Onderhoud van de computer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhoud van de computer:"

Transcriptie

1 Onderhoud van de computer:

2 1. Langzame Pc Inhoudsopgave: 2. Vastlopers 3. Veiligheid in Windows

3 Langzame PC Heeft u ook veel last van een langzaam (opstartend) systeem? Ik ga u helpen om alles weer in orde te maken om uw pc weer op de rails te krijgen. Er kunnen veel dingen zijn waardoor een PC langzaam wordt: Veel overbodige bestanden Veel gefragmenteerde bestanden Verkeerde of verouderde drivers Te hoge temperaturen Te weinig ram geheugen Kapotte hardware Dit zijn voornamelijk de problemen die over het algemeen voorkomen, ik ga ze allemaal behandelen en er een oplossing voor geven. Veel overbodige bestanden De minder ervaren computergebruikers (80% van de bevolking) gebruiken geen schoonmaak programma s omdat ze simpelweg niet weten dat ze bestaan. Weet u wel dat ze bestaan maar weet u niet wat de beste en goede gratis oplossing is? Lees dan maar gauw door! Een gratis en efficiënt programma is bijvoorbeeld CrapCleaner, ook wel bekend als CCleaner. Dit programma schoont alle overbodige Windows bestanden op en repareert fouten uit het register. Tevens kunt u er ook programma s en overbodige Systeemherstelpunten mee verwijderen.

4 Bestanden opschonen: Genoeg gepraat laten we maar eens gaan beginnen. Klik hier om CCleaner te downloaden. Klik op de informatiebar bovenin en klik daarna op Download file (download bestand): Daarna krijgt u dit bericht en klikt u op opslaan (save), daarna selecteert u bureaublad (desktop) en klikt u weer op opslaan (save): De installatie wijst voor zich, dus daar geef ik geen uitleg bij.

5 In CCleaner: In CCleaner aangekomen ziet u dit scherm: En klikt u op schoonmaken, deze functie zal alle overbodige bestanden verwijderen, maar let op: Wilt u uw internet geschiedenis niet verwijderen dan haalt u een vinkje weg bij Geschiedenis en Recentelijk getypte URL s. Zo blijft uw zoekgeschiedenis behouden. Als u het schoonmaken voltooit heeft krijg u een lijst met alle verwijderde bestanden en de grote van het bestand te zien. De eerste keer kan het opschonen wel een aardig tijdje duren omdat er nog nooit zulke bestanden zijn verwijderd. Het is ook aangeraden het schoonmaken 2x achter elkaar uit te voeren. Meestal worden er dan nog een paar bestanden gevonden.

6 Register opschonen: Als u programma s installeert en verwijderd willen er soms nog wel eens overbodige registersleutels achterblijven. Deze kunt u tevens ook verwijderen met CCleaner. Klik daarvoor aan de linkerkant in de kolom op register, en daarna op scan naar problemen. Laat CCleaner open staan (geminimaliseerd) en maak in Mijn Documenten een nieuwe map aan. Noem deze map: CCleaner registerherstelpunten. Ga nu terug naar CCleaner zelf. Klik nu op Herstel geselecteerde problemen..., klik daarna op ja en sla het bestand op in de bovengenoemde map. Daarna kunt u op Herstel alle geselecteerde fouten klikken. Mochten hierna dus opeens foutmeldingen komen bij het opstarten van programma s dan kunt u die wijzigingen weer ongedaan maken door naar de aangemaakte map te gaan met de registerherstelpunten en de laatst aangemaakte daarvan openen. Dan wordt alles weer gereset zoals het was.

7 Opstarten versnellen: Het opstarten wordt voornamelijk belemmert door het aantal programma s dat moet worden opgestart. U kunt de programma s die automatisch opgestart worden uitschakelen zodat het opstarten wordt versnelt. Dit kan zoals u al verwacht met CCleaner onder het kopje Gereedschappen en daarna Opstarten. Om een programma uit te schakelen voor het opstarten drukt u met uw rechtermuisknop op het programma regeltje. Daarna op Schakel uit. Wilt u dat het programma helemaal nooit meer automatisch opstart of werkt het uitschakelen niet. Gebruik dan Waarde verwijderen. Let wel goed op dat u niet de verkeerde dingen uitschakelt, want dan wil het wel eens zo zijn dat uw pc niet meer wil opstarten. Ook is het niet aan te raden om uw virusscanner bij het opstarten uit te schakelen dan bent u namelijk niet meer beveiligd. Als u niet zeker weet welke bestanden u niet en welke u wel mag uitschakelen, Google maar eens op dat bestandje, wordt er dan aangegeven dat het een Windows bestand is dan moet u het niet uitschakelen, maar is het van een programma dan kunt u er voor kiezen om het uit te schakelen. Systeemherstelpunten: Systeemherstelpunten kunnen na een tijdje een hoop ruimte in beslag nemen. Daarom is het verstandig alle herstel punten te verwijderen die ouder zijn dan een week. Zo kunt u als er een ernstige fout in uw systeem zit toch nog terug nog een week terug gaan. U kunt de systeemherstelpunten verwijderen in CCleaner, onder het kopje Gereedschappen en daarna systeemherstelpunten. Door de gewenste systeemherstelpunten te selecteren en op de knop verwijderen te drukken worden de geselecteerde verwijderd.

8 Veel gefragmenteerde bestanden verplaatsen: U moet uw pc zien als een bibliotheek, als u op zoek bent naar een boek dan kijkt u bij de gewenste letter of subcategorie. Als u een boek leent en later weer terugbrengt levert u het in bij de balie. Voor een computer is de balie achter in het alfabet (achter de Z dus). Als u een bestand of programma gebruikt plaatst Windows dus bepaalde bestanden op een lege plek op de harde schijf. Na een tijdje is het hele systeem door elkaar gegooid. Dit kunt u niet zien om even in het mapje Mijn Documenten te kijken, want dan lijkt het of alles nog op zijn plaats staat. Dit is dan dus niet het geval. Nu de vraag: Hoe kunnen we alles op de schijf weer op zijn plaats krijgen?. Hier zijn bepaalde programmatjes voor. We beginnen met die van Windows, dit is een standaard defragmenteerder. Ik ga deze dan ook niet uitgebreid behandelen. Er kleeft wel een heel groot nadeel aan dit programma, het is erg langzaam! Daarom raden wij aan om een andere hieronder besproken defragmenteerder te downloaden. De Windows defragmenteerder kunt u vinden onder: Start Bureau Accessoires Systeemwerkset Schijfdefragmentatie U kunt nu het gewenste station selecteren en door op defragmenteren te drukken wordt de schijf gedefragmenteerd. Alle rode streepjes die u ziet zijn bestanden die verkeerd geplaatst zijn:

9

10 De andere mogelijkheid is Smart Defrag, dit is toch wel een defragmenteerder met veel meer mogelijkheden waarvan ik de meest gebruikte ga uitleggen. U kunt Smart Defrag hier downloaden. U doet gewoon precies hetzelfde als bij de download van CCleaner. Mocht u het toch niet helemaal meer weten dan scrollt u gewoon even terug naar boven daar staat het helemaal uitgelegd. Als u Smart Defrag heeft gedownload en geïnstalleerd heeft, open dan Smart Defrag. U krijgt dan dit beeld te zien: Doormiddel van vinkjes voor de schijven te zetten kunt u bepalen welke schijven u wilt defragmenteren.

11 U moet beginnen met Defrag Only, dat doet u een paar dagen achter elkaar (1x per dag). Daarna schakelt u over naar Fast Optimize, dat doet u 3 dagen achter elkaar en als laatste schakelt u over naar Deep Optimize en blijft u deze 1x in de 2 dagen gebruiken: Zo wordt uw computer steeds sneller en beter gedefragmenteerd. U zal vooral prestatiewinst gaan voelen met het openen van programma s en grote bestanden. Tevens kunt u onder het kopje Auto Defrag instellen dat wanneer uw computer minder dan % in gebruik is er automatisch bestanden worden gedefragmenteerd. Onder het kopje Schedule kunt u een automatische taak instellen zodat er automatisch wordt gedefragmenteerd op een bepaalde tijd. Zo hoeft u nergens meer op te letten en gaat het helemaal op de automatische piloot. PC sluit langzaam af: Sluit uw pc ook zo langzaam af? Dat kan komen doordat sommige processen in windows niet goed kunnen afsluiten. Dit vertraagt het afsluiten aanzienlijk. Er is een heel simpel programmaatje wat dit irritante probleem snel oplost. Hier kunt u dat programmatje downloaden.

12 Vastlopers: Loopt uw pc regelmatig vast? En weet u niet waar het aan ligt? Dan ga ik proberen doormiddel van schema s en programma s te kijken wat de oplossing van uw systeem is. Soms wil de pc niet eens opstarten. De PC start niet op: Het belangrijkste is om even in de pc kast te duiken en kijken of alle ventilatoren draaien (die dingen zitten er niets voor niets). Mocht er 1 tje niet draaien zou oververhitting het probleem kunnen zijn. Waar u ook naar moet kijken is of er veel stof in het systeem zit. Zo ja, koop dan een bus perslucht in de pc winkel. Deze kost ongeveer 10 euro. Probeer het systeem niet met een stofzuiger aan de binnenkant schoon te maken. Een stofzuiger ontwikkeld namelijk statische elektriciteit. Dit is heel schadelijk voor de hardware in de pc. Ook een mens draagt statische elektriciteit bij zich. U kunt zich ontladen door de aarding van een stopcontact vast te pakken, is er geen aarding in de buurt dan kunt u zich ook ontladen aan de verwarming (pak hem wel vast bij de buizen waar geen verf op zit, mocht uw verwarming kunststof buizen hebben, dan kunt u ook nog een kraan vastpakken om u te ontladen). Soms wil ook het ram geheugen er wel eens brui aan geven. U kunt controleren of het nog naar behoren werkt met een geheugencheck. Ik beveel vooral MemTest86+ aan, die kunt u hier downloaden. Inmiddels heeft u het downloaden wel al onder de knie. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is het programmatje branden op een cd of het simpelst een USB-stick. Krijgt u een foutmelding tijdens de test dan is er een module kapot. U kunt de modules makkelijk verwijderen en of installeren, test ze allemaal apart totdat u degene heeft die de fout veroorzaakt. Plaats alle goede modules weer terug en dan zou uw pc weer gewoon moeten opstarten. Ram geheugen:

13 De harde schijf: Ook de harde schijf in een pc gaat wel eens kapot. Als een harde schijf kapot gaat dan wil de PC natuurlijk ook niet meer opstarten. U kunt uw harde schijf testen d.m.v. de Hitachi schijfcontrole. Mocht uw harde schijf inderdaad fouten vertonen dan kunt u het beste een nieuwe schijf kopen want met die oude valt niets meer mee te doen. Foutmeldingen tijdens het opstarten. Een veel gehoorde foutmelding is de MBR (Master Boot Record) corrupt. U kunt dit probleem herstellen met de windows cd. Doe de cd in uw dvd brander en start de computer op. Als u in het installatiescherm bent aangekomen kunt u op R drukken. Dan krijgt u een commando scherm. Typ daarin fixmbr. En start uw computer opnieuw op. Als het goed is gegaan zou de pc nu wel weer moeten opstarten. Een andere veelgehoorde foutmelding is de NTLDR ontbreekt. Dit betekend dat er een fout is in de Boot Loader van Windows. Start wederom de Windows cd op en zorg dat u weer in het commando scherm komt. Dit is het commando: Copy (stationsletter van Windows):\i386\ntldr c:

14 Foutmeldingen in windows: Start uw computer wel op maar krijgt u foutmeldingen zodra u met windows aan de gang gaat? Dan moet u eerst proberen vast te stellen waar de fout in het systeem zit. Dit kunt u doen door te bepalen wanneer er een foutmelding komt. Crash bij: Videobewerken Processor is kapot of wordt te heet, dit kan je controleren met Speedfan. Ligt de temperatuur hoger dan de 60graden dan is warmte waarschijnlijk het probleem. Gamen Dan is of de videokaart kapot of als u een passief gekoelde (met koelblok zonder ventilator) videokaart heeft dan kan het wel eens aan de temperaturen liggen. d.m.v. Everest kun je controleren welke videokaart je hebt en dan kan je via Google wel aan de drivers komen. Installeer ook de tool mee waarmee je de temperatuur van je videokaart kan controleren. Mocht de temperatuur boven de 80graden komen, dan kan het wel eens een hitteprobleem zijn. De harde schijf Ook de harde schijf in een pc gaat wel eens kapot. Als een harde schijf kapot gaat dan wil de PC natuurlijk ook niet meer opstarten. U kunt uw harde schijf testen d.m.v. de Hitachi schijfcontrole. Mocht uw harde schijf inderdaad fouten vertonen dan kunt u het beste een nieuwe schijf kopen want met die oude valt niets meer mee te doen. Een andere oorzaak kan zijn dat je foutieve drivers in je systeem hebt zitten. Deinstalleer alle drivers van de apparaten die u zelf heeft geïnstalleerd. Als het goed is zou alles na een volledige driver herinstallatie, weer alles in orde moeten zijn.

15 Op deze pagina vindt u het onderzoeksschema:

16 Veiligheid in Windows: Tegenwoordig gaat iedereen steeds meer downloaden en er wordt ook heel veel gedownload. Terecht, het wordt steeds leuker, leuke websites, gratis online games enz. Maar er is ook een groep mensen die het voor de rest willen bederven. De zogenaamde hackers, deze mensen proberen via hun computer in te breken op die van u. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan bankgegevens, belangrijke wachtwoorden en privé informatie komen. U hebt natuurlijk liever niet dat zulke mensen bij uw privé bestanden komen. Ik ga u een paar tips geven zodat u veilig het web op kan gaan. Antivirus: Het belangrijkste voor veilig het internet op kunnen gaan is een antivirus. Ik zet hieronder de gratis en betaalde antivirus neer. Gratis: Avira Antivir Personal AVG Antivirus Free Edition Avast Home Edition Comodo Internet Security BitDefender Free Edition

17 Avira Antivir Personal: (gold award) Avira Antivir Personal is een zeer goede antivirus. Deze scanner bied een on-demand scanner die u zelf kunt uitvoeren en een Guard scanner. De Tevens is deze antivirus heel licht en belemmert hij het opstarten niet tot niet merkbaar. De on-demand scanner is een hele snelle scanner in vergelijking met de andere paketten en scant ook nog op rootkits, spyware en adware. Een prima antivirus dus!

18 AVG Anti-Virus Free: Een virusscanner de ook een on-demand en een Guard scanner aan boord heeft. De scansnelheid ligt toch echt wat aan de lage kant. Daar komt nog bij dat deze scanner alleen maar virussen en spyware vindt. Rootkits en malware laat hij gewoon links liggen. Toch wel jammer van AVG. Een voordeeltje is dan weer dat AVG een Security Toolbar in de browser heeft zitten. Hiermee kunt u zien of de website die u bezoekt schadelijke software bevat. Daarentegen bevat AVG wel een scanner zodat alle virussen niet via de op uw pc kunnen komen.

19 Avast Home Edition: Een prima virusscanner die een beetje weg heeft van een muziekspeler. Door op de grote play knop te drukken start u de on-demand scanner, er is ook een Guard scanner en een scanner aan boord. Voor particulier gebruik is Avast gratis. Deze scanner heeft een redelijk snelle scantijd. Hoewel Avira nog altijd sneller blijft. Verder maakt Avast een volwassen indruk als ik kijk naar de resultaten. (gevonden virussen)

20

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Uw PC weer in topconditie!

Uw PC weer in topconditie! Uw PC weer in topconditie! Om uw PC weer in topconditie te krijgen kunt u een aantal maatregelen nemen. De belangrijkste staan hieronder aangegeven. Ik ben uitgegaan van Windows 7, simpelweg omdat ik dat

Nadere informatie

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud

B-Sign SpeedUp Versie 1.2. Inhoud Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Programma s verwijderen....4 Clean Browser...5 Clean Register...6 Schijf defragmentatie...11 Regcure...12 Software...15 Eind...16 Tip: Maak een back-up van uw computer.

Nadere informatie

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan Voorwoord Mensen klagen vaak over de snelheid van hun computer. Dit is het gevolg van het niet systematisch onderhouden ervan. Foto s, video s en programma s worden gedownload, geïnstalleerd en na een

Nadere informatie

Werken met antispyware-en kuissoftware

Werken met antispyware-en kuissoftware Gebruik de bladwijzers PC-pro Bruno Draulans www.pc-pro.be info@pc-pro.be Werken met antispyware-en kuissoftware Inleiding Malwarebytes Spybot:search and destroy Ccleaner Inleiding Wanneer je een programma

Nadere informatie

System Speedup. Snel aan de slag

System Speedup. Snel aan de slag System Speedup Snel aan de slag 1. Productinformatie Avira System Speedup is een optimalisatie- en reparatiehulpprogramma, bedoeld om de prestaties van uw computer te verbeteren. 1.1 Functies U kunt eenvoudig

Nadere informatie

WinMens conversie & Boekhouding conversie

WinMens conversie & Boekhouding conversie WinMens conversie & Boekhouding conversie WinMens heeft een compleet nieuwe motor gekregen, (http://www.winmens.nl/winmensado.html) daarom moeten de data van WinMens en de boekhouding overgezet worden

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN

ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN ZES TIPS OM JE WINDOWS PC TE VERSNELLEN Samenvatting:Wil je meer snelheid? Deze tips helpen je het onderste uit de kan te halen van elke pc die Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 draait. Door Adrian

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties.

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties. Wekelijks onderhoud van Windows. Het is goed gebruik om eens per week wat aan onderhoud te doen, om te voorkomen dat Windows wat trager wordt en om te kijken of er soms ongerechtigheden in de PC geslopen

Nadere informatie

Subject: Backups en Beestjes

Subject: Backups en Beestjes Voorwoord voor Back-ups en Beestjes. Het werken met up-to-date data en informatie is belangrijk. Mensen en bedrijven wagen het er niet op dat al hun data verloren gaat aan craches, virussen en andere soorten

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 Inhoudsopgave 1.Ccleaner... 3/4 1.1.Ccleaner downloaden... 5/7 1.2.Ccleaner installeren... 6/13 1.3.Ccleaner gebruiken...

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE. Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get it now

AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE. Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get it now AVG ANTIVIRUS NIEUWE INSTALLATIE OF UPGRADE NAAR VERSIE 8.0 FREE VOORBEREIDING : INSTALLATIEBESTAND DOWNLOADEN Surf naar http://free.grisoft.com/ Klik in het linkse vak Basic protection op de knop Get

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Aanpassingen MSConfig

Aanpassingen MSConfig Aanpassingen MSConfig Met het programma MSConfig is het mogelijk om alle programma's welke tijdens het opstarten van Windows worden geladen te analyseren en desnoods te verwijderen. Dit bespaart u veel

Nadere informatie

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Update mei 2015 Avast info Avast antivirus verwijderd omrek.exe uit de Winver directory (map) zodat Winver niet meer goed werkt.

Nadere informatie

Herstelfuncties van Windows

Herstelfuncties van Windows Herstelfuncties van Windows Wanneer uw pc om een of andere reden plotseling niet goed meer werkt, is Systeemherstel vaak de aangewezen methode om het probleem snel op te lossen. Systeemherstel werkt echter

Nadere informatie

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer

Computer-onderhoud 18-2-2015. Agenda Echt schoonmaken. Echt schoonmaken. Partitioneren. Schijforganisatie. Beperkte mogelijkheden via schijfbeheer Computer-onderhoud Agenda Echt schoonmaken Schijforganisatie; partities Opruimen Verdere opruiming Presentatie Mathieu Geelen Defragmentatie!? Backup 1 2 Echt schoonmaken Partitioneren Beperkte mogelijkheden

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Handleiding pc bouwen.

Handleiding pc bouwen. Handleiding pc bouwen. Versie:2.0 Naam: Maarten van Dijk Klas: 3I317P Datum: 10-02-2008 Inhoudsopgave VOORWOORD.... 3 1. INLEIDING... 4 2.1 HOE ZET IK DE ONDERDELEN IN DE KAST?... 5 2.2 WINDOWS EN OVERIGE

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt niet ondersteund.

Nadere informatie

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10)

5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) 5 klusjes voor een snelle pc (Windows 10) Het opschonen van de computer is tegenwoordig snel geklaard. Met deze vijf tips is de pc in een wip netjes opgeruimd en meestal ook wat sneller! Waar zijn die

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 2... Hoe in alle veiligheid surfen Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen 2 Een veilige computer moet gebruik maken van een goede virusscanner. Voor

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple.

Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple. Stappenplan SnelStart op OSX (Apple): Pagina 1 van 23 Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple. Als u de stappen volgt zoals hier aangegeven

Nadere informatie

Avast een goede gratis virusscanner.

Avast een goede gratis virusscanner. Avast een goede gratis virusscanner. Handleiding van Auteur: profpc September 2007 handleiding: Avast een goede gratis virusscanner. Tegenwoordig is een virusscanner onmisbaar als je het internet op gaat.

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding

2. Installatie Welp op een PC met internet verbinding 1. Welp installeren Welp wordt vanaf internet geïnstalleerd op een PC met een van de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8. Welp kun je installeren vanaf de NJBB

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Drivers van het internet op je computer installeren

Drivers van het internet op je computer installeren Drivers van het internet op je computer installeren 1 Drivers van het internet op je computer installeren Op de websites van de verschillende fabrikanten kan je drivers terug vinden van al hun producten.

Nadere informatie

CCleaner. Handleiding van Helpmij.nl

CCleaner. Handleiding van Helpmij.nl CCleaner Handleiding van Auteur: James007 April 2008 Nieuwe versie 4/10/'07 CCleaner is een heel bekend onderhoudsprogramma voor zowel Windows XP als Windows Vista. Het geeft de mogelijkheid om onnodige

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Beginnersles 2 Computerles Windows 7

Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Ik geef hier nogmaals een overzicht van de belangrijkste Toets-Combinaties: (Ik gebruik ze al jaren, en heb daar veel gemak van ) Ctrl + A = Selecteren Ctrl + C = Kopiëren

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer.

De Windows 8 Upgrade is níét te installeren als nieuw product: Er moet een legitieme, werkende Windows-versie aanwezig zijn op de computer. Stappenplan installeren Windows 8 Door HCC in samenwerking met Kick de Wolff (zie www.hcchaaglanden.nl/w8 voor zijn uitgebreide versie en meer informatie en adviezen over de Upgrade Windows 8). Snel van

Nadere informatie

COMPUTERONDERHOUD ADVANCED SYSTEM CARE (avc): POETSVROUW én KLUSJESMAN Een handleiding

COMPUTERONDERHOUD ADVANCED SYSTEM CARE (avc): POETSVROUW én KLUSJESMAN Een handleiding COMPUTERONDERHOUD ADVANCED SYSTEM CARE (avc): POETSVROUW én KLUSJESMAN Een handleiding Em. Prof. Walter Leirman Om allerlei redenen begint onze computer op de duur nukken te vertonen: traag werken, sommige

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden.

Deel 1 Stap 1: Klik op de downloadlink om uw persoonlijke versie van de software te downloaden. GfK Internet Monitor installatie en inschakelen op Windows XP, Vista, 7 & 8 Voor deelname aan de GfK Internet Monitor is het volgende nodig: - Computer: Desktop (PC) of laptop - Besturingssysteem: Windows

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

14 tips om windows 7 sneller te maken

14 tips om windows 7 sneller te maken 14 tips om windows 7 sneller te maken De vrije ruimte op uw vaste schijf én in het werkgeheugen is van grote invloed op de prestaties van uw systeem. Ook een 'Solid State Disk' kan voor een enorme prestatieboom

Nadere informatie

Drupal 7 website op PC installeren

Drupal 7 website op PC installeren Installeren van een Drupal7 website op een PC bestaat uit volgende stappen Installatie van xampp installatie van een server op PC. Een databank installeren. Downloaden van: Drupal7 installatie van Drupal

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac

4+2+3 tips om een Mac sneller te maken. The Ten Commandments for an Fast Mac The Ten Commandments for an Fast Mac Als je een iets oudere Mac bezit, die trager en langzaam is geworden door verloop van tijd dan zijn er enkele eenvoudige tips die ervoor kunnen zorgen dat je Mac weer

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep

Veel gestelde vragen over de website kerkomroep Veel gestelde vragen over de website kerkomroep 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Installatie sikn speler...3 Problemen bij installatie sikn speler?...4 Installatie Audiospeler overige browsers...6 Vind

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop

Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Handleiding instellen scanner i.c.m. de webshop Met deze handleiding installeert u de bestelscanner voor het gebruik met onze webshop. U heeft nodig: 1. handleiding voor het downloaden van bestanden. 2.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender

Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender BitDefender / Editions Profil Opstart / reddinsschijf 1/5 Gebruiksaanwijzing van de reddingsschijf van BitDefender Met de reddingsschijf van BitDefender kunt u uw geinfecteerde harde schijf scannen en

Nadere informatie

OrganisationConnect your webbased telephone center

OrganisationConnect your webbased telephone center Dit is de handleiding voor de Windows client voor OrganisationConnect versie 2.1. [1/10] Voys Telcom Inhoudsopgave 1 Het installeren/upgraden van de OrganisationConnect Windows client... 3 2 Het starten

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af?

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? 1 van 6 Doet uw computer ineens anders dan normaal? Verschijnen er willekeurig internetschermen of pop-ups in beeld, waarvan

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

V I R U S S E N versie 1f 19 juni 2013 Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6

V I R U S S E N versie 1f 19 juni 2013 Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 V I R U S S E N versie 1f 19 juni 2013 Deel 1 Verslag Virus Deel 2 Software virusscanner met gebruiksaanwijzing Deel 3 Online virusscanners Deel 4 Help, ik heb het Politievirus! Deel 5 Virusscanner testen

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is. Leerkrachten

Les 2 ... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is. Leerkrachten Les 2... Hoe in alle veiligheid surfen. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom?

Nadere informatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie

PIXresizer. Deel 1 Installatie PIXresizer Deel 1 Installatie Als je via onderstaande link geen onmiddellijke download kan doen gaan we het programma eerst opslaan in een nieuw aangemaakte map op een drive naar keuze. Ik heb hiervoor

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank

Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Instructie Inloggen op Mijn a.s.r. Bank Problemen met inloggen? Wij helpen u graag! Stappenplan inloggen Stap 1: Ga naar www.asr.nl Stap 2: Klik rechts bovenin het scherm op de tekst inloggen. Stap 3:

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

Andere website van Smidtman internet Marketing.

Andere website van Smidtman internet Marketing. Copyright 2009: Smidtman Internet Marketing Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande toestemming van Smidtman Internet marketing verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van fotokopie,

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet.

Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Handleiding inloggen http://remote.ggnet.nl Deze handleiding beschrijft hoe u kunt inloggen middels http://remote.ggnet.nl vanaf een locatie buiten GGNet. Inhoudsopgave: 2 Inlogprocedure 7 Bijlagen 7 Bijlage

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC?

Kijk eerst in Computer (Mijn Computer) van je werkplek. Welke stationsletters zie je op de PC? Korte omschrijving van dit practicum We zullen spelenderwijze ervaren wat enkele van de virtualisatietechnieken inhouden. We gaan aan de slag met een freeware applicatie voor het aanbieden van een gevirtualiseerde

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien hoe je een programma in de firewall moet blokkeren en hoe je een computer beveiligd tegen Spyware wat het is en wie het gebruiken. Ook laat ik een lijstje zien van

Nadere informatie