Toelichting LAB website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting LAB website"

Transcriptie

1 Toelichting LAB website Inhoud 1. Inleiding Pagina's (pages) Standaard pagina's Thuispagina Overzichtspagina's Thuispagina Custom Sidebars Berichten (posts) Producten (products) Vacatures (vacancies) Sliders (banners) Menu Vertalingen Pagina's en berichten Widgets Menu's Overige teksten SEO en Google Analytics SEO Google Analytics MailChimp Beveiliging Overzicht gebruikte plugins...15

2 1. Inleiding De website maakt gebruik van het WordPress content management systeem. Meer informatie over WordPress vindt u op Inloggen Om toegang te krijgen tot het beheerscherm van uw website, gaat u naar Op het loginscherm vult u de aan u verstrekte combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord in. Dashboard Nadat u bent ingelogd, komt u op het zogenaamde Dashboard. Dit scherm toont u wat standaard informatie over uw website. Vanuit het Dashboard heeft u via het menu aan de linkerzijde toegang tot de overige delen van het beheerscherm. Navigatiebalk Bovenin het scherm ziet u een navigatiebalk. Deze balk is ook zichbaar op uw website, wanneer u bent ingelogd. Door linksboven op de naam van uw website te klikken, kunt u wisselen tussen het beheerscherm en de publieke zijde van uw website. Rechtsboven in de balk vindt u de knop om uit te loggen. De overige knoppen op de navigatiebalk spreken voor zich. Wanneer u er met de muis over beweegt verschijnt er vanzelf meer informatie. Scherminstellingen en Help Net onder de navigatiebalk ziet u aan de rechterzijde twee tabs: Scherminstellingen en Help. Via Scherminstellingen kunt u bepaalde onderdelen van het betreffende scherm zichtbaar maken of verbergen. Via Help vindt u informatie over het scherm waar u zich bevindt. Beide tabs kunnen derhalve van inhoud verschillen afhankelijk op welke pagina van het beheerscherm u zich bevindt. Beheermenu In het beheerscherm vindt u aan de linkerzijde het hoofdmenu. Via dit menu kunt u de verschillende delen van het beheerscherm benaderen. Deze handleiding beperkt zich tot de belangrijkste onderdelen welke u nodig heeft om uw website te beheren. Niet alle onderdelen van dit menu komen in deze handleiding dus aan bod.

3 2. Pagina s (pages) Ga in het menu naar Pagina s voor een overzicht van de bestaande pagina's. U kunt hier de volgorde van de pagina's gemakkelijk wijzigen door deze te verslepen. Let wel, dit heeft geen effect op het navigatiemenu van de website. Dit kunt u handmatig aanpassen (zie paragraaf 6). Wel is het, mede voor de indexering door Google en andere zoekmachines, een logische paginavolgorde te hanteren, die overeenkomt met de structuur die bezoekers van uw website aantreffen. In het overzicht klikt u op de pagina die u wilt aanpassen, of u klikt bovenin op Nieuwe pagina om een nieuwe pagina toe te voegen. Als eerste vult u de titel van de pagina in. Direct onder de titel ziet u de zogenaamde permalink. Het gearceerde deel is de specifieke permalink van deze pagina, ook wel de slug genoemd. Vanuit het oogpunt van zoekmachines is belangrijk dat deze enigszins overeenkomt met de titel. Indien deze afwijkt, kunt u deze aanpassen door op bewerken te klikken. Let op dat u deze permalink enkel aanpast wanneer u de pagina voor het eerst aan het opzetten bent. Past u deze later aan, dan kunnen bestaande links naar de pagina niet meer werken. Vervolgens ziet u de tekstverwerker, waar u de inhoud van de pagina invoert. U kunt gebruik maken van de beschikbare styling-knoppen om de gewenste opmaak te creëren. Indien u op de laatste knop klikt, verschijnen er nog extra styling-knoppen. Via de knop Media toevoegen kunt u afbeeldingen aan

4 de tekst toevoegen. Rechtsboven kunt u wisselen tussen de visuele tekstbewerker en de html-versie. Als u niet eerder met html heeft gewerkt, kunt u dit gewoon negeren. Direct onder de hoofdtekst kunt u de pagina optimaliseren voor zoekmachines. Voor meer informatie, zie paragraaf 9.1. In de rechterkolom in het blokje Publiceren vindt u informatie over de publicatiestatus en kunt u wijzigingen aan de pagina bekijken en opslaan. In de rechterkolom in het blokje Pagina-attributen vindt u verschillende instellingen. Indien de pagina een dochterpagina is van een andere pagina, kunt u hier onder Hoofd de pagina kiezen waar de pagina onder valt (belangrijk bij detailpagina's). Onder Sjabloon kunt u één van de beschikbare pagina-templates kiezen. De volgende templates zijn beschikbaar: 1. Default template: voor standaardpagina's (zie paragraaf 2.1). 2. Contact: voor pagina's met een Google Map (zie paragraaf 2.2). 3. News: voor de nieuwsoverzichtpagina (zie paragraaf 2.3). 4. Vacancies: voor de vacature-overzichtpagina (zie paragraaf 2.3). Sommige pagina-templates bevatten extra invoer-velden. Deze worden zichtbaar nadat u de paginatemplate heeft gekozen en de pagina heeft opgeslagen. Tot slot kunt u bij Volgorde een bepaald nummer in vullen, waardoor u de volgorde van de pagina's kunt bepalen. Dit kunt u echter ook gemakkelijk doen via het pagina-overzicht, waar u de pagina's gemakkelijk in de gewenste volgorde kunt slepen. Verder in de rechterkolom ziet u het blokje Featured image. Hier kunt u een afbeelding selecteren die op de pagina als hoofdafbeelding wordt gebruikt, links van de paginatitel. Als laatste ziet u het blokje Sidebars. Hiermee kunt u een afwijkende categorie nieuwsberichten tonen. Zie paragraaf 2.5 voor een uitleg hierover. Mogelijk ziet u ook blokken genaamd Custom Fields en Revisions. Custom fields worden enkel gebruikt op de contactpagina. Via revisions kunt u vorige versies van de pagina bekijken en zo eventuele ongewenste wijzigingen ongedaan maken. 2.1 Standaard pagina's De standaardpagina is de standaard weergave voor gewone pagina's. Als u een nieuwe pagina aanmaakt, wordt standaard dit sjabloon geselecteerd. 2.2 Contactpagina Er is één pagina aangemaakt, die gebruik maakt van het Contact-sjabloon. Deze pagina bevat de contactinformatie, een Google Map en een contactformulier. In het blok Custom Fields vindt u een veld genaamd contact-form. Hier staat onder value de shortcode voor het tonen van het contactformulier. Standaard is hier al een shortcode ingevuld. U hoeft deze niet te wijzigen. Het aanpassen van het contactformulier doet u via Contact. Dit wordt echter niet behandeld in deze handleiding. In het blok Custom Fields vindt u tevens een veld genaamd gmap. Hier voert u de shortcode in voor het tonen van de Google Map. Standaard is hier al een shortcode ingevuld. U hoeft deze niet te wijzigen. Het aanpassen van de Google map doet u via Maps. Dit wordt echter niet behandeld in deze handleiding.

5 Tot slot vindt u onder Custom Fields twee velden genaamd -address en contact-address. Hier kunt u het adres en het contactadres wijzigen welke onderaan de pagina worden getoond. Deze velden hoeft u enkel in de hoofdtaal in te vullen. Als u deze wilt vertalen, dan kunt u dit doen via de in paragraaf 8.4 beschreven methode. 2.3 Overzichtspagina's De pagina's voor de nieuwsberichten en vacatures maken gebruik van het news-template respectievelijk het vacancies-template. Deze pagina's tonen een overzicht van de nieuwsberichten/vacatures. U hoeft hier dan ook geen inhoudelijke tekst in te voeren. Enkel de titel en eventueel de SEO-informatie (zie paragraaf 9.3) volstaan. 2.4 Thuispagina De thuispagina kunt u niet via deze weg aanpassen, omdat dit een geheel dynamische pagina is. De inhoud van de thuispagina bestaat uit de banner, recente nieuwsberichten en blokken voor de nieuwsbrief en beide productcategorieën. Wijzigingen aan de thuispagina voert u dus door middels het wijzigen van de banners en het toevoegen van nieuwsberichten. 2.4 Custom Sidebars In de rechterkolom ziet u een blok Sidebars. Hier kunt u voor de optie General Sidebar een andere sidebar kiezen, om zo te bewerkstelligen dat er nieuwsberichten van een specifieke categorie worden getoond. Stap 1: Creëer extra categorieën voor nieuwsberichten (zie hoofdstuk 3). Stap 2: Ga naar Appearance >> Widgets en creëer voor iedere categorie een aparte sidebar. Sleep het blokje Posts by category in de linkerkolom naar elk van deze sidebars en selecteer de betreffende categorie. (Zie afbeelding hieronder.) Stap 3: Ga naar een pagina en selecteer onder General Sidebar de sidebar van de categorie waaruit u de berichten wilt tonen. (Zie afbeelding hiernaast.)

6 3. Berichten (posts) Op diverse plaatsen op de website wordt een overzicht van recente nieuwsberichten getoond. Via de News-pagina kunnen de oudere berichten worden geraadpleegd. Om een nieuw bericht toe te voegen, gaat u in het menu naar Posts. Het bewerkscherm is grotendeels hetzelfde als bij pagina's, alleen kunt u hier ook een categorie selecteren. Standaard bestaat er slechts één categorie, maar u kunt via Categories nieuwe categorieën toevoegen.

7 4. Producten (products) Onder Product vindt u zowel de individuele producten als de productcategorieën. 4.1 Producten Ga in het menu naar Product om de producten te beheren en nieuwe producten toe te voegen. Het bewerkscherm van een product lijkt op dat van een pagina of bericht, maar dan met de extra opties Product highlight en Categories. Onder Product highlight kunt u de gegevens invoeren voor de tabel. Het is raadzaam hierbij een vaste volgorde en benaming van de labels te hanteren. Als Table title geeft u de titel die boven de tabel verschijnt. Klik vervolgens op Add new om een label en bijbehorende waarde in te voeren. Tot slot kiest u onder Categories de categorie waar het product onder valt. U hoeft hier enkel de subcategorie te selecteren (dus niet één van beide hoofdcategorieën Standard products of Custom products).

8 4.2 Productcategorieën In het menu vindt u onder Product ook de optie Category. Hier beheert u de productcategorieën. Om een categorie te wijzigen klikt u op de gewenste categorie. Om een subcategorie toe te voegen, vult u aan de linkerkant onderstaande gegevens in en klikt u op Add new category. 1) De naam van de subcategorie. 2) De slug van het de subcategorie, meestal hetzelfde als de naam. 3) Selecteer de hoofdcategorie waar de subcategorie onder valt. 4) Geef een omschrijving van de subcategorie. Deze wordt op de overzichtspagina als introductietekst weergegeven. 5) Selecteer een thumbnail afbeelding (enkel voor de twee hoofdcategorieën). 6) Selecteer de gewenste taal van de categorie.

9 5. Vacatures (vacancies) Ga in het menu naar Vacancy om de vacatures te beheren en nieuwe vacatures toe te voegen. Het bewerkscherm van een vacature is hetzelfde als dat van een pagina of bericht. Gebruik de Featured image optie om een afbeelding te koppelen, welke op de vacaturepagina als hoofdafbeelding wordt gebruikt, links van de paginatitel.

10 6. Sliders (banners) Op de thuispagina wordt een banner/slider getoond met een afbeelding en tekst. Om deze te wijzigen gaat u in het menu naar Banner. U krijgt nu een overzicht van de bestaande banners. U kunt banners toevoegen, verwijderen of wijzigen op eenzelfde manier als dit werkt bij pagina's en berichten. Ook het vertalen werkt op dezelfde wijze. U voert een titel in, gevolgd door de tekst van de banner. Daaronder voert u het adres in, waarnaar de banner moet verwijzen. Tot slot kiest u rechts een Featured image als bannerafbeelding.

11 7. Menu Ga naar Weergave >> Menu om het navigatiemenu aan te passen. U kunt items toevoegen door deze in de linkerkolom aan te vinken en vervolgens op Aan menu toevoegen te klikken. U kunt kiezen uit pagina's, links of productcategorieën. Via Links kunt u handmatig een websiteadres ingeven. Nadat u een item hebt toegevoegd verschijnt deze in het midden in de Menustructuur en kunt u deze naar de juiste positie slepen. Om het menu als sub-item onder een ander item te plaatsen, sleept u het een beetje naar rechts. Klik op Menu opslaan om de wijzigingen te bewaren. De menu instellingen onderaan kunt u ongewijzigd laten. Vergeet niet na het doorvoeren van wijzigingen op Menu opslaan te klikken, voordat u naar een ander scherm gaat.

12 8. Vertalingen Voor de vertaling wordt gebruikt gemaakt van de WPML plugin. 8.1 Pagina's en berichten Als u naar Pagina's of Berichten gaat, ziet u boven het overzicht het volgende taalmenu: Hier kunt u kiezen om alle pagina's van een bepaalde taal te zien, of alle pagina's van verschillende talen in één overzicht. Ook ziet u een knop Hoe te vertalen welke u naar de website van WPML leidt, waar u meer informatie kunt vinden. De beste manier om uw vertalingen te beheren is direct vanuit de pagina of het bericht. Op de bewerkpagina ziet u bovenaan de rechterkolom het blokje Taal. Dit blok kan iets afwijken van het voorbeeld hier rechts, afhankelijk van de status van de vertalingen. Als u een nieuwe pagina of een nieuw bericht aanmaakt, kunt u enkel daarvoor de taal kiezen. Nadat u het bericht of de pagina heeft opgeslagen, of wanneer u een bestaand bericht/pagina bewerkt, ziet u hier ook de andere talen verschijnen. Wanneer u op het icoontje rechts naast de taal klikt, gaat u naar de versie van het bericht/de pagina in die taal. Zowel in het overzicht als op de bewerkpagina kunt u zien welke vertalingen beschikbaar zijn. Er zijn drie mogelijkheden: Er is nog geen vertaling in deze taal beschikbaar. Klik op het plus-icoon om een vertaling aan te maken. Er is reeds een vertaling in deze taal beschikbaar. Klik op het potlood-icoon om de vertaling te bewerken. Er is reeds een vertaling in deze taal beschikbaar, maar u een aanpassing aan de Nederlandse versie is nog niet doorgevoerd in deze taal. Klik op het pijl-icoon om de vertaling te bewerken. Let op: extra invoervelden, zoals de uitgelichte afbeelding of de extra velden op de thuispagina en detailpagina's dient u voor elke taalvariant apart te vullen. 8.2 Widgets Voor tekst-widgets is een speciale widget beschikbaar, genaamd Multilingual Text. Als u deze widget gebruikt, kunt u kiezen om de ingevoerde tekst te gebruiken voor alle talen of één van de specifieke talen. Als u een tekst wilt invoeren en deze wilt vertalen, maakt u dus voor elke taal een aparte widget aan. Wilt u een tekst invoeren die voor alle talen hetzelfde is, dan hoeft u maar één widget aan te maken. De overige widgets zijn vertaalbaar via de methode beschreven in paragraaf 5.4.

13 8.3 Menu's Voor de vertaling van menu's is een automatische synchronisatie beschikbaar. Ga naar het scherm om het menu te bewerken, zoals beschreven in paragraaf 6. Nadat u het Nederlandstalige menu hebt aangepast en opgeslagen, klikt u rechtsboven op Menu's tussen talen synchroniseren. Hiermee kunt u de menu's in de andere talen automatisch aanpassen. Het scherm toont welke wijzigingen zullen worden doorgevoerd en u kunt deze accepteren of weigeren. U kunt ook handmatig de menu's voor de verschillende talen aanpassen. Hiervoor klikt u rechtsboven op de taal waarvan u het menu wilt aanpassen. Vervolgens bewerkt u het menu op de wijze zoals beschreven in paragraaf Overige teksten Ga onder WPML naar Stringvertaling. U krijgt hier een overzicht van alle losse teksten. Zoek de tekst die u wilt vertalen en klik rechts op vertalingen. Indien een vertaling gereed is, vinkt u het vakje Vertaling is voltooid aan en klikt u op Opslaan. Op deze manier kunt u effectief zoeken naar onvoltooide vertalingen.

14 9. SEO, Google Analytics en MailChimp Voor uitgebreide zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt gebruik gemaakt van de SEO for WordPress by Yoast plugin. Voor Google Analytics wordt gebruik gemaakt van de plugin Google Analyticator. Voor verbinding met uw MailChimp account wordt gebruik gemaakt van de plugin MailChimp. 9.1 SEO Ga naar SEO en klik op Start rondleiding voor een uitleg over de instellingen. Wanneer u een pagina aanmaakt of gaat bewerken ziet u onderaan een aantal pagina-specifieke SEOinstellingen. Daar kunt u ook zien hoe de betreffende pagina in zoekmachines zichtbaar is: U kunt hier de titel en beschrijving aanpassen door deze in de betreffende velden in te vullen. U ziet direct hoe dit er uit komt te zien. 9.2 Google Analytics De Google Analyticator plugin biedt, behalve het koppelen van de website met Google Analytics, ook de mogelijkheid om analytics resultaten direct in WordPress zelf weer te geven. Ga naar Instellingen >> Google Analytics. Er zijn twee opties, met authenticatie (vereist voor het weergeven van analytics resultaten in WordPress zelf), of zonder authenticatie (enkel de analytics hoeft te worden ingevoerd). Let op! Deze plugin dient eerst te worden geactiveerd via het Plugin menu. 9.3 MailChimp Onder Settings >> MailChimp Setup kunt u het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief koppelen aan het gewenste MailChimp account. Volg de aanwijzingen door op uw account in te loggen en de gewenste nieuwsbrief te selecteren.

15 10. Beveiliging WordPress is op zichzelf een veilig CMS. Echter, omdat het populair is en veel wordt gebruikt, is het ook veelvuldig doelwit van hackaanvallen. Onderstaande extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen: 1. Er is geen gebruikersaccount met de naam admin en het is niet mogelijk deze aan te maken. 2. Het beheerdersaccount heeft een sterk wachtwoord. 3. Via het.htaccess bestand zijn enkele bestanden en mappen afgeschermd, zoals wp-includes en wp-config.php. 4. Het bewerken van bestanden via het WordPress CMS is uitgeschakeld. 5. De plugin Wordfence Security is geïnstalleerd. Deze plugin biedt o.a. firewall-bescherming en scant regelmatig de bestanden van WordPress, welke worden vergeleken met de originele bestanden, om zo mogelijke hacks te ontdekken. Tevens stuurt deze plugin notificaties per e- mail wanneer er updates voor beschikbaar zijn of andere beveiligingsrisico s worden ontdekt. Zie voor meer informatie. 6. De plugin Rename wp-config.php schermt het loginscherm van WordPress af, door deze enkel bereikbaar te maken via Pogingen om in te loggen via de standaard url's en worden hierdoor direct geblokkeerd. Hierdoor wordt een extra drempel opgeworpen voor automatische hackaanvallen op uw website. Wat kunt u zelf nog doen? 1. Beschikbare updates voor WordPress en plugins tijdig doorvoeren. Maakt u dan wel altijd eerst een backup van de site (inclusief database)! 2. Zorgen voor sterke wachtwoorden voor alle gebruikeraccounts en FTP-accounts. 3. Niet meer accounts met beheerdersrechten aanmaken dan strikt noodzakelijk. Goed om te weten: Wanneer u binnen 5 minuten meer dan 5 mislukte login-pogingen hebt gedaan, wordt voor de periode van een uur uw toegang tot de website geblokkeerd. Dit gebeurd ook wanneer u probeert in te loggen met een niet-bestaande gebruikersnaam.

16 11. Overzicht gebruikte plugins Hieronder vindt u een overzicht van de gebruikte plugins. Voor elke plugin is aangegeven of deze essentieel is voor het weergeven en functioneren van de website. Admin Menu Editor: Gebruikt om het menu voor de beheerder overzichtelijk te maken door onnodige items te verbergen en bestaande items te herordenen. Niet essentieel Bye Bye Howdy: Vervangt het standaard profielmenu van WordPres door een simpele Uitloggen link. Niet essentieel Categories Images: Voegt de 'uitgelichte afbeelding' functionaliteit toe aan categorieën. Essentieel Contact Form 7 & Contact Form 7 Modules: Functionaliteit voor de contactformulieren. Essentieel Custom Sidebars: Maakt het mogelijk om per pagina een afwijkende zijbar te selecteren en aan te maken. Niet essentieel Address Encode: Codeert adressen in tekst met een simpele codering als bescherming tegen spambots. Niet essentieel Google Analyticator: Voor Google Analytics functionaliteit. Standaard niet geactiveerd Imsanity: Verkleint afbeeldingen bij het uploaden, zodat deze sneller kunnen worden gedownload door bezoekers. Niet essentieel MailChimp: Zorgt voor de koppeling tussen het inschrijfformulier op de website en uw MailChimp account. Essentieel Rename wp-login.php: Extra beveiliging. Niet essentieel Simple Page Ordering: Maakt het gemakkelijker om in WordPress de volgorde van pagina s te veranderen, door deze simpelweg te slepen. Niet essentieel Unattach: Voor een gemakkelijke afbeeldingenbeheer. Niet essentieel Use Google Libraries: Laat de website gebruik maken van veelgebruikte javascript bestanden van de servers van Google, zodat deze niet elke keer van de eigen server worden gelezen. Zorgt er voor dat de website sneller laadt, hetgeen ook positief bijdraagt aan een goed zoekresultaat. Niet essentieel Widget Post by Category: Toont nieuwsberichten in de zijbar afhankelijk van de gekozen categorie. Niet essentieel Wordfence Security: Extra beveiligingsopties. Niet essentieel voor de functionaliteit, wel voor de veiligheid WordPress SEO: Extra SEO instellingen voor een beter zoekresultaat. Niet essentieel, wel belangrijk. WP Google Maps: Om Google Maps weer te geven. Essentieel WPML Multilingual CMS & WPML String Translation: Voor de meertalige functionaliteit. Essentieel

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Tips en voorkomende vragen bij het toevoegen van tekst in een tekstpagina

Tips en voorkomende vragen bij het toevoegen van tekst in een tekstpagina Cathoe bvba Scherminkelstraat 8 8800 Roeselare Tel. +32(0)495-51 55 07 info@cathoe.be BTW: BE 0867.205.437 ING: 385-0017392-92 Algemene handleiding tekstpagina s, menu s & vertaling Belangrijk: Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014

Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Handleiding Webhosting Online Linux Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de dienst 5 2.1 Toegang tot de Zelfservice Cloud 5 2.2 Beginscherm Zelfservice

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding 17 juli 2014

Handleiding 17 juli 2014 Handleiding 17 juli 2014 Inhoudsopgave 1 DASHBOARD & HOOFDMENU... 5 2 ONTWERP AANPASSEN... 7 2.1 ONTWERP OPSLAAN EN TOEPASSEN... 8 2.2 ACHTERGRONDKLEUREN AANPASSEN... 9 2.3 ALGEMENE TEKSTKLEUR EN LETTERTYPE...

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING PAGEUPDATER 4.8

HANDLEIDING PAGEUPDATER 4.8 HANDLEIDING PAGEUPDATER 4.8 AAN DE SLAG, TIPS EN NASLAG LAURENZ WEBSITES & VORMGEVING INHOUD AAN DE SLAG Stap 1 Inloggen...3 Stap 2 Nieuwe pagina maken...3 Stap 3 Kop bewerken...4 Stap 4 Tekst invoegen...4

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Clubwebsite

Handleiding Sportlink Clubwebsite Handleiding Sportlink Clubwebsite Versie 1.6 januari 2009 Sportlink Services Huis ter Heideweg 14 3705 LZ Zeist www.sportlink.nl 1 Inhoud Handleiding Sportlink Clubwebsite 1 Versie 1.4 december 2008 1

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie