NS, pas op uw zaak contains explicit opinions

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NS, pas op uw zaak contains explicit opinions"

Transcriptie

1 NS, pas op uw zaak contains explicit opinions Rare jongens, die columnisten. In het Transportland volgens zichzelf althans, is menig column over de NS geschreven. Van Kuitenbrouwer tot zo'n meiske, ja gut, als er in de eigen voet te schieten valt, dan staat de vrouw vooraan, dat is weer nieuw, deze jaren. DJ's op de radio one of the boys hahahamaarnietheus, ook een opwekkende ontwikkeling. Moet ik dan alles zelf doen? Vooruit maar weer. Kloeck en Moedigh, boelkloedig. Met hun veiligheidssystemen is echt niks mis. Die rechtszaak tegen Fyra gaan ze heus winnen, ik heb de gegevens, en ik mag toch (bovendien) aannemen dat ze nog wat incidenten als joker achter de hand hebben. Je hoeft echt geen man te zijn, om niet als een duf konijn, bibberend in het schijnsel van aanstormende koplampen over te komen. Vrouwen kunnen zelfs tamelijk angstaanjagend zijn. Spoor. (zo heet hun blad) Een kortingsbon, daarmee is niks mis. Maar dat betekent niet, dat je hele blad een pitterpetterpatersnatertoontje moet hebben, vol opgedirkte pruilmokkeltjes, slechts een stap verwijderd van prosti pardon, van Kate van Leopold, een stap verwijderd van het uitspellen van regressie (sprong terug in de tijd, door je broer over de brug gejaagd, maar dan wel naar ver-weg-van-hier, met bom duiten waarvan verder niks bekend is, behalve met twee woorden sprekend). Het is toch alleen maar een reisje, waarop je korting geeft? Iemand op zo'n vermaledijd hoofdkantoor heeft dat naar het synoniem van in jankerige, flow- en wutterende halftonen gezette Pruil weten om te lullen, met dat gepraat, waar ze zo goed in zijn. Kijk eens wat meer detective-films, met Tom Selleck of Derrick. Cupcakes van Courtney, alsof je daarvoor 200 kilometer treint, Groningen is inderdaad een heel eind. Keulse Dom en Brauhaus idem dito met een sterretje.authentieke volkswijk in Arnhem, ventje, zit je me nu in de maling te nemen? Arbeiders wensen met een beetje meer respect aangesproken te worden door mokkeltjes met een rijke pa en een harmloos mannetje dat ze besturen met een hand op de rug en de andere, uh.. Van geld verdienen aan handgemaakte schoenen heeft nog nooit iemand gehoord. Geld verdien je aan iets waarvan de P in de marketingmix klopt. En anders kost het, is het hoogstens een leuk plaatje, voor de wijijk. had je enig eergevoel, dan wist je dat de P bij de NS heel behoorlijk in de steigers staat, en daar nog best een boel mensen over hebben nagedacht door de jaren heen, dus alleen al mom die reden moet zo'n turbomuts met d'r WIKdiploma opzouten met d'r kansloze rode schoen. Ze bestaan wél, verdienende crea's. Maar niet daar, en wel hier. Logisch.

2 En op grote stations is absoluut niets te beleven, omdat je vreetschuurtjes je beste vrinden zijn nu ze een contract getekend hebben, is dat niet opeens anders. Colbert, pet, klomp plastic met leeskop, middelbarescholenleraartas: conducteur. Smile van oor tot oor, beperkt probleemoplossend vermogen: grondstewardess. Dat was personeel. Blad? Klant. Dus niet: third-party leveraged joint venture cookiebakers. Want: geen blad. Maar vipbox Belle Perez Life in Luxor. Helder? Heeft een grote flubber zich in je managamentteam gepoliept? Wegsnijden, afhechten, niet meer over praten. It's not the end of the world. Bemoei je eens tegen dat toerisme aan Vroeger had je de Kampioen, het camperen met linkse mensen (touché, in R4, meetal niet met de trein. maar het kan wél). Heb je nu al eens de allochtone medemens aan het dagje uit geprobeerd te brengen? Neeee, het is alweer cynisme met een roze striktijd, want dat is het, als de fondantgeurige banketbakkerij-stijl van stal wordt gehaald. Iets wat moeilijk is, ja. Ik heb in fabrieken gewerkt ja. I ve been around. Dat HQ-spul van jou ongetwijfeld niet. Straight van de knoet van mammie naar de rechtenstudie, naar het stafmedewerkerschap en prijken maar, met dat kerncompetentiele decolleté (genoeg zo, of wilde je nog meer?). Veel allochtone minder dan modalen zijn nog niet eens één keer naar de waddenzee, een museum of deltawerk geweest. Heel gering is de kennis van het land waar ze wonen. Moeten de PR-lui van Renault daar achterheen, dan? De autokampioen, die niet meer bestaat? Jouw belang, jouw TVB. Pak de echte ontwikkelingen eens op Wat is er nieuw? Maak daar een lijst van, da's gewoon de O in SWOT. Gaat u op pad vanwege Marktplaats? Goed voor u! Toon dat treinkaartje, differentieer dat figuratiebudget van je naar dingen die we ook willen. Gebakje bij een goede deal. Boze conducteur als het masochisme was, en ook al was het maar een clown, intussen toch knap irritant en een verloren middag. Bestrafe mich, du darfst mein Bestrafer sein.

3 ZZP, was daar niet iets mee? Die lui hebben het zwaar, financieel vooral. Jaag ze uit hun geldverslindende turbodiesel, dat ding is eventjes leuk, half jaar, heel jaar, maar dan moet ie weg weg wég! Omslagpunten zijn nu 22 tot kilometer en dat je er nu 2000 pieteitspegels voor krijgt - dagmetjehandje, had je mij moeten hebben en ik weet echt wel iets van autohandel hoor. Niets krijg je, hoor je dat, niets! Om diesels te verkopen moet je onderdeel zijn van een doelgroepgremiumumfeld waar de mensen figuratieve levendige hologrammen zijn - okee ik overdrijf en beetje, maar dat een boek over commonrail alleen isobaren en ECG's toont, en liever de tong afbijt dan te zeggen wat het is en waarom, dat zegt toch wel iets. Kans! Pakken dat ding! Het buitenland. Miljaar! Donnerwetter! Eurolines zit tegenover het station, and I have every right to express my anger and kids want obscene rap and sneakers. Waarom is dat zo zakschrompelend duur? Is dat de Europese gedachte? Weet je wel dat op plekken als Canada en Amerika mensen evr van huis solliciteren, en hier alleen vroom gepraat wordt over arbeidsmobiliteit? en straks heeft niemand meer wat, en mag je weer de hordes naar Polen.. (kan het wat minder) (sorry. maar die overboekingen naar het buitenland van de bank dat.. waarom moet hoer voor alles een grens wezen, terwijl je zo'n prutlandje bent? Ga dan een keer samen met België, Frankrijk of allebei. In plaats van de hele tijd te OH' en over van geld en goederen vrij verkeer. De aanspreektitel, in overdrachtelijke zin. Kan dat in elk geval wat minder? Anneke Weerts, Abigail have you seen Abigail, Brooke Blue Lagoon, zaadvragende Valerie en een schrijver, dat gaat best goed zo. Wat is het beeld, dat je wil uitstralen? Voor de hand liggende vraag bij het bladenmaken. Peperkoekhuisjeskleuren, reisadviseur Jozef, Paleis het Loo, papierkunst.. spannend, midgetgolf. Hè? Don't patronise me, boy! Waar halen jullie die redactie vandaan, van de firma Ben Pon? Mazda Waddinxveen? Lijkt er verrekte veel op. Ik ben geen bejaarde, en van bejaarden is van alles en nog wat bekend, maar met name dat ze niet op hun bejaard-zijn wensen te worden aangesproken. Of vrouwen als shopper willen worden gezien, ik weet het niet. Bagside is een top-adres. Nou, de Hema heeft een ontbijt voor euro, dat is nog eens een tip. En midgetgolf is gewoon nooit leuk, ook als de belazerde rothut het je aanbiedt met geld toe, dan weiger je dat. Als je klant je lief is.

4 Manman, moet het allemaal zo, zo, dat, dat bedacht in een websessie van 3 minuten uitstralen? Nou, dan neem je nog een baan! Van die bank af, met je luie hol! Ik denk mee, ja hoor, ik denk wel weer mee. Wat staat er op mijn nog-es-doen-lijst? Judotoernooi. De Plutocraat eens ontmoeten in natuurlijke habitat. Zo serieus als een slagader. Amish, maar dan een latter day equivalent. Katholieke eredienst met Echte Misdienaars en wel 4 Reve-lookalikes: heb ik al gehad. Had jij kunnen bedenken, had je bovendien een kaartje verkocht; tenminste, als die horde Capibarae dat gele gevaar van je vroeg genoeg op pad stuurt - menig zondagdienst is niet haalbaar in de meest letterlijke zin van het woord. Bob Evers, investeer daar eens in, planes trains and automobiles! Maar: een bericht bij de stationschef achterlaten moet kunnen, en mannen met slappe flaphoeden mogen gewoon onbetaald het station op, om daar verdacht te wezen. Museumnacht. Nee, normaal gesproken kan een trein daar niks mee, maar dan maak je eens een uitzondering, wat zou je daarvan denken dan? Ik dacht dat je zo geautomatiseerd was. Kan die dienstregeling per definitie aangepast worden, toch? Anders kun je net zo goed alle in een spoorboekje vastleggen, en je daaraan houden, hmm? Ikea, of doe maar niet, dan komt uit dat het nep is, die volle parkeerterreinen. Of doe zelfs iets geks! Hangen autobedrijven aan het gas en de beademing? Deze vraag is retorisch. Ze doen zaken met iedereen die geld biedt. Inruil? De nieuwe een maand vertraagd. Goedgemaakt, Land-maand-kaart. Mensen moeten ook kennis maken met de trein, en als ze dat nooit doen, weten ze niet wat het is. Open deur, maar je ernaar gedragen. CKVbon, treinkaart erbij, hele familie mee. Tenzij dat alweer afgeschaft is, je weet het nooit. Wat betreft stations zou ik iets meer op de geloofwaardigheid letten. Een Hunkertruttenwinkel op CS, dat slaat echt nérgens op. Pantykousjes, dat kon nog net. Hoeveel vrouwen, lieve schat, dacht je dat er op het tochtige Rotterdamstation even op hun gemakje BH's passen? Laat je nakijken. Gezéllig, de lamp geeft goed licht. Dordrecht, mag dat wat minder op een fabrieksterrein lijken, of introduceer golfkarretjes van Spijkstaal. Wat een end zeg, naar die bus die nooit gaat. Leiden ook, parkeer die dingen dan wat compacter, jeetje, zijn alle chauffeurs daar vrouwen soms? Dat vertel ik zo bij het kopje goed nieuws.. maar hij ligt wel érg voor de hand: weinig lopen, snel overstappen. Dat is wat we willen. Easy with the eco-meuk Christian, Miko, Rebecca, Simon, Cheyenne, Petra, Maimiti, Raiatua, Nina, Myles en Timothy, en dat zijn dan alleen nog maar de erkénde kinderen van Marlon Brando. Plus een film met Nicole Kidman in Zeemanonderbroek, als een jekko door het gebouw jagen, waarbij de jekko een lookalike is van Brando. Zo had mijn leven moeten zijn. Welnu, alle vrouwen hebben in het groene boekje voor meisjes een blacklist en daar sta ik op, en alle directeuren dingen naar de plutocratenprijs 2014, en nemen alleen decolletés aan, omdat er toch niks gebeurt en dat lijken ze zelfs fijn te vinden, en dan maar een lekker wijf, vanwege ongelijke geschiktheid die immers altijd tegen je werkt. Hartstikke leuk dus, alles. Maar bruinkoolstroomopwekking, leerlooierijen, zeepzieden, hoogovens, scheepsindustrie, hamers en sikkels, wacht wordt gewisseld.. dat valt nogal mee, in Dat er een infantiele mombakkes van een oudtestamentair mini-profeet-partijtje vindt dat de lucht vuil is, wil niet zeggen dat dat waar is. Er was nog nooit in de geschiedenis zo belachelijk weinig industriële activiteit. Dat de trein geen auto is, maakt je klant niet automatisch CO2 fetisjist. Met GL gaat het trouwens allerminst goed, als je daarheen wil, help ze met de zoektocht naar een aansprekende leider. En douw dat edelhertenvolk in de coupé een overcomplete cursus Italiaans of Duits in hun jatten, of een vertiefte Haagse Harry. Maar sodelamstraal eens op met de verlieieieiefde blik op je mobiel of erotiserend aaien over je tablet. Slikken, kreng. Zo'n driedubbelgebakken pannenkoek van een Retailhut mag je niet kwalijk nemen dat ze niks van marketing weten, het is al heel wat als een Middenstandsdiploma tot de verworvenheden gerekend mag worden. Daarbij, menigmaal is het de slechtgeld-bv die ploft binnen twee jaar. (dat het brandhout waarmee Herman de kachel aanmaakt Londen als een stad voor foodies en

5 vintage (wtf?) zou noemen, lijkt me niettemin onwaarschijnlijk. weet je even waar je staat met je Q nummer) De NS, die draait toch al een paar jaartjes mee! Enig inzicht in het land dat Nederland is en de klant.. mogen we dat inmiddels bekend veronderstellen? Gewoon goed nieuws, is daar anderzijds een ban op ofzo (ctrl-f Mazda en Ben Pon) Het parkeren en rijden naar de metro in Rotterdam werkt als een kogel. Vanaf 3069, hier, ben je sneller in de stad dan in 75 met de Bordeauxrode bus 37 over de Bosdreef als de parttime chauffeur, bassist in Spinal Tap zich boosmaakte en met de explodedview ruitewissers op elf op twee wielen de hoek om huilde, of was dat een Eend, waarbij dat doorgelust was; snelheid, ruitewissers? (ja, hoor es, toen had je nog niet eens gordels in je auto. I was soooo wasted Sex and drugs and Dafvan Hool). Dat is een parkeergarage, waar je niks betaalt, als je de metro net hebt gebruikt. Het bevordert dus ook het betalen, wat toch waerlijk bepaaldelijk niet iedereen doet in de metro (maar de politiek mag niets bespreken dat er ook iets toe anno nu, dus is dat geheim) (iedereen heeft zijn zak gehypothekeerd aan de ICTeeeee, dat denk ik wel eens, tenminste. En toch heeft er al 7 jaar (netto) niemand werk daar gekregen. De digikaart lost zeker alles op, ook dingen waar het een nadeel voor is? Het controleren kost namelijk nogal wat tijd met die uitleesdingesen, en één per controleur, het aantal controleurs per inval verminderd flexibel. Parkeerweiland Nieuw Vennep, je mag er wel gratis staan, maar niet langer dan een dag. Ook fijn. En nuchter, niet dat stafmedewerkerlijke stugheid verhindert handige oplossingen, want daar zijn we niet van gnagna (speculatieve definitie van de stafmedewerker); Schipholgangers betalen, forenzen niet en dat moet ook niet, want dat is op alle P-Rstations zo. En niet met die politicustypes zemelen over de Fyra, maar gewoon hardrulend winnen, en in de berichtgeving ons iets (wat dan ook) leren over civiel recht, dat we daar ook eens iets over horen. Alsof alles steeds dommer moet wezen in de media, had je gemist hoeveel mensen HBO hebben tegenwoordig? Dus niet uitmelken en naar soundbite danwel jeugdjournaal niveau simplificeren, daarentegen wel iets leren. Laat de advocaat anders het woord doen. Denk ik toch even vooruit, hmm? Van mij, voor u. Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan. Even een genderspeciviteitstestje lijkt me geen luxe Dat is testen of die mensen wel normaal ingeburgerd zijn. Een Norwoodvrouw is iemand die zich niet kan voorstellen te functioneren zonder man. Maar je hebt ook vrouwen die alleen praten met vrouwen, nog nooit een man bewonderd hebben maar daarentegen wel altijd kritiek hebben, geen noemenswaardige relaties onderhouden die wederzijds zijn en meerdere betrekkingsniveaus hebben (anders dan fix my sink) en 't feit dat wij in de wereld niet he le maal zonder impact zijn, waaronder economische- en met name financiële (we ownnnnn 1 ), categorisch ontkennen als betrof het een Neurenbergs proces. Op onnaspeurlijke wijze, komen die op tijdschriftredacties vaker dan gemiddeld voor. Bonita Sjoukje Nikki Claire Suzanne Caroline Kim Margriet Annemieke Manous Dingena Ymke Monique Roos Joy Fee en Manon... de schijn dat mannen in het universum ook bestaan, heeft men daar ook bepaald wel tégen. Dwarsdoorsnede klantenbestand mitsgaders artikel 1 van de grondwet, rings a bell? (genoeg te verbeteren dus, rijke zonderling) 1 Om met Gordon Gekko te spreken.

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Persoonsgegevens Naam interviewer Magda Naam geïnterviewde Flora Pseudoniem geïnterviewde Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Zaandam Kogerveld, in het huis van de geïnterviewde. Begintijd

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

DE NIEUWE WEG In 7 stappen naar meer omzet

DE NIEUWE WEG In 7 stappen naar meer omzet DE NIEUWE WEG In 7 stappen naar meer omzet DE NIEUWE WEG In 7 stappen naar meer omzet Jochum Jarigsma Copyright en colofon 2015 Jochum Jarigsma Tekstadvies en redactie: Nienke van Oeveren (Boekredactie)

Nadere informatie

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student PERSOONSGEGEVENS Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Saren Datum interview 4-12-2012 Plaats interview Amsterdam, op haar stageplek Begintijd interview 15:03 Eindtijd interview 16:10

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

De ondernemer en aansprakelijkheid is de kleine ondernemer zich bewust van het risico

De ondernemer en aansprakelijkheid is de kleine ondernemer zich bewust van het risico De ondernemer en aansprakelijkheid is de kleine ondernemer zich bewust van het risico In opdracht van Delta Lloyd Augustus 2014 1 Leeswijzer In dit onderzoek zijn kleinere ondernemers (1-20 werknemers)

Nadere informatie

Miljonair VorBeginers

Miljonair VorBeginers Miljonair VorBeginers Door:Tom DingjanenEduardKelderhuis Dit is een uitgave van Avantix SARL. Copyright Avantix SARL 2011 Grand Rue 60 L 1660 Luxembourg Company Register B-90.853 Auteurs: Tom Dingjan &

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

VOOR 4 DAMES/2 HEREN DOOR CARL SLOTBOOM TWEEDE VERSIE

VOOR 4 DAMES/2 HEREN DOOR CARL SLOTBOOM TWEEDE VERSIE ' E E N M O O R D W E E K E N D ' BLIJSPEL IN DRIE BEDRIJVEN VOOR 4 DAMES/2 HEREN DOOR CARL SLOTBOOM TWEEDE VERSIE ROLVERDELING Cursusleider (midden veertig) JOHANNA Cursiste (begin veertig) Cursiste (midden

Nadere informatie

INTERVIEW INVESTERINGEN EUROPA SCHAALVERGROTING

INTERVIEW INVESTERINGEN EUROPA SCHAALVERGROTING Annette van Soest Peter Arno Broer 8.50 JITSE GROEN (36) van Takeaway.com sloeg met een nieuwe investering van 73 miljoen onlangs een grote slag in Duitsland. En hij is nog lang niet klaar. Een gesprek

Nadere informatie

WOORDKOMPAS W pagina 1

WOORDKOMPAS W pagina 1 WOORDKOMPAS W pagina 1 de W(ee) van Willem, d e23e letter van ons alfabet, de WA verzekering (zie ook >>verzekering ) De auto van je buurman total loss door je loslopende hond? ± Ja natuurlijk, als je

Nadere informatie

Blauwdruk voor een. Business MakeOver. in 7 simpele stappen naar succes

Blauwdruk voor een. Business MakeOver. in 7 simpele stappen naar succes Blauwdruk voor een Business MakeOver in 7 simpele stappen naar succes VOOR MEER: OMZET EN MARGE, STRUCTUUR, EXPERTSTATUS, BALANS TUSSEN WERK EN PRIVÉ, GROEIKRACHT, TOEKOMSTGERICHTHEID, STURING EN GEMAK

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Pluslessen. Lesbrief 40. Budgetbeheer

Pluslessen. Lesbrief 40. Budgetbeheer http://www.edusom.nl Pluslessen Lesbrief 40. Budgetbeheer Wat leert u in deze les? 0 Woorden over geldzaken 0 Wat budgetbeheer is 0 Waar u meer informatie kunt vinden voor budgetbeheer Succes! 1 Deze les

Nadere informatie

Nee, ik ben niet pet. Ik ben EEN pet. De Pet van een Douanier. GROEP 7-8

Nee, ik ben niet pet. Ik ben EEN pet. De Pet van een Douanier. GROEP 7-8 Nee, ik ben niet pet. Ik ben EEN pet. De Pet van een Douanier. GROEP 7-8 Hé. Hallo! Wat ontzettend leuk dat je naar mij kijkt. Ja, je ziet het goed. Ik ben een pet. Nee, ik ben niet pet. Ik ben EEN pet.

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! 2013 Stephan van der Toom www.cashflowclub.nl Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen

Nadere informatie

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken Rapport Biebpanel 204 Tabellenbijlage Meting tarieven en leenvoorwaarden Westfriese Bibliotheken April 204 Welk type abonnement heeft u? Anders, namelijk... Comfort had ik; inmiddels opgezegd geen Geen

Nadere informatie

Iets ouds onder de zon

Iets ouds onder de zon Iets ouds onder de zon Voor Emma Iets ouds onder de zon Weg uit de dertigersdip en op zoek naar passie en inspiratie in je werk en in je leven Luud Berings ISBN xxx-90-xxxxx-xx-x web: www.doussac.com e-mail:

Nadere informatie

Hoe creëer je doorzettingsvermogen

Hoe creëer je doorzettingsvermogen Hoe creëer je doorzettingsvermogen Als het goed is, heb je zojuist de oefening gedaan waar jij je big list hebt gecreëerd. En ik hoop dat die oefening je een aantal nieuwe inzichten heeft gegeven en dat

Nadere informatie

Tr a n s c u l t u r e l e C o m m u n i c a t i e

Tr a n s c u l t u r e l e C o m m u n i c a t i e Tr a n s c u l t u r e l e C o m m u n i c a t i e E X P E R T J E 4 Tr a n s c u l t u r e l e c o m m u n i c a t i e E X P E R T J E 4 2 E X P E R T J E 4 Expertjes zijn uitgaven van het Expertisecentrum

Nadere informatie