MOS-project -> Milieuzorg Op School

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MOS-project -> Milieuzorg Op School"

Transcriptie

1 MOS-project -> Milieuzorg Op School In het schooljaar is onze school gestart met het MOS-project met als doel de school milieuvriendelijker te maken. Het is belangrijk dat niet enkel vandaag, maar ook in de toekomst aandacht besteed wordt aan ons (leef)milieu. Om alle MOS-acties vorm te geven, werd er in onze school een MOS-werkgroep opgericht. Deze werkgroep bestaat o.a. uit directie, leerkrachten, leerlingen,. Samen trachten we dus de schoolomgeving milieuvriendelijker te maken. De school kan hierdoor een MOS-logo verdienen. Dit logo is een erkenning die aangeeft dat de school mee in een educatief project rond milieuzorg stapt. Het MOS-logo bestaat uit drie delen. Om het eerste te behalen, gaat we dit schooljaar werken aan afvalpreventie en sortering. Afvalpreventie Alle leerlingen en leerkrachten (kleuter- en lageronderwijs) hebben een milieubeleidsverklaring ondertekend. Dit houdt in dat zowel leerlingen als leerkrachten zich zullen inzetten voor het lopende project. Klas 1D juf Ine Om de leerlingen een idee te geven van de hoeveelheid afval die wij wekelijks produceren, werd er gedurende een volledige schoolweek ( t.e.m ) afval bewaard in de klas. Karton, papier, drinkbekers, plastic, alles werd bijgehouden. Dit had (jammer genoeg) tot resultaat dat de vuilbak en papierbak toch goed gevuld waren.

2 Op deze manier hebben de leerlingen ingezien dat er teveel afval wordt geproduceerd en dat er maatregelen nodig zijn om de afvalberg te verminderen. Ook het afval op de speelplaats werd geëvalueerd. Er zal in de toekomst een beurtrolsysteem worden gehanteerd om dagelijks voor een afvalvrije speelplaats, speeltuin, voetbalveld en fietsenrek te zorgen. De klas die aan de beurt is, zal aan zijn/haar deur onderstaande fiche aantreffen!

3 Weg met die verpakkingsrommel! Gedurende de maanden januari, februari en maart staat het thema: Weg met die verpakkingsrommel! centraal. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk verpakkingsrommel vermeden wordt. Met verpakkingsrommel worden plastic, aluminiumfolie, bedoeld. Onderstaande tips kunnen alvast de afvalberg doen verminderen: - Neem een boterhammendoos mee naar school in plaats van aluminiumfolie. Een boterhammendoos koop je éénmalig en gaat lang mee, zonder dat je telkens opnieuw aluminiumfolie moet aankopen/gebruiken.

4 - Gebruik navulbare flesjes. Spoel het flesje eerst even uit en vul (dagelijks) het flesje bij. In januari heeft elke klas van het derde leerjaar een compostmeester op bezoek gekregen. Op een boeiende leerden de leerlingen hoe het sorteren en composteren dient te gebeuren. Voor foto s van deze boeiende activiteit kan u klikken op de link die aanwezig is op onze schoolsite (-> Foto s compostmeester bij de 3 de leerjaren). Na afloop kreeg elke leerling uit het 3 de leerjaar een boterhammendoos aangeboden met als inzet het zilverpapier en/of ander onnodig afval (bv. keukenrolpapier, plastic) te voorkomen! Ook voor de andere leerlingen van de basisschool (lager- en kleuteronderwijs) waren MOS-activiteiten gepland. Zo werd het afvalspel pak-je afval geïntroduceerd in de verschillende graden van de lagere school. In de kleuterklas werd er dan weer gewerkt rond het boekje, Help, ik barst!. Ook hier werd er gewerkt rond het thema afvalpreventie.

5 Dikke-truiendag -> 16/02/2007 Op 16 februari 2007 is voor het eerst in onze school een Dikke-truiendag georganiseerd. Dit is een initiatief van Milieuzorg Op School en dit in samenwerking met de overheid en bedrijven. Zuinig omspringen met energie, zonder aan comfort in te boeten, is een streefpunt voor ons allemaal. Met z n allen moeten we zo bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen verminderen -> Kyoto-verdrag. Om deze energieactie te ondersteunen werden volgende activiteiten gedaan: De verwarming werd 1,O graden lager gezet in het schoolgebouw (alsook in enkele klassen van het middelbaar onderwijs -> campus Alicebourg); Een begeleide wandeltocht zorgde voor voldoende beweging om het warm te krijgen; Dans-je-warm muziek in de tent (speelplaats lagere school) voor leerlingen, leerkrachten, directie, ouders, ; Kleuters en kleuterjuffen hadden eveneens een (carnavals)feestje gehouden in de kleuterblok van de school. Alvast bedankt voor jullie warme medewerking! Na Dikke-truiendag werd niet stilgezeten. Zo kreeg elke leergroepsleider de opdracht om onderstaande cartoon te bespreken. Eveneens werd de slogan: Wie afval vermijdt, moet het niet kwijt! besproken in de klas. Een aantal prima voorstellen/ideeën omtrent afvalpreventie werden door de leerlingen bedacht.

6 Vlak voor de paasvakantie werden er nieuwe pmd-containers, papierbakken, een papier & kartoncontainer en een compostvat geleverd op school. Afval proberen te vermijden is onze opdracht, maar dit is niet altijd mogelijk. Vandaar dat het ook belangrijk is dat het aanwezige afval in de juiste afvalbak gesorteerd wordt. Om dit in goede banen te laten verlopen, worden er afvalmeesters (lln. 3 de graad met herkenbare gele vestjes) ingezet. Deze zien erop toe zien dat het sorteren goed verloopt en bieden hulp indien nodig! In april (16/04 27/04) zal in elke klas een checklist (boterhammendoos drinkbus/navulbaar flesje) worden ingevuld door de leerkracht, met als doel: - Nagaan hoeveel boterhammeneters reeds een boterhammendoos gebruiken; - Nagaan hoeveel lln. een drinkbus / navulbaar flesje mee naar school nemen. Met deze steekproef kunnen we alvast een tijdelijke conclusie trekken over het gebruik van een boterhammendoos en drinkbus/navulbaar flesje op school. Hoe meer mensen hiervan gebruik maken, hoe meer afval er vermeden wordt! De resultaten van de steekproeven zijn bekend. Op dit moment kunnen we jullie alvast vertellen dat het gebruik van de boterhammendoos en/of drinkbus aan terrein wint, zowel bij de leerlingen als leerkrachten. In de maand juni wordt een volgende steekproef gehouden en dan kunnen we echte vergelijkingen maken. Deze maand hebben al enkele klassen het containerpark te Lanaken (MOS-schakel) bezocht. Onder leiding van de duurzaamheidsambtenaar, Bart Hoelbeek, leerden de leerlingen heel wat bij over het composteren. Hieronder kan je enkele foto s zien van deze MOS-activiteit.

7 5S 5M 6V Verdere info & foto s over lopende MOS-acties volgen binnenkort!

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Lesvoorbereidingsformulier

Lesvoorbereidingsformulier Lerarenopleiding Thomas More Kempen Campus Turnhout Campus Blairon 800 2300 Turnhout Tel: 014 80 61 01 Fax: 014 80 61 02 Campus Vorselaar Lepelstraat 2 2290 Vorselaar Tel: 014 50 81 60 Fax: 014 50 81 61

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Doe een nulmeting (bepalen van de startsituatie) om te weten hoeveel drankverpakkingen er op school zijn.

Doe een nulmeting (bepalen van de startsituatie) om te weten hoeveel drankverpakkingen er op school zijn. Naam activiteit Doel Duur Werkvorm Materiaal Actie rond drankverpakkingen GREEN vzw via een campagne het afval van drankverpakkingen op school verminderen. De leerlingen bewust maken van het teveel aan

Nadere informatie

: Bezoek bibliotheek lagere school : Een grote buitenspeeltuin! kleuterschool : Eucharistieviering 13.

: Bezoek bibliotheek lagere school : Een grote buitenspeeltuin! kleuterschool : Eucharistieviering 13. 01.09.2016: Eerste schooldag Agenda 06.09.2016: Infoavond 4 de leerjaar 18.30 uur Infoavond 6 de leerjaar 19.30 uur 07.09.2016: Infoavond 1 ste leerjaar 19 uur Infoavond 2 de leerjaar 19 uur 08.09.2016:

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL

LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL Kinderen bewust leren omgaan met afval Leren Afval Beheren Op school (LABO) is een educatieve workshop die leerlingen uit de tweede en derde

Nadere informatie

INFORMATIEBUNDEL COMPOSTSCHOLENACTIE

INFORMATIEBUNDEL COMPOSTSCHOLENACTIE INFORMATIEBUNDEL COMPOSTSCHOLENACTIE 2014-2015 Beste school, directie en compostleerkrachten, Tot vorig jaar gaf IVAREM de opdracht aan IGEMO (Ik leef verstandig) om het aanbod over afval voorkomen en

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Volkslaan 27 8930 Menen - 056/513578 26 maart 2012 Paasontbijt Kalender vrijdag, 30 maart 2012 Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: 01.09.2016: Eerste schooldag Agenda 02.09.2016: Eerste zwembeurt 1 ste, 2 de en 3 de graad 05.09.2016: Infoavond 1 ste leerjaar 19.30 uur 06.09.2016: Infoavond 3 de leerjaar

Nadere informatie

Samen op één spoor! Onze slogan voor dit schooljaar! 01.09.2015: Eerste schooldag. 03.09.2015: inschrijving notenleer om 15.45 uur

Samen op één spoor! Onze slogan voor dit schooljaar! 01.09.2015: Eerste schooldag. 03.09.2015: inschrijving notenleer om 15.45 uur Onze slogan voor dit schooljaar! Samen op één spoor! Agenda 01.09.2015: Eerste schooldag 03.09.2015: inschrijving notenleer om 15.45 uur 03.09.2015: Infoavond 1 ste én 6 de leerjaar 19 uur 07.09.2015:

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u 1. Maandplanning FEBRUARI 2018 Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag 13.15u Vervangprogramma sport muziek op de sport begin week tegen pesten 1246 voor de lagere

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief april 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Aangezien we het volledige schooljaar werken rond het thema Speel je met

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS

GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS Lagere school Kleuterschool Wauterbos 1 Dwarshaagstraat 20 1640 - SINT-GENESIUS-RODE Tel: 02 380.98.84 Fax: 02 381.08.77 E-mail: secretariaat@gbswauterbos.be 1 Onze

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas!

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas! Het Mozaïekske Maandelijks informatiekrantje Schooljaar 2018-2019 Editie: November - December Welkom Sinterklaas! Sinterklaas en Zwarte Piet brachten een bezoekje aan onze school! De Sint had speelgoed

Nadere informatie

Najaarsbrief Inhoudstabel

Najaarsbrief Inhoudstabel Najaarsbrief 2012 Inhoudstabel De winnaar is Scholenveldloop 10/10 verkeersactieve school 5 kleuterklassen!!! De bezige bijtjes Werken rond afvalpreventie Wist je dat Kleinste kleuters naar het bos 1ste

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen

Nieuwsbrief februari 2017 ICO. thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen Nieuwsbrief februari 2017 ICO thema van de maand februari: Een warm hart voor iedereen We doen het veel te weinig. Het ligt niet in onze cultuur. Maar toch is het zo belangrijk om complimenten te geven.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Fladderkrant april - mei Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje.

Fladderkrant april - mei Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje. Fladderkrant april - mei 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje. Proficiat aan Jara die met

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan

Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om kou te lijden in de klas. Een ideale temperatuur voor een klaslokaal is 19 à 20 C. Is het in jullie

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar! Droom Geluk. In de maand september werken we rond

Onze slogan voor dit schooljaar! Droom Geluk. In de maand september werken we rond Onze slogan voor dit schooljaar! Droom Geluk In de maand september werken we rond 01.09.2015: Eerste schooldag Agenda 04.09.2015: Eerste zwembeurt voor 1 ste, 2 de en 3 de graad 07.09.2015: Infoavond 1

Nadere informatie

Thema van de maand september: De knuffelboom

Thema van de maand september: De knuffelboom Nieuwsbrief september De schooldeuren zijn weer open gewaaid. Alle kinderen zijn gestart in hun frisse klas. Ook juf Corry staat er terug en daar zijn we blij om. We hopen dat dit jaar schooljaar in de

Nadere informatie

1 Boekenforum. 2 Spelen op de speelplaats

1 Boekenforum. 2 Spelen op de speelplaats Aanwezig: Lisa&Movsar (4 de ), Anton&Lisa (5A), Yoram&Mara (5B), Jo&Jolien (6 de ), juf Nan (werkgroep verkeer), juf Ingrid & meester Wim Verslag: meester Wim 1 Boekenforum Het boekenforum wordt reeds

Nadere informatie

INLEIDING. Hoe kunnen we minder afval maken tijdens onze middagpauze en tussendoortjes?

INLEIDING. Hoe kunnen we minder afval maken tijdens onze middagpauze en tussendoortjes? INLEIDING Waarom minder afval maken? Wisten jullie dat ieder van ons gemiddeld 500 kg huishoudelijk afval per jaar produceert? Op school, in de klas en in onze boekentas blijft erg veel afval achter: verpakkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF november 2017 NIEUWSBRIEF Woensdag 1 Donderdag 2 Vrijdag 3 Zaterdag 4 Zondag 5 Maandag 6 Dinsdag 7 Woensdag 8 Donderdag 9 Vrijdag 10 Zaterdag

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Aanwezig : Bo en Seppe (L1), Lucky en Luna (L2), Tess en Laurien (L3), Phebe en Kenan (L4), Samuel en Jordy (L5), Felke en Juno (L6), juf Myriam Afwezig: meester

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding E-nieuwsbrief Propere Schoolomgeving J A A R G A N G 1, N R. 1 Inleiding N O V E M B E R 2 0 1 0 De stad Vilvoorde beseft dat er jammer genoeg vaak heel wat zwerfvuil aanwezig is in de schoolomgevingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari:

Nieuwsbrief februari 2016 ICO. Thema van de maand februari: Nieuwsbrief februari 2016 ICO Thema van de maand februari: Gedurende de maand februari schenken we extra aandacht aan ons klimaat. In februari hebben we telkens de dikke truiendag waar we als school aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. februari Dikketruiendag onze kinderen rolden de afstand tussen Geel en Parijs!

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. februari Dikketruiendag onze kinderen rolden de afstand tussen Geel en Parijs! SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 februari 2019 Dikketruiendag onze kinderen rolden de afstand tussen Geel en Parijs! Tijdens de dikketruiendag hebben onze kinderen, zowel kleuters als leerlingen

Nadere informatie

Lessen- en activiteitenpakket voor de 2de leerjaar LO BLO eindklassen type 1 en BUSO opleidingsvorm 2 eerste fase. Uitwerking van het project

Lessen- en activiteitenpakket voor de 2de leerjaar LO BLO eindklassen type 1 en BUSO opleidingsvorm 2 eerste fase. Uitwerking van het project ILvA en AFVAL - PAKKET VOOR DE LEERLING - Lessen- en activiteitenpakket voor de 2de leerjaar LO BLO eindklassen type 1 en BUSO opleidingsvorm 2 eerste fase Uitwerking van het project Iedere Leerling Voorkomt

Nadere informatie

Verslag: middenschool Sint-Pieter Oostkamp gaat voor een 2de MOS-logo in 2013-2014

Verslag: middenschool Sint-Pieter Oostkamp gaat voor een 2de MOS-logo in 2013-2014 Kortrijksestraat 47 8020 Oostkamp 050 82 68 22 info@middenschoolsint-pieter.be www.middenschoolsint-pieter.be Verslag: middenschool Sint-Pieter Oostkamp gaat voor een 2de MOS-logo in 2013-2014 1 December

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT

AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT AFSPRAKEN MOS IN BEUK & NOOT 1. SORTEREN Klas - Milieustraatje in de klas - Juiste pictogrammen boven vuilnisbak - Fracties: papier, herbruikbaar papier, restafval - Emmer voor GFT. - Papieren zakdoeken

Nadere informatie

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding

E-nieuwsbrief. Propere Schoolomgeving. Inleiding E-nieuwsbrief Propere Schoolomgeving J A A R G A N G 2, N R 1. Inleiding F E B R U A R I / M A A R T 2 0 1 1 De stad Vilvoorde beseft dat er jammer genoeg vaak heel wat zwerfvuil aanwezig is in de schoolomgevingen.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team :

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team : NIEUWSBRIEF 2019 Een eerste blik op het nieuwe schooljaar! -We hervatten de lessen op maandag 2 september om 8u40. -Het 7-sprong team : K1 K2 K3 Kleuterturnen en SES Kinderverzorgster juf Natalie Verelst

Nadere informatie

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode

Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Nieuwsbrief september 2016 ICO Thema van de maand september: Een goede start met de Glimlachcode Bij de start van een nieuw schooljaar worden er in elke klas heel wat afspraken gemaakt. Om de veelheid

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

Nieuwsbrief november - december 2017

Nieuwsbrief november - december 2017 Nieuwsbrief november - december 2017 Kalender november 1-5 november Herfstvakantie 1 november 2 november Allerheiligen Allerzielen 7 november LS Oudercontact vanaf 15u45 9 november VM zwemmen voor K3 +

Nadere informatie

Aan de slag Hoe gebruik je het themapakket? Sensibilisatie

Aan de slag Hoe gebruik je het themapakket? Sensibilisatie Inhoud 1 2 3 Aan de slag Hoe gebruik je het themapakket? 2.1 Zes stappen 13 2.2 Doelgroepen: schoenmaker, blijf bij je leest of toch niet 14 2.3 Eindtermen: wat bereik je? 15 2.4 Technische en beroepsscholen:

Nadere informatie

Krokusvakantie van zaterdag 02/03/ 19 t.e.m. zondag 10/03/ 19. L3A + L3B + L4: Toneel: Prins Habbat en het lichtkasteel.

Krokusvakantie van zaterdag 02/03/ 19 t.e.m. zondag 10/03/ 19. L3A + L3B + L4: Toneel: Prins Habbat en het lichtkasteel. NIEUWSBRIEF Maart 2019 Agenda: Krokusvakantie van zaterdag 02/03/ 19 t.e.m. zondag 10/03/ 19. Ma 11/03 L3: Bib Wo 13/03 Bib (behalve L3) Do 14/03 Vr 15/03 L3A + L3B + L4: Toneel: Prins Habbat en het lichtkasteel.

Nadere informatie

nr. 4, schooljaar 2011-2012

nr. 4, schooljaar 2011-2012 nr. 4, schooljaar 2011-2012 Wéér talenten basisschool PassePartout gespot Zondag 2 oktober jongstleden zijn er wéér talenten van onze school gespot. Dit keer gaat het om Geneviève uit groep 8 en Phoebe

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen: VERKEER Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we

Nadere informatie

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes.

Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Het is feest! Het nieuwe jaar gaat in. De kurken knallen. Het is feest! Wensen worden uitgewisseld. Een goede gezondheid. Geluk. Succes. Ontmoetingen en relaties die deugd doen, die verdiepen. Krijgt God

Nadere informatie

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school.

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school. Ouderbevraging Aantal ingevulde equêtes Percentage ingevulde enquêtes ten opzichte van het totaal. 37,24% 6,90% 6,21% 15,17% 13,79% 7,59% 13,10% 1e leerjaar 2e leerjaar 3e leerjaar 4e leerjaar 5e leerjaar

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- SCHOOLNIEUWS Schoolorganisatie Juf Leen blijft volgend schooljaar de juf van onze allerkleinsten (instapklas & 1ste kleuterklas). Juf Marina is de kleuterjuf van de kleuters van

Nadere informatie

SAMENVATTING Jaarverslag MOS november 2010 augustus 2011

SAMENVATTING Jaarverslag MOS november 2010 augustus 2011 SAMENVATTING Jaarverslag MOS november 2010 augustus 2011 MILIEUZORG OP SCHOOL Voor het jaarverslag MOS november 2010 augustus 2011 gaan we uit van een totaal van 5089 vestigingsplaatsen. Aantal vestigingsplaatsen

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Wie is wie? Wie doet wat?

Wie is wie? Wie doet wat? 3 september 2018 In de kijker We hebben een nieuwe website, waar je alvast de kalender kan terugvinden. http://freinetschoolheteiland.stad.gent Wie is wie? Wie doet wat? Het eilandteam schooljaar 2018

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!!

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! 01.09.2017: Eerste schooldag Agenda 05.09.2017: Infoavond 1 ste leerjaar 19.30 uur 06.09.2017: Eerste zwembeurt 2 de en 3 de graad

Nadere informatie

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!!

