* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie"

Transcriptie

1 Opname offerte PV panelen via Energiek Leiden 1 Over EnergiekLeiden De non profit organisatie EnergiekLeiden is een burgerinitiatief dat streeft naar een Leidse regio die 100% energie neutraal is, met 100% lokaal opgewekte duurzame energie. De PV-actie van EnergiekLeiden Voor u als inwoner van Leiden heeft EnergiekLeiden een aantrekkelijke zonnestroom aanbieding uitonderhandeld. Met ontzorging als uitgangspunt, bieden wij u de mogelijkheid om eenvoudig en zonder lastig uitzoekwerk toch een perfect werkende zonnepaneelinstallatie aan te kunnen schaffen. U kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardig materiaal, een aantrekkelijke prijs en een zorgvuldige installatie. Door te investeren in een efficiënte zonnepaneelinstallatie wordt u volledig of voor een deel zelfvoorzienend in uw energiebehoefte. Op deze wijze draagt u uw steentje bij aan het realiseren van een betere wereld voor uzelf, uw omgeving en de volgende generaties. Tegelijkertijd is de aanschaf van een zonnepaneelinstallatie voor u ook een aantrekkelijke investering. Zelf energie opwekken scheelt u voor komende 25 jaar aanzienlijk in uw portemonnee en dat maakt het investeren in zonnepaneelinstallaties nu juist zo leuk. Lokale Installateurs In dit project zijn twee zorgvuldig geselecteerde en lokaal bekende installatie bedrijven aangetrokken als leverancier van de installatie. Dit betreft de firma's Groene Woningen uit Katwijk en Firma Freek van Os uit Voorschoten. Deze door hen opgestelde offerte is samengesteld op basis van de afspraken die door EnergiekLeiden gemaakt zijn, uw specifieke investeringswens en de mogelijkheden die uw woning te bieden heeft. De installateurs zorgen dat u zeker kunt zijn van de beste oplossing in uw situatie. Een goed ontworpen zonnestroom systeem zorgt voor een hoge opbrengst. Zij besteden de nodige aandacht aan dit ontwerp en maken een realistische berekening met betrekking tot de opbrengstverwachting. Indien u de offerte interessant vindt komen onze installateurs graag bij u langs om te kijken of het aangeboden systeem daadwerkelijk geplaatst kan worden. Binnenkort zullen zij een afspraak maken voor een huisbezoek om deze offerte nog eens met u door te nemen en te luisteren naar uw aanvullende vragen en/of wensen. Tijdens het bezoek wordt alvast een inventarisatie gemaakt met betrekking tot plaatsing van de zonnepanelen, omvormer en bekabeling.

2 Voor dit bezoek en het maken van een situatieschets ten behoeve van de vergunningsaanvraag wordt een bedrag van 50,- incl. btw in rekening gebracht. Zodra de panelen geplaatst zijn wordt dit bedrag in minderin gebracht op uw factuur. Onze installateurs zorgen vervolgens na uw goedkeuring niet alleen voor een goed werkend systeem, maar laten de woning ook keurig achter. Indien u situatie anders is dan "standaard" dan zal de installateur dat gelijk met u bespreken en u een aangepaste offerte doen toekomen. Voor technisch inhoudelijke vragen kunt u direct contact opnemen met onze installateurs, voor organisatorische vragen over de actie of Energiek Leiden kunt contact opnemen met Energiek Leiden of neem een kijkje op de website Fee Voor haar inspanningen ontvangt EnergiekLeiden een fee van de installateurs. Zij gebruikt die fee om de stichting EnergiekLeiden de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen als onafhankelijk platform voor oplossingen op het gebied van duurzame energie. 2 Een schonere wereld en lagere lasten Door het installeren van PV panelen op een dak wordt gelijkstroom opgewekt die door middel van een omvormer wordt omgezet in wisselspanning die voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt. Indien meer stroom wordt geproduceerd dan op dat moment wordt gebruikt wordt dit terug geleverd aan het openbare net. Deze stroom wordt in de meeste gevallen door het energiebedrijf op de jaarrekening verrekend met de verbruikte stroom. Hiervoor dient mogelijk de bestaande stroommeter te worden vervangen door een digitale meter. De ervaring leert ons dat huishoudens die zonnepanelen laten installeren bewuster omgaan met hun energie. Zo besparen ze nog meer energie en kosten! Terugleveren stroom In Nederland is de salderingsregeling van toepassing. Afhankelijk van uw electriciteitsmeter wordt teruggeleverde stroom aan het net als volgt verrekend: Draaistroommeter; indien meer stroom wordt geproduceerd dan gebruikt draait de meter achteruit. Productie / teruglevermeter; de meter houdt bij wat wordt afgenomen en teruggeleverd, uw energieleverancier verrekent deze twee met elkaar en u betaalt of ontvangt het verschil.

3 3 Indien u, op jaarbasis, meer teruglevert dan u gebruikt dan kan u energieleverancier besluiten voor dit overschot een lagere vergoeding te betalen. In de praktijk vinden veel energieleveranciers het geen probleem als u meer teruglevert dan u heeft afgenomen. Het eventueel vervangen van de electriciteitsmeter is niet in de prijsopgave verwerkt. U dient dit zelf met uw netbeheerder te regelen. Hiervoor worden in de meeste gevallen geen kosten in rekening gebracht. U dient uw installatie aan te melden op energieleveren.nl Elektrische installatie De PV installatie mag niet zondermeer op de bestaande elektrische installatie in de woning worden aangesloten. Het is daarom in de meeste gevallen noodzakelijk een eigen voedingskabel vanaf de plaats van de omvormer naar de meterkast aan te leggen en in de meterkast een extra groep bij te plaatsen. In sommige gevallen is het mogelijk om de bestaande wasmachinegroep te benutten en met een verdeelkast een aansluiting te maken voor de zonnestroominstallatie. De kosten hiervoor zijn bij de prijs inbegrepen, uitgaande van een meterkast achter de voordeur en de mogelijkheid om zonder hak of breekwerk de kabel binnenshuis of over de gevel naar de omvormer te brengen. Bijzonderheden Voor het plaatsen van zonnepanelen is in sommige gevallen een vergunning vereist. Dit geldt voor monumenten en beschermd dorps of stadsgezicht. Energiek Leiden is bekend met de eisen die gesteld worden aan vergunningsplichtige installaties. In uw offerte is hier rekening mee gehouden om de vergunningsaanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen. De definitieve beslissing ligt uiteindelijk bij de gemeente. Voor het aanvragen van de vergunning is een schets van de installatie vereist. Indien u opdracht geeft dan zorgt de installateur voor de benodigde tekening.

4 4 Specificaties De panelen zijn van het fabrikaat DMEGC, op de panelen wordt 10 jaar fabrieksgarantie verleend. De omvormers zijn van het fabrikaat Goodwe, op de omvormers wordt 10 jaar fabrieksgarantie verleend. De panelen zijn voorzien van TUV keurmerk. De panelen worden bevestigd met 3 types bevestigingsmateriaal, Clickfit / Flatfix, Avasco en Valk Solar. BTW regeling Als particulier kunt u zich aanmelden bij de belastingdienst als kleine ondernemer. Hierdoor is het toegestaan om de btw die u betaalt over de pv installatie terug te vorderen. Daarna kunt u zich via de kleine ondernemersregeling ontheffen van de verplichtingen die gelden voor ondernemers als btw aangifte en het voeren van een administratie. Het terugvragen van de btw is bij deze offerte inbegrepen. Wij hanteren bij deze standaardsets de volgende uitgangspunten: - In geval van een schuin dak de dakhelling tussen 25 en 45 graden ligt. - Uw dakvlak is voorzien van standaard dakpannen en deze geen gebreken vertonen. - Veilig bereikbaar is met standaard steigermateriaal tot een goothoogte van 6 meter. - Voldoende dakoppervlak heeft om het aangegeven aantal panelen te plaatsen zonder dat deze in de schaduw komen te liggen (zijn wel mogelijkheden voor daken met schaduw). - In de woning, nabij de panelen, een plaats beschikbaar is voor een omvormer. Burenkorting Het uitgangspunt van Energiek Leiden is om Leiden zo duurzaam mogeljik te maken, daarom hopen we dat niet alleen u, maar ook uw buurman over gaat tot de aanschaf van een pv installatie. Indien u samen met u buren besluit om tegelijk een pv installatie aan te schaffen dan krijgen u en uw buren onderstaande korting op de installatie.

5 % Excl. BTW 21% 123,97 26,03 Incl. BTW 5 Burenkorting Totaal 123,97 26,03 150,00

6 Premium pakket 6 Indien u kiest voor een premium pakket dan kiest u voor zekerheid. In het premium pakket is een paneel van de Duitse fabrikant Solarwatt opgenomen. Solarwatt produceert glas glas panelen, een paneel met twee lagen glas met daartussen de zonnecel. Het paneel heeft minder last van degradatie, vermogensverliest door opwarming,is brandveilig en zeer strak afgewerkt. Daarnaast worden de panelen gecombineerd met het Solaredge omvormersysteem. Bij toepassing van het SolarEdge systeem wordt ieder paneel van een extra kastje (PowerOptimizer) achter het paneel voorzien. Dit zorgt ervoor dat ieder paneel maximaal rendement levert voor zijn situatie, dus onafhankelijk van schaduw op een of meerdere panelen. Bij uitval of storing van één paneel of optimizer blijven de overige panelen wel in volle productie. Ook bij ongelijkmatige veroudering van de panelen blijft ieder paneel de maximale opbrengst behalen. Dit geldt ook voor het verschil in vermogen bij nieuw installatie. Door toepassing van een PowerOptimizer wordt dit verschil optimaal benut. Het premium pakket omvat de volgende onderdelen: Solarwatt 60M full black 270 wattpiek paneel. Solaredge omvormersysteem met poweroptimizer per paneel. De garantie van het premiumpakket: 30 jaar productgarantie op het paneel. 30 jaar vermogensgarantie op 87% op het paneel. 25 jaar garantie op de poweroptimizers 20 jaar garantie op de solaredge hoofdomvormer De voordelen van het premiumpakket: Optimaal rendement bij schaduw op dak. Toepasbaar bij panelen op verschillende dakvlakken. Altijd maximaal haalbare vermogen per paneel. Monitoring per paneel is in het systeem verwerkt. Bij storing van één paneel blijft rest van panelen wel in produktie. Hierna vindt u de bedragen voor het installeren van een premium pakket.

7 Premium 9 panelen Solarwatt full black Uw installatie Solarwatt 270 wattpiek Full black paneel Solaredge poweroptimizer Solaredge omvormer 7 De 9 panelen produceren jaarlijks naar schatting tussen de 2150 en 2350 Kwh. % Excl. BTW 6% 1.826,20 109,57 21% 3.312,82 695,69 Incl. BTW Premium 9 panelen Solarwatt full black Totaal 5.139,02 805, ,28 Rendement Naast het feit dat panelen goed zijn voor het milieu zijn ze ook goed voor uw portemonee. Over het algemeen is de opbrengst van een pv installatie voldoende om zichzelf binnen 10 jaar terug te verdienen. Uw installatie van 9 panelen, wekt in per jaar ± 2300 kwh. op. De kwh prijs voor een huishouden bedraagt ± 0.22 cent. De jaarlijkse opbrengst van een dergelijke installatie is in dat geval 506,- euro. Dat betekent dat een standaard installatie via Energiek Leiden van 10 panelen zichzelf in het 10e jaar terugverdient, en een financiëel rendement heeft van bijna dan 10%. in dit voorbeeld is rekening gehouden met het feit dat de btw wordt teruggevraagd.

8 8

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 162513 / 2497011 1 Over EnergiekLeiden De non profit organisatie EnergiekLeiden is een burgerinitiatief dat streeft naar een Leidse

Nadere informatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie

* Rioleringen * Dak en dakgoten * Gas- water- en cv-installaties * Sanitair * Zonnepanelen * ventilatie Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 160006-2126685 Naar aanleiding van ons telefonisch contact sturen wij u, geheel vrijblijvend, een prijsopgaaf voor het plaatsen van

Nadere informatie

Introductie 040energie

Introductie 040energie 1 Introductie 040energie 040energie is een 100% non profit vereniging Vrijwilligers, door burgers, voor burgers Doel: betaalbare, duurzame energie middels lokale energieopwekking en energiebesparing Bestaat

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen in de gemeente Lochem. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Amstelveen. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de wijkaankoop zonnepanelen van Buurtteam Duurzaam RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen van bewonerscollectief RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Apeldoorn. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Hattem Afdeling 23 mei 2018 Duurzame installaties

Hattem Afdeling  23 mei 2018 Duurzame installaties Collectief Elburg in de Zon Hattem Afdeling E-mail 23 mei 2018 Duurzame installaties elburgindezon@el-tec.nl Onderwerp: Projectnummer: Pakketten VDH8000AA Geachte heer/ mevrouw, Naar aanleiding van het

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes

Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens. Informatie voor huurders van Vidomes Haal de zon in huis! Zonnepanelen De Leyens Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave Zonnepanelen 3 Waarom kiezen voor zonnepanelen? 3 De voordelen 3 Hoe werken zonnepanelen? 4 Andere praktische

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV genoemd (Engels: Photo Voltaic). De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen!

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Web pagina : www.installatietechniekdwcschoutens.nl E mail : its@brunssum.net Zonne-energie Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Hoe werkt Zonnestroom? Voor het opwekken van zonnestroom heb je nodig:

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen-installatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Belangrijke vragen over zonnepanelen

Belangrijke vragen over zonnepanelen Persoonlijk advies? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via mail: info@sygosolar.nl, of bel 0183-565308. Belangrijke vragen over zonnepanelen Met

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV genoemd (Engels: Photo Voltaic). De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 Energie opwekken met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor een duurzamere toekomst Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3

Nadere informatie

ZONOPPU ZONNEPANELENACTIE. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie voor leden van de OPPU. Gegarandeerde kwaliteit De beste prijs Snel geleverd

ZONOPPU ZONNEPANELENACTIE. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie voor leden van de OPPU. Gegarandeerde kwaliteit De beste prijs Snel geleverd ZONOPPU ZONNEPANELENACTIE 2014 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie voor leden van de OPPU Gegarandeerde kwaliteit De beste prijs Snel geleverd 2 Zonnepanelenactie voor leden van de OPPU Schoon,

Nadere informatie

Zon in de Kop! Wees slim en investeer in zonnepanelen. Zon in de Kop

Zon in de Kop! Wees slim en investeer in zonnepanelen. Zon in de Kop Zon in de Kop Wees slim en investeer in zonnepanelen Zon in de Kop! Zon in de Kop is een samenwerkingsverband van de gemeenten met HVC, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Millennium Comité Schagen en de Noordhollandse

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu!

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu! ZONNEPANELEN Goed voor uw portemonnee en het milieu! Thuis in de buurt Zonnepanelen... Tiwos wil de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Besparen op energiekosten draagt

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen

Een korte uitleg over zonnepanelen Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Introductie Welkom bij Sungevity Dit document zal u een korte uitleg geven wie Sungevity is, hoe wij werken en welke producten, service en garanties wij aanbieden.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepaneleninstallatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op?

Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op? Businesscases zonne-energie: waar kan het, en wat levert het op? Door: Ronald Franken en Maarten Corpeleijn (r.franken@atrive.nl / m.corpeleijn@atrive.nl) 3 september 2013 Ten geleide Met het nieuwe energie-akkoord

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar 2 februari 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Vianen Zonnepanelen: wat nodig? Van

Nadere informatie

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning es Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Zijn alle woningen geschikt voor zonnepanelen? Bijna alle woningen zijn geschikt, er is slechts een klein aantal voorwaarden. Er moet voldoende stevig en

Nadere informatie

Presentatie geselecteerd aanbod zonnepanelen Elburg in de Zon. 23 mei 2018

Presentatie geselecteerd aanbod zonnepanelen Elburg in de Zon. 23 mei 2018 Presentatie geselecteerd aanbod zonnepanelen Elburg in de Zon 23 mei 2018 Presentatie geselecteerd aanbod zonnepanelen Elburg in de Zon 20:00 Welkom Eva Petra Simon (Veluwe Duurzaam) Arjan Klein (wethouder

Nadere informatie

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst ZONNEPANELEN VOOR THUIS de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst HOE HET WERKT Salderen Monitoring Hoe werkt een zonneinstallatie? Een zonnestroominstallatie (ook wel PV-installatie genoemd,

Nadere informatie

123zonnepanelen vergelijken.nl

123zonnepanelen vergelijken.nl 123zonnepanelen vergelijken.nl Zonnepanelen kopen Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen? Checklist voor het bellen naar leveranciers en beoordelen van offertes. Dit E-book geeft u informatie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden zonnepanelen

Vragen en antwoorden zonnepanelen Vragen en antwoorden zonnepanelen Aanbod Hoe doe ik mee? 1. U vult het aanvraagformulier in. 2. 365zon neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. 3. De installateur van 365zon bezoekt uw woning

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 18 mei 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Ontdek de voordelen van de zon. Onafhankelijk Verzekerd van het gebruik van schone stroom die u zelf opwekt. Besparen Bespaar op uw energierekening

Nadere informatie

GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners

GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners GREENIT GREEN YOUR STREET KenHem Community zet zich in voor de bloei van de wijk Kernhem en haar inwoners G R E E N I T G R E E N Y O U R S T R E E T 1. Pitch KenHem Community 2. Informatieavond 3. Wethouder

Nadere informatie

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende 2014 Complete maatwerkpakketten Specifiek voor woningbouw Voor alle configuraties Standaard op voorraad Direct geleverd Uitgebreide kennis aanwezig Training mogelijk PV systemen Foto: residentiële systemen

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod:

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: 1. Uitleg over het zonnepanelen systeem en installatiepakket. 2. Uw persoonlijk advies en de verwachting van uw besparing. 3. Informatie over

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Leverancier 4 Uw voordelen 5 Proces 6 Het zonnesysteem 7 Garanties 8 Prijzen 9 Inschrijven 12 Contact 13 Algemene informatie

Nadere informatie

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie.

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie. Solar-Energy-Groep BV kvk nr. 6204892 Kenauweg 233BA Leiden 05 42 440 06 24 936 93 Dhr. J. doll, van der Waalsstraat 6 Leiden Offerte nr. Datum Referentienr. Tel: 06 05949 info@el-mago.nl -0-Z39 6-okt-

Nadere informatie

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN

Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht PH LEIDEN Dhr. X. Stolwijk Volmolengracht 22 2312 PH LEIDEN Rotterdam, 09-05-2016 Betreft: Offerte Zonnepanelen Klantnummer: 1178495 Geachte heer Stolwijk, Hartelijk dank voor uw interesse in zonnepanelen van Greenchoice.

Nadere informatie

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatieavond Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 28 januari 2015 Informatie Zonne energie Aanleiding Groen Zonnig Wijk bij Duurstede Zonnepanelen:

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent

Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Persoonlijke offerte voor Dhr. S. Sent Zonlaan 265 1234 AB Zelfstad 1 augustus 2014, s-hertogenbosch Geachte heer Sent, Hartelijk dank dat we u een aanbod op maat mogen doen voor Zelfstroom Alles-in-1

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Direct/Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitsmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing 8. Vergunning

Nadere informatie

Voorbeelden collectieven elders. Saaie technische aspecten 1. Saaie technische aspecten 2. Prijzen zonnepanelen TLD. Prijzen zonnepanelen algemeen

Voorbeelden collectieven elders. Saaie technische aspecten 1. Saaie technische aspecten 2. Prijzen zonnepanelen TLD. Prijzen zonnepanelen algemeen Programma 29 oktober WELKOM Bij t Leker Duurzaam TLD Toelichting werkgroep en doelstellingen Waarom zonne-energie Toelichting proces tot nu toe Selectieprocedure leveranciers Uw voordeel Presentatie leverancier

Nadere informatie

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1

Waarom zonnestroom? 21 maart 2013 1 Waarom zonnestroom? De zon is ruim voorradig. Je eigen stroom duurzaam zelf opwekken. Verwachte levensduur panelen ca. 30 jaar. Minder afhankelijk van de grote maatschappijen Minder invloed van wat ver

Nadere informatie

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel d.d. 31-08-2016 Daniel Kool & Wouter van den Heuvel Onafhankelijke rol als intermediair Wij helpen consumenten onafhankelijk en stapsgewijs met duurzaamheid advies en (totaal)oplossingen op weg naar energieneutraal

Nadere informatie

De zon als energiebron

De zon als energiebron De zon als energiebron Voor bedrijven nog aantrekkelijker! Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in Engels photo voltaic) panelen genoemd. De panelen worden aangesloten op één

Nadere informatie

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd Programma Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk Thom uit Goënga Dirk uit Gauw De Griene Geaën Zonnepanelen actie pauze Hoe kan

Nadere informatie

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014

Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 Energiegroep COOL Zonnepanelen mei 2014 www. cool-leusden.nl twitter: http://twitter.com/coolleusden PROGRAMMA Welkom - door Ago Salverda (voorzitter CML Leusden) Informatie Zonnepanelen - door Marian

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper

Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Alles over Zonnepanelen. Niek Tramper Inhoud: 1. Zonnestroominstallatie 2. Terugleveren/ Verbruik 3. Paneel/bevestiging/Omvormer 4. Elektriciteitmeter 5. Productie 6. Salderen 7. Besparing / terugverdientijd

Nadere informatie

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen

ZONNEPANELEN PROJECT. RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen ZONNEPANELEN PROJECT RADIJSSTRAAT 2 t/m 82 te Groningen Waarom dit project? De ambitie van de gemeente Groningen is om in 2035 energieneutraal te zijn. De Gemeente Groningen ondersteund dit project met

Nadere informatie

Fleringen. vragen en antwoorden zonnepalen actie versie: 15 maart 2012

Fleringen. vragen en antwoorden zonnepalen actie versie: 15 maart 2012 Vragen over de aktie Met wie sluit ik een contract af, met Stichting Duurzaam (SDF) of de leverancier? SDF is bezig met een offerteronde welke moet leiden tot een leverancierkeuze. Met deze leverancier

Nadere informatie

Waarom kiest u voor Olasol?

Waarom kiest u voor Olasol? Waarom kiest u voor Olasol? Olasol is een jonge onderneming in een dynamische markt. Sinds 2010 zijn we actief en onderscheiden we ons door betrouwbaar advies, een transparante werkwijze en kwalitatief

Nadere informatie

Zonnepanelen van Zelfstroom

Zonnepanelen van Zelfstroom Zonnepanelen van Zelfstroom Sluit je aan bij de energierevolutie! Zonnepanelen kopen en huren Het doel van Zelfstroom is een Nederland zonder fossiele brandstoffen. Daarom maken we zonne-energie bereikbaar

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt

Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Salderingsoverzicht 2012 Inventarisatie van het beleid omtrent salderen en terugleveren van zonnestroom in de Nederlandse energiemarkt Stichting Zonne-energie Wageningen Rogier Coenraads Frank Zegers Juli

Nadere informatie

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus 2012 Jan Klootsema Aanleiding Zonnepanelen Meer en meer VvE s hebben interesse in zonnepanelen. De stroom die wordt opgewerkt wordt gebruikt voor de collectieve

Nadere informatie

De zon als energiebron voor bedrijven

De zon als energiebron voor bedrijven De zon als energiebron voor bedrijven Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (Engels: Photo Voltaic) genoemd. De panelen worden aangesloten op één of meerdere stroomomvormers (inverters)

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. Veel gestelde vragen en antwoorden over btw-heffing bij particulieren met zonnepanelen. De gevolgen van het arrest van de Hoge Raad (HR 15 december 2017, 15/05937, ECLI:NL:HR:2017:3127) worden verwerkt

Nadere informatie

WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING?

WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING? WIE HEEFT ER AL ZONNEPANELEN GEÏNSTALLEERD OP DE EIGEN WONING? ZONNEPANELEN PASSEN NIET IN ONZE WIJKEN MET VOORAL DERTIGER-JAREN WONINGEN Individuele panelen Andre van de Bovenkamp (Greenhome) & Tim de

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 26 januari 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Duurzaamheid in Houten Aanleiding Groen Zonnig

Nadere informatie

Zonnestroom Achter de Hoven. 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom

Zonnestroom Achter de Hoven. 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom Zonnestroom Achter de Hoven 15 oktober, Achter de Hoven Jadranka Cace, aanjager zonnestroom Zonnestroom systeem: Zonnepanelen Draagconstructie Omvormer Kabels en leidingen Beveiliging Meting J. Cace, 26

Nadere informatie

MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie

MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie MEER WAARDEN MET MINDER ENERGIE ZONNIGE WAARDEN Informatiebrochure over de zonnepanelenactie binnen de campagne Meer Waarden met Minder Energie Gegarandeerde kwaliteit De beste prijs Snel geleverd 2 Meer

Nadere informatie

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie?

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie? Informatiebrochure mei 2016 ZONNEPANELEN Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! INHOUDSOPGAVE Werking zonnepanelen Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen installatie Zonnepanelen op een plat dak Zonnepanelen

Nadere informatie

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn

Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Particulieren met zonnepanelen kunnen ondernemer voor de btw zijn Voor de levering van elektriciteit aan uw energieleverancier met behulp van zonnepanelen kunt u aangemerkt worden als ondernemer voor de

Nadere informatie

Werkgroep HEET/DEH. Zonnepanelen stralen. Gezamenlijke aankoop 2013

Werkgroep HEET/DEH. Zonnepanelen stralen. Gezamenlijke aankoop 2013 WELKOM Werkgroep HEET/DEH Zonnepanelen stralen Gezamenlijke aankoop 2013 Agenda 20.00-20.10 uur Ontvangst en inleiding (Huub) 20.10-20.40 uur Waarop te letten bij aanschaf en selectie-criteria (Jaap) 20.40-20.45

Nadere informatie

Projectsamenvatting Locatie Technische mogelijkheden Gemiddelde productie Investering Financiële opbrengst

Projectsamenvatting Locatie Technische mogelijkheden Gemiddelde productie Investering Financiële opbrengst Projectsamenvatting In deze samenvatting wordt een kort beeld gegeven van de mogelijkheden voor zonnepanelen op het gebouw van BLTC te Bunnik. Uit de analyse blijkt een installatie van 15 zonnepanelen

Nadere informatie

Samen aan de slag Opwekken en verwarmen

Samen aan de slag Opwekken en verwarmen Samen aan de slag Opwekken en verwarmen Opwekken en verwarmen Zonnepanelen (elektra) Zonnecollectoren (warm tapwater) Warmtepomp Zonnepanelen Zonnepanelen (elektra) Zonnecollectoren (warm tapwater) Warmtepomp

Nadere informatie

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk

Zonnepanelen. Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks. Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Zonnepanelen Riethoven 15/10/2012 G. Theuws en Jan Hoeks Giuseppe.Theuws@theuws.biz gtheuws2@csc.com Weebosch 84 5571NH Bergeijk Agenda Waarom? Werking Wat heb je nodig? Wat kost energie? Wat levert het

Nadere informatie

Zonnestroom in Enspijk

Zonnestroom in Enspijk Zonnestroom in Enspijk Waarom zonnestroom? Wat is zonnestroom? Wat levert zonnestroom op? Hoe begin ik er aan? De zon straalt in 1 uur evenveel energie op aarde als het jaarlijkse wereldwijde energieverbruik

Nadere informatie

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen

FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen FAQ zonnepanelen ééngezinswoningen Om onze huurders zo goed mogelijk voor te lichten over het zonnepanelenprogramma hebben wij een lijst van veel gestelde vragen opgesteld. Deze lijst is aanvullend op

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar Informatie Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar 10 februari 2014 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013

Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013 Welkom Wilko Kistemaker & Martin van de Goor i.s.m. A.J. Loots BV Nick Verstappen Informatiesessie Zonnepanelen & Zonneboilers 19 augustus 2013 19:30 20:30 20:45 21:45 Agenda Informatieavond Zonnepanelen

Nadere informatie

Waar moet je aan denken met zonnepanelen.

Waar moet je aan denken met zonnepanelen. Wat wil je met zonnepanelen? 1. Hoeveel Kwh verbruik je volgens je jaarnota? 2. Wil je zoveel mogelijk stroom opwekken met een acceptabele terugverdientijd? Kies dan voor zonnepanelen met de meest gunstige

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier.

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. Solar Frontier was jarenlang een dochteronderneming van Shell, deze fabrikant bestaat sinds 30 jaren. Solar Frontier groeit met rassen schreden,

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2019 sungevity.be. Sungevity 1

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2019 sungevity.be. Sungevity 1 Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Inleiding Welkom bij Sungevity, partner van ENGIE Electrabel In dit document vindt vindt u een korte uitleg over wie u een korte uitleg over wie Sungevity

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning. Vraag de btw terug! whitepaper

Zonnepanelen op uw woning. Vraag de btw terug! whitepaper 13.02.16 Zonnepanelen op uw woning Vraag de btw terug! whitepaper In dit whitepaper: Het Europese Hof heeft bepaald dat een particulier met zonnepanelen op zijn woning kan worden aangemerkt als btw-ondernemer.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen complex 105 en 141 pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 Waarom doet SWZ dit aanbod? Energielasten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Wij doen dit aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen om uw woonlasten te beperken. Door het plaatsen

Nadere informatie

Waar moet je aan denken met zonnepanelen? G. Jensma, { HYPERLINK }, versie 4 juli 2018

Waar moet je aan denken met zonnepanelen? G. Jensma, { HYPERLINK }, versie 4 juli 2018 Wat wil je met zonnepanelen? 1. Hoeveel Kwh verbruik je volgens je jaarnota? 2. Wil je zoveel mogelijk opwekking met een acceptabele terugverdientijd? Kies dan voor zonnepanelen met de meest gunstige prijs/opbrengst

Nadere informatie

INFOBOEKJE. WeertEnergie. 3 e Energiecafé 14 oktober 2014

INFOBOEKJE. WeertEnergie. 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 INFOBOEKJE WeertEnergie 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 Welkom WeertEnergie 3 e Energiecafé 14 oktober 2014 AGENDA 1. Opening 2. Wat is WeertEnergie? Peter Gloudi 3. Inkoopactie zonnepanelen en zonneboilers

Nadere informatie

Zo werkt mijn zonnestroominstallatie!

Zo werkt mijn zonnestroominstallatie! Gebruikershandleiding Zo werkt mijn zonnestroominstallatie! Gefeliciteerd, u profiteert nu van goedkope zonnestroom van eigen dak. Hoe werkt mijn zonnestroominstallatie? Een zonnestroominstallatie zet

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen

Alles over Zonnepanelen Alles over Zonnepanelen Tips & Tricks over: subsidies salderen installatie Handige gids bij het vinden van de juiste zonnepanelen Dit boek heeft me goed op weg geholpen 1 Inhoudsopgave Alles over zonnepanelen

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning. Vraag de btw terug! whitepaper

Zonnepanelen op uw woning. Vraag de btw terug! whitepaper Zonnepanelen op uw woning Vraag de btw terug! 13.02.16 whitepaper In dit whitepaper: Als particulier met zonnepanelen kunt u de btw met betrekking tot uw zonnepanelen terugvragen. In dit whitepaper leest

Nadere informatie

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem.

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 121739 / 573321 Voorstel Offerte voor: Naam: Adres: F. Hendriks (10235) Herengracht 15 2312 LA LEIDEN Barendrecht 05-07-201, Nummer:

Nadere informatie

Salderingsoverzicht 18-12-2012

Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht 18-12-2012 Salderingsoverzicht Particulieren Door zelf zonne-energie op te wekken bespaart u op uw energierekening. Uw stroomtarief is opgebouwd uit een kaal leveringstarief, energiebelasting

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013 Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker Peter Molenaar Arnoud Kevenaar 3 juli 2013 Agenda 19:30 Aanvang Aanleiding & Mogelijkheden Groen Zonnig Oldenzaal Zonnepanelen: wat nodig? Van Maatwerkbezoek

Nadere informatie

... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning. Geachte heer mevrouw...,

... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning. Geachte heer mevrouw..., ......... Datum :... 2012 kenmerk : EW/AO/HH/HT/2012.17030 betreft : prijsopgave PV-installatie voor uw woning Geachte heer mevrouw........, U neemt deel in een project voor zonnepanelen in Raalte. Namens

Nadere informatie

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015 Werkgroep Zon van Tryntsje p/a It Medsje 14 9062 HV OENTSJERK The Sun Factory is de handelsnaam van Hoekstra Suwald Installatie en Solar BV Bezoekadres Noorderend 9a, 9265 LM Suwâld Postadres Postbus 8,

Nadere informatie

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning

Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Het plaatsen van zonnepanelen op een woning Zijn alle woningen geschikt voor zonnepanelen? Bijna alle woningen zijn geschikt, er is slechts een klein aantal voorwaarden: Als u zonnepanelen wilt plaatsen

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

Agenda Informatieavond

Agenda Informatieavond 1 Agenda Informatieavond Welkom, Agenda en introductie Op weg naar de duurzame stad Eindhoven Zonnepanelen Een ervaringsdeskundige! Pauze Ondersteuning door 040energie De installateur Vragen Inschrijven

Nadere informatie

Zonnepanelen interessant voor huurders

Zonnepanelen interessant voor huurders Regelingen en voorzieningen CODE 4.1.6.95 Zonnepanelen interessant voor huurders Bronnen Woonbond.nl, Zonnepanelen interessant voor huurders, d.d. 1.2.2016 Woonbond.nl, Brochure zonnepanelen voor huurders,

Nadere informatie

Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste

Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste Zonnestroom opwekken met de daken van Viveste Welkom Waarom zonnestroom opwekken? Koppeling met visie trias energetica 1e stap: beperk verbruik door bv. isolatie, renovaties 2e stap: duurzaam opwekken

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Diemen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Diemen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Diemen 1 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 2. Hoe werkt het de groepsaankoop 3. Leverancier 4. Materialen 5. Garanties 6. Pakketen 7. Pakketprijzen 8. Contact

Nadere informatie

Nuon Zonnepanelen Advies

Nuon Zonnepanelen Advies Home Advies voor Martin van Harten Nuon Zonnepanelen Advies Advies voor Martin van Harten Zonne-energie in 2 stappen: 49% Zon 51% Overig Klik op een systeem en bekijk uw besparing: Systeem A 13 Zonnepanelen

Nadere informatie

Zonnepanelen Diamanthof Venlo

Zonnepanelen Diamanthof Venlo Zonnepanelen Diamanthof Venlo Inhoudsopgave: 1. Brief 24-02-2016 2. Toelichting 24-02-2016 3. Werkwijze 4. Aantal zonnepanelen per woning 5. Plattegrond Diamanthof 6. Techniek 7. Techniek en garanties

Nadere informatie