Advieslijst Nederlandse aandelen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advieslijst Nederlandse aandelen"

Transcriptie

1 Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 1 februari 20 NOTITIE VAN DE ANALISTEN De resultaten van Koninklijke Shell stelden op het eerste gezicht wat teleur, maar bij nader inzien gaven de ruime kasstroom en het met % verhoogde dividend per aandeel een goede indruk. De lage gasprijs in de Verenigde Staten, de problemen in Nigeria en de druk op de raffinagemarges worden grotendeels als tijdelijk gezien. De resultaten van staalfabrikant ArcelorMittal waren conform verwachting. Na een lichte verbetering eind 2013 wordt voor 20 een verdere groei verwacht, maar de marktomstandigheden in Europa blijven nog moeizaam. De genomen kostenbesparende maatregelen zullen gaan bijdragen aan het winstherstel. ING publiceerde een solide balansontwikkeling. De nettowinst stond onder druk door incidentele lasten, maar het concern verminderde de balanstelling en verbeterde het risicoprofiel. De afsplitsing van de verzekeringsactiviteiten in het eerste halfjaar van 20 blijft de aandacht houden. De terugbetaling van de overheidssteun is gepland in 20/1. De resultaten van Heineken vielen licht mee en vooral de sterke financiële positie gaf de doorslag. Verdere groei in de ontwikkelende landen blijft de kern. Daarbij is kostenvermindering in Europa van belang. Wij hebben de rating op het aandeel Heineken verhoogd naar 'aanbevolen'. NL Top Picks Opwaarts Dividend Picks Opwaarts K/W potentieel Dividend K/W potentieel Aegon,x 1,3% Ahold 3,%,x,2% Ahold,x,2% DSM 3,%,x 2,6% Akzo Nobel 1,x 6,% Royal Dutch Shell,% 11,1x,2% Arcelor Mittal 2,2x 11,% ASML 1,x 3,3% DSM,x 2,6% Defensieve Picks Opwaarts Philips 16,x 13,% K/W potentieel Randstad 1,x,% Arcadis 1,6x 1,% Royal Dutch Shell 11,1x,2% Royal Dutch Shell 11,1x,2% SBM Offshore,x 0,% Unilever 1,x 1,2% Sinds Rendement Cyclische Picks NL Top Picks ,0% Opwaarts AEX Index ,0% K/W potentieel Air France-KLM -,% Arcelor Mittal 2,2x 11,% AEX Index Randstad 1,x,% feb mei aug nov feb Speculatieve Picks Opwaarts K/W potentieel Imtech 11,6x,0% Galapagos,1x 31,% Ten Cate,x 22,0% USG People,x U.R. Data is gebaseerd op de slotkoersen van 1 februari 20.

2 Nederlandse aandelen Aegon 6,2,00, MRD 0,26 3,%,x 0,3 FINANCIËLE DIENSTVERLENING 6 De omzet komt voor 0% uit de Verenigde Staten. Het accent in de producten ligt op spaar- en pensioenproducten in de levenssfeer. De stijgende rente is positief voor de belangstelling voor de producten en voor de marges. De risico's van de producten zijn grotendeels afgedekt (rente- & aandelenhedges). De solvabiliteitsratio voor de verzekeringsgroep (IGD) is gezond op ca. 20 momenteel voor de Nederlandse groep De onderliggende operationele resultaten geven een lichte verbetering aan. Wij verwachten dat de bedrijfsschade van de woekerpolisaffaire binnen de normale grenzen blijft. Het koersdoel is gesteld op EUR,00 (was under review) Cijfers over 2013 verwacht per 20 februari Ahold 13,2,0 13,6 MRD 0, 3,6%,x 0,0 CONSUMENT BASIS De Verenigde Staten is 60% van de omzet, Nederland ruim 3%. De Verenigde Staten levert 3% van het bedrijfsresultaat, Nederland 6%. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op supermarkten, zogenaamde convenience stores en internetverkopen. In Nederland past het bedrijf met prijsverlagingen de marktpositie aan. Het accent in de winkels verschuift verder naar versproducten. De financiële positie is gezond evenals de jaarlijkse kasstroom. Het bedrijf is bezig met een aandeleninkoopprogramma van EUR 2 mrd. Naast de integratie van de 0 overgenomen C00 winkels blijven overnames beperkt. Het 60% belang in ICA is begin van dit jaar verkocht tegen EUR 2, mrd met een netto boekwinst van EUR 1, mrd. In het vierde kwartaal 2013 is de omzet gedaald met,2% naar EUR, miljard en tegen constante valuta s was de daling 1,1%.De omzetcijfers waren conform verwachtingen en in lijn met de marktontwikkelingen in het vierde kwartaal. Air France-KLM,,0 2, MRD ,00 INDUSTRIE 6 3 Air France-KLM is een cyclische onderneming die later dit jaar en volgend jaar kan profiteren van het economisch herstel in Europa. Volgend jaar komt het bedrijf naar onze schatting uit de verliezen. De onderneming voert een ingrijpend kostenbesparingsplan door. Met name bij Air France kunnen nog aanzienlijke kostenbesparingen worden geboekt. De vorming van allianties heeft de investeringsdiscipline aanzienlijk verbeterd in de luchtvaart; de bezettingsgraad van de vloot verbetert structureel. Door een zeer terughoudend investeringsbeleid kan de onderneming de schuld fors verminderen. Het aandeel noteert ver onder de boekwaarde. De vervoerscijfers verbeteren, maar november was wel erg zwak. Air France-KLM publiceerde 30 januari sterke vervoerscijfers over december na relatief zwakke cijfers over november. Het passagiersvervoer steeg met 3,2% in december en door een beperkte capaciteitsuitbreiding van 2,3% steeg de beladingsgraad naar 2,6% (december 2012: 1,%).

3 Akzo Nobel, 6,00, MRD 1,6 2,6% 1,x 3, BASISMATERIALEN De omzetverdeling is; Europa %, Noord Amerika 20% en overig 3%. De productverdeling per bedrijfsresultaat is: decoratieve verven 1%, performance coatings % en specialty chemicals 30%. In Europa wordt de productie van de decoratieve verven geherstructureerd. Ingrijpende maatregelen zullen voor resultatenherstel in 20 /201 zorgen. De financiële positie is gezond en wij verwachten een verdere dividendverhoging Een herstel van de Europese economie zal ter zijner tijd de resultaten duidelijk kunnen verbeteren. In Duitsland en Nederland zijn herstructureringsmaatregelen genomen. De omzet daalde in het vierde kwartaal met % naar EUR 3.63 miljoen. Het volume steeg met %, de prijs daalde met 1%, de verkoop van bedrijfsonderdelen resulteerde in een bijdrage van 3% en valuta invloeden drukten het resultaat met %. De volumestijging van % was beter dan die van 1% over geheel Arcadis 26, 31,00 2,0 MRD 0,60 2,2% 1,6x 1,2 INDUSTRIE Omzetverdeling : Amerika %, Europa 20%, Nederland 12% en overige regio's 23%. De omzetverdeling in activiteiten is: Infrastructuur 30%, water 1%, milieu 3% en gebouwen 20%. Het bedrijf heeft een sterke positie wereldwijd. In Europa/Nederland wordt een herstructureringsprogramma uitgevoerd. De activiteiten in Brazilië, Azië en Amerika tonen een sterke omzetstijging. Recent zijn aantrekkelijke orders uit New York, Parijs, China en ook Nederland verkregen. In de nieuw vastgestelde langjarige strategie is de marge voor het bedrijfsresultaat op 11% gezet(nu %) Het koersdoel is verhoogd naar EUR 31,00 Cijfers over 2013 verwacht per 20 februari 20. Arcelor Mittal 12,0 13,0 20,1 MRD 0,1 1,2% - 0,0 BASISMATERIALEN De omzetverdeling is: Noord - en Zuid Amerika %, Europa 2%. De huidige bedrijfsresultaatsverdeling is: Verenigde Staten 63%, Europa 2%. Ruim de helft van de Europese fabrieken ligt (tijdelijk) stil, dit zorgt voor winstdruk. Voor dit jaar wordt een lichte verbetering van de winst verwacht (grotendeels door kostenmaatregelen).wij verwachten een Europese importheffing in 20. Door de stijgende zelfvoorziening in ijzererts (60%) en kolen (30%) verbetert de marktpositie en stabiliseert de marge. De nettoschuldpositie wordt verlaagd naar USD 1 mrd (was USD 21 mrd eind '12). ArcelorMittal heeft over het vierde kwartaal een omzet behaald van USD 1, miljard, een stijging van 2,% op jaarbasis. De productie van ruw staal steeg met % naar 23 miljoen ton en de afleveringen stegen met %. De winst plus afschrijvingen (ebitda) per ton steeg 11% naar USD 1. Deze resultaten waren conform verwachting (exclusief bijzondere lasten).

4 ASML 6,0 0,00 2,1 MRD 0, 1,3% 1,x 3,1 INFORMATIETECHNOLOGIE ASML is wereldmarktleider in de ontwikkeling en productie van Lithografiemachines. De technische voorsprong op de twee concurrenten Nikon en Canon is zo groot dat ze in de komende jaren niet meer kan worden ingehaald. De markt voor chipmachines is cyclisch. ASML heeft de operationele kosten door de invoer van een flexibele schil meer variabel gemaakt, waardoor het bedrijf niet meer zo snel in de verliezen zal komen op het dieptepunt van de markt. In het eerste kwartaal 2013 boekte het concern 21 orders voor nieuwe machines. Dat was het laagste niveau sinds het derde kwartaal Door het herstel van de chipmarkt in de afgelopen kwartalen verwachten wij dat de orderinstroom in het tweede halfjaar van 2013 verder aantrekt. De koers van ASML is dit jaar al flink opgelopen, maar gezien de unieke marktpositie en de relatief hoge groei van de semiconductorindustrie biedt het aandeel op lange termijn een aanzienlijk opwaarts koerspotentieel. DSM,6 61,00, MRD 1,0 3,0%,x 3,3 BASISMATERIALEN Het bedrijfsresultaat komt voor 0% uit Nutrition, 20% Performance Materials en % Polymers. De afzet naar regio is: Europa 0%, Verenigde Staten 20% en overige regio's 0%. Bij Polymers (caprolactam) stagneert de volumeontwikkeling in Azië. Een verdere gedaantewisseling door verkopen van bedrijfsonderdelen lijkt aannemelijk. Vision 201 blijft: Autonome omzetgroei %-%, ebitda 2013 ongeveer Eur 1,3 mrd. Jaarlijkse omzet uit innovaties 20% van totaal. De overname van Tortuga is geconsolideerd vanaf 2e kwartaal vorig jaar. DSM liet bij Nutrition een verdere groei zien en handhaafde de verwachting voor het hele jaar inclusief herstructureringsmaatregelen Cijfers over 2013 verwacht per 26 februari Galapagos 1,20 2,00 0, MRD - -,1x 0,0 GEZONDHEIDSZORG Galapagos is gericht op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen De omzetverdeling is: R&D opbrengsten %, service divisie % en subsidies %. Het bedrijfsresultaat komt van: R&D 2% en service divisie %. De omzet van R&D bestaat uit mijlpaalbetalingen, waarvan een groot deel al vooraf betaald. De tweede test voor reuma (met AbbVie) was positief en bepaalt momenteel grotendeels het succes. Het bedrijf heeft in de R&D activiteiten een zestal allianties met internationale farmabedrijven. Het aantal klinische testen neemt toe. Een nieuw antibioticum tegen de ziekenhuisbacterie is in ontwikkeling. Nieuwe klinische testen (fase II) voor lupus en psoriasis starten. Cijfers over 2013 verwacht per maart 20

5 Imtech 2,0 3,00 1,0 MRD ,6x 0,1 INDUSTRIE Imtech is als installatiebedrijf marktleider in Noordwest Europa. % van de omzet komt voort uit bestaande contracten. Energie & milieu genereren ongeveer 30% van de omzet. Het overheidsaandeel bedraagt 30%. Het bedrijfsresultaat komt uit de regio's Nederland (%), Duitsland (32%), het Verenigd Koninkrijk (16%), Scandinavië (1%) en het segment ICT (22%). De margeverwachtingen voor het bedrijfresultaat zijn lager gesteld op %-6%. In '12 zijn voorzieningen van Eur mln voor Polen en Eur 220 mln Duitsland. De orderpositie bedraagt Eur 6, mrd als basis voor de ontwikkeling in ' en '1. De derde kwartaalcijfers bleven onder druk mede door de gang van zaken in Duitsland; de bestaande convenanten zijn verlengd tot eind september. Cijfers over 2013 verwacht per 1 maart 20. Philips 26,3 30,00 2, MRD 0,0 3,03% 16,x 1,6 INDUSTRIE Healthcare is met 2% van de omzet en 6% van van het EBITA veruit de belangrijkste divisie. Lighting is tweede met 3% van de omzet en 2% van het EBIT. Na de verkoop van TV's is Consumer Lifestyle de kleinste divisie met 20% van de omzet en 1% van het EBIT. Topman Frans van Houten heeft een uitstekend track record in het verbeteren van bedrijven. Bij Philips kan nog verder op kosten worden bespaard. De groeidoelstellingen voor het bedrijfsresultaat vooor de komende jaren zijn verhoogd met als marge 11-12% (was -11%) Voor EUR 1. miljard worden aandelen ingekocht (6% van uitstaande aandelen). De divisie Healthcare profiteert van de vergrijzing en de groeiende vraag naar healthcare in opkomende landen. Verkoop van de teruggenomen activiteiten audio, video en multimedia zal op termijn weer plaatsvinden; de waarde-invloed van EUR miljoen is relatief klein. Philips boekte in het afgelopen vierde kwartaal een onderliggende omzetgroei van maar liefst 6,%. Dat is de hoogste groei sinds het derde kwartaal De groei was veel beter dan verwacht, want de markt hield rekening met een onderliggende groei van %. Randstad,0 2,0, MRD 1, 2,2% 1,x 2,61 INDUSTRIE Randstad haalt tweederde van de omzet uit Europa. Slechts een gering herstel kan bij deze vroeg cyclische onderneming al tot een forse resultaatverbetering leiden. De VS is met bijna een kwart van de totale omzet de belangrijkste afzetmarkt geworden. De arbeidsmarkt laat daar een geleidelijk herstel zien. Randstad profiteert op lange termijn van de toenemende vraag naar flexibilisering van de arbeidsmarkten in Europa. De onderneming haalt nog het grootste deel uit Staffing, waar de marges het laagst zijn. Het concern wil de activiteiten voor professionals en Inhouse, waar de marges beter zijn, vergroten. Dat heeft een positief effect op de marges. De cijfers over het derde kwartaal vielen erg mee en geven reden voor optimisme over omzetgroei en verder margeherstel. Cijfers over 2013 verwacht per 20 februari 20.

6 Royal Dutch Shell 26,31 2,00 12,0 MRD 1,2,3% 11,1x 2,3 ENERGIE Veruit het grootste deel (ca 0%) van de inkomsten komt uit upstream (exploratie en productie). De rest uit downstream (raffinage en handel). Wij verwachten dat de olieprijs relatief hoog blijft. De sterke productiegroei in de VS kan worden opgevangen door de groeiende vraag in opkomende landen. De kasstroom stijgt in de periode tot circa USD 10 mrd; 3% boven het niveau van de periode Met deze kasstroom kan een investerings-programma van circa USD 12 mrd worden gefinancierd en is er (ook gezien de sterke balans) ruim voldoende cash voor verdere verhoging van het dividend. Shell heeft een uitstekend trackrecord voor de dividendbetaling. Het dividend is vanaf de tweede wereldoorlog nooit verlaagd. Het dividend wordt evenwel aangekondigd in US$; er is dus wel een valutarisico. Tijdens de bekendmaking van de resultaten over het vierde kwartaal laat Shell het kasstroomdoel voor 201 los. Shell had als doelstelling over de periode een kasstroom van USD 1 à 200 miljard. Daarbij hield het concern rekening met een olieprijs van USD 0 tot 0 per vat. Het dividend wordt met % verhoogd. SBM Offshore 11,0 20,00 2,3 MRD 0,1 6,3%,x 2,02 ENERGIE SBM Offshore richt zich volledig op de markt voor FPSO s, omgebouwde olietankers die op volle zee worden afgemeerd en geproduceerde olie opslaan tot een shuttletanker de olie afvoert. Het bedrijf bezit hoogwaardige bewezen technologie om dit veilig te doen. Doordat nu vaker olie wordt geproduceerd in gebieden waar geen pijpleiding-infrastructuur is (vaak vanwege de waterdiepte), wordt vaker gekozen voor FPSO s. Het concern spreekt van circa 60 projecten die de komende jaren op de markt komen. SBM Offshore verwacht daar ongeveer een derde van binnen te halen. SBM Offshore heeft de grootste vloot FPSO's ter wereld, bestemd voor de verhuur. Deze leasevloot levert een stabiele kasstroom. Hoewel moeilijk te schatten gaan wij uit van een worst case scenario met boete van circa USD 00 miljoen voor het omkoopschandaal in Afrika. Het bedrijf heeft voldoende middelen om zo n boete te betalen. Het effect van zo n eenmalige last op ons waarderingsmodel is zeer beperkt. SBM Offshore rapporteerde 6 februiari jl. een uitgebreide set cijfers over 2013 en de verwachtingen voor 20. De markt reageerde teleurgesteld, maar wij zien het als een mooi koopmoment. Ten Cate 2,1 2,0 0,6 MRD 0, 2,36%,x 1,6 INDUSTRIE De omzetverdeling is: Europa 0%, Verenigde Staten % en overige regio's 1%. De product omzetverdeling is: Protective fabrics/components 0%, gras/geotextiel % en overig %. De productbedrijfsresultaatverdeling is: Protective fabrics/components, 0%, gras/geotextiel % en overig 2%. Nieuwe samenwerkingen ( o.a. BASF, Corning, Kringlan) zijn gevormd voor de productie van thermoplasten voor auto's. De financiële positie is voldoende sterk voor verdere omzet- en winstgroei. Voor 2016 wordt een verdubbeling van de omzet verwacht. De omzet in Defender M en voertuigbescherming (VS) stagneerde in 2012, maar verbeterde in De winstontwikkeling verbeterde langzaam in de loop van het jaar Cijfers over 2013 verwacht per 2 februari 20.

7 Unilever 2,22 32,0 6,0 MRD 1,03 3,6% 1,x 1, CONSUMENT BASIS De omzetverdeling is: Ontwikkelende landen %, Europa 2% en Verenigde Staten 20%. De productverdeling in bedrijfsresultaat is: Persoonlijke verzorging 2%, voeding 3%, ijs 13% en huishoudelijke verzorging %. De onderliggende omzetstijging liep terug tot 3,2% in het derde kwartaal.voor het vierde kwartaal wordt weer een herstel verwacht. De omzetgroei in ontwikkelende landen en persoonlijke verzorging blijft bovengemiddeld. De financiële positie is gezond en de vrije kasstroom blijft ruim. Door aankoop van 22% Hindustan Lever bezit Unilever nu % van het bedrijf; de valutaontwikkeling in dit gebied is negatief. De omzetdaling van,% in het vierde kwartaal was lager dan de daling in het derde kwartaal van 6,%. Onderliggende was omzetgroei,1% met een volumegroei van 2,% en prijsstijgingen ter grote van 1,%. De onderliggende resultaten tonen een lichte verbetering tegenover het derde kwartaal. USG People 13,12 Under review 1,1 MRD 0,12 0,1%,x 1,33 INDUSTRIE USG People haalt circa % van de omzet uit General Staffing; 3% uit specialist Staffing en % van de omzet uit Professionals. De marges in Professionals zijn het hoogst; die van General Staffing het laagst. Mixverbetering leidt tot hogere marges. USG People heeft een grote exposure in Nederland, waar het kan profiteren van het herstel van de arbeidsmarkt. Door de verkoop van de perifere activiteiten is de afhankelijkheid van Nederland verder toegenomen. Het concern wordt genoemd als overnamekandidaat; vooral als prooi van Adecco. De onderliggende cijfers tonen een gestage verbetering aan in het derde kwartaal. Cijfer 2013 verwacht per 2 februari 20.

8 Overige Nederlandse aandelen BEDRIJF KOERS ANALIST KOERSDOEL MARKTW. DVD. REND. K/W 20E WPA Gecor SECTOR OVERIGE AANBEVOLEN AANDELEN Aalberts Industries 23, Tom Muller 26,00 2, MRD 1,1%,6x 1,6 INDUSTRIE BAM Groep 3, Tom Muller,2 1,1 MRD 2,% 12,0x 0,33 INDUSTRIE BinckBank,23 Tom Muller,00 0,6 MRD,01% 16,6x 0,0 FINANCIËLE DIENSTVERLENING Heineken,20 Tom Muller,00 2, MRD 2,13% 16,x 2, CONSUMENT BASIS KAS Bank,0 Tom Muller 11,00 0,2 MRD,3%,x 1,12 FINANCIËLE DIENSTVERLENING Kendrion 2,30 Tom Muller 2,00 0,3 MRD 2,%,x 1,6 INDUSTRIE Reed Elsevier 1,0 Jos Versteeg 1,00 12, MRD 3,% N.A. N.A. CONSUMENT DUURZAAM Sligro 2,3 Tom Muller 30,00 1,3 MRD 3,2% 1,x 1,0 CONSUMENT BASIS Wolters Kluwer 21,6 Jos Versteeg 22,00 6, MRD 3,2% N.A. N.A. CONSUMENT DUURZAAM NIET AANBEVOLEN AANDELEN MET KOERSDOEL Boskalis 3, Tom Muller 0,00,2 MRD,6% 11,3x 3,0 INDUSTRIE Brunel International, Jos Versteeg 3,00 1,1 MRD 0,00% N.A. N.A. INDUSTRIE Corbion 1, Tom Muller 16,00 1,2 MRD 2,2% 1,3x 1,0 CONSUMENT BASIS Delta Lloyd 1, Tom Muller 1, 3, MRD,6%,x 2,1 FINANCIËLE DIENSTVERLENING Fugro 0,33 Jos Versteeg,00 3, MRD,1% N.A. N.A. ENERGIE ING Groep,61 Tom Muller,0 0, MRD 0,00% 1,x 0, FINANCIËLE DIENSTVERLENING KPN 2,1 Jos Versteeg 2,0 11,6 MRD 0,00% N.A. N.A. TELECOMMUNICATIE Ordina 2,0 Jos Versteeg 1, 0,2 MRD 0,00% N.A. N.A. INFORMATIETECHNOLOGIE Nutreco 31, Tom Muller 33,00 2,2 MRD 2,1%,x 2,1 CONSUMENT BASIS TomTom, Jos Versteeg 2,20 1,0 MRD 0,00% 20,x 0,22 INFORMATIETECHNOLOGIE Vopak 2,3 Jos Versteeg -, MRD 1,% N.A. N.A. BASISMATERIALEN OVERIGE NIET AANBEVOLEN AANDELEN Ballast Nedam, Tom Muller N.A. 0,1 MRD -0,32%,x 0,20 INDUSTRIE Batenburg 13, Tom Muller N.A. 0,0 MRD 1,%,1x 0,31 INDUSTRIE Beter Bed 1,00 Tom Muller N.A. 0, MRD 2,% 2,1x 0,2 CONSUMENT DUURZAAM Grontmij 3,0 Tom Muller N.A. 0,2 MRD 0,00% 20,x 0,1 INDUSTRIE Heijmans 13,1 Tom Muller N.A. 0,3 MRD -,30% -2,x -, INDUSTRIE Macintosh,00 Tom Muller N.A. 0,2 MRD 0,00% - 0,0 CONSUMENT DUURZAAM Nedap 31,20 Tom Muller N.A. 0,2 MRD,6%,2x 2,20 INDUSTRIE Pharming 0,63 Tom Muller N.A. 0,2 MRD 0,00% -,x - 0,01 GEZONDHEIDSZORG Stern 13,0 Tom Muller N.A. 0,1 MRD 6,12% 16,1x 0,6 INFORMATIETECHNOLOGIE TKH 2,0 Tom Muller N.A. 1,0 MRD 2,3% 1,0x 1,1 INDUSTRIE Van Lanschot 1,0 Tom Muller N.A. 0, MRD 1,63% 12,x 1, FINANCIËLE DIENSTVERLENING Wessanen 3,3 Tom Muller N.A. 0,3 MRD 2,%,3x 0,0 CONSUMENT BASIS OVERIGE NIET AANBEVOLEN AANDELEN MET CONSENSUS DATA ASMI 26,0 Jos Versteeg N.A. 1, MRD 0,00% 1,1x 21, INFORMATIETECHNOLOGIE TNT Express 6,1 Jos Versteeg N.A. 3, MRD 0,00% 120,1% 21, INDUSTRIE PostNL,3 Jos Versteeg N.A. 1, MRD 0,00% N.A. - 0,1 INDUSTRIE

9 Disclaimer Algemeen Dit onderzoeksrapport is samengesteld door Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: Theodoor Gilissen). Het document wordt in principe eens in de twee weken gepubliceerd op woensdag van de even kalenderweken. De in deze publicatie vermelde gegevens zijn ontleend aan door Theodoor Gilissen betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten kan Theodoor Gilissen niet instaan. Theodoor Gilissen geeft geen garantie of verklaring omtrent genoemde juistheid en volledigheid, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. Theodoor Gilissen aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Dit rapport dient niet te worden opgevat als een aanbod om waardepapieren te verkopen, noch als een uitnodiging tot aankoop ervan. De adviezen en aanbevelingen in dit rapport zijn generiek van aard en houden derhalve geen rekening met de specifieke beleggingsdoelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de adviezen en aanbevelingen uit het rapport dan ook niet aanmerken als een persoonlijk advies: de ontvanger moet zijn of haar eigen adviseur raadplegen om te overleggen of het effect dat in dit rapport aan bod komt, voor hem of haar een passende investering is en/of de adviezen en aanbevelingen in het rapport in overeenstemming zijn met zijn of haar beoogde risicoprofiel. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Theodoor Gilissen verricht geen investment banking of andere corporate finance activiteiten voor de in dit rapport vermelde bedrijven. De adviezen van Theodoor Gilissen zijn gebaseerd op de verwachting van de 12 maands koersperformance vanaf het moment van publicatie van dit rapport. Opinies, feiten en meningen in dit rapport kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. De verspreiding van dit rapport in andere jurisdicties dan in Nederland is mogelijk aan restricties onderhevig en de ontvanger van dit rapport dient zichzelf te informeren over eventuele restricties. Theodoor Gilissen verbiedt nadrukkelijk het herverspreiden van dit rapport via internet of op een andere manier en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de acties van derde partijen op dit gebied. Het auteursrecht van deze publicatie berust bij Theodoor Gilissen. De ontvanger van dit rapport is gebonden aan de restricties zoals vermeld staan in deze disclaimer. Het is verboden voor derde partijen om dit rapport te verspreiden via internet of op een andere manier. Theodoor Gilissen is niet aansprakelijk voor derde partijen die dit rapport verspreiden of herproduceren. Informatieverstrekking Analisten, genoemd in dit rapport, verklaren dat (i) opinies, visies en aanbevelingen die in dit rapport gedaan worden, zijn of haar persoonlijke visie weerspiegelen, (ii) de gebruikte informatie in dit rapport is ontleend aan bronnen die betrouwbaar worden geacht en (iii) geen deel van zijn of haar vergoeding was, is of zal gerelateerd zijn aan specifieke opinies, visies en aanbevelingen die gedaan zijn in dit rapport. Het beleid van Theodoor Gilissen streeft ernaar te publiceren op basis van nieuws, ontwikkelingen en visies gerelateerd aan specifieke bedrijven, sectoren of markten. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is de toezichthouder op de handelswijze en de informatieverstrekking van alle partijen op de financiële markten in Nederland. Meer informatie kunt u vinden op Adviseringmethodiek Koersdoelen zijn gebaseerd op (i) financiële prognoses van analisten Jos Versteeg en Tom Muller van Theodoor Gilissen, (ii) prognoses van bronnen die betrouwbaar geacht worden en(iii) waarderingsmodellen die gebruikt worden door de Research-afdeling van Theodoor Gilissen. Bij de waardering maken analisten gebruik van verdisconteerde kasstroommodellen (DCF) en vergelijking van gelijkwaardige bedrijven (Peer Group analyse).theodoor Gilissen hanteert de adviezen en Niet. De basis voor de methodiek van afgegeven adviezen is als volgt: : het aandeel heeft een verwacht koerspotentieel dat uitgaat boven het gemiddelde van de Nederlandse markt gecorrigeerd voor risico, bedrijfsvoering en bedrijfsmodel Niet : het aandeel heeft een verwacht koerspotentieel dat niet boven het gemiddelde van de Nederlandse markt uitgaat gecorrigeerd voor risico, bedrijfsvoering en bedrijfsmodel

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 18 september 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Recent heeft Air France KLM de vervoercijfers over augustus gepubliceerd. De cijfers over het passagiersvervoer geven

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 30 oktober 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Arcadis heeft goede resultaten geboekt in het derde kwartaal, waaraan vooral de genomen kostenbesparende maatregelen in

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 4 september 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Met de meer cyclische samenstelling van de toppicks door de keuze van AkzoNobel in plaats van Unilever lopen wij vooruit

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 1 oktober 2013 NOTITIE VAN DE ANALISTEN DSM behaalt in 2013 naar verwachting verbeterde resultaten. De bedrijfsresultaten zijn in de afgelopen drie jaar relatief

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag maart 20 NOTITIE VAN DE ANALISTEN De door Aegon gepubliceerde cijfers bevestigen de gezonde positie van het bedrijf. De onderliggende winstontwikkeling, waarvan

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 16 april 2014 NOTITIE VAN DE ANALISTEN De koers van Randstad is dit jaar 16% gedaald, met name na de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2013.

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 23 juli 20 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Binckbank heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, grotendeels door minder effectentransacties. De groei van

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 6 augustus 20 NOTITIE VAN DE ANALISTEN Arcelor Mittal is uit de Top Picks lijst gehaald vanwege een verlaging van onze winsttaxaties. Een belangrijke reden hiervoor

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 20 augustus 20 NOTITIE VAN DE ANALISTEN We hebben naar aanleiding van de goede halfjaarresultaten ons advies op TKH Group verhoogd naar en het aandeel toegevoegd

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 12 november 14 Notities van analisten Randstad kon de winstgroei in het derde kwartaal continueren (nettowinst +21%) dankzij een hogere omzet per werkdag (+4%).

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 17 september NOTITIE VAN DE ANALISTEN De opinie op het aandeel Heineken is verlaagd van naar Niet omdat de koers boven ons koersdoel van EUR 55 is gestegen. De

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 22 juli 2015 Notities van analisten We staan nu aan de vooravond van de publicatie van tweede-kwartaalresultaten door Nederlandse ondernemingen. Wij voorzien voor

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 14 oktober 15 Notities van analisten We hebben ons advies op aandelen GrandVision verlaagd van naar Niet vanwege het feit dat ons koersdoel van EUR 24 vrijwel bereikt is

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 4 februari 15 Notities van analisten Philips is van de NL Top Picks lijst afgehaald en ons advies is verlaagd van naar Niet op 27 januari na de recente kwartaalcijfers

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 1 april 2015 Notities van analisten DSM heeft de eerder aangekondigde overname van de Chinese producent van vitamine C, Aland, afgerond. Met een omzet van circa

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 2 september 15 Notities van analisten De afkoeling van de Chinese economie en de devaluatie van de yuan hebben afgelopen weken een grote negatieve invloed gehad op het

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 26 november 2014 Notities van analisten Randstad heeft de verwachting uitgesproken dat een operationele winstmarge van 5-6% haalbaar is in 2016 (4% in 2014) op

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 25 november 15 Notities van analisten Het aandeel ABN AMRO is sinds november, de dag van de succesvolle beursintroductie, toegevoegd aan de lijst van aandelen met een koersdoel

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 5 augustus 2015 Notities van analisten Het resultatenseizoen van de Nederlandse ondernemingen is nog in volle gang en de voorlopige conclusie is dat de uitkomsten

Nadere informatie

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl

En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl En dan nu... Jos Versteeg Corné van Zeijl De visie van deze analisten is volledig onafhankelijk en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van RBS. Drie Top Picks Hollandse aandelenavond 7 mei

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 11 november 15 Notities van analisten We kunnen tevreden terugkijken op de derde kwartaalresultaten van onze favoriete aandelen: afgelopen twee weken hebben zes ondernemingen

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen september 15 Notities van analisten Royal Dutch Shell heeft besloten het boren naar olie in de zeebodem bij Alaska te stoppen vanwege teleurstellende resultaten van de

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 21 januari 15 Notities van analisten Ahold is van de NL Top Picks lijst afgehaald en ons advies is verlaagd van naar Niet na de recente stijging van de aandelenkoers

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8

Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 459.1 Weerstand : 516.8 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 10 April 2015 Nummer 1147 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,97 0,97% DOW JONES 17958,73 0,31% NASDAQ CMP 4974,565 0,48% NASDAQ -100 4403,953 0,64% NIKKEI 225 19907,63-0,15%

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 9 december 20 Notities van analisten De onderneming Sligro Food Group profiteert van het aantrekken van de horeca en de Nederlandse consument die eindelijk de hand van

Nadere informatie

Accell Group Milennium 2003 Inkomsten* 289577 Operationele winst* 16708 Netto winst 9197 Uitstaande aandelen 48051 Totale activa 134940

Accell Group Milennium 2003 Inkomsten* 289577 Operationele winst* 16708 Netto winst 9197 Uitstaande aandelen 48051 Totale activa 134940 Totale netto winst 56.904.147.000 Totale Activa (Netto Eigen Vermogen) 2.658.133.112.000 Via www.euronext.nl uitgezocht door Peter Breda Aalberts Industries Milennium 2003 Inkomsten* 784589 Operationele

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 15 april 2015 Notities van analisten We staan nu aan de vooravond van de publicatie van de eerste kwartaalresultaten van Nederlandse ondernemingen en de uitgangspositie

Nadere informatie

Winnaars op de Nederlandse beurs

Winnaars op de Nederlandse beurs Albert Jellema Veel weten van weinig Winnaars op de Nederlandse beurs Nederlandse economie Onzekerheden horen bij beleggen Met of zonder parachute Elke dag een nieuw idee Beleggingsfilosofie 1. Beleggen

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 26 oktober 2016 Notitie van analisten Diverse ondernemingen op onze Top Picks lijst publiceerden per saldo meevallende resultaten. Randstad wist de autonome omzetgroei

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 17 februari 2016 Notities van analisten Het management van Akzo Nobel heeft in 2015 sterk gestuurd op verbetering van winstmarge (operationele marge van 10,6% versus doelstelling

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 18 februari 15 Notities van analisten DS verwacht voor 15 een lichte stijging van de operationele winst ondanks het negatieve effect van de gestegen koers van

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen woensdag 7 januari Notities van analisten De olieprijs is in de afgelopen vier weken met % gedaald naar net boven de USD 50 per vat. De recente sterke daling kwam na het

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2

Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 Pagina 2 MIDDELLANGE TERMIJN TREND. Steun : 419.7 Weerstand : 509.2 Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 04 September 2015 Nummer 1252 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 444,55 2,53% DOW JONES 16374,76 0,14% NASDAQ CMP 4733,497-0,35% NASDAQ -100 4234,654-0,51% NIKKEI 225 17792,16-2,15%

Nadere informatie

Bodem bereikt in Nederlandse Economie

Bodem bereikt in Nederlandse Economie Bodem bereikt in Nederlandse Economie 8 november 213 Every picture tells a story Keijser Capital Research Nico van Geest RBA Nico.vangeest@keijsercapital.nl (1) Het consumenten vertrouwen, zoals door het

Nadere informatie

De Weekly verschijnt 2-wekelijks!

De Weekly verschijnt 2-wekelijks! -okt- TGB Investments + () 7 6 De Weekly verschijnt -wekelijks! Top Picks Per datum Performance Recommended List Aegon -jan-,6% Aalberts Industries Kendrion Ahold -jan- -7,% Aegon Macintosh Arcelor Mittal

Nadere informatie

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET

AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET BINCK BELEGGERSBAROMETER FEBRUARI 2017 AIR FRANCE KLM EN SHELL FAVORIET 7 FEBRUARI 2017 Air France KLM en Shell zijn in februari de favoriete aandelen van Nederlandse particuliere beleggers. KPN en TomTom

Nadere informatie

Turbo Daily NIKKEI 225 NASDAQ-100 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49%

Turbo Daily NIKKEI 225 NASDAQ-100 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49% Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 29 April 2015 Nummer 1161 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 501,66-1,49% DOW JONES 18110,14 0,4% NASDAQ CMP 5055,422-0,1% NASDAQ -100 4515,265-0,22% NIKKEI 225 20058,95

Nadere informatie

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien

PERSBERICHT. Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien you PERSBERICHT Rapportagecyclus van Nederlandse beursfondsen laat in 2013 verbetering zien Utrecht, 30 mei 2013 - Ondanks voortdurende crisis, realiseerden Nederlandse beursgenoteerde bedrijven een kwalitatief

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 28 september 2016 Notitie van analisten De koers van Galapagos steeg stevig de laatste weken zonder één specifieke reden. De onderneming meldde via diverse persberichten

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 23 november 2016 Notitie van analisten De financiële waarden behoorden de laatste weken tot de beste performers op de Nederlandse beurs voornamelijk door de stijgende rente

Nadere informatie

Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158. Italie maakt vrijdag de details bekend van de veiling van 29 april.

Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158. Italie maakt vrijdag de details bekend van de veiling van 29 april. Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 24 April 2015 Nummer 1158 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 503-0,54% DOW JONES 18058,69 0,11% NASDAQ CMP 5056,063 0,41% NASDAQ -100 4477,067 0,36% NIKKEI 225 20020,04-0,83%

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 15 februari 2017 Notitie van analisten Randstad profiteert duidelijk van het aantrekken van de economische groei in Europa en liet over het vierde kwartaal een versnelling

Nadere informatie

Weekbericht Analytica Trading 9 november

Weekbericht Analytica Trading 9 november Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Weekbericht Analytica Trading Range bound? De AEX De AEX kende een volatiele week waarbij de beweging zich echter wel afspeelde tussen een aantal steunniveaus.

Nadere informatie

Rabo Performance Plus Note

Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Rabo Performance Plus Note Wie een voorsprong krijgt, maakt meer kans op een overwinning. Wilt u die voorsprong? Stap dan nu in de Rabo Performance Plus Note en beleg in een

Nadere informatie

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013

Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013 Interpolis Obligaties 4e kwartaal 2013 Gedurende het slotkwartaal van 2013 heeft de ECB ervoor gekozen om het monetaire beleid verder te verruimen. De reden hiervoor was onder meer een verrassend lage

Nadere informatie

Trendscore M R RAPPORT

Trendscore M R RAPPORT 2 8 2015 M R TA T RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 28 MAART 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index

Definitieve selectie AEX, AMX en AScX Index CONTACT Media: +31.20.550.4488 (Amsterdam), +32.2.509.1392 (Brussels) +351.217.900.029 (Lisbon), +44.20.7379.2789 (London) +1.212.656.2411 (New York), +33.1.49.27.11.33 (Paris) CONTACT Investor Relations:

Nadere informatie

24-Jun-2013 TGB Investments +31 (0) 20 527 6000. Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan-13 4,9%

24-Jun-2013 TGB Investments +31 (0) 20 527 6000. Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan-13 4,9% 24-Jun-23 TGB Investments +3 () 2 527 6 Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks Top Picks Per datum Performance aandelen Performance Aegon -Jan-3 4,9% Aalberts Industries 7,7% Randstad,% Ahold -Jan-3 2,2%

Nadere informatie

ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER

ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER BINCK BELEGGERSBAROMETER MEI 2017 ING EN AHOLD FAVORIET BELEGGER 20 MEI 2017 Nederlandse particuliere beleggers blijven positief over het huidige beursklimaat. Dat blijkt uit de Binck BeleggersBarometer

Nadere informatie

De Weekly verschijnt 2-wekelijks!

De Weekly verschijnt 2-wekelijks! -mrt- TGB Investments + () 7 6 De Weekly verschijnt -wekelijks! Top Picks Per datum Performance Recommended List Aegon -jan- 6,7% Aalberts Industries KAS Bank Ahold -jan- -,% Aegon Kendrion BAM Groep -jan-

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 18 januari 17 Notitie van analisten Het aandeel GrandVision is toegevoegd aan de Top Picks lijst omdat we de opinie op 10 januari hebben verhoogd naar Aanbevolen met koersdoel

Nadere informatie

Trendscore J A N RAPPORT

Trendscore J A N RAPPORT 0 6 J A N 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 6 JANUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 0 9 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 09 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore F E B RAPPORT

Trendscore F E B RAPPORT 2 3 F E B 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 23 FEBRUARI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Economie en financiële markten

Economie en financiële markten Economie en financiële markten Bob Homan ING Investment Office Den Haag, 11 oktober 2013 Vraag 1: Begraafplaats Margraten gesloten vanwege. 1. Bezuinigen bij de Nederlandse overheid 2. Op last van Europese

Nadere informatie

Turbo Daily NASDAQ-100 NIKKEI 225 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05%

Turbo Daily NASDAQ-100 NIKKEI 225 DOW JONES. Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05% Turbo Daily Turbo Daily Commerzbank 26 Juni 2015 Nummer 1202 INDICES SLOTKOERS VERSCHIL AEX 492,39-0,05% DOW JONES 17890,36-0,42% NASDAQ CMP 5112,19-0,2% NASDAQ -100 4514,008-0,23% NIKKEI 225 20706,15-0,31%

Nadere informatie

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT BINCK BELEGGERSBAROMETER MAART 2017 BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT 13 MAART 2017 De uitslag van de Nederlandse verkiezingen zal volgens beleggers deze maand weinig impact hebben op de beurs, maar een eventuele

Nadere informatie

Trendscore J U N RAPPORT

Trendscore J U N RAPPORT 0 6 J U N 2016 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 06 juni 2016 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trendscores worden trends binnen de week- en dag grafiek

Nadere informatie

Trendscore A U G RAPPORT

Trendscore A U G RAPPORT 0 8 A U G 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 8 augustus 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort

Nadere informatie

Trendscore M E RAPPORT

Trendscore M E RAPPORT 1 7 2015 M E TA I RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 17MEI 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en kort termijn

Nadere informatie

23-May-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan %

23-May-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan % 23-May-23 TGB Investments +3 () 2 527 6 Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks Top Picks Per datum Performance aandelen Performance Aegon -Jan-3 4.7% Aalberts Industries 6.% Randstad 24.9% Ahold -Jan-3

Nadere informatie

LYNX Beleggersdebat 2016

LYNX Beleggersdebat 2016 LYNX Beleggersdebat 2016 BELEGGERSDEBAT 2016 V.l.n.r.: Jim Tehupuring, Willem Middelkoop, Janneke Willemse, André Brouwers en Corné van Zeijl BELEGGERSDEBAT 2016 Tip 1 Jim Tehupuring BELEGGERSDEBAT 2016

Nadere informatie

Rente10jr 1,0% -0,1% 2,19 2,17

Rente10jr 1,0% -0,1% 2,19 2,17 Naam %ind. 2012 mut 2011 vr T2011 tax div rend. exdiv met datum advies 5 4 of fonds mutatie week ultimo 3 febr wpa k/w cijfers aantal doel wel nieuws week 5. Aegon 2,51 24,6% 5,9% 3,10 3,87 0,61 6,3 0,00

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

14-Mar-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan %

14-Mar-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan % 4-Mar-23 TGB Investments +3 () 2 527 6 Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks Top Picks Per datum Performance aandelen Performance Aegon -Jan-3.% Aalberts Industries.9% Randstad 2.2% Ahold -Jan-3 3.%

Nadere informatie

AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands

AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands zaterdag 19 maart AEGON Bron : VisionEXPERT Symbool : AGN Land : Netherlands 1-66% -61% -57% -53% -49% -43% -36% -7% -% +3% +8% 9 8 7 6 5 4 +71% 3 +7% -.5-1 -1.5 6 7 8 9 MoneyFlow Benelux. Alle rechten

Nadere informatie

Trendscore O K T RAPPORT

Trendscore O K T RAPPORT 1 0 O K T 2015 TA RAPPORT 1 TA-RAPPORT TA-RAPPORT VAN 10 oktober 2015 Hiermee ontvangt u het nieuwste Trendscore TA-Rapport. Op basis van de bekende Trend- en Signaalscore worden de middellange- en korte

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen 27 september 2017 Notitie van analisten De winstontwikkeling bij DSM verloopt tot nu toe boven de doelstellingen en dankzij een hoog (22%) aandeel van innovatieve producten

Nadere informatie

Rente10jr -23,1% 1,72-6,7% 1,49 1,83

Rente10jr -23,1% 1,72-6,7% 1,49 1,83 Naam %ind. 2013 vr mut 2012 vr div rend. exdiv met datum advies 22 21 20 of fonds mutatie 24mei week ultimo 31mei cijfers aantal doel wel nieuws week 22. Aegon 3,44 10,0% 4,93 7,2% 4,80 5,29 0,20 3,8%

Nadere informatie

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl 18-sep-12 TGB Investments +31 (0) 527 6000 Top Picks US Per datum Performance 1 Amerikaanse markten Bank of New York Mellon Corp. 01-sep-12 5,2% Berkshire Hathaway Inc. Cl B 01-sep-12 5,0% Caterpillar

Nadere informatie

6-Jun-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan %

6-Jun-2013 TGB Investments +31 (0) Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks. Performance 1. Aegon 01-Jan % 6-Jun-23 TGB Investments +3 () 2 52 6 Deze advieslijst verschijnt 2-wekelijks Top Picks Per datum Performance aandelen Performance Aegon -Jan-3.% Aalberts Industries.9% Randstad 5.6% Ahold -Jan-3 5.4%

Nadere informatie

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl

Leest u alstublieft de disclaimer op de laatste pagina en op www.gilissen.nl 8-okt-12 TGB Investments +31 (0) 527 6000 Top Picks US Per datum Performance 1 Amerikaanse markten Bank of New York Mellon Corp. 01/sep/12 3.9% Berkshire Hathaway Inc. Cl B 01/sep/12 7.2% Caterpillar Inc.

Nadere informatie

Advieslijst Nederlandse aandelen

Advieslijst Nederlandse aandelen Advieslijst Nederlandse aandelen augustus 17 Notitie van analisten Het winstherstel bij BAM Groep begint een bredere basis (intern en marktomstandigheden) te krijgen waardoor de lage winstgevendheid vanaf

Nadere informatie

AMSTERDAM NOTICE No. 10/024

AMSTERDAM NOTICE No. 10/024 EURONEXT DERIVATIVES MARKETS AMSTERDAM NOTICE No. 10/024 ISSUE DATE: 13 December 2010 EFFECTIVE DATE: 20 December 2010 CHANGES TO LISTED MATURITIES Executive Summary NYSE Liffe will make changes to expiry

Nadere informatie

KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE

KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE EMBARGO TOT DONDERDAG 27 APRIL 2017 07.00 UUR KLEINE BELEGGER INVESTEERT ROYAAL IN ORANJE KONINKLIJKE AANDELEN VERSLAAN DE AEX Op 27 april is Willem-Alexander vier jaar Koning van Nederland, maar ook op

Nadere informatie

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland

Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Nettowinst gestegen met 53%, sterke prestaties in met name Duitsland en Nederland Kernpunten tweede kwartaal 2005 Stijging met 52% van de verwaterde winst per gewoon aandeel (WPA) in Q2 tot 0,47 (Q2 2004:

Nadere informatie

Indicatieve selectie AEX, AMX en AScX

Indicatieve selectie AEX, AMX en AScX nnnnn Nr: 2008-011 Indicatieve selectie AEX, AMX en AScX Amsterdam, 17 november 2008 NYSE Euronext publiceert één keer per jaar een indicatieve selectie voor de jaarlijkse herweging van de AEX-index (AEX-index),

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Voor publicatie: 5 augustus 2015 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2015 Rotterdam, 5 augustus 2015 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Rente10jr -15,8% -12,2% 2,19 2,54

Rente10jr -15,8% -12,2% 2,19 2,54 Naam %ind. 2012 mut 2011 vr 2011 tax div rend. exdiv met datum advies 11 10 of fonds mutatie week ultimo 16mrt wpa k/w cijfers aantal doel wel nieuws week 11. Aegon 2,85 45,6% 15,2% 3,10 4,52 0,00 0,0

Nadere informatie

Naam %ind mut 2010 T2011 tax div rend. exdiv met datum advies fonds mutatie week ultimo 7 okt wpa k/w cijfers aantal doel nieuws week 40.

Naam %ind mut 2010 T2011 tax div rend. exdiv met datum advies fonds mutatie week ultimo 7 okt wpa k/w cijfers aantal doel nieuws week 40. Naam %ind. 2011 mut 2010 vr T2011 tax div rend. exdiv met datum advies 40 39 of fonds mutatie week ultimo 7 okt wpa k/w cijfers aantal doel wel nieuws week 40. Aegon 2,22-28,7% 6,4% 4,58 3,26 0,92 3,5

Nadere informatie

Onderzoek naar topbeloningen 2010. De beloning van topbestuurders ten opzichte van medewerkers. Utrecht, 1 juni 2011

Onderzoek naar topbeloningen 2010. De beloning van topbestuurders ten opzichte van medewerkers. Utrecht, 1 juni 2011 Onderzoek naar topbeloningen 2010 De beloning van topbestuurders ten opzichte van medewerkers Utrecht, 1 juni 2011 Frank Hendriks Mariska Stuivenberg 1 10118/4/FNV BG/eindrapportage/01-06-2011 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II

BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II 6 maart 2017 BELEGGERS BLIJ NA VIER JAAR RUTTE II PARTICULIER TERUG NAAR BEURS EN VERDUBBELING ETF-BELEGGERS Nederland kiest op 15 maart voor een nieuwe Tweede Kamer. Hoog tijd om een terugblik te werpen

Nadere informatie

Visie ING Investment Office Oktober 2017

Visie ING Investment Office Oktober 2017 Visie ING Investment Office Oktober 2017 Bob Homan 21 september 2017 Kernfactoren die financiële markten bepalen 3 pijlers + sentiment Economie Sentiment Waardering Liquiditeit Hoe staat de economie ervoor?

Nadere informatie

3 Corné van Zeijl ACTIAM BAM bouwvergunning NL vs winst BAM Factoren: Profiteert van landbank Profiteert opleving NL huizenmarkt Marktomstandigheden Infra NL verbeteren Gevoelig

Nadere informatie

WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN

WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN WORKSHOP WERELDWIJD BELEGGEN Sander Zondag, CIO OBAM Investment Centre Grip op je Vermogen, 19 April 2013 2 Agenda Quiz - op zoek naar de wereldwijde belegger Wereldwijd vs NL belegger OBAM film AGENDA

Nadere informatie

Zet herstel bankensector door?

Zet herstel bankensector door? ING Investment Office Publicatiedatum: 29 mei 2015 Sectorcommentaar financiële waarden Zet herstel bankensector door? Door Jan Kleipool, analist van het ING Investment Office De vooruitzichten voor de

Nadere informatie

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74%

Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Randstad resultaten eerste kwartaal 2006: 29% omzetgroei, nettowinst gestegen met 74% Kernpunten eerste kwartaal 2006 Verwaterde nettowinst per gewoon aandeel* in Q1 met 83% gestegen tot 0,44 (vóór aan

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli

Ochtendbericht Analytica Trading 22 juli Weinig beweging Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson De AEX De AEX opende maandag aanvankelijk positief maar zakte gedurende de ochtend wat weg. De geopolitieke spanningen lijken vooralsnog de

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

VFB DAG VAN DE TIPS RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017

VFB DAG VAN DE TIPS RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017 VFB DAG VAN DE TIPS 2017 RUDY DE GROODT GENT, 30/09/2017 TOP 3 AANDELEN 2 DSM: op weg naar 100% Life Sciences Koers Target Potentieel KERNCIJFERS (EUR) Market Cap (miljoen EUR) K/W 2017 K/W 2018 Div. Yield

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv. 20 augustus 2008

Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv. 20 augustus 2008 Halfjaarcijfers 2008 Koninklijke Ten Cate nv 20 augustus 2008 Agenda Profiel / Organisatie Kerncijfers tweede kwartaal / eerste halfjaar 2008 Belangrijkste ontwikkelingen 2008 Ontwikkelingen per sector

Nadere informatie

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg

Ochtendbericht Analytica Trading 2 mei. Enthousiast vervolg Door: Sander Stienstra en Lionell Emanuelson Ochtendbericht Analytica Trading Enthousiast vervolg De AEX: Algemeen De AEX woensdag wist eindelijk uit de range 393 398 te breken en een slot boven de 400

Nadere informatie

Minder starters in 2016

Minder starters in 2016 Vooruitzicht Starters Minder starters in 2016 Aantal starters stabiel in 2015, daling verwacht in 2016 130.000 Meer starters in de bouw, minder starters in de transport percentage, jan t/m sep 2015 t.o.v.

Nadere informatie

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016

HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Voor publicatie: 3 augustus 2016 08.00 uur HUNTER DOUGLAS RESULTATEN EERSTE HALFJAAR 2016 Rotterdam, 3 augustus 2016 - Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekleding (Luxaflex ) en een vooraanstaand

Nadere informatie

Rabo Performance Clicker

Rabo Performance Clicker Rabo Performance Clicker Het gaat goed met de wereldeconomie. Ook voor de komende jaren wordt groei verwacht. Dat betekent goede kansen op mooie rendementen voor internationaal opererende bedrijven. Natuurlijk

Nadere informatie

The good, the bad and the ugly

The good, the bad and the ugly The good, the bad and the ugly Rendement, risico en domheid Eelco Hessling Manager Retail Investor Services NYSE Euronext 2007 NYSE Euronext. All Rights Reserved. Vecon dag Amsterdam 3 april 2008 2007

Nadere informatie

Meer Rendement met Dividend

Meer Rendement met Dividend Meer Rendement met Dividend Veel beleggers onderschatten het belang van een stabiele dividenduitkering voor hun portefeuille. Koerswinst lijkt soms de Alfa en Omega van beleggen, maar op langere termijn

Nadere informatie