EMCOR DECO wordt in de handel gebracht door Merck BV te Amsterdam en is geregistreerd onder de volgende nummers:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EMCOR DECO wordt in de handel gebracht door Merck BV te Amsterdam en is geregistreerd onder de volgende nummers:"

Transcriptie

1 EMCOR DECO bijsluiter 20/10/1999 blz. 1 / 5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen heeft. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven. Geef het dus niet aan iemand anders. Het kan schadelijk voor hem/haar zijn, zelfs als zijn/haar verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel voorgeschreven heeft gekregen. In deze bijsluiter: Wat is EMCOR DECO en waarvoor wordt het gebruikt? Alvorens EMCOR DECO te gebruiken. Hoe EMCOR DECO in te nemen. Mogelijke bijwerkingen. Bewaring van EMCOR DECO. 1. Wat is EMCOR DECO is en waarvoor wordt het gebruikt? EMCOR DECO 1,25 / 2,5 / 3,75 / 5 / 7,5 / 10 is een omhulde tablet en behoort tot de groep van de zogenaamde bètablokkers. EMCOR DECO is verpakt in een stripverpakking. Elk doosje bevat 3 strips à 10 tabletten. De werkzame stof van EMCOR DECO is bisoprololfumaraat, de hulpstoffen zijn: colloïdaal watervrij siliciumdioxide, magnesiumstearaat, crospovidon, voorverstijfseld zetmeel (alleen in EMCOR DECO 1,25), maïszetmeel, microkristallijne cellulose, watervrij calciumwaterstoffosfaat, dimethicon, talk (alleen in EMCOR DECO 1,25), macrogol 400, titaandioxide (E171), hypromellose. EMCOR DECO 3,75, 5 en 7,5 bevatten tevens ijzeroxide geel (E172) en EMCOR DECO 10 ijzeroxide geel en ijzeroxide rood (E172). EMCOR DECO wordt in de handel gebracht door Merck BV te Amsterdam en is geregistreerd onder de volgende nummers: EMCOR DECO 1,25 RVG EMCOR DECO 2,5 RVG EMCOR DECO 3,75 RVG EMCOR DECO 5 RVG EMCOR DECO 7,5 RVG EMCOR DECO 10 RVG EMCOR DECO wordt gebruikt als aanvulling op bestaande behandeling met geneesmiddelen om patiënten met matig tot ernstig stabiel chronisch hartfalen (hartzwakte) te behandelen. EMCOR DECO is een bètablokker die voornamelijk werkt op het hart. In onderzoek is vastgesteld dat het de levensduur van patiënten die lijden aan stabiel chronisch hartfalen (hartzwakte) verlengt. EMCOR DECO werkt bij patiënten met stabiel chronisch hartfalen de abnormaal verhoogde activiteit van het zenuwstelsel tegen. Een abnormaal verhoogde activiteit van het zenuwstelsel kan een ongewenste overdreven toename van de hartfrequentie veroorzaken, die het hart kan beschadigen.

2 EMCOR DECO bijsluiter 20/10/1999 blz. 2 / 5 EMCOR DECO gaat deze schadelijke gevolgen tegen. De hartfrequentie wordt verminderd, het hart werkt zuiniger en heeft minder energie nodig. Dit draagt bij aan de bescherming van het hart. In onderzoek is het gunstige effect van EMCOR DECO aangetoond als het ingenomen wordt met plaspillen (diuretica) en bepaalde middelen die de bloedvaten verwijden (ACE-remmers). Daarom wordt EMCOR DECO samen met deze middelen voorgeschreven. 1. Wat moet u weten voordat u EMCOR DECO inneemt: Gebruik EMCOR DECO niet bij het plotseling optreden van hartfalen (hartzwakte) en bij het verergeren van hartfalen waarbij bepaalde geneesmiddelen die de samentrekkingskracht van het hart versterken direct in de bloedbaan worden toegediend. bij een shocktoestand die veroorzaakt wordt door een verminderde hartpompfunctie, waarbij symptomen optreden zoals zeer lage bloeddruk, (bovendruk lager dan 90 mm kwik), desoriëntatie, verwarring en een koude, vochtige huid (cardiogene shock). bij een ernstige verstoring van het hartgeleidingssysteem met een abnormale hartslag (tweede-of derdegraads AV-block zonder pacemaker, sino-atriaal block). bij een zeer langzame of onregelmatige werking van het hart (minder dan 60 slagen per minuut voor de start van de behandeling of sick-sinus-syndroom ). bij een zeer lage bloeddruk (bovendruk lager dan 100 mm kwik, hypotensie). bij ernstige verstoppingen van de bloedtoevoer in het lichaam (latere stadia van perifere arteriële occlusieve aandoeningen, syndroom van Raynaud). als u een ernstige vorm van luchtwegaandoeningen heeft (bijvoorbeeld ernstige astma). bij het bestaan van een bepaalde niet-behandelde gezwel aan het bijniermerg (feochromocytoom). bij een bepaalde toestand waarbij een ophoping van zuren in het lichaam optreedt door een verstoorde stofwisseling (metabole acidose). bij overgevoeligheid voor bisoprolol, of een van de andere bestanddelen. Wees extra voorzichtig met EMCOR DECO als u behandeld gaat worden met verdovingsgassen (bijvoorbeeld bij een operatie). bij moeilijk te controleren suikerziekte (de verschijnselen van een te laag bloedsuikergehalte kunnen onopgemerkt blijven). bij streng vasten. bij het ondergaan van een desensibilisatietherapie, waarbij het lichaam ongevoelig wordt gemaakt voor bepaalde lichaamsvreemde stoffen (allergenen). bij milde verstoringen van het hartgeleidingssysteem (eerstegraads AV-block). bij een bepaald soort hartkramp, die veroorzaakt wordt door afwijkingen in de hartbloedvaten (Prinzmetal-angina). als u last heeft van allergische reacties; bisoprolol kan die reactie verergeren. als u last heeft van psoriasis of er in het verleden last van heeft gehad.

3 EMCOR DECO bijsluiter 20/10/1999 blz. 3 / 5 In het begin van de behandeling is het belangrijk dat u regelmatig contact heeft met de voorschrijvend arts. Zwangerschap U mag EMCOR DECO tijdens de zwangerschap alleen gebruiken als dat strikt noodzakelijk is. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u dit geneesmiddel inneemt. Het risico bestaat dat de groei van de foetus wordt beïnvloed door het gebruik van EMCOR DECO. Borstvoeding Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u dit geneesmiddel inneemt. Het gebruik van EMCOR DECO bij het geven van borstvoeding wordt afgeraden. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Door verschillen in reactie op EMCOR DECO kan in enkele individuele gevallen de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen nadelig beïnvloed worden. Bij de start van de behandeling dient hier rekening mee te worden gehouden, alsook bij veranderingen van medicatie en bij combinatie met alcohol. Gebruik van EMCOR DECO in combinatie met andere geneesmiddelen Combinatie van de volgende geneesmiddelen met EMCOR DECO kan een ongewenste wisselwerking veroorzaken: Bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden bij hoge bloeddruk (calciumantagonisten zoals verapamil, nifedipine en amlodipine). Een bepaald middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van hoge bloeddruk en migraine (clonidine). Bepaalde middelen die gebruikt worden bij depressie (MAO-A-remmers). Bepaalde middelen die gebruikt worden bij een verstoord hartritme (klasse I antiarrythmica zoals disopyramide en kinidine en klasse III anti-arrythmica zoals amiodaron). Bepaalde groepen geneesmiddelen die mede invloed hebben op de hartfrequentie (de zogenaamde parasympathicomimetica), zoals bepaalde oogdruppels (o.a. neostigmine, pilocarpine, carbacholine) en middelen bij een bepaalde spierziekte, myastenia gravis (o.a. neostigmine, pyridostigmine). Andere bètablokkers (inclusief oogdruppels). Middelen die gebruikt worden bij suikerziekte (diabetes), zoals insuline en antidiabetische middelen in tabletvorm. Middelen die gebruikt worden bij verdoving voor een operatie. Een bepaald middel dat gebruikt wordt bij de behandeling van hartfalen (hartzwakte): digoxine. Een bepaalde groep pijnstillers (de zogenaamde NSAIDs). Bepaalde middelen die gebruikt worden bij migraine (ergotamine preparaten). Bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden bij benauwdheid (luchtwegverwijders, zoals salbutamol, fenoterol en terbutaline)

4 EMCOR DECO bijsluiter 20/10/1999 blz. 4 / 5 Bij behandeling van allergische reacties kan het nodig zijn om een verhoogde dosis te geven van een bepaald middel dat tegen ernstige allergische reacties wordt gebruikt (epinefrine). Bepaalde groepen geneesmiddelen die een bloeddrukverlagend effect hebben (tricyclische antidepressiva, barbituraten, fenothiazine) en bepaalde middelen die ingenomen worden om hoge bloeddruk tegen te gaan. Een bepaald antibioticum (rifampicine). Een bepaald middel ter voorkoming van malaria (mefloquine). Overleg in al deze gevallen met uw arts alvorens EMCOR DECO in te nemen. 3. Hoe wordt EMCOR DECO ingenomen EMCOR DECO dient s ochtends te worden ingenomen met wat vloeistof; de tabletten mogen niet gekauwd worden. EMCOR DECO wordt ingenomen in combinatie met andere geneesmiddelen op voorschrift van uw arts. De behandeling met EMCOR DECO wordt gestart met een lage dosis (1,25 mg), de dosis wordt geleidelijk verhoogd volgens de volgende stappen: 1,25 mg eenmaal per dag gedurende 1 week, indien goed verdragen verhogen tot 2,5 mg eenmaal per dag gedurende een volgende week, indien goed 3,75 mg eenmaal per dag gedurende een volgende week, indien goed 5 mg eenmaal per dag gedurende de 4 volgende weken, indien goed 7,5 mg eenmaal per dag gedurende de 4 volgende weken, indien goed 10 mg eenmaal per dag gedurende de rest van de onderhoudsbehandeling. Wat moet u doen wanneer u teveel van EMCOR DECO heeft ingenomen? Wanneer u teveel van EMCOR DECO heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. Wat moet u doen wanneer u bent vergeten EMCOR DECO in te nemen? Neem nooit een dubbele dosis van EMCOR DECO om zo de vergeten dosis in te halen, maar neem de volgende dosis bij het volgende ontbijt. Effecten die u kunt verwachten wanneer de behandeling met EMCOR DECO wordt gestopt Als de behandeling met EMCOR DECO moet worden gestopt, dient de dosis stap voor stap verlaagd te worden. De behandeling mag echter niet gestopt worden zonder de behandelend arts te raadplegen. Nooit plotseling stoppen met de behandeling met EMCOR DECO.

5 EMCOR DECO bijsluiter 20/10/1999 blz. 5 / 5 4. Mogelijke bijwerkingen Zoals alle geneesmiddelen kan EMCOR DECO bijwerkingen hebben. Hierbij vindt u een overzicht van mogelijke bijwerkingen. De volgende bijwerkingen kunnen regelmatig optreden: Vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn kunnen optreden aan het begin van de behandeling (niet langer dan 1-2 weken), verder koude handen en/of voeten, misselijkheid, braken, diarree, verstopping. De volgende bijwerkingen komen minder vaak voor: Spierzwakte en -krampen, lage hartfrequentie, onregelmatige hartslag, verergering van hartfalen (hartzwakte), een daling van de bloeddruk kan optreden als de patiënt van een liggende, horizontale positie overgaat in een staande positie, waarbij de patiënt met name duizelig wordt. Slaapstoornissen, depressie, benauwdheid bij patiënten die lijden aan astma of in het verleden astmatische klachten hebben gehad. In zeldzame gevallen kunnen optreden: Nachtmerries, hallucinaties, overgevoeligheidsreacties van de huid (jeuk, rood worden van de huid), potentiestoornissen, gehoorverslechtering, allergische neusverkoudheid, verminderd traanvocht. In enkele gevallen zijn geconstateerd: Oogbindvliesontsteking, psoriasis (schubbenziekte) kan optreden of bestaande psoriasisklachten kunnen verergeren. Informeer uw arts wanneer u één van de bovenstaande bijwerkingen heeft. Ingeval er bij u een bijwerking optreedt die niet in de bijsluiter is vermeld, of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker. 5. Hoe bewaart u EMCOR DECO Houdt EMCOR DECO buiten het bereik en het zicht van kinderen. EMCOR DECO 1,25; 2,5 en 3,75 dienen niet boven 25 C bewaard te worden, EMCOR DECO 5; 7,5 en 10 niet boven 30 o C. Gebruik EMCOR DECO niet meer na de datum die op de verpakking achter niet te gebruiken na staat. Deze bijsluiter is goedgekeurd op

Emcor 5, omhulde tabletten 5 mg Emcor 10, omhulde tabletten 10 mg

Emcor 5, omhulde tabletten 5 mg Emcor 10, omhulde tabletten 10 mg EMCOR 5/10 bijsluiter 06-07-2001 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

Emcor 5, omhulde tabletten 5 mg Emcor 10, omhulde tabletten 10 mg

Emcor 5, omhulde tabletten 5 mg Emcor 10, omhulde tabletten 10 mg EMCOR 5/10 bijsluiter november 2007 blz. 1 / 7 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Emcor 5, filmomhulde tabletten 5 mg bisoprololfumaraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Emcor 5, filmomhulde tabletten 5 mg bisoprololfumaraat BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Emcor 5, filmomhulde tabletten 5 mg bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet BIJSLUITER NEBIVOLOL 2,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

BIJSLUITER. METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten

BIJSLUITER. METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten BIJSLUITER METOPROLOLTARTRAAT 12,5 mg en 25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg DANCOR 10/20 bijsluiter 31-01-2008 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide

MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide Maxsoten PB Rev ID195058 - A-19-10-2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

PROPRANOLOL HCl 10-40 - 80 PCH tabletten. MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum: 8 juli 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1

PROPRANOLOL HCl 10-40 - 80 PCH tabletten. MODULE I: ALGEMENE GEGEVENS Datum: 8 juli 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Propranolol HCl 10 PCH, 10 mg tablet Propranolol HCl 40 PCH, 40 mg tablet Propranolol HCl 80 PCH, 80 mg tablet propanololhydrochloride

Nadere informatie

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Sotalol HCl Aurobindo 80 mg, tabletten Sotalol HCl Aurobindo 160 mg, tabletten. Sotalol hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Sotalol HCl Aurobindo 80 mg, tabletten Sotalol HCl Aurobindo 160 mg, tabletten. Sotalol hydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1505 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sotalol HCl Aurobindo 80 mg, tabletten Sotalol HCl Aurobindo 160 mg, tabletten Sotalol hydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04)

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om

Nadere informatie

BIJSLUITER. PROPRANOLOL 1 mg/ml drank

BIJSLUITER. PROPRANOLOL 1 mg/ml drank APOTHEEK LOGO BIJSLUITER PROPRANOLOL 1 mg/ml drank Dit geneesmiddel is specifiek voor kinderen jonger dan 12 jaar ontwikkeld en daar is de tekst van de bijsluiter op aangepast. Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

ATENOLOL TEVA 25 mg tabletten ATENOLOL TEVA 50 mg tabletten ATENOLOL TEVA 100 mg tabletten Atenolol

ATENOLOL TEVA 25 mg tabletten ATENOLOL TEVA 50 mg tabletten ATENOLOL TEVA 100 mg tabletten Atenolol Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen

Nadere informatie

1. WAT IS EUCARDIC EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? 2 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U EUCARDIC INNEEMT 2 3. HOE WORDT EUCARDIC INGENOMEN?

1. WAT IS EUCARDIC EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? 2 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U EUCARDIC INNEEMT 2 3. HOE WORDT EUCARDIC INGENOMEN? Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Eucardic 6,25 Eucardic 25 Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig

Nadere informatie

Bisoprololfumaraat Deco Mylan 2,5 mg filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Deco Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat

Bisoprololfumaraat Deco Mylan 2,5 mg filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Deco Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisoprololfumaraat Deco Mylan 2,5 mg filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Deco Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

WAT IS AURORIX EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

WAT IS AURORIX EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Aurorix 150 Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Dit

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg Isosorbidedinitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. EMCOR DECO 2,5, filmomhulde tabletten 2,5 mg EMCOR DECO 7,5, filmomhulde tabletten 7,5 mg

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. EMCOR DECO 2,5, filmomhulde tabletten 2,5 mg EMCOR DECO 7,5, filmomhulde tabletten 7,5 mg BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker EMCOR DECO 2,5, filmomhulde tabletten 2,5 mg EMCOR DECO 7,5, filmomhulde tabletten 7,5 mg Bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet

BIJSLUITER. OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet BIJSLUITER OXAZEPAM 5 mg en 25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten

Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn om deze nog eens door

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Bisoprololfumaraat Deco Aurobindo 2,5 mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Bisoprololfumaraat Deco Aurobindo 2,5 mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1806 Pag. 1 van 7 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bisoprololfumaraat Deco Aurobindo 2,5 mg, filmomhulde tabletten bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0

BIJSLUITER. PIL Isordil 5 20012016 0 BIJSLUITER PIL Isordil 5 20012016 0 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Isordil 5, tabletten voor sublinguaal gebruik 5 mg isosorbidedinitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Propranolol HCl Aurobindo 10, 40 en 80 mg, filmomhulde tabletten. propranololhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Propranolol HCl Aurobindo 10, 40 en 80 mg, filmomhulde tabletten. propranololhydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1604 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Propranolol HCl Aurobindo 10, 40 en 80 mg, filmomhulde tabletten propranololhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Euthyrox 25/50/75/100/125/150/175/200, tabletten 25/50/75/100/125/150/175/200 microgram

Euthyrox 25/50/75/100/125/150/175/200, tabletten 25/50/75/100/125/150/175/200 microgram EUTHYROX bijsluiter 11-09-2002 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet

BIJSLUITER. HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet BIJSLUITER HYDROCHLOORTHIAZIDE 6,25 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

GUTRON 2,5, tabletten 2,5 mg

GUTRON 2,5, tabletten 2,5 mg Blz. : 1/5 BIJSLUITERTEKST Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u

Nadere informatie

FIBORAN, capsules 50 mg

FIBORAN, capsules 50 mg Blz. : 1/5 BIJSLUITERTEKST Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER CF 5 mg, tabletten CF 10 mg, tabletten CF 15 mg, tabletten (pindolol) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref )

BIJSLUITER (Ref ) BIJSLUITER (Ref. 27.02.2014) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dixarit 0,025 mg omhulde tabletten clonidinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

Samenstelling De werkzame bestanddelen van Viskaldix zijn pindolol en clopamide. 1 tablet Viskaldix bevat 10 mg pindolol en 5 mg clopamide.

Samenstelling De werkzame bestanddelen van Viskaldix zijn pindolol en clopamide. 1 tablet Viskaldix bevat 10 mg pindolol en 5 mg clopamide. Viskaldix Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon 026-37 82 111 INFORMATIE VOOR DE PATIENT Advies Lees de bijsluiter regelmatig vóór gebruik, ook al gebruikt u Viskaldix reeds enige tijd.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimotop 30 mg, filmomhulde tabletten nimodipine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimotop 30 mg, filmomhulde tabletten nimodipine Bijsluiter Nimotop 30 mg filmomhulde tabletten 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nimotop 30 mg, filmomhulde tabletten nimodipine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bisoprololfumaraat ratiopharm 2,5 mg, tabletten Bisoprololfumaraat

Bisoprololfumaraat ratiopharm 2,5 mg, tabletten Bisoprololfumaraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisoprololfumaraat ratiopharm 2,5 mg, Bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dixarit 0,025 mg omhulde tabletten clonidinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dixarit 0,025 mg omhulde tabletten clonidinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dixarit 0,025 mg omhulde tabletten clonidinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fexofenadine HCl ratiopharm 120 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadine HCl ratiopharm 180 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadinehydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Wat is Bezalip? 2. Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2. Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2

Wat is Bezalip? 2. Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2. Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2 Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Bezalip Inhoudsopgave Wat is Bezalip? 2 Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2 Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2 Mag Bezalip tijdens de zwangerschap

Nadere informatie

Acebutolol Teva 200 mg, filmomhulde tabletten Acebutolol Teva 400 mg, filmomhulde tabletten acebutolol

Acebutolol Teva 200 mg, filmomhulde tabletten Acebutolol Teva 400 mg, filmomhulde tabletten acebutolol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Acebutolol Teva 200 mg, Acebutolol Teva 400 mg, acebutolol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter Baypress 10/20 1 van 5

Bijsluiter Baypress 10/20 1 van 5 Bijsluiter Baypress 10/20 1 van 5 Informatie voor de patiënt Lees vóór het gebruik eerst de bijsluiter. Ook als u Baypress al eerder heeft gebruikt, is het zinvol deze bijsluiter te lezen. Er kan nieuwe

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketensin omhulde tabletten 20 mg ketanserin Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

Bijsluiter (Ref )

Bijsluiter (Ref ) Bijsluiter (Ref. 14.03.2014) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten ANTISTAX FORTE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen

Nadere informatie

Ulcogant, tabletten 1 g Ulcogant, granulaat 1 g Ulcogant, suspensie 1 g

Ulcogant, tabletten 1 g Ulcogant, granulaat 1 g Ulcogant, suspensie 1 g Ulcogant bijsluiter (11-09-2001) blz. 1/5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Novartis Pharma B.V. Arnhem Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Informatie voor de Patiënt Datum van uitgifte: Oktober 2001 Total aantal pagina s: 5 Novartis Pagina 2 Informatie voor de patiënt

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisoprolol EG 5 mg tabletten Bisoprolol EG 10 mg tabletten Bisoprololfumaraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisoprolol EG 5 mg tabletten Bisoprolol EG 10 mg tabletten Bisoprololfumaraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisoprolol EG 5 mg tabletten Bisoprolol EG 10 mg tabletten Bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten

BIJSLUITER. LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten BIJSLUITER LEVOMEPROMAZINE MALEAAT 12,5 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 0805 Pag. 1 van 6 Patiëntenbijsluiter Captopril Actavis 12,5 mg, tabletten Captopril Actavis 25 mg, tabletten Captopril Actavis 50 mg, tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet

BIJSLUITER. SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet BIJSLUITER SPIRONOLACTON 12,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Betahistine.2HCl Disphar 8, en 16 tabletten 8 en 16 mg. 1.3 : SmPC, Labelling and Package Leaflet : Package Leaflet Bladzijde : 1/5

Betahistine.2HCl Disphar 8, en 16 tabletten 8 en 16 mg. 1.3 : SmPC, Labelling and Package Leaflet : Package Leaflet Bladzijde : 1/5 1.3.1 : Package Leaflet Bladzijde : 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Betahistine.2HCl Disphar 8, tabletten 8 mg Betahistine.2HCl Disphar 16, tabletten16 mg Betahistinedihydrochloride Lees

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. AXID 150, capsules 150 mg nizatidine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. AXID 150, capsules 150 mg nizatidine Bijsluiter: Axid Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AXID 150, capsules 150 mg nizatidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1703 Pag. 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisoprololfumaraat Aurobindo 5 mg, filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Aurobindo 10 mg, filmomhulde tabletten

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sandomigran 0,5 mg, omhulde tabletten 0,5 mg Sandomigran 1,5 mg, omhulde tabletten 1,5 mg pizotifeenwaterstofmalaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht

FINIMAL, tabletten. Bayer B.V., Energieweg 1, 3641 RT Mijdrecht Bayer Consumer Care, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een milde aandoening waarbij

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten

BIJSLUITER. CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten BIJSLUITER CLONAZEPAM 0,25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten. bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide Maxsoten PIL CCDS v7+8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT MAXSOTEN 10mg/25mg, filmomhulde tabletten bisoprololfumaraat / hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u LORATADINE TEVA zorgvuldig

Nadere informatie

Nasivin 0,25 mg/ml doseerspray zonder conserveermiddelen bijsluiter blz. 1 / 5

Nasivin 0,25 mg/ml doseerspray zonder conserveermiddelen bijsluiter blz. 1 / 5 Nasivin 0,25 mg/ml doseerspray zonder conserveermiddelen bijsluiter blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. SEDISTRESS Omhulde tabletten. Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. SEDISTRESS Omhulde tabletten. Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS SEDISTRESS Omhulde tabletten Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem) Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. Wat is Bisoprololfumaraat Mylan en waarvoor wordt het gebruikt?

1. Wat is Bisoprololfumaraat Mylan en waarvoor wordt het gebruikt? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisoprololfumaraat 2,5 mg Mylan, tabletten Bisoprololfumaraat 5 mg Mylan, tabletten Bisoprololfumaraat 10 mg Mylan, tabletten bisoprololfumaraat Lees goed de hele

Nadere informatie

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Levocetirizine-ratio 5 mg filmomhulde tabletten Levocetirizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Emconcor Mitis 5 mg filmomhulde tabletten Emconcor 10 mg filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Emconcor Mitis 5 mg filmomhulde tabletten Emconcor 10 mg filmomhulde tabletten Bisoprololfumaraat Product EMCONCOR 10 mg / Mitis 5 mg filmomhulde tabletten Farmaceutisch bedrijf (MERCK SERONO) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Emconcor Mitis 5 mg filmomhulde tabletten Emconcor 10 mg filmomhulde

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten

BIJSLUITER. GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten BIJSLUITER GLYCOPYRRONIUM BROMIDE 1 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 16 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1

METFORMINE HCl RATIOPHARM MG filmomhulde tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum 16 oktober : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metformine HCl ratiopharm 500 mg, Metformine HCl ratiopharm 850 mg, Metformine HCl ratiopharm 1000 mg, metforminehydrochloride

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

Atenolol Sandoz 25 mg tabletten

Atenolol Sandoz 25 mg tabletten Bijsluiter 1/6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet B. BIJSLUITER KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet Version:-21-8-2014 Page: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet glucosamine Lees goed

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruikers

Bijsluiter: informatie voor de gebruikers Bijsluiter: informatie voor de gebruikers Venoplant 50 mg omhulde tabletten met vertraagde afgifte droog extract van Aesculus hippocastanum L. zaad Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

De overige bestanddelen van de tabletten zijn: lactose; magnesiumstearaat; maïszetmeel; natriumlaurylsulfaat; polyvinylpyrrolidon.

De overige bestanddelen van de tabletten zijn: lactose; magnesiumstearaat; maïszetmeel; natriumlaurylsulfaat; polyvinylpyrrolidon. INFORMATIE VOOR DE PATIENT LOMIR LOMIR SRO Lees de bijsluiter regelmatig vóór gebruik, ook als u Lomir al eerder gebruikte. De informatie kan namelijk sinds een vorige verpakking vernieuwd zijn. ALGEMENE

Nadere informatie

BIJSLUITER. MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet

BIJSLUITER. MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet BIJSLUITER MELATONINE 1 mg, 3 mg en 5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Verapamil HCl 40 / 80 / 120 mg, coated tablets RVG / / 57532

Verapamil HCl 40 / 80 / 120 mg, coated tablets RVG / / 57532 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Verapamil HCl Apotex 40 mg, omhulde tabletten Verapamil HCl Apotex 80 mg, omhulde tabletten Verapamil HCl Apotex 120 mg, omhulde tabletten Verapamilhydrochloride

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules

Temazepam Teva 10 mg, capsules Temazepam Teva 20 mg, capsules 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft

Nadere informatie

Lactulosestroop PCH, stroop 667 mg/ml

Lactulosestroop PCH, stroop 667 mg/ml Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Duphalac, stroop 667 mg /ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Duphalac, stroop 667 mg /ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Duphalac, stroop 667 mg /ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisoprolol EG 2,5 mg tabletten Bisoprololfumaraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisoprolol EG 2,5 mg tabletten Bisoprololfumaraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisoprolol EG 2,5 mg tabletten Bisoprololfumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Propranolol Teva 160 mg Retard capsules, hard Propranolol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Propranolol Teva 160 mg Retard capsules, hard Propranolol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Propranolol Teva 160 mg Retard capsules, hard Propranolol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont.

als u duidelijke tekens van de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen vertoont. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SIBELIUM 10 mg tabletten flunarizine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Novartis Pharma B.V. Arnhem. Sirdalud/Sirdalud MR Informatie voor de patiënt

Novartis Pharma B.V. Arnhem. Sirdalud/Sirdalud MR Informatie voor de patiënt Pharma B.V. Arnhem Sirdalud/Sirdalud MR Informatie voor de patiënt 2 Informatie voor de patiënt Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg

Nadere informatie

Clean PIL 1. WAT RIVASTIGMINE IS EN WAARVOOR HET GEBRUIKT WORDT

Clean PIL 1. WAT RIVASTIGMINE IS EN WAARVOOR HET GEBRUIKT WORDT Clean PIL BIJSLUITER BIJ VERPAKKING: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Signelon 1,5 mg harde capsules Signelon 3,0 mg harde capsules Signelon 4,5 mg harde capsules Signelon 6,0 mg harde capsules Rivastigmine

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Emcoretic 5/12,5, filmomhulde tabletten 5/12,5 mg en Emcoretic 10/25 filmomhulde tabletten 10/25 mg Bisoprololfumaraat/Hydrochloorthiazide Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Propranolol HCl Mylan 10 mg, tabletten Propranolol HCl Mylan 40 mg, tabletten Propranolol HCl Mylan 80 mg, tabletten propranololhydrochloride

Propranolol HCl Mylan 10 mg, tabletten Propranolol HCl Mylan 40 mg, tabletten Propranolol HCl Mylan 80 mg, tabletten propranololhydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Propranolol HCl Mylan 10 mg, Propranolol HCl Mylan 40 mg, Propranolol HCl Mylan 80 mg, propranololhydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOZAPINE 6,25 mg tabletten

BIJSLUITER. CLOZAPINE 6,25 mg tabletten BIJSLUITER CLOZAPINE 6,25 mg tabletten Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie