Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G INVOERING CONTINUROOSTER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G INVOERING CONTINUROOSTER"

Transcriptie

1 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst Juli 2016 Extra Nieuwsbrief Continurooster Juli 2016 In dit nummer: Invoering continurooster Waarom continurooster? Uitkomst ouderenquête Organisatie van de lunch Gezonde lunch 4 Organisatie van het buitenspelen 5 Veiligheid 6 Even voorstellen 6 Tot slot 6 Contact: KBS De Schothorst Klaas de Rookstraat DJ Hengelo Telefoon: info@deschothorst.nl INVOERING CONTINUROOSTER Met ingang van schooljaar werken we op De Schothorst met een continurooster. In deze nieuwsbrief omschrijven we waarom we dat belangrijk vinden. Verder komen hier alle praktische zaken aan bod zodat u weet wat de tijden zijn en hoe wij de lunch en het buitenspelen gaan organiseren. Wij begrijpen dat dit voor iedereen een nieuwe situatie is en dat we er allemaal aan moeten wennen. Wij zullen het komend schooljaar ook meerdere malen evalueren hoe het gaat en indien nodig aanpassingen doen aan de organisatie. U mag hier altijd in meedenken! Nieuwe schooltijden schooljaar : Groep 1 en 2: Maandag : uur Dinsdag : uur Woensdag : uur Donderdag : uur Vrijdag : uur Groep 3 tot en met 8: Maandag : uur Dinsdag : uur Woensdag : uur Donderdag : uur Vrijdag : uur Let op: Op woensdag is groep 1 en 2 tegelijk uit met de andere groepen dus om uur. Voor vrijdag is de eindtijd om 12:00 uur zodat de kleuters al weg zijn voordat de andere leerlingen naar buiten komen. Nieuwe schooltijden schooljaar : (vijf-gelijke-dagenmodel) Groep 1 tot en met 8: Maandag : uur Dinsdag : uur Woensdag : uur Donderdag : uur Vrijdag : uur

2 Pagina 2 WAAROM CONTINUROOSTER? Ten allen tijde staat de leerling centraal in onze onderwijsorganisatie. Nieuwe schooltijden moeten dus vooral voor hen een voordeel opleveren. Wij verwachten dat aanpassing van de schooltijden naar een continurooster de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Er is dusdanig meer rust en regelmaat op onze scholen dat de kwaliteit en effectiviteit van het onderwijs verbetert. Daarnaast verkleinen wij hiermee de verkeersrisico s doordat er slechts één breng- en één haalmoment is op een lesdag. Natuurlijk zijn wij ons er ook van bewust dat het ook nadelen heeft; zo zal het voor leerlingen én leerkrachten de eerste weken vermoeiend zijn. Bovendien vergt aanpassing van schooltijden van ouders ook aanpassing aan werktijden of oppasregelingen. Nog even het waarom van het continurooster op een rij: Meer rust en regelmaat op school; Meer structuur in het dagprogramma van de leerlingen; Geen overblijfregeling meer en dus ook geen overblijfkosten; Meer effectieve lestijd door minder breng- en haalmomenten; Minder veiligheidsrisico s in het verkeer; Mogelijkheid tot betere spreiding van de buitenschoolse activiteiten over de week; Betere spreiding van de werkdruk voor leerkrachten, meer tijd na school om nieuwe lessen voor te bereiden en gesprekken met ouders te voeren. UITKOMST OUDERENQUETE Na de ouder en personeelsraadpleging omtrent nieuwe schooltijden heeft de MR ingestemd met de plannen voor het continurooster zoals voorgesteld in de raadpleging. Hierbij de uitslag van de raadpleging. Er is een response geweest van 57%, voornamelijk ouders met leerlingen in de onder en middenbouw. Wat betreft de invoering van het continurooster voor het schooljaar (dus nog geen vijf-gelijke-dagen-model) heeft 82% vóór gestemd en had 3% geen mening. Wat betreft de invoering van het vijf-gelijke-dagen-model in het schooljaar heeft 81% voor invoering gestemd en had 8% geen mening. Er zijn geen ouders geweest die gebruik hebben gemaakt van de inloopmomenten om vragen te stellen. Wel hebben meerdere ouders opmerkingen en suggesties gegeven die wij zeker hebben meegenomen bij verdere invoering.

