Ouderavond EBC Icarus: andere schooltijden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ouderavond EBC Icarus: andere schooltijden?"

Transcriptie

1 Ouderavond EBC Icarus: andere schooltijden? Op dinsdagavond 22 september hielden de partners van EBC ICARUS een ouderavond over eventuele nieuwe schooltijden. Alle vragen van deze avond hebben we hieronder verzameld. De vragen hebben we ingedeeld in een aantal categorieën: Het vijf gelijke dagen model Vragenlijst over schooltijden Vragenlijst buitenschoolse opvang / peuterspeelzaal Veiligheid Algemeen Waar kan ik terecht voor vragen? Het vijf gelijke dagen model Dit model wordt uitgelegd op de volgende website: Als het vijf gelijke dagen model ingevoerd zou gaan worden, vanaf welke groep / leeftijd is dit dan? Vanaf groep 1 tot en met 8. De gehele school dus. Gaan alle kinderen bij dit model op alle dagen met dezelfde schooltijden naar school? [ 8.30u tot 14.00u]. Ja, dat klopt.op ons EBC hebben we wel afgesproken dat we binnen het toekomstige peuter- kleuterhuis gaan bespreken of peuters en kleuters niet bijvoorbeeld aan het einde van de week een dag of dagdelen vrij zouden kunnen zijn. Voor de jongste kinderen blijft er de mogelijkheid voor ouders om eventueel het kind een dagdeel/ dagje thuis te houden als het kind moe is. Dit in goed overleg met de leerkracht. Is er in de ochtend bij dit model ook nog een pauze (speelkwartier)? Jazeker. De ochtendpauze van een kwartier blijft gehandhaafd. Hoe ziet een normale schooldag er uit bij dit model? 8.30u Start u Pauze 10.30u Einde pauze u Lunch in de klas u Pauze* 12.30u Start lessen u Einde schooldag*

2 * Er kan gekozen worden om de pauze een kwartier te verlengen en dan eindigt de school natuurlijk ook een kwartier later. Let op! De jongste kinderen hebben recht op meer spel buiten het klaslokaal. Dit wil zeggen dat zij voorafgaand of na een pauze ruim de tijd hebben voor ontspanning en spel [gemiddeld is een anderhalf uur per dag te verdelen!]. Kinderen eten langzaam hebben minuten nodig om te eten. Hoe gaat dit op school? Ervaring is dat de kinderen sneller eten. Op de scholen waar het model ingevoerd is, wordt in alle rust gegeten met rustige muziek op de achtergrond. De kleuters eten soms wat langer. In principe krijgen alle kinderen de tijd om hun boterhammen op te eten. Alles wat overblijft gaat mee naar huis zodat ouders zien wat het kind eet en drinkt. Is er een vaste structuur bij de lunchpauze die kinderen volgen. Eten en dan buitenspelen? Of is er i.p.v. buiten spelen ook mogelijkheid om tegemoet te komen aan behoefte van kinderen (bijv. lezen etc.) Ja. Bij de meeste scholen die met dit model werken eten de kinderen eerst in de klas [ ze moeten dan stil zijn en bij sommige scholen draait er dan een muziekje op de achtergrond], ongeveer een kwartier. Daarna gaat iedereen naar buiten om nog een kwartier buiten te spelen. Bij de jongste kinderen kan hier flexibel mee omgegaan worden. Het zou dus kunnen dat zij wat langer eten en daarna wat langer naar buiten gaan om te spelen. De jongste kinderen hebben namelijk recht op meer [binnen/buiten] spel. Sommige kinderen hebben tussen de middag meer tijd nodig om even te ontspannen. Hoe wordt dit ervaren? Door structuur, ritme en regelmaat valt het reuze mee. Kinderen zijn het gewend en passen zich snel aan. De tijd na de schooldag wordt als zeer prettig ervaren. We hebben nu vijf keer per week het woensdagmiddag gevoel! Hoeveel scholen werken al met dit model? Dit is niet precies bekend. Ook weten we niet waar deze scholen precies liggen. Het is wel zo dat op dit moment veel scholen omswitchen naar dit model. Wat doet het model met de leerprestaties? Er zijn onderzoeken geweest waarin bewezen is dat kinderen meer effectieve leertijd hebben. Hoe gaan de [sport]verenigingen om met de gevolgen van dit model?

3 De verenigingen die nu bijvoorbeeld op woensdagmiddag hun activiteiten hebben, zullen zich aan moeten gaan passen. Er zijn inmiddels al gesprekken gaande bij verenigingen hoe hiermee om te gaan. Scholen hebben zich te houden aan een vast aantal lesuren per jaar. Verandert dit bij dit model? Nee, de kinderen krijgen hetzelfde aantal lesuren. Mocht er gekozen worden om bij de jongste kinderen wel 5 dagen naar school te gaan dan is het natuurlijk zo dat het aantal lesuren voor hen wel wijzigt. Veranderen de schoolvakanties bij dit model? Nee. Hoeveel kost het eten bij de lunch? Het eten wordt door u als ouders zelf geregeld. De kinderen nemen dus gewoon een eigen lunchpakketje mee. Komt er een voorziening om de lunch koel te houden? Op sommige scholen hebben ze koelkasten aangeschaft. Op Icarus hebben we hier nog geen uitsprak over gedaan. Om overzicht te houden zijn er scholen die met verschillende bakken werken. Bak voor alle fruitspullen, bak voor alle lunchpakketjes, bak voor drinken lunchpauze, bak voor drinken fruitpauze Wat mogen de kinderen meenemen als lunch en hoe ga je om met verschillen? EBC ICARUS zal uitgaan van een gezonde lunch. Beide scholen hebben dit in beleid vastgelegd. Wat precies onder een gezonde lunch verstaan wordt, is nog niet bekend. Hierover moeten we nog afspraken maken. Er zullen inderdaad verschillen gaan ontstaan. Hier zullen kinderen/ouders mee moeten leren omgaan. De scholen zullen in beleid wel grote verschillen proberen te voorkomen. Wat gebeurt er als het slecht weer is? Dan blijven de kinderen binnen en mogen ze zich daar ontspannen. Lopen er straks bij dit model net zoveel leraren buiten te surveilleren als nu bij het overblijven waar overblijfkrachten de surveillance verzorgen? Nee. De norm is verschillend. Bij het overblijven dient 1 overblijfkracht op 15 kinderen aanwezig te zijn. Deze norm is er niet in het onderwijs. Nu lopen er ongeveer vier leerkrachten buiten op zo n 220 kinderen.

4 Kleuters hebben nu de ene week 20,25 uur les, de andere week 23,75 uur. Gemiddeld 22. In het nieuwe model hebben ze iedere week 25 uur les. Maken ze dan niet veel te veel uren op jaarbasis? In totaal moeten de kinderen over 8 schooljaren een vast aantal uren maken. De school is vrij om deze in te delen. Met dit model voldoe je ruimschoots aan deze norm. Wat zijn in het algemeen de ervaringen van de kinderen die al een tijdje met het vijf gelijke dagen model werken? Deze zijn positief. Ze vinden het eten op school prettig en hebben het gevoel vijf keer een woensdagmiddag vrij te zijn. Natuurlijk geldt dit niet voor alle kinderen. Net als bij de huidige modellen hangt het van vele factoren af hoe een kind zich voelt. Hoe kijken de leerkrachten tegen dit model aan? De meningen hierover zijn wisselend. Een meerderheid van het personeel ziet het model zitten. Het personeel heeft nog geen ervaring met dit model daarom is het ook moeilijk om echt goed een mening te geven. De voordelen zijn bekend. De nadelen voor de leerkrachten zitten voornamelijk in het feit dat ze minder tijd hebben voor de lunch en werkvoorbereiding tussen de middag. Ze vragen zich ook af hoe het staat met de vermoeidheid vanaf 14.00u. Hoeveel energie heb je dan nog om je andere taken goed te kunnen doen. Ervaringen op andere scholen geven aan dat het over het algemeen positief ervaren wordt maar dat het even wennen is. De kortere lunchpauze blijft wel reden tot zorg. Hiervoor dient, vooral voor de oudere leerkracht, aandacht te zijn. Hoe is de spreiding van scholen in Nederland die met dit model werken? Dit is helaas bij ons niet bekend. De vragenlijst over nieuwe schooltijden Binnenkort vult u een korte vragenlijst in over de nieuwe schooltijden. Deze vragenlijst krijgt u via mail. U kunt daarbij een keuze maken tussen een aantal modellen. De uitslag wordt meegenomen in het uiteindelijk te nemen besluit over eventuele nieuwe schooltijden. Worden de uitkomsten van de vragenlijst gedeeld met de ouders? Jazeker. Na analyse wordt er een rapport opgesteld en deze wordt via de reguliere communicatiemiddelen ter beschikking gesteld. Is het zo dat de oudergeleding van de MR bepaalt welke schooltijden er komen, ongeacht uitslag enquête?

5 Beide MR en van de scholen hebben instemmingsrecht op dit onderdeel. De directie zal hen een voorgenomen besluit voorleggen en zij kunnen dit goedof afkeuren. De vragenlijst is een hulpmiddel voor de MR. Zij kunnen de uitslag naast zich neer leggen maar in de praktijk gebeurt dit zelden. Vooraf zal wel gecommuniceerd worden hoe hiermee omgegaan wordt. De MR krijgt ondersteuning van de bovenschoolse projectleider. Als het onderbouwpercentage voor nieuwe schooltijden bij de vragenlijst hoger is dan die van de bovenbouw, wat gaat er dan gebeuren? Dit kan inderdaad gebeuren. De MR heeft hierover nog geen uitspraken gedaan. Het is wel zo dat de ouders van de kinderen waarvan het laatste kind in groep 8 zit niet meedoen met de vragenlijst. Uit ervaringen op andere scholen blijkt dat ouders van jongere kinderen positiever kijken naar het vijf gelijke dagen model dan ouders van oudere kinderen. De vragenlijst over de buitenschoolse opvang De buitenschoolse opvang De PLU laat een eigen vragenlijst uitgaan. Deze vragenlijst krijgen voorlopig alleen de klanten van De PLU en gaat over de wensen van ouders ten aanzien van het aanbod/arrangementen. Kinderopvang de PLU is verbonden aan alle EBC s in Schijndel. De gemeente en SKOPOS [stichting van alle Schijndelse basisscholen] hebben hiervoor met de PLU een overeenkomst gesloten. De PLU biedt opvang in of nabij elke EBC. Er zijn natuurlijk nog meer opvangorganisaties. U bent vrij om ook hiervoor te kiezen. Welke keuzepakketten hebben de ouders ten aanzien van buitenschoolse opvang? Schijndel kent meerdere kinderopvangorganisaties. DE PLU is direct verbonden aan alle scholen in Schijndel. Zij zitten nog in het denkproces en kunnen nog niet concreet aangeven wat het gaat worden. Op dit moment hebben zij de volgende denkrichtingen: Twee keuzepakketten van 14.00u tot 17.00u en van 17.00u tot 18.30u. Als je je kind ophaalt voor bijvoorbeeld 17.00u blijft de prijs hetzelfde. De keuze voor een tussenvariant bijvoorbeeld tot half vier of een flexibele opvang [komen en gaan vrijlaten] is voorlopig nog geen optie. Doordat kinderen langer op opvang blijven kan er een goed aanbod geboden worden. Ook kan de duur van het aanbod uitgebreid worden [voorbeelden als schoolondersteuning, verlengde wat op school gebeurd, sporten, hobby s.]. Basisschool de Regenboog gaat definitief over in schooljaar over naar het vijf gelijke dagen model. Klopt het dat basisschool de Regenboog de opvang zelf gaat verzorgen?

6 Nee. In de winter gaan zij een week proefdraaien met dit model en dan verzorgen ze de opvang wel om ouders hierin tegemoet te komen. Vanaf het nieuwe schooljaar echter niet. Dan kan men gebruikmaken van de kinderopvangorganisaties in Schijndel. Hoeveel vragenlijsten krijg je? De kinderen op beide scholen krijgen één vragenlijst. Iedere school wel apart. Als je een kind hebt op kinderopvang/peuterspeelzaal dan krijg je de vragenlijst van deze organisatie. Het kan dus zijn dat je twee aparte vragenlijsten krijgt. Krijgen ook de ouders die nu niet klant zijn van kinderopvang de PLU ook de mogelijkheid de vragenlijst in te vullen? Nee. De ouders hebben hier wel behoefte aan. De directeur van de PLU zal kijken of hiervoor nog een mogelijkheid is. De school zal onderzoeken in hoeverre het mogelijk is ook BSO [buitenschoolse opvang] vragen toe te voegen. Als de kinderen gebruikmaken van de buitenschoolse opvang, blijven ze dan op het EBC of gaan ze naar een andere locatie? De oudere kinderen, als ze gebruikmaken van de PLU, worden opgevangen in de locatie aan de Rietbeemdweg. De jongere kinderen nabij het EBC worden in het Scoutinggebouw opgevangen. Gaan de ouders een hogere bijdrage betalen voor de buitenschoolse opvang als er overgegaan wordt naar het vijf gelijke dagen model? Meer uren gebruikmaken van de opvang betekent automatisch een hogere bijdrage. De PLU gaat wel proberen de bijdrage zo laag mogelijk te houden door slim personeelsbeleid. Veiligheid Omdat beide basisscholen waarschijnlijk naar gelijke begin- en eindtijden gaan kan het zo zijn dat de verkeerssituatie onveiliger wordt. Hoe kijkt de school hier tegenaan? Die kans is aanwezig. Er gaan namelijk meerdere kinderen de school in en uit. Echter is er samen met de gemeente goed gekeken naar de omgeving en de voorwaarden om te komen tot een veilige omgeving zijn aanwezig. Het is nu vooral aan de ouders zelf om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun gedrag aan te passen aan deze omgeving en te zorgen dat de veiligheid gegarandeerd blijft.

7 Wat gaat de school doen om de veiligheid in de gaten te houden? Het EBC heeft een verkeerswerkgroep. Zij onderhoudt nauwe contacten met de gemeente en school. Ze zijn er actief zowel preventief [vooraf] en curatief [achteraf]. Wel is het zo dat de ouders zelf heel veel kunnen doen aan verkeersveiligheid. Als ook zij zich verantwoordelijk gedragen en zich houden aan regels en afspraken, dan is de veiligheid nog meer gegarandeerd. Algemeen Tegen welke problemen loop je aan bij de huidige tussenschoolse opvang? We merken dat de groep overblijvers steeds groter wordt en dat het moeilijker wordt om meer en deskundige overblijfkrachten te werven. Daarnaast is de lunchpauze, vooral bij de Beemd [anderhalf uur], te lang. Hierdoor ontstaan vaker incidenten die na afloop in de klas ook aandacht vragen. Nu hebben de beide scholen verschillende schooltijden. Blijft dat zo? Nee. De directie heeft de voorkeur om op beide scholen dezelfde schooltijden te gaan hanteren. Mocht er niet voor het vijf dagen model gekozen worden, wat gaat er dan gebeuren? In ieder geval gaat de directie aan de MR voorstellen om de lunchpauze van de Beemd te verkorten. De voorkeur gaat dan uit naar het model van de Kring. Dat wil zeggen een uur lunchpauze [12.00u 13.00u of 12.15u tot 13.15u]. Precies is dit nu nog niet bekend maar ons streven is om bij de vragenlijst dit helemaal duidelijk te hebben. Waar kan ik terecht voor vragen? U kunt met al uw vragen terecht bij de directeur van de scholen via l.gevers@bsdebeemd.nl Maar het liefst heeft hij dat je gewoon even aankomt om de vraag voor te leggen en te bespreken. Meer informatie kunt u vinden op: Vriendelijke groet, Lambèr Gevers [directeur]

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven.

We willen voor dit traject 2 jaar uittrekken, zoals we al in een eerdere nieuwsbrief hebben aangegeven. Extra Nieuwbrief over Andere schooltijden. In een eerdere nieuwsbrief hebben we aangegeven dat we willen gaan verkennen of andere schooltijden een optie zijn voor onze school. We vinden de mening van de

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 5. Evaluatie 1. Voorwoord BS De Hinkstap gaat

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Waarom moeten de schooltijden veranderen, het gaat toch al jaren goed zo? Het klopt dat de schooltijden al vele jaren onveranderd zijn. Maar intussen is

Nadere informatie

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces.

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces. 5 gelijke dagen model 2018-2019 1 VOORWOORD Katholieke Jenaplanschool De Klimboom gaat met ingang van het schooljaar 2018-2019 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek. Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur

Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek. Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur Ouderbijeenkomst obs Nijenoert Leek Andere schooltijden? Beja Koops, senior onderwijsadviseur Historie ( wat is al gebeurd): Voor de zomervakantie is bij ouders gepeild of de MR andere schooltijden als

Nadere informatie

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig.

Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. Reacties op de stellingen. Er hadden zich 72 ouders aangemeld. Er waren 57 ouders aanwezig. A. 1. Een continurooster geeft rust, regelmaat en duidelijkheid aan de kinderen. Eens Op school wel, buiten school

Nadere informatie

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model.

Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Informatie Vijf-gelijke-dagen-model. Directie, Team en MR zijn voornemens om het 5 gelijke dagen schoolrooster in te voeren. Wij willen u hierover tijdens de ouderavond op 23 februari informeren. Hieronder

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS Matthias voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015

Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015 Ouderavond Ander Schooltijden 1 april 2015 Aanleiding van de ouderavond In 2013 is er vanuit ouders de vraag gekomen over ander schooltijden. De vraag is door MR opgepakt. Er is eind 2013 een oriënterende

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen?

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen? 1. Voorwoord Basisschool Eerschot gaat m.i.v. het schooljaar 2017-2018 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze zal dan komen te vervallen.

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster

Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Frequently Asked Questions (FAQ) vragen en antwoorden over het continuerooster Via de ouderavond, mail of in de gang zijn er diverse vragen gesteld over het continurooster. Graag geven we hier antwoord

Nadere informatie

Andere schooltijden Wat is er al geweest?

Andere schooltijden Wat is er al geweest? Andere schooltijden Wat is er al geweest? Proces tot nu toe In januari 2018 heeft de schoolleider aan de MR gevraagd of zij de mogelijkheden voor het aanpassen van de schooltijden in overweging zou willen

Nadere informatie

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2

Continuerooster. Gezamenlijk Positief. Gezamenlijk Negatief. Gezamenlijk algemeen. Individiueel positief. + zelfde ritme voor iedereen 2 Continuerooster Gezamenlijk Positief Gezamenlijk Negatief Gezamenlijk algemeen Individiueel positief + woensdagmiddag vrijdag 5 + iets meer vrije tijd in de middag 3 + eventueel langere pauzes mogelijk

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 WELKOM EINDDOEL VAN DEZE AVOND - Weet ik wat andere schooltijden zijn en een continurooster is; - Weet ik wat de voordelen en nadelen zijn; - Weet ik welke verschillende

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster

Vragen van de MR aan CSV nav voorstel Continurooster 1. (Snelheid van) het proces: Wat is de aanleiding om het continurooster ineens op de agenda te zetten? Hoeveel scholen van Kalisto hebben een vorm van continurooster en hoeveel hebben variant A en hoeveel

Nadere informatie

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen

Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Omnis KindCentra Overzicht veelgestelde vragen Overzicht veelgestelde vragen 15 april 2014 v6 1 Veelgestelde vragen Vragen over andere tijden algemeen 1. Waarom vind Omnis dit belangrijk? Het is voor kinderen

Nadere informatie

[CONTINUROOSTER] Wat is een continurooster (CR)?

[CONTINUROOSTER] Wat is een continurooster (CR)? Wat is een continurooster (CR)? [CONTINUROOSTER] In een continurooster hebben de kinderen twee keer een korte pauze op school (één van een kwartier en één van een half uur) en zijn zij vroeg vrij. Flevosprong

Nadere informatie

Informatie avond Schooltijden

Informatie avond Schooltijden Informatie avond Schooltijden Tijdspad schooltijden Mei Juni September Oktober December 2012 30 mei: ouderavond: ouders en leerkrachten informeren over de mogelijke modellen digitale enquête ouders digitale

Nadere informatie

Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model

Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model 1. Voorwoord Basisschool St. Barbara voert in het schooljaar 2016-2017 het 5-gelijke-dagen-model in. Dit betekent, dat kinderen overblijven op school en hun lunch

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag 2017-2018 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 4-gelijke-dagenmodel? 3. Uitwerking 4-gelijke-dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS De Vijfmaster

Nadere informatie

5 gelijke dagen model

5 gelijke dagen model Uitvoeringsdocument 5 gelijke dagen model m.i.v. schooljaar 2019-2020 BS Laetare 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. De keuze voor het 5 gelijke dagen model - 1.1 Inleiding - 1.2 Voordelen - 1.3 Nadelen 2. Uitwerking

Nadere informatie

Het worden andere tijden!

Het worden andere tijden! Het worden andere tijden! 1.0 Redenen voor andere schooltijden (bron: verschillende onderzoeken door scholen) Waarom zou een school willen overstappen op andere tijden? Kort gezegd gaat het erom meer rust

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS de Zonnewijzer voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

UITVOERINGSPLAN NIEUWE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL DE KLIMOP. juni 2016

UITVOERINGSPLAN NIEUWE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL DE KLIMOP. juni 2016 UITVOERINGSPLAN NIEUWE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL DE KLIMOP juni 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Ingroeiperiode noodzakelijk 4. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 5.

Nadere informatie

1. Waarom een Continurooster op de Dick Brunaschool? 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Voor- en nadelen 4 1.3 Visie op het continurooster 5

1. Waarom een Continurooster op de Dick Brunaschool? 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Voor- en nadelen 4 1.3 Visie op het continurooster 5 Invoeringsplan continurooster 2015-2016 1 Voorwoord De Dick Brunaschool gaat het continurooster invoeren vanaf het schooljaar 2015-2016. Dit betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze

Nadere informatie

Resultaten Enquête Continurooster

Resultaten Enquête Continurooster Resultaten Enquête Continurooster 1. Hoeveel Enquêtes zijn er ingevuld en op school ingeleverd? 51 van de 60 gezinnen. 2. Met de volgende verdeling van de kinderen over de groepen: groep 1-2 33 kinderen

Nadere informatie

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden.

Er zijn rond de 110 mensen aanwezig, waaronder ook een aantal raadsleden. Aanleiding De projectgroep MFA Vries is, na een aantal gesprekken hierover, tot de conclusie gekomen dat zij unaniem positief staat ten opzichte van het invoeren van een continurooster op de basisscholen

Nadere informatie

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden

Welkom. Vanavond informeren over Andere schooltijden Andere schooltijden Welkom Vanavond informeren over Andere schooltijden Agenda: 19.30 Inleiding 19.35 Informatie over andere schooltijden In gesprek met elkaar 20.15 Pauze; Koffie, thee 20.30 In gesprek

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool

Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Q & A toekomstig rooster St. Dominicusschool Wat is een vijf gelijke dagen rooster? o Op alle dagen van de week hetzelfde rooster, met een pauze voor leerkrachten en kinderen Wat gaat er precies veranderen?

Nadere informatie

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL.

VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. VRAGEN VAN OUDERS OVER HET HUIDIGE SCHOOLTIJDENMODEL. 01. Als je als school niet meedoet met het 5 gelijke dagen model ga je dan de aansluiting missen met bv. het verenigingsleven? Het verenigingsleven

Nadere informatie

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats Nieuwsbulletin voor ouders over het project Naar gelijke schooltijden No 3, Februari 2012 Vorig jaar is het project Naar gelijke schooltijden van start gegaan. Binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Nadere informatie

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN

STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN STARTNOTITIE ANDERE SCHOOLTIJDEN Werkgroep Andere Schooltijden CBS De Mandebrink cbsdemandebrink@tjongerwerven.nl 1 Inleiding Zoals u wellicht weet is de werkgroep druk aan het onderzoeken of een invoering

Nadere informatie

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op

Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op Overzicht antwoorden op discussievragen besproken met ouders op 28-08-2017 Nieuwe schooltijden kan betekenen: andere start en/of eindtijd. Wat is voor uw kind een ideale starttijd van school? Wat is voor

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een continurooster 3. Uitwerking continurooster 3.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 3.2. De lunch 3.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 WELKOM DINSDAG 29 NOVEMBER 2016 1 Welkom en introductie Irma Verkerk, directeur 2 Andere schooltijden: waarom? Eef Niezing, college van bestuur 3 Ondernomen stappen (proces) tot nu toe Irma Verkerk, directeur

Nadere informatie

Overblijven/andere schooltijden op de St. Bernadetteschool 2015

Overblijven/andere schooltijden op de St. Bernadetteschool 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO): overblijven/andere schooltijden op de Bernadetteschool 1 Aanleiding De Bernadetteschool heeft sinds jaar en dag een overblijfsysteem waarbij kinderen overblijven en ouders,

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Positiebepaling: waar staat u nu, wat is nu uw keuze? traditionele schooltijden andere schooltijden Ga in gesprek met uw buur op de lijn: Geef en luister naar

Nadere informatie

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden.

Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Betreft: Informatie van de werkgroep, Onderzoek naar andere schooltijden. Beste ouders/ verzorgers en leerkrachten van de Boeier, Dinsdag 14 maart hebben we een ouderavond georganiseerd over het onderzoek

Nadere informatie

Totaaloverzicht uitslag ouderenquête Andere schooltijden (januari 2014)

Totaaloverzicht uitslag ouderenquête Andere schooltijden (januari 2014) Totaaloverzicht uitslag ouderenquête Andere schooltijden (januari 2014) 1 Reacties: Ben nu niet anders gewend... zie geen extra voordelen zoals het nu is Niets van hierboven 5 dezelfde dagdelen school

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Noem wat er in u opkomt, als u denkt aan andere schooltijden? ANDERE goede SCHOOLTIJDEN samenwerking school en ouders 4 Tijden veranderen Sinds 2006: wet flexibele

Nadere informatie

Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre

Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre Continuroosterplan Basisschool De Drijfveer Willemsmulderplein 5 5582JJ Waalre Commissie Continurooster Versie juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op De Drijfveer Inleiding

Nadere informatie

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk?

2. Waarom is de overblijf zoals die nu georganiseerd wordt niet langer mogelijk? Veel gestelde vragen Andere schooltijden? Onderstaande lijst van vragen en antwoorden is opgesteld door leden van de werkgroep Andere schooltijden? en is bedoeld om antwoord te geven op de vragen die op

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Welkom Er is nog niks besloten en Er wordt vanavond niks besloten We willen informeren En vooral We willen

Nadere informatie

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool. Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord 1. Waarom een continurooster 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster

Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Informatieavond 5-gelijkedagenrooster Programma Inleiding Presentatie Ouders van Waarde Mariecke Schipper Pauze- schriftelijk vragen indienen Vragenronde met forum Afsluiting Met de (school)tijd mee informatieavond

Nadere informatie

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden

UITNODIGING Informatieavond Andere Schooltijden Inleiding Onlangs in het journaal en prominent in het Algemeen Dagblad: Het basisonderwijs gaat geleidelijk aan over op andere schooltijden. Bijna 20% van de basisscholen werkt al met andere schooltijden

Nadere informatie

Special Andere Schooltijden

Special Andere Schooltijden Special Andere Schooltijden Inleiding Beste ouders/verzorgers, Wanneer je over het onderwerp andere schooltijden gaat praten, merkten wij als commissie, dat iedereen een mening heeft. Dat is ook logisch;

Nadere informatie

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard

O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin JS Heerhugowaard O.b.s. De Hasselbraam Anna Polaktuin 26 1705 JS Heerhugowaard www.dehasselbraam.com Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 Inhoud Voorwoord... 3 1. Waarom een continurooster?... 4 1.1 Inleiding...

Nadere informatie

Andere tijden op Villa Vlinderhof

Andere tijden op Villa Vlinderhof Andere tijden op Villa Vlinderhof Werkgroep Andere tijden Odette Schrauwers (ouder) Ruud van Hamont (ouder, MR) Marjo Lagarde (leerkracht) Tamara van Meerkerk (leerkracht, MR) Mariëlle Vercammen (directrice,

Nadere informatie

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Op 23 mei woonden circa 30 ouders het 'Schoolcafe' over andere schooltijden bij. Net als veel andere scholen, oriënteert ook De Schelven zich

Nadere informatie

obs De Border, op weg naar 5 gelijke schooldagen

obs De Border, op weg naar 5 gelijke schooldagen obs De Border, op weg naar 5 gelijke schooldagen Een voorgenomen besluit ter instemming aan de oudergeleding MR en ter advisering aan de personeelsgeleding MR. Wendy van der Meer december 2014 Inleiding

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden?

Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden? Informatiebijeenkomst Nieuwe schooltijden? Agenda Informatieavond 1. Aanleiding voor deze informatiebijeenkomst 2. Maatschappelijk en wettelijk kader 3. Mogelijke schooltijdenmodellen op een rij 4. Met

Nadere informatie

1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op de Tjalk 2.1 Inleiding 2.2 Voordelen Organisatorische argumenten Pedagogische argumenten

1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op de Tjalk 2.1 Inleiding 2.2 Voordelen Organisatorische argumenten Pedagogische argumenten 1. Voorwoord Vanaf het schooljaar 2010-2011 wordt op basisschool de Tjalk het continurooster ingevoerd. Dit betekent, dat kinderen overblijven op school en hun boterhammen op school eten. De middagpauze

Nadere informatie

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016

Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Schooltijden, een keuze! bs Antonius, dinsdag 23 feb 2016 Agenda De aanleiding Het proces Informatie over bestaande concepten Het vervolg Vragen en gesprekken Afsluiting Aanleiding Vorig schooljaar: ruime

Nadere informatie

Ouderavond continurooster CBS De Sprankel

Ouderavond continurooster CBS De Sprankel Ouderavond continurooster CBS De Sprankel Op dinsdagavond 20 juni 2017, een warme zomeravond, verzamelden zich ca. 80 geïnteresseerde ouders voor de ouderavond over het continurooster. Deze ouderavond

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad,

NIEUWSBRIEF. Beste ouder(s), verzorger(s), Met vriendelijke groeten, Mede namens team en medezeggenschapsraad, NIEUWSBRIEF ONDERZOEK LESROOSTER Beste ouder(s), verzorger(s), Inhoud 1. Wat zijn de feitelijke verschillende roostertijden 2. Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen 3. Organisatorische kwesties 4. Belangrijke

Nadere informatie

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan?

Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Waarom? Hoe? En dan? Andere schooltijden? Sinds wanneer? Sinds 1 augustus 2006, met de invoering van de Wet Flexibilisering Schooltijden, hebben scholen bij de inrichting van de onderwijstijd

Nadere informatie

Informatie over het vijf gelijke dagen model i.v.m. invoering op CBS De Regenboog per

Informatie over het vijf gelijke dagen model i.v.m. invoering op CBS De Regenboog per Informatie over het vijf gelijke dagen model i.v.m. invoering op CBS De Regenboog per 1-8-2018 CBS De Regenboog Ridderkerk December 2017 Inleiding Voor u ligt de tweede informatiefolder over andere schooltijden;

Nadere informatie

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en

5 gelijke dagen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8 om en Nieuwsbrief 5 3 december 2014 Beste ouders, verzorgers, Dinsdag 25 november was de 2 e de voorlichtingsavond. De inhoud van de informatie was vrijwel gelijk aan de eerdere voorlichtingsavond van 3 november.

Nadere informatie

Het 5-gelijkedagenrooster

Het 5-gelijkedagenrooster Het 5-gelijkedagenrooster Informatie voor ouders op een rij Deel 1: Veel gestelde vragen en de antwoorden Deel 2: Argumentenkaart met de veel gehoorde voor- en nadelen over het 5-gelijkedagenmodel. MR

Nadere informatie

Continurooster Jozefschool

Continurooster Jozefschool Continurooster Jozefschool beleid continurooster 1 / 11 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Totstandkoming... 5 3. Schooltijden... 6 3.1 Overgangsregeling.... 6 4. Voor- en nadelen continurooster... 7 5. De praktijk...

Nadere informatie

de Lutte protocol Continurooster

de Lutte protocol Continurooster de Lutte protocol Continurooster Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Waarom een continurooster?...3 3. Uitwerking continurooster 3 3.1 regels en afspraken voor het eten en drinken..4 3.2 de lunch.4

Nadere informatie

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit

Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit Naar andere schooltijden 2015-2016 Besluit KBS Kameleon Stradivariusstraat 159 3822 DP Amersfoort 033 4550488 kameleon@kpoa.nl www.kbskameleon.nl Inleiding Het bestuur van de stichting voor Katholiek Primair

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Andere schooltijden?

Andere schooltijden? Andere schooltijden? Informatieavond 13 november 2017 Wat gaan we vanavond doen? 1. Aanleiding gesprek over andere schooltijden 2. Rol/rechten van ouders en team 3. Welke mogelijke modellen zijn er? 4.

Nadere informatie

Andere schooltijden??

Andere schooltijden?? Andere schooltijden?? Doel van de avond: Ouders informeren zodat zij een gefundeerde keus kunnen maken over een eventuele wijziging van schooltijden. Vanavond: 1. Van initiatief tot nu 2. maatschappelijke

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Beleidsplan continurooster OBS Samen Een

Beleidsplan continurooster OBS Samen Een Beleidsplan continurooster OBS Samen Een Februari 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagen model? 3. Uitwerking 5 gelijke dagen 4. Overig 5. Instemmingsbevoegdheid 6. Vaststelling

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Tijdpad Voor De Wingerd ziet het voorgestelde tijdpad er als volgt uit:

Tijdpad Voor De Wingerd ziet het voorgestelde tijdpad er als volgt uit: Verslag van de Ouderavond over Andere Tijden d.d. 15102014 Deze informatieavond voor ouders van De Wingerd is georganiseerd door de medezeggenschapsraad (MR) en de directie van PCBO De Wingerd. Het programma

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden

Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden Met de (school)tijd mee informatieavond over andere schooltijden DE OUDERORGANISATIE VAN CHRISTELIJK ONDERWIJS & KINDEROPVANG Met de (school)tijd mee Wat komt aan de orde? Waarom? 5-gelijke-dagen-naar-school

Nadere informatie

3 Vragen over de lunchpauze en tussenschoolse opvang

3 Vragen over de lunchpauze en tussenschoolse opvang De Vraag en Antwoord is op 16 juni bijgewerkt. Er zijn een aantal dingen duidelijk geworden en dit is hierin verwerkt. Beste ouders en verzorgers. Op de informatieavond van dinsdag 21 februari heeft u

Nadere informatie

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel

Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Notulen openbare vergadering Medezeggenschapsraad De Triangel Datum: 20 december 2011 Aanwezig: Janny Hakkers, Colinda van Milligen, Gezien Stam Afwezig met kennisgeving: Jan-Matthijs Hulsman, Marianne

Nadere informatie

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016

Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016 Andere Tijden in onderwijs Hoe delen we de tijd in? Burcht Rietheim 14 januari 2016 Programma Welkom Waarom een verkenning van Andere Tijden Informatie Andere Tijden Praktijk ervaringen en resultaten onderzoek

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Protocol continurooster CBS de Regenboog Protocol continurooster CBS de Regenboog Waarom een continurooster? 1.1 Inleiding Voor de Regenboog heeft het invoeren van een continurooster een aantal redenen. Deze voordelen zijn zowel pedagogisch als

Nadere informatie

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet Het Penseel Deze nieuwsbrief is een uitgave van openbare basisschool t Palet, onderdeel van de Brede School Noorderbreedte 33 Beste ouders en kinderen, Vanmiddag vond de 5 e techniekmiddag van dit schooljaar

Nadere informatie

Thema Nieuwsbrief Denktank nieuw lesrooster

Thema Nieuwsbrief Denktank nieuw lesrooster Thema Nieuwsbrief Denktank nieuw lesrooster Inhoudsopgave > Terugblik denktank pagina 1 > Resultaten enquête november jl. pagina 2 > Acties naar aanleiding van enquête pagina 3 > Opstellen nieuw lesrooster

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Continurooster en verlengde schooldag Heydonck

Continurooster en verlengde schooldag Heydonck Continurooster en verlengde schooldag Heydonck Inleiding De afgelopen jaren is er op onze school lang en uitvoerig gesproken over de invoering van een continurooster. Het onderwerp is verschillende keren

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen

Continurooster Woensdagmiddag Gelijke dagen Huidig rooster. Niet afschaffen Andere Schooltijden Basisschool De Ontdekking Didam, februari 2014 Beste ouders, Enige tijd geleden heeft u een ouderenquête ingevuld m.b.t. het onderwerp schooltijden. Voorafgaand aan deze raadpleging

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. De Springplank in Rhenen

Ouderraadpleging andere schooltijden. De Springplank in Rhenen Ouderraadpleging andere schooltijden De Springplank in Rhenen Opdrachtgever De Springplank in Rhenen Opgesteld door Liza Middag Datum 23 oktober 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 3 Continurooster

Nadere informatie

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk

Ouderraadpleging andere schooltijden. Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Ouderraadpleging andere schooltijden Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opdrachtgever Koningin Wilhelmina School te Lekkerkerk Opgesteld door Hanneke Oosting Datum 5 december 2014 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven.

Het 7-tot-7model, het sterrenschoolmodel, in dit model wordt alles in blokken ingedeeld en worden school, opvang en activiteiten in elkaar verweven. Verslag 23 april 2018 Andere tijden presentatie Op 23 april is er in de Ontmoeting een ouderavond geweest waar verschillende modellen zijn gepresenteerd t.a.v. andere schooltijden. Dit werd geleid door

Nadere informatie

Continurooster Jozefschool

Continurooster Jozefschool Continurooster Jozefschool beleid continurooster 1 / 10 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Totstandkoming... 3 3. Voor- en nadelen continurooster... 4 4 Schooltijden... 5 4.1 Urenverantwoording leerlingen over

Nadere informatie

Continurooster op De Rank

Continurooster op De Rank Continurooster op De Rank Nu: Schooltijden op de basisschool zijn al heel lang ongeveer hetzelfde. Om ons heen zien we de samenleving veranderen en ontstaan er nieuwe pedagogische inzichten. Je kunt je

Nadere informatie