EEN INTRODUCTIE IN LEADGENERATIE.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EEN INTRODUCTIE IN LEADGENERATIE."

Transcriptie

1 EEN INTRODUCTIE IN LEADGENERATIE. Een beginnershandleiding over hoe u websitebezoekers converteert naar inbound leads voor uw organisatie. Een IQ Leads publicatie

2 2 INHOUD Introductie Het bepalen van een lead Kwalificeren van een lead De mechanismen van leadgeneratie Worksheet: begin uw eerste leadgeneratie campagne 23 Conclusie

3 3 INTRODUCTIE Onderbreken uw marketingactiviteiten het diner? We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Het moment dat je op het punt staat een hap te nemen van je heerlijke Italiaanse maaltijd die voor je neus staat, klaar om opgegeten te worden. Je steekt je vork in de spaghetti, draait hem rond en brengt een hap vol bolognese saus en pasta richting je mond. Zodra jij je tanden in het vlees wilt gaan zetten gaat de telefoon... "Goedenavond, ik ben op zoek naar meneer De Vries" zegt de telemarketeer aan de andere kant van de lijn. "Ik heb een aantrekkelijke aanbieding voor het reduceren van uw energie- rekening..." Deze herkenbare frustatie is waarom wij dit e-book aan u presenteren over inbound leadgeneratie. Een oplossing die uw organisatie gaat helpen om te voorkomen dat u verandert in die irrantantie 'koud-beller' die heerlijke pastamaaltijden verstoort.

4 4 01 HET BEPALEN VAN EEN LEAD.

5 5 Wat is een lead? Laten we beginnen met de basis. Een lead is iemand die op de een of andere manier, vorm of hoedanigheid aangegeven heeft geïntresseerd te zijn in de producten of diensten van uw bedrijf. Dit betekent dat u een belletje krijgt van een bedrijf of organisatie waarmee u al contact gelegd heeft, in plaats van een willekeurig telefoontje van iemand die uw contactinformatie gekocht heeft. Bijvoorbeeld, u heeft een online enquête ingevuld om meer te leren over hoe u uw auto het beste kunt verzorgen. Als u nu een of telefoontje krijgt over hoe u het beste uw auto kunt verzorgen van het bedrijf dat de enquête beschikbaar heeft gesteld op haar website, is dit veel minder opdringerig of irrelevant dan wanneer u zomaar door hen uit het niets zou worden opgebeld over auto-onderhoud niet waar? Vanuit een bedrijfsperspectief helpt de informatie die het autobedrijf over u heeft verzameld aan de hand van de enquête hen bij het beter personaliseren van de boodschap en het in kaart brengen van de huidige behoeften van deze potentiële klant. Eigenlijk is leadgeneratie wat dat betreft een win-win situatie. Het helpt de klant én de marketeer.

6 6 Waarom heeft u leadgeneratie nodig? Als iemand - buiten het marketing vakgebied - aan onze inbound marketeers zou vragen wat zij doen, kunnen zij niet simpelweg zeggen: "ik creëer content voor leadgeneratie". De geïnteresseerde zou namelijk geen idee hebben wat dit betekent. Dit is wat onze inbound marketeers zouden zeggen: "Ik werk aan het vinden van unieke manieren om klanten aan te trekken voor onze organisatie. Ik wil hen voorzien van voldoende content, informatie en goodies om hen zo op een natuurlijke wijze te interesseren in onze dienstverlening zodat zij uiteindelijk warm genoeg worden van ons bedrijf en wat van ons willen horen!" Dit werkt over het algemeen beter en dit is eigenlijk precies wat leadgeneratie is. Een manier om potentiële klanten warm te maken voor uw organisatie, om hen uiteindelijk op het 'aankooppad' te krijgen. Door het laten zien van een organische interesse in uw organisatie beginnen zij de relatie (in plaats van andersom waarbij het bedrijf de relatie aangaat met een koud belletje). Hierdoor wordt het natuurlijker en gemakkelijker voor hen om uiteindelijk iets bij u te kopen. Data van Hinge Research Institue laat zien dat bedrijven die 60% van hun leads online verkrijgen, 2 keer meer winstgevender zijn dan die bedrijven die minder dan 20% van hun leads online vergaren.

7 7 Binnen de grotere inbound marketing methodologie, valt leadgeneratie binnen de tweede fase. Deze methodologie maakt één ding duidelijk: consumenten & klanten hebben alle macht. Leadgeneratie vraagt te stoppen met onderbrekende marketing, en vindt plaats nadat u een publiek getrokken heeft en er klaar voor bent om deze bezoekers om te zetten in leads voor uw sales team. Dit noemen wij moderne marketing. Zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien, is het genereren van leads een fundamenteel onderdeel van de reis die een individu aflegt op weg naar het worden van een zeer gelukkige klant voor uw organisatie. Wij duiken hier later verder op in.

8 8 02 KWALIFICEREN VAN EEN LEAD.

9 9 Hoe kwalificeert u een lead? Zoals u nu begrijpt, is een lead iemand die interesse heeft getoond in een product of dienst van uw organisatie. Laten we het nu eens hebben over de manieren waarop iemand daadwerkelijk interesse kan tonen in deze producten of diensten. In essentie wordt een lead gegenereerd door middel van informatieverzameling. Deze informatie kan tot stand komen als gevolg van een sollicitant die interesse toont door middel van het invullen van een sollicitatieformulier, een consument die bereid is persoonlijke informatie te delen voor een voordeelcoupon of een persoon die een formulier invult om daarna educatieve content te kunnen downloaden. Dit zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden die er zijn om iemand als lead te kwalificeren. Al deze voorbeelden laten tevens zien dat de hoeveelheid informatie die je kan verzamelen om vast te stellen of iemand gekwalificeerd is als lead, kan verschillen per situatie. Laten wij elk scenario eens bekijken: Sollicitant: Iedere sollicitant is bereid veel persoonlijke informatie te delen, omdat hij of zij heel graag de vacature wil invullen. Het invullen van het sollicitatieformulier laat zien dat hij of zij oprecht geïntresseerd is in de baan en daardoor een geschikte lead is voor het recruitment team.

10 10 Coupon: In tegenstelling tot de sollicitatie, is het zeer onwaarschijnlijk dat u veel weet van de consument die uw coupon online is tegengekomen. Maar wanneer deze uw coupon waardevol genoeg vindt, zal hij/zij bereid zijn om hun naam en adres met u te delen om deze coupon te bemachtigen. En ook al is deze informatie gering, u weet wel dat zij interesse hebben in uw producten en diensten. Content: Hoewel het downloaden van een coupon direct laat zien of iemand interesse heeft in uw producten of diensten, is dat bij content (zoals het downloaden van een e-book of webinar) minder snel duidelijk. Om iemands daadwerkelijke intenties te achterhalen is het daarom van belang om meer relevante informatie over de desbetreffende persoon te vergaren. Met andere woorden, u moet voldoende informatie over die persoon verzamelen zodat uw salesmedewerkers kunnen bepalen of deze persoon een gekwalificeerde lead is en het zinvol is om contact op te nemen. Deze drie verschillende scenario's laten zien dat leadgeneratie verschilt van bedrijf tot bedrijf en van persoon tot persoon. U moet voldoende informatie verzamelen om te achterhalen of iemand daadwerkelijk en oprecht geïntresseerd is in uw bedrijf, producten en/of diensten. Weten hoeveel informatie u moet binnenhalen, is echter afhankelijk van uw branche.

11 11 Neem als voorbeeld Ektron. Zij gebruiken educatieve webinars als leadgeneratie tool, waarbij ze zeven stukken aan informatie verzamelen over hun toekomstige leads Zoals u kunt zien vraagt Ektron om: 1 Voornaam: Basisinformatie die nodig is om te communiceren met de lead. 2 Achternaam: Basisindormatie die nodig is om te communiceren met de lead. 3 Maakt het mogelijk om te communiceren met deze toekomstige lead via uw marketingcampagnes.

12 12 4 Bedrijfsnaam: Dit biedt u de mogelijkheid te achterhalen in welke branche het bedrijf actief is, en hoe uw eigen product of dienst hen hierbij van dienst kan zijn. 5 Functietitel: Als u weet wat iemands functie is binnen de organisatie, dan weet u hoe u met hem of haar moet communiceren. Elke stakeholder heeft een andere kijk en perspectief op datgene wat u te bieden heeft (helemaal het geval bij B2B). 6 Telefoonnummer: Het hebben van iemands nummer geeft uw salesteam de kans om contact op te nemen met de toekomstige lead. 7 Project Timeframe: Ektron eindigt met een specifieke vraag over wat de persoon die het formulier invult wil. Dit helpt Ektron vast te stellen hoe ze met deze lead moeten spreken.

13 13 03 DE MECHANISMEN VAN LEADGENERATIE.

14 14 Nu u begrijpt hoe leadgeneratie past binnen de gehele inbound marketing methodologie, wordt het tijd om te kijken naar de vier componenten van het leadgeneratieproces. Bezoekers 1 2 Een bezoeker heeft u organisatie ontdekt via één van uw marketingkanalen, bijvoorbeeld via uw website, blog of social media pagina('s). Op elk van deze kanalen moet u een op maat gemaakte call-to-action (CTA) hebben. Een CTA is een afbeelding, button of bericht die bezoekers aanspoort over te gaan tot het nemen van een bepaalde actie. Wanneer het aankomt op leadgeneratie moet deze actie de bezoeker navigeren naar een landingspagina. Een landinsgpagina is een webpagina waarop een bezoeker landt met een specifieke reden. Hoewel een landingspagina voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden, moet het hoofddoel het verkrijgen van leads zijn door middel van een formulier. Formulieren bevinden zich op landingspagina's en bestaan uit verschillende velden die ingevuld moeten worden voor het verkrijgen van een bepaald aanbod. Dit aanbod kan bijvoorbeeld waardevolle content (e-book) of een coupon zijn die wodordt aangeboden op de landingspagina waardoor de bezoeker bereid en vrijwillig gegevens achterlaat. LEADS Zodra de bezoeker de aanvraag via het formulier heeft bevestigd, heeft u een nieuwe lead voor uw bedrijf!

15 15 Om bovenstaande samen te vatten: er zijn vier sleutelelementen voor leadgeneratie: Landingspagina: Een speciale webpagina waarop een bezoeker terecht komt voor een specifieke reden. Een landingspagina kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, maar over het algemeen is het hoofddoel het verzamelen van leads door middel van een formulier. Formulieren: Bevinden zich op de langdingspagina en bestaan uit velden voor het verzamelen van informatie in ruil voor een aanbod. Het aanbod: Content, of iets van waarde wat aangeboden wordt op de landingspagina. Het aanbod moet prikkelend en verleidelijk genoeg zijn voor iemand om in ruil hiervoor zijn of haar gegevens achter te laten. Call-to-Action (CTA): Een afbeelding, knop of bericht die de bezoeker uitnodigt om een bepaalde actie te ondernemen. Deze actie is (goed geraden!) het invullen van het formulier om het aanbod in ontvangst te kunnen nemen. Wanneer al deze elementen zijn samengevoegd, kunt u uw verschillende communicatiekanalen inzetten om verkeer naar de landingspagina te leiden voor het vergaren van leads. Nu u begrijpt hoe inbound leadgeneratie in de praktijk werkt, wordt het tijd om ons te richten op waar u deze landingspagina's en CTA's kunt promoten voor het verkrijgen van leads. In het volgende gedeelte zullen wij hiervoor zes basisplekken aanwijzen.

16 16 6 plaatsen waar u uw marketingaanbod kunt promoten voor leadgeneratie 1.Op Website pagina's Link naar uw landingpagina's op verschillende plaatsen op uw website door middel van CTA's. Probeer het aanbod waarheen u uw potentiële lead wilt leiden te laten terugkomen op of in ieder geval te koppelen met de informatie op de pagina. Bijvoorbeeld: een bezoeker die de productpagina's op uw website aan het bekijken is, kan verder in het salesproces zijn dan iemand die nog in de verkenningsfase is. Plaats op die productpagina's CTA's betreffende gratis trials, demoversies, consultaties. Deze aanbiedingen passen bij iemand die dichter tegen de aanschaf van uw product/dienst zit. Hieronder ziet u als voorbeeld een van onze pagina's over online marketing en de voordelen van online marketing door IQ Leads. Daarop staat een CTA heeft voor een gratis offerteaanvraag. Bezoekers van deze pagina hebben interesse om meer te leren over online marketing en wat dit voor hun bedrijf kan betekenen. Daarom is een CTA met een gratis offerte in lijn met de informatie die de bezoeker zoekt. Website's CTA

17 17 2. Bij uw blog(s) Eigenlijk moet elke blog die u publiceert de mogelijkheid hebben om een CTA toe te voegen. Deze moet relevant zijn voor de content die u beschrijft in uw blog post om zo de maximale click trough rate (CTR) te behalen. In onderstaand voorbeeld is de CTA aan het eind van de blogpost geplaatst, maar dit hoeft niet perse. U kunt ook altijd linken naar andere - meerdere - CTA's binnen één blogpost, zolang het aanbod maar relevant is aan de content die u beschrijft. Blog CTA

18 18 3.In uw handtekening Dit is voornamelijk erg handig voor uw salesteam. Moedig hen aan om een CTA op te nemen aan het eind van hun bij de handtekening met een kort stukje begeleidende tekst. Dit is vooral interessant bij het leadnurtering proces van prospects met wie zij contact hebben, om zo meer informatie over hen te verkrijgen. 4.Op Social Media Het delen van links naar uw landingspagina's is één van de manieren waarop u uw social media kanalen kunt gebruiken voor leadgeneratie. Maak hierbij goed gebruik van de verschillende mogelijkheden qua ruimte op de diverse social media platformen om duidelijk te maken aan uw bezoekers waarom dit aanbod zo interessant is voor hen. Probeer als u gebruik maakt van verschillende platformen, op verschillende tijden de informatie te delen, zodat u mensen die u op verschillende kanalen volgen niet tegelijkertijd overspoeld worden met dezelfde informatie. Facebookpagina CTA

19 19 5. Tijdens Press Releases Als uw organisatie nieuwsberichten gebruikt voor het verspreiden van informatie over uw bedrijft, vergeet dan vooral niet de mogelijkheden hiervan voor leadgeneratie! Net als in blog posts kunt u in Press Releases anchorteksten gebruiken (de tekst die zichtbaar en klikbaar is in een hyperlink) voor het doorlinken naar een landingspagina waarop uw aanbod zich bevindt. 6. In uw Google AdWords campagnes Als u gebruik maakt van SEA om uw SEO inspanningen te complementeren, zie dan deze advertenties als mini CTA's voor uw aanbod. Leer van uw best practices voor het creëren van uitstekende CTA's voor uw AdWords campagnes en verbeter de click-trough-rate en het aantal gegenereerde leads! Dit zijn slechts zes populaire en effectieve plekken waar u uw leadgeneratie campagne(s) kunt promoten. Zoals wij u proberen duidelijk te maken in dit e-book, begint het allemaal met het creëren van een aantrekkelijk aanbod om deze vervolgens via verschillende kanalen zo breed mogelijk te verspreiden.

20 20 04 WORKSHEET: BEGIN UW EERSTE LEADGENERATIE CAMPAGANE.

21 21 Hoe u uw eerste leadgeneratie campagne kunt starten Nu u de beginselen van het opzetten van een leadcampagne begrijpt zult u vast denken: Hoe begin ik mijn eerste leadgeneratie campagne? Waar haal ik de tijd vandaan om al deze aanbiedingen op te stellen? Waar begin ik eigenlijk met al deze best practices? Wij herkennen dit. Wij hebben hier zelf ook mee moeten beginnen en willen u graag helpen met een flitsende start. Op de volgende pagina treft u een leadgeneratie-worksheet aan. Deze worksheet zal u stap voor stap helpen met het opzetten van uw eerste leadgeneratie campagne. Het belangrijkste wat u in gedachte moet houden is dat u eigenlijk maar één aanbod moet hebben per landingspagina om leads te gaan genereren. Zodra uw ervaring groeit en de tijd het toestaat, gaat u vanzelf meer aanbiedingen creëren om uw leadgeneratie- strategie verder uit te bouwen. Hopelijk zijn dit e-book en de worksheet op de volgende pagina u van dienst bij een succesvolle start op het pad naar leadgeneratie. Wij wensen u heel veel succes! Het IQ Leads team

22 LEAD GENERATIE WORKSHEET CREËER EEN 1AANBOD Of het nu gaat om een coupon, e-book of webinar, u heeft maar één aanbieding nodig om te beginnen met het genereren van leads! Uw ervaring, het hergebruiken van uw marketingmateriaal en best practices zullen in de toekomst u helpen bij het maken van nieuwe aanbiedingen. 2 MAAK EEN LANDINGSPAGINA & FORMULIER Maak een toegewijde landingpagina voor uw complete aanbod. Vergeet niet om een opt-in formulier toe te voegen die bezoekers moeten invullen om het aanbod in ontvangst te kunnen nemen. MAAK EEN 3BEDANKTPAGINA OF MAIL 4PROMOOT DE AANBIEDING Zorg ervoor dat u uw leads een mogelijkheid geeft om het aanbod in ontvangst te nemen zodra zij het opt-in formulier hebben ingevuld, bijvoorbeeld door hen door te verwijzen naar een bedanktpagina waar de download knop zich bevindt. Nu u een aanbod heeft gemaakt en de landinspagina actief is, wordt het tijd om uw aanbod onder uw doelgroep te verspreiden via verschillende communicatiekanalen. SOcial Tip Deel uw aanbod meerdere keren op uw social media kanalen door telkens een ander onderdeel te belichten. Als u bijvoorbeeld 10 tips heeft, promoot er elke dag 1 BLOG tip Schrijf meerdere blogs welke elke keer een thema of idee van uw aanbod bevatten. Voeg onder elke blog een CTA toe naar uw landingspagina. SEA Tip Expirimenteer met verschillende doelgroepopties in uw SEA campagnes om uw aanbod op verschillende manieren toe te passen. Dit helpt met het genereren van meer leads en tegelijkertijd ziet u wat het beste werkt.

23 23 CONCLUSIE Verstoor niet het eten, voeg waarde toe met uw marketingactiviteiten. Laten we het scenario uit de introductie nogmaals herhalen, maar nu met de leadgeneratie aanpak in gedachten. U zit aan je bureau wanneer u plotseling een telefoontje ontvangt (ja, een prettige inbound marketing professional die u belt op een schappelijk tijdstip, niet tijdens het eten). De stem aan de andere kant zegt: "Dag meneer de Vries, ik werk voor meer energie voor minder en ik zag dat u onze kortingscoupon heeft gedownload voor een gratis energiecheck. Ik bel nu om te vragen of alles naar wens is gegaan, er nog vragen zijn en wanneer wij een afspraak kunnen maken voor het inplannen van de energiecheck?" De lead is de relatie begonnen. Nu wil iemand datgene verder oppakken wat een ander begonnen is door het toevoegen van extra informatie en service. Hier staat de lead voor open en de eerste stappen zijn gezet naar een zorgenloze relatie, welke het diner niet verstoort.

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma Closed Loop Reportage 1 Inhoud 1. Het Closed-Loop rapportage proces 3 2. Wat je nodig hebt 6 3. De rollen van Sales en Marketing 7 Stap 1: Bezoeker komt op uw site 7

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Voorwoord... 3 I. Inleiding in het inbound sales proces... 4 1.1 Het bepalen van de juiste ontvangers... 5. 2.1 Het bepalen van de juiste content...

Voorwoord... 3 I. Inleiding in het inbound sales proces... 4 1.1 Het bepalen van de juiste ontvangers... 5. 2.1 Het bepalen van de juiste content... INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 I. Inleiding in het inbound sales proces... 4 1.1 Het bepalen van de juiste ontvangers... 5 2.1 Het bepalen van de juiste content... 6 3.1 Het bepalen van het juiste moment...

Nadere informatie

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0 ContentDocument Een website ontwerpen zonder dat je beschikt over goede content is als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

1 2 3 Wellicht bent u de term Inbound Marketing al een paar keer tegengekomen. Dat kan kloppen, want er is steeds meer aandacht voor deze nieuwe vorm van marketing! Inbound Marketing werkt op een hele

Nadere informatie

WAT IS INBOUND MARKETING?

WAT IS INBOUND MARKETING? WAT IS INBOUND MARKETING? INHOUD 1. Wat is inbound marketing? 2. De filosofie: waarom inbound marketing werkt. 3. De methodologie: hoe inbound marketing werkt. 4. De toolbox: een draaiboek dat werkt. 5.

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

Content marketing. Uw uitdaging: relevante en waardevolle content creëren en onder de aandacht te brengen van uw doelgroep.

Content marketing. Uw uitdaging: relevante en waardevolle content creëren en onder de aandacht te brengen van uw doelgroep. Content marketing In het huidige medialandschap worden we steeds beter geïnformeerd. Continu wordt, ook door uw doelgroep, gezocht naar informatie en bepaald wat wel of niet relevant en nuttig is. Ook

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING

LEADS LANDINGS PAGINA S BETERE MEER DOOR ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING MEER LEADS DOOR BETERE LANDINGS PAGINA S ONTDEK HOE JE IN EEN HANDOMDRAAI BETERE LANDINGSPAGINA S MAAKT. KOEN VAN DE WETERING Inleiding Als moderne en eigentijdse ondernemer aarzel je niet om online middelen

Nadere informatie

INBOUND SEO WOORDENBOEK

INBOUND SEO WOORDENBOEK A E L C H C R M A P O D U A N E N E B I D R T C S O C I A L I S E I P O T I N B O U N D S E O N T G N T O T V R P L A N N E A A R C G O A L S C M S T E E I C T A O F F E R INBOUND SEO WOORDENBOEK Voorwoord

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

30 tips om e- mailadressen te verzamelen

30 tips om e- mailadressen te verzamelen 30 tips om e- mailadressen te verzamelen Welkom bij MailPlus Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren Marketingmed.nl Waarom adverteren? Waarom bij Marketingmed.nl adverteren? Onze

Nadere informatie

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Stershop BV. Incidentele onvolkomenheden kunnen

Nadere informatie

B2Business View. optimized by Google

B2Business View. optimized by Google B2Business View optimized by Google B2Business View is dé online tool om op een andere manier leads te genereren en waarmee je jouw merk optimaal kunt verbinden aan je resellers. B2Business View optimized

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Content marketing. Let digital work. fueld.nl

Content marketing. Let digital work. fueld.nl Content marketing Let digital work fueld.nl De content marketing betekenis in de marketing mix wordt steeds groter. Content marketing gaat er van uit dat relevante en waardevolle content het meest geschikte

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Uw doelgroep bereiken en naamsbekendheid verhogen door middel van Facebook Adverteren Webinar ReachLocal - 14 juni 2017

Uw doelgroep bereiken en naamsbekendheid verhogen door middel van Facebook Adverteren Webinar ReachLocal - 14 juni 2017 Welkom bij Uw doelgroep bereiken en naamsbekendheid verhogen door middel van Facebook Adverteren Webinar ReachLocal - 14 juni 2017 door Oscar Ottens Digital Marketing Consultant 1 Copyright 2017, ReachLocal,

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 14 november 2016 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Door: André de Ruijter, Productmanager Lead Generation @ Daisycon Nieuwe klanten komen u niet aanwaaien. Al

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen!

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Inleiding Je kan er simpelweg niet meer omheen. Zodra je een zoekopdracht uitvoert op Google, verschijnen er video thumbnails

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je

7 tips om eenvoudig meer rendement uit je Alona Media Google Adwords, Social Media, Websites, SEO; advies, implementatie, training T: 020-2614616 W: www.alonamedia.com E: info@alonamedia.com facebook.com/alonamedia 7 tips om eenvoudig meer rendement

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen 25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen Een nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend meetbaar. Het

Nadere informatie

Starters. marketing: Het draait om de. doelstellingen

Starters.  marketing: Het draait om de. doelstellingen Starters E-mail marketing: Het draait om de doelstellingen E-mail marketing bottom line doelstellingen Marketing is in rap tempo aan het veranderen. Accountability is een term die je overal op ziet duiken.

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen?

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? 1 Inleiding Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? Door het gebruik van HubSpot zijn al jouw marketingwerkzaamheden niet langer verspreid, maar komen ze samen op één platform.

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Marketing Automation. Tips voor starters

Marketing Automation. Tips voor starters Marketing Automation Tips voor starters Zodra we starten met Marketing Automation, opent er zich een wereld van nieuwe marketing en verkoop mogelijkheden. Marketing automation biedt meer mogelijkheden

Nadere informatie

Wat zeggen je cijfers in Google Analytics?

Wat zeggen je cijfers in Google Analytics? Wat zeggen je cijfers in Google Analytics? Gerben van Ouwendorp (TMG) Remarke'ngevent, 26 maart 2015 Introductie @ouwendorp gerbenvanouwendorp En wie zijn jullie? En wat is jullie rol? Eigenaar Sales

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp

Welkom bij de breakout. Online marketing. trainer: Martin Suithoff. www.fondsenwervingenzo.nl. #bootcamp Welkom bij de breakout trainer: Martin Suithoff Wat is Inbound Marketing Strategie? Wat is Inbound Marketing Strategie? Is gebaseerd op het principe: Wordt gevonden door potentiële klanten (donateurs)

Nadere informatie

Content marketing trends 2017

Content marketing trends 2017 Content marketing trends 2017 Wat zijn de belangrijkste voorspelde trends? Het aantal organisaties dat zich de resultaten van content marketing inziet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierdoor neemt

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014

WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014 WAAROM EEN MEDIABEDRIJF INBOUND MARKETING MOET OMARMEN YF BRODALA 13 OKTOBER 2014 DALLAS ANTWERP CONTENT OFFER 1. STATUS QUO! 2. NIEUWE ROL MEDIABEDRIJF! 3. WAT IS INBOUND MARKETING?! 4. WAAROM MEDIA INBOUND

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Leads verzilveren met de softwaretool van LeadWizard.nl

Leads verzilveren met de softwaretool van LeadWizard.nl LeadWizard De SalesTool voor B2B bedrijven Leads verzilveren met de softwaretool van LeadWizard.nl Haal eruit wat erin zit Ken bedrijven die uw website bezoeken En doe er iets mee..! Wat is LeadWizard?

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie