Toelichting LAB website

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting LAB website"

Transcriptie

1 Toelichting LAB website Inhoud 1. Inleiding Pagina's (pages) Standaard pagina's Thuispagina Overzichtspagina's Thuispagina Custom Sidebars Berichten (posts) Producten (products) Vacatures (vacancies) Sliders (banners) Menu Vertalingen Pagina's en berichten Widgets Menu's Overige teksten SEO en Google Analytics SEO Google Analytics MailChimp Beveiliging Overzicht gebruikte plugins...15

2 1. Inleiding De website maakt gebruik van het WordPress content management systeem. Meer informatie over WordPress vindt u op Inloggen Om toegang te krijgen tot het beheerscherm van uw website, gaat u naar Op het loginscherm vult u de aan u verstrekte combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord in. Dashboard Nadat u bent ingelogd, komt u op het zogenaamde Dashboard. Dit scherm toont u wat standaard informatie over uw website. Vanuit het Dashboard heeft u via het menu aan de linkerzijde toegang tot de overige delen van het beheerscherm. Navigatiebalk Bovenin het scherm ziet u een navigatiebalk. Deze balk is ook zichbaar op uw website, wanneer u bent ingelogd. Door linksboven op de naam van uw website te klikken, kunt u wisselen tussen het beheerscherm en de publieke zijde van uw website. Rechtsboven in de balk vindt u de knop om uit te loggen. De overige knoppen op de navigatiebalk spreken voor zich. Wanneer u er met de muis over beweegt verschijnt er vanzelf meer informatie. Scherminstellingen en Help Net onder de navigatiebalk ziet u aan de rechterzijde twee tabs: Scherminstellingen en Help. Via Scherminstellingen kunt u bepaalde onderdelen van het betreffende scherm zichtbaar maken of verbergen. Via Help vindt u informatie over het scherm waar u zich bevindt. Beide tabs kunnen derhalve van inhoud verschillen afhankelijk op welke pagina van het beheerscherm u zich bevindt. Beheermenu In het beheerscherm vindt u aan de linkerzijde het hoofdmenu. Via dit menu kunt u de verschillende delen van het beheerscherm benaderen. Deze handleiding beperkt zich tot de belangrijkste onderdelen welke u nodig heeft om uw website te beheren. Niet alle onderdelen van dit menu komen in deze handleiding dus aan bod.

3 2. Pagina s (pages) Ga in het menu naar Pagina s voor een overzicht van de bestaande pagina's. U kunt hier de volgorde van de pagina's gemakkelijk wijzigen door deze te verslepen. Let wel, dit heeft geen effect op het navigatiemenu van de website. Dit kunt u handmatig aanpassen (zie paragraaf 6). Wel is het, mede voor de indexering door Google en andere zoekmachines, een logische paginavolgorde te hanteren, die overeenkomt met de structuur die bezoekers van uw website aantreffen. In het overzicht klikt u op de pagina die u wilt aanpassen, of u klikt bovenin op Nieuwe pagina om een nieuwe pagina toe te voegen. Als eerste vult u de titel van de pagina in. Direct onder de titel ziet u de zogenaamde permalink. Het gearceerde deel is de specifieke permalink van deze pagina, ook wel de slug genoemd. Vanuit het oogpunt van zoekmachines is belangrijk dat deze enigszins overeenkomt met de titel. Indien deze afwijkt, kunt u deze aanpassen door op bewerken te klikken. Let op dat u deze permalink enkel aanpast wanneer u de pagina voor het eerst aan het opzetten bent. Past u deze later aan, dan kunnen bestaande links naar de pagina niet meer werken. Vervolgens ziet u de tekstverwerker, waar u de inhoud van de pagina invoert. U kunt gebruik maken van de beschikbare styling-knoppen om de gewenste opmaak te creëren. Indien u op de laatste knop klikt, verschijnen er nog extra styling-knoppen. Via de knop Media toevoegen kunt u afbeeldingen aan

4 de tekst toevoegen. Rechtsboven kunt u wisselen tussen de visuele tekstbewerker en de html-versie. Als u niet eerder met html heeft gewerkt, kunt u dit gewoon negeren. Direct onder de hoofdtekst kunt u de pagina optimaliseren voor zoekmachines. Voor meer informatie, zie paragraaf 9.1. In de rechterkolom in het blokje Publiceren vindt u informatie over de publicatiestatus en kunt u wijzigingen aan de pagina bekijken en opslaan. In de rechterkolom in het blokje Pagina-attributen vindt u verschillende instellingen. Indien de pagina een dochterpagina is van een andere pagina, kunt u hier onder Hoofd de pagina kiezen waar de pagina onder valt (belangrijk bij detailpagina's). Onder Sjabloon kunt u één van de beschikbare pagina-templates kiezen. De volgende templates zijn beschikbaar: 1. Default template: voor standaardpagina's (zie paragraaf 2.1). 2. Contact: voor pagina's met een Google Map (zie paragraaf 2.2). 3. News: voor de nieuwsoverzichtpagina (zie paragraaf 2.3). 4. Vacancies: voor de vacature-overzichtpagina (zie paragraaf 2.3). Sommige pagina-templates bevatten extra invoer-velden. Deze worden zichtbaar nadat u de paginatemplate heeft gekozen en de pagina heeft opgeslagen. Tot slot kunt u bij Volgorde een bepaald nummer in vullen, waardoor u de volgorde van de pagina's kunt bepalen. Dit kunt u echter ook gemakkelijk doen via het pagina-overzicht, waar u de pagina's gemakkelijk in de gewenste volgorde kunt slepen. Verder in de rechterkolom ziet u het blokje Featured image. Hier kunt u een afbeelding selecteren die op de pagina als hoofdafbeelding wordt gebruikt, links van de paginatitel. Als laatste ziet u het blokje Sidebars. Hiermee kunt u een afwijkende categorie nieuwsberichten tonen. Zie paragraaf 2.5 voor een uitleg hierover. Mogelijk ziet u ook blokken genaamd Custom Fields en Revisions. Custom fields worden enkel gebruikt op de contactpagina. Via revisions kunt u vorige versies van de pagina bekijken en zo eventuele ongewenste wijzigingen ongedaan maken. 2.1 Standaard pagina's De standaardpagina is de standaard weergave voor gewone pagina's. Als u een nieuwe pagina aanmaakt, wordt standaard dit sjabloon geselecteerd. 2.2 Contactpagina Er is één pagina aangemaakt, die gebruik maakt van het Contact-sjabloon. Deze pagina bevat de contactinformatie, een Google Map en een contactformulier. In het blok Custom Fields vindt u een veld genaamd contact-form. Hier staat onder value de shortcode voor het tonen van het contactformulier. Standaard is hier al een shortcode ingevuld. U hoeft deze niet te wijzigen. Het aanpassen van het contactformulier doet u via Contact. Dit wordt echter niet behandeld in deze handleiding. In het blok Custom Fields vindt u tevens een veld genaamd gmap. Hier voert u de shortcode in voor het tonen van de Google Map. Standaard is hier al een shortcode ingevuld. U hoeft deze niet te wijzigen. Het aanpassen van de Google map doet u via Maps. Dit wordt echter niet behandeld in deze handleiding.

5 Tot slot vindt u onder Custom Fields twee velden genaamd -address en contact-address. Hier kunt u het adres en het contactadres wijzigen welke onderaan de pagina worden getoond. Deze velden hoeft u enkel in de hoofdtaal in te vullen. Als u deze wilt vertalen, dan kunt u dit doen via de in paragraaf 8.4 beschreven methode. 2.3 Overzichtspagina's De pagina's voor de nieuwsberichten en vacatures maken gebruik van het news-template respectievelijk het vacancies-template. Deze pagina's tonen een overzicht van de nieuwsberichten/vacatures. U hoeft hier dan ook geen inhoudelijke tekst in te voeren. Enkel de titel en eventueel de SEO-informatie (zie paragraaf 9.3) volstaan. 2.4 Thuispagina De thuispagina kunt u niet via deze weg aanpassen, omdat dit een geheel dynamische pagina is. De inhoud van de thuispagina bestaat uit de banner, recente nieuwsberichten en blokken voor de nieuwsbrief en beide productcategorieën. Wijzigingen aan de thuispagina voert u dus door middels het wijzigen van de banners en het toevoegen van nieuwsberichten. 2.4 Custom Sidebars In de rechterkolom ziet u een blok Sidebars. Hier kunt u voor de optie General Sidebar een andere sidebar kiezen, om zo te bewerkstelligen dat er nieuwsberichten van een specifieke categorie worden getoond. Stap 1: Creëer extra categorieën voor nieuwsberichten (zie hoofdstuk 3). Stap 2: Ga naar Appearance >> Widgets en creëer voor iedere categorie een aparte sidebar. Sleep het blokje Posts by category in de linkerkolom naar elk van deze sidebars en selecteer de betreffende categorie. (Zie afbeelding hieronder.) Stap 3: Ga naar een pagina en selecteer onder General Sidebar de sidebar van de categorie waaruit u de berichten wilt tonen. (Zie afbeelding hiernaast.)

6 3. Berichten (posts) Op diverse plaatsen op de website wordt een overzicht van recente nieuwsberichten getoond. Via de News-pagina kunnen de oudere berichten worden geraadpleegd. Om een nieuw bericht toe te voegen, gaat u in het menu naar Posts. Het bewerkscherm is grotendeels hetzelfde als bij pagina's, alleen kunt u hier ook een categorie selecteren. Standaard bestaat er slechts één categorie, maar u kunt via Categories nieuwe categorieën toevoegen.

7 4. Producten (products) Onder Product vindt u zowel de individuele producten als de productcategorieën. 4.1 Producten Ga in het menu naar Product om de producten te beheren en nieuwe producten toe te voegen. Het bewerkscherm van een product lijkt op dat van een pagina of bericht, maar dan met de extra opties Product highlight en Categories. Onder Product highlight kunt u de gegevens invoeren voor de tabel. Het is raadzaam hierbij een vaste volgorde en benaming van de labels te hanteren. Als Table title geeft u de titel die boven de tabel verschijnt. Klik vervolgens op Add new om een label en bijbehorende waarde in te voeren. Tot slot kiest u onder Categories de categorie waar het product onder valt. U hoeft hier enkel de subcategorie te selecteren (dus niet één van beide hoofdcategorieën Standard products of Custom products).

8 4.2 Productcategorieën In het menu vindt u onder Product ook de optie Category. Hier beheert u de productcategorieën. Om een categorie te wijzigen klikt u op de gewenste categorie. Om een subcategorie toe te voegen, vult u aan de linkerkant onderstaande gegevens in en klikt u op Add new category. 1) De naam van de subcategorie. 2) De slug van het de subcategorie, meestal hetzelfde als de naam. 3) Selecteer de hoofdcategorie waar de subcategorie onder valt. 4) Geef een omschrijving van de subcategorie. Deze wordt op de overzichtspagina als introductietekst weergegeven. 5) Selecteer een thumbnail afbeelding (enkel voor de twee hoofdcategorieën). 6) Selecteer de gewenste taal van de categorie.

9 5. Vacatures (vacancies) Ga in het menu naar Vacancy om de vacatures te beheren en nieuwe vacatures toe te voegen. Het bewerkscherm van een vacature is hetzelfde als dat van een pagina of bericht. Gebruik de Featured image optie om een afbeelding te koppelen, welke op de vacaturepagina als hoofdafbeelding wordt gebruikt, links van de paginatitel.

10 6. Sliders (banners) Op de thuispagina wordt een banner/slider getoond met een afbeelding en tekst. Om deze te wijzigen gaat u in het menu naar Banner. U krijgt nu een overzicht van de bestaande banners. U kunt banners toevoegen, verwijderen of wijzigen op eenzelfde manier als dit werkt bij pagina's en berichten. Ook het vertalen werkt op dezelfde wijze. U voert een titel in, gevolgd door de tekst van de banner. Daaronder voert u het adres in, waarnaar de banner moet verwijzen. Tot slot kiest u rechts een Featured image als bannerafbeelding.

11 7. Menu Ga naar Weergave >> Menu om het navigatiemenu aan te passen. U kunt items toevoegen door deze in de linkerkolom aan te vinken en vervolgens op Aan menu toevoegen te klikken. U kunt kiezen uit pagina's, links of productcategorieën. Via Links kunt u handmatig een websiteadres ingeven. Nadat u een item hebt toegevoegd verschijnt deze in het midden in de Menustructuur en kunt u deze naar de juiste positie slepen. Om het menu als sub-item onder een ander item te plaatsen, sleept u het een beetje naar rechts. Klik op Menu opslaan om de wijzigingen te bewaren. De menu instellingen onderaan kunt u ongewijzigd laten. Vergeet niet na het doorvoeren van wijzigingen op Menu opslaan te klikken, voordat u naar een ander scherm gaat.

12 8. Vertalingen Voor de vertaling wordt gebruikt gemaakt van de WPML plugin. 8.1 Pagina's en berichten Als u naar Pagina's of Berichten gaat, ziet u boven het overzicht het volgende taalmenu: Hier kunt u kiezen om alle pagina's van een bepaalde taal te zien, of alle pagina's van verschillende talen in één overzicht. Ook ziet u een knop Hoe te vertalen welke u naar de website van WPML leidt, waar u meer informatie kunt vinden. De beste manier om uw vertalingen te beheren is direct vanuit de pagina of het bericht. Op de bewerkpagina ziet u bovenaan de rechterkolom het blokje Taal. Dit blok kan iets afwijken van het voorbeeld hier rechts, afhankelijk van de status van de vertalingen. Als u een nieuwe pagina of een nieuw bericht aanmaakt, kunt u enkel daarvoor de taal kiezen. Nadat u het bericht of de pagina heeft opgeslagen, of wanneer u een bestaand bericht/pagina bewerkt, ziet u hier ook de andere talen verschijnen. Wanneer u op het icoontje rechts naast de taal klikt, gaat u naar de versie van het bericht/de pagina in die taal. Zowel in het overzicht als op de bewerkpagina kunt u zien welke vertalingen beschikbaar zijn. Er zijn drie mogelijkheden: Er is nog geen vertaling in deze taal beschikbaar. Klik op het plus-icoon om een vertaling aan te maken. Er is reeds een vertaling in deze taal beschikbaar. Klik op het potlood-icoon om de vertaling te bewerken. Er is reeds een vertaling in deze taal beschikbaar, maar u een aanpassing aan de Nederlandse versie is nog niet doorgevoerd in deze taal. Klik op het pijl-icoon om de vertaling te bewerken. Let op: extra invoervelden, zoals de uitgelichte afbeelding of de extra velden op de thuispagina en detailpagina's dient u voor elke taalvariant apart te vullen. 8.2 Widgets Voor tekst-widgets is een speciale widget beschikbaar, genaamd Multilingual Text. Als u deze widget gebruikt, kunt u kiezen om de ingevoerde tekst te gebruiken voor alle talen of één van de specifieke talen. Als u een tekst wilt invoeren en deze wilt vertalen, maakt u dus voor elke taal een aparte widget aan. Wilt u een tekst invoeren die voor alle talen hetzelfde is, dan hoeft u maar één widget aan te maken. De overige widgets zijn vertaalbaar via de methode beschreven in paragraaf 5.4.

13 8.3 Menu's Voor de vertaling van menu's is een automatische synchronisatie beschikbaar. Ga naar het scherm om het menu te bewerken, zoals beschreven in paragraaf 6. Nadat u het Nederlandstalige menu hebt aangepast en opgeslagen, klikt u rechtsboven op Menu's tussen talen synchroniseren. Hiermee kunt u de menu's in de andere talen automatisch aanpassen. Het scherm toont welke wijzigingen zullen worden doorgevoerd en u kunt deze accepteren of weigeren. U kunt ook handmatig de menu's voor de verschillende talen aanpassen. Hiervoor klikt u rechtsboven op de taal waarvan u het menu wilt aanpassen. Vervolgens bewerkt u het menu op de wijze zoals beschreven in paragraaf Overige teksten Ga onder WPML naar Stringvertaling. U krijgt hier een overzicht van alle losse teksten. Zoek de tekst die u wilt vertalen en klik rechts op vertalingen. Indien een vertaling gereed is, vinkt u het vakje Vertaling is voltooid aan en klikt u op Opslaan. Op deze manier kunt u effectief zoeken naar onvoltooide vertalingen.

14 9. SEO, Google Analytics en MailChimp Voor uitgebreide zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt gebruik gemaakt van de SEO for WordPress by Yoast plugin. Voor Google Analytics wordt gebruik gemaakt van de plugin Google Analyticator. Voor verbinding met uw MailChimp account wordt gebruik gemaakt van de plugin MailChimp. 9.1 SEO Ga naar SEO en klik op Start rondleiding voor een uitleg over de instellingen. Wanneer u een pagina aanmaakt of gaat bewerken ziet u onderaan een aantal pagina-specifieke SEOinstellingen. Daar kunt u ook zien hoe de betreffende pagina in zoekmachines zichtbaar is: U kunt hier de titel en beschrijving aanpassen door deze in de betreffende velden in te vullen. U ziet direct hoe dit er uit komt te zien. 9.2 Google Analytics De Google Analyticator plugin biedt, behalve het koppelen van de website met Google Analytics, ook de mogelijkheid om analytics resultaten direct in WordPress zelf weer te geven. Ga naar Instellingen >> Google Analytics. Er zijn twee opties, met authenticatie (vereist voor het weergeven van analytics resultaten in WordPress zelf), of zonder authenticatie (enkel de analytics hoeft te worden ingevoerd). Let op! Deze plugin dient eerst te worden geactiveerd via het Plugin menu. 9.3 MailChimp Onder Settings >> MailChimp Setup kunt u het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief koppelen aan het gewenste MailChimp account. Volg de aanwijzingen door op uw account in te loggen en de gewenste nieuwsbrief te selecteren.

15 10. Beveiliging WordPress is op zichzelf een veilig CMS. Echter, omdat het populair is en veel wordt gebruikt, is het ook veelvuldig doelwit van hackaanvallen. Onderstaande extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen: 1. Er is geen gebruikersaccount met de naam admin en het is niet mogelijk deze aan te maken. 2. Het beheerdersaccount heeft een sterk wachtwoord. 3. Via het.htaccess bestand zijn enkele bestanden en mappen afgeschermd, zoals wp-includes en wp-config.php. 4. Het bewerken van bestanden via het WordPress CMS is uitgeschakeld. 5. De plugin Wordfence Security is geïnstalleerd. Deze plugin biedt o.a. firewall-bescherming en scant regelmatig de bestanden van WordPress, welke worden vergeleken met de originele bestanden, om zo mogelijke hacks te ontdekken. Tevens stuurt deze plugin notificaties per e- mail wanneer er updates voor beschikbaar zijn of andere beveiligingsrisico s worden ontdekt. Zie voor meer informatie. 6. De plugin Rename wp-config.php schermt het loginscherm van WordPress af, door deze enkel bereikbaar te maken via Pogingen om in te loggen via de standaard url's en worden hierdoor direct geblokkeerd. Hierdoor wordt een extra drempel opgeworpen voor automatische hackaanvallen op uw website. Wat kunt u zelf nog doen? 1. Beschikbare updates voor WordPress en plugins tijdig doorvoeren. Maakt u dan wel altijd eerst een backup van de site (inclusief database)! 2. Zorgen voor sterke wachtwoorden voor alle gebruikeraccounts en FTP-accounts. 3. Niet meer accounts met beheerdersrechten aanmaken dan strikt noodzakelijk. Goed om te weten: Wanneer u binnen 5 minuten meer dan 5 mislukte login-pogingen hebt gedaan, wordt voor de periode van een uur uw toegang tot de website geblokkeerd. Dit gebeurd ook wanneer u probeert in te loggen met een niet-bestaande gebruikersnaam.

16 11. Overzicht gebruikte plugins Hieronder vindt u een overzicht van de gebruikte plugins. Voor elke plugin is aangegeven of deze essentieel is voor het weergeven en functioneren van de website. Admin Menu Editor: Gebruikt om het menu voor de beheerder overzichtelijk te maken door onnodige items te verbergen en bestaande items te herordenen. Niet essentieel Bye Bye Howdy: Vervangt het standaard profielmenu van WordPres door een simpele Uitloggen link. Niet essentieel Categories Images: Voegt de 'uitgelichte afbeelding' functionaliteit toe aan categorieën. Essentieel Contact Form 7 & Contact Form 7 Modules: Functionaliteit voor de contactformulieren. Essentieel Custom Sidebars: Maakt het mogelijk om per pagina een afwijkende zijbar te selecteren en aan te maken. Niet essentieel Address Encode: Codeert adressen in tekst met een simpele codering als bescherming tegen spambots. Niet essentieel Google Analyticator: Voor Google Analytics functionaliteit. Standaard niet geactiveerd Imsanity: Verkleint afbeeldingen bij het uploaden, zodat deze sneller kunnen worden gedownload door bezoekers. Niet essentieel MailChimp: Zorgt voor de koppeling tussen het inschrijfformulier op de website en uw MailChimp account. Essentieel Rename wp-login.php: Extra beveiliging. Niet essentieel Simple Page Ordering: Maakt het gemakkelijker om in WordPress de volgorde van pagina s te veranderen, door deze simpelweg te slepen. Niet essentieel Unattach: Voor een gemakkelijke afbeeldingenbeheer. Niet essentieel Use Google Libraries: Laat de website gebruik maken van veelgebruikte javascript bestanden van de servers van Google, zodat deze niet elke keer van de eigen server worden gelezen. Zorgt er voor dat de website sneller laadt, hetgeen ook positief bijdraagt aan een goed zoekresultaat. Niet essentieel Widget Post by Category: Toont nieuwsberichten in de zijbar afhankelijk van de gekozen categorie. Niet essentieel Wordfence Security: Extra beveiligingsopties. Niet essentieel voor de functionaliteit, wel voor de veiligheid WordPress SEO: Extra SEO instellingen voor een beter zoekresultaat. Niet essentieel, wel belangrijk. WP Google Maps: Om Google Maps weer te geven. Essentieel WPML Multilingual CMS & WPML String Translation: Voor de meertalige functionaliteit. Essentieel

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET X Theme portfolio HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET De Instructie E-Books om zonder gedoe zelf je WordPress website te maken INHOUD P 1 X Theme portfolio P 2 Portfolio Categorieën P 3 Portfolio Tags

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven)

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven) Handleiding Websites voor Fotografen INLOGGEN * HOE LOG IK IN? Type achter je domeinnaam wp admin (bv www.websitesvoorfotografen.nl/wp admin)je kunt nu de inloggegevens die je gekregen hebt invullen. *WAT

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Wat je moet weten over jouw website. Berichten

Wat je moet weten over jouw website. Berichten Wat je moet weten over jouw website Berichten Inleiding Inleiding Soms is het verwarrend... pagina's en berichten, categorieën en tags... En hoe krijg je die in je menu? Met dit document hoop ik daar wat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WOOCOMMERCE HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 6 OKTOBER 2015 INTRODUCTIE Een WooCommerce webshop is geïntegreerd als een plugin in een WordPress website en bestaat uit de volgende onderdelen: WooCommerce

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

http://demo.webflat.nl/

http://demo.webflat.nl/ Webflat Handleiding Bedankt voor het kiezen van Webflat. Ter referentie van alle functionaliteit zal er worden verwezen naar: http://demo.webflat.nl/ Op deze demo website staan alle mogelijkheden van het

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

WordPress handleiding

WordPress handleiding Faculteit Geesteswetenschappen, Universiteit Utrecht WordPress handleiding Natalie Vijlbrief & Ellen Kluin 12 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inloggen...3 Het Dashboard...4 De site opzetten...7 Elementen verwijderen...7

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1 HANDLEIDING CMS v.0.0.1 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoudsopgave...2 1.0 Het inlogscherm......3 1.1 Inloggen...3 1.2 Wachtwoord vergeten?...4 2.0 CMS onderdelen...4 2.1 Quicklinks...4 2.2 Pagina's...5 2.2.1

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts

1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts 1) Inloggen op beheer omgeving a. Aanmelden b. Wachtwoord vergeten 2) Berichten a. All posts b. Nieuw bericht c. Categories d. Tags 3) Media a. Bibliotheek b. Nieuw bestand 4) Pagina s a. All pages b.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

DNN Instructie. Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg. Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze. Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze

DNN Instructie. Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg. Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze. Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze DNN Instructie Versie 1 / 29-9-2008 Eddy van den Berg Global-e bv Postbus 83 5126 ZH Gilze Vestiging Gilze Raadhuisstraat 32 5126 CJ Gilze Vestiging Etten-Leur Bredaseweg 73-75 4872 LA Etten-Leur T: 0161-888888

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

Functionaliteit Nooit updaten Gratis upgrades

Functionaliteit Nooit updaten Gratis upgrades Bluenotion heeft een eigen Content Management Systeem ontwikkeld, genaamd Mynotion. Met dit systeem worden naar tevredenheid ongeveer 200 websites beheerd. Functionaliteit De standaard functionaliteit

Nadere informatie