Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Najaar 2013 door Arnoud Rietman Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als Arnoud Rietman, Marliese de Monchy, Florentine en Philippe. Misschien nog zakelijk van de voormalige Amuse Proeverij in Rotterdam, of anders privé, vroeger in Nederland of nu vanuit ons huidige La Douce France. En als u ons niet persoonlijk kent dan hebben we uw adres gekregen van een gezamenlijke kennis die denkt dat u het ook leuk vindt om deze brief te lezen. Wij denken in ieder geval dat u geïnteresseerd bent in wijn en misschien in onze avonturen hier in het wijnrijke Saint Émilion. We runnen hier een reisbureau met alles op het gebied van wijn en wijntourisme. Langzaam maar zeker bouwen we hier aan ons nieuwe bestaan. En dat levert in ieder geval mooie verhalen op, maar leest u zelf. Als u niet geïnteresseerd bent in deze nieuwsbrief, laat het ons weten en we verwijderen u direct uit het bestand. Daarentegen, als u mensen weet die het ook leuk vinden deze nieuwsbrief te ontvangen, stuur hem dan gerust door of verwijs ze naar onze website Over Wijn Rijp of Rot Pijn in de rug, schrale knieën en kramp in de hand. Het doet een mens fysiek geen goed, een paar daagjes oogsten. Eind vorige week sloeg de paniek hier in volle omvang toe. Warm weer en flink wat regen tussen de zonnige periodes door. Ideaal voor rot in de wijngaard. De oogst, die oorsponkelijk gepland was vanaf 15 oktober, moest per direct aanvangen. Het weekend was voor de gehaaste voorbereidingen zoals de chai in orde maken en ook heel belangrijk, de plukploeg bij elkaar bellen. Zo ook ging de telefoon bij ons en maandagochtend togen wij naar onze vrienden Florent en Florence Dubard ( om de druiven voor hun Crémant de Bordeaux van de ranken te verwijderen.

2 Twee dagen vrijwilligerswerk. Afzien afgewisseld met goede maaltijden en leuke ontmoetingen. Een directe inkijk in de alledaagse wereld van de wijn. Tijdens het plukken, twee personen elk aan een kant van dezelfde stok, wordt er heel wat afgekletst tussen alle vrienden-vrijwilligers, wijn-arbeiders, gepensioneerden en buitenlanders. En tijdens de uitgebreide lunch schuift de oenoloog aan, zeg maar de belangrijkste wijnadviseur van het chateau, voor een wijnmakerscollege op hoog niveau. Dit jaar is het belangrijkste dilemma Rijp of Rot. Want eigenlijk zijn de druiven nog niet optimaal rijp om een goede wijn te maken, terwijl de rotting al serieuze vormen begint aan te nemen. Elke dag wordt ongeveer 5% van de druiven aangetast, dus elke dag verliest de wijnboer nu een dito deel van zijn jaarinkomen is dus weer een moeilijk jaar; het slechte voorjaar, de hagel in de zomer en nu de nattigheid. Het ondernemen als wijnmaker is niet gespeend van serieuze risico s. Bij onze vrienden valt het gelukkig nog mee in vergelijking met verhalen die ik van anderen hoor. En voor de Crémant is het niet helemaal rijp zijn van de druiven gelukkig een minder probleem. Crémant de Bordeaux De druiven die voor een mousserende wijn worden gebruikt moeten zelfs niet maximaal rijp zijn. De zuren zijn eigenlijk belangrijker dan de suikers. Deze suikers worden namelijk later nog toegevoegd. Het procedé voor Crémant de Bordeaux de Methode Traditionelle - is in grote lijnen als volgt. De rode druiven moeten met de hand worden geplukt. Traditioneel en functioneel, want de raffles, de steeltjes waaraan de druifjes zitten, geven een zekere smaakcomponent mee bij de persing. Persen gaat met een speciale pers die in vier rondgangen met steeds verder opgevoerde druk de laatste druppels uit de druiven perst. De naam Crémant wordt verklaard door de crème die daarbij ontstaat en op het sap drijft. Van het blanke sap wordt eerst gewone stille wijn gemaakt. Als deze na enkele weken klaar is dan wordt hij meteen gebotteld. Elke fles krijgt een gist-suikerlikeur toegevoegd en wordt afgesloten met een kroonkurk. De likeur zorgt ervoor dat er een tweede gisting binnen in de fles ontstaat. Dat heeft drie gevolgen voor de wijn: bubbels,

