NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)"

Transcriptie

1 Boost Your Career Ben jij bezig met je toekomst? Denk jij al na over je carrière mogelijkheden? Durf jij risico's te nemen? Dan is het Boost Your Career (BYC) symposium echt iets voor jou! Wat is BYC? Op 23 november 2010 zal op initiatief van de faculteit Techniek (opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Technische Natuurkunde) van Hogeschool Zuyd een interessant symposium met aansluitend een reünie/netwerkborrel georganiseerd worden. In de (na)middag zal van start worden gegaan met het symposium dat de naam Boost Your Career draagt. Dit zal geheel in het teken staan van carrièrekeuzes en -planning en heeft als doelstelling jonge technici te inspireren om hun carrièredromen te realiseren. In dit kader zullen succesvolle bekende professionals op een inspirerende manier hun verhaal vertellen. Vroeg in de avond zal er een gezellig samenzijn plaatsvinden tussen oud-studenten en docenten in de vorm van een reünie. Uiteraard kunt u van deze gelegenheid gebruik maken om te netwerken. Ook de huidige studenten kunnen dit moment benutten voor het uitbreiden van hun netwerk. Voor een hapje en een drankje zal in buffetvorm worden gezorgd. Voor wie is BYC? Boost Your Career is voor studenten en alumni van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Technische Natuurkunde. Natuurlijk bestaat er ook voor extern geïnteresseerden de mogelijkheid om bij het Boost Your Career symposium aanwezig te zijn. Welk programma kent BYC? Het programma kenmerkt zich door de afwisseling van sprekers en workshops. Dhr. Jan Reinder zal op deze dag dagvoorzitter zijn.

2 Begintijd Eindtijd Activiteit NIEUWSBRIEF LECTORAAT 13:00 13:30 Ontvangst genodigden 13:30 13:45 Zaal open 13:45 14:00 Introductie 14:00 14:30 Spreker 1: Jan Reinder 14:30 15:30 Spreker 2: Annemarie van Gaal 15:30 16:15 Pauze 16:15 17:00 Spreker 3: Mind & Senses met Carrière (in) perspectief 17:00 17:30 Spreker 4: Joost Dijkstra 17:30 17:45 Dankwoord/Slot 17:45 20:30 Netwerkborrel/reünie Hoe in te inschrijvingen voor BYC? De afgelopen weken heeft Boost Your Career al de eerste 200 inschrijvingen ontvangen. Desondanks is er nog plaats voor 150 man. Dus ben jij nog niet ingeschreven? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in via: Wie maken BYC mogelijk? Hogeschool Zuyd (Faculteit Techniek), Designer Works, Continu, Klinkhamer Conferencemanagement, DSM, Approba Executives, LIOF, Solar Solutions, Lectoraat Nieuwe Energie, Mayfran International, Storck Technical Services, Sitech Services, Turn Around Consultancy. ENERGIEKE GEDACHTEN (door Jean-Paul Stienen) Duurzaam communiceren Het concept duurzame ontwikkeling is de laatste jaren op de voorgrond getreden. Duurzame ontwikkeling is meer dan alleen maar een modeverschijnsel, het is een principe. Om duurzaamheid op een bepaald gebied te realiseren, moet er rekening mee worden gehouden in alle ideeën en acties. Waarom zouden wij als studenten dat concept dan niet toepassen in onze communicatie? Duurzaam communiceren is vaak gemakkelijker en goedkoper dan velen denken. Het grootste probleem vormen de talrijke vooroordelen en opvattingen die de ronde doen. Het negatieve beeld dat men heeft van duurzame communicatie valt nauw samen met de bereidheid om zich daadwerkelijk duurzaam te gedragen. Met een kleine gedragsverandering kan men echter al vele malen meer duurzaam bezig zijn. Dit verhaal gaat zeker op in het geval van communicatie.

3 Vandaar dat wij jullie graag een aantal tips aanreiken die bijdragen aan een duurzamere communicatie. De tips zijn zowel van toepassing op individuen als op (project)groepen. Het betreft tips voor elektronische communicatie en tips voor gedrukte publicaties. Tips Elektronische Communicatie: Plaats documenten voor de leden van je projectgroep op een elektronisch communicatieplatform. Zo heeft iedereen er toegang toe. Elektronische discussiefora kunnen bijdragen tot een beter documentenbeheer. Onderlinge ervaringen en best practices uitwisselen leidt op termijn tot betere (en duurzamere) communicatie. Druk documenten van een elektronisch communicatieplatform zo weinig mogelijk af. Lees je s direct vanaf het computerscherm, druk niet alles (meteen) af. Maak gebruik van de BCC (blind carbon copy) optie indien je meerdere personen met dezelfde boodschap wilt benaderen/bereiken. Bespaar papier- en verzendkosten door gebruik te maken van . Bovendien zijn deze vaak binnen enkele minuten ter bestemming. Tips Gedrukte Publicaties: Houd je boodschap kort en bondig. Een lange tekst is niet noodzakelijk beter dan een korte. Bepaalde gegevens of inlichtingen verouderen sneller dan andere. Vraag je hierbij steeds af of papier wel de beste drager is. Druk/kopieer dubbelzijdig, je kunt het papiergebruik daardoor bijna halveren. Het lettertype, de lettergrootte en de interlinie kunnen een negatieve invloed hebben op het papierverbruik. Op iedere pagina de koptekst meenemen. Druk zoveel mogelijk documenten verkleind af (bv. 2 pagina s op 1 bladzijde). Bepaalde documenten worden louter ter informatie verspreid en worden nauwelijks gelezen. Zorg ervoor dat het papierformaat aangepast is aan de hoeveelheid tekst. Let erop dat het papierformaat overeenkomt met een formaat van de drukpers, zodat het papierverlies bij het snijden beperkt blijft. Vermijd gekleurde vlakken, ze vreten inkt. Maak gebruik van (100%) gerecycled papier wanneer men een publicatie dient af te drukken/inleveren als hardcopy. Vermeld in de publicaties dat ze op een milieuvriendelijke manier gedrukt werden. Als individu (student) en/of (project)groep kan men wel degelijk iets betekenen voor het milieu. De nieuwe generatie moet het goede voorbeeld geven voor toekomstige generaties. We weten allemaal dat middelen schaars zijn, dit gegeven moeten wij continue in ons achterhoofd behouden. Probeer niet alleen duurzaam te denken, maar ook vooral duurzaam te acteren. Dit laatste is goed mogelijk op het gebied van communicatie. De bovengegeven tips kunnen je hierbij helpen. Om deze boodschap te memoriseren, wordt er afgesloten met de volgende quote: Communication can create sustainable awareness, sustainable communication is acting sustainable (Stienen, 2010).

4 ENERGIEKE PROJECTEN Project Waterstofregio Recentelijk is vanuit het budget van het project Waterstofregio het energie lab (A0.130) van Hogeschool Zuyd te Heerlen verrijkt met een installatie waarbij door middel van zonneenergie (4 panelen; ruim 3 m2 oppervlakte), water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof (m.b.v. een waterstofgenerator) en opgeslagen. Deze waterstof wordt in een cilinder opgeslagen en kan daarna (op een moment waarop dat nodig is) weer gebruikt worden om energie te genereren (de omgekeerde reactie via een brandstofcel). Op dit moment wordt de opstelling geïnstalleerd en getest door Ruud Boetes (Faculteit Life Sciences en Lectoraat Nieuwe Energie) en worden er instructies en opdrachten ontwikkeld om de installatie te kunnen gebruiken in het (reguliere) onderwijs. Op zeer korte termijn zullen multidisciplinaire groepen van studenten (vooralsnog Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde) al gebruik gaan maken van deze installatie binnen hun opleiding. Uitgesloten is niet dat ook andere opleidingen geïnteresseerd raken om kennis te maken met de mogelijkheden om waterstof als alternatieve, duurzame energiedrager te gaan gebruiken en ook van deze installatie gebruik gaan maken. Voor het beheer van de installatie is Ernest Franssen (Onderwijsassistent Energie lab, Faculteit Techniek) verantwoordelijk. We hopen binnenkort de installatie te kunnen demonstreren aan iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden en potenties van waterstof als Nieuwe Energie. Daarnaast zijn we binnen het project vanuit het Lectoraat Nieuwe Energie nog steeds bezig met het (mede) ontwikkelen van multimediale, interactieve onderwijsmaterialen. We doen dit samen met 7 andere onderwijsinstellingen in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Resultaat hiervan zal een compleet onderwijspakket worden toegankelijk via internet. Meer informatie:

5 Webdesign Solar Solutions Het project Webdesign Solar Solutions is gestart op 1 september Als 3 e -jaars Communicatie & Multimediadesign (CMD) loopt Ismahan Benamrane haar oriënterende stage bij het Leerwerkbedrijf Solar Solutions. Haar taak is om de website te ontwerpen. Het nodige (voor) onderzoek is hieraan vooraf gegaan. Men heeft interviews afgenomen om de (achterliggende) wensen en behoeften helder te krijgen. Het resultaat uit zich in (concrete) doelgroepen, gewenste boodschappen en een (passende) huisstijl. Solar Solutions is bedoeld voor studenten, het MKB, (kleine) installatiebedrijven, herintreders en werkzoekenden. Per doelgroep is er een boodschap geformuleerd. Op dit moment is men bezig met het schrijven van de webteksten. Dit proces is dient nauwkeurig plaats te vinden. Het is zaak dat de juiste tekst op de juiste pagina staat. Bovendien mogen er geen taalfouten in voor komen. De website is immers een uithangbord. Buiten het schriftelijke werk, dient er ook visueel een en ander te gebeuren. Er zijn diverse prototypes gemaakt van de website, om alle mogelijkheden goed te bestuderen op functionaliteit and look and feel (design). Hierbij kan er onderscheid worden gemaakt in een Low Fidelity Prototype en een High Fidelity Prototype. Het Low Fidelity Prototype is puur bedoeld voor de functionaliteit van de website. Dit prototype is reeds getest en werkt naar behoren. Het High Fidelity Prototype is uitgebreider in die zin dat het ook het design (ontwerp) bevat. De werking hiervan moet nog worden gecontroleerd. Verder is men druk bezig met het creëren van de (juiste) huisstijl. Omdat Solar Solutions zich voornamelijk bezig houd met zonne-energie, is er gekozen om te werken met warme kleuren zoals rood, oranje en geel. De keus is gevallen op een moderne en frisse uitstraling. Op de volgende pagina is een concept (voorbeeld) te zien van de huisstijl van Solar Solutions. Er wordt verwacht dat de website uiterlijk december online staat.

6 (Concept) Huisstijl Solar Solutions NIEUWSBRIEF LECTORAAT

7 Vacature bij het Lectoraat Nieuwe Energie: Stageplek Event Management De Dag van de Nieuwe Energie wordt jaarlijks georganiseerd door het Lectoraat Nieuwe Energie. De derde editie zal plaatsvinden op dinsdag 12 april Het organisatiecomité heeft een stageplek voor een energieke student Event Management die het comité in brede zin zal gaan ondersteunen met het vormgeven van deze dag. Werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: Maken van het marketing- en communicatieplan voor de derde dag van de nieuwe energie; Algemene logistieke en organisatorische werkzaamheden (zoals bijv. monitoring mailing genodigden, verwerking aanmeldingen naar persoonlijk dagprogramma deelnemers, indeling workshops, printen en verzorgen badges, etc. Verantwoordelijk voor de logistiek en een goede dagafloop op 12 april Verantwoordelijk voor de evaluatie van de dag Verantwoordelijk voor het fullfilment van de dag (after sales en post marketing) Fungeren als intermediair tussen het reclamebureau en het organisatiecomité Wij zoeken een gemotiveerde student(e) die stressbestendig is, uitstekend kan communiceren (zowel mondeling als schriftelijk), goed kan plannen en organiseren, gevoel voor humor heeft en creatief is. De voorkeur gaat uit naar een derde of vierdejaars student. Deze stageplek is beschikbaar vanaf 1 januari 2011 tot 1 juni De stagevergoeding bedraagt 250 per maand bij een werkweek van 40 uur. Voor informatie: Werner Eussen, projectmanager lectoraat nieuwe energie of , of Hella Wilmes, medewerker projecten en communicatie ENERGIEKE GADGETS Het Ideale Energiegewicht (boek) Herman van der Meyden en Klaas van Alphen bieden vele relevante, praktische tips om energie te besparen en zo uw privé-energieverbruik te verlagen. Hoeveel keer moet u op de fiets naar uw werk om een vliegvakantie naar Spanje te compenseren? Deze en andere vragen worden in deze gids beantwoord en geven aan welke besparingen de meeste impact hebben op het energieverbruik. ionid=b8eaba6b12b325c3107bd ? statel ess=b8eaba6b12b325c3107bd Prijs: 12,50

8 Oproep aan lezers nieuwsbrief Heb je zelf nog interessante projecten m.b.t. je studie? Heb je leuke verhalen op het gebied van duurzaamheid die je met je medestudenten wilt delen? Weet jij veel af van leuke en duurzame gadgets voor studenten? Dan is nu de perfecte gelegenheid! Ik ben namelijk altijd op zoek naar studenten die input kunnen leveren voor de nieuwsbrief. Meer weten? Stuur even een mailtje naar mij: Colofon De nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Lectoraat Nieuwe Energie. Heb je vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met Jean-Paul Stienen: Eindredactie: Werner Eussen: Ben je geïnteresseerd in de onderwerpen nieuwe energie en duurzaam bouwen? Neem dan een kijkje op: Hier vind je informatie over het Lectoraat Nieuwe Energie, onze projecten en activiteiten. Daarnaast vind je hier interessante nieuwsberichten, publicaties en informatie over evenementen op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie.

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010) ENERGIEKE GEDACHTEN (door Wendy Broers) Toer Zuid-Limburg Als het smelten van de ijskappen en de gletsjers doorzet zal de zeespiegel tachtig meter stijgen. Dit zou voor Nederland betekenen dat alleen Zuid-Limburg

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 4 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4 2 5 EEN WEBINAR Wat kost het eigenlijk? Pagina 8 3 6 JE WEBINAR IN DE SOEP In 12

Nadere informatie

Werk voor je toekomst!

Werk voor je toekomst! Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente 17 februari - 26 maart Werk voor je toekomst! www.bedrijvendagentwente.nl Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Bedrijvendagen

Nadere informatie

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG 1-5-2013 ADVANCED BUSINESS CREATION ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG Jos Kleinloog Inhoud Leerdoelen uitgewerkt... 2 Business school:... 2 Management School... 3 Project Raisin Hope:... 3 Science School, leengedrag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Alumni Logistiek #1

Nieuwsbrief Alumni Logistiek #1 Nieuwsbrief Alumni Logistiek #1 Beste oud logistiek studenten aan de Hogeschool van Amsterdam, Hierbij de eerste nieuwsbrief van de Alumnivereniging. In deze nieuwsbrief allereerst aandacht voor de geplande

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat Een praktisch stappenplan voor verzekeraars en intermediairs bij het omschakelen van massale marketing naar een persoonlijke benadering via

Nadere informatie

SOLLICITEREN Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging

SOLLICITEREN Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging SOLLICITEREN Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging Postbus 249 2260 AE LEIDSCHENDAM tel: 070-3378 790, fax: 070-3378 799 e-mail: kncv@kncv.nl internet: www.kncv.nl Eerste druk: 1982 Eerste herziene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (april 2011)

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (april 2011) ENERGIEKE GEDACHTEN (door Werner Eussen) Lente Zorgt Voor Nieuwe Energie En Innovatie Lente, tijd van nieuw leven en nieuw begin. De lente is voor ons al goed begonnen met de Limburgse Dag van de Nieuwe

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #2

Ambassadors Club Nieuwsbrief #2 Ambassadors Club Nieuwsbrief #2 Beste leden, In de eerste nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen hoe de Ambassadors Club tot stand is gekomen, hoe de ledenstructuur eruit ziet en wat de voordelen zijn

Nadere informatie

Ebook Internet Marketing Strategie

Ebook Internet Marketing Strategie Websiteontwerp Huisstijl Fotografie Copywriting Internet marketing Ebook Internet Marketing - website - content - social media - nieuwsbrieven Inclusief handig stappenplan en checklists Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Instructie Briefing groot (subcampagnes)

Instructie Briefing groot (subcampagnes) Instructie Briefing groot (subcampagnes) Deze briefing is bedoeld om grotere opdrachten te geven aan het reclamebureau. Bijvoorbeeld op gebied van conceptontwikkeling of voor het ontwikkelen van een campagne.

Nadere informatie

Congres organisatie Checklist

Congres organisatie Checklist Congres organisatie Checklist Checklist pagina 1. Binnen budget blijven 2 2. Perfecte congresdatum 3 3. Vakantieplanning 4 4. Congres Marketing 5 5. Uitnodiging 9 6. Kengetallen catering en locatie 10

Nadere informatie

Introweek. Do s en Don ts van youtube. Wils en Nikita over hun stage bij Vezet. En verder... Terschelling groot succes

Introweek. Do s en Don ts van youtube. Wils en Nikita over hun stage bij Vezet. En verder... Terschelling groot succes TBKMagazine Nummer 04 / november 2012 Introweek Terschelling groot succes En verder... Activiteitenprogramma 2013 Interview Onno Lotgering Mix & Match 2012 Do s en Don ts van youtube marketing Wils en

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Sportmanagement. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Sportmanagement. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Sportmanagement Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 Maak van je

Nadere informatie

E-book Efficiënt ondernemen met Social Media. Door Richard van Hooijdonk. facebook.com/marketingmonday

E-book Efficiënt ondernemen met Social Media. Door Richard van Hooijdonk. facebook.com/marketingmonday Efficiënt ondernemen met Social Media Door Richard van Hooijdonk facebook.com/marketingmonday Executive Summary De wereld om ons heen verandert in rap tempo. De opkomst en ontwikkeling van nieuwe, interactieve

Nadere informatie

een fantatische week En verder... Jeroen, Elmar en Rick Excursie Scania

een fantatische week En verder... Jeroen, Elmar en Rick Excursie Scania TBK Magazine Nummer 5/ Mei 2013 Studiereis Wenen een fantatische week En verder... Het lean principe in de praktijk Demand Planning in de praktijk Slim produceren met Lean Manufacturing Afgelopen & Komende

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Didactische Technologie

Didactische Technologie Didactische Technologie Peter Lakeman, Jetske Vleugel, Jaap Wilmink HvA DOO Mens en Technologie Leerjaar 3, 2012 2013 Modules Voorwoord 1 Digitaliseren van lesstof 2 Technologie in het onderwijs 3 Digitale

Nadere informatie

C O M M U N I C A T I E,

C O M M U N I C A T I E, In deze brochure vind je Een korte inleiding over de studie communicatie Studiebelasting Welke stagemogelijkheden zijn er bij de studie communicatie? Hoeveel kan ik gaan verdienen als communicatiedeskundige?

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

TAAL X VAK = SUCCES 2

TAAL X VAK = SUCCES 2 TAAL X VAK = SUCCES 2 Eindverslag van het project 'Docenten aan zet bij taal in alle vakken' 2012/2013 Inhoud Voorwoord 3 Inleiding 4 Opbrengsten 6 Evaluatie 11 Conclusie en aanbevelingen 14 Bijlage 1

Nadere informatie