Doe-het-zelf handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doe-het-zelf handleiding"

Transcriptie

1 Doe-het-zelf handleiding Met de doe-het-zelf formule kan je onze games spelen waar en wanneer je wil en dit tegen een lage prijs! Een groepsactiviteit was nog nooit zo leuk én betaalbaar! Wij hebben de game helemaal voor je klaargemaakt, je hebt er geen voorbereidingswerk aan. Gewoon naar buiten gaan en spelen maar! 1. Speel waar en wanneer je wil Als je met je eigen toestellen speelt, dan ben je aan niets of niemand gebonden: je speelt waar en wanneer je wil. Je kan op elke plek ter wereld spelen, zolang er maar een kaart van bestaat. Op de website openstreetmap.org kan je de beschikbare kaarten bekijken. Daarnaast heb je voor onze interactieve spelen ook een goede dekking van een telefoonnetwerk nodig. In stedelijke gebieden heb je die zo goed als altijd. Let wel, The Target: Off Radar speel je het best in een stad met een mooie stratenlabyrinth. Vind je er maar een handvol straten, kies dan een grotere stad, zo niet is de achtervolging snel voorbij!

2 2. Speel op je eigen toestel Je kan The Target: Off Radar of je eigen smartphone of tablet spelen. De app werkt op alle iphones (v.a. iphone 4s) en alle ipad met een 3G of 4G-verbinding. Android telefoons en tablets moeten voldoen aan deze minimum-vereisten: schermresolutie: processor: geuheugen: schermgrootte: Android: data verbinding: min. 480X800 pixel min Mhz (1GHz) min. 1GB RAM min. 4 min. versie 4.1 3G of 4G De meeste Android modellen voldoen aan deze vereisten. In de telefoon of tablet moet een SIM-kaartje zitten die mobiele data toelaat. Kan je met je toestel surfen op het web of apps zoals Instagram en Facebook gebruiken, dan kan je ook onze games spelen! Verwacht zo n 10 tot 15 MB dataverbruik per telefoon voor 1 spelletje. 3. Je spel voorbereiden App & PlayZone Je spel opzetten is echt kinderspel. Download eerst de app The Target: Off Radar op je smartphone of tablet en maak dan je account aan op de PlayZone. De PlayZone is een online platform waar je spelcodes kan aankopen, je spelen beheren, je vrienden uitnodigen, enz. Je PlayZone gegevens geven je ook toegang tot de app. Vraag de andere spelers ook de app te downloaden en een PlayZone account aan te maken, zodat ze in de The Target: Off Radar app kunnen inloggen en samen met jou spelen. Betaling Het downloaden van de app is gratis. Wil je spelen, dan moet je een spelcode aankopen in de app of op de PlayZone. Je betaalt dan meteen voor de hele groep en je deelt deze code met de andere spelers. Een spelcode kost je 60 voor 2 uur spelplezier. Deze twee uur zijn te gebruiken binnen een termijn van 12 uur na de eerste activatie van die code (m.a.w. na de start van je eerste spel met die code). Je kan met één code meerdere spelen starten, op voorwaarde dat de totale duur niet langer is dan 2 uur.

3 Android gebruikers kunnen een spelcode aankopen via de PlayZone. De betaling gebeurt dan via PayPal en je vult de code manueel in de app in. Je kan ook een spelcode rechtstreeks in de app kopen met een 'in app purchase'. Het bedrag wordt dan verrekend via de credit kaart die aan je Google Play Store account gelinkt is. ios gebruikers kunnen spelcodes enkel rechstreeks in de app aankopen. Het bedrag wordt verrekend via je itunes account. 4. Je eerste spel starten Spelregels Voor je begint, neem je best even de spelregels van The Target: Off Radar door. Je kan de instructie video online bekijken en krijgt acheteraf nog een samenvatting van spelregels in de app zelf. Voor een optimale spelervaring is het best dat ook de andere spelers de regels kennen. De teams The Target: Off Radar speel je met één gangsterteam (of 1 gangster) en twee tot vijf politieteams. We raden je aan om teams van max. 3 spelers samen te stellen. Zo blijft je spel dynamisch en zal niemand zich uitgesloten voelen omdat hij/zij niet op het scherm kan volgen. Per spel zit je dus aan een maximum van 18 spelers. Ben je met meer, dan kan je de groepjes ofwel ietsje groter maken, ofwel een tweede of zelfs derde game spelen die volledig simultaan en gescheiden verloopt. Met 24 spelers bijvoorbeeld, kan je de hele groep opdelen verdelen over 2 simultane games, met 36 over 3 games. Toestellen Per team heb je één toestel (tablet of smartphone) met 3G of 4G verbinding nodig. Op elk toestel open je de The Target: Off Radar app en log je in met een PlayZone account. Alle toestellen moet voldoen aan de bovenvermelde technische verreisten. Je kan verschillende types toestellen gebruiken binnen hetzelfde spel. Zo kan je bijvoorbeeld perfect spelen als het eerste team een ipad heeft, het tweede een Android tablet, het derde een iphone 5s en het laatste een Android smartphone. Het enige wat je moet doen, is dezelfde spelcode ingeven om zo samen in het spel te zitten. LET OP: Voor het spel moet de batterij van elk toestel volledig opgeladen zijn. De GPS en data verbinding verbruiken veel energie. Je neemt best ook je lader mee voor na het spel.

4 5. Vragen? Hier vind je alvast een antwoord op de meest voorkomende vragen. Heb je een andere vraag? Mail ons even op Ik gebruik ios, waarom kan ik niet op de website betalen? We zouden het zelf ook liever anders zien, maar Apple verplicht ons om alle inkomsten te genereren via de app zelf. De aankoop moet met een zogenaamde in app purchase verlopen. Je betaalt dan via de credit card kaart die verbonden is met je itunes account. Android gebruikers kunnen spelcodes aankopen via de app of via de PlayZone. Hoe lang kan ik spelen? Je kan 120 minuten spelen binnen een termijn van 12 uur na de eerste activatie van je spelcode. Dit betekent dat je na de start van je eerste spel met een spelcode 12 uur de tijd krijgt om je 120 spelminuten te gebruiken. Als je eerste spel bijvoorbeeld 25 minuten duurt, dan heb je nog 95 minuten over voor andere spelsessies. Je kan tussen twee spelen uiteraard even pauseren zonder spelminuten te verliezen. The Target: Off Radar is een actief spel en neem van ons aan dat na 120 minuten de meesten onder ons best uitgeput zijn! Je moet ook rekening houden met de capaciteit van je batterij: na 120 minuten is deze wellicht helemaal leeg. Hou er dus rekening mee dat je na het spel een oplader kan gebruiken en dat je voor het spel je toestel helemaal dient op te laden! Waar kan ik spelen? Je kan in elke stad ter wereld spelen, zolang er maar een Open Street Map van bestaat (zie openstreetmap.org). Je hebt er ook een goede dekking van een telefoonnetwerk nodig. Het spel is ook het leukst als de stad uit een mooie stratenlabyrinth bestaat. Vind je er maar een handvol straten, kies dan een grotere stad, anders is de achtervolging snel voorbij! Start het spel op in een aangename wijk van de stad zonder druk verkeer. De applicatie zal automatisch een spelgebied afbakenen van 1km2 rond dit startpunt.

5 Met hoeveel kan ik spelen? Je kan The Target: Off Radar met 3 tot 18 personen spelen. We raden een maximum van 18 spelers zodat je met drie spelers per team zit. Dit houdt het spel dynamisch. Maak je een team groter dan 3 spelers, dan wordt het spel minder leuk, want een aantal spelers kan dan nog moeilijk volgen op het scherm of ze vertragen de rest van de groep. Bij drie spelers heb je twee agenten die jacht maken op 1 gangster. Nog leuker is om in kleine teams te spelen: je vormt dan groepjes van 2 tot 3 spelers in een agenten- of gangsterteam. Deze spelers lopen dan achter 1 toestel aan. Ben je met meer dan 18 spelers, dan kan je 2 of 3 spelen simultaan spelen. In elk spel maken dan 2 tot 6 agententeams jacht op een gangsterteam. Deze spelen lopen volledig naast elkaar. Hoe moet ik mijn toestel instellen? Dat gaat heel makkelijk. Zorg er voor dat je toestel verbonden is met het internet. Als je webpagina s kan bekijken, is dit al in orde. Daarnaast moet ook je GPS aan staan. Dit kan onder instellingen/... Je zet ook het best de WIFI-verbinding uit. Zo niet, zal het toestel tijdens het spel voortdurend een verbinding proberen te leggen met allerlei WIFI-hotspots en loop je het risico om geregeld zonder netwerkverbinding te spelen. Moet ik betalen om de app te kunnen downloaden? Het downloaden van de app is gratis. Wil je spelen, dan moet je een spelcode aankopen in de app of op de PlayZone. Je betaalt dan meteen voor de hele groep en je deelt deze code met de andere spelers. Android gebruikers kunnen kiezen om spelcodes via de app aan te kopen (betaling via de Play Store) of via de PlayZone (betaling via PayPal). Speel je op een iphone of ipad, dan kan je spelcodes enkel via de app aankopen en betalen via itunes.

6 Kan ik ook met een tablet spelen? Natuurlijk! Je kan wel alleen spelen met tablets die ook 3G-verbindingen kunnen leggen via een SIM-kaart. Op tablets met enkel WIFI werken onze games niet. Hoeveel data verbruik ik tijdens een spel? Tijdens een spel verbruik je zo n 10 tot 15 MB aan data, vooral voor het downloaden van de spelkaarten. Speel je nadien in hetzelfde spelgebied, dan kan je dataverbruik tot de helft dalen. Moet ik vooraf vragen of opdrachten vastleggen voor het spel? Dat is niet nodig. De app zal automatisch alle spellocaties voor je bepalen bij de start van het spel en eens je de spelregels hebt doorgenomen, kan je meteen beginnen spelen! Er is dus geen voorbereiding nodig. Op welke praktische zaken moet ik letten voor een spel? Het belangrijkste is dat je volledig opgeladen toestellen bij je hebt die geschikt zijn om onze games op te spelen. Kies een aangenaam spelgebied dat zo verkeersvrij mogelijk is, dit maakt het spel heel wat leuker en veiliger! Laat je medespelers ook weten dat ze het best makkelijke kledij en schoenen aantrekken, zodat ze vlot kunnen rondlopen in de stad. Ten slotte: je speelt het best niet tijdens massa-evenementen in de stad. Op zulke momenten kan het mobiele netwerk wel eens oververzadigd geraken en wordt het moeilijk om onze games te spelen. Wat is het verschil tussen het spelen onder begeleiding en de doe-het-zelf formule? Als je onder begeleiding speelt, dan wacht een spelbegeleider je op voor het spel. De begeleider heeft de geschikte speltoestellen bij zich, opgeladen en klaar voor het spel. Hij/zij geeft de speluitleg en start de toestellen en de app helemaal voor je op. Tijdens het spel blijft de spelbegeleider beschikbaar voor al je vragen. Een deel van de spelers

7 verkiest deze service boven de doe-het-zelf formule waarbij je zelf voor de toestellen zorgt. Je downloadt de game op een app store en bekijkt de speluitleg vooraf of bij het opstarten van de app. We doen ons uiterste best om onze apps zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, zodat je ook zonder spelbegeleider een fantastische ervaring krijgt. Het prijskaartje van de begeleide spelformule ligt uiteraard een stuk hoger door de verplaatsing en aanwezigheid van een spelbegeleider voor en tijdens het spel en de kostprijs van de ontleende telefoons met SIM-kaarten. Kan ik The Target: Off Radar ook spelen met iemand die minder mobiel is? We krijgen vaak de vraag of zwangere vrouwen kunnen meespelen en het antwoord is Ja, als ze meespelen met een politieteam dat het wat trager aan zal doen. Een gangsterteam moet heel beweeglijk zijn en dit is niet aan te raden in je zwangerschap. Hetzelfde geldt voor alle andere spelers met een letsel of handicap.

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt All-in pakket Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt huistekoop.tv Postadres Heyendaalseweg 32 6524 SM Nijmegen Email: info@huistekoop.tv Twitter: @huistekooptv Cees van Dongen: +31 (0) 6 4623

Nadere informatie

Wat leuk dat u met uw groep(en) de experience Geld en je leven!

Wat leuk dat u met uw groep(en) de experience Geld en je leven! Docentenhandleiding Geld en je leven! Inleiding Wat leuk dat u met uw groep(en) de experience Geld en je leven! van de Nederlandsche Bank (DNB) gaat bezoeken. In deze experience wordt op een interactieve

Nadere informatie

m s Peuters en kleuters op internet Onder redactie van Remco Pijpers Onderzoekers Stefanie Jansen Clare Brouwer Marion Duimel

m s Peuters en kleuters op internet Onder redactie van Remco Pijpers Onderzoekers Stefanie Jansen Clare Brouwer Marion Duimel a pp noot ui Peuters en kleuters op internet m s Onder redactie van Remco Pijpers Onderzoekers Stefanie Jansen Clare Brouwer Marion Duimel Met medewerking van Justine Pardoen Peter Nikken 2 app oo n t

Nadere informatie

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor?

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Een bevalling is niet niks. Sterker: bevallen is erg spannend. Vooral als het je eerste kindje is. Maar ook bij een tweede of volgende kindje weet je natuurlijk nooit

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een bedrijfsbezoek voorbereiden. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een bedrijfsbezoek voorbereiden. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl Privacy statement Vodafone Libertel B.V. Januari 2015 Vodafone.nl 0 Privacy Statement 1. Introductie privacy statement Vodafone biedt veel verschillende soorten diensten aan. Om die diensten goed te laten

Nadere informatie

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt

Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Ontslag, en nu? Wat u moet weten als u ontslag krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Colofon Eindredactie: Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs Ontwerp: www.dotplus.be De gids is een uitgave van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs

Nadere informatie

Hoe werkt Rechtwijzer?

Hoe werkt Rechtwijzer? Informatieblad Hoe werkt Rechtwijzer? Met het vernieuwde online platform Rechtwijzer uit elkaar maakt u zelf een helder en volledig scheidingsplan. Kies voor de beste oplossingen, stap voor stap, samen

Nadere informatie

Welk weer het ook wordt

Welk weer het ook wordt Welk weer het ook wordt Je blijft zelf invloed houden op je eigen pensioen www.pensioenpostnl.nl Pensioenfonds PostNL heeft een nieuwe pensioenregeling. Deze regeling geldt per 1 januari 2014. Nieuwe pensioenregeling

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Moeten we het rijbewijs al afpakken?

Moeten we het rijbewijs al afpakken? Moeten we het rijbewijs al afpakken? Dilemma's bij dementie. Handleiding voor het gesprek met mantelzorgers. In een viertal films vertellen 10 mantelzorgers over 4 dilemma's die spelen bij de zorg voor

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 >

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > evisie Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > Rabo evisie op online verkoop, november 2011 Visie pag. 44 t/m 51 > Cases pag. 52 t/m 53 > Colofon pag. 54 > Werk

Nadere informatie

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) 339 Colofon Nederlandse editie 4.8, januari 2015. Kijk op http://paulusveltman.nl/handleiding-twitter.html voor de meest recente versie van dit boekje. De Engelse vertaling is te downloaden op http://paulusveltman.com/twitter-guide.html.

Nadere informatie

Opinie per ipad. Een onderzoek naar de gebruiksaspecten van de ipad applicatie van Elsevier. Ruben Logjes Sander Kruitwagen. Juni 2011.

Opinie per ipad. Een onderzoek naar de gebruiksaspecten van de ipad applicatie van Elsevier. Ruben Logjes Sander Kruitwagen. Juni 2011. Opinie per ipad Een onderzoek naar de gebruiksaspecten van de ipad applicatie van Elsevier Ruben Logjes Sander Kruitwagen Juni 2011 Een 3D-rapport Inhoudsopgave 1 Samenvatting... 5 2 Inleiding... 7 2.1

Nadere informatie

LESPAKKET KINDERRECHTEN

LESPAKKET KINDERRECHTEN LESPAKKET KINDERRECHTEN 1 schrijf op Met dit lespakket maken kinderen in Nederland kennis met de Rechten van het Kind. Zij leren welke rechten kinderen hebben en waarom deze zo belangrijk zijn. Ook krijgen

Nadere informatie

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN

EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN EFFECTIEF OMGAAN MET BEZWAREN Er zijn een heleboel redenen die door een klant gebruikt worden om nee te zeggen. Echter, de zogenaamde tegenwerpingen en bezwaren zijn veelal dooddoeners. Je zal dus moeten

Nadere informatie

Doelen stellen en bereiken. Een gratis ebook van YourCoach

Doelen stellen en bereiken. Een gratis ebook van YourCoach Doelen stellen en bereiken Een gratis ebook van YourCoach Inhoudstabel Inleiding De vuile waarheid over doelen stellen: DOPA Moet je dan echt doelen hebben? Van abstract naar concreet: jouw doelen ontkleed

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie