CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond"

Transcriptie

1 jaargang 15 I I nr. 57 I I December 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Vragen & antwoorden Goed (gepland) ziek!

2 Van de bestuurstafel Een voorwoord voor de decemberuitgave van het CCT nieuws. Wil ik daarin terugkijken of juist vooruitkijken? Ik kies voor voorruit. Dit blad zal u bereiken na de kerstbijeenkomst, waarbij wij ook de eerste CCT Award hebben uitgereikt. Dank aan alle leden die een nominatie hebben gedaan. Het waren er velen. Ik denk dat dit middel zeker in de toekomst een grotere waarde zal krijgen, waarmee wij als CCT ook naar buiten zullen treden. De motivatie voor de voordracht kan zowel gebaseerd zijn op activiteiten binnen de CCT, als ook komen vanuit de prestatie in de bedrijfsvoering waarmee ons lid actief is. Grote diversiteit van motivering is ons wel gebleken. Nogmaals, ik hoop dat dit initiatief een goed vervolg zal hebben in de komende jaren. Degene die een nominatie hebben verstuurd zullen diverse donkere silhouetten als foto hebben gezien. Een oproep aan deze mensen een foto van zichzelf te laten maken, bijvoorbeeld in de sneeuw, dat levert vaak al een beter resultaat op als de huidige zwarte smoelen. Ik stel gelijk voor deze silhouetten door de redactie te laten vervangen door dier silhouetten. Voor de volgende jaarvergadering, wil ik u graag kietelen om de dagen in december, wanneer wij het wellicht wat rustiger hebben, te gebruiken om ons van goede ideeën te voorzien voor de komende periode. Hoe wordt gedacht over de frequentie van bijeenkomsten, te veel of te weinig? Wat is uw mening over de onderwerpen? Zijn er ideeën om onze leden meer betrekken bij het verzorgen van de bijeenkomsten. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld de korte uiteenzetting van de heer Mulder van ING over de ontwikkelingen en het veranderproces bij de integratie van ING en Postbank heel interessant. Wij plegen bij de bijeenkomsten aandacht te hebben voor de presentatie van nieuwe leden, maar een presentatie van een lid over een bepaald onderwerp zal volgens mij ook zeer interessant zijn. De CCT is in beweging. Laten wij dat voortzetten en kom met verzoeken of ideeën. Ik weet dat ik u hiermee trikker en kan bijna niet wachten op de jaarvergadering om de nieuwe gedachten te inventariseren. Het einde van het jaar staat al voor de deur. Een tijd van bezinning en overweging. Ik wens u en de uwen namens het bestuur een goede jaarwisseling toe en natuurlijk veel gezondheid. Wil de Bruijn Voorzitter

3 Een droom van beleving en emotie De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Door Hans Lammerts van Bueren Wij verkopen geen auto s. Wij verkopen beleving en emotie. En vanuit die beleving en emotie verkopen we uiteindelijk ook auto s, zo schetst Nick Steggink, pr manager bij autodealer Frans Munsterhuis in Hengelo, de bedrijfsfilosofie. Munsterhuis is autodealer van het luxe soort die exclusieve merken voert als Alfa Romeo, Jaguar, Infiniti, Chrysler en Jeep en die onder het label Munsterhuis Sportcars topstukken als Ferrari en Maserati in huis heeft. Sinds eind 2007/begin 2008 is het nieuwe high tech bedrijfspand van Munsterhuis op het bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid aan de Goudstraat een opvallende verschijning.

4 Maar wie denkt dat er bij Munsterhuis alleen maar auto s verkocht worden heeft het mis. We organiseren in ons pand ook verschillende netwerk evenementen, legt Steggink uit. Organisaties en bedrijven kunnen bij ons vergaderruimte huren die van alle comfort is voorzien. In onze pitstop di pilotti lounge verzorgt Champagneproducent Moët & Chandon op verzoek champagneproeverijen op maat. Keukenproducent Boretti heeft een luxe kookeiland ingericht waar topkok Herman den Blijker soms kooklessen geeft en in de showroom zijn diverse presentatieruimten ingericht waar bedrijven hun relaties kunnen ontvangen. Dit alles met als enige voorwaarde dat de organisaties die evenementen bij ons onder willen brengen een doelgroep moeten hebben die aansluit bij de onze. Snel, sneller, snelst Er waren heel wat CCT-ers afgekomen op de uitnodiging om de snelle auto s van Munsterhuis eens van dichtbij te kunnen bekijken. Ondanks dat de deur bij Munsterhuis dagelijks gewoon gastvrij open staat is er blijkbaar toch een drempel om zomaar even binnen te lopen als je portefeuille de aankoop van een bolide van een slordige euro even niet toestaat.

5 Maar ook voor minder geld is er bij Munsterhuis een prima keus te maken. Voor het luttele bedrag van slechts ,00 euro heb je al een Jaguar Xj-s-V12, weliswaar bouwjaar 1989, maar met slechts kilometer op de teller. Het karretje heeft met z n eerste eigenaar waarschijnlijk alleen met mooi weer door het prachtige Twentse landschap getoerd. Nu is dat laatste misschien niet eens zo heel waarschijnlijk, want de klandizie van Munsterhuis komt uit heel Nederland, en ook de Duitsers weten de weg naar Hengelo probleemloos te vinden. Hoe mooi een Jaguar ook is, en hoe prachtig de Chrysler s ook zijn. De belangstelling van de CCT-ers ging toch vooral uit naar de snelle Ferrari s die op de bovenverdieping, uit het oog van voorbijgangers, waren uitgestald. Door de emotiegang (weet u het nog; emotie en beleving) kom je in de showroom waar Ferrari haar gestroomlijnde bolides presenteert. Op onze vraag hoeveel Ferrari s er per jaar bij Munsterhuis over de toonbank gaan geeft Steggink geen harde cijfers. Houd het maar op zo n 150 nieuwe en gebruikte Ferrari s per jaar, antwoord hij diplomatiek. Per jaar produceert de Ferrari fabriek slechts 6500 Ferrari s. Allemaal op bestelling, want een Ferrari kopen is (u weet het inmiddels) een traject van beleving en emotie. Als na de beslissing tot aankoop uiteindelijk de Ferrari van je dromen is besteld, dan is het wachten wachten en nog eens wachten om uiteindelijk zo n anderhalf jaar na aankoop het moment suprême te beleven van het in ontvangst nemen van je nieuwe glanzende snelle bolide. Een moment dat bij Munsterhuis wordt ingeleid met passende muziek, waarna de Ferrari van je dromen na het openen van het afleverdoek onthuld wordt. Het lijkt allemaal de verkoop van een zorgvuldig geregisseerde droom van beleving en emotie, hetgeen misschien nog niet eens zo heel ver naast de waarheid is. Want, zoals pr manager Nick Steggink het óók formuleerde. Een Ferrari is uiteindelijk niets anders dan een snelle motor op vier wielen in een omhulsel van mooi vorm gegeven glimmend metaal en kunststof. Hoofdstraat 15, 7561 AB Deurningen (074) Drienerstraat 16, 7551 HG Hengelo (074)

6 Trees Oude Moleman zoekt gesprek op basis van respect Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Door Marcel te Kiefte Mediation gebeurt op basis van vrijwilligheid. Partijen zijn niet verplicht een mediationtraject in te gaan. Maar als ze dat wel doen, zijn ze wel verplicht zich aan regels te houden. Mediation is absoluut niet vrijblijvend. Mediation heeft als einddoel een conflict op te lossen op een manier, die voor beide partijen acceptabel is. Lukt dat niet, dan staat altijd nog de juridische weg open. Trees Oude Moleman is met haar bedrijf Omtrend een specialist op het gebied van Mediation. Op 4 november 2008 onderhield zij de leden van de CCT met een lezing over de steeds bekender wordende mediationpraktijk. Omtrend, waar vier personen werken met Trees als fulltimer, heeft ook coaching, communicatietraining, bedrijfsmaatschappelijk werk en arbeidsmedische expertise in het dienstenpakket. Voor deze lezing lichtte Trees Oude Moleman mediation er uit. Het zit nog niet standaard in verzekeringspakketten, alhoewel er wel arbodiensten en verzekeraars zijn, die het aanbieden. Het zou goed zijn, als dat mediation als een standaardvoorziening zou worden opgenomen. Het biedt een mogelijkheid om met wederzijds respect en zonder echte beschadigingen een oplossing voor een conflict te vinden. Inschakeling van advocaten betekent meteen verharding van standpunten en een rechterlijke uitspraak is meestal voor de een een overwinning en voor de ander een nederlaag. Onafhankelijk Het eerste gesprek is eigenlijk bepalend voor het verdere verloop van de mediator. De werkgever betaalt en de werknemer denkt vaak, dat de mediator aan diens kant staat. In dat eerste gesprek moet de positie worden bereikt, dat beide partijen de mediator accepteren als onafhankelijk. Trees Oude Moleman: Niet bijvoorbeeld met de werkgever samen de gespreksruimte verlaten. Dat is funest voor het vertrouwen van de werknemer. Beide partijen moeten aanvaarden, dat mediation heilzaam is voor werknemer en ook voor het bedrijf. Er komt een schriftelijke overeenkomst, die beide partijen moeten ondertekenen. De mediator heeft tot taak deze overeenkomst scherp te bewaken. Als het vertrouwen wegvalt is mediaton mislukt. Respect De partijen verplichten zich om met respect met elkaar om te gaan. Ze moeten naar elkaar luisteren en elkaar laten uitspreken. De non-verbale communicatie is daarbij ook belangrijk. Je kunt niets zeggen, maar door een bepaalde blik of handgebaar iemand volledig afbranden en beledigen. Vaak is dat zeker in de beginfase een probleem. Als mediator moet je dat naar normale proporties terug brengen. Inzet om het probleem op te willen lossen, is een tweede voorwaarde voor een geslaagde mediation. Creativiteit en flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar. Starheid leidt tot mislukking.

7 Conflict Wat is nu eigenlijk een conflict, hield Trees Oude Moleman het aandachtige gehoor voor. Is het een machtsconflict, een inhoudelijk conflict, een emotioneel conflict. Meestal eigelijk wel een combinatie van deze ingrediënten. Daarom is het belangrijk om in het eerste gesprek het conflict te analyseren en benoemen. Dan kun je ook de oplossingsrichting bepalen. De moeilijkste conflicten zijn die situaties, die de een als conflict ervaart en de ander niet. Conflicten moet je niet altijd willen vermijden, zegt Trees Moleman. Conflicten ontstaan nooit zo maar ineens. Ze kunnen een teken zijn, dat er in de organisatie iets niet goed zit. Het is een belang voor de werkgever om dat beschreven te krijgen. Een conflict kent meestal nooit maar één oplossing. Ik heb gevallen meegemaakt, dat een werknemer van alles werd verweten. Bij mediation bleek, dat de man de vinger op bepaalde zere plekken in de organisatie had gelegd. Er zijn aanpassingen doorgevoerd. De werknemer functioneert weer prima en het bedrijf is blij, dat hij niet is vertrokken. Dat kan het resultaat zijn van mediation. Dat gebeurt nooit via gerechtelijke procedures. Oeverloos Natuurlijk erkent Trees Oude Moleman, dat mediation niet het alles bezwerende medicijn is. Niet elk conflict is via mediation op te lossen. Laat dan de advocaten maar komen. Je moet als mediator natuurlijk niet oeverloos doorgaan. Als de echte wil om er samen uit te komen uiteindelijk toch ontbreekt ondanks eerdere verklaringen, moet je stoppen. Voor Omtrend duurt een mediation tussen de tien a vijftien uur. Een gesprek tussen de anderhalf a twee uur. Trees Oude Moleman: Ruim 80% leidt tot succes. Dat is mooi. Maar die mislukte 20% zit me altijd hoog. Na een mislukte mediation heb ik een paar dagen een heel vervelend gevoel. Omtrend is aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut. Bornsestraat 66, 7556 BH Hengelo (074) De Berken 10, 7491 HJ Delden Opaalstraat 19, 7554 TS Hengelo (074)

8 Vragen & antwoorden Door Gerrit Hobbelink Op dinsdag 18 november bezocht de CCT het nieuwe Hengelose kantoor van ING. Buiten het prettige weerzien met ons ex-lid en oud-penningmeester Bert Bouwman, stond het bezoek vooral in het teken van de toekomst. Het is kantoor is immers als een van de eerste drie in het land ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. Er was geen betere plek denkbaar dan deze, om antwoorden te krijgen op de vele vragen die ons heden ten dage bezighouden over onze financiële toekomst. Hypotheekcrisis, bankencrisis, financiële crisis en dan nu een recessie? Bankkantoor is bezig aan tweede jeugd Geautomatiseerde diensten zouden het bankkantoor grotendeels overbodig maken. Bankzaken konden eenvoudig thuis worden afgehandeld via de computer en de telefoon. Direct bankieren was het toverwoord. Ondanks internet en call centres heeft het bankkantoor zich weten te handhaven. Het moest daarvoor, volgens de visie van ING wel aangepast worden aan de laatste normen. De klant van vandaag heeft nog steeds behoefte aan persoonlijk contact. De opstand tegen de sluiting van de loketten door de NS is daar een sprekend voorbeeld van. De banken zijn zich daar al langer van bewust. ING Bank had altijd het voordeel dat ze haar klant wat strakker kan definiëren dan de concurrentie. Omdat binnen het INGconcern de onderkant van de bancaire markt door de Postbank werd afgedekt, konden de ruim 300 kantoren van de ING Bank zich richten op datgene waar ze goed in zijn: het bedienen van beter verdienende particulieren en klanten uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ook ING Bank heeft de standaarddiensten zien teruglopen en het belang van de adviesklanten zien toenemen. Bijvoorbeeld voor een hypotheekadvies blijkt het dat 46% van de klanten de voorkeur geeft aan advies op een kantoor en 35% aan advies bij de klant thuis. Men spreekt van een verschuiving van een winkelcultuur naar een

9 afspraakcultuur. Een uitvloeisel van de gesignaleerde afspraakcultuur is de bancaire intermediair. Zulke thuisbezoeken zijn voor alle banken dan ook een punt van aandacht. ING heeft daarnaast meer affiniteit met direct bankieren dan menig concurrent. Het concern claimt zelfs de uitvinder van het concept te zijn. In Duitsland, Spanje en vooral Noord Amerika heeft ING de retailmarkt betreden met een direct concept. In Canada is het concept erg succesvol. Toch bleken de klanten van de bank behoefte te hebben aan een fysiek kantoor, een punt waar een persoonlijk gesprek met een specialist kan worden gevoerd. ING heeft daar nu in voorzien. De nieuwe kantorenformule van ING Hengelo is ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. De bank is ingedeeld in drie secties: zelf bankzaken doen, geholpen worden of advies krijgen. Het vernieuwde kantoor was een van de drie pilots voor ING en de opvallende inrichting is gebaseerd op de Postbankwinkels in Nijmegen, Rotterdam en Den Haag, gecombineerd met aspecten van de kantoren van ING Bank. Job Mulders, regiodirecteur van ING Bank, verteld de aanwezige CCT ers met trots: Onze klanten kunnen nu terecht in een prachtig, gemoderniseerd bankkantoor. Een laagdrempelige bank, waar zij al hun bankzaken snel en eenvoudig kunnen regelen, of een beroep kunnen doen op onze deskundige adviseurs. Zo profiteren onze klanten in Hengelo alvast van de voordelen van de nieuwe formule. De metamorfose van het ING Bankkantoor loopt voorop op het samengaan van de ING Bank en de Postbank in één nieuwe bank, die in 2009 onder de naam ING gaat opereren. In 2009 zal een landelijk dekkend netwerk worden gerealiseerd van moderne bankkantoren van het type Hengelo om het zo te noemen. In de nieuwe, laagdrempelige bankkantoren van ING kunnen straks zowel klanten van de Postbank als ING Bank terecht voor al hun bankzaken, Hengelosestraat 221, 7521 AC Enschede (053)

10 óók s avonds en in het weekend. Voor Postbankklanten betekent dit een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheden voor persoonlijk financieel advies. Daarnaast blijft ING samenwerken met de postkantoren in winkels. Hiermee zijn klanten van ING Bank straks op 550 extra locaties welkom voor hun dagelijkse bankzaken. Met ruim 800 kantoren is er altijd een vestiging van ING in de buurt. Afscheid van Ramon Saksen, crisis. Job Mulders ging in op vragen omtrent de huidige crisis en ook al beschikt hij niet over de glazen bol, zijn antwoorden waren duidelijk en geruststellend. Zeker als het om de toekomst en stabiliteit op langere termijn van zijn eigen bank gaat. Door het ingrijpen van de internationale overheden, met financiële injecties en garantstellingen, is er bij de banken onderling weer een beetje rust en vertrouwen ontstaan. Het heen en weer schuiven van tegoeden en schulden is weer op gang gekomen, waarbij nu ook aan particulieren en het bedrijfsleven opnieuw geld uitgeleend kan worden. Toch zullen we er rekening mee moeten houden dat het voorlopig allemaal niet van een leiendakje zal gaan. Helaas moeten we binnenkort alweer afscheid nemen van een gewaardeerd CCT lid. Ramon Saksen heeft promotie kunnen maken binnen de bank en verkast. Zo gaat dat nu eenmaal bij banken met jonge ambitieuze medewerkers. Ramon bedankte voor de gezellige en leervolle CCT-momenten die hij in de afgelopen tijd met ons heeft mogen delen en nodigde ons uit om ons te verplaatsen naar Grand Café De Twee Wezen. Henri Goosen ontving ons aldaar in vol -schotsornaat voor een whiskyproeverij die zelfs geheelonthouders zal doen smaken. Wat een fantastische voordracht! Met flair, humor en feitenkennis verblufte Goosen ons op unieke wijze. Uw verslaggever denkt er daarom ook niet in het minst aan om te pogen enkele van Goosen s kwinkslagen te noteren. Wie er bij was weet wat ik bedoel en diegene die ontbraken adviseer ik van harte om Henri Goosen zelf uit te nodigen voor een proeverij op een bedrijfsuitje of bij een andere feestelijke aangelegenheid. Rest mij nog te vermelden dat De Wezen zich niet onbetuigd lieten en de avond met het diner en een gezellige nazit kon worden afgesloten. Voorwaar weer een zeer geslaagde CCT bijeenkomst, waarvan akte.

11 Gert van Vliet gekozen tot CCT-er van het jaar 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond Door Hans Lammerts van Bueren Dit jaar was de CCT bij Droste s restaurant in Tubbergen te gast voor de viering van haar traditionele kerstdiner. Droste s werd door de CCT al eerder dit jaar bezocht en maakte indruk met haar keuken en ambiance. Reden voor de activiteitencommissie om ook het kerstdiner dit jaar aan Harald Droste en zijn team toe te vertrouwen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Tussen de gangen door verzorgde het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen diverse optredens. In een soort Charles Dickens achtige kleding werd een keur aan Christmas Carols ten gehore gebracht. Begeleid door slechts een piano wist het koor met prachtige zang de sfeer van kerst op een warme en luchtige manier te presenteren. Onder

12 leiding van de Ootmarsumse dirigent Herman Koops bracht Mardi le Vingt op een professionele wijze een met smaak gekozen repertoire. De tot in de puntjes verzorgde uitvoeringen maakte indruk op de CCT-ers, hetgeen na elke uitvoering met een welverdiend applaus werd beloond. Gert van Vliet wint CCT award Halverwege de avond kwam het moment waar zeker vijf CCT-ers reikhalzend naar uit zullen hebben gekeken. De verkiezing van CCT-er van het jaar 2008! De verkiezing is dit jaar niet alleen in het leven geroepen als blijk van waardering voor de eigen leden, zo lichtte voorzitter Wil de Bruijn toe. maar ook om de CCT naar buiten toe meer te kunnen profileren. De CCT-er van het jaar verdient een prachtige award en eeuwige roem, maar de CCT-er van het jaar 2008 vervult in 2009 ook de rol van ambassadeur/ ambassadrice. Genomineerden waren Ellen Groothuis-Zandberg, Alfons Esman, Gert van Vliet, Herman Nijland en Edu Jaarsveld. In een compilatie van foto s presenteerde Lex Nijhuis op de muren de lichtbeelden van voorbije bijeenkomsten en in een lange avondjurk gehuld somde Ilone Huiskes de verdiensten van de kandidaten op. Het schouwspel had veel weg van de sfeervolle Amerikaanse

13

14 shows waarbij de Oscars worden uitgereikt. Zou mijn kandidaat het worden?, zullen velen op dat moment gedacht hebben. Toen uiteindelijk het verlossende woord gesproken werd en Gert van Vliet tot eerste CCT-er van het jaar gekozen werd barstte er een ovationeel applaus los. Gert was overweldigd en kon eigenlijk nog maar moeilijk geloven dat juist hém deze eer te beurt was gevallen. Zijn vrouw Bea was de eerste om hem te feliciteren. Gert s eeuwig aanwezige fototoestel werd met zachte hand van hem overgenomen. Immers, nu was hij het zélf die vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat moest worden vastgelegd. Gert was nu ook de man die gevraagd werd waar dit jaar de CCT donatie van duizend euro aan geschonken mocht worden. Mensen die Gert en Bea al wat langer kennen hadden die vraag ook zelf kunnen beantwoorden. Al jaren ondersteunen zij een weeshuis op Bali en maken ze zich sterk om een aantal kansarme Balinese weeskinderen de basis voor een betere toekomst te geven. Inderdaad, het geld gaat allemaal naar Bali, zij Gert geëmotioneerd, en vooral om die reden ben ik enorm blij dat ik CCT-er van het jaar mag zijn.

15 Goed (gepland) ziek! Twee weken in plaats van de door mijzelf bedachte 2 dagen. Ik checkte nog eens extra bij mevrouw de chirurg of het ècht allemaal zo lang moest duren en of het soms misschien ook aanzienlijk sneller goed kon gaan. En of ze wel wist wat 2 weken betekent voor een kleine ondernemer. Ze had me slimmer ingeschat zei ze en had als kleine medisch ondernemer vooral geen zin om rond de jaarwisseling allerlei herstelwerkzaamheden te verrichten. Geen woord Frans bij dus! Ik moet me er letterlijk en figuurlijk maar bij neerleggen. Mijn doorgaans begripvolle echtgenoot ziet vooral zijn particuliere voordeel: 2 weken lang elke avond een belangstellende eega die hem dagelijks na werktijd verwelkomt en alle tijd heeft om naar zijn dag te vragen (i.p.v. structureel onregelmatig de hort op te zijn). De prijs hiervoor elke dag ontbijt op bed brengen en naar Albert Heijn gaan lijkt hem vooralsnog meer dan billijk. Zelfs het koken lijkt hem plotsklaps minder vervelend dan ik ooit heb kunnen bevroeden. (Ik ben thuis normaliter de kok onder zijn motto: Ik gun jou het allerbeste eten schat ) De gehoopte compassie van dochterlief brengt ook al niet het gewenste resultaat. Ach mam, 2 weken zijn zo voorbij. Je haalt een stapel werkgerelateerde boeken in huis en je stuurt jezelf mooi even 2 weken op thuiscursus (Soms is ze een hinderlijk product van een nuchtere opvoeding). Ik besluit bij de andere kinderen maar geen begripvolle reactie uit te lokken Mijn beste vriendinnen lijken een beter doelwit. Zij kennen immers mijn energie en zullen zeker aanvoelen wat 2 weken huisarrest (en 6 weken niet sporten!!) voor mij moet betekenen. Enthousiaste reacties: Gezellig eind van de middag, na werktijd, met een glaasje op de rand van bed of bank. Genereus bieden ze aan zèlf de fles wel te willen ontkurken en zonodig in de keuken een hapje te scoren. Oké, ik ben om! Ik ga het bijzonder druk krijgen tijdens mijn rustdagen met zelfstudie, begripvolle eega zijn en mijn meefeestende vriendinnen. Ik kom nu al tijd te kort. Misschien ga ik straks die 2 weken - geheel vrijwillig - wegens doorslaand succes, verdorie nog met een paar dagen prolongeren ook. Ik zal de wijn vast op temperatuur brengen T.O.M. Oproep CCT leden, pasfoto's website up-to-date? Turbinestraat 63, 7556 RB Hengelo (074)

16 Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Activiteiten januari Nieuwjaarsbijeenkomst 20 januari Bezoek IJsbaan Twente 17 februari Jaarvergadering 3 maart Kwartaalbijeenkomst Roche 17 maart Bedrijfsbezoek Vredestein 21 april Bezoek Prescon Gronau 5 mei Kwartaalbijeenkomst 19 mei Bedrijfsbezoek SPM 16 juni Seizoenssluiting 18 augustus Seizoensopening 01 september Kwartaalbijeenkomst 15 september Bedrijfsbezoek Velda Enschede 20 oktober Excursie Grolsch Veste 3 november Kwartaalbijeenkomst 17 november Bedrijfsbezoek Gert van Vliet 19 december Kerstdiner Colofon Het bestuur Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Erelid Ben Loohuis Secretariaat Postbus 150, 7500 AD Enschede Telefoon Fax adres: Activiteitencommissie Edu Jaarsveld (voorzitter) Rewert Wolthof (secretaris) Herman Nijland (lid) Marty Assink (lid) Rudolf van der Bles (lid) Alfons Esman (lid) PR Lex Nijhuis Ilone Huiskes Redactiecommissie Gerrit Hobbelink (voorzitter) Hans Lammerts van Bueren (secretaris) Gerrit van Vliet (lid) Tim Jaarsma (lid) Marcel te Kiefte (lid) Bank en Kamer van Koop handel ING Bank nr Giro van de bank: Kamer van Koophandel: S Opmaak, drukwerk en verzending TerZake reclame communicatie internet Welbergweg 9, 7556 PE Hengelo Telefoon Fax Deadline aanleveren kopij volgende editie Voor 28 maart 2009 mailen aan Gerrit Hobbelink; Doelstelling De CCT is gestoeld op ethische beginselen in het zakelijk verkeer. Zij beoogt door zakelijke informatie het niveau van haar leden op peil te houden.

CCT jaarvergadering luchtig en comfortabel

CCT jaarvergadering luchtig en comfortabel jaargang 18 I I nr. 66 I I april 2011 CCT jaarvergadering luchtig en comfortabel 02 2011 Proost op 2011! Excursie en lezing Brandweer Oldenzaal De wonderlijke en verrukkelijke wereld van wijn & spijs De

Nadere informatie

CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht

CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht jaargang 14 I I nr. 50 I I april 2007 CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht 01 2007 Kiek op Techniek Jaarvergadering 2007 Het zal je maar gebeuren Restauratie van Hotel Restaurant t Lansink Van de voorzitter

Nadere informatie

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE VOL ONMISBARE INFORMATIE Magazine FEBRUARI 2008 IN DEZE EDITIE 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2007 12 Spreekuur op het water 17 Free Publicity tips 20 Interviews met sponsoren agazine Uitgever Contact

Nadere informatie

Groningen. Drymer Unieke fietsbeleving. Lode Holding Een bescheiden winnaar. ETB Groningen Anders naar zaken kijken 1

Groningen. Drymer Unieke fietsbeleving. Lode Holding Een bescheiden winnaar. ETB Groningen Anders naar zaken kijken 1 knooppunt Ondernemersmagazine voor de gemeente Groningen Groningen Drymer Unieke fietsbeleving Lode Holding Een bescheiden winnaar ETB Groningen Anders naar zaken kijken 1 1 e jaargang - nr. 4 - winter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR DE LEDEN VAN DE VRO NR01 2015

NIEUWSBRIEF VOOR DE LEDEN VAN DE VRO NR01 2015 NIEUWSBRIEF VOOR DE LEDEN VAN DE VRO NR01 2015 Van de voorzitter BESTUURSZAKEN Bij het begin van het nieuwe jaar is het de (meest zakelijke) gewoonte om elkaar de hand te drukken en daarbij al het goede

Nadere informatie

het ONDERNEMERS RJH Consultants koerst op eigenrisicodragerschap ONLINE IT Audit service Berk groeit als kool Dynamisch, jong en Bij de Tijd

het ONDERNEMERS RJH Consultants koerst op eigenrisicodragerschap ONLINE IT Audit service Berk groeit als kool Dynamisch, jong en Bij de Tijd NR. 1 2010 het ONDERNEMERS TWENTE B E L A N G IT Audit service Berk groeit als kool Dynamisch, jong en Bij de Tijd Beckers Adviesgroep 10 jaar Een sterk merk biedt weerwerk ONLINE WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Nadere informatie

Bedrijvig uden. Aanbesteden is meer dan binnen de lijntjes kleuren. Alles staat of valt met goed teamwork

Bedrijvig uden. Aanbesteden is meer dan binnen de lijntjes kleuren. Alles staat of valt met goed teamwork Bedrijvig uden Alles staat of valt met goed teamwork Ondernemersverenigingen voor fusie Uden en Veghel Wiltec bouwt aan toekomst in voormalig EMI-pand november 2012 Forum Aanbesteden zet aan tot meer begrip

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Noordwijk verlengt seizoen met Two for One WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2010 DUIN- EN BOLLENSTREEK

het ONDERNEMERS Noordwijk verlengt seizoen met Two for One WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2010 DUIN- EN BOLLENSTREEK NR. 2 2010 het ONDERNEMERS DUIN- EN BOLLENSTREEK B E L A N G Noordwijk verlengt seizoen met Two for One Netwerken zonder omwegen Schadeherstel is waardeherstel De kracht van de Hotels van Oranje De (mee)denktank

Nadere informatie

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland MAART2011 Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland Afscheid Van de redactie. In ons verenigingsblad proberen we als redactie steeds informatie

Nadere informatie

het ONDERNEMERS BARONIE

het ONDERNEMERS BARONIE NR. 1 2009 het ONDERNEMERS BARONIE 'Sponsoring levert meer op dan je denkt' B E L A N G Het beste van twee werelden Een klein gebaar: that's all it takes De wedergeboorte van D66 in de oppositie ONLINE

Nadere informatie

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT

WORDEN DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS ACCOUNTANT ACCOUNTANT WORDEN 2014-2015 magazine over accountancy DIT IS HET SOORT KLUSSEN WAAR JE HET VOOR DOET ALS ACCOUNTANT DE HERSTART VAN EEN VAN NEDERLANDS BEROEMDSTE BOEKWINKELS RA AnneMartine deelt een dag

Nadere informatie

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord 1 Redactiewoord De kop van het nieuwe competitiejaar is er af en hoewel de eerste twee wedstrijden verloren werden heeft de peptalk van onze nieuwe trainer, Bert Jan Heins, kennelijk zijn werk gedaan.

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

VOORJAAR 2013 4 e jaargang NUMMER 1

VOORJAAR 2013 4 e jaargang NUMMER 1 Passend Vertrouwd Dichtbij VOORJAAR 2013 4 e jaargang NUMMER 1 Werken vanuit het hart! Iedereen heeft wel wat De wereld mooier maken 1 Colofon Synchroon is een uitgave van Syndion, stichting voor dienstverlening

Nadere informatie

NO. 1. Salland Zakelijk geeft Sallandse ondernemers een gezicht. Hét promotiemagazine voor het Sallandse bedrijfsleven

NO. 1. Salland Zakelijk geeft Sallandse ondernemers een gezicht. Hét promotiemagazine voor het Sallandse bedrijfsleven NO. 1 MAART 2015 JAARGANG 11 Salland Zakelijk geeft Sallandse ondernemers een gezicht Kijk voor de namen op www.sallandzakelijk.nl Hét promotiemagazine voor het Sallandse bedrijfsleven Promoot uw bedrijf

Nadere informatie

soms ook een grotere invloed op klanten. Het is dus belangrijk dat je altijd in gesprek komt met mensen.

soms ook een grotere invloed op klanten. Het is dus belangrijk dat je altijd in gesprek komt met mensen. Netwerken is niet alleen kaartjes scoren door Flore de Vries Naast netwerkbijeenkomsten, borrels en lunches moet er anno 2009 óók online genetwerkt worden. Dus Twitteren, Hyven en LinkedInnen we ons helemaal

Nadere informatie

Merite is een uitgave van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen. Jaargang 1 Nr 1 januari 2014. Goed geregeld je leven leven.

Merite is een uitgave van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen. Jaargang 1 Nr 1 januari 2014. Goed geregeld je leven leven. Merite is een uitgave van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen. Jaargang 1 Nr 1 januari 2014 Merite. Goed geregeld je leven leven. Merite.colofon Redactieadres Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Afdeling:

Nadere informatie

Van de voorzitter. VOB Magazine Pagina 01 VOB. Magazine

Van de voorzitter. VOB Magazine Pagina 01 VOB. Magazine VOB december 2011 VOBa MAGAZINE IS EEN UITGAVE VAN DE Magazine VERENIGING ONDERNEMERSBELANGEN HOOGEZAND-SAPPEMEER NIEUWS ONDERNEMEN OPINIE THEMA: Social-Media In deze uitgave: pagina Van de voorzitter

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Het ondernemershart klopt(door) ONLINE Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel

het ONDERNEMERS Het ondernemershart klopt(door) ONLINE Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel NR. 1 2009 het ONDERNEMERS RIVIERENLAND B E L A N G Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel verlagen De wedergeboorte van D66 in de oppositie ONLINE WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Nadere informatie

Zakendoen kent geen grenzen

Zakendoen kent geen grenzen Zakendoen kent geen grenzen Ondernemers vertellen hoe zij succes behalen uit handelsreizen Zakendoen kent geen grenzen Ondernemers vertellen hoe zij succes behalen uit handelsreizen Inhoudsopgave Samen

Nadere informatie

het ONDERNEMERS OSS, BERNHEZE E.O.

het ONDERNEMERS OSS, BERNHEZE E.O. NR. 1 2010 het ONDERNEMERS OSS, BERNHEZE E.O. Maak kennis met Van Mun Advies B E L A N G SOB: spreekbuis ondernemers Bernheze BOXSS introduceert flexibele kantoorruimte Een sterk merk biedt weerwerk ONLINE

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

JAARGANG 2 DECEMBER 2008 NR 6. Voorzitter. Paul Koeslag. neemt afscheid. Agressie en werken in de publieke sector Leden waarderen bond met een 7,5

JAARGANG 2 DECEMBER 2008 NR 6. Voorzitter. Paul Koeslag. neemt afscheid. Agressie en werken in de publieke sector Leden waarderen bond met een 7,5 JAARGANG 2 DECEMBER 2008 NR 6 Voorzitter Paul Koeslag neemt afscheid Agressie en werken in de publieke sector Leden waarderen bond met een 7,5 Haal het beste uit de zorg met de Beter Af Polis Nu 25% EXTRA

Nadere informatie

I want to talk about shit. nr. jaargang 21 - februari 2015. Het businessmagazine van OVDD voor alle ondernemers in de gemeente Dronten.

I want to talk about shit. nr. jaargang 21 - februari 2015. Het businessmagazine van OVDD voor alle ondernemers in de gemeente Dronten. nr. 1 jaargang 21 - februari 2015 onderneming van het jaar I want to talk about shit ondernemersvereniging de Driehoek Het businessmagazine van OVDD voor alle ondernemers in de gemeente Dronten 03 inhoud

Nadere informatie

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken Nummer 06-2013 We hebben vergeleken en de Rabobank sprong er uit iek concept aam van het kantoor van Sabine Bovy en Noëlle Bynoe is

Nadere informatie

Coaching. aan de lopende band. Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen. Jack de Waard en Bart Godding

Coaching. aan de lopende band. Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen. Jack de Waard en Bart Godding Coaching aan de lopende band Leidinggeven aan mensen die het doen voor de poen Jack de Waard en Bart Godding Voorwoord Dit is een boek voor leidinggevenden die met beide benen in de praktijk staan en willen

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Business in de lift met De Indruk ONLINE Ten Kate & Huizinga bestormt de Edese markt

het ONDERNEMERS Business in de lift met De Indruk ONLINE Ten Kate & Huizinga bestormt de Edese markt NR. 2 2010 het ONDERNEMERS FOODVALLEY/ WERV B E L A N G Ten Kate & Huizinga bestormt de Edese markt Florerend Sparta Nijkerk aantrekkelijk als businesspartner Deltatechniek Veenendaal BV: Gedreven specialisten

Nadere informatie

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen stichting Assen voor Assen / juli 2011 Auteur / redacteur Noor van Leeuwen, NL consulting

Nadere informatie

functiecreatie: ongeschoolde taken efficiënt oplossen

functiecreatie: ongeschoolde taken efficiënt oplossen van delft-westland/ oostland functiecreatie: ongeschoolde taken efficiënt oplossen ondernemers moeten inspelen op ontwikkelingen in ict software is cruciaal voor het succes van topsectoren editie 05 2013

Nadere informatie