KPN Mobile Connect Dashboard Gebruikershandleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KPN Mobile Connect Dashboard Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 KPN Mobile Connect Dashboard Gebruikershandleiding

2 Inhoudsopgave 1. Installatie van de KPN Mobile Connect Dashboard-software 3 2. Beschrijving van de grafische gebruikersinterface van KPN Mobile Connect KPN Mobile Connect starten Interface-overzicht 7 3. Internet Services Verbinding maken met internet Statistische informatie SMS Services Een bericht maken en verzenden Inbox Een bericht zoeken Een bericht bekijken Outbox Belangrijk, Concept, Prullenbak en Rapport Een bericht op de SIM-kaart bekijken SMS-instellingen Telefoonboek Telefoonboekbeheer in Lokaal Telefoonboekbeheer op de SIM-kaart Importeren/exporteren Instellingen en informatiequery s De taal wijzigen PIN-bewerkingen Een apparaat kiezen Diagnostische informatie bekijken Instellingen - Opties Opstartinstellingen Data Verbruiks-limiet Profielbeheer Netwerkinstellingen Veelgestelde vragen Acroniemen en afkortingen 30 2

3 1 Installatie van de KPN Mobile Connect Dashboard-software Zodra u de USB-Modem in uw laptop of Desktop-PC steekt, zal de installatie automatisch starten. Volg daarna de onderstaande scherm-voorbeelden en de aanwijzigen op het scherm. De Installatie en de schermen zijn gebaseerd op Windows XP. Op andere besturingssystemen kan het er enigszins anders uit zien.

4

5 De dashboard software zal nu automatisch opstarten en direct vragen op de PIN-code van uw SIM-kaart. Voor een nieuwe (U)SIM-kaart is de PIN standaard 0000.

6 Vervolgens verschijnt het Hoofdvenster van het Dashboard programma: Door nu op de knop Verbinden te klikken, maakt u direct verbinding met het Internet.

7 2 Beschrijving van de grafische gebruikersinterface van KPN Mobile Connect 2.1 KPN Mobile Connect starten Als u KPN Mobile Connect handmatig wilt starten, dubbelklikt u op het snelkoppelingspictogram van KPN Mobile Connect op het bureaublad. Als u de PIN-code (Personal Identity Number) moet invoeren, voert u de juiste code in en klikt u op OK. Als u de juiste PIN- of PUK-code ( PIN Unblocking Key) niet invoert, zijn de netwerkfuncties niet beschikbaar. De SIM-kaart wordt geleverd door de serviceprovider. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie. 2.2 Interface-overzicht Snelkoppelingspictogrammen In de volgende tabel vindt u de snelkoppelingspictogrammen die beschikbaar zijn in KPN Mobile Connect. Pictogram Functie De interface Connect weergeven. Een query uitvoeren naar de statistieken voor de overgedragen gegevens. De interface SMS weergeven. De interface Telefoonboek weergeven.

8 Statusinformatie In de volgende tabel vindt u alle statusinformatie die kan worden weergegeven. Statusinformatie Beschrijving Netwerksignaal De signaalsterkte van het netwerk wordt met het volgende pictogram weergegeven: Netwerkinformatie Het profiel van het huidige netwerk wordt weergegeven. Nieuw bericht Als de prompt voor SMS-berichten is ingeschakeld, gebeurt het volgende als u een nieuw bericht hebt ontvangen: Het pictogram knippert in de statusbalk. Rechts onder aan het scherm van de pc wordt het dialoogvenster Prompt weergegeven. Ongelezen bericht Als er een ongelezen bericht is, gaat u als volgt te werk: Het pictogram knippert in de statusbalk. Als u de muisaanwijzer op het pictogram plaatst, wordt het aantal ongelezen berichten weergegeven. Netwerkverbinding Informatie over de netwerkverbinding: : Er is verbinding met het netwerk. : Er is geen verbinding met het netwerk. Overgedragen gegevens : Er worden gegevens gedownload. : Er worden gegevens ge-upload.

9 3 Internet Services 3.1 Verbinding maken met internet Nadat u de netwerk- en verbindingsinstellingen hebt geconfigureerd, kunt u verbinding maken met het netwerk via KPN Mobile Connect. U kunt via een van de volgende opties verbinding maken met het netwerk: 1. Klik op. 2. Selecteer het juiste profiel in het vervolgkeuzemenu. 3. Klik op Verbinden. 4. Start vervolgens de browser op de pc voor toegang tot het netwerk. Als de verbinding tot stand is gebracht, worden in de hoofdinterface gegevens weergegeven over het huidige netwerk, inclusief de verbindingsduur, gegevensstatistieken, overdrachtgegevens, enzovoort. Als de verbinding met het netwerk tot stand is gebracht, klikt u op Verbreken om deze te verbreken.. Hoofdscherm tijdens een actieve verbinding:

10 3.2 Statistische informatie Gebruik de functie Statistieken om het verkeer over het netwerk te controleren. Statische informatie bekijken Hoofdscherm voor Statistieken: U kunt als volgt te werk gaan om de statistische informatie te bekijken: 1. Klik op. 2. Klik in de navigatiestructuur op de volgende tabs om de gewenste grafiek weer te geven. Overbrengen: Bekijk de snelheid van uploads en downloads, en gegevens over de huidige verbinding. Statistieken: Bekijk de huidige verbindingsduur, de laatste resettijd, en upload- en downloadgegevens per week, maand en jaar. Statische informatie resetten U kunt als volgt te werk gaan om de statistische informatie te resetten: 1. Klik in de navigatiestructuur met de rechtermuisknop op een tab. 2. Kies Statistieken resetten. 3. Klik in het dialoogvenster Bevestigen op Ja. 4. Of klik op de knop Reset Teller.

11 4 SMS Services KPN Mobile Connect biedt ondersteuning voor SMS-services. In de lokale mailbox kunt u zonder beperkingen berichten opslaan. U kunt de berichten hier ook eenvoudig beheren. Hoofdscherm voor SMS: 4.1 Een bericht maken en verzenden 1. Klik op om de interface SMS weer te geven. 2. Klik op om de interface Nieuw weer te geven. 3. Voer het nummer van de ontvanger in via een van de volgende opties: Klik op Verzenden naar Selecteer vervolgens een telefoonnummer in de interface Nummer selecteren. Voer het nummer van de ontvanger direct in. 4. Voer de berichtinhoud in. 5. Na de bewerkingen hebt u de keuze uit de volgende opties: Klik op Verzenden om het bericht te verzenden. Klik op Opslaan om het bericht als concept op te slaan. Klik op Sluiten om het bewerken van het huidige bericht te beëindigen. Als u in het dialoogvenster Bevestigen op Ja klikt, kan het bericht worden opgeslagen in Concept. U kunt een bericht versturen naar een groep van maximaal 20 telefoonnummers. De nummers moeten worden gescheiden door,. Een bericht kan maximaal 2048 Engelse lettertekens bevatten. Elk bericht kan maximaal 160 Engelse lettertekens bevatten. Als de berichtinhoud de maximumgrootte overschrijdt, wordt de inhoud voor verzending automatisch gescheiden in verschillende berichten.

12 4.2 Inbox In Inbox worden de ontvangen berichten opgeslagen. Als u de interface Inbox wilt weergeven, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op om de interface SMS weer te geven. 2. Kies Lokaal > Inbox om de interface Inbox weer te geven Een bericht zoeken Klik op. Voer vervolgens de naam of het telefoonnummer van de afzender van het bericht, een deel van de berichtinhoud of de ontvangsttijd in. U kunt een deel van de berichtinhoud invoeren om het bericht te zoeken. Alle velden van het bericht worden ondersteund. Als u het bericht zoekt, wordt de lijst met overeenkomende berichten automatisch bijgewerkt op basis van de informatie die u hebt ingevoerd. De overeenkomende contactpersonen in de gezochte groep worden weergegeven. Er wordt niets weergegeven als er geen overeenkomend bericht is gevonden Een bericht bekijken U kunt een bericht in de inbox als volgt bekijken: 1. Selecteer het bericht dat u wilt lezen. 2. Klik op het geselecteerde bericht. De naam en het telefoonnummer van de afzender van het bericht, de inhoud van het bericht en de ontvangsttijd worden onder de berichtenlijst weergegeven. 3. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bericht voor de volgende opties: Bewerken: Het bericht opnieuw bewerken. Beantwoorden: Het bericht in de interface Bewerken opnieuw bewerken, en het bericht verzenden naar de afzender van het bericht. Nummer opslaan: In de interface Nieuwe contactpersoon aanvullende informatie invoeren en de contactpersoon opslaan. Verwijderen: Het bericht verwijderen. Alle verwijderen: Alle berichten in de inbox verwijderen. U kunt Shift of Ctrl ingedrukt houden en klikken op de berichten die u wilt selecteren, of u kunt op Ctrl + A drukken om alle berichten in de lijst te selecteren. De berichten die zijn verwijderd uit de inbox, worden opgeslagen in de prullenbak. U kunt maximaal één bericht per keer doorsturen. 2

13 U kunt ook op de snelkoppelingspictogrammen boven de berichtenlijst klikken om de volgende bewerkingen uit te voeren: : Het geselecteerde bericht beantwoorden. : Het geselecteerde bericht doorsturen. : Het geselecteerde bericht verwijderen. 4.3 Outbox In Outbox worden verzonden berichten opgeslagen. Dit geldt zowel voor berichten waarvan het verzenden is geslaagd, als voor berichten waarvoor dit niet zo is. Als u de interface Outbox wilt weergeven, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op om de interface SMS weer te geven. 2. Kies Lokaal > Outbox om de interface Outbox weer te geven. Raadpleeg Inbox op pagina 11 voor meer informatie. 4.4 Belangrijk, Concept, Prullenbak en Rapport In Belangrijk worden uw belangrijke berichten opgeslagen. In Concept worden conceptberichten opgeslagen. In Prullenbak worden berichten opgeslagen die zijn verwijderd uit de lokale mailbox. In Rapport worden afleveringsrapporten opgeslagen nadat u de berichten hebt verzonden. Raadpleeg Inbox op pagina 11 voor meer informatie. Berichten die zijn verwijderd van de SIM-kaart, worden niet opgeslagen in de prullenbak. Als u berichten in de prullenbak verwijdert, worden deze berichten permanent verwijderd. Wees voorzichtig bij deze bewerking. 4.5 Een bericht op de SIM-kaart bekijken Als u een SIM-kaart gebruikt in de terminal, kunt u de verzonden en ontvangen berichten opslaan op de SIM-kaart. De bewerkingen voor berichten op de SIM-kaart zijn hetzelfde als die voor berichten in de lokale inbox voor berichten. Raadpleeg Inbox op pagina 11 voor meer informatie. Neem contact op met uw serviceprovider om te controleren of een SIM-kaart vereist is. De SIM-kaart wordt geleverd door de serviceprovider. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie.

14 U kunt een bericht verplaatsen van de SIM-kaart naar de lokale inbox of outbox. 1. Klik op om de interface SMS weer te geven. 2. Klik op de tab SIM. 3. Selecteer een of meer contactpersonen in de lijst met contactpersonen en klik op de rechtermuisknop. 4. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bericht voor de volgende opties: Lokaal maken: De geselecteerde berichten verplaatsen van de SIM-kaart naar Lokaal. Alle lokaal maken: Alle berichten verplaatsen van de SIM-kaart naar Lokaal. 5. Klik in het dialoogvenster Bevestigen op OK. Als de berichten op de SIM-kaart worden verplaatst naar Lokaal, worden de berichten verwijderd van de SIM-kaart. De ontvangen berichten op de SIM-kaart worden verplaatst naar de lokale inbox, en de verzonden berichten op de SIM-kaart worden verplaatst naar de lokale outbox. 4.6 SMS-instellingen Kies Extra > Opties en klik op de map SMS. Hoofdscherm voor SMS-instellingen: Instellingen voor SMS-waarschuwingen In het gebied SMS-prompt kunt u de visuele prompt en de audioprompt selecteren. Optie Visuele prompt bij nieuw SMS je Beschrijving Als u een nieuw SMS-bericht ontvangt, wordt een dialoogvenster weergegeven. U kunt vervolgens het volgende doen:

15 Op Bekijken klikken om het nieuwe bericht te bekijken. Op Sluiten klikken om het bericht later te bekijken. Audioprompt bij nieuw SMS je U kunt het volgende doen: Op Bladeren klikken om een geluidsbestand voor nieuwe SMS-berichten te selecteren. Op Testen klikken om het geluid voor SMS-berichten af te spelen, en op Stoppen klikken om het afspelen te stoppen. Als u nu een nieuw bericht ontvangt, wordt het geselecteerde geluidsbestand afgespeeld. Het geluidsbestand voor SMS-berichten moet een WAV- of MIDI-bestand zijn. Het nummer voor het berichtencentrum en de geldigheidsduur van berichten instellen Informatie over het nummer van het berichtencentrum wordt geleverd op de SIM-kaart. Als de SIM-kaart is geplaatst, wordt de informatie automatisch gewijzigd. Als de informatie leeg is of als u de informatie per ongeluk verwijdert, neemt u contact op met de serviceprovider. De geldigheidsduur van berichten is de periode dat berichten opgeslagen worden in het berichtencentrum. De opties hiervoor zijn 12 uur, 24 uur, en Maximaal. Een afleveringsrapport opvragen U kunt Afleveringsrapport opvragen selecteren om de functie voor afleveringsrapporten in te schakelen. Als deze functie is ingeschakeld, ontvangt u via het netwerk een statusrapport over het verzonden bericht.

16 5 Telefoonboek U kunt de contactpersonen in het telefoonboek eenvoudig beheren met KPN Mobile Connect. Hoofdscherm voor Telefoonboek: 5.1 Telefoonboekbeheer in Lokaal U kunt als volgt te werk gaan om het lokale telefoonboek te openen: 1. Klik op om de interface Telefoonboek weer te geven. 2. Klik op Lokaal in de navigatiestructuur. Een contactpersoon maken 1. Klik op om de interface Nieuwe contactpersoon weer te geven. 2. Voer de informatie in. 3. Klik op OK om de contactpersoon op te slaan. De contactinformatie mag niet leeg zijn of alleen spaties en tekens voor nieuwe regels bevatten. Een contactpersoon zoeken Klik op. Voer vervolgens de contactinformatie in. U kunt een deel van de contactinformatie invoeren om contactpersonen te zoeken. Alle velden uit het telefoonboek worden ondersteund. Als u de contactpersoon zoekt, wordt de lijst met contactpersonen automatisch bijgewerkt op basis van de informatie die u hebt ingevoerd. De overeenkomende contactpersonen in de gezochte groep worden weergegeven. Er wordt niets weergegeven als er geen overeenkomende contactpersoon in de groep is gevonden.

17 Een contactpersoon bekijken U kunt contactpersonen als volgt bekijken: 1. Open het lokale telefoonboek en selecteer een contactpersoon om de informatie te bekijken. 2. Klik op de geselecteerde contactpersoon. De naam, het mobiele telefoonnummer, het zakelijke telefoonnummer, het thuistelefoonnummer, het adres, en overige opmerkingen worden onder de lijst met contactpersonen weergegeven. 3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde contactpersoon om de volgende opties weer te geven: Contactpersoon bewerken: De informatie over de contactpersoon wijzigen. Contactpersoon wissen: De contactpersoon verwijderen. Verzenden: Een bericht of visitekaartje verzenden naar het mobiele telefoonnummer van de contactpersoon. U kunt ook op de snelkoppelingspictogrammen boven de lijst met contactpersonen klikken om de volgende bewerkingen uit te voeren: De geselecteerde contactpersoon bewerken. De geselecteerde contactpersoon verwijderen. Een SMS-bericht of visitekaartje verzenden naar het mobiele telefoonnummer van de contactpersoon. Groepsbeheer U kunt groepen maken om de lokale contactpersonen in categorieën te beheren. Een groep maken U kunt groepen maken om de lokale contactpersonen in categorieën te beheren. 1. Klik met de rechtermuisknop op Lokaal in de navigatiestructuur en kies Nieuwe groep. 2. Voer de groepsnaam in. De groepsnaam mag niet leeg zijn, of gelijk aan een bestaande groepsnaam. U kunt alleen lokale contactpersonen beheren in groepen. Een groepsnaam aanpassen 1. Selecteer de groepsnaam die u wilt aanpassen. 2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde groep in de navigatiestructuur en kies Groepsnaam wijzigen. 3. Voer de nieuwe groepsnaam in. U kunt de naam van de twee standaardgroepen, Lokaal en SIM-kaart, niet wijzigen.

18 Een contactpersoon toevoegen U kunt een contactpersoon uit Lokaal als volgt toevoegen aan een andere groep: 1. Selecteer een of meer contactpersonen in Lokaal. 2. Versleep de geselecteerde contactpersonen naar een andere groep. Als u de geselecteerde contactpersonen versleept terwijl u Ctrl ingedrukt houdt, worden de contactpersonen gekopieerd naar de andere groep. Als u de knop niet ingedrukt houdt, worden de contactpersonen verplaatst. U kunt een contactpersoon als volgt toevoegen aan een groep: 1. Selecteer een groep in de navigatiestructuur. 2. Klik op of klik met de rechtermuisknop in de lijst met contactpersonen en kies Nieuwe contactpersoon. 3. Voer de informatie in. Een contactpersoon verwijderen 1. Geef de lijst met contactpersonen weer voor een groep. 2. Selecteer de contactpersoon die u wilt verwijderen. 3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde contactpersoon en kies Verwijderen uit groep. De contactpersoon wordt verwijderd uit de groep, maar niet uit het telefoonboek. Een groep verwijderen 1. Klik met de rechtermuisknop op een groep in de navigatiestructuur en kies Groep wissen. 2. Klik op OK. Als u een groep verwijdert, worden de contactpersonen in de groep niet verwijderd. Deze bevinden zich nog steeds in het telefoonboek van Lokaal, of in andere groepen. 5.2 Telefoonboekbeheer op de SIM-kaart U kunt de contactpersonen opslaan op de SIM-kaart. De bewerkingen voor contactpersonen op de SIM-kaart zijn vergelijkbaar met de bewerkingen voor contactpersonen in Lokaal. Raadpleeg Telefoonboekbeheer in Lokaal op pagina 15 voor meer informatie. Neem contact op met uw serviceprovider om te controleren of een SIM-kaart vereist is. De SIM-kaart wordt geleverd door de serviceprovider. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie.

19 5.3 Importeren/exporteren U kunt de contactpersonen uit Lokaal of van de SIM-kaart exporteren naar een CSV-bestand. U kunt ook contactpersonen vanuit een CSV-bestand importeren naar Lokaal of de SIM-kaart. Selecteer een of meer contactpersonen in het lokale telefoonboek. Versleep de contactpersonen in de navigatiestructuur naar de SIM-kaart. De contactpersonen worden vervolgens geëxporteerd naar het telefoonboek van de SIM-kaart. Contactpersonen importeren U kunt de contactpersonen vanuit een CSV-bestand importeren naar het lokale telefoonboek, of naar de SIM-kaart. 1. Klik op om de interface Telefoonboek weer te geven. 2. Klik op Lokaal of SIM in de navigatiestructuur. 3. Klik met de rechtermuisknop op de lijst met contactpersonen en kies Importeren. 4. Kies een bestand om te importeren. Klik op Openen om de interface Veldtoewijzing weer te geven. 5. Versleep de waarde in het bestand naar het overeenkomende veld aan de rechterkant. 6. Klik op OK. Het maximum aantal contactpersonen dat kan worden opgeslagen op de SIM-kaart, is afhankelijk van de capaciteit van de SIM-kaart. Als u contactpersonen importeert naar de SIM-kaart terwijl de capaciteit van de kaart is overschreden, wordt het importeren automatisch gestopt. Dit is niet van invloed op de inhoud van de geïmporteerde contactpersonen. Contactpersonen exporteren U kunt contactpersonen exporteren uit het lokale telefoonboek en vanaf de SIM-kaart. De geëxporteerde contactpersonen kunnen alleen worden opgeslagen in een CSV-bestand. 1. Klik op om de interface Telefoonboek weer te geven. 2. Klik op Lokaal of SIM in de navigatiestructuur. 3. Kies een of meer van de volgende bewerkingen: Kies een of meer contactpersonen en klik op de rechtermuisknop. Kies Geselecteerde contactpersonen exporteren. Klik met de rechtermuisknop op de lijst met contactpersonen en kies Alle contactpersonen exporteren. 4. Kies de locatie waar u de contactpersonen wilt opslaan. 5. Voer een bestandsnaam in en klik op Opslaan. U kunt Shift of Ctrl ingedrukt houden en klikken op de contactpersonen die u wilt selecteren, of u kunt op Ctrl + A drukken om alle contactpersonen in de lijst te selecteren.

20 6 Instellingen en informatiequery s 6.1 De taal wijzigen In KPN Mobile Connect hebt u de keuze uit verschillende interfacetalen. Als de software is gestart, kunt u Extra > Taal selecteren om de taal te wijzigen. 6.2 PIN-bewerkingen Als u een SIM-kaart gebruikt in uw terminal, wordt ongeoorloofd gebruik van de kaart voorkomen met de PINcode (Personal Identity Number). U kunt de PIN-code aanpassen, en de PIN-controle in- en uitschakelen. De PIN- en PUK-code (PIN Unblocking Key) worden bij de SIM-kaart geleverd. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie. De PIN-code van een nieuwe (U)SIM-kaart van KPN is standaard De PIN-controle in- en uitschakelen U kunt de PIN-controle inschakelen. Als de controle is ingeschakeld, moet u de PIN-code invoeren als u KPN Mobile Connect opnieuw start. Inschakelen: Kies Extra > PIN-bewerkingen > PIN-controle inschakelen. Uitschakelen: Kies Extra > PIN-bewerkingen > PIN-controle uitschakelen. De PIN-code aanpassen 1. Kies Extra > PIN-bewerkingen > PIN wijzigen. 2. Voer in het dialoogvenster PIN wijzigen de huidige en de nieuwe PIN-code in. 3. Voer de nieuwe PIN-code nogmaals in. 4. Klik op OK om de wijziging op te slaan. De PIN-code moet een numerieke reeks zijn die bestaat uit 4-8 cijfers. De PIN-code invoeren Als de PIN-controle is ingeschakeld, moet u de juiste PIN-code invoeren om de netwerkfuncties te kunnen gebruiken. 1. Nadat u KPN Mobile Connect hebt gestart, wordt het dialoogvenster PIN invoeren weergegeven. 2. Voer de juiste PIN-code in. 3. Klik op OK om de controle te voltooien. Als u een vooraf ingesteld aantal keren een onjuiste PIN-code invoert, wordt de SIM-kaart geblokkeerd en kunt u deze niet gebruiken tot u de PUK-code hebt ingevoerd. In KPN Mobile Connect wordt het resterend aantal pogingen voor het invoeren van de PIN- en PUK-code weergegeven. 2

21 De PIN-blokkering opheffen 1. Als de SIM-kaart is geblokkeerd, wordt het dialoogvenster PIN-blokkering opheffen weergegeven nadat u KPN Mobile Connect hebt gestart. 2. Voer de juiste PUK-code in. 3. Voer de nieuwe PIN-code in. 4. Klik op OK om de wijziging op te slaan. 6.3 Een apparaat kiezen KPN Mobile Connect biedt ondersteuning voor verschillende terminalproducten. Als KPN Mobile Connect is gestart, wordt de gekoppelde terminal automatisch gezocht. Als er twee of meer terminals worden gevonden, worden de aangesloten terminals weergegeven in de interface Apparaat kiezen. Kies hier de terminal die moet worden gestart. Klik vervolgens op OK. Als er twee of meer terminals zijn aangesloten op de pc, kunt u het gebruikte apparaat kiezen of wijzigen terwijl KPN Mobile Connect wordt uitgevoerd. 1. Kies Extra > Apparaat kiezen. 2. Selecteer een apparaat in de lijst met apparaten. 3. Klik op OK om de huidige terminal uit te schakelen en te schakelen naar de geselecteerde terminal. 6.4 Diagnostische informatie bekijken Kies Extra > Diagnose om informatie weer te geven over KPN Mobile Connect en de SIM-kaart, zoals het aantal berichten en contactpersonen dat is opgeslagen op de SIM-kaart, de firmwareversie, de hardwareversie, en het IMSI-nummer. Het aantal berichten/contactpersonen op de SIM-kaart wordt weergegeven als XX/YY. XX is het aantal berichten/contactpersonen en YY is de capaciteit van de SIM-kaart. De diagnostische informatie is afhankelijk van de gebruikte terminal. 6.5 Instellingen - Opties Hoofdscherm voor Optie-instellingen: 2

22 6.6 Opstartinstellingen U kunt instellen dat KPN Mobile Connect automatisch wordt gestart als Windows wordt gestart, en dat de interface wordt geminimaliseerd nadat deze is opgestart. 1. Kies Extra > Opties. 2. Klik op Algemeen in de navigatiestructuur. 3. U kunt de volgende opties selecteren: Starten bij opstarten Windows: KPN Mobile Connect wordt automatisch gestart als Windows wordt opgestart. Venster bij opstarten minimaliseren: De interface van KPN Mobile Connect wordt automatisch geminimaliseerd nadat het programma is gestart. 4. Klik op OK om de configuratie te voltooien. 6.7 Data Verbruiks-limiet Hoofdscherm Data Verbruiks-limiet: In dit instellingen-scherm kunt u uw eigen data-limiet instellen, indien u een data-abonnement heeft met een beperkte data-bundel (max. aantal MB s). De KPN Mobile Connect software zal u dan helpen met het bewaken van uw data-verbruik en uw data-limiet, zodat u niet overvallen wordt door onverwachte hoge kosten bij het ver overschrijden van uw data-limiet.u kunt zelfs een automatische herhaling instellen, Dagelijks of Maandelijks, en u bepaalt zelf de ingangsdatum hiervan. Uw Data-verbruik kunt u blijven bewaken in het sub-scherm Statistieken. In dit voorbeeld is een data-verbruiks-limiet van 500 MB ingesteld. 22

23 In onderstaand scherm is het totale data-verbruik op dit moment ca. 104MB, dus nog ruim onder de ingestelde verbruiks-limiet van 500 MB. De data-teller is nu LICHT-BLAUW. Zodra het totale data-verbruik een punt bereikt van 25% van de door u ingestelde data-limiet, dus 125 MB in dit voorbeeld, krijgt u een waarschuwings-melding (pop-up) die u hiervan op de hoogte stelt: Tevens kunt u in onderstaand scherm zien dat het totale data-verbruik nu meer dan 125 MB is, en de data-teller is veranderd in GROEN. 2

24 Zodra het totale data-verbruik een punt bereikt van 50% van de door u ingestelde data-limiet, dus 250 MB in dit voorbeeld, krijgt u een waarschuwings-melding (pop-up) die u hiervan op de hoogte stelt: Tevens kunt u in onderstaand scherm zien dat het totale data-verbruik nu meer dan 250 MB is, en de data-teller is veranderd in GEEL. Zodra het totale data-verbruik een punt bereikt van 75% van de door u ingestelde data-limiet, dus 375 MB in dit voorbeeld, krijgt u een waarschuwings-melding (pop-up) die u hiervan op de hoogte stelt: Tevens kunt u in onderstaand scherm zien dat het totale data-verbruik nu meer dan 375 MB is, en de data-teller is veranderd in ORANJE. 2

25 Zodra het totale data-verbruik nu het punt bereikt van de door u ingestelde data-limiet, dus 500 MB in dit voorbeeld, krijgt u wederom een waarschuwings-melding (pop-up) die u hiervan op de hoogte stelt: Tevens kunt u in onderstaand scherm zien dat het totale data-verbruik nu meer dan 500 MB is, en de data-teller is veranderd in ROOD. 6.8 Profielbeheer U kunt via een van de volgende opties de interface Profielbeheer weergeven: 1. Kies Extra > Opties. 2. Kies Profielbeheer in de navigatiestructuur. Hoofdscherm voor Profiel-beheer: 2

26 Belangrijk: Vanaf de levering van uw USB-Modem zijn door KPN reeds de benodigde profielen op de juiste manier voor u ingesteld. Voor normaal gebruik is het dus NIET nodig deze aan te passen. Klik op de tab Inbellen om de interface Inbellen weer te geven. Als het huidige netwerktype een 3G- of GPRS-netwerk (General Packet Radio Service) is, klikt u op de tab Inbellen. Neem contact op met de serviceprovider voor meer informatie over het instellen van het profiel. Een inbelprofiel maken 1. Klik op Nieuw om de profielnaam, het toegangsnummer, de gebruikersnaam, het wachtwoord, de APN (Access Point Name) en de APN-status in te stellen. Daarnaast kunt u een standaardapparaat selecteren. 2. Klik op Geavanceerd om de IP-informatie, het verificatieprotocol, de DNS (Domain Name Server) en de WINS (Windows Internet Name Service) in te stellen. 3. Klik op OK om de geavanceerde instellingen op te slaan en terug te keren naar de interface Inbellen. 4. Klik op OK. Het dialoogvenster Prompt wordt weergegeven. 5. Klik op Ja om de instellingen op te slaan, of klik op Nee om de wijzigingen te annuleren. Een inbelprofiel bewerken 1. Selecteer een instelling in de vervolgkeuzelijst Profielnaam. 2. Klik op Bewerken om de profielnaam, het toegangsnummer, de gebruikersnaam, het wachtwoord, de APN en de APN-status te wijzigen. Daarnaast kunt u een standaardapparaat selecteren. 3. Klik op Geavanceerd om de IP-informatie, het verificatieprotocol, de DNS en de WINS in te stellen. 4. Klik op OK om de geavanceerde instellingen op te slaan en terug te keren naar de interface Inbellen. 5. Klik op OK. Het dialoogvenster Prompt wordt weergegeven. 6. Klik op Ja om de instellingen op te slaan, of klik op Nee om de bewerkingen te annuleren. Een inbelprofiel verwijderen 1. Selecteer een instelling in de vervolgkeuzelijst Profielnaam. 2. Klik op Wissen. Het dialoogvenster Prompt wordt weergegeven. 3. Klik op Ja om de instelling te wissen, of klik op Nee om het verwijderen te annuleren. Een inbelprofiel importeren 1. Klik op Importeren om de interface Importeren weer te geven. 2. U kunt de volgende opties selecteren: U kunt de 3G/GPRS-netwerkexploitanten in de lijst selecteren. U kunt klikken op Bladeren en een PROF-bestand selecteren dat u wilt importeren. Klik vervolgens op Openen. 3. Klik in de interface Importeren op OK. 2

27 Een inbelprofiel exporteren 1. Klik op Exporteren om de interface Exporteren weer te geven. 2. Selecteer een of meer netwerkexploitanten en klik op OK. 3. Selecteer de locatie waar u het bestand wilt opslaan, en voer de bestandsnaam in. Klik vervolgens op Opslaan. Het inbelprofiel van de geselecteerde exploitant wordt geëxporteerd naar een PROF-bestand (een configuratiebestand). 6.9 Netwerkinstellingen U kunt de interface Netwerk als volgt weergeven: 1. Kies Extra > Opties. 2. Kies Netwerk in de navigatiestructuur. Hoofd-scherm Netwerk-instellingen [Tab 1]: Hoofd-scherm Netwerk-instellingen [Tab 2]: 2

28 Een netwerktype selecteren U kunt verschillende netwerktypen selecteren om netwerken snel te kunnen zoeken en snel verbinding met de netwerken te maken. 1. Klik op de tab Netwerktype. 2. Selecteer het gewenste netwerktype in de vervolgkeuzelijst Netwerktype. 3. Selecteer de gewenste frequentieband in de vervolgkeuzelijst Band. 4. Klik op Toepassen. 5. Klik op OK om de instellingen op te slaan en in te schakelen. Een registratiemodus selecteren U kunt een zoek- en registratiemodus instellen nadat u het netwerktype hebt geselecteerd. 1. Klik op de tab Registratiemodus. 2. Selecteer Automatisch zoeken en registreren of Handmatig zoeken en registreren. Automatisch zoeken en registreren Als u Automatisch zoeken en registreren selecteert, wordt het opgegeven netwerk automatisch gezocht en geregistreerd. Handmatig zoeken en registreren 1. Selecteer Handmatig zoeken en registreren. 2. Klik op Vernieuwen. 3. Selecteer de naam van een exploitant in de lijst. 4. Klik op Registreren. 2

29 7 Veelgestelde vragen Wat moet ik doen als ik geen toegang kan krijgen tot internet? 1. Controleer de signaalsterkte van het netwerk. 2. Controleer of u de draadloze online service hebt geactiveerd. U kunt bij de lokale netwerkexploitant navragen hoe u deze service kunt activeren. 3. Als de draadloze online service is geactiveerd, controleert u de netwerkinstellingen volgens de instructies in 3. Internet Services op pagina 12. Waarom kan slechts een deel van de geplakte inhoud worden weergegeven tijdens het bewerken? Als u een bericht bewerkt, kunnen maximaal 2048 Engelse of Chinese tekens worden ingevoerd. Als de geplakte informatie meer tekens bevat, wordt het teveel aan tekens automatisch verwijderd. Waarom wordt er geen prompt weergegeven als ik een bericht ontvang? U hebt de visuele prompt voor berichten niet ingeschakeld. Kies Extra > Opties > SMS. Selecteer in het gebied SMS-prompt de optie Visuele prompt bij nieuw SMS je. Waarom kan ik het telefoonnummer niet plakken? Een geldig telefoonnummer bevat alleen de volgende tekens: #*+. Controleer of er geen andere tekens staan in de geknipte of gekopieerde tekst. 2

KPN Mobile Connect Dashboard. voor mac Gebruikershandleiding (Huawei versie)

KPN Mobile Connect Dashboard. voor mac Gebruikershandleiding (Huawei versie) KPN Mobile Connect Dashboard voor mac Gebruikershandleiding (Huawei versie) Inhoudsopgave 1. Installatie van de KPN Mobile Connect Dashboard-software 3 2. Beschrijving van de grafische gebruikersinterface

Nadere informatie

Telenet Mobile Internet. Gebruikershandleiding

Telenet Mobile Internet. Gebruikershandleiding Telenet Mobile Internet Gebruikershandleiding Inhoud 1 De gebruikersinterface van Telenet Mobile Internet 3 Telenet Mobile Internet starten 3 Interfaceoverzicht 4 2 Internet Services 6 Verbinding maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Connection Manager

Gebruikershandleiding Connection Manager Gebruikershandleiding Connection Manager Uitgave 1.0 2 Inhoudsopgave Over de toepassing Verbindingsbeheer 3 Aan de slag 3 De toepassing Verbindingsbeheer openen 3 De huidige verbindingsstatus weergeven

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Connection Manager Gebruikershandleiding

Connection Manager Gebruikershandleiding Connection Manager Gebruikershandleiding Uitgave 1.0 NL 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en het Nokia Original Accessories-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie

KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie KPN Mobiel Internet Dashboard Introductie Inhoud Welkom bij het KPN Mobiel Internet Dashboard...1 Inleiding...1 Inleiding...1 Wat betekenen de verschillend gekleurde LEDs?...1 Hoe pak ik dat aan?...4

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE........................... 2 INLEIDING................................. 3 Twig PC Tools............................ 3 Hoofdvenster............................

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Verkorte handleiding Vodafone Mobile Connect USB-stick Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe USB-stick*. In deze verkorte handleiding vertellen wij u hoe u snel aan de slag kunt met het modem en

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor BlackBerry Mobiel IVP BlackBerry Versie 1.0, d.d. 15-06-2012 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installeren...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Welkom bij Teleservice Connect Mobile

Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile Inhoud Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile 3 Buitenland 10 2 Met 4 stappen klaar voor gebruik Snel starten Over voicemail 4

Nadere informatie

Stepco LinkIT handleiding

Stepco LinkIT handleiding Stepco LinkIT handleiding Document : Stepco LinkIT handleiding DocumentID : Steller : Glen Kösters Versie : 1.0 Status : Gereed Laatste wijziging : 21-8-2013 Door : Glen Kösters Stepco BV T: +31 475 567

Nadere informatie

Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING!

Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING! Dean Mobile ONGEKENDE SERVICE! ENORME BESPARING! Meet Dean Klantenservice Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met de klantenservice van Dean Connect. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Software Aan de slag. Windows versie 3.0, November 2011

KPN Mobiel Internet Software Aan de slag. Windows versie 3.0, November 2011 KPN Mobiel Internet Software Aan de slag Windows versie 3.0, November 2011 Inhoud 1. Installatie van de KPN Mobiel Internet Software... 3 2. Welke snelheden kan ik verwachten over 2G/3G?... 8 3. Wat betekenen

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

guide to 3G USB modems

guide to 3G USB modems guide to 3G USB modems Coolblue guide to Huawei USB 3G modems 25-02-2010 Rev. 1.0 A.B. - Hoe installeer ik een Huawei stick op mijn PC/Laptop? o Stap 1 Blz. 3 o Stap 2 Blz. 4 o Stap 3 Blz. 5 o Stap 4 (alleen

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding Gemeente Beverwijk Inleiding. De infrastructuur van het netwerk van de Gemeente Beverwijk biedt de mogelijkheid tot thuiswerken.

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Alle ZoomText instellingen kunnen opgeslagen en weer hersteld worden met gebruik van de configuratie bestanden. Configuratie bestanden controleren alle ZoomText functies;

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie

MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie MKB Werkplek Online Doe-het-zelf data- en mailmigratie Inhoudsopga ve 1 Inleiding... 3 2 Wat u moet weten vooraf... 4 2.1 Uw domein voorbereiden op het gebruik van e-mail op MKB Werkplek Online... 4 2.2

Nadere informatie

Diversen Welkom Betaalde servicenummers Nummerinformatie Blokkeren van gesprekken en diensten

Diversen Welkom Betaalde servicenummers Nummerinformatie Blokkeren van gesprekken en diensten Welkom Van harte gefeliciteerd met uw abonnement. Uw mobiele nummer, SIM-serienummer en de bijbehorende PIN- en PUK-code vindt u terug in de begeleidende brief. Daarin treft u ook een aantal tips aan om

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

Hi Online Software Aan de slag. Mac versie 1.0, september 2010

Hi Online Software Aan de slag. Mac versie 1.0, september 2010 Hi Online Software Aan de slag Mac versie 1.0, september 2010 Inhoud 1. Installatie van de Hi Online Software...3 2. Welke snelheden kan ik verwachten over 2G/3G?...6 3. Wat betekenen de diverse LED kleuren?...7

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding Personal Edition Verkorte handleiding Vodafone Pocket Connect MB.PC.BR.0609.01 Auteursrechten Oktober 2006 Vodafone Libertel N.V. Uit deze uitgave mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone

Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005. Ontworpen door Vodafone Verkorte handleiding Vodafone Mobile Broadband USB-modem K5005 Ontworpen door Vodafone Welkom in de wereld van mobiele communicatie 1 2 3 4 5 6 7 7 8 9 Welkom Het USB-modem installeren Het programma starten

Nadere informatie

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8

Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Portal Handleiding voor de gebruiker 4.8 Deze handleiding beschrijft op gebruikersniveau de basisfuncties van de portal. Version: x.x MOBIDM Gebruikershandleiding Pagina 1 Index Introductie 2 Help-bestanden

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

KPN Mobiel Internet Software Aan de slag. Mac versie 3.0, November 2011

KPN Mobiel Internet Software Aan de slag. Mac versie 3.0, November 2011 KPN Mobiel Internet Software Aan de slag Mac versie 3.0, November 2011 Inhoud 1. Installatie van de KPN Mobiel Internet Software... 3 2. Welke snelheden kan ik verwachten over 2G/3G?... 6 3. Wat betekenen

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Configuratie Outlook XP en 2003

Configuratie Outlook XP en 2003 Configuratie Outlook XP en 2003 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 9) uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

portal gebruikershandleiding

portal gebruikershandleiding portal gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. Aan de slag Wat is de net10 portal? Aanmelden als net10 partner Inloggen Startpagina Mijn account Mijn account Een krediet account aanvragen Mijn account Gebruikersbeheer

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 9354503 Issue 2 Inhoud 1. INLEIDING...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 INSTALLEREN...1 3. DE TELEFOON ALS

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

HTC Touch Cruise English E-mail

HTC Touch Cruise English E-mail HTC Touch Cruise English E-mail Instelling internetaccount De "Verbindingsinstelling" zorgt ervoor dat de gegevensverbindingen (GPRS, WAP en MMS) automatisch op het toestel worden ingesteld, zodat u deze

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Bryton Bridge. Handleiding

Bryton Bridge. Handleiding Bryton Bridge Handleiding Inhoudsopgave SOFTWARE-OVERZICHT... 3 1.1 EERSTE INSTELLING... 3 1.2 EEN ACCOUNT REGISTREREN... 5 COLLECTIE BEHEREN... 6 2.1 UW COLLECTIE BEHEREN OP UW RIDER 50... 6 2.2 UW COLLECTIE

Nadere informatie

Handleiding TestPlanner Toets Verpleegkundig Rekenen

Handleiding TestPlanner Toets Verpleegkundig Rekenen Handleiding TestPlanner Toets Verpleegkundig Rekenen Inhoudsopgave Handleiding TestPlanner Toets Verpleegkundig Rekenen... 1 Inhoudsopgave... 1 1 Inloggen in Cito Portal... 2 2 Kandidaat Beheer... 4 2.1

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50

Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Gebruikers handleiding Orange Hapi 50 Inhoudsopgave Eerste handelingen Eerste handelingen Hoe plaats ik de SIMkaart en de batterij in de telefoon? De mobiele telefoon opladen? Hoe begin ik het best? Mijn

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie