CashWin Versie A08d d.d. 24 februari 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CashWin Versie A08d d.d. 24 februari 2011"

Transcriptie

1 CashWin Versie A08d d.d. 24 februari 2011 Algemeen Overzichten: Voortaan worden PDF overzichten liggend aangemaakt (landscape). Dat geeft een veel beter leesbaar overzicht, maar kost eventueel extra papier als u het overzicht wilt printen. Als u geen landscape wilt, kunt u bij de betreffende gebruiker in de Setup de eigenschap "J" toevoegen. De overzichten worden dan staand (portrait) afgedrukt. Sinds de A-versie worden overzichten getoond in een browser. Sommige browsers hebben te weinig intern geheugen om grote overzichten zoals het dagboek- of grootboekoverzicht over een heel jaar te kunnen opbouwen. Indien deze capaciteit uitgeput raakt, wordt voortaan een melding gegeven: Uw selectie bevat teveel data om door de browser te worden getoond. Wilt u doorgaan? Kies J om van de gehele selectie een PDF te maken of N om het opgebouwde deel te tonen in de browser. In de praktijk komt het er op neer dat u overzichten tot zo'n regels probleemloos kunt opmaken binnen de browser. Bij het inzoomen naar een onderliggend gegeven, keert de cursor voortaan op de vorige plaats in het overzicht terug. Cash Setup: Voortaan worden de updates automatisch gedownload en geïnstalleerd indien er een nieuwe update beschikbaar is. Dit gebeurt alleen bij de eerste gebruiker die opstart en indien u 'Ja' antwoord op de vraag: wilt u de nieuwe update installeren? Na installatie van de update wordt CashWin automatisch opnieuw gestart. Als u geen automatische controle en installatie van updates wilt, kunt u dat sturen met en eigenschap in de Cash Setup, bij de betreffende gebruikerscode(s): Gebruik eigenschap 'U' als uw PC geen Internet heeft en er dus ook geen controle en installatie van updates mag plaatsvinden. Deze eigenschap versnelt het starten van CASH als u geen Internet heeft. Gebruik eigenschap 'U1' als uw PC wel internet heeft, maar er toch geen controle en installatie van updates mag plaatsvinden, terwijl u wel gebruik wilt maken van het 'Dashboard' met de Internet-opties. CASH Financieel Diversen: Aanmaken OB-aangifte: Bij het tonen van een proforma OB-aangifte met specificatie, worden de bedragen juist getoond als het overzicht voor de tweede maal wordt opgevraagd. Inlezen bankafschriften: De mutaties worden geweigerd als deze een boekdatum hebben die voor de eerste boekperiode ligt. Onderhoud dagboeken: Het transitorisch boeken in combinatie met het beperken van boekperiodes vindt nu ook plaats op basis van de minimum- en maximum periode, zoals deze zijn vastgelegd in functie Beperken boekperiodes.

2 Import/Export: Import E-port: De btw-berekening voor relaties buiten de EU wordt ook uitgevoerd indien de omzetmutaties over meedere omzetgrootboekrekeningen worden uitgesplitst. Aanmaken Auditfile XML: De transitorische boekingen die vooruit of terug zijn geboekt vanuit het betreffende boekjaar worden nu geëxporteerd op de grootboekrekening Transitoria debet/credit. CASH Facturering Nog te factureren Artikelen inclusief btw worden eerst exclusief btw getoond, met daaronder de btw en het totaal inclusief-bedrag. CASH Consolidate Inlezen rekening-courantposten: Na de jaarovergang van 2010 naar 2011 worden nu alleen de mutaties uit 2011 ingelezen. CASH Projecten Afdrukken termijnfacturen: Bij het maken van termijnfacturen worden de facturen die afgedrukt op de printer resp. per moeten worden verzonden, door de printer resp. door de server afgehandeld. Dit is afhankelijk van de code P(printen) of E( ) bij de relatie. CASH Voorraad Registratie voorraadmutaties: Bij het verwerken wordt de inkoopprijs per artikel genomen om de voorraadwaarde bij te boeken. Instellen tekst bericht: Voor het instellen van de mailtekst is vanaf deze versie meer ruimte aanwezig. Afdrukken kopie Baliefacturen: Het is nu ook mogelijk een kopie van een baliefactuur af te drukken. Onderhoud magazijnmutaties: De rubriek aantal kan ook een decimaal-teken bevatten indien het een artikel met decimalen betreft. Onderhoud goederenontvangst: Er wordt een melding in het scherm getoond bij de goederenontvangst als een andere gebruiker de betreffende inkooporderregel aan het muteren is. CASH Productie Gereedmelden productiedossier: Met een negatief aantal gereedgemeld, worden de volgende vragen gesteld: Magazijn, Medewerker, Lokatie, Serienummer, Status.

3 Overzicht zaaglijsten nu uitgebreid met kolom Totaal aantal stuks: Op de zaaglijst is de kolom 'tot.stk' toegevoegd, waarin het aantal 'profielen' wordt aangegeven, dat bewerkt (bijvoorbeeld gezaagd) moet worden. Dit aantal is berekend door het productieaantal (eventueel verhoogd met het instelaantal) te vermenigvuldigen met het aantal in de 'zaagregel'. Onderhoud klacht: De omschrijving staat nu onder de rubriek 'Dossiernummer'

4 CashWin Versie A08c d.d. 21 januari 2011 CASH Financieel Zoekwoordenregister aangepast: Sinds de A08-versie kunnen relaties veel makkelijker worden teruggevonden door het zoekwoordenregister te activeren. De uitleg hierover vindt u in de helptekst van 'Onderhoud relaties'. Per abuis ging het zoekwoordenregister in selecties voorbij aan relaties zónder ingevulde ISOlandcode. Dat is vanaf deze versie verholpen. Voor de correcte werking van het register adviseren wij u om deze opnieuw te activeren via Financieel Diversen Activeren zoekwoorden. Na deze actie wordt ook weer correct omgegaan met mogelijke leestekens in namen (bijv. trema). Aanmaken nieuwe administratie: Op veler verzoek wordt de rubriek maximum boekperiode voortaan leeg gelaten om zelf te kunnen invullen. Zie Financieel Afsluiten Beperken boekperiodes. Ook wanneer een nieuwe administratie wordt aangemaakt via 'B' (stamgegevens via bestand inlezen) of 'K' (uit andere CASH-administratie) wordt rubriek 'BTW-plichtig' getoond. Nieuwe en reeds aangemaakte BTW-grootboekrekeningnummers worden altijd voorzien van 'Code aantal=v'. Betalingsverkeer: Instellen betalingskenmerken: Het ingevulde banknummer wordt meegenomen bij het matchen op betalingskenmerk. Her-matchen bankmutaties: Deze nieuwe functie verzamelt alle boekstukken waarin uitzoekposten voorkomen en hermatcht deze op basis van de actuele gegevens zoals nieuwe banknummers bij de relaties, nieuw ingestelde betalingskenmerken of alsnog ingevoerde in- of verkoopfacturen. (Uitzoekposten kunnen ontstaan na het automatisch inlezen van bankbestanden). Overzichten: Overzicht openstaande posten: Het meerdere malen afdrukken van een overzicht met vreemde valuta heeft geen invloed meer op het totaal aan koersverschillen. Aanmaningen: Wanneer een achtergrond-pdf wordt gebruikt voor aanmaningen per , dan wordt deze niet meer afgedrukt op een aanmaning uit de printer. Diversen: Import E-port formaat: Externe boekingen op 'OB-verlegd' worden in CASH v.w.b. het heffingsbedrag op de btwgrootboekrekeningnummer 'Verkoop binnen de EU' geboekt. Overnemen stamgegevens: Aan deze gegevens kunnen de werksoortcodes worden toegevoegd.

5 Tijdelijke regeling afschrijvingen verlengd: De regeling "Tijdelijke Willekeurige Afschrijving (TWA)" is verlengd met CASH Facturering Overzicht 'Nog te factureren': Op dit overzicht is nu ook het btw-bedrag en kredietbeperking per relatie te zien alsmede het bruto factuurbedrag. CASH Projecten Periode overzichten: Ook kostenbedragen boven de 1 miljoen worden correct in de daarvoor bestemde kolom afgedrukt. CASH CRM Overzicht contactpersonen: Telefoonnummers en (lange) namen worden correct afgedrukt. Verzenden E-berichten: Om deze functie te gebruiken is het niet noodzakelijk om op trefwoorden te selecteren. CASH Voorraad Afdrukken formulieren: Met Elementcode TAANT (totaal aantal) worden ook de artikelen in decimalen correct berekend. De nieuwe code BETAAL: Code Betaalwijze (R=op rekening, C=contant P=pinbetaling) is toegevoegd en te gebruiken als conditie in de verkoopformulieren. De afdrukselectie geldt ook voor offertes. Kortingspercentages kunnen ook na het afdrukken van de pakbon worden gewijzigd. Voor inkooporderformulieren per kan ook een achtergrond worden ingesteld. Balieverkopen: Verkooporder De regelkorting wordt bijgelezen vanuit de functie Onderhoud Klant (deel 1). Magazijn: Herwaarderen groepsgewijs: De berekening hiervan geschiedt correct ook wanneer systeemswitch Overzicht herwaardering is ingesteld op 'N'.

6 Overzichten: Overzicht inkooporderregels met extra lay-out 4. De kolomindeling bevat: Inkooporder + regelvolgnummer. Zoeknaam klant. Artikelcode, bestelcode, zoeknaam artikel en omschrijving. Aantal besteld + prijs. Besteldatum en leverdatum. Verwerkingstatus, Code inkoop en opmerking per inkooporderregel. Diversen: Onderhoud artikel/koppelverkoop: Voortaan is de defaultwaarde van veld Code plaats leeg. CASH Productie S3630 Afdrukken dossierstamkaart Hierop wordt ook de BAR-code afgedrukt. D3600/S3660 Vrijgeven productiedossier De mogelijkheid om de kostprijs van een materiaal te beinvloeden is nieuw. CASH Service & Onderhoud Opvragen bonnen vanuit stamgegevens klant Nieuw is <F8> om actuele en historische servicebonnen op te vragen.

7 Versies A08a en A08b zijn voor CASH Productie gebruikt.

Nieuw in CASHWin met ingang van versie A09:

Nieuw in CASHWin met ingang van versie A09: Versie A09, 2 mei 2011 Nieuw in CASHWin met ingang van versie A09: Introductie CASH Webservices CASH Hosting wordt CASH Webservices CASH Webservices biedt u de mogelijkheid om uw CASH programma te laten

Nadere informatie

CASHWin.A04d staat klaar om te downloaden! Lees eerst wat de extra mogelijkheden zijn en ga deze dan gebruiken. We ontwikkelen immers voor u!

CASHWin.A04d staat klaar om te downloaden! Lees eerst wat de extra mogelijkheden zijn en ga deze dan gebruiken. We ontwikkelen immers voor u! CASHWin.A04e staat voor u klaar!! CASHWin.A04e staat klaar om te downloaden! Lees eerst wat de extra mogelijkheden zijn en ga deze dan gebruiken. We ontwikkelen immers voor u. Aanmaken ICP-aangifte Na

Nadere informatie

In een nieuwe administratie zijn de velden Gbrek debiteuren, crediteuren en projecten te wijzigen zolang er nog niet op is geboekt.

In een nieuwe administratie zijn de velden Gbrek debiteuren, crediteuren en projecten te wijzigen zolang er nog niet op is geboekt. Administratieparameters Default ISO-landcode Dit veld is toegevoegd, de ingegeven ISO-landcode bepaalt het 'thuisland' van de CASHadministratie. Alle relaties zonder landnaam krijgen automatisch deze ISO-landcode

Nadere informatie

Versie B02 d.d. 28 maart 2012. CASH Algemeen. CASH Financieel. Overzichten snel in eigen volgorde, mooier en beter leesbaar!

Versie B02 d.d. 28 maart 2012. CASH Algemeen. CASH Financieel. Overzichten snel in eigen volgorde, mooier en beter leesbaar! CASH Algemeen Overzichten snel in eigen volgorde, mooier en beter leesbaar! Nieuw: Overzichten naar wens sorteren! Als u een overzicht op uw scherm heeft, kunt u per kolom sorteren door eenvoudig op de

Nadere informatie

De logistieke modules.

De logistieke modules. De logistieke modules. Beschrijving CASHWin versie CASH.A04 (releasedatum 16 september 2009) INHOUDSOPGAVE 1. Installatie van de update. 2. Algemeen. 3. Programmawijzigingen CASH Voorraad. 4. Wijzigingen

Nadere informatie

CASH Financieel. Algemeen

CASH Financieel. Algemeen CASH Financieel Algemeen Instellen Functie eigenschappen Als u de nieuwe functie eigenschap A invult, dan worden ALLE overzichtsfuncties direct getoond, zonder op volgende set of alle gegevens te klikken.

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN CASH met ingang van versie CASH.N08 (releasedatum 21 januari 2010)

WIJZIGINGEN IN CASH met ingang van versie CASH.N08 (releasedatum 21 januari 2010) WIJZIGINGEN IN CASH met ingang van versie CASH.N08 (releasedatum 21 januari 2010) INHOUDSOPGAVE 1. Installatie van de update. 2. Algemeen. 3. Programmawijzigingen CASH Projecten. 4. Programmawijzigingen

Nadere informatie

Versie B04 d.d. 29 april 2013. Cash Webservices

Versie B04 d.d. 29 april 2013. Cash Webservices Cash Webservices Deze dienst biedt u de mogelijkheid om uw CASH programma te laten communiceren met de buitenwereld, of diensten te gebruiken van derden die via internet worden aangeboden. Door deze unieke

Nadere informatie

Versie B07a d.d. 5 november 2014. CASH Financieel

Versie B07a d.d. 5 november 2014. CASH Financieel Versie B07a d.d. 5 november 2014 Vanwege een aantal verbeteringen is het noodzakelijk een nieuwe versie uit te brengen. Na deze korte Readme vindt u ook de voorgaande verbeteringen terug (Readme B07).

Nadere informatie

Export van records via de command-line (CASHWin) Het exporteren van records met een afwijkend index-nummer is weer mogelijk.

Export van records via de command-line (CASHWin) Het exporteren van records met een afwijkend index-nummer is weer mogelijk. Versie B07d d.d. 14 januari 2015 Vanwege een aantal verbeteringen is het noodzakelijk een nieuwe versie uit te brengen. Na deze korte Readme vindt u ook de voorgaande verbeteringen terug (Readme B07a,

Nadere informatie

Versie B05 d.d. september 2013. CASH Algemeen. CASH Financieel

Versie B05 d.d. september 2013. CASH Algemeen. CASH Financieel CASH Algemeen Gebruikers instellingen via het hoofdmenu van CASH. De gebruiker instellingen, zoals u ze gewend bent te doen in CASH Setup, kunnen vanaf nu rechtstreeks in CASH worden gedaan. U kiest in

Nadere informatie

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond.

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond. Versie B04d d.d. 1 augustus 2013 Vanwege een aantal verbeteringen is het noodzakelijk een nieuwe versie uit te brengen. Na deze korte Readme vindt u ook de voorgaande verbeteringen terug (Readme B04 c,

Nadere informatie

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen INHOUDSOPGAVE 1 Debiteuren... 2 1.1 Instellingen m.b.t. Debiteuren en verkoopfacturen... 2 1.1.1 BTW codes... 2 1.1.2 Het toevoegen van een BTW-grootboekrekening...

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Mill7 basiscursus boekhouden

Mill7 basiscursus boekhouden Mill7 basiscursus boekhouden 1.1 Start menu Mill7 wordt gestart vanuit het windows Start menu, in het submenu Programma's staat de map Mill7. Tip: Door op de help toets F1 te drukken kunt u online hulp

Nadere informatie

NIEUWE FUNCTIONALITEIT King 5.45a

NIEUWE FUNCTIONALITEIT King 5.45a NIEUWE FUNCTIONALITEIT King 5.45a Versie 5.45.05, augustus 2011 Quadrant Software B.V. Alle rechten voorbehouden Inleiding Dit document geeft u inzicht in de nieuwe functionaliteit van King 5.45 (vanaf

Nadere informatie

2 Helpdesk: 0222 36 30 62

2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Basishandleiding 2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Inhoudsopgave 1 Welkomstscherm 4 2 Ondersteuning 5 3 SnelStart gebruiksklaar maken 7 o.a.: Installatie van de software 7 Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer)

Nadere informatie

Versie B03 d.d. 21 september 2012. Cash Webservices

Versie B03 d.d. 21 september 2012. Cash Webservices Cash Webservices Deze dienst biedt u de mogelijkheid om uw CASH programma te laten communiceren met de buitenwereld, of diensten te gebruiken van derden die via internet worden aangeboden. Door deze unieke

Nadere informatie

DOCUMENT ARCHIVERING Elk document kan nu in Handel & Logistiek worden gearchiveerd en kan vervolgens binnen Handel & Logistiek weer worden ingezien

DOCUMENT ARCHIVERING Elk document kan nu in Handel & Logistiek worden gearchiveerd en kan vervolgens binnen Handel & Logistiek weer worden ingezien VERSIE 14.0 IS BESCHIKBAAR! Ook deze versie zit weer boordevol nieuws! Daardoor kunt u uw zaken nu nog eenvoudiger in Handel & Logistiek regelen. De belangrijkste wijzigingen in deze versie hebben we in

Nadere informatie

Release notes V004019A00

Release notes V004019A00 Release notes V004019A00 Datum : 1-7-2011 Ontwerp: MKG Nederland B.V. Auteur: MKG Nederland B.V. Druk: Reerink B.V. MKG versie: V004019A00-01 2011, by MKG Nederland B.V. www.mkg.nl Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

VOOR de handel en logistiek

VOOR de handel en logistiek VOOR de handel en logistiek Inhoudsopgave Inhoudsopgave imuis Professionele administratieve software voor de Handel en Logistiek 3 Belangrijkste argumenten om voor imuis te kiezen 3 Basis financieel Starten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie 2.59. Uw onderneming in balans Uitgave van Praestantia Automatisering Alle rechten voorbehouden Praestantia Automatisering, juli 2015 Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese

De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese betalingsverkeer SEPA. Ook biedt MINOX een oplossing voor de werkkostenregeling,

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.17. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Besturing. Uitvoer. Vrije velden. ** Geen functionele wijzigingen **

AllSolutions 10.0.17. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Besturing. Uitvoer. Vrije velden. ** Geen functionele wijzigingen ** AllSolutions 10.0.17 Online samenwerken Algemeen Basis Besturing Vindbaarheid website(s) door zoekmachines instelbaar Bij de Parameters AllSolutions (MZZPAR) is het veld Vindbaar in zoekmachines toegevoegd.

Nadere informatie

Nieuw in versie 10.62

Nieuw in versie 10.62 Versie 10.62 1 / 17 Vanaf SnelStart Classic versie 10.60 bieden wij de mogelijkheid om herinneringen, aanmaningen en/of rekeningoverzichten te versturen via e-mail. Enkele gebruikers hebben helaas een

Nadere informatie

Aanpassingen overzicht AdfasEM

Aanpassingen overzicht AdfasEM Aanpassingen overzicht AdfasEM Versie: 3.04.18 Publicatie: 12-08-2015 Impact t.o.v. versie 3.04.17: Laag 1. Bij importeren van boekingen in csv stijl alle witruimtes om waarden weghalen. Versie: 3.04.17

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.5 Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. GROOTBOEK 3 1.1. ONDERHOUD 3 1.1.1. AFLETTERING 3 1.1.2.

Nadere informatie

Eindejaarsprocedure Exact voor Windows

Eindejaarsprocedure Exact voor Windows Eindejaarsprocedure Exact voor Windows Simon van Haerlemstraat 17 1962 VB Heemskerk tel.: 0251-236 733 fax: 084-2220 789 e-mail: info@mt-support.nl internet: www.mt-support.nl Versiedatum: 8 april 2004

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.3. Bizon Software B.V., februari 2013, versie 20130215 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.3. Bizon Software B.V., februari 2013, versie 20130215 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.3 Bizon Software B.V., februari 2013, versie 20130215 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. ALGEMEEN 4 1.1. TOELICHTING OP DE NIEUWE RELEASE 4 1.2.

Nadere informatie

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look

SnelStart 11: Klaar voor de toekomst. SnelStart 11: Klaar voor SEPA RELEASE NOTES. SnelStart 11: Een nieuwe naam, een nieuwe look SnelStart 11: Klaar voor de toekomst Versie: 11.16 Datum: 16-08-2013 1 / 11 SnelStart 11 is onder de motorkap geheel gewijzigd, maar het uiterlijk is gelijk gebleven. Om SnelStart klaar te stomen voor

Nadere informatie