Nieuwsbrief. ABV Noorderhaghe. 1. Het bestuur. Interessante informatie: Nieuwjaar receptie. Inbraakpreventie. Parkeren. Techem.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. ABV Noorderhaghe. 1. Het bestuur. Interessante informatie: Nieuwjaar receptie. Inbraakpreventie. Parkeren. Techem."

Transcriptie

1 Datum nieuwsbrief december 2014 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur Interessante informatie: Nieuwjaar receptie. Inbraakpreventie. Parkeren. Techem. ORAC ondergrondse afvalcontainers In dit nummer: Het bestuur 1 Nieuwjaars receptie 2 Milieuploeg 3 Bingo 4 Thema-avond inbraakpreventie 5 Huiskamerproject 6 Parkeren rond de flat 7 Activiteiten 8 Galerijen en balkons 9 Schilderwerk 10 Radiatorkranen 11 Techem 12 ORAC s ondergrondse 13 Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van We hebben dit jaar veel voor elkaar gekregen. Een paasbrunch waar niemand iets te kort kwam. Een BBQ op het terras wat weer gezellig was. De bingo avonden. De crea-avonden, klaverjasavonden en de kalligrafieavonden. De thema-avonden. We hebben subsidie gekregen om activiteiten te organiseren en de crea ruimte op te knappen. Dit is dan ook gebeurd in de vakantie. Iedereen die daarbij geholpen heeft nog bedankt. Ook hebben we het voor elkaar gekregen om de bewoners die slecht ter been zijn de mogelijkheid te bieden om ook aanwezig te kunnen zijn bij de activiteiten op de 13e door een traplift te plaatsen dankzij subsidie van de gemeente den haag. En is er een verhoogde wc gekomen in de barruimte. Zo als u ziet heeft het bestuur niet stil gezeten. Ook zijn bij de activiteiten de bewoners van andere flats hier in de buurt uitgenodigd. Hier zijn nog geen reacties op gekomen. Wel gaan we er voor zorgen dat als er bewoners van andere flats mee willen doen zij beneden in de hal op een bel kunnen drukken zodat zij binnen gelaten kunnen worden. Het bestuur van de ABV wenst u allen prettige kerstdagen en een gezond en geweldig 2015 toe. Daarnaast hopen we dat we volgend jaar alle bewoners mogen verwelkomen op onze activiteiten. Bijlage: Aanmeldingsformulier deurspion / kierstandhouder Bijlage: Aanmeldingsformulier beugels, extra slot en dieven klauwen

2 Pagina 2 2. Nieuwjaarsreceptie Het einde van het jaar nadert, de kerstkaarten worden al weer volop gemaakt en dus is het ook tijd om te gaan denken aan het volgend jaar. De nieuwjaarsreceptie. Zaterdag 10 januari 2015 Tijd : tot uur In de barruimte het Leyendakje op de 13e etage. U bent hierbij van harte uitgenodigd om onder het genot van een drankje en een hapje een toost uit te brengen op het nieuwe jaar. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Samen met u heffen wij graag het glas op een voorspoedig nieuw jaar. Voor deze nieuwjaarsreceptie hopen wij u te mogen begroeten op: 3. Milieuploeg Ook dit jaar hebben we weer met een team van bewoners de omgeving schoon gehouden. Ook volgend jaar gaan we weer zorgen dat de omgeving schoon gehouden wordt. Hierbij hebben we ook de hulp van alle bewoners nodig. Daarom het verzoek hieraan mee te helpen door geen folders meer op het bankje in de hal te leggen, maar deze thuis bij u op te ruimen. Ook het verzoek uw sigarettenpeukjes niet over het balkon te gooien of naast uw auto. Als alle bewoners meewerken aan een schone omgeving is het prettig wonen en kan u uw gasten een mooi en schone aanblik geven van uw woonomgeving. Ook wil ik toch even vermelden dat onze omgeving rond de flat niet alleen schoongehouden wordt door onze eigen bewoners, maar dat we ook nog geholpen worden door kinderen van een andere flat en daar zijn we zeer dankbaar voor. Hopelijk kan de prikploeg nog jarenlang bestaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom! U kunt u aanmelden bij Inge van der Werf (nr. 246) Er wordt iedere 3 maanden een nieuw rooster op gesteld. Er wordt geprikt op de 1e zaterdag in de maand en op iedere donderdagochtend. Het kost u slechts 1 á 2 uurtjes in de maand en het zorgt er voor dat onze gezamenlijke omgeving netjes blijft. Graag aangeven of u op de donderdag of zaterdag wil helpen.

3 Pagina 3 4. Bingo De kerstbingo was de laatste van dit jaar het was weer een gezellige avond. De stemming zat er goed in. Iedereen had het naar z n zin en er is veel gelachen. Wat waren ze dit keer druk, we werden al gebeld door het KNMI, dat iedereen moest oppassen het leek alsof er een wervelstorm aan kwam. Er zijn weer vele prijzen gewonnen. In de pauze heeft Thea Bloem veel kroketten gebakken die gretig afgenomen werden. Na afloop zijn er nog een aantal bewoners gebleven. Het was een erg gezellige avond en niemand is met lege handen weggegaan. Op naar de volgende bingo. 5. Thema-avond Inbraakpreventie Denk niet dat gebeurt bij ons in Noorderhaghe niet.het kan ons allemaal overkomen dat er een inbraak plaatsvindt. Maar we kunnen met z n allen maatregelen treffen om dit te voorkomen door het voor een inbreker dusdanig moeilijk te maken dat hij/zij er vanaf ziet. Donderdagavond 27 november 2014 kwam de heer Guus Schouten van de politie uiteenzetten hoe we in ons flat inbraken kunnen voorkomen, en welke verbeterpunten wij aan kunnen brengen hij had namelijk van te voren ons flatgebouw goed bekeken en kon aan de hand van dia s e.e.a. duidelijk onderbouwen. Het schijnt voor een inbreker een eenvoudig klusje te zijn om aan de balkon-/ voorzijde omhoog te klimmen o.a. via een elektriciteitskastje of de plantenrekken, wellicht staan er bovenramen open waardoor men met enige handigheid binnenkomt het duurt gemiddeld 3 minuten om binnen te komen en met spullen te verdwijnen! Via de achterzijde kan men door de brandtrap gemakkelijk komen tot op de 13e etage. Enkele nuttige tips zijn: -Laat nooit waardevolle spullen in het zicht staan. -Zorg voor inbraak werende deuren, neem een pinslot of liefst 2 de meest effectieve plek is op kniehoogte!! Maak eventueel gebruik van spionnetjes in de deur wanneer de ruiten rondom afgeplakt zijn of kijk eerst door een ander raam aan de deurzijde. Gebruik uw nachtslot, een zogenaamde deurkierhaak, dievenklauwen, en deugdelijk slot waarbij bijvoorbeeld de cilinder niet kan worden verwijderd. -Spreek met elkaar af de deuren van de inen uitgangen en berging achter ons goed te sluiten. -Laat bij afwezigheid middels zo n drie tijdschakelklokken licht branden in uw huis. -Neem met buren maatregelen bij langdurige afwezigheid, zodat o.a. uw brievenbus niet bijzonder vol zit met post. Gordijnen kunnen door buren of anderen worden gesloten en geopend. -De meest uitzetijzers van de bovenraampjes voldoen niet meer aan de eisen PKVW plaats ijzeren roeden voor die ramen en gebruik uitzetijzers met sleuteltjes zodat inklimmen niet mogelijk is.

4 Pagina 4 5. vervolg Inbraakpreventie Het is mogelijk om spionnetjes in de deur te laten plaatsen en een kierstandhouder. Dit kost u niets. Vul het Aanmeldingsformulier deurspion / kierstandhouder in dat als bijlage is toegevoegd en stuur het op zonder postzegel naar het antwoordnummer dat onder aan het formulier staat. Aan de balkonzijde kunt u een extra slot met sleutel aanvragen en voor de boven -ramen kunt u beugels en dievenklauwen aanvragen zodat, niemand daar door heen komt. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar er wordt nog onderhandeld met de gemeente om hier een subsidie voor vrij te maken. U kunt opgeven of u hier aan deel wilt nemen door het invullen van de bijlage extra slot/beugel/dievenklauwen. Er zal dan gekeken worden wat alles gaat kosten en wat we aan subsidie kunnen krijgen. Hierna krijgt u een overzicht wat het u zal gaan kosten. U kunt dan alsnog beslissen of wel of niet mee wilt doen. Al deze artikelen voldoen aan de eisen PKVW. Hiermee kunt u korting krijgen op uw inbraakverzekering. 6. Huiskamerproject (koffie ochtend) Op donderdag 25 september, 23 oktober en 20 november was het in de bar gezellig. Echter het aantal bewoners wat hierbij aanwezig waren heeft ons doen besluiten dit project te moeten stoppen. Wilt u boeken lenen Dan kunt u op de activiteiten avonden langs komen een bakje koffie of iets te drinken halen en een boek uitzoeken. Zo kunt u ook gelijk kijken of de activiteit iets voor u is om ook eens mee te doen.

5 Pagina 5 7. Parkeren rond flat We willen de bewoners er op wijzen dat er op de parkeerplaats niet voor niets plekken als NP gemarkeerd zijn. Achter op het parkeerterrein is het niet toegestaan te parkeren op de NP plekken. Deze ruimte is nodig voor ambulance en brandweer om te kunnen draaien als deze hier moeten zijn. U wil toch ook niet als u plotseling een hartaanval heeft en u met spoed naar het ziekenhuis moet de ambulance eerst meerdere keren moet steken om terug te kunnen gaan naar het ziekenhuis. Dat zou wel eens de fatale minuten kunnen zijn van uw hartaanval waardoor u te laat in het ziekenhuis komt. Let op: laat de ambulance voor gaan hij komt niet voor niets. U kunt uw auto gratis buiten parkeren. Is het parkeerterrein vol dan kunt u op straat parkeren. Dit kost u niets met de parkeerkaart van de gemeente, u moet wel de parkeeractie aanmelden. Dit kan per telefoon of via internet. Let op u kunt niet met onze kaart parkeren aan de overzijde van de Volendamlaan, alleen aan onze zijde. U kunt een parkeeractie al aanmelden vóór de begintijd van het betaald parkeren. De verrekening van parkeerminuten start dan op de begintijd. Let op: de verrekening van parkeerminuten stopt dezelfde dag op de eindtijd van het betaald parkeren. Aanmelden per telefoon Heeft u geen internet, bel voor het aanmelden dan , dit nummer is gratis. Let op: Sommige telefoonproviders brengen kosten in rekening voor het gebruik van uw mobiele telefoon. Volg het gesproken menu. Toets het kaartnummer, gevolgd door een #, en de pincode, gevolgd door een #, van uw parkeerpas in en wacht op bevestiging van de aanmelding. Bevestig de VVE-vergunning met de daarvoor bestemde houder aan de bijrijder zijde van de voorruit van uw auto. Het kaartnummer en de barcode moeten duidelijk leesbaar zijn voor parkeercontroleurs. Wanneer u belt, hoort u uw besteedbare parkeertegoed, waarna de geparkeerde parkeerminuten automatisch worden verrekend met het resterende parkeertegoed op de VVE-vergunning. Alles is ook mogelijk via internet. Tijdens vakantie kunt u uw aanmelden voor een periode (dagen) via internet. Zie de uitgebreide handleiding op de site Noorderhaghe.nl, algemene informatie, parkeren.

6 Pagina 6 8. Activiteiten Deze activiteiten vinden plaats in de barruimte en/of in de recreatieruimte het Leyendakje op de 13e etage (wij hebben een traplift naar de 13e etage). Ook de bewoners van de andere flats in de buurt zijn uitgenodigd hier aan deel te nemen. Meldt u aan als u wilt meedoen. (Activiteiten starten uur of zie vermelding). Dinsdag woensdag donderdag Crea-avond Klaverjasavond Kalligrafeeravond 13 en 27 januari 7 en 21 januari 8 en 29 januari 10 en 24 februari 4 en 18 februari 19 februari 10 en 24 maart 4 en 18 maart 12 maart 7 en 21 april 1, 15 en 29 april 2 april 5 en 19 mei 13 en 27 mei Voor de gezellige klaverjasavonden, zoeken we nog nieuwe leden. Deze zijn van harte welkom. Contactpersonen. Klaverjas, Thea Bloem, klaverjassen@noorderhaghe.nl Crea, Joke Streef, crea@noorderhaghe.nl Kalligraferen, Janny Huisman, kalligraferen@noorderhaghe.nl Milieuploeg, Inge van der Werf, milieuploeg@noorderhaghe.nl Bestuur ABV, abv@noorderhaghe.nl Heeft u geen mogelijkheid te en, stop dan een briefje in de brievenