Thema 1 LP 2: De leerlingen kunnen het begrip toegevoegde waarden omschrijven en het verband leggen met het begrip welvaart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thema 1 LP 2: De leerlingen kunnen het begrip toegevoegde waarden omschrijven en het verband leggen met het begrip welvaart"

Transcriptie

1 Thema 1 LP 2: De leerlingen kunnen het begrip toegevoegde waarden omschrijven en het verband leggen met het begrip welvaart Tijd 2 lesuren Doel 1 De leerlingen kunnen opzoeken en in eigen woorden vertellen wat een bedrijfskolom is. 2 De leerlingen kunnen zelf de toegevoegde waarden berekenen aan de hand van gegeven cijfergegevens. 3 De leerlingen kunnen zelf een bedrijfskolom opstellen van een bedrijf aan de hand van een Prezi. 4 De leerlingen kunnen hun Prezi voorstellen aan de volledige klasgroep. 5 De leerlingen kunnen tijdens de presentatie van een medeleerling een evaluatieformulier invullen. Materiaal - fiche, - leerlingenbundel, - evaluatieformulier, - computer, - account op Prezi, - printer: om Prezi af te drukken. Verloop STAP 1 De leerkracht maakt afspraken samen met de klas. STAP 2 De leerlingen lezen de eerste opdracht en zoeken vervolgens wat de term bedrijfskolom wil betekenen. STAP 3 De leerlingen lossen de opdrachten en de vragen op. STAP 4 De leerlingen denken zelf na over een product waarvan ze de bedrijfskolom zouden willen opstellen. STAP 5 De leerlingen maken een bedrijfskolom van het product dat ze hebben gekozen. Ze maken daarvoor eerst een mindmap en noteren ook de nodige bronnen. STAP 6 De leerlingen maken gebruik van hun brainstorm om een overzichtelijke Prezi te maken die ze vervolgens zullen voorstellen aan hun klasgroep. Ze kunnen hiervoor gebruik maken van het stappenplan. STAP 7 Tijdens de mondelinge presentatie evalueren medeleerlingen elkaar. STAP 8 De resultaten bespreken a.d.h.v. een kort klasgesprek.

2 Groepsindeling De leerlingen kunnen tijdens het eerste deel van de opdracht per twee werken. De uitwerking van de brainstorm, bronnen en de Prezi doen ze individueel. Afspraken 1 Je hebt respect voor elkaar en voor het materiaal. 2 Je bent actief bezig met de opdracht. 3 Je werkt op een respectvolle manier met elkaar samen. 4 Je werkt rustig en stil.

3 1 Leerlingenbundel 1.1 Opdracht 1 Voor naar school te vertrekken, genieten de meesten van een overheerlijk ontbijt. Een lekker sneetje brood met choco of confituur en een glaasje vruchtensap om je de dag te starten. Maar opdat jij van je ontbijt kunt genieten, zijn er veel ondernemingen die een bijdrage leveren. We stellen deze bedrijven voor in een bedrijfskolom. Wat is nu precies een bedrijfskolom? Zoek deze term op en noteer de betekenis in onderstaand kader. 1.2 Opdracht 2 Verbind de woorden met de correcte foto. Plaats vervolgens alles in de correcte volgorde in de bedrijfskolom van brood en reken de toegevoegde waarde uit. groothandel maalderij landbouwbedrijf bakkerij

4 Bedrijfskolom Omschrijving Aankoop (in /1 000 broden)* Verkoop (in /1 000 broden)* Toegevoegde waarde (in /1 000 broden)* 0,00 300,00 300,00 800,00 800, , , ,00 *Let op: bovenstaande bedragen zijn exclusief btw. TOTAAL Los onderstaande vragen op aan de hand van de bedrijfskolom. Vraag 1: Wie voegt er geen waarde toe aan het brood? Leg uit waarom. Vraag 2: Is toegevoegde waarde hetzelfde als winst? Leg uit. 1.3 Opdracht 3 Kies een product naar keuze en maak een bedrijfskolom op. Doe dit aan de hand van een Prezi en stel deze aan je klas voor. Voorbeelden: choco, melk, yoghurt, T-shirt Los eerst onderstaande opdrachten op vooraleer je aan je Prezi begint. Om een Prezi te maken, kun je het stappenplan gebruiken.

5 1.4 Opdracht 4 Denk even na over het product dat je gekozen hebt. Noteer hieronder je ideeën en informatie die je hebt opgezocht. Je mag gebruik maken van alle media die voorhanden zijn in het lokaal. Werk netjes en overzichtelijk.

6 1.5 Opdracht 5 Noteer in onderstaand kader welke bronnen je hebt geraadpleegd om je informatie op te zoeken. Maak een duidelijk onderscheid tussen internetbronnen en boeken, tijdschriften 1.6 Opdracht 6 Markeer in je brainstorm de belangrijkste informatie over je onderwerp. Die verwerk je dan in je Prezi. Werk overzichtelijk, netjes en visueel! 1 Maak gebruik van je brainstorm om je Prezi op te bouwen. 2 Zorg ervoor dat er voldoende afwisseling is (afbeelding / tekst). 3 Denk goed na hoe je je Prezi zult voorstellen aan de klasgroep. 4 Zoek grondig informatie op.

7 1.7 Opdracht 7 Een onderneming creëert welvaart. Probeer om onderstaande zinnen in de correcte volgorde te plaatsen. Gebruik hiervoor nummers. Nummer Hoe creëren ondernemingen welvaart Ondernemingen creëren welvaart, ze zorgen ervoor dat de mensen het beter hebben. Daardoor kunnen zij in hun materiële behoeften voorzien. Wat na het vergoeden van de productiefactoren en andere kosten nog overblijft, is de winst van de ondernemer. De ingezette productiefactoren worden vergoed. Met het verworven inkomen kunnen o.a. arbeiders en kapitaalverstrekkers producten aankopen. Daarmee kan de ondernemer op zijn beurt in zijn behoeften voorzien. De productie van goederen en diensten veronderstelt de inzet van productiefactoren. Ondernemingen produceren goederen en diensten. 1.8 Opdracht 8 Markeer in onderstaande tekst de kernwoorden. Maak aan de hand van deze kernwoorden een Wordle. Vooraleer een product bij de consument komt, hebben verschillende ondernemingen een bijdrage geleverd aan het product. De weg die een product aflegt van grondstof tot eindproduct kunnen we weergeven in een bedrijfskolom. Om goederen en diensten te kunnen produceren, hebben ondernemingen werknemers nodig, grondstoffen, enz. De middelen die de onderneming hiervoor nodig heeft, noemen we productiefactoren. De waarde die ondernemingen toevoegen aan een product bv. door het te verpakken, te steriliseren, enz. noemen we de toegevoegde waarde. Het verschil tussen de waarde van het verkochte product en de waarde van het benodigde product. Ondernemingen produceren goederen en diensten om de behoeften van de consument te bevredigen. Ze voorzien ook werknemers en aandeelhouders van een inkomen. We kunnen dus zeggen dat ondernemingen welvaart creëren.

8 2 Stappenplan Prezi STAP 1 Ga naar Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in. Als je nog geen gebruikersnaam of wachtwoord hebt, klik je op sign up en voer je je gegevens in. STAP 2 Om een nieuwe Prezi te maken, klik je op new prezi. STAP 3 Vervolgens kies je een thema en klik je op choose (= kies). Bv. je kiest voor The Journey. STAP 4 Je klikt op een tekstvak om tekst toe te voegen aan je Prezi. STAP 5 Om in te zoomen, klik je op een tekstvak en klik je op zoom to frame. STAP 6 Om afbeeldingen toe te voegen, klik je op insert. STAP 7 Kies voor 'insert image'. Je kunt een afbeelding invoegen. STAP 8 Als je Prezi klaar is, kun je de volgorde van de presentatie bepalen door op edit path te drukken. De nummers bepalen de volgorde waarin de Prezi wordt afgespeeld. STAP 9 Ben je klaar, druk je op save. Je drukt het ook af: "share download as PDF".

