Algemeen. Diagnose aansluitingen. Tekstlezer "VCC NL " Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen. Diagnose aansluitingen. Tekstlezer "VCC-033318 NL 2006-11-03" Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden."

Transcriptie

1 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 1(17) Algemeen Opmerking! USA/CANADA: USA/Canada gebruiken Volvo System Tester in plaats van Volvo Diagnostic Key; zie het service bulletin Groep 28, nr 804: OBD System memory cassette for Volvo Scan Tool (VST). Het Volvo diagnosesysteem op microprocessorbasis kan in twee functies worden verdeeld: Zelfdiagnose De zelfdiagnose houdt in, dat tijdens bedrijf afzonderlijke elektronische systemen een functietest uitvoeren en eventuele storingen bewaard worden om later uitgelezen te worden. Test De testfunctie is een aanvulling op de zelfdiagnose en is een hulpmiddel bij het storingen lokaliseren en bij het controleren van het gehele elektronische systeem. Diagnose aansluitingen De diagnose aansluitingen zitten in de motorruimte aan de voorkant van het kastje voor de stuurelektronica. Er zijn twee diagnose aansluitingen, aangeduid met A en B, elk met zes aansluitingen. Met de hand aflezen kan gebeuren met de lichtdiode en drukknop van de diagnose aansluiting. Tekstlezer US/Can:Volvo System Tester (ST) Door het inschakelen van een tekstlezer: Volvo Diagnostic Key kan men snel en eenvoudig de diagnose uitvoeren en codes aflezen. Meer informatie over het gebruik van het diagnosesysteem en het invoeren van gegevens via de Volvo System Tester. Opmerking! N.B! Met de testfunctie kan men niet een defecte com ponent (b.v. bedrading,

2 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 2(17) schakelaar, sensor) identificeren. Hiervoor is het gewone storingen lokaliseren nodig. Diagnose aansluiting De diagnose aansluiting A heeft een lichtdiode en een drukknop, alsmede een keuzekabel met contactpennen. Met behulp van de diagnose aansluiting A7 kan men de diagnose met de hand uitvoeren met behulp van de drukknop en de lichtdiode bij het instrumentenpaneel met microprocessor (fabrikaat VDO). Geregistreerde foutcodes kunnen worden verkregen door de knipperingen van de lichtdiode af te lezen of met behulp van een ingeschakelde tekstlezer. Met de hand aflezen met de diagnose aansluiting Zet de contactpen van de keuzekabel in de aansluiting 7 van de diagnose aansluiting A. Zet het contact aan. Kies met de drukknop de mode volgens onderstaande beschrijving. De diagnose aansluiting werkt niet Als de diagnose aansluiting niet functioneert, volgt u de procedures voor het lokaliseren van storingen. Met de hand aflezen en code invoeren Het activeren van een mode gebeurt door op de drukknop van de diagnose aansluiting A even veel malen te drukken als het nummer van de gewenste mode, bijvoorbeeld 5 maal drukken voor de mode 5. Een mode wordt daarna beantwoord met een drie cijfer ige code, bestaande uit de cijfers 0 9. Bijvoorbeeld om het servicelampje op nul te zetten (gebeurt in de mode 4). Elk cijfer komt overeen met evenveel knipperingen/malen op de knop drukken, m.u.v. het cijfer "0" dat met 10 knipperingen/malen op de knop drukken overeenkomt. De cijfers worden door een pauze van elkaar gescheiden. Invoeren

3 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 3(17) Bij het invoeren worden pauzes gemarkeerd, doordat de lichtdiode eventjes later blijft oplichten en bij het aflezen worden pauzes gemarkeerd, doordat de lichtdiode tussen de cijfers niet oplicht. Opmerking! Wanneer men codes invoert, drukt men kort en duidelijk op de drukknop (circa 1 seconde). Aflezen: In het algemeen gaat men als volgt te werk: Wacht op blijvend oplichten; voer het eerste cijfer van de code in. Wacht op blijvend oplichten; voer het tweede cijfer van de code in. Wacht op blijvend oplichten en voer het derde cijfer van de code in. Diagnose met de hand voor het VDO instrumentenpaneel Hierop bestaat een uitzondering: Opmerking! U kunt uitsluitend met diagnosefunctie 6 de kilometerstand in een nieuw VDO dashboard invoeren. Hierbij hoeft u geen code in te voeren, maar kunt u de daadwerkelijke afstand opgeven. Zie voor meer informatie Diagnosefunctie 6 Gegevens invoeren. Geregistreerde foutcodes worden afgelezen door het aantal knipperingen van de lichtdiode te tellen. De foutcodes worden afgelezen in de volgorde waarin deze bewaard zijn, dat wil zeggen: eerst in, eerst uit. Maximaal 7 foutcodes kunnen worden bewaard. In geval van een volle reeks wordt de laatst bewaarde code geannuleerd, indien deze een lagere prioriteit dan de nieuwe foutcode heeft. Via plaats 7 van de diagnose aansluiting A wordt het diagnosesysteem van het instrumentenpaneel dat de modes omvat, bereikt. Zie de volgende tabel. Diagnose aansluiting A7 Mode: Beschrijving van diagnosefunctie:

4 "VCC NL " Mode 1 Zelfdiagnose 1 ZelfdiagnosUitlezen en wissen van opgeslagen foutcodes. 2 Wordt niet voor het instrumentenpaneel gebruikt. 3 FunctietestFunctietest van brandstofmeter, temperatuurmeter, snelheidsmeter, dagteller en toerenteller. 4 InstellingenOp nul zetten van serviceherinnering en veranderen van de overbrengingssnelheid voor de tekstlezer. 5 Gegevens aflezen 6 Gegevens invoeren Aflezen van b.v. gereden kilometers sinds de laatste keer op nul zetten of ingestelde serviceherinneringswaard Wordt gebruik voor waarden instellen, b.v. invoeren van aantal kilometers bij nieuw instrument dat in gebruikte auto wordt gemonteerd en voor coderen van het land. De microprocessor van het instrumentenpaneel kan 7 verschillende soorten storingen registreren en bewaren. De stuureenheid heeft een geheugen voor de diagnosecodes hetgeen inhoudt, dat de codes in het geheugen bewaard blijven, ook al is de accu lange tijd losgekoppeld. Met deze diagnosefunctie kunt u controleren of bij het dashboard bepaalde inkomende signalen ontbreken en of de signaalkabels voor de snelheidsgegevens defect zijn. Het dashboard zendt deze snelheidsgegevens door naar een groot aantal andere systemen, waaronder de boordcomputer, de cruise control, het brandstof en ontstekingssysteem en de automatische versnellingsbak. Met de hand uitlezen van foutcodes Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 4(17)

5 "VCC NL " Eventuele foutcodes noteren Foutcodes wissen Zet het contact aan. Kies plaats 7 van de diagnose aansluiting A. Druk de knop een keer kort maar krachtig in. Nu is de mode 1 ingeschakeld. Kijk naar de lichtdiode, tel het aantal knipperingen en noteer de foutcode. Druk nog een maal op de knop en controleer of er nog meer foutcodes zijn. De foutcodes verschijnen in de volgorde waarin deze bewaard zijn. Nadat alle foutcodes zijn verschenen, verschijnen deze weer in dezelfde volgorde. Zie voor meer informatie over het wissen van storingscodes Foutcodes wissen. Foutcodes Code Tekst Geen fouten opgeslagen in het diagnosesysteem, Kortsluiting in brandstofmetersensor Open verbinding brandstofmetersensor Sensortijd motortemperatuur te kort Sensortijd motortemperatuur te lang Snelheidssignaal 48 pulsen kortgesloten aan accuspanning Snelheidssignaal 12 pulsen kortgesloten aan accuspanning Toerentalsensorsignaal ontbreekt Tanksignaal naar boordcomputer kortgesloten aan accuspanning Er kan pas worden gewist, nadat alle opgeslagen foutcodes ten minste een maal zijn verschenen, d.w.z., wanneer de eerste foutcode voor de tweede maal verschijnt. Om in de mode 1 opgeslagen foutcodes te wissen moet men het volgende doen: Druk langer dan 5 seconden op de drukknop. Laat de knop los. De lichtdiode blijft na 3 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 5(17)

6 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 6(17) seconden branden. Druk weer op de knop, langer dan 5 seconden. Laat de knop los en de lichtdiode gaat uit. Controleren of de foutcodes gewist zijn Mode 3 Functietest Het wissen is nu uitgevoerd. Zet het contact uit en weer aan en controleer of de foutcodes gewist zijn door een maal kort maar duidelijk op de drukknop te drukken (zie hierboven). Indien de code verschijnt, zijn de foutcodes gewist. Indien het wissen niet gelukt is: begin als hierboven weer bij het begin. Ga in de mode 3 door 3 maal kort op de knop van de diagnose aansluiting te drukken. Nu voert de stuureenheid een functietest van bepaalde instrumenten uit door de wijzer te doen uitslaan. Men krijgt een indicatie over de functies van de meters of over het defect zijn van een van hen. De stuureenheid activeert de wijzers gelijktijdig gedurende 30 tot 60 seconden en de lichtdiode blijft tijdens de test oplichten. Het volgende wordt gecontroleerd (zie de afbeelding): Functietest met de hand uitvoeren De brandstofmeter moet 1/2 tank aanwijzen. De temperatuurmeter moet het rode veld aanraken (komt met 126 C overeen). De snelheidsmeter moet verticaal staan. De kilometerteller wordt over een afstand van 500 m geactiveerd (verschijnt op de dagteller). De toerenteller moet verticaal staan. Indien de wijzeruitslagen tijdens de functietest correct, maar tijdens de proefrit onjuist zijn, betekent dit, dat de storing in de bedrading of in de op het instrumentenpaneel aangesloten sensoren zit. Zet het contact aan. Kies plaats 7 van de diagnose aansluiting A. Druk de knop drie keer kort maar krachtig in.

7 "VCC NL " Druk de knop drie keer kort maar krachtig in. U bevindt zich nu in diagnosefunctie 3. De instrumenten zullen nu op de bovenbeschreven wijze worden getest. Sluit de functietest af door het contact uit te zetten of wacht op het einde van de testcyclus na 1 minuut. Mode 4 Instellingen De mode 4 wordt gebruikt om de informatie op nul te zetten die bewaard is om het serviceherinneringslampje te doen branden. De servicefunctie moet bij elke servicebeurt op nul worden gezet. Deze functie wordt ook gebruikt om de overbrengingssnelheid te veranderen, wanneer foutcodes met behulp van de tekstlezer worden afgelezen. Met de hand invoeren van instellingen Zet het contact aan Kies plaats 7 van de diagnose aansluiting A. Druk de knop vier keerkort maar krachtig in. U bevindt zich nu in diagnosefunctie 4. Wanneer de lichtdiode blijft oplichten, is het systeem gereed om codes te op te nemen. Druk het eerste cijfer in, terwijl de lichtdiode oplicht. Wacht met het indrukken van het tweede cijfer, totdat de lichtdiode weer blijft oplichten. Doe hetzelfde met het derde cijfer. Wacht op antwoord uit de stuureenheid hetgeen inhoudt, dat de lichtdiode een paar maal snel knippert. Instellingen Code Functie/instellingOpmerking Zet serviceteller Servicelampje gaat op nul uit Basissnelheid Bij met de hand uitlezen X2 Snelheid Bij met de hand uitlezen door ervaren operator Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 7(17)

8 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 8(17) X10 Snelheid Bij met de hand uitlezen met tekstlezer Diagnosefunctie 5 Gegevens aflezen Deze functie wordt gebruikt voor het aflezen van gegevens. Activeringsinstellingen of manipulatietijden aflezen, zie tabel. Gegevens handmatig aflezen Zet het contact aan. Kies positie 7 op diagnoseaansluiting A. Druk de knop vijf maal kort maar krachtig in. U bevindt zich nu in diagnosefunctie 5. Het systeem accepteert codes wanneer de lichtdiode brand. Voer het eerste cijfer in terwijl de lichtdiode nog brandt. Voer het tweede cijfer niet in totdat de lichtdiode opnieuw brandt. Voer het tweede cijfer in wanneer de lichtdiode brandt. Wacht met het invoeren van het derde cijfer totdat de lichtdiode weer brandt. Lees en noteer de responscode. De respons op de codes kan als tekst in de volgende tabellen worden afgelezen. Informatie en controle Code Tekst Opmerkingen Verklaring responscode: 111 Kilometerteller De laatste drie cijfers van de door het instrument geregistreerde kilometerstand. 112 Kilometerteller De eerste drie cijfers van de door het instrument geregistreerde kilometerstand. 113 Gemanipuleerde Tijd in uren gedurende welke Geen code.

9 "VCC NL " 114 Gemanipuleerde tijd kilometerteller 121 Aantal kilometers sinds laatste beurt tijd kilometerteller de snelheidsmeter was uitgeschakeld terwijl de motor draaide. Drie laatste cijfers van een zescijferig nummer. Tijd in uren gedurende welke de snelheidsmeter was uitgeschakeld terwijl de motor draaide. Drie eerste cijfers van een zescijferig nummer. Geeft de afstand in kilometers of mijlen sinds de laatste beurt (waarbij de serviceteller op nul werd gezet). 122 Tijd verstreken vanaf het moment dat het servicelampje voor de laatste maal op nul werd gezet Werkelijke tijd in maanden sinds de laatste beurt. 123 Motoruren sinds laatste servicebeurt 124 Type snelheidsmeter 131 Het servicelampje* parameter kilometerstand 132 Servicelampje* parameter tijd 133 Servicelampje* parameter motoruren De tijd in uren die de motor heeft gedraaid na de laatste servicebeurt. Marktspecificatie voor instrumentenpaneel. Ingevoerde afstand voor servicetermijnen Werkelijke tijd voor servicetermijnen Ingevoerde motoruren voor servicetermijnen. Tabel 18 Knippersignalen geven cijfers aan, 0 = 10 knippersignalen. Geen code. Knippersignalen geven cijfers aan, 0 = 10 knippersignalen. Zie Tabel 1, 121 Kilometerstand sinds laatste servicebeurt. Zie Tabel 2, 122 Tijd sinds laatste servicebeurt. Zie Tabel 3, 123 Motoruren sinds laatste servicebeurt. Zie Tabel 4, 124 Snelheidsmeter,. Zie Tabel 5, 131 Interval kilometerstand voor activering servicelampje. Zie Tabel 6, 132 Interval werkelijke tijd voor activering servicelampje. Zie Tabel 7, 133 Interval motoruren voor activering servicelampje. 134 Type toerenteller Ingevoerd motortoerental Zie Tabel 8, 134 Toerenteller, waarde motortoerental bijstellen. Tabel 1, 121 Kilometerstand sinds laatste servicebeurt Code Tekst: Code Tekst: km / Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 9(17)

10 "VCC NL " km / mijlen mijlen / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / > / > Tabel 2, 122 Tijd sinds laatste servicebeurt Code Tekst: maanden Code Tekst: maanden Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 10(17)

11 "VCC NL " > Tabel 3, 123 Motoruren sinds laatste servicebeurt Code Tekst: uren Code Tekst: uren > Tabel 4, 124 Snelheidsmeter, CodeTekst: land Code Tekst: land Europa, Canada en OostEuropa Europa, Canada en OostEuropa / TURBO Overzee, overig VS GB, Hong Kong 116 Overzee / TURBO 117 VS / TURBO 118 GB, Hong Kong / TURBO 161 Storing Tabel 5, 131 Interval kilometerstand voor activering servicelampje Code Tekst: km / mijlen / / / Code Tekst: km / mijlen / / Storing Tabel 6, 132 Interval werkelijke tijd voor activering servicelampje Code Tekst: maanden Code Tekst: maanden Storing Tabel 7, 133 Interval motoruren voor Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. 11(17)

12 Copyright 2004 Volvo Car Corporation. Alle rechten voorbehouden. "VCC NL " 12(17) activering servicelampje Code Tekst: uren Code Tekst: uren Storing Tabel 8, 134 Toerenteller, waarde motortoerental bijstellen Code Tekst: Motortoerental omw/min: omw/min: omw/min: 161 Storing Storingscode 161 in bovenstaande tabellen 48 geeft aan dat de storing zich in het 1. instrumentenpaneel bevindt. 2. Lees de responscode nogmaals af. Als storingscode 161 opnieuw voorkomt vervangt u het instrumentenpaneel. Doe dit 3. aan de hand van Instrumentenpaneel.. Diagnosefunctie 6 Gegevens invoeren Diagnosefunctie 6 wordt gebruikt bij het vervangen van het instrumentenpaneel. juiste wijze gebeurd. Gebruik indien mogelijk een eenheid voor tekstweergave.

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR LEXIA PROXIA CD 35 AFTER SALES SERVICE CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager

Nadere informatie

http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2

http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2 1 van 39 26-3-2011 23:49 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/ Zelf Diagnose Mode Ford Mondeo MK3 http://fordmondeoclubzuid.yourbb.nl/viewtopic.php?f=65&t=2657 Pagina 1 van 2 Auteur: Ron Evers [ za okt

Nadere informatie

Prakticum Veiligheid

Prakticum Veiligheid Prakticum Veiligheid 1 Opdracht: Airbagsysteem controleren met de VAG 1551 (Deze opdracht is gemaakt voor een Seat Leon, uitgevoerd met een TDI 1.9 AHF motor, zoals deze op het Mondriaan College aanwezig

Nadere informatie

ESN bedieningsprocedure beveiliging

ESN bedieningsprocedure beveiliging ESN bedieningsprocedure beveiliging ESN bedieningsprocedure beveiliging Over ESN Dit deck is voorzien van ESN (Eclipse Security Network). Een voorgeregistreerde muziek CD (Key CD), veiligheidscode met

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD

Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD Handleiding Motronic diagnose apparaat MDD Wij danken u voor de aanschaf van dit eenvoudige maar waardevolle apparaatje waarmee u belangrijke diagnose controles kunt uitvoeren aan het Motronic motormanagement

Nadere informatie

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur Inhoudsopgave Overzicht van elektronische ketelpanelen en bedieningen...

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

1. Werking en gebruik van ESN

1. Werking en gebruik van ESN 1. Werking en gebruik van ESN Info over ESN (ECLIPSE Security Network) Dit product is voorzien van ESN (ECLIPSE Security Network). Wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld en weer wordt aangesloten,

Nadere informatie

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER Infiniti ST-950 Computerhandleiding Hoofdscherm Staafgrafiek Programma profielen Start/Stop knop SELECT knoppen RESET knop om gegevens te wissen RECOVERY knop om de recovery functie te activeren ENTER

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G01 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE VERLICHTING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33.

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33. Instrumenten verklikkerlichten De verklikkerlichten die hier staan vermeld, zijn niet in alle auto s aanwezig. Deze beschrijving geldt voor alle instrumentenuitvoeringen. X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht

Nadere informatie

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen.

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. Onderhoud De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. 01. OVO vergt gepland onderhoud om de 6 maanden of 3000 manoeuvres na eerdere

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037 GEBRUIKSAANWIJZING SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM goedkeuringsnr. AA030037 Beste klant, Wij danken u voor de aanschaf van het hightech SELCA modulair alarm systeem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product!

Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet. Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Handleiding: instellen en werking LCD display t.b.v. ombouwset 004 en prolithium Velvet Beste Gebruiker, Gefeliciteerd met de aankoop van een R A T - Holland product! Neemt u a.u.b. deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie

Computer Instructies voor de SM-5062

Computer Instructies voor de SM-5062 Hoofdscherm Staafgrafiek Recovery Knop om de Recovery functie te activeren Programma Profielen Select Knoppen Enter Knop om keuzes te bevestigen Reset Knop om gegevens te wissen Start/Stop Knop Computer

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax180 Herzien op 05-07-2005 Versie 1.2 F21018901NL Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax180 Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product voldoet aan de eisen die staan vermeld in EMC-RICHTLIJN

Nadere informatie

Handleiding. Bijlage LCD Display. +32 (0)

Handleiding. Bijlage LCD Display. +32 (0) Handleiding Bijlage LCD Display +32 (0) 485 68 25 62 info@turbobike.be www.turbobike.be LCD-Display handleiding Functies 01 Omhoog knop 06 Tijd indicator 02 Aan/uit knop 07 Wandel-assistentie 03 Omlaag

Nadere informatie

Handleiding. E-Trendy Lithium fietscomputer. 1. Inleiding P. 2

Handleiding. E-Trendy Lithium fietscomputer. 1. Inleiding P. 2 Handleiding E-Trendy Lithium fietscomputer 1. Inleiding P. 2 2. Functie-overzicht en beschrijving bedientoetsen P. 3 2.1 Korte beschrijving van de gebruiks instellingen P. 3 2.2 Beschrijving weergave van

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden.

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Uitleg gebruik Cortina Diagnostic Software. Ecomo 36V

Uitleg gebruik Cortina Diagnostic Software. Ecomo 36V Uitleg gebruik Cortina Diagnostic Software Ecomo 36V UITLEG GEBRUIK CDS Open de Cortina Diagnostic Software Sluit de fiets aan Klik op Connect Zorg ervoor dat de fiets aanstaat. SYSTEM OVERVIEW 1 2 3 4

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Inleiding Het Car Access System (CAS) regelt de toegangsmogelijkheden tot de auto.ne De CASregeleenheid

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G10 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE RUITENWISSERS Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Starten Voorzie de Multisafe van stroom door de adapter aan te sluiten achter in de Multisafe. Steek de sleutel in het slot naast het toetsenbord en draai de sleutel naar rechts. U bevindt zicht direct

Nadere informatie

Scherm. Knoppen. Drieknops elektronische besturing. Aan/uit. Batterij. Snelheid. Modus. Level. Unit. Wandel Tijd. Afstand Unit

Scherm. Knoppen. Drieknops elektronische besturing. Aan/uit. Batterij. Snelheid. Modus. Level. Unit. Wandel Tijd. Afstand Unit Handleiding C961 Scherm Batterij Modus Snelheid Level Wandel Tijd ODO TRIP Unit Afstand Unit Knoppen Drieknops elektronische besturing Aan/uit 4 Opgelet: Het display niet ontkoppelen als de stroom is ingeschakeld.

Nadere informatie

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop devolgendepaginavindtu:

Nadere informatie

Module Gebruikershandleiding E46 Module

Module Gebruikershandleiding E46 Module Module Gebruikershandleiding E46 Module Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Begrippenlijst... 3 2 Algemene informatie... 4 2.1 PC-Modus / Auto-Modus... 4 2.2 In- en uitschakelen... 4 2.3 Verbinden PC... 5 2.4 Verbinden

Nadere informatie

BEDIENINGSINSTRUCTIES

BEDIENINGSINSTRUCTIES INHOUDSOPGAVE Blz Onderwerp 2 Aanzicht bedieningsgedeelte 3 Overzicht signaleringen en bedieningen 6 Het uit- en inschakelen van groepen, melders en relais 7 Het opvragen van een toestand en overzicht

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844)

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) 1 INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Proteus PEC Gemaakt door: -1-

Gebruiksaanwijzing. Proteus PEC Gemaakt door: -1- Gebruiksaanwijzing Gemaakt door: -1- 1. Het plaatsen van de batterijen De computer van de PEC-3425 werkt met behulp van batterijen. Plaats de batterijen in het compartiment achter de computer en sluit

Nadere informatie

HANDLEIDING MEMOKEY 100C

HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 lksdj WOORD VOORAF BIJ PROGRAMMATIE! Het aangeraden, eens het systeem is geïnstalleerd, de code lengte te bepalen en de MASTER en TRADE code te wijzigen. Nadien kunnen andere

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR

AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR AANSLUITINGS- VOORSCHRIFT REGELEENHEID VOOR ROTERENDE WARMTEWISSELAAR MicroMax370 Verklaring van de fabrikant Bevestiging door de fabrikant dat het product voldoet aan de eisen die staan vermeld in EMC-RICHTLIJN

Nadere informatie

SOFTWARE BESTELLEN IN VIDA SOFTWARE BESTELLEN EN DOWNLOADEN NAAR AUTO'S DOOR ONAFHANKELIJKE OPERATORS MET BEHULP VAN VIDA ALL-IN-ONE

SOFTWARE BESTELLEN IN VIDA SOFTWARE BESTELLEN EN DOWNLOADEN NAAR AUTO'S DOOR ONAFHANKELIJKE OPERATORS MET BEHULP VAN VIDA ALL-IN-ONE SOFTWARE BESTELLEN EN DOWNLOADEN NAAR AUTO'S DOOR ONAFHANKELIJKE OPERATORS MET BEHULP VAN VIDA ALL-IN-ONE 1 SOFTWARE BESTELLEN EN DOWNLOADEN NAAR AUTO'S MET BEHULP VAN VIDA Dit document beschrijft hoe

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

Handleiding. Trenergy E-relax fietscomputer. Pagina: 1

Handleiding. Trenergy E-relax fietscomputer.  Pagina: 1 Handleiding Trenergy E-relax fietscomputer www.trenergy.nl Pagina: 1 www.trenergy.nl Pagina: 2 Indeling handleiding Trenergy E-Relax 1. Inleiding P. 4 2. Functie-overzicht bedientoetsen P. 6 2.1 Korte

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G08 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE MOTOROLIENIVEAUMETER Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307

Nadere informatie

Service Manual. Comfort System

Service Manual. Comfort System Service Manual Comfort System Elektronische Regeling Het IRC comfortsysteem is voorzien van een elektronische regeling ten behoeve van besturing en bewaking van het toestel. Het toestel is tevens voorzien

Nadere informatie

8 Bij storing. 8.1 Storingscodes

8 Bij storing. 8.1 Storingscodes Calenta 25s - 28c - 35s - 40c 8. Bij storing 8 Bij storing 8.1 Storingscodes De ketel is uitgevoerd met een elektronische regel- en besturingsautomaat. Het hart van de besturing is een microprocessor,

Nadere informatie

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889.

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. COBRA 889 INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. De belangrijkste vernieuwing in deze 889-serie bestaat uit het systeem, dat de herkenningscode van de afstandsbediening

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

SWF Krantechnik GmbH Postbox 310410 68264 Mannheim Germany. Boehringer Straße 4 68307 Mannheim Germany

SWF Krantechnik GmbH Postbox 310410 68264 Mannheim Germany. Boehringer Straße 4 68307 Mannheim Germany BEDIENINGSHANDLEIDING VOOR RIJDENDE NC04L5BFP330AT1S - SWF Krantechnik GmbH Postbox 310410 68264 Mannheim Germany Boehringer Straße 4 68307 Mannheim Germany tel +49(0)621 789-900 fax +49(0)621 789 90-100

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G12 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE AIRCONDITIONING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Toonaangevend in veiligheid. Detect 3004. De juiste mensen op de juiste plek

Toonaangevend in veiligheid. Detect 3004. De juiste mensen op de juiste plek Toonaangevend in veiligheid Detect 3004 De juiste mensen op de juiste plek BEDIENINGSINSTRUCTIE BRANDMELDCENTRALE SYSTEEM 3000 2.1 Normale bewakingstoestand 2.2 Alarm De groene lampen "netvoeding" en "in

Nadere informatie

Afzuigkap met sensoren

Afzuigkap met sensoren Afzuigkap met sensoren SENSOREN Vochtigheidssensor Warmtesensor Verbindingskabel Sensor voor laagste temperatuur 2 POSITIE VAN DE SENSOREN Temperatuursensor (in het bovenste deel van de afzuigkap) Warmte-

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Integra

Gebruikershandleiding Integra Gebruikershandleiding Integra Overzicht van het bediendeel Storing Systeem ingeschakeld Servicemode Alarm De storingsled (geel) zal branden bij een storing aan het syteem. De systeem ingeschakeld led geeft

Nadere informatie

Elektrische installatie

Elektrische installatie Elektrische installatie INSTRUMENTEN - DASHBOARD Diagnose - Inleiding - 1 Diagnose - Werking van het systeem - 9 Diagnose - Aansluiting rekeneenheid - 13 Diagnose - Vervangen van organen - 15 Diagnose

Nadere informatie

Electronische PINcode Schakelaar. Gebruikers & Installatie Handleiding

Electronische PINcode Schakelaar. Gebruikers & Installatie Handleiding Electronische PINcode Schakelaar Gebruikers & Installatie Handleiding Inhoud Algemene Beschrijving...3 Mogelijkheden:...3 Tot 99 individuele programmeerbare gebruiker (PIN) codes... 3 Electrische gegevens...3

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Voertuigverwarmingen Technische documentatie NL GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Bedieningselement voor de Eberspächer-standverwarmingen EasyStart Select Bedienungsanleitung EasyStart Remote Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Computerhandleiding -1-

Computerhandleiding -1- Computerhandleiding Proteus -1- A. STROOM AANSLUITEN A. Verbind alle kabels met de computer. B. Nadat de stroom wordt aangesloten, zullen alle LCD segmenten 2 seconden oplichten. De weerstand zal op de

Nadere informatie

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op

Nadere informatie

CS series LED-gebruikersgids

CS series LED-gebruikersgids CS-175-275-575 series LED-gebruikersgids 98/482/EC-kennisgeving (Voor producten met CE-certificering) Deze apparatuur voldoet aan beschikking 98/482/EC van de Europese Raad inzake Pan-Europese voorschriften

Nadere informatie

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1 DMX ADRES INSTELLINGEN 1 Freekie Nederlandse handleiding Iedere fixture dat verbonden is met serial link moet voorzien worden van een DMX startadres, welke het eerste kanaal is dat de controller gebruikt

Nadere informatie

Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS

Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS Alleen voor Trip 2, 2L, 3 en 5W Gebruikershandleiding. NEDERLANDS WELKOM. Hartelijk dank voor je aankoop van een Bontrager Trip -computer. We hopen dat je vele kilometers lang plezier aan deze computer

Nadere informatie

HANDLEIDING LASERTRACK FLARE

HANDLEIDING LASERTRACK FLARE HANDLEIDING LASERTRACK FLARE INTRODUCTIE LASERTRACK FLARE Met LaserTrack Flare bent u in het bezit gekomen van een geavanceerde afstandsbediening met een multifunctioneel karakter. Anders dan bij de conventionele

Nadere informatie

MiBlock gebruikershandleiding

MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikershandleiding MiBlock gebruikshandleiding Manage all things moving MiBlock-UM-1 Product beschrijving De MiBlock startonderbreker voorziet in een betrouwbare bescherming van het voertuig

Nadere informatie

Bedieningshandleiding FC10 FC10-02 A FC10-04 A FC10-08 A FC10-12 A. Fire & Security Products. Siemens Building Technologies

Bedieningshandleiding FC10 FC10-02 A FC10-04 A FC10-08 A FC10-12 A. Fire & Security Products. Siemens Building Technologies Bedieningshandleiding FC0 FC0-0 A FC0-04 A FC0-08 A FC0- A Technische wijzigingen en leveringsmogelijkheden voorbehouden Copyright by B.V. Alle rechten voorbehouden. Wijzigingen voorbehouden. Niets deze

Nadere informatie

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING 1. BEDIENING... blz. 2 1.1 Bedieningspaneel... blz. 2 1.1 a) De LED's 1 t/m 10... blz. 2 1.1 b) De middelste punt... blz. 3 1.1 c) De rechter punt... blz. 3 2. SCHAKELEN VAN

Nadere informatie

SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING

SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING SELCA SPLIT GEBRUIKSAANWIJZING (zie voor uitschakelen alarm zonder handzender hoofdstuk 6.1) Beste klant, Wij danken u voor de aanschaf van het high tech SELCA SPLIT modulair alarm systeem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

NL ESP-Systeem

NL ESP-Systeem 603.83.515 NL ESP-Systeem ESP-SYSTEEM (Electronic Stability Program) Dit systeem bewaakt de stabiliteit van de auto als de wielen hun grip verliezen, waardoor de auto beter op koers blijft. De werking

Nadere informatie

MINI INBOUW SCHAKELAAR

MINI INBOUW SCHAKELAAR START-LINE AWS-3500S GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70230 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies. Bij

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Gemotoriseerde optische infraroodstraal rookdetector. Aanvullende informatie

Gemotoriseerde optische infraroodstraal rookdetector. Aanvullende informatie Gemotoriseerde optische infraroodstraal rookdetector Aanvullende informatie NL 1. Bedrading door meerdere zones Bij gebruik van meer dan één systeemcontroller op een enkele zone van een conventionele brandmeldcentrale

Nadere informatie

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C Gebruikershandleiding ALFA 75MTT MelkTankThermostaat. VDH doc. 080743 Versie: v.0 Datum: 29052008 Software: ALFA75MTT File: Do080743.WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0, C * Beschrijving. De ALFA 75MTT is een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP6011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%.

1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%. SportsArt 1288 HR Gebruiksaanwijzing computergedeelte A. KNOPFUNCTIES: 1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%. 2. SPEED:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

1) Handleiding Instructies over het gebruik van het apparaat. 2) Data kabel Stelt u in staat om te updaten via PC met internetverbinding.

1) Handleiding Instructies over het gebruik van het apparaat. 2) Data kabel Stelt u in staat om te updaten via PC met internetverbinding. Handleiding voor BMM V2.0 / MB V2.0 / VAG V2.0 / POR V2.0 / VOL V2.0 / OP V2.0 / LR V2.0 / FD V2.0 / BCC V2.0 / CPR V2.0 / HNM V2.0 / FA V2.0 / KH V2.0 / CR V2.0 Multi-system Car Diagnostic Tool Series

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

De Flex Counter kan voor verschillende doeleinden in de landbouw gebruikt worden en kan het volgende op meten

De Flex Counter kan voor verschillende doeleinden in de landbouw gebruikt worden en kan het volgende op meten FLEX COUNTE 1.Functie overzicht De Flex Counter kan voor verschillende doeleinden in de landbouw gebruikt worden en kan het volgende op meten F.1 snelheidsmeter F.2 hectaren teller F.3 aantal teller F.4

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G05 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE CENTRALE VERGRENDELING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076)

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2

INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 E-BIKE HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE LCD DISPLAY INTELLIGENT 800S... 2 LCD DISPLAY KEY-DISP KD21C... 5 LCD DISPLAY INTELLIGENT... 8 LCD DISPLAY BAFANG C07.UART... 10 LCD DISPLAY BAFANG (MODUS) DP C10.UART...

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

VibraLITE 3. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones.

VibraLITE 3. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones. VibraLITE 3 Horlogefuncties Dubbele uuraanduiding. Digitale aanduiding ( naar keuze 12 of 24 uren). De 2de aanduiding kan gebruikt worden voor reizen in verschillende tijdzones. 2 Alarmfuncties Wekker

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 06/12-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Installateurshandleiding

Installateurshandleiding Installateurshandleiding EDS-18P Het EDS-18P codebediendeel is speciaal ontworpen voortoegangscontrole en het op afstand bedienen van een alarmmeldcentrale. 1. Kenmerken Microprocessor gestuurd. Alle gebruikerscodes

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. SAM 100 Snelheid-Areaal Meter. Calibratie en Werking Software Reference WZ306-001

Gebruiksaanwijzing. SAM 100 Snelheid-Areaal Meter. Calibratie en Werking Software Reference WZ306-001 Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) Dit product handelt overeenkomstig de overheidsrichtlijnen 89/336/EEC wanneer het geïnstalleerd en gebruikt wordt volgens de passende instructies. Diensten en Technische

Nadere informatie

Gebruikhandleiding TC-500

Gebruikhandleiding TC-500 Gebruikhandleiding TC-500 1:001 Steek de oven in. 1.002 Schakel de TC-500 in (schakelaar 1/0) aan de bovenzijde van het kastje display 1 (groen) geeft de actuele temperatuur aan. 2:001 Programmering. Een

Nadere informatie