CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond"

Transcriptie

1 jaargang 15 I I nr. 57 I I December 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Vragen & antwoorden Goed (gepland) ziek!

2 Van de bestuurstafel Een voorwoord voor de decemberuitgave van het CCT nieuws. Wil ik daarin terugkijken of juist vooruitkijken? Ik kies voor voorruit. Dit blad zal u bereiken na de kerstbijeenkomst, waarbij wij ook de eerste CCT Award hebben uitgereikt. Dank aan alle leden die een nominatie hebben gedaan. Het waren er velen. Ik denk dat dit middel zeker in de toekomst een grotere waarde zal krijgen, waarmee wij als CCT ook naar buiten zullen treden. De motivatie voor de voordracht kan zowel gebaseerd zijn op activiteiten binnen de CCT, als ook komen vanuit de prestatie in de bedrijfsvoering waarmee ons lid actief is. Grote diversiteit van motivering is ons wel gebleken. Nogmaals, ik hoop dat dit initiatief een goed vervolg zal hebben in de komende jaren. Degene die een nominatie hebben verstuurd zullen diverse donkere silhouetten als foto hebben gezien. Een oproep aan deze mensen een foto van zichzelf te laten maken, bijvoorbeeld in de sneeuw, dat levert vaak al een beter resultaat op als de huidige zwarte smoelen. Ik stel gelijk voor deze silhouetten door de redactie te laten vervangen door dier silhouetten. Voor de volgende jaarvergadering, wil ik u graag kietelen om de dagen in december, wanneer wij het wellicht wat rustiger hebben, te gebruiken om ons van goede ideeën te voorzien voor de komende periode. Hoe wordt gedacht over de frequentie van bijeenkomsten, te veel of te weinig? Wat is uw mening over de onderwerpen? Zijn er ideeën om onze leden meer betrekken bij het verzorgen van de bijeenkomsten. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld de korte uiteenzetting van de heer Mulder van ING over de ontwikkelingen en het veranderproces bij de integratie van ING en Postbank heel interessant. Wij plegen bij de bijeenkomsten aandacht te hebben voor de presentatie van nieuwe leden, maar een presentatie van een lid over een bepaald onderwerp zal volgens mij ook zeer interessant zijn. De CCT is in beweging. Laten wij dat voortzetten en kom met verzoeken of ideeën. Ik weet dat ik u hiermee trikker en kan bijna niet wachten op de jaarvergadering om de nieuwe gedachten te inventariseren. Het einde van het jaar staat al voor de deur. Een tijd van bezinning en overweging. Ik wens u en de uwen namens het bestuur een goede jaarwisseling toe en natuurlijk veel gezondheid. Wil de Bruijn Voorzitter

3 Een droom van beleving en emotie De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Door Hans Lammerts van Bueren Wij verkopen geen auto s. Wij verkopen beleving en emotie. En vanuit die beleving en emotie verkopen we uiteindelijk ook auto s, zo schetst Nick Steggink, pr manager bij autodealer Frans Munsterhuis in Hengelo, de bedrijfsfilosofie. Munsterhuis is autodealer van het luxe soort die exclusieve merken voert als Alfa Romeo, Jaguar, Infiniti, Chrysler en Jeep en die onder het label Munsterhuis Sportcars topstukken als Ferrari en Maserati in huis heeft. Sinds eind 2007/begin 2008 is het nieuwe high tech bedrijfspand van Munsterhuis op het bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid aan de Goudstraat een opvallende verschijning.

4 Maar wie denkt dat er bij Munsterhuis alleen maar auto s verkocht worden heeft het mis. We organiseren in ons pand ook verschillende netwerk evenementen, legt Steggink uit. Organisaties en bedrijven kunnen bij ons vergaderruimte huren die van alle comfort is voorzien. In onze pitstop di pilotti lounge verzorgt Champagneproducent Moët & Chandon op verzoek champagneproeverijen op maat. Keukenproducent Boretti heeft een luxe kookeiland ingericht waar topkok Herman den Blijker soms kooklessen geeft en in de showroom zijn diverse presentatieruimten ingericht waar bedrijven hun relaties kunnen ontvangen. Dit alles met als enige voorwaarde dat de organisaties die evenementen bij ons onder willen brengen een doelgroep moeten hebben die aansluit bij de onze. Snel, sneller, snelst Er waren heel wat CCT-ers afgekomen op de uitnodiging om de snelle auto s van Munsterhuis eens van dichtbij te kunnen bekijken. Ondanks dat de deur bij Munsterhuis dagelijks gewoon gastvrij open staat is er blijkbaar toch een drempel om zomaar even binnen te lopen als je portefeuille de aankoop van een bolide van een slordige euro even niet toestaat.

5 Maar ook voor minder geld is er bij Munsterhuis een prima keus te maken. Voor het luttele bedrag van slechts ,00 euro heb je al een Jaguar Xj-s-V12, weliswaar bouwjaar 1989, maar met slechts kilometer op de teller. Het karretje heeft met z n eerste eigenaar waarschijnlijk alleen met mooi weer door het prachtige Twentse landschap getoerd. Nu is dat laatste misschien niet eens zo heel waarschijnlijk, want de klandizie van Munsterhuis komt uit heel Nederland, en ook de Duitsers weten de weg naar Hengelo probleemloos te vinden. Hoe mooi een Jaguar ook is, en hoe prachtig de Chrysler s ook zijn. De belangstelling van de CCT-ers ging toch vooral uit naar de snelle Ferrari s die op de bovenverdieping, uit het oog van voorbijgangers, waren uitgestald. Door de emotiegang (weet u het nog; emotie en beleving) kom je in de showroom waar Ferrari haar gestroomlijnde bolides presenteert. Op onze vraag hoeveel Ferrari s er per jaar bij Munsterhuis over de toonbank gaan geeft Steggink geen harde cijfers. Houd het maar op zo n 150 nieuwe en gebruikte Ferrari s per jaar, antwoord hij diplomatiek. Per jaar produceert de Ferrari fabriek slechts 6500 Ferrari s. Allemaal op bestelling, want een Ferrari kopen is (u weet het inmiddels) een traject van beleving en emotie. Als na de beslissing tot aankoop uiteindelijk de Ferrari van je dromen is besteld, dan is het wachten wachten en nog eens wachten om uiteindelijk zo n anderhalf jaar na aankoop het moment suprême te beleven van het in ontvangst nemen van je nieuwe glanzende snelle bolide. Een moment dat bij Munsterhuis wordt ingeleid met passende muziek, waarna de Ferrari van je dromen na het openen van het afleverdoek onthuld wordt. Het lijkt allemaal de verkoop van een zorgvuldig geregisseerde droom van beleving en emotie, hetgeen misschien nog niet eens zo heel ver naast de waarheid is. Want, zoals pr manager Nick Steggink het óók formuleerde. Een Ferrari is uiteindelijk niets anders dan een snelle motor op vier wielen in een omhulsel van mooi vorm gegeven glimmend metaal en kunststof. Hoofdstraat 15, 7561 AB Deurningen (074) Drienerstraat 16, 7551 HG Hengelo (074)

6 Trees Oude Moleman zoekt gesprek op basis van respect Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Door Marcel te Kiefte Mediation gebeurt op basis van vrijwilligheid. Partijen zijn niet verplicht een mediationtraject in te gaan. Maar als ze dat wel doen, zijn ze wel verplicht zich aan regels te houden. Mediation is absoluut niet vrijblijvend. Mediation heeft als einddoel een conflict op te lossen op een manier, die voor beide partijen acceptabel is. Lukt dat niet, dan staat altijd nog de juridische weg open. Trees Oude Moleman is met haar bedrijf Omtrend een specialist op het gebied van Mediation. Op 4 november 2008 onderhield zij de leden van de CCT met een lezing over de steeds bekender wordende mediationpraktijk. Omtrend, waar vier personen werken met Trees als fulltimer, heeft ook coaching, communicatietraining, bedrijfsmaatschappelijk werk en arbeidsmedische expertise in het dienstenpakket. Voor deze lezing lichtte Trees Oude Moleman mediation er uit. Het zit nog niet standaard in verzekeringspakketten, alhoewel er wel arbodiensten en verzekeraars zijn, die het aanbieden. Het zou goed zijn, als dat mediation als een standaardvoorziening zou worden opgenomen. Het biedt een mogelijkheid om met wederzijds respect en zonder echte beschadigingen een oplossing voor een conflict te vinden. Inschakeling van advocaten betekent meteen verharding van standpunten en een rechterlijke uitspraak is meestal voor de een een overwinning en voor de ander een nederlaag. Onafhankelijk Het eerste gesprek is eigenlijk bepalend voor het verdere verloop van de mediator. De werkgever betaalt en de werknemer denkt vaak, dat de mediator aan diens kant staat. In dat eerste gesprek moet de positie worden bereikt, dat beide partijen de mediator accepteren als onafhankelijk. Trees Oude Moleman: Niet bijvoorbeeld met de werkgever samen de gespreksruimte verlaten. Dat is funest voor het vertrouwen van de werknemer. Beide partijen moeten aanvaarden, dat mediation heilzaam is voor werknemer en ook voor het bedrijf. Er komt een schriftelijke overeenkomst, die beide partijen moeten ondertekenen. De mediator heeft tot taak deze overeenkomst scherp te bewaken. Als het vertrouwen wegvalt is mediaton mislukt. Respect De partijen verplichten zich om met respect met elkaar om te gaan. Ze moeten naar elkaar luisteren en elkaar laten uitspreken. De non-verbale communicatie is daarbij ook belangrijk. Je kunt niets zeggen, maar door een bepaalde blik of handgebaar iemand volledig afbranden en beledigen. Vaak is dat zeker in de beginfase een probleem. Als mediator moet je dat naar normale proporties terug brengen. Inzet om het probleem op te willen lossen, is een tweede voorwaarde voor een geslaagde mediation. Creativiteit en flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar. Starheid leidt tot mislukking.

7 Conflict Wat is nu eigenlijk een conflict, hield Trees Oude Moleman het aandachtige gehoor voor. Is het een machtsconflict, een inhoudelijk conflict, een emotioneel conflict. Meestal eigelijk wel een combinatie van deze ingrediënten. Daarom is het belangrijk om in het eerste gesprek het conflict te analyseren en benoemen. Dan kun je ook de oplossingsrichting bepalen. De moeilijkste conflicten zijn die situaties, die de een als conflict ervaart en de ander niet. Conflicten moet je niet altijd willen vermijden, zegt Trees Moleman. Conflicten ontstaan nooit zo maar ineens. Ze kunnen een teken zijn, dat er in de organisatie iets niet goed zit. Het is een belang voor de werkgever om dat beschreven te krijgen. Een conflict kent meestal nooit maar één oplossing. Ik heb gevallen meegemaakt, dat een werknemer van alles werd verweten. Bij mediation bleek, dat de man de vinger op bepaalde zere plekken in de organisatie had gelegd. Er zijn aanpassingen doorgevoerd. De werknemer functioneert weer prima en het bedrijf is blij, dat hij niet is vertrokken. Dat kan het resultaat zijn van mediation. Dat gebeurt nooit via gerechtelijke procedures. Oeverloos Natuurlijk erkent Trees Oude Moleman, dat mediation niet het alles bezwerende medicijn is. Niet elk conflict is via mediation op te lossen. Laat dan de advocaten maar komen. Je moet als mediator natuurlijk niet oeverloos doorgaan. Als de echte wil om er samen uit te komen uiteindelijk toch ontbreekt ondanks eerdere verklaringen, moet je stoppen. Voor Omtrend duurt een mediation tussen de tien a vijftien uur. Een gesprek tussen de anderhalf a twee uur. Trees Oude Moleman: Ruim 80% leidt tot succes. Dat is mooi. Maar die mislukte 20% zit me altijd hoog. Na een mislukte mediation heb ik een paar dagen een heel vervelend gevoel. Omtrend is aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut. Bornsestraat 66, 7556 BH Hengelo (074) De Berken 10, 7491 HJ Delden Opaalstraat 19, 7554 TS Hengelo (074)

8 Vragen & antwoorden Door Gerrit Hobbelink Op dinsdag 18 november bezocht de CCT het nieuwe Hengelose kantoor van ING. Buiten het prettige weerzien met ons ex-lid en oud-penningmeester Bert Bouwman, stond het bezoek vooral in het teken van de toekomst. Het is kantoor is immers als een van de eerste drie in het land ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. Er was geen betere plek denkbaar dan deze, om antwoorden te krijgen op de vele vragen die ons heden ten dage bezighouden over onze financiële toekomst. Hypotheekcrisis, bankencrisis, financiële crisis en dan nu een recessie? Bankkantoor is bezig aan tweede jeugd Geautomatiseerde diensten zouden het bankkantoor grotendeels overbodig maken. Bankzaken konden eenvoudig thuis worden afgehandeld via de computer en de telefoon. Direct bankieren was het toverwoord. Ondanks internet en call centres heeft het bankkantoor zich weten te handhaven. Het moest daarvoor, volgens de visie van ING wel aangepast worden aan de laatste normen. De klant van vandaag heeft nog steeds behoefte aan persoonlijk contact. De opstand tegen de sluiting van de loketten door de NS is daar een sprekend voorbeeld van. De banken zijn zich daar al langer van bewust. ING Bank had altijd het voordeel dat ze haar klant wat strakker kan definiëren dan de concurrentie. Omdat binnen het INGconcern de onderkant van de bancaire markt door de Postbank werd afgedekt, konden de ruim 300 kantoren van de ING Bank zich richten op datgene waar ze goed in zijn: het bedienen van beter verdienende particulieren en klanten uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ook ING Bank heeft de standaarddiensten zien teruglopen en het belang van de adviesklanten zien toenemen. Bijvoorbeeld voor een hypotheekadvies blijkt het dat 46% van de klanten de voorkeur geeft aan advies op een kantoor en 35% aan advies bij de klant thuis. Men spreekt van een verschuiving van een winkelcultuur naar een

9 afspraakcultuur. Een uitvloeisel van de gesignaleerde afspraakcultuur is de bancaire intermediair. Zulke thuisbezoeken zijn voor alle banken dan ook een punt van aandacht. ING heeft daarnaast meer affiniteit met direct bankieren dan menig concurrent. Het concern claimt zelfs de uitvinder van het concept te zijn. In Duitsland, Spanje en vooral Noord Amerika heeft ING de retailmarkt betreden met een direct concept. In Canada is het concept erg succesvol. Toch bleken de klanten van de bank behoefte te hebben aan een fysiek kantoor, een punt waar een persoonlijk gesprek met een specialist kan worden gevoerd. ING heeft daar nu in voorzien. De nieuwe kantorenformule van ING Hengelo is ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. De bank is ingedeeld in drie secties: zelf bankzaken doen, geholpen worden of advies krijgen. Het vernieuwde kantoor was een van de drie pilots voor ING en de opvallende inrichting is gebaseerd op de Postbankwinkels in Nijmegen, Rotterdam en Den Haag, gecombineerd met aspecten van de kantoren van ING Bank. Job Mulders, regiodirecteur van ING Bank, verteld de aanwezige CCT ers met trots: Onze klanten kunnen nu terecht in een prachtig, gemoderniseerd bankkantoor. Een laagdrempelige bank, waar zij al hun bankzaken snel en eenvoudig kunnen regelen, of een beroep kunnen doen op onze deskundige adviseurs. Zo profiteren onze klanten in Hengelo alvast van de voordelen van de nieuwe formule. De metamorfose van het ING Bankkantoor loopt voorop op het samengaan van de ING Bank en de Postbank in één nieuwe bank, die in 2009 onder de naam ING gaat opereren. In 2009 zal een landelijk dekkend netwerk worden gerealiseerd van moderne bankkantoren van het type Hengelo om het zo te noemen. In de nieuwe, laagdrempelige bankkantoren van ING kunnen straks zowel klanten van de Postbank als ING Bank terecht voor al hun bankzaken, Hengelosestraat 221, 7521 AC Enschede (053)

10 óók s avonds en in het weekend. Voor Postbankklanten betekent dit een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheden voor persoonlijk financieel advies. Daarnaast blijft ING samenwerken met de postkantoren in winkels. Hiermee zijn klanten van ING Bank straks op 550 extra locaties welkom voor hun dagelijkse bankzaken. Met ruim 800 kantoren is er altijd een vestiging van ING in de buurt. Afscheid van Ramon Saksen, crisis. Job Mulders ging in op vragen omtrent de huidige crisis en ook al beschikt hij niet over de glazen bol, zijn antwoorden waren duidelijk en geruststellend. Zeker als het om de toekomst en stabiliteit op langere termijn van zijn eigen bank gaat. Door het ingrijpen van de internationale overheden, met financiële injecties en garantstellingen, is er bij de banken onderling weer een beetje rust en vertrouwen ontstaan. Het heen en weer schuiven van tegoeden en schulden is weer op gang gekomen, waarbij nu ook aan particulieren en het bedrijfsleven opnieuw geld uitgeleend kan worden. Toch zullen we er rekening mee moeten houden dat het voorlopig allemaal niet van een leiendakje zal gaan. Helaas moeten we binnenkort alweer afscheid nemen van een gewaardeerd CCT lid. Ramon Saksen heeft promotie kunnen maken binnen de bank en verkast. Zo gaat dat nu eenmaal bij banken met jonge ambitieuze medewerkers. Ramon bedankte voor de gezellige en leervolle CCT-momenten die hij in de afgelopen tijd met ons heeft mogen delen en nodigde ons uit om ons te verplaatsen naar Grand Café De Twee Wezen. Henri Goosen ontving ons aldaar in vol -schotsornaat voor een whiskyproeverij die zelfs geheelonthouders zal doen smaken. Wat een fantastische voordracht! Met flair, humor en feitenkennis verblufte Goosen ons op unieke wijze. Uw verslaggever denkt er daarom ook niet in het minst aan om te pogen enkele van Goosen s kwinkslagen te noteren. Wie er bij was weet wat ik bedoel en diegene die ontbraken adviseer ik van harte om Henri Goosen zelf uit te nodigen voor een proeverij op een bedrijfsuitje of bij een andere feestelijke aangelegenheid. Rest mij nog te vermelden dat De Wezen zich niet onbetuigd lieten en de avond met het diner en een gezellige nazit kon worden afgesloten. Voorwaar weer een zeer geslaagde CCT bijeenkomst, waarvan akte.

11 Gert van Vliet gekozen tot CCT-er van het jaar 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond Door Hans Lammerts van Bueren Dit jaar was de CCT bij Droste s restaurant in Tubbergen te gast voor de viering van haar traditionele kerstdiner. Droste s werd door de CCT al eerder dit jaar bezocht en maakte indruk met haar keuken en ambiance. Reden voor de activiteitencommissie om ook het kerstdiner dit jaar aan Harald Droste en zijn team toe te vertrouwen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Tussen de gangen door verzorgde het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen diverse optredens. In een soort Charles Dickens achtige kleding werd een keur aan Christmas Carols ten gehore gebracht. Begeleid door slechts een piano wist het koor met prachtige zang de sfeer van kerst op een warme en luchtige manier te presenteren. Onder

12 leiding van de Ootmarsumse dirigent Herman Koops bracht Mardi le Vingt op een professionele wijze een met smaak gekozen repertoire. De tot in de puntjes verzorgde uitvoeringen maakte indruk op de CCT-ers, hetgeen na elke uitvoering met een welverdiend applaus werd beloond. Gert van Vliet wint CCT award Halverwege de avond kwam het moment waar zeker vijf CCT-ers reikhalzend naar uit zullen hebben gekeken. De verkiezing van CCT-er van het jaar 2008! De verkiezing is dit jaar niet alleen in het leven geroepen als blijk van waardering voor de eigen leden, zo lichtte voorzitter Wil de Bruijn toe. maar ook om de CCT naar buiten toe meer te kunnen profileren. De CCT-er van het jaar verdient een prachtige award en eeuwige roem, maar de CCT-er van het jaar 2008 vervult in 2009 ook de rol van ambassadeur/ ambassadrice. Genomineerden waren Ellen Groothuis-Zandberg, Alfons Esman, Gert van Vliet, Herman Nijland en Edu Jaarsveld. In een compilatie van foto s presenteerde Lex Nijhuis op de muren de lichtbeelden van voorbije bijeenkomsten en in een lange avondjurk gehuld somde Ilone Huiskes de verdiensten van de kandidaten op. Het schouwspel had veel weg van de sfeervolle Amerikaanse

13

14 shows waarbij de Oscars worden uitgereikt. Zou mijn kandidaat het worden?, zullen velen op dat moment gedacht hebben. Toen uiteindelijk het verlossende woord gesproken werd en Gert van Vliet tot eerste CCT-er van het jaar gekozen werd barstte er een ovationeel applaus los. Gert was overweldigd en kon eigenlijk nog maar moeilijk geloven dat juist hém deze eer te beurt was gevallen. Zijn vrouw Bea was de eerste om hem te feliciteren. Gert s eeuwig aanwezige fototoestel werd met zachte hand van hem overgenomen. Immers, nu was hij het zélf die vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat moest worden vastgelegd. Gert was nu ook de man die gevraagd werd waar dit jaar de CCT donatie van duizend euro aan geschonken mocht worden. Mensen die Gert en Bea al wat langer kennen hadden die vraag ook zelf kunnen beantwoorden. Al jaren ondersteunen zij een weeshuis op Bali en maken ze zich sterk om een aantal kansarme Balinese weeskinderen de basis voor een betere toekomst te geven. Inderdaad, het geld gaat allemaal naar Bali, zij Gert geëmotioneerd, en vooral om die reden ben ik enorm blij dat ik CCT-er van het jaar mag zijn.

15 Goed (gepland) ziek! Twee weken in plaats van de door mijzelf bedachte 2 dagen. Ik checkte nog eens extra bij mevrouw de chirurg of het ècht allemaal zo lang moest duren en of het soms misschien ook aanzienlijk sneller goed kon gaan. En of ze wel wist wat 2 weken betekent voor een kleine ondernemer. Ze had me slimmer ingeschat zei ze en had als kleine medisch ondernemer vooral geen zin om rond de jaarwisseling allerlei herstelwerkzaamheden te verrichten. Geen woord Frans bij dus! Ik moet me er letterlijk en figuurlijk maar bij neerleggen. Mijn doorgaans begripvolle echtgenoot ziet vooral zijn particuliere voordeel: 2 weken lang elke avond een belangstellende eega die hem dagelijks na werktijd verwelkomt en alle tijd heeft om naar zijn dag te vragen (i.p.v. structureel onregelmatig de hort op te zijn). De prijs hiervoor elke dag ontbijt op bed brengen en naar Albert Heijn gaan lijkt hem vooralsnog meer dan billijk. Zelfs het koken lijkt hem plotsklaps minder vervelend dan ik ooit heb kunnen bevroeden. (Ik ben thuis normaliter de kok onder zijn motto: Ik gun jou het allerbeste eten schat ) De gehoopte compassie van dochterlief brengt ook al niet het gewenste resultaat. Ach mam, 2 weken zijn zo voorbij. Je haalt een stapel werkgerelateerde boeken in huis en je stuurt jezelf mooi even 2 weken op thuiscursus (Soms is ze een hinderlijk product van een nuchtere opvoeding). Ik besluit bij de andere kinderen maar geen begripvolle reactie uit te lokken Mijn beste vriendinnen lijken een beter doelwit. Zij kennen immers mijn energie en zullen zeker aanvoelen wat 2 weken huisarrest (en 6 weken niet sporten!!) voor mij moet betekenen. Enthousiaste reacties: Gezellig eind van de middag, na werktijd, met een glaasje op de rand van bed of bank. Genereus bieden ze aan zèlf de fles wel te willen ontkurken en zonodig in de keuken een hapje te scoren. Oké, ik ben om! Ik ga het bijzonder druk krijgen tijdens mijn rustdagen met zelfstudie, begripvolle eega zijn en mijn meefeestende vriendinnen. Ik kom nu al tijd te kort. Misschien ga ik straks die 2 weken - geheel vrijwillig - wegens doorslaand succes, verdorie nog met een paar dagen prolongeren ook. Ik zal de wijn vast op temperatuur brengen T.O.M. Oproep CCT leden, pasfoto's website up-to-date? Turbinestraat 63, 7556 RB Hengelo (074)

16 Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Activiteiten januari Nieuwjaarsbijeenkomst 20 januari Bezoek IJsbaan Twente 17 februari Jaarvergadering 3 maart Kwartaalbijeenkomst Roche 17 maart Bedrijfsbezoek Vredestein 21 april Bezoek Prescon Gronau 5 mei Kwartaalbijeenkomst 19 mei Bedrijfsbezoek SPM 16 juni Seizoenssluiting 18 augustus Seizoensopening 01 september Kwartaalbijeenkomst 15 september Bedrijfsbezoek Velda Enschede 20 oktober Excursie Grolsch Veste 3 november Kwartaalbijeenkomst 17 november Bedrijfsbezoek Gert van Vliet 19 december Kerstdiner Colofon Het bestuur Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Erelid Ben Loohuis Secretariaat Postbus 150, 7500 AD Enschede Telefoon Fax adres: Activiteitencommissie Edu Jaarsveld (voorzitter) Rewert Wolthof (secretaris) Herman Nijland (lid) Marty Assink (lid) Rudolf van der Bles (lid) Alfons Esman (lid) PR Lex Nijhuis Ilone Huiskes Redactiecommissie Gerrit Hobbelink (voorzitter) Hans Lammerts van Bueren (secretaris) Gerrit van Vliet (lid) Tim Jaarsma (lid) Marcel te Kiefte (lid) Bank en Kamer van Koop handel ING Bank nr Giro van de bank: Kamer van Koophandel: S Opmaak, drukwerk en verzending TerZake reclame communicatie internet Welbergweg 9, 7556 PE Hengelo Telefoon Fax Deadline aanleveren kopij volgende editie Voor 28 maart 2009 mailen aan Gerrit Hobbelink; Doelstelling De CCT is gestoeld op ethische beginselen in het zakelijk verkeer. Zij beoogt door zakelijke informatie het niveau van haar leden op peil te houden.

Duurzame warmte met de warmtepomp

Duurzame warmte met de warmtepomp jaargang 15 I I nr. 54 I I april 2008 Duurzame warmte met de warmtepomp 01 2008 2007 voor CCT een enerverend jaar Bastiaan is een pitbull maar geen beest! CCT Jaarvergadering Van de bestuurstafel De kop

Nadere informatie

Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst. Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis

Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst. Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis jaargang 16 I I nr. 60 I I November 2009 Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis 03 2009 CCT activiteiten: altijd gezellig natafelen

Nadere informatie

Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering

Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering jaargang 16 I I nr. 58 I I April 2009 01 2009 Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering Bedrijfsbezoek bij Van Merksteijn International B.V. Excursie IJsbaan Twente CCT bestuur wenst haar leden alle

Nadere informatie

Kerstdiner in Winterwonderland Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010

Kerstdiner in Winterwonderland Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010 jaargang 17 I I nr. 61 I I Januari 2010 Kerstdiner in Winterwonderland 01 2010 Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010 Van de bestuurstafel Het gaat

Nadere informatie

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL kwaliteit. comfort. UITSTRALING. service. goede keuze KEUZE Wie Chair Repair = Harold Werner Al 26 jaar werk ik met veel plezier in de meubelbranche. Ik heb ontzettend

Nadere informatie

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant.

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant. Gilles & Partner Incasso is dé partner op het gebied van credit management en incasso voor het midden- en kleinbedrijf. Ons dienstenpakket bestaat uit debiteurenbeheer, incasso, gerechtelijke incasso en

Nadere informatie

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Totaal mogelijke antwoorders: 64 Totaal antwoorders: 39 Respons: 60,93 % A. PROGRAMMA 1. Waardering voor de keuze van het programma: 8.8 0 0 4 15 20 0,00%

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

award CCT leden in de bloemetjes gezet

award CCT leden in de bloemetjes gezet jaargang 15 I I nr. 56 I I Oktober 2008 CCT leden in de bloemetjes gezet 03 2008 Megakwekerij Emsflower Scheepswerf voor hoogwaardige open sloepen & cruisers De Werklustigen De 2 zekerheden in het leven

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8

Nieuwsbrief december 2011 nr.79 Pagina 1 van 8 Nieuwsbrief nr. 79 jaargang 7 december 2011 Hallo allemaal, We kunnen terugkijken op een geslaagde feestavond waar je in deze nieuwsbrief meer over kunt lezen! Verder staan er diverse vacatures open binnen

Nadere informatie

indertherapie oevorden Ellen Adema

indertherapie oevorden Ellen Adema Het Relatiehuis Het Relatiehuis Het is prettig om goed, harmonieus contact te hebben met de mensen om u heen. In het bijzonder met de mensen die dicht bij u staan, zoals uw partner, uw kinderen, uw vader

Nadere informatie

The essence of warmth

The essence of warmth jaargang 15 I I nr. 55 I I juli 2008 The essence of warmth 02 2008 De vent verkoopt de tent Klein China aan de Dinkel Kwartaal bijeenkomst en Duo presentatie CCT leden Van de bestuurstafel We zijn al weer

Nadere informatie

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden?

Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Scheiden? Uit elkaar? Wat dient er allemaal geregeld te worden? Bij scheiden dient u samen afspraken te maken op welke wijze u uw bestaande gemeenschap wenst te verdelen. Ook als u onder huwelijkse voorwaarden

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Dit zijn wij U kent het Allianz Pensioen. Een pensioen dat staat voor betaalbaarheid, gemak en deskundigheid. Een pensioen van een

Nadere informatie

Excursie Grolsch Veste Wel bie oons! Bedrijfsbezoek Schildersbedrijf Moldovan Bedrijfsbezoek aan V.V. Rood-Zwart in Delden De TIEN van

Excursie Grolsch Veste Wel bie oons! Bedrijfsbezoek Schildersbedrijf Moldovan Bedrijfsbezoek aan V.V. Rood-Zwart in Delden De TIEN van jaargang 17 I I nr. 63 I I Juli 2010 Excursie Grolsch Veste Wel bie oons! Bedrijfsbezoek Schildersbedrijf Moldovan Bedrijfsbezoek aan V.V. Rood-Zwart in Delden De TIEN van 03 2010 Van de bestuurstafel

Nadere informatie

CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht

CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht jaargang 14 I I nr. 50 I I april 2007 CCT nieuwjaarsreceptie goed bezocht 01 2007 Kiek op Techniek Jaarvergadering 2007 Het zal je maar gebeuren Restauratie van Hotel Restaurant t Lansink Van de voorzitter

Nadere informatie

Franchise informatie Quickmediator

Franchise informatie Quickmediator Franchise informatie Quickmediator Franchise informatie van Quickmediator Mediator Het beroep mediator is een vrij beroep, omdat iedereen zich zonder enige kennis of opleiding mediator mag noemen. 1 Velen

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

...arbeidsconflict? mediation!

...arbeidsconflict? mediation! ...arbeidsconflict? mediation! De persoonlijke aanpak van een Mediatior werkt vele malen sneller en leidt minder vaak tot kostbare en langdurige beroepszaken en hoorzittingen. Bron: Laatste nieuws (Novum/ANP)

Nadere informatie

Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo

Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers Zoo Wilt u van uw congres, relatiedag, vergadering, training of personeelsfeest een unieke ervaring maken? Kom dan naar het Safari Meeting Centre in Burgers

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Hesselink Koffie: een bedrijf met allure

Hesselink Koffie: een bedrijf met allure Hesselink Koffie: een bedrijf met allure Het interieur: eigentijds en fris. Strakke lijnen, een diversiteit aan materialen maar ook warm. Alles is van tevoren bedacht. En dat is ook echt te zien. Het bedrijfspand

Nadere informatie

Miene eten op het werk

Miene eten op het werk eten op het werk Miene eten op het werk In de afgelopen jaren heeft Miene veel ervaring opgedaan met het verzorgen van de zakelijke markt. Onder andere bij verzekeraars, theatergezelschappen, overheidsinstellingen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

De Kluijver Actief voor uw zaak

De Kluijver Actief voor uw zaak De Kluijver Actief voor uw zaak De Kluijver. Actief voor uw zaak Actie ondernemen op een factuur die te lang uitstaat? Dan wordt het tijd voor De Kluijver. De Kluijver in Alphen aan den Rijn is al vele

Nadere informatie

Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste. plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze

Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste. plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze (GESPROKEN WOORD GELDT) Majesteit, dames en heren! Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze organisatie in korte

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties Zakelijk RESERVERINGEN EN INFORMATIE Cultureel Centrum CONCORDIA Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht M 06 53 87 35 51 of T 0182 50 22 02 grandcafe@cultureelcentrumconcordia.nl www.cultureelcentrumconcordia.nl

Nadere informatie

Uw teamgenoot in creditmanagement

Uw teamgenoot in creditmanagement Uw teamgenoot in creditmanagement [een perfecte uitrusting] U heeft er als onderneming of overheidsinstelling ongetwijfeld mee te maken: klanten die niet op tijd betalen. Vervelend, want het kost veel

Nadere informatie

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2

Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1. Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 ALGEMEEN 1 Conflicthantering Mediation 1 Mediation proces 1 Taken mediator 1 Oplossing? 1 SOORTEN MEDIATION TRAJECTEN 2 Re-integratie 2 Groepen / Teams 2 WERKWIJZE MEDIATION 3 Aanmelding 3 Intake 3 Eerste

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Koopsom 105.000,- k.k. CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Kadastrale gegevens :IJSSELMONDE F 2614 Koopsom : 105.000,-

Nadere informatie

Kerst. Bezoekers Kerstspektakel. Samen Kerst Kerst in Noord - Holland Samen Kerst bij AZ

Kerst. Bezoekers Kerstspektakel. Samen Kerst Kerst in Noord - Holland Samen Kerst bij AZ 1 Kerst Samen Kerst Kerst in Noord - Holland Samen Kerst bij AZ Kerst is bij uitstek de tijd van het jaar waarin wij de gevoelens van warmte, geborgenheid en saamhorigheid willen ervaren. Met elkaar de

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Online Surveys & Data Analyse www.datablender.be Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Opgesteld door Frans Schockaert frans.schockaert@datablender.be 0499/ 26 35 83

Nadere informatie

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014.

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014. Noordwijk-Events / SPEV T.a.v. Marco Mens Postbus 193 2210 AD Noordwijkerhout Uw ref. BMG/MA15/A02 Onze ref. Datum 22-04-2015 Betreft Juryrapport verkiezingen MEETINGS AWARDS Geachte heer Mens, Graag willen

Nadere informatie

Lent Frankrijkstraat 345

Lent Frankrijkstraat 345 Lent Frankrijkstraat 345 Op een heerlijke rustige locatie, met toch alle voorzieningen in de buurt en op steenworp afstand van het hart van Nijmegen, ligt deze ruime hoekwoning. Deze nieuwbouw woning van

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapport STEP In-housedag bij Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) -- De Boelelaan N-b, HV Amsterdam info@stepweb.nl T. () F. () postbank rekening K.V.K Amsterdam S INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Graag willen we u, zoals gebruikelijk, aan het einde van het jaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Uw partner in creditmanagement

Uw partner in creditmanagement Uw partner in creditmanagement In-Kas Intermediair In-Kas Intermediair is van mening dat u het geld beter In-Kas kunt hebben dan uitstaan bij uw klant dan wel debiteur. Intermediair staat voor bemiddelen

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT 359.000,- k.k. AANKOOP VERKOOP TAXATIES FINANCIEEL ADVIES BEDRIJFSHUISVESTING Wij zijn gevestigd in: Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Schiedam, LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Tijd rijp voor verplichte scheidingsbemiddeling

Tijd rijp voor verplichte scheidingsbemiddeling Tijd rijp voor verplichte scheidingsbemiddeling Nieuwsbrief NGR 14.03.03 De Nederlandse Gezinsraad (NGR) constateert dat er een breed maatschappelijk draagvlak is voor verplichte scheidingsbemiddeling.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 22 maart 2012 Tijd:

Nadere informatie

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN 1 LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN INHOUD Steaks & Salads (Business Club) 4 Burger vs Lobster (Business Club) 6 De Blauwe Lotus 8 Eetcafé De Verlenging 10 Dineren of lunchen in het Philips

Nadere informatie

Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015

Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015 Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015 16.00 uur- Bedrijfsbezoek, De Drie Koningen 17.30 uur Markt 30, Groede 19.15 uur- Gesprek met de dorpsvereniging van Groede 19.45 uur De Drie Koningen,

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

Stappenplan voor werknemers die op het werk gepest worden

Stappenplan voor werknemers die op het werk gepest worden Stappenplan voor werknemers die op het werk gepest worden Inleiding Pesten op het werk is een ernstige kwestie en heeft vaak een grote impact op de gepeste werknemer. Het vraagt echter wel om een standvastige

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst

Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst computable 100-2012 100 De krachtigste ict-bedrijven van Nederland in 2012 Dé ICT-awards van het jaar Bekendmaking van de Computable 100 lijst Computable Awards 2012 Op donderdag 4 oktober 2012 worden

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

StartersCentrum Limburg

StartersCentrum Limburg Voor jezelf beginnen? Doe het niet alleen! Het StartersCentrum Limburg is je graag van dienst met praktisch advies en nuttige tips. StartersCentrum Limburg Starterscentrum_A4_3.indd 1 01-09-2009 09:33:41

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz.

re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz. ZICHTBAAR ANDERS re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz. 49 x 4 METER FULL-COLOUR BANNER bevisible zichtbaar anders Als fullservice

Nadere informatie

Iedere vorm van reclame is fiscaal aftrekbaar. Schakelt u een reclamebureau in, dan zijn ook deze kosten volledig aftrekbaar.

Iedere vorm van reclame is fiscaal aftrekbaar. Schakelt u een reclamebureau in, dan zijn ook deze kosten volledig aftrekbaar. 2.26. Reclame Uw BV maakt reclame vanuit zakelijk oogpunt. U wilt uw bedrijf promoten of profileren om zo nieuwe klanten aan te trekken. Het staat u vrij om zelf te beslissen op welke manier u reclame

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict ...wel eens gedacht aan mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict Wat is Mediation? Samen tot een oplossing komen met behulp van een procesbegeleider: de Mediator

Nadere informatie

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict

...wel eens gedacht aan. mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict ...wel eens gedacht aan mediation? wanneer er sprake is van: (echt)scheiding ouderschapsplan arbeidsconflict Wat is Mediation? Samen tot een oplossing komen met behulp van een procesbegeleider: de Mediator

Nadere informatie

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden

LIEVERWIJS. kindercoaching & training. kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling. Een rups kan altijd nog een vlinder worden LIEVERWIJS kindercoaching & training kindercoaching basisschool trainingen kindercoach op bestelling Een rups kan altijd nog een vlinder worden Kindercoaching Van Rups naar Vlinder Voor kinderen in de

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales.

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales. Drijfveren Tool 1.0 Carolien van Herrikhuyzen www.cforcycling.nl www.cforcycling.com carolien@cforcycling.nl Om wat handvaten te hebben voor een gesprek met ons begeleidingsteam bij het formuleren van

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME

HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME HEDEVELDSDWARSWEG 7 HERTME Uniek wonen op een knooperf in ontwikkeling! Op historische grond in Borne, aan de rand van het schitterende landschap van Weleveld en Hertme staat

Nadere informatie

Het Mediation Bureau. van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO)

Het Mediation Bureau. van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO) Het Mediation Bureau van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO) 1 Crossborder mediation Bij internationale kinderontvoering duren de procedures vaak lang. Daarom start op 1 november

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT

MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT Hoekwoning met uitbouw en tuin vlakbij het centrum Zeer sporadisch worden unieke objecten als dit hoekhuis aangeboden. Door de fraaie afwerking van dit huis,

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

BROEKHEURNE-RING 589 ENSCHEDE

BROEKHEURNE-RING 589 ENSCHEDE BROEKHEURNE-RING 589 ENSCHEDE BROEKHEURNE-RING 589 ENSCHEDE Aan de rand van Enschede gelegen, modern en volumineus 3 kamer appartement voorzien van een berging. Het appartement beschikt over een royaal

Nadere informatie

EEKAAPEEVEETJE. www.ekpv.nl. Jaargang 22 nummer 2 maart / april 2012

EEKAAPEEVEETJE. www.ekpv.nl. Jaargang 22 nummer 2 maart / april 2012 EEKAAPEEVEETJE Jaargang 22 nummer 2 maart / april 2012 In dit nummer o.a.: verenigingsnieuws "Sjun Kirchroa", een serie Persoonlijke Postzegels van de EKPV "Doorlopers" door Al Brull "Valse postzegels"

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsformulieren Beoordelingsformulieren In elke prestatie zitten zoals hierboven uiteengezet (p. 81) vijf elementen verpakt. Het Takenblad is daarop gebaseerd. Om elk van die vijf elementen grondig te kunnen beoordelen

Nadere informatie

Jolan. Jolanda Omvlee (42),

Jolan. Jolanda Omvlee (42), Jolan Jolanda Omvlee (42), getrouwd met Ron (48), moeder van Lise (10) en Emmely (6) is directeur van Compassion. Ze geeft leiding aan 38 personen, haar contacten gaan internationaal. 22 tekst Wieteke

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Hieruit zijn 3 kandidaten voor de titel van overheidsmanager van het jaar genomineerd, die zich zojuist aan u hebben gepresenteerd.

Hieruit zijn 3 kandidaten voor de titel van overheidsmanager van het jaar genomineerd, die zich zojuist aan u hebben gepresenteerd. 1 Juryrapport verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 1998 (uit te spreken door de voorzitter van de jury, de minister van Financiën, drs. G. Zalm, tijdens de slotavond van de verkiezing d.d. 22 januari

Nadere informatie

mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad

mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad mediation en Bemiddeling bij de gemeente Lelystad U krijgt deze informatie omdat u hebt aangegeven dat u wilt meewerken aan een vorm van bemiddeling of omdat u daarin bent geïnteresseerd. Algemene informatie

Nadere informatie

#3. Zuidwest drenthe in beweging.

#3. Zuidwest drenthe in beweging. APR 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: van en met elkaar leren! Het lijkt misschien een vorm van een Loesje (Liefde is:

Nadere informatie

Over de streep. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent, zou je weten dat.. 3. Cadeautje.. 3. Stap over de streep als 3.

Over de streep. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent, zou je weten dat.. 3. Cadeautje.. 3. Stap over de streep als 3. Over de streep Inhoud Over de streep. 1. Zaalindeling... 2. Hoe ziet de dag eruit?.. 2. Hoe ziet de workshop eruit?.. 2. De groep(en). 2. Wat te doen als.. 3. Hoe. 3. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent,

Nadere informatie

Wij werken samen met de Dordtse Bazar en Van der Maarel Sfeermeesters voor aanvullende wensen op het gebied van inrichting en decoratie.

Wij werken samen met de Dordtse Bazar en Van der Maarel Sfeermeesters voor aanvullende wensen op het gebied van inrichting en decoratie. De Markthal, gevestigd in het hart van Rotterdam, is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Bij Markthal Events kunt u terecht voor de (exclusieve) verhuur van een aantal prachtige evenementruimtes

Nadere informatie

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel.

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel. 4 communicatie Communicatie is het uitwisselen van informatie. Hierbij gaat het om alle informatie die je doorgeeft aan anderen en alle informatie die je van anderen krijgt. Als de informatie aankomt,

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

LEKSTRAAT 26 ENSCHEDE

LEKSTRAAT 26 ENSCHEDE LEKSTRAAT 26 ENSCHEDE LEKSTRAAT 26 ENSCHEDE Aan rustige straat in de wijk Deppenbroek gelegen karakteristieke half vrijstaande jaren 30 woning met berging. De diepe achtertuin biedt veel privacy. Een leuke

Nadere informatie