gelet op het bepaalde in artikel 18:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gelet op het bepaalde in artikel 18:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/ RIS136533_31-MRT-2006 REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op het bepaalde in artikel 18:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto 160 Gemeentewet; met instemming van de Commissie van Georganiseerd Overleg. Besluit: vast te stellen de navolgende regeling: REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN Algemene bepalingen Artikel 1:1 Deze regeling verstaat onder: a. ambtenaar: de ambtenaar in de zin van artikel 1:1, lid 1, onder a, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; b. plaats van tewerkstelling: het gebouw, gebouwencomplex of terrein, dat de ambtenaar voor de normale uitoefening van zijn functie is aangewezen, dan wel het gebouw, gebouwencomplex of terrein, waar de ambtenaar meestentijds zijn functie uitoefent en indien de uitoefening van de functie zich uitstrekt over een bepaald gebied of over een dienstkring: het dienstgebouw van waaruit de ambtenaar zijn werk normaliter aanvangt, te bepalen door het college; c. eigen huishouding voeren: het zelfstandig bewonen van woonruimte, voorzien van meubilair en stoffering, een en ander ter beoordeling van het college; d. abonnement: een NS-(jaar)trajectkaart, in voorkomend geval aangevuld met een stadstreekabonnement, dan wel een sterabonnement; Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 BSD/ e. berekeningsbasis: de bezoldiging volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag op het berekeningstijdstip, vermeerderd met de vakantie-uitkering, een en ander herleid tot een jaarbedrag; f. berekeningstijdstip: 1e. de datum waarop de ambtenaar verhuist; 2e. indien de ambtenaar verhuist voor de datum dat de functie feitelijk wordt vervuld, de datum van ingang van de functievervulling; 3e. bij het overlijden of ontslag van de ambtenaar, de datum waarop laatstelijk bezoldiging werd genoten. Artikel 1:2 1. Naar het bepaalde bij deze regeling wordt een tegemoetkoming verleend ter zake van uitgaven, gedaan in verband met een verhuizing, in verband met het woon-werkverkeer tussen de woonplaats en de plaats van tewerkstelling dan wel in verband met dienstritten en dienstreizen. 2. Deze regeling is niet van toepassing op: a. invalkrachten, oproepkrachten en vakantiekrachten; b. personen die in het kader van werkgelegenheidsprojecten en/of projecten waarvoor een specifieke financiering geldt, werkzaam zijn. 3. De hoofdstukken 2 en 3 van deze regeling zijn bovendien niet van toepassing op: a. personen voor wie een dienstverband geldt van twee jaar of minder, tenzij het college de bedoeling heeft het dienstverband te continueren; b. personen die belast zijn met werk van tijdelijke aard, tenzij het college de bedoeling heeft het dienstverband te continueren; c. personen van wie de werktijd per week 10 uur of minder bedraagt; 4. Indien uit anderen hoofde in enigerlei vorm aanspraak bestaat op een tegemoetkoming voor de in het eerste lid bedoelde uitgaven, wordt de tegemoetkoming krachtens deze regeling slechts verleend tot het bedrag, waarmee deze tegemoetkoming de eerstbedoelde aanspraak overschrijdt. 2 Tegemoetkoming verhuiskosten Verhuizingen in verband met indiensttreding Artikel 2:1 1. De ambtenaar die een eigen huishouding voert en die in verband met zijn indiensttreding naar Den Haag verhuist en daarmee ten minste 10 km dichter bij de plaats van tewerkstelling komt wonen, heeft aanspraak op vergoeding van de transportkosten en een bedrag voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten ter grootte van 12 procent van de berekeningsbasis met een maximum van 5.445, De ambtenaar die een eigen huishouding voert en die in verband met zijn indiensttreding verhuist van buiten naar een andere gemeente dan Den Haag en daarmee op een afstand van maximaal 25 km van de plaats van tewerkstelling komt wonen, heeft aanspraak op vergoeding van de transportkosten en een bedrag voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten ter grootte van 6 procent van de berekeningsbasis met een maximum van 2.722,50.

3 BSD/ De transportkosten bestaan uit het bedrag van de kosten van vervoer van de bagage en van de inboedel van de ambtenaar naar de nieuwe woning, waaronder begrepen de kosten van in- en uitpakken, met dien verstande dat bij verhuizingen vanuit het buitenland bedoeld bedrag wordt vastgesteld, rekening houdend met de alleen in Nederland afgelegde afstand. 4. De tegemoetkoming in verhuiskosten, als bedoeld in dit artikel, wordt slechts verleend, nadat de ambtenaar schriftelijk heeft verklaard, dat hij de ontvangen tegemoetkoming zal terugbetalen indien hij op eigen verzoek of ten gevolge van aan hemzelf te wijten feiten of omstandigheden wordt ontslagen uit gemeentedienst, tenzij het ontslag ingaat twee jaren of langer na de datum van verhuizing. 5. Indien het betreft een verhuizing van een gezin, waarin de echtgenoten of levenspartners beiden ambtenaren zijn in de zin van deze regeling, wordt de tegemoetkoming berekend over de gezamenlijke berekeningsbasis. 6. De aanspraak op een tegemoetkoming in verhuiskosten ingevolge dit artikel vervalt, indien de verhuizing niet plaats vindt binnen twee jaren na de datum van indiensttreding. Artikel 2:2 1. De ambtenaar die geen eigen huishouding voert en die in verband met zijn indiensttreding verhuist en daarmee voldoet aan de in artikel 2:1 vermelde criteria, heeft slechts aanspraak op vergoeding van de transportkosten. 2. Indien bijzondere omstandigheden daartoe aanleiding geven, kan het college aan de ambtenaar die geen eigen huishouding voert voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten een tegemoetkoming verlenen van 3 procent van de berekeningsbasis met een maximum van 1361,25. Verhuizingen in opdracht Artikel 2:3 Ten aanzien van de ambtenaar die in het dienstbelang opdracht krijgt te verhuizen vinden de artikelen 2:1 en 2:2 overeenkomstige toepassing. Verhuizingen naar of uit een dienstwoning Artikel 2:4 1. De ambtenaar, die in opdracht van het college, een dienstwoning betrekt of verlaat, heeft aanspraak op vergoeding van de transportkosten en een bedrag voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten ter grootte van 12 procent van de berekeningsbasis met een maximum van 5.445, Nabestaanden van de ambtenaar, die een dienstwoning moeten verlaten in verband met zijn overlijden, hebben aanspraak op een vergoeding van de transportkosten en een bedrag voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten ter grootte van 12 procent van de berekeningsbasis met een maximum van 5.445, Geen aanspraak op de vergoeding bestaat, indien de ambtenaar het aan zichzelf te wijten heeft, dat hij de dienstwoning heeft moeten ontruimen, dan wel indien deze ontruiming op eigen verzoek heeft plaatsgevonden.

4 BSD/ Tegemoetkoming reis- en pensionkosten in afwachting van verhuizing Artikel 3:1 1. De ambtenaar die ten tijde van zijn indiensttreding schriftelijk verklaart dat hij naar de gemeente Den Haag verhuist of dat hij op een afstand van maximaal 25 km van de plaats van tewerkstelling komt wonen, heeft voor zover hij daartoe serieuze pogingen doet en na oordeel van het college niet dagelijks heen en weer kan reizen, aanspraak op een tegemoetkoming in de pensionkosten voor verblijf in een pension in of nabij de gemeente, naast een tegemoetkoming voor ten hoogste eenmaal per week in de reiskosten voor gezinsbezoek, dan wel voor reiskosten naar de plaats waar hij metterwoon nog gevestigd is. 2. Aanspraak op een tegemoetkoming in pensionkosten geldt voor de duur van maximaal twee jaar. 3. De tegemoetkoming in pensionkosten bedraagt voor de ambtenaar die gewoonlijk samenwoont 90 procent en voor de overige ambtenaren 60 procent van de betaalde pensionkosten, voor zover deze kosten niet uitgaan boven de door het college redelijk geoordeelde pensionkosten. 4. De ambtenaar als bedoeld in dit hoofdstuk die naar het oordeel van het college niet alles, wat redelijkerwijs van hem mag worden verwacht, heeft gedaan om zo spoedig mogelijk te verhuizen, komt niet langer voor de in dit hoofdstuk bedoelde tegemoetkoming in aanmerking. 4 Woon-werkverkeer algemeen Artikel 4:1 1. Met inachtneming van de bepalingen van deze regeling heeft de ambtenaar voor zijn woon-werkverkeer naar keuze aanspraak op een abonnement voor het reizen per openbaar vervoer, een vergoeding voor het reizen per openbaar vervoer, een fietsvergoeding, dan wel de in de bijzondere individuele situatie bepaalde vergoeding. 2. De vergoedingen bedoeld in het eerste lid worden slechts betaalbaar gesteld voor zover voor het woon-werkverkeer werkelijk kosten zijn gemaakt. 3. Over perioden van verlof, geen vakantieverlof zijnde, van een maand of langer en over perioden van ziekte van een maand of langer bestaat geen aanspraak op enige in het eerste lid bedoelde vergoeding. 4. Bij toepassing van de hoofdstukken 5, 6, 7 en 8 blijft het bedrag van 35,10 per maand en maximaal 421,20 per jaar voor rekening van de ambtenaar. 5. Het in het vierde lid van dit artikel bedoelde jaarbedrag dat voor rekening van de ambtenaar komt, is gekoppeld aan 120 procent van het HTM-tarief voor het openbaar vervoer abonnement voor een zone. 6. Het bedrag dat maximaal per jaar ten laste van de gemeente komt van thans 856,80, vermeerderd met het bedrag dat voor rekening van de ambtenaar komt, is gekoppeld aan de prijs van een jaartrajectkaart over 20 km plus aanvullend stad- streekabonnement voor een zone. 7. Geen aanspraak als bedoeld in het eerste lid heeft de ambtenaar die woont in dezelfde openbaar vervoerzone als waarin de plaats van tewerkstelling is gelegen.

5 BSD/ Over dezelfde maand kunnen de verschillende vergoedingsvormen voor het woonwerkverkeer niet samenlopen of worden gecombineerd, tenzij uitdrukkelijk bij het vaststellen van de aanspraak anders is bepaald. 5 Verstrekking van abonnementen openbaar vervoer Artikel 5:1 1. De ambtenaar die op ten minste vier dagen per week met het openbaar vervoer naar zijn plaats van tewerkstelling bij de gemeente reist en die niet woont in dezelfde openbaar vervoerzone als waarin de plaats van tewerkstelling is gelegen, heeft voor zijn woon-werkverkeer aanspraak op een vanwege de gemeente verstrekt abonnement. 2. De ambtenaar is in voorkomend geval verplicht het abonnement tevens voor dienstdoeleinden te gebruiken. 3. Het abonnement wordt niet eerder ter beschikking gesteld dan nadat de ambtenaar schriftelijk heeft verklaard dat hij het abonnement voor het woon-werkverkeer en in voorkomend geval voor dienstritten gebruikt en dat hij van wijziging van de vervoerswijze terstond kennis geeft aan het college. Artikel 5:2 1. De aanspraak als bedoeld in artikel 5:1, eerste lid, is afhankelijk van het woonadres en de plaats van tewerkstelling van de ambtenaar. 2. Het bedrag dat in ieder geval voor rekening van de ambtenaar blijft is 35,10 per maand en 421,20 per jaar. 3. Met betrekking tot een abonnement als bedoeld in artikel 5:1, eerste lid, komt, indien het een maandabonnement betreft maximaal 71,40 ten laste van de gemeente; 4. Met betrekking tot een abonnement als bedoeld in artikel 5:1, eerste lid, komt, indien het een jaarabonnement betreft maximaal 856,80 ten laste van de gemeente. 6 Openbaar vervoervergoeding voor woon-werkverkeer Artikel 6:1 1. De ambtenaar die voor het woon-werkverkeer aantoonbaar gebruik maakt van het openbaar vervoer en die niet woont in dezelfde openbaar vervoerzone als waarin de plaats van tewerkstelling is gelegen, heeft op declaratiebasis voor zijn woon-werkverkeer aanspraak op de openbaar vervoervergoeding. 2. De ambtenaar is in voorkomend geval verplicht het zelf aangeschafte abonnement tevens voor dienstdoeleinden te gebruiken. 3. De vergoeding wordt slechts verleend indien de ambtenaar periodiek schriftelijk verklaart dat hij het zelf aangeschafte openbaar vervoerbewijs voor het woon-werkverkeer en in voorkomend geval zo mogelijk voor dienstritten gebruikt en dat hij van wijziging van de vervoerswijze terstond kennis geeft aan het college.

6 BSD/ Artikel 6:2 1. De aanspraak als bedoeld in artikel 6:1, eerste lid, is onder meer afhankelijk van de werkelijk gemaakte kosten van het openbaar vervoer goedkoopste klasse, van het woonadres en van de plaats van tewerkstelling van de ambtenaar. 2. Het bedrag dat voor rekening van de ambtenaar blijft is 35,10 per maand en maximaal 421,20 per jaar. 3. Met betrekking tot de openbaar vervoervergoeding als bedoeld in artikel 6:1, eerste lid komen, indien anders dan met gebruikmaking van een jaarabonnement wordt gereisd, de werkelijk gemaakte reiskosten minus het bedrag dat voor eigen rekening blijft, te weten 35,10 tot een bedrag van maximaal 71,40 per maand ten laste van de gemeente. 4. Met betrekking tot de openbaar vervoervergoeding als bedoeld in artikel 6:1, eerste lid, komen, indien met gebruikmaking van een jaarabonnement wordt gereisd, de werkelijk gemaakte reiskosten minus het bedrag dat voor eigen rekening blijft, te weten 421,20 tot een bedrag van maximaal 856,80 per jaar ten laste van de gemeente. 5. Over perioden van verlof, geen vakantieverlof zijnde, van een maand of langer en over perioden van ziekte van een maand of langer bestaat geen aanspraak op de openbaar vervoervergoeding. 6. Indien de ambtenaar niet langer voor zijn woon-werkverkeer gebruik maakt van het openbaar vervoer, vervalt de openbaar vervoervergoeding met ingang van de eerste dag van de maand volgend op die waarin het gebruik wijzigt. 7. Ten aanzien van de ambtenaar die op minder dan vijf dagen per week werkt, wordt de openbaar vervoervergoeding naar verhouding van het aantal werkdagen gerelateerd aan het bedrag dat in een voltijdsbetrekking zou zijn genoten. 7 Fietsvergoeding Artikel 7:1 1. De ambtenaar die voor het woon-werkverkeer aantoonbaar gebruik maakt van zijn eigen fiets en die woont op een enkele afstand van de plaats van tewerkstelling van meer dan 10 km, heeft voor zijn woonwerkverkeer aanspraak op de fietsvergoeding overeenkomstig het bepaalde in dit artikel. 2. De ambtenaar is in voorkomend geval verplicht de fiets tevens voor dienstdoeleinden te gebruiken. 3. De vergoeding wordt slechts verleend indien de ambtenaar periodiek schriftelijk verklaart dat hij de fiets voor het woon-werkverkeer en in voorkomend geval voor dienstritten gebruikt en dat hij van wijziging van de vervoerswijze kennis geeft aan het college. Artikel 7:2 1. De fietsvergoeding bedraagt: - bij een enkele afstand tussen het woonadres en de plaats van tewerkstelling van meer dan 10 km maar niet meer dan 20 km 11,91 per maand en 142,92 per jaar; - bij een enkele afstand tussen het woonadres en de plaats van tewerkstelling van meer dan 20 km 15,88 per maand en 190,56 per jaar.

7 BSD/ Over perioden van verlof, geen vakantieverlof zijnde, van een maand of langer en over perioden van ziekte van een maand of langer bestaat geen aanspraak op de fietsvergoeding. 3. Indien de fiets niet langer dagelijks voor woon-werkverkeer wordt gebruikt, vervalt de fietsvergoeding met ingang van de eerste dag van de maand volgend op die waarin het gebruik wijzigt. 4. Ten aanzien van de ambtenaar die op minder dan vijf dagen per week werkt, wordt de fietsvergoeding naar verhouding van het aantal werkdagen gerelateerd aan het bedrag dat in een voltijdsbetrekking zou zijn genoten. 8 Vergoeding in bijzondere individuele situaties Artikel 8:1 1. Het college kan ten aanzien van de individuele ambtenaar een van het bepaalde in de hoofdstukken 5 en 6 afwijkend besluit nemen, indien: a. er binnen een straal van 10 km van het woonadres geen openbaar vervoerhalte is; b. op medische indicatie van de bedrijfsgeneeskundige per auto of ander motorvoertuig moet worden gereisd; c. een verantwoorde bedrijfsvoering daartoe noodzaakt; d. veiligheidsoverwegingen daartoe noodzaken; e. de eigen auto of ander eigen motorvoertuig noodzakelijk is voor gebruik ten behoeve van de dienst. 2. Met inachtneming van de overige bepalingen van dit hoofdstuk bedraagt de vergoeding in bijzondere individuele situaties 0,19 per km. 3. Het bedrag dat voor rekening van de ambtenaar blijft is 35,10 per maand en 421,20 per jaar. 4. Over perioden van verlof, geen vakantieverlof zijnde, van een maand of langer en over perioden van ziekte van een maand of langer bestaat geen aanspraak op de vergoeding in bijzondere individuele situaties. 5. Indien het college verklaart dat er niet langer sprake is van de bijzondere individuele situatie vervalt de toegekende vergoeding met ingang van de eerste dag van de maand volgend op die waarin dit wordt verklaard. 6. Ten aanzien van de ambtenaar die op minder dan vijf dagen per week werkt, wordt de vergoeding naar verhouding van het aantal werkdagen gerelateerd aan het bedrag dat in een voltijdsbetrekking zou zijn genoten. 7. Het college kan aan de toekenning van de vergoeding in bijzondere individuele situaties, nadere voorwaarden verbinden. Artikel 8:2 Indien toepassing is gegeven is aan artikel 8:1, lid 1 worden kosten voor parkeergelegenheid in voorkomende gevallen netto vergoed op basis van declaratie tegen overlegging van bonnen.

8 BSD/ Dienstritten met de eigen auto Artikel 9:1 1. Dienstritten met de eigen auto komen slechts voor vergoeding in aanmerking indien deze door het college zijn goedgekeurd. 2. Onder dienstritten worden verstaan de, met machtiging van het college, met de eigen auto voor de dienst gemaakte ritten in Den Haag. 3. De woon-werkvervoerkilometers die op basis van dit artikel worden gemaakt komen ook voor vergoeding in aanmerking, conform het in artikel 9:2, lid 2 genoemde bedrag. 4. Ten aanzien van de woon- werkvervoerkilometers is het bedrag dat voor rekening van de ambtenaar blijft 35,10 per maand en 421,20 per jaar. Artikel 9:2 1. Het college kan met de eigen auto te maken dienstritten goedkeuren: a. indien zonder eigen autogebruik ten behoeve van de dienst en derhalve los van het woonwerkverkeer, ten minste twee uur per werkdag met het openbaar vervoer zou moeten worden gereisd; b. indien voor de uitoefening van de functie meer dan handbagage mee moet worden genomen. 2. De vergoeding voor het gebruik van de eigen auto voor de dienst bedraagt 0,19 per kilometer. 3. Het college kan de kilometervergoeding slechts toekennen op basis van goedgekeurde declaraties van de kilometers. Artikel 9:3 1. Indien de ambtenaar naast de in artikel 9:2, lid 1 genoemde voorwaarden, meer dan 90% werkzaam is in of bij niet gemeentelijke gebouwen en geen eigen werkplek heeft bij de gemeentelijke organisatie, bedraagt de vergoeding, in afwijking van artikel 9:2, lid 2, 0,28 per gereden kilometer voor de dienst. 2. Het college kan de kilometervergoeding slechts toekennen op basis van goedgekeurde declaraties van de kilometers. Artikel 9:4 Indien toepassing gegeven is aan artikel 9:1, lid 1, worden kosten voor parkeergelegenheid in voorkomende gevallen netto vergoed op basis van declaratie en tegen overlegging van bonnen. 10 Dienstreizen Artikel 10:1 1. Dienstreizen komen slechts voor vergoeding in aanmerking indien het college tot het maken van de dienstreis vooraf opdracht heeft gegeven.

9 BSD/ Onder dienstreizen worden verstaan de in opdracht van het college gemaakte reizen vanaf de plaats van tewerkstelling en indien nodig vanaf het woonadres naar andere gemeenten dan Den Haag. 3. Het college kan aan de dienstreis nadere beperkingen en voorwaarden verbinden. Artikel 10:2 1. Als uitgangspunt voor dienstreizen geldt dat deze met het openbaar vervoer worden gemaakt. 2. De ambtenaar kan voor een met de spoorwegen te maken dienstreis eerste klas reizen. 3. De met de eerste klas openbaar vervoer gemaakte dienstreizen worden als zodanig vergoed. 4. Bij de vaststelling van de vergoeding wordt rekening gehouden met de werkelijk, extra gemaakte kosten. Artikel 10:3 1. Het gebruik van de eigen auto voor een dienstreis komt slechts onder goedkeuring van het college voor vergoeding in aanmerking. 2. Het college kan het gebruik van de eigen auto voor een dienstreis slechts toestaan indien meer dan handbagage mee moet worden genomen, of met ten minste drie personen in dezelfde auto de dienstreis wordt gemaakt of meerdere plaatsen per dienstreis moeten worden bezocht die niet goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. 3. De met toepassing van dit artikel gemaakte dienstreizen per eigen auto worden vergoed tegen 0,19 per kilometer. Artikel 10:4 1. Voor dienstreizen van vier uur of langer kunnen verblijfskosten worden vergoed op basis van de werkelijke gemaakte kosten met inachtneming van de in bijlage A ter zake van verblijfskosten pgenomen restricties en tot maximaal de in bijlage A vermelde bedragen. 2. De verblijfskosten worden slechts vergoed indien deze kosten werkelijk door de ambtenaar zijn gemaakt. 3. Vergoeding van reis- en verblijfskosten geschiedt op declaratie onder overlegging van nota s en betaalbewijzen. Artikel 10:5 1. De ambtenaar die uit hoofde van zijn functie of ingevolge een dienstopdracht een dienstreis naar het buitenland maakt, heeft aanspraak op een vergoeding van de kosten van deze dienstreis. 2. De verstrekking van reisbescheiden vindt, door tussenkomst van de Facilitaire Dienst, plaats door een door het college aangewezen functionaris die gewoonlijk bij de dienst is belast met de financiële administratie. 3. De noodzakelijk gemaakte verblijfskosten worden achteraf, op basis van declaratie met overlegging van nota s en betaalbewijzen, vergoed tot de maxima die zijn vastgesteld in de Tarieflijst logies en overige kosten bij dienstreizen buitenland van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

10 BSD/ Na terugkomst van de dienstreis dient de ambtenaar bij de aangewezen functionaris een ondertekende kostenverklaring in voorzien van nota s en betaalbewijzen en met overlegging van het eventuele overschot aan contant geld in het geval dat een voorschot van dienstwege is verleend. 5. De aangewezen functionaris controleert de kostenverantwoording op juistheid en zorgt tevens voor de verdere verwerking. Artikel 10:6 1. Buitenlandse dienstreizen door diensthoofden kunnen slechts gemaakt worden na voorafgaande goedkeuring door de (loco-) gemeentesecretaris. 2. De kostenverantwoording als genoemd in artikel 10:5 behoeft in dit geval de goedkeuring van de (loco-) gemeentesecretaris. Artikel 10:7 1. Het woon-werkverkeer met openbaar vervoer wordt niet als dienstreis aangemerkt. 2. Openbaar vervoer is eveneens uitgangspunt bij reizen in verband met studie en in andere gevallen waarin vergoedingen worden verleend op grond van dit hoofdstuk. 11 Slot- en overgangsbepaling Artikel 11:1 De ambtenaar, die niet overeenkomstig het bepaalde bij of krachtens deze regeling handelt en ten aanzien van wie blijkt dat hij ten onrechte een vergoeding geniet, betaalt de ten onrechte ontvangen vergoeding terug aan de gemeente. Artikel 11:2 1. Het college besluit in gevallen waarin deze regeling niet voorziet. 2. Het college kan in bijzondere gevallen een regeling treffen welke het bepaalde in de vorige artikelen aanvult of daarvan afwijkt. 3. Het college kan voor een tak van dienst of een onderdeel daarvan delen van deze regeling dan wel de gehele regeling buiten toepassing verklaren. 4. Aan de bevoegdheid genoemd in het tweede en derde lid wordt eerst toepassing gegeven nadat ter zake overleg heeft plaatsgevonden met de in de Commissie voor Georganiseerd Overleg vertegenwoordigde vakorganisaties. Artikel 11:3 Deze regeling wordt aangehaald als Regeling vergoeding verplaatsingskosten 2006 en treedt in werking op 1 april Ten aanzien van de bedragen genoemd in hoofdstuk 4 (woon- werkverkeer algemeen), hoofdstuk 5 (Verstrekking van abonnementen openbaar vervoer), hoofstuk 6 (openbaarvervoervergoeding voor woon- werkverkeer), hoofdstuk 8 (vergoeding in bijzondere individuele situaties), hoofdstuk 9 (dienstritten met de eigen auto), hoofdstuk 10 (dienstreizen en bijlage A) werkt de regeling terug tot 1 januari 2006.

11 BSD/ Artikel 11:4 Met de inwerkingtreding van deze regeling komt de Regeling vergoeding verplaatsingskosten 2005 van 1 januari 2006, kenmerk BSD/ te vervallen. Den Haag, 28 maart 2006 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman

12 BSD/ Toelichting regeling Aanspraken woon-werkverkeer In artikel 4:1 zijn verschillende mogelijkheden opgenomen ten aanzien van woon-werkverkeer en vergoedingen ter zake. De ambtenaar kan naar keuze hiervan gebruik maken. Samenloop van vergoedingsvormen in dezelfde maand, bijvoorbeeld een openbaar vervoerabonnement in combinatie met een fietsvergoeding over dezelfde periode, is op grond van artikel 4:1, lid 8, als regel uitgesloten. De vergoedingen zijn gemaximeerd en afhankelijk van het woon- en werkadres van de ambtenaar. Eigen bijdrage Artikel 4:1, vijfde lid, van de Regeling vergoeding verplaatsingskosten 2005 bepaalt dat het bedrag dat voor rekening van de ambtenaar komt, is gekoppeld aan 120 procent van het HTM-tarief voor het openbaar vervoer abonnement voor een zone. Voor het bedrag van de eigen bijdrage geeft dit thans als uitkomst: 1 1/5 * 351,00 = 421,20 per jaar of uitgesmeerd over 12 termijnen: 35,10 per maand. In verband hiermee bedraagt gedurende de contractsperiode 1 april 2006 t/m 31 maart 2007 de eigen bijdrage 421,20 per jaar of, indien dit bedrag wordt uitgesmeerd over 12 maanden, 35,10 per maand. Bedrag dat maximaal ten laste van de gemeente komt Op grond van artikel 4:1, zesde lid, van de regeling wordt het bedrag dat maximaal per jaar ten laste van de gemeente komt, vermeerderd met het bedrag dat voor rekening komt van de ambtenaar, gekoppeld aan de prijs van een NS-jaartrajectkaart over 20 km plus aanvullend stad-streekabonnement voor een zone. Met ingang van de contractsdatum (1 april) dient het bedrag dat maximaal ten laste van de gemeente komt, in overeenstemming te worden gebracht met de kosten van het openbaar vervoer. Deze wijziging wordt bepaald als volgt: Jaartrajectkaart 20 km 1.004,00 Bij: aanvullend stad-streekabonnement (een zone) 274, ,00 Af: eigen bijdrage 1 1/5 * 351,00 421, Maximaal per jaar ten laste van de gemeente 856,80 Het bedrag dat maximaal ten laste van de gemeente kan komen is dan ook in de periode 1 april 2006 tot 1 april ,80 per jaar of 71,40 per maand. Tegemoetkoming in verhuiskosten Artikel 4:1 geeft bij verhuizing naar Den Haag nog steeds een hogere tegemoetkoming in de verhuiskosten dan vestiging buiten Den Haag. Een van de voorwaarden bij verhuizing naar Den Haag is dat de ambtenaar ten minste 10 km dichter bij de plaats van tewerkstelling komt wonen. Voor verhuizing van buiten naar een andere gemeente dan Den Haag geldt de voorwaarde dat men minstens 25 km dichter bij de plaats van tewerkstelling verhuist. De controle hierop berust bij de diensthoofden.

13 BSD/ De bedragen genoemd in artikel 2:1 voor alle andere uit de verhuizing voortvloeiende kosten zijn gemaximeerd. Dit betekent dat gemaakte kosten moeten worden aangetoond. De controle hiervan berust de diensthoofden. Onder bedoelde kosten wordt in ieder geval verstaan de kosten van stoffering van de nieuwe woning en kosten verhuizing aansluiting telefoon. Bijzondere individuele situaties Het college kan in individuele gevallen afwijken van de algemeen ter zake van woonwerkverkeer geldende regels. De gevallen waarbij dat kan zijn gelimiteerd opgesomd in artikel 8:1. Een dergelijk geval doet zich bijvoorbeeld voor indien op medische indicatie van de bedrijfsarts per auto of ander motorvoertuig moet worden gereisd. De Arbodienst beoordeelt deze gevallen aan de hand van de Wet REA. Deze wet beoogt de positie van gehandicapten op de arbeidsmarkt te verbeteren. Via deze wet zijn ook andere mogelijkheden tot verstrekking van bepaalde voorzieningen. De Wet REA vergoedt namelijk onder voorwaarden (inkomensafhankelijk) auto- of taxikosten als de arbeidsgehandicapte medewerker zijn werk vanwege de handicap niet met regulier vervoer kan bereiken. Bij gevallen waarin op medische indicatie de vergoeding in bijzondere individuele situaties wordt verleend, wordt aangeraden om na te gaan in hoeverre deze kosten via de Wet REA aan de gemeente Den Haag kunnen worden vergoed. De bedragen van de vergoedingen op grond van artikel 8:1 zijn gemaximeerd en er geldt een eigen bijdrage. Dienstreizen buitenland De regeling bepaalt dat de noodzakelijk gemaakte verblijfskosten achteraf op basis van declaratie met overlegging van nota s en betaalbewijzen, worden vergoed tot de maxima die zijn bepaald in de Tarieflijst logies- en overige kosten bij dienstreizen buitenland van het Ministerie BZK. De bedragen in deze tarieflijst zijn geen normvergoedingen maar maximum vergoedingen. De buitenlandse dienstreizen worden voor de gemeente verzorgd door tussenkomst van de Facilitaire Dienst (FAD, bureau klantenservice). De FAD neemt alleen opdrachten tot reisboekingen en eventuele bevoorschotting van onkostenvergoeding aan door of vanwege het diensthoofd. Een uitzondering hierop vormen de dienstreizen naar Brussel (Europese Commissie). Voor deze reizen geldt dat de direct leidinggevende i.p.v. het diensthoofd de opdrachten tot reisboekingen en bevoorschotting mag geven. De verstrekking van reisbescheiden en bevoorschotting van onkostenvergoeding vindt, door tussenkomst van de FAD, plaats door een door het diensthoofd aan te wijzen functionaris die gewoonlijk belast is met bevoorschotting en/of financiële administratie. De ambtenaar die de dienstreis heeft ondernomen dient z.s.m. na diens terugkomst bij de aangewezen ambtenaar een ondertekende kostenverantwoording in, voorzien van nota s en betaalbewijzen en overlegt het eventuele restant aan contant geld. De aangewezen functionaris controleert de kostenverantwoording en zorgt voor verdere financieel/administratieve afhandeling. Dienstreizen van diensthoofden geschieden slechts na voorafgaande goedkeuring door de (loco-) gemeentesecretaris. De kostenverantwoording, op de wijze zoals hierboven omschreven, behoeft de goedkeuring van de (loco-)gemeentesecretaris. Gebruik eigen auto In de regeling zijn in de hoofdstukken 8 en 9 bepalingen opgenomen die voorzien in een vergoeding voor het gebruik van de eigen auto voor dienstritten dan wel voor gebruik van de eigen auto in bijzondere individuele situaties. In voorkomende gevallen kunnen kosten voor parkeergelegenheid worden vergoed.

14 BSD/ Om voor vergoeding van parkeergelegenheid in aanmerking te komen dient aan de voorwaarden zoals gesteld in de hoofdstukken 8 en 9 te zijn voldaan. Het toezicht hierop berust bij de diensthoofden. De GAD zal hierop streng controleren. Met kosten van parkeergelegenheid worden de volgende mogelijkheden bedoeld. Een parkeervergunning of een zogenaamde debetcard bij de plaats van tewerkstelling (deze verstrekking is onbelast). Kosten voor het vullen van een parkeermeter dan wel parkeerkosten via de GSM (deze vergoeding is belast, voor zover hij bovenop de vergoeding van 0,19 komt. In dat geval is daarop de eindheffing verplicht van toepassing tegen het enkelvoudig tarief. De vergoeding wordt op basis van declaratie en onder overlegging van bonnen aan de medewerker verstrekt). In artikel 9:3 is de mogelijkheid weergegeven om onder voorwaarden een hogere kilometervergoeding toe te kennen voor dienstritten waarbij met toestemming van het college de eigen auto wordt gebruikt. Verklaringen Bij de uitvoering van de regeling wordt aan de verklaring van de ambtenaar als controlemiddel een belangrijke functie toebedeeld. Bij de regeling zijn een aantal modellen als voorbeeld opgenomen. Ten aanzien van de frequentie van de controle geven wij de volgende richtlijnen. De abonnementsverklaring wordt doorgaans een keer per jaar afgegeven. Bij de openbaar vervoer- en fietsvergoedingen is een check van een keer per half jaar doelmatig. Voor de hoogte van de vergoedingen in deze regeling wordt aansluiting gezocht bij de daarvoor geldende Rijksregelingen.

overwegende, dat het wenselijk is de Regeling Vergoeding Verplaatsingskosten 1992 aan te passen en te wijzigen;

overwegende, dat het wenselijk is de Regeling Vergoeding Verplaatsingskosten 1992 aan te passen en te wijzigen; BSD/2004.81 I 1 Ons kenmerk BSD/2004.81 I RIS 112486 REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2004 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende, dat het wenselijk is de Regeling Vergoeding Verplaatsingskosten

Nadere informatie

REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2005 HET COLLEGEVAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2005 HET COLLEGEVAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS134039_22-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.3030 RIS 134039 REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2005 HET COLLEGEVAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 18:1

Nadere informatie

- gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

- gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag, REGELING VERGOEDING VERPLAATSINGSKOSTEN 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:22 en hoofdstuk 18 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

Nadere informatie

Begripsomschrijving. Carlar hoofdstuk 18 suppl. m.i.v. 1-1-2013 1

Begripsomschrijving. Carlar hoofdstuk 18 suppl. m.i.v. 1-1-2013 1 Hoofdstuk 18 Verplaatsingskosten Begripsomschrijving Artikel 18:1:1 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. woonplicht: de verplichting voor de betrokkene, die een door het college

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR427670_2

CVDR. Nr. CVDR427670_2 CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR427670_2 20 februari 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels betreffende kosten voor verplaatsing Regeling verplaatsingskosten

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS133696_13-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.956 RIS 133696 REGELING DIENSTWONINGEN EN EMOLUMENTEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 15:1:18

Nadere informatie

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling, regeling gemeente Den Helder Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst

Nadere informatie

Besluit betreffende kostenvergoedingen.

Besluit betreffende kostenvergoedingen. Geconsolideerde tekst van de regeling A o. 1993. N o. 81. GEMEENTEBLAD van ROTTERDAM. Besluit Kostenvergoedingen Burgemeester en wethouders van Rotterdam, Gelezen het voorstel van de wethouder van Personeels-

Nadere informatie

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013)

Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) Bijlage 1 (bron: verplaatsingskostenregeling woon-werkverkeer provincie Zuid-Holland 2013) VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER ODH 2013 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Verplaatsingskostenregeling 1989

Verplaatsingskostenregeling 1989 Bijgwerkt tot 1 januari 2011 Verplaatsingskostenregeling 1989 Staatcourant 2009, 51, Staatcourant 2009,10878, Staatcourant 2009, 19060, Staatscourant 2010, 15145, Staatscourant 2010, 20751 Artikel 1 1.

Nadere informatie

Bijlage 2. Verplaatsingskostenregeling

Bijlage 2. Verplaatsingskostenregeling Bijlage 2 Verplaatsingskostenregeling Nummer: 17.0001318 Versie: 1.0 Vastgesteld door het DB d.d. 21 november 2016 Instemming GO: 8 december 2016 Deze gewijzigde regeling treedt in werking op 1 januari

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelet op artikel 15:1:22, artikel 15:1:23, artikel 15:1:23:1, artikel 15:1:26 en artikel 17:1:6:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Helder 2004,

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming woon-werkverkeer en kosten verhuizing Universiteit Maastricht

Regeling tegemoetkoming woon-werkverkeer en kosten verhuizing Universiteit Maastricht en kosten verhuizing UM Vastgesteld door CvB: 08-12-2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2015 en kosten verhuizing Universiteit Maastricht en kosten verhuizing Universiteit Maastricht, HR 1 van 8 1 Algemene

Nadere informatie

Reisbesluit binnenland zoals vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Reisbesluit binnenland zoals vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lelystad. Nr. 89729 6 juli 2016 Regeling vergoeding reis- en verblijfskosten Nummer: 100011152 Het college van de gemeente Lelystad, B E S L U I T: De onderstaande

Nadere informatie

Het vaststellen van de regeling dienstreizen en verblijfkosten RUD Drenthe

Het vaststellen van de regeling dienstreizen en verblijfkosten RUD Drenthe Agendapuntvoor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vergadering 30 maart 2015 Datum: 23 februari 2015 Opsteller: R.G.J. Derksen (I \ Johan Vogelaar, directeur RUD Drenthe I Onderwerp 1*

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER PROVINCIE ZUID-HOLLAND 2011

PROVINCIAAL BLAD VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER PROVINCIE ZUID-HOLLAND 2011 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 5210 21 september 2016 VERPLAATSINGSKOSTENREGELING WOON-WERKVERKEER PROVINCIE ZUID-HOLLAND 2011 Vastgesteld door Gedeputeerde Staten bij

Nadere informatie

Gelet op artikel F.4, eerste en tweede lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel F.4, eerste en tweede lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 13 juni 2017, nr. 932955-939888, tot wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten, verhuiskosten en pensionkosten provincie Noord-Holland 2016

Nadere informatie

Besluit van 6 oktober 1989, tot vaststelling van een nieuw verplaatsingskostenbesluit

Besluit van 6 oktober 1989, tot vaststelling van een nieuw verplaatsingskostenbesluit (Tekst geldend op: 02-02-2015) Besluit van 6 oktober 1989, tot vaststelling van een nieuw verplaatsingskostenbesluit Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,

Nadere informatie

Artikel 3 Voor de vergoeding van reis- en verblijfkosten geldt dat de plaats van tewerkstelling het beginpunt en het eindpunt is van de dienstreis.

Artikel 3 Voor de vergoeding van reis- en verblijfkosten geldt dat de plaats van tewerkstelling het beginpunt en het eindpunt is van de dienstreis. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Groningen. Nr. 110629 10 augustus 2016 Wijziging Reisregeling 1996 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2016. Verwerkt is de bijlage als bedoeld in artikel 11 van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Gelderland. Nr. 677 6 februari 2015 Besluit tot wijziging van de Reisregeling Provincie Gelderland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND maken overeenkomstig

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 Raadsbesluit Jaar 2015/02/12/05A Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Roerdalen 2015 De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van het college van

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten 01-01-2018/MV Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Onderwerp reikwijdte regeling Deze regeling bevat: nadere regels, als bedoeld

Nadere informatie

Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3

Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR398890_1 15 november 2016 Voorwaardenregeling gemeente Katwijk - Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 Stellen vast de volgende regels ter uitvoering van artikel 3:6

Nadere informatie

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk;

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 26215 3 maart 2016 Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 Burgemeester en wethouders van Katwijk; Stellen vast de volgende beleidsregels ter uitvoering

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016;

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 183215 27 december 2016 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond, Gezien het

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017 Behoort bij raadsvoorstel 2017-395 Titel: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden (2017) De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft op 27 november 2018 besloten:

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer heeft op 27 november 2018 besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoetermeer Nr. 275829 20 december 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer houdende regels omtrent vergoeding

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015.

Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden Gemeente Landgraaf 2015. De raad van de gemeente Landgraaf; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 april 2015; gelet

Nadere informatie

3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten. Artikel 1 Begripsomschrijvingen

3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3. Reiskosten woon-werkverkeer, dienstreizen en verhuiskosten Artikel 1 Begripsomschrijvingen CAR UWO Ambtenaar Werkgebied: Standplaats: Dienstreis: Woon-werkverkeer: Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Begin en einde van dienstreizen. Tijdelijke regeling zakelijke reis- en verblijfkosten Algemeen. Begripsomschrijvingen

Begin en einde van dienstreizen. Tijdelijke regeling zakelijke reis- en verblijfkosten Algemeen. Begripsomschrijvingen Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 7 december 2010, nummer 2010-71689, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de tijdelijke regeling zakelijke reisen verblijfkosten

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de tegemoetkoming in

Nadere informatie

TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten

TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten TiU-Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en verhuiskosten Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Onderwerp reikwijdte regeling Deze regeling bevat: nadere regels, als bedoeld in de CAO

Nadere informatie

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015

Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 Volgnummer : 16 Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2015 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Regels omtrent gebruik van gemeentelijke voorzieningen, vergoedingen en declaraties

Regels omtrent gebruik van gemeentelijke voorzieningen, vergoedingen en declaraties Bijlage bij de gedragscodes van de burgemeester en van de wethouders Regels omtrent gebruik van gemeentelijke voorzieningen, vergoedingen en declaraties I Uit de Regeling rechtspositie burgemeesters Regeling

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University

Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Regeling vergoeding dienstreizen Tilburg University Paragraaf 1 Artikel 1.1 Deze regeling bevat nadere regels, als bedoeld in de CAO ten aanzien van de vergoeding van reisen verblijfskosten bij dienstreizen.

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 Raadsbesluit Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2014 Jaar/nummer: 2015 / 74 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN 2014 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden van gemeente Maasdriel 2014 De raad van de gemeente Maasdriel; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 oktober 2014, gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet, de artikelen

Nadere informatie

Reg. nr.: Z /INT *ZAADFBAC759* Oude versie met artikelsgewijs de aanpassingen.

Reg. nr.: Z /INT *ZAADFBAC759* Oude versie met artikelsgewijs de aanpassingen. Reg. nr.: Z-14-08261 /INT-14-03950 *ZAADFBAC759* Oude versie met artikelsgewijs de aanpassingen. De raad van de gemeente Lingewaal; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR606874_1. Reisregeling provincie Drenthe HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN

CVDR. Nr. CVDR606874_1. Reisregeling provincie Drenthe HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN CVDR Officiële uitgave van Drenthe. Nr. CVDR606874_1 26 januari 2018 Reisregeling provincie Drenthe HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 12 februari 2010 2010, no. 15 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet en artikel F4 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies,

Nadere informatie

Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013

Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 CVDR Officiële uitgave van Uithoorn. Nr. CVDR327797_1 5 september 2017 Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 Verordening reiskosten medewerkers gemeente Uithoorn, 2013 Reiskosten Artikel

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders.

Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders. rv 181 Bestuursdienst BSD/2006.2960 RIS 142000_061206 Gemeente Den Haag RIS142000_11-DEC-2006 Voorstel van het college inzake verordening voorzieningen wethouders. Inleiding Onlangs is de geactualiseerde

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude MID14/019 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer december 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 20 30 december 2014 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Bergeijk 2014 De raad der gemeente Bergeijk; Gezien

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009 CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR9933_1 12 juli 2016 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2009 HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari

Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari Onderwerp: RAADSBESLUIT Zaaknummer AST/2014/014886 Dagtekening: Agendanummer: Rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 3 februari 2015 15.02. De raad van de gemeente Asten; gelezen het voorstel

Nadere informatie

4",..,,,.' B .C-. E R N H EZ E. gezien het bijbehorende voorstel van burgemeester en wethouders van 15 april 2014;

4,..,,,.' B .C-. E R N H EZ E. gezien het bijbehorende voorstel van burgemeester en wethouders van 15 april 2014; .: ~.~ E R N H EZ E 4",..,,,.' B.C-. Raadsvergadering: 21 mei 2014 Agendapunt: 10 Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden onder werkkostenregeling 2014 De raad van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014; DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 november 2014; gelet op de artikelen 95, 96, eerste en tweede lid en 97 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 onder de WKR BESLUIT De raad van de gemeente Aalburg; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013; gehoord de overwegingen van de opiniërende vergadering d.d.. 2013; gelet

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR130991_1. Dienstreizenvergoedingsregeling

CVDR. Nr. CVDR130991_1. Dienstreizenvergoedingsregeling CVDR Officiële uitgave van Heerenveen. Nr. CVDR130991_1 20 december 2017 Dienstreizenvergoedingsregeling DIENSTREIZENVERGOEDINGSREGELING vastgesteld door B&W op 4 februari 1997 tekstuele aanpassing (bedragen)

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet,

Gemeente Den Haag. - mede gelet op het gestelde in artikel 125 Ambtenarenwet juncto artikel 160 Gemeentewet, RIS151950_30-JAN-2008 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2007.4102 RIS 151950 REGELING 36-URIGE WERKWEEK HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gelet op het bepaalde in artikel 4:2 van de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007

Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007 CVDR Officiële uitgave van Roermond. Nr. CVDR175969_4 22 mei 2018 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2007 De raad van de Gemeente Roermond, besluit: vast te stellen de navolgende Verordening

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen No. 081106 St.-Annaparochie, 27 november 2008. De raad van de gemeente het Bildt; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden

Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden Regeling vergoeding dienstreizen Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van de kosten van dienstreizen en de maaltijdkosten bij overwerk.

Nadere informatie

Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017

Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017 Regeling tegemoetkomingen in de verhuiskosten, tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer 2017 Kenmerk: CvB UIT-2564 LO-2017-493 Datum: 28-03-2017 Auteur: Koopmans Inhoudsopgave PARAGRAAF 1 BEGRIPSBEPALINGEN...

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden 2012. Vergadering: 6 maart 2012 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar E.J. Maring van der Ploeg, 0595 447716 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. E.J. Maring

Nadere informatie

Gelet op artikel 3.21, lid 1a en artikel 10.2, lid 2 van de CAO Nederlandse Universiteiten stelt de werkgever de navolgende regeling vast.

Gelet op artikel 3.21, lid 1a en artikel 10.2, lid 2 van de CAO Nederlandse Universiteiten stelt de werkgever de navolgende regeling vast. Reis- en verhuiskostenregeling Radboud Universiteit Nijmegen vastgesteld door het college van bestuur d.d. 16 februari 2004 laatstelijk gewijzigd per 20 februari 2012 Gelet op artikel 3.21, lid 1a en artikel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Bestuur en Dienstverlening. Onderwerp:

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Bestuur en Dienstverlening. Onderwerp: Rv. nr.: RAADSVOORSTEL B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Vaststellen 'Verordening rechtspositie wethouders gemeente Leiden 2014' Aanleiding:

Nadere informatie

In deze circulaire worden de aanvullende afspraken toegelicht. In een bijlage zijn een aantal berekeningsvoorbeelden opgenomen.

In deze circulaire worden de aanvullende afspraken toegelicht. In een bijlage zijn een aantal berekeningsvoorbeelden opgenomen. Aan de Ministers Directie Organisatie en Personeelsbeleid Rijk Afdeling Personeel Rijk Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.minbzk.nl Contactpersoon B. Vlas T (070)

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders gemeente De Wolden 2011

Verordening rechtspositie wethouders gemeente De Wolden 2011 De raad van de gemeente De Wolden gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en de Regeling rechtspositie wethouders, besluit

Nadere informatie

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086);

gezien de circulaires van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten d.d. 17 mei 2006 (MARZ/CvA/U200600890) en 7 juli 2006 (MARZ/CvA/u200601086); Raadsbesluit R 2006.093A De raad van de gemeente Bladel; overwegende dat het gewenst is, gezien de datum van de totstandkoming en de ontwikkelingen daarna, de Verordening vergoedingen gemeentebestuurders

Nadere informatie

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15 t gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuillehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 22 november 2016 inlichtingen Hester van Dijk (+312356764855) Registratienummer 2016.0062896 Samenvatting

Nadere informatie

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

- 1 - gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; - 1 - Registratienummer: 2014-000916/r De raad van de gemeente Weststellingwerf, gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet; gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Provinciaal Blad Nr. 2011/91 23 juni 2011 ISSN: 0920-069X HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Besluit tot vaststellen van de Reisregeling Provincie Gelderland HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR. De raad van de gemeente Oss

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR. De raad van de gemeente Oss VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS 2014 onder WKR De raad van de gemeente Oss gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

REGELING MOBILITEITSBUDGET WOON-WERKVERKEER DEN HAAG. gelet op artikel 18:1:13, tweede lid, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag;

REGELING MOBILITEITSBUDGET WOON-WERKVERKEER DEN HAAG. gelet op artikel 18:1:13, tweede lid, van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag; Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2015.189 RIS 281067 REGELING MOBILITEITSBUDGET WOON-WERKVERKEER DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 18:1:13, tweede lid, van de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015

Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. 114398 1 december 2015 Gemeente Stadskanaal: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Stadskanaal 2015 De raad van de

Nadere informatie

Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier

Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier Besluit voorzieningen burgemeester, gemeentesecretaris en raadsgriffier vastgesteld door het college op 31 oktober 2006 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA Inleiding... 3 Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen... 3 Artikel

Nadere informatie

Hoofdstuk II Voorzieningen voor. raads- en commissieleden.

Hoofdstuk II Voorzieningen voor. raads- en commissieleden. Vergelijkend overzicht Verordening Rechtspositie wethouders en raads- en commissieleden 2015 en concepttekst 2017 (de wijzigingen zijn in de volledig weergegeven artikelen gemarkeerd) Verordening 2015

Nadere informatie

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget;

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget; De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel gelezen de LOG A-brief van: a. 29 juni 2016, onderwerp 1KB regeling (Individueel KeuzeBudget) ; dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in

Nadere informatie

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz

Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz Regeling onkostenvergoeding Raad van Bestuur Careaz INLEIDING De Raad van Toezicht van Careaz houdt toezicht op het bestuur en beheer door de bestuurder en is in de hoedanigheid van werkgever verantwoordelijk

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120

Gemeente Den Haag. rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120 Gemeente Den Haag rv 116 Bestuursdienst BSD/2014.1069 RIS 278107_111120 Voorstel van het college inzake vaststellen Verordening rechtspositie burgemeester 2015 Inleiding De VNG heeft de Modelverordening

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013.

Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013. Onderwerp: Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013. Z.6027 /RB.173 De Raad der gemeente Zederik; gelezen het raadsvoorstel van 2 september 2013; overwegende, dat in zowel het

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden 2013 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden De raad van de gemeente Borsele; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08

Raadsbesluit Reg. nr : 0810124 Ag. nr : 9 Datum : 27-05-08 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11-03-08 ; gehoord de commissie Bestuurlijke Zaken; Besluit De Verordening rechtspositie wethouders, raads-

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012;

RAADSBESLUIT. Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Sint-Oedenrode; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 24 april 2012, met nummer 33/2012; en gelet op : artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en

Nadere informatie

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192;

De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192; Variabelen in het CONCEPTBESLUIT: De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van ; gezien het voorstel van het college van 6 februari 2007,doc.nr. B 200707254/09192; b e s l u i t : De gemeenteraad

Nadere informatie

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet,

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, De raad van de gemeente Strijen. gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het rechtspositiebesluit raads-

Nadere informatie

Regeling fiscale uitruil 1KB

Regeling fiscale uitruil 1KB De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel besluit:» gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;» gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;» gelet op Wet op de loonbelasting 1964;» gelet op

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeewolde. Nr. 22094 10 februari 2017 Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Zeewolde 2014 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het

Nadere informatie

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden

Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling vergoeding dienstreizen en maaltijdvergoeding bij overwerk Universiteit Leiden Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van de kosten van dienstreizen

Nadere informatie

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014

VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS, RAADS- EN COMMISSIELEDEN GEMEENTE DALFSEN 2014 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze

Nadere informatie

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing Geel = orspronkelijke PTW Blauw = nieuwe PTW Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing 1. Mijn plaats van tewerkstelling verandert niet door de reorganisatie. Ik word op dezelfde plaats

Nadere informatie

Voorgestelde wijzigingen verordening: Was-wordt lijst verordening raadsleden en wethouders

Voorgestelde wijzigingen verordening: Was-wordt lijst verordening raadsleden en wethouders Voorgestelde wijzigingen verordening: Was-wordt lijst verordening raadsleden en wethouders MyCORSA-nummer: 2015-25187 Behandelaar: Hieke Ferwerda Artikel verordening Artikel nieuwe verordening Korte omschrijving

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Gemeente Horst aan de Maas 2015

Verordening rechtspositie wethouders Gemeente Horst aan de Maas 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Horst aan de Maas. Nr. 90205 1 oktober 2015 Verordening rechtspositie wethouders Gemeente Horst aan de Maas 2015 raadsbesluit Bijlage van gemeentebladnummer

Nadere informatie

Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015. Paragraaf 1 Algemene bepalingen. Verblijfkosten buitenland

Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015. Paragraaf 1 Algemene bepalingen. Verblijfkosten buitenland Regeling reis- en verblijfkosten in verband met dienstreizen Universiteit Leiden 2015 Regeling van de Universiteit Leiden houdende regels ten aanzien van de vergoeding van reis- en verblijfkosten in verband

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Herzien exemplaar (zie voetnoot) Onderwerp Regeling reis- en verblijfkosten Noord-Brabant 1 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel F4,

Nadere informatie

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten

Artikel 3 Onkostenvergoeding Artikel 4 Berekening en betaling vaste vergoedingen Artikel 5 Reiskosten Artikel 6 Verblijfkosten RAADSBESLUIT Raadsvergadering van 21 januari 2010 De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 januari 2010, gelezen het voorstel van het presidium van 2 november 2009; Gelet op artikelen

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen VERORDENING RECHTSPOSITIE WETHOUDERS EN RAADSLEDEN De raad van de gemeente Leeuwarderadeel gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen

Hoofdstuk I Begripsomschrijvingen De raad van de gemeente Menaldumadeel; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, gelet op het Rechtspositiebesluit wethouders en het rechtspositiebesluit

Nadere informatie

Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015

Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015 Besluit van het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied van 11 september 2015 tot vaststelling van de Reis- en verblijfkostenregeling Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied 2015 Gelet

Nadere informatie

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN

Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden VERVALLEN Regeling tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer en tegemoetkoming kosten van verhuizing Universiteit Leiden Regeling. Paragraaf 1 Algemene bepalingen Paragraaf 2 Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen

Hoofdstuk I Algemene bepalingen Bekendmaking vaststelling beleid De raad van Heemskerk maakt bekend de verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden Heemskerk 2015 vast te stellen. De nieuwe verordening treedt werkt

Nadere informatie

ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011

ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Verplaatsingskosten uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201200224 ECCVA/LOGA 12/03 Lbr 12/011 bijlage(n) datum 2

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Verplaatsingskostenregeling provincie Utrecht 2011

PROVINCIAAL BLAD. Verplaatsingskostenregeling provincie Utrecht 2011 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Utrecht Nr. 1382 20 februari 2018 Verplaatsingskostenregeling provincie Utrecht 2011 Tekstplaatsing Vastgesteld: GS 02-12--03; gewijzigd op 24 augustus

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Houten

Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Houten De raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 mei 2011, nr. 2011-038 gelezen en besluit; overwegende dat het gewenst is om de Verordening rechtspositie wethouders,

Nadere informatie

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Doel:deze regeling heeft als doel duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden tot verstrekking van een fiets. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten - Reiderland:

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: nr. 33 Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 51 Datum: 18-12-2014 nr. 33 Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Huizen in zijn vergadering van 11 december 2014 besloten

Nadere informatie

Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders

Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders Verordening rechtspositie raadsleden, fractievertegenwoordigers en wethouders De raad van de gemeente Beesel; gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet;

Nadere informatie