Het Westrak van toen tot nu

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Westrak van toen tot nu"

Transcriptie

1 Het Westrak van toen tot nu Tennisvereniging Het Westrak, genoemd naar een oude haveningang aan het Volkrak die ongeveer op de plaats van de huidige tennisbanen gelegen moet hebben, is een vereniging met een rijk verleden. Alle verhalen en anekdotes van oud-leden en bestuursleden hebben wij getracht te vatten tot een overzicht met tijdslijn waarin vanaf de oprichting het ontstaan en de ontwikkeling van de vereniging wordt weergegeven tot het moment van vandaag. Hiermee hebben we in ieder geval alvast het geheugen opgefrist van onze wat rijpere leden en een beginnerslesje geschiedenis ter beschikking gesteld voor onze nieuwe leden. Willem Broekhuis heeft zich opgeworpen om dit verhaal verder te verfijnen, data te checken en alles te voorzien van de nodige (zwart/wit) foto s. Dit zal natuurlijk wel even op zich laten wachten, want dit vergt veel spitwerk in oude notulen en andere administratie. Wij houden u op de hoogte wanneer het zover is. 13 Juli 1964 : Toenmalig gemeentearchitect Dhr. P. Doedens en een 24-tal personen kwamen bijeen in het zogenaamde B.B. lokaal aan de Nieuwstraat om te komen tot de oprichting van een tennisvereniging in Oude-Tonge. De tweede tennisvereniging op Goeree-Overflakkee na Melissant. De eerste baan van Het Westrak werd gerealiseerd op recreatieoord De Koepel. Dit gebied lag voor de ramp in 1953 buitendijks. Na de ramp is er een nieuwe sluis gebouwd en is de dijk hier op aangesloten. De eerste voorzitter van Het Westrak was Johannes Reyntjes. Samen met de zelfwerkzaamheid van het bestuur en de leden met hem aan het hoofd, is de basis gelegd voor onze vereniging.

2 De eerste baan, gemaakt uit een door de gemeente zelf ontworpen asfalt-arm bitumenmengsel gaf bij warm weer heel speciale effecten aan de bal en je schoenen bleven kleven aan de baan. De baan werd afgekeurd als officiële baan door de KNLTB en daarom moesten de eerste jaren alle competitiewedstrijden Uit worden gespeeld. Eerst op banen rond Rotterdam en later bij de tennisvereniging in Melissant waar al in 1954 de eerste gravelbaan van Flakkee werd aangelegd. Gelukkig werd de asfaltbaan al snel bedekt met een dikke laag beton, hetgeen een hele verbetering was : De vereniging groeide gestaag en de teller stond in dit jaar op ca.60 leden. Hoog tijd voor het aanleggen van eerste gravelbaan. Dit was financieel haalbaar, vooral omdat de aanleg kon geschieden op een oud zanddepot, hetgeen drainage en extra zandaanvoer overbodig maakte. Zelfs werd er een klein houten clubgebouw met kleedkamers en douches opgetrokken uit hout van de oude basisschool die stond op de plaats waar nu de Grutterswei staat. De waterleiding voor het clubgebouw werd afgetapt van de voetbalkantine en aangelegd in een geul die met de hand werd gegraven door fanatieke vrijwilligers : Johannes Reyntjes kreeg het na 6 jaar stuurmanschap aan het roer van Het Westrak te druk met zijn functie als hoofd van basisschool Het Startblok. Daarom nam in 1970 Piet Noordermeer de bestuurshamer over en begon aan zijn periode als voorzitter. Deze benoeming was meer een 1974 : Het Westrak bleef groeien in ledenaantal en in dit jaar werd besloten een 2 e gravelbaan aan te leggen. Anders dan voor baan 1 bestond de ondergrond nu uit klei in plaats van zand. De klei is afgegraven en vervangen door zand.

