Informatie Antroposofische Peuterspeelzaal Morgenland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie Antroposofische Peuterspeelzaal Morgenland"

Transcriptie

1 Informatie Antroposofische Peuterspeelzaal Morgenland

2 Antroposofische Peuterspeelzaal Morgenland Abellalaan TZ Hillegom Tel. nr. : Mail: morgenland@splopvang.nl De leidsters: Nicole Zielstra-Jageneau Daphne Meijers Conny van der Blom Openingstijden Maandag t/m vrijdagochtend van 8.45 uur tot uur. Brengen: tussen 8.30 en 8.45 uur. Ophalen: om uur. Hoofdkantoor (voor inschrijven, wachtlijst, financiële informatie). Tel. nr.: (tussen 9.00 en uur) mail: klantenservice@splopvang.nl

3 WELKOM Spannend dat uw kindje de eerste stappen in de grote wereld gaat zetten. Fijn dat u daarvoor onze antroposofische peuterspeelzaal Morgenland bezocht. Graag delen wij de zorg voor uw peuter met u. We zijn ervan overtuigd dat hij (of zij) een geweldige tijd bij ons zal hebben. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet. Bel ons als u nog vragen hebt! Antroposofische Pedagogie In de jaren negentig van de vorige eeuw, besloot een groep ouders een Vrije School op te richten in Hillegom. Al gauw ontstond het verlangen om ook voor peuters een eigen speelzaal te hebben, zodat ook zij zich volgens de visie van Rudolf Steiner konden ontwikkelen. Wat hebben we te bieden? Kinderen kunnen op Morgenland komen spelen vanaf 2 jaar tot ze 4 jaar zijn en naar de basisschool gaan. Ze leren met andere kinderen te spelen en met elkaar om te gaan zoals in een groot gezin. Per ochtend spelen maximaal 16 kinderen op Morgenland. Volgens de uitgangspunten van de antroposofie krijgt het kind de gelegenheid om zijn eigen ontwikkelingsweg te gaan. De vrije peuterspeelzaal biedt een natuurlijke leef- en speelomgeving waarin het kind zich veilig en vertrouwd weet. Met aandacht en zorg wordt een warme, omhullende en uitnodigende omgeving gecreëerd, waarin het kind goed tot spelen komt.

4 Bij de inrichting van de speelzaal staan warmte en geborgenheid centraal. De kleuren zijn zacht en het speelgoed is eenvoudig van vorm en gemaakt van natuurlijke materialen. In de klas staan planten. De activiteiten op Morgenland worden steeds in verband gebracht met feesten en seizoenen. Dit jaarritme beleven we met de kinderen door in de kring de liedjes, verhaaltjes, rijmpjes, versjes en vingerspelletjes aan te passen aan het seizoen, het jaarfeest, of de thema s van Peuterpraat. Speelgoed Het speelgoed op de Morgenland is van natuurlijk materiaal zoals hout, riet, dennenappels, kastanjes, mooie stenen, stoffen poppen, lappen flanel, wol en zijde. Deze levende materialen geven het kind de mogelijkheid de wereld echt te beleven en te leren kennen. Dagritme Net als uw kind, houden alle peuters van een vast dagritme, duidelijke regels en rituelen. En de leidsters ook. Een vaste structuur geeft een kind zekerheid en vertrouwen en een beleving van veiligheid doordat het weet wat er gaat komen. Het vrije spel en de gezamenlijke activiteiten, en ook het binnen en buitenspelen worden goed afgewisseld

5 Dagindeling Elke dag heeft hetzelfde ritme zodat peuters houvast en rust krijgen, wat goed is voor hun ontwikkeling. Voor alles is vooral veel tijd. Als de kinderen binnenkomen gaan ze in de kring zitten om samen met de ouders en de juf de klassenkabouter te wekken. Na het zingen van een liedje of een versje gaan ze spelen, knutselen of brood bakken. Bij de huiselijke sfeer in de peutergroep en het ritme van de dag hoort het gezamenlijk eten en drinken. De tweede keer in de kring eten de peuters fruit dat door de juf wordt geschild met peuters die mee willen helpen. Na de kring mogen de kinderen nog even spelen en ruimen ze samen op. Als alles netjes aan kant is (en na de toiletronde) smeert de juf de zelfgebakken broodjes en deelt sap uit; de kinderen mogen aan tafel eten en drinken. Het meel en sap is biologisch. Als laatste activiteit staat buitenspelen op het programma. Alleen bij erg slecht weer blijven de kinderen binnen.

6 Jaarfeesten Het vaste ritme van de dag en van de seizoenen geven een kind houvast en vertrouwen. Vandaar dat de jaarfeesten op eenvoudige wijze gevierd worden met liedjes en bewegingsspelletjes, plus wat lekkers. Vooraf is de speelzaal in een bepaald thema versierd en de seizoentafel aangepast. Bij de start van het schooljaar staat het St. Michaëlsfeest op het programma. Hierin staat de oogst centraal. De peuters gaan naar de boomgaard en plukken appels waar ze vervolgens zelf appelmoes van maken. Ook komt het appelvrouwtje in de speelzaal op bezoek. Voor Sint Maarten maken de ouders voor hun peuter een lantaarn door een pompoen uit te hollen of de peuters maken zelf een lantaarn. De kinderen zingen met elkaar en gaan langs de deuren waar ze iets lekkers krijgen. Dit is het begin van de lichtjestijd. Eerste Advent wordt gevierd in een verduisterde speelzaal, waardoor een knusse sfeer ontstaat. In de periode tot Kerstmis worden iedere ochtend Kerstliedjes gezongen. Sinterklaas komt op 5 december op school, maar in alle rust. Er wordt niet gestrooid en het is de bedoeling om het feest sfeervol te houden. Het Kerstfeest wordt met de peuters gevierd in de vorm van een rollenspel. Dit spel wordt vanaf Sinterklaas iedere ochtend gespeeld. Kinderen die dat willen, mogen zelf een rol uitkiezen en spelen. Voor de peuter die liever luistert, is er de rol van toeschouwer. Door ouders/ leerkrachten wordt het kerstspel opgevoerd, speciaal voor peuters en kleuters. Vlak na de Kerstvakantie wordt Drie Koningen gevierd, eveneens met een rollenspel. De drie koningen spelen het spel op aanwijzingen van de juf. Bij dit feest zitten 3 rozijnen (Wijzen) verstopt in een cake.

7 Het laatste feest dat met Kerstmis te maken heeft, is Maria Lichtmis. Dit betreft de afsluiting van de Advent: de kortste dag is voorbij, we gaan weer richting langere dagen. De peuters zingen de liedjes van de lichtjestijd. Carnaval vieren wij op onze eigen wijze. Peuters die dat willen, mogen verkleed naar de speelzaal komen, maar zonder schmink. Ook vragen we of de kinderen verkleed komen in het teken van de natuur of van beroepen, liefst niet als t.v.-figuren. Met Palmpasen maken de ouders een Palmpasenstok waarmee de peuters samen met de juf naar buiten gaan en al lopend de Palmpasenliedjes zingen. Pasen vieren we samen met de ouders. Bovendien gaan we eitjes zoeken. Samen met de kleuters van De Toermalijn en hun ouders, vieren wij het Pinksterfeest. De meiboom komt bij de peuterspeelzaal te staan, waar de kinderen zich om verzamelen. Iedereen is gekleed in lichtgekleurde kleren, de meisjes zijn de bruidjes en de jongens de bruidegom. Het oudste meisje uit de kleuterklas is de Pinksterbruid. Zij opent het feest. Als laatste feest van het jaar staat Sint Jan op het programma. Ook nu gaan we met de kleuters en hun ouders lekker de natuur in. Samen doen we spelletjes, luisteren we naar een zomers verhaal en eten we heerlijke zomers lekkernijen.

8 Wenprocedure Als uw kind voor de eerste keer komt, vinden wij het prettig als u ongeveer 20 minuten kunt blijven. Uw kind kan aan de nieuwe omgeving wennen, en u kunt samen met de leidster het inschrijfformulier controleren op adresgegevens, telefoonnummers en noodnummers en eventuele bijzonderheden. Een intakegesprek vooraf is wenselijk. Als dit gedaan is, komt de tijd om afscheid te nemen. De eerste keren moeten zowel kind als ouder wennen aan het afscheid. Als u zich thuis of op uw werk nog niet gerust voelt, kunt u ons altijd even bellen om te vragen hoe het met uw kind gaat. Zieke kinderen Ouders worden altijd op de hoogte gebracht als hun kind gedurende de ochtend ziek wordt. Zorgt u om deze reden voor recente telefoonnummers, zodat wij u of een plaatsvervanger kunnen bereiken.

9 Huisregels Breng- en ophaaltijden: Wij willen u vragen om u aan de breng-en ophaaltijden te houden. Het is storend voor zowel kind als leiding als hier van wordt afgeweken. Traktaties: Wij vinden het plezierig als het om een gezonde traktatie gaat, dus liever geen lollies, harde snoepjes, toffees etc. De leiding is altijd bereid om u te helpen bij het kiezen van een traktatie. Voeding: Geef uw kind s ochtends liever geen ontbijt mee. Heeft uw kind een speciaal dieet, geef dit dan door aan de leiding. Speelgoed meenemen: U kunt uw kind gerust een knuffel meegeven waaraan het gehecht is. In moeilijke situaties geeft dit uw kind een veilig gevoel. Geef liever geen ander speelgoed mee en geen spenen. Roken: In ons gebouw mag niet gerookt worden. Huisdieren: Het is niet toegestaan om honden en andere huisdieren mee naar binnen te nemen, tenzij onder toezicht en na overleg. Kleding: Met het oog op de zindelijkheidstraining is het voor de kinderen en voor ons prettig als het aan en uit doen van kleding gemakkelijk gaat. Dus bijvoorbeeld een onderbroek met hemd in plaats van een romper. Voor kinderen die nog bezig zijn met zindelijk worden, adviseren wij dat u op Morgenland een set schone kleding heeft liggen voor uw peuter. Afwezigheid: Als uw kind om welke reden dan ook een ochtend niet kan komen, belt u ons dan tijdig op. PSZ Morgenland is s ochtends telefonisch bereikbaar vanaf 8.00 uur.

10 Halen: Wordt uw kind door iemand anders opgehaald, laat ons dit dan weten. Wij geven geen kinderen mee aan onbekenden of aan minderjarigen! Vakanties: Wij richten ons op de vakanties van het basisonderwijs in Hillegom. Verhuizen: Als u gaat verhuizen, stuurt u ons dan tijdig een verhuisbericht.

11 Meer informatie Onze site geeft u nog veel meer informatie. Het kopje Over SPL vertelt meer over de algemene achtergrond van de organisatie en waar wij voor staan. Het kopje Opvang geeft alle informatie over de soorten opvang, de locaties en de tarieven. Inschrijven We heten u van harte welkom op onze Peuterlocaties. Uw peuter staat officieel ingeschreven als u het inschrijfformulier invult. Dit formulier kunt u ook op onze homepage vinden: Klik op de grote groene knop Vrijblijvend Inschrijven. Dat verplicht u nog tot niets maar garandeert wel een plekje op de wachtlijst.

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

peuterspeelzaal de Waterlelie

peuterspeelzaal de Waterlelie peuterspeelzaal de Waterlelie Inhoudsopgave Voorwoord 1. Stamgroepen 2 2. Pedagogisch beleid 2 3. Onze locatie 3 4. Dagritme 3 5. Locatie-eigen regels en rituelen 4 6. PSZ de Waterlelie in de wijk 5 7.

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Onze kinderen groeien op in een complexe wereld. Vroeger bepaalde de plek waar je wieg stond, grotendeels hoe je leven zou verlopen. Tegenwoordig

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam

Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam 1 Pedagogisch werkplan Peuteropvang Wigwam Inhoud 1. informatie over Peuteropvang Wigwam p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling p. 5 5. vieren

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Groen Knollenland Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Groen Knollenland Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Groen Knollenland... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen

Nadere informatie

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel Peuterspeelzaal de Karbonkel Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Karbonkel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Inhoud. Pedagogisch werkplan Leistroom SPL / SJWB maart 2019

Inhoud. Pedagogisch werkplan Leistroom SPL / SJWB maart 2019 Maart 2019 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Leistroom... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap... 3 4. Dagindeling... 4 5. Vieren van feesten...

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders,

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders, Geachte ouders, Van harte welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Leusden. Graag willen wij u het pedagogisch werkplan aanbieden van onze locatie Klein Duimpje. In dit werkplan zetten we alle praktische

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind

Informatie voor ouders/verzorgers. Het kindcentrum. Een goede start voor ieder kind matie voo Informatie voor ouders/verzorgers Het kindcentrum Een goede start voor ieder kind Het kindcentrum is een goede start voor uw kind. Wij bieden een veilige plek waar uw peuter leert samen te spelen

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven een beste basis voor de basisschool!

Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven een beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven een beste basis voor de basisschool! Deze peutergroep 1 is onderdeel van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari 2000

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie September 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4.

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN

PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN PEDAGOGISCH WERKPLAN PEUTERSPEELZAAL OT EN SIEN Juli 2018 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 3 3. Kennismaking, wennen en mentorschap...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Reformatorische peutergroep Speelpoort

Reformatorische peutergroep Speelpoort Nieuw in Middelburg Reformatorische peutergroep Speelpoort Op D.V. maandag 5 september 2016 opent Kinderopvang Walcheren de reformatorische peutergroep Speelpoort voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep

Nadere informatie

Peuteropvang De Noorderkroon

Peuteropvang De Noorderkroon Peuteropvang De Noorderkroon Informatieboekje September 2018 Peuteropvang De Noorderkroon. Beste ouders/verzorgers, Fijn dat we u mogen begroeten bij peuteropvang De Noorderkroon. De Noorderkroon is een

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Rozenpoortje Januari 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Rozenpoortje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel. Werkplan

Locatiewerkplan de Karbonkel. Peuterspeelzaal de Karbonkel. Werkplan Peuterspeelzaal de Karbonkel Werkplan Hier voor u ligt het locatiewerkplan voor Peuterspeelzaal de Karbonkel. In dit plan is beschreven hoe de locatie er uitziet, welk dagritme wordt gehanteerd en welke

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee

ma di wo do vr za zo Begin thema Logeerkoffer mee Augustus 0 WELKOM 7 0 7 Logeerkoffer mee 0 7 0 Deze maand beginnen we weer met het VVE programma Piramide. Piramide is een totaalprogramma waarbij alle ontwikkelingsgebieden van het kind gestimuleerd worden.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Tummetot PEUTERSPEELGROEP RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR

Tummetot PEUTERSPEELGROEP RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR PEUTERSPEELGROEP RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR Tummetot voorwaarde voor aanmelding. Onze Peuterspeelgroep is verbonden aan de Rudolf Steinerschool Alkmaar. Dit is een basisschool waar gewerkt wordt vanuit

Nadere informatie

samen leren leven de beste basis voor de basisschool! SPR - peutergroep Zilverlinde

samen leren leven de beste basis voor de basisschool! SPR - peutergroep Zilverlinde samen leren leven de beste basis voor de basisschool! SPR - peutergroep Zilverlinde Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! Alle peutergroepen 1 zijn

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Montessori Peuterspeelzaal Apollo

Pedagogisch werkplan. Montessori Peuterspeelzaal Apollo Pedagogisch werkplan Montessori Peuterspeelzaal Apollo Augustus 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Apollo... 2 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Alle informatie in 1 hand-out. Voor vragen kunt u altijd bij de pedagogisch medewerkers terecht. Inhoudsopgave: - Wie zijn wij. - Leeftijden

Nadere informatie

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers,

1 Welkom / Voorwoord. Beste ouders / verzorgers, Inhoudsopgave 1 Welkom / Voorwoord Blz. 2 2 Openingstijden 3 3 Groepen en leidsters 3 4 Ruimte en spel 3 5 Dagindeling 4 6 Activiteiten 4 7 Kwaliteit en veiligheid 4 8 Pedagogisch beleid 5 9 Brengen en

Nadere informatie

activiteiten kalender

activiteiten kalender activiteiten kalender klas Matty/Maryse 10-11 * ouders willen jullie inschrijven voor 6 TAKEN: je naam + naam van jouw kind * DIGITALE FOTO S maken van alle kinderen. Deze buiten de klas ophangen en LET

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Vrije Antroposofische Peutergroep. De Goudenpoort. Halve dagopvang voor peuters in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar.

Pedagogisch werkplan. Vrije Antroposofische Peutergroep. De Goudenpoort. Halve dagopvang voor peuters in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar. Pedagogisch werkplan Vrije Antroposofische Peutergroep De Goudenpoort Halve dagopvang voor peuters in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar. Pedagogisch werkplan van de Goudenpoort Versie 2013 Blad 1 Pedagogisch

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd

Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Informatieboekje voorschool BS De Wingerd Schooljaar 2009 2010 BS De Wingerd Algemeen: In dit boekje vindt u alle informatie die speciaal bestemd is voor de ouders/verzorgers van de kinderen die onze voorschool

Nadere informatie

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas! Basisschool De Notelaar Schoolstraat 40 9950 Waarschoot Tel: 09/377.27.96 www.notelaar-waarschoot.be Contactpersoon: Eef De Lathouwer - Lieselot

Nadere informatie

de beste basis voor de basisschool!

de beste basis voor de basisschool! Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal Samen leren leven de beste basis voor de basisschool! De Montessoripeutergroep 1 is een locatie van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). De SPR is in januari

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Elfenbankje. Hieronymusplantsoen 2 35KV Utrecht

Kinderdagverblijf t Elfenbankje. Hieronymusplantsoen 2 35KV Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf t Elfenbankje Hieronymusplantsoen 2 35KV Utrecht 030 7210310 elfenbankje@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

BSO Michaël. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur. Koppeling aan scholen BSO Michaël is er voor kinderen van De Vrije School Michaël.

BSO Michaël. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur. Koppeling aan scholen BSO Michaël is er voor kinderen van De Vrije School Michaël. BSO Michaël E. de Boer van Rijkaan 24 1403 GD Bussum (035) 693 83 08 Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur -18:30 uur Koppeling aan scholen BSO

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Rozenpoortje April 2016 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Rozenpoortje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Boefje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Boefje Juni 2016 Peuterspeelzaal t Boefje Guido Gezellelaan 3-5 2182 WB Hillegom T: 088 304 3081 E: boefje@splopvang.nl W: www.splopvang.nl 1 Inhoud 1. Informatie

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Rozenpoortje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Rozenpoortje Juni 2018 1 Inhoud 1. informatie over Peuterspeelzaal Rozenpoortje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Leerkrachten groep 1-2 De Kameleon 01-10-2017 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP ONZE SCHOOL... 2 2 WENBELEID... 2 3 DE EERSTE SCHOOLDAG... 2 4 BRENGEN EN HALEN VAN KINDEREN... 3 5 PARKEREN...

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel Juli 2018 1 Inhoud 1. Informatie over peuterspeelzaal Knuffel... 2 2. Groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel... 2 3. Kennismaking,wennen en mentorschap...

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016 Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Informatiegids augustus 2016

Informatiegids augustus 2016 Informatiegids augustus 2016 Voor u ligt het informatieboekje van peuteropvang Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuteropvang gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een laagdrempelig

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Heerlijk kliederen met zand en water, een hut bouwen met takken die je zelf hebt verzameld, met je regenlaarsjes stampen in de plassen, met elkaar genieten van een lekkere

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie