Overzicht minoren Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum (CAH) te Dronten. U bent voor uw bedrijf op zoek naar jong talent? Dan is dit dé kans!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht minoren Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum (CAH) te Dronten. U bent voor uw bedrijf op zoek naar jong talent? Dan is dit dé kans!"

Transcriptie

1 Overzicht minoren Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum (CAH) te Dronten U bent voor uw bedrijf op zoek naar jong talent? Dan is dit dé kans! Wilt u meer contact met studenten? Daarvoor biedt CAH Vilentum vele mogelijkheden. Zo zijn er naast de stages en afstudeeropdrachten de minoren. Een minor biedt een keuzeprogramma in het vierde jaar van de studie. Met een minor kunnen studenten meer diepgang geven aan hun studie, hun beroepsperspectieven verbreden of zichzelf juist specialiseren. In veel minoren is een stage en/of één of enkele bedrijfsopdrachten een must. Minoren, mogelijk interessant voor de pluimveesector 1. Minor Pluimvee- en varkenshouderij 2. Minor Diergezondheid & Dierwelzijn 3. Minor Exportmanager 4. Minor Topbedrijfsadviseur 5. Minor Veevoeding en Gewas 6. Minor Agrologistiek 7. Minor Ondernemerschap 8. Minor Strategisch Ondernemerschap 9. Minor International Livestock Development 10. Minor Internationaal Bedrijfsleiderschap Minoren worden vaak gecombineerd met elkaar met het stage- of bedrijfsopdrachtgedeelte, danwel met de afstudeerstage en/of scriptie. Dat betekent dat een bedrijf hiermee een student langer aan zich kan verbinden. Op de volgende pagina s worden de genoemde minoren kort toegelicht. Bij interesse kunt u altijd contact met mij opnemen via r.zanders@cahvilentum.nl en/of per telefoon Gezamenlijk met de minorcoördinator kunnen we dan de mogelijkheden bespreken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En die toekomst kunt u zelf bij de hand nemen!

2 Ad 1) Minor Pluimvee- en varkenshouderij Aantal studenten: 10 (waarvan 3 pluimvee) Deze minor bestaat uit 8 lesdagen waar theorie gegeven wordt. Op deze lesdagen kan ook bedrijfsleven uitgenodigd worden om diepgaand op een issue in te gaan, danwel kan een excursie georganiseerd worden. Naast deze lesdagen is er ook een verplichte stage, bij voorkeur in de periferie. Dit is dus 1 of 2 dagen per week in de genoemde periode. De stage-opdracht spitst zich toe op het geven van een praktisch advies op een opdracht afkomstig van het bedrijf. Dit advies dient wetenschappelijk onderbouwd te zijn. Ad 2) Minor Diergezondheid & Dierwelzijn Aantal studenten: 8 Deze minor bestaat uit 8 lesdagen met in totaal 3 theorie-onderdelen. De bijbehorende profilering in deze minor is advisering, onderzoek, accountmanager, veterinair praktijkmanager en/of beleid. Naast deze lesdagen werken de studenten aan een opdracht passend bij één van de profielen. Het is niet verplicht om deze opdracht bij een bedrijf te doen, echter het kan en mag wel! Ad 3) Minor Exportmanager Aantal studenten: 22 Deze minor is engelstalig, de studenten zijn nederlandstalig. Één maal per 2 weken is er een lesdag waarin theorie behandeld wordt. Naast deze lesdagen dienen studenten één of twee dagen per week op een bedrijf aanwezig te zijn. Zij dienen voor dat betreffende bedrijf een exportplan te schrijven. Dit exportplan moet ten doel hebben om nieuwe regio s/landen te vinden voor het bedrijf, danwel een plan voor een nieuw aangewezen regio/land.

3 Ad 4) Minor Topbedrijfsadviseur Aantal studenten: 24 Deze minor bestaat uit 8 lesdagen waarin de studenten getraind worden in het geven van adviezen. Tevens worden hier bedrijfsadviseurs uitgenodigd die vertellen over hun beroep en wijze van begeleiding. Naast deze lesdagen krijgen de studenten ook opdrachten/leertaken. Hiertoe worden zij geacht om zelfstandig twee primaire bedrijven te begeleiden en te adviseren in opdracht van en met behulp van een bedrijf in de periferie. Verder worden zij geacht om een studieclubavond te organiseren voor hetzelfde bedrijf. Hiervoor zijn ca. 4 weken beschikbaar, verdeeld over meerdere weken. Tot slot dienen de studenten een stageplek te hebben waar zij zich verder kunnen bekwamen in bedrijfsadvisering. Hiervoor zijn ca. 4 weken beschikbaar, verdeeld over meerdere weken. Ad 5) Minor Veevoeding en Gewas februari 2015 juli 2015 Aantal studenten: 54 Deze minor bestaat uit diverse onderdelen: bedrijfsopdracht, actualia, mineralenbeheer in buitenland en vakkennis. Bij dit laatste onderdeel worden gastsprekers uitgenodigd en excursies georganiseerd. Bij de bedrijfsopdracht worden studenten in groepjes van 2 geacht om zelf acquisitie te plegen om een bedrijf te vinden en een onderwerp voor onderzoek. Diverse keren vindt er met alle studenten een intervisie-onderzoek plaats en aan het eind een slotsymposium waar studenten hun onderzoekje presenteren. Bij de actualia gaan studenten in groepjes van 2 voor een actueel thema 4 wetenschappelijke publicaties opzoeken en deze moeten zij in 1 zin zien samen te vatten. Dus bijvoorbeeld op een actueel thema: en wat betekent dat dan voor pluimvee? Tot slot is er bij deze minor een buitenlandse excursie waar diverse bedrijven bezocht worden en gekeken wordt naar het mineralenbeheer in het betreffende land.

4 Ad 6) Minor Agrologistiek Aantal studenten: 16 Het overgrootte gedeelte van de studenten betreft techniekstudenten. Deze minor bestaat voor 1/3 uit theorie, 1/3 uit een stage (14 dagen) en 1/3 uit 2 opdrachten. Het theoretische gedeelte wordt in Dronten verzorgd en betreft interne en externe logistiek, LEAN-concept, voorkomen verspilling en duurzaamheid (lean and green) De stage is verspreid over de periode. Insteek is dat de student mee werkt op locatie en een kleine(re) opdracht uitvoert. Vaak wordt deze stage gecombineerd met een gewone stage, danwel met een stage van een andere minor. De 2 opdrachten worden gekoppeld aan het stagebedrijf. Het eerste gedeelte van deze opdracht bestaat uit een quickscan en bijbehorende verbeterpunten. Het tweede gedeelte betreft een verdiepingsopdracht, samen met het betreffende bedrijf in te vullen. Ad 7) Minor Ondernemerschap Deze minor bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin de studenten kennis opdoen over een ondernemingsplan, financiën, marketing, etc. De studenten die deze minor kiezen gaan aan de slag met een bedrijfsplan voor hun eigen onderneming. In een beschermde omgeving starten en runnen zij een onderneming. Hiermee staan zij ingeschreven in het register van Jong Ondernemen. Daarnaast gaan de studenten in 2-tallen aan de slag met een marketingplan voor een externe opdrachtgever. Doel hiervan is dat de studenten leren om voor een real onderneming een gestructureerd strategisch en operationeel marketingplan op te stellen.

5 Ad 8) Minor Strategisch Ondernemerschap Studenten werken individueel of in een groep aan een concrete vraag van een bedrijf met een strategische achtergrond: ontwikkelingen in de sector. Visievorming, prijssystematiek en het maken van keuzes zijn een paar voorbeelden van opdrachten. De kracht onstaat door te werken aan een belangrijke maar (nog) niet urgente vraag. Concreet hebben de studenten in de periode van deze minor 30 werkdagen per persoon beschikbaar voor de opdracht. De studenten worden voor deze minor geselecteerd op hun motivatie. Ad 9) Minor Internationaal Livestock Development Bij deze minor vinden de eerste 6 lesdagen plaats in de eerste 3 weken en de laatste 2 lesdagen aan het einde van de periode. De theorie van de minor behelst de veehouderij wereldwijd, projectmagement, interculturele communicatie en ontwikkelingssamenwerking. De studenten lopen stage bij een internationaal bedrijf waarbij ook een minimaal aantal weken in het buitenland wordt doorgebracht. De stageopdracht kan gezamenlijk ingevuld worden. Ad 10) Minor Internationaal Bedrijfsleiderschap Looptijd: september 2014 juli 2015 Aantal studenten: 20 Deze minor wordt gecombineerd met de afstuudeerstage die bestaat uit minimaal 110 dagen, waarbij twee traineeships verplicht zijn. Deze traineeships dienen plaats te vinden op een primair bedrijf, waarbij er minimaal één een niet Nederlands bedrijf is en/of van niet Nederlandse eigenaars/ondernemers waarbij de voertaal niet Nederlands is. Bij de eerste traineeship periode (bij voorkeur in Europa of Rusland) krijgt de student een opdracht mee van de school CAH, of deze wordt na overleg vervangen door een opdracht van het traineeshipbedrijf. De tweede traineeship periode (kan wereldwijd) staat in het teken van het afstudeerwerkstuk, waarbij de student de ondernemer adviseert over een door hem aangedragen knelpunt of onderzoek.

AD agrarisch ondernemerschap

AD agrarisch ondernemerschap associate degree van de opleiding dier- en veehouderij en tuin- en akkerbouw 2016-2017 AD agrarisch ondernemerschap Hoger onderwijs dat er toe doet Leer bij ons ondernemen! CAH Vilentum is een hogeschoolfaculteit

Nadere informatie

Bedrijfskund Dier Dier e en agribusines en veehouderij en gezondheidsz s org Welkom

Bedrijfskund Dier Dier e en agribusines en veehouderij en gezondheidsz s org Welkom Bedrijfskunde Dier Dier- en gezondheidszorg en en veehouderij agribusiness Welkom HBO Dier en gezondheidszorg: CAH + Groenhorst Doorlopende leerlijn goede aansluiting op mbo: 3 jaar Gericht op gezelschaps-

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Onderwijsprogramma CE-MCM 2016-2017

Onderwijsprogramma CE-MCM 2016-2017 Onderwijsprogramma CE-MCM 2016-2017 Voor CE voltijd geldt dat de blokken 5 en 6 uit jaar 2 zowel in periode 1 als in periode 2 worden aangeboden, de blokken 9 en 10 zowel in periode 1 en periode 3 (blok

Nadere informatie

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden

mbo paard Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard 2015 2016 Altijd de specialisatie die jóu past: Paardenhouderij Paardensport Professioneel partner van paarden mbo paard Help zelf je toekomst in het zadel Zijn (wedstrijd)paarden je lust en

Nadere informatie

Dit is de Onderwijs- en Examenregeling van CAH Vilentum zoals bedoeld in artikel 7.13 van de WHW.

Dit is de Onderwijs- en Examenregeling van CAH Vilentum zoals bedoeld in artikel 7.13 van de WHW. Inleiding Dit is de Onderwijs- en Examenregeling van CAH Vilentum zoals bedoeld in artikel 7.13 van de WHW. Het instellingsbestuur stelt voor elke door de instelling aangeboden opleiding of groep van opleidingen

Nadere informatie

Stages in het buitenland

Stages in het buitenland Stages in het buitenland Ben jij op zoek naar een spetterende buitenlandervaring? Of zoek je gewoon een stage? AIESEC helpt je hierbij. In dit document vind je alle informatie, die je nodig hebt om het

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Milieukunde

Stages en beroepsopdrachten. Milieukunde Stages en beroepsopdrachten Milieukunde Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2015 2016 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15 Studiejaar 1 Periode 1 Blok 1: Oriëntatie op markt Kerncompetentie(s): 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 Integrale opdracht 1 - Project (MKT/Onderzoek) Integrale opdracht 1 - Project (CMV-proces) Integrale opdracht

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

CoE Agrodier Resultaten en Kansen

CoE Agrodier Resultaten en Kansen CoE Agrodier Resultaten en Kansen Arjen Heerema Programma manager Vrz Secretaris Regiomakelaars Aeres: 1/10/17) Has: Management team Arjen Heerema (VHL) Bert van der Scheer (VHL) Ernest van den Boezem

Nadere informatie

Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland

Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland Welkom Maart 2017 ALLES OVER DIERVERZORGING LEER JE IN BARNEVELD Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland Ideale mix van theorie en praktijk Meer dan 2.000 dieren verdeeld over 100 diersoorten Unieke

Nadere informatie

Stages en bedrijfsopdrachten. Dier- en veehouderij

Stages en bedrijfsopdrachten. Dier- en veehouderij Stages en bedrijfsopdrachten Dier- en veehouderij Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en groene ruimte met vestigingen in Den

Nadere informatie

Associate degree Bedrijfskunde & agribusiness Management, Beleid & Buitenruimte

Associate degree Bedrijfskunde & agribusiness Management, Beleid & Buitenruimte Ad Associate degree Bedrijfskunde & agribusiness Management, Beleid & Buitenruimte Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten 20 20 11 12 Ad n de prakt Associate degree De sector buitenruimte is volop

Nadere informatie

mbo teelt Een vruchtbaar vooruitzicht op werk

mbo teelt Een vruchtbaar vooruitzicht op werk mbo teelt 2015 2016 Een vruchtbaar vooruitzicht op werk mbo teelt Toonaangevend in Teelt Nederland. Teeltland. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel wij in Nederland verbouwen op onze vruchtbare gronden.

Nadere informatie

StudentenBureau Stagemonitor

StudentenBureau Stagemonitor StudentenBureau Stagemonitor Rapportage Mei 2011 1 SAMENVATTING... 3 ERVARINGEN... 3 INLEIDING... 4 ONDERZOEKSMETHODE... 5 RESPONDENTEN... 5 PROCEDURE... 5 METING... 5 DEEL I ANALYSE... 6 1. STAGE EN ZOEKGEDRAG...

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agrifoodbusiness

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agrifoodbusiness Stages en beroepsopdrachten Bedrijfskunde en agrifoodbusiness Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling 2016-2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Beschrijving van de opleiding... 3 Artikel 1.1 Doel van de opleiding... 3 Artikel 1.2 Onderwijs op de LiS... 3 Artikel 1.3 Opleiding en

Nadere informatie

mbo varkenshouderij Professioneel partner in de

mbo varkenshouderij Professioneel partner in de mbo varkenshouderij 2017 2018 Professioneel partner in de varkenshouderij mbo varkenshouderij Als je van varkens houdt De Nederlandse varkenshouderij vernieuwt voortdurend. Om die snelheid bij te houden

Nadere informatie

mbo pluimveehouderij Professioneel partner in de pluimveehouderij

mbo pluimveehouderij Professioneel partner in de pluimveehouderij mbo pluimveehouderij 2017 2018 Professioneel partner in de pluimveehouderij mbo pluimveehouderij Als je van pluimvee houdt De Nederlandse pluimveehouderij vernieuwt voortdurend. Om die snelheid bij te

Nadere informatie

Projecten, stages en beroepsopdrachten. Toegepaste Biologie

Projecten, stages en beroepsopdrachten. Toegepaste Biologie Projecten, stages en beroepsopdrachten Toegepaste Biologie Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Achtergrond Communicatiewetenschap, Universiteit Groningen, Concordia University Montreal Onderzoek intercultureel

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness Stages en beroepsopdrachten Bedrijfskunde en agribusiness Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Studeren aan het hbo. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Studeren aan het hbo Inhoud van de presentatie Kenmerken van het hbo Verschil tussen havo en hbo Verschil hbo en universiteit Opbouw van een hbo-opleiding Studieresultaten en begeleiding Toelating en aanmelding

Nadere informatie

Projectplan Maatschappelijk Bewust(e) Boeren

Projectplan Maatschappelijk Bewust(e) Boeren 2011 Projectplan Maatschappelijk Bewust(e) Boeren 1 Projectplan Maatschappelijk Bewust(e) Boeren Samenwerkingsproject van AOC Friesland, AOC Terra en CAH Dronten Februari, 2011 AOC Friesland AOC Terra

Nadere informatie

CREATINg ToMoRRoW. ENgINEERINg, DESIgN AND INNoVATIoN HVA TECHNIEK

CREATINg ToMoRRoW. ENgINEERINg, DESIgN AND INNoVATIoN HVA TECHNIEK CREATINg ToMoRRoW 2013 2014 ENgINEERINg, DESIgN AND INNoVATIoN HVA TECHNIEK HVA TECHNIEK ENgINEERINg, DESIgN AND INNoVATIoN 2013-2014 Engineering, Design and Innovation (ED&I) is een opleiding voor echte

Nadere informatie

Nationaal studentenonderzoek 2008. Stageplaza.nl

Nationaal studentenonderzoek 2008. Stageplaza.nl Nationaal studentenonderzoek 2008 Stageplaza.nl Gepubliceerd door : L. Geenen S. Lotze De Ruyterkade 106 II 1011 AB Amsterdam Tel : 020 422 33 22 Fax : 020 422 20 22 I : www.stageplaza.nl december 2008

Nadere informatie

Opleiding Thermografie bij Dieren

Opleiding Thermografie bij Dieren International Centre for Equine Thermographic Diagnostics Cursusjaar 2015 / 2016 Opleiding Thermografie bij Dieren ICETD Website : www.icetd.com Email : info@icetd.com Tel. 0031 6 51830315 Wat is thermografisch

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken.

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken. Werkstuk door een scholier 3335 woorden 12 juni 2002 4,8 30 keer beoordeeld Vak LOB Inleiding Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst iets met economie te gaan doen. Ik vind dit dus ook een leuke opdracht

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15 Studiejaar 1 Periode 1 Blok 1: Oriëntatie op markt * Kerncompetentie(s): 1, 2, 3, 5, 7, 9, 11 Integrale opdracht 1 - Project (MKT/Onderzoek) Integrale opdracht 1 - Project (CMV-proces) Integrale opdracht

Nadere informatie

Opleiding Thermografie bij Dieren

Opleiding Thermografie bij Dieren International Centre for Equine Thermographic Diagnostics Cursusjaar 2016 / 2017 Opleiding Thermografie bij Dieren ICETD Website : www.icetd.com Email : info@icetd.com Tel. 0031 6 51830315 Wat is thermografisch

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Faculteit Geesteswetenschappen BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Onderstaand formulier betreft de beoordeling van het stageverslag en het onderzoeksverslag. Deze wordt door de begeleidende

Nadere informatie

Voorlichting Econometrie & Operationele Research. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Voorlichting Econometrie & Operationele Research. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Voorlichting Econometrie & Operationele Research Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Vier bacheloropleidingen Bedrijfskunde Econometrie & Operationele Research Economie en Bedrijfseconomie

Nadere informatie

praktijkvakken spel 6 6 beweging 2 2 stem 2 2 muziek 2 2 scenografie 2 2 Theatermaken 6 6

praktijkvakken spel 6 6 beweging 2 2 stem 2 2 muziek 2 2 scenografie 2 2 Theatermaken 6 6 Bijlage B, Onderwijs Examen Regelement, 2014-2015 EC EC jaar 1 Zwolle Arnhem spel 6 6 beweging 2 2 stem 2 2 muziek 2 2 scenografie 2 2 Theatermaken 6 6 theatergeschiedenis 3 3 theatertheorie 3 3 cultuurgeschiedenis

Nadere informatie

UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK

UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK UNIVERSITY OF EYE-OPENING SCIENCE. BACHELOR OF SCIENCE CIVIELE TECHNIEK BACHELORPROGRAMMA CIVIELE TECHNIEK WAT IS CIVIELE TECHNIEK? Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote

Nadere informatie

Trade Management gericht op Azië.

Trade Management gericht op Azië. Trade Management gericht op Azië http://www.youtube.com/watch?v=umsxacjlkby Per september 2017 Alle economische opleidingen op locatie Kralingse Zoom onder de noemer (de nieuwe) Rotterdam Business School

Nadere informatie

A. Persoonlijke gegevens

A. Persoonlijke gegevens Windesheim, Gesprek op afstand Zelfevalutie/feedbackformulier Beste (aankomende) student, Hartelijk dank voor het invullen en versturen van het Intakeformulier Afstandsleren School of Education. Per e-mail

Nadere informatie

26 OER Aeres Hogeschool (Dronten/Almere) Regels en Richtlijnen examencommissies (art WHW)

26 OER Aeres Hogeschool (Dronten/Almere) Regels en Richtlijnen examencommissies (art WHW) 26 OER Aeres Hogeschool (Dronten/Almere) Regels en Richtlijnen examencommissies (art. 7.12 WHW) De examencommissies Aeres Hogeschool (DR/AL) zijn belast met de goede gang van zaken tijdens de tentamens

Nadere informatie

Regels en Richtlijnen van de examencommissie (art. 7.12 W.H.W.)

Regels en Richtlijnen van de examencommissie (art. 7.12 W.H.W.) Regels en Richtlijnen van de examencommissie (art. 7.12 W.H.W.) CAH Vilentum De examencommissie CAH Vilentum is belast met de goede gang van zaken tijdens de tentamens en examens en toepassing van de richtlijnen

Nadere informatie

Welkom bij Bedrijfskunde

Welkom bij Bedrijfskunde Welkom bij Bedrijfskunde Hogeschool Rotterdam Business School Hogeschool Rotterdam Business School Wie zijn wij? We gaan de volgende vragen beantwoorden Wat is Bedrijfskunde? Wat betekent Bedrijfskunde

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

GRIEKSE EPIGRAFIE OP LOCATIE (MA/PhD)

GRIEKSE EPIGRAFIE OP LOCATIE (MA/PhD) N e d e r l a n d s I n s t i t u u t A t h e n e Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών Netherlands Institute at Athens NIA INTERUNIVERSITAIRE CURSUS GRIEKSE EPIGRAFIE OP LOCATIE (MA/PhD) Nederlands Instituut in

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan

Persoonlijk Ontwikkelplan Persoonlijk Ontwikkelplan Wesselink T, Thijs 300395 t.wesselink@st.hanze.nl thijswesselink.weebly.nl Eric Mulder e.b.mulder@pl.hanze.nl Inhoudsopgave Competentiescan... 3 Verantwoording Kerntaken... 3

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management Beschrijving van de leeractiviteit Voor de volgende opdracht zullen de studenten plannen* hoe ze gedurende een week ijs gaan

Nadere informatie

Opleidingsinitiatief. Elektrotechniek Mechatronica Werktuigbouw Fijnmechanisch

Opleidingsinitiatief. Elektrotechniek Mechatronica Werktuigbouw Fijnmechanisch Opleidingsinitiatief Elektrotechniek Mechatronica Werktuigbouw Fijnmechanisch Aanleiding Demografische ontwikkelingen Leeftijdsklasse 1950 2008 Tot 20 jaar 37% 24% 20-40 jaar 29% 26% 40-65 jaar 25% 35%

Nadere informatie

COR visie op aanpak promotierendement

COR visie op aanpak promotierendement COR visie op aanpak promotierendement Doel van dit document In de loop van 2012 zal de Adviescommissie Organisatie en Personeelsbeleid (ACOP) starten. Een CORlid zal uitgenodigd worden om zitting te nemen

Nadere informatie

Specialisatie Microbiologie (Mi) in het nieuwe curriculum. Master Moleculaire Diagnostiek

Specialisatie Microbiologie (Mi) in het nieuwe curriculum. Master Moleculaire Diagnostiek hogeschool Leiden Specialisatie Microbiologie (Mi) in het nieuwe curriculum Master Moleculaire Diagnostiek Hogeschool Leiden Nieuw curriculum Bachelor of Applied Science Major - Biologie en medisch laboratoriuminderzoek

Nadere informatie

Integrand Leiden 2014-2015

Integrand Leiden 2014-2015 Integrand Leiden 2014-2015 Dan bereik je meer Voorwoord Beste student, Dit is de informatiebrochure voor een bestuursjaar bij Integrand Leiden. Elk half jaar wisselt de helft van het bestuur en is er een

Nadere informatie

Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment bekend.

Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment bekend. InCMD Voorbereidend onderzoek naar alumni van de raad van 2017 April 2017 Resultaten van het voorafgaand onderzoek onder de deelnemende alumni aan de InCMD adviesraad samenstelling zoals op dit moment

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Industrial footwear design

Industrial footwear design Industrial footwear design Omschrijving De productie van schoenen mag dan vrijwel volledig naar het buitenland zijn verdwenen, Nederland is nog steeds een belangrijk schoenenland. Een behoorlijk aantal

Nadere informatie

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven Terugblik Meerjarenafspraak 2006-2010 Terugzine Magazine van de Groene Kennis Coöperatie met succesprojecten van de afgelopen vijf jaar Lezen en laten lezen! Gooi mij niet weg maar geef me door! Of kijk

Nadere informatie

BEGELEIDERS LEARNING BY DOING

BEGELEIDERS LEARNING BY DOING BEGELEIDERS LEARNING BY DOING HE U NEDERLA ERNEMENDE EN? LPT ND R HELPT U NEDERLAND ONDERNEMENDER TE MAKEN? Vindt u het leuk om jongeren te coachen op weg naar ondernemerschap? Wilt u uw kennis van het

Nadere informatie

Mentorprogramma. Algemene informatie voor studenten. Stichting FRESH mentorprogramma +31 (0)

Mentorprogramma. Algemene informatie voor studenten. Stichting FRESH mentorprogramma +31 (0) 2017 Mentorprogramma Algemene informatie voor studenten Stichting FRESH mentorprogramma mentor@freshstudents.nl +31 (0)6 212 469 95 Voorwoord Als voorbereiding op de arbeidsmarkt is het voor studenten

Nadere informatie

Auditrapport HG/VNO-NCW Noord kwaliteitslabel Ondernemen

Auditrapport HG/VNO-NCW Noord kwaliteitslabel Ondernemen Auditrapport HG/VNO-NCW Noord kwaliteitslabel Ondernemen Opleiding: School: Bedrijfskunde MER Instituut voor Bedrijfskunde Auditdatum: 23-06-2015 HG/VNO-NCW Noord kwaliteitslabel Ondernemen Data Datum

Nadere informatie

Informatie en inspiratie

Informatie en inspiratie Informatie en inspiratie maatschappelijke stage op een agrarisch bedrijf voor agrarische ondernemers en LTO-organisaties (versie 1.0 - oktober 2012) - 1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Wat is maatschappelijke

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland Profiel Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland 9 november 2016 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 22 2012-2013 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Hoe zorg je voor een concreet en afgebakend onderwerp als je gaat starten met afstuderen?

Hoe zorg je voor een concreet en afgebakend onderwerp als je gaat starten met afstuderen? 1 Hoe zorg je voor een concreet en afgebakend onderwerp als je gaat starten met afstuderen? Versie 1.0, april 2019 copyright, Jouw Scriptiecoach BV 2 Inhoudsopgave Over Jouw scriptiecoach Hoe kies ik een

Nadere informatie

MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN. 15 mei 2019 Maurice van Haperen

MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN. 15 mei 2019 Maurice van Haperen MINOR SOFTWARE KWALITEIT EN TESTEN 15 mei 2019 Maurice van Haperen Agenda Introductie Aanleiding, ontwikkeltraject Programma en toetsing Ervaringen Hoe verder Discussie / vragen en (eventueel) een bijdrage

Nadere informatie

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven Terugblik Meerjarenafspraak 2006-2010 Terugzine Magazine van de Groene Kennis Coöperatie met succesprojecten van de afgelopen vijf jaar Lezen en laten lezen! Gooi mij niet weg maar geef me door! Of kijk

Nadere informatie

E-coaching, begeleiding op afstand. Marie-Louise Rickhoff Academie Mens en Arbeid Human Talent Development

E-coaching, begeleiding op afstand. Marie-Louise Rickhoff Academie Mens en Arbeid Human Talent Development E-coaching, begeleiding op afstand Marie-Louise Rickhoff Academie Mens en Arbeid Human Talent Development Huidige werkzaamheden Docent Human Talent Development, AMA Saxion: reguliere studenten Voltijd

Nadere informatie

mbo melkveehouderij Professioneel partner in de melkveehouderij

mbo melkveehouderij Professioneel partner in de melkveehouderij mbo melkveehouderij 2017 2018 Professioneel partner in de melkveehouderij mbo melkveehouderij Als je van rundvee houdt De Nederlandse melkveehouderij vernieuwt voortdurend. Om die snelheid bij te houden

Nadere informatie

EVO. Topcoaches voor Toptalent

EVO. Topcoaches voor Toptalent EVO Topcoaches voor Toptalent Project 5 jaar Topcoaches voor Toptalent Kennisakkoord 1.0 100 dagen stage 62 toptalenten HBO Logistiek en Technische Bedrijfskunde 62 topcoaches 11 Hogescholen Editie 6 gestart

Nadere informatie

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden.

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden. vergroot uw slagkracht Huisvesting Innovatie Projectmanagement Optimale benutting Bedrijfsprocessen Faculteit Economie en Management Bedrijfskundig management Wilt u uw bedrijfsvoering laten analyseren

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2016 2017 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

T (toetsvorm): S = schriftelijk en O = opdracht/overig CW (cijferweging) B (beoordeling): V/O = voldoende/onvoldoende en C = cijfer

T (toetsvorm): S = schriftelijk en O = opdracht/overig CW (cijferweging) B (beoordeling): V/O = voldoende/onvoldoende en C = cijfer Studiejaar 1 Periode 1 Blok 1: Oriëntatie op markt * Kerncompetentie(s): 1, 2, 3, 5, 7, 9, 11 Integrale opdracht 1 (project marktverkenning/leren werken in projecten) MMVP14IOP1 4 Integrale opdracht 1

Nadere informatie

creating tomorrow Logistiek en economie Hva techniek

creating tomorrow Logistiek en economie Hva techniek creating tomorrow 2013 2014 Logistiek en economie Hva techniek HVA TECHNIEK Logistiek en Economie 2013-2014 Het muziekfestival staat op de kalender, de artiesten zijn geboekt. Maar hoe komen al die onderdelen

Nadere informatie

Indeling hoger onderwijs

Indeling hoger onderwijs achelor & master Sinds enkele jaren is de structuur van het hoger onderwijs in België afgestemd op die van andere Europese landen. Hierdoor kan je makkelijker switchen tussen hogescholen en universiteiten

Nadere informatie

WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT Thema: beroepspraktijkoriëntatie

WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT Thema: beroepspraktijkoriëntatie WELKOM BIJ HET ONDERNEMERSONTBIJT 2016 Thema: beroepspraktijkoriëntatie Beroepspraktijkoriëntatie Verschillende vormen van beroepspraktijkoriëntatie bij het Markland College Oudenbosch. Belang voor onderwijs

Nadere informatie

Cambridge Engels. vwo

Cambridge Engels. vwo 2019 Cambridge Engels vwo Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden als standaard.

Nadere informatie

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.... in een notendop. Rik Van de Walle decaan

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur.... in een notendop. Rik Van de Walle decaan De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur... in een notendop Rik Van de Walle decaan Wie zijn we? Wat doen we? Kerntaken van de faculteit (en de universiteit) onderwijs wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

mbo veehouderij Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector

mbo veehouderij Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector mbo veehouderij 2016 2017 Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector mbo veehouderij Uitdaging voor doeners in de Veehouderij Nederland

Nadere informatie

Sectorwerkstuk Maatschappijleer Leerkracht in het basisonderwijs

Sectorwerkstuk Maatschappijleer Leerkracht in het basisonderwijs Sectorwerkstuk Maatschappijleer Leerkracht in het basisonderwijs Sectorwerkstuk door een scholier 1556 woorden 29 augustus 2009 6,1 35 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Leerkracht in het basisonderwijs

Nadere informatie

Rapportage brainstorm

Rapportage brainstorm Rapportage brainstorm ALGEMENE INFORMATIE Datum: 16 oktober 2013 Locatie: AOC Oost, Almelo Deelnemers: Jongeren tussen 13-20 jaar van (V)MBO, HAVO, VWO en HBO en ondernemers in de Agri&Food sector Centrale

Nadere informatie

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool

Stagefolder 2014-2015 Laurentius Praktijkschool 1 Stageorganisatie Laurentius Praktijkschool De stages zijn een belangrijk onderdeel van het schoolprogramma in VO 3, 4 /5 groep. De school heeft al vele jaren contacten met stagebedrijven en instellingen

Nadere informatie

Beoordelingscriteria afstudeervoorstel en voorstel ervaringsstage (opleiding Informatica Breda)

Beoordelingscriteria afstudeervoorstel en voorstel ervaringsstage (opleiding Informatica Breda) Beoordelingscriteria afstudeervoorstel en voorstel ervaringsstage (opleiding Informatica Breda) 1 Inleiding In deze notitie staan de criteria en indicatoren die de opleiding Informatica van Avans in Breda

Nadere informatie

Sustainability Career Event 2014

Sustainability Career Event 2014 In samenwerking met de carrièredag Universiteit Utrecht Sustainability Career Event 2014 3 e editie 6 februari 2014 Campus Uithof, Utrecht Duurzaamheid, kennis voor de toekomst Wilt u in contact komen

Nadere informatie

Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten. Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit

Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten. Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit Vernieuwing masterfase UU Inputsessies met studenten Sessie 3 Keuzemogelijkheden en interdisciplinariteit Resultaten van inputsessie 10 juni 2014 Introductie Deze PowerPoint bevat de resultaten van de

Nadere informatie

Lerarenopleiding. Toke Egberts 10 nov. 2017

Lerarenopleiding. Toke Egberts 10 nov. 2017 Lerarenopleiding Toke Egberts 10 nov. 2017 1 Even voorstellen Toke Egberts 2 Inhoud Leraar worden? Opleidingsvarianten Curriculum Vakken Praktijk Toelatingseisen en informatie Individuele vragen 3 Waarom

Nadere informatie

Studeren naar vermogen. Succesvol studeren passend bij jouw mogelijkheden. www.reacollegenederland.nl

Studeren naar vermogen. Succesvol studeren passend bij jouw mogelijkheden. www.reacollegenederland.nl Studeren naar vermogen Succesvol studeren passend bij jouw mogelijkheden www.reacollegenederland.nl Zoek je ondersteuning bij het kiezen of volgen van een studie en de route naar werk? Voor studenten met

Nadere informatie

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences.

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. Wagenings Ondernemerschap. KLV Onderzoek naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1. Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

Fysiotherapie. Ontwikkelgesp rek. 29 juni Ontwikkelgesprek Fysiotherapie Pagina 1 van 5

Fysiotherapie. Ontwikkelgesp rek. 29 juni Ontwikkelgesprek Fysiotherapie Pagina 1 van 5 Fysiotherapie Ontwikkelgesp rek 29 juni 2017 Ontwikkelgesprek Fysiotherapie Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Verslag van het gesprek... 3 Internationalisering... 3 Profiel eigen regie...

Nadere informatie

Procedure IntEnt Suriname Traject

Procedure IntEnt Suriname Traject Procedure IntEnt Suriname Traject Procedure IntEnt Suriname Traject De Toelatings eisen: Om deel te nemen aan het IntEnt Suriname traject moet u aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. U moet een bedrijfsidee

Nadere informatie

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer

Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD. master city developer Strategisch sturen in stedelijke gebiedsontwikkeling MCD master city developer Ontwikkel een eigen visie Werk je in stedelijke gebiedsontwikkeling of herstructurering dan is de MCD opleiding voor jou een

Nadere informatie

AviAtion Logistics 2011-2012

AviAtion Logistics 2011-2012 AviAtion Logistics 2011-2012 T TECHNIEK Aviation Logistics 2011-2012 Aviation Logistics: Slimme organisatie op de grond en in de lucht. De luchtvaart is een dynamische wereld. Het op vluchtschema laten

Nadere informatie

Stages en bedrijfsopdrachten. Milieukunde

Stages en bedrijfsopdrachten. Milieukunde Stages en bedrijfsopdrachten Milieukunde Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en groene ruimte met vestigingen in Den Bosch en

Nadere informatie

Herziening MBO voor leerbedrijven. Versie 1.0 juli 2015

Herziening MBO voor leerbedrijven. Versie 1.0 juli 2015 Herziening MBO voor leerbedrijven Versie 1.0 juli 2015 De presentatie in het kort Het mbo-onderwijs verandert Keuzedelen, nieuw in de mbo-opleiding Kansen voor het bedrijfsleven Het mbo-onderwijs verandert

Nadere informatie

Training mobiliteitscoach

Training mobiliteitscoach Training mobiliteitscoach Inleiding Dit project is gefinancierd met steun van de Europese Commissie. Deze publicatie geeft alleen de visie van de auteur weer. De Commissie kan niet verantwoordelijk worden

Nadere informatie

Ouderbeleid Klein maar dapper

Ouderbeleid Klein maar dapper Ouderbeleid Ouderbeleid Klein maar dapper Website Klein maar dapper heeft een toegankelijke website waar alle informatie te vinden is die ouders/ verzorgers vooraf nodig hebben om een afgewogen keus te

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO.

Cambridge. Engels VWO. Cambridge Engels VWO www.staring.nl Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen

Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Reglement Studiereizencommissie Overleg Studieverenigingen Deel A. De SRC Artikel 1. Namen 1. De commissie draagt de naam Studiereizencommissie, hierna af te korten tot SRC. De SRC is een commissie van

Nadere informatie