Handleiding (versie 1.5)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding (versie 1.5)"

Transcriptie

1 Handleiding (versie 1.5) Uitgangspunten: a) Werkgever, werknemer en overheid(svertegenwoordiger) zijn gelijkwaardige partners bij het bepalen van de loonwaarde van de arbeidsprestatie van een werknemer met een arbeidsbeperking. b) De onderhandelingen worden gevoerd aan de hand van feitelijke informatie. De gegevens worden aangedragen door de werkgever; de werknemer wordt op de hoogte gebracht; en de vertegenwoordiger van de overheid (aangewezen, toegelaten, geaccrediteerde en/of gecertificeerde begeleidingsorganisatie) beoordeelt de gegevens. c) Het voorlopige resultaat van de onderhandelingen wordt binnen twee weken definitief vastgesteld door de daartoe (door het werkvoorzieningschap, de gemeente of het UWV) bevoegd verklaarde functionaris. In deze twee weken heeft de functionaris de mogelijkheid het resultaat van de onderhandelingen steekproefsgewijs te controleren. Na het definitief vaststellen van de loonwaarde geeft het werkvoorzieningschap, de gemeente of het UWV een beschikking af. d) De loonwaarde heeft betrekking op de geleverde arbeidsprestatie (de verrichte concrete werkzaamheden in een concrete werksituatie). e) De te bepalen loonwaarde (#) is een percentage van de werkgeverslasten per maand (bruto loon plus vakantiebijslag plus werkgeverspremies). f) De werkgeverslasten worden berekend a) bij volledige taakvervulling: over de laagste trede van de functieschaal, of b) bij gedeeltelijke taakvervulling: over de laagste trede van de laagste in het bedrijf gehanteerde functieschaal of het wettelijke minimumloon.

2 Voor de werknemers die in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening werken geldt het volgende: Bij werknemers die begeleid werken en gedetacheerd werken worden werkgeverslasten aan de hand van de voor het (reguliere) bedrijf geldende functieschalen (of het wettelijk minimumloon) berekend zoals hiervoor is aangegeven. Bij marktconform werken zijn het de functieschalen van de betreffende branche (of het wettelijk minimumloon) die worden gebuikt om op de aangeven wijze de werkgeverslasten te berekenen. Bij beschut werken tenslotte vormt het wettelijk minimumloon de grondslag voor het berekenen van de werkgeverslasten. g) De loonwaarde wordt bepaald voor de duur van een halfjaar of van een jaar. Na zeven respectievelijk veertien maanden verliest de loonwaardebepaling haar geldigheid. h) De rijksoverheid wil per 1 januari 2013 werkgevers ontheffing verlenen van de verplichting tenminste het wettelijk minimumloon te betalen. Bij loondispensatie wordt de toename van de loonwaarde gebruikt worden om het brutoloon van de werknemer te verhogen. In de gevallen waarin sprake is van loonkostensubsidie: Wanneer na het eerste jaar de loonwaarde toeneemt, gaat 25% van de toename naar de werknemer (verhoging brutoloon) en wordt de resterende 75% van de toename in mindering gebracht op de loonkostensubsidie. (Vooralsnog zal het uitgangspunt dat werken moet lonen echter niet op deze wijze met betrekking tot loonkostensubsidie in praktijk worden gebracht.) i) De werknemer wordt geacht in staat te zijn in vijf jaar tijd 100% van het wettelijk minimumloon te verdienen, tenzij de werkgever kan aantonen dat dat niet het geval blijkt te zijn. j) De werknemer wordt geacht in staat te zijn in vijf jaar tijd naar behoren te blijven functioneren zonder begeleiding van een jobcoach, tenzij de werkgever kan aantonen dat dat niet het geval blijkt te zijn. Bij de kennismaking met de potentiële werknemer stelt de werkgever zich de vraag: Wat heb ik in mijn bedrijf aan deze werknemer? Presentatie en motivatie van de werknemer zullen bepalen of de werknemer de kans krijgt te bewijzen dat hij of zij aan het bedrijf kan bijdragen. De tweede vraag die de werkgever zich stelt: Past deze werknemer in mijn bedrijf? In de praktijk (1 maand werken met behoud van uitkering, bij twijfel te verlengen tot maximaal 3 maanden) zal de werknemer moeten bewijzen dat hij of zij zich in fysiek, mentaal en emotioneel opzicht weet aan te passen en vooral sociaal opzicht weet in te passen in het bedrijf van de werkgever. (#) Af te ronden: voorbeeld: 62,49 wordt 62%, en 62,50 wordt 63%.

3 Aspecten loonwaarde: Aan de hand van de volgende vijf aspecten wordt de loonwaarde bepaald: 1) Arbeidsprestatie Al naar gelang de te verrichten werkzaamheden ligt het accent op kwantiteit (vaak genoemd: productiviteit; hoeveel producten of diensten in hoeveel tijd is hier een belangrijke factor), en/of kwaliteit (niet zozeer hoeveel in hoeveel tijd, maar wat en hoe) en/of beschikbaarheid (aanwezigheid, voorbeelden: beveiliger, portier, receptionist, telefonist). Werkgevers beschikken over kengetallen en/of ervaringsgegevens waarmee de arbeidsprestatie van de werknemer doorgaans goed kan worden vergeleken met de norm die wordt gehanteerd bij het verrichten van werkzaamheden, c.q. het vervullen van een functie. Dat geldt voor productiewerk maar ook voor werk waarvoor meer vakkennis en vakmenschap is vereist, voor onderhoudswerk en voor administratief werk. 2) Continuïteit Hierbij gaat het om twee elementen: a) er is sprake van bovengemiddeld aanwezigheidsverzuim wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking meer afwezig is dan, gemiddeld genomen, de overige werknemers van het bedrijf; dit bovengemiddelde (aanwezigheids)verzuim wordt in mindering gebracht op de loonwaarde van de arbeidsprestatie van de betrokken werknemer; b) er is sprake van prestatieverzuim wanneer de werknemer in verband met zijn of haar arbeidsbeperking op sommige momenten minder presteert dan op andere momenten; dit (prestatie)verzuim wordt in mindering gebracht op de loonwaarde van de arbeidsprestatie van de betrokken werknemer.

4 3) Inzetbaarheid Een werknemer zonder arbeidsbeperking wordt geacht meerdere, qua aard, inhoud, verhoudingen en omstandigheden, vergelijkbare werkzaamheden te kunnen verrichten. Wanneer een werknemer in verband met zijn of haar arbeidsbeperking op sommige momenten niet kan worden ingezet is, wordt dit in mindering gebracht op de loonwaarde van de arbeidsprestatie van de betrokken werknemer. 4) Extra functionele begeleiding Heeft de werknemer met een arbeidsbeperking (bijvoorbeeld als gevolg van beperkte zelfstandigheid) op de werkvloer meer functionele begeleiding nodig dan in het bedrijf gebruikelijk is voor het naar behoren kunnen verrichten van de werkzaamheden, dan worden de kosten van de extra begeleidingstijd berekend in verhouding tot de werkgeverslasten met betrekking tot de betrokken werknemer. In zijn of haar bedrijfsvoering gaat de werkgever er in eerste instantie van uit dat de werknemer 1 uur per week extra functionele begeleiding nodig heeft; daarna bij te stellen aan de hand van de feitelijke behoefte. 5) Extra persoonlijke begeleiding Heeft de werknemer (bijvoorbeeld als gevolg van schulden) meer persoonlijke begeleiding nodig dan in het bedrijf gebruikelijk is voor het naar behoren kunnen functioneren in de werksituatie, dan worden de kosten van de extra begeleidingstijd berekend in verhouding tot de werkgeverslasten met betrekking tot de betrokken werknemer. In zijn of haar bedrijfsvoering gaat de werkgever er in eerste instantie van uit dat de werknemer geen extra persoonlijke begeleiding nodig heeft; daarna vast te stellen aan de hand van de feitelijke behoefte. De LNW-methode is ontwikkeld in het kader van het Project Subsidiedifferentiatie van het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL), een samenwerkingsverband van de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Onderbanken, Nuth, Voerendaal, Simpelveld, Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem en Vaals.

5 Project Subsidiedifferentiatie (1 augustus december 2010) Opdachtgever: DB WOZL (voorzitter tot 28 april 2010: Hans Bosch, wethouder Gemeente Kerkrade; vanaf 28 april 2010: Ralf Krewinkel, wethouder Gemeente Kerkrade). Gedelegeerd opdrachtgever / voortgangsbewaker: Paul Simons, bestuurssecretaris. Projectleider: Frans Disse, arbeids- & organisatiepsycholoog. Projectteam WOZL: Niek Mattaar en Ine Claessens. Begeleidingscommissie: Anja Frijns, Der Sjtiel Tilly de Gruijter, Maecon Erick Hildebrand, Gemeente Heerlen Maurice Lamers, Licom Danijela Maric, CCB Frans Schuitmaker, Gemeente Kerkrade Renate Steins, De Werkmeester. Wetenschappelijke begeleiding: Frans Nijhuis, Universiteit Maastricht. Loon naar werken, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevenssysteem, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ontwikkelaar. No part of this manual may be reproduced in any way whatsoever without the written permission of the developer.

Formulier berekening loonwaarde (model 6: 12 maanden; 40-urige werkweek) (versie 1.4)

Formulier berekening loonwaarde (model 6: 12 maanden; 40-urige werkweek) (versie 1.4) Formulier berekening loonwaarde (model 6: 12 maanden; 40-urige werkweek) (versie 1.4) Werknemer: Naam en voorletter(s): Geboortenaam (indien afwijkend): Geboorte datum: Burger service nummer (BSN): Adres:

Nadere informatie

WOZL-methode: Toelichting (versie 1.5)

WOZL-methode: Toelichting (versie 1.5) WOZL-methode: Toelichting (versie 1.5) Bij: Uitgangspunten : a) De overheid bepaalt de regels van het spel. Maar zal af moeten van het idee dat zij als overheid zonder de betrokken werkgever en de betrokken

Nadere informatie

Resultaten Praktijktest. oktober / november 2010

Resultaten Praktijktest. oktober / november 2010 Resultaten Praktijktest oktober / november 2010 What s in a name? (1) Uitvoeringsorganisatie wordt begeleidingsorganisatie. Ruis & onrust vermijden Geen contact met de betrokken leidinggevende, voorzover

Nadere informatie

Bijlage 1 trajectplan

Bijlage 1 trajectplan Bijlage 1 In het trajectplan moet komen te staan hoe een (potentiële) werknemer (met een arbeidsbeperking of beperkingen) van A naar B komt, dat wil zeggen: vanuit zijn of haar huidige positie (op de arbeidsmarkt)

Nadere informatie

WIJZIGING CENTRUMREGELING INKOOP JEUGDZORG REGIO ZUID-LIMBURG

WIJZIGING CENTRUMREGELING INKOOP JEUGDZORG REGIO ZUID-LIMBURG WIJZIGING CENTRUMREGELING INKOOP JEUGDZORG REGIO ZUID-LIMBURG De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf,

Nadere informatie

Participatiewet Doelgroepregister, Banenafspraak

Participatiewet Doelgroepregister, Banenafspraak Participatiewet Doelgroepregister, Banenafspraak 19 november 2015 Rob Schwillens Districtsmanager Zeeland & West Brabant Wat is er per 1.1.2015 gewijzigd? De Participatiewet voegt de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Project Subsidiedifferentiatie

Project Subsidiedifferentiatie Project Subsidiedifferentiatie 2009 2012 bij het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (eindrapportage) Drs. F.G. Disse, arbeids- & organisatiepsycholoog NIP, Heerlen,16 maart 2012. Inhoud Pagina:

Nadere informatie

Loondispensatie, wat is dat nu eigenlijk? Susan Breunissen UWV

Loondispensatie, wat is dat nu eigenlijk? Susan Breunissen UWV Loondispensatie, wat is dat nu eigenlijk? Susan Breunissen UWV Wat is loondispensatie? Bij loondispensatie krijgt een werkgever toestemming van UWV om minder dan het wettelijk minimumloon te betalen. Er

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie arbeidsbeperkte

Verordening loonkostensubsidie arbeidsbeperkte Verordening loonkostensubsidie arbeidsbeperkte personen 2015 GR Ferm Werk Het algemeen bestuur van Ferm Werk - gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van 11 december 2014; - gelet op artikel 6,

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Krimpen aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2015, nummer: 15/458;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2015, nummer: 15/458; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2015, nummer: 15/458; gelet op het bepaalde in artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; b e s l u i

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet 2015 gemeente Midden-Drenthe

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet 2015 gemeente Midden-Drenthe De raad van de gemeente Midden-Drenthe; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum]; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; gezien het advies van de commissie Zorg

Nadere informatie

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 76798 24 december 2014 Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Gemeente Capelle aan den IJssel 2015 De raad van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ; BESLUIT

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ; BESLUIT GEMEENTERAAD Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Borger-Odoorn 2015 Registratienummer: 15.09267 De raad van de gemeente Borger-Odoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Purmerend 2015

Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Purmerend 2015 De raad van de gemeente Purmerend gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2015; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; BESLUIT: Vast te stellen de Verordening

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Fivelingo

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Fivelingo Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening Fivelingo miv 01-07-2008 Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening De gemeenteraad

Nadere informatie

Handleiding Eetmeter. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding Eetmeter. februari 2007

Handleiding Eetmeter. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding Eetmeter. februari 2007 Aan de slag in beroep en bedrijf februari 2007 Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel

Nadere informatie

Loonkostensubsidie. Implementatiedag 5 maart 2015 Gerrit van Romunde(ronde 2) Evert Jan Slootweg(ronde 5)

Loonkostensubsidie. Implementatiedag 5 maart 2015 Gerrit van Romunde(ronde 2) Evert Jan Slootweg(ronde 5) Loonkostensubsidie Implementatiedag 5 maart 2015 Gerrit van Romunde(ronde 2) Evert Jan Slootweg(ronde 5) Inhoud Regeling loonkostensubsidie Doelgroep Hoogte en duur Plaats in instrumentarium P-wet Loonwaardebepaling

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet, IOAW, IOAZ gemeente Dalfsen 2017 (geldig vanaf )

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet, IOAW, IOAZ gemeente Dalfsen 2017 (geldig vanaf ) Verordening loonkostensubsidie Participatiewet, IOAW, IOAZ gemeente Dalfsen 2017 (geldig vanaf 01-01-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling

Nadere informatie

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 2 oktober 2012 Agendapunt: RTG: nvt AAN DE RAAD Onderwerp: Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV 1. Samenvatting Nu

Nadere informatie

Besluit gemeenteraad. De raad van de gemeente Someren; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 november 2014;

Besluit gemeenteraad. De raad van de gemeente Someren; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 november 2014; Besluit gemeenteraad Titel: Vastellen verordening Loonkostensubsidie Someren 2015 Bijlage: Wetstechnische informatie Zaaknummer: SOM/2014/012646 Documentnummer: SOM/2014/012649 Datum besluit: De raad van

Nadere informatie

REGIO TOTAAL incl. Nuth

REGIO TOTAAL incl. Nuth REGIO TOTAAL incl. Nuth 4.977 Onttrekking door afname Bron: Progneff terugbrengen leegstand tot Leegstand Limburg, 5.007 mering, 1.452 11.436 Limburg zijn 2.134 'overige ': D/E en overige bij de d.d. 31-12-

Nadere informatie

b e s l u i t : Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Gooise Meren 2016

b e s l u i t : Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Gooise Meren 2016 De gemeenteraad Gooise Meren Gelezen het voorstel van 9348 Gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; b e s l u i t : vast te stellen de volgende: Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Doetinchem 2015

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Doetinchem 2015 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Doetinchem 2015 De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 februari 2015; gelet op artikel 6,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; Tijdelijke beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie en loonkostensubsidie voor schoolverlaters van het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs en de entreeopleiding, die bij een werkgever

Nadere informatie

Beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie Weststellingwerf Beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie Weststellingwerf 2017

Beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie Weststellingwerf Beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie Weststellingwerf 2017 Beleidsregels forfaitaire loonkostensubsidie Weststellingwerf 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Weststellingwerf besluiten; Gelet op: - Titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; - Gelet

Nadere informatie

gelet op de artikelen 10c, 10d, 10da en 10e van de Participatiewet en gelet op de Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente;

gelet op de artikelen 10c, 10d, 10da en 10e van de Participatiewet en gelet op de Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente; Beleidsregels loonkostensubsidie Participatiewet 2015 gemeente Castricum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente [Castricum]; gelet op de artikelen 10c, 10d, 10da en 10e van de Participatiewet

Nadere informatie

Strategische beleidskeuzen arbeidsmarktbeleid Zuid Limburg

Strategische beleidskeuzen arbeidsmarktbeleid Zuid Limburg Strategische beleidskeuzen arbeidsmarktbeleid Zuid Limburg Kerkrade, 1 juli 2011 Martin Heekelaar Marlies Willemen Floris Bannink Dorrit de Jong 1 Opbouw Opdracht van WOZL aan Berenschot Veranderingen

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten

Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten Inhoud 1. Introductie 2. Wet banenafspraak en quotumregeling 3. Instrumenten 4. Vragen De inzet van SZW Het beste uit mensen halen, niemand

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 maart 2016; gelet op de bespreking in commissievergadering van woensdag 13 april 2016;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 maart 2016; gelet op de bespreking in commissievergadering van woensdag 13 april 2016; Geel = wijzigingen Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z78212\Raad00108/13 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 maart 2016; gelet

Nadere informatie

De Participatiewet en het dienstenportfolio UWV

De Participatiewet en het dienstenportfolio UWV De Participatiewet en het dienstenportfolio UWV 1 Aanleiding voor huidige ontwikkelingen Te veel mensen met arbeidsbeperkingen staan aan de zijlijn. Instroom WAJONG is (te) groot WWB populatie bestaat

Nadere informatie

kijk wij presenteren u

kijk wij presenteren u kijk wij presenteren u... 23-2-2016 1 Participatiewet-Banenafspraak- Doelgroepregister Participatiewet-Banenafspraak- Doelgroepregister 2 Aanleiding voor huidige ontwikkelingen Te veel mensen met arbeidsbeperkingen

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling gemeente Heerhugowaard Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Heerhugowaard 2015 Citeertitel Verordening

Nadere informatie

Wilt u een medewerker in dienst nemen met een arbeidsbeperking?

Wilt u een medewerker in dienst nemen met een arbeidsbeperking? Wilt u een medewerker in dienst nemen met een arbeidsbeperking? Met de banenafspraak dienen werkgevers meer werknemers met een arbeidsbeperking aan te stellen. Regelmatig ontvangen wij van onze leden vragen

Nadere informatie

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten.

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten. De raad van de gemeente ; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; Gelet op artikel 7, tiende lid, van de Wet sociale werkvoorziening; Overwegende dat de raad bij verordening

Nadere informatie

Recente ontwikkelingen rond de loonkostensubsidie arbeidsbeperkte werknemers. Stimuleringsmaatregelen voor werkgevers

Recente ontwikkelingen rond de loonkostensubsidie arbeidsbeperkte werknemers. Stimuleringsmaatregelen voor werkgevers Recente ontwikkelingen rond de loonkostensubsidie arbeidsbeperkte werknemers Stimuleringsmaatregelen voor werkgevers Recente ontwikkelingen rond de loonkostensubsidie arbeidsbeperkte werknemers Stimuleringsmaatregelen

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet 1 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet De raad van de gemeente Winterswijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 juli 2015; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Rijk van Nijmegen

Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Rijk van Nijmegen Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet Rijk van Nijmegen Het Algemeen Bestuur van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen; gelezen het voorstel van de Bestuurscommissie Werk

Nadere informatie

Eenheid Limburg. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Limburg. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Limburg Reactietijden politie Eenheid Limburg Beek Beesel Bergen (L) Brunssum Echt-Susteren Eijsden-Margraten Gennep Gulpen-Wittem Heerlen Horst aan de Maas Kerkrade Landgraaf Leudal Maasgouw Maastricht

Nadere informatie

VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015

VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015 VERORDENING LOONKOSTENSUBSIDIE PARTICIPATIEWET 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE Ten Boer; (nr. 7); gelezen het voorstel het college van 7 april 2015; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Wilt u iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking?

Wilt u iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking? Wilt u iemand in dienst nemen met een arbeidsbeperking? Met de banenafspraak dienen werkgevers meer werknemers met een arbeidsbeperking aan te stellen. Regelmatig ontvangen wij vanuit onze leden vragen

Nadere informatie

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Citeertitel: Re-integratieverordening 2015 De raad van de gemeente Borsele, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Stein

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Stein Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Stein De raad van de gemeente Stein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van ; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie gemeente Overbetuwe 2015

Verordening loonkostensubsidie gemeente Overbetuwe 2015 Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie gemeente Overbetuwe 2015 Ons kenmerk: 15RB000053 Nr. 13 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 26 mei

Nadere informatie

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs.

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs. Als werkgever heeft u voor bepaalde groepen werknemers onder voorwaarden recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming bestaat uit een vast bedrag per verloond uur met een vast bedrag

Nadere informatie

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan.

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan. Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Raadsvoorstel: Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Haarlem en Eerste wijzigingsverordening verordeningen Participatiewet gemeente Haarlem. BBV nr: 2015/136644

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie ISD BOL 2018

Verordening loonkostensubsidie ISD BOL 2018 Verordening loonkostensubsidie ISD BOL 2018 1 Verordening loonkostensubsidie ISD BOL 2018 De raad van de gemeente Landgraaf; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, met

Nadere informatie

MEEDOEN WERKT! PRESENTATIE participatiewet. in opdracht van Min. SZW

MEEDOEN WERKT! PRESENTATIE participatiewet. in opdracht van Min. SZW MEEDOEN WERKT! PRESENTATIE participatiewet in opdracht van Min. SZW van centraal naar decentraal er zijn 3 grote decentralisaties gaande [ het zijn 3 landelijke regelingen die nu via de gemeenten geregeld

Nadere informatie

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014 Factsheet Participatiewet Informatie voor de werkgever, juli 2014 In deze factsheet voor de UMC s over de Participatiewet wordt op een rij gezet waar deze wetgeving over gaat, over wie het gaat en wat

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Echt-Susteren 2015

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Echt-Susteren 2015 CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR371973_1 7 juni 2016 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Echt-Susteren 2015 *426923* De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren d.d. besluit:

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren d.d. besluit: De raad van de gemeente Gooise Meren Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren d.d. Gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet; vast te

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Ridderkerk 2015 De raad van de gemeenteridderkerk

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Ridderkerk 2015 De raad van de gemeenteridderkerk CVDR Officiële uitgave van Ridderkerk. Nr. CVDR356995_1 16 mei 2017 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Ridderkerk 2015 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Ridderkerk 2015 De raad

Nadere informatie

*Z0376ACA796* Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Goeree-Overflakkee.

*Z0376ACA796* Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Goeree-Overflakkee. *Z0376ACA796* Registratienummer: Z -13-03431 / 29231 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Goeree-Overflakkee De raad van de gemeente Goeree-Overflakkee gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht,

gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray; gelet op artikel 7 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 4.81 Algemene wet bestuursrecht, besluit vast te stellen de Beleidsregels

Nadere informatie

De gemeente stelt dit allemaal zelf vast. Zij kunnen zich laten adviseren door een derde, maar dat is aan de gemeente.

De gemeente stelt dit allemaal zelf vast. Zij kunnen zich laten adviseren door een derde, maar dat is aan de gemeente. Cliënten met een beperking informatie voor gemeenten Kijk hier voor veel gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot Loonkostensubsidie Loonwaardebepaling Beschut werk Loonkostensubsidie Voor wie

Nadere informatie

Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Limburg

Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Limburg Maart 2015 Neimed Krimpbericht Bevolkingsontwikkeling in 2014: krimp en groei in Landelijk is de groei van het aantal in 2014 wat toegenomen. Een gelijksoortige ontwikkeling, maar dan in de vorm van een

Nadere informatie

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT).

Het deelnemen door een gemeenschappelijke regeling (Veiligheidsregio) aan een gemeenschappelijke regeling (ICT). Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 29 september 2014 Agenda nr: Onderwerp: zienswijze deelname Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan Gemeenschappelijke Regeling inzake ICT ondersteuning

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Tholen 2017

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Tholen 2017 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Tholen 2017 Vastgesteld: 6 juli 2017 Inhoudsopgave Artikel 1. Vaststelling wie tot doelgroep loonkostensubsidie behoort... 3 Artikel 2. Vaststelling

Nadere informatie

Wajongers aan het werk met loondispensatie

Wajongers aan het werk met loondispensatie Wajongers aan het werk met loondispensatie UWV, Directie Strategie, Beleid en Kenniscentrum Dit memo gaat in op de inzet van loondispensatie bij Wajongers en op werkbehoud en loonontwikkeling. De belangrijkste

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober 2014

Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober 2014 CVDR Officiële uitgave van Beek. Nr. CVDR342639_3 20 november 2018 Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek 2015 De raad van de gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Nadere informatie

SYLLABUS SECURITY AWARENESS WORKSHOP Personeel

SYLLABUS SECURITY AWARENESS WORKSHOP Personeel 3/10/2012 TRIO SMC SYLLABUS SECURITY AWARENESS WORKSHOP Personeel Pagina 1 van 9 Verantwoording 2012 Uniformboard te Vianen en 2012 Trio SMC te Almere. Copyright 2012 voor de cursusinhoud Trio SMC te Almere

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Versie: 03-12-2014 De Raad van de gemeente Littenseradiel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; gelet op artikel 6, tweede lid, van de Participatiewet;

Nadere informatie

Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten

Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten VeReFi Whitepaper 14 Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten - 1 - Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De banenafspraak... 4 2.1 Om welke mensen gaat

Nadere informatie

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer Aan de slag in beroep en bedrijf Handleiding Voorraadbeheer februari 2007 Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Participatiewet en Quotumheffing White Paper

Participatiewet en Quotumheffing White Paper Participatiewet en Quotumheffing White Paper 6 oktober 2015 Participatiewet Wat is de Participatiewet? Heeft uw onderneming meer dan 25 werknemers, dan moet u aan de slag met de Participatiewet. Deze wet

Nadere informatie

1. Bij wijze van zienswijze in te stemmen met de begroting 2017 met meerjarenraming met dien verstande dat:

1. Bij wijze van zienswijze in te stemmen met de begroting 2017 met meerjarenraming met dien verstande dat: Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 11 juli 2016 Agenda nr: 7 Onderwerp: Begroting 2017 met meerjarenraming 2018-2020 (ter zienswijze) en Jaarrekening 2015 (ter kennisname) Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Limburg, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Limburg, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Limburg Het aantal lopende WW-uitkeringen in Limburg is in december 2016 ruim 10% lager dan een jaar geleden. Eind december 2016

Nadere informatie

Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening gemeente Heerlen

Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening gemeente Heerlen CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR16732_1 12 juli 2016 Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening gemeente Heerlen Verordening persoonsgebonden budget begeleid

Nadere informatie

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg Highlights Regio in Beeld 2015 Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg Samenvatting Aantal banen neemt weer toe, echter niet in collectieve sector In Zuid-Limburg groeit het aantal banen van werknemers (voltijd

Nadere informatie

Hou het eenvoudig Effectief communiceren in organisaties

Hou het eenvoudig Effectief communiceren in organisaties Hou het eenvoudig 30-09-2008 09:10 Pagina 1 Hou het eenvoudig Effectief communiceren in organisaties Hou het eenvoudig 30-09-2008 09:10 Pagina 2 Hou het eenvoudig 30-09-2008 09:10 Pagina 3 Arie Quik Hou

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van (datum en nummer);

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van (datum en nummer); Nr. De raad van de gemeente Marum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van (datum en nummer); gezien het advies van de gezamenlijke Wmo-adviesraden van de Westerkwartiergemeenten d.d. 29

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Overzicht nieuw-oud artikelen 10b en 10d van de Participatiewet

BIJLAGE 1 Overzicht nieuw-oud artikelen 10b en 10d van de Participatiewet BIJLAGE 1 Overzicht nieuw-oud artikelen 10b en 10d van de Participatiewet Artikel 10b van de Participatiewet (nieuw) Artikel 10b van de Participatiewet (oud) Lid 1 Lid 3 Lid 4 Lid 5 Het college biedt ter

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 30 mei 2017

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 30 mei 2017 Besluit raad 17RDS00116 Besluitnummer Onderwerp Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Lingewaard 2017 De raad van de gemeente Lingewaard; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV);

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV); Regeling subsidie loonkosten 2014 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEUWARDEN; - in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV); - gelet op de ASV artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Haarlemmerliede en Spaarnwoude De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 april, gelet

Nadere informatie

InterprovinciaalOverleg

InterprovinciaalOverleg Herengracht 23 Postbus 16107 2500 Be Den Haag telefoon (070) 888 12 12 fax (070) 888 12 80 www.ipo.nl Aan de colleges van Gedeputeerde Staten in de provincies (door tussenkomst van de IPO-contactfunctionarissen)

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Nummer (gewijzigd) Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE 2015

Nummer (gewijzigd) Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE 2015 Nummer 10.2-01-.2015 (gewijzigd) Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE 2015 De raad van de gemeente Eemsmond; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2014; gezien

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie garantiebanen Participatiewet gemeente Maassluis 2015

GEMEENTEBLAD. Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie garantiebanen Participatiewet gemeente Maassluis 2015 Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 33 Datum bekendmaking: 8 december 2014 Onderwerp: Verordening loonkostensubsidie garantiebanen Participatiewet gemeente Maassluis 2015 De

Nadere informatie

ALGEMENE TOELICHTING. TK , , nr. 107, p. 60

ALGEMENE TOELICHTING. TK , , nr. 107, p. 60 ALGEMENE TOELICHTING De gemeenteraad moet bij verordening regels vaststellen over de doelgroep loonkostensubsidie en de loonwaarde. De regels dienen in ieder geval te bepalen: de wijze waarop wordt vastgesteld

Nadere informatie

Verordening op de Wet sociale werkvoorziening

Verordening op de Wet sociale werkvoorziening pagina 1 van 7 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp Amsterdam Gemeente Verordening

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2014;

Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 december 2014; CVDR Officiële uitgave van Eemsmond. Nr. CVDR361997_1 11 oktober 2016 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet BMWE 2015 De raad van de gemeente Eemsmond; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet 2015 Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Alle begrippen

Nadere informatie

Juridische aspecten van ketensamenwerking. Naar een multidisciplinaire benadering

Juridische aspecten van ketensamenwerking. Naar een multidisciplinaire benadering Juridische aspecten van ketensamenwerking. Naar een multidisciplinaire benadering Preadviezen voor de Vereniging voor Bouwrecht Nr. 41 Juridische aspecten van ketensamenwerking Naar een multidisciplinaire

Nadere informatie

Thuis, ook in de cijfers

Thuis, ook in de cijfers Thuis, ook in de cijfers Het woord thuis speelt een centrale rol in het werk van de Raad voor de Kinderbescherming. Wanneer is thuis nog wel veilig voor een kind en wanneer niet meer? Basisveiligheid en

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 februari 2014 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 februari 2014 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 februari 2014 onderwerp Reintegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Simpelveld 2014 24673 zaakkenmerk Inleiding In het kader van de Wet

Nadere informatie

Kenmerk 185265. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014;

Kenmerk 185265. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; Kenmerk 185265 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; gelet op de artikelen 6, tweede lid, 10c en 10d van de Participatiewet; overwegende

Nadere informatie

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Uw mening? Zijn alle werkzaamheden geschikt voor de doelgroep? NEEN! Zijn

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie

Verordening loonkostensubsidie Gemeenteblad 548 Verordening loonkostensubsidie Gemeente Voorst november 2014-1 - Verordening loonkostensubsidie Participatiewet De raad van de gemeente Voorst; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober [nummer];

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober [nummer]; Verordening loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Castricum 2015 De raad van de gemeente Castricum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober [nummer]; gelet op artikel 6,

Nadere informatie

Brief: Toekenning forfaitaire loonkostensubsidie (werknemer)

Brief: Toekenning forfaitaire loonkostensubsidie (werknemer) BIJLAGE 4 Modelbrieven Brief: Toekenning forfaitaire loonkostensubsidie (werknemer) Onderwerp: Loonkostensubsidie voor uw werkgever (Participatiewet) Geachte , Op

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie