IN 2012 EN 2013 ZIJN IN METRO- VANCOUVER MEER BOUWPROJECTEN UITGEVOERD DAN IN HEEL NEDERLAND.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IN 2012 EN 2013 ZIJN IN METRO- VANCOUVER MEER BOUWPROJECTEN UITGEVOERD DAN IN HEEL NEDERLAND."

Transcriptie

1 Walas Concepts, Vancouver 2014

2 2 IN 2012 EN 2013 ZIJN IN METRO- VANCOUVER MEER BOUWPROJECTEN UITGEVOERD DAN IN HEEL NEDERLAND. Veel van die vastgoedprojecten willen een showcase zijn voor design en duurzaamheid. Europese merken en innovaties krijgen er volop de kans. Dudoc biedt Nederlandse bedrijven een permanente plek middenin deze hyperactieve markt. Centre for Dutch Design and Urban Development, 1445 West Georgia Street Vancouver BC V6G 2T3 Canada. Heerlen/Vancouver, 07/2013 HG van Straaten tel: cell Walas Concepts BV Kloosterweg CN Heerlen The Netherlands Walas Concepts Inc. (on Granville Island) # Maritime Mews Vancouver BC V6H 3W7 Canada

3 3

4 4 Een permanent Centrum voor Nederlands vernuft in Vancouver. Meer en meer Nederlandse bedrijven zoeken een basis in Vancouver, de economisch bruisende stad aan de westkust van Canada. Daar wordt nu meer ontwikkeld en gebouwd dan in heel Nederland. Een perfect startpunt voor de Noord-Amerikaanse markt, een prima hub naar Azië. Walas Concepts (Nederland en Canada) gaat in oktober 2014 van start met het Dudoc-project, een Centrum voor Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid en de gebouwde omgeving. Jarenlange ervaring, een goed lokaal netwerk, een professioneel team en ready to go for it. Hierna kunt u lezen waarom wij wellicht ook voor u een uitstekend en effectief platform kunnen bieden. EEN PLATFORM VOOR NEDERLANDSE DUURZAME BEDRIJVEN IN VANCOUVER. NA MEER DAN 20 JAAR ERVARING IN VANCOUVER KEN IK GEEN STAD MET BETERE KANSEN VOOR DUURZAME ONTWIKKELING EN DE INNOVATIE VAN HET NEDERLANDS BEDRIJFSLEVEN. HG van Straaten CEO of Walas International, World of Walas Netherlands, Canada.

5 Bruisende Wereldstad Vancouver. 5 Vancouver is de grootste stad van Brits Columbia, Canada, en het centrum van de gelijknamige stedelijke agglomeratie. Vancouver staat bekend om haar spectaculaire ligging aan de Grote Oceaan, aan de voet van de Coast Mountains en omringd door imposante wouden. De stad heeft een nog doorgroeiend inwonertal van (in 2011), en in Metro-Vancouver wonen bijna 2,4 miljoen mensen. Verwacht wordt dat dit er de komende tien tot vijftien jaar tot 1,2 miljoen inwoners zouden kunnen bijkomen. De haven van Vancouver is één van de belangrijkste ter wereld. Door de lage productiekosten is het is ook de derde stad van Noord-Amerika als het gaat om de filmindustrie. Hierdoor wordt Vancouver soms ook wel Noord Hollywood genoemd. Vancouver heeft belangrijke gemeenschappen uit China, Japan en Korea. De toegang tot investeringen uit die landen is groot. Vancouver is een magneet voor evenementen en conferenties, waarbij het fungeert als knooppunt tussen Azië, Noord-Amerika en West-Europa. In 2010 organiseerde Vancouver de Olympische Winterspelen. Het voormalig Olympisch dorp is nu een showcase voor duurzame ontwikkeling. Toerisme, filmindustrie, nieuwe media, educatie en projectontwikkeling zijn stevige pijlers van de lokale economie. Bosbouw en houtindustrie zijn nog steeds van enorm belang in de provincie. De nabij gelegen Fraser Valley wordt ook wel een Food Valley genoemd, met veel Nederlandse historie in de landbouw. Nieuwe agro-business en innovaties vinden hun weg hiernaar toe. De Economist en the Economist Intelligence Unit vinden Vancouver een van de meest leefbare en economisch veerkrachtige steden ter wereld. Het vestigings- en belastingklimaat is gunstig.

6 6 Sinds december 2008 is Gregor Robertson de burgemeester van Vancouver. De burgemeester en het stadsbestuur, maar opvallend genoeg ook haar inwoners, zetten stevig in op duurzaamheid, gezondheid, vers voedsel en groene innovaties. Er zijn weinig steden, die zich daar meer open voor stellen. Een perfecte stad voor het Nederlands bedrijfsleven om zich daar te ontplooien. Vancouver is een uitstekende opening naar de Noord- Amerikaanse markt, of een springplank naar de Aziatische markten. Inmiddels is Vancouver Toronto voorbij als duurste stad van Canada. De economie is ongekend sterk, multifunctioneel en open. De stad staat bekend om haar hoge levenskwaliteit en als zodanig al 11 jaar achtereen nummer 1 op de wereldranglijst. Kortom: Vancouver is Hot! VANCOUVER S ECONOMIC VISION: A HIGH-PERFORMING ECONOMY THAT SUCCESSFULLY LEVERS THE CITY S GLOBAL PROFILE AND ITS MOMENTUM AS A CENTRE OF INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP. Mayor Gregor Robertson, Chair of Vancouver Economic Commission

7 Wereldstad Vancouver. 7 Vancouver wordt voortdurend genoemd in de lijstjes van meest leefbare stad, Green Cities, belastingklimaat, bereikbaarheid, business klimaat, en kennisniveau. Mensen wonen er graag en ontplooien zich op vele fronten. Economisch gaat het de stad al jaren voor de wind. De bestedingskracht van de inwoners is groot en groeit. De bevolking groeit. De omvang van binnen-en buitenlandse investeringen groeit! Met de pragmatische instelling en hoogwaardige kennis heeft Nederland Vancouver heel wat te bieden. Walas Concepts, wil met Dudoc het Nederlands bedrijfsleven een permanent en hoogwaardig platform bieden om zich te laten zien en te ontplooien. Vaste voet aan de grond. Een must om te groeien.

8 8

9 Economie en Business Vancouver. 9 Vancouver behoort al twee decennia tot de meest succesvolle en leefbare steden ter wereld. Na de Wereldexpo in 1986 heeft de stad zich ontwikkeld tot een ongekend bruisende stad. Projectontwikkeling is volop gaande. Het einde daarvan is nog lang niet in zicht. Het stadsbestuur heeft zich voorgenomen om Greenest City in the World te worden. Een perfecte voedingsbodem voor duurzaamheid en innovatieve bedrijven die hierop willen aansluiten. Volgens o.a. Price Waterhouse Coopers zullen de van oudsher leidende steden als Londen, New York, Parijs en Hong Kong hun rol als top performers moeten afstaan aan groeiende krachtsteden als Vancouver en Melbourne. Vancouver is één van de veelbelovende stedelijke conglomeraten van de toekomst. CANADA IS EEN OPEN IMMIGRATIELAND: HET IS EENVOUDIGER JE DAAR TE VESTIGEN DAN IN DE USA. Een work permit is eenvoudiger te verkrijgen dan in de VS. Dat geldt ook als u technisch talent uit Azië zou willen inzetten, of als uw bedrijf in de eerste opbouw vooral van korte zakelijke bezoeken afhankelijk is.

10 10 Van oudsher heeft Vancouver veel hoofdkantoren van de provinciale mijnindustrie en bosbouw. De provincie bulkt van de grond- en delfstoffen en mede daardoor is er ook veel venture capital aanwezig. Toerisme en international business conferences, zoals o.a. GLOBE, SustanaBUILD en BUILDex, zijn een stevig onderdeel van de economie en maken Vancouver ook een uitgelezen hub voor zakelijk expansie naar Azië. De stad is erop gericht om voor het bedrijfsleven in alle opzichten een gunstig klimaat te scheppen. Wie zich er goed laat zien, heeft een uitstekende kans om er te slagen.

11 Gegevens Vancouver 11 Bevolking Stad Urban Metro Lower Mainland Province Tijdzone PST, Pacific Standard Time (-9 uur Amsterdam) Vliegtijd Amsterdam Vancouver vv plm 9 uur. Oppervlakte 115 km 2 3 e Metropool van Canada Meest leefbare stad ter wereld volgens Economist, UN Habitat (11 x op rij). Sterk groeiende economie. Zeer aantrekkelijk fiscaal klimaat. Duurste stad van Noord-Amerika. Zeer sterke vastgoed- en woningmarkt. Perfecte uitvalsbasis voor Aziatische markten. Het weer in Vancouver::

12 12

13 Duurzaam Vancouver. 13 Vancouver en de omringende steden nemen duurzaamheid en het milieu bijzonder serieus. Deze worden als economische kracht voor de toekomst van de stad gezien en men wil graag een voorbeeld voor de rest van de wereld zijn. En met enig recht van spreken. Duurzaamheid is zowel bij de consument als bij de overheid een belangrijk gegeven. Men wil zich onderscheiden. Daarmee biedt Vancouver een geweldige voedingsbodem voor nieuwe en aanvullende technieken, innovaties, design en operationele toepassingen. De milieu-en klimaatdoelen zijn alom aanwezig. Ze zijn verwoord in het Greenest City Action Plan, dat Vancouver in 2020 de groenste en meest duurzame stad ter wereld moet maken. Inmiddels is de stad als zodanig al erkend als meest duurzame in Canada, nummer twee in Noord-Amerika en nummer drie in de wereld. Maar voor de stad is dat niet genoeg. Vancouver is meer dan groen en duurzaam. De lokale economie biedt een afgewogen balans tussen economische ontwikkeling, vastgoedontwikkeling en de modernisering van de oude bestaande economische sectoren, aangevuld door meer technische en sociale duurzaamheid. Nieuwe industrieën in clean tech, life sciences en biotech vestigen zich in de stad. Clean Tech. Green Tech. Duurzaamheid. Innovatie. Ook (en misschien vooral) voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn hier volop kansen.

14 14 GREENEST CITY DE KLIMAATDOELEN EN HET MILIEUBELEID VAN VANCOUVER ZIJN DUIDELIJK OMLIJND IN HET GREENEST CITY ACTION PLAN.

15 Conclusie: Wat een plek voor Dudoc! 15 Vancouver is dus een buitengewoon kansrijk en interessant gebied voor uw bedrijf. Het is van belang om een stevige aanwezigheid te hebben om die kansen te kunnen verzilveren. Walas Concepts biedt u die mogelijkheid met Dudoc, een centrum voor Dutch Urban Development en Design. Dudoc biedt een toplocatie als uitvalsbasis; permanent presence, een must om zakelijk te groeien; een uitgebreid servicepakket is mogelijk; een deskundig en ervaren team in Nederland en Canada; een pro-actief marketing en PR beleid, met een goed lokaal netwerk; een intensieve activiteitenkalender; een mobiele werkplek voor uw lokale en reizende medewerkers; een in overleg met u op maat afgestemd aanvalsplan; een sterke inbedding in de stad en de regionale netwerken.

16 16 DUDOC VANCOUVER: EEN CENTRUM VOOR NEDERLANDSE BEDRIJVEN IN DUURZAAMHEID, STEDELIJKE ONTWIKKELING, CLEAN TECH EN MEER. EEN SPRINGPLANK VOOR INTERNATIONAL BUSINESS.

17 Downtown Vancouver. Vergoot op rechterpagina. 17

18 18 DUDOC toplocatie downtown West Georgia Street Walas is eveneens actief op Granville Island.

19 Locatie Dudoc zal de komende jaren zijn gevestigd aan de westzijde van Downtown Vancouver, op de rand van Coal Harbour en het vermaarde West End. Hier komen in een punt vanuit de stad twee belangrijke toegangswegen samen, namelijk West Georgia Street en West Pender Street. 19

20 20 Downtown Vancouver West Georgia Street Nabij Coal Harbour en West End. Goede zichtlocatie. Gunstig parkeerregime. Bereikbaarheid prima.

21 Voorbeeld van indeling op Dudoc locatie. 21

22 22

23 Twee manieren om deel te nemen. 1. Servicepakketten voor Participanten. 23 Eigen display ruimte. Een deel van het vloeroppervlak voor uw eigen presentaties en displays. Voorrang voor de grootste servicepakketten. First come first choice. Etalagetijd. Per pakket wordt bepaald hoeveel dagen per jaar u met een display, poster of op een andere door u gewenste wijze in de etalageruimtes zichtbaar bent. Narrow casting. Op interne en externe lcd-schermen zal Dudoc informatie over het project en al haar deelnemers aanbieden. Uw pakket bepaalt hoeveel minuten per dagdeel uw eigen advertenties of informatie op de schermen verschijnen. De schermen draaien 24/7. Website en digitaal nieuws. Op de website heeft u uw eigen account, met postbus, informatie en alerts. Het aantal pagina s en de aangeboden advertentieomvang hangt van het gekozen pakket af. Active lead feedback. Dudoc volgt het nieuws en de aanbestedingskalender. Ook worden persoonlijke contacten gescand op lead-capability voor onze deelnemers. Deze worden actief aan de deelnemers doorgezonden. Zie uw pakket voor de mogelijkheden. General services. Een grote hoeveelheid diensten en mogelijkheden wordt u aangeboden. Afhankelijk van uw pakket gelden prioriteitsniveaus. Checkt u het schema voor nadere informatie. De prijzen zijn in bedragen per maand. (zie prijsbrochure).

24 24 Twee manieren om deel te nemen. 2. Tentoonstellingsservice voor Exposanten. Eigen display ruimte. Een deel van het vloeroppervlak voor uw eigen presentaties en displays. First come first choice, nadat de priority participanten (1) hun ruimte hebben vastgelegd. Etalagetijd Etalagetijd naar inzicht van Dudoc. Narrow Casting Op interne lcd-schermen zal Dudoc informatie over het project en al haar deelnemers aanbieden. Als exposant draait u op dezelfde wijze mee als de kleine participanten. Website en digitaal nieuws U krijgt een eigen pagina plus verwijzingen naar uw eigen site op de Dudoc website. U wordt vermeld in eventuele nieuwsbrieven van Dudoc naar gelang de nieuwswaarde van uw berichten. Periodic lead feedback. Periodiek, maar regelmatig worden mogelijke leads voor u in de Canadese markt met u besproken en gecorrespondeerd. Voor de bemiddeling wordt met u voor Dudoc een bonusregeling afgesproken. General services. Voor Exposanten geldt een jaarbedrag voor een maximale ruimte. Extra diensten kunnen met u naar behoefte worden afgesproken en worden apart in rekening gebracht. De prijzen zijn in bedragen per jaar, te voldoen ineens vooraf. (zie prijsbrochure).

25 Een interactieve website. 25 Dudoc zal een zeer interactieve website opbouwen, waarop u via uw eigen account dichtbij de markt wordt gebracht. (voorbeeld). Secties voor Participanten en Pagina s voor Exposanten. Vele nieuws, actualiteiten en een evenementenkalender. Verkoop via de DudocVancouver site kan vanaf einde 2014 onder nadere voorwaarden ook mogelijk worden gemaakt. Daarnaast zal DudocVancouver uitgebreid gebruik maken van sociale media.

26 26 Activiteiten programma. Sneak preview SustainaBUILD Vancouver 25 juni Twee keer per jaar zal Dudoc samen met lokale relaties in Vancouver een seminar organiseren. Maandelijkse Dudoc netwerkbijeenkomsten en presentaties op de locatie. Wekelijks, Dudoc outreach-programma. Vancouver kent vele interessante netwerkbijeenkomsten en businessmeetings. Namens Dudoc en al haar deelnemers zullen onze medewerkers wekelijks diverse bijeenkomsten in Vancouver bezoeken. Deze dragen natuurlijk bij aan onze Active Lead Feedback. Jaarlijks zal Dudoc haar deelnemers collectief vertegenwoordigen op een aantal specialistische beurzen en congressen in Vancouver en de provincie British Columbia. BUILDex. GLOBE. Building Sustainable Communities. MotM. Twee keer per jaar zal Dudoc een week met productpresentaties van onze klanten voor de lokale markt organiseren. Op verzoek zal Dudoc productpresentaties en bedrijfspresentaties ondersteunen. De Dudoc-lokatie is in overleg beschikbaar voor de deelnemers om eigen presentaties en bijeenkomsten te organiseren. In de Urban Oaziz zijn mobiele werkplekken, wifi en koffie, thee en kleine versnaperingen beschikbaar. Speciale bijeenkomsten voor vakgroepen zoals makelaars, architecten, aannemers, stadsplanners etc. Een zeer uitgebreide activiteitenkalender.

27 27 Dirk van der Ven CCO. Innovation Business Development NL en CND Irma Verhoeven Relaties Nederland en Canada General Manager Dudoc Vancouver Gerben van Straaten CEO Walas NL en CND directeur Dudoc

28 28 UW DUDOC TEAM Anna Brayko Dudoc Canada Peter Borkens liaison innovatie Nederland

29 Dudoc biedt Nederlandse bedrijven een permanente plek middenin het bruisende en hyperactieve Vancouver. 29 HG van Straaten CEO Walas Dudoc Vancouver 1445 West Georgia Street Vancouver BC V6G 2T3

Visie en actieprogramma StartupAmsterdam

Visie en actieprogramma StartupAmsterdam Visie en actieprogramma StartupAmsterdam Voorwoord Amsterdam heeft een indrukwekkend ecosysteem van startups, accelerators, incubators, hogescholen en universiteiten. Daar wordt hard gewerkt aan nieuwe

Nadere informatie

Met hoofdkantoren naar de top

Met hoofdkantoren naar de top Met hoofdkantoren naar de top Actie-agenda ter versterking van het vestigingsklimaat, de acquisitie en het behoud van internationale bedrijven en talenten Actie-agenda opgesteld door het Topteam Hoofdkantoren

Nadere informatie

AANBOD BEDRIJFSHUISVESTING STARTERS

AANBOD BEDRIJFSHUISVESTING STARTERS INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Inleiding 4 Beleidsmatige context en cijfers 5 2.1 Economische visie 2012-2016 Helmond: Ondernemende stad in een toptechnologie regio 5 2.2 Werkgeversplein Helmond

Nadere informatie

Internationaal. Meer dan lijntjes leggen. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Lokale

Internationaal. Meer dan lijntjes leggen. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Lokale Tweede kwartaal 2015 3,50 Magazine voor deelnemers van Members Benefits Internationaal Meer dan lijntjes leggen Lokale verzekeringspolissen aansluiten op de lokale weten regelgeving in Nederland Dagelijks

Nadere informatie

Amsterdambrief - Deelvraag 2: Ontwikkeling vestigingsklimaat -

Amsterdambrief - Deelvraag 2: Ontwikkeling vestigingsklimaat - Ministerie van Economische Zaken DG Ondernemen en Innovatie Directie Ruimtelijk Economisch Beleid September 2010 Amsterdambrief - Deelvraag 2: Ontwikkeling vestigingsklimaat - Amsterdambrief Deelvraag

Nadere informatie

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE NUMMER 13 SEPTEMBER 2011 Zoetermeerse Zaken STEEDS IN BEDRIJF ONTWIKKELING EN GROEI in Zoetermeer BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE STADSTHEATER BUSINESS CLUB de Kracht van de Ondernemer 2011 In november worden

Nadere informatie

Voorwoord. versterkt de concurrentiepositie van uw onderneming.

Voorwoord. versterkt de concurrentiepositie van uw onderneming. Promotiedagen 2010 Voorwoord Ton Schroor Voorwoord Op 2 en 3 november staat Martiniplaza in Groningen twee volle dagen in het teken van ondernemen in Noord-Nederland. De jaarlijkse Promotiedagen voor het

Nadere informatie

De ideale werkplek voor de ondernemer

De ideale werkplek voor de ondernemer De ideale werkplek voor de ondernemer Bedrijfshuisvesting van innovatieve startende bedrijven in de Westas Schiphol, 12 juni 2014 Ruth Engels De ideale werkplek voor de ondernemer Bedrijfshuisvesting

Nadere informatie

MULTINATIONAL 4GROEI JAARVERSLAG

MULTINATIONAL 4GROEI JAARVERSLAG MULTINATIONAL 4GROEI JAARVERSLAG JE COLLEGA- GROEIONDERNEMER IS DE BESTE ADVISEUR De jaarrekening van de Multinational4Groei is één van de concrete uitkomsten van de jaarlijkse bijeenkomst van de bestuurders

Nadere informatie

Programmaplan OPENBARE VERSIE. In opdracht van. Economic Development Board Almere OPENBARE VERSIE

Programmaplan OPENBARE VERSIE. In opdracht van. Economic Development Board Almere OPENBARE VERSIE Programmaplan In opdracht van Economic Development Board Almere 1 Index 1 Managementsamenvatting 2 Achtergronden van het programma 2.1 Schaalsprong Almere 2.2 Almere als DataCapital vestigingsplaats 2.3

Nadere informatie

hoogwaardige technische faciliteiten en diensten voor innovatieve internetondernemers Jonge ICT-ondernemers op studiereis

hoogwaardige technische faciliteiten en diensten voor innovatieve internetondernemers Jonge ICT-ondernemers op studiereis hoogwaardige technische faciliteiten en diensten voor innovatieve internetondernemers :magazine november 2010 Jonge ICT-ondernemers op studiereis naar Silicon Valley lees meer op pagina 3 En verder in

Nadere informatie

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010.

Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. Duurzaam werken, duurzaam leven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Jaarverslag 2010. 2 Steeds meer mensen hebben oprechte belangstelling voor duurzaamheid. Gelukkig maar, want door duurzaam met de

Nadere informatie

RAPPORT VisitBrabant ConnectBrabant

RAPPORT VisitBrabant ConnectBrabant RAPPORT VisitBrabant ConnectBrabant Bart de Boer Kwartiermaker 31 Maart 2014 Inleiding... 2 Voor en door partners... 2 VisitBrabant: van beweging naar organisatie... 2 Succesfactoren en momentum... 3 De

Nadere informatie

Focus op Kennis en Creativiteit

Focus op Kennis en Creativiteit Afdeling Economie, Cultuur en Maatschappij Focus op Kennis en Creativiteit Economische Visie provincie Utrecht 2020 Focus op Kennis en Creativiteit Economische Visie provincie Utrecht 2020 Provincie Utrecht

Nadere informatie

Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant

Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant Titia van der Veen Inleiding. Vanaf de jaren 70 in de vorige eeuw zijn stadscentra in Nederland steeds levendiger geworden.

Nadere informatie

LANDSTAD NOORD-NEDERLAND GROEN, SMART EN ENERGIEK! Juni 2015 Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden

LANDSTAD NOORD-NEDERLAND GROEN, SMART EN ENERGIEK! Juni 2015 Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden LANDSTAD NOORD-NEDERLAND GROEN, SMART EN ENERGIEK! Juni 2015 Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden INHOUD Aan de lezer Een stedelijke Agenda voor Noord-Nederland 4 1 Steden als dynamo s van bedrijvigheid

Nadere informatie

Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd. Bezoekers aan het woord

Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd. Bezoekers aan het woord Geslaagde start van 2015 Ondernemers positief gestemd Bezoekers aan het woord Nieuwjaarsspeech van de heer Frans J.N. Kramer, voorzitter Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar e.o. Wij willen u van harte

Nadere informatie

2013 door de crisis heen

2013 door de crisis heen 2 2013 door de crisis heen Voorwoord foreword Geachte lezer, Met gepaste trots stellen wij vast dat onze portfolio-ondernemingen hun positie in 2013 ondanks de crisis hebben weten te versterken. Al met

Nadere informatie

Nieuwe ronde, nieuwe kansen MILLENNIUM GEMEENTE CAMPAGNE BROCHURE 2010

Nieuwe ronde, nieuwe kansen MILLENNIUM GEMEENTE CAMPAGNE BROCHURE 2010 Nieuwe ronde, nieuwe kansen MILLENNIUM GEMEENTE CAMPAGNE BROCHURE 2010 Nieuwe ronde, nieuwe kansen Millennium Gemeente Campagne brochure 2010 Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Inleiding 7 2 Millennium Gemeente

Nadere informatie

Extra informatie bij hoofdstuk Klantfocus van het jaarverslag 2014 Rabobank Groep, pagina 22 1c. Visie 2016.

Extra informatie bij hoofdstuk Klantfocus van het jaarverslag 2014 Rabobank Groep, pagina 22 1c. Visie 2016. Extra informatie bij hoofdstuk Klantfocus van het jaarverslag 2014 Rabobank Groep, pagina 22 1c. Visie 2016. Introductie Rabo Scanner In de tweede helft van 2014 wordt de Rabo Scanner geïntroduceerd als

Nadere informatie

Toekomstvisie voor Wireless Leiden

Toekomstvisie voor Wireless Leiden Toekomstvisie voor Wireless Leiden Innovatieve experimenteeromgeving naar een hoger plan Eindrapport, 20 maart 2007 Karen Sikkema, Blaauwberg In opdracht van het bestuur van de stichting Wireless Leiden

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

Kijken naar China door Westerse ogen Een onderzoek naar de kansen voor het Westerse bedrijfsleven in het Westen van China

Kijken naar China door Westerse ogen Een onderzoek naar de kansen voor het Westerse bedrijfsleven in het Westen van China Kijken naar China door Westerse ogen Een onderzoek naar de kansen voor het Westerse bedrijfsleven in het Westen van China (West) Public Sector MBA Scriptie Drs. Rutger Brouwer 1 december 2011 2 Kijken

Nadere informatie

boodschappen doen in de toekomst

boodschappen doen in de toekomst boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 inhoud 3 Voorwoord 5 Inleiding 6 Wat 8 Verandering Bevolkingssamenstelling 10 Time Management

Nadere informatie

Heldere koers naar de toekomst

Heldere koers naar de toekomst HAVENSCHAP MOERDIJK JAARGANG 2 NUMMER 3 OKTOBER 2013 Havenstrategie Moerdijk 2030 Heldere koers naar de toekomst A2B-online Container Division van start op Moerdijk Huiskamp Advocatuur kiest bewust voor

Nadere informatie

Investeren in duurzame groei. Programma Duurzaam 2010-2014

Investeren in duurzame groei. Programma Duurzaam 2010-2014 Investeren in duurzame groei Programma Duurzaam 2010-2014 Investeren in duurzame groei Programma Duurzaam Programma Duurzaam pag 3 Programma Duurzaam pag 4 Leeswijzer Voor u ligt het programma Duurzaam

Nadere informatie

Investeren in duurzame groei. Programma Duurzaam

Investeren in duurzame groei. Programma Duurzaam Investeren in duurzame groei Programma Duurzaam Investeren in duurzame groei Programma Duurzaam Programma Duurzaam pag 3 Programma Duurzaam pag 4 Leeswijzer Voor u ligt het programma Duurzaam van het college

Nadere informatie

De Uitdaging. Beleidsnota internationaal beleid

De Uitdaging. Beleidsnota internationaal beleid De Uitdaging Beleidsnota internationaal beleid Versie november 2012 Voorwoord. Voor u ligt de beleidsnotitie waarin beleidsuitgangspunten zijn geformuleerd over het internationaal beleid van de gemeente

Nadere informatie

Amerika de oversteek waard

Amerika de oversteek waard Amerika de oversteek waard Praktijkverhalen over ondernemen Inhoudsopgave Woord vooraf 2 Waarom dit boekje? 4 Een kennismaking met de Verenigde Staten 8 Erik T.J. Joosten Arion International B.V. 28 Fons

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Strategische Agenda 2013-2020. November 2014. Een Groene, Gezonde en Slimme Regio

Voortgangsrapportage Strategische Agenda 2013-2020. November 2014. Een Groene, Gezonde en Slimme Regio November 2014 Een Groene, Gezonde en Slimme Regio Voorwoord Op 30 september 2013 hebben Provinciale Staten besloten om de strategische agenda 2013-2020 van de Economic Board Utrecht (EBU) vast te stellen

Nadere informatie