3 een (iets) hoger alcoholpercentage en tenslotte een drapje. Om dat ongewenste drapje netjes uit de fles te krijgen, is een ingenieus systeem bedacht. Het draaien van de omgekeerde flessen waardoor het bezinksel precies onder in de hals van de fles neerslaat. Dan wordt het topje van de hals in vloeibare stikstof bevroren en de kroonkurk gewipt. De ijsprop knalt eruit en de edele wijn is gezuiverd. Tenslotte een beetje bijvullen met wijn en eventueel nog wat suiker indien een wat minder droge variant gewenst is. Champagnekurk erop, mooi etiketje en dan proberen te verkopen. Voor een lekkere edele bubbel zoals deze Crémant de Bordeaux, is dat ook goed mogelijk. De prijs ligt nog onder een tientje. Nou wil ik Champagne niet afvallen want een goede Champagne is natuurlijk nog wel iets anders, maar als je puur kijkt naar value-for-money dan is mijn keuze snel gemaakt. Zeker als je lekker wilt doorschenken. Zoals op mijn verjaardag twee weken geleden waar bijna iedereen lekker roze stond te pimpelen. In Nederland een tikkeltje ordinair, hier gewoon ordinaire. Over de Bordeaux Appellations en Classementen in de Bordeaux Vele malen dit jaar heb ik bij wijnproeverijen en Masterclasses uitgelegd hoe het hier in elkaar steekt met appellations (herkomst gebieden) en classementen. Een ingewikkeld verhaal, want in de Bordeaux bestaan er 57 elkaar deels overlappende appellations en zijn er 6 classementen. De vraag is of je op basis van de appellation of het classement kunt zien of het een goede of zelfs topwijn betreft. Het antwoord is dat dat in grote lijnen wel kan. Maar je moet toch wel de nodige kennis hebben. Hoever zou u komen met de 57 appellations bijvoorbeeld. Tien of zelfs twintig? Niet slecht. Maar welke appellations staan dan hoger aangeschreven en welke zijn voor dagelijks gebruik? En de classementen. Natuurlijk kent u het classement van de Medoc uit Maar verder? En wat is dan de betekenis van een classement? Want bij elk classement is dat weer verschillend. Het zou te ver gaan om u hier in deze nieuwsbrief alles uit te leggen op dat gebied. Maar als u wijn niet alleen lekker vindt maar er wel eens serieus wat meer over wilt weten dan heb ik iets voor u. In samenwerking met een bekende wijnschool uit Nederland organiseren we namelijk komend jaar een 7- daagse Nederlandstalige wijncursus hier op een chateau in Saint-Émilion. Zie verderop voor meer info.

4 Chateau Lafite Rothschild Bezoek met hooggeëerde gasten leidde ons dit maal begin september naar het beroemdste chateau ter wereld: Het legendarisch Chateau Lafite Rothschild. En natuurlijk waren de verwachtingen hoog gespannen. Wat wil je. Maar de ontvangst was echt geweldig. Gastheer en huis-vinoloog Nicolas verhaalde naast de standaard wijnpraat ook over eigenaar Baron Eric de Rothschild die de vakanties op het kasteel doorbrengt en over tante Philippine van de engelse familietak. Deze kranige tachtigjarige wijnpersonaliteit zwaait nog altijd de scepter bij het naast gelegen ook niet onbekende Mouton Rothschild. In de mysterieuze ondergrondse gewelven vertelde Nicolas van de bezetting tijdens de tweede wereldoorlog. Het regionale communicatiecentrum van de Duitsers was hier gevestigd. Niet in de laatste plaats omdat er met een lekker slokje wijn natuurlijk wat losser gecommuniceerd kon worden. Bij het passeren van de privékelders van de Baron begonnen de ogen van onze gids te twinkelen. Zijn taak op het chateau was om alle jaargangen éénmaal per 25 jaar te openen, te proeven en de flessen bij te vullen en opnieuw te kurken. Zo blijven ze goed bewaard. Dit jaar waren aan de beurt: 1988, 1963, 1938, 1913, 1888, 1863, 1838 en Van de oudste aanwezige jaargang 1796 waren nog 7 flessen aanwezig. Uiteindelijk aangekomen in het Heilige der Heiligen, de grote ronde Chai op de foto hierboven waar alle Grand Vin ligt te rijpen, kregen we zelf een glaasje 2001 te proeven. Enig rekenwerk leerde dat de inhoud van het proefglas rond de 100 euro moest liggen. En ik moet toegeven dat ik nooit eerder zulke lekkere wijn heb gedronken. Een onvergetelijke finale van een bijzonder bezoek. Over ons Deze zomer is echt omgevlogen. Heerlijk weer, heel veel buiten, hard werken en vele activiteiten. Vanwege het grote succes van onze Chambre d hôtes la Cabane de Vigne, elke dag bezet vanaf de opening eind mei tot nu half oktober, en natuurlijk het hoogseizoen voor de wijnreizen en dagtochten, zijn we zelf niet met vakantie geweest. Slechts drie daagjes naar de Gers, het land van de drie musketiers en natuurlijk de Armagnac. Een mooie streek aan de voet van de Pyreneeën, op 2 uurtjes van hier. Straks in de herfstvakantie van Florentine nog maar een paar daagjes pakken. De Rentree, het begin van de school of werk op de eerste maandag in September, heeft het gewone rythme ook weer teruggebracht. Philippe voor het eerst naar Nounou Cathy, een soort minicrèche, wat hij schitterend vindt. Mijn verjaardag werd gevierd met een zonnige apero met 50 volwassenen en 30 kinderen. Een goed teken van onze verdergaande integratie.

5 7 daagse Wijncursus op chateau Van zondag 27 april 2014 t/m zaterdag 3 mei 2014 organiseren we samen met de gerenommeerde wijnschool La Causerie - met vestigingen in Rotterdam en Antwerpen een 7 daagse Wijncursus SWEN in Saint-Émilion; een unieke wijncursus in de Bordeaux voor Nederlanders én Vlamingen. Deelnemers zullen verblijven op een echt château en krijgen de leukste en lekkerste opleiding die ze ooit genoten hebben. Een 7 daagse Nederlandstalige wijncursus én een vakantie inéén; een heerlijke beleving, een unieke ervaring. s Ochtends les van de ervaren en inspirerende wijndocenten Annick Schreuder en Léon Krijgsman en s middags excursies onder mijn leiding. Van het schilderachtige Saint-Émilion tot het prestigieuze Lafite Rothschild. Geniet van de culinaire rijkdom van de streek en ontspan in een van de mooiste landschappen van zuidelijk Frankrijk. Als stel, met partner of alleen, dit is uw kans om u echt te verdiepen in de wijn op een plek die daar het meest geschikt voor is. U zult het nooit vergeten. U bent van harte welkom. Lijkt het u leuk? Kent u iemand die zoiets leuk zou vinden? Zie voor alle uitgebreide informatie onze website en vertel het door. Cordialement, Arnoud Rietman Bordeaux Wijnreizen 4, Rue du Barrail Puisseguin St Emilion Frankrijk tel: / port:

7 daagse Wijncursus SWEN in Saint-Émilion

7 daagse Wijncursus SWEN in Saint-Émilion 7 daagse Wijncursus SWEN in Saint-Émilion Een unieke wijncursus in de Bordeaux voor Nederlanders én Vlamingen. Kom naar het mekka van de wijn, de Bordeaux. Verblijf op een echt château en doe de leukste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Zomer 2012 door Arnoud Rietman Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als Arnoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen door ArnoudRietman winter 2010 / 2011 Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Winter 2013 door Arnoud Rietman Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als Arnoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Najaar 2012 door Arnoud Rietman Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als Arnoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen

Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Nieuwsbrief Bordeaux Wijnreizen Zomer 2013 door Arnoud Rietman Introductie Deze nieuwsbrief gaat over wijn, de Bordeaux en een beetje over ons. En ons is Bordeaux Wijnreizen, maar u kent ons als Arnoud

Nadere informatie

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 Dag 1 maandag 3 Juni 2019 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur

Nadere informatie

Wijngaard het Groenewoud

Wijngaard het Groenewoud 2 E JAARGANG 4 E EDITIE 2017 Wijngaard het Groenewoud 1 november 2017 En het werd herfst! In dit nummer 1 En het werd herfst 2 Ons You-tube kanaal 3 Onze eerste oogst 4. Molentjes 5. Website bezoek geweldig

Nadere informatie

Hospice de Beaune - Hôtel Dieu.

Hospice de Beaune - Hôtel Dieu. BOUROGNEREIS Vijf dagen genieten. Een bijzondere combinatie van cultuur en geschiedenis en wijn en spijs. Onder leiding van Gijs van Bilsen, registervinoloog van de Wijnacademie. Wijn en spijs gaan onherroepelijk

Nadere informatie

3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018

3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018 3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018 Dag 1 zondag 3 Juni 2018 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur Aankomst

Nadere informatie

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn Boekverslag door I. 1820 woorden 4 april 2005 6.6 455 keer beoordeeld Vak Frans Onderwerp: wijn Inleiding: Ik houd mijn spreekbeurt over wijn. Over deze onderwerpen ga ik vertellen: 1. wijnsoorten 2. de

Nadere informatie

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds Okhuysen Wijncursus

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds Okhuysen Wijncursus Wijnkoperij Okhuysen Sinds 1867 Okhuysen Wijncursus 2016 Informatie wijncursussen Al vele decennia organiseren wij allerlei educatieve proeverijen voor relaties en geïnteresseerden. Op veler verzoek hebben

Nadere informatie

Noordelijke Rhône. NWG proeverij 13 april. Door Jan Vegter

Noordelijke Rhône. NWG proeverij 13 april. Door Jan Vegter Noordelijke Rhône NWG proeverij 13 april Door Jan Vegter Rhône Meridionale Rhône Septentrionale Rhône Septentrionale Totale productie 123.000 hl (2013) 5% van totale Rhône productie waarvan 13% wit Gematigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Welkom bij onze September nieuwsbrief! Dit keer hebben we wel een hele mooie aanbieding, praten we u bij over de laatste ontwikkelingen in de champagnewereld,

Nadere informatie

Wat hebben we te bieden vandaag

Wat hebben we te bieden vandaag Wat hebben we te bieden vandaag Inleiding met smaak/reuktest Tour de Vin de France Bubbelwijn Champagne Alsace (Elzas) Loire Bourgogne Beaujolais Côtes du Rhône Languedoc-Roussillon Bordeaux Le Tour de

Nadere informatie

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen:

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen: Wijnetiketten bevat een heleboel nuttige informatie! Hieronder staan verschillende wijnetiketten afgebeeld met uitleg hoe je ze moet lezen. Op deze manier kan je in de winkel iets makkelijker een keuze

Nadere informatie

Presentatie PAUL HOUBEN

Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE PROEVERIJ Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE GEBIED ITALIË WIJNGEBIEDEN VALPOLICELLA Valpolicella wijnen worden gemaakt volgens de gebruikelijke methode van wijn maken. Alle rode wijnen worden gemaakt

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Proeven in stijl groepen

Proeven in stijl groepen Proeven in stijl Ontdek de wijnschatten van Arnhem Bij wijnhandel Robbers & van den Hoogen aan de Arnhemse Velperweg wordt de wijn nog gekoesterd. Het wijnkopershuis ademt de sfeer van een wijnbedrijf

Nadere informatie

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika.

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. VONKELWIJN Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. Naamgeving Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen die volgens

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 599 Fietsen tussen water en wijn

individuele hotelfietsreis vanaf 599 Fietsen tussen water en wijn Médoc 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 599 Fietsen tussen water en wijn De naam Médoc is afgeleid van de term "in medio aque" dat "tussen wateren" betekent, en water en wijn spelen in deze reis

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

CAVA De naam Cava De grondsoort

CAVA De naam Cava De grondsoort CAVA Cava is inmiddels de grootste mousserende wijn wereldwijd. Jaarlijks worden meer dan 150 miljoen flessen Cava geproduceerd. Cava is een mousserende wijn die gemaakt wordt volgens de 'methode traditionelle'.

Nadere informatie

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017:

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017: Editie: Regio Haarlem +Maastricht E-mailadres: leonardnafzger@yahoo.com Dorpsstraat 843 F (kantoor) 1566 EH Assendelft Liedeweg 9 (cave Fort Liebrug) 2065 AH Haarlemmerliede info@leschiensblancs.nl Tel:

Nadere informatie

le Vin est le plus Beau Présent que Dieu a fait aux Hommes (Plato)

le Vin est le plus Beau Présent que Dieu a fait aux Hommes (Plato) BOUROGNEREIS INCLUSIEF SOIRÉE AU CHAUTEAU DU CLOS DE VOUGEOT CHAPITRE DES TULIPES HOLLANDAISES CHEVALIERS DU CONFRÉRIE DE TASTEVIN DE CLOS DU VOUGEOT Onder leiding van Gert Crum en Gijs van Bilsen registervinologen

Nadere informatie

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013 programma 2012 2013 maand & jaar xxxx dag land streek onderwerp kleur Oktober 2012 22 & 25/10 Wereld druif Pinot Noir rood November 2012 1-4 nov Portugal Douro 4 daagse trip December 2012 03 & 06/12 Frankrijk

Nadere informatie

Foto 1. Coravin, coravin.co.uk, 426,82 EUR*

Foto 1. Coravin, coravin.co.uk, 426,82 EUR* Foto 1. Coravin, coravin.co.uk, 426,82 EUR* " De Coravin: Het heeft een kleine naald die de kurk doorboort zodat de wijn eruit kan druppelen zonder de fles wordt geopend. Het pompt een gas in de fles,

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

2 - Geelgroene druif. De wijn is geparfumeerd. Kan goede wijn uit Franken geven

2 - Geelgroene druif. De wijn is geparfumeerd. Kan goede wijn uit Franken geven Bacchus 1 - Romeinse god van de wijn. 2 - Geelgroene druif. De wijn is geparfumeerd. Kan goede wijn uit Franken geven Baden De meest zuidelijke wijnregio van Duitsland, van de Bodensee tot Heidelberg.

Nadere informatie

La Cave aux Bulles aan het woord

La Cave aux Bulles aan het woord 2018 JAARGANG 2 Zomer-editie La Cave aux Bulles aan het woord INHOUD La Cave aux Bulles aan het woord Een historische locatie Een uniek concept Wist je dat Belangrijk bericht Events 2018 WE 22 & 23 september

Nadere informatie

Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE

Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE Kerst en Oud & Nieuw vormen een mooie gelegenheid om uw medewerkers en relaties te bedanken voor het afgelopen jaar en uw waardering uit te spreken. Bij HiepHiepKado gaan we

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WIJNWEEKENDEN IN ZUID-FRANKRIJK CHATEAU DE BLOMAC IN HET ALGEMEEN WIJNWEEKENDEN OP CHATEAU DE BLOMAC PROGRAMMA WIJNWEEKENDEN TARIEVEN

INHOUDSOPGAVE WIJNWEEKENDEN IN ZUID-FRANKRIJK CHATEAU DE BLOMAC IN HET ALGEMEEN WIJNWEEKENDEN OP CHATEAU DE BLOMAC PROGRAMMA WIJNWEEKENDEN TARIEVEN WIJNWEEKEND INHOUDSOPGAVE Le plus vous partagez, le plus vous possedez (hoe meer je deelt, hoe meer je bezit) Wat leuk dat je meer informatie aan het lezen bent over wijnweekenden van Chateau de Blomac.

Nadere informatie

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl

Eco Fields B.V. 0318 461344. 6733 JD Wekerom info@ecofields.nl Wilt u een origineel en smaakvol geschenk geven aan een relatie of een bijzonder kerspakket aan uw medewerkers? Van kleine bedankjes tot uitgebreide pakketten, alles is mogelijk. Graag denken we mee om

Nadere informatie

Wijnen met parels, parels een feest! Franky Malbrancke 2016

Wijnen met parels, parels een feest! Franky Malbrancke 2016 Wijnen met parels, parels een feest! Franky Malbrancke 2016 Wat is wijn? Altijd van druiven? Noten, bessen, appel, Van druif tot wijn Wat heeft men nodig om wijn te maken? Water, zon, druiven en grond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Welkom bij onze Lente nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief gaan we u weer informeren over de laatste ontwikkelingen, hebben we een mooie aanbieding en luiden we het

Nadere informatie

De Wijn deel II. De druiven geplukt toen ze nèt goed rijp waren. Dit proefondervindelijk vastgesteld.

De Wijn deel II. De druiven geplukt toen ze nèt goed rijp waren. Dit proefondervindelijk vastgesteld. De Wijn deel II De druiven geplukt toen ze nèt goed rijp waren. Dit proefondervindelijk vastgesteld. Ontsteeld, gewassen en gekneusd in twee emmers. Een heel subtiele met de neus heerlijk waarneembare

Nadere informatie

Oprichtingsavond 15 September 2011

Oprichtingsavond 15 September 2011 Oprichtingsavond 15 September 2011 1 Welkom Even voorstellen Waarom een Zaanse Wijnkring? Het logo Inhoud presentatie Welkom Missie, Visie & Strategie Rechtsvorm Zaanse Wijnkring Planning en plannen Website

Nadere informatie

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten In navolging van drie eerdere Rally s in Frankrijk, organiseren wij van zondag 20 t/m vrijdag 25

Nadere informatie

Welkom bij Piet Huysentruyt s Likoké!

Welkom bij Piet Huysentruyt s Likoké! Culinaire 3-daagse in de Ardèche Het restaurant is een ode aan mijn vader. Likoké betekent ook: toegestaan om je bord uit te likken, het grootste compliment dat je als chef kan krijgen! Welkom bij Piet

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg.

Welkom op de Engelenburg. Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefoon 0575-569999 Telefax 0575-569992 www.engelenburg.com info@engelenburg. Welkom op de Engelenburg Eerbeekseweg 6 6971 LB Brummen Telefax 0575-569992 info@engelenburg.com Proef de geschiedenis Culinair genieten Dineren onder de sterren in het 19e eeuwse serre restaurant. Genieten

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Château Barreyres - Haut-Médoc - Cru Bourgeois Dubbele Magnum 300cl in kist

Château Barreyres - Haut-Médoc - Cru Bourgeois Dubbele Magnum 300cl in kist GeschenkenFolder 1. Château Barreyres - Haut-Médoc - Cru Bourgeois Dubbele Magnum 300cl in kist per kist Castel is aanwezig in vijf van Frankrijk s meest belangrijke wijngebieden en trots eigenaar van

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien De verscheidenheid van de Médoc deel 3 Door Paul op ten Berg Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien Op dit familiebedrijf van de Cuveliers werden wij ontvangen door oenologe Isabelle

Nadere informatie

Terug in de tijd! Hoe is de wijnbouw ontstaan? Waren het de Grieken of de Romeinen die de wijnstok verspreidden in Europa?

Terug in de tijd! Hoe is de wijnbouw ontstaan? Waren het de Grieken of de Romeinen die de wijnstok verspreidden in Europa? Terug in de tijd! Hoe is de wijnbouw ontstaan? Waren het de Grieken of de Romeinen die de wijnstok verspreidden in Europa? Wat hebben de monniken met de wijnbouw gedaan? Je komt het allemaal in dit hoofdstuk

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen 2018

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen 2018 Casa Benamato Accommodatie en Prijzen 2018 Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

De zomer van Tekst en opmaak: Ilse Smits. Hallo lieve vrienden,

De zomer van Tekst en opmaak: Ilse Smits. Hallo lieve vrienden, De zomer van 2015 Tekst en opmaak: Ilse Smits Hallo lieve vrienden, En dan moet je kiezen uit honderden foto's...voor een bloemlezing in een Nieuwsbrief over een fantastische zomer! Tóch was de keuze voor

Nadere informatie

Presentatie. Paul Houben

Presentatie. Paul Houben Port proeverij Presentatie Paul Houben Wijngebieden langs de Douro Douro wijn Dourovallei beschut tegen Atlantische winden Arme grond: leisteen, graniet met zand Klimaat: bergen beschermen wijnranken,

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF LA SONRISA NARANJA NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 10 Nummer 1 april 2018 INHOUD 1. Stages in Rotterdamse ziekenhuizen 2. Kerkdienst in de Bergsingelkerk 3. Zomerschool in Guayaquil 4. Brainstormsessies

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Saint-Emilion. Een vergelijking.

Saint-Emilion. Een vergelijking. Saint-Emilion Een vergelijking. Jurade van Saint-Emilion Exportgegevens Lussac Saint-Emilion Ligging Op 48 km ten NW van Bordeaux Meest noordelijke satellietgemeente Gemeente Lussac Bodem Centrum: kalkplateau,

Nadere informatie

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne Bordeaux LIGGING Zuidwesten van Frankrijk Tegen de Atlantische oceaan Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne KLIMAAT Warmgematigd klimaat door invloed van de waterlopen en de Atlantische

Nadere informatie

Hoe Kidibul wordt gemaakt. 6 appels, belletjes... en je hebt een fles Kidibul! Ontdek de verschillende stappen, van oogst tot botteling!

Hoe Kidibul wordt gemaakt. 6 appels, belletjes... en je hebt een fles Kidibul! Ontdek de verschillende stappen, van oogst tot botteling! Hoe Kidibul wordt gemaakt 6 appels, belletjes... en je hebt een fles Kidibul! Ontdek de verschillende stappen, van oogst tot botteling! De appeloogst De appels worden hoofdzakelijk van begin september

Nadere informatie

Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen.

Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is de gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Na vele generaties beheren Bruno en Thierry Prieur het 42 hectare grote landgoed. De familie Prieur bezit de meest prestigieuze terroirs van Sancerre zoals Monts-Damnes,

Nadere informatie

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds Okhuysen Wijncursus

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds Okhuysen Wijncursus Wijnkoperij Okhuysen Sinds 1867 Okhuysen Wijncursus 2016 Informatie wijncursussen Al vele decennia organiseren wij allerlei educatieve proeverijen voor relaties en geïnteresseerden. Op veler verzoek hebben

Nadere informatie

Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1

Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1 Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1 1) Noem vijf (van de acht) AOC s van de Noordelijke Cote-du-Rhone? - - Condrieu - Chateau Grillet - Saint Joseph - Hermitage Crozes Hermitage Cornas Saint Joseph

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Bordeaux. Dinsdag 2 november

Bordeaux. Dinsdag 2 november Bordeaux Let op! We geven iedereen de kans om de valiezen op voorhand af te geven aan onze bus chauffeur Willem. (Willem vertrekt maandag 1 november alleen met onze bus). Dit is normaal voorzien voor zondag

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2015

Nieuwsbrief Maart 2015 Nieuwsbrief Maart 2015 Tekst en opmaak: Ilse Smits Hallo lieve vrienden, Wat een prachtig weer al! Vandaar ook dat we al vanaf vorige week ÓPEN zijn :) Het was even doorwerken maar alles is er weer helemaal

Nadere informatie

Agenda 2013. Versie 2 januari 2013. Betalingsmogelijkheden: Vooraf per bank. Telefonisch reserveren via: 070-211 6105

Agenda 2013. Versie 2 januari 2013. Betalingsmogelijkheden: Vooraf per bank. Telefonisch reserveren via: 070-211 6105 Versie 2 januari 2013 Agenda 2013 Online reserveren via: Betalingsmogelijkheden: www.salonbootdenhaag.nl ideal Vooraf per bank Telefonisch reserveren via: 070-211 6105 Type rondvaarten: Rondvaarten met

Nadere informatie

Cursus Drankenkennis

Cursus Drankenkennis Cursus Drankenkennis WWW.I-LEARNING.BE CHAMPAGNE (WIJN) Kaart van de Champagne streek Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Oh kom er eens kijken,

Oh kom er eens kijken, Oh kom er eens kijken, De schapen staan er weer lekker droog bij. 3 December s middags is het zover. We hebben regen en natte sneeuw en het modderniveau stijgt met de minuut. Elke keer als we langskomen

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Château Maucaillou, Moulis

Château Maucaillou, Moulis De verscheidenheid van de Médoc deel 4 Door Paul op ten Berg Château Maucaillou, Moulis Château Maucaillou dateert uit 1875. In 1932 werd Maucaillou opgenomen in de list van Crus Bourgeois, maar met de

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Simonsig Kaapse Vonkel

Simonsig Kaapse Vonkel Simonsig Kaapse Vonkel Jaar : 2006 Wijndomein : Simonsig Estate Type : Méthode Cap Classique - Brut Kleur : wit Druif : Chardonnay & Pinot Noir Regio : Stellenbosch Alc. : 12,62 % Simonsig Kaapse Vonkel

Nadere informatie

Proefdoos: Rose toppers

Proefdoos: Rose toppers Proefdoos: Rose toppers c 2016 Grandcruwijnen.nl 1 Poggio Verrano Vale in Rose De eerste jaargang van een rose van het huis Poggio Verrano. Valentina Bolla is de dochter van Francesco en liep al jaren

Nadere informatie

Anverres, Brialmontlei 60, 2018 Antwerpen T: M: Mail: - Nieuwsbrief april 2018

Anverres, Brialmontlei 60, 2018 Antwerpen T: M: Mail: -   Nieuwsbrief april 2018 Anverres, Brialmontlei 60, 2018 Antwerpen T: +32 3 289 78 61 M: +32 472 66 37 98 Mail: info@anverres.be - www.anverres.be Nieuwsbrief april 2018 Beste wijnliefhebber, De verbouwingen bij Anverres zijn

Nadere informatie

Wijndag Zuid Limburg 5 september 2015

Wijndag Zuid Limburg 5 september 2015 Wijndag Zuid Limburg 5 september 2015 Een twaalftal leden en aanhang namen deel aan de door Tjeu georganiseerde wijndag in Zuid Limburg. Apostelhoeve Ons eerste proefadres was de alom bekende Apostelhoeve,

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

Noordelijk Wijnevent viert haar eerste lustrum! Zondag 8 oktober :00 uur

Noordelijk Wijnevent viert haar eerste lustrum! Zondag 8 oktober :00 uur viert haar eerste lustrum! Bezoekersinfo De LF2018 foyer van De Harmonie wordt omgetoverd tot een wijnproeverij met veel wijnimporteurs. Vanaf 13.00 bent u van harte welkom! Het Noordelijk Wijnevent is

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas

Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas Een wat langer verblijf in de Elzas met JoliSoleil is zeer de moeite waard. U hebt nu de tijd om zonder gehaast de verschillende dorpjes, wijnen in Bas Rhin en

Nadere informatie

Op de mango s na is dit oogst van eigen bodem. We conserveren een deel van de kleine tomaatjes en augurken in zoetzuur.

Op de mango s na is dit oogst van eigen bodem. We conserveren een deel van de kleine tomaatjes en augurken in zoetzuur. Record, Het is onvoorstelbaar, maar het is 1 september en de eerste ijskristallen zitten op mijn voorruit. Overdag is het prachtig weer. En het blijft droog. Heel droog. Na de 10 mm rond 20 augustus is

Nadere informatie

Ja ik wil... IJsselhotel

Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil. Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en dromen vast nu al over de allermooiste dag van je leven. Het IJsselhotel is gevestigd in een 19 e eeuws rijksmonument en biedt

Nadere informatie

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Champagne Pehu-Simonet is een klein familiaal huis waar David Pehu na 3 generaties het roer heeft overgenomen. Zij zijn al die tijd trouw gebleven aan

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

Proeven in stijl groepen

Proeven in stijl groepen Proeven in stijl Ontdek de wijnschatten van Arnhem Bij wijnhandel Robbers & van den Hoogen aan de Arnhemse Velperweg wordt de wijn nog gekoesterd. Het wijnkopershuis ademt de sfeer van een wijnbedrijf

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Reisverslag Wijnreis 2011

Reisverslag Wijnreis 2011 Woensdag 2 November: Een uitgestelde start in verband met een ISO audit.. Omniva le Ridderkerk om 16.45 uur. Tot onze verbazing geen files in ons land en België. Spreuk van de dag 1: Morgen zien we meer:

Nadere informatie

Foodietour il tartufo. Truffelverwenweekend

Foodietour il tartufo. Truffelverwenweekend Foodietour il tartufo Truffelverwenweekend Wegens groot succes herhaald Voor het vijfde seizoen op een rij organiseren we voor de liefhebbers van truffels en la dolce vita Foodietour il Tartufo : het culinaire

Nadere informatie

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds 1867. Okhuysen Wijncursus

Wijnkoperij Okhuysen. Sinds 1867. Okhuysen Wijncursus Wijnkoperij Okhuysen Sinds 1867 Okhuysen Wijncursus 2015 Informatie wijncursussen Al vele decennia organiseren wij allerlei educatieve proeverijen voor relaties en geïnteresseerden. Op veler verzoek hebben

Nadere informatie