The perfect place. Pattaya Thailand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The perfect place. Pattaya Thailand"

Transcriptie

1 The perfect place. Pattaya Thailand

2 Over de initiatiefnemers. Mijn naam is Nico en ik kom uit Nederland. Sinds 2003 verblijf ik in Thailand. Allereerst verbleef ik in Phuket, waar ik als duikinstructeur heb gewerkt. Hiernaast begon ik een makelaardij. Ik liet ook 2 huizen bouwen voor de verkoop. In 2008 ontmoette ik Nung uit Bangkok en besloot om naar Pattaya te verhuizen. Het idee om een klein en gezellig buurtje te bouwen heb ik al vrij lang. Waarom zullen we ons eigen niet gelukkig maken? Waarom zullen we niet goed optrekken met de buren, samen iets drinken, samen activiteiten ondernemen, elkaar helpen en leuke dingen betaalbaar maken? Met Nung aan mijn zijde, besloot ik dit vorm te gaan geven. Bijna een jaar zochten we naar een goede locatie. We waren blij dat we dat plekje gevonden hebben. We gaan er zelf wonen en bijdragen aan iemand anders geluk en dat van onszelf. Je kunt er dus zeker van zijn, dat we alles doen om onze en jullie droom werkelijk te laten worden. Nico: mobiel Thailand van half September tot half mei. Mobiel phone Nederland , van hal mei tot half september. Nung: (Thai and English) Website Nico and Nung

3 THE PERFECT PLACE. Waarom zou je hier willen leven? Je hebt je eigen prive, comfortabel, geluidsarm en koel huis. Je kunt gebruik maken van het gezamenlijke land om te wandelen, zonnebaden, zitten, spelletje te doen, sporten, barbequen, een boek te lezen onder een boom, andere mensen te ontmoeten enzovoort. Het hele complex is ontworpen voor een lang, lang verblijf. Al wordt je oud en krijg je gezondheidsproblemen, hier kun je blijven en gelukkig zijn. Het is rolstoel en scoot mobiel vriendelijk ontworpen. Wijde deuren, geen nivo verschillen en brede berijdbare paden. Service voor de tuin, het park, het zwembad, schoonmaak en de was worden allemaal geregeld tegen zeer lage kosten. Het complex heeft een hoge luxe tegen lage kosten. Het huis is zo gebouwd dat het lage onderhoudskosten en levenskosten heeft. We doen het samen, we helpen elkaar in tijden van nood en vieren iets in tijden van geluk. Eerder project van Nico. 3 verdieping huis met dakterras en zeezicht in Phuket.

4 Prima locatie. De locatie is gelegen net buiten Pattaya. Het ligt aan een goede rustige weg op nog geen 2 km van de snelweg van Pattaya - Bangkok. Het ligt echter in een landelijk gebied, omgeven door natuur, kokosnoot bomen en cassave velden. Het landelijke dorp, Nong Plalai, kenmerkt zich door gemoedelijke behulpzame bewoners. Langzamerhand komen er een aantal falang (buitenlanders) die er een luxe huis laten bouwen. Naarmate Pattaya groeit zal de waarde van de grond en huizen in dit gebied stijgen. In de perfect place kun je echter nog van de stilte en de vogels genieten. Je kunt er volledig tot rust komen. Het is 10 km, maar je bent in 10 minuten op Sukhumvit road bij centraal Pattaya. Binnen 15 minuten in het zeer gerenommeerde Bangkok Pattaya hospital, die Nederlandse tolken heeft. Binnen 15 minuten bij alle grote supermarkten, markten en winkelcentra. In 15 a 20 minuten ben je bij het strand van Pattaya.

5 In 15 a 20 minuten ben je bij het nachtleven van Pattaya. Binnen een paar minuten ben je bij locale restaurants en binnen 15 a 20 minuten bij alle restaurants en menu s die je maar kunt indenken.

6 In 20 minuten ben je bij het prachtige brede strand van Jomtien. In de avond goed verlicht voor wandelingen of avond In een uur ben je op de luchthaven van Bangkok. Een paar wettelijke zaken. Het huis staat op een plot van 14,5 bij 18 meter. In Thailand kan een buitenlander officieel geen stuk grond bezitten. Er zijn echter wettelijke constructies mogelijk die kunnen garanderen dat een buitenlander toch alleen kan beslissen om zijn onroerend goed te verkopen en zelf het geld te houden. Deze garantie kan ook overgaan op zijn erfgenamen. Bij dit huis krijg je het recht op gebruik van het gezamenlijke land met genoemde voorzieningen. Je krijgt ook het recht om dit aan een nieuwe bewoner te verkopen als je jouw huis verkoopt. Over alle zaken (veranderingen, extra voorzieningen, onderhoudskosten etc.) aangaande het gezamenlijke land, wordt door de gebruikers gezamenlijk in een soort van vereniging van eigenaren besloten. Het contract met degene die een huis gaat kopen of leasen wordt door een advocaat opgesteld om bovenstaande te garanderen. Uiteraard kan de koper dit laten controleren door een advocaat van zijn keuze. Dit kost niet zo duur in Thailand. Samen met de advocaat kijken we wat de beste constructie is in ieders persoonlijke geval.

7 Over het huis. Er is een grote woonkamer met open keuken, een grote slaapkamer met eigen badkamer, toilet en een grote inloop garderobe. Verder een 2 e (slaap)kamer die ook gebruikt kan worden als kantoor en een 2 e badkamer met toilet. Buiten is een voortuin, een privé parkeerplaats voor 2 auto s naast het huis, een achtertuin, een terras van 32 m 2 met afdak. Het huis en terras zijn 128 m 2, op eigen land van 261 m 2. Een buiten trap gaat naar het dakterras voor een extra 96 m 2 eigen leefruimte. Alle buitenmuren zijn dubbelwandig, zelfs tussen de 2 huizen. De buiten ramen en deuren zijn van UPVC (hoogwaardige kunststof), met special glas. Er is een ge-isoleerd dak met luchtstroom tussen dak en plafond. Er zijn glad gepolijste muren aan de buitenkant die makkelijk schoon te houden zijn en niet geverfd hoeven te worden.

8 Over het gezamenlijke land. Er zal een zeer luxe zwembad zijn van 16 bij 6 meter met een zonne terras. Een zwembad, groot genoeg om baantjes te zwemmen, om in te staan en te praten, om af te koelen, om in te zitten in het jacuzzi gedeelte. We denken aan een zout waterbad, maar dit is nog niet definitief. Het zwembad wordt gebouwd, zodra er een bewoner is voor het 3 e huis. Het zonne terras zal ligstoelen hebben en parasols en zitjes waar je een boek kan lezen en met anderen kunt praten. Vlakbij het zwembad is een grote Sala (een open ruimte met een dak) van 10 bij 10 meter. Het is een ontmoeting plaats, maar ook alleen is het er mooi. De bedoeling is dat er een barretje of keukentje in komt, wat fit ness apparatuur, tafels om aan te eten, zitten, te lezen enz.. Een hoek is met luie stoelen, banken om te relaxen en uit te chillen. Wellicht ook nog een plek om draadloos te internetten. De eerste inrichting zal bepaald worden door de eerste bewoners. Er komt een klein huisje voor bezoekers. Dit huis kan gebruikt worden door de bewoners als ze gasten hebben. In plaats van elk huis 3 slaapkamers te geven, hebben we besloten tot een gastenhuisje. Het kan ook wat extra prive voor de gasten geven. Gezamenlijk zullen we een eerlijk gebruik van dit huisje bepalen. Omvang van het gezamenlijke land. De totale grote van het land is 4488 m 2. Er komen 6 huizen met eigen land. Totaal ongeveer 1560 m 2. Over blijft 2928 m 2. Een gedeelte van 400 m 2 aan de hoofdweg kan in de toekomst gebruikt worden door de eigenaar. Blijft over een toekomstvast stuk gezamenlijke land van 2528 m 2. Mogelijk komt er in de toekomst een commerciële activiteit op de 400 m 2 aan de hoofdweg. Als er plannen zijn om hier iets te bouwen dan wordt dit besproken met alle bewoners. Indien mogelijk zal de activiteit, het gebouw, een pluspunt moeten worden voor de bewoners. Misschien een restaurant, maar dit is nog open.

9 Living apart together. Je kunt prive op je zelf zijn als je daar behoefte aan hebt. Je huis is 100% prive. Maar, we hopen dat mensen met elkaar omgaan en het een blije en sociale plek maken. Het land zal zijn open karakter houden, geen hoge muren rond de huizen. Een afscheiding van bamboe is veel mooier, als je dit al nodig vindt. Achterkant van het huis. Het is natuurlijk aan de bewoners zelf om goed met elkaar om te gaan en samen te werken. Gezamenlijk kunnen we extra kosten besparen voor internet, TV, schoonmaak, de was, een masseuse die langs komt, fit ness apparaten, verhuur, veiligheid, wie weet een gezamenlijke auto, maaltijden. Hoe ver we daarin gaan bepalen we gezamenlijk. Er zijn enorm veel mogelijkheden om iets te besparen en leuke dingen betaalbaar te maken.

10 Wat gaat een huis kosten? De euro bedragen zijn afhankelijke van de koers. Hier is gerekend met een koers van 1 euro is gelijk aan 44 baht (koers bank of Thailand, 3 mei 2011). Kosten van het huis en land met gebruik van het gezamenlijke land 1. Constructie kosten (incl. elektriciteit, water, keuken, Air conditioners, in loop garderobe enz. 2. Eigen land van 261 m 2 3. Recht op gebruik 2500 m 2 gezamenlijke land 4. Aanleg van het park, irrigatie systeem, wandelpad, bomen 5. Ontwikkel en investeringskosten 6. Gezamenlijke grote Sala 7. Huisje voor bezoekers 8. Zwembad met jacuzzi Eventueel komt er nog een klein bedrag (minder dan 100,000 baht) bij als we de weg aan de voorkant van de huizen asfalteren of van beton maken tot aan de hoofdweg. Eerste huis is voor Nung en Nico Tweede koper betaalt totaal 3,600,000 baht = Derde koper betaalt totaal 3,700,000 baht = Vierde koper betaalt totaal 3,800,000 baht = Vijfde koper betaalt totaal 3,900,000 baht = Zesde koper betaalt totaal 4,000,000 baht = Reden dat de eerste minder betaald is dat er eerder ge-investeerd geld terugkomt (minder rente verlies) en dat de eerste kopers meer last hebben van de bouw en nog niet alle voorzieningen af zijn. Verder is het waarschijnlijk dat de bouwkosten duurder worden naarmate de tijd verstrijkt door stijging van bijvoorbeeld ijzer en beton. De Sala en het huisje voor bezoekers zullen in de beginfase worden gebouwd. Zodra er 2 kopers zijn worden de huizen 3 en 4 gebouwd en het zwembad met Jacuzzi. De weg asfalteren aan de voorkant is in discussie met de lokale overheid (O Bor Tor). Wellicht dat deze iets kan bijdragen In plaats van een muur van steen, zal er aan de buitenkant een dichte bamboe want komen met wellicht aan de buitenkant nog extra prikkeldraad. Dit zit al in de kosten voor aanleg park.

Voel je thuis HOE ZIEN DE WONINGEN ERUIT? WOON BETER LEEF GOEDKOPER

Voel je thuis HOE ZIEN DE WONINGEN ERUIT? WOON BETER LEEF GOEDKOPER 4 4 B E N E D E N B O V E N W O N I N G E N B R I E L L E Voel je thuis HOE ZIEN DE WONINGEN ERUIT? WOON BETER LEEF GOEDKOPER 14 09 44 B O V E N B E N E D E N W O N I N G E N B R I E L L E JOUW HUIS JOUW

Nadere informatie

DISCLAIMER Bij het samenstellen van dit boek is uiteraard de grootste zorg besteed aan de informatie die hierin opgenomen is.

DISCLAIMER Bij het samenstellen van dit boek is uiteraard de grootste zorg besteed aan de informatie die hierin opgenomen is. Dit is versie 2.0 van dit boek. www.countrycamperverhuur.nl Download de nieuwste versie van dit boek op: www.countrycamperverhuur.nl DISCLAIMER Bij het samenstellen van dit boek is uiteraard de grootste

Nadere informatie

Iwan Banens, Manager ANWB Online

Iwan Banens, Manager ANWB Online Iwan Banens, Manager ANWB Online interviewers: Daan Rijsenbrij en Marlies van Steenbergen t.b.v. Via Nova Architectura, 12 april 2010. Iwan is verantwoordelijk voor anwb.nl en de mobiele tak, waar mobiel

Nadere informatie

Ellotis Villas Griekenland Kreta Vamos

Ellotis Villas Griekenland Kreta Vamos Ellotis Villas Griekenland Kreta Vamos 1. Algemene informatie Eliza was here - Ellotis Villas - /griekenland/kreta/vamos/ellotis_villas.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Ellotis Villas - (Griekenland

Nadere informatie

Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos

Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Vasia Beach Villas - (Griekenland Kreta Milatos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Twee-onder-een-kapwoningen & vrijstaande villa's

Twee-onder-een-kapwoningen & vrijstaande villa's Twee-onder-een-kapwoningen & vrijstaande villa's Inhoudsopgave 4 Locatie, omgeving en voorzieningen 6 Leerfabriek wordt Leefkwartier 8 Vogelvlucht 10 Verkaveling 12 Twee-onder-eenkapwoningen met extra

Nadere informatie

HET VRIJE VELD VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET PROJECT HET VRIJE VELD VRIJ WONEN IN DEN HAAG

HET VRIJE VELD VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET PROJECT HET VRIJE VELD VRIJ WONEN IN DEN HAAG VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET PROJECT VRIJ WONEN IN DEN HAAG VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET PROJECT DE LOCATIE Wat is nieuwbouwgebied Erasmushove? Waar is het Vrije Veld? Wat is het ecolint? Hoe is het Vrije

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Samen. wonen01. De Mercatus starterslening. Een chaos in huis? Neem een opruimcoach

Samen. wonen01. De Mercatus starterslening. Een chaos in huis? Neem een opruimcoach één van de vijf koopvoordelen van Mercatus De Mercatus Starterslening Dit is een zeer aantrekkelijke regeling waarbij Mercatus een gedeelte van de lening voor haar rekening neemt. Zie het als een tweede

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Goed Wonen. Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen

Goed Wonen. Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen Goed Wonen Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen April 2013 2 vaardigt. Uiteraard binnen de door de overheid bepaalde (inkomens) grenzen. De

Nadere informatie

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst.

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Kinderen Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Een goede financiële start Kinderen. Voor u t weet, zijn ze groot en leiden ze hun eigen leven. Maar voor het zover

Nadere informatie

Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen

Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen Seyster Veste biedt koopwoningen aan met fikse kortingen Hoe werkt het: Koopgarant en Slimmer Kopen Denise Hubers: Vraagbaak voor kopers t Hof van Zeist - wonen met het centrum om de hoek Koopbijlage Betaalbaar

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Thailand Pattaya. NVTP-Magazine 201, 21 juli 2013. Redactie eenmalig: Dick Koger. Website: http://nvtpattaya.

Nederlandse Vereniging Thailand Pattaya. NVTP-Magazine 201, 21 juli 2013. Redactie eenmalig: Dick Koger. Website: http://nvtpattaya. Nederlandse Vereniging Thailand Pattaya NVTP-Magazine 201, 21 juli 2013 Redactie eenmalig: Dick Koger Website: http://nvtpattaya.org Aanstaande donderdag 25 juli onze maandelijkse borrel op het strand

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Lesbrief 24. Een wasmachine kopen. Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u een wasmachine wilt kopen. Zeggen hoe groot iets is. Vergelijkingen. Veel

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Hotel el Nogal Spanje Tenerife Vilaflor

Hotel el Nogal Spanje Tenerife Vilaflor Hotel el Nogal Spanje Tenerife Vilaflor 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel el Nogal - /spanje/tenerife/vilaflor/hotel_el_nogal.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel el Nogal - (Spanje

Nadere informatie

Casa do Papagaio Verde Portugal Madeira Funchal

Casa do Papagaio Verde Portugal Madeira Funchal Casa do Papagaio Verde Portugal Madeira Funchal 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa do Papagaio Verde - (Portugal Madeira Funchal) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Via Huissen Loovelden - Huissen

Via Huissen Loovelden - Huissen Via Huissen Loovelden - Huissen 8 laanwoningen Waar wonen leven wordt Inhoudsopgave 03 De pluspunten van Via Huissen 04 Loovelden, een nieuwe wijk in Huissen 06 Het plezierige van Loovelden 08 Overzichtskaart

Nadere informatie

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO Infoavond KBO Vragen over BoekelNet en lokale diensten Kunnen particulieren ook diensten gaan aanbieden op het netwerk? Ja dat kan. Het is een open netwerk dus behalve bedrijven kunnen ook verenigingen

Nadere informatie

TE KOOP. Het Laagt 46 Amsterdam. Vraagprijs 117.500,-- kosten koper

TE KOOP. Het Laagt 46 Amsterdam. Vraagprijs 117.500,-- kosten koper TE KOOP Het Laagt 46 Amsterdam Vraagprijs 117.500,-- kosten koper Gedempt Hamerkanaal 89 1021 KP Amsterdam T. 020 619 29 30 F. 020 619 29 36 info@123makelaar.nl 123makelaar o.z. K.v.K. Amsterdam 34309135

Nadere informatie

Samen wonen04. Huurderswerkgroepen, dat werkt! Waar besteedt Mercatus uw huur aan? Zicht op geld besparen Komt de boodschap over? www.mercatus.

Samen wonen04. Huurderswerkgroepen, dat werkt! Waar besteedt Mercatus uw huur aan? Zicht op geld besparen Komt de boodschap over? www.mercatus. Samen wonen04 Informatiemagazine Mercatus jaargang 5 november 2014 Waar besteedt Mercatus uw huur aan? Zicht op geld besparen Komt de boodschap over? Huurderswerkgroepen, dat werkt! www.mercatus.nl Samen

Nadere informatie

klushuisamsterdam.nl

klushuisamsterdam.nl klushuisamsterdam.nl A JOUW KLUSHUIS IN DE FLAT Waar is De Flat? 4 Wat is een klushuis? 6 Jij jouw huis, wij de rest 8 Woordje van de architect 10 Kopen, klussen, wonen 12 Al 100 kopers gingen je voor

Nadere informatie

UTRECHT. Valeriaanweg 21. Punt Makelaars BV Weerdsingel O.Z. 48 3514 AD Utrecht. Telefoon 030 273 74 64 Fax 030 273 74 63

UTRECHT. Valeriaanweg 21. Punt Makelaars BV Weerdsingel O.Z. 48 3514 AD Utrecht. Telefoon 030 273 74 64 Fax 030 273 74 63 Punt Makelaars BV Weerdsingel O.Z. 48 3514 AD Utrecht Telefoon 030 273 74 64 Fax 030 273 74 63 info@puntmakelaars.nl www.puntmakelaars.nl UTRECHT Valeriaanweg 21 www.puntmakelaars.nl (030) 273 74 64 adres

Nadere informatie

In tien stappen naar een eigen bedrijf

In tien stappen naar een eigen bedrijf In tien stappen naar een eigen bedrijf Zaanse succesverhalen ter inspiratie 2 Voorwoord Elk jaar starten veel mensen een eigen onderneming. Dat doen ze met passie en vanuit de behoefte aan vrijheid en

Nadere informatie

Samen. wonen01. De kracht van Kraggenburg

Samen. wonen01. De kracht van Kraggenburg Samen Informatiemagazine Mercatus jaargang 4 februari 2013 wonen01 De Nederlandse taal is niet voor iedereen vanzelfsprekend Samen met de gemeente, staan we op de barricade De plussen van Mercatus De kracht

Nadere informatie

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! 2013 Stephan van der Toom www.cashflowclub.nl Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen

Nadere informatie