop: - het eerste jaar na de herplaatsing ontvangt de ambtenaar 100% van de daling van de bezoldiging die het gevolg is van het vervallen van de toelagen; - het tweede jaar na de herplaatsing wordt 75% van de daling van de bezoldiging die het gevolg is van het vervallen van de toelagen ontvangen; - het derde jaar na de herplaatsing wordt 50% van de daling van de bezoldiging die het gevolg is van het vervallen van de toelagen ontvangen; - het vierde jaar na de herplaatsing wordt 25% van de daling van de bezoldiging die het gevolg is van het vervallen van de toelagen ontvangen. 4.3 Persoonsgebonden toelagen 7 De ambtenaar die wordt herplaatst in een andere functie binnen de gemeentelijke organisatie behoudt recht op zijn persoonsgebonden toelagen. 5 Let wel: over het zgn. garantieloon kan -mits lokaal geregeld- recht op de eindejaarsuitkering bestaan. 6 Functiegebonden toelagen (bijv. de vergoeding voor onregelmatige diensten, teamcoördinator, ) komen te vervallen als de ambtenaar een functie gaat vervullen die op deze toelagen geen recht geeft. Teneinde een al te plotselinge inkomensachteruitgang te voorkomen wordt hier een afbouwregeling getroffen. 7 Een voorbeeld van een persoonsgebonden toelage is een toelage die de ambtenaar in het verleden op grond van artikel 10 van de Bezoldigingsregeling is toegekend wegens langdurige bijzondere uitoefening van de functie.

15 4.4 Studiefaciliteiten De ambtenaar die wordt overgeplaatst naar een andere functie binnen de gemeentelijke organisatie behoudt recht op de hem toegekende studiefaciliteiten indien hij de studie na herplaatsing voortzet. Besluit hij na overleg met zijn nieuwe leidinggevende te stoppen met zijn studie, dan wordt hij ontheven van de eventuele terugbetalingsverplichting daarvan. 4.5 Aanvullende scholing De gemeente en de ambtenaar onderzoeken samen de noodzaak van om- of bijscholing na herplaatsing en leggen afspraken vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan. De kosten van scholing zijn voor rekening van de gemeente. 4.6 Proeftijd bij herplaatsing 1 Bij een interne herplaatsing geldt een proeftijd van een jaar: indien binnen dat jaar blijkt dat de ambtenaar de functie waarin hij is herplaatst niet op normaal goede wijze vervult, kan de herplaatsing ongedaan worden gemaakt. In dat geval worden, gedurende maximaal de daarvoor in artikel 1.6 genoemde werkgelegenheidsgarantietermijnen, de mogelijkheden voor een nieuwe herplaatsing onderzocht. 2 Het onder 1 vermelde geldt ook ingeval de ambtenaar aannemelijk maakt dat een blijvende vervulling daarvan redelijkerwijze niet van hem kan worden verlangd. 4.7 Tijdelijke plaatsing in afwachting van een passende of geschikte functie 1 Is interne herplaatsing in een passende functie (nog) niet op korte termijn mogelijk en kan ook een geschikte functie op korte termijn (nog) niet worden aangeboden, dan kan de ambtenaar aan wie de bovenformatieve status is toegekend vooralsnog tijdelijk worden geplaatst bij een ander organisatieonderdeel. 2 Gedurende die tijdelijke plaatsing worden zoveel mogelijk hem passende of geschikte werkzaamheden opgedragen.

16 HOOFDSTUK 5 BIJZONDERE BEPALINGEN BIJ DE OVERGANG NAAR EEN ANDERE WERKGEVER IN HET KADER VAN PRIVATISERING OF VERZELFSTANDIGING 5.1 Algemeen Uitgangspunt bij de privatisering of verzelfstandiging van organisatieonderdelen is dat de werkgelegenheid van de betrokken ambtenaren behouden blijft en dat zij, voor zover althans werkzaam in een dienstverband voor onbepaalde tijd, zoveel mogelijk integraal naar de nieuwe werkgever overgaan. Op het moment van operationeel worden van de organisatie van de nieuwe werkgever wordt aan de betrokken ambtenaar ontslag uit gemeentedienst verleend. 5.2 Werkgelegenheid en werkgelegenheidsgarantie Uitgangspunt is dat met de nieuwe werkgever wordt overeengekomen dat aan betrokkenen een dienstverband wordt aangeboden, zodat hun arbeidsplaatsen in stand worden gehouden. Voor zover, om welke reden dan ook, tewerkstelling bij de nieuwe werkgever niet mogelijk blijkt, wordt het dienstverband met de gemeente gehandhaafd en geschiedt plaatsing in een andere passende of geschikte functie volgens de bepalingen van hoofdstuk 3. Bij het aanbieden van een functie door de nieuwe werkgever wordt waar mogelijk met de nieuwe werkgever overeengekomen dat de volgende volgorde van passende arbeid geldt: 1 in principe geldt als uitgangspunt man/vrouw volgt functie ; 2 indien meerdere kandidaten voor dezelfde functie voor aanstelling in aanmerking komen, geldt de volgende volgorde: - zij die de leeftijd van 35 jaar hebben bereikt, te beginnen met het hoogste aantal overheidsdienstjaren; - zij die jonger zijn dan 35 jaar, te beginnen met het hoogste aantal overheidsdienstjaren. Waar geen sprake is van een wezenlijke functiewijziging, wordt geen selectieprocedure doorlopen. 3 een gelet op de persoonlijkheid, omstandigheden en bestaande vooruitzichten van betrokkene passende functie, die ten hoogste twee functie-niveau s lager kan liggen dan de huidige; 4 een functie, die niet valt onder het begrip passend, maar wel geschikt wordt geacht door de organisatie en door de ambtenaar wordt aanvaard. Sociaal plan Als het Georganiseerd Overleg van mening is dat de privatisering of verzelfstandiging zodanig ingrijpende personele gevolgen met zich mee brengt dat hierover aanvullende afspraken moeten worden gemaakt, dan wordt -vóórdat definitieve besluiten ten aanzien van ambtenaren worden genomen- door de gemeente een sociaal plan opgesteld. Dit plan regelt de overplaatsingsprocedure (inclusief de ontslag- en aanstellingsprocedure van de over te plaatsen ambtenaren) en bevat rechtspositionele bepalingen. Over dit sociaal plan moet overeenstemming worden bereikt met het Georganiseerd Overleg.

17 5.4 Rechtspositievergelijking 1 Indien de betrokken ambtenaren overgaan naar een privaatrechtelijke of een andere publiekrechtelijke werkgever waarvoor een afwijkende rechtspositieregeling of CAO geldt, dan maakt de gemeente een vergelijking tussen de betreffende arbeidsvoorwaardenpakketten. 2 Indien uit de vergelijking blijkt dat het totaalpakket van arbeidsvoorwaarden (bestaande uit in ieder geval salaris, uitkeringen en toelagen, (pré-)pensioen, vakantie, ziektekostenregeling en werkloosheidsregeling) bij de nieuwe werkgever minder is dan het totaalpakket bij de gemeente, dan worden in het sociaal plan nadere afspraken gemaakt over afbouw, behoud of compensatie van aanspraken. 3 Het sociaal plan bevat in ieder geval de volgende onderwerpen: - De wijze waarop met salarisaanspraken, daaronder begrepen een eventuele nog van toepassing zijnde doorloop (t/m het maximum van de functieschaal) in de op het moment van overgang geldende gemeentelijke salarisschaal wordt omgegaan; - De wijze waarop degenen, die nu reeds zijn ingeschaald in de voor hen geldende uitloopschaal, het voor deze schaal geldende doorloopperspectief, zijnde het maximum van de (uitloop)schaal, behouden; - De wijze waarop de vaste aanstelling van ambtenaren ook bij de nieuwe werkgever wordt omgezet in een vaste aanstelling dan wel een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zonder proeftijd. 5.5 Studiefaciliteiten Toegekende studiefaciliteiten worden voor de duur van de toekenning gegarandeerd. Van een terugbetalingsverplichting wordt ontheffing verleend, indien een studie wordt gestaakt in verband met een functiewijziging als gevolg van de privatisering of verzelfstandiging of in verband met het gaan volgen van een andere studie, die van belang is voor, uit de verzelfstandiging voortvloeiende, vervulling van een nieuwe functie. 5.6 Van gemeentewege verstrekte leningen Voor van gemeentewege verstrekte leningen geldt dat zij desgewenst worden gecontinueerd op de voorwaarden, zoals op de datum van overgang van toepassing, voor zover en zolang het dienstverband met de nieuwe werkgever gehandhaafd blijft. 5.7 Overige rechten Waar mogelijk en nodig gelden bij privatisering of verzelfstandiging dezelfde uitstroom- en doorstroombevorderende maatregelen als hierna vermeld in hoofdstuk 6.

18 HOOFDSTUK 6 FACILITEITEN NA ONTSLAG OP EIGEN VERZOEK IN VERBAND MET OPHEFFING EIGEN FUNCTIE 6.1 Algemeen Indien een ambtenaar die, omdat hij/zij een met opheffing bedreigde of opgeheven functie bekleedt, bereid is buiten de gemeentelijke organisatie een functie in loondienst te aanvaarden, dan wel een zelfstandig beroep of bedrijf te starten, gelden de hiernavolgende uitstroom- en doorstroom-bevorderende mogelijkheden. De toepassing ervan is per definitie maatwerk hetgeen wil zeggen dat faciliteiten worden toegekend passend bij de individuele situatie. De eventuele toekenning van faciliteiten vindt plaats in een gezamenlijk overleg van het betreffende directielid, afdelingsmanager en P&O-adviseur. 6.2 Aanvulling op nieuw salaris Indien de ambtenaar als bedoeld in het eerste lid een functie van tenminste een gelijke omvang accepteert buiten de gemeentelijke organisatie, kan de gemeente het brutosalaris gedurende een nader overeen te komen termijn van in principe twee jaar aanvullen tot aan het niveau van het brutosalaris dat de ambtenaar genoot direct voorafgaand aan het ontslag. Bij wijze van maatwerk is een langere termijn mogelijk. Bij het accepteren van een functie met een kleinere omvang wordt de hiervoor bedoelde vergoeding naar rato toegekend. 6.3 Proportioneel uitbetalen van toekomstige gratificatie wegens ambtsjubileum Bij ontslag op eigen verzoek wordt de eerstkomende gratificatie wegens ambtsjubileum naar rato van de reeds opgebouwde dienstjaren uitbetaald mits daarop binnen 5 jaar na ontslagdatum recht zou ontstaan. Deze regel blijft buiten toepassing indien het ontslag verband houdt met het aanvaarden van een functie elders, waarin de aanspraken op een jubileumgratificatie doorlopen. 6.4 Toekenning van een mobiliteitspremie bij ontslag uit gemeentedienst Behoudens ingeval toekenning van de aanvulling onder 6.2 kan bij ontslag op eigen verzoek zonder recht op wachtgeld of uitkering een bruto gratificatie worden toegekend aan: - de ambtenaar wiens functie volgens het personeelsplan is opgeheven en voor wie binnen redelijke termijn geen herplaatsingmogelijkheden bestaan; - de ambtenaar door wiens vertrek een formatieplaats wordt vrijgemaakt die daadwerkelijk door een herplaatsingkandidaat wordt opgevuld. 6.5 Toekenning van een mobiliteitspremie bij deeltijdontslag uit gemeentedienst Behoudens ingeval toekenning van de aanvulling onder 6.2 kan bij deeltijdontslag op eigen verzoek zonder recht op wachtgeld of uitkering een op de individuele situatie afgestemde gratificatie worden toegekend aan: - de ambtenaar wiens functie volgens het formatieplan is opgeheven en voor wie binnen redelijke termijn geen herplaatsingmogelijkheden bestaan; - de ambtenaar door wiens vertrek een formatieplaats wordt vrijgemaakt die daadwerkelijk door een herplaatsingkandidaat wordt opgevuld.

19 6.6 Toekenning van faciliteiten bij aanvaarding van werk elders Indien door de ambtenaar voldoende aannemelijk wordt gemaakt dat hij bij een andere werkgever een functie kan aanvaarden die leidt tot definitieve uitstroom dan kunnen hem faciliteiten (bijv. faciliteiten voor omscholing) worden toegekend. Aan de ambtenaar die zijn functie (dreigt te) verliezen en die elders een functie aanvaardt kan gedurende een jaar een terugkeergarantie naar de gemeente Rheden worden verleend. 6.7 Ontheffing van terugbetalingsverplichtingen Bij ontslag op eigen verzoek kan ontheffing worden verleend: 1 van de verplichting tot terugbetaling van de eerder toegekende tegemoetkoming in verhuiskosten als bedoeld in hoofdstuk 18 van de CAR/UWO Rheden; 2 van de verplichting tot terugbetaling van eerder toegekende studiefaciliteiten; 3 van de verplichting tot terugbetaling van de gedurende ouderschapsverlof ontvangen bezoldiging als bedoeld in artikel 6:5:5 CAR/UWO Rheden. 6.8 Toekenning van een mobiliteitspremie bij ontslag wegens deeltijd Keuzepensioen 8 Onverlet artikel 3:5:1 CAR/UWO Rheden kan ter stimulering van ontslagneming wegens gebruikmaking van deeltijd-keuzepensioen een op de individuele situatie afgestemde gratificatie worden toegekend aan: - de ambtenaar wiens functie volgens het formatieplan is opgeheven en voor wie binnen redelijke termijn geen herplaatsingsmogelijkheden bestaan; - de ambtenaar die gedeeltelijk boventallig is geworden en voor wie binnen redelijke termijn geen herplaatsingsmogelijkheden bestaan. 6.9 Faciliteiten voor de opbouw van een eigen zaak Bij ontslag op eigen verzoek kan, voor zover wordt voldaan aan daarvoor nader te stellen voorwaarden, de gemeente gedurende bepaalde tijd borg staan voor de betaling van (een deel van) de aan het opzetten van een eigen zaak verbonden kosten, dan wel een startkapitaal beschikbaar stellen in de vorm van toekenning van extra bezoldiging. De genoemde termijn wordt bepaald op maximaal twee jaar in een individueel te bepalen vorm, bijv. opdracht vanuit de gemeente, borgstelling etc Tegemoetkoming in verhuiskosten Bij ontslag op eigen verzoek kan een tegemoetkoming in de kosten van verhuizing worden verleend, indien de verandering van werkkring een gedwongen verhuizing met zich brengt en de nieuwe werkgever daarvoor geen c.q. een lagere tegemoetkoming verleent dan bij toepassing volgens hoofdstuk 18 van de CAR/UWO Rheden. 8 De mogelijkheid om volledig van deeltijdpensioen gebruik te maken wordt gelijk gesteld met een passende betrekking (zie 3.3.1).

20 HOOFDSTUK 7 ONTSLAG WEGENS OPHEFFING FUNCTIE (ARTIKEL 8:3 CAR/UWO Rheden) 7.1 Algemeen Indien na afloop van de termijn gedurende welke een werkgelegenheidsgarantie wordt gegeven blijkt dat alle maatregelen om werkgelegenheid voor de ambtenaar te behouden hebben gefaald, wordt met toepassing van artikel 8:3 van de CAR/UWO Rheden ontslag met toekenning van wachtgeld toegekend. 7.2 Proportioneel uitbetalen van toekomstige gratificatie wegens ambtsjubileum Bij ontslag wordt de eerstkomende gratificatie wegens ambtsjubileum naar rato van de reeds opgebouwde dienstjaren uitbetaald. 7.3 Ontheffing van terugbetalingsverplichtingen Bij ontslag wordt ontheffing verleend: 1 van de verplichting tot terugbetaling van de eerder toegekende tegemoetkoming in verhuiskosten als bedoeld in hoofdstuk 18 van de CAR/UWO Rheden; 2 van de verplichting tot terugbetaling van eerder toegekende studiefaciliteiten; 3 van de verplichting tot terugbetaling van de gedurende ouderschapsverlof ontvangen bezoldiging als bedoeld in artikel 6:5:5 CAR/UWO Rheden.

21 HOOFDSTUK 8 SLOTBEPALINGEN 8.1 Hardheidsclausule - In gevallen waarin toepassing van het sociaal statuut naar het oordeel van het College van Burgemeester en wethouders zou leiden tot een ongewenste situatie, kan het College van het statuut afwijken in een voor de ambtenaar gunstige zin. - In gevallen waarin het sociaal statuut niet voorziet beslist het College van Burgemeester en Wethouders. 8.2 Citeertitel Deze regeling wordt aangehaald als Sociaal Statuut gemeente Rheden Inwerkingtreding en geldingsduur Dit sociaal statuut treedt in werking op 1 mei 2011 en wordt in ieder geval op actualiteit herzien voor 1 januari 2015.

CVDR. Nr. CVDR122165_1. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

CVDR. Nr. CVDR122165_1. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen CVDR Officiële uitgave van Bedum. Nr. CVDR122165_1 24 april 2018 Sociaal statuut gemeente Bedum Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bedum; overwegende, dat het gewenst is nadere regels te stellen

Nadere informatie

BIJLAGE 5: SOCIAAL STATUUT VAN DE GEMEENTE HARDERWIJK

BIJLAGE 5: SOCIAAL STATUUT VAN DE GEMEENTE HARDERWIJK BIJLAGE 5: SOCIAAL STATUUT VAN DE GEMEENTE HARDERWIJK Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Definities In dit sociaal statuut wordt verstaan onder: ambtenaar: hij die door of vanwege de gemeente

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR63077_1. Sociaal Statuut gemeente Eersel 2003

CVDR. Nr. CVDR63077_1. Sociaal Statuut gemeente Eersel 2003 CVDR Officiële uitgave van Eersel. Nr. CVDR63077_1 28 september 2016 Sociaal Statuut gemeente Eersel 2003 Burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel; gelet op: 1. de Organisatieverordening van de

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR104289_1. Sociaal statuut van de gemeente Wijchen

CVDR. Nr. CVDR104289_1. Sociaal statuut van de gemeente Wijchen CVDR Officiële uitgave van Wijchen. Nr. CVDR104289_1 25 oktober 2016 Sociaal statuut van de gemeente Wijchen De raad van de gemeente Wijchen; gelet op: de Organisatieverordening van de gemeente Wijchen;

Nadere informatie

Sociaal statuut van de gemeente Olst-Wijhe 2014

Sociaal statuut van de gemeente Olst-Wijhe 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Olst-Wijhe. Nr. 1609 14 januari 2014 Sociaal statuut van de gemeente Olst-Wijhe 2014 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe; gelet

Nadere informatie

Voor de toepassing van de sociale leidraad wordt verstaan onder:

Voor de toepassing van de sociale leidraad wordt verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR130831_1 7 mei 2019 Sociale Leidraad Sociale leidraad 2012 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van de sociale leidraad

Nadere informatie

22 REGELS BIJ REORGANISATIE

22 REGELS BIJ REORGANISATIE 22 REGELS BIJ REORGANISATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Begripsomschrijvingen 22:1:1 * Werkingssfeer 22:1:2 * Mogelijke besluiten bij reorganisatie ten aanzien van de ambtenaar 22:1:3

Nadere informatie

10. Sociaal Statuut. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1:1 Definities

10. Sociaal Statuut. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1:1 Definities 10. Sociaal Statuut Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Definities In dit sociaal statuut wordt verstaan onder: a. ambtenaar: de ambtenaar in de zin van de CAR, alsmede de werknemer met wie de

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Bijzonder Georganiseerd Overleg d.d. SOCIAAL STATUUT GEMEENTE DONGERADEEL 2009

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Bijzonder Georganiseerd Overleg d.d. SOCIAAL STATUUT GEMEENTE DONGERADEEL 2009 CONCEPT Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel; gelet op de Wet op de Ondernemingsraden, met name artikel 25; gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) en de Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN

SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN SOCIAAL STATUUT MEDEWERKERS CENTRUM VOOR MUZIEK EN DANS WAALWIJK - HEUSDEN Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Centrum voor Muziek en Dans ; overwegende dat besloten is tot opheffing

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Sociaal Statuut Gemeente Heemstede Artikel 1:1 Definities In dit sociaal statuut wordt verstaan onder: 19 januari 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Sociaal Statuut Gemeente Heemstede Artikel 1:1 Definities In dit sociaal statuut wordt verstaan onder: 19 januari 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heemstede. Nr. 5840 19 januari 2016 Sociaal Statuut Gemeente Heemstede 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heemstede; gelet op: de Wet op de ondernemingsraden

Nadere informatie

herplaatsingscommissie: de commissie als bedoeld in artikel 4:1.

herplaatsingscommissie: de commissie als bedoeld in artikel 4:1. CVDR Officiële uitgave van Heumen. Nr. CVDR60747_1 10 oktober 2017 Sociaal statuut van de gemeente Heumen Sociaal statuut van de gemeente HEUMEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen; gelet

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN INLEIDING

SOCIAAL PLAN INLEIDING SOCIAAL PLAN als bedoeld in artikel 8:3 van de CAR, voor de overgang van personeelsleden van de gemeente Geldrop-Mierlo naar de gemeente Helmond, afdeling Werk en Inkomen op 1 januari 2010. INLEIDING Voor

Nadere informatie

BIJLAGE 10 SOCIAAL STATUUT GEMEENTE TEN BOER

BIJLAGE 10 SOCIAAL STATUUT GEMEENTE TEN BOER BIJLAGE 10 SOCIAAL STATUUT GEMEENTE TEN BOER 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2/3 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen pagina 4 Artikel 1:1 Definities pagina 4 Artikel 1:2 Werkingssfeer pagina 6 Artikel

Nadere informatie

Sociaal Statuut gemeente Harlingen

Sociaal Statuut gemeente Harlingen CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR373550_1 16 augustus 2016 Sociaal Statuut gemeente Harlingen 2015-2017 Het college van burgemeester en wethouders van Harlingen: Overwegende dat met het oog

Nadere informatie

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V.

Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Sociaal Plan LeerWerkbedrijf EmmenN.V. Het college van burgemeester en wethouders van de ge Gelet op Ii Het advies van de Ondernemingsraad van de gemeente Emmen; ii& Het besluit van het college van 11

Nadere informatie

Sociaal Statuut Gemeente Coevorden Burgemeester en wethouders van Coevorden; / werkgeverscommissie van Coevorden

Sociaal Statuut Gemeente Coevorden Burgemeester en wethouders van Coevorden; / werkgeverscommissie van Coevorden GEMEENTEBLAD Nr. 63488 10 november Officiële uitgave van gemeente Coevorden. 2014 Sociaal Statuut Gemeente Coevorden 2014-2016 Burgemeester en wethouders van Coevorden; / werkgeverscommissie van Coevorden

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR360758_3. Sociaal statuut gemeente Kampen

CVDR. Nr. CVDR360758_3. Sociaal statuut gemeente Kampen CVDR Officiële uitgave van Kampen. Nr. CVDR360758_3 27 maart 2018 Sociaal statuut gemeente Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen; gelezen het voorstel van het team Personeel & Organisatie,

Nadere informatie

Gemeente Borger-Odoorn, Sociaal Statuut vastgesteld.

Gemeente Borger-Odoorn, Sociaal Statuut vastgesteld. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borger-Odoorn. Nr. 51513 11 juni 2015 Gemeente Borger-Odoorn, Sociaal Statuut 2014-2016 vastgesteld. Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Regio Nijmegen Nr. 1231 5 oktober 2018 Sociaal Statuut Gelderse Omgevingsdiensten Het Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT GEMEENTE EDE 2007

SOCIAAL STATUUT GEMEENTE EDE 2007 SOCIAAL STATUUT GEMEENTE EDE 2007 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op het Organisatiebesluit van de gemeente Ede, de Wet op de ondernemingraden (WOR) en de desbetreffende artikelen

Nadere informatie

Besluit van het college van Gennep houdende vaststelling van een sociaal statuut. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep.

Besluit van het college van Gennep houdende vaststelling van een sociaal statuut. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep. CVDR Officiële uitgave van Gennep. Nr. CVDR609805_1 1 mei 2018 Besluit van het college van Gennep houdende vaststelling van een sociaal statuut. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Utrechtse Heuvelrug;

Het college van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Utrechtse Heuvelrug; Sociaal statuut van Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het college van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Utrechtse Heuvelrug; gelet op: de Wet op de ondernemingsraden (WOR), met name artikel 25; de Collectieve

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR213696_1. 'Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst' Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

CVDR. Nr. CVDR213696_1. 'Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst' Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR213696_1 15 maart 2016 Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst Het college van burgemeester en wethouders van Hulst besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Sociaal statuut. gemeente Waterland, aanvullende regeling G3. Sociaal statuut gemeente Waterland 1

Sociaal statuut. gemeente Waterland, aanvullende regeling G3. Sociaal statuut gemeente Waterland 1 Sociaal statuut gemeente Waterland, aanvullende regeling G3 Sociaal statuut gemeente Waterland 1 Voorwoord Dit Sociaal Statuut is opvolgend aan het Sociaal Statuut, in het kader van de personele gevolgen

Nadere informatie

Sociaal Plan In verband met definitieve instelling Regionaal Bureau Leerplicht. gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden

Sociaal Plan In verband met definitieve instelling Regionaal Bureau Leerplicht. gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden Sociaal Plan In verband met definitieve instelling Regionaal Bureau Leerplicht gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden Inhoud Preambule... 3 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 5 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

SOCIAAL KADER

SOCIAAL KADER SOCIAAL KADER 2010-2015 Sociaal kader mei 2010 blz 1 1. Inleiding Voor u ligt het sociaal kader van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit sociaal kader is een voortzetting van het sociaal kader

Nadere informatie

Sociaal Statuut van de gemeente Vlagtwedde

Sociaal Statuut van de gemeente Vlagtwedde Sociaal statuut gemeente Vlagtwedde 2007 Deze regeling is in werking getreden op 01-01-2007. Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling gemeente

Nadere informatie

BIJLAGE 1, BEDOELD IN ARTIKEL B.8 VAN DE COLLECTIEVE AR- BEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Spelregels en flankerend beleid bij reorganisaties)

BIJLAGE 1, BEDOELD IN ARTIKEL B.8 VAN DE COLLECTIEVE AR- BEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Spelregels en flankerend beleid bij reorganisaties) BIJLAGE 1, BEDOELD IN ARTIKEL B.8 VAN DE COLLECTIEVE AR- BEIDSVOORWAARDENREGELING PROVINCIES (Spelregels en flankerend beleid bij reorganisaties) A. PROCEDURELE KADERS BIJ REORGANISATIES 1. De provincie

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR213696_1. 'Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst' Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

CVDR. Nr. CVDR213696_1. 'Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst' Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR213696_1 4 juli 2016 Doorlopend Sociaal statuut gemeente Hulst Het college van burgemeester en wethouders van Hulst besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord ) Sociaal Plan

CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord ) Sociaal Plan CONCEPT BGO - Sociaal Plan (principe akkoord 02-09-2013) Sociaal Plan SOCIAAL PLAN Voor de overgang van medewerkers van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen c.a. en Geldrop-Mierlo naar de Dienst Dommelvallei

Nadere informatie

Regeling bezoldiging gemeente Nieuwkoop 2011

Regeling bezoldiging gemeente Nieuwkoop 2011 CVDR Officiële uitgave van Nieuwkoop. Nr. CVDR365504_1 13 juli 2016 Regeling bezoldiging gemeente Nieuwkoop 2011 Regeling bezoldiging gemeente Nieuwkoop 2011 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Voor de toepassing

Nadere informatie

Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Definities (alfabetisch) In dit Sociaal Statuut wordt verstaan onder: ambtenaar: de ambtenaar

Nadere informatie

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje MEDEDELING IN HET KADER VAN DE AANBESTEDING ZWEMBAD t BAAFJE AAN GEINTERESSEERDE PARTIJEN Voorliggend concept sociaal plan kan de goedkeuring van zowel

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen gelet op:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen gelet op: CVDR Officiële uitgave van Drimmelen. Nr. CVDR78751_1 17 oktober 2017 Sociaal Statuut Gemeente Drimmelen 2011 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen gelet op: de Organisatieverordening

Nadere informatie

19 Sociaal statuut (geharmoniseerd met hoofdstuk 10d ART)

19 Sociaal statuut (geharmoniseerd met hoofdstuk 10d ART) 19 Sociaal statuut (geharmoniseerd met hoofdstuk 10d ART) INLEIDING...2 Het sociaal statuut...2 Doelstelling sociaal statuut...2 Typologie van organisatieveranderingen...2 Rechtspositionele aspecten van

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0949, d.d. 7 oktober 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sociaal kader BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Het als bijlage toegevoegde sociaal kader (van toepassing op verzelfstandigen

Nadere informatie

Naam Sociaal Statuut Regionaal Openbaar Lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen (1995)

Naam Sociaal Statuut Regionaal Openbaar Lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen (1995) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 1995 / 56 Naam Sociaal Statuut Regionaal Openbaar Lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen (1995) Publikatiedatum 2 november 1995 Opmerkingen - Vaststelling van het Sociaal

Nadere informatie

Bijlage 4 bij de adviesaanvraag Bijzondere Ondernemingsraad. Versie met voorgestelde aanpassingen uit projectteam, directieteam en P&O werkgroep.

Bijlage 4 bij de adviesaanvraag Bijzondere Ondernemingsraad. Versie met voorgestelde aanpassingen uit projectteam, directieteam en P&O werkgroep. Bijlage 4 bij de adviesaanvraag Bijzondere Ondernemingsraad. Versie met voorgestelde aanpassingen uit projectteam, directieteam en P&O werkgroep. De voorgestelde aanpassingen worden besproken met het Bijzonder

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

Sociaal Plan Gemeentelijk zwembad Sudersé

Sociaal Plan Gemeentelijk zwembad Sudersé Sociaal Plan Gemeentelijk zwembad Sudersé Definitieve versie mei 2009 Personeelszaken (laatste wijzigingen zijn geel gearceerd) 1 Sociaal Plan Gemeentelijk zwembad Sudersé Ten behoeve van de overgang van

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR335660_1. Sociaal kader gemeente Lansingerland 2013

CVDR. Nr. CVDR335660_1. Sociaal kader gemeente Lansingerland 2013 CVDR Officiële uitgave van Lansingerland. Nr. CVDR335660_1 30 oktober 2018 Sociaal kader gemeente Lansingerland 2013 Sociaal KaderGemeente Lansingerland 2013 Burgemeester en wethouders van Lansingerland,

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT GEMEENTE BREDA 2009

SOCIAAL STATUUT GEMEENTE BREDA 2009 SOCIAAL STATUUT GEMEENTE BREDA 2009 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Medewerker: de ambtenaar in de zin van artikel 1:1 eerste lid onder a van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling met uitzondering

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Inleiding Zorgcentrum Horizon zal met ingang van 1 januari 2015 de werkwijze in de facilitaire dienst, met name de keuken ingrijpend

Nadere informatie

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Verklaring...4 1 Doel...5 2 Uitgangspunten en afspraken...5 3 Werkingssfeer, geldigheidsduur...5 3.1 Werkingsfeer...5 3.2 Geldigheidsduur...5 3.3 Hardheidsclausule...6

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR369953_1. Sociaal Statuut. 8 november Officiële uitgave van Scherpenzeel.

CVDR. Nr. CVDR369953_1. Sociaal Statuut. 8 november Officiële uitgave van Scherpenzeel. CVDR Officiële uitgave van Scherpenzeel. Nr. CVDR369953_1 8 november 2016 Sociaal Statuut Sociaal Statuut Sociaal Statuut Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Uitgangspunten Sociaal

Nadere informatie

Overgangsprotocol Essent Smits

Overgangsprotocol Essent Smits Overgangsprotocol Essent Smits 25 november 2010 10CPB.0074 1 Algemeen... 3 2 Personele transitie... 3 3 Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Salaris en functieniveau... 4 3.3

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR98200_2

CVDR. Nr. CVDR98200_2 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR98200_2 21 december 2017 Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant houdende regels omtrent het sociaal kader Regeling Sociaal Kaderplan

Nadere informatie

*Z0744C427C7* Sociaal Statuut gemeente Goeree-Overflakkee

*Z0744C427C7* Sociaal Statuut gemeente Goeree-Overflakkee *Z0744C427C7* Registratienummer: Z -16-70095 / 66013 Sociaal Statuut gemeente Goeree-Overflakkee Inleiding: Doel- en werkingssfeer Onder Sociaal Statuut wordt verstaan het reglement waarin het college

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

Kopie: OO/AD/PA. Voorbeeld sociaal plan bij privatisering. Sociaal Plan Overdekte Sportaccommodaties

Kopie: OO/AD/PA. Voorbeeld sociaal plan bij privatisering. Sociaal Plan Overdekte Sportaccommodaties Kopie: OO/AD/PA Bijlage 9. Voorbeeld sociaal plan bij privatisering Sociaal Plan Overdekte Sportaccommodaties vastgesteld door B&W op 17 januari 2006 overeenstemming met GO op 27 april 2006 SOCIAAL PLAN

Nadere informatie

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Rechtspositieregelingen Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Inhoud Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad... 3 Regeling Personele

Nadere informatie

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005.

Bezoldigingsverordening gemeente Leeuwarderadeel 2005. Gemeente Leeuwarderadeel Burgemeester en Wethouders van Leeuwarderadeel; gelet op het bepaalde in artikel 3:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Leeuwarderadeel; gehoord de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond.

SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond. C O N C E P T SOCIAAL PLAN regelende de plaatsing van ambtenaren van gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland bij de Milieudienst IJmond. De overgang van provinciale en gemeentelijke milieutaken naar

Nadere informatie

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juli 2016, nr. 805709, tot vaststelling van de Jubileumgratificatieregeling Noord-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Gelet op artikel

Nadere informatie

Sociaal Statuut Hefpunt 2014 / 2017

Sociaal Statuut Hefpunt 2014 / 2017 Sociaal Statuut Hefpunt 2014 / 2017 9 september2014 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen 3 Artikel 1.1 Begripsbepalingen 3 Artikel 1.2 Werkingssfeer en doelstelling 5 Artikel 1.3 Informatieverstrekking

Nadere informatie

Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel

Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel BIJLAGE 2 Sociaal Plan Waterschap Rijn en IJssel Organisatiewijziging unit Zuiveringsbeheer en Riolering bij de directie Uitvoering INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Plaatsingsprocedure 4 Artikel 1

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Concept Sociaal Statuut

Concept Sociaal Statuut Ondergetekenden: 1. De Stichting Sportbedrijf Smallingerland, gevestigd en kantoorhoudende te Drachten hierna te noemen: het Sportbedrijf 2. De vakbonden ABVAKABO-FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Olst-Wijhe. Nr. 8809 30 januari 2015 Sociaal Statuut DOWR Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe; overwegende dat het college

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit d.d. 12 januari 2016 van Gedeputeerde Staten van Fryslân

PROVINCIAAL BLAD. Besluit d.d. 12 januari 2016 van Gedeputeerde Staten van Fryslân PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 362 22 januari 2016 Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet en artikel I 2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: SMO Verdihuis namens deze

Nadere informatie

Leidraad bij reorganisaties

Leidraad bij reorganisaties Regels en regelingen in het kader van de organisatie- en formatieontwikkeling bij Waterbedrijf Groningen Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Begrippen 3. Algemeen 4. Informatie, inspraak en overleg

Nadere informatie

Sociaal Plan. Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn. Fase I (concept onderhandelingsakkoord)

Sociaal Plan. Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn. Fase I (concept onderhandelingsakkoord) Sociaal Plan Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus - Tricijn Fase I (concept onderhandelingsakkoord) Vastgesteld in de Commissie voor Bijzonder Georganiseerd Overleg d.d. 22-12 - 2010 en bekrachtigd

Nadere informatie

SOCIAAL BELEIDSKADER NWO/FOM/CWI/KONINKLIJK NIOZ. Preambule

SOCIAAL BELEIDSKADER NWO/FOM/CWI/KONINKLIJK NIOZ. Preambule SOCIAAL BELEIDSKADER NWO/FOM/CWI/KONINKLIJK NIOZ Preambule NB. De opgenomen toelichting bij enkele artikelen dient ter verduídelijking van de bedoeling van partijen bij het samenstellen van dit Sociaal

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie Duivenvoorde Nr. 424 28 juli 2017 Sociaal Statuut Werkorganisatie Duivenvoorde Doel en werkingssfeer

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond. gelezen het voorstel van de afdeling Concernadvies d.d.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond. gelezen het voorstel van de afdeling Concernadvies d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roermond Nr. 219764 30 oktober 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond houdende regels omtrent het sociaal statuut

Nadere informatie

Regeling "Sociaal statuut gemeente Sluis 2014"

Regeling Sociaal statuut gemeente Sluis 2014 CVDR Officiële uitgave van Sluis. Nr. CVDR326095_1 1 maart 2016 Regeling "Sociaal statuut gemeente Sluis 2014" Regeling " Sociaal statuut gemeente Sluis 2014 " Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; overwegende dat met betrekking tot de beloningsmogelijkheden voor de medewerkers een regeling dient te worden vastgesteld, waarin een

Nadere informatie

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000;

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000; De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat VNG een voorbeeld bezoldigingsverordening heeft ontworpen als handreiking voor gemeenten die hun locale verordening willen aanpassen; dat het aanbeveling

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut 3. Medezeggenschap 4. Vakorganisaties en sociaal statuut 4.1 in welke gevallen moet er overleg met de vakorganisaties worden gevoerd?

Nadere informatie

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 10d 1 Werkingssfeer en begripsbepalingen * Werkingssfeer 10d:1 * Begripsbepalingen

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 28 juni 2010-1 - INHOUDSOPGAVE 1. Begripsbepalingen pagina 3 2. Geldigheidsduur, werkingssfeer, hardheidsclausule pagina 4 3. Uitgangspunten pagina

Nadere informatie

Sociaal statuut GGD Gelre-IJssel

Sociaal statuut GGD Gelre-IJssel Sociaal statuut GGD Gelre-IJssel Het Dagelijks Bestuur van GGD Gelre-IJssel gelet op: - de samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel, - de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), met name artikel 25, - de Collectieve

Nadere informatie

1 dat op 5 mei 1995 in werking is getreden de Wet houdende regeling van de medezeggenschap van het overheidspersoneel (Staatsblad 1995, 231);

1 dat op 5 mei 1995 in werking is getreden de Wet houdende regeling van de medezeggenschap van het overheidspersoneel (Staatsblad 1995, 231); Convenant afstemming en afbakening taken en bevoegdheden medezeggenschap (de vijf sectorale Ondernemingsraden en de Groepsondernemingsraad) en georganiseerd overleg (de commissie voor Georganiseerd Overleg)

Nadere informatie

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer

Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer Regeling Functiewaardering Gemeente Deventer inwerking getreden 1 juli 1999 gewijzigd per datum 1 december 2007 ALGEMEEN Artikel 1 1. Deze regeling is van toepassing op medewerkers van wie de bezoldiging

Nadere informatie

Overwegende dat met de commissie Georganiseerd Overleg op 18 mei 2015 overeenstemming is bereikt;

Overwegende dat met de commissie Georganiseerd Overleg op 18 mei 2015 overeenstemming is bereikt; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bunschoten. Nr. 78366 26 augustus 2015 Sociaal statuut van de gemeente Bunschoten Het college van de gemeente Bunschoten; gelet op: het Organisatiebesluit 2011

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121

GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 GEMEENTEBLAD 2002 nr. 121 Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis; gezien de instemming van de plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg; besluiten: vast te stellen de volgende: VERORDENING,

Nadere informatie

Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid

Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid Hoofdstuk 10d Van werk naar werk-aanpak en voorzieningen bij werkloosheid Paragraaf 1 Werkingssfeer en begripsbepalingen Artikel 10d:1 Werkingssfeer Dit hoofdstuk is van toepassing op de ambtenaar die

Nadere informatie

Geldend van t/m heden

Geldend van t/m heden IKAP-Regeling rijkspersoneel Geldend van 01-01-2017 t/m heden IKAP-Regeling rijkspersoneel De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gelet op artikel 21c van het Algemeen Rijksambtenarenreglement

Nadere informatie

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 +

Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord. SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + Kenmerk HR/24112011/onderhandelaarsakkoord SOCIAAL PLAN RoUTe 14 + BEGRIPPENLIJST Begeleidingsplan Boventalligheid het begeleidingsplan bevat een schets van de individuele situatie van de werknemer, de

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014 SOCIAAL PLAN 24 februari 2014 30 september 2014 Sociaal plan Goes 2014 V 0.4 1 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 5 3. Definities 6 4.1 Hardheidsclausule 7 4.2 Speciale afspraken 7 5. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0366, d.d 14 april 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanpassing Arbeidsvoorwaardenregeling met name Re-integratie en/of herplaatsingsregeling. BESLUIT Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

Reorganisatieprocedure in een notendop

Reorganisatieprocedure in een notendop Reorganisatieprocedure in een notendop Typen reorganisaties Geen reorganisatie (type 1 en 2), voorbeelden: Kleine wijzigingen in de organisaties, zoals een individuele aanpassing van de functieomvang.

Nadere informatie

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren;

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel; overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Besluit: vast te stellen de navolgende verordening: Verordening tot

Nadere informatie

Sociaal Plan Voorschoten & Wassenaar

Sociaal Plan Voorschoten & Wassenaar Sociaal Plan Voorschoten & Wassenaar Inhoudsopgave PREAMBULE 4 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE UITGANGSPUNTEN 5 ARTIKEL 1:1 DEFINITIES 5 ARTIKEL 1:2 WERKINGSSFEER 6 ARTIKEL 1:3 WERKGELEGENHEID 6 ARTIKEL 1:4 ORGANISATIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 28294. Gemeente Raalte Regeling attenties. 21 mei 2014. Officiële uitgave van gemeente Raalte.

GEMEENTEBLAD. Nr. 28294. Gemeente Raalte Regeling attenties. 21 mei 2014. Officiële uitgave van gemeente Raalte. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 28294 21 mei 2014 Gemeente Raalte Regeling attenties Het college van de gemeente Raalte, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet; gelet op de wens het

Nadere informatie

BIJLAGE 11. Sociaal plan Ten Boer ten behoeve van model Ten Boer - Groningen

BIJLAGE 11. Sociaal plan Ten Boer ten behoeve van model Ten Boer - Groningen BIJLAGE 11 Sociaal plan Ten Boer ten behoeve van model Ten Boer - Groningen Versie 26 juni 2006 Inhoudsopgave Ten Boer, 26 juni 2006...1 Inhoudsopgave...2 Toepassing sociaal plan... 4 1 Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp: Sociaal statuut gemeente Overbetuwe 2015 Ons kenmerk: 15bwb00058 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel 25 van de Wet op de ondernemingsraden (WOR), de Collectieve

Nadere informatie

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren.

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Addendum GGZ WNB Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Werknemersorganisaties: FNV- Zorg & Welzijn, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP Voor Wsw-medewerkers 1 maart 2014-1 januari 2018 Business Post Deo INLEIDING In dit Sociaal Plan hebben de vakorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak en de EMCOgroep als

Nadere informatie

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp Bijlage behorend bij de Gemeenschappelijke Regeling sociale diensten gemeenten Leiden en Leiderdorp, 2006 Personeelsplan Samenwerking Leiden - Leiderdorp 1 van 5 01. Inleiding. Het besluit van de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tynaarlo. Nr. 49460 21 april 2016 Gemeente Tynaarlo Uitvoeringsregeling beloningsbeleid gemeente Tynaarlo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Regeling opleiding en ontwikkeling

Regeling opleiding en ontwikkeling Regeling opleiding en ontwikkeling Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is ter uitvoering van artikel 15:1:26 en hoofdstuk 17 de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

j. volledige betrekking: de volledige betrekking als bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, onder k van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling;

j. volledige betrekking: de volledige betrekking als bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, onder k van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; CVDR Officiële uitgave van Geldermalsen. Nr. CVDR102747_1 8 mei 2018 BEZOLDIGINGSREGELING Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen, gelet op artikel 160 van de Gemeentewet en op het bepaalde

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van Stichting Baanderij en Wedeka Bedrijven Sociaal Plan Ten behoeve van Stichting Baanderij, statutair gevestigd te Stadskanaal en Wedeka Bedrijven, statutair gevestigd te Stadskanaal Stadskanaal, 30 september

Nadere informatie

Regeling vergoedingen commissies politie 2017

Regeling vergoedingen commissies politie 2017 Regeling vergoedingen commissies politie 2017 De korpschef besluit de hierna volgende regels vast te stellen ten aanzien van de vergoedingen voor leden van de plaatsingsadviescommissie, de bezwaaradviescommissie

Nadere informatie