BESTUURSVERSLAG 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESTUURSVERSLAG 2014"

Transcriptie

1 1 BESTUURSVERSLAG Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm Statutaire naam: Vestigingsplaats: Rechtsvorm: Bezoekadres: Postadres: Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta+ Kampen Stichting Burg. Berghuisplein DD Kampen Postbus 5009, 8260 GA Kampen 2. Samenstelling van bestuur en organisatorische activiteiten Bestuursleden per : K. van der Wal (voorzitter) J.N. Wieten H.J. Schuurman (vicevoorzitter) (secretaris) J. Boxum (1 e penningmeester) Mw. G.W. Middag-van Dijk (notulist, 2 e penningmeester) Projectuitvoerder: J.O. Tjabringa (gebiedsmakelaar IJsseldelta) In 2014 is een kleine wijziging aangebracht in het bestuur. Om invulling te geven aan het door de accountant voorgestelde (financiële) vier-ogen-principe is in de vergadering van 6 juni 2014 de functie 2 e penningmeester ingesteld. Mw. G.W.Middag-van Dijk is bereid gevonden deze functie te vervullen en daarin op 26 september 2014 benoemd.

2 2 Gedurende het gehele jaar is het bestuur in haar dagelijkse werkzaamheden ondersteund door de projectuitvoerder. Wel is het aantal inzetbare uren van de projectuitvoerder per gehalveerd. Er waren in uren/week beschikbaar: 4 uur voor Zwolle en 4 uur voor Kampen. Het bestuur is gestart met de discussie over de toekomstige dekking van de kosten van projectuitvoerder, vanuit de overtuiging dat zonder deze ondersteuning SPLIJ+ niet op een acceptabel niveau kan blijven functioneren. Organisatorisch is gewerkt aan verbeteringen. Het beleid Fraudepreventie is vastgesteld en door Cultuurland Advies is de zekerheid van het databeheer (vooral van de contracten) in beeld gebracht, evenals de werkwijze t.a.v. backups. Een concept protocol overlijden contractanten is voorbereid. Verder heeft het bestuur gekozen voor versterking van PR en communicatie. Vanuit de relatie met de opdracht kwartiermaker Kopgroep IJsseldelta en de 1 e fase van het transitieproces in de IJsseldelta is het Trefpunt in Mastenbroek de vaste vergaderlocatie van het bestuur geworden. Voor deze opdracht, waarbij we dienstverlenend zijn aan de kopgroep in de IJsseldelta, is subsidie ontvangen van de provincie Overijssel van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en van Waterschap Groot Salland.. Ten behoeve van een goede en actuele informatie uitwisseling met de sponsoren heeft het SPLIJ+ bestuur naast de reguliere vergaderingen een tweetal AKT (ambtelijk kernteam) vergaderingen gehouden. Naast vertegenwoordigers van de drie gemeenten worden daar nu ook de provincie Overijssel en Buurtschap IJsselzone voor uitgenodigd. In het kader van het relatiebeheer is op 4 september met de drie wethouders en ambtelijke vertegenwoordiging een excursie naar Keteleiland gemaakt. De verzending van de Nieuwsbrief naar de leden van PS en van de drie betrokken gemeenteraden is in 2014 verbeterd door dit via de griffies te laten verlopen. Tenslotte kan nog worden vermeld dat vanuit het bestuur een zienswijze TUG tegen paramotorvluchten is ingediend. Deze zienswijze is echter ongegrond verklaard. 3. Doelstelling en belangrijkste activiteiten. Doelstelling De Stichting Particulier Landschapsdiensten IJsseldelta+ is hoofdzakelijk gericht op het beheer en eventueel herstel en aanleg van de velerlei voorkomende landschapselementen in het gebied van de IJsseldelta. Het werkgebied IJsseldelta omvat de volledige buitengebieden van de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Dit is dus iets breder dan de begrenzing van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De + achter IJsseldelta slaat dan ook enerzijds op het grotere werkgebied dan alleen het Nationaal Landschap IJsseldelta. Anderzijds geeft de + in de toekomst inhoudelijke ruimte om bredere activiteiten te ontplooien dan de primaire inzet voor de groene en blauwe diensten.

3 3 Werkgebied SPLIJ+ De drie gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland, waarvoor SPLIJ+ in 2011 in leven is geroepen, willen onderhoud, herstel en aanleg van landschapselementen stimuleren, zodanig dat deze voor de lange termijn ontwikkeld worden en behouden blijven. De gemeenten realiseren deze intentie door particuliere eigenaren en beheerders te betalen voor aanleg, herstel en langdurig regulier onderhoud van landschapselementen. Dit zijn de zogenaamde Groen Blauwe Diensten (GBD). De term Groen Blauwe Diensten is een landelijk gekozen term omdat het gaat om onderhoud aan bijvoorbeeld groene elementen zoals bomen, hakhoutbosjes en blauwe elementen zoals wielen en kreken. De typerende landschapselementen in het gebied van SPLIJ+ zijn terug te vinden in de Dienstenbundel IJsseldelta.

4 4 Onder de paraplu van SPLIJ+ worden inmiddels ook vergelijkbare activiteiten voor andere opdrachtgevers uitgevoerd, danwel aangejaagd. Dit betreft activiteiten voor provincie, waterschap en buurtschap, die passen binnen de doelstelling. Daaronder vallen Weidevogelcompensaties en bijvoorbeeld de kwartiermakersopdracht ten behoeve van de transitie in de IJsseldelta. Contractvorming Groene en Blauwe Diensten. Eind 2013 zijn de Groen Blauwe Diensten in opdracht van de drie gemeenten volledig afgerond. In 2014 lag het accent vooral op de uitvoering van aanleg- en herstelplannen op een drietal Weidevogelprojecten. In het kader van het Slotenproject, dat startte in 2013, is in contract afgesloten. Het project is gericht op het realiseren van pilots voor sloot- en perceelranden en het behoud van het verkavelingspatroon. De provincie, waterschap en Stadserven hebben subsidie toegekend, waarmee max. 30 km sloot en slootkant en 30 km perceelrand onder beheer zouden moeten worden gebracht. Er is nog ruimte om hiervan gebruik te maken. Voor 2014 en 2015 heeft de provincie een Interim-regeling GBD ingesteld. Er is 6 miljoen beschikbaar. Bij de drie gemeenten zijn echter vrijwel geen financiële mogelijkheden meer aanwezig om hun aandeel van 25 % in nieuwe projecten te investeren. Door Buurtschap IJsselzonezijn in het kader van deze regeling de voorbereidingen getroffen voor twee nieuwe contracten en de uitbreiding van een bestaand contract. Met Stadserven en met de gemeente Zwolle wordt ook overleg gevoerd over kansrijke mogelijkheden. Contractvorming Weidevogelcompensatie. Door het afronden van drie Weidevogelprojecten kon in 2014 het totale aantal van deze contracten op zes worden gebracht. Het betreft de projecten: Weidevogelbeheer IJsseldelta-zuid/Reevediep, subsidie verleend door de provincie Overijssel op 18 dec Compensatie voor de aanleg van de bypass. Op 13 febr hebben een drietal betrokken agrariërs de contracten ondertekend. Monitoring door ANV Camperland. Weidevogelbeheer Zwolle/Stadshagen. Overgenomen van de gemeente Zwolle. De onderhandelingen met de contractant zijn afgerond in Overdracht vond plaats op Weidevogelcontract Waterschap Groot Salland. Het betreft compensatie voor het project Schelle/Oldeneel, dat wordt uitgevoerd in het kader van Ruimte voor de Rivier. Inhoudelijk zijn de contracten afgerond in december Ondertekening in februari Met ANV Camperland is in 2014 een samenwerkingscontract afgesloten. Een belangrijk onderdeel van dat contract is de jaarlijkse monitoring van de weidevogelstand.

5 5 Financiële continuïteit. SPLIJ+ gaat veel langlopende contractuele verplichtingen aan. Voortdurende bestuurlijke aandacht voor de financiële continuïteit is daarom vanzelfsprekend. Bij contracten wordt daarom steeds doorgerekend wat de langetermijneffecten zijn bij verschillende looptijden, en variërende rente en inflatie. Ook wordt een vangnetclausule ingebouwd, ingeval er onvoldoende middelen zijn voor de beoogde looptijd. Daarnaast is zorgvuldig beheer van de financiën essentieel voor de toekomstige mogelijkheden van SPLIJ+. Daarop lag in 2014 een zwaar bestuurlijk accent. Met instemming van de gemeenten en provincie heeft SPLIJ+ de financiële middelen die bij het Nationaal Groenfonds werden beheerd, ondergebracht bij een andere bank om daardoor meer rente-inkomsten te kunnen krijgen. Zorgvuldig beheer van middelen vereist ook goede afspraken over interne procedures bij betalingen en over de besluitvorming aangaande deposito s, etc. Het zgn. 4-ogen-principe is al grotendeels ingevoerd. Ook risicomanagement is gestart. Risico s zijn in beeld gebracht, omvang en kansen ingeschat. Daarop gebaseerd, is door het bestuur een risicoreserve van ,- vastgesteld. Er is met de Rabobank gesproken over het openen van een Streekrekening. Dat is echter in 2014 niet gelukt. 4. Bestuurlijke voornemens. Toekomst SPLIJ+, transitieproces, meerjarenplan Met een aantal regionale partijen wordt nagedacht over de verdere ontwikkeling van het Nationaal Landschap IJsseldelta, met inbegrip van een organisatiemodel en een financieringsmodel. De zgn. Kopgroep is ingesteld om dit te ontwikkelen. De provincie, drie gemeenten en het waterschap hebben begin 2014 subsidie verstrekt voor dit Transitieproces. De positie en rol van SPLIJ+ in het geheel kunnen niet los worden gezien van dit proces. SPLIJ+ is praktisch als dienstverlener voor subsidieaanvragen betrokken bij het onderzoek. Inhoudelijk zijn de penningmeester Jan Boxum en projectuitvoerder Jan-Olaf Tjabringa aangehaakt. Resultaten worden verwacht in de loop van Ook de relatie met de gewijzigde positie van de ANV s zal de toekomst van SPLIJ+ beïnvloeden. Hoewel het voornemen bestond om het SPLIJ+ Meerjarenplan in 2014 te updaten, is daar in afwachting van de uitkomsten van het Transitieproces van af gezien. Dat neemt niet weg dat ook in 2015 de speerpunten uit dit plan actueel blijven: Het afsluiten van nieuwe contracten voor aanleg, herstel en beheer van landschapselementen. Het vergroten van de werkzaamheden en bekendheid van SPLIJ+. Het verkrijgen van nieuwe financiële middelen om de doelstelling te kunnen blijven verwezenlijken.

6 6 Vervolg Groene en Blauwe Diensten: interim-regeling en slotenproject. In 2015 is de provinciale interim-regeling GBD nog van kracht. Ook het slotenproject biedt nog ruimte voor nieuwe pilots met een looptijd van 6 jaar. SPLIJ+ zal zich in 2015 richten op deze mogelijkheden en daarnaast zoeken naar andere financiers om nieuwe contracten af te sluiten. Zorgvuldig beheer van de lopende contracten maakt het noodzakelijk dat de registratie van verplichtingen evenals de aanpak en rapportage van de monitoring worden gestructureerd. Voor deze werkzaamheden en om het dagelijks beheer van de al afgesloten contracten goed te laten uitvoeren zal in 2015 een voorstel worden ontwikkeld om de continuïteit in de professionele ondersteuning van het bestuur ook op lange termijn te waarborgen. Financiële continuïteit. Afhankelijk van het resultaat van nog lopende financiële discussies tussen provincie en gemeenten over de uitvoering en afrekening van de GBD-subsidieregeling en afhankelijk van de renteontwikkelingen zal in 2015 worden bezien of meer middelen in deposito kunnen worden gezet. Bij het opstellen en ondertekenen van nieuwe contracten zal rekening worden gehouden met op te stellen regels in relatie tot risicomanagement. De omvang van het Organisatiefonds zal worden bewaakt, zodat de organisatiekosten op lange termijn kunnen worden gedekt. Communicatie en samenwerking. Eind 2014 heeft het bestuur besloten om de externe communicatie en de PR-functie te versterken. Ook het vervaardigen van de Nieuwsbrief vereiste extra inzet. Er is daarop overleg gepleegd met de schrijver Jan Gulikers en de fotograaf Ad van Halem om SPLIJ+ als vrijwilligers te ondersteunen op het gebied van communicatie en promotie. Ze bleken daartoe bereid. In 2015 zal deze ondersteuning verder worden geconcretiseerd. Voor betere herkenbaarheid en bereikbaarheid zal in 2015 een eigen SPLIJ+-website worden gemaakt. Er wordt opnieuw ingestoken op het op peil houden van de goede samenwerking met ANV Camperland, Buurtschap IJsselzone Zwolle, de Stichting Kostbaar Salland en andere organisaties in de regio. Dit geldt uiteraard ook voor de relatie met gemeenten, waterschap en provincie. De Stichting Kostbaar Salland wordt in 2015 weer voor een bezoek uitgenodigd.

7 7 Begroting Een deel van de aanleg/herstelwerkzaamheden van de in 2013 verworven contracten voor de Groene en Blauwe Diensten, is nog niet afgerond en betaald; dit zal in 2015 gebeuren, het gaat daarbij om ruim ,-. Voor Groene en Blauwe Diensten zal er voor ca ,- worden uitgegeven aan beheerkosten. Verwacht wordt dat er voor Groene en Blauwe Diensten in 2015 voor ,- aan nieuwe fondsen kan worden verkregen en in contracten omgezet. Voor weidevogelbeheer dient voor 2014 nog een beheervergoeding van ruim 7.500,- te worden verstrekt; voor beheer 2015 is voor alle weidevogelcontracten ,- voorzien. Ten behoeve van de lopende activiteiten van het Transitieproces IJsseldelta zal nog ca ,- worden uitgegeven. Er wordt nog een aanvulling op dit Transitieproces verwacht, ter grootte van ,-, om in 2015 tot een afronding van dit proces te kunnen komen. Voor het Slotenproject dat gedurende komende 6 jaren loopt- wordt een eerste uitgave voorzien in 2015 van ca De begrote organisatiekosten voor 2015 bestaan uit drie onderdelen. Dit betreft nog openstaande verplichtingen van 2014, nog een restbedrag voor eenmalige organisatiekosten i.v.m. inrichting weidevogelcompensatie Kampen-Zuid en de algemene organisatiekosten SPLIJ+ voor Deze kosten bedragen respectievelijk ca , en Verwacht wordt dat in 2015 voor alle fondsen samen ca aan renteopbrengsten wordt ontvangen. Kampen 20 maart 2015 Namens het bestuur van SPLIJ+, K. van der Wal, voorzitter H.J.Schuurman, secretaris

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 11 januari 2011 Agendapunt: 8

Registratienummer: GF Datum: 11 januari 2011 Agendapunt: 8 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF11.20007 Datum: 11 januari 2011 Agendapunt: 8 Portefeuillehouder: de heer S. Siebenga Behandelend ambtenaar: Rene Vree Egberts Onderwerp: Stichting Lânskipsfûns

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 16 Haarlem, 30 januari 2007 Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Bijlagen: Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Gedeputeerde Moens is op verzoek van de Commissaris

Nadere informatie

PUNT NR. 9 VAN DE AGENDA VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR D.D. 19 december 2013.

PUNT NR. 9 VAN DE AGENDA VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR D.D. 19 december 2013. PUNT NR. 9 VAN DE AGENDA VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR D.D. 19 december 2013. Zwolle, 20 november 2013 Nr. Bestuur-4232 Aan het algemeen bestuur Onderwerp: HWBP Plannen van Aanpak Verkenningsfase

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Statenmededeling inzake transitie Sensoor Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De stand van zaken inzake de transitie van de dienstverlening

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

1. We willen doorgaan met behoud en versterking van de kwaliteiten van de IJsseldelta

1. We willen doorgaan met behoud en versterking van de kwaliteiten van de IJsseldelta Resultaten Advies en Initiatiefraad Nationaal Landschap IJsseldelta 29 november 2013 Nationaal Landschap IJsseldelta is in verandering. Transitie noemen we dat. We bereiden ons voor op een andere manier

Nadere informatie

Projecten en initiatieven van de Advies- en Initiatiefraad Nadere invulling van het uitvoeringsprogramma

Projecten en initiatieven van de Advies- en Initiatiefraad Nadere invulling van het uitvoeringsprogramma Aanpak en en initiatieven van de Advies- en Initiatiefraad Nadere invulling van het uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Advies en Initiatiefraad Datum: 23 05 2013 Samenstelling namens

Nadere informatie

Hieronder hebben wij uw vragen weergegeven met per vraag in blauwe kleur ons antwoord daarop.

Hieronder hebben wij uw vragen weergegeven met per vraag in blauwe kleur ons antwoord daarop. Sint-Michielsgestel Raadsfractie PVDA t.a.v. de heer J.P. Vermeulen Postbus 10000 5270 GA SINT-MICHIELSGESTEL datum 19 december 2018 ons kenmerk : 772842/ uw brief van behandeld door : J. van Gorp uw kenmerk

Nadere informatie

Stichting Landschapsfonds Enschede gevestigd te Enschede. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Landschapsfonds Enschede gevestigd te Enschede. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Stichting Landschapsfonds Enschede gevestigd te Enschede Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december

Nadere informatie

J^ J. provmcie ~^^^ groningen

J^ J. provmcie ~^^^ groningen J^ J. provmcie ~^^^ groningen 13 maart 2012 Corr.nr. 2012-11.623, LGW Nummer 6/2012 Zaaknr. 385833 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten over deelname aan RaboStreekrekeningen en de

Nadere informatie

Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland Inhoudsopgave

Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland Inhoudsopgave Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland 2014 Inhoudsopgave 1. Bestuur blz 1 2. Toekomstvisie blz 1 3. Projecten blz 3 4. Financieel jaarverslag 2014 blz 5 1. Bestuur De wens om te werken met een onafhankelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-10-2016 Agendapunt: Onderwerp: Aanleg glasvezelnetwerk

Nadere informatie

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland

Onderwerp Ontwikkelingsvisie en uitvoeringsprogramma Amstelland Adviescommissie 17 maart 2009 Dagelijks bestuur 26 maart 2009 Dagelijks bestuur 28 mei 2009 (schriftelijk) Algemeen bestuur 18 juni 2009 Aantal bijlagen: 5 Agendapunt: 9 Onderwerp Ontwikkelingsvisie en

Nadere informatie

Een streekrekening voor de regio Groningen Assen?

Een streekrekening voor de regio Groningen Assen? Een streekrekening voor de regio Groningen Assen? Resultaat van een eerste verkenning Presentatie voor portefeuillehouders febr 2008 Werking Streekrekening Voorwaarden Economisch Ecologisch Sociaal Conclusies

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0070, d.d. 28-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Controle Belastingdienst aangiften BTW-compensatiefonds 2003-2008. Vaststelling brief aan de gemeenteraad BESLUITEN Behoudens advies van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_GB Hogere provinciale bijdrage t.b.v. Groene en Blauwe diensten 1- Notagegevens Notanummer 480849 Opsteller W.Mulder Telefoon 3991

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda

Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening 2017 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening Montagnestichting, Gouda 1 Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Gegevens van de rechtspersoon 4 2 Jaarrekening 2017 5 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Raadsvoorstel Vergadering: : 28 april 2008 Agendanummer : 7 Opiniërende vergadering : 14 april 2008 Portefeuillehouder : L.C.J. Lijmbach Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Aan de raad,

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort,

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort, Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus 88 5800 AB Venray Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Groenfonds. Midden-Delfland

Jaarrekening. Stichting Groenfonds. Midden-Delfland Jaarrekening 2006 Stichting Groenfonds Midden-Delfland Algemeen De Stichting Groenfonds Midden-Delfland is opgericht bij notariële akte op 12 april 2005, en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Montagnestichting te Gouda

Jaarrekening 2016 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening 2016 Montagnestichting te Gouda Jaarrekening Montagnestichting, Gouda 1 Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Gegevens van de rechtspersoon 4 2 Jaarrekening 2016 5 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland JAARREKENING 2014 Vrienden van Leonardo Eemland INHOUDSOPGAVE 1. bestuursverslag blz. 1 2. balans per 31 december 2014 blz. 2 3. baten en lastenrekening 2014 blz. 3 4. Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 13.O (28-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Op weg in het Sallandse landschap

Op weg in het Sallandse landschap JAARVERSLAG 2011 Op weg in het Sallandse landschap 0 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2011 Voorwoord... 1 Deel I 1. Algemene informatie... 3 1.1. Doel en werkgebied... 3 1.2. Samenwerkingsovereenkomst en financiële

Nadere informatie

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel Nota Voor burgemeester en wethouders Datum vergadering: 2 5 MÂARĨ 2014 Nummer: 14INT01073 Nota openbaar: Ja lil mum mill in i Onderwerp: Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling séêòçéâ=~~å=çé=ê~~ç=çé=öêçåç=î~å=~êíáâéäéå=nsmi=äáç=n=ëìä= É=Éå=NSVI=äáÇ=Q=î~å=ÇÉ=dÉãÉÉåíÉïÉí=EÜÉí=âÉåÄ~~ê=ã~âÉå= î~å=ïéåëéå=éå=äéçéåâáåöéå=çîéê=çåíïéêéäéëäìáí=åçääéöéfk= jaar stuknr. categorie/agendanr.

Nadere informatie

Inhoud presentatie. Waarom groene diensten in Overijssel? Hoe werkt het systeem? Resultaten in de uitvoering. De toekomst...

Inhoud presentatie. Waarom groene diensten in Overijssel? Hoe werkt het systeem? Resultaten in de uitvoering. De toekomst... 22-3-2010 Groene en (Blauwe) Diensten Overijssel Inhoud presentatie Waarom groene diensten in Overijssel? Hoe werkt het systeem? Resultaten in de uitvoering Duurzame financiering voor het beheer van landschap(selementen)

Nadere informatie

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Aanvraagformulier Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven Uitsluitend met dit formulier kunt u een verzoek om financiële steun indienen bij Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Het fonds

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte JAARVERSLAG 2012 Rekenkamercommissie Raalte Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2012 van de rekenkamercommissie Raalte. Naast de wettelijke verplichting om een jaarverslag op te stellen doet de rekenkamercommissie

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : ļ ļ p^g 2012 Besluit: C f IVoorstelnummer: Ç.Q)2LJ\\ Heerhugowaard \QĮ 3 z Agendanr.: 8. Voorstelnr.: RB2011101 Onderwerp: Kredietaanvraag langzaamverkeersbrug over N242 in verlengde

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nr. 13.0074 d.d. 29-1-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Exploitatie en Beheer Brede School Leiden Noord (Het Gebouw) Besluiten:Behouden s advies van de commissie

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND Onderwerp: Start project RESOLVE Bijlagen: 1. Subsidy Contract 2. Partnership Agreement 3. Raadsinformatiebrief RESOLVE 1 Samenvatting:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING INCIDENTELE SUBSIDIE 2017

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING INCIDENTELE SUBSIDIE 2017 Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer 5I000044 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522954 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.868 RIS 260186 WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - door rijksbezuinigingen op EHS

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek

Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek Inleiding Op 17 februari 2015 is de notitie Huishoudelijke Hulp Toelage in Leeuwarden: de Himmelsjek, door het college vastgesteld. Op 23

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 10, nummer 29, november 2017

Nieuwsbrief. Jaargang 10, nummer 29, november 2017 Nieuwsbrief Jaargang 10, nummer 29, november 2017 Najaarsvergadering Voor de najaarsvergadering ontving u inmiddels separaat een uitnodiging. De vergadering is op donderdag 16 november 2017 om 20.00 uur

Nadere informatie

Jaarverslag 2008-2009

Jaarverslag 2008-2009 Jaarverslag 2008-2009 Maarssen, augustus 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 5 3. Gerealiseerde doelstellingen gedurende het boekjaar... 6 4. Toekomstplannen... 7 2 1. Voorwoord Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Lânskipfûns Oranjewâld-Ketlik

Jaarverslag Stichting Lânskipfûns Oranjewâld-Ketlik Jaarverslag 2013 Stichting Lânskipfûns Oranjewâld-Ketlik Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Organisatie... 3 1.1 Bestuur... 3 1.2 Begeleidingsgroep... 3 1.3 Uitvoeringsorganisatie... 3 1.4 Ontwikkelingen... 3 1.5

Nadere informatie

Opgesteld in opdracht van:

Opgesteld in opdracht van: Bijlage A Verkenning streekfondsen Doel Aanleiding Eigen financieringsstroom voor duurzame ontwikkeling HGW (2007) Doel Betrokken partijen Beleidskader Versterken van de kernkwaliteiten van Nationaal Landschap

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden)

(vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen en lever het formulier in bij Stichting Vrienden Onderwijs Voor Hoogbegaafden) De criteria die door waaraan uw aanvraag moet voldoen

Nadere informatie

Onderwerp : Opheffing gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten

Onderwerp : Opheffing gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten Raadsvergadering : 17 maart 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Opheffing gemeenschappelijke regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten Samenvatting voorstel Het doel van de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Invlechting van Hardinxveld-Giessendam in de GRD en het Drechtsteden netwerk

Voortgangsrapportage Invlechting van Hardinxveld-Giessendam in de GRD en het Drechtsteden netwerk Voortgangsrapportage Invlechting van Hardinxveld-Giessendam in de GRD en het Drechtsteden netwerk 4e kwartaal 2016 1 1. Samenvatting resultaten 4 e kwartaal 2016 De gerealiseerde invlechtingskosten zijn

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de Raad van de gemeente Hattem, Inhoud Onderwerp. : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener

RAADSVOORSTEL. Aan de Raad van de gemeente Hattem, Inhoud Onderwerp. : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp : Nieuwe governance-structuur Openbaar Onderwijs Zwolle Indiener : College van B en W Voorstel behandeling : Ter vaststelling door gemeenteraad Bevoegd orgaan : Gemeenteraad

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2010WMC14-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum :14 september 2010 Nummer PS: PS2010WMC14 Afdeling : ECV Commissie: WMC Registratienummer : 2010INT262333 Portefeuillehouder: Raven

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit Aan de Raad Made, 31 augustus 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Oprichten woning aan de Laakdijk te Terheijden in

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013 PLAN VAN AANPAK AMHK STAPPEN VOOR REALISATIE VAN HET ADVIES EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING IN DRENTHE OP 1 JANUARI 2015 BJZ Drenthe & GGD Drenthe Mei 2013 OPDRACHT EN UITWERKING Opdracht:

Nadere informatie

1. Huidige aandelenverhouding en verliesbijdrage

1. Huidige aandelenverhouding en verliesbijdrage 11 november 2003 Nr. 2003-19.448, EZ Nummer 38/2003 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen inzake aandelenoverdracht en baanverlenging van Groningen Airport Eelde N.V.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2015:699

ECLI:NL:RBGEL:2015:699 ECLI:NL:RBGEL:2015:699 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 05-02-2015 Datum publicatie 09-02-2015 Zaaknummer AWB - 14 _ 8129 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Ambtenarenrecht

Nadere informatie

ANBI-data per 1-1-2014

ANBI-data per 1-1-2014 Tenaamstelling Statutair: ANBI-data per 1-1-2014 "Stichting fondsenwerving ter bekostiging van opleiding en ontplooiing van leerplichtige kinderen" Roepnaam: "Stichting Leergeld Breda" Fiscaal nummer 8127

Nadere informatie

Rijnwaarden llllllllllllllllllilllllllllllllllllli

Rijnwaarden llllllllllllllllllilllllllllllllllllli Aan de leden van de raad. Betreft: Voorstel met toelichting Agendering: 26 mei 2015 GEMEENTE Rijnwaarden llllllllllllllllllilllllllllllllllllli GEMEENTE RUNWAAROEN *0m1MMXIt Ontvangstdatum: 4-6-2015 Behandelend

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Betreft : Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Vergaderdatum 25 september 2014 Gemeenteblad 2014 / 57 Agendapunt 12 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt

Nadere informatie

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen)

Algemeen. Ondersteuning voor mensen met een beperking. (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) Algemeen (vult u dit formulier a.u.b. in met een zwarte of blauwe pen) 1a Wat is de volledige naam en het adres van uw organisatie? Bezoekadres: PC/Woonplaats Postbusnummer: PC/Woonplaats postbusnummer

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2013 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2013 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2013 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014

JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 JAARVERSLAG RAAD VAN TOEZICHT 2014 STICHTING HET ERFDEEL Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Raad van Toezicht van Stichting Het Erfdeel. Hiermee legt de RvT verantwoording af over haar wijze

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Raadsvergadering : 15 september 2003 Agendapunt : 23. Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Aan de Raad, In het coalitieprogramma

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING PROJECTSUBSIDIE 2016 VAN ,- OF MEER

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING PROJECTSUBSIDIE 2016 VAN ,- OF MEER Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 28 maart 2015 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2014 5 Resultatenrekening 2014 6 Toelichting op de balans en de resultatenrekening 7 2 Algemeen Oprichting

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Beleggingsstatuut Longfonds

Beleggingsstatuut Longfonds Beleggingsstatuut Longfonds April 2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Wet- en regelgeving... 3 2. Financiële middelen... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Schulden en reserves... 4 2.3 Doel en tijdshorizon

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d.

RAADSVOORSTEL. Inhoud Onderwerp : Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener : d.d Reeds gestelde kaders : Raad d.d. RAADSVOORSTEL Inhoud Onderwerp Toekomstvisie zwembad De Marke Indiener d.d. 2-4-2015 Reeds gestelde kaders Raad d.d. Korte inhoud/samenvatting Het college heeft een toekomstvisie voor het zwembad De Marke

Nadere informatie

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord B en W voorstel Onderwerp I4int00856 Jaarstukken, begroting en grondexploitatie XL Businesspark (RBT) Samenvatting voorstel 1. Geen bezwaar te maken tegen het vaststellen van de jaarstukken, de grondexploitatie

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 30 november 2015 onderwerp Wezo (21.15-22.30 uur) portefeuillehouder Jan Brink informant Borchers, F (Fred) 5127 eenheid/afdeling Sociale Zaken SZA Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012 Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Voorstel: 1. Een krediet van 24.250.000,- beschikbaar stellen voor aanleg van de oostelijke

Nadere informatie

Controle protocol. 1 Doelstelling. 2 Eisen en aanwijzingen. 3 Toleranties en gewenste zekerheid

Controle protocol. 1 Doelstelling. 2 Eisen en aanwijzingen. 3 Toleranties en gewenste zekerheid Controle protocol 1 Doelstelling Het CZ Fonds moet voldoen aan de eisen van het convenant vastgelegd in 1998 tussen Zorgverzekeraars Nederland en de overheid van de Besteding Reserves Voormalige Vrijwillige

Nadere informatie

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W.

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W. Gemeente Geldermalsen Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Voorstel beslispunten (1 t/m...) 1. In te stemmen met het Regionaal plan van aanpak Transitie Jeugdzorg 2. Het plan van aanpak

Nadere informatie

Provinciale Staten. Wij verzoeken u uiterlijk 1 juni 2003 een beslissing over ons voorstel te nemen. Gedeputeerde Staten van Overijssel, voorzitter,

Provinciale Staten. Wij verzoeken u uiterlijk 1 juni 2003 een beslissing over ons voorstel te nemen. Gedeputeerde Staten van Overijssel, voorzitter, www.overijssel.nl Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 13 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum WK/2003/482 15 04 2003

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 Inleiding. De doelstellingen van het beleidsplan 2008-2010 zijn nagenoeg volledig gerealiseerd. De volgende zaken zijn daarbij uitgevoerd:

Nadere informatie

Stichting tot Steun aan Lichamelijk Gehandicapten in Twente en Omgeving Opgericht 12 oktober Jaarverslag 2018

Stichting tot Steun aan Lichamelijk Gehandicapten in Twente en Omgeving Opgericht 12 oktober Jaarverslag 2018 Stichting tot Steun aan Lichamelijk Gehandicapten in Twente en Omgeving Opgericht 12 oktober 1962 Jaarverslag 2018 Met dit jaarverslag informeert het bestuur van Stichting tot Steun aan Lichamelijk Gehandicapten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 1 September 2015 Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant

Nieuwsbrief nr. 1 September 2015 Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant Voorwoord Nieuwsbrief nr. 1 September 2015 Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant Beste lezer, Na eerdere informatie in bijeenkomsten, brieven en e-mails ontvangt u hierbij de eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad van Toezicht Esdal College.

Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad van Toezicht Esdal College. *13.15375* Behandelend ambtenaar: C. Houtenbos Afdeling/cluster: afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling/cluster JOS Telefoonnr.: 0591-535387 Portefeuillehouder: Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg RAADSVOORSTEL Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg Samenvatting: De monumentale Oostbeer aan de Commandoweg verkeert in een slechte staat van onderhoud. Regionaal heeft de restauratie van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM:

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1570977 Raad 10 november 2015 Documentkenmerk: 1570979 B. en W. 29 september 2015 Behandeld door: mw. G.J. Jansonius E-mail: Gedda.Jansonius@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: 2e

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4.

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Onderwerp Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Samenvatting De aankoop en restauratie van de langgevelboerderij is een belangrijk onderdeel van het deelproject "Versterking

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Intentieverklaring Groenbeheer Hoeksche Waard Definitief pagina 1

Intentieverklaring Groenbeheer Hoeksche Waard Definitief pagina 1 pagina 1 Intentieverklaring Groenbeheer Hoeksche Waard tussen waterschap Hollandse Delta en de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. DE ONDERGETEKENDEN: 1. Waterschap

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 19 juni 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 19 juni 2018 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 19 juni 2018 Nr Afdel. Nr Onderwerp Besluit A Besluitenlijst van de vergadering van Conform 12 juni 2018 B

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009-2010

JAARVERSLAG 2009-2010 JAARVERSLAG 2009-2010 De Stichting Kostbaar Salland heeft ten doel het ten algemeen nut stimuleren en actief promoten, coördineren, en financieren van aanleg, herstel en onderhoud van het Sallandse landschap,

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 20-12-2016 Nummer voorstel: 2017/5 Voor raadsvergadering d.d.: 31-01-2017 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

Winterswijk Y\ \ <3) B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017

Winterswijk Y\ \ <3) B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017 zaaknummer: 127640 blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 532 - Lokaal gezondheidsbeleid onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Hart4 advies:

Nadere informatie

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477 Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa KvK: 41003000 Adres: Postbus 490, 2240 AL Wassenaar Tel: 070-5178477 Inhoudsopgave. Het Beleidsplan....2 Werkzaamheden van de Stichting....3 Stichting Vrienden

Nadere informatie