Onderzoek stage portfolio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek stage portfolio"

Transcriptie

1 Onderzoek stage portfolio Dorigo Smit Inleiding Het is nu Februari 2015 en we zijn nu op het punt aangekomen dat we over gaan naar fase 3. In deze fase gaan wij ons voorbereiden op onze stage. Een goede voorbereiding is belangrijk om het optimale uit deze periode te halen. Belangrijk is om te weten waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Welke kennis en ervaringen je op zou willen doen om de juiste keuzen te maken. Inhoud Onderzoek beroeps veld Onderzoek naar eigen werk Onderzoek beroeps veld In dit onderdeel heb ik onderzoek gedaan naar enkele bedrijven. Wat deze bedrijven te bieden hebben en welke eisen hun stellen aan hun werknemers. Bedrijven Bedrijf: Conclusion Digital Interaction Designer Amsterdam Dit bedrijf zoekt een werknemer met minstens 3jaar ervaring in soort gelijke functie en heeft een relevante opleiding gevolgd als: Communication and multimedia design of een gelijkwaardige opleiding. Belangrijker vinden ze de persoonlijkheid, ze willen iemand waar ze graag minstens 8 uur per dag mee door kunnen brengen. Je werkt samen met andere Interaction Designers, designers en programmeurs van conceptfase tot realisatie aan de creatie van aansprekende user experiences voor onze klanten. Wat je ook oplevert, je kunt het goed beargumenteren en verdedigen, ook tegenover een klant. Het werk is niet klaar na oplevering, we blijven testen, monitoren en verbeteren. Je hebt een streepje voor als je ervaring hebt met gebruikerstesten. Ze zoeken iemand met een frisse blik die overal creatief, vernieuwend en baanbrekend kansen ziet. Je moet kritisch zijn en kritiek kunnen verdragen. Je kunnen verdiepen in de wensen en eisen van de klant en vraagt door tot je een goed beeld hebt van wat er echt nodig is. Je moet je kunnen verdiepen in de doelgroep en moet op de hoogte zijn van trends. Je snapt het belang van goed design en hebt er oog voor. Je begrijpt de taal van programmeurs en we vinden je helemaal geweldig als je ook nog wat frontend technologie kunt produceren, zoals HTML5, CSS 3 of Javascript. Je moet kennis hebben van prototyping- en interaction design tools en heb je ervaring met het opstellen van persona s, user scenario s, flow diagrammen, wireframes, functionele omschrijvingen en all the usual suspects.

2 Je hebt minstens 3 jaar als interaction designer of usability expert gewerkt Je draait in Axure of een vergelijkbaar programma moeiteloos interactieve interactieontwerpen en prototypes in elkaar Je bent communicatief en contactueel vaardig Je vindt het belangrijk om samen te werken Je bent niet bang om technische keuzes te maken en een brug te slaan tussen het front-end en backend team en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Het is een bedrijf gevestigd in Utrecht en Amsterdam en bestaat uit een team van ruim 90 professionals. Van creatieve strategieën, UX consultants, vormgevers, media-, marketing-, business consultants, project managers, web-, mobiel en applicatie ontwikkelaars. Het bedrijf komt voor mij te zakelijk over, de sfeer op de pagina dan. Het is moeilijk iets over het bedrijf te zeggen. Het gevoel is goed, volgens mij kan je hier veel leren over het ontwikkelen van producten en de rollen hier in. Ze leveren producten met technieken waar mijn interesse licht wat dit bedrijf ook interessant maakt. Bedrijf: Raptmedia Interactive video Designer Nieuw Zeeland Raptmedia is een media bedrijf uit Nieuw Zeeland. Ik heb deze er tussen staan, niet omdat ik naar nieuw Zeeland wil maar omdat dit bedrijf tot ze ver het enige bedrijf is wat produceert wat ik zou willen leren. Het valt lastig te zeggen welke eisen er zijn aan nieuwe werknemers want er zijn geen open vacatures op het moment. Wel hebben ze een introductie video voor mogelijke werknemers om te kijken of hun thuis horen in het bedrijf. De eisen die ik tot ze ver gezien heb is dat ze iemand zoeken die eerlijk is en hulp vraagt wanneer het nodig is. Een sociaal iemand die zich niet schaamt als hij fouten maakt en communicatief vaardig is. Eisen die aangegeven worden zijn dat je je moet kunnen inleven in de doelgroep en kennis heb van interactie, communicatie en/of video s kunnen maken/bewerken en er een oogje voor hebt. Bedrijf: bluebillywig Interactive video Designer Hilversum Over Blue Billywig: Het bedrijf is gevestigd in Hilversum en in 2006 opgericht vanuit de gedachte dat het gehele videopublicatieproces veel makkelijker en beter zou moeten kunnen. Videogebruik op websites was toen verre van standaard en veel te vaak van matige kwaliteit. In de daarop volgende jaren is Blue Billywig uitgegroeid tot voorloper op het gebied van video oplossingen en onderscheiden zich niet alleen door de kwaliteit van hun Video Management Systeem en hun Video Ad Services, maar ook door de ruime ervaring van hun team en de persoonlijke benadering van hun service.

3 De bedrijfscultuur is sinds de oprichting bewust onveranderd gebleven: ambitieus en professioneel maar ook gezellig en flexibel. Het bedrijf bied stage plaatsen, mijn rol hier in zal bestaan uit de doorontwikkeling van eigen producten. Daarbij zal je betrokken worden bij alle aspecten van de front end development van een geavanceerde webapplicatie, waarbij je zowel ervaring zult opdoen in concepting en design als in de technische realisatie ervan. Samen met een team van ruim 10 developers werk je aan het bedenken en vormgeven van nieuwe gebruiksvriendelijke toepassingen. Ook ga je actief aan de slag met de Z Ze zoeken een plezierig, positief karakter en een gezonde dosis humor. Daarnaast vragen ze: Passie voor nieuwe web technieken en online video Kennis en ervaring met Interaction Design Kennis en ervaring in Javascript en HTML5 / CSS3 Verantwoordelijkheidsgevoel Zelfstandig werkend, maar ook een uitstekende team player Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal Wat zij bieden: Een goede stage legt de basis voor je carrière. Bij Blue Billywig nemen we dit heel serieus. Wij geven je ruimte voor eigen ontwikkeling en begeleiden je om tot een succesvolle stage te komen. Stage lopen bij Blue Billywig betekent samen met gedreven professionals je talenten inzetten voor een mooi resultaat. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met een open en gezellige sfeer, waar een ieder erg betrokken is bij elkaars projecten. Bedrijf: Eyeonline Kempenaar Eyeonlline is een full service online marketing bureau, dat u helpt uw online aanwezigheid te optimaliseren en maximaal te benutten. Eyeonline staat klaar voor alle online vraagstukken. Werkzaamheden van het bedrijf zijn het ontwerpen en bouwen van een website, het opmaken van tekstuele en video content, SEO optimalisatie, google adwords en social media campagnes en website beheer. Het bedrijf heeft momenteel geen vacatures open staan dus het is moeilijk te achter halen welke eisen hun stellen aangezien het nergens aangegeven is. De reden dat ik hier stage zou willen lopen is om ervaring op te doen in een bedrijf als deze. Zien hoe men te werk gaat en hoe een organisatie die dit te bieden heeft omgaat met hun klanten en hun producten ontwikkelt en oplevert. Het niet terug te vinden hoe groot het bedrijf is en uit hoe veel leden het team bestaat.

4 Bedrijf: Zenze Mediavormgever Almere Zenze is een interactief ontwerp bureau gevestigd te Almere. Waarom ik deze gekozen heb is omdat dit bedrijf professioneel over komt. Qua vormgeving, interactiviteit en manier van schrijven. Het bedrijf helpt bedrijven te communiceren wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor staan. Ze zijn simpel direct en effectief naar mijn idee. Ik hou van de stijl, ook van het werk dat gemaakt is. Het is een internationaal bedrijf die vele skills en ervaring bezit waar ik mogelijk iets aan kan hebben. Wat een stagiair kan verwachten: informele werksfeer, creatieve vrijheid en ruimte voor ontwikkeling Uitdagende projecten met korte deadlines binnen een dynamische werkomgeving Voldoende professionele begeleiding binnen zelfstandige projecten Ervaring opdoen in vormgeving, design en ontwerpen in al haar facetten Wat hun verachten van hun stagiaires Passie voor vormgeving in breedste zin van het woord Pro actieve werkhouding, zowel zelfstandig als in teamverband Positieve instelling, ambitieus, flexibele inzet en een klantgerichte instelling Opleiding grafische vormgeving, interactieve vormgeving of soortgelijk Minimaal MBO-niveau vanaf 3 e jaars of een HBO opleiding Stageperiode van minimaal 4 dagen in de week voor minimaal 3 maanden Ervaring met Photoshop, Illustrator en Indesign Enige kennis van HTML of CSS is niet verreist, maar wel een pre Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift Conclusie onderzoek beroeps veld De conclusie die is kan trekken uit het onderzoek naar het beroeps veld is dat ze over het algemeen opzoek zijn naar iemand die hun team kan aanvullen. Over het algemeen vind ik terug dat ze een sociaal aangelegd iemand zoeken die ten goede doet aan de werksfeer. Iemand die fouten durft te maken en durft te vragen. Zelfstandig kan werken en in groepsverband. Een flexibel iemand die weet wat er speelt en weet hoe hij iets kan over brengen op mensen. Iemand die zich kan inleven en rekening kan houden met verschillende factoren en dar op in kan spelen. Verdere technische eisen die er gesteld worden zijn dat je de kennis en vaardigheid moet bezitten om conceptioneel te kunnen denken en deze kunnen uitwerken. Kennis van HTML en CSS is niet overal vereist maar wel een pre, net als Javascript. Photoshop, Illustrator en Indesign worden wel vaker gevraagd. De eisen die gesteld worden kan ik mij goed voorstellen, als ik in die positie gezeten had ik het zelfde gevraagd denk ik. Waar ik persoonlijk op let bij het bekijken van bedrijven zijn de producten die geleverd worden aan klanten. Zijn het producten die mij aanspreken, waar ik achter zou kunnen

5 staan en hoe het bedrijf zichzelf presenteert. Voor stage zou ik letten op de technieken die gebruikt worden en of daar technieken tussen zitten die ik wil leren. Dat zou ik ook doen voor het zoeken naar werk alleen dan zou dat op de tweede plek komen. Als ik op zou zijn naar werk zou ik ook kijken of ik daad werkelijk ook een aanvulling zal wezen op het team. Ook de uitstraling van het bedrijf vind ik belangrijk. Waar leggen ze de nadruk op, wat vinden ze belangrijk en hoe communiceren ze met gebruikers en klanten. Andere punt dat ik belangrijk vind maar nooit terug zie is het besef van je plicht en functie binnen de maatschappij. Als ik kijk naar de eisen die gesteld worden maak ik mij aan de ene kant niet druk maar aan de andere kant juist weer wel. Gezien de situatie waar ik nu in zit zal ik moeite hebben met bepaalde eisen. Bijvoorbeeld, ik zal dagen hebben dat ik niet altijd even positief zal zijn. Het grootse probleem waar ik tegen aan ga lopen is denk ik de communicatie. Het maken van wireframes en uitschrijven van de plannen op een manier die ook te volgen voor mijn collega s. Dit zal ik in deze situatie niet geheel makkelijk zijn. Verder ben ik eigenlijk wel positief. Ik ben een flexibel iemand die juist moeite heeft met routine. Ik heb HTML en CSS kennis en Photoshop, Illustrator en Indesign ben ik machtig. Ik zal moeite hebben met het algemene, omdat ik dat stomweg niet ken. Algemene dingen die voor eigenlijk iedereen wel normaal zijn maar ik niet mee gekregen heb. Onderling contact bijvoorbeeld, of bepaalde manier van dingen brengen of uiten. Passie voor het vak is er. De Nederlandse taal beheers ik vrij goed. Als ik een portfolio moet samen stellen waarin ik laat zien dat ik aan de eisen voldoe die hun verwachten zal ik minimaal een project moeten laten zien waarin je kennis van UXD. Ik moet laten zien dat ik conceptioneel kan denken en werken. Wireframes kan maken en volgens het algemene proces kan werken. Ik moet mij creativiteit laten spreken in brede zin. In brede zin zal ik op een creatieve manier moeten laten zien wie ik ben, hoe ik ben en waar ik sta. In het kort laten zien hoe ik gekomen ben waar ik sta en mijn visie op vormgeving laten spreken. Correct geformuleerd zonder taal fouten. Niet te formeel en zakelijk maar nuchter en speels. Bedrijven in omgeving SmartMedia SmartMedia houdt zich bezig met alle mogelijke publicaties, anders dan de gemeentegidsen die worden uitgegeven door Akse Media. Printed Magazines of online Smartbooks, bedrijvengidsen of informatiegidsen, folders, flyers maar ook het grafisch ontwerp voor welke media-uiting dan ook. Met meer dan twintig jaar ervaring in het uitgeven van gemeentegidsen mag Akse Media zich gerust specialist in het uitgeven van gemeentegidsen noemen. Om gemeenten te ondersteunen bij het uitvoeren van haar taken en verplichtingen biedt Akse Media een uitgebreid pakket van diensten aan. SmartMedia is een vrij groot bedrijf en spreekt mij niet echt aan. Wat ik interessant vind is het product dat ze leveren, verder heb ik weinig connectie met dit bedrijf. Naast het feit dat ze wel een interactief vormgever kunnen gebruiken. Verder zijn er geen openstaande vacatures.

6 Bloeise Smeders Bloeise is een online marketing en social media bedrijf dat de kennis, middelen en content bied voor bedrijven om hen te ondersteunen met het vergroten van online bereik, meer online omzet en meer online binding. Het is een klein bedrijf met niet veel klanten en bestaat uit 1 man met kleine klanten van uit de omgeving. Vacatures zijn er niet. Het bedrijf spreekt mij totaal niet aan qua uitstraling en over komen. Ook de manier van schrijven vind ik niets. Daar in tegen vind ik de gedachte gang en Smeders is een reclame bureau uit de omgeving van Den Helder. Het bedrijf is op gestart van uit een zolder kamer. Hun werkgebied ligt niet alleen in Den Helder en Julianadorp maar ook daar buiten zijn ze actief. Het is een klein bedrijf en heeft geen vacatures open staan. Het bedrijf spreekt mij op zich wel aan. De style, manier van presenteren en producten die ze leveren. Andere reden waarom het me wel aanspreekt is dat het er op lijkt dat ik deze mensen zou kunnen aanvullen. Werk van het bureau is niet direct te vinden. Internationaal bedrijf DigitasLBi DigitasLBi is een groot internationaal marketing en technologisch bureau dat bedrijven transformeert en klaar maakt voor het digitale tijdperk. Het bedrijf met vestigingen in België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Nederland, Spanje, Zwitserland, Australië, China, Hong Kong, India, Singapore, UAE en de USA. Het bedrijf heeft geen vacatures open staan maar is altijd geïnteresseerd in mensen die denken dat ze onmisbaar zijn voor het bedrijf. Het bedrijf heeft vele klanten waar onder grote namen zitten zoals Audi, ANWB, OV etc. Het bedrijf spreekt mij op zich niet aan, qua uitstraling en over komen. Qua kennis, ervaring en gemaakte producten daar in tegen weer wel. Je hebt verschillende soorten bedrijven die zich op verschillende manieren presenteren. Aan de hand van hun website en manier van pesenteren en schrijven kan je vaak al halen hoe groot het bedrijf is en wat voor klanten ze hebben. Vele bedrijven hebben geen vacatures open maar zijn altijd wel geïnteresseerd in mensen die een aanvulling kunnen wezen.

7 Onderzoek eigenwerk In dit onderzoek heb ik gekeken naar mijn eigen werk. Welk werk vind ik mooi, heb ik iets mee en zou ik willen laten zien. Daarnaast heb ik gekeken welk werk ik wel en niet zou moeten laten zien om een goede indruk te maken op een bedrijf. Te laten zien wat je kan en in huis hebt. Ik heb de keuze gemaakt om niet te veel te willen laten zien en werk te tonen waar mee ik de breedte van mijn ontwikkeling zo goed mogelijk kan weergeven. Waar aan je kan zien, waar ik vandaan kom, hoe ik ontwikkeld ben en waar ik nu sta. Waar mee ik direct kan laten zien wat mijn visie is over vormgeving. Conclusie De conclusie die ik kan trekken uit het onderzoek naar bedrijven en mijn eigenwerk is. Is dat ik nog genoeg na te denken heb over hoe ik dit wil gaan visualiseren. Ik wil meerdere dingen te gelijk laten zien op een overzichtelijke manier en gebruikers vriendelijke manier. Om zo goed mogelijk mijn manier van denken te laten zien. Ik ben namelijk een soort van war hoofd die bij 1 ding te horen met z n gedachte al bij 10, 20, 30 verschillende andere dingen kan zijn en ter gelijker tijd bezig is met het onderwerp waar over het gaat. Hoe doe je dit? Dat is een goeie vraag. Mijn bijnaam is Freackii gekregen op de straat. Mijn artiesten naam is daarom ook Freackii Chaos geworden. Door het leven wat ik heb gehad en de mensen om mij heen. Het dubbele is dat ik eigenlijk een keurig net iemand ben die juist niet zo is. Dit wil ik uitdragen, die tegenstrijdigheid. 2 uiterste die te samen de perfecte combi vormen. Want Freackii Chaos is feitelijk wat ik wil gaan doen. Door meerdere dingen tegelijk te willen laten zien maak je er in feite een chaos van. Het gefreakte gedeelte moet zijn dat het ordelijk, overzichtelijk en gebruikers vriendelijk wordt met een professionele uitstraling. De echte ik is een spiritueel aan gelegd iemand die dicht bij de natuur en de mens staat. Ook dit wil ik mee nemen in mijn concept.

8

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Overzicht aangeboden stages bij CMD Amsterdam - periode juni 2013 - heden

Overzicht aangeboden stages bij CMD Amsterdam - periode juni 2013 - heden Overzicht aangeboden stages bij CMD Amsterdam - periode juni 2013 - heden In dit document staan de stages die door het bedrijfsleven zijn gemeld bij de opleiding. Deze stages zijn al door het stagebureau

Nadere informatie

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future InCompany workshops 2015 Empower your talents and Fuel your future TOON LEF, MAAK HET VERSCHIL EN FUEL YOUR FUTURE Werk is tegenwoordig te vergelijken met topsport. Goede kwaliteit leveren, je best doen

Nadere informatie

CMD studenten van de Hogeschool van Utrecht & Scrum

CMD studenten van de Hogeschool van Utrecht & Scrum CMD studenten van de Hogeschool van Utrecht & Scrum Een onderzoek naar waarom de Scrummethode belangrijk is voor de Communicatie & Media Design student aan de Hogeschool Utrecht. Door F.A. Nijhof - 1620443

Nadere informatie

SAMENVATTING sa men vat ten (ov.ww.) 1 in het kort weergeven of herhalen => recapituleren, resumeren

SAMENVATTING sa men vat ten (ov.ww.) 1 in het kort weergeven of herhalen => recapituleren, resumeren Naam: Rik Flink Student nr.: 20001700 Opleiding: Hogeschool Zuyd; Communicatie& Multimedia Design Begeleiders: Rutger Rozendal en Stef Petit Datum: 14 Juni 2004 SAMENVATTING sa men vat ten (ov.ww.) 1 in

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf: OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing

Nadere informatie

Service design tools voor kleine creatieve bureaus

Service design tools voor kleine creatieve bureaus Service design tools voor kleine creatieve bureaus Martijn van de Zuidwind 1513350 Docent: Hans Kemp User Experience Design Communication & Multimedia Design Inhoudsopgave Inleiding Onderzoeksvraag - hoofdvraag

Nadere informatie

Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden.

Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden. Overzicht aangeboden stages CMD Amsterdam - aangemeld van maart 2012 - heden. In dit document staan de stages die door het bedrijfsleven zijn gemeld bij de opleiding Interactieve Media. De bedrijven zijn

Nadere informatie

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen 2/15 Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Opdrachtnemer: Websdesign Internet Communicatie, Wouter Janssen Opdrachtgever: Websdesign

Nadere informatie

Organisatieverslag Liberta

Organisatieverslag Liberta 1 2 Inhoudsopgave Pagina Pagina 1. Inleiding 4 2. Geschiedenis van Liberta 5 3. Huidige situatie van Liberta 6 3.1 Identiteit van de organisatie 7 3.1.1. Persoonlijkheid 7 3.1.2. Gedrag 7 3.1.3. Communicatie

Nadere informatie

(RE-) CONNECTING THE DOTS

(RE-) CONNECTING THE DOTS (RE-) CONNECTING THE DOTS Een onderzoek naar vraag en aanbod van media- en ICT vaardigheden in de context van de Hilversum Media Campus Auteur: Matthijs Leendertse ELM Concepts Erasmus Universiteit Rotterdam

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

27-9-2013 PROJECT VOOSH. Dare to life the dream Ella van Kessel, Liselotte Melis, Mark de Vet, Nic Müller

27-9-2013 PROJECT VOOSH. Dare to life the dream Ella van Kessel, Liselotte Melis, Mark de Vet, Nic Müller 27-9-2013 PROJECT VOOSH Dare to life the dream Ella van Kessel, Liselotte Melis, Mark de Vet, Nic Müller Inhoud Opdracht 1 checklist...3 Opdracht 2: Concurrenten...3 Opdracht 3: Onderzoek via internet...4

Nadere informatie

InCompany workshops 2014

InCompany workshops 2014 InCompany workshops 2014-2 - INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS Schot in de roos! Ik ben het visitekaartje Zij krijgt alles gedaan Laat je uitstraling voor je werken Hoe hecht is ons team? Uit je comfortzone De weg

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: INLEIDING... 1 HOOFDSTUK 2: VACATURES... 2 HOOFDSTUK 3: CO-CONTACTPERSONEN... 9 HOOFDSTUK 4: INTERVIEW... 10 AUB-CHECK...

Hoofdstuk 1: INLEIDING... 1 HOOFDSTUK 2: VACATURES... 2 HOOFDSTUK 3: CO-CONTACTPERSONEN... 9 HOOFDSTUK 4: INTERVIEW... 10 AUB-CHECK... HOOFDSTUK 1: INLEIDING Dit is mijn SLB-verslag van het schooljaar. Hier staan een aantal vacatures in van beroepen waar ik later ook wel zou willen werken. Ook staat er een interview met 2e jaars student

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Roy Derriks. Scriptie V1.3. Mobiele User Experience

Roy Derriks. Scriptie V1.3. Mobiele User Experience Roy Derriks 0799407 Scriptie V1.3 Mobiele User Experience Inhoudsopgave Hoofdstuk #1 Inleiding 1.1 Inleiding.. 4 1.2 Achtergrond informatie.. 4 1.3 Probleemstelling... 4 1.4 Doelgroep.. 5 1.5 Onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

CMDA-toolkit. Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0

CMDA-toolkit. Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0 CMDA-toolkit Afstudeerproject Document: Eindrapport Versie: 2.0 Student: E-mail: Studentnummer: Projectnaam: Externe professional: Begeleider: Tweede lezer: Nadine Buizert Nadine.Buizert2@hva.nl 520808

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Project. Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter

Project. Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter Project Daniëlle Visser Nina Haitsma Michael van Splunter Ramzi Awlad Issa CDM1B CDMPRJ03-2 Communicatie/marketing/media bedrijven Rotterdam In heel Rotterdam en omstreken zitten ongeveer 27 communicatie

Nadere informatie

FASHION & IDENTITY. Yasemin Kleijne M1B

FASHION & IDENTITY. Yasemin Kleijne M1B FASHION & IDENTITY Yasemin Kleijne M1B 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 4 Intern 5! Kwaliteitenspel 5! 360 Interviews 6! Area s en Kernkwadranten Offman 7 Extern 8! Professioneel interview 8! Werkvacatures 9!

Nadere informatie

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 100101010 GIDS 10101001010 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 0100101010 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and

Nadere informatie

Creative Business. Opleidingen 2015-2016 voltijd

Creative Business. Opleidingen 2015-2016 voltijd Creative Business Opleidingen 2015-2016 voltijd 2 Creative Business Opleidingen 2015-2016 Inhoud Welkom 3 Opleidingsoverzicht Creative Business 4 Opleidingen: Associate-degreeprogramma Crossmediale Communicatie

Nadere informatie

Professioneel Handhaven: werken met competenties. kennis vaardigheden. persoonskenmerken motivatie. Colofon

Professioneel Handhaven: werken met competenties. kennis vaardigheden. persoonskenmerken motivatie. Colofon Het actieprogramma Handhaven op Niveau stimuleert en faciliteert overheden en handhavende instanties bij het werken aan handhaving. Het bevordert daartoe verdere professionalisering van handhaving en samenwerking

Nadere informatie