3 1975 : Tennis bij Het Westrak bleek te blijven stijgen in populariteit en in 1975 liep het aantal leden op tot boven de 200. Een aantal leden speelde toernooien en competitie in de regio. In Roosendaal had men in die tijd een vereniging met 5 verlichte banen. Baanverlichting was in die tijd nog zeldzaam, maar Het Westrak had het gezien en wilde dit ook. Via via konden van de Nederlandse Spoorwegen een aantal lichtmasten worden overgenomen die, wederom door vrijwillige handjes gehaald, verlengd en met behulp van 1m³ beton per lichtmast geplaatst zijn. De stroom op het park was niet voldoende om deze masten te voorzien van de nodige elektriciteit. Op twee zaterdagochtenden is er door ruim 40 vrijwilligers toen een geul gegraven vanaf de vereniging, langs het pad, door het bos, onder de speelweide van het toenmalige zwembad naar een aansluiting aldaar : Een financiële injectie kreeg de vereniging in dit jaar door met ca. 50 leden in 3 zaterdagen het hele bos uit te dunnen. Dit leverde de verenigingskas een bedrag op van fl. 3000,00. Ook in dit jaar werden de plannen gemaakt tot uitbreiding van de vereniging naar de vorm waarin wij het nu allemaal kennen. Er zouden een 3 e en 4 e baan worden aangelegd en ook moest er een nieuw clubgebouw komen. Augustus 1976 werd begonnen met de voorbereiding door het rooien van de bomen voor baan 3+4. Achter baan 4 werd een geul gemaakt waarin de bomen werden begraven. Zo ontstond het Dijkje wat velen van ons zich nog goed kunnen herinneren : Met vereende krachten werd gewerkt aan de realisering van baan 3 & 4 en de bouw van het huidige clubgebouw. De banen zijn wederom met hulp van vele vrijwilligers gelegd, de kantine werd uitbesteed aan een aannemer. Alleen de fundering uitgraven en de vloeren storten is met eigen krachten gedaan. Onder de gravel van baan 2 was er gebruik gemaakt van lava. Het bestuur was in die tijd niet zeker hoe de tennissport zich zou uitbreiden en mede door het nieuwe clubgebouw moest er op de kosten gelet worden.

4 Voor baan 3 & 4 werd gekozen voor een goedkoop restproduct van de afvalverbranding in Rotterdam. Goedkoop is achteraf gebleken toch duurkoop geweest, want de behoorlijke hoeveelheid glas in dit materiaal heeft in de jaren geleid tot extra onderhoud en de meest uiteenlopende stellingen hoe het glas in onze banen gekomen zou zijn. Deze voor Het Westrak tot dan toe grootste investeringen leken, zoals omschreven door een oud voorzitter Verder springen dan onze stok lang is. Achteraf is gebleken dat het bestuur van toen een ver vooruitziende blik heeft gehad want, afgezien van de kleine en wat grotere facelifts door de jaren heen, genieten alle leden en gasten van nu nog steeds van de ruime opzet van toen : Dit was het jaar waarin t Rakkertje geboren werd. Er gebeurde zoveel in en om de vereniging dat het tijd werd de leden met regelmaat te informeren. Onder redactie van Jacqueline Kosten en Henk Schurink was binnen een aantal weken het eerste rakkertje een feit : De betonnen oefenkooi naast het clubgebouw werd gebouwd. Menig balletje is hierin geslagen om warm te slaan voor de vele gezellige en fanatieke wedstrijden die er op het park gespeeld werden : Vernieuwing lichtmasten. De met veel zelfwerkzaamheid geplaatste en deels zelfgefabriceerde masten waren aan het eind van hun latijn. De toenmalige penningmeester had een advertentie gezien voor het vervangen van de lampen met daarbij een gratis onderhoudsbeurt. Het betreffende bedrijf is komen kijken en weigerde in de oude masten te klimmen. In november werd het voorstel van het bestuur tot vervanging van de masten goedgekeurd en kon met ingang van het nieuwe seizoen gebruik gemaakt worden van geheel vernieuwde baanverlichting.

5 1995 : Nadat de Keuringsdienst van Waren een paar maal een waarschuwing had afgegeven voor onze oude hobbykeuken werd na afloop van de competitie de oude keuken gesloopt. De keuken werd van boven tot beneden betegeld en geheel opnieuw ingericht : Al jaren werd gesproken over de aanleg van automatische beregening en de vele voordelen hiervan. Minder onderhoud, betere bespeelbaarheid en verhoging van de levensduur van de banen. Uiteindelijk was het dan zover, het noodzakelijke graaf werk werd gedaan, de materialen werden besteld en binnen enige zaterdagen lag de volledige installatie in de grond. Gelijktijdig werd de waterberging aangepakt waardoor er dus altijd voldoende capaciteit was om te sproeien : Na het automatiseren van de beregening kon ook het onderhoud van de banen niet achterblijven. Daarom werd er in 2001 een Honda Freesmachine aangeschaft, compleet met alle toebehoren. De in alle jaren zwaar belaste vrijwilligers werden hierdoor een beetje ontlast. Gelukkig is de gespaarde energie weer aangewend voor andere zaken : De keuken van Het Westrak had inmiddels naam en faam verworven. Tijdens toernooien werd het steeds professioneler met een uitgebreide menukaart en zelfs professionele koks. Uit hygiënische overwegingen en ruimtegebrek werd besloten een speciale toernooikeuken te bouwen. Dit leidde er toe dat er werd geïnvesteerd in een echte restaurantkeuken met professionele apparatuur. Dit was mede mogelijk door actieve lobby van één van de leden / Heden : De afgelopen jaren zijn de veranderingen en verbeteringen onverminderd doorgegaan. Neem bijvoorbeeld het vernieuwen van de Betonbaan naar een professionele All-Weather kunststof baan en de overdracht in eigendom van de Gemeente Oostflakkee naar Het Westrak.

6 Ook de kleedkamers en de toiletten zijn aan de beurt. Deze zijn en worden volledig opnieuw betegeld en voorzien van nieuw sanitair. Ook niet onvermeld mag blijven dat door de onvermoeibare zelfwerkzaamheid ook allerhande zaken zijn gerealiseerd als : Het nieuwe hoofdterras Het plaatsen van de wedstrijdcontainer Realisering van de Willemhoeve Op- en inrichting van de P.C.H. Noordermeerplaats en nog vele andere zaken. Dit alles zal nog ruim aan bod komen, zodra dit stuk geschiedenis geheel up to date is gemaakt. De leidraad door bovenstaand verhaal is in ieder geval dat Het Westrak van nu is opgebouwd door de keiharde inzet van vele vrijwilligers. Wij hopen dan ook dat dit in de toekomst zo blijft! Voorzitters : Ondanks het lange bestaan van de vereniging, hebben we tot op heden maar zes verschillende voorzitters aan het roer gehad. Deze mensen hebben zich vrijwillig gesteld om leiding te geven aan onze vereniging. Hiervoor zijn wij uiteraard zeer dankbaar en wij hopen allemaal dat deze positieve lijn zich doorzet naar de toekomst Johannes Reyntjes Piet Noordermeer Longin Löffler Gerard Sonius Willem Broekhuis 2007-heden Michel Tuns

Sponsorinformatie Het Westrak. Tennisvereniging Oude-Tonge

Sponsorinformatie Het Westrak. Tennisvereniging Oude-Tonge Sponsorinformatie Het Westrak Tennisvereniging Oude-Tonge Inleiding Deze brochure informeert u over de sponsormogelijkheden bij Tennisvereniging Het Westrak in Oude-Tonge. Om u als sponsor of potentieel

Nadere informatie

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door:

Op onze website www.eerstewittien.nl kun je ongeveer alle informatie vinden die je nodig bent. We lopen deze site even kort door: Welkom bij tennisclub t Eerste Wittien: Je hebt er voor gekozen om een leuke sport te gaan beoefenen nl. de tennissport. Bij tennisclub t Eerste Wittien te Genemuiden, opgericht 10 februari 1976, kan dat

Nadere informatie

Werkgroep All weather banen

Werkgroep All weather banen Werkgroep All weather banen Doel van de Werkgroep: Werkgroep All-weather banen Inventarisatie van de mogelijkheden m.b.t. de continuïteit van spelen gedurende een volledig kalenderjaar Verschillende baansoorten

Nadere informatie

Misschien nog een maand maar in april zal het toch wel gedaan zijn met het funderings herstel, is de verwachting.

Misschien nog een maand maar in april zal het toch wel gedaan zijn met het funderings herstel, is de verwachting. Ver2012 Funderings Blog funderings blog 3 maanden geleden Posted on March 2, 2012 by bert Alweer 3 maanden, en vandaag zijn de laatste vloeren gestort! Natuurlijk is er de afgelopen maanden ook stevig

Nadere informatie

GRONDJEKROEPEN IN NERO

GRONDJEKROEPEN IN NERO GRONDJEKROEPEN IN NERO ZWEMBADVERHALEN UIT DE GEMEENTE HOOGEZAND SAPPEMEER Mijn eerste zwemles in Nero Toen ik de leeftijd van 12 jaar had leek het me mooi om te kunnen zwemmen. Wij woonden sinds kort

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

A-B-C. Tennisvereniging Nieuw-Vennep ABC. voor nieuwe leden. Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep

A-B-C. Tennisvereniging Nieuw-Vennep ABC. voor nieuwe leden. Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep A-B-C ABC voor nieuwe leden Tennisvereniging Nieuw-Vennep Van harte welkom bij Tennisvereniging Nieuw-Vennep In deze folder geven wij U zo veel mogelijk informatie over allerlei zaken waarmee U te maken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PARKHUUR

NIEUWSBRIEF PARKHUUR NIEUWSBRIEF 2-2013 Vrijdag 1 maart jl. heeft de ledenvergadering plaats gevonden. Het was goed om te zien dat er aardig wat leden aanwezig waren. In deze nieuwsbrief komen de belangrijkste punten en beslissingen

Nadere informatie

Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk

Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk ABC Voor nieuwe leden van Tennis Club Noordwijk Van harte welkom bij TC Noordwijk. In deze folder geven wij informatie over allerlei zaken waar je mee te maken krijgt bij onze vereniging Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt)

Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Door Nel Bakker, Lioessens(links vooraan witte T-Shirt) Tennis is familie van een heleboel andere sporten: squash, tafeltennis, badminton en nog meer. Al die sporten zijn ontstaan uit het Franse spel "Jeu

Nadere informatie

Tennispark de Oude Eik

Tennispark de Oude Eik Tennispark de Oude Eik 7 smashcourt banen (hele jaar bespeelbaar) waarvan 6 verlicht gelegen in een rustige omgeving oefenmuur, geitjes en speelplaats! Tennisclub de Oude Eik wil kinderen van de basisschool

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd.

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd. Lawn Tennisclub de Kaetelberg Venlo Sponsoring Historie. L.T.C. de Kaetelberg is opgericht op 8 december 1977. Nadat voor het seizoen 1978 het aantal van 2 tennisbanen waren aangelegd kon gestart worden

Nadere informatie

Bijlage B: Programma van eisen parkvernieuwing At Risk

Bijlage B: Programma van eisen parkvernieuwing At Risk Bijlage B: Programma van eisen parkvernieuwing At Risk ALGEMEEN De tennisvereniging At Risk telt bijna 1.000 leden. Het is de enige vereniging in Utrecht Zuid. De vereniging groeit nog steeds. Het park

Nadere informatie

Vervanging banen 1, 2, 3 en 4

Vervanging banen 1, 2, 3 en 4 Vervanging banen 1, 2, 3 en 4 mei 2017 Beste Starkenborghers, Op ons tennispark beschikken we over; 4 Canada Tenn (natuursteen) banen, eigendom van de club 1 minibaan (kunststof) SmashCourt, eigendom van

Nadere informatie

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden

ABC STV. Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden ABC STV Alle Belangrijke Clubweetjes van S.T.V. Speciaal voor de nieuwe leden Van harte welkom bij de Sassenheimse Tennis Vereniging. Door middel van dit abc tje maken we je alvast een beetje wegwijs binnen

Nadere informatie

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE SPONSOR MOGELIJKHEDEN TC DEURNE STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE Inhoudsopgave: Pagina 3 STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE - Doel en Missie Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 9 Bestuur Stichting

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Vervanging 5 gravelbanen

Vervanging 5 gravelbanen Vervanging 5 gravelbanen TV ALKEMADE 27 oktober 2014 Onderbouwing Bestuur Waarom vervanging 5 gravelbanen De huidige gravelbanen voldoen, qua speeleigenschappen nog steeds en kunnen nog zeker 5 jaar mee,

Nadere informatie

Wervelbedfilters. Van glas kan je het dus ook maken zoals ik al eerder op merkte Voordeel het is goedkoper Nadeel het is kwetsbaarder

Wervelbedfilters. Van glas kan je het dus ook maken zoals ik al eerder op merkte Voordeel het is goedkoper Nadeel het is kwetsbaarder Wervelbedfilters Een nieuwe ontwikkeling opgebied van filtering is een wervelbedfilter. Deze wordt al een geruime tijd toegepast op proffesioneelgebied denk maar aan Oceaan van Dierentuin Blijdorp te Rotterdam.

Nadere informatie

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen.

Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Tennisvereniging Manger Cats Een club waar je bij wilt horen. Manger Cats is een bloeiende tennisvereniging met een sterk familiekarakter. Bij ons staat het prestatieve maar ook het recreatieve tennis

Nadere informatie

Geschiedenis A.A.V. SISU

Geschiedenis A.A.V. SISU Geschiedenis A.A.V. SISU 1941 2005 AAV SISU is opgericht op 14 maart 1941 en Koninklijk goedgekeurd op 8 maart 1962. De naam SISU komt uit het Fins en betekent uitvoerig vertaald verhoogde, feitelijk onwaarschijnlijke

Nadere informatie

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST

SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST SPONSORPLAN TENNISVERENIGING PST Kennismaking met PST Tennisvereniging PST Sponsorplan 2016 Tennisvereniging PST (Plantage Speelt Tennis) viert in Mei 2016 haar 30-jarig bestaan. In 1986 zijn we opgericht

Nadere informatie

hoe het allemaal begon...

hoe het allemaal begon... hoe het allemaal begon... te veld het eers Hoe het begon. Het eerste veld. Op 1 oktober 1955 besloten een groepje voetballiefhebbers uit De Valk een voetbalvereniging op te richten. De nieuwe club kreeg

Nadere informatie

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Plan Stabiliseren van het hele kerkgebouw zodat ongelijkmatig verzakken wordt voorkomen. Er wordt niet geprobeerd de kerk weer recht te zetten. Niemand

Nadere informatie

Inleiding. 6 of 7 tennisbanen. 1 of 2 padelbanen. T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017

Inleiding. 6 of 7 tennisbanen. 1 of 2 padelbanen. T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017 T.C. Venray Herinrichting park 19 april 2017 Inleiding Tijdens de ALV van 8 maart j.l. is een variant voor herinrichting van het park gepresenteerd. Vanuit de ALV is de vraag neergelegd om met enkele varianten

Nadere informatie

Notulen Bijzondere Ledenvergadering

Notulen Bijzondere Ledenvergadering Notulen Bijzondere Ledenvergadering LTVB: Gereed voor de toekomst Vernieuwde inrichting tennispark LTVB Dinsdag 5 april 2016 Versie 0.2 van 14 april 2016 Bladzijde 1 van 6 Algemeen Aanwezig: Afwezig met

Nadere informatie

TENNISVERENIGING TER AAR. Nieuwsflitsen April 2016

TENNISVERENIGING TER AAR. Nieuwsflitsen April 2016 TENNISVERENIGING TER AAR Nieuwsflitsen April 2016 Van de voorzitter. Beste tennisvrienden, Het seizoen is weer op weg en er wordt weer volop getennist. Voorafgaand is er op baan 1, 2 & 3 groot onderhoud

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3 RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.3 Raadsvergadering van 8 oktober 2009 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de renovatie was- en kleedruimte V.V. Noordhoek en omvormen gravelbanen naar kunstgrasbanen

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden

Sponsormogelijkheden !"#$!! % &'( Sponsoring TV De Hellekens Inleiding De Hellekens is gevestigd aan de Van Woenseldreef tussen Hapert en Hoogeloon en heeft een fraai eigen complex in Hapert, op het sportpark De Lemelvelden.

Nadere informatie

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer Sponsorboek T.V. De Spatter Spatterstraat 19 1531 AD Wormer Inleiding Om te beginnen willen wij u bedanken dat u overweegt onze tennisvereniging te sponsoren. Om een en ander te verduidelijken presenteren

Nadere informatie

Belangrijke vaststellingen

Belangrijke vaststellingen Visie Philten 2020 Belangrijke vaststellingen Teruglopend ledental Verdwijnen financiele steun Teruglopende inzet door leden Negatieve exploitatie Leidt tot de noodzaak om ons over de toekomst te bezinnen

Nadere informatie

BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN

BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN INFORMATIE STAND VAN ZAKEN DISCUSSIE VARIANTEN - KEUZES FINANCIERING - FINANCIËLE CONSEQUENTIES PLANNING ARGUMENTEN VOOR VERVANGING / RENOVATIE

Nadere informatie

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht Inleiding Deze bedrijfsruimte maakt onderdeel uit van een complex, maar kan separaat aangekocht worden. Het betreft een grote bedrijfshal van 25,5 meter breed

Nadere informatie

RENOVATIE TC LICHTENBERG Renovatie French Court Banen

RENOVATIE TC LICHTENBERG Renovatie French Court Banen RENOVATIE TC LICHTENBERG Renovatie French Court Banen Door omstandigheden heeft de renovatie van de French Court banen vrijdag niet plaats kunnen vinden, dit wordt nu dinsdag 30 maart, deze banen zijn

Nadere informatie

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH Begroting 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De begroting bestaat uit: De begroting over 2018 Een toelichting bij de begroting Opgesteld januari 2018 door Ronny de Heus 1 Toelichting bij

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Tennisclub Hollandse Signaal. Informatie voor bij de Enquete over onze toekomst Februari 2016

Tennisclub Hollandse Signaal. Informatie voor bij de Enquete over onze toekomst Februari 2016 Tennisclub Hollandse Signaal Informatie voor bij de Enquete over onze toekomst Februari 2016 Doel van de enquete De afgelopen maanden hebben wij verschillende mogelijkheden onderzocht voor de toekomst

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

7%. 1.000,00 (aansluiting gebouw) grondwerk. verlichting. winst en risico. ambtelijke uren LA%. Vaste kosten Gemeente Elburg. Aanbrengen persriool

7%. 1.000,00 (aansluiting gebouw) grondwerk. verlichting. winst en risico. ambtelijke uren LA%. Vaste kosten Gemeente Elburg. Aanbrengen persriool Vaste kosten Gemeente Elburg Aanbrengen persriool Aanbrengen grotere pomp Aanbrengen Water leiding Electra Koop aggregraat Benodigdheden Onvoorzien 20.000,00 10.000,00 7.000,00 1.000,00 (aansluiting gebouw)

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR Opgericht: 28 januari 1970 Uitgave: 2015-1 - Inhoudsopgave. Blz. Vooraf 2 Adres en bereikbaarheid 2 Nieuwsbrief 2 EHBO en AED 2 Regeling tenniskleding

Nadere informatie

De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp

De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp De geschiedenis van Lohuizerweg 18 Deel 1, door Hennie Hanekamp Inleiding Begin 2003 leek het mij wel leuk dat in het gebouw aan de Lohuizerweg 18, thans het verenigingsgebouw van WIOS EPE, een foto kwam

Nadere informatie

STC RECLAME MOGELIJKHEDEN

STC RECLAME MOGELIJKHEDEN STC RECLAME MOGELIJKHEDEN INLEIDING Hierbij doen wij u een voorstel tot reclame mogelijkheden. Dit voorstel geeft u in vogelvlucht een beeld van wat wij u als bedrijf kunnen bieden. De Schager Tennis Club,

Nadere informatie

LTC Naaldwijk. Algemene ledenvergadering 2016

LTC Naaldwijk. Algemene ledenvergadering 2016 LTC Naaldwijk Algemene ledenvergadering 2016 1 Agenda 1. Opening en welkom 2. Voor de vergadering ingekomen stukken 3. Bestuursmededelingen 4. Goedkeuring notulen ALV 2015 5. Jaarverslag 2015 6. Financiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

De kunst van. Projectleider Jeroen Moes (l) en uitvoerder Arjan Oude Middendorp op sportpark Boekelo.

De kunst van. Projectleider Jeroen Moes (l) en uitvoerder Arjan Oude Middendorp op sportpark Boekelo. De kunst van kunst Projectleider Jeroen Moes (l) en uitvoerder Arjan Oude Middendorp op sportpark Boekelo. 8 gras Na jaren voorbereidingen gaat het dan eindelijk gebeuren: vanaf seizoen 2012-2013 is de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Welkom bij TC Rijpwetering

Welkom bij TC Rijpwetering Welkom bij TC Rijpwetering 1 1. Even kennismaken TC Rijpwetering is een recreatieve tennisvereniging. De vereniging is in 1979 opgericht en is destijds gestart met 3 onverlichte mateco (=betonsoort) tennisbanen.

Nadere informatie

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman.

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman. BAANREGLEMENT OPENSTELLING GRAVEL en KUNSTGRASBANEN Van 1 april t/m 30 november : Alle banen. Van 1 januari t/m 31 december : Kunstgras banen 7 t/m 9. Van 1 december t/m 30 maart (winterperiode): baan

Nadere informatie

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen

Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013. Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Verslag periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Vrienden Historische Buitenplaats Maarsbergen Goedgekeurd bestuursvergadering: 14 november 2014 1 ALGEMENE INFORMATIE 3 Bestuursverslag INFORMATIE

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie

Herhalingsavond AED/reanimatie

Herhalingsavond AED/reanimatie Nieuwsbrief 8 - Oktober 2016 In dit nummer: Herhalingsavond AED/reanimatie OssSport 15 oktober a.s. in het centrum van Oss Baanvervanging Bestuurswijziging Jeugdactiviteiten in de herfstvakantie bij TOZ

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Programma van eisen parkvernieuwing At Risk

Programma van eisen parkvernieuwing At Risk Programma van eisen parkvernieuwing At Risk De tennisvereniging At Risk telt bijna 1.000 leden. Het is de enige vereniging in Utrecht Zuid gevestigd in de wijk Lunetten. De vereniging groeit nog steeds.

Nadere informatie

TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN

TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN TVV BAANREGLEMENT OMSCHRIJVING VAN DE IN DIT REGLEMENT GEHANTEERDE BEGRIPPEN In dit reglement wordt verstaan onder: Bestuur: Baancommissaris: Senioren: Junioren: Seniorenbaan: Juniorenbaan: Wisselbaan:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Overzicht Tennisverenigingen Schagen DEFINITIEF, 28 mei 2014/ 19 juni 2014

Overzicht Tennisverenigingen Schagen DEFINITIEF, 28 mei 2014/ 19 juni 2014 Overzicht Tennisverenigingen Schagen DEFINITIEF, 28 mei 2014/ 19 juni 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Data sheets... 2 3 Toelichting behoefte bepaling... 2 4 Totaaloverzicht... 3 Bijlage: Datasheets

Nadere informatie

La Guillonniere te Monthoiron

La Guillonniere te Monthoiron La Guillonniere te Monthoiron TUSSEN CHATELLERAULT EN POITIERS LIGT DIT PRACHTIGE LANDGOED IN HET PLAATSJE MONTHOIRON. HET HOOFDHUIS EN DE BIJGEBOUWEN ZIJN GELEGEN AAN EEN CHEMIN-RURAL WELKE GOED TE BEREIKEN

Nadere informatie

Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee

Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee Professionele uitstraling, duidelijke uitleg en behulpzame adviezen; dat waren voor Mike en Nina doorslaggevende factoren om met Vision Line in zee te gaan voor de nieuwe vloer. Siergrind is het geworden.

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Voorgestelde verbouwing In vervolg op de Argo van enkele weken geleden hierbij de beloofde aanvullende informatie over de voorgestelde verbouwing.

Voorgestelde verbouwing In vervolg op de Argo van enkele weken geleden hierbij de beloofde aanvullende informatie over de voorgestelde verbouwing. De Argo extra verbouwings editie Week 51, 2009 42e jaargang http://www.usvhercules.nl Voorgestelde verbouwing In vervolg op de Argo van enkele weken geleden hierbij de beloofde aanvullende informatie over

Nadere informatie

Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo

Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo Goedenavond iedereen Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo talrijk aanwezig te zijn en een speciale dank gaat naar alle oud-leden die massaal op dit jubileum

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Sportveldverlichting. Besparen met LED-verlichting?

Sportveldverlichting. Besparen met LED-verlichting? Sportveldverlichting Besparen met LED-verlichting? 1 Introductie Boudewijn Lie Technisch directeur Aerolux Nederland BV Lid kernteam outdoor lighting van NSvV Lid NEN-normcommissie verlichting 351005 Lid

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag staat precies beschreven wat ik heb gedaan met de Demontage. Ook staat er in dit verslag wat er allemaal in een computer zit met alle benamingen erbij. Er word ook gemeld wat voor

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

TOEKOMST BANEN. 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN 1

TOEKOMST BANEN. 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN 1 TOEKOMST BANEN INFORMATIE STAND VAN ZAKEN ERFPACHT DISCUSSIE VARIANTEN - KEUZES FINANCIERING - FINANCIËLE CONSEQUENTIES PLANNING 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN

Nadere informatie

Welkom. Website: en nieuwsbrieven

Welkom. Website:  en nieuwsbrieven Welkom bij 1 Welkom Wij heten iedereen van harte welkom als nieuw lid van TCO en hopen dat je je snel thuis voelt bij onze vereniging. TCO betekent Tennis Club Oirsbeek. De club is opgericht in 1978 met

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

ONDERDEEL EENHEID AANTAL PRIJS PER EENHEID TOTAAL VERENIGING TOTALE KOSTEN (EXCLUSIEF BTW) , ,00

ONDERDEEL EENHEID AANTAL PRIJS PER EENHEID TOTAAL VERENIGING TOTALE KOSTEN (EXCLUSIEF BTW) , ,00 Totaaloverzicht: Toekomstbestendige tennisaccommodatie Valkenswaard OVERZICHT SPORTPARK DEN DRIES ONDERDEEL EENHEID AANTAL PRIJS PER EENHEID VERENIGING a RENOVATIEKOSTEN TENNISBANEN DEN DRIES STUKS 1 212.000,00

Nadere informatie

ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief

ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief Fijne Feestdagen!!! Bijna einde jaarkalender..!! We mogen spreken van een mooi tennisseizoen en volgend jaar gaan we gewoon weer verder met alle mooie plannen. Zo zijn we

Nadere informatie

Interne dubbelcompetitie tennis en padel In dit nummer:

Interne dubbelcompetitie tennis en padel In dit nummer: Nieuwsbrief 12 December 2018 In dit nummer: Interne dubbelcompetitie tennis en padel 2019 Senior Plus toernooi Tennisvereniging TOZ is weer bij de tijd Van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Belangrijke data

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

TOPSPIN SPONSOR PROSPECTUS. Sponsormogelijkheden voor bedrijven

TOPSPIN SPONSOR PROSPECTUS. Sponsormogelijkheden voor bedrijven TOPSPIN SPONSOR PROSPECTUS Sponsormogelijkheden voor bedrijven TOPSPIN BOXMEER TOPSPIN is een zeer actieve tennisvereniging met meer dan 800 seniorleden en ruim 200 jeugdleden. TOPSPIN heeft 13 verlichte

Nadere informatie

Op de ALV konden we het werk in uitvoering zien omdat we tussen de steigers vergaderde. Werk in uitvoering zeg maar.

Op de ALV konden we het werk in uitvoering zien omdat we tussen de steigers vergaderde. Werk in uitvoering zeg maar. Beste Stortenaren. De Winter 2017 blijkt een echte Hollandse winder. De laatste weken volop sneeuw en vorst die lang blijf hangen. Ondanks het vele herstelwerk van Thijs en Co. De andere keer zoals vorige

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

Competitie Inleiding

Competitie Inleiding Competitie 2018 Inleiding Met ruim 200.000 tennissers is de Nederlandse tenniscompetitie een van de grootste ter wereld. Daarmee mag je het met recht een groot succes noemen. Toch spelen zo n 400.000 mensen

Nadere informatie

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013 OLTC Banenwerkgroep Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg ALV 2 mei 2013 Opdrachtomschrijving I Opdracht formulering Het bestuur geeft de werkgroep opdracht om -op zijn minst- drie significant

Nadere informatie

Update revitalisering toegangsbeveiliging

Update revitalisering toegangsbeveiliging Nieuwsbrief 8 - Augustus 2015 In dit nummer: Update toegangsbeveiliging Ouder kindtoernooi Osse Tennis Kampioenschappen 2015 Herendag 2015 Jeugdactiviteiten in de herfstvakantie bij TOZ Belangrijke data

Nadere informatie

Kwaliteitsnormen en keuringsprocedure tennisbanen

Kwaliteitsnormen en keuringsprocedure tennisbanen Kwaliteitsnormen en keuringsprocedure tennisbanen Duurzame tennisbaanconstructie voorkomt problemen op lange termijn Iedere tennisser wil graag tennissen op kwalitatief goede tennisbanen. Op problemen

Nadere informatie

digitil - januari 2015 Notulen Algemene ledenvergadering

digitil - januari 2015 Notulen Algemene ledenvergadering digitil - januari 2015 In deze digitil: Notulen ALV Digitaal gemak voor onze leden Activiteiten kalender 2015 Beschikbaarheid van de banen 't Opwarmertje Incasso contributie Reacties Notulen Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief december e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief december 2015 40e jaargang nr. 1 In deze nieuwsbrief Vacatures: Voorzitter Voorzitter parkcommissie Voorzitter technische commissie Ledenadministratie Opzeggen lidmaatschap Oliebollentoernooi

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 25 oktober 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Verzoek tennisvereniging i.o. Venhorst Samenvatting om één tennisvereniging

Nadere informatie

Tennisvereniging Giessenburg. Informatieboekje voor nieuwe leden. (uitgave 2018)

Tennisvereniging Giessenburg. Informatieboekje voor nieuwe leden. (uitgave 2018) Tennisvereniging Giessenburg Informatieboekje voor nieuwe leden (uitgave 2018) Inhoudsopgave TVG De club Het clubhuis Huisregels Baanreglement Beschikbaarheid banen Algemene informatie Contributie Lidmaatschap

Nadere informatie

Informatieboekje Maart 2019

Informatieboekje Maart 2019 Informatieboekje Maart 2019 Welkom bij Tennisvereniging Ommoord Welkom door de voorzitter Namens het bestuur heet ik je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Tennisvereniging Ommoord staat vooral

Nadere informatie

Ie - boekje Introduct

Ie - boekje Introduct Introductie - boekje Wat is TV Metgensbleek TV Metgensbleek is een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging, die recreatief tennis hoog in het vaandel heeft staan, maar waar ook ruimte is voor competitiespelen.

Nadere informatie

TE KOOP: LIESBOSDREEF 14 - PRINSENBEEK

TE KOOP: LIESBOSDREEF 14 - PRINSENBEEK TE KOOP: LIESBOSDREEF 14 - PRINSENBEEK Vraagprijs: 479.000,-- k.k. Rustiek wonen in een prachtige bungalow, in de bebouwde kom van Prinsenbeek én toch het gevoel ervaren dat u buitenaf woont! Aan de rand

Nadere informatie