CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond"

Transcriptie

1 jaargang 15 I I nr. 57 I I December 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Vragen & antwoorden Goed (gepland) ziek!

2 Van de bestuurstafel Een voorwoord voor de decemberuitgave van het CCT nieuws. Wil ik daarin terugkijken of juist vooruitkijken? Ik kies voor voorruit. Dit blad zal u bereiken na de kerstbijeenkomst, waarbij wij ook de eerste CCT Award hebben uitgereikt. Dank aan alle leden die een nominatie hebben gedaan. Het waren er velen. Ik denk dat dit middel zeker in de toekomst een grotere waarde zal krijgen, waarmee wij als CCT ook naar buiten zullen treden. De motivatie voor de voordracht kan zowel gebaseerd zijn op activiteiten binnen de CCT, als ook komen vanuit de prestatie in de bedrijfsvoering waarmee ons lid actief is. Grote diversiteit van motivering is ons wel gebleken. Nogmaals, ik hoop dat dit initiatief een goed vervolg zal hebben in de komende jaren. Degene die een nominatie hebben verstuurd zullen diverse donkere silhouetten als foto hebben gezien. Een oproep aan deze mensen een foto van zichzelf te laten maken, bijvoorbeeld in de sneeuw, dat levert vaak al een beter resultaat op als de huidige zwarte smoelen. Ik stel gelijk voor deze silhouetten door de redactie te laten vervangen door dier silhouetten. Voor de volgende jaarvergadering, wil ik u graag kietelen om de dagen in december, wanneer wij het wellicht wat rustiger hebben, te gebruiken om ons van goede ideeën te voorzien voor de komende periode. Hoe wordt gedacht over de frequentie van bijeenkomsten, te veel of te weinig? Wat is uw mening over de onderwerpen? Zijn er ideeën om onze leden meer betrekken bij het verzorgen van de bijeenkomsten. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld de korte uiteenzetting van de heer Mulder van ING over de ontwikkelingen en het veranderproces bij de integratie van ING en Postbank heel interessant. Wij plegen bij de bijeenkomsten aandacht te hebben voor de presentatie van nieuwe leden, maar een presentatie van een lid over een bepaald onderwerp zal volgens mij ook zeer interessant zijn. De CCT is in beweging. Laten wij dat voortzetten en kom met verzoeken of ideeën. Ik weet dat ik u hiermee trikker en kan bijna niet wachten op de jaarvergadering om de nieuwe gedachten te inventariseren. Het einde van het jaar staat al voor de deur. Een tijd van bezinning en overweging. Ik wens u en de uwen namens het bestuur een goede jaarwisseling toe en natuurlijk veel gezondheid. Wil de Bruijn Voorzitter

3 Een droom van beleving en emotie De snelle wereld van Ferrari dealer Munsterhuis Door Hans Lammerts van Bueren Wij verkopen geen auto s. Wij verkopen beleving en emotie. En vanuit die beleving en emotie verkopen we uiteindelijk ook auto s, zo schetst Nick Steggink, pr manager bij autodealer Frans Munsterhuis in Hengelo, de bedrijfsfilosofie. Munsterhuis is autodealer van het luxe soort die exclusieve merken voert als Alfa Romeo, Jaguar, Infiniti, Chrysler en Jeep en die onder het label Munsterhuis Sportcars topstukken als Ferrari en Maserati in huis heeft. Sinds eind 2007/begin 2008 is het nieuwe high tech bedrijfspand van Munsterhuis op het bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid aan de Goudstraat een opvallende verschijning.

4 Maar wie denkt dat er bij Munsterhuis alleen maar auto s verkocht worden heeft het mis. We organiseren in ons pand ook verschillende netwerk evenementen, legt Steggink uit. Organisaties en bedrijven kunnen bij ons vergaderruimte huren die van alle comfort is voorzien. In onze pitstop di pilotti lounge verzorgt Champagneproducent Moët & Chandon op verzoek champagneproeverijen op maat. Keukenproducent Boretti heeft een luxe kookeiland ingericht waar topkok Herman den Blijker soms kooklessen geeft en in de showroom zijn diverse presentatieruimten ingericht waar bedrijven hun relaties kunnen ontvangen. Dit alles met als enige voorwaarde dat de organisaties die evenementen bij ons onder willen brengen een doelgroep moeten hebben die aansluit bij de onze. Snel, sneller, snelst Er waren heel wat CCT-ers afgekomen op de uitnodiging om de snelle auto s van Munsterhuis eens van dichtbij te kunnen bekijken. Ondanks dat de deur bij Munsterhuis dagelijks gewoon gastvrij open staat is er blijkbaar toch een drempel om zomaar even binnen te lopen als je portefeuille de aankoop van een bolide van een slordige euro even niet toestaat.

5 Maar ook voor minder geld is er bij Munsterhuis een prima keus te maken. Voor het luttele bedrag van slechts ,00 euro heb je al een Jaguar Xj-s-V12, weliswaar bouwjaar 1989, maar met slechts kilometer op de teller. Het karretje heeft met z n eerste eigenaar waarschijnlijk alleen met mooi weer door het prachtige Twentse landschap getoerd. Nu is dat laatste misschien niet eens zo heel waarschijnlijk, want de klandizie van Munsterhuis komt uit heel Nederland, en ook de Duitsers weten de weg naar Hengelo probleemloos te vinden. Hoe mooi een Jaguar ook is, en hoe prachtig de Chrysler s ook zijn. De belangstelling van de CCT-ers ging toch vooral uit naar de snelle Ferrari s die op de bovenverdieping, uit het oog van voorbijgangers, waren uitgestald. Door de emotiegang (weet u het nog; emotie en beleving) kom je in de showroom waar Ferrari haar gestroomlijnde bolides presenteert. Op onze vraag hoeveel Ferrari s er per jaar bij Munsterhuis over de toonbank gaan geeft Steggink geen harde cijfers. Houd het maar op zo n 150 nieuwe en gebruikte Ferrari s per jaar, antwoord hij diplomatiek. Per jaar produceert de Ferrari fabriek slechts 6500 Ferrari s. Allemaal op bestelling, want een Ferrari kopen is (u weet het inmiddels) een traject van beleving en emotie. Als na de beslissing tot aankoop uiteindelijk de Ferrari van je dromen is besteld, dan is het wachten wachten en nog eens wachten om uiteindelijk zo n anderhalf jaar na aankoop het moment suprême te beleven van het in ontvangst nemen van je nieuwe glanzende snelle bolide. Een moment dat bij Munsterhuis wordt ingeleid met passende muziek, waarna de Ferrari van je dromen na het openen van het afleverdoek onthuld wordt. Het lijkt allemaal de verkoop van een zorgvuldig geregisseerde droom van beleving en emotie, hetgeen misschien nog niet eens zo heel ver naast de waarheid is. Want, zoals pr manager Nick Steggink het óók formuleerde. Een Ferrari is uiteindelijk niets anders dan een snelle motor op vier wielen in een omhulsel van mooi vorm gegeven glimmend metaal en kunststof. Hoofdstraat 15, 7561 AB Deurningen (074) Drienerstraat 16, 7551 HG Hengelo (074)

6 Trees Oude Moleman zoekt gesprek op basis van respect Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend Door Marcel te Kiefte Mediation gebeurt op basis van vrijwilligheid. Partijen zijn niet verplicht een mediationtraject in te gaan. Maar als ze dat wel doen, zijn ze wel verplicht zich aan regels te houden. Mediation is absoluut niet vrijblijvend. Mediation heeft als einddoel een conflict op te lossen op een manier, die voor beide partijen acceptabel is. Lukt dat niet, dan staat altijd nog de juridische weg open. Trees Oude Moleman is met haar bedrijf Omtrend een specialist op het gebied van Mediation. Op 4 november 2008 onderhield zij de leden van de CCT met een lezing over de steeds bekender wordende mediationpraktijk. Omtrend, waar vier personen werken met Trees als fulltimer, heeft ook coaching, communicatietraining, bedrijfsmaatschappelijk werk en arbeidsmedische expertise in het dienstenpakket. Voor deze lezing lichtte Trees Oude Moleman mediation er uit. Het zit nog niet standaard in verzekeringspakketten, alhoewel er wel arbodiensten en verzekeraars zijn, die het aanbieden. Het zou goed zijn, als dat mediation als een standaardvoorziening zou worden opgenomen. Het biedt een mogelijkheid om met wederzijds respect en zonder echte beschadigingen een oplossing voor een conflict te vinden. Inschakeling van advocaten betekent meteen verharding van standpunten en een rechterlijke uitspraak is meestal voor de een een overwinning en voor de ander een nederlaag. Onafhankelijk Het eerste gesprek is eigenlijk bepalend voor het verdere verloop van de mediator. De werkgever betaalt en de werknemer denkt vaak, dat de mediator aan diens kant staat. In dat eerste gesprek moet de positie worden bereikt, dat beide partijen de mediator accepteren als onafhankelijk. Trees Oude Moleman: Niet bijvoorbeeld met de werkgever samen de gespreksruimte verlaten. Dat is funest voor het vertrouwen van de werknemer. Beide partijen moeten aanvaarden, dat mediation heilzaam is voor werknemer en ook voor het bedrijf. Er komt een schriftelijke overeenkomst, die beide partijen moeten ondertekenen. De mediator heeft tot taak deze overeenkomst scherp te bewaken. Als het vertrouwen wegvalt is mediaton mislukt. Respect De partijen verplichten zich om met respect met elkaar om te gaan. Ze moeten naar elkaar luisteren en elkaar laten uitspreken. De non-verbale communicatie is daarbij ook belangrijk. Je kunt niets zeggen, maar door een bepaalde blik of handgebaar iemand volledig afbranden en beledigen. Vaak is dat zeker in de beginfase een probleem. Als mediator moet je dat naar normale proporties terug brengen. Inzet om het probleem op te willen lossen, is een tweede voorwaarde voor een geslaagde mediation. Creativiteit en flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar. Starheid leidt tot mislukking.

7 Conflict Wat is nu eigenlijk een conflict, hield Trees Oude Moleman het aandachtige gehoor voor. Is het een machtsconflict, een inhoudelijk conflict, een emotioneel conflict. Meestal eigelijk wel een combinatie van deze ingrediënten. Daarom is het belangrijk om in het eerste gesprek het conflict te analyseren en benoemen. Dan kun je ook de oplossingsrichting bepalen. De moeilijkste conflicten zijn die situaties, die de een als conflict ervaart en de ander niet. Conflicten moet je niet altijd willen vermijden, zegt Trees Moleman. Conflicten ontstaan nooit zo maar ineens. Ze kunnen een teken zijn, dat er in de organisatie iets niet goed zit. Het is een belang voor de werkgever om dat beschreven te krijgen. Een conflict kent meestal nooit maar één oplossing. Ik heb gevallen meegemaakt, dat een werknemer van alles werd verweten. Bij mediation bleek, dat de man de vinger op bepaalde zere plekken in de organisatie had gelegd. Er zijn aanpassingen doorgevoerd. De werknemer functioneert weer prima en het bedrijf is blij, dat hij niet is vertrokken. Dat kan het resultaat zijn van mediation. Dat gebeurt nooit via gerechtelijke procedures. Oeverloos Natuurlijk erkent Trees Oude Moleman, dat mediation niet het alles bezwerende medicijn is. Niet elk conflict is via mediation op te lossen. Laat dan de advocaten maar komen. Je moet als mediator natuurlijk niet oeverloos doorgaan. Als de echte wil om er samen uit te komen uiteindelijk toch ontbreekt ondanks eerdere verklaringen, moet je stoppen. Voor Omtrend duurt een mediation tussen de tien a vijftien uur. Een gesprek tussen de anderhalf a twee uur. Trees Oude Moleman: Ruim 80% leidt tot succes. Dat is mooi. Maar die mislukte 20% zit me altijd hoog. Na een mislukte mediation heb ik een paar dagen een heel vervelend gevoel. Omtrend is aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut. Bornsestraat 66, 7556 BH Hengelo (074) De Berken 10, 7491 HJ Delden Opaalstraat 19, 7554 TS Hengelo (074)

8 Vragen & antwoorden Door Gerrit Hobbelink Op dinsdag 18 november bezocht de CCT het nieuwe Hengelose kantoor van ING. Buiten het prettige weerzien met ons ex-lid en oud-penningmeester Bert Bouwman, stond het bezoek vooral in het teken van de toekomst. Het is kantoor is immers als een van de eerste drie in het land ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. Er was geen betere plek denkbaar dan deze, om antwoorden te krijgen op de vele vragen die ons heden ten dage bezighouden over onze financiële toekomst. Hypotheekcrisis, bankencrisis, financiële crisis en dan nu een recessie? Bankkantoor is bezig aan tweede jeugd Geautomatiseerde diensten zouden het bankkantoor grotendeels overbodig maken. Bankzaken konden eenvoudig thuis worden afgehandeld via de computer en de telefoon. Direct bankieren was het toverwoord. Ondanks internet en call centres heeft het bankkantoor zich weten te handhaven. Het moest daarvoor, volgens de visie van ING wel aangepast worden aan de laatste normen. De klant van vandaag heeft nog steeds behoefte aan persoonlijk contact. De opstand tegen de sluiting van de loketten door de NS is daar een sprekend voorbeeld van. De banken zijn zich daar al langer van bewust. ING Bank had altijd het voordeel dat ze haar klant wat strakker kan definiëren dan de concurrentie. Omdat binnen het INGconcern de onderkant van de bancaire markt door de Postbank werd afgedekt, konden de ruim 300 kantoren van de ING Bank zich richten op datgene waar ze goed in zijn: het bedienen van beter verdienende particulieren en klanten uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Ook ING Bank heeft de standaarddiensten zien teruglopen en het belang van de adviesklanten zien toenemen. Bijvoorbeeld voor een hypotheekadvies blijkt het dat 46% van de klanten de voorkeur geeft aan advies op een kantoor en 35% aan advies bij de klant thuis. Men spreekt van een verschuiving van een winkelcultuur naar een

9 afspraakcultuur. Een uitvloeisel van de gesignaleerde afspraakcultuur is de bancaire intermediair. Zulke thuisbezoeken zijn voor alle banken dan ook een punt van aandacht. ING heeft daarnaast meer affiniteit met direct bankieren dan menig concurrent. Het concern claimt zelfs de uitvinder van het concept te zijn. In Duitsland, Spanje en vooral Noord Amerika heeft ING de retailmarkt betreden met een direct concept. In Canada is het concept erg succesvol. Toch bleken de klanten van de bank behoefte te hebben aan een fysiek kantoor, een punt waar een persoonlijk gesprek met een specialist kan worden gevoerd. ING heeft daar nu in voorzien. De nieuwe kantorenformule van ING Hengelo is ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. De bank is ingedeeld in drie secties: zelf bankzaken doen, geholpen worden of advies krijgen. Het vernieuwde kantoor was een van de drie pilots voor ING en de opvallende inrichting is gebaseerd op de Postbankwinkels in Nijmegen, Rotterdam en Den Haag, gecombineerd met aspecten van de kantoren van ING Bank. Job Mulders, regiodirecteur van ING Bank, verteld de aanwezige CCT ers met trots: Onze klanten kunnen nu terecht in een prachtig, gemoderniseerd bankkantoor. Een laagdrempelige bank, waar zij al hun bankzaken snel en eenvoudig kunnen regelen, of een beroep kunnen doen op onze deskundige adviseurs. Zo profiteren onze klanten in Hengelo alvast van de voordelen van de nieuwe formule. De metamorfose van het ING Bankkantoor loopt voorop op het samengaan van de ING Bank en de Postbank in één nieuwe bank, die in 2009 onder de naam ING gaat opereren. In 2009 zal een landelijk dekkend netwerk worden gerealiseerd van moderne bankkantoren van het type Hengelo om het zo te noemen. In de nieuwe, laagdrempelige bankkantoren van ING kunnen straks zowel klanten van de Postbank als ING Bank terecht voor al hun bankzaken, Hengelosestraat 221, 7521 AC Enschede (053)

10 óók s avonds en in het weekend. Voor Postbankklanten betekent dit een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheden voor persoonlijk financieel advies. Daarnaast blijft ING samenwerken met de postkantoren in winkels. Hiermee zijn klanten van ING Bank straks op 550 extra locaties welkom voor hun dagelijkse bankzaken. Met ruim 800 kantoren is er altijd een vestiging van ING in de buurt. Afscheid van Ramon Saksen, crisis. Job Mulders ging in op vragen omtrent de huidige crisis en ook al beschikt hij niet over de glazen bol, zijn antwoorden waren duidelijk en geruststellend. Zeker als het om de toekomst en stabiliteit op langere termijn van zijn eigen bank gaat. Door het ingrijpen van de internationale overheden, met financiële injecties en garantstellingen, is er bij de banken onderling weer een beetje rust en vertrouwen ontstaan. Het heen en weer schuiven van tegoeden en schulden is weer op gang gekomen, waarbij nu ook aan particulieren en het bedrijfsleven opnieuw geld uitgeleend kan worden. Toch zullen we er rekening mee moeten houden dat het voorlopig allemaal niet van een leiendakje zal gaan. Helaas moeten we binnenkort alweer afscheid nemen van een gewaardeerd CCT lid. Ramon Saksen heeft promotie kunnen maken binnen de bank en verkast. Zo gaat dat nu eenmaal bij banken met jonge ambitieuze medewerkers. Ramon bedankte voor de gezellige en leervolle CCT-momenten die hij in de afgelopen tijd met ons heeft mogen delen en nodigde ons uit om ons te verplaatsen naar Grand Café De Twee Wezen. Henri Goosen ontving ons aldaar in vol -schotsornaat voor een whiskyproeverij die zelfs geheelonthouders zal doen smaken. Wat een fantastische voordracht! Met flair, humor en feitenkennis verblufte Goosen ons op unieke wijze. Uw verslaggever denkt er daarom ook niet in het minst aan om te pogen enkele van Goosen s kwinkslagen te noteren. Wie er bij was weet wat ik bedoel en diegene die ontbraken adviseer ik van harte om Henri Goosen zelf uit te nodigen voor een proeverij op een bedrijfsuitje of bij een andere feestelijke aangelegenheid. Rest mij nog te vermelden dat De Wezen zich niet onbetuigd lieten en de avond met het diner en een gezellige nazit kon worden afgesloten. Voorwaar weer een zeer geslaagde CCT bijeenkomst, waarvan akte.

11 Gert van Vliet gekozen tot CCT-er van het jaar 2008 CCT Kerstdiner weer een sfeervolle avond Door Hans Lammerts van Bueren Dit jaar was de CCT bij Droste s restaurant in Tubbergen te gast voor de viering van haar traditionele kerstdiner. Droste s werd door de CCT al eerder dit jaar bezocht en maakte indruk met haar keuken en ambiance. Reden voor de activiteitencommissie om ook het kerstdiner dit jaar aan Harald Droste en zijn team toe te vertrouwen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Het werd een fantastisch verzorgde avond met heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Tussen de gangen door verzorgde het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt uit Tubbergen diverse optredens. In een soort Charles Dickens achtige kleding werd een keur aan Christmas Carols ten gehore gebracht. Begeleid door slechts een piano wist het koor met prachtige zang de sfeer van kerst op een warme en luchtige manier te presenteren. Onder

12 leiding van de Ootmarsumse dirigent Herman Koops bracht Mardi le Vingt op een professionele wijze een met smaak gekozen repertoire. De tot in de puntjes verzorgde uitvoeringen maakte indruk op de CCT-ers, hetgeen na elke uitvoering met een welverdiend applaus werd beloond. Gert van Vliet wint CCT award Halverwege de avond kwam het moment waar zeker vijf CCT-ers reikhalzend naar uit zullen hebben gekeken. De verkiezing van CCT-er van het jaar 2008! De verkiezing is dit jaar niet alleen in het leven geroepen als blijk van waardering voor de eigen leden, zo lichtte voorzitter Wil de Bruijn toe. maar ook om de CCT naar buiten toe meer te kunnen profileren. De CCT-er van het jaar verdient een prachtige award en eeuwige roem, maar de CCT-er van het jaar 2008 vervult in 2009 ook de rol van ambassadeur/ ambassadrice. Genomineerden waren Ellen Groothuis-Zandberg, Alfons Esman, Gert van Vliet, Herman Nijland en Edu Jaarsveld. In een compilatie van foto s presenteerde Lex Nijhuis op de muren de lichtbeelden van voorbije bijeenkomsten en in een lange avondjurk gehuld somde Ilone Huiskes de verdiensten van de kandidaten op. Het schouwspel had veel weg van de sfeervolle Amerikaanse

13

14 shows waarbij de Oscars worden uitgereikt. Zou mijn kandidaat het worden?, zullen velen op dat moment gedacht hebben. Toen uiteindelijk het verlossende woord gesproken werd en Gert van Vliet tot eerste CCT-er van het jaar gekozen werd barstte er een ovationeel applaus los. Gert was overweldigd en kon eigenlijk nog maar moeilijk geloven dat juist hém deze eer te beurt was gevallen. Zijn vrouw Bea was de eerste om hem te feliciteren. Gert s eeuwig aanwezige fototoestel werd met zachte hand van hem overgenomen. Immers, nu was hij het zélf die vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat moest worden vastgelegd. Gert was nu ook de man die gevraagd werd waar dit jaar de CCT donatie van duizend euro aan geschonken mocht worden. Mensen die Gert en Bea al wat langer kennen hadden die vraag ook zelf kunnen beantwoorden. Al jaren ondersteunen zij een weeshuis op Bali en maken ze zich sterk om een aantal kansarme Balinese weeskinderen de basis voor een betere toekomst te geven. Inderdaad, het geld gaat allemaal naar Bali, zij Gert geëmotioneerd, en vooral om die reden ben ik enorm blij dat ik CCT-er van het jaar mag zijn.

15 Goed (gepland) ziek! Twee weken in plaats van de door mijzelf bedachte 2 dagen. Ik checkte nog eens extra bij mevrouw de chirurg of het ècht allemaal zo lang moest duren en of het soms misschien ook aanzienlijk sneller goed kon gaan. En of ze wel wist wat 2 weken betekent voor een kleine ondernemer. Ze had me slimmer ingeschat zei ze en had als kleine medisch ondernemer vooral geen zin om rond de jaarwisseling allerlei herstelwerkzaamheden te verrichten. Geen woord Frans bij dus! Ik moet me er letterlijk en figuurlijk maar bij neerleggen. Mijn doorgaans begripvolle echtgenoot ziet vooral zijn particuliere voordeel: 2 weken lang elke avond een belangstellende eega die hem dagelijks na werktijd verwelkomt en alle tijd heeft om naar zijn dag te vragen (i.p.v. structureel onregelmatig de hort op te zijn). De prijs hiervoor elke dag ontbijt op bed brengen en naar Albert Heijn gaan lijkt hem vooralsnog meer dan billijk. Zelfs het koken lijkt hem plotsklaps minder vervelend dan ik ooit heb kunnen bevroeden. (Ik ben thuis normaliter de kok onder zijn motto: Ik gun jou het allerbeste eten schat ) De gehoopte compassie van dochterlief brengt ook al niet het gewenste resultaat. Ach mam, 2 weken zijn zo voorbij. Je haalt een stapel werkgerelateerde boeken in huis en je stuurt jezelf mooi even 2 weken op thuiscursus (Soms is ze een hinderlijk product van een nuchtere opvoeding). Ik besluit bij de andere kinderen maar geen begripvolle reactie uit te lokken Mijn beste vriendinnen lijken een beter doelwit. Zij kennen immers mijn energie en zullen zeker aanvoelen wat 2 weken huisarrest (en 6 weken niet sporten!!) voor mij moet betekenen. Enthousiaste reacties: Gezellig eind van de middag, na werktijd, met een glaasje op de rand van bed of bank. Genereus bieden ze aan zèlf de fles wel te willen ontkurken en zonodig in de keuken een hapje te scoren. Oké, ik ben om! Ik ga het bijzonder druk krijgen tijdens mijn rustdagen met zelfstudie, begripvolle eega zijn en mijn meefeestende vriendinnen. Ik kom nu al tijd te kort. Misschien ga ik straks die 2 weken - geheel vrijwillig - wegens doorslaand succes, verdorie nog met een paar dagen prolongeren ook. Ik zal de wijn vast op temperatuur brengen T.O.M. Oproep CCT leden, pasfoto's website up-to-date? Turbinestraat 63, 7556 RB Hengelo (074)

16 Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Activiteiten januari Nieuwjaarsbijeenkomst 20 januari Bezoek IJsbaan Twente 17 februari Jaarvergadering 3 maart Kwartaalbijeenkomst Roche 17 maart Bedrijfsbezoek Vredestein 21 april Bezoek Prescon Gronau 5 mei Kwartaalbijeenkomst 19 mei Bedrijfsbezoek SPM 16 juni Seizoenssluiting 18 augustus Seizoensopening 01 september Kwartaalbijeenkomst 15 september Bedrijfsbezoek Velda Enschede 20 oktober Excursie Grolsch Veste 3 november Kwartaalbijeenkomst 17 november Bedrijfsbezoek Gert van Vliet 19 december Kerstdiner Colofon Het bestuur Wil de Bruijn (voorzitter) Hein Wesselink (secretaris) Jan Franken (penningmeester) Frank Hofstede (lid) Perry Faulhaber (lid) Ilone Huiskes (lid) Erelid Ben Loohuis Secretariaat Postbus 150, 7500 AD Enschede Telefoon Fax adres: info@cctwente.org Activiteitencommissie Edu Jaarsveld (voorzitter) Rewert Wolthof (secretaris) Herman Nijland (lid) Marty Assink (lid) Rudolf van der Bles (lid) Alfons Esman (lid) PR Lex Nijhuis Ilone Huiskes Redactiecommissie Gerrit Hobbelink (voorzitter) Hans Lammerts van Bueren (secretaris) Gerrit van Vliet (lid) Tim Jaarsma (lid) Marcel te Kiefte (lid) Bank en Kamer van Koop handel ING Bank nr Giro van de bank: Kamer van Koophandel: S Opmaak, drukwerk en verzending TerZake reclame communicatie internet Welbergweg 9, 7556 PE Hengelo Telefoon Fax Deadline aanleveren kopij volgende editie Voor 28 maart 2009 mailen aan Gerrit Hobbelink; gerrit@hobbelink.nl Doelstelling De CCT is gestoeld op ethische beginselen in het zakelijk verkeer. Zij beoogt door zakelijke informatie het niveau van haar leden op peil te houden.

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL kwaliteit. comfort. UITSTRALING. service. goede keuze KEUZE Wie Chair Repair = Harold Werner Al 26 jaar werk ik met veel plezier in de meubelbranche. Ik heb ontzettend

Nadere informatie

Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel Van de bestuurstafel Zoals u allen bekend heeft de CCT een nieuwe voorzitter. Na jaren als voorzitter van de CCT te hebben gefungeerd heeft Henk Grimberg de voorzittershamer aan Wil de Bruijn overgedragen.

Nadere informatie

Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst. Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis

Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst. Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis jaargang 16 I I nr. 60 I I November 2009 Hein Wesselink presenteert kwartaalbijeenkomst Bedrijfsbezoek Velda-Groep De TIEN van... Virtual Reality bij Tactis 03 2009 CCT activiteiten: altijd gezellig natafelen

Nadere informatie

Duurzame warmte met de warmtepomp

Duurzame warmte met de warmtepomp jaargang 15 I I nr. 54 I I april 2008 Duurzame warmte met de warmtepomp 01 2008 2007 voor CCT een enerverend jaar Bastiaan is een pitbull maar geen beest! CCT Jaarvergadering Van de bestuurstafel De kop

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Kerstdiner in Winterwonderland Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010

Kerstdiner in Winterwonderland Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010 jaargang 17 I I nr. 61 I I Januari 2010 Kerstdiner in Winterwonderland 01 2010 Bedrijfsbezoek Hegeman- Kreijenveld CCT er van het jaar 2008: een verslag Activiteiten 2010 Van de bestuurstafel Het gaat

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Dit zijn wij U kent het Allianz Pensioen. Een pensioen dat staat voor betaalbaarheid, gemak en deskundigheid. Een pensioen van een

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige.

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Burn out Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Ik was al een tijd druk met mijn werk en mijn gezin. Het viel mij zwaar, maar ik moest dit van mezelf doen om aan de omgeving te laten zien

Nadere informatie

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales.

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales. Drijfveren Tool 1.0 Carolien van Herrikhuyzen www.cforcycling.nl www.cforcycling.com carolien@cforcycling.nl Om wat handvaten te hebben voor een gesprek met ons begeleidingsteam bij het formuleren van

Nadere informatie

Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering

Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering jaargang 16 I I nr. 58 I I April 2009 01 2009 Veel reuring tijdens de CCT jaarvergadering Bedrijfsbezoek bij Van Merksteijn International B.V. Excursie IJsbaan Twente CCT bestuur wenst haar leden alle

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen.

Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen. Ik ben een prima huisarts. Maar ik mis een zakelijk gen. Sinds mijn afstuderen in 2008, heb ik gewerkt als waarnemend huisarts in de kop van Noord-Holland. Dat was een goede start. Ik heb ongelooflijk

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant.

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant. Gilles & Partner Incasso is dé partner op het gebied van credit management en incasso voor het midden- en kleinbedrijf. Ons dienstenpakket bestaat uit debiteurenbeheer, incasso, gerechtelijke incasso en

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Evaluatie-rapport STEP In-housedag bij Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) -- De Boelelaan N-b, HV Amsterdam info@stepweb.nl T. () F. () postbank rekening K.V.K Amsterdam S INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE.

Nadere informatie

Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste. plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze

Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste. plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze (GESPROKEN WOORD GELDT) Majesteit, dames en heren! Qredits bestaat vijf jaar. Dat is een felicitatie waard: in de eerste plaats natuurlijk aan Qredits en haar medewerkers die deze organisatie in korte

Nadere informatie

De Kluijver Actief voor uw zaak

De Kluijver Actief voor uw zaak De Kluijver Actief voor uw zaak De Kluijver. Actief voor uw zaak Actie ondernemen op een factuur die te lang uitstaat? Dan wordt het tijd voor De Kluijver. De Kluijver in Alphen aan den Rijn is al vele

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012

Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Enquête gala met Carel Kraayenhof op 16 maart 2012 Totaal mogelijke antwoorders: 64 Totaal antwoorders: 39 Respons: 60,93 % A. PROGRAMMA 1. Waardering voor de keuze van het programma: 8.8 0 0 4 15 20 0,00%

Nadere informatie

Concurrenten kies je zelf uit

Concurrenten kies je zelf uit Inhoud Voorwoord 7 01. Geef nooit korting! 13 02. Geef in elk geval geen geld! 16 03. Zie ik zo bleek? 19 04. Je kop staat me niet aan 23 05. Nog even naar de prijs kijken 26 06. Bukken terwijl niemand

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ]

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] 03 Gezinshuis meestal een passend antwoord op een uithuisplaatsing voorwoord Ambiq biedt specialistische zorg aan kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

Jolan. Jolanda Omvlee (42),

Jolan. Jolanda Omvlee (42), Jolan Jolanda Omvlee (42), getrouwd met Ron (48), moeder van Lise (10) en Emmely (6) is directeur van Compassion. Ze geeft leiding aan 38 personen, haar contacten gaan internationaal. 22 tekst Wieteke

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Online Surveys & Data Analyse www.datablender.be Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Opgesteld door Frans Schockaert frans.schockaert@datablender.be 0499/ 26 35 83

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

indertherapie oevorden Ellen Adema

indertherapie oevorden Ellen Adema Het Relatiehuis Het Relatiehuis Het is prettig om goed, harmonieus contact te hebben met de mensen om u heen. In het bijzonder met de mensen die dicht bij u staan, zoals uw partner, uw kinderen, uw vader

Nadere informatie

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening

Horeca. Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Horeca Opleidingen in de keuken Opleidingen in de bediening Veel jongeren gaan na het stappen nog even een fastservicezaak binnen om de maag te vullen met een broodje of een stuk pizza. Als er iets te

Nadere informatie

Uw partner in creditmanagement

Uw partner in creditmanagement Uw partner in creditmanagement In-Kas Intermediair In-Kas Intermediair is van mening dat u het geld beter In-Kas kunt hebben dan uitstaan bij uw klant dan wel debiteur. Intermediair staat voor bemiddelen

Nadere informatie

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand Henk Oostdam is fiscaal bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand 30 RBA_Fiscale Opleidingen 2015-2016 30 mijn Henk Oostdam We kijken samen

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 1 oktober 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsformulieren Beoordelingsformulieren In elke prestatie zitten zoals hierboven uiteengezet (p. 81) vijf elementen verpakt. Het Takenblad is daarop gebaseerd. Om elk van die vijf elementen grondig te kunnen beoordelen

Nadere informatie

TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur

TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur Studiereis Oosterheem TOVERSTRALEN werken aan een duurzaam ontspannen samenleving Stedenbouw - Landschap - Architectuur NAWOORD 11.10.2013 Nawoord bij Zoetermeer excursie De belangrijkste vraag is nu of

Nadere informatie

De voorraad De aanhanger Het industrieterrein

De voorraad De aanhanger Het industrieterrein 1.1 de industrie De fabriekshal Aantreffen Allergrootst De voorraad De aanhanger Het industrieterrein Afleveren Overnemen De delfstof Industrieterrein Een industrieterrein is een plaats waar veel fabrieken

Nadere informatie

PDS B e l a n g e n v e r e n

PDS B e l a n g e n v e r e n r a b l D e PDS B e l a n g e n v e r e n r m S y n d r o a o m i g e i n g k k i r P PDS in relatie tot anderen 2 PDS in relatie tot anderen Bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is één van de symptomen

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur

2016 - Zondag 13.30-14.00 uur Programma Ondernemen doen we Zo is hét televisieprogramma bij RTL7 voor en door de zakelijke markt. Vanuit onze studio spreekt presentator Jeroen Smits elke week met twee ondernemers. Middels human interest

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Lent Frankrijkstraat 345

Lent Frankrijkstraat 345 Lent Frankrijkstraat 345 Op een heerlijke rustige locatie, met toch alle voorzieningen in de buurt en op steenworp afstand van het hart van Nijmegen, ligt deze ruime hoekwoning. Deze nieuwbouw woning van

Nadere informatie

www.survio.com Familiedagen

www.survio.com Familiedagen www.survio.com Familiedagen Inhoudstafel 1 Algemeen 3 2 Vragenlijst voorbeeld 4 3 Enquête bezoeken 6 4 Enquête antwoorden 7 1. Vraag 1. Heeft u wel eens een familiedag bezocht?................................

Nadere informatie

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6

Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Ambassadors Club Nieuwsbrief #6 Beste leden, Onder andere in nieuwsbrief nummer zes: - Examenorganisatie World Travel Academy zoekt surveillanten / assessoren - Zomerstop 2013 - Stageproject Drieuit Creatief

Nadere informatie

Ook zo toe aan een oplossing?

Ook zo toe aan een oplossing? Ook zo toe aan een oplossing? Zit het jou ook niet lekker: die verjaringsdossiers op je bureau? Of ben je in een vervelend conflict verzeild geraakt over grond? Wil je op een snelle en goedkope manier

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

Jonge ambtenaar van het jaar

Jonge ambtenaar van het jaar Verkiezing opent vele deuren voor Katherine Diaz Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motiva Winnares Katherine Diaz vertelt over haar motivatie voor het werk, bewustwording tijdens en kansen na het

Nadere informatie

Uw teamgenoot in creditmanagement

Uw teamgenoot in creditmanagement Uw teamgenoot in creditmanagement [een perfecte uitrusting] U heeft er als onderneming of overheidsinstelling ongetwijfeld mee te maken: klanten die niet op tijd betalen. Vervelend, want het kost veel

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

Di Livorno is ons toevluchtsoord wanneer we geen zin of tijd hebben om te koken. Er is een grote keuze aan gerechten, klaargemaakt met verse groenten, goede wijn en een aantrekkelijk interieur. Een aanrader

Nadere informatie

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe)

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe) COACHFRIEND Werkboek (voeg hier je profielfoto toe) Van : Email : Mobiel : Skype/Lync : Leeftijd : Beroep : Opleiding: (Kruis je keuze aan) Universitair/ HBO/ MBO Dit document is vertrouwelijk en mag niet

Nadere informatie

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Het ontstaan van koken... 3 De eerste ontdekking... 3 Het eerste beetje koken... 3 De ontwikkelingen... 3 Kok worden...

Nadere informatie

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten.

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Welkom m 06 30112315 www.vanrooyadviesbureau.nl Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Van Rooy Adviesbureau ondersteunt individuen en organisaties

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014

Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Speech Voorzitter bij het afscheid van Jan de Wit op 1 april 2014 Geachte heer de Wit, beste Jan, Een paar weken geleden kwam je mijn kamer in lopen met een mooie bos bloemen. Voor mij! Je kwam me vertellen

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014.

Graag willen wij u nogmaals feliciteren met het behalen van de award Zilver bij de verkiezingen van de Beste Teamattractie van het Jaar 2014. Noordwijk-Events / SPEV T.a.v. Marco Mens Postbus 193 2210 AD Noordwijkerhout Uw ref. BMG/MA15/A02 Onze ref. Datum 22-04-2015 Betreft Juryrapport verkiezingen MEETINGS AWARDS Geachte heer Mens, Graag willen

Nadere informatie

Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS)

Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS) Hand-out voor het opzetten van Portretshoot (BASIS) Begrippen: Projectteam: Een groep personen bestaande uit minimaal 1 fotograaf, 1 model, 1 MUA(H)/(Hair)stylist. Mogelijk kan er ook, afhankelijk van

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie