De C-Stick: Beknopte handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De C-Stick: Beknopte handleiding"

Transcriptie

1 De C-Stick: Beknopte handleiding Omdat een congres beperkt in tijd is en je misschien graag zelf de mogelijkheden van de C-Stick verkent, geven wij graag een exemplaar mee. Dit exemplaar heeft wel een beperking, je kan namelijk geen CV aanmaken. Dit om ons product te beschermen. We hopen dat je daar begrip voor hebt. In elk geval kan je met dit exemplaar al een heel eind van de weg afleggen. Wat volgt is een beknopte handleiding waarmee je aan de slag kan en waarmee je de verschillende mogelijkheden van de C-Stick zelf kan verkennen. Starten, inloggen, navigeren,... Steek de C-Stick in een USB-Poort van jouw computer. Normaal gezien zal je computer automatisch een venster openen waar gevraagd wordt wat je wil doen (als dat niet het geval is, dient je het programma via de verkenner te openen). Klik op het Jes- C-Stick icoon. Je komt nu op de inlogpagina: Starten & inloggen: De naam en het paswoord dat we voor jou ingesteld hebben, is jes. Vul dus tweemaal jes in en druk op volgende. Je komt nu op de hoofdpagina van de C-Stick. Je kan de C-Stick steeds minimaliseren door op - te klikken. Om te sluiten drukt u op Esc of op het rode kruisje. Alle informatie die je op de C-Stick plaatst, wordt steeds automatisch opgeslagen. Navigeren: Het JES-C-Stick icoon laat je toe (door er op te klikken) om steeds naar de hoofdpagina terug te keren. Dat kan ook door op beginpagina rechtsonder elke pagina te klikken. Er zijn drie hoofdluiken : Info toevoegen of veranderen, Solliciteren & Mijn persoonlijk ontwikkelingsplan. Bij elk van die luiken hoort een foto. Die foto s zijn op elke pagina van de C-Stick te zien. Indien je dus naar de beginpagina van één van deze drie luiken wilt navigeren, volstaat het op de overeenkomstige foto te klikken. Indien je binnen één luik begint te navigeren, wordt het traject dat je afgelegd hebt visueel duidelijk door een pijlstructuur (broodkruimels). In het voorbeeld links zie je dat van het luik Info toevoegen naar algemene gegevens werd gegaan. Indien je nu terug naar Info toevoegen wil, klikt je gewoon op de in het blauw gemarkeerde tekst.

2 Luik 1: Info toevoegen of veranderen In dit luik heb je de mogelijkheid om allerlei informatie omtrent jezelf bij elkaar te brengen: algemene gegevens, cursussen of stages die je volgde, de talen die je kent enz... De informatie de je hier opslaat, zal je onder het luik solliciteren kunnen gebruiken om je CV op te maken. Vermits dit een beknopte handleiding is, beperken we ons tot één voorbeeld om duidelijk te maken hoe je zaken toevoegt, aanpast of verwijdert. We nemen hiervoor de optie Mijn stages. Toevoegen: Op deze pagina staan voorlopig geen gegevens. Eens je informatie over doorlopen stages hebt toegevoegd, wordt die op deze pagina opgelijst. Klik nu op Nieuwe stage toevoegen. Je kan nu de algemene gegevens, zoals begin en einde van de stage, invullen. Als je dit gedaan hebt, klik je op volgende. Op deze pagina kan je ook de taken opgeven die je tijdens je stage kreeg en er vervolgens de competenties aan toevoegen die je daardoor hebt opgedaan. Klik hiervoor op Competenties toevoegen

3 In het vak onder Gebruikte Competenties heb je de optie om aan te duiden of het over een sleutelcompetentie gaat of een technische competentie. In dit voorbeeld kozen we voor de sleutelcompetentie Discipline. Je kan daarbij 3 niveaus aanduiden. Belangrijk is ook dat je hier een bewijs, zoals een stageverslag, kan toevoegen (uploaden). Klik op toevoegen, je computer zal nu een venster openen, waarmee je een document van op je computer op de C-stick kan plaatsen. Op die manier heb je met de C-Stick altijd de informatie bij de hand waar je, bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek, op kan terugvallen. Wanneer je nu op volgende klikt, zal het bewijs en de info over de competentie aan je C-Stick toegevoegd zijn. Als je nu terug op de beginpagina van Mijn stage bent, zal je zien dat de gegevens van deze stage zijn toegevoegd. Aanpassen en verwijderen: Gegevens aanpassen is eenvoudig. Ga met je muis over de basisinfo van je stage, je zal zien dat deze blauw kleurt. Als je nu klikt, kom je terug bij de basisgegevens van je stage uit, die je dan per pagina kan aanpassen (zie boven). Om een stage te verwijderen, klik je op het rode kruis onder verwijderen. Het programma zal je vervolgens om bevestiging vragen. Je hebt nu de basisprincipes onder de knie. Je zal wel merken dat er hier en daar wat verschillen zijn of andere mogelijkheden. Speel er even mee, het wijst zichzelf wel uit.

4 Luik 2: Solliciteren In het luik Solliciteren kunnen jongeren snel en overzichtelijk hun eigen CV en sollicitatiebrief maken. Zoals boven reeds vermeld, is er een belangrijke link tussen het eerste luik Info toevoegen en veranderen en dit luik. Vul daarom eerst, zoals hier links in het voorbeeld, zo volledig mogelijk het eerste luik in. Dit zal duidelijk maken hoe het luik Solliciteren werkt. Open daarna het luik Solliciteren. Je bent nu op de eerste pagina van het luik Solliciteren. Zoals bij Mijn Stages zal je ook hier alle vorige sollicitaties kunnen terugvinden. Nu staat er uiteraard nog geen. Klik dus op Nieuwe sollicitatie toevoegen. Je begint met de algemene gegevens in te vullen. Deze gegevens zullen later automatisch op de sollicitatiebrief geplaats worden (in deze beveiligde versie echter niet zichtbaar). Klik nu op volgende. Zoals je ziet verschijnt hier de info die u reeds onder het luik Info toevoegen en veranderen bij Algemene gegevens invulde. U hebt ook de mogelijkheid om bepaalde gegevens al dan niet in het CV te integreren. Hiervoor dient u enkel de witte cirkel aan te vinken. Er verschijnt nu een V, wat wil zeggen dat deze gegevens in het CV opgenomen worden. Klik nu op volgende om de rest van het CV samen te stellen.

5 Je zal op een gegeven moment ook de pagina Stages tegenkomen. Je kan hier dus beslissen of je de gegevens over je stage als assistent technieker bij je CV wil voegen. Als je alle gegevens voor je CV verwerkt hebt, kom je op de pagina waar je een sollicitatiebrief kan schrijven. Je hoeft geen aanhef, noch groet meer in te typen. Dit gebeurt automatisch op basis van de gegevens die je eerder invulde. Als je sollicitatiebrief klaar is, klik je op volgende. Je kan nu uit drie verschillende templates kiezen die de vormgeving van je CV bepalen. Klik nu op volgende. Je CV en sollicitatiebrief worden nu klaargemaakt. Je kunt die vervolgens bekijken (deze functie zal op de versie die je nu hebt, niet werken, omwille van eerder vermelde redenen).

6 Tot slot heb je de mogelijkheid om sollicitatiebrief en CV af te printen of rechtstreeks door te mailen. Hiermee hebben we het luik Solliciteren doorlopen. Luik 3: Mijn persoonlijk ontwikkelingsplan Het laatste luik bestaat zelf uit vier delen; Wie ben ik? Wat wil ik?, Wat kan ik? & Doen Elk deel laat je toe relevante informatie over je eigen competenties te verzamelen en zelf op te bouwen. Het is een verzameling van meer en minder bekende oefeningen die je helpen een beter zelf-inzicht te vergaren. We overlopen kort een aantal mogelijkheden en beginnen bij Wie ben ik?. Wie ben ik? In dit deel staan een aantal oefeningen gegroepeerd die in verschillende (vormings-)contexten gebruikt kunnen worden. Bekijk ze zelf eens, wij gaan hier even in op twee van de oefeningen. Klik eerst op Timemanagment. Oefening 1: Timemanagment Deze oefening kan voor veel mensen verhelderend zijn door de kloof die soms tussen wens en realiteit staat visueel duidelijk te maken. Rechts zie je het begin van de oefening.

7 Je vult nu eerst in hoe je je tijd op dit moment besteedt. In de witte rechthoek vul je zelf in aan wat je allemaal met je tijd doet. Elke activiteit krijgt een kleur (kegeltje links van het tekstvak). Als je nu op de kakki kleur naast werk klikt, kan je hier in de grote zwarte cirkel mee aan de slag. Je kan werk nu open- of toedraaien. Onderaan de cirkel wordt aangegeven hoeveel uur je aan werk besteedt, in dit geval dus 8 uur. Vul zo de rest van de cirkel in. Let wel op. Eens je een bepaald vlak (kleur) hebt afgehandeld kan je daar niet in terugkeren. Als je dus niet tevreden bent of je je vergist hebt, begin je dus best opnieuw. Als de cirkel rond is, druk je op volgende. Vul nu in hoe je de tijd graag zou gebruiken. Druk dan op volgende. Je ziet de twee cirkels nu naast elkaar verschijnen. Op basis daarvan kan je zien in welke mate jouw wensen haalbaar zijn, of hoe je naar een voor jou betere tijdsbesteding kan toewerken. Wil je nu de oefening later herbeginnen, klik dan linksboven op opnieuw. Ga nu terug naar Wie ben ik?. Moest je het vergeten zijn, dit kan door simpelweg op de tekst Wie ben ik? te klikken.

8 Oefening 2: Boompje Boompje is een eenvoudige en snelle oefening om te achterhalen hoe iemand zich in een groep, in een bepaalde context of de maatschappij als geheel, voelt. Met je muis kan je één van de figuurtjes rood maken. In de groene rechthoek kan je de uitleg voor je keuze neerpennen. Tot hier de twee oefeningen uit Wie ben ik?. Probeer zeker ook de andere oefeningen eens. Wat wil ik? Onder Wat wil ik? kan de gebruiker of de instructeur vrije bestanden toevoegen. Dat kan allerlei materiaal zijn dat dus niet onmiddellijk onder één van de andere onderdelen past en die betrekking hebben op waar jij op competentievlak naar toe wil. Het onderdeel Doen werkt volgens hetzelfde principe. Even kort bij Instructeur/gebruiker : het is voor de instructeur ook mogelijk om via een centraal systeem bestanden te uploaden op de C-Stick van een gebruiker. Op het ogenblik dat die gebruiker met zijn C- Stick on-line gaat, zullen die bestanden vanop het centrale systeem naar zijn of haar C-Stick overgeplaats worden. Wat kan ik? Tot slot van deze beknopte handleiding staan we nog even stil bij Wat kan ik?. Ook hier zijn 3 mogelijkheden die allen iets kunnen zeggen over de competenties die je tijdens een cursus, stage, enz..., hebt opgedaan. We beginnen met het onderdeel Mijn sleutelcompetenties. Mijn sleutelcompetenties De sleutelcompetenties worden onderverdeeld in sociale, persoonlijke en methodische competenties. Je kan voor elk van deze competenties de nodige informatie op je C-Stick toevoegen. We nemen hier de persoonlijke competentie Discipline bezitten als voorbeeld.

9 Je bent nu op de lege beginpagina van Discipline bezitten. Klik op Nieuwe meting toevoegen. Hier vul je de datum en de activiteit in waar je deze competentie inzette. Belangrijk is wie hier de beoordelaar van is: Jijzelf, iemand anders uit de groep of de begeleider. Op de volgende pagina s krijg jij (of iemand anders of de begeleider) een aantal vragen met betrekking tot deze competentie voorgeschoteld. Na deze reeks vragen heeft de begeleider, met het oog op gegevensuitwisseling, ook de mogelijkheid om deze competentie naar VDAB-maatstaven in te schalen.

10 Je zal zien dat deze informatie nu op de beginpagina van Discipline bezitten staat. Zoals bij vorige toepassingen kan je hier ook aanpassingen aan toevoegen of indien gewenst deze informatie verwijderen. Zelfinschaling en feedback De eerste keer dat je deze oefening bekijkt, zal er aangegeven worden dat dit item enkel gebruikt kan worden nadat een begeleider de competenties bepaald heeft waarrond hij wilt werken en het aantal keren dat hij een inschaling wilt maken. Om deze zaken te bepalen, roep je het instructeursgedeelte op door de ctrl-toets en de i-toets gelijktijdig in te drukken. De volgende keer dat je het instructeursgedeelte op deze manier zal oproepen, zal een paswoord gevraagd worden. Je moet dan CCC invullen. Nadat je het instructeursgedeelte opgeroepen hebt, moet je eerst het aantal inschalingsmomenten bepalen. Dat doe je door op inschalingsmoment toevoegen te klikken. Je zult zien dat telkens je hier op klikt, een bijkomende periode in groen gemarkeerd wordt. Vervolgens moet je de competenties waarrond je wilt werken, gaan bepalen. Dat doe je door op blok 1 (in het groen gemarkeerd) te klikken. Je kan nu de competenties uit blok 1 gaan bepalen. Standaard zullen een aantal competenties ingevuld zijn, maar deze kan je zelf gaan aanpassen. Wil je minder dan 5 competenties in dit blok opnemen, dan laat je gewoon velden blanco. Door op volgende te klikken, worden de competenties de je gekozen hebt, vastgelegd. Je kan nu blok 2 gaan bepalen. Je kan maximum 6 blokken bepalen. Wil je er minder dan 6 gebruiken, dan laat je gewoon enkele blokken onbepaald.

11 Door op periode 1 te klikken, kan je nu als begeleider je inschaling maken voor periode 1. Er wordt eerst gevraagd de datum of de naam van deze periode in te geven. Vervolgens maak je je inschaling door voor elke competentie een gezichtje ( smiley ) aan te klikken die je score uitdrukt. Als je klaar bent, klik je op volgende en staat het programma klaar voor de cursist, die op dezelfde manier zijn eigen inschaling kan geven per competentie. Je kan nu de resultaten gaan bekijken van je inschaling. Bekijk je de resultaten per periode, dan krijg je, aan de hand van een staafdiagram, voor de gekozen periode per blok een overzicht van de competentiescores. De verschillende kleuren tonen aan welke score de begeleider gaf en welke score de jongere zelf gaf. Wil je nu je inschaling maken voor een volgende periode, dan roep je het instructeursgedeelte op via de ctrl- en de i-toets en klik je op periode 2. Vervolgens doorloop je de eerder beschreven stappen. Eens je op meerdere tijdstippen competenties hebt ingeschaald, kan je ook de evolutie van de scores op deze competentie bekijken. Je krijgt dan, per competentie, een grafiek die de evolutie van de scores op deze competenties toont. De verschillende kleuren geven aan hoe de begeleider deze evolutie inschat en hoe de jongere dit zelf ziet.

12 Hier eindigt deze beknopte handleiding. Het spreekt voor zich dat de C-Stick meer mogelijkheden heeft dan hier werden uiteengezet. Een aantal van die mogelijkheden kan je zelf verder verkennen. We hopen op termijn ook een volledige handleiding uit te werken (C-Stick for Dummies...) waar instructeurs uit verschillende organisaties in de toekomst mee aan de slag kunnen. Hopelijk heb je nu reeds een goed zicht op de mogelijkheden van dit instrument. Alle opmerkingen en suggesties zijn meer dan welkom Het C-Stick Team Marjan Van de maele, Stijn Vlasschaert & Jan Pille Referenties m.b.t. de c-stick. De Roos van Leary is een model over gedragspatronen bij mensen, opgemaakt door Timothy LEARY en werd gepubliceerd in zijn boek Interpersonal Diagnosis of Personality (LEARY, T., Interpersonal diagnosis of personality, New York, Ronald Press, 1957). De Roos van Axen werd ontworpen door Ferdinand CUVELIER (CUVELIER, F., De stad van Axen, Kapellen, Pelckmans, 1976). Deze methode van gedragspsychologie werd ontworpen op basis van de Roos van Leary, maar gebruikt een aantal dieren om mensen te catalogeren. De oefening rond het boompje werd teruggevonden in een boek rond projectonderwijs, onder redactie van Luc DEKEYSER en Herman BAERT (DEKEYSER, L., & BAERT, H., Projectonderwijs: Leren en werken in groep, Leuven, Acco, 1999). Het kernkwadrant is een grafische uitwerking van de theorie van Daniël OFMAN, waarbij vertrokken wordt van de kernkwaliteiten van de persoonlijkheid, welke in een kernkwadrant worden geplaatst (OFMAN, D., Bezieling en Kwaliteit in Organisaties, Utrecht, Servire, 1992; Core Quality BV, Lindelaan 14A, NL 1405 AK Bus sum). In de oefening Jijzelf aan de hand van je lichaam wordt een afbeelding gebruikt van Dissected Companion, een pop ontworpen door kunstenaar Brian Donnelly, opererend onder het pseudoniem KAWS. Brian Donnelly uit Brooklyn, N.Y. is te bereiken via mail: of via Copyright vzw JES Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van vzw JES. Meer info op of

Meer info op www.jes.be of info@jes.be

Meer info op www.jes.be of info@jes.be www.jes.be Copyright 2006 2008 vzw JES Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevens bestand of openbaar gemaakt in enige vorm of wijze,

Nadere informatie

Mini-Handleiding C-Stick

Mini-Handleiding C-Stick Mini-Handleiding C-Stick De C-Stick is een digitaal portfolio dat personen helpt een beter zicht te krijgen op hun competenties, hun leertraject en persoonlijk ontwikkelingsplan en dat toelaat eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

OnStage. Handleiding voor studenten

OnStage. Handleiding voor studenten OnStage Handleiding voor studenten Versie: 1 maart 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inloggen in OnStage...1 1.1 Stappenplan...4 1.2 Voorlichting...5 1.3 Sollicitatiebrief en C.V. toevoegen...5 1.4 Voorkeuren bepalen

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl 1: Log in (5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl Klik op de homepage op LOG IN (links onder). Je komt dan op de Log in pagina: Hier vul je in: 1. jouw persoonlijk gebruikersnaam 2. je

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Handleiding Groeitool. ESF-innovatieproject Duaal Leren

Handleiding Groeitool. ESF-innovatieproject Duaal Leren Handleiding Groeitool ESF-innovatieproject Duaal Leren Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Deelnemer aanmaken... 5 3. Coachingsgesprek aanmaken... 8 4. Zelfevaluatie aanmaken... 12 5. Observatie aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding voor studenten

Handleiding voor studenten Handleiding voor studenten 1 Inhoudsopgave 1.1. Inloggen... 3 1.1.1. De startpagina... 3 1.1.2. Inloggen... 3 1.1.3. Registreren... 3 2.1. Persoonlijk menu... 5 2.1.1. Mijn pagina... 5 2.1.2. Resultaten...

Nadere informatie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie Dokeos Gebruik van de Agenda Dokeos Gebruik van de agendafunctie Inhoud Inhoud... 2 Hoofdstuk 1 Agenda s... 3 1 Persoonlijke agenda... 3 1.1 Evenement aanmaken... 3 1.2 Evenement bekijken... 5 1.3 Evenement

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Inhoud Inleiding Portfolio-site.nl... 2 Wat zijn competenties en indicatoren... 2 Waarom Taken... 2 Portfolio-site.nl... 2 Aan de slag... 3 Inloggen met Entree schoolaccount...

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Talenten.land Handleiding deelnemer

Talenten.land Handleiding deelnemer Talenten.land Handleiding deelnemer 1 Inleiding xxx.talenten.land is een online test-en-matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team Sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming.cjm@vlaanderen.be

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Inleiding De Atletiekunie heeft geprobeerd haar leeromgeving, de Atletiek Academie, zo eenvoudig mogelijk in te richten. Toch zal niet voor iedereen meteen duidelijk zijn

Nadere informatie

GOOGLE+ PAGINA MEER UIT JE ZAAK. Stijn Bernaer. Ontdek in deze praktische gids hoe jij morgen al meer uit je zaak kan halen.

GOOGLE+ PAGINA MEER UIT JE ZAAK. Stijn Bernaer. Ontdek in deze praktische gids hoe jij morgen al meer uit je zaak kan halen. Stijn Bernaer Online Expert @ Meer Uit Je Zaak. be MEER UIT JE ZAAK GOOGLE+ PAGINA Ontdek in deze praktische gids hoe jij morgen al meer uit je zaak kan halen. Overzicht Inleiding... 2 Over Stijn... 2

Nadere informatie

Uw HorecaPro : handleiding

Uw HorecaPro : handleiding Uw HorecaPro : handleiding Als klant van Resto.be, hebt u de mogelijkheid om te reageren op de commentaren van uw klanten. Ook kunt u de informatie en gegevens wijzigen die verschijnen op uw Resto.be pagina

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Memorix Maior. 1. Inloggen. Log in op https://maior.memorix.nl

Memorix Maior. 1. Inloggen. Log in op https://maior.memorix.nl Memorix Maior 1. Inloggen Log in op https://maior.memorix.nl Bij klantcode: heu Voer je gebruikersnaam en paswoord in. Het veld om ingelogd te blijven mag leeg blijven Druk op OK 2. Startscherm Memorix

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 INHOUDSTAFEL WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 PLANNING...10 PROFIELKENMERKEN VOOR TEAMS SELECTEREN...14 PROJECT PUBLICEREN...16 EINDWOORD...18 2 WELKOM Welkom

Nadere informatie

Handleiding Depressie monitor

Handleiding Depressie monitor Handleiding Depressie monitor Inloggen Je kunt inloggen op de Depressie monitor via de website: http://shoppohggz.nl Kies vervolgens voor de pagina Depressie rechts in het scherm: Onderaan op deze pagina

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Als leerling werken met ELO

Als leerling werken met ELO Als leerling werken met ELO Inhoudsopgave 1 Inloggen op het ELO... 3 2 Startpagina ELO... 4 2.1 Toelichting van de knoppen... 4 3 Startpagina van een cursus... 5 3.1 Toelichting van de knoppen... 5 3.2

Nadere informatie

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow

Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Handleiding werkwijze nieuwe wespenflow Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Support... 3 3. Tablet... 4 4. Inloggen... 5 4.1. Inloggen voor beroeps... 5 4.2. Inloggen voor vrijwilligers... 6 5. Wespenmeldingen-app...

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Je kan het Wandelboekje terugvinden via of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw.

Je kan het Wandelboekje terugvinden via   of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw. Wandelboekje Je kan het Wandelboekje terugvinden via www.wandelboekje.be of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw. Nieuw wachtwoord aanmaken Ben je je wachtwoord vergeten of wil je een nieuw wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers mediandervzw Inhoudsopgave 1 Accounts... 2 1.1 Registreren... 2 1.2 Aanmelden... 2 1.3 Paswoord vergeten?... 3 2 Algemene pagina s... 4 2.1 Homepagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Schoolsport Kampioenschappen

Schoolsport Kampioenschappen Schoolsport Kampioenschappen Handleiding voor verenigingen 07-09-2015 info@schoolsportamersfoort.nl 1 Inleiding Dit is een handleiding voor Verenigingen die een evenement organiseren onder de Schoolsport

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle

Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle Werken met de Elektronische Leeromgeving Moodle In dit eerste hoofdstuk overlopen we de belangrijkste functies van onze Elektronische Leeromgeving, ELO Moodle, kortom Moodle. Dit digitaal platform is onontbeerlijk

Nadere informatie

Bevestigingsscherm. Instructies 1/11

Bevestigingsscherm. Instructies 1/11 Bevestigingsscherm Als deze gegevens juist zijn, klikt u op de knop "Yes" met de muis. Als deze gegevens NIET juist zijn, klikt u op de knop "No" met de muis en neemt u contact op met een medewerker van

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Hoe gebruik je ons forum?

Hoe gebruik je ons forum? Nederlands Heckflosse Register Hoe gebruik je ons forum? Handleiding Beste Heckflosse-vriend, In deze handleiding zal stap-voor-stap worden uitgelegd hoe je ons forum kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd

Nadere informatie

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Inhoud pagina 1. Copyright 2 2. Lettergrootte aanpassen 2 3. Dia s verbergen 3 4. Nieuwe dia s maken 4 5. Animatie regel-voor-regel

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ

'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ 'RNHRV6WXGHQWHQKDQGOHLGLQJ '2.(26678'(17(1+$1'/(,',1*,QOHLGLQJ,QORJJHQ 'RNHRVPHQXEDON Mijn Profiel 4 Mijn Agenda 4 &XUVXVRYHU]LFKW &XUVXVVWDUWSDJLQD Agenda 8 Ad valvas 8 Documenten 8 Links 9 Forums 9 Oefeningen

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor deelnemers

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO

PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO PERSONEELSDOSSIER EN WET BIO In het kader van de wet BIO zal een en ander geadministreerd moeten worden. Deze administratie houd je in eerste instantie voor jezelf bij t.b.v. je eigen portfolio, maar ook

Nadere informatie

HANDLEIDING ESF PROJECT DUAAL LEREN PROJECTNUMMER 6078

HANDLEIDING ESF PROJECT DUAAL LEREN PROJECTNUMMER 6078 1 HANDLEIDING ESF PROJECT DUAAL LEREN PROJECTNUMMER 6078 1 2 De handleiding Deze handleiding heeft een stapsgewijs overzicht van de virtuele online tool. We bespreken uitgebreid de verschillende mogelijkheden

Nadere informatie

PANORAMA GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE RESPONDENT

PANORAMA GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE RESPONDENT PANORAMA GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE RESPONDENT INHOUD 1. Je aanmelden op Panorama 3 2. Welkomstscherm 4 3. De vragenlijst beantwoorden 4 3.1 Introductiescherm 4 3.2 Navigeren binnen de vragenlijst 5

Nadere informatie

Handleiding SNS online voor de student Openen

Handleiding SNS online voor de student Openen Handleiding SNS online voor de student Openen Als je naar de website www.plantyn.com/sns gaat, krijg je volgend scherm: Kies meteen uit: SNS Plus behandelt alle spellingsregels tot in de details. Ruim

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. digitaal leermateriaal maken

Cursus Onderwijs en ICT. digitaal leermateriaal maken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 10 (versie 1.0 NL 19-5-2010) digitaal leermateriaal maken door Serge de Beer Inleiding Tot nu toe hebben we in deze cursus al een aantal mogelijkheden gezien voor

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Erkennen en subsidiëren Team sociaal-cultureel werk en jeugdwerk Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Laura Desloovere - Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank 1

Handleiding UiTdatabank 1 Handleiding UiTdatabank 1 voor de online kalenders van Groeimee.be, Week van de Opvoeding en Huizen van het Kind. 1. surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD

Nadere informatie

HANDLEIDING PD4PD-SCAN

HANDLEIDING PD4PD-SCAN HANDLEIDING PD4PD-SCAN INLEIDING 2 HOE WERKT DE PD4PD SCAN 2 AANMELDEN 3 EERSTE KEER INLOGGEN 3 STARTPAGINA 4 STAP 1 ROLLENKEUZE 5 STAP 2 ASSESSMENT AANMAKEN 6 2A: VRAGENLIJST INVULLEN 6 2B: RAPPORTAGE

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen)

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen) (voor leerlingen) Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Overzicht Dashboard 4 - Naar je werkstuk 4 3. De werkstukpagina 5 - Kolom rechts: 6 Agenda 6 Berichten 7 Tools: 8 - Stappenplan 8 - Logboek 9 - Bronnenlijst

Nadere informatie

Handleiding. www.traindb.nl. 2015,vanderWaalWebdesign

Handleiding. www.traindb.nl. 2015,vanderWaalWebdesign TrainDatabase Handleiding www.traindb.nl 2015,vanderWaalWebdesign Inhoudsopgave 1 Ingebruikname van Train Database... 2 2 Mijn modeltreinen... 3 2.1 Het hoofdscherm... 3 Categorieën... 3 Overzicht... 3

Nadere informatie

Portfolio Handleiding / faq

Portfolio Handleiding / faq Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items?

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Sns voor de docent (waar onder andere tests worden aangemaakt en gekoppeld aan studentengroepen). Dit vind je

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO)

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO) Handleiding ELO Handleiding Electronische Leeromgeving (ELO) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Opbouw van de ELO... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal... 6 2.2.1 Ondersteunende

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1

SportCareer. de nr. 1 vacaturebank voor de sport. HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 de nr. 1 vacaturebank voor de sport HANDLEIDING SPORTCAREER Versie 5.1 In deze handleiding maakt u kennis met SportCareer waarmee u al vacatures online kunt brengen. De website van SportCareer werkt zeer

Nadere informatie

Kies voor Structuur - Overzichten - Een nieuw overzicht toevoegen

Kies voor Structuur - Overzichten - Een nieuw overzicht toevoegen Les 6 Views (deel 1) Inleiding We starten vandaag met het verkennen van één van de top-modules van Drupal: Views (of Overzichten). In Drupal 7 diende deze module te worden geïnstalleerd. Maar door zijn

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP

HANDLEIDING WEBSHOP HANDLEIDING WEBSHOP www.kingbelgium.be Intro Beste bezoeker, Welkom op de handleiding van de webshop van King Belgium. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe u, als nieuwe of als bestaande

Nadere informatie