PCB. stap. printed circuit board (printplaat)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PCB. stap. printed circuit board (printplaat)"

Transcriptie

1 1 Uitpakken Pak de lunchbox voorzichtig uit let hierbij op dat je de verpaking niet beschadigt, dit wordt uiteindelijk de behuizing van je synthesizer~! Leg alle componenten bij elkaar. Als het goed is, is de inhoud zoals hieronder afgebeeld.

2 2 PCB printed circuit board (printplaat) Een PCB is een printed circuit board (printplaat in het Nederlands). In de PCB is de bedrading voor de componenten al aanwezig. Als je deze manual zorgvuldig volgt heb je binnen no-time een werkende synthesizer. De kant zichtbaar op de foto hieronder is de bovenkant. De opdruk geeft aan welke componenten waar moeten.

3 3 R1K Weerstand - 4x Bij weerstanden maakt het niet uit welke kant je ze op soldeert. Componenten met deze eigenschap heten niet gepolariseerd. Weerstanden hebben kleur codes om aan te geven welke waarde ze hebben. Super handig! Zoek de 4 weerstanden met de kleurcode Bruin-Zwart-Rood-Goud en soldeer ze op de plekken aangegeven met R1K.

4 4 R10K Weerstand - 3x Soldeer nu de drie 10K weerstanden op de plekken aangeduid met R10K. De kleurcode voor deze weerstand is Bruin-Zwart-Oranje-Goud

5 5 Sockets 14 pin socket - 1x 8 pin socket - 1x De Sockets zijn stopcontactjes voor warmte gevoelige electronica. Let op dat je de sockets pas vult wanneer dit vermeld word. Met ieder component dat je soldeert verwarm je de PCB en dus ook de electronica als je deze al te vroeg in de sockets hebt gedaan. Soldeer de sockets op de locaties IC1 en IC2.

6 6 C10nf Condensator - 1x Condensator C10nF is niet gepolariseerd. Het maakt dus niet uit in welke richting je hem soldeert.

7 7 c100nf condensator - 2x Condensator C100nF is ook niet gepolariseerd. Hierbij maakt het dus ook niet uit in welke richting je hem soldeert.

8 8 C1uf gepolariseerde condensator - 1x Gepolariseerde componenten hebben een verschillende lengte in de pootjes, waarbij de lange een voorkeur heeft voor positief (+) en de korte een voorkeur heeft voor negatief (-). De negatieve kant van de condensator is tevens te onderscheiden door de grijze streep die op de behuizing is geprint. Het is cruciaal dat je de gepolariseerde componenten er correct in soldeert om het circuit te laten werken.

9 9 C22uF gepolariseerde condensator - 1x C22uF is net als C1uF een gepolariseerde condensator let goed op hoe je hem soldeert.

10 10 LED Oranje LED - 1x Een LED is een component dat licht uitstraalt als er stroom doorheen loopt. Een LED is gepolariseerd waarbij het lange pootje een voorkeur heeft voor de positieve kant (+). De vlakke kant van de bedrukking van de PCB moet verbonden worden met het negatieve pootje (-).

11 11 LDR Lichtafhankelijke Weerstand - 1x De LDR is een weerstand die van sterkte verandert als er licht op valt. De LDR is niet gepolariseerd en kan dus in iedere richting gesoldeerd worden. Let op dat je hem niet strak op de PCB soldeert, maar iets van zijn pootjes aan de bovenkant laat uitsteken zodat je hem uiteindelijk richting de LED kan buigen. De LDR meet de frequentie waarin de LED knippert en zet op basis daarvan het geluid aan en uit om een tremelo effect te creeëren.

12 12 Headphone 3,5mm contact - 1x DIt is het component waar uiteindelijk het geluid uit komt. Zorg ervoor dat je eerst het moertje eraf draait. Dit heb je later pas nodig.

13 13 Pot1M Regelbare Weerstand 1M - 3x Een potentiometer is een soort regelbare weerstand. Door de waarde van deze weerstand te veranderen kun je dus invloed uit oefenen op je circuit. Potentiometers worden gebruikt om de Lunchbox te besturen. Soldeer de drie regelbare weerstanden van 1M op de locaties aangegeven met POT1M.

14 14 Pot 100K Regelbare weerstand - 1x Soldeer de 100k potentiometer (herkenbaar aan zijn witte bedrukking bovenop) op de locatie POT10K.

15 15 VCC + GND Batterij clip - 3x Soldeer de Batterij clip met de zijn rode draad vast aan VCC en met de zwart draad aan GND. De batterij die bij deze aansluiting hoort is 9V.

16 16 Assen 4x Duw de assen bij de potentiometers naar binnen totdat deze stevig vastzitten.

17 17 IC1 NE556N - 1x Steek de NE556N IC in de socket op plek IC1. Let op dat het inhammetje van de NE556N IC aan de linkerkant zit.

18 18 IC2 Ne555n - 1x Steek de NE555N IC in de socket op plek IC2. Let op dat het het stipje van de NE555N IC aan de rechter onderkant zit.

19 19 Behuizing Duw de voor gesneden rondjes uit de verpakking en schuif de PCB naar binnen. Het moertje kan weer terug op de koptelefoon connector.

20 HOE werkt het? DE Twee delen Het circuit van de Lunchbox is grofweg te splitsen in twee delen. Een geluid genererend deel en een deel dat (het volume) bewerkt. Deel dat geluid genereerd met behulp van de NE556N. Deel dat volume regelt en de tremelo bestuurt met behulp van de NE555N.

21 NE555N en Ne556N De blokgolf makende IC s De NE555N (555 timer) en de NE556N zijn geïntegreerde schakelingen (ook wel IC genoemd). Een geïntregeerde schakeling is een verzameling van zeer kleine componenten in een behuizing. De NE556N heeft twee NE555N s in één behuizing. De NE555N en NE556N creeëren blokgolven op basis van een inkomende spanning. Door deze spanning te varieren - bijvoorbeeld met een potentiometer - kun je de frequentie van deze golf beinvloeden. De NE556N creert een blokgolf met de ene 555 timer en gebruikt deze vervolgens als input voor zijn tweede 555 timer. Dit creeërt een complexere (geluids)golf met gekke effecte en sprongen. Dit type synthesizer in zijn eenvoud wordt ook wel de Atari Punk Console genoemd. De lunchbox gebruikt een combinatie van weerstanden en condensators om de geluidsgolf iets te verfijnen en hem een wat meer zaagtand (sawtooth) achtige eigenschappen te geven. De NE555N creert ook een blokgolf maar deze wordt gebruikt om de LED aan en uit te zetten. Het aan-en uit gaan van de LED wordt gemeten door de LDR die op basis hiervan het geluid harder (aan) en zachter (bijna uit) zet. Dit effect wordt ook wel tremolo genoemd. Om de tremolo optimaal te gebruiken adviseren we om de schakeling in een omhulsel te bouwen.

22 Contact Vragen mag altijd! Komt u ergens niet uit tijdens het solderen, laat het ons weten. Hierbij kunnen wij u helpen en onze service op peil houden. Dit is de handleiding voor de eerste oplage van 50 stuks, dus wees niet verlegen om ons van feedback te voorzien zodat we services en producten kunnen blijven verbeteren. Unit Unlikely [uu]///

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely. stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.com Dit onderdeel wordt de PCB (printed circuit board) genoemd. Alle

Nadere informatie

lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op:

lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op: 1 lees deze handleiding lees en werk zorgvuldig. voor vragen kunt u ons bereiken op: E-mail: info@unitunlikely.com 2 Unpack Controleer of je alle componenten hebt als hieronder aangegeven. Indien dit niet

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Diavolino, een open-source computerplatform 1 1 2 3 Je hebt nodig: kniptang, soldeerbout, soldeerdraad, batterijhouder, Diavolino kit van Evil Mad Scientist:

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Sound Kit

Bouwbeschrijving Sound Kit Bouwbeschrijving Sound Kit Zo ziet een Sound Kit er uit na het solderen. De losse onderdelen van een Sound Kit. Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 3 + 2 + 3 = 17 weerstanden 1 + 4 = 5 condensatoren

Nadere informatie

Bouw je eigen minicomputer

Bouw je eigen minicomputer Soldeer stap-voor-stap de Fabschoolino, een open source Arduino. 1 2 3 Je hebt nodig: soldeerbout, soldeersel, batterijhouder, Fabschoolino board (het PCB, ATMEGA 328P (ic) en de losse componenten + beschrijving

Nadere informatie

LED STROBOSCOOP

LED STROBOSCOOP www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED STROBOSCOOP De LED stroboscoop laat twee grote en zeer felle witte 10mm LEDS flitsen met een instelbare flits frequentie.