3 Pagina 3 ORGANISATIE VAN DE LUNCH Alle leerlingen blijven dus op school lunchen. Dit gebeurt samen met de leerkracht. Wij vinden het belangrijk dat dit op een rustige en gezellige manier gebeurt. Wij hanteren de volgende regels: Regels lunchen op school Tijdens de lunch hechten wij waarde aan een aantal zaken vanuit praktisch en hygiënisch oogpunt: De kinderen wassen hun handen voor het eten. Wij willen dat de lunch een gezamenlijke activiteit is en daarom vragen we aan de kinderen te blijven zitten, zolang er nog wordt gegeten. Wij streven een gezellige sfeer na. In alle groepen zijn placemats aanwezig om het eetmoment te benadrukken en de tafels schoon te houden. Elk kind neemt een aparte trommel en beker mee voor het tussendoortje en voor de lunch. Op alle trommels en bekers staat de naam van het kind. De tassen staan op de grond, het eten en drinken staat op de placemat. De kinderen eten hun eigen eten op, ook als dat van de ander er misschien lekkerder uitziet. Er wordt dus niet onderling geruild. Het eten dat eventueel overblijft gaat mee terug naar huis, zodat ouders kunnen zien hoeveel er gegeten is. Verpakkingsafval wordt ook mee naar huis genomen. De kinderen ruimen na de lunch de klas samen netjes op. De kinderen gaan gezamenlijk rustig naar buiten. Om het eten en drinken koel te houden, krijgt ieder kind een eigen koeltasje. Deze worden de eerste keer gratis verstrekt Mocht er iets met het tasje gebeuren kunt u voor 2 euro een nieuw tasje krijgen bij de administratie. Voor leerlingen die wat langer over hun lunch doen is er iedere dag iemand aanwezig die deze kinderen opvangt en waarbij zij rustig hun eten op kunnen eten. Laat het ons weten indien u merkt dat uw kind minder eet dan het gewend is dan kunnen we daar op letten.

4 Pagina 4 GEZONDE LUNCH Als school streven we er naar dat alle kinderen een gezonde lunch nuttigen. Wanneer je kiest voor een gezonde lunch heb je de rest van de middag meer energie, is je concentratie beter en heb je minder trek in zoet. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen! Daarom willen we graag bij de kinderen gezond eetgedrag zien, zowel tijdens de lunch, maar ook als tussendoortje. Als tussendoortje (rond uur) nemen de kinderen elke dag iets van groente / fruit of een andere gezonde versnapering mee. Een stuk fruit of groente als tussendoortje is natuurlijk het allerbeste. U kunt uw kind in plaats van de gewone appel of banaan ook eens iets anders meegeven, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen of druiven. Zo blijft fruit voor uw kind een aantrekkelijk tussendoortje. En bij groente kunt u bijvoorbeeld denken aan een stuk komkommer, paprika of tomaat. Voor de lunch nemen de kinderen gezond eten mee, dus bijvoorbeeld (bruine) boterhammen met beleg (vlees, kaas, zoet), rauwe groente / fruit en drinken. Gezonde dranken voor tussendoor en bij de lunch zijn bijvoorbeeld (halfvolle) melk, ongesuikerde vruchtensappen of water. Kinderen houden vaak van zoet; u kunt uw kind daarom eventueel ook light chocolademelk of yoghurtdrink meegeven. Dus geen snoep, cake, ongezonde koeken, te zoete frisdrank e.d.. Wilt u meer lezen over gezond eetgedrag of wilt u tips over gezonde tussendoortjes en een gezonde lunch? Kijk dan op en/of google op de term broodjeswijzer. Wij hebben er zin in het nieuwe schooljaar samen met de kinderen gezond te starten!

5 Pagina 5 ORGANISATIE VAN HET BUITENSPELEN We willen de kinderen een veilige en uitdagende omgeving bieden om met elkaar te spelen. Er moet ook ruimte zijn voor kinderen om zich terug te trekken en te chillen. We hebben ervoor gekozen om de pauze in eerste instantie zo normaal mogelijk te laten verlopen. We hebben veel ruimte tot onze beschikking en die hebben we op de volgende wijze ingedeeld: Het onderbouwplein is tijdens het overblijven geheel gereserveerd voor groep 1 en 2. Het asfalt, voetbalveld en bovenbouwplein staan dan geheel ter beschikking voor de groepen 3 tot en met 8. Op het grasveld aan de bovenbouwkant kunnen op dinsdag en donderdag onder begeleiding van ROC studenten bewegingsactiviteiten plaatsvinden. Tevens hebben we ervoor gekozen om extra buitenspelmaterialen aan te schaffen. Deze zijn verzameld in rolcontainers zodat ze makkelijk mee naar buiten te nemen zijn. Vanaf uur is er pleinwacht aanwezig op het schoolplein; dit zijn minimaal 4 personen waarvan minimaal 2 mensen uit het team. Op het onderbouwplein zijn nog eens 2 leerlingen van groep 8 actief als aanspreekpunt en hulp voor de kleuters. Hun taak is om jongere kinderen te ondersteunen bij conflicten en een helpende hand te bieden bij een klein ongeval. Natuurlijk onder toezicht van de leerkrachten. De kinderen van groep 8 krijgen hierdoor een belangrijke verantwoordelijkheid wat bijdraagt aan hun positieve eigenwaarde. Daarnaast leren ze zo, vanuit de zijlijn, hoe conflicten tot stand kunnen komen en opgelost kunnen worden. Het zal zeker bijdragen tot een positieve sfeer op het schoolplein. Wij vinden dit een mooie kans om leerlingen verantwoordelijkheid te geven. Iedere week zijn dit 2 andere leerlingen en zij zullen op maandag uitleg krijgen over hun taken. Tijdens de lunchpauzes zullen er op dinsdag en donderdag ook studenten actief zijn van het ROC, afdeling sport en bewegen. Zij organiseren sport en spelactiviteiten waar leerlingen aan deel kunnen nemen. Op deze manier zijn er extra ogen en handen op het terrein en wordt er spelbegeleiding gegeven en bewegen gestimuleerd. Dit zal in de loop van het schooljaar steeds meer vorm krijgen onder leiding van de coördinerende stagiaire van het ROC (zie even voorstellen, verderop in deze nieuwsbrief). Gedurende het schooljaar zullen er ook andere activiteiten tijdens de lunchpauzes georganiseerd worden zoals het leren vertellen van verhalen en schaaklessen. Uiteraard zijn dit activiteiten waar leerlingen vrijwillig aan mee kunnen doen. Er zullen ook leerlingen zijn die behoefte hebben aan een wat rustigere plek; ook hiervoor hebben we een gedeelte van het schoolplein voor gereserveerd.

6 Pagina 6 LAST BUT NOT LEAST VEILIGHEID Mocht uw kind medicijnen in moeten nemen tijdens de lunch kunnen wij dat alleen doen indien u daarvoor het protocol Medicijnverstrekking heeft ingevuld. Vraag hiernaar bij de leerkracht. EHBO: Voor kleine ongevallen hebben in de kopieerruimte een gecontroleerde EHBO box staan. Iedere dag zijn er medewerkers aanwezig die in het bezit van een geldig BHV diploma. Het ontruimingsplan tijdens schooltijd geldt ook voor de lunchpauze. Bij calamiteiten zullen de leerlingen die binnen zijn naar buiten lopen o.l.v de leerkracht naar de afgesproken plaats. De leerlingen die buiten zijn worden verzameld bij de afgesproken plaats. EVEN VOORSTELLEN: Dit is Lars Wennink, derdejaars BOS (Buurt-Onderwijs- Sport) student op het ROC. Hij zal komend schooljaar iedere dinsdag en donderdag aanwezig zijn om activiteiten te organiseren en te ondernemen met de leerlingen tijdens de gymlessen maar vooral ook tijdens het continurooster. Later dit schooljaar zullen er nog eerste- en tweedejaars studenten komen die daar bij gaan helpen. Zij worden begeleid door Lars. Tevens heeft hij als opdracht ons schoolplein te analyseren en een plan te maken hoe we dit het beste in kunnen richten en welke materialen wij nodig hebben om het spel op het schoolplein zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de leerlingen. Wij zijn heel blij dat hij deze klus bij ons gaat doen en wensen hem veel succes! TOT SLOT Signaleert u verbeterpunten voor de uitvoering van het continurooster, dan vernemen wij dat graag van u. Wij stellen het op prijs als ouders met ons meedenken en zullen dus uw opmerkingen serieus nemen en indien mogelijk zaken aanpassen. U kunt zich hiervoor wenden tot zowel leerkrachten als directie. Mocht u een kwestie van individuele aard willen bespreken, kunt u in eerste instantie altijd bij de leerkracht terecht. Mocht u zelf een leuk idee hebben om met de leerlingen te doen tijdens de pauze, laat het ons weten!

Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker. schooljaar

Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker. schooljaar Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker schooljaar 2019-2020 1 Inhoud 1. Inleiding----------------------------------------------------------------- blz. 3 2. Waarom

Nadere informatie

Informatieboekje Continurooster

Informatieboekje Continurooster Cbs De Bolster Informatieboekje Continurooster 2015-2016 1 1. Voorwoord Met ingang van het schooljaar 2015-2016 wordt het continurooster ingevoerd op onze school. Dit betekent dat de kinderen overblijven

Nadere informatie

Beleidsplan en protocol andere schooltijden

Beleidsplan en protocol andere schooltijden Beleidsplan en protocol andere schooltijden Directeur Paul Boersma Inhoud 1. INLEIDING 2. AANLEIDING 3. REDENEN OM EEN VIJF-GELIJKE-DAGEN MODEL IN TE VOEREN 4. UITGANGSPUNTEN 5. DE NIEUWE SCHOOLTIJDEN

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 1 protocol continurooster Voorwoord De school hanteert vanaf het schooljaar 2016 2017 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus 2016 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

Beleidsplan en Protocol Andere schooltijden CBS De Wegwijzer

Beleidsplan en Protocol Andere schooltijden CBS De Wegwijzer CBS De Wegwijzer Kollumerpomp 1 juni 2018 Inhoud Inleiding... 3 Aanleiding... 4 Redenen voor andere schooltijden... 4... 5 Overgangsmodel... 5 Vijf-gelijke-dagen model... 5 De TSO... 6 Uitgangspunten...

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober 2017 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1.

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Woolderschool Voorwoord De Woolderschool hanteert vanaf het schooljaar 2018 2019 een continurooster. Een continurooster wil zeggen dat alle kinderen tussen de middag op school blijven

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Waarom een continurooster 3. Uitwerking continurooster 3.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 3.2. De lunch 3.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders 2017-2018 In het najaar van 2016 is een enquête over het continurooster gehouden onder de ouders. Deze enquête is door 95 gezinnen ingevuld, waardoor de respons

Nadere informatie

ANDERE SCHOOLTIJDEN 2 0 1 4-2 0 1 5. Franciscusschool Lyceumstraat 2b. Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool.

ANDERE SCHOOLTIJDEN 2 0 1 4-2 0 1 5. Franciscusschool Lyceumstraat 2b. Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool. ANDERE SCHOOLTIJDEN Franciscusschool Lyceumstraat 2b 2 0 1 4-2 0 1 5 Tel. 0541 533561 E-mail: dir.franciscus@konot.nl www.franciscusschool.nl 1 1. Inleiding De Francisschool gaat vanaf het schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Bs. de Kingbeek St. Catharinaplantsoen BC Grevenbicht

Bs. de Kingbeek St. Catharinaplantsoen BC Grevenbicht Bs. de Kingbeek St. Catharinaplantsoen 4 6127BC Grevenbicht Bezoekadres Locatie Grevenbicht: Sint Catharinaplantsoen 6 Grevenbicht 046-4857261 Locatie Obbicht: Sint Willibrorduslaan 1 Obbicht 046-4855189

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 10, juni 2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 10, juni 2016 In dit nummer: Opbrengst 1 Groepsindeling 2 Toiletbezoek 2 Continurooster 3 Tabletonderwijs

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders Continurooster Informatiebrochure voor ouders Inhoud: Inleiding:... 2 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 4 Het continurooster: vijf-gelijke-dagen-model... 6 De lunch:... 7 Pleinwacht

Nadere informatie

Master Fennemaskoalle Praktische info 2016/2017 Continurooster

Master Fennemaskoalle Praktische info 2016/2017 Continurooster Master Fennemaskoalle Praktische info 2016/2017 Continurooster Het rooster Alle groepen hebben hetzelfde rooster, leerkrachten zijn er in principe de hele dag Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS de Zonnewijzer voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

Protocol gezonde voeding en traktaties

Protocol gezonde voeding en traktaties Protocol gezonde voeding en traktaties 10 juli 2014 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 1. Inhoud. 1. Inhoud. 2 2. Inleiding.

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model

Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model Informatiebrief 5-gelijke-dagen-model 1. Voorwoord Basisschool St. Barbara voert in het schooljaar 2016-2017 het 5-gelijke-dagen-model in. Dit betekent, dat kinderen overblijven op school en hun lunch

Nadere informatie

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces.

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces. 5 gelijke dagen model 2018-2019 1 VOORWOORD Katholieke Jenaplanschool De Klimboom gaat met ingang van het schooljaar 2018-2019 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch

Nadere informatie

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag

Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag Plan van aanpak 4-gelijke-dagen en een korte woensdag 2017-2018 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 4-gelijke-dagenmodel? 3. Uitwerking 4-gelijke-dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS De Vijfmaster

Nadere informatie

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Protocol continurooster CBS de Regenboog Protocol continurooster CBS de Regenboog Waarom een continurooster? 1.1 Inleiding Voor de Regenboog heeft het invoeren van een continurooster een aantal redenen. Deze voordelen zijn zowel pedagogisch als

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2016-2017 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 1. Voorwoord BS Matthias voert m.i.v. schooljaar

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders en teamleden. cbs de Wingerd

Continurooster. Informatiebrochure ouders en teamleden. cbs de Wingerd Continurooster Informatiebrochure ouders en teamleden cbs de Wingerd 1 Inhoudsopgave Inleiding Waarom een continurooster Het rooster Tussen Schoolse Opvang (TSO) Organisatie van de lunch Buiten spelen

Nadere informatie

Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren

Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2. Uitwerking continurooster 2.1 Visie op de lunch

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders. Samen op weg naar morgen

Continurooster. Informatiebrochure voor ouders. Samen op weg naar morgen Continurooster Samen op weg naar morgen Informatiebrochure voor ouders 1 Inleiding Met ingang van schooljaar 2015/2016 werken we op de St. Victorschool met een continurooster. In deze folder omschrijven

Nadere informatie

Continurooster op t Kruisrak. Informatiebrochure voor ouders/verzorgers

Continurooster op t Kruisrak. Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Informatiebrochure voor ouders/verzorgers 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanleiding... 4 Het continurooster... 5 Pauzetijden... 5 De lunch... 6 Verantwoordelijkheid van ouders... 6 Medicatie bij kinderen...

Nadere informatie

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015

Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model 2014-2015 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Waarom het 5 gelijke dagenmodel? 3. Uitwerking 5 gelijke dagenmodel 4. Overig 5. Evaluatie 1. Voorwoord BS De Hinkstap gaat

Nadere informatie

Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar

Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar 1. Inleiding Sinds het schooljaar 2018-2019 heeft De Korenaar een continurooster. Daarbij hanteren we de volgende schooltijden:

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen?

1. Voorwoord. 2. Waarom 5 gelijke dagen? 1. Voorwoord Basisschool Eerschot gaat m.i.v. het schooljaar 2017-2018 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze zal dan komen te vervallen.

Nadere informatie

Plan van aanpak. 5-gelijke-dagen model

Plan van aanpak. 5-gelijke-dagen model Plan van aanpak 5-gelijke-dagen model Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Uitwerking 5 gelijke dagen model 3. Pauzetijden 4. Overig 5. Evaluatie 1. Voorwoord OBS Rozengaardsweide gaat m.i.v. het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

de Lutte protocol Continurooster

de Lutte protocol Continurooster de Lutte protocol Continurooster Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Waarom een continurooster?...3 3. Uitwerking continurooster 3 3.1 regels en afspraken voor het eten en drinken..4 3.2 de lunch.4

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.

Continurooster. m.i.v. schooljaar 2013-2014. PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool. Continurooster m.i.v. schooljaar 2013-2014 PC Basisschool van Asch van Wijck Louis Couperusstraat 85 3532 CX Utrecht www.aschvanwijckschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord 1. Waarom een continurooster 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders Inleiding Met ingang van schooljaar 2013/2014 werken we op de Zonnewijzer met een continurooster. In deze folder omschrijven we waarom we dit als schoolteam belangrijk

Nadere informatie

Informatiebrochure ouders/verzorgers

Informatiebrochure ouders/verzorgers 1 Informatiebrochure ouders/verzorgers Inhoud Inleiding - 3 - Aanleiding - 4 - Redenen om een continurooster in te voeren - 5 - Het continurooster-5-gelijke dagen model - 7 - Wat kan het continurooster

Nadere informatie

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2. Uitwerking continurooster 2.1 Visie op de lunch

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders Inhoud Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Redenen om een continurooster in te voeren... 3 Het continurooster 5-gelijke dagen model... 4 Aandachtspunten... 6 Het rooster...

Nadere informatie

Continurooster OBS Widerode

Continurooster OBS Widerode Continurooster OBS Widerode OBS Widerode staat voor: Kindgericht Omgevingsgericht Kwaliteitsbewust Ontwikkelingsgericht Inhoud 1. Inleiding... blz. 3 2. Waarom een continurooster... blz. 4 3. Voor- en

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders

Plan continurooster. Basisschool de Lage Weijkens. Handleiding voor ouders Plan continurooster Basisschool de Lage Weijkens Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Het continurooster... 2 1.1 Het lesrooster... 2 2. Uitwerking continurooster... 3 2.1 Visie op de lunch... 3 2.2

Nadere informatie

Continurooster op De Rank

Continurooster op De Rank Continurooster op De Rank Nu: Schooltijden op de basisschool zijn al heel lang ongeveer hetzelfde. Om ons heen zien we de samenleving veranderen en ontstaan er nieuwe pedagogische inzichten. Je kunt je

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders. Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016

Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders. Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016 Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2.

Nadere informatie

Protocol Continurooster

Protocol Continurooster Protocol Continurooster PCBO Het Mozaïek Middelwijk 2 9202 GV Drachten 0512 544530 info.hetmozaiek@pcbosmallingerland.nl www.pcbo-hetmozaiek.nl Documenteigenaar Team PCBO Het Mozaïek Datum volgende toetsing

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

CONTINUROOSTER VERANDERENDE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL PAUS JOANNES. Team Paus Joannes

CONTINUROOSTER VERANDERENDE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL PAUS JOANNES. Team Paus Joannes CONTINUROOSTER VERANDERENDE SCHOOLTIJDEN BASISSCHOOL PAUS JOANNES Team Paus Joannes directie@pausjoannes.com Inleiding Basisschool Paus Joannes gaat vanaf het schooljaar 2017-2018 met een continurooster

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op de Tjalk 2.1 Inleiding 2.2 Voordelen Organisatorische argumenten Pedagogische argumenten

1. Voorwoord 2. Waarom een Continurooster op de Tjalk 2.1 Inleiding 2.2 Voordelen Organisatorische argumenten Pedagogische argumenten 1. Voorwoord Vanaf het schooljaar 2010-2011 wordt op basisschool de Tjalk het continurooster ingevoerd. Dit betekent, dat kinderen overblijven op school en hun boterhammen op school eten. De middagpauze

Nadere informatie

Plan continurooster. CBS De Paedwizer Sint Nicolaasga

Plan continurooster. CBS De Paedwizer Sint Nicolaasga Plan continurooster CBS De Paedwizer Sint Nicolaasga Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 2 2. Waarom een continurooster?... 3 2.1 Voor- en nadelen... 3 2.2 Visie op het continurooster... 4 3. Uitwerking continurooster...

Nadere informatie

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze Introductie CBS de Rank wil gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast vinden wij dat een gezonde voeding bijdraagt aan

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Continurooster

CBS De Akker Protocol Continurooster CBS De Akker Protocol Continurooster Datum eerste versie 08-06-2015 Datum laatste versie 23-06-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016

OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 OP WEG NAAR EEN CONTINUROOSTER? 15-06-2016 WELKOM EINDDOEL VAN DEZE AVOND - Weet ik wat andere schooltijden zijn en een continurooster is; - Weet ik wat de voordelen en nadelen zijn; - Weet ik welke verschillende

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Positiebepaling: waar staat u nu, wat is nu uw keuze? traditionele schooltijden andere schooltijden Ga in gesprek met uw buur op de lijn: Geef en luister naar

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

Continurooster Jozefschool

Continurooster Jozefschool Continurooster Jozefschool beleid continurooster 1 / 11 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Totstandkoming... 5 3. Schooltijden... 6 3.1 Overgangsregeling.... 6 4. Voor- en nadelen continurooster... 7 5. De praktijk...

Nadere informatie

1. Waarom een Continurooster op de Dick Brunaschool? 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Voor- en nadelen 4 1.3 Visie op het continurooster 5

1. Waarom een Continurooster op de Dick Brunaschool? 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Voor- en nadelen 4 1.3 Visie op het continurooster 5 Invoeringsplan continurooster 2015-2016 1 Voorwoord De Dick Brunaschool gaat het continurooster invoeren vanaf het schooljaar 2015-2016. Dit betekent dat alle kinderen de lunch op school nuttigen. De middagpauze

Nadere informatie

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam oktober 2018 Belangrijke data: Herfstvakantie van maandag 22-10-2018 tot maandag 29-10-2018 dinsdag 06-11-2018 margedag alle groepen donderdag 08-11-2018 lampionnenfeest 16.00 uur tot 17.00 uur vrijdag

Nadere informatie

5 gelijke dagen model

5 gelijke dagen model Uitvoeringsdocument 5 gelijke dagen model m.i.v. schooljaar 2019-2020 BS Laetare 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. De keuze voor het 5 gelijke dagen model - 1.1 Inleiding - 1.2 Voordelen - 1.3 Nadelen 2. Uitwerking

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

voedingsbeleid gebaseerd op

voedingsbeleid gebaseerd op voedingsbeleid gebaseerd op opgesteld door Pauline Windmeijer datum: 20 november 2018 vastgesteld op: teamvergadering 12 maart 2019 Introductie We willen gezond eten op De Rietvest voor iedereen bevorderen

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders Inhoudsopgave Inleiding Waarom een continurooster Het rooster Tussen Schoolse Opvang (TSO) Organisatie van de lunch Buiten spelen Pleinwacht en pleinregels Buiten

Nadere informatie

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016

Informatieavond Andere Schooltijden. woensdag 20 april 2016 Informatieavond Andere Schooltijden woensdag 20 april 2016 Aanleiding voor de informatieavond Landelijke trend : op steeds meer scholen wordt onderzoek gedaan naar andere schooltijden en /of een continurooster.

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief De Schothorst blijft groeien; we krijgen. een instroomgroep Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 30-09-2015 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 30-09-2015 In dit nummer: Instroomgroep 1 Continurooster? 2 Schaken 2 t Gerbrand 2 Schoolfruit

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats

1. Naar gelijke schooltijden maakt een pas op de plaats Nieuwsbulletin voor ouders over het project Naar gelijke schooltijden No 3, Februari 2012 Vorig jaar is het project Naar gelijke schooltijden van start gegaan. Binnen de Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Nadere informatie

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010

Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld 2009-2010 Openbare basisschool Heuvellaan - Burglaan 44-7314 BM Apeldoorn tel. 055-5790668 - e-mail: heuvellaan@leerplein055.nl website: www.heuvellaan.nl Visie en Praktische uitwerking TSO obs Heuvellaan Opgesteld

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief INSTROOMGROEP PER 1 MAART 2016 MR & CONTINUROOSTER Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief INSTROOMGROEP PER 1 MAART 2016 MR & CONTINUROOSTER Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 27-01-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 6, 27-01-2016 In dit nummer: Instroomgroep 1 MR & Continurooster BSO Ondersteboven 1 2 Voorleesdagen

Nadere informatie

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden?

Vervolg. 2 e informatieavond Andere schooltijden? Vervolg 2 e informatieavond Andere schooltijden? Agenda Doel van deze avond Terugblik Concrete invulling van voorkeursmodellen Ouderraadpleging Vragen en slot Terugblik Twee informatieavonden in mei: Aanleiding

Nadere informatie

Continurooster Jozefschool

Continurooster Jozefschool Continurooster Jozefschool beleid continurooster 1 / 10 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Totstandkoming... 3 3. Voor- en nadelen continurooster... 4 4 Schooltijden... 5 4.1 Urenverantwoording leerlingen over

Nadere informatie

Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden

Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden Verslag ouderavond 12 april 2016 Andere tijden 1. Welkom: Mardineke heet iedereen welkom en geeft een terugblik op de vorige ouderavond en het proces dat gelopen is tot nu toe. Proces: 1. Redenen uiteengezet

Nadere informatie

Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen

Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen Overblijfreglement St.Jozefschool Rietmolen 2015-2016 Op onze school is het mogelijk voor leerlingen om over te blijven. De overblijfcoördinatoren hebben de uitvoering hiervan op zich genomen. Zij bepalen

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

De nieuwe naam voor het Kindcentrum Ulft is: De Oersprong

De nieuwe naam voor het Kindcentrum Ulft is: De Oersprong Nieuwsbrief 32 BIJ DE TIJD 13 mei 2016 www.basisschooldobbelsteen.nl e-mail: dedobbelsteen@essentius.nl Je kunt dingen pas voorspellen als ze hebben plaatsgevonden Beste ouders, Naam nieuwe school BEKEND

Nadere informatie

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc De gezonde school De gezondheid van kinderen is ons allen dierbaar. U als ouder en ons als leerkrachten. Een gezond lijf helpt om goed te functioneren. Gezond voedsel helpt

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

Protocol continurooster versie juni 2013.

Protocol continurooster versie juni 2013. . Inhoudsopgave 1. Inleiding en totstandkoming 2. De praktijk 2.1. Eten en drinken 2.2. Lesuren leerlingen verdeeld over 8 schooljaren 2.3. Arbeidstijden leraren 3. Afspraken rondom het continurooster.

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie