INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Welkom Presentatie en expositie Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Welkom 2013. 4-6 Presentatie en expositie Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Welkom Presentatie en expositie Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht 7 Naschrift 42e Grote Veiling 8-14 Veiling jaar Vredespaleis Kroonpuzzel 18 PV Onder de Loupe 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst veiling

2 Seizoen 2012/2013 Nummer 5 Januari Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november Voorzitter - W. Arentshorst Breloftpark TC Noordwijk Secretaris a.i. R.K.J. Hegenbarth Callenburgh plantsoen TP Voorschoten Penningmeester - W.A. Peters Brittenhuis VW Noordwijkerhout Rondzendverkeer - Q.A.M. van den Berg Leidsevaart WD Noordwijkerhout Veilingmeester - J.M.M. Ooms s Gravendamseweg 20A WK Noordwijkerhout Algemene Zaken - J. van der Niet Duinkant NL Noordwijk Webmaster - E.A.R. Bakker 2e Loosterweg CM Hillegom Internet: Lid 215 Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr V ING rekening ten name van Penningmeester P.V. "Onder de Loupe" Noordwijk. Contributie 2013 met maandblad Filatelie 37,60 idem zonder maandblad 17,00 Commissie nalatenschappen: Telefoon Trefpunt:

3 UITNODIGING Hierbij nodigen wij u uit voor de bijeenkomst van onze vereniging op maandag 14 januari 2013 in het Trefpunt, Schoolstraat 2 in Noordwijk aan Zee. Tijdens de bijeenkomst is er een expositie Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht" in de tentoonstellingsramen. Aanvang bijeenkomst: Zaal open: uur uur Agenda: 1. Opening door de voorzitter. 2. Notulen en ingekomen stukken. 3. Rondvraag. 4. Presentatie Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht door Reno Harboe-Sørensen 5. Doe eens een Gooi puzzel. 6. Pauze. 7. Uitslag puzzels. 8. Verloting. 9. Veiling 10. Sluiting. Namens het bestuur, Rob Hegenbarth, secretaris a.i. 2.

4 Volgende bijeenkomst: maandag 11 februari

5 Welkom 2013 Het nieuwe jaar 2013 is weer begonnen en het bestuur heeft er veel zin in om het een interessant filatelistisch jaar te maken. We beginnen op maandag 14 januari meteen al uitstekend met een presentatie van Reno Harboe-Sørensen, een Deen, maar sinds 1970 werkzaam bij de ESTEC. We hebben in de grijze oudheid samen de kleuren van de VV Noordwijk verdedigd in het derde. Reno gaat ons in zijn presentatie vertellen over het onderzoek met o.a. sondeer (onderzoek) raketten naar het verschijnsel Noorderlicht. Als stralingsdeskundige bij ESTEC heeft dat zijn speciale interesse en het is interessant hoeveel filatelistisch materiaal er te vinden is over dit onderwerp. Naast de presentatie vult Reno ook de tentoonstellingsramen met een filatelistische expositie over dit onderwerp. Harry Nieuwstraten zit op 14 januari aan de andere kant van de wereld maar heeft wel een Doe eens een Gooi achter gelaten. Henk Kroon heeft zijn doorloper in december, die kennelijk te moeilijk was, omgeturnd in een filippine voor januari. Hopelijk krijgt hij nu meer inzenders. Hij is te kraken. Dan heeft Jeroen weer een veiling van 185 kavels gefabriceerd waarin de retouren van de Postzegel van Zolder kavels een nieuwe kans krijgen. Het is weer een veiling met veel diversiteit. Tenslotte nog een stukje over de 42e Grote Veiling waarin we inderdaad de magische grens van netto hebben gehaald en een verhaaltje over de opening van het Vredespalies 100 jaar geleden. Ik zie u allen graag op maandag 14 januari as. in de grote zaal van het Trefpunt. Willem Arentshorst. Oplossing Doe eens een Gooipuzzel (zie blz. 19) 1 b 2 b 3 a 4 c 5 c 3.

6 Ruimtevaart onderzoek naar Noorderlicht. Op 14 januari 2013 organiseert ons lid Reno Harboe-Sørensen, stralingsexpert bij ESA/ESTEC en PowerPoint presentatie en expositie over het onderzoek naar het Noorderlicht vanuit het perspectief van de Ruimtevaart. In deze presentatie zullen de belangrijkste activiteiten in het ruimtevaartonderzoek naar het "Noorderlicht" worden samengevat, zoals dit op postzegels en poststukken is uitgebeeld. Onderzoek met satellieten en sondeerraketten zal worden toegelicht met behulp van mijn eigen collectie, die u (gedeeltelijk) ook in de tentoonstellingsramen kunt bekijken. Daarnaast wordt uitgelegd welke rol de zon en het magische veld rondom de aarde spelen bij de totstandkoming van het Noorderlicht. Tot slot zullen enkele wetenswaardigheden over satellieten en sondeerraketten worden gegeven. Noorderlicht op Canadese zegel De felle, dansende lichten van het poollicht zijn eigenlijk botsingen tussen elektrisch geladen deeltjes van de zon, die de atmosfeer van de aarde binnendringen. De lichten zijn zichtbaar boven de magnetische polen van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Ze staan bekend als de "Aurora Borealis" in het noorden en de "Aurora Australis" in het zuiden. Het poollicht verschijnt in veel verschillende kleuren, waarbij vaalgroen en roze het meeste voorkomen. Maar ook andere tinten zijn gesignaleerd, zoals rood, geel, groen, blauw en paars. 4.

7 De lichten verschijnen in veel verschillende vormen, van samengepakte of verstrooide wolken van licht tot linten, bogen, bewegende gordijnen en schietende lichtstralen die de lucht verlichten met een lugubere gloed. Bewegende gordijnen op Australisch Antarctische zegel Het noorderlicht ontstaat door botsingen tussen gasdeeltjes in de atmosfeer van de aarde en geladen deeltjes afkomstig uit de atmosfeer van de zon. De kleur van het licht is afhankelijk van het type gasdeeltje dat botst. Zo wordt de meest voorkomende kleur - een doffe geelgroene kleur - veroorzaakt door zuurstofmoleculen die zich op 100 kilometer boven de aarde bevinden. Het zeldzame, geheel rode poollicht daarentegen wordt veroorzaakt door zuurstofmoleculen die zich veel hoger bevinden, op hoogtes tot 300 kilometer. Botsingen met stickstof leiden tot een blauw of paars-rood licht. DDR blok 1964 met Noorderlicht 5.

8 Al sinds 1880 vermoedt men dat er een verband bestaat tussen het noorderlicht en de activiteit van zonnevlekken. Dankzij onderzoek dat is uitgevoerd sinds 1950 weten we nu dat elektronen en protonen van de zon naar de aarde worden geblazen door een "zonnewind". Vanaf (het Internationaal Geofysisch Jaar) werd de atmosfeer uitgebreid met behulp van ballonnen, radars, raketten en satellieten. Onderzoek met raketten wordt vandaag de dag nog steeds gedaan, bijvoorbeeld bij de European Sounding Rocket Rangen in Kiruna in Zweden en bij de Andoya Rocket Range in Andenes in Noorwegen. European Sounding Rocket Rangen in Kiruna in Zweden De temperatuur aan de oppervlakte van de zon is miljoenen graden Celsius. Door deze hoge temperatuur komen explosieve botsingen tussen gasmoleculen veelvuldig voor. Door de rotatie van de zon worden vrije elektronen en protonen uit de atmosfeer van de zon geworpen en deze ontsnappen door de gaten in het magnetische veld om de zon. Door de "zonnewind" worden ze vervolgens naar de aarde geblazen waar ze grotendeels worden afgeketst door het magnetische veld rondom de aarde. Echter, omdat het magnetische veld op de Noord- en Zuidpool zwakker is, kunnen de deeltjes hier de atmosfeer van de aarde binnendringen en botsen met gasdeeltjes. De botsingen veroorzaken het licht dat wij waarnemen als de dansende licht van het noorden (en zuiden). Ik hoop op een aangename en leerzame presentatie. Reno Harboe-Sørensen. 6.

9 Naschrift 42e Grote Veiling De 42e Grote Veiling van 26 oktober 2012 heeft de hoogste omzet in de historie van onze vereniging gehaald en wel In de PK van december meldde de veilingcommissie 2012 reeds dat de nettowinst de zou kunnen overschrijden en dat is ook nipt gebeurd. De commissie mocht 1.001,70 overmaken naar penningmeester Wil Peters. In het verslag van de 42e in december werden de medewerkers met name hartelijk bedankt maar namen noemen is namen vergeten en ook nu was dit het geval. Bij de harde werkers die de kijkavond en middag hadden klaargestoomd en op de veilingavond de gekochte kavels probleemloos hadden afgewerkt behoorde ook Aad Scheelings. We hebben hem als troost en met excuses hiernaast afgebeeld. De Veilingcommissie 2012 Het jubileumstockboek Door de jubileumcommissie zijn extra stockboeken aangeschaft. Men kan stockboeken kopen voor 10,00 per stuk door het overmaken van dit bedrag (of een veelvoud daarvan) naar rekening ten name van PV Onder de Loupe Noordwijk. Voor niet-leden is het bedrag 12,50 per stockboek. Uiteraard zijn de boeken ook te koop op onze clubavond van 14 januari as. Zolang de voorraad strekt. De jubileumcommissie. Jubileumstockboek 7.

10 Veiling 14 januari 2013 PV "Onder de Loupe" Noordwijk Kavel Cat. nrs. Omschrijving Cat. waarde Inzet NEDERLAND 1 1 Koning Willem III 5 cent (dunne plek) 45,00 Bod 2 3 idem 15 cent (boven aangesneden) 170,00 17,00 F 3 5 2e emissie 10 cent 10,00 Bod 4 6 idem 15 cent 120,00 18,00 F e emissie 1 gulden 50,00 8, Prinses Wilhelmina met Koog-Zaandijk 30 sep 97 20,00 3, Koningin Wilhelmina 5 gulden 8,00 Bod 8 99 Jubileum ½ gulden 55,00 8, idem 5 gulden (zware stempels) 45,00 Bod Opruiming ,50 4, * Toorop 45,00 8, Rode Kruis 35,00 5, Olympiade 60,00 9, Rembrandt 30,00 4, Goudse Glazen 47,50 7, A.N.V.V. 65,00 10,00 F Zeeman 45,00 7, * Zomer ,00 5, Luchtvaartfonds 13,00 Bod ** Koningin Wilhelmina lage waarden met 12½ Gent 82,15 12,00 F idem hoge waarden 111,25 15,00 F ** Kerken in Oorlogstijd 100,00 10,00 F * Jubileum ,00 Bod ** +652 ** Kinderzegels 1954 in originele verpakking Bod ** Zomer ,50 Bod ** Zomer ,00 Bod ** Zomer ,00 Bod ** Fosforzegels 10,00 Bod Zomer ,00 Bod ** Velletje kinderzegels 1965 in originele verpakking 27,50 Bod ** Amphilex ' 67 7,50 Bod Felicitatiezegels ,00 Bod Rijksmuseumzegels ,00 Bod Sailzegels ,00 Bod 8.

11 Zegels Mooi Nederland ,00 Bod Zegels Mooi Nederland ,00 Bod ** Velletje Weken van de Kaart 3,00 Bod 38 M424 ** Filmpostzegel Carice van Houten 5,00 Bod 39 M424 alsvoren doch gebruikt 5,00 Bod Velletje Maak van je kaart een cadeautje 3,50 Bod Half velletje Decemberzegels ,00 Bod Postzegelboekjes ** Kerstzegels ,00 2,00 Dienst 43 D20-24 Emissie ,00 Bod Luchtpostzegels 44 Australië ongebruikte zegels 27,50 6,00 45 Deutsches Reich Emissie ,00 35,00 F 46 idem * Emissie en 3 DM 62,00 12,00 F 47 Egypte Yvert LP 4 * met opdruk Graf Zeppelin avril ,00 15,00 F 48 idem * Luchtvaartcongres 1933 (154 zonder gom) 85,00 8,00 49 Epirus ** Emissie ,00 40,00 F 50 Frankrijk Yvert PA 1 * Emissie Fr. 225,00 45,00 F 51 Griekenland * Emissie ,00 20,00 F 52 Ierland SG b ** Emissie ,00 6,00 53 India SG * Emissie 1929 (221 hoekvouw) 26,00 4,00 54 Italië luchtpostzegels ongebruikt 24,00 Bod 55 Memel zegels (on)gebruikt 55,00 10,00 56 Nederland LP * Meeuwen 700,00 95,00 F 57 Newfoundland SG 193 * Emissie cents 32,00 8,00 58 Saargebiet * en * (126 bruine tand) 73,00 10,00 F 59 Saint Pierre et Miquelon Yv 23 ** 500 Fr 60,00 6,00 60 Sudan SG * Emissie ,00 Bod 61 Suriname ** Zanderij 12,50 Bod 62 U.S.A. Yvert LP 1-3 * Emissie ,00 50,00 F 63 idem LP 4 * en LP 6 * Emissie 1923 (LP 6 vouw) 175,00 18,00 F 64 IJsland * zegels 108,00 25,00 F Overigen 65 China Pioenrozen ,00 24,00 F 66 Engeland Post card van Liverpool naar Apeldoorn Bod 67 Israel ** Vissen van de Rode Zee (met tabs) 1,20 Bod 10.

12 68 Luxemburg blok 2 ** Dudelange ,00 Bod 69 Tsjecho-Slowakije 7-8 * Militaire Post in Siberië ,00 Bod 70 Filatelistisch allerlei in 16 stockboeken/albums in verhuisdoos 32,00 Diversen 71 Antigua **/*/ collectie op stockblad 235,00 16,00 72 Australië gebruikte verzameling van ca. 500 zegels in stockboek 10,00 73 idem 15 gestempelde zegels met perforatie O S of opdruk O S 93,00 12,00 74 idem, Nieuw Zeeland en Zuid Afrika gebruikt in Importa album 5,00 75 Australische Staten gebruikte verzameling in klein stockboekje Hoog 55,00 76 Barbados begin-1952 (on)gebruikte collectie van 100 zegels 505,00 50,00 77 België gebruikte verzameling Spoorwegzegels in stockboek Bod 78 idem modern gebruikt in stockboek 4,00 79 BRD/Duitsland gebruikte verzameling engros in dik stokboek Bod 80 idem postfrisse collectie van 79 zegels en 2 blokken 28,10 Bod 81 idem 1973 compleet postfris op stockblad 42,40 4,00 82 idem 1978 compleet postfris op stockblad 61,90 6,00 83 Canada begin-1928 */ collectie op stockblad w.o. betere zegels 805,00 75,00 84 idem gebruikte verzameling in blanco album 5,00 85 idem afgeweekt in doosje Bod 86 Canada/Nederlandse Antillen **/*/ verzameling in stockboek 7,00 87 China Chrysanten collectie van 11 stuks op stockblad 11,00 88 idem (on)gebruikte collectie van 47 zegels Bod 89 Deutsches Reich blok 4 ** München Riem 32,00 6,00 90 idem blok 7 Hitler 16,00 3,00 91 Duitsland **/*/ verzameling in stockboek 20,00 92 Egypte 1951, 1955 en 1958 in originele PTT mapjes 15,00 93 Elvis Presley en Marilyn Monroe collectie van 6 velletjes op stockblad Bod 94 Engeland Schaubek album met enige zegels Bod 95 Engelse Koloniën ** omnibus Queen Elisabeth II 25th Ann. Coronation 10,00 96 idem w.o. Norfolk en Christmas Islands **/ collectie op stockblad Bod 97 Europa meelopers zowel ** als in Lindner album met cass. 18,00 98 idem voor- en meelopers **/*/ collectie op stockblad 230,00 18,00 99 Europese landen */ verzameling w.o. klassiek in stockboek 18, idem gestempelde verzameling w.o. klassiek in dik stockboek 12, Flora gebruikte verzameling in Lindner album 28, Franse Koloniën (on)gebruikte verzameling in stockboek 12, Grenada begin gebruikte verzameling in stockboek 5, Griekenland gebruikt in stockboekje en 3 mapjes Bod 12.

13 105 Guinée Française */ verzameling op bladen 780,00 55, Guyane Française en Inini */ verzameling op bladen 250,00 18, Ierland gebruikte verzameling van ca. 450 zegels in stockboek 8, idem 11 postzegelboekjes gebruikt op stockblad Bod 109 Indo-Chine */ verzameling op bladen 675,00 50, Italië gebruikte verzameling op bladen 15, Joegoslavië/Fiume e.a. 19 ongebruikte zegels op stockblad Bod 112 Libië postfrisse verzameling in stockboek 3, idem postfrisse serie Sport van 20 zegels op stockblad Bod 114 Mauritanië */ verzameling op bladen 475,00 30, Mongolië gebruikte verzameling met veel motief w.o. engros in stockboek 3, Motief gebruikte verzameling met diverse onderwerpen in stockboek 3, idem gebruikte verzameling w.o. bekende personen in Edel album Bod 118 Nederland M 407 ** en M 420 Waddenzee en de vier Jaargetijden 10,00 2, idem M 423 ** en M 427 ** Dag van de Postzegel 2010 en Snoopy 10,00 2, idem Sint Janskathedraal en Koolmees 7,80 Bod 121 idem gebruikte verzameling in Importa album 1.050,00 38, idem **/*/ verz. in DAVO album w.o. nominaal ƒ 113,20 19, idem **/*/ verzameling w.o. nominaal ƒ 82,30 in stockboek 17, idem postfrisse verzameling in KABE album; nom. ƒ 110,= 490,00 25, idem postfrisse verzameling in DAVO album; nom. ƒ 377,= 70, idem in DAVO album I met cassette, geen zegels 10, idem zowel ** als verzameld in stockboek; nom. 408,= 70, idem 2005 gebruikte collectie van 20 zegels op stockblad Bod 129 idem 2007 postfrisse collectie op DAVO albumbladen; nom. 33,49 132,50 14, idem **/ verz. PB combinaties in DAVO album met cassette; nom ƒ 221.= 35, idem PZM, PB's en zegels, frankeergeldig ƒ 369,90 55, idem 162 FDC's vanaf E 41 in Importa album 8, idem 75 poststukken w.o. Zweefvliegen in album 5, idem 1e Dag vluchten, poststukken en FDC's in Importa albumpje Bod 135 idem PZM 1 t/m 79 + zegels in 5 DAVO albumpjes; nominaal ƒ 309,05 48, idem merendeels onafgeweekte Kinderzegels w.o. onafgestempeld! 5, Nederland/OG begin */ verzameling in Holland album 25, Nederlandse Antillen postfrisse collectie op stockblad Bod 139 idem postfrisse verzameling in stockboek 485,00 22, Ned. Antillen/Suriname 124 FDC's w.o. oudere in Importa album 12, Overzeese Gebiedsdelen */ verz. w.o. Suriname * in DAVO 10, Padvinders gebruikte collectie van 32 zegels op stockblad Bod 143 Paddenstoelen **/ verzameling met series en blokken in stockboek 3, Papua (on)gebruikte collectie van 12 zegels op stockblad 54,00 10, Portugese Koloniën (on)gebruikte verzameling in stockboekje 290,00 24, Rusland 1937 blok 1 * en 2 * zonder gom en 2e keus 85,00 Bod 147 Russische Gebieden **/*/ collectie op stockblad 15, Saargebied emissie ,00 14,00 13.

14 149 Sarawak em 1947 tot $ 1 postfris en Ghana Tax 105 in ** blokken van 4 12,00 Bod 150 Sigarenbandjes Willem II en Panter met Vogel en Kranten motief op 3 stockbladen Bod 151 Spanje gebruikte collectie van 64 zegels op stockblad Bod 152 Sport gebruikte verzameling van ca. 300 zegels in stockboek 3, Suriname postfrisse collectie op stockblad Bod 154 Togo */ verzameling op bladen 350,00 22, Treinen **/ verzameling in Lindner album 12, Tunesië */ verzameling op bladen 665,00 48, U.S.A merendeels postfrisse verzameling van ca. 375 zegels in album 8, idem gebruikte verzameling in DAVO album met cassette 10, idem gebruikte verzameling op 6 stockbladen in map 6, Vervoermiddelen ** verzameling met ook iets Fauna/Sport in stockboek 3, Vlinders/vervoermiddelen merendeels gebruikte verzameling in stockboek 3, Vogels **/ verzameling w.o. ** velletjes Indonesië en ** serie België 20, Wereld **/*/ verzameling diverse landen w.o. België en Zwitserland 8, idem gebruikte verzameling w.o. China en Hong Kong in stockboek 8, idem ** verzameling van ca. 540 zegels w.o. veel Motief 3, idem gebruikte verzameling w.o. veel motief 3, idem w.o. Nederland met nominaal ƒ 4,55 Bod 168 idem gebruikte verzameling buiten Europa met betere zegels in dik stockboek 28, idem in Schwaneberger album met enkele zegels Bod 170 idem met restverzameling in Schaubek album 5, idem afgeweekt in doosje Bod 172 idem onafgeweekt met veel grootformaat 5, West Europese landen gebruikte verzameling in stockboek 18, Zuid Afrika DAVO album; geen zegels Bod 175 idem poststukken met speciale afstempelingen 15, Zuid Afrika en Staten **/*/ verzameling in dik stockboek 48, Zwitserland begin-1980 gebruikte verzameling in stockboek 5, idem Pro Juventute **/*/ collectie van 149 zegels en 1 blok 15, lege stockboeken van 6 blz elk, 3 x witte bladen 1 x zwart 4, Rood stockboek (leeg) met 30 blz wit Bod 181 Blauw Leuchtturm stockboek 32 blz zwart 5, Filatelistisch allerlei w.o. orderforms Zuid Afrika en Wereld af- en onafgeweekt Bod 183 idem met o.a. NVPH 2010, Nederland O/G **/* en diversen in doosjes etc Bod 184 Yvert catalogi Tome 1 en 2 Franse Gebieden , Doos met filatelistisch allerlei; opbrengst voor de club Bod Einde van de Veiling ** postfris Catalogi: gebruikt Michel NVPH * ongebruikt Stanley Gibbons Yvert 14.

15 Vredespaleis Ter gelegenheid van de opening van het Vredespaleis in Den Haag precies 100 jaar geleden. Het idee van het Vredespaleis kwam voort uit een discussie in 1900 tussen de Russische diplomaat Friedrich Martens en de Amerikaanse diplomaat Andrew White, over de noodzaak van een passende huisvesting voor het Permanent Hof van Arbitrage, dat opgericht was tijdens de eerste Vredesconferentie in Den Haag in White nam hierover contact op met zijn vriend, de weldoener, Andrew Carnegie. Andrew Carnegie staalmagnaat en weldoener Carnegie was niet meteen enthousiast en wilde in eerste instantie alleen een bijdrage leveren voor het oprichten van een bibliotheek voor internationaal recht. White wist hem echter over te halen, en in 1903 ging Carnegie akkoord met een donatie van 1,5 miljoen dollar (3,7 miljoen gulden) voor de bouw van een vredestempel, waarin het Arbitragehof gehuisvest zou worden, en waarbij ook een bibliotheek zou worden ingericht. In eerst instantie wilde Carnegie het bedrag rechtstreeks aan Koningin Wilhelmina schenken, maar wettelijke beperkingen verhinderden dit, en in november 1903 werd de Carnegie Stichting opgericht "tot het bouwen, inrichten en onderhouden van een rechtsgebouw, en een boekerij ten behoeve van het Permanente Hof van Arbitrage". Deze stichting is nog steeds verantwoordelijke voor het beheer en de administratie van het Vredespaleis. In 1907 werd symbolisch de eerste steen gelegd tijdens de tweede Vredesconferentie van Den Haag. De bouw begon enige tijd later en het paleis werd in 1913 opgeleverd en op 28 augustus 1913 officieel geopend door Koningin Wilhelmina, bijgewoond door o.a. Andrew Carnegie. Willem Arentshorst Vredespaleis Den Haag 15.

16 KROONPUZZEL FILIPPINE Kroon 5 Met de omschrijvingen kunt u de Filippine puzzel invullen. De nummers in de puzzel neemt u over in de onderste twee rijen en daarmee krijgt u de oplossing. 1. Soort zegels dat ieder jaar uitkomt 15. Tandingsoort bij postzegels 2. Chef van Politie 16. Beroep 3. Goedheiligman 17. Neiging tot slapen 4. Plaats in Nederland waar de meeste 18. Kortaf molens staan 19. Schuwe marterachtige diertjes 16.

17 5. Opstand 20. Vertroetelen 6. Beroep 21. Smelten van sneeuw en ijs 7. Stinkdier 22. Vergaderplaats 8. Daar is onze vereniging gevestigd, 23. Soort zang uitgezonderd de zwarte vakjes 24. Doen ontbranden 9. Plaats op de Veluwe 25 Militaire kleding 10. Slangvormige vis 26. Eenhoevige zoogdieren van 11. Rangschikken het geslacht der paarden 12. Boerenwormkruid 27. Eenvoudig hotel 13. Stroomvoorziening 28. Strooizout 14. Lol op bevroren water 29. Slot De puzzel van december (iets aangepast) omgevormd tot een filippine puzzel. Veel succes met het oplossen. Henk Kroon. Gevraagd/aangeboden Gevraagd: Postzegels-ansichtkaarten voor Kerk in Aktie, alles is welkom. Dank u. Marcel van der Zalm, Boekhorstlaan 190, 2215 BL Voorhout. Tel: Witte Hawid of Crystal stroken Tom Noort Aangeboden: In verband met de nieuwe tarieven: 200 zegels van ƒ 0,60 voor frankering brieven; 30,00. Willem Arentshorst Wilt u ook iets vragen/aanbieden? Een mailtje naar is voldoende. 17.

18 Postzegelvereniging "Onder de Loupe" Noordwijk Callenburgh plantsoen TP Voorschoten Telefoon: Opgericht 30 november 1951 Maandelijks: Periodiek: Jaarlijks: Rondzendverkeer: Catalogi e.a.: Bibliotheek: Tijdschrift: Bijeenkomst op de 2e maandag van de maand (ex juni/augustus) in het Trefpunt, Schoolstraat 2, Noordwijk aan Zee Expositie Filatelistische puzzel "Doe eens een Gooi" Verloting Veiling van ca 185 kavels Nieuwtjesdienst Video presentaties Grote postzegelveiling op de laatste vrijdag van oktober met 1000 kavels Jaarlijks 10 rondzendingen bestaande uit 20 boekjes met circa 200 postzegels per boekje Yvert catalogus Michel catalogus Stanley Gibbons catalogus Watermerkzoeker Tandingmeter Toegang via de vereniging tot de Bondsbibliotheek Verenigingsperiodiek "De Postzegelkoerier" Landelijk tijdschrift "Filatelie" Contributie: Met maandblad "Filatelie" 37,60 idem zonder maandblad 17,00 18.

19 DOE EENS EEN GOOI PUZZEL Triëst Triëst is een stad in Italië, ten oosten van Venetië, aan de grens met Slovenië. De stad telt inwoners en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Triëst. In de 1e eeuw na Christus werd Triëst onder keizer Vespanianus gesticht. In 1382 kwam Triëst onder het gezag van Oostenrijk. In 1719 werd de stad tot vrijhaven verklaard. De verscheidenheid van de bevolking veroorzaakte aan het eind van de 19e eeuw spanningen. 1. De feitelijke annexatie van Triëst bij Italië vond plaats a in.. b c Na de capitulatie van fascistisch Italië namen de Duitse a troepen het Italiaans gezag over. b In welk jaar was dat?.. c Triëst Zone A Europa voorlopers De bevrijding van Triëst werd ingeluid door een verwarde strijd van Italiaanse fascisten, Duitsers en Sloveense a. Geallieerde troepen nationalisten tegen de Tito-partizanen. Na de capitulatie b. Italiaanse fascisten van Duitsland werd de stad voorlopig geneutraliseerd tot c. Tito-partizanen een definitieve toewijzing zou plaats vinden. Wie bewaarde er voorlopig de orde?.. 4. Zo kwam dan de stad als uitvloeisel van de Vrede van Parijs als hoofdstad te liggen in het neurale Vrije Gebied a Triëst. Het werd in Zone A (de stad Triëst en omringende b dorpen) en Zone B (noordelijk Istrië) gesplitst. In deze c patstelling werd besloten om Zone A aan Italië en Zone B aan Joegoslavië toe te wijzen. In welk jaar was dat? 5. De uiteindelijke bezegeling van deze opdeling vond a plaats in het verdrag van Osimo. b In welk jaar was dat?. c Oplossing: pagina 5 19.

20 Orderlijst voor de veiling van PV "Onder de Loupe" Noordwijk van 14 januari Opdracht: Ondergetekende geeft veilingmeester J.M.M. Ooms opdracht voor hem te trachten, zo billijk mogelijk, doch hoogstens tegen de aangegeven limietprijzen de hieronder genoemde kavels te kopen. Ingevolge de verkoopvoorwaarden wordt de toeslagprijs verhoogd met 5% veilingprovisie. Naam: Adres: PC en Plaats:... Kavel: Bod: Kavel: Bod: In te zenden aan: De Veilingcommissie van PV "Onder de Loupe" Noordwijk p/a Breloftpark TC Noordwijk Handtekening: 20.

21 POSTZEGELVERENIGING "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Ingeschreven K.v.K. Leiden nr V AANMELDINGSFORMULIER Gaarne invullen met blokletters. Naam : M / V Voornaam :.. Adres :.. Postcode :.. Woonplaats :.. Telefoon :.. Geboortedatum :.. Bankrekeningnummer :.. adres :. :.. Ik wil lid worden van de vereniging MET / ZONDER maandblad Filatelie, en wil WEL / NIET deelnemen aan het rondzendverkeer, en wil WEL / NIET vermeld worden in een algemene ledenlijst. Verzamelgebied:... Inzenden aan: W A Peters Brittenhuis VW Noordwijkerhout Datum: Handtekening:..

INHOUDSOPGAVE. Colofon. Uitnodiging. De 1 Euroveiling is weer helemaal terug. Expositie Bloemen op postzegels Terugblik 43e Grote Veiling

INHOUDSOPGAVE. Colofon. Uitnodiging. De 1 Euroveiling is weer helemaal terug. Expositie Bloemen op postzegels Terugblik 43e Grote Veiling INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 De 1 Euroveiling is weer helemaal terug 4-5 Expositie Bloemen op postzegels 6-7 Puzzel 8-15 Veiling 16-17 Terugblik 43e Grote Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe

Nadere informatie

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1.

Nalatenschapveiling 29 oktober Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Nalatenschapveiling 29 oktober 2017 Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1. Bezichtiging is mogelijk tussen 11:00 en 13:00 en de veiling start om 13:30 De nalatenschapsveilig is alleen toegankelijk voor leden

Nadere informatie

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0

13 December2016. Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 VEILING 13 December2016 Kwaliteit Postfris ** Ongebruikt * Gestempeld 0 Biedschema tot 5,00 0,25 5,00 tot 10,00 0,50 10,00 tot 50,00 1,00 boven 50,00 2,00 Ka vel Land / Gebied Soort / Omschrijving Jaar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Contributie op maat. 4-7 Expositie "Europa in de Griekse Mythologie" 8-15 Veiling.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Contributie op maat. 4-7 Expositie Europa in de Griekse Mythologie 8-15 Veiling. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Contributie op maat 4-7 Expositie "Europa in de Griekse Mythologie" 8-15 Veiling 16-17 Puzzel 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst veiling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Voor de laatste keer. 4 Expositie 5 42e Grote Veiling. 6 Puzzel. 7 Gevraagd/aangeboden.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Voor de laatste keer. 4 Expositie 5 42e Grote Veiling. 6 Puzzel. 7 Gevraagd/aangeboden. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Voor de laatste keer 4 Expositie 5 42e Grote Veiling 6 Puzzel 7 Gevraagd/aangeboden 8-15 Veiling 16-17 Postzegelstockboeken 18 Postzegels van Zolder 2012 19 Doe

Nadere informatie

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei

Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei Veilinglijst FV De Gelderse Vallei 11 mei 2017 1 1 NL-Klassiek 30 P I 0 35,00 Bossche tanding 9,00 2 NL-Klassiek 31D+31C 0 35,00 Combinatie tand 10,00 3 NL-Klassiek 91 0 LP Drukwerkrolstempel 25,00 4 NL-Klassiek

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 De 1 Euroveiling is terug. 4 Puzzel 5-6 Expositie Spoorwegzegels. 7 Gevraagd - aangeboden.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 De 1 Euroveiling is terug. 4 Puzzel 5-6 Expositie Spoorwegzegels. 7 Gevraagd - aangeboden. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 De 1 Euroveiling is terug 4 Puzzel 5-6 Expositie Spoorwegzegels 7 Gevraagd - aangeboden 8-16 Veiling 17-18 Terugblik 42e Grote Veiling 19 Doe eens een Gooi puzzel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober, een filatelistische maand. 4-5 Expositie Triëst Zone A en B. 6 DVD presentatie Zuid Afrika

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober, een filatelistische maand. 4-5 Expositie Triëst Zone A en B. 6 DVD presentatie Zuid Afrika INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Oktober, een filatelistische maand 4-5 Expositie Triëst Zone A en B 6 DVD presentatie Zuid Afrika 7 Puzzel 8-16 Veiling 17 47e Grote Veiling 18 Gevraagd/aangeboden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Vlinders in Nederland. 6-7 Puzzel Veiling. 18 Gevraagd/aangeboden

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Vlinders in Nederland. 6-7 Puzzel Veiling. 18 Gevraagd/aangeboden INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Jaarvergadering 4-5 Vlinders in Nederland 6-7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst veiling Seizoen 2013/2014 Nummer

Nadere informatie

Seizoen 2012/2013 Nummer 3 November 2012. Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951.

Seizoen 2012/2013 Nummer 3 November 2012. Postzegelvereniging ONDER DE LOUPE NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Seizoen 2012/2013 Nummer 3 November 2012. Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Voorzitter - W. Arentshorst voorzitter@onderdeloupe.nl Breloftpark 17 06-222 44 752

Nadere informatie

Veiling kavellijst november 2017

Veiling kavellijst november 2017 Veiling kavellijst november 2017 Veil nr. Land of Thema Cat. Cat. Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Waarde Inzet 451F Nederland N-2015 27 Willem III O 14,00 2,80 452F Nederland N-2015 61B tete beche

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Postzegels van Zolder. 4 Dieren uit China en de U.S.A. 5 Verenigingskraskaart. 6-7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Postzegels van Zolder. 4 Dieren uit China en de U.S.A. 5 Verenigingskraskaart. 6-7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Postzegels van Zolder 4 Dieren uit China en de U.S.A. 5 Verenigingskraskaart 6-7 Puzzel 8-16 Veiling 17 Sir Alec Guinness 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober altijd een drukke maand. 4-5 Expositie Rijwielplaatjes. 6 45e Grote Veiling. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober altijd een drukke maand. 4-5 Expositie Rijwielplaatjes. 6 45e Grote Veiling. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Oktober altijd een drukke maand 4-5 Expositie Rijwielplaatjes 6 45e Grote Veiling 7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/Aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst

Nadere informatie

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012

VEILING. Bedankt voor uw komst en tot ziens op de volgende ruilbeurs / veiling. Deze is op zondag 25 november 2012 438 3 Rondzendboekjes diversen 5.00 439 Insteekboekje Portugal 10.00 440 Leeg poststukkenmapje 1.00 441 Doos met ongeveer 6000 zegels Nederland 3.00 442 2 Blokken België no. 11+12 postfris 10.00 443 Kaft

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 We beginnen weer. 4-5 Expositie Nederlandse Vuurtorens. 6 Puzzel. 7 Contributie 2018 e.a.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 We beginnen weer. 4-5 Expositie Nederlandse Vuurtorens. 6 Puzzel. 7 Contributie 2018 e.a. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 We beginnen weer 4-5 Expositie Nederlandse Vuurtorens 6 Puzzel 7 Contributie 2018 e.a. 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Molens bij Onder de Loupe. 4-5 Molenkaarten van Nederland. 6 Bestuursverkiezing.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Molens bij Onder de Loupe. 4-5 Molenkaarten van Nederland. 6 Bestuursverkiezing. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Molens bij Onder de Loupe 4-5 Molenkaarten 1900-1940 van Nederland 6 Bestuursverkiezing 7 Puzzel 8-16 Veiling 17 Mededelingen Jubileumcommissie 18 Gevraagd/Aangeboden

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven:

Verkoopvoorwaarden. De veiling geschiedt in principe bij opbod, met in achtneming van de volgende tarieven: Verkoopvoorwaarden De verkoop van elk kavel geschiedt à contant met 10% opgeld. Gekochte kavels worden alleen en uitsluitend tegen contante betaling in Euro afgegeven. Tijdens en na de veiling is er gelegenheid

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging Here we come. 4 Expositie Oud Suriname. 5 Puzzel. 6-7 Terugblik in foto's jubileumavond.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging Here we come. 4 Expositie Oud Suriname. 5 Puzzel. 6-7 Terugblik in foto's jubileumavond. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 2017 Here we come 4 Expositie Oud Suriname 5 Puzzel 6-7 Terugblik in foto's jubileumavond 8-16 Veiling 17 Verenigingsnieuws 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Hoogste omzet in 64 jaar e Grote Veiling. 6 Puzzel. 7 1 Euroveiling.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Hoogste omzet in 64 jaar e Grote Veiling. 6 Puzzel. 7 1 Euroveiling. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Hoogste omzet in 64 jaar 4-5 45e Grote Veiling 6 Puzzel 7 1 Euroveiling 8-16 Veiling 17 Expositie: Plaatfouten van Nederland 18 Gevraagd/Aangeboden 19 Doe eens een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Colofon. Uitnodiging. Alweer de laatste keer. WO II op postzegels. 43e Grote Veiling. Gevraagd/aangeboden. Doe eens een Gooi puzzel

INHOUDSOPGAVE. Colofon. Uitnodiging. Alweer de laatste keer. WO II op postzegels. 43e Grote Veiling. Gevraagd/aangeboden. Doe eens een Gooi puzzel INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Alweer de laatste keer 4 WO II op postzegels 5 43e Grote Veiling 6-7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst veiling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober, een filatelistische maand. 4-5 Expositie: U S S R Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Oktober, een filatelistische maand. 4-5 Expositie: U S S R Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Oktober, een filatelistische maand 4-5 Expositie: U S S R 1918-1939 6-7 Puzzel 8-16 Veiling 17 46e Grote Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Veilingmateriaal. 4-5 Expositie WWF dieren op postzegels. 6 Puzzel. 7 Gevraagd/aangeboden

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Veilingmateriaal. 4-5 Expositie WWF dieren op postzegels. 6 Puzzel. 7 Gevraagd/aangeboden INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Veilingmateriaal 4-5 Expositie WWF dieren op postzegels 6 Puzzel 7 Gevraagd/aangeboden 8-18 Veiling 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst De Rank vergaderlocatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Parkeerprobleem opgelost! 4 Nederlandse Perfins. 5 Postzegel van Zolder. 6-7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Parkeerprobleem opgelost! 4 Nederlandse Perfins. 5 Postzegel van Zolder. 6-7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Parkeerprobleem opgelost! 4 Nederlandse Perfins 5 Postzegel van Zolder 6-7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst veiling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 We beginnen weer. 4-5 Klassiek Bulgarije op postzegels. 6 Puzzel. 7 2e Webmaster gezocht.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 We beginnen weer. 4-5 Klassiek Bulgarije op postzegels. 6 Puzzel. 7 2e Webmaster gezocht. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 We beginnen weer 4-5 Klassiek Bulgarije op postzegels 6 Puzzel 7 2e Webmaster gezocht 8-16 Veiling 17 Contributie 2015 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi

Nadere informatie

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015

Veilinglijst Beverwijk 9 maart 2015 1 portugal cept modern XX 5,00 2 cept, europa gibraltar XX 2,50 3 cept denemarken 2009 XX 2,50 4 cept ierland 2009 XX 5 cept malta 2013 XX 2,75 6 cept 2013 luxemburg XX 2,25 7 cept malta2010 XX 2,75 8

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Rozen bij Onder de Loupe. 4-5 Presentatie Pré Colombiaanse Culturen in Peru en Bolivia

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Rozen bij Onder de Loupe. 4-5 Presentatie Pré Colombiaanse Culturen in Peru en Bolivia INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Rozen bij Onder de Loupe 4-5 Presentatie Pré Colombiaanse Culturen in Peru en Bolivia 6 Expositie "Rozen op postzegels" 7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging 3 VIPS. 4 Expositie Poste Vaticane. 5 Beamer-presentatie Zuid Afrika. 6 Arthur Maury. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging 3 VIPS. 4 Expositie Poste Vaticane. 5 Beamer-presentatie Zuid Afrika. 6 Arthur Maury. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 VIPS 4 Expositie Poste Vaticane 5 Beamer-presentatie Zuid Afrika 6 Arthur Maury 7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/Aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 47e Grote Veiling. 4-5 Expositie Vluchten naar Shanghai. 6 Puzzel. 7 IM Jan Warmenhoven

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 47e Grote Veiling. 4-5 Expositie Vluchten naar Shanghai. 6 Puzzel. 7 IM Jan Warmenhoven INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 47e Grote Veiling 4-5 Expositie Vluchten naar Shanghai 6 Puzzel 7 IM Jan Warmenhoven 8-17 Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst

Nadere informatie

Postzegels - Albums en boeken Nederland en Overzee

Postzegels - Albums en boeken Nederland en Overzee 700 F 700 Nederland Prachtige collectie Nederland 1852-1992 in 2 Davo-albums wb. zeer veel goed materiaal incl. ongebruikt klassiek, postfris vooroorlogs incl. vele certificaten en goed Back of the Book

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Lente. 4-5 Groenland op Postzegels. 6-7 Puzzel Veiling. 17 Gevraagd/aangeboden. 18 Kerk in Aktie e.a.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Lente. 4-5 Groenland op Postzegels. 6-7 Puzzel Veiling. 17 Gevraagd/aangeboden. 18 Kerk in Aktie e.a. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Lente 4-5 Groenland op Postzegels 6-7 Puzzel 8-16 Veiling 17 Gevraagd/aangeboden 18 Kerk in Aktie e.a. 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst Seizoen 2014/2015

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Rob van Lingen voor de eerste keer in de Postzegelkoerier oktober 1981

INHOUDSOPGAVE Rob van Lingen voor de eerste keer in de Postzegelkoerier oktober 1981 INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Einde van een tijdperk 4 Anders dan Anderen 5 Kroningsgulden 6 Puzzel 7. 44e Grote Veiling 8-14 Veiling 15-18 Rob en Jennie van Lingen 19 Doe eens een Gooi puzzel

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Onder de Loupe 65 jaar. 4-5 Expositie Nostalgie Informatie. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Onder de Loupe 65 jaar. 4-5 Expositie Nostalgie Informatie. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Onder de Loupe 65 jaar 4-5 Expositie Nostalgie 1950-1970 6 Informatie 7 Puzzel 8-17 Veiling 18 Gevraagd/Aangeboden 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst Seizoen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging jaar ESTEC. 4-6 European Space Agency Doe eens een Gooi puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging jaar ESTEC. 4-6 European Space Agency Doe eens een Gooi puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 50 jaar ESTEC 4-6 European Space Agency 1964-2014 7 Doe eens een Gooi puzzel 8-16 Veiling 17 Gevraagd/aangeboden 18-19 Puzzel 20 Orderlijst veiling Seizoen 2014/2015

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Tentoonstellen. 4-5 Expositie Slovenië op postzegels. 6 Edward Bakker. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Tentoonstellen. 4-5 Expositie Slovenië op postzegels. 6 Edward Bakker. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Tentoonstellen 4-5 Expositie Slovenië op postzegels 6 Edward Bakker 7 Puzzel 8-16 Veiling 17 Exposeren bij Onder de Loupe Noordwijk 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe

Nadere informatie

k 1 k 2 k 5 k 11 k 21 k 26 k 29

k 1 k 2 k 5 k 11 k 21 k 26 k 29 1 Nederland GB 13 F 4,00 0,50 2 Nederland GB 66 F 16,00 2,00 3 Nederland GB 119 4,00 0,25 4 Nederland GB 392-396 2,00 BOD 5 Nederland OG 606 F 15,00 1,00 6 Nederland GB 676-680 9,50 1,15 7 Nederland GB

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Expositie Papua New Guinea. 6 Bestuursverkiezing e.a. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Expositie Papua New Guinea. 6 Bestuursverkiezing e.a. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Jaarvergadering 4-5 Expositie Papua New Guinea 6 Bestuursverkiezing e.a. 7 Puzzel 8-16 Veiling 17 I.M. Mw Nel van Went 18 Gevraagd/aangeboden 19 Doe eens een Gooi

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Expositie Italiaanse zegels gebruikt in China. 6 Puzzel. 7 Bestuursverkiezing

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Jaarvergadering. 4-5 Expositie Italiaanse zegels gebruikt in China. 6 Puzzel. 7 Bestuursverkiezing INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Jaarvergadering 4-5 Expositie Italiaanse zegels gebruikt in China 6 Puzzel 7 Bestuursverkiezing 8-18 Veiling 19 Doe eens een Gooi puzzel 20 Orderlijst Ereleden en

Nadere informatie

Zaal open 09.30 u. ziggo.nl

Zaal open 09.30 u. ziggo.nl Zaal open 09.30 u. ziggo.nl Verkoopvoorwaarden De verkoop van elk kavel geschiedt à contant met 10% opgeld. Gekochte kavels worden alleen en uitsluitend tegen contante betaling in Euro afgegeven. Tijdens

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Preview. 4-5 Expositie Europa CEPT. 6 Cultureel Erfgoed van Frankrijk. 7 Puzzel.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Preview. 4-5 Expositie Europa CEPT. 6 Cultureel Erfgoed van Frankrijk. 7 Puzzel. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Preview 4-5 Expositie Europa CEPT 6 Cultureel Erfgoed van Frankrijk 7 Puzzel 8-16 Veiling 17 Gevraagd/Aangeboden 18 45e Grote Veiling 19 Doe eens een Gooi puzzel

Nadere informatie

Heeft u speciale wensen of vragen? Aarzel dan niet ons deskundig team in te schakelen. Onze volledige prijslijst is op aanvraag gratis verkrijgbaar.

Heeft u speciale wensen of vragen? Aarzel dan niet ons deskundig team in te schakelen. Onze volledige prijslijst is op aanvraag gratis verkrijgbaar. 1 Postzegelhandel H. Zondervan Mr. P.J. Troelstraweg 89 8916 CN LEEUWARDEN Tel 058-2122096 Fax 058 2129180 Mail: h.zondervan@xs4all.nl www.postzegelhandelzondervan.nl Geachte klanten, Voor u ziet onze

Nadere informatie

Seizoen 2014/2015 Nummer 2 Oktober 2014 Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951.

Seizoen 2014/2015 Nummer 2 Oktober 2014 Postzegelvereniging ONDER DE LOUPE NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Oktober altijd een drukke maand 4-5 Beamerpresentatie Noorwegen 6 Expositie Molens op Postzegels 7 Puzzel 8-17 Veiling 18 44e Grote Veiling 19 Doe eens een Gooi

Nadere informatie

Beurs De Oranjerie 22 April

Beurs De Oranjerie 22 April Beurs De Oranjerie 22 April 2017 1 Voorjaars-beurs 2017 in de Oranjerie. Postzegelvereniging Philatelica Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor de voorjaarsbeurs van 2017. Deze beurs zal worden gehouden

Nadere informatie

CLUBVEILING Februari 2017 No. Omschrijving C.W. Inzet

CLUBVEILING Februari 2017 No. Omschrijving C.W. Inzet 1 o Nederland, 1 5ct. Kon. Willem lll 1852. 45,00 5,00 2 o Nederland, 2 10ct Koning Willem lll 1852 35,00 5,00 3 o Nederland, 6 15ct Kon.Willem III 1864. 120,00 12,00 4 o Nederland, 9 15ct Kon. Willem

Nadere informatie

k 2 k 4 k 8 k 11 k 25

k 2 k 4 k 8 k 11 k 25 KAVELLIJST muntenveiling februari 2017 Kav Land Stat Jaar Cat.nr/omschrijving Cat.prijs Inz.prijs Opbr 1 Nederland ZF penning 5 stuks 50,00 25,00 2 Nederland PR 1970 10 Gulden zilver F 40,00 12,00 3 Nederland

Nadere informatie

Beverwijk veilingprogramma december xlsm, Veiling , 14:22

Beverwijk veilingprogramma december xlsm, Veiling , 14:22 Kennemer Postzegel Club Beverwijk Totale inzet: 2.703,80 xx=postfris Totale Cat. waarde: 12.040,30 Aantal Veilinglijst x=met plakker Opbrengst kavels (x) = zonder gom Inzet Verkochte kavels: 283 Maandag

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk!

Kavellijsten. voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en. Schriftelijk bieden. is mogelijk! 74 Kavellijsten voor de veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 15 december 2014, 26 januari en 23 februari 2015 Wij

Nadere informatie

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle

Kavellijsten. voor de veilingen van. 22 september, 27 oktober en 24 november Schriftelijk bieden op alle 74 Kavellijsten voor de veilingen van 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Schriftelijk bieden op alle veilingen is mogelijk! 2 De veilingen 22 september, 27 oktober en 24 november 2014 Wij bieden

Nadere informatie

De zomermaanden staan weer voor de deur.

De zomermaanden staan weer voor de deur. De zomermaanden staan weer voor de deur. Zoals u op de afgelopen bijeenkomst gehoord heeft is de ledenvergadering door omstandigheden verplaatst naar Mei. Dus tijdens de bijeenkomst van 16 mei zal de jaarlijkse

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Welkom 2015

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Welkom 2015 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Welkom 2015 INHOUDSOPGAVE 4 Videopresentatie: De Duitse Cultuur, van Barok tot Expressionisme 5-7 Expositie: Karel de Grote (748-814) 8-15 Veiling 16-17 Puzzel 18 Gevraagd/aangeboden

Nadere informatie

VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS

VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS VEILING RESTAND APRIL 2015 VOOR DE RUILBEURS Veil Land of Thema Cat. Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Inzet nr. Waarde 8 Nederland Jaartset 1973 Rijksmuntset 1973 40,00 11,00 9 Nederland

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Pinnen nu definitief. 4 Even voorstellen. 5 Verantwoording 44e Grote Veiling.

INHOUDSOPGAVE. 1 Colofon. 2 Uitnodiging. 3 Pinnen nu definitief. 4 Even voorstellen. 5 Verantwoording 44e Grote Veiling. INHOUDSOPGAVE 1 Colofon 2 Uitnodiging 3 Pinnen nu definitief 4 Even voorstellen 5 Verantwoording 44e Grote Veiling 6-7 Puzzel 8-16 1 Euro veiling 17 Terugblik 44e Grote Veiling 18 Gevraagd/aangeboden 19

Nadere informatie

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014

Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Retour kavels 7 april, verkoop op ruilbeurs zaterdag 19 april 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 7 april jl. Veil Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Staat Cat. Waarde Bijzonderheden/Opmerking

Nadere informatie

Postzegels - Grote dozen - wordt niet verstuurd!

Postzegels - Grote dozen - wordt niet verstuurd! Nederland 20 Nederland 1959-2010. Collectie postfris, met div. extra s, in 7 Davo albums. Hoog nominaal gedeelte! 3 21 Verhuisdoos Nederland vanaf 1872 in 16 albums/insteekboeken wo. collecties, voorraadboeken

Nadere informatie

Postzegels - Dozen. Kavel Inzet Bieding

Postzegels - Dozen. Kavel Inzet Bieding Nederland 20 Doosje vol met aangetekende poststukken met speciale stempels wo. betere 600 21 Doosje met 35 rondzendboekjes Nederland 1852-1976 postfris/(on)gebruikt wb. betere zegels wo. En Face 0 22 Doosje

Nadere informatie

Postzegels - Grote dozen - wordt niet verstuurd!

Postzegels - Grote dozen - wordt niet verstuurd! Nederland 2200 Verzameling plaatfouten 1852-1999 in 20 ringbanden postfris/(on)gebruikt met specificatie in band I en per band een algemeen index. Zeer hoge cat. waarde. 900 2201 Verhuisdoos met 8 FDC

Nadere informatie

kavel Cat NR Omschrijving catw. inzet

kavel Cat NR Omschrijving catw. inzet kavel Cat NR Omschrijving catw. inzet 1 Album Nederlandse munten, met zilver 60,00 2 Verenigde Naties, 3 solid bronze vredesmedailles 10,00 3 Capitulatie van Japan, bronzen herdenkingspenning 1970 8,00

Nadere informatie

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!!

ONDER DE LOUPE. 31 e jaargang. No. 8 April Maandag 23 april Zaal open uur. Uiteraard rekenen wij weer op uw komst!! Z.Z.Z. 1 ONDER DE LOUPE DE ZAANSCHE ZEGELZOEKERS Vereniging van Postzegelverzamelaars Zaandam 31 e jaargang. No. 8 April 2012 Uitnodiging voor de achtste bijeenkomst van dit seizoen in De Vuister. Zoals

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Д1Х3Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. 1e

Д1Х3Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. 1e Д1Х3Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. 1e Dobbelsteenkavels Cor Fischer Nederland 1 Kind 1949/1954 o 80 3 3508 2 602/6 o 18 bod 3508 3 641/5 o 22 bod 3508 4 1488/1501,1488/97A+1581/2 *** 45 2 3508 5 PBk

Nadere informatie

200 1602 Doos met ca. 250 veilingkavels Automaatboekjes (vrijwel allen ver. Postautomaat) met 1 of meerdere boekjes uit 1/11.

200 1602 Doos met ca. 250 veilingkavels Automaatboekjes (vrijwel allen ver. Postautomaat) met 1 of meerdere boekjes uit 1/11. Nederland 1600 Nederland jaarcollecties 2001 t/m 2010 (allen 3x) Nominaal ca. 13,- 0 1601 Doos Nederland postfris 1998-2010 deels in Davo de luxe-album en deels in jaarcollecties PTT (2006 t/m 2010.) Tevens

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Website: www.filatelie-woerden.nl

Filatelistenvereniging Woerden en Omstreken Website: www.filatelie-woerden.nl Filatelistenvereniging "Woerden en Omstreken" Ingeschreven bij de kamer van koophandel te Utrecht nr: 40482911 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen Website: www.filatelie-woerden.nl

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 3 mei 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 12 nr. 3 mei 2012 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Veiling van maandag 4 januari 2016

Veiling van maandag 4 januari 2016 Veiling van maandag 4 januari 2016 Veil. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet Nr. Waarde 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,00 2F Nederland N-2014 166-168

Nadere informatie

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en

PS: nummer 5 PS nº 5 verschijnt als bijlage bij het jaarlijkse supplement Nederland en 4e jaargang nr. 5 januari 1997 PS wordt gratis verspreid door de Nederlandse Vakhandel Filatelie. Op- en aanmerkingen zijn welkom en kunt U richten aan de redaktie: Uitgeverij DAVO PS, Postbus 411, 7400

Nadere informatie

Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet.

Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. Dobbelsteenkavels Cor Fischer Nederland afstempelingen 1 Gr.rnd Oldeholtpade op nr 89 o 4 3508 2 550/552 Zomer o 35 2 3508 3 556/560 Kerken *** 100 4 3508 4 568/572 o

Nadere informatie

POSTZEGELVERENIGING. FILATELICA WEERT e.o. Veilingboekje. Voor 26 maart 2017

POSTZEGELVERENIGING. FILATELICA WEERT e.o. Veilingboekje. Voor 26 maart 2017 POSTZEGELVERENIGING FILATELICA WEERT e.o. Veilingboekje Voor 26 maart 2017 Plaats: Scholengemeenschap PHILIPS van HORNE Wertastraat 1 6004 XG Weert. Jeugdhoek en handelarenstands aanwezig. Jeugd gratis

Nadere informatie

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met:

ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: ZZZ, Een Zaanse postzegelvereniging met: - Elke maand een geanimeerde bijeenkomst in De Vuister in Koog aan de Zaan - met een grote, gevarieerde veiling: dé manier om koopjes op de kop te tikken - een

Nadere informatie

Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951.

Postzegelvereniging ONDER DE LOUPE NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Voorzitter - W. Arentshorst voorzitter@onderdeloupe.nl Breloftpark 17 06-222 44 752 2201 TC Noordwijk Secretaris - R.K.J. Hegenbarth

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 4 september 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016

Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Ruilbeurslijst retourkavels van januari 2016 Veil. Nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Waarde Ruilbeurs Prijs 1 Nederland N-2014 274-277 O 20,00 5,50 2 Nederland

Nadere informatie

Postzegels - Albums en boeken buitenland

Postzegels - Albums en boeken buitenland Albanië 700 Albanië 1913-0 in insteekboek. Aardig gevulde startcollectie postfris/(on)gebruikt wo. wat misperforaties. 701 Antarctica Antarctica 1957-1995 in Davo de luxe-album. Collectie postfris met

Nadere informatie

Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951.

Postzegelvereniging ONDER DE LOUPE NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Voorzitter - W. Arentshorst voorzitter@onderdeloupe.nl Breloftpark 17 06-222 44 752 2201 TC Noordwijk Secretaris - J.M.M. Ooms

Nadere informatie

Dinsdag 19 april 2016 in De Lorzie te Wormerveer

Dinsdag 19 april 2016 in De Lorzie te Wormerveer Dinsdag 19 april 2016 in De Lorzie te Wormerveer Kavel Omschr. Kwal. Cat.w. Inzet. 1 Dobbelsteenkavels Cor Fischer Nederland 1 508/17 + 534/41 o 49 1 3508 2 8x hoge waarden uit 541/616 o 57 2 3508 3 556/560

Nadere informatie

Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. 2201 TC Noordwijk. Callenburgh plantsoen 13 2253 TP Voorschoten

Postzegelvereniging ONDER DE LOUPE NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. 2201 TC Noordwijk. Callenburgh plantsoen 13 2253 TP Voorschoten Seizoen 2012/2013 Nummer 8 April 2013. Postzegelvereniging "ONDER DE LOUPE" NOORDWIJK Opgericht 30 november 1951. Voorzitter Secretaris Penningmeester - W. Arentshorst Breloftpark 17 2201 TC Noordwijk

Nadere informatie

k 55 k 65 k 73 k 81 61 Nederland PF

k 55 k 65 k 73 k 81 61 Nederland PF KAVELLIJST muntenveiling april 2015 Kav Land Stat Jaar Cat.nr/omschrijving Cat.pr Inz.pr Opbr 1 Ceylon Div 1963 7 Munten oa 1 Rupee BOD 2 Wereld FR/ZFR Zakje met 10 munten BOD 3 Wereld FR Zakje met 6 munten

Nadere informatie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie

HEEMPOST. De contributie bedraagt: Voor leden met het blad Filatelie 35,-- Voor begunstigers zonder Filatelie 10,-- Nalatenschapscommissie HEEMPST Voorzitter Vice Voorzitter Secretariaat Bestuur Postzegelvereniging Heemskerk J.F. Koer jan.koer@ziggo.nl R. Jager rinzejager@hotmail.com H. Winterberg herman.winterberg@ziggo.nl 230880 231451

Nadere informatie

Startbod in Nederland - frankeerzegels 2 VI - 17 met vrij volledig Amsterdam C 16 12 1860 - goed gerand pr ex! 100,00 25,00 XX 600,00 60,00

Startbod in Nederland - frankeerzegels 2 VI - 17 met vrij volledig Amsterdam C 16 12 1860 - goed gerand pr ex! 100,00 25,00 XX 600,00 60,00 1 Nederland - frankeerzegels 2 VI - 17 met vrij volledig Amsterdam C 16 12 1860 - goed gerand pr ex! 100,00 25,00 2 18 XX 600,00 60,00 3 19 XX 60,00 2,60 4 X 19 / 29 O 315,00 40,00 5 X 45C - Pr Ex met

Nadere informatie

MUNTEN en papiergeld. 29 "400 jaar Rembrandt van Rijn. Het Rembrandt vijfje. 7,50 Kleine kavels Nederland en Overzee

MUNTEN en papiergeld. 29 400 jaar Rembrandt van Rijn. Het Rembrandt vijfje. 7,50 Kleine kavels Nederland en Overzee MUNTEN en papiergeld 29 "400 jaar Rembrandt van Rijn. Het Rembrandt vijfje. 7,50 Kleine kavels Nederland en Overzee 42 1-brf 1 -Wormerveer met franco brf 30,00 46 1 1, kreukje, 's-hertogenbosch A o 150

Nadere informatie

KAVELLIJST 11 oktober 2014 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr.

KAVELLIJST 11 oktober 2014 V.nr. K.nr. Aanb. Land Cat.nr./omschrijving Cat.w. Staat Vr.pr. 201 10138 3599 Geall.Bezett. Zgl.nrs 212/227 (Russ.bez.zone) 40,00 O 4,00 202 10137 - - Zgl.nrs 182/197 (Russ.bez.zone) 20,00 O 2,50 203 10136 - - Zgl.nrs 200/208 (Russ.bez.zone) 40,00 O 4,00 204 10134

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

Postzegels - Albums en boeken buitenland

Postzegels - Albums en boeken buitenland 1509 Åland 1500 Divers nieuw postfris Åland, Faroer en Duitsland in dik insteekboek 125 1501 Verzameling Åland 1984-3 postfris in ringband wb. extra Gutterpairs vanaf 1989, tevens wat gebruikte automaatstroken

Nadere informatie

reniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht

reniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht reniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 14 nr. 1 januari 2014 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

Postzegelveiling Zaterdag 4 februari 2012

Postzegelveiling Zaterdag 4 februari 2012 Postzegelvereniging Volkel-Uden e.o. Opgericht 1 april 1956 Lid: Federatie IV Philatelica Ned. Bond van Filatelisten ver. Postzegelveiling Zaterdag 4 februari 2012 Bezichtiging kavels: Aanvang veiling:

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 13 nr. 3 mei 2013 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT. Jaargang 15 nr. 3 mei 2015

VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT. Jaargang 15 nr. 3 mei 2015 VERENIGING VAN POSTZEGELVERZAMELAARS BARENDRECHT O Jaargang 15 nr. 3 mei 2015 Voorzitter: Vacant Secretaris: Penningmeester: Veilingen: Beurzen: W van Veggel Botter 119-2991 PE - Barendrecht 0180-61 09

Nadere informatie

O 450,00 50, / 5 restpartij (nr. 4 7x en nr. 5 11x) O 373,00 7, / 20. O 50,00 9,00 O 150,00 16,00 O 17,50 3, mooie Tanding

O 450,00 50, / 5 restpartij (nr. 4 7x en nr. 5 11x) O 373,00 7, / 20. O 50,00 9,00 O 150,00 16,00 O 17,50 3, mooie Tanding Nederland - frankeerzegels 1 X 1 in horizontaal paar O 200,00 30,00 2 X 1 in vertikaal paar O 200,00 30,00 3 X 01 / 03 O 250,00 30,00 4 X 01 / 03 O 250,00 30,00 5 2 - Korte witte rand O 35,00 3,50 6 X

Nadere informatie

Kabouters en paddenstoelen

Kabouters en paddenstoelen 15e jaargang nº 17 december 2008 PS is een nieuwsbrief van Uitgeverij DAVO PS wordt gratis verspreid door de Nederlandse vakhandel-filatelie. Op- en aanmerkingen zijn welkom en kunt u richten aan de redactie:

Nadere informatie

Priority Mail 2016/03

Priority Mail 2016/03 Priority Mail 2016/03 Intro Deze keer een overvolle PM met de volgende onderwerpen: Oproep voor nieuwe beursactiviteit Oproep ontbrekende mededelingenbladen Jan Toorop Overtollige catalogi Filafair 2016

Nadere informatie

19 Ned. 21 pracht ex.pl. met zeldzaam langst. "Onstwedde" 2,00 6,00

19 Ned. 21 pracht ex.pl. met zeldzaam langst. Onstwedde 2,00 6,00 1 Ned. 1 pracht exemplaar met vier zeer brede randen 4 13,50 2 Ned. 1 ongebruikt, zonder gom, zeer breedrandig 250,00 30,00 3 Ned. 2 4 zeer brede randen, miniem vouwtje, mooi alb. 3 7,00 4 Ned. 3 gestempeld,

Nadere informatie

Veiling van maandag 1 februari 2016

Veiling van maandag 1 februari 2016 Veiling van maandag 1 februari 2016 Veiling Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Cat. Inzet nummer Waarde 291F Nederland N-2014 PV 1 Postpakket verrekenzegel O 4,50 1,00

Nadere informatie

Retour kavels 3 maart, verkoop op ruilbeurs 15 maart 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 3 maart jl.

Retour kavels 3 maart, verkoop op ruilbeurs 15 maart 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 3 maart jl. Retour kavels 3 maart, verkoop op ruilbeurs 15 maart 2014 Voor kleuren afbeeldingen, zie lijsten van veiling 3 maart jl. Veil nr. Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus

Nadere informatie

Catalogus Omschrijving **/*/0 cat.w. inzet nrs NVPH Nederland

Catalogus Omschrijving **/*/0 cat.w. inzet nrs NVPH Nederland Catalogus Omschrijving **/*/0 cat.w. inzet nrs NVPH Nederland 1. 1+2 Koning Willem III 0 80,00 20,00 2. 3. Koning Willem III 0 170,00 40,00 3. 4+5 Koning Willem III 0 30,00 7,50 4. 6. Koning Willem III

Nadere informatie

Bankbiljetten in albums

Bankbiljetten in albums 7496 7513 Nederland 7494 Album met mooie collectie papiergeld Nederland waarbij 10, 25, 100 Gulden 1921, 10 Gulden 1945 I, 20 Gulden Stuurman, etc. 1300 7495 Leuke verzameling bankbiljetten NL 1 t/m 100

Nadere informatie

Veilinglijst maandag 3 oktober 2016 Veil Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet Waarde 251F Nederland

Veilinglijst maandag 3 oktober 2016 Veil Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet Waarde 251F Nederland Veilinglijst maandag 3 oktober 2016 Veil Land of Thema Catalogus Catalogus Nr. Bijzonderheden/Opmerking Staat Catalogus Inzet nr. Waarde 251F Nederland N-2010 R9 Roltanding O 2,00 0,55 252 Nederland N-2010

Nadere informatie

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht

Vereniging van Postzegelverzamelaars. Barendrecht Vereniging van Postzegelverzamelaars Barendrecht 0 Jaargang 11 nr. 5 november 2011 Voorzitter: W.J. de Ruiter Zeeg 40, 2991EK Barendrecht 0180-614139 Secretaris: W. van Veggel Botter 119, 2991 PE Barendrecht

Nadere informatie

CONTACTBLAD VAN DE N.V.P.V. AFDELING ALKMAAR April 2015 42e JAARGANG No 8

CONTACTBLAD VAN DE N.V.P.V. AFDELING ALKMAAR April 2015 42e JAARGANG No 8 1 CONTACTBLAD VAN DE N.V.P.V. AFDELING ALKMAAR April 2015 42e JAARGANG No 8 Wij nodigen u uit voor onze verenigingsavond op vrijdag 10 april a.s. in het Atrium van het Clusiuscollege, Drechterwaard 10

Nadere informatie