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! 01.09.2017: Eerste schooldag agenda 05.09.2017: Inschrijving notenleer op school 15.45 uur 05.09.2017: Infoavond 4 de leerjaar 18.30

Nadere informatie

Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje

Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje Gemeentelijke Kleuterschool t Belhameltje Guigoven Zammelen Een school met een warm hart voor kinderen Schoolteam Vervangend directeur Laure Boyen Juf Linda Juf Petra Juf Evi Juf Annick Juf Gertie Meester

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid!

Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid! Gezonde binnenlucht op school? Van belang voor je gezondheid! www.airatschool.be www.mmk.be/onderwijs www.vlaamselogos.be www.zorg-en-gezondheid.be www.vigez.be Gezonde binnenlucht op school? Belang voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Na een heerlijke, warme en zonnige vakantie zijn we blij u allemaal terug te begroeten. We starten het schooljaar op maandag 3 september 2018. Het team van GO! BS De Sprong heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Beste ouders Het nieuwe schooljaar is gestart, onze kinderen raken stilaan gewend aan hun nieuwe klas, hun nieuwe juf of meester. met een nieuwe manier van werken, nieuwe regels

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD KALENDER Terug naar school Di 01.09.2015 Infoavond Wijk: Do 03.09.2015 18u00 Hoofdgebouw: Do 03.09.2015 19u00 Sportieve dag 2 de graad Do 10.09.2015 Sportieve dag 1

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be WELKOM IN K1 Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring.

Nadere informatie

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar.

December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. TWIJGJE BERKENBOOM HEISTRAAT GEEL EN GROEN BERKENBOOM HUPPELPAS December 2015 December is één van de leuke maanden in een schooljaar. December 2015 -Op donderdag 3 december komt Sinterklaas en zijn beste

Nadere informatie

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder,

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder, Samen over de drempel Beste ouder, Vorige schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69%

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69% Resultaten enquête Vooraf: bij de tabellen wordt telkens een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leerjaren. Daarna volgt het totaal en het procent bij elk antwoord. Waar leerlingen een geschreven

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Lesbrief Kikker in de kou

Lesbrief Kikker in de kou Lesbrief Kikker in de kou Groep 1 t/m 4 basisonderwijs Deze lesbrief is gemaakt ter gelegenheid van Warme Truiendag 2009 door De Groene Poolster te Den- Helder en geactualiseerd en bijgewerkt door MEC

Nadere informatie

D E K E L D E R S W E R F

D E K E L D E R S W E R F Nieuwe leerlingen Groep 1-2b: Twan Chuck Mia Wij wensen jullie een heel fijne en leerzame tijd toe bij ons op school. Sinterklaas Hij komt, hij komt Op dinsdag 4 december komen Sinterklaas en zijn pieten

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

les Vragenblad 1 Dominoreeks Datum: Naam: Bij vragen met een * zet je een rondje om het goede antwoord. Mijn groepje was: blauw / geel / rood / groen*

les Vragenblad 1 Dominoreeks Datum: Naam: Bij vragen met een * zet je een rondje om het goede antwoord. Mijn groepje was: blauw / geel / rood / groen* Vragenblad 1 Dominoreeks Datum: Naam: les 1 Bij vragen met een * zet je een rondje om het goede antwoord. Mijn groepje was: blauw / geel / rood / groen* Vraag 3 Ik had zelf het volgende bedacht: Vraag

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

MAART Do 1 maa u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag u middagpauze namiddag

MAART Do 1 maa u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag u middagpauze namiddag 1. Maandplanning MAART 2018 Do 1 maa 09.30-15u Europa Direct 5AB Kasteel D Ursel Vr 2 maa Voormiddag 09.30-15u Europa Direct muziek op de sport project : Bornem drijft 1235groep56 voor de lagere school

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Scholen ondersteunen bij EDUCATIE DUURZAME ONTWIKKELING

Scholen ondersteunen bij EDUCATIE DUURZAME ONTWIKKELING Nascholing Water Scholen ondersteunen bij EDUCATIE DUURZAME ONTWIKKELING We streven naar een wereld waarin iedereen geniet van het recht op een menswaardig leven op een gezonde planeet. Educatie Duurzame

Nadere informatie

Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Animatie over afval voor de kleinsten

Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Animatie over afval voor de kleinsten Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Animatie over afval voor de kleinsten Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is een educatieve workshop op maat van de allerkleinsten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie