LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL KERPLEIN OPGRIMBIE (NIEUWE OPROEP) GEMEENTE MAASMECHELEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL KERPLEIN OPGRIMBIE (NIEUWE OPROEP) GEMEENTE MAASMECHELEN"

Transcriptie

1 LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL KERPLEIN OPGRIMBIE (NIEUWE OPROEP) GEMEENTE MAASMECHELEN Adres indiening voorstellen: Gemeentebestuur Maasmechelen College van burgemeester en schepenen Administratief Centrum Heirstraat Maasmechelen Contactpersoon: Johan Vandenberg Afdelingshoofd-Architect-stedenbouwkundige Ruimtelijke Ordening Huisvesting-Leefmilieu Grondbeleid t / f / johan.vandenberg@maasmechelen.be Uiterste indieningsdatum voorstellen op 4 juli 2016 om uur.

2 DEEL I: INLEIDING I.1. PROJECT De gemeente Maasmechelen is eigenaar van een perceel grond gelegen te Opgrimbie, 2 de afd. sie A nrs 1M, 1L en 1K, en wenst dat op een deel hiervan een nieuwbouwontwikkeling wordt gerealiseerd. Dit perceel ligt op een toplocatie in het centrum van Opgrimbie. Opgrimbie heeft een sociaal voorzieningencluster rond de lagere school en Mané. Alle andere voorzieningen zijn voornamelijk gegroepeerd rond de Heirstraat, tussen de kerk en het dorpsplein met supermarkt. De gemeente wenst ter hoogte van de kerk een volwaardig kerkplein uit te bouwen met versterking van de voorzieningen. Dit gebeurde in een eerste fase door een ruil met de eigenaar van de inmiddels voorliggende bankgebouw met appartementen. Aansluitend kan een verdichtingsproject gerealiseerd worden met bijkomende appartementen en een gelijkvloers met handel en diensten. Hierdoor staat een tegenpool aan de kerk voor het reeds bestaande plein en is het centrumgedeelte Heirstraat mooi afgebakend tussen deze 2 pleinen. Het project in kwestie strekt er bijgevolg toe een Koper te vinden die dit perceel vooreerst verwerft (via een koop-verkoopovereenkomst) en het vervolgens op eigen risico ontwikkelt. De gemeente Maasmechelen verbindt zich ertoe op korte termijn in te staan voor de realisatie van de omgevingsaanleg en voor de volledige inrichting van het plein. Het uitgangspunt is dat de gemeente Maasmechelen het perceel voor minimum euro verkoopt aan de meest voordelige regelmatige Inschrijver conform onderliggende Leidraad. De voorgestelde nieuwbouwontwikkeling dient gerealiseerd te worden binnen 3 jaar na het verlijden van de authentieke akte in het kader van onderhavige koop-verkoop. De gemeente Maasmechelen legt geen bijzondere voorwaarden op met betrekking tot de ontwikkeling van het perceel. De Koper staat aldus zelf in voor de volledige ontwikkeling van dit terrein. De gemeente wenst daarbij te beklemtonen dat zij geen enkel deel van deze ontwikkeling in haar patrimonium wenst terug te krijgen.

3 Het voorstel van de Inschrijver dient uiteraard wel te beantwoorden aan alle wettelijke bepalingen, randvoorwaarden en vigerende bouwvoorschriften. Opgelet: de wetgeving inzake overheidsopdrachten is op deze constructie niet van toepassing. I.2 VRAGEN INZAKE DE DRAAGWIJDTE VAN DE LEIDRAAD Indien deze Leidraad volgens een Inschrijver onduidelijkheden of onjuistheden zou bevatten, dient deze partij dit middels een aangetekend schrijven kenbaar te maken aan de gemeente Maasmechelen in een Verzoek tot Toelichting. Het Verzoek tot Toelichting dient schriftelijk (brief/mail) gericht te worden aan de contactpersoon van de gemeente (de heer Johan van den Berg) en aldaar toe te komen uiterlijk 15 kalenderdagen voorafgaand aan de uiterste datum voor de indiening van het voorstel. Een Verzoek tot Toelichting dat ontvangen wordt na deze datum is steeds onontvankelijk en zal dus niet meer beantwoord worden. Uitsluitend vragen of opmerkingen die een algemene draagwijdte hebben en die tot verdere verduidelijking van de bepalingen van de Leidraad aanleiding kunnen geven zullen door de Aanbestedende overheid worden beantwoord. Vragen of opmerkingen die verder gaan dan een algemene inhoudelijke verduidelijking of suggestie tot rechtzetting van een onjuistheid of opmerkingen die reeds een zeker bilateraal overleg of onderhandeling zouden impliceren aangaande de voorwaarden van het Project worden niet beantwoord door de gemeente. De gemeente beschikt ter zake over een discretionaire beoordelingsbevoegdheid. De Overheid zal het Verzoek tot Toelichting nauwkeurig onderzoeken en het antwoord te samen met de vragen of opmerkingen (die letterlijk worden hernomen, zij het op geanonimiseerde wijze) op schrift stellen, dewelke vervolgens aan alle Gegadigden gelijktijdig wordt overgemaakt en dit uiterlijk op de 8 ste dag voorafgaand aan de uiterste datum voor de indiening van de voorstellen. De Toelichting maakt integraal deel uit van deze Leidraad. Het niet ontvangen van een Verzoek tot Toelichting binnen de vooropgestelde termijn wordt aanzien als de uitdrukkelijke bevestiging vanwege de Gegadigde dat het bijzonder bestek geen enkele onduidelijkheid of onjuistheid bevat. Na de indiening van de offerte opgemerkte onduidelijkheden of onjuistheden, die niet eerder werden kenbaar gemaakt in het bedoelde Verzoek tot Toelichting, blijven in ieder geval buiten beschouwing bij de beoordeling van de voorstellen.

4 I.3 DEFINITIES In de Leidraad hebben de hierna opgesomde begrippen de volgende inhoud: Project: De gemeente Maasmechelen is eigenaar van een perceel grond gelegen te Opgrimbie, 2 de afd. sie A nrs 1M, 1L en 1K, en wenst dat op een deel hiervan een nieuwbouwontwikkeling wordt gerealiseerd. Dit perceel ligt op een toplocatie in het centrum van Opgrimbie. Opgrimbie heeft een sociaal voorzieningencluster rond de lagere school en Mané. Alle andere voorzieningen zijn voornamelijk gegroepeerd rond de Heirstraat, tussen de kerk en het dorpsplein met supermarkt. De gemeente wenst ter hoogte van de kerk een volwaardig kerkplein uit te bouwen met versterking van de voorzieningen. Dit gebeurde in een eerste fase door een ruil met de eigenaar van de inmiddels voorliggende bankgebouw met appartementen. Aansluitend kan een verdichtingsproject gerealiseerd worden met bijkomende appartementen en een gelijkvloers met handel en diensten. Hierdoor staat een tegenpool aan de kerk voor het reeds bestaande plein en is het centrumgedeelte Heirstraat mooi afgebakend tussen deze 2 pleinen. Het project in kwestie strekt er bijgevolg toe een Koper te vinden die dit perceel vooreerst verwerft (via een koop-verkoopovereenkomst) en het vervolgens op eigen risico ontwikkelt. De gemeente Maasmechelen verbindt zich ertoe op korte termijn in te staan voor de realisatie van de omgevingsaanleg / inrichting van het plein. Het uitgangspunt is dat de gemeente Maasmechelen het perceel voor minimum euro verkoopt aan de meest voordelige regelmatige Inschrijver conform onderliggende Leidraad. De voorgestelde ontwikkeling dient gerealiseerd te worden binnen 3 jaar na het verlijden van de authentieke akte in het kader van de koop-verkoop. De gemeente Maasmechelen legt geen bijzondere voorwaarden op met betrekking tot de ontwikkeling van het perceel. De Koper staat aldus zelf in voor de volledige ontwikkeling van dit terrein. De gemeente wenst daarbij te beklemtonen dat zij geen enkel deel van deze ontwikkeling in haar patrimonium wenst te terug te krijgen.

5 Het voorstel van de Inschrijver dient uiteraard wel te beantwoorden aan alle wettelijke bepalingen, randvoorwaarden en vigerende bouwvoorschriften. Overheid Gemeente Maasmechelen Heirstraat MAASMECHELEN Contactpersoon: Johan van den Berg Afdelingshoofd-Architect-stedenbouwkundige Ruimtelijke Ordening Huisvesting-Leefmilieu Grondbeleid t / f / johan.vandenberg@maasmechelen.be Leidraad Deze Leidraad bevat alle informatie noodzakelijk voor het indienen van een voorstel. De Leidraad bepaalt tevens aan de hand van welke criteria het meest voordelige voorstel zal worden gekozen Inschrijver: Iedereen die een voorstel indient dat voldoet aan de vereisten van de Leidraad. Koper: De Inschrijver die het desbetreffende perceel aankoopt en ontwikkelt.

6 DEEL II: ALGEMENE INFORMATIE II.1. PUBLICATIES De Leidraad werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 3 mei Het Project werd vervolgens aangekondigd via: - Bulletin der Aanbestedingen dd. 3 juni De gemeentelijke website dd. 3 juni 2016 II.2. PROCEDURE Het Project zal mogen worden uitgevoerd door de Inschrijver die, rekening houdend met de in deze Leidraad vermelde criteria, het meest voordelige eindvoorstel indient. Na het indienen van een eerste voorstel staat het de Overheid vrij om verdere onderhandelingen aan te knopen met de Inschrijvers. De Overheid is echter niet verplicht om te onderhandelen en kan reeds op basis van een eerste voorstel haar keuze maken. De Inschrijvers worden er nogmaals op gewezen dat de reglementering inzake overheidsopdrachten niet van toepassing is. Het betreft in casu immers een verkoop van een perceel grond waarbij van de Koper een (financieel) voorstel wordt verwacht dat minimaal aan de voorgestelde koopprijs ( euro) voldoet. De Koper is volledig vrij om de ontwikkeling te realiseren. De Koper dient uiteraard wel rekening te houden met de vigerende wettelijke voorschriften. Onderhavige procedure gebeurt uiteraard wel met toepassing van de beginselen van behoorlijk bestuur, transparantie, eerlijke mededinging en gelijkheid. II.3. DE ORGANISATIE VAN EEN GEFASEERDE PROCEDURE Ten einde de studiekosten te beperken alsook het vlotte verloop van de procedure te bevorderen, wordt gekozen voor een gefaseerde procedure die concreet als volgt wordt georganiseerd: Stap 1. Publicatie van de Leidraad Door een bekendmaking van de Leidraad werd de private markt geïnformeerd over het bestaan en de inhoud van het Project. De Inschrijvers kunnen een eerste (financieel) voorstel indienen dat in

7 ieder geval dient te beantwoorden aan de specifieke voorwaarden van deze Leidraad. Aan de Overheid wordt het recht voorbehouden om de Koper aan te duiden op basis van het eerste voorstel dat door de Inschrijvers wordt ingediend. Stap 2. Eventuele onderhandelingen De Overheid zal de ingediende voorstellen inhoudelijk beoordelen aan de hand van criteria die nauwkeurig worden omschreven in onderhavige Leidraad. Op grond van deze beoordeling zal de Overheid op autonome wijze beslissen of het al dan niet aangewezen is om gelijktijdig/achtereenvolgens te onderhandelen met één of meerdere Inschrijvers. Op het ogenblik dat de onderhandelingen leiden tot een overeenstemming over de precieze modaliteiten van de koop-verkoop, zal de Overheid overgaan tot aanduiding van de Koper door middel van de aangetekende kennisgeving van de gemotiveerde beslissing aan de uitverkoren Inschrijver. De niet-weerhouden Inschrijvers worden eveneens in kennis gesteld per aangetekend schrijven dat hun voorstel niet werd gekozen als meest voordelig voorstel. Algemene opmerking De Overheid kan de verkoopprocedure op ieder ogenblik (geheel of gedeeltelijk) stopzetten mits uitdrukkelijke motivering. De Inschrijver(s) hebben in voorkomend geval geen enkel recht op enige vorm van schadevergoeding. II.4. TOEPASSELIJKE RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANKEN Indien enige bepaling van dit document niet rechtsgeldig zou blijken, blijven de overige bepalingen in stand. De ongeldige bepaling zal geacht worden te zijn vervangen door een bepaling die de oorspronkelijke bedoeling van de Toewijzende Overheid zoveel als mogelijk benadert. De Rechtbanken van het Gerechtelijk Arrondissement Tongeren zijn bevoegd voor eventuele geschillen. II.5. INDICATIEVE TIJDSPLANNING OP HOOFDLIJNEN De indicatieve tijdsplanning voor het verloop van de onderhandelingsprocedure wordt heden als volgt ingeschat:

8 Indiening voorstellen uiterlijk op 4 juli 2016 om uur ; Onderhandelingsfase: 12 augustus 2016 ; Keuze Koper: 16 september Deze indicatieve planning is niet bindend in hoofde van de Overheid.

9 DEEL III: DE VERKOOPPROCEDURE III.1. BEOORDELINGSCRITERIA Het door de Inschrijver ingediende Voorstel zal worden beoordeeld aan de hand van volgende criteria: 1 De Koopprijs die zal worden betaald op het ogenblik van het verlijden van de authentieke akte door de Inschrijver aan de Gemeente. Dit bedrag dient te worden uitgedrukt in euro en moet worden afgerond op 2 cijfers na de komma = 40% van de punten 2 Een Beschrijvende nota opgesteld door de Inschrijver aangaande het Project dat hij wenst te realiseren op het perceel en waaruit onder meer de synergie blijkt met de nabije en ruimere omgeving = 40% van de punten 3 Een Plan van Aanpak, met inbegrip van een voorstel omtrent de voorziene timing van het te realiseren Project = 20% van de punten III.2. OPMAAK VAN HET VOORSTEL III.2.1. Verplichte opbouw en indeling van het Voorstel De Inschrijver dient in zijn voorstel de indeling en volgorde van de beoordelingscriteria te volgen. Dit betekent dat het Voorstel overeenkomstig onderstaande indeling en volgorde dient te zijn opgebouwd: A Identificatiegegevens en voorstelling de Inschrijver B Vermelding van de koopprijs die zal worden betaald aan de Overheid, waarbij rekening wordt gehouden met het vooropgestelde minimum van euro; C Nota aangaande het Project; D Plan van Aanpak E Ondertekening (plaats / datum / handtekening rechtsgeldige vertegenwoordiger(s) Inschrijver) Het staat de Inschrijvers vrij om het Voorstel aan te vullen met alle andere informatie die zij nuttig achten. De Overheid behoudt zich het recht voor om van een Inschrijver nadere aanvulling of verduidelijking te verlangen ten aanzien van de door hem ingediend Voorstel.

10 De Overheid behoudt zich tevens het recht voor Voorstellen waaraan voorwaarden/voorbehouden verbonden zijn buiten beschouwing te laten. III.2.2. Taalgebruik Het Voorstel en alle aanvullende stukken moeten in het Nederlands worden opgesteld. Alle mededelingen en kennisgevingen (zowel mondeling als schriftelijk) tussen de Inschrijver(s) en de Overheid zullen in het Nederlands worden gevoerd. III.2.3. Ondertekening Het Voorstel dient ondertekend te worden door de Inschrijver of alle leden van de Tijdelijke Handelsvennootschap. III.3. INDIENING VAN HET VOORSTEL Het Voorstel met de bijlagen worden onder definitief gesloten omslag aangetekend toegezonden of afgegeven tegen ontvangstbewijs bij de Overheid op volgend adres: Gemeentebestuur Maasmechelen College van burgemeester en schepenen Administratief Centrum Heirstraat Maasmechelen De Voorstellen dienen uiterlijk op 4 juli 2016 om uur ingediend te worden bij de Overheid op bovenvermeld adres. Het Voorstel wordt in tweevoud (1 origineel en 1 kopie) aan de Overheid overgemaakt. De Voorstel wordt geschoven in een dubbele definitief gesloten omslag waarop uitdrukkelijk vermeld wordt Voorstel KERKPLEIN OPGRIMBIE. III.4. BIJLAGEN 1 Plan waarop het perceel staat aangeduid

11 2 Procesaanpak door gemeente Maasmechelen inzake de omgevingsaanleg en de inrichting van het Kerkplein

LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL 4 DE AFDELING SIE C NR 457B (ONTWIKKELING TERHILLS) GEMEENTE MAASMECHELEN

LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL 4 DE AFDELING SIE C NR 457B (ONTWIKKELING TERHILLS) GEMEENTE MAASMECHELEN LEIDRAAD VERKOOP PERCEEL 4 DE AFDELING SIE C NR 457B (ONTWIKKELING TERHILLS) GEMEENTE MAASMECHELEN Adres indiening voorstellen: Gemeentebestuur Maasmechelen College van burgemeester en schepenen Administratief

Nadere informatie

LEIDRAAD VERKOOP TECHNISCH INSTITUUT KEMPISCH BEKKEN (T.I.K.B.) GEMEENTE MAASMECHELEN

LEIDRAAD VERKOOP TECHNISCH INSTITUUT KEMPISCH BEKKEN (T.I.K.B.) GEMEENTE MAASMECHELEN LEIDRAAD VERKOOP TECHNISCH INSTITUUT KEMPISCH BEKKEN (T.I.K.B.) GEMEENTE MAASMECHELEN Adres indiening voorstellen: Gemeentebestuur Maasmechelen College van burgemeester en schepenen Administratief Centrum

Nadere informatie

Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag

Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag Bevragingsleidraad voor de toewijzing van de concessie 'uitbating en toezicht op de Oostkampse wekelijkse markt op donderdagvoormiddag Oproep tot voorstellen Indienen tegen uiterlijk 8 MEI 2013 Om 11 uur

Nadere informatie

LEIDRAAD VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGOPVANG VASTGESTELD DOOR DE OCMW-RAAD IN ZITTING VAN 16 MEI 2017

LEIDRAAD VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGOPVANG VASTGESTELD DOOR DE OCMW-RAAD IN ZITTING VAN 16 MEI 2017 LEIDRAAD VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGOPVANG VASTGESTELD DOOR DE OCMW-RAAD IN ZITTING VAN 16 MEI 2017 Eigenaar: OCMW Grimbergen Contactgegevens : OCMW Grimbergen Verbeytstraat

Nadere informatie

BIJZONDER LASTENBOEK

BIJZONDER LASTENBOEK BIJZONDER LASTENBOEK voor de verkoop van de bestemmingswijzigende zone gelegen Aastraat met een oppervlakte van 7 a 34 ca VERKOOP UIT DE HAND MET BEKENDMAKING EN OFFERTEPROCEDURE Aanbestedende overheid

Nadere informatie

BIEDINGSFORMULIER. Ondergetekende, Voornaam en naam: Wonende: Rijksregisternummer: Telefoonnummer en GSM :

BIEDINGSFORMULIER. Ondergetekende, Voornaam en naam: Wonende: Rijksregisternummer: Telefoonnummer en GSM : BIEDINGSFORMULIER Ondergetekende, en Ingeval de Kandidaat-Koper(s) die dit biedingsformulier (hierna het Formulier ) ondertekent gehuwd is, dient hierna de identiteit van de echtgeno(o)t(e)(n) te worden

Nadere informatie

Selectieleidraad. Voor het ontwerpen, bouwen, afbouwen en opleveren van duwboten in het kader van het CEF-project Watertruck+

Selectieleidraad. Voor het ontwerpen, bouwen, afbouwen en opleveren van duwboten in het kader van het CEF-project Watertruck+ Selectieleidraad Voor het ontwerpen, bouwen, afbouwen en opleveren van duwboten in het kader van het CEF-project Watertruck+ Onderhandelingsprocedure met voorafgaande Europese bekendmaking van leveringen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee

Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee Procedure toewijzing concessie café OC Kasterlee en dienstverlening aan OC Kasterlee 1. Voorwerp Dit document regelt de procedure voor de toewijzing van de concessie van het café met zomerterras en de

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet)

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet) VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet) College van Burgemeester en Schepenen Heirstraat 239 3630 MAASMECHELEN Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN

A. ALGEMENE BEGINSELEN IN ZAKE OVERHEIDSOPDRACHTEN Hoofdstuk V GOEDEREN INLEIDING OVERHEIDSOPDRACHTEN BEHEER EN BESCHIKKING VAN GOEDEREN WERKEN AAN GEBOUWEN PREMIES EN SUBSIEDIES SCHENKINGEN, LEGATEN EN STICHTINGEN 2. OVERHEIDSOPDRACHTEN 504. De kerkfabriek

Nadere informatie

Verkoop van een landbouwgrond in de Hellestraat te Hamme

Verkoop van een landbouwgrond in de Hellestraat te Hamme Verkoopdossier Bieden onder gesloten omslag Verkoop van een landbouwgrond in de Hellestraat te Hamme 2e afdeling, sectie E, nr. 1008a 7114,54 m² Inleiding Ingevolge van een beslissing van de OCMW-raad

Nadere informatie

Directoraat-generaal Presidium Directoraat plenaire vergadering De directeur

Directoraat-generaal Presidium Directoraat plenaire vergadering De directeur Directoraat plenaire vergadering De directeur UITNODIGING TOT INSCHRIJVING Betreft: Ref.: Levering van uitgeversdiensten voor het aanvullen en bijwerken van de gegevensbank "Waarnemingspost" van het Europees

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Verkoop SITE GROTE-SPOUWEN PASTORIJSTRAAT STAD BILZEN

Verkoop SITE GROTE-SPOUWEN PASTORIJSTRAAT STAD BILZEN Verkoop SITE GROTE-SPOUWEN PASTORIJSTRAAT STAD BILZEN INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 Artikel 1.1. Verkopende instantie... 3 Artikel 1.2. Beschrijving van de te verkopen gronden... 3 Artikel

Nadere informatie

Selectieleidraad. Voor het bouwen van al dan niet zelfaangedreven duwbakken in het kader van het CEF-project Watertruck+

Selectieleidraad. Voor het bouwen van al dan niet zelfaangedreven duwbakken in het kader van het CEF-project Watertruck+ Selectieleidraad Voor het bouwen van al dan niet zelfaangedreven duwbakken in het kader van het CEF-project Watertruck+ Onderhandelingsprocedure met voorafgaande Europese bekendmaking van leveringen Uiterste

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43E/LOG/overname laurieren/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43E/LOG/overname laurieren/vw-ms overname van laurieren

Nadere informatie

Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr BIJLAGE. Bijlage nr. 3. Protocolakkoord

Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr BIJLAGE. Bijlage nr. 3. Protocolakkoord Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20182019-0014 27-09-2018 BIJLAGE Bijlage nr. 3 Protocolakkoord 1 Protocolakkoord Beeldkwaliteitsplan voor de publieke ruimte van het Kanaalgebied in het

Nadere informatie

VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGVERBLIJF TE GRIMBERGEN VOORSTEL. Verplicht te gebruiken

VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGVERBLIJF TE GRIMBERGEN VOORSTEL. Verplicht te gebruiken Bijlage 1. Verplichte opbouw van het Voorstel VERVREEMDING (ERFPACHT) BOUWGROND MET ALS BESTEMMING KINDERDAGVERBLIJF TE GRIMBERGEN VOORSTEL Verplicht te gebruiken Naam Kandidaat: INHOUDSTAFEL: 1. IDENTITEIT

Nadere informatie

VERKOOPOVEREENKOMST GROND

VERKOOPOVEREENKOMST GROND 1 bladzijde Tussen ondergetekenden : VERKOOPOVEREENKOMST GROND 1 de gemeente Maasmechelen, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen in de persoon van de heer Raf Terwingen, burgemeester,

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP COMBIMACHINES INSTITUUT BERT CARLIER - 2 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP COMBIMACHINES INSTITUUT BERT CARLIER - 2 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP COMBIMACHINES INSTITUUT BERT CARLIER - 2 STUKS 2015-006-FMAB-HB openbare verkoop Aanbestedende overheid : Stad Gent Opening van de offertes : op maandag 11 mei 2015 om 10.00

Nadere informatie

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG BV/PDT/juli 2013 INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG OFFERTEFORMULIER VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN BESTEK NUMMER: 2016-1 IN OPDRACHT VAN: INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON Nieuwland

Nadere informatie

Oproep tot kandidaatstelling PROJECTONTWIKKELING GENT FABIOLALAAN

Oproep tot kandidaatstelling PROJECTONTWIKKELING GENT FABIOLALAAN Oproep tot kandidaatstelling PROJECTONTWIKKELING GENT FABIOLALAAN De NV SOFA (Stedelijke Ontwikkeling Fabiolalaan) doet een oproep tot kandidaatstelling met het oog op de gezamenlijke ontwikkeling van

Nadere informatie

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP DRAAIBANKEN CVO-LEERDORP - 4 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP DRAAIBANKEN CVO-LEERDORP - 4 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP DRAAIBANKEN CVO-LEERDORP - 4 STUKS 2015-001-FMAB-HB openbare verkoop Aanbestedende overheid : Stad Gent Opening van de offertes : op maandag 9 maart om 10.00 uur Auteur

Nadere informatie

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP MACHINES- 7 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop

BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP MACHINES- 7 STUKS FMAB-HB. openbare verkoop BESTEK 2 E HANDSVERKOOP VERKOOP MACHINES- 7 STUKS 2016-006-FMAB-HB openbare verkoop Aanbestedende overheid Kijkmoment: Opening van de offertes : Stad Gent : woensdag 29 juni 2016 van 12u30 tot 15u30 :

Nadere informatie

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant B A R T V A N D E K E R C K H O V E A R C H I T E C T E N V E N N O O T S C H A P Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant Offerteformulier voor aanneming

Nadere informatie

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N):

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N): Pagina 1 van 5 DE ONDERGETEKENDE(N): DISCLAIMER verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp Naam rechtspersoon: Plaats statutaire zetel: Kantooradres: Nummer Kamer van Koophandel: e-mailadres:

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS

BESCHRIJVEND DOCUMENT. 43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms ), AFWIJKINGEN VAN DE ALGEMENE UITVOERINGSREGELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Dienst logistiek Tel. 03 778 35 51 veerle.weyers@sint-niklaas.be BESCHRIJVEND DOCUMENT 2014-43B/LOG/overname politiemobiel/vw-ms overname van een

Nadere informatie

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel 7.1.6. 2 van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Onderhavige verkoopprocedure werd opgemaakt door Elia System

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 7 BE001 15/01/2014 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200 e.proc@publicprocurement.be

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Onderwerp Administratieve onteigening In Goede Aarde I. Status Besluitvormend Voorstel Voorstel inzake het onteigeningsplan In Goede Aarde I, behandeling zienswijzengeschriften en besluit tot

Nadere informatie

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek 10 2860 Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE 0402.777.157 VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2017 1 Ondergetekende

Nadere informatie

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent

Nieuwe regelgeving: plaatsing. Veronique Libbrecht Gent Nieuwe regelgeving: plaatsing Veronique Libbrecht 28-03-2013 Gent Situering Nieuwe regelgeving inzake overheidsopdrachten Basiswet: Wet 15 juni 2006 Uitvoeringsbesluiten: KB Plaatsing 15 juli 2011 KB uitvoeringsregels:

Nadere informatie

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6 BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: 1407 Bouw en afwerking Wijkgezondheidscentrum Daenshuis

Nadere informatie

VERKOOPSVOORWAARDEN WONING VINKENLAAN 13, 9100 SINT-NIKLAAS

VERKOOPSVOORWAARDEN WONING VINKENLAAN 13, 9100 SINT-NIKLAAS Bestek verkoop dienst patrimonium en landbouw contactpersoon: Ellen Heyrman, deskundige patrimonium. e-mail: ellen.heyrman@sint-niklaas.be tel. 03 778 32 63, fax 03 766 08 82 STAD SINT-NIKLAAS VERKOOPSVOORWAARDEN

Nadere informatie

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA

Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur OCA Orde van Vlaamse Balies www.advocaat.be Procedurereglement Staatsbladsstraat 8 B 1000 Brussel T +32 (0)2 227 54 70 F +32 (0)2 227 54 79 info@advocaat.be ondernemingsnummer 0267.393.267 Ombudsdienst Consumentengeschillen

Nadere informatie

Projectoproep Uitbouw van een laagdrempelig zorgaanbod voor dak- en thuislozen

Projectoproep Uitbouw van een laagdrempelig zorgaanbod voor dak- en thuislozen Projectoproep Uitbouw van een laagdrempelig zorgaanbod voor dak- en thuislozen I.1 Beschrijving van het project 1.1.1 Doelstellingen van het project De kandidaat richt een laagdrempelig zorgaanbod (preventief

Nadere informatie

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: .. gedematerialiseerde aandelen

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: .. gedematerialiseerde aandelen Volmacht Gewone Algemene Vergadering van de vennootschap SOFINA Naamloze Vennootschap Maatschappelijk zetel: Nijverheidsstraat 31 te 1040 Brussel Ondernemingsnummer 0403 219 397 ONDERGETEKENDE (melding

Nadere informatie

Wijze van gunning 2 : Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking

Wijze van gunning 2 : Onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking VMSW - Cel overheidsopdrachten FORMULIER I 2017 INSCHRIJVINGSBILJET Aannemingsovereenkomst(en) inzake 1 :...... Datum:... Voor rekening van de bouwmaatschappij:...... Wijze van gunning 2 : Openbare procedure

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 351

BIJZONDER BESTEK NR. 351 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN SINT-GILLIS BIJZONDER BESTEK NR. 351 AFWIJKINGEN Zie A, I, 5. VOORWERP VAN DE OPDRACHT. De opdracht betreft de aanpassing van de elektrische installaties

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

MONTEA VOLMACHT. Ondergetekende: NAAM WOONPLAATS NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR

MONTEA VOLMACHT. Ondergetekende: NAAM WOONPLAATS NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR MONTEA Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Commanditaire Vennootschap op Aandelen die een openbaar beroep doet op het spaarwezen Industrielaan 27-9320 Erembodegem (Aalst)

Nadere informatie

RENOVATIE PLATTE DAKEN

RENOVATIE PLATTE DAKEN INSCHRIJVINGSFORMULIER aanbesteding 14/06/2011 BESTEK NUMMER: 260411 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: VRIJE BASISSCHOLEN DE WIJNGAARD VZW SINT ANNA 41 8500 KORTRIJK Tel 056 35 40 96 ST. VINCENTIUS

Nadere informatie

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep.

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD GENT OPROEP TOT HET INDIENEN VAN BLIJKEN VAN BELANGSTELLING : TER BESCHIKKING STELLEN AAN STAD GENT VAN GRONDEN, TERREINEN OF PARKEERPLAATSEN VOOR DE REALISATIE VAN PARK

Nadere informatie

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BESTEK N 17/02 VOOR EEN OPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP Het aanstellen van een partner voor de installatie van een systeem van digitale signalisatie Offerteaanvraag BIV 1 INHOUD INHOUD...2 I. VOORAFGAANDELIJK...3

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 )

BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) BB nr. 2700/2010/02/01 1 BRUSSELSE GEWESTELIJKE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJ BIJZONDER BESTEK VOOR DE AANBESTEDINGEN VAN WERKEN BGHM / B 97 w ( Ed.15.05.1997 ) DEEL EEN - A - Lijst van afwijkingen Lijst der

Nadere informatie

SELECTIELEIDRAAD MARKTRAADPLEGING

SELECTIELEIDRAAD MARKTRAADPLEGING SELECTIELEIDRAAD MARKTRAADPLEGING MARKTRAADPLEGING MET HET OOG OP DE TOEKENNING VAN EEN CONCESSIE VAN OPENBAAR DOMEIN 2 Selectieleidraad Toewijzing van een concessie van openbaar domein met overname van

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten;

Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Algemeen Reglement van de Opdrachtencentrale van de intercommunale Interfin voor de aankoop van energie ten behoeve van de Plaatselijke besturen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Gelet op de wet van

Nadere informatie

De administratieve diensten van het Europees Parlement behouden zich het recht voor om onvolledige of onleesbare offertes te verwerpen.

De administratieve diensten van het Europees Parlement behouden zich het recht voor om onvolledige of onleesbare offertes te verwerpen. UITNODIGING TOT INSCHRIJVING VERVOER VAN DE LEDEN VAN HET EUROPEES PARLEMENT IN BRUSSEL (INLO.AO-2012-008-LUX-UTP-02) AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT NR. 2012/S 88-143608 Luxemburg, 8 mei 2012 Het Europees

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN

ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ONDERHANDELINGSPROCEDURE ZONDER BEKENDMAKING OPDRACHT TOT EVALUATIE VAN DE ALGEMEEN DIRECTEUR VAN DE POM OOST-VLAANDEREN ALGEMENE ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN VAN EEN OVERHEIDSOPDRACHT VAN

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE PROCEDURE VOOR EEN VERKOOP UIT DE HAND AAN DE HOOGSTE BIEDER VAN DE GEMEENTELIJKE ONROERENDE GOEDEREN

REGLEMENT VOOR DE PROCEDURE VOOR EEN VERKOOP UIT DE HAND AAN DE HOOGSTE BIEDER VAN DE GEMEENTELIJKE ONROERENDE GOEDEREN REGLEMENT VOOR DE PROCEDURE VOOR EEN VERKOOP UIT DE HAND AAN DE HOOGSTE BIEDER VAN DE GEMEENTELIJKE ONROERENDE GOEDEREN Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare vergadering van 29/06/2016.

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND

DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTE MERKSPLAS EN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SPORTCENTRUM T HOFEIND TUSSEN: GEMEENTE MERKSPLAS, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen,

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

DEEL III OPMETING DER WERKEN

DEEL III OPMETING DER WERKEN DEEL III OPMETING DER WERKEN dossier B693X lot lasafzuiging i g project lasatelier PTI ninove bouwheer Provincie i Oost-Vlaanderen.X1.1 hoog vacuüm afzuigarm omschrijving stuks aantal totaal 21.00 21 Totaal

Nadere informatie

BRIEF VOOR UITNODIGING TOT INSCHRIJVING REF: COMM/04DGCOMM/AWD/2012/154/038

BRIEF VOOR UITNODIGING TOT INSCHRIJVING REF: COMM/04DGCOMM/AWD/2012/154/038 BRIEF VOOR UITNODIGING TOT INSCHRIJVING REF: COMM/04DGCOMM/AWD/2012/154/038 DIRECTORAAT-GENERAAL COMMUNICATIE EUROPEES PARLEMENT INFORMATIEBUREAU IN NEDERLAND Den Haag, datum Betreft: verrichten van onderwijstaken

Nadere informatie

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden:

I. Verduidelijkingen bij de exploitatievoorwaarden: 10-08 DIRECTIE B-ST.41 - - Uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) Datum AB2016. foto locatie 13-7-2016 Station SCHELLEBELLE: Broodautomaat in automaten-nis van het station van Schellebelle Geachte, Om het commercieel

Nadere informatie

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN

151117-Lastenboek Kampioenschappen van Vlaanderen LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN LASTENBOEK KAMPIOENSCHAPPEN VAN VLAANDEREN 1 KANDIDAATSTELLING EN TOEWIJZING VAN EEN KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN WIELRENNEN 1. De wielerclub, het gemeente- of stadsbestuur kiest welk kampioenschap het

Nadere informatie

Infobrochure verwaarlozing Rijkevorsel

Infobrochure verwaarlozing Rijkevorsel Infobrochure verwaarlozing Rijkevorsel 1 Inleiding... 3 1 Register van verwaarloosde woningen en gebouwen... 4 Wanneer is een woning of een gebouw verwaarloosd?... 4 Zijn er uitzonderingen?... 4 Begrip

Nadere informatie

Bijzonder lastenkohier voor de verkoop in bulk en in grote hoeveelheden van diverse reeds gebruikte goederen 1 ste Trimester 2010

Bijzonder lastenkohier voor de verkoop in bulk en in grote hoeveelheden van diverse reeds gebruikte goederen 1 ste Trimester 2010 Federale Overheidsdienst FINANCIEN PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Patrimoniumdiensten Fin Shop Brussels Tweedekkerstraat, 126 1130 BRUSSEL Tel. 0257 800 30 www.finshop.belgium.be Bijzonder lastenkohier voor de

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

VERKOOPDOSSIER. Pastorie Baliebrugge Torhoutsestraat Ruddervoorde VERKOOPPROCEDURE - BIEDING ONDER GESLOTEN OMSLAG

VERKOOPDOSSIER. Pastorie Baliebrugge Torhoutsestraat Ruddervoorde VERKOOPPROCEDURE - BIEDING ONDER GESLOTEN OMSLAG VERKOOPDOSSIER VERKOOPPROCEDURE - BIEDING ONDER GESLOTEN OMSLAG Pastorie Baliebrugge Torhoutsestraat 306 8020 Ruddervoorde Gemeente Oostkamp Siemenslaan 1 8020 Oostkamp Tel. 050 819 880 gebouwen@oostkamp.be

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling GD & A Nieuwsbrief www.gdena-advocaten.be Onderwerp Ook een inschrijver die werd geselecteerd bij vroegere opdrachten is niet ontslaan van de zorgvuldigheidsplicht bij het indienen van een offerte

Nadere informatie

Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is.

Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is. Voor opdrachten waarbij de wet Defensie en Veiligheid niet van toepassing is. Houd indien nodig rekening met de overgangsmaatregelen : http://www.publicprocurement.be/nl/overgangsmaatregeleneproc Wat gedaan

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Betreft: vragen ontvangen na datum 19 oktober 2011

Betreft: vragen ontvangen na datum 19 oktober 2011 Bijkomende vragen gesteld per email op 4 november 2011 in het kader van de Ontwerpopdracht Realisatie Renovatiedossier Algemeen Ziekenhuis St.-Blasius Beperkte offerteaanvraag Betreft: vragen ontvangen

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP

BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP BIJZONDER BESTEK VOOR DE OVERHEIDSOPDRACHT VOOR DIENSTEN MET ALS VOORWERP OPROEP TOT KANDIDAATSTELLING TER OPMAAK VAN EEN LIJST VAN GEGADIGDEN TEN BEHOEVE VAN DIVERSE HERSTELLING- EN ONDERHOUDSWERKEN EN

Nadere informatie

Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota

Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota 2 WVI - OOSTROZEBEKE VERKAVELING KRIEKESTRAAT INFONOTA 1 Omschrijving De verkaveling, gerealiseerd in samenwerking met het gemeentebestuur van

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 10 oktober 2017

Openbare notulen Zitting van 10 oktober 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 10 oktober 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Andy Pieters, Voorzitter; de heer Raf Terwingen, Burgemeester; de heer Georges Lenssen, Schepen; de heer Erik

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen de ondergetekenden: De West-Vlaamse Intercommunale - dienstverlenende vereniging bij verkorting genaamd WVI, rechtsopvolger van de Westvlaamse Intercommunale voor Huisvestingsbeleid,

Nadere informatie

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING

VOORBEELD OVEREENKOMST VAN TERBESCHIKKINGSTELLING CONFEDERATIE VAN IMMOBILIENBEROEPEN VLAANDEREN Document opgesteld door het Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen vzw. Huidig document betreft een voorbeeld ter duiding van bepaalde passages

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

Hoe verwerf ik sportinfrastructuur? Rudi Roosen Hoofd Afdeling Financiën Stad Hasselt

Hoe verwerf ik sportinfrastructuur? Rudi Roosen Hoofd Afdeling Financiën Stad Hasselt Hoe verwerf ik sportinfrastructuur? Rudi Roosen Hoofd Afdeling Financiën Stad Hasselt Hoe verwerf ik sportinfrastructuur? Verwerving onderworpen aan wetgeving overheidsopdrachten Verwerving Niet onderworpen

Nadere informatie

Model optieovereenkomst

Model optieovereenkomst Model optieovereenkomst OPTIEOVEREENKOMST DORDTSE RUIMTE LOCATIE.. Ondergetekenden: 1) De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Dordrecht, kantoorhoudende Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht, te dezen

Nadere informatie

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0915 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: Katholiek Onderwijs Gent-Zuid Lange Violettestraat 29 9000 GENT tel: 09/ 225 47 44 fax: 09/ 223 49 38 Onze-Lieve-Vrouwcollege Langestraat 66

Nadere informatie

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE

BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE BIEDINGSLEIDRAAD VOOR INSCHRIJVING VOOR HET UITBATEN VAN DE CAFETARIA VAN SPORTHAL OVERMERE Deze biedingsleidraad wil de procedure verduidelijken waarmee de gemeente Berlare de concessie voor het uitbaten

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering GELIEVE UITERLIJK OP WOENSDAG 11 MEI 2016: - HETZIJ EEN EXEMPLAAR VAN DE VOLMACHT PER FAX AAN DE VENNOOTSCHAP OVER TE MAKEN (+32 2 546 71 30 ter attentie van de heer Gregory Pattou) EN VERVOLGENS HET ORIGINEEL

Nadere informatie

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE

BEKENDMAKING MELDINGSAKTE BEKENDMAKING MELDINGSAKTE de secretaris de burgemeester Referentie gemeente Referentie omgevingsvergunning Project Ligging Kadastrale ligging O2018-00015ME OMV_2018058435 Plaatsen van twee dakramen Zelemsebaan

Nadere informatie

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten

Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten 1 / 6 BE001 27/07/2017 - BDA nummer: 2017-524857 Standaardformulier 21 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER BIJLAGE A : OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP RENOVATIE/UITBREIDING VAN EEN TEHUIS VOOR NIET-WERKENDEN/NURSING Belangrijk : dit formulier dient volledig te worden ingevuld

Nadere informatie

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING

CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING CVBA DE LEIE SOCIALE HUISVESTING NIEUWSTRAAT 81 8940 WERVIK TEL. : 056 / 31 13 64 FAX.: 056 / 31 03 07 VAK VOORBEHOUDEN VOOR DE CVBA DE LEIE: DATUM INSCHRIJVING: IDENTIFICATIENUMMER: DATUM TOEWIJZING:

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies Omrekening van kapitaal bij grensoverschrijdende fusies

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies Omrekening van kapitaal bij grensoverschrijdende fusies COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN Omrekening van kapitaal bij grensoverschrijdende fusies Advies van 16 december 2009 I. INLEIDING De Belgische wetgever heeft de grensoverschrijdende fusie, voorzien

Nadere informatie

GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST OVERNAME

GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST OVERNAME 1 Een geheimhoudingsovereenkomst wordt ook wel geheimhoudingsverklaring of Non Disclosure Agreement (NDA) genoemd). Dit kan u best afsluiten als u verkoper bent bij een bedrijfsovername en u de identiteit

Nadere informatie

Omzendbrief W/2014/01

Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief W/2014/01 Omzendbrief betreffende de opmaak van een lokaal toewijzingsreglement voor ouderen Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie Martelaarsplein 7, 1000 Brussel Tel.

Nadere informatie