Team Performance Management

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Team Performance Management"

Transcriptie

1 Beste relatie, Bijgaand ontvangt u de QlikView nieuwsbrief van Active Professionals. Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief meer informatie wensen of heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Angelika Klidas ( of Team Performance Management Klantsessie 8 juli 2014 vanaf uur Gartner 2014 QlikView.Next, het nieuwe platform voor de toekomst QlikView & Internet Explorer 11 QlikView workshops QlikView Add-ons NPrinting QlikView World Football Fan App Team Performance Management Manager Operations: Het Team Performance Management (PFM) is uitgebreid met een nieuwe manager Operations, Angelika Klidas. Voordat zij in dienst trad bij Active Professionals heeft Angelika gewerkt bij een semi overheidsinstelling, waar zij succesvol een QlikView Competence Center heeft opgezet. Daarnaast is zij bezig met het initiëren van de bestuurlijke informatievoorziening en de inrichting van een BICC bij een grote gemeente. Angelika is bij uitstek een conceptdenker, waarbij zij rekening houdt met de ambities van de organisaties en afdelingen; klein beginnen, maar de grote stip op de horizon volledig in beeld hebben. In haar vrije tijd is Angelika docent aan de Hogeschool van Amsterdam in het vak (MINOR) Business Intelligence. Voor de referentie over het QlikView Competence Center ingericht door Angelika Klidas, kijkt u hier Accountmanager: Na jaren gewerkt te hebben als Lead Consultant QlikView en technisch QlikView expert heeft Robbie Schouwenaars de overstap gemaakt naar Accountmanagement. Mede door zijn technisch inzicht en zijn zeer uitgebreide kennis t.a.v. QlikView en de bijbehorende BI processen is hij in staat uw organisatie op maat van informatie te voorzien. Lead Consultants: We hebben in het Performance Management team verschillende aandachtsgebieden voor optimale en professionele service aan onze klanten. De 3 Lead Consultants voor de aandachtsgebieden zijn:

2 Sander Gardenier Halmar Heijnen Marc Algera Lead Consultant QlikView 11 en QlikView.Next Lead Consultant QlikView 11 en BI Opleidingen Lead Consultant QlikView 11 en SAS VA Naast bovengenoemde bestaat het team uit junior, medior en senior gecertificeerde Business Intelligence /QklikView consultants. Voor meer informatie over ons team en onze consultants verwijzen wij u graag naar onze website:

3 Klantsessie 8 juli 2014 vanaf uur Het Performance Management team organiseert voor u een klantsessie op 8 juli 2014, van 16:00 tot 21:00 uur. Hierin stellen wij ons aan u voor en kunt u nader kennis met ons maken. Onderwerpen die we graag aan bod willen laten komen: 1. Opening 2. Het Performance Management team 3. QlikView zaken a. Service Releases b. Maintenance & Support c. Internet Explorer 11 d. Migratie / upgraden van QlikView e. QlikView.Next (demo) 4. Active Professionals Shared Service Center 5. Workshops bij Active Professionals 6. Afsluiten, netwerkborrel en kennis maken met QlikView.Next Omdat QlikView.Next beschikbaar is in de demo omgeving, willen wij u ook graag de gelegenheid bieden kennis te maken met QlikView.Next. Hiertoe zullen wij een aantal werkstations plaatsen waarmee u direct aan de slag kunt met QlikView.Next. Uiteraard zorgen wij voor een hapje en een drankje en zijn er geen kosten verbonden aan deze klantsessie. Aanmelden kan via Gartner 2014 Het product QlikView is een marktleider geworden t.a.v. haar mogelijkheden voor het ontdekken van uw data. QlikView is gebaseerd op de door Qlik ontwikkelde associatieve inmemory techniek. In de tweede helft van 2014 heeft Qlik gepland het volledig nieuwe product QlikView.Next te lanceren, waarbij Natural Analytics voorop staat. Natural Analytics heeft als doel de Business Users het gemakkelijker te maken om de data te ontdekken en nieuwe inzichten te verkrijgen.

4 U leest meer over QlikView.Next in deze nieuwsbrief, maar ook in het Gartner rapport 2014 via de volgende link leest u hier meer. QlikView.Next, het nieuwe platform voor de toekomst Het zal u niet ontgaan zijn: leverancier Qlik (bekend van het product QlikView) werkt aan een nieuw product, QlikView.Next. Een totaal nieuw product gebaseerd op de bestaande in-memory technology van QlikView Dit nieuwe product is het nieuwe platform voor de toekomst. Een vraag die ons veel wordt gesteld: is dit de opvolger van QlikView 11.2?. Het antwoord daarop is heel duidelijk Nee. QlikView.Next moet worden gezien als een nieuw product en zal zich op meerdere vlakken onderscheiden van QlikView Beide producten zullen de komende jaren in de productcatalogus staan en in beide producten zal ook door ontwikkeld worden door de leverancier. QlikView.Next is dus geen QlikView ! QlikView.Next biedt : Een totale nieuwe, moderne en duidelijke manier waarop data kan worden geanalyseerd en onderzocht. Een universele interface voor de eind gebruiker en voor de QlikView.Next ontwikkelaar, of er nu gebruik wordt gemaakt van een computer, een tablet of een telefoon. Op elk type apparaat biedt QlikView.Next dezelfde interface aan. De mogelijkheid om verhalen te vertellen met data. Slepen en neerzetten functionaliteit voor het eenvoudig en snel realiseren van rapportages. Geavanceerde data visualisaties. Webbased ontwikkeling. Ingebouwde beheer tools. Vereenvoudige licentie structuur. En nog veel meer... Deze zomer zal de definitieve QlikView Personel Edition beschikbaar komen voor de markt. Net als de QlikView 11 versie zal de werkplek versie kostenloos ter download aangeboden worden. De definitieve server versie zal naar verwachting aan het einde van dit jaar gelanceerd worden aan het publiek.

5 Bestaande klanten kunnen reeds kennismaken met QlikView.Next door deel te nemen aan het test programma, de zogenaamde Beta release. Indien u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen middels een bericht aan QlikView.Next is een totaal nieuw product dat niet de ambitie heeft dezelfde functionaliteiten te bieden als QlikView11.2. Dit jaar zullen wij u op diverse manieren meer vertellen over QlikView.Next zodat u een goed beeld krijgt van QlikView.Next en kan bepalen of dit nieuwe product interessant kan zijn voor uw organisatie. Wilt u reeds een demo zien, bekijk de preview : QlikView & Internet Explorer 11 Sinds 2013 biedt Microsoft hun nieuwste versie van Internet Explorer aan, Internet Explorer 11 of in het kort IE11. Steeds meer organisaties besluiten om deze nieuwe versie te installeren op het bedrijfsnetwerk. Als u gebruik maakt van QlikView binnen uw organisatie is het van belang om uw QlikView versie te controleren. Om goed te kunnen werken met IE11 moet u minimaal beschikken over QlikView versie 11.2 Service Release 5. Beschikt u nog niet over deze QlikView versie maar uw ICT afdeling heeft wel reeds IE11 uitgerold of is voornemens om IE11 uit te gaan rollen wijs uw ICT afdeling op de versie van QlikView. Whats new in QlikView 11.2 SR6 Qlik heeft enige tijd geleden een nieuwe release uitgebracht van QV 11.20, te weten QV SR6 Upgrade 1. Dit is een upgrade van de SR6 build versie. Deze versie bevatte een bug in een bestaande functie (de Hash functie) en gaf hierdoor andere resultaten dan de SR5 release. Qlik heeft daarom besloten een upgrade versie van deze release uit te brengen te weten SR6 build

6 Mocht u bij de ontwikkeling van uw QlikView applicaties gebruik hebben gemaakt van deze functie voor het genereren van bijvoorbeeld sleutelvelden is het aan te raden een upgrade naar de SR6 Upgrade 1 versie te doen. Heeft u vragen ten aanzien van deze functionaliteit of met betrekking tot deze release versie kunt u contact opnemen via Heeft u een lopend QlikView Support contract dan is het downloaden van een nieuwe QlikView versie voor uw organisatie kostenloos. Wilt u onze ondersteuning hierbij dan kunt u contact opnemen met uw Active Professionals accountmanager of mail naar QlikView workshops In de maanden september en oktober 2014 worden er weer een aantal in huis workshops gegeven bij Active Professionals. Dit alles onderleiding van Halmar Heijnen, Lead Consultant BI opleidingen. Maandag 15 en dinsdag 16 september Workshop Designer Maandag 22 en dinsdag 23 september Workshop Developer September en oktober de kunst van Dashboard design (het visualiseren van data) Over de inhoud van de workshops kunt kunt u contact opnemen met ons via de accountmanager of per QlikView Add-ons IDEVIO Active Professionals heeft als eerste QlikView specialist in Nederland een partnership gesloten met het Zweedse bedrijf Idevio. Idevio levert landkaarten (IdevioMaps) die direct geïntegreerd kunnen worden in (bestaande) QlikView rapportages en zodoende direct zichtbaar en toepasbaar is voor alle QlikView gebruikers. Het integreren van IdevioMaps met QlikView geeft gebruikers de mogelijkheid een (geo)grafische dimensie aan BI rapportages en analyses toe te voegen. De QlikView extensie IdevioMaps, werkt perfect samen met QlikView. Het werkt en laat zich ontwikkelen op exact de zelfde manier zoals u van QlikView gewend bent: intuïtief en eenvoudig. IdevioMaps verbetert uw bestaande performance management met heldere (geografische) data.

7 NPrinting Met NPrinting kunt u in MS-Office pixel-perfect rapporten creëren. Deze rapporten kunnen gedistribueerd worden via , lokale of netwerkschijf of FTP. NPrinting kan op deze rapporten tevens specifieke filters toepassen om rapporten te genereren die voor de gebruiker op maat zijn gemaakt. Alle in QlikView aangemaakte variabelen, formules en objecten kunnen in de rapporten gebruikt worden. Maar met NPrinting kunt u ook méérdere QlikView bestanden integreren in één rapport, hierbij kunnen de verschillende rapporten gesynct worden op overeenkomstige dimensies. Dit noemt men de MultiDoc functionaliteit. Met behulp van MultiDoc is het ook mogelijk een rapport op te stellen die uit een productiviteitsrapportage de gewerkte uren per verkoper ophaalt, en dit combineert met de totale omzet per verkoper uit een financiële rapportage! Naast de reporting en distributie capaciteiten van NPrinting is er een ingebouwde scheduling mogelijkheid. Hierbij is het mogelijk om op basis van een extern bestand of database groepen aan te maken waarbij specifieke filters en distributiemogelijkheden toegepast worden. QlikView World Football Fan App Het gaat beginnen, het wereldkampioenschap voetbal, U kunt met behulp van de QlikView World Football Fan App de historische gegevens terugzien, maar ook zien welke scores, welke spelers gescoord hebben, wie de coach is en dergelijke. U kunt deze online bekijken via de volgende link: < klik hier>

Trainingsbrochure 2011 VCD Business Intelligence

Trainingsbrochure 2011 VCD Business Intelligence Trainingsbrochure 2011 2011 Trainingsbrochure SAP BusinessObjects en Crystal Reports trainingen Trainingsbrochure Trainingsbrochure sopgave Introductie mogelijkheden Trainingsmogelijkheden Overzicht trainingsaanbod

Nadere informatie

Power BI. Selfservice BI-tools van Microsoft. ITsmart Business Intelligence Whitepapers

Power BI. Selfservice BI-tools van Microsoft. ITsmart Business Intelligence Whitepapers Power BI Selfservice BI-tools van Microsoft ITsmart Business Intelligence Whitepapers Over ITsmart ITsmart is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in Business Intelligence-oplossingen. Business Intelligence

Nadere informatie

Trainingsbrochure 2012 VCD Business Intelligence

Trainingsbrochure 2012 VCD Business Intelligence Trainingsbrochure 2012 2012 Trainingsbrochure en Crystal Reports trainingen sopgave Introductie sopgave Trainingsmogelijkheden Overzicht trainingsaanbod SAP BusinessObjects Trainingstrajecten Trainingstrajecten

Nadere informatie

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014 White Paper - Quality as a Service & Common Questions CeneSam, Februari 2014 Executive Summary Een voordeel van Cloud computing is dat software en gegevens in datacenters staan die beheerd worden door

Nadere informatie

Trainingsbrochure 2013

Trainingsbrochure 2013 Trainingsbrochure 2013 2013 Trainingsbrochure en Crystal Reports trainingen sopgave Introductie Instructor- led trainingen Education software Overzicht trainingsaanbod SAP BusinessObjects Trainingstrajecten

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

Navision brengt projectbewaking Kropman Installatietechniek op hoger plan

Navision brengt projectbewaking Kropman Installatietechniek op hoger plan Seminar voor Installateurs op 11 oktober a.s. Zie pagina 8 Nieuwsbrief van 4PS - september 2005 Roel Ubels, Controller Kropman Installatietechniek Navision brengt projectbewaking Kropman Installatietechniek

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Grenzeloos Sumatra. Technology Fast 50

Grenzeloos Sumatra. Technology Fast 50 Dit is de nieuwsbrief van Sumatra Software b.v. De nieuwsbrief brengt u op de hoogte van alle nieuwtjes van de afgelopen periode. Grenzeloos Sumatra Sinds 1 september 2006, kan Phi-Soft zich de eerste

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV en SharePoint: de integratie mogelijkheden

Microsoft Dynamics NAV en SharePoint: de integratie mogelijkheden Microsoft Dynamics NAV en SharePoint: de integratie mogelijkheden Veel gebruikers van Microsoft Dynamics NAV (voorheen: Navision) geven aan hun informatievoorziening te willen verbeteren. Na de invoering

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

A2Campus; de eerste stap naar online leren

A2Campus; de eerste stap naar online leren A2Campus; de eerste stap naar online leren Wie zijn wij Waarom A2? Het is een klein bedrijf, de lijnen zijn kort. Er wordt snel gehandeld. En we wilden een eenvoudig, maar functioneel systeem. Hermine,

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com

achieve ambitions HSO the results company Op basis van www.hso.com achieve ambitions Op basis van HSO the results company www.hso.com ambities waarmaken Een bedrijf succesvol runnen is topsport. Het betekent hard werken, volgens een strategisch plan. Met teams die een

Nadere informatie

Speciale editie Portfolio Active Professionals

Speciale editie Portfolio Active Professionals M A G A Z I N E Speciale editie Portfolio Active Professionals AFVAL & MILIEU DETACHERING ICT CRM PERFORMANCE MANAGEMENT TEST CONSULTANCY V o o r w o o r d Active Professionals is sinds de oprichting in

Nadere informatie

Themanummer 2: Laat de software het werk doen!

Themanummer 2: Laat de software het werk doen! Incomme HR- en salarisexperts Nieuwsbrief accountancy Themanummer 2: Laat de software het werk doen! 2014 In deze tweede nieuwsbrief leest u meer over de adviesdiensten die wij speciaal voor accountantskantoren

Nadere informatie

Succesvol aan de slag met Norman. Reseller Guide

Succesvol aan de slag met Norman. Reseller Guide Reseller Guide Succesvol aan de slag met Norman Om succesvol te kunnen verkopen is het belangrijk om te weten welke producten je verkoopt, wat ze doen en voor wie ze zijn bestemd. Om een goed beeld te

Nadere informatie

Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Mavention

Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Mavention SharePoint (WCM) 2013 Klantreferentie Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Overzicht Land: Nederland Branche: Dienstverlening Klantprofiel is SharePoint

Nadere informatie

Is de prijs het belangrijkste criterium bij de aanschaf van een softwarepakket en hebben lokale toepassingen hun langste tijd gehad?

Is de prijs het belangrijkste criterium bij de aanschaf van een softwarepakket en hebben lokale toepassingen hun langste tijd gehad? Special bij Advocatenblad 19 september 2008 Door Onderzoeksbureau GBNED, Gerard Bottemanne Standaard software voor de advocatuur in kaart gebracht Is de prijs het belangrijkste criterium bij de aanschaf

Nadere informatie

Welkom in het restaurant van SURFnet!

Welkom in het restaurant van SURFnet! Menukaart Welkom in het restaurant van SURFnet! Hét restaurant waar je innovatieve smaken op het gebied van internettechnologie kunt beleven. Ruim 750.000 studenten, medewerkers en wetenschappers uit het

Nadere informatie

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage Nieuw in SharePoint 2013 Danny Burlage Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 6 2 DE VISIE ACHTER SHAREPOINT 2013 8 3 NIEUW IN EEN VOGELVLUCHT 14 3.1 Samenwerken in SharePoint 17 3.2 Document Management in SharePoint

Nadere informatie

Scriptie onderzoeksemester

Scriptie onderzoeksemester Scriptie onderzoeksemester Auteurs Opdrachtgever Hugo Zonderland esser-emmerik Document Opdrachtgever Scriptie onderzoeksemester esser-emmerik Herman Versteegt herman@esser-emmerik.nl Wouter van Emmerik

Nadere informatie

SOCIAL BUSINESS DISCOVERY: OPTIMALISATIE VAN HET BESLUITVORMINGSPROCES

SOCIAL BUSINESS DISCOVERY: OPTIMALISATIE VAN HET BESLUITVORMINGSPROCES SOCIAL BUSINESS DISCOVERY: OPTIMALISATIE VAN HET BESLUITVORMINGSPROCES Een white paper van QlikView Gepubliceerd: oktober 2011 qlikview.com Inhoudsopgave Mensen staan aan de basis van elke beslissing 3

Nadere informatie

Business case. Online contact centers

Business case. Online contact centers Business case Online contact centers 1 Versie Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De verschillende alternatieven... 3 2.1 Optie 1: inhouse contactcenter... 3 2.2 Optie 2: facilitair contactcenter... 4 2.3 Online

Nadere informatie

Stageopdrachten 2013/2014

Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten Inleiding Onderzoeksgebieden Advanced Marketing met Dynamics AX Agile en Dynamics CRM Application Life Cycle Management voor Dynamics CRM Azure en BizTalk 2013

Nadere informatie

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen

Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen 2/15 Project Initiation Document Afstudeerstage Wouter Janssen Opdrachtnemer: Websdesign Internet Communicatie, Wouter Janssen Opdrachtgever: Websdesign

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche

Microsoft Dynamics NAV. Brancheoplossing houtbranche Microsoft Dynamics NAV Brancheoplossing houtbranche...compleet voorraadbeheer......flexibel en gebruiksvriendelijk......gegarandeerde continuïteit......dé software voor de houtbranche... ABP Dynamics en

Nadere informatie

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl 15 Redenen Om voor WordPress te kiezen www.benniemellies.nl Een overzicht met 15 redenen om voor WordPress te kiezen. De vrije weblog software gebruikt door 17% van alle websites ter wereld. Inhoudsopgave

Nadere informatie