Nadere informatie

LED decay

LED decay www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED decay Deze kleine schakeling laat een grote 10 mm LED continue branden totdat er op de schakelaar wordt gedrukt. De

Nadere informatie

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema:

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema: Montage handleiding voor DCC/Power shield Schema: Het DCC-circuit bestaat uit de volgende onderdelen: Code R1 Functie weerstand 1k5 ohm, kleurcode bruin-groen-zwart-bruin-bruin R2/R3 weerstand 10k ohm,

Nadere informatie

LED VU METER

LED VU METER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED VU METER Met de LED vu meter laat je laat je 10 LEDS op de maat van muziek of geluid oplichten. Hoe harder het geluid

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

LED FADER

LED FADER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED FADER De LED fader laat twee grote witte 10mm LEDS langzaam oplichten tot volle lichtsterkte om daarna automatisch

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Batterij - iphone 6 Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

LED POWER FLASHER

LED POWER FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED POWER FLASHER Een geweldig leuke schakeling voor flitsende lichteffecten waarbij de knipperfrequentie kan worden aangepast

Nadere informatie

100 jaar LED flasher

100 jaar LED flasher www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel 100 jaar LED flasher Met deze eenvoudige schakeling laat je een rode LED minstens 100 jaar lang knipperen op slechts één

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

NUMITRON DICE

NUMITRON DICE www.budgetronics.eu www.budgetronics.nl www.budgetronics.com www.budgetronics.tel NUMITRON DICE Een unieke dobbelsteen met een Numitron display en prachtig kleurenspel. Bouwbeschrijving om zelf dit bouwpakket

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Hoe te solderen en Desolder Connections

Hoe te solderen en Desolder Connections Hoe te solderen en Desolder Connections Deze gids zal u tonen hoe te solderen en solderen elektrische verbindingen aan beide Thru-Hole en Surface Mount (SMT) printed circuit boards (PCB's). Geschreven

Nadere informatie

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel.

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel. The Flipster Bass Overdrive 1 Inleiding The Flipster is een bas-effectpedaal waarbij geprobeerd is om het geluid van een Ampeg SB12 Portaflex buizen basversterker in een pedaal te realiseren. Hierbij zijn

Nadere informatie

Twinkle star

Twinkle star www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Twinkle star De Twinkle star is een bouwkit die borg staat voor een bijna oneindige hoeveelheid lichteffecten uitgestraald

Nadere informatie

AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT. Geschreven door: Tom Vocke

AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT. Geschreven door: Tom Vocke AVR-DOPER MINI ASSEMBLAGE HANDLEIDING + LAYOUT Geschreven door: Tom Vocke Datum: 28-09-2010 Inleiding: Dit document bevat alle hardware informatie betreffende de AVR-Doper mini. Het eerste deel zal zich

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

BI COLOUR FLASHER

BI COLOUR FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel BI COLOUR FLASHER De bi-colour flasher laat dezelfde LED afwisselend rood en groen oplichten. Prima te gebruiken als waarschuwingssignaal

Nadere informatie

NEWTONE. The Plus. 1 Inleiding

NEWTONE. The Plus. 1 Inleiding The Plus 1 Inleiding The Plus is een distortion op basis van de welbekende MXR Distortion +. Vergeleken met het origineel zijn er enkele verbeteringen toegepast. Binnen het wereldje van distortion pedalen

Nadere informatie

NEWTONE. The Tremolo. 1 Inleiding

NEWTONE. The Tremolo. 1 Inleiding WWW.-ONLINE.NL The Tremolo 1 Inleiding The Tremolo is, zoals de naam al zegt, een tremolo effect. Deze versie is gebaseerd op de zogenaamde EA Tremolo welke zijn naam dankt aan het Australische tijdschrift

Nadere informatie

NEWTONE. The Bender. 1. Inleiding

NEWTONE. The Bender. 1. Inleiding The Bender 1. Inleiding The Bender is één van de variaties uit de overbekende Tonebender familie. Evenals zijn grote voorbeeld werkt dit effect met positieve massa. Voor gebruik met een adapter moet u

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S voorgemonteerd scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016

MONTAGE HANDLEIDING JULI 2016 JULI 2016 EXTRADRIVE - (A)SYMMETRISCH OVERDRIVE EFFECTPEDAAL ORDERcode: WWW.VELLEMANPROJECTS.EU Inhoudsopgave Inhoud 3 Montagehandleiding 4 Aan de slag! INHOUD 3 MONTAGE-INSTRUCTIES 1. Breng de 2 meegeleverde

Nadere informatie

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding WWW.-ONLINE.NL The Electric Brownie Overdrive 1 Inleiding De Electric Brownie een overdrive gebaseerd op de Devi Ever Electric Brown. Devi Ever uit Portland Oregon maakte boutique gitaar effecten tussen

Nadere informatie

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait.

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait. 018 - DE Y-MOTOR EN MICROSCHAKELAAR BEKABELEN Neem de rest van de bandkabel (1 m). Splits de volgende groepen ongeveer 2 cm: Groep 1: Bruin, rood Groep 2: Oranje, geel, groen, blauw Groep 3: Violet, grijs,

Nadere informatie

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Voorgemonteerd Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Accu ipad 2 Installatie handleiding

Accu ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen

Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen Mini Handleiding over Elektronica-onderdelen Deze handleiding is speciaal geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. Op een eenvoudige manier en in begrijpelijke tekst leer je stapsgewijs wat elk elektronica-onderdeel

Nadere informatie

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Front camera + sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website: Handleiding DBMK0 LED dobbelsteen Versie 2.0 (augustus 203) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Handleiding: DBMK0 - LED dobbelsteen, Versie 2.0 Inleiding Geachte klant, Hartelijk

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. WWW.-ONLINE.NL The Screaming Parrot Treble Booster 1 Inleiding The Screaming Parrot is een treble booster gebaseerd op de Electro Harmonix Screaming Bird. Het origineel werd eind jaren 60 geïntroduceerd.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Batterij - iphone 6S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK100 Mini LED dobbelsteen. Versie 1.0 (februari 2012) Digibytez Website: Handleiding DBMK100 Mini LED dobbelsteen Versie 1.0 (februari 2012) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

WiFi / Bluetooth flexkabel ipad 2 Reparatie handleiding

WiFi / Bluetooth flexkabel ipad 2 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Heat Sink Vervanging

PowerBook G4 Aluminum 12 1-1,5 GHz Heat Sink Vervanging PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Heat Sink Vervanging Geschreven door: irobot ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 17 INTRODUCTIE Het koellichaam zorgt ervoor dat de processor koel en gelukkig.

Nadere informatie

2-3-rail print. Informatie & Bouwhandleiding. Vereniging Spoorgroep Zwitserland

2-3-rail print. Informatie & Bouwhandleiding. Vereniging Spoorgroep Zwitserland 2-3-rail print Informatie & Bouwhandleiding Vereniging Spoorgroep Zwitserland Menno Jager Rev. 7-12-2011 Algemene informatie Deze handleiding is bedoelt om het bouwen van een 2-3-rail print mogelijk te

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Mini Amp Een Budgetronics bouwkit om zelf een kleine mono mini versterker, gebaseerd op de LM 386, in elkaar te solderen.

Nadere informatie

Geschreven door: Liam Speirs

Geschreven door: Liam Speirs ZEN V Creative Media Player Teardown Geschreven door: Liam Speirs INTRODUCTIE Een snelle en gemakkelijke demontage / demontage gids voor de ZEN V Creative Media Player. GEREEDSCHAPPEN: Desoldering Braid

Nadere informatie

Digibytez Website: E mail: Handleiding LED dobbelsteen

Digibytez Website:  E mail: Handleiding LED dobbelsteen Handleiding LED dobbelsteen Website: http://www.digibytez.nl E mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u aan deze handleiding goed door

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma.

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. TECHNOLOGIE TECHNIEK Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. A r d u I n o N a n o Woord vooraf.. In het vierde leerjaar GL/GT Technologie werken de leerlingen die techniek

Nadere informatie

Logitech G27 Optical Encoder Replacement

Logitech G27 Optical Encoder Replacement Deze gids zal alle stappen die nodig zijn om de optische encoder in de Logitech G27 racestuur vervangen verklaren. Geschreven door: Grant Blake ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE

Nadere informatie

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. Maak de vastgelijmde bovenkant vervolgens los van de displayhouder. 2. De hold-schakelaar is nu los en kan vallen. Let op dat u deze niet kwijt

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging

PowerBook G4 Aluminum 12 1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging Geschreven door: irobot INTRODUCTIE. GEREEDSCHAPPEN: Munt (1) Phillips # 00 schroevendraaier (1) T6 Torx Schroevendraaier (1) ONDERDELEN: 160 GB

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Algemene Breadboard tips

Algemene Breadboard tips Hoe gebruik ik een breadboard? Een breadboard is een handig hulpmiddel om schakelingen snel en gemakkelijk uit te testen voordat je ze definitief gaat bouwen. Het voordeel van een breadboard is dat je

Nadere informatie

WWW.NEWTONE-ONLINE.NL

WWW.NEWTONE-ONLINE.NL Big Daddy 1 Inleiding Deze keer een project dat afkomstig is van www.runoffgroove.com., de Big Daddy. De Big Daddy is afgeleid van een ander project, de Grace. Het Grace project is op zijn beurt weer afgeleid

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Demontage, reparatie en montage van Wedge Touch muis wanneer de batterijklep niet gesloten zal blijven. Ook is een goede gids

Nadere informatie

IBook G4 12 "800 MHz-1,2 GHz I / O-vervanging

IBook G4 12 800 MHz-1,2 GHz I / O-vervanging IBook G4 12 "800 MHz-1,2 GHz I / O-vervanging van de Bezel Geschreven door: irobot ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 22 INTRODUCTIE Het vervangen van de plastic omhulsel rond de input en

Nadere informatie

MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement

MacBook Pro 15 Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement MacBook Pro 15 "Core 2 Duo model A1211 beeldscherminverter Replacement Geschreven door: Ben Eisenman ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 15 INTRODUCTIE Een defecte beeldscherminverter zal uw

Nadere informatie

Geluidsmelder

Geluidsmelder is uniek 110.176 Geluidsmelder 4,5 V 100 kω 0,1 µf CD 4013 LED BC 548 Uitgang Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped agogisch vakgebied.dit

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II

BOUWBESCHRIJVING LASERGAME Mk II De basis voor de bouw van de Lasergame Mk II (Mk II staat voor Mark II = versie 2) is een printplaat. Deze heeft een bedrukte en een onbedrukte zijde. De onderdelen komen aan de zijde met de bedrukking

Nadere informatie

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding

Hard driver flexkabel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Inhoud: Voorwoord. Dankwoord. Het LED-bordje. Onderdelen. Bouwbeschrijving

Inhoud: Voorwoord. Dankwoord. Het LED-bordje. Onderdelen. Bouwbeschrijving L.E.D. Bordje. Inhoud: Voorwoord Dankwoord Het LED-bordje Onderdelen Bouwbeschrijving Voorwoord Naast het gebruik van onze oude trouwe Grundy NewBrain computer hebben we nog een interesse: Het aansturen

Nadere informatie

BAT DETECTOR Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

BAT DETECTOR Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Bat Detector bouwpakket. Pagina 1 van 12 Een project van de. Bevalt je Bat Detector, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Handleiding Bat Detector bouwpakket....

Nadere informatie

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen:

105.663. Bouwpak ket Escape robot. Productinformatie: Benodigd gereedschap voor de bouw van de Escape robot: Stuklijst elektronische onderdelen: k e i n u s i 105.663 Bouwpak ket Escape robot Productinformatie: De Escape robot (ontsnappings-robot) werkt als een robot met kunstmatige intelligentie. Hij slaagt er altijd in zijn weg uit een doolhof

Nadere informatie

Alarm- en knipperlichtrelais MGA

Alarm- en knipperlichtrelais MGA Alarm- en knipperlichtrelais MGA Een van de voorgaande verbeteringen was om de ernstige gevolgen van een brand na een ongeval te beperken maar nog beter is het om een ongeval daar waar mogelijk te voorkomen.

Nadere informatie

Nexus 7 2nd Generation moederbord

Nexus 7 2nd Generation moederbord Nexus 7 2nd Generation moederbord vervanging Deze gids is voor het verwijderen van het moederbord / printplaat. Geschreven door: Alex Greene ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 16 INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen

Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Earspeaker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie

Nadere informatie

NEWTONE. The Range Treblebooster. 1 Inleiding

NEWTONE. The Range Treblebooster. 1 Inleiding The Range Treblebooster 1 Inleiding The Range is een treblebooster op basis van de legendarische Dallas Rangemaster. Net zoals zijn illustere voorbeeld is The Range uitgerust met een minimaal aantal componenten

Nadere informatie

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook.

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook. WWW.-ONLINE.NL The LP Bee Linear Power Booster 1 Inleiding The LP Bee is een neutrale booster gebaseerd op de Electro Harmonix LPB1. Het origineel dateert van 1968. Oorspronkelijk werd het effect direct

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Logitech G27 Interne Motors Replacement

Logitech G27 Interne Motors Replacement Logitech G27 Interne Motors Replacement Deze gids zal je leren hoe je de interne motoren van de Logitech G27 gaming stuurwiel te vervangen. Dit zijn de motoren die geforceerde feedback en enige weerstand

Nadere informatie

"THEREMIN" De elektronische muziek-ufo

THEREMIN De elektronische muziek-ufo is uniek 0.0 "THEREMIN" De elektronische muziek-ufo Benodigd gereedschap Figuurzaag Heteluchtpistool Soldeerbout Schroevendraaier Draadsnijder M Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo-

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S camera voorkant Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot. WWW.-ONLINE.NL The Pig s Trotter Bass Booster 1 Inleiding The Pig s Trotter is een bass booster gebaseerd op de Electro Harmonix Hog s Foot. Het origineel werd in de jaren 70 geïntroduceerd. Later werd

Nadere informatie

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5S Scherm Stap 1 - iphone openen - Verwijder de twee 3.9 mm pentalobe schroeven uit de onderkant

Nadere informatie

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6

PROJECT 1: Zorgen voor veilig voedsel - koelkastalarm Blz. 1/6 NAAM:........ Nr.:...... KLAS:. DATUM:..... Leerkracht:.... Schooljaar:.... TECHNIEK: COOL2 PROJECT 1 ZORGEN VOOR VEILIG VOEDSEL HET KOELKASTALARM: WERKVOLGORDE A) Onderdelen controleren: 1) controleer

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Light Mill bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Light Mill, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 11 Handleiding Light Mill bouwpakket....

Nadere informatie

Waterorgel. Printplaat

Waterorgel. Printplaat Waterorgel Het waterorgel is een eenvoudig maar zeer leuk apparaatje. Je kunt er muziek mee maken door de twee draden in water te houden, maar er wordt zelfs geluid geproduceerd wanneer men met de vingers

Nadere informatie

Parallelle poort interface.

Parallelle poort interface. Parallelle poort interface. Bouwbeschrijving kant en klare PCB interface met LUMI led s. Naam : Klas: 2008-2009 EduTechSoft Pagina 2 van 8 Inleiding. Deze bouwbeschrijving hoort bij het project Digitale

Nadere informatie

Solderen is simpel. Zo doe je het! Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer. by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) (Layout en editing)

Solderen is simpel. Zo doe je het! Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer. by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) (Layout en editing) Solderen is simpel Zo doe je het! by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer (Layout en editing) Download deze strip en deel hem met je vrienden! Distribute widely!

Nadere informatie

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster

Bouwbeschrijving. DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Bouwbeschrijving DC-Car Booster Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van dit bouwpakket. Wat doet de DC-Car Booster. Een aantal DC-Car gebruikers heeft aangegeven dat

Nadere informatie

Asus F6A-X2 Speaker Replacement

Asus F6A-X2 Speaker Replacement Asus F6A-X2 Speaker Replacement Een stap-voor-stap handleiding over de luidsprekers van de laptop te vervangen. Geschreven door: Jonathan INTRODUCTIE Luidsprekers audio van uw laptop. Zorg ervoor dat u

Nadere informatie