9 3 Evaluatieformulier Product O V G ZG Prezi overzichtelijk inhoudelijk correct visueel kernwoorden Proces stappenplan opdracht grondig uitgewerkt duidelijke informatie overzichtelijk grondig spreken luid intonatie publiek aankijken samenwerking Procedure de afspraken werden nageleefd respect Formuleer één compliment voor de spreker. Geef één werkpunt voor de spreker. Ik vond de presentatie in het algemeen: onvoldoende voldoende goed zeer goed (schrap wat niet past)

10 3.1 Verklaring evaluatieformulier Product O V G ZG Prezi De Prezi was overzichtelijk niet volgens de inhoudelijk correct eisen visueel opgesteld. kernwoorden Proces stappenplan opdracht grondig uitgewerkt duidelijke informatie overzichtelijk grondig spreken luid intonatie publiek aankijken samenwerking Procedure de afspraken werden nageleefd respect De Prezi is niet stap per stap opgebouwd. De Prezi is niet grondig uitgewerkt. De spreker beantwoordt niet aan de eisen. De samenwerking verliep niet vlot. De afspraken werden niet nageleefd. De leerlingen hebben geen respect voor elkaar. De Prezi beantwoordt volledig aan de eisen. De Prezi is stapsgewijs opgebouwd. De Prezi is heel grondig uitgewerkt. De spreker voldoet helemaal aan de eisen. De samenwerking verliep heel vlot. De afspraken werden goed nageleefd. De leerlingen zijn heel respectvol ten opzichte van elkaar.

11 4 Stappenplan Wordle STAP 1 Ga naar Klik vervolgens op create your own om een eigen Wordle te maken. STAP 2 Vervolgens typ je in het kader de woorden die je graag zou verwerken in je Wordle. Wanneer je klaar bent druk je op go. STAP 3 Dan komt je Wordle tevoorschijn. Wanneer je nog niet helemaal tevreden bent over de lay-out van je Wordle, ga je naar stap 4. STAP 4 Hoe wijzig je je Wordle? Edit: stap ongedaan maken; Language: taal aanpassen; Font: lettertype aanpassen; Lay-out: lay-out aanpassen; Color: kleur aanpassen. STAP 5 Vervolgens sla je je Wordle op door een printscreen te nemen. Je opent vervolgens een Word-document en je klikt op 'plakken'. (rechtermuisknop)

Thema 1 LP 6: Formuleren dat ondernemingen een sociale verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van alle stakeholders

Thema 1 LP 6: Formuleren dat ondernemingen een sociale verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van alle stakeholders Thema 1 LP 6: Formuleren dat ondernemingen een sociale verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van alle stakeholders Tijd 2 lesuren Doel 1 De leerlingen kunnen in eigen woorden het begrip stakeholder

Nadere informatie

Thema 2 LP 13: Het begrip arbeidsproductiviteit omschrijven

Thema 2 LP 13: Het begrip arbeidsproductiviteit omschrijven Thema 2 LP 13: Het begrip arbeidsproductiviteit omschrijven Tijd 1 lesuur Doel 1 De leerlingen kunnen het begrip arbeidsproductiviteit uitleggen in eigen woorden. 2 De leerlingen kunnen uitleggen hoe de

Nadere informatie

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen Aan de slag met Prezi Handleiding voor leerlingen 1 Aan de slag met Prezi Naast Powerpoint zijn er ook andere hulpmiddelen bij presenteren, een daarvan is Prezi. Prezi bestaat uit een virtueel oneindig

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

Stappenplan Online prikbord maken

Stappenplan Online prikbord maken WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Dag van Respect & PABO. DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012

Dag van Respect & PABO. DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012 Dag van Respect & PABO DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012 Beste Pabo-studenten, Elk jaar ontwikkelt Stichting Dag van Respect nieuw lesmateriaal over respect. Respect voor jezelf, Respect voor

Nadere informatie

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Lino

Stappenplan Werken met Lino WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken.

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Lesbrief ICT Prezi Zo maak je een account.. Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Dat gaat als volgt. 1. Surf naar http:/prezi.com/ 2. Klik rechts bovenin

Nadere informatie

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV

Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT. NewsMaker 2015 voor Windows Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Handleiding 1a WAT JE NODIG HEBT NewsMaker 2015 voor Windows www.newsmaker.tv 2016 Teevers Pte Ltd. Joy of Progress BV Wat je nodig hebt om NewsMaker te kunnen gebruiken Computer Desktop of laptop met

Nadere informatie

PowerPoint LL. Heemscan

PowerPoint LL. Heemscan Beste leerling, Je hebt nu een handleiding voor je liggen om de Powerpointpresentatie te maken. Vóór je gaat beginnen, lees je eerst deze handleiding en de tips goed door. Veel succes en veel plezier!

Nadere informatie

Stappenplan PowToon. Bij de vraag: kies je voor.

Stappenplan PowToon. Bij de vraag: kies je voor. Stappenplan PowToon Stap 1 naar de website gaan Ga naar www.powtoon.com. Klik vervolgens op. Stap 2 registreren Heb je al een account op PowToon? Ga dan verder naar stap 3! Vul jouw naam en het e-mailadres

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011 Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011 Inhoudsopgave 1. Starten met prezi op het internet... 3 2. Tabbladen... 4 3. Een nieuwe prezi starten... 6 4. Onderdelen van het werkblad...

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

Een bedrijfsbezoek met de klas!

Een bedrijfsbezoek met de klas! Een bedrijfsbezoek met de klas! Hoe beginnen we er aan? Een bedrijfsbezoek? Hoe beginnen we er aan!? 1 De voorbereiding 1.1 Ken je gastbedrijf 1.2 Weet het gastbedrijf wie jullie zijn? 1.3 Aankondiging

Nadere informatie

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke Wat gaan we leren? Tekstverwerking In deze cursus gaan we meer leren over de opmaak van een Word-document. We hebben al met verschillende soorten opmaak leren werken: Tekenopmaak Alineaopmaak Paginaopmaak

Nadere informatie

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker

STARTEN MET WIX. A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker STARTEN MET WIX A. Registratieprocedure voor een nieuwe gebruiker 1. Start je browser en ga naar www.wix.com 2. Klik op START NOW Het Sign in venstertje verschijnt (Email) Typ het emailadres dat je wil

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo log je in op Prezi. 5. Surf naar http://prezi.com/ 6. Klik rechts bovenin op de knop Log in. 7. Voer op het volgende scherm het volgende E-mailadres en Password

Nadere informatie

PeerWise Studentenhandleiding.

PeerWise Studentenhandleiding. PeerWise Studentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Wat is PeerWise? 3 2 Hoe maak ik als student een account aan in PeerWise? 3 3 Aan de slag in PeerWise 3 4 Hoe formuleer je

Nadere informatie

startkaart wat? piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken.

startkaart wat? piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken. piktochart is een webtool waarmee je een infographic kunt maken. gemakkelijk digitaal een infographic maken. voeg zelf eenvoudig een achtergrond, tekst, symbolen en grafieken toe aan je infographic. gebruik

Nadere informatie

Powtoon. Stap 6. Stap 7. Stap Uitleg Afbeelding 1 Ga naar de volgende website: 2 Kies rechtsboven voor sign up.

Powtoon. Stap 6. Stap 7. Stap Uitleg Afbeelding 1 Ga naar de volgende website:   2 Kies rechtsboven voor sign up. Powtoon Stap Uitleg Afbeelding 1 Ga naar de volgende website: https://www.powtoon.com/home/? 2 Kies rechtsboven voor sign up. 3 Vul de gegevens in die je nodig hebt om een account aan te maken. Bij job

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie. 1 Zo maak je een presentatie met Prezi. Prezi is een online tool waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Prezi wint snel aan populariteit en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. Een Prezi-presentatie

Nadere informatie

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? 1) Je opent PowerPoint met dit icoontje. Je komt op dit scherm: Hier in deze balk zie je in het klein welke dia s je allemaal hebt. Je kan de volgorde ook veranderen

Nadere informatie

In deze handleiding. 1. Aanmaken account

In deze handleiding. 1. Aanmaken account In deze handleiding 1. Aanmaken account 2. Het maken van een Prezi 3. Verder gaan met het bewerken van een bestaande Prezi 4. Private of Public 5. De knoppen 6. Tekst invoegen op het canvas en opmaak wijzigen

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Studentenhandleiding Peerwise

Studentenhandleiding Peerwise Studentenhandleiding Peerwise Inleiding In deze handleiding wordt uitgelegd wat Peerwise is, hoe je als student een account aanmaakt en hoe je vervolgens aan de slag gaat met het werken in Peerwise. Wat

Nadere informatie

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden

UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING. Sanne van der Meijden UCLL LER BaSO Diepenbeek HANDLEIDING Sanne van der Meijden ALVA ICT SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoud Inhoudsopgave... 2 1 Creëer een account... 3 2 Creëer je project... 4 3 Publiceer je project... 10 4 Deel

Nadere informatie

Gebruik. Wanneer u FreeMind opent, krijgt u het volgende scherm:

Gebruik. Wanneer u FreeMind opent, krijgt u het volgende scherm: FreeMind Starten FreeMind is een gratis programma om een mindmap te maken. Je kan Freemind gratis downloaden op je computer. Om FreeMind te downloaden surf je naar: http://freemind.nl.softonic.com/download.

Nadere informatie

COOKIECUTTER ONTWERP JE EIGEN KOEKJESVORMPJES! Ontwikkeld door

COOKIECUTTER ONTWERP JE EIGEN KOEKJESVORMPJES! Ontwikkeld door COOKIECUTTER ONTWERP JE EIGEN KOEKJESVORMPJES! ACCOUNT AANMAKEN 1 2 3 4 Maak zelf vormen om koekjes uit te snijden met de 3D printer. Ga naar cookiecaster.com (1) 5 Klik op Draw your costum cookie cutter

Nadere informatie

Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF. Stappenplan NEARPOD

Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF. Stappenplan NEARPOD Tessa Vandebroek 3BASO VV-INF Stappenplan NEARPOD Check Afbeelding Stappen Stap 1: Surf naar http://nearpod.com. Stap 2: Klik op Free Teacher Account. 2 Stap 3: Vul je gegevens in. Druk daarna op Sign

Nadere informatie

Een webquest WAT IS EEN WEBQUEST? STAPPENPLAN WEBSITE

Een webquest WAT IS EEN WEBQUEST? STAPPENPLAN WEBSITE Een webquest WAT IS EEN WEBQUEST? Een webquest is een soort van virtuele zoektocht die ze alleen of in groep kunnen uitvoeren. Het is een website waar allemaal opdrachten, werkbladen en linken naar websites

Nadere informatie

Dag van Respect & Twinning

Dag van Respect & Twinning Dag van Respect & Twinning In contact met een klas aan de andere kant van de wereld De Dag van Respect heeft in samenwerking met Cordaid Kinderstem, een lesprogramma ontwikkeld om vorm en inhoud te geven

Nadere informatie

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10 Handleiding 1/10 Wat is Wink? Wink is gratis software waarmee je presentaties en handleidingen kan maken. Een Winkpresentatie kan een stappenplan zijn over hoe je bepaalde software moet gebruiken. De auteur

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 2013-2014

SECTORWERKSTUK 2013-2014 SECTORWERKSTUK 2013-2014 1 HET SECTORWERKSTUK Het sectorwerkstuk is een verplicht onderdeel voor alle leerlingen uit het Mavo. Het maken van een sectorwerkstuk is een manier waarop je, als eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Inleiding... 3 Een account aanmaken... 4 Inloggen op je account... 6 Een magazine maken Het magazine downloaden... 17

Inleiding... 3 Een account aanmaken... 4 Inloggen op je account... 6 Een magazine maken Het magazine downloaden... 17 HANDLEIDING Madmagz Inleiding... 3 Een account aanmaken... 4 Inloggen op je account... 6 Een magazine maken... 8 Het template kiezen... 8 Een pagina aan je magazine toevoegen... 11 Een pagina bewerken...

Nadere informatie

Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint

Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint Werkblad 13C Presentaties: presenteer jezelf met PowerPoint Leerjaar 1 Presentaties maken Presentaties algemeen Stappenplan: wat gaan we deze week doen? Praten over presentaties en presenteren Een PowerPoint-presentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Informatie op de productpagina en de meer info-pagina

Informatie op de productpagina en de meer info-pagina Informatie op de productpagina en de meer info-pagina Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je de productpagina instelt o De juiste informatie o De bestelknop - Hoe je het meerinfo-scherm instelt - Aanpassen

Nadere informatie

Stappenplan: een spreekbeurt maken

Stappenplan: een spreekbeurt maken Stappenplan: een spreekbeurt maken 1. Dit weet ik al! Dit wil ik nog te weten komen! Maak op een kladblad een woordspin over het onderwerp. Ik noteer sleutelwoorden Schrijf onder je woordspin vragen die

Nadere informatie

Handleiding Management Drives

Handleiding Management Drives Handleiding Management Drives Viewer Download de Management Drives viewer op: www.managementdrives.com/md-viewer-update Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Uitleg Glogster voor de leerlingen

Uitleg Glogster voor de leerlingen Uitleg Glogster voor de leerlingen Glogster is een website waar je heel mooie digitale posters kunt maken. Je kun aan de posters tekst, foto s, filmpjes en zelfs geluiden toevoegen. Je kunt alles De eerste

Nadere informatie

IK STEL VOOR MET POWERPOINT

IK STEL VOOR MET POWERPOINT IK STEL VOOR MET POWERPOINT 1 IK STEL VOOR ICT-Coördinator Steven Opsomer Menen 1 Het programma PowerPoint bestaat uit 3 grote onderdelen: het werkmateriaal, het overzicht en de dia. Werkmateriaal Overzicht

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Weet jij iets van mode?

Weet jij iets van mode? Lesbrief Koloniaal verleden Weet jij iets van mode? Context Nederland heeft, net als andere Europese landen, te maken met een koloniaal verleden. In het Rijksmuseum zijn hiervan genoeg voorbeelden te vinden.

Nadere informatie

... 2... 3... 7... 8... 9

... 2... 3... 7... 8... 9 ... 2... 2... 2... 3... 3... 7... 8... 9 Prezi is een presentatietool waarmee je eenvoudig online presentaties kunt maken. Een Prezipresentatie bestaat in feite uit één groot vel papier (canvas) waarop

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS...

WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... Word 2 WORD STARTEN... 4 WORD STOPPEN... 4 OPENEN... 5 OPSLAAN... 6 AFDRUKKEN = PRINTEN... 8 FOUTJE ONGEDAAN MAKEN... 9 KIEZEN MET MUIS... 10 KIEZEN VAN 1 WOORD... 10 KIEZEN VAN 1 ZIN... 10 KIEZEN VAN

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

STORYBIRD. Stap 1: account aanmaken

STORYBIRD. Stap 1: account aanmaken STORYBIRD Stap 1: account aanmaken 1) Open internet op je computer. 2) Ga naar Google. 3) Tik daar in: Storybird. Klik op enter. 4) Klik op het eerste wat verschijnt, nl.: Storybird Artful Storytelling

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

Een verhaal schrijven met Storybird Stappenplan voor de leerling

Een verhaal schrijven met Storybird Stappenplan voor de leerling Een verhaal schrijven met Storybird Stappenplan voor de leerling Stap 1 Aanmelden op de website Ga naar de website http://storybird.com Deze website is Engelstalig. Je weet vast al wat de belangrijke woorden

Nadere informatie

INLEIDING. Alles loopt op wieltjes. Inleiding. Opdracht. Beoordeling. Kennis en vaardigheden. Bronnen. Leerkrachten. Emmy Van D huynslager

INLEIDING. Alles loopt op wieltjes. Inleiding. Opdracht. Beoordeling. Kennis en vaardigheden. Bronnen. Leerkrachten. Emmy Van D huynslager INLEIDING Je staat er misschien niet bij stil, maar als je fietst, maak je gebruik van verschillende mechanismen. Je brengt de ronddraaiende beweging van je pedalen over op het achterwiel. De overbrenging

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

EEN KRUISWOORDRAADSEL MAKEN MET HOT POTATOES IN 10 STAPPEN

EEN KRUISWOORDRAADSEL MAKEN MET HOT POTATOES IN 10 STAPPEN CURSUS HOT POTATOES_KRUISWOORDRAADSEL 1 EEN KRUISWOORDRAADSEL MAKEN MET HOT POTATOES IN 10 STAPPEN STAP 1 open Hot Potatoes Je krijgt dan het volgende scherm: Kies hier voor JCROSS CURSUS HOT POTATOES_KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje.

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 2. Wanneer je het programma opent, krijg je dit venster te zien. 3. Je minimaliseert dit venster

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Halffabricaten vastleggen. Recept beheer - banket. Compad Bakkerij Recept beheer banket

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Halffabricaten vastleggen. Recept beheer - banket. Compad Bakkerij Recept beheer banket Compad Bakkerij Recept beheer - banket Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2014 Concept Carol Esmeijer 1.1 21 maart 2018 Definitief CaroL Esmeijer Schermafbeeldingen

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs Wordle van respect Duur Materialen een computer met internetverbinding Introductie Op 8 november is het de Dag van Respect. Deze

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Waversesteenweg Overijse HANDLEIDING. Speels en competitief quizzen met Kahoot!

Waversesteenweg Overijse HANDLEIDING. Speels en competitief quizzen met Kahoot! Waversesteenweg 41 3090 Overijse HANDLEIDING Speels en competitief quizzen met Kahoot! Legende Voer de handeling uit op je computer. Extra aandacht! Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Een account aanmaken... 4

Nadere informatie

Visitekaartje maken met Windows Publisher

Visitekaartje maken met Windows Publisher Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Matthijs Admiraal 03 september 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/83328 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van

Nadere informatie

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3 Augustus& 15 16 Handleiding - Publisher Tool 3 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Glogster is een online webapplicatie waarmee je een poster kunt maken. De applicatie biedt de mogelijkheid om de poster op een heel veelzijdige

Glogster is een online webapplicatie waarmee je een poster kunt maken. De applicatie biedt de mogelijkheid om de poster op een heel veelzijdige Doelgroep Groep 7 en 8 Lesbrief Een poster maken met Glogster les Tijdsduur De activiteit duurt twee lesuren. Inleiding Glogster is een online webapplicatie waarmee je een poster kunt maken. De applicatie

Nadere informatie

Koopkracht: de waarde van geld

Koopkracht: de waarde van geld Koopkracht: de waarde van geld 1. Leerlingenblad Inleiding Wat is het doel? Wat is het onderwerp? Wat is het middel? Inzicht krijgen in de waarde van geld Koopkracht: de waarde van geld Een presentatie

Nadere informatie

Instellen handtekening Blink - februari 2016

Instellen  handtekening Blink - februari 2016 Instellen e-mailhandtekening Blink - februari 2016 In dit document vind je de handleiding voor het instellen van je nieuwe Blink e-mailhandtekening. Deze is volgens de nieuwe huisstijl opgemaakt en bevat

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Nieuwsbrief ICT december 2013

Nieuwsbrief ICT december 2013 Stripverhaal Aanvulling Padlet vorige nieuwsbrief Woordkunst Deel 2 Nieuwsbrief ICT december 2013 Lucien Hermans Word een WoordKunstenaar met de "Imagechef" Url: http://www.imagechef.com Ook als app te

Nadere informatie

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden)

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden) Handleiding HotPotatoes (downloaden) 5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. 1) Ga naar de website http://hotpot.uvic.ca 2) Downloads: klik de gewenste versie aan. 3) Selecteer de gewenste taal.

Nadere informatie

ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT

ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT ALTERNATIEVEN VOOR TEKST IN POWERPOINT Ik speel al jaren met PREZI maar ben nog steeds verslaafd aan PowerPoint. Dat komt omdat ik de grenzen van PREZI snel had bereikt maar die van PowerPoint steeds verder

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Je eigen nieuwjaarsbrief

Je eigen nieuwjaarsbrief Je eigen nieuwjaarsbrief Doelgroep Eerste, tweede, derde graad Aard van de activiteit De leerlingen schrijven zelf een nieuwjaarsbrief voor hun ouders. Vooraf Verzamel allerhande nieuwjaarsbrieven: tekstjes

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres.

Vul hier de naam, wachtwoord en emailadres in die je voor je wiki wilt gebruiken en klik op de knop [Join Now] gebruik een geldig e-mailadres. Algemeen Samenwerken. Het zal je regelmatig overkomen dat je met een groepje moet samenwerken. Iedereen moet iets uitzoeken en samen wordt er dan aan een document gewerkt. Je kunt dit document uitwisselen

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 2 beeldschermen In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om

Nadere informatie

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19 Een website bouwen Inhoud 1 Aandachtspunten bij het bouwen van een website... 2 1.1 De structuur van de site... 2 1.2 De inhoud van de site... 2 1.2.1 Werk je site regelmatig bij... 2 1.2.2 Let op de taal!...

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Stap 4: Invoeren van een Brood Receptuur

Stap 4: Invoeren van een Brood Receptuur Stap 4: Invoeren van een Brood Receptuur Zojuist heeft u in stap 3 gehad de Beko koppeling activeren voor de dagprijzen van de grondstoffen, zodat u straks kan berekenen voor hoeveel u uw gemaakte product

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan

Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan Een eenvoudige PowerPoint presentatie maken: Een stappenplan Je moet een PowerPoint (PPT) presentatie maken en je hebt geen idee hoe je eraan moet beginnen. Geen nood! Met dit stappenplan helpen we je

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

Leereenheid Webdesign

Leereenheid Webdesign Leereenheid Webdesign INLEIDING Deze leereenheid leert je een eenvoudige website opbouwen. Vervolgens passen we dit toe op webquest. VOORKENNIS Elementaire kennis van Web 2.0 is vereist. LEERDOELEN LEERDOELEN

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Een checklist invoegen in je pagina

Een checklist invoegen in je pagina Een checklist invoegen in je pagina Een checklist bestaat uit 2 onderdelen, een tabel en een checkbox. Als eerste moet er een tabel gemaakt worden zodat de checkbox in de tabel kan worden ingevoegd. Ook

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting door D. 1323 woorden 7 februari 2016 1 1 keer beoordeeld Vak Economie Samenvatting Hoofdstuk 4; Aan 't werk Boek: 200% Economie 4 mavo/tl Paragraaf 1; productie

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie