WELKOM OP DE PRINSES PAOLASCHOOL. Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in de opvoeding en het onderwijs van de Prinses Paolaschool stelt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM OP DE PRINSES PAOLASCHOOL. Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in de opvoeding en het onderwijs van de Prinses Paolaschool stelt."

Transcriptie

1 WELKOM OP DE PRINSES PAOLASCHOOL Beste ouders, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in de opvoeding en het onderwijs van de Prinses Paolaschool stelt. Met deze informatiebrochure willen we onze school aan u voorstellen en wij hopen hierbij dat deze brochure voor u een nuttige hulp zal zijn. Als u meer uitleg wenst, kunt u gerust contact opnemen met de directie of met één van de leerkrachten. We wensen u een succesvol jaar toe. Namens de directie en de leerkrachten, Sonja Laeremans, directeur

2 Situering van onze school Prinses Paolaschool Heilige Familieplein Sint-Lambrechts-Woluwe Tel:02 / Wijkafdelingen : Prins Boudewijnschool Paul Hymansschool Kroninglaan 42 Paul Hymanslaan Sint-Lambrechts-Woluwe 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Tel:02 / Tel:0498 / Schoolbestuur De Prinses Paolaschool is een gemengde basisschool die behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijs. Schoolbestuur Gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe Paul Hymanslaan Sint-Lambrechts-Woluwe Voor vragen i.v.m. het onderwijs in de gemeente kunt u steeds terecht bij: Mevrouw M. Halkin-Louis Schepen van Onderwijs Jean Monnetlaan Sint-Lambrechts-Woluwe Tel: 02 / De onderwijsdienst van het Gemeentehuis: Verantwoordelijke: Mevrouw S. Debaty Jean Monnetlaan Sint-Lambrechts-Woluwe Tel: 02 /

3 2 Personeel van onze school Directeur : Sonja Laeremans Administratie : Kathy Day Schoolverzorger: Marie-Christine Feron Pedagogisch personeel : Zorgcoördinator: Liesbeth Langsberg Kleuteronderwijs Zorgondersteuner kleuterschool: Prinses Paolaschool Karolien Luyten onthaalklas Juf Catherine Despeghel eerste kleuterklas Juf Elodie Loockx tweede kleuterklas Juf Olivia Verdood derde kleuterklas Juf Nadine Maupin Prins Boudewijnschool - onthaalklas en eerste kleuterklas Juf Chantal Dewaelsche - tweede en derde kleuterklas Juf Lien Doms Paul Hymansschool - onthaalklas en eerste kleuterklas Juf Karen Cordemans - tweede en derde kleuterklas Juf Dorien Spreutels Leerkracht Bewegingsopvoeding: Juf Gaëlle Roels Lager onderwijs Zorgondersteuner lagere school Zorgondersteuner lagere school Patricia Van Aerschot Mireille Franck - eerste leerjaar: Juf Vanessa Verbruggen - tweede leerjaar: Juf Lynn Pessendorffer - derde leerjaar: Juf Isabelle Anneessens - vierde leerjaar: Juf Nele De Martelaere - vijfde leerjaar: Juf Tine Gryseels - zesde leerjaar: Juf Lotte Desteghe Bijzondere leerkrachten - R.K. Godsdienst: Meester Dany Debersaques - Protestantse godsdienst: Juf Cora Van Wassenberg - Zedenleer: Juf Linda Voorhelst Leerkracht Bewegingsopvoeding: Juf Christa Boonen

4 Toezichthoudend personeel in de voor- en naschoolse opvang: - Meneer Kristof Callebaut - Mevrouw Sakineh Ghalandari - Mevrouw Mounia Jbire - Mevrouw Myriam Marcelis - Mevrouw Josiane Meuleman - Mevrouw Christiane Nitelet - Mevrouw Jessica Phlips - Meneer Nicolas Wouters 3 Klassenraad De klassenraad is een team van personeelsleden (eventueel aangevuld met externe deskundigen) dat onder leiding van de directeur of zijn afgevaardigde samen de verantwoordelijkheid draagt voor de begeleiding van en het onderwijs aan een bepaalde leerlingengroep of een individuele leerling. 4 Schoolraad - De schoolraad heeft advies- en overlegbevoegdheid over een groot aantal onderwijsaangelegenheden. - Personeelsleden, ouders en leden uit de lokale gemeenschap maken deel uit van de schoolraad. - De schoolraad wordt om de vier jaar verkozen en vergadert minimaal éénmaal per jaar. - Contact ouderraad en schoolraad: ouderraad@prinsespaolaschool.be schoolraad@prinsespaolaschool.be De vertegenwoordiger van het schoolbestuur : Mevrouw Monique Halkin-Louis, Schepen van Onderwijs Mevrouw Sonja Laeremans De vertegenwoordigers van het personeel : Mevrouw Lotte Desteghe De vertegenwoordigers van de ouders Meneer Erwin Smits De vertegenwoordigers van de lokale gemeenschappen: Meneer Rudy Croon Mevrouw Imelda De Maegd De voorzitter bepaalt de agendapunten. De leden kunnen uiterlijk 10 kalenderdagen voor de vergadering een schriftelijke vraag stellen om een onderwerp aan de agenda toe te voegen.

5 5 Pedagogisch project Prinses Paola en wijkscholen 1. Verdraagzaamheid t.o.v. de medemens 2. Totale persoonlijkheidsontwikkeling 3. Samenhang en continuïteit 4. Actief en zelfstandig leren 5. Zorgbeleid 6. Brede kijk op de maatschappij 7. Gezonde, veilige en milieubewuste school 6 Schoolstructuur De directie bepaalt autonoom de indeling in groepen. De kleuters worden ingedeeld in groepen op basis van hun leeftijd. Bij een sterke aangroei van het aantal kleuters in de loop van het schooljaar kunnen de kleuters in een andere groep worden ingedeeld. Nieuwe groepsindelingen in de loop van het schooljaar gaan steeds in na een vakantieperiode. De lagere schoolkinderen worden ingedeeld in groepen op basis van hun leeftijd en hun leervorderingen. Het kind behoort tot een groep als het meer dan de helft van de activiteiten volgt in die groep. Voor bepaalde activiteiten kunnen de kinderen in één of meer andere groepen worden ingedeeld. De leerstof wordt klassikaal aangebracht. Er wordt ook tijd voorzien voor individueel werk, groepswerk en contractwerk. In alle groepen worden er uitstappen met een pedagogisch karakter gepland.

6 1 Inschrijving van de leerlingen Algemene bepalingen U kunt uw kind inschrijven op onze school: volgens de procedure van het LOP (lokaal overlegplatform) Let op: voor het 1 ste leerjaar dient u uw kleuter van de 3 de kleuterklas opnieuw in te schrijven. (Informatie krijgt u in de loop van het 1 ste trimester) De inschrijving gebeurt aan de hand van een officieel document zoals: - de siskaart van het kind - de identiteitskaart van het kind - - een uittreksel uit de geboorteakte - het trouwboekje van de ouders - - het bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister - de reispas voor vreemdelingen Bij de eerste inschrijving ontvangen de ouders deze informatiebrochure, het schoolreglement, de afsprakennota en o.a. volgende formulieren: - Instemming met het schoolreglement, de informatiebrochure en de afsprakennota - keuzeformulier godsdienst zedenleer - verklaring: inschrijving van de leerling in één school (De ouders ondertekenen een schriftelijke verklaring waarin ze bevestigen dat hun kind niet in een andere school is ingeschreven.) 2 Godsdienstkeuze - zedenleer vrijstelling In de kleuterschool wordt geen godsdienst/zedenleer keuze gemaakt. Bij de eerste inschrijving van een leerplichtig kind bepalen de ouders bij ondertekende verklaring of hun kind een cursus in één van de erkende godsdiensten of een cursus in de niet-confessionele zedenleer volgt. Bij het begin van elk nieuw schooljaar kan men deze keuze wijzigen. Indien de ouders deze keuze willen wijzigen vragen ze een formulier bij de directeur en bezorgen hem dit uiterlijk op één oktober van het lopende schooljaar. Ouders die op basis van hun religieuze of morele overtuiging bezwaren hebben tegen het volgen van één van de aangeboden cursussen godsdienst of niet-confessionele zedenleer kunnen op aanvraag bij de directeur een vrijstelling bekomen. De regering legt het model van de ondertekende verklaring en de procedure tot het bekomen van de vrijstelling vast. De school waakt erover dat de vrijgestelde leerlingen de vrijgekomen lestijden gebruiken voor de studie van hun eigen religie, filosofie of moraal.

7 3 Leerplicht en toelatingsvoorwaarden Kleuteronderwijs Kleuters kunnen pas worden ingeschreven in de school vanaf de datum dat ze de leeftijd van twee jaar en zes maanden bereiken. Als ze jonger zijn dan drie jaar, mogen ze pas een eerste keer naar school komen op één van de wettelijk opgelegde instapdata, nl.: - de eerste schooldag na de zomervakantie - de eerste schooldag na de herfstvakantie - de eerste schooldag na de kerstvakantie - de eerste schooldag van februari - de eerste schooldag na de krokusvakantie - de eerste schooldag na de paasvakantie. - de eerste schooldag na Hemelvaart Lager onderwijs Een kind is leerplichtig en wordt toegelaten tot het lager onderwijs op de eerste schooldag van september van het kalenderjaar waarin het de leeftijd van zes jaar bereikt. Ouders zijn verplicht ervoor te zorgen dat hun leerplichtig kind daadwerkelijk onderwijs volgt. Het lager onderwijs duurt in principe zes jaar. Afwijkingen Ouders kunnen hun kind één jaar langer in het kleuteronderwijs houden of één jaar vroeger het lager onderwijs laten beginnen. Deze beslissing kunnen de ouders pas nemen nadat ze het advies van zowel de klassenraad als het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) hebben ingewonnen. Deze afwijking blijft beperkt tot één jaar. Dit zijn leerplichtige leerlingen. De ouders dienen dan ook alle wettelijke verplichtingen daaromtrent te volgen. Ouders kunnen hun kind een zevende of achtste jaar in het lager onderwijs laten blijven. Voor de toelating tot het achtste jaar is een gunstig advies van de klassenraad en een advies van het CLB noodzakelijk. Ouders van een leerplichtig kind van vreemde nationaliteit moeten ervoor zorgen dat hun kind daadwerkelijk onderwijs volgt vanaf de zestigste dag na de inschrijving in het vreemdelingen- of bevolkingsregister.

8 4 Schoolverandering Elke schoolverandering tussen de eerste schooldag van september en de laatste schooldag van juni moet schriftelijk meegedeeld worden door de directie van de nieuwe school aan de directie van de oorspronkelijke school. Schoolverandering van het gewoon naar het buitengewoon basisonderwijs kan onmiddellijk van zodra de ouders over een inschrijvingsverslag beschikken. 5 Ouderlijk gezag in onderwijsaangelegenheden Bij de eerste inschrijving van het kind melden de ouders aan de directeur of zij al dan niet het ouderlijk gezag over het kind gezamenlijk uitoefenen. Indien de directeur een vermoeden heeft dat de ouders het ouderlijk gezag niet gezamenlijk uitoefenen of dat één van de ouders handelt zonder de toestemming van de andere ouder kan hij nadere informatie en eventueel een ondertekende verklaring vragen waarin de ouders de juiste informatie inzake uitoefening van het ouderlijk gezag verschaffen. De directeur geeft in dergelijke gevallen een overzicht van de respectievelijke bevoegdheden aan beide ouders. Organisatorische afspraken 1 Organisatie van de schooluren Voormiddag: De bel gaat om 8u35! *8u40 tot 9u30 *9u30 tot 10u20 een kwartier speeltijd *10u35 tot 11u25 *11u25 tot 12u15 Middagpauze (tijdens de middagpauze gaat de schoolpoort open vanaf 13u30 voor de leerlingen die thuis gaan eten) Namiddag: tien minuten speeltijd *13u50 tot 14u40 *14u40 tot 15u30 De school eindigt om 15u30 2 Voorschools toezicht De schoolpoort is s morgens open vanaf 7u30. Er is bewaking tot 8u40. Alle kinderen zijn verplicht naar de bewaking te gaan en mogen in geen geval op straat, in de gangen of op de speelplaats wachten of spelen.

9 De voorschoolse bewaking is betalend tot 8u15. 3 Naschools toezicht Iedere dag is er bewaking van 15u30 tot 18u30. Op woensdag is er bewaking van 12u15 tot 18u30. Voor de leerlingen van de lagere school is er studie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15u45 tot 16u30 voor het 1 ste, 2 de en 3 de leerjaar en van 15u45 tot 16u45 voor het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar.er wordt toezicht gehouden maar de kinderen werken zelfstandig. 4 Rijen Kinderen die te voet naar school komen worden 's middags en 's avonds begeleid in rijen: rij 1 : rij van de kinderen die door hun ouders worden afgehaald rij 2 : rij naar het Verheyleweghenplein en de Driesstraat rij 3 : rij naar de Plejaden rij 4 : rij naar de Roodebeeksesteenweg, de Meilaan en de G.Henrilaan rij 5 : rij naar de Tweehuizenweg, de Th.Decuyperstraat en de Roodebeeksesteenweg 5 Schoolverzekering Onze school heeft een verzekeringspolis bij ETHIAS. Iedere leerling is verzekerd tegen lichamelijke schade opgelopen bij ongevallen: op school tijdens alle schoolactiviteiten buiten de school tijdens elke activiteit die de school organiseert (schoolreis, extra-muros, sportdag, ) op weg naar school en naar huis Materiële schade is niet verzekerd. Wie en hoe verwittigen bij schade en ongeval? de directie op de hoogte stellen van het gebeurde een aangifteformulier voor een schoolongeval vragen het formulier door de dokter laten invullen, persoonlijke gegevens zelf invullen het formulier aan de directie terugbezorgen u krijgt een brief van de verzekering met een dossiernummer u vermeldt dit nummer op alle briefwisseling met de verzekering (medische attesten, attesten van genezing, onkostennota s, ) 6 Extra-murosactiviteiten Extra-murosactiviteiten zijn de activiteiten van méér dan één schooldag (zoals bijv. groenklassen, zeeklassen,...) georganiseerd voor een groep leerlingen die

10 plaatsvinden buiten de schoolmuren, waarbij de leerlingen deze lessen of activiteiten dienen te volgen. De extra-murosactiviteiten vormen een deel van het schoolgebeuren van de kinderen. Deze activiteiten worden ingepast in het leerprogramma van de school. We rekenen er dan ook op dat alle ouders hun toestemming geven hun kind te laten deelnemen aan deze activiteiten. (zie schoolreglement) De niet-deelnemende leerlingen worden opgevangen in de school, ze nemen deel aan een speciaal voor hen georganiseerde reeks van activiteiten, die zo dicht mogelijk aansluit bij de pedagogisch didactische aanpak die buiten de school aan de andere leerlingen wordt aangeboden. 7 Tarieven In het 2 de leerjaar gaan de leerlingen een week op groenklassen in Vieux-Genappe. In het 4 de leerjaar gaan de leerlingen een week op zeeklassen. Zij logeren in De Haan. In het 5 de en het 6 de leerjaar gaan de leerlingen op stadsklassen of op kasteelklassen. De meeste kosten zullen u per factuur worden aangerekend. Warme maaltijden: * Voor afbestellingen of bijbestellingen dient de administratie vóór 8u 30 en één dag vooraf verwittigd te worden op het nr.: 02/ * Tarieven: Voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe: De kleuters: 3,20 De lagere school: 3,60 Voor de grote gezinnen uit Sint-Lambrechts-Woluwe: De kleuters: 2,80 De lagere school: 3,10 Voor de inwoners buiten Sint-Lambrechts-Woluwe: De kleuters: 3,75 De lagere school: 4,00 Boterhammen maaltijden (= toezicht + soep): * Tarieven: Voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe: 0,85 Voor de grote gezinnen uit Sint-Lambrechts-Woluwe: 0,55 Voor de inwoners buiten Sint-Lambrechts-Woluwe:1,25 Drank: * Fruitsap: 0,50 per sapje * AA-melk: 0,30 per dag

11 Opvang: * Tarieven: - Ochtendopvang Voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe: 0,25 Voor de grote gezinnen uit Sint-Lambrechts-Woluwe: 0,20 Voor de inwoners buiten Sint-Lambrechts-Woluwe: 0,30 - Avondopvang Voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe: 1,30 Voor de grote gezinnen uit Sint-Lambrechts-Woluwe: 1,00 Voor de inwoners buiten Sint-Lambrechts-Woluwe: 1,60 - Hele dag Voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe: 3,75 Voor de grote gezinnen uit Sint-Lambrechts-Woluwe: 3,00 Voor de inwoners buiten Sint-Lambrechts-Woluwe: 5,00 Zwemmen & turnen Een zwemmuts is verplicht en wordt op het secretariaat besteld voor 7,50. Voor de kleuters bedraagt de betaling van de zwemlessen 1,35 per zwembeurt. Voor de leerlingen van de lagere school is de toegang gratis indien zij in de gemeente wonen en bedraagt de toegang 2, 05 indien zij buiten de gemeente wonen. Voor de leerlingen van het 3 de leerjaar is de toegang gratis. (beslissing genomen door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap) In de lagere school dragen de leerlingen voor de turnles een short en een t-shirt van de school. Deze zijn te koop op het secretariaat: 12,50 voor de short en 7,50 voor de t-shirt. 8 Revalidatie tijdens de lesuren Revalidatietussenkomsten tijdens de lesuren kunnen enkel schriftelijk worden aangevraagd door de ouders (of de voogd) van de leerling bij de directeur. Deze aanvraag moet vergezeld zijn van een verslag opgesteld door een geneesheer, een erkend revalidatiecentrum, een CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) of een dienst voor geestelijke gezondheidszorg. De klassenraad bestaande uit de directeur, de groepsleraar, de taakleraar en de vertegenwoordiger van het CLB geven advies over deze aanvraag. De revalidatietussenkomsten mogen niet meer dan twee lestijden van 50 minuten - per week bedragen. De revalidatietussenkomsten hebben bij voorkeur plaats in de school. De verplaatsingsduur tijdens de lesuren mag in geen geval meer dan 30 minuten per dag zijn.

12 9 Ouders en school In de lagere school zijn de schoolagenda en de mededelingenmap het eerste contact tussen school en ouders. Bij de kleuters is dit het heen-en-weermapje. Oudercontacten: - informatieavond : op donderdag 4 september 2014 om 17u30 in de refter. Nadien krijgt u uitleg van de juf/meester in de klas van uw kind. We eindigen om 19u30. - individuele contacten : november-december (voor alle kinderen) maart-april (lagere school) mei-juni (kleuterschool) - besprekingen met CLB : voor de 3de kleuterklas en het zesde leerjaar - informatieavond : overgang 3 de kleuterklas eerste leerjaar in de loop van de maand mei Occasionele contacten: De directeur en de leerkrachten zijn steeds bereid tot contacten met de ouders en dit liefst na afspraak.

13 Vakanties en vrije dagen : Schooljaar Het schooljaar begint op maandag 1 september 2014 Herfstvakantie van maandag 27 oktober 2014 tot zondag 2 november 2014 Wapenstilstand dinsdag 11 november 2014 Kerstvakantie van maandag 22 december 2014 tot zondag 4 januari 2015 Krokusvakantie van maandag 16 februari 2015 tot zondag 22 februari 2015 Paasvakantie van maandag 6 april 2015 tot zondag 19 april 2015 Paasmaandag maandag 6 april 2015 Feest van de arbeid vrijdag 1 mei 2015 Hemelvaartsdag donderdag 14 mei 2015 Brugdag vrijdag 15 mei 2015 Pinkstermaandag maandag 25 mei 2015 Facultatieve verlofdagen woensdag 13 mei 2015 (vóór Hemelvaart) dinsdag 26 mei 2015 woensdag 27 mei 2015 Pedagogische studiedagen woensdag 24 september 2014 woensdag 5 november 2014 woensdag 14 januari 2015 De zomervakantie vangt aan op woensdag 1 juli 2015

Je kunt je kind inschrijven op onze school:

Je kunt je kind inschrijven op onze school: Inschrijving 1.Hoe en wanneer Je kunt je kind inschrijven op onze school: op de opendeurdagen op de schooldagen tussen 9 uur en 12 uur op werkdagen van 1 tot 3 juli en vanaf 24 augustus tussen 9 uur en

Nadere informatie

Infobrochure. GBS Prinses Paola

Infobrochure. GBS Prinses Paola Infobrochure GBS Prinses Paola 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Situering van onze school.. Inschrijving van de leerling, leerplicht en toelatingsvoorwaarden Ouders en school

Nadere informatie

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders de Villegas de Clercampstraat 85 1853 Strombeek-Bever Tel. & fax: 02/267 19 91 E-mail: gbs.strombeek@telenet.be Inlichtingen voor de ouders Hoofdstuk 1 Situering

Nadere informatie

infobrochure

infobrochure infobrochure 2014-2015 Haverstraat 9 8400 Oostende 059 50 10 99 059 70 76 68 www.govogelzang.be directeur@govogelzang.be secretariaat@govogelzang.be inhoud Inhoud voorblad inhoud... 2 schooluren... 3 ons

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE Schooljaar 2015 2016

INFORMATIEBROCHURE Schooljaar 2015 2016 BS BEUKENBOS Groenstraat 29 31 1501 Buizingen tel: 02/360.03.11 bs.beukenbos@ringscholen.be www.beukenbos.be INFORMATIEBROCHURE Schooljaar 2015 2016 Bijlage bij het schoolreglement Hoofdstuk 1 : Situering

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: onze school

Hoofdstuk 1: onze school Inhoud Hoofdstuk 1: onze school 1.1 contactgegevens 1.2 schoolbestuur 1.3 personeel 1.4 oudervereniging 1.5 pedagogisch project 1.6 scholengemeenschap Hoofdstuk 2: algemene bepalingen 2.1 inschrijving

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met Bijlage 1 INSTEMMINGSFORMULIER schooljaar 2015-2016 exemplaar bestemd voor de school Bij elke inschrijving De heer en/of mevrouw,... ouder(s) van... geboren te... op... verklaart/verklaren in te stemmen

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met Bijlage 1 INSTEMMINGSFORMULIER schooljaar 2016-2017 exemplaar bestemd voor de school Bij elke inschrijving De heer en/of mevrouw,... ouder(s) van... geboren te... op... verklaart/verklaren in te stemmen

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Infobrochure. GBS Prinses Paola

Infobrochure. GBS Prinses Paola Infobrochure GBS Prinses Paola 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Situering van onze school.. Inschrijving van de leerling, leerplicht en toelatingsvoorwaarden Ouders en school

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt!

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt! infobrochure Inhoud inhoud... 3 voorwoord... 4 schooluren... 5 ons aanbod... 5 leerplicht afwezigheden... 6 middagmalen... 7 facturatie... 7 aanwezigheid op school... 8 opvang buiten de schooluren...

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 Zaal Weyteveldfeest

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2018-2019 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent

WELKOM. boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent WELKOM Het boekje van Basisschool Sint-Paulus Nieuw Gent Afspraken en Info Schooljaar 2018-2019 1 A Agenda - De schoolagenda vormt een schakel tussen de ouders en de school. Een agenda is een communicatiemiddel

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Verslag oudercomité Sint Juliaan 18 juni 2013

Verslag oudercomité Sint Juliaan 18 juni 2013 Verslag oudercomité Sint Juliaan 18 juni 2013 Aanwezig : Juf Pascale, Julie de Bergeyck, Christine Farneti, Florence Leunens, Michel Marie, Bernadette Nieuwenhuys 1. Goedkeuring vorig verslag : de vorige

Nadere informatie

Infogids schooljaar

Infogids schooljaar Infogids schooljaar 2017-2018 Kouterbaan 8 te Opwijk Van harte welkom in onze school www.de-knipoog.be Vrije Basisschool De Knipoog Kouterbaan 8 1745 Opwijk 052/35 86 65 0477/32 88 81 schooldroeshoutmazenzele@hotmail.com

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Vrije Basisschool St.-Jozef Santhovenstraat 1B, 8434 Lombardsijde 058/23 56 35 directie@stjolo.be www.stjolo.be algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Bijlagen Schooljaar 2016-2017 BIJLAGEN

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet PERSONEELSBEZETTING 2016-2017 Directeur An Van Neste Peuterklas 1 ste kleuter 2 de kleuter 3 de kleuter Ambulant kleuter Bewegingsopvoeding kleuter Kinderverzorgster Zorg kleuter Greet Meersman Mieke Botterman

Nadere informatie

Intern reglement van de school

Intern reglement van de school Artikel 1 Algemeen 1. Vestigingsplaats Stedelijke freinetschool Mandala 1 Jozef-II straat 28 9000 Gent Tel. 09/ 225 12 42 Fax. 09/ 225 15 34 e-mail directeur: mandala.dir@stad.gent.be Stedelijke freinetschool

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project GO! Onderwijs van de Vlaam se Gemeenschap Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project Ondergetekenden (naam ouder(s)) en (naam van de leerling(e)), uit klas van school bevestigen hierbij

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Gelet op de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, inzonderheid op artikel 7;

Gelet op de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, inzonderheid op artikel 7; BVR tot organisatie van het schooljaar. Goedkeuringsdatum: 17 april 1991 Publicatiedatum: B.S.11/07/1991 COORDINATIE B.Vl.R. 15-12-1993 - B.S. 8-3-1994 B.Vl.R. 31-8-2001 - B.S. 24-10-2001 De Vlaamse Regering,

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

INFO schooljaar

INFO schooljaar INFO schooljaar 2016-2017 Het Regenboogteam Data rapporten en oudercontacten Prijzen maaltijden, drankjes en fruitproject Vakanties, vrije dagen en pedagogische studiedagen Activiteiten HET REGENBOOGTEAM

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong

INFOBROCHURE. Basisschool De Sprong. Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik. Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar. Basisschool De Sprong INFOBROCHURE Voor leerlingen van 7 tot 12 jaar Burg. Philipslaan 78 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81 089/56.04.82 Email

Nadere informatie

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren).

Of u nu een nieuwe ouder bent, of al even meedraait op school, toch kunnen er nog vragen zijn over de school van uw kind(eren). Stationsstraat 81 3370 Boutersem 016/73 34 29 www.godenotelaar.be email: directie.nobro@gmail.com bs.boutersem@gmail.com Belangrijke weetjes over onze school: Beste ouders, Of u nu een nieuwe ouder bent,

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders III Het reglement 1. Engagementsverklaring Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders We doen dat omdat we partners zijn in de opvoeding van uw kind. Het is goed dat u zicht hebt op

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel:

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel: Nieuwsbrief juni Ninove, maandag 22 juni 2015 Beste ouders Vakantie! De boeken dicht. De wereld open. Halsoverkop tuimel ik in het gras zwier aan touwen van plezier fietsen en ritsen reizen holderdebolder

Nadere informatie

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar

INFOBROCHURE. Kleuterschool Het Sprongetje. Koningin Astridlaan Maaseik. Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar INFOBROCHURE Kleuterschool Het Sprongetje Voor kleuters van 2,5 tot 4 jaar Koningin Astridlaan 91 3680 Maaseik Contactgegevens Directie Linde Verstappen Secretariaat Wannes Machiels Telefoon Telefoon 089/56.04.81

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie