Onderhoud van de computer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhoud van de computer:"

Transcriptie

1 Onderhoud van de computer:

2 1. Langzame Pc Inhoudsopgave: 2. Vastlopers 3. Veiligheid in Windows

3 Langzame PC Heeft u ook veel last van een langzaam (opstartend) systeem? Ik ga u helpen om alles weer in orde te maken om uw pc weer op de rails te krijgen. Er kunnen veel dingen zijn waardoor een PC langzaam wordt: Veel overbodige bestanden Veel gefragmenteerde bestanden Verkeerde of verouderde drivers Te hoge temperaturen Te weinig ram geheugen Kapotte hardware Dit zijn voornamelijk de problemen die over het algemeen voorkomen, ik ga ze allemaal behandelen en er een oplossing voor geven. Veel overbodige bestanden De minder ervaren computergebruikers (80% van de bevolking) gebruiken geen schoonmaak programma s omdat ze simpelweg niet weten dat ze bestaan. Weet u wel dat ze bestaan maar weet u niet wat de beste en goede gratis oplossing is? Lees dan maar gauw door! Een gratis en efficiënt programma is bijvoorbeeld CrapCleaner, ook wel bekend als CCleaner. Dit programma schoont alle overbodige Windows bestanden op en repareert fouten uit het register. Tevens kunt u er ook programma s en overbodige Systeemherstelpunten mee verwijderen.

4 Bestanden opschonen: Genoeg gepraat laten we maar eens gaan beginnen. Klik hier om CCleaner te downloaden. Klik op de informatiebar bovenin en klik daarna op Download file (download bestand): Daarna krijgt u dit bericht en klikt u op opslaan (save), daarna selecteert u bureaublad (desktop) en klikt u weer op opslaan (save): De installatie wijst voor zich, dus daar geef ik geen uitleg bij.

5 In CCleaner: In CCleaner aangekomen ziet u dit scherm: En klikt u op schoonmaken, deze functie zal alle overbodige bestanden verwijderen, maar let op: Wilt u uw internet geschiedenis niet verwijderen dan haalt u een vinkje weg bij Geschiedenis en Recentelijk getypte URL s. Zo blijft uw zoekgeschiedenis behouden. Als u het schoonmaken voltooit heeft krijg u een lijst met alle verwijderde bestanden en de grote van het bestand te zien. De eerste keer kan het opschonen wel een aardig tijdje duren omdat er nog nooit zulke bestanden zijn verwijderd. Het is ook aangeraden het schoonmaken 2x achter elkaar uit te voeren. Meestal worden er dan nog een paar bestanden gevonden.

6 Register opschonen: Als u programma s installeert en verwijderd willen er soms nog wel eens overbodige registersleutels achterblijven. Deze kunt u tevens ook verwijderen met CCleaner. Klik daarvoor aan de linkerkant in de kolom op register, en daarna op scan naar problemen. Laat CCleaner open staan (geminimaliseerd) en maak in Mijn Documenten een nieuwe map aan. Noem deze map: CCleaner registerherstelpunten. Ga nu terug naar CCleaner zelf. Klik nu op Herstel geselecteerde problemen..., klik daarna op ja en sla het bestand op in de bovengenoemde map. Daarna kunt u op Herstel alle geselecteerde fouten klikken. Mochten hierna dus opeens foutmeldingen komen bij het opstarten van programma s dan kunt u die wijzigingen weer ongedaan maken door naar de aangemaakte map te gaan met de registerherstelpunten en de laatst aangemaakte daarvan openen. Dan wordt alles weer gereset zoals het was.

7 Opstarten versnellen: Het opstarten wordt voornamelijk belemmert door het aantal programma s dat moet worden opgestart. U kunt de programma s die automatisch opgestart worden uitschakelen zodat het opstarten wordt versnelt. Dit kan zoals u al verwacht met CCleaner onder het kopje Gereedschappen en daarna Opstarten. Om een programma uit te schakelen voor het opstarten drukt u met uw rechtermuisknop op het programma regeltje. Daarna op Schakel uit. Wilt u dat het programma helemaal nooit meer automatisch opstart of werkt het uitschakelen niet. Gebruik dan Waarde verwijderen. Let wel goed op dat u niet de verkeerde dingen uitschakelt, want dan wil het wel eens zo zijn dat uw pc niet meer wil opstarten. Ook is het niet aan te raden om uw virusscanner bij het opstarten uit te schakelen dan bent u namelijk niet meer beveiligd. Als u niet zeker weet welke bestanden u niet en welke u wel mag uitschakelen, Google maar eens op dat bestandje, wordt er dan aangegeven dat het een Windows bestand is dan moet u het niet uitschakelen, maar is het van een programma dan kunt u er voor kiezen om het uit te schakelen. Systeemherstelpunten: Systeemherstelpunten kunnen na een tijdje een hoop ruimte in beslag nemen. Daarom is het verstandig alle herstel punten te verwijderen die ouder zijn dan een week. Zo kunt u als er een ernstige fout in uw systeem zit toch nog terug nog een week terug gaan. U kunt de systeemherstelpunten verwijderen in CCleaner, onder het kopje Gereedschappen en daarna systeemherstelpunten. Door de gewenste systeemherstelpunten te selecteren en op de knop verwijderen te drukken worden de geselecteerde verwijderd.

8 Veel gefragmenteerde bestanden verplaatsen: U moet uw pc zien als een bibliotheek, als u op zoek bent naar een boek dan kijkt u bij de gewenste letter of subcategorie. Als u een boek leent en later weer terugbrengt levert u het in bij de balie. Voor een computer is de balie achter in het alfabet (achter de Z dus). Als u een bestand of programma gebruikt plaatst Windows dus bepaalde bestanden op een lege plek op de harde schijf. Na een tijdje is het hele systeem door elkaar gegooid. Dit kunt u niet zien om even in het mapje Mijn Documenten te kijken, want dan lijkt het of alles nog op zijn plaats staat. Dit is dan dus niet het geval. Nu de vraag: Hoe kunnen we alles op de schijf weer op zijn plaats krijgen?. Hier zijn bepaalde programmatjes voor. We beginnen met die van Windows, dit is een standaard defragmenteerder. Ik ga deze dan ook niet uitgebreid behandelen. Er kleeft wel een heel groot nadeel aan dit programma, het is erg langzaam! Daarom raden wij aan om een andere hieronder besproken defragmenteerder te downloaden. De Windows defragmenteerder kunt u vinden onder: Start Bureau Accessoires Systeemwerkset Schijfdefragmentatie U kunt nu het gewenste station selecteren en door op defragmenteren te drukken wordt de schijf gedefragmenteerd. Alle rode streepjes die u ziet zijn bestanden die verkeerd geplaatst zijn:

9

10 De andere mogelijkheid is Smart Defrag, dit is toch wel een defragmenteerder met veel meer mogelijkheden waarvan ik de meest gebruikte ga uitleggen. U kunt Smart Defrag hier downloaden. U doet gewoon precies hetzelfde als bij de download van CCleaner. Mocht u het toch niet helemaal meer weten dan scrollt u gewoon even terug naar boven daar staat het helemaal uitgelegd. Als u Smart Defrag heeft gedownload en geïnstalleerd heeft, open dan Smart Defrag. U krijgt dan dit beeld te zien: Doormiddel van vinkjes voor de schijven te zetten kunt u bepalen welke schijven u wilt defragmenteren.

11 U moet beginnen met Defrag Only, dat doet u een paar dagen achter elkaar (1x per dag). Daarna schakelt u over naar Fast Optimize, dat doet u 3 dagen achter elkaar en als laatste schakelt u over naar Deep Optimize en blijft u deze 1x in de 2 dagen gebruiken: Zo wordt uw computer steeds sneller en beter gedefragmenteerd. U zal vooral prestatiewinst gaan voelen met het openen van programma s en grote bestanden. Tevens kunt u onder het kopje Auto Defrag instellen dat wanneer uw computer minder dan % in gebruik is er automatisch bestanden worden gedefragmenteerd. Onder het kopje Schedule kunt u een automatische taak instellen zodat er automatisch wordt gedefragmenteerd op een bepaalde tijd. Zo hoeft u nergens meer op te letten en gaat het helemaal op de automatische piloot. PC sluit langzaam af: Sluit uw pc ook zo langzaam af? Dat kan komen doordat sommige processen in windows niet goed kunnen afsluiten. Dit vertraagt het afsluiten aanzienlijk. Er is een heel simpel programmaatje wat dit irritante probleem snel oplost. Hier kunt u dat programmatje downloaden.

12 Vastlopers: Loopt uw pc regelmatig vast? En weet u niet waar het aan ligt? Dan ga ik proberen doormiddel van schema s en programma s te kijken wat de oplossing van uw systeem is. Soms wil de pc niet eens opstarten. De PC start niet op: Het belangrijkste is om even in de pc kast te duiken en kijken of alle ventilatoren draaien (die dingen zitten er niets voor niets). Mocht er 1 tje niet draaien zou oververhitting het probleem kunnen zijn. Waar u ook naar moet kijken is of er veel stof in het systeem zit. Zo ja, koop dan een bus perslucht in de pc winkel. Deze kost ongeveer 10 euro. Probeer het systeem niet met een stofzuiger aan de binnenkant schoon te maken. Een stofzuiger ontwikkeld namelijk statische elektriciteit. Dit is heel schadelijk voor de hardware in de pc. Ook een mens draagt statische elektriciteit bij zich. U kunt zich ontladen door de aarding van een stopcontact vast te pakken, is er geen aarding in de buurt dan kunt u zich ook ontladen aan de verwarming (pak hem wel vast bij de buizen waar geen verf op zit, mocht uw verwarming kunststof buizen hebben, dan kunt u ook nog een kraan vastpakken om u te ontladen). Soms wil ook het ram geheugen er wel eens brui aan geven. U kunt controleren of het nog naar behoren werkt met een geheugencheck. Ik beveel vooral MemTest86+ aan, die kunt u hier downloaden. Inmiddels heeft u het downloaden wel al onder de knie. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is het programmatje branden op een cd of het simpelst een USB-stick. Krijgt u een foutmelding tijdens de test dan is er een module kapot. U kunt de modules makkelijk verwijderen en of installeren, test ze allemaal apart totdat u degene heeft die de fout veroorzaakt. Plaats alle goede modules weer terug en dan zou uw pc weer gewoon moeten opstarten. Ram geheugen:

13 De harde schijf: Ook de harde schijf in een pc gaat wel eens kapot. Als een harde schijf kapot gaat dan wil de PC natuurlijk ook niet meer opstarten. U kunt uw harde schijf testen d.m.v. de Hitachi schijfcontrole. Mocht uw harde schijf inderdaad fouten vertonen dan kunt u het beste een nieuwe schijf kopen want met die oude valt niets meer mee te doen. Foutmeldingen tijdens het opstarten. Een veel gehoorde foutmelding is de MBR (Master Boot Record) corrupt. U kunt dit probleem herstellen met de windows cd. Doe de cd in uw dvd brander en start de computer op. Als u in het installatiescherm bent aangekomen kunt u op R drukken. Dan krijgt u een commando scherm. Typ daarin fixmbr. En start uw computer opnieuw op. Als het goed is gegaan zou de pc nu wel weer moeten opstarten. Een andere veelgehoorde foutmelding is de NTLDR ontbreekt. Dit betekend dat er een fout is in de Boot Loader van Windows. Start wederom de Windows cd op en zorg dat u weer in het commando scherm komt. Dit is het commando: Copy (stationsletter van Windows):\i386\ntldr c:

14 Foutmeldingen in windows: Start uw computer wel op maar krijgt u foutmeldingen zodra u met windows aan de gang gaat? Dan moet u eerst proberen vast te stellen waar de fout in het systeem zit. Dit kunt u doen door te bepalen wanneer er een foutmelding komt. Crash bij: Videobewerken Processor is kapot of wordt te heet, dit kan je controleren met Speedfan. Ligt de temperatuur hoger dan de 60graden dan is warmte waarschijnlijk het probleem. Gamen Dan is of de videokaart kapot of als u een passief gekoelde (met koelblok zonder ventilator) videokaart heeft dan kan het wel eens aan de temperaturen liggen. d.m.v. Everest kun je controleren welke videokaart je hebt en dan kan je via Google wel aan de drivers komen. Installeer ook de tool mee waarmee je de temperatuur van je videokaart kan controleren. Mocht de temperatuur boven de 80graden komen, dan kan het wel eens een hitteprobleem zijn. De harde schijf Ook de harde schijf in een pc gaat wel eens kapot. Als een harde schijf kapot gaat dan wil de PC natuurlijk ook niet meer opstarten. U kunt uw harde schijf testen d.m.v. de Hitachi schijfcontrole. Mocht uw harde schijf inderdaad fouten vertonen dan kunt u het beste een nieuwe schijf kopen want met die oude valt niets meer mee te doen. Een andere oorzaak kan zijn dat je foutieve drivers in je systeem hebt zitten. Deinstalleer alle drivers van de apparaten die u zelf heeft geïnstalleerd. Als het goed is zou alles na een volledige driver herinstallatie, weer alles in orde moeten zijn.

15 Op deze pagina vindt u het onderzoeksschema:

16 Veiligheid in Windows: Tegenwoordig gaat iedereen steeds meer downloaden en er wordt ook heel veel gedownload. Terecht, het wordt steeds leuker, leuke websites, gratis online games enz. Maar er is ook een groep mensen die het voor de rest willen bederven. De zogenaamde hackers, deze mensen proberen via hun computer in te breken op die van u. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan bankgegevens, belangrijke wachtwoorden en privé informatie komen. U hebt natuurlijk liever niet dat zulke mensen bij uw privé bestanden komen. Ik ga u een paar tips geven zodat u veilig het web op kan gaan. Antivirus: Het belangrijkste voor veilig het internet op kunnen gaan is een antivirus. Ik zet hieronder de gratis en betaalde antivirus neer. Gratis: Avira Antivir Personal AVG Antivirus Free Edition Avast Home Edition Comodo Internet Security BitDefender Free Edition

17 Avira Antivir Personal: (gold award) Avira Antivir Personal is een zeer goede antivirus. Deze scanner bied een on-demand scanner die u zelf kunt uitvoeren en een Guard scanner. De Tevens is deze antivirus heel licht en belemmert hij het opstarten niet tot niet merkbaar. De on-demand scanner is een hele snelle scanner in vergelijking met de andere paketten en scant ook nog op rootkits, spyware en adware. Een prima antivirus dus!

18 AVG Anti-Virus Free: Een virusscanner de ook een on-demand en een Guard scanner aan boord heeft. De scansnelheid ligt toch echt wat aan de lage kant. Daar komt nog bij dat deze scanner alleen maar virussen en spyware vindt. Rootkits en malware laat hij gewoon links liggen. Toch wel jammer van AVG. Een voordeeltje is dan weer dat AVG een Security Toolbar in de browser heeft zitten. Hiermee kunt u zien of de website die u bezoekt schadelijke software bevat. Daarentegen bevat AVG wel een scanner zodat alle virussen niet via de op uw pc kunnen komen.

19 Avast Home Edition: Een prima virusscanner die een beetje weg heeft van een muziekspeler. Door op de grote play knop te drukken start u de on-demand scanner, er is ook een Guard scanner en een scanner aan boord. Voor particulier gebruik is Avast gratis. Deze scanner heeft een redelijk snelle scantijd. Hoewel Avira nog altijd sneller blijft. Verder maakt Avast een volwassen indruk als ik kijk naar de resultaten. (gevonden virussen)

20

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

Onderhoud en Beveiliging van Windows (v2.1)

Onderhoud en Beveiliging van Windows (v2.1) Auteur: Arie van Wingerden Leercentrum Seniorweb Gorinchem www.seniorwebgorinchem.nl V2.1 02-12-2014 Versies Windows Vista, 7 8 en 8.1 Leercentrum Seniorweb Gorinchem 1 / 31 Start In deze cursus wordt

Nadere informatie

Inhoud tips en trucs 2011 ha

Inhoud tips en trucs 2011 ha Inhoud tips en trucs 2011 ha 1 Inhoud 2 Vervolg inhoud 3 Email - Coderen e mail adres 4 E-mail - Mail aan verschillende personen sturen 5 Gebruikersaccountbeheer deel 1 6 Gebruikersaccountbeheer deel 2

Nadere informatie

In 18 stappen Windows volledig opgeschoond

In 18 stappen Windows volledig opgeschoond How To In 18 stappen Windows volledig opgeschoond Door: Maikel Dijkhuizen Een Windows-machine is in zekere zin vergelijkbaar met een auto. Zo nu en dan is er namelijk een grondige onderhoudsbeurt nodig.

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Antivirus software versus Malware

Antivirus software versus Malware Antivirus software versus Malware Bachelorscriptie door Anne Westerhof (0815012) Samenvatting Vroeger waren de enige kwaadaardige programma s virussen en als reactie hierop werd antivirus software uitgebracht.

Nadere informatie

Subject: Backups en Beestjes

Subject: Backups en Beestjes Voorwoord voor Back-ups en Beestjes. Het werken met up-to-date data en informatie is belangrijk. Mensen en bedrijven wagen het er niet op dat al hun data verloren gaat aan craches, virussen en andere soorten

Nadere informatie

C o m p u t e r C l u b A r n h e m

C o m p u t e r C l u b A r n h e m ComputerClubArnhem C o m p u t e r C l u b A r n h e m De eenvoud van een computer De ComputerClub is ondergebracht bij de APNSA Arnhem VOORWOORD Dit blad is gemaakt om de beginnende computergebruiker

Nadere informatie

Handleiding Notebook

Handleiding Notebook Handleiding Notebook Project Notebook 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Zuyd die in het bezit zijn van een notebook. In deze handleiding kunt u een aantal praktische

Nadere informatie

Windows XP Services & BootVis

Windows XP Services & BootVis Windows XP Services & BootVis In Windows XP worden een groot aantal services geladen bij het opstarten van de computer, de meeste zijn echter overbodig. Door er een aantal uit te schakelen en vervolgens

Nadere informatie

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe

Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Avast antivirus en Winver voor windows 15.01 Avast verwijderd omrek.exe Update mei 2015 Avast info Avast antivirus verwijderd omrek.exe uit de Winver directory (map) zodat Winver niet meer goed werkt.

Nadere informatie

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties.

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties. Wekelijks onderhoud van Windows. Het is goed gebruik om eens per week wat aan onderhoud te doen, om te voorkomen dat Windows wat trager wordt en om te kijken of er soms ongerechtigheden in de PC geslopen

Nadere informatie

Basiscursus Computergebruik. Windows 7

Basiscursus Computergebruik. Windows 7 Basiscursus Computergebruik Windows 7 1 Inhoud Voor u begint 4 Les 1: De basis 5 1.1 Soorten computers 5 1.2 Onderdelen van de computer 6 1.3 De computer aanzetten en aanmelden 7 1.4 De computermuis 8

Nadere informatie

Het SchoonePC boek. Installeren en optimaliseren van. Windows 7. 13 e druk

Het SchoonePC boek. Installeren en optimaliseren van. Windows 7. 13 e druk Het SchoonePC boek Installeren en optimaliseren van Windows 7 13 e druk Voorwoord Hallo, mag ik mij even voorstellen? Ik ben Menno Schoone, auteur en beheerder van de website www.schoonepc.nl en uitgever

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Het SchoonePC boek. Installeren en optimaliseren van. Windows 7. De website www.schoonepc.nl in boekvorm. 16 e druk

Het SchoonePC boek. Installeren en optimaliseren van. Windows 7. De website www.schoonepc.nl in boekvorm. 16 e druk Het SchoonePC boek Installeren en optimaliseren van Windows 7 De website www.schoonepc.nl in boekvorm 16 e druk Menno Schoone www.schoonepc.nl www.optimizingpc.com Het SchoonePC Boek - Windows 7 Voor meer

Nadere informatie

Windows 7 / 8.1 Basis

Windows 7 / 8.1 Basis Windows 7 / 8.1 Basis Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Functionaliteiten Windows 7 en 8.1... 4 1.1 Inloggen in Windows 7 en Windows 8.x... 4 1.2 Programma s en bestanden in de taakbalk... 8 1.3 Aero

Nadere informatie

Cursus Onderhoud & Beveiliging

Cursus Onderhoud & Beveiliging Inhoudsopgave...1 Installatie en Partioneren...1 Waarom partitioneren?...1 Hoe partitioneren?...1 Vensters: Windows XP met beperkte rechten...3 Hoe installeert u nu een nieuw programma of update?...6 Uitvoeren

Nadere informatie

Workshop : Overstappen naar Windows 8

Workshop : Overstappen naar Windows 8 Workshop : Overstappen naar Windows 8 Inleiding Windows 8 is klaar en iedere pc met XP, Vista of Windows 7 komt volgens Microsoft in aanmerking voor een upgrade. Maar hoe upgraden zonder gegevens te verliezen?

Nadere informatie

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten Inhoudsopgave 3 G Data ServiceCenter 5 Installatie van de software 6 Na de installatie 8 De eerste keer starten 10 SecurityCenter 16 Tips over viruscontrole 21 Tips over de virusbewaker 34 Tips over virusupdates

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Inhoudsopgave 1 OUTLOOK 2007... 3 1.1 Onderdelen van Outlook... 3 1.2 Outlook algemeen... 3 Leesbevestiging instellen... 3 1.3 Sneltoetsen... 5 Algemeen gebruik sneltoetsen... 5

Nadere informatie

Cube computers & entertainment Hoofdstraat 83 6061 CB Posterholt

Cube computers & entertainment Hoofdstraat 83 6061 CB Posterholt Voor uw hardware, software en supplies Openingstijden: ma-vr van 09.00-19.00 uur za van 09.00-16.00 uur DRUKWERK Telefoon 0475-407120 Fax 0475-407121 http://www.cube.nl info@cube.nl Cube computers & entertainment

Nadere informatie

Deel 1 : algemeen overzicht Deel 2 : een virusscanner installeren en afstellen Deel 3 : een anti-spyware programma installeren en gebruiken

Deel 1 : algemeen overzicht Deel 2 : een virusscanner installeren en afstellen Deel 3 : een anti-spyware programma installeren en gebruiken OKRA Computerclub Beveilig je computer Deel 1 : algemeen overzicht Deel 2 : een virusscanner installeren en afstellen Deel 3 : een anti-spyware programma installeren en gebruiken Deel 1 Help! Mijn computer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. G Data TotalCare. De eerste stappen. Installatie. Na de installatie. SecurityCenter. Virusbeveiliging. Virushandtekeningen

Inhoudsopgave. G Data TotalCare. De eerste stappen. Installatie. Na de installatie. SecurityCenter. Virusbeveiliging. Virushandtekeningen Inhoudsopgave De eerste stappen 2 Installatie 3 Na de installatie 5 SecurityCenter 6 Virusbeveiliging 8 Virushandtekeningen 10 Webbeveiliging 11 Firewall 12 Back-up 13 Spambeveiliging 14 Kinderslot 16

Nadere informatie

Herstellen van je pc (Disaster Recovery)

Herstellen van je pc (Disaster Recovery) Herstellen van je pc Disaster Recovery 1 Herstellen van je pc (Disaster Recovery) 0. Inleiding In het vorige hoofdstuk hebben we verschillende mogelijkheden gezien om een veiligheidskopie te nemen van

Nadere informatie

Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten

Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Een Image maken/terugzetten en een Backup maken/terugzetten Wat is een Image? Een image is een exacte kopie, gemaakt

Nadere informatie

Test Joomla op je PC 1

Test Joomla op je PC 1 1 Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook wordt verstrekt. De auteur van dit ebook kan op geen

Nadere informatie

VOORKOM VEILIG BESMETTINGEN

VOORKOM VEILIG BESMETTINGEN VOORKOM VEILIG BESMETTINGEN edito Een gewaarschuwd mens In het eerste deel van deze ZDNet Veiligspecial liet ik je zien hoe je virussen kan herkennen en wat de meest gebruikte methoden zijn om ze van je

Nadere informatie

G DATA AntiVirus. Gebruikshandleiding

G DATA AntiVirus. Gebruikshandleiding G DATA AntiVirus Gebruikshandleiding Bijlage Inhoudsopgave XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Algemeen... 5 G DATA ServiceCenter Tips ter bestrijding van virussen Systeemeisen Installatie... 10 Welkom Licentieovereenkomst

Nadere informatie

Een WordPress site zelf installeren

Een WordPress site zelf installeren Een WordPress site zelf installeren Ik ben Saskia Frankena. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun website zelf vorm en inhoud te geven. Als webdesigner, trainer en docent heb ik veel ervaring opgedaan

Nadere informatie