NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)"

Transcriptie

1 Boost Your Career Ben jij bezig met je toekomst? Denk jij al na over je carrière mogelijkheden? Durf jij risico's te nemen? Dan is het Boost Your Career (BYC) symposium echt iets voor jou! Wat is BYC? Op 23 november 2010 zal op initiatief van de faculteit Techniek (opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Technische Natuurkunde) van Hogeschool Zuyd een interessant symposium met aansluitend een reünie/netwerkborrel georganiseerd worden. In de (na)middag zal van start worden gegaan met het symposium dat de naam Boost Your Career draagt. Dit zal geheel in het teken staan van carrièrekeuzes en -planning en heeft als doelstelling jonge technici te inspireren om hun carrièredromen te realiseren. In dit kader zullen succesvolle bekende professionals op een inspirerende manier hun verhaal vertellen. Vroeg in de avond zal er een gezellig samenzijn plaatsvinden tussen oud-studenten en docenten in de vorm van een reünie. Uiteraard kunt u van deze gelegenheid gebruik maken om te netwerken. Ook de huidige studenten kunnen dit moment benutten voor het uitbreiden van hun netwerk. Voor een hapje en een drankje zal in buffetvorm worden gezorgd. Voor wie is BYC? Boost Your Career is voor studenten en alumni van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Technische Natuurkunde. Natuurlijk bestaat er ook voor extern geïnteresseerden de mogelijkheid om bij het Boost Your Career symposium aanwezig te zijn. Welk programma kent BYC? Het programma kenmerkt zich door de afwisseling van sprekers en workshops. Dhr. Jan Reinder zal op deze dag dagvoorzitter zijn.

2 Begintijd Eindtijd Activiteit NIEUWSBRIEF LECTORAAT 13:00 13:30 Ontvangst genodigden 13:30 13:45 Zaal open 13:45 14:00 Introductie 14:00 14:30 Spreker 1: Jan Reinder 14:30 15:30 Spreker 2: Annemarie van Gaal 15:30 16:15 Pauze 16:15 17:00 Spreker 3: Mind & Senses met Carrière (in) perspectief 17:00 17:30 Spreker 4: Joost Dijkstra 17:30 17:45 Dankwoord/Slot 17:45 20:30 Netwerkborrel/reünie Hoe in te inschrijvingen voor BYC? De afgelopen weken heeft Boost Your Career al de eerste 200 inschrijvingen ontvangen. Desondanks is er nog plaats voor 150 man. Dus ben jij nog niet ingeschreven? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in via: Wie maken BYC mogelijk? Hogeschool Zuyd (Faculteit Techniek), Designer Works, Continu, Klinkhamer Conferencemanagement, DSM, Approba Executives, LIOF, Solar Solutions, Lectoraat Nieuwe Energie, Mayfran International, Storck Technical Services, Sitech Services, Turn Around Consultancy. ENERGIEKE GEDACHTEN (door Jean-Paul Stienen) Duurzaam communiceren Het concept duurzame ontwikkeling is de laatste jaren op de voorgrond getreden. Duurzame ontwikkeling is meer dan alleen maar een modeverschijnsel, het is een principe. Om duurzaamheid op een bepaald gebied te realiseren, moet er rekening mee worden gehouden in alle ideeën en acties. Waarom zouden wij als studenten dat concept dan niet toepassen in onze communicatie? Duurzaam communiceren is vaak gemakkelijker en goedkoper dan velen denken. Het grootste probleem vormen de talrijke vooroordelen en opvattingen die de ronde doen. Het negatieve beeld dat men heeft van duurzame communicatie valt nauw samen met de bereidheid om zich daadwerkelijk duurzaam te gedragen. Met een kleine gedragsverandering kan men echter al vele malen meer duurzaam bezig zijn. Dit verhaal gaat zeker op in het geval van communicatie.

3 Vandaar dat wij jullie graag een aantal tips aanreiken die bijdragen aan een duurzamere communicatie. De tips zijn zowel van toepassing op individuen als op (project)groepen. Het betreft tips voor elektronische communicatie en tips voor gedrukte publicaties. Tips Elektronische Communicatie: Plaats documenten voor de leden van je projectgroep op een elektronisch communicatieplatform. Zo heeft iedereen er toegang toe. Elektronische discussiefora kunnen bijdragen tot een beter documentenbeheer. Onderlinge ervaringen en best practices uitwisselen leidt op termijn tot betere (en duurzamere) communicatie. Druk documenten van een elektronisch communicatieplatform zo weinig mogelijk af. Lees je s direct vanaf het computerscherm, druk niet alles (meteen) af. Maak gebruik van de BCC (blind carbon copy) optie indien je meerdere personen met dezelfde boodschap wilt benaderen/bereiken. Bespaar papier- en verzendkosten door gebruik te maken van . Bovendien zijn deze vaak binnen enkele minuten ter bestemming. Tips Gedrukte Publicaties: Houd je boodschap kort en bondig. Een lange tekst is niet noodzakelijk beter dan een korte. Bepaalde gegevens of inlichtingen verouderen sneller dan andere. Vraag je hierbij steeds af of papier wel de beste drager is. Druk/kopieer dubbelzijdig, je kunt het papiergebruik daardoor bijna halveren. Het lettertype, de lettergrootte en de interlinie kunnen een negatieve invloed hebben op het papierverbruik. Op iedere pagina de koptekst meenemen. Druk zoveel mogelijk documenten verkleind af (bv. 2 pagina s op 1 bladzijde). Bepaalde documenten worden louter ter informatie verspreid en worden nauwelijks gelezen. Zorg ervoor dat het papierformaat aangepast is aan de hoeveelheid tekst. Let erop dat het papierformaat overeenkomt met een formaat van de drukpers, zodat het papierverlies bij het snijden beperkt blijft. Vermijd gekleurde vlakken, ze vreten inkt. Maak gebruik van (100%) gerecycled papier wanneer men een publicatie dient af te drukken/inleveren als hardcopy. Vermeld in de publicaties dat ze op een milieuvriendelijke manier gedrukt werden. Als individu (student) en/of (project)groep kan men wel degelijk iets betekenen voor het milieu. De nieuwe generatie moet het goede voorbeeld geven voor toekomstige generaties. We weten allemaal dat middelen schaars zijn, dit gegeven moeten wij continue in ons achterhoofd behouden. Probeer niet alleen duurzaam te denken, maar ook vooral duurzaam te acteren. Dit laatste is goed mogelijk op het gebied van communicatie. De bovengegeven tips kunnen je hierbij helpen. Om deze boodschap te memoriseren, wordt er afgesloten met de volgende quote: Communication can create sustainable awareness, sustainable communication is acting sustainable (Stienen, 2010).

4 ENERGIEKE PROJECTEN Project Waterstofregio Recentelijk is vanuit het budget van het project Waterstofregio het energie lab (A0.130) van Hogeschool Zuyd te Heerlen verrijkt met een installatie waarbij door middel van zonneenergie (4 panelen; ruim 3 m2 oppervlakte), water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof (m.b.v. een waterstofgenerator) en opgeslagen. Deze waterstof wordt in een cilinder opgeslagen en kan daarna (op een moment waarop dat nodig is) weer gebruikt worden om energie te genereren (de omgekeerde reactie via een brandstofcel). Op dit moment wordt de opstelling geïnstalleerd en getest door Ruud Boetes (Faculteit Life Sciences en Lectoraat Nieuwe Energie) en worden er instructies en opdrachten ontwikkeld om de installatie te kunnen gebruiken in het (reguliere) onderwijs. Op zeer korte termijn zullen multidisciplinaire groepen van studenten (vooralsnog Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde) al gebruik gaan maken van deze installatie binnen hun opleiding. Uitgesloten is niet dat ook andere opleidingen geïnteresseerd raken om kennis te maken met de mogelijkheden om waterstof als alternatieve, duurzame energiedrager te gaan gebruiken en ook van deze installatie gebruik gaan maken. Voor het beheer van de installatie is Ernest Franssen (Onderwijsassistent Energie lab, Faculteit Techniek) verantwoordelijk. We hopen binnenkort de installatie te kunnen demonstreren aan iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden en potenties van waterstof als Nieuwe Energie. Daarnaast zijn we binnen het project vanuit het Lectoraat Nieuwe Energie nog steeds bezig met het (mede) ontwikkelen van multimediale, interactieve onderwijsmaterialen. We doen dit samen met 7 andere onderwijsinstellingen in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Resultaat hiervan zal een compleet onderwijspakket worden toegankelijk via internet. Meer informatie: j.theunisz@hszuyd.nl

5 Webdesign Solar Solutions Het project Webdesign Solar Solutions is gestart op 1 september Als 3 e -jaars Communicatie & Multimediadesign (CMD) loopt Ismahan Benamrane haar oriënterende stage bij het Leerwerkbedrijf Solar Solutions. Haar taak is om de website te ontwerpen. Het nodige (voor) onderzoek is hieraan vooraf gegaan. Men heeft interviews afgenomen om de (achterliggende) wensen en behoeften helder te krijgen. Het resultaat uit zich in (concrete) doelgroepen, gewenste boodschappen en een (passende) huisstijl. Solar Solutions is bedoeld voor studenten, het MKB, (kleine) installatiebedrijven, herintreders en werkzoekenden. Per doelgroep is er een boodschap geformuleerd. Op dit moment is men bezig met het schrijven van de webteksten. Dit proces is dient nauwkeurig plaats te vinden. Het is zaak dat de juiste tekst op de juiste pagina staat. Bovendien mogen er geen taalfouten in voor komen. De website is immers een uithangbord. Buiten het schriftelijke werk, dient er ook visueel een en ander te gebeuren. Er zijn diverse prototypes gemaakt van de website, om alle mogelijkheden goed te bestuderen op functionaliteit and look and feel (design). Hierbij kan er onderscheid worden gemaakt in een Low Fidelity Prototype en een High Fidelity Prototype. Het Low Fidelity Prototype is puur bedoeld voor de functionaliteit van de website. Dit prototype is reeds getest en werkt naar behoren. Het High Fidelity Prototype is uitgebreider in die zin dat het ook het design (ontwerp) bevat. De werking hiervan moet nog worden gecontroleerd. Verder is men druk bezig met het creëren van de (juiste) huisstijl. Omdat Solar Solutions zich voornamelijk bezig houd met zonne-energie, is er gekozen om te werken met warme kleuren zoals rood, oranje en geel. De keus is gevallen op een moderne en frisse uitstraling. Op de volgende pagina is een concept (voorbeeld) te zien van de huisstijl van Solar Solutions. Er wordt verwacht dat de website uiterlijk december online staat.

6 (Concept) Huisstijl Solar Solutions NIEUWSBRIEF LECTORAAT

7 Vacature bij het Lectoraat Nieuwe Energie: Stageplek Event Management De Dag van de Nieuwe Energie wordt jaarlijks georganiseerd door het Lectoraat Nieuwe Energie. De derde editie zal plaatsvinden op dinsdag 12 april Het organisatiecomité heeft een stageplek voor een energieke student Event Management die het comité in brede zin zal gaan ondersteunen met het vormgeven van deze dag. Werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: Maken van het marketing- en communicatieplan voor de derde dag van de nieuwe energie; Algemene logistieke en organisatorische werkzaamheden (zoals bijv. monitoring mailing genodigden, verwerking aanmeldingen naar persoonlijk dagprogramma deelnemers, indeling workshops, printen en verzorgen badges, etc. Verantwoordelijk voor de logistiek en een goede dagafloop op 12 april Verantwoordelijk voor de evaluatie van de dag Verantwoordelijk voor het fullfilment van de dag (after sales en post marketing) Fungeren als intermediair tussen het reclamebureau en het organisatiecomité Wij zoeken een gemotiveerde student(e) die stressbestendig is, uitstekend kan communiceren (zowel mondeling als schriftelijk), goed kan plannen en organiseren, gevoel voor humor heeft en creatief is. De voorkeur gaat uit naar een derde of vierdejaars student. Deze stageplek is beschikbaar vanaf 1 januari 2011 tot 1 juni De stagevergoeding bedraagt 250 per maand bij een werkweek van 40 uur. Voor informatie: Werner Eussen, projectmanager lectoraat nieuwe energie of , of Hella Wilmes, medewerker projecten en communicatie ENERGIEKE GADGETS Het Ideale Energiegewicht (boek) Herman van der Meyden en Klaas van Alphen bieden vele relevante, praktische tips om energie te besparen en zo uw privé-energieverbruik te verlagen. Hoeveel keer moet u op de fiets naar uw werk om een vliegvakantie naar Spanje te compenseren? Deze en andere vragen worden in deze gids beantwoord en geven aan welke besparingen de meeste impact hebben op het energieverbruik. ionid=b8eaba6b12b325c3107bd ? statel ess=b8eaba6b12b325c3107bd Prijs: 12,50

8 Oproep aan lezers nieuwsbrief Heb je zelf nog interessante projecten m.b.t. je studie? Heb je leuke verhalen op het gebied van duurzaamheid die je met je medestudenten wilt delen? Weet jij veel af van leuke en duurzame gadgets voor studenten? Dan is nu de perfecte gelegenheid! Ik ben namelijk altijd op zoek naar studenten die input kunnen leveren voor de nieuwsbrief. Meer weten? Stuur even een mailtje naar mij: Colofon De nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Lectoraat Nieuwe Energie. Heb je vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met Jean-Paul Stienen: Eindredactie: Werner Eussen: Ben je geïnteresseerd in de onderwerpen nieuwe energie en duurzaam bouwen? Neem dan een kijkje op: Hier vind je informatie over het Lectoraat Nieuwe Energie, onze projecten en activiteiten. Daarnaast vind je hier interessante nieuwsberichten, publicaties en informatie over evenementen op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie.

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

1. Content - Tekst & Foto

1. Content - Tekst & Foto 1. Content - Tekst & Foto Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010)

NIEUWSBRIEF LECTORAAT NIEUWE ENERGIE (november 2010) ENERGIEKE GEDACHTEN (door Wendy Broers) Toer Zuid-Limburg Als het smelten van de ijskappen en de gletsjers doorzet zal de zeespiegel tachtig meter stijgen. Dit zou voor Nederland betekenen dat alleen Zuid-Limburg

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Energieke gedachten voor studenten (door Bas Rijks)

Energieke gedachten voor studenten (door Bas Rijks) Energieke gedachten voor studenten (door Bas Rijks) De energieke gedachten is een leuke titel voor dit gedeelte van deze nieuwsbrief. In dit gedeelte schrijven verschillende mensen namelijk hoe ze tegen

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Energieke gedachten door en voor studenten (door Peter Schieren)

Energieke gedachten door en voor studenten (door Peter Schieren) Energieke gedachten door en voor studenten (door Peter Schieren) Een frisse start! Dit is de eerste editie van de nieuwsbrief voor studenten. Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Peter Schieren.

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

voorbereiding Maatschappelijke Stage VERANTWOORDELIJKHEID IS EEN DEUGD

voorbereiding Maatschappelijke Stage VERANTWOORDELIJKHEID IS EEN DEUGD voorbereiding Maatschappelijke Stage VERANTWOORDELIJKHEID IS EEN DEUGD OPDRACHTEN: INDIVIDU DUO GROEP KLAS 1. Introductie 3 2. Interview 5 Inhoud 3.Stage voorbereiding 6 4. Reflectie 11 Naam: Klas: Datum:

Nadere informatie

Zomercursus rekenen 31 aug t/m 4 sept Locatie: Windesheim Flevoland in Almere (4 e verdieping)

Zomercursus rekenen 31 aug t/m 4 sept Locatie: Windesheim Flevoland in Almere (4 e verdieping) Beste student, Welkom bij Windesheim Flevoland! Het nieuwe studiejaar -2016 gaat binnenkort van start. We zijn blij je dan te mogen begroeten als nieuwe student van de Pabo. Hieronder vind je informatie

Nadere informatie

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 )

Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nie uwsb rie f Stichting OE R S T I C H T I N G O N D E R W I J S E V A L U A T I E R A P P O R T J A A R G A N G 4, NR. 3 ( M A A R T 2 0 1 1 ) Nieuwsbrief Stichting OER Stichting Onderwijs Evaluatie

Nadere informatie

Beurstips. Naar de beurs?

Beurstips. Naar de beurs? Beurstips 1 Naar de beurs? 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant!

Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant! Vind jij pensioen een saai onderwerp? Maak het interessant! Op vrijdag 25 mei worden de kanshebbers op een top 3 plek uitgenodigd om hun concept te komen pitchen voor de Battle jury. Op basis van deze

Nadere informatie

Voorwoord. Processing en approved member bij de SIE

Voorwoord. Processing en approved member bij de SIE Nieuwsbrief SIE oktober 2011 Voorwoord email: info@sportinstitute.nl telefoon: 0031165714469 51469 Bergisch Gladbach Trade register: 29 july 2008 / Ambsgericht Gladbach VR2525 Sport Institute Europe e.v.

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

Energieke gedachten voor studenten (door Peter Schieren)

Energieke gedachten voor studenten (door Peter Schieren) Energieke gedachten voor studenten (door Peter Schieren) Start van een nieuw energiek collegejaar: Hogeschool Zuyd loopt voorop Deze maand is het nieuwe collegejaar 2010/2011 begonnen. De vakantie is voorbij

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Begeleide interne stage

Begeleide interne stage Ik, leren en werken Begeleide interne stage Deel 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Marian van der Meijs Inhoudelijke redactie: Titel: Ik, leren

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

BENELUX RESEARCH PROJECT.

BENELUX RESEARCH PROJECT. BENELUX RESEARCH PROJECT INTRODUCTIE Ben jij een enthousiaste en ambitieuze student aan de RSM, ESE of een andere faculteit *? Ben jij op zoek naar een elective of extracurriculaire activiteit, en wil

Nadere informatie

verwacht grootse dingen

verwacht grootse dingen verwacht grootse dingen Webdesign - Webhosting - Domeinnaam - Grafisch ontwerp Aanvraagformulier contactgegevens - webdesign - webhosting - domeinnaam - grafisch ontwerp - opmerkingen Met dit document

Nadere informatie

Een online jaarverslag maken

Een online jaarverslag maken Een online jaarverslag maken Index Voordelen van een online jaarverslag 3 Voordelen 3 Online jaarverslag in 4 eenvoudige stappen 4 Creëer draagvlak binnen je organisatie 4 Doelen en strategie vertalen

Nadere informatie

Zorgeloos jouw ideale stagiair.

Zorgeloos jouw ideale stagiair. Zorgeloos jouw ideale stagiair. Stagebemiddeling Natural Talent Contactpersoon: Vincent Broeckaert t +31 (0)6 23 65 28 56 e v.broeckaert@naturaltalent.nl Zoek je voor jouw bedrijf één of meerdere geschikte

Nadere informatie

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling.

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling. Succes inspireert! Ben jij (binnenkort) HBO/WO student en is voor jou alleen de sky the limit? Heb jij ambitie en talent, en wil je leren nog krachtiger te worden om je ambitie daadwerkelijk waar te maken?

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

Adverteren op Holland.com

Adverteren op Holland.com Adverteren op Holland.com Holland.com inspireert en overtuigt We weten goed wie onze bezoekers zijn en wat ze zoeken. Door kwantitatief onderzoek en inzichten uit onze webstatistieken weten we goed wat

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS

BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS BOUW HENDRICKX COMMUNICATIONS horeca solutions - consulting - applications social media management review- en reputatiemanagement klantenbeheer en relatiemanagement persrelaties en public relations Jouw

Nadere informatie

Verenigings-communicatie

Verenigings-communicatie 1 / Verenigings-communicatie 5 mei 2009 Bocholt mario.knippenberg@vormingplus.be 2 / Weet wat je wil Wie wil je bereiken? Wat wil je hen vertellen? Hoe ga je dat doen? Wat mag het kosten? publiek product

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/

Sponsorpakketten PFCongres 2013. 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Sponsorpakketten PFCongres 2013 13 en 14 september 2013, Utrecht http://www.pfcongres.nl/ Over PFCongres PFCongres is een jaarlijks evenement georganiseerd door de vereniging achter PFZ.nl, de grootste

Nadere informatie

Gastspreker Jeroen Veenema Projectmanager Kenniscentrum Jachtbouw, teamleider 2006, 2008 en 2010. Teamgevoel tijdens de race: ondergeschoven kindje!

Gastspreker Jeroen Veenema Projectmanager Kenniscentrum Jachtbouw, teamleider 2006, 2008 en 2010. Teamgevoel tijdens de race: ondergeschoven kindje! Gastspreker Jeroen Veenema Projectmanager Kenniscentrum Jachtbouw, teamleider 2006, 2008 en 2010 Teamgevoel tijdens de race: ondergeschoven kindje! Niet technische zaken rondom de DONG Energy Solar Challenge

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN

HET LEF EVENT OVER ELLLA EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN Powered by LEF 19 brengt uw hele organisatie en al uw mensen in beweging. Tijdens dit inspirerende en activerende event in Schouwburg Odeon reiken wij uw medewerkers praktische tools en nieuwe inzichten

Nadere informatie

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 Myrthe Lanting Tijdens mijn studies textielontwerp en Design Cultures ben ik me gaan interesseren in hoe ik ontwerp in kan zetten voor sociale innovatie.

Nadere informatie

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing TravMedia Company professionaliseert e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

FREE ENERGY NEWSLETTER

FREE ENERGY NEWSLETTER FREE ENERGY NEWSLETTER DE ENERGIEBRONNEN VAN DE 21 STE EEUW Nr. 20, 2011 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Het Experiment deel 2... 4 Nieuwe rubriek: Gebruikers Vertellen... 8 Green Ebox MINI... 11 Speciale

Nadere informatie

KIVI & De Haagse Hogeschool

KIVI & De Haagse Hogeschool KIVI & De Haagse Hogeschool Engineer your career Improve our society Can you imagine a future in a world without engineers? Strategische samenwerking De Haagse Hogeschool en KIVI Programma Introductie

Nadere informatie

Stichting NIOC en de NIOC kennisbank

Stichting NIOC en de NIOC kennisbank Stichting NIOC Stichting NIOC en de NIOC kennisbank Stichting NIOC (www.nioc.nl) stelt zich conform zijn statuten tot doel: het realiseren van congressen over informatica onderwijs en voorts al hetgeen

Nadere informatie

Marketing - les02. Kwartaal 01 - Customer Understanding. Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons.

Marketing - les02. Kwartaal 01 - Customer Understanding. Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons. Marketing - les02 Kwartaal 01 - Customer Understanding Docent: Jeff Simons http://marketing.jeffsimons.com contact @ jeffsimons.com @jeffsimons Nieuwe docent! Hoera toch les. Marketing les02 Kwartaal 1

Nadere informatie

Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet

Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet Zo verhogen e-nieuwsbrieven websitebezoek en omzet Introductie Mariska Franse oprichter / eigenaar Nwsbrf.nl drs. in bedrijfseconomie loopbaan in consultancy (o.a. ING, CSC, Elsevier) Nwsbrf.nl Nwsbrf.nl

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Conferentie VVE Arnhem Het Spel en de Knikkers

Conferentie VVE Arnhem Het Spel en de Knikkers Conferentie VVE Arnhem Het Spel en de Knikkers Over opbrengstgericht werken met jonge kinderen Wanneer: Tijdstip: Waar: Voor wie? Woensdag 4 juni 2014 13.30 17.00 uur MFC De Malburcht, Graslaan 97, Arnhem

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Jij en 3 vrienden besluiten om jouw woonkamer te verven. Om dit project te voltooien

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

Energieke gedachten voor studenten (door Ruud Boetes)

Energieke gedachten voor studenten (door Ruud Boetes) Energieke gedachten voor studenten (door Ruud Boetes) De opmars van de elektrische auto De opmars van de elektrische auto wordt langzaam maar zeker zichtbaar. Er verschijnen steeds meer oplaadpunten bij

Nadere informatie

Content in Motion. Digitale Levenslijnen & Gemedieerde Herinneringen

Content in Motion. Digitale Levenslijnen & Gemedieerde Herinneringen Content in Motion Digitale Levenslijnen & Gemedieerde Herinneringen Herinneren Herinneren: Het opslaan en oproepen van zintuiglijke ervaringen in het bewustzijn over momenten die hebben plaatsgevonden

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs Wordle van respect Duur Materialen een computer met internetverbinding Introductie Op 8 november is het de Dag van Respect. Deze

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

Wie is Wie? #mkbvalleiregio #h4andrew

Wie is Wie? #mkbvalleiregio #h4andrew Wie is Wie? Wat is de ondernemerservaring in de zaal? Starters tot 0 maanden? 0 tot 6 maanden? 6 maanden tot 3 jaar? 3 jaar tot 5 jaar? 5 tot 10 jaar? 10 jaar en ouder? Vorm duo s Met iemand die je niet

Nadere informatie

Stand Design Event Design Exhibition Management

Stand Design Event Design Exhibition Management Stand Design Event Design Exhibition Management Contemporary. Design van deze tijd. Van corporate events en exhibitions tot trade shows en conferenties, Inspired Live Communications heeft de expertise,

Nadere informatie

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK

HET CREËREN VAN DRAAGVLAK Draagvlak INLEIDING Kun je wel Cultuurprofielschool zijn als er binnen de school geen draagvlak voor is? Wat is draagvlak? Waarom is draagvlak belangrijk? Hoe creëer je draagvlak? Er is sprake van draagvlak

Nadere informatie

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011 [AFSTUDEREN BIJ BEDRIJF] Afstudeerrapportage Avans Communicatie Multimedia Design A.P.A. Martens Waalwijk 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Beschrijving organisatie Gevolgde werkwijze Samenvatting

Nadere informatie

Format checklist bijeenkomst

Format checklist bijeenkomst Format checklist bijeenkomst Betreft : Datum : Team : Taken Projectleider/Coördinator Projectplan schrijven Bepalen en verantwoordelijk voor budget Vergoeding (reiskosten) deelnemers? Projectgroep samenstellen

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding

De Relatiemarketeers; optimale klantenbinding - 1 Inleiding... 3 Pre-beurs marketing... 4 Basis triggers voor maximale bezoekers aantallen... 4 Middelen... 4 Tijdens de beurs... 5 Give aways... 5 Data magic. Follow up.... 6 Maar dan, hoe volg je de

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project.

Introductie. Contact informatie. Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. Introductie Communicatie is de sleutel voor een succesvol project. We hebben dit document opgesteld om jullie te helpen een duidelijk visie op papier te zetten voor het project. Zie het als een business

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Van concept naar een klikbaar prototype

Van concept naar een klikbaar prototype UXkids case study: Van concept naar een klikbaar prototype Keywords: Koninklijke Bibliotheek, Website, Prototype, User tests, Usability, UX, Kinderen 9-12 jaar. Als onderdeel van het netwerk van openbare

Nadere informatie

Licht op de energiemarkt. Inzicht in markt en consument door de tijd heen. GfK Panel Services Benelux

Licht op de energiemarkt. Inzicht in markt en consument door de tijd heen. GfK Panel Services Benelux GfK Panel Services Benelux GfK Energie Monitor Licht op de energiemarkt Inzicht in markt en consument door de tijd heen GfK Panel Services Benelux Nederland: Middellaan 25 NL 5102 PB DONGEN Tel.: +31 (0)162-384

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag.

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. CrossOver brengt young en experienced professionals van verschillende organisaties bij elkaar om van elkaar te leren en samen te innoveren. Doe ook

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Plan van aanpak, 17 september 2014

Plan van aanpak, 17 september 2014 Plan van aanpak, 17 september 2014 DEP WORKS B.V. / DEP WORKS office & management support / DEP WORKS MEET&GREET Marnick de Groot Milan van der Maaten Luuk Roordink Afdeling: Marketing & Communicatie Contactpersonen:

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie