GEBARENRAADSEL Welk gebaar is dit?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBARENRAADSEL Welk gebaar is dit?"

Transcriptie

1 DE WINGERD NIEUWSBRIEF februari 2015 Ouders: Op school hebben we voor alle groepen een lied van de maand en een regel van de week. Maart SO + VSO REGEL VAN DE WEEK : Dag en nacht, Heer : We zijn zuinig op alle spullen en houden deze heel. GEBARENRAADSEL Welk gebaar is dit? doorb si droowtna edeog teh Bedankt Na ruim 25 jaar met veel plezier op de Wingerd werkzaam te zijn geweest heb ik vorige week donderdag afscheid genomen van de leerlingen. Alle leerlingen zijn langs geweest in mijn kantoortje en ik kreeg van ieder van hen een notitieblaadje met een tekening of een wens. Gisteravond was het afscheid van mijn collega s en oud-collega s. Ik kijk terug op een hele fijne avond. De Wingerd heeft een SUPER team!! Ik wil u als ouders hierbij bedanken voor alle fijne contacten al die jaren, via de telefoon of via de mail, voor de kaarten voor mijn afscheid en voor de bonbons. Ik wens u een fijne vakantie toe en heel veel goeds voor de toekomst. Hartelijke groeten, Alie van Dongen Afscheid en jubileum Gisteren hebben wij als team écht afscheid genomen van Alie v. Dongen en Cariene v.d. Wetering. Alie gaat na meer dan 25 jaar op de Wingerd met prepensioen. We gunnen haar dat van harte. Cariene is al bijna 2 jaar met ziekteverlof. Ze is bezig met een reïntegratie-traject wat zal leiden naar een andere baan. Dat traject is bijna afgerond. De afgelopen tijd is voor haar een lastige en vaak pijnlijke periode geweest met vaak moeilijke keuzes. Zij (en wij natuurlijk ook) zijn dankbaar dat we dit in alle rust en in harmonie konden doen. Een afscheid met dubbele gevoelens, maar desondanks warm! In de zelfde bijeenkomst is Frieda Burger in het zonnetje gezet vanwege haar 25 jarig jubileum op de Wingerd. Drie collega s met een heel uiteenlopende Wingerd-geschiedenis en perspectief. Het was een goede en gezellige middag en avond waar een aantal oud collega s bij aanwezig waren. De liederen, gemaakt door Jelly Douma, waren prachtig. StudieDag op maandag 2 maart dit is de 1 e maandag ná de voorjaarsvakantie de leerlingen die Stage hebben gaan gewoon naar Stage de andere leerlingen zijn deze dag vrij!

2 Afscheid van Marciano Smitshoek Vorige week donderdag heeft Marciano afscheid genomen van school. Marciano heeft heel wat jaren bij ons op school gezeten. Hij is nu ruim 18 jaar en hij heeft een prachtige woon- en werkplek gekregen bij Spelderholt. Dit is in de buurt van Apeldoorn. Het was een gezellig afscheid in de groep vorige week donderdag in de Hortensia. Verschillende cadeautjes heeft Marciano gekregen o.a. een mooie voetbal met alle namen van zijn klasgenoten en een mooi boek met tekeningen en leuke verhalen van leerlingen en meesters en juffen. Wij hebben gehoord dat de eerste week bij Spelderholt is prima gegaan. Dit is een mooie start van een nieuwe periode voor Marciano, zijn zus en zijn ouders. Vooraankondiging OuderAvond Op donderdag 19 maart is de jaarlijkse OuderAvond. Het thema van deze avond zal zijn: Transitie Jeugdzorg Er zijn grote verandering en gaande in de zorg. Jeugdwet, Participatiewet, WMO: wetten waar u en wij als school mee te maken hebben. We hebben een deskundige uitgenodigd die van de laatste ontwikkelingen op de hoogte is. De avond is van 19.30u - ± 21.30u Noteert u deze datum alvast in uw agenda u krijgt nog een uitnodiging. Wisten jullie dat?? wij als Wingerd een kind sponsoren via Compasion? zijn naam Henry Lubega is en dat hij 5 jaar oud is? Henry in Oeganda woont? wij elke week zendingsgeld voor hem ophalen? wij via de meter op zowel het SO als het VSO kunnen zien hoeveel er die week is binnengekomen? er in januari en februari ruim 80,00 is opgehaald? BEDANKT!! Henry van dit geld naar school kan gaan, bijbelonderwijs krijgt, leert over hygiene en nog veel meer? meester Wiebe in mei 2015 Henry gaat bezoeken? Belangrijke data: maandag 23 februari t/m vrijdag 27 februari maandag 2 maart dinsdag 3 maart : VOORJAARSVAKANTIE : STUDIEDAG (alle leerlingen zijn VRIJ!!behalve de leerlingen die stage hebben) : luizencontrole : start projekt over eten en drinken. : ouderavond : paasvakantie donderdag 19 maart vrijdag 3 april t/m maandag 6 april 30 april : kijkmiddag/avond afsluiting projekt Uitnodiging: Op zondag 22 februari a.s. is er weer een Speciale Dienst. Deze wordt gehouden in de Sionskerk, Treubstraat 101 te Nunspeet. De dienst begint om uur en wordt geleid door ds. Rodenburg. Het thema van de dienst is: In de put!. U bent van harte uitgenodigd om deze dienst mee te vieren. Uitnodiging: Op zondag 15 maart a.s. is er een aangepaste dienst in de GKV Noorderlicht, Mariënrade 1 in Wezep De dienst begint om uur en wordt geleid door ds. H. slotman. Het thema van de dienst is: Beloofd is Beloofd! 2 Samuel 9: 1-13 over Mefiboset Muzikale medewerking aan deze dienst wordt verleend door kinderkoor Color Kids o.l.v. Diana van Pijkeren en Femke Douw.

3 Bij deze nieuwsbrief een flyer van de G gym De gymnastiekvereniging Gyjatu in Dronten start met ingang van donderdag 5 maart een G-gymles. De bedoeling is het volgende: - Een gymles voor kinderen/jongeren van 8 t/m 16 jaar - Voor kinderen/jongeren met een verstandelijke en/of motorische beperking - Kleine groep kinderen ( max. 8) - Gediplomeerde trainer(s) - Professioneel beweegaanbod - Kinderen/jongeren plezier in bewegen geven - stimuleren motoriek Wanneer:Start donderdag 5 maart van tot uur. Lokatie:Beurs (Beursplein) in Dronten Kosten:(nog) geen Voor meer informatie: Marlies Zwanenburg telefoon: Hallo allemaal, Hier weer een berichtje van het voetbalfront. De jongens en meiden van het Wingerd team hebben alweer vele zaterdagen velen laten genieten van hun goede spel. 2 weken geleden hebben we meegedaan aan het 2 e WRZVjeugdtoernooi van dit seizoen. Deze toernooien waren dit jaar genomineerd voor een sportprijs in Zwolle. We hebben daar de andere teams maar ook de supporters laten zien dat als je als een team speelt heel ver kunt komen ook als de tegenstander soms een maatje groter is. Met heel veel plezier werd dan ook de beker voor de6e plek opgehaald. Vorige week en een zaterdag in januari hebben we weer de nodige wedstrijden voor de competitie gespeeld. Tot ieders verassing blijven we goed mee doen in de kop van de competitie. Het is en blijft een spannend spel wie er 2 e of 3 e staat in de stand. De Flevostars zijn de koplopers en kort daarachter staan wij samen met FcMeo. De ene week staan wij 2 e enfcmeo 3 e de andere week is het weer net andersom. En als je wedstrijden ziet dan worden er ook altijd prachtige spannende wedstrijden gespeeld tussen de teams van de top 3. A.s. zaterdag spelen we weer 2 wedstrijden voor de competitie, de 1 e om 9.00uur. We vinden het leuk als u ons komt aanmoedigen in de WRZV-Hallen in Zwolle(vlak bij de Gamma). Een voetbalgroet van het Wingerd zaalvoetbalteam.

4 Weekverslag Bramen: In de Bramen hebben we het de afgelopen weken over het thema kleuren gehad. We hebben een knutselwerkje over de regenboog gemaakt, maar ook een mozaïek en we hebben een kleurrijke muis geschilderd. Met muziek hebben we geluisterd naar droevige en blije, boze en verdrietige muziek. Van juf Jelly hadden we kaartjes gekregen met de kleuren rood, geel, blauw, groen en zwart. Bij de muziek die we hoorden kregen we een gevoel en daar moesten we een kleur bij zoeken. Bij de boze muziek mochten we boos dansen en veel van ons kozen het zwarte kaartje, maar ook rood kwam tevoorschijn. Dit is wat de kinderen van de bramen vonden van het thema kleuren: Ezra: kleuren zijn het mooiste wat er is en zonder kleuren is de wereld niet leuk. Brian: zonder kleuren zouden de voetbalshirts niet zo mooi zijn als dat ze nu zijn, dus het is fijn dat er kleuren zijn. Corine: het knutselen was leuk en oranje vind ik de mooiste kleur die er is. Loïs: ik vond alle knutselwerkjes heel leuk om te maken! Jesse: sommige knutselwerkjes waren moeilijk, maar het werd op het eind wel heel mooi. De mozaïek en de regenboog zijn het allermooist. Denise: ik vond het thema heel leuk en vrolijk. Stef: ik vond de filmpjes over de regenboog en alle andere kleuren heel leuk en interessant. Daniël: kleuren zijn heel leuk en blauw is mijn lievelingskleur. Het was een kleurrijke weekopening op maandag 16 februari op het SO. De afgelopen weken hebben we gewerkt met het thema KLEUREN. Tijdens de weekopening is er altijd een gebarenles. Ook die stond in het teken van kleuren. En iedere klas had vandaag zijn eigen kleuren aan! De bramen waren paars en geel, de Blauwe Druiven waren blauw en oranje en de Frambozen waren rood en groen.

5 Vlinderstruiknieuws Hallo allemaal, Nog 1 dag naar school en dan krijgen we eindelijk vakantie.!! De leerlingen in de Vlinderstruik hebben er heeeeeeel veel zin in! Vorige week hebben we afscheid genomen van stagejuf Marieke. Gelukkig is er al weer een nieuwe stagejuf met de naam Lisanne. We hopen dat ze een leuke tijd heeft in de Vlinderstruik. De afgelopen weken zijn de leerlingen druk bezig geweest met verschillende vakken. Met geldrekenen is er geoefend met het betalen en terug betalen van bedragen. Met Leefwereld hebben we het gehad over de temperatuur en graden Celsius. Met taal wordt er goed geoefend met dicteewoorden. Met meten zijn de leerlingen druk bezig geweest met centimeters en meters. Tijdens de kookles hebben de leerlingen aardappelen, boontjes en een gehaktbal gemaakt. En zo zijn er nog veel meer dingen waar we op school aan werken. Als jullie nog meer willen weten, dan kunnen jullie het vragen aan de leerlingen uit de Vlinderstruik. Hieronder nog een aantal leuke foto s. Groeten van alle leerlingen uit de Vlinderstruik.

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015

Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015 Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015 Agenda 10 februari Leerlingenpanel 16 februari MR-vergadering 17 februari 20.00 uur vergadering Oudercommissie 19 februari 9.00 12.00 uur Open huis voor nieuwe leerlingen

Nadere informatie

Wij zullen Wolmet niet vergeten en koesteren mooie herinneringen aan een fijne, betrokken en vrolijke collega. Yvonne Penne

Wij zullen Wolmet niet vergeten en koesteren mooie herinneringen aan een fijne, betrokken en vrolijke collega. Yvonne Penne Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 17 Nummer 8 Belangrijke data: 26 t/m 30-01-2015 Week

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster Saskia Nieuwsbrief 10 Sinds enige tijd is Saskia afwezig. Dit i.v.m. het overlijden van haar moeder. Gelukkig hebben we de vervanging van de groep goed weten te regelen. Diana is de vaste schakel gebleven

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Studionieuws Nieuwsbrief van de PCBS Rehoboth. Jaargang 2014/2015 nr. 7 Woensdag 13 mei 2015

Studionieuws Nieuwsbrief van de PCBS Rehoboth. Jaargang 2014/2015 nr. 7 Woensdag 13 mei 2015 Studionieuws Nieuwsbrief van de PCBS Rehoboth Jaargang 2014/2015 nr. 7 Woensdag 13 mei 2015 Beste ouders/verzorgers, Middels deze uitgave van het Studionieuws van het schooljaar 2014-2015 brengen wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25

Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief van RKBS De Waterwilg Jaargang 16, nummer 25 Nieuwsbrief 20 maart 2015 Jarigen Komende week zijn de volgende kinderen jarig; 21-03 Veerle de Wit groep 6 22-03 Mees de Bie groep 1-2 22-03 Jarno

Nadere informatie

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7 6-3-2015 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Inhoud Nieuws uit groep 3 Toneelstuk Nieuwe gevelborden NL doet! Volg ons op Facebook Verplaatsen fietsenstalling Aanmelden broertjes en zusjes De juiste telefoonnummers

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Er blijft veel te doen

Er blijft veel te doen April 2015 Er blijft veel te doen Soms verzucht je echt wel eens: houdt het dan nooit op? We zitten in een prachtig huis, maar denk niet dat er nu niks meer te doen valt. We zijn hard doende om de inrichting

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal 18-05-2015 11e jaargang nr. 15 t M1tje In Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal Met de fusie hebben we een prachtig mooi logo gekregen en dus werd het tijd voor een mooi nieuw Meent shirt. Een delegatie van de

Nadere informatie

40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang 2000-2010.

40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang 2000-2010. 40 jarig bestaan handbal vereniging Apollo jaargang 2000-2010. 2000: Na vele jaren eindelijk een eigen buitenveld, en wat zijn we er blij mee gelegen aan de van Gentlaan in breugel ons eigen stukje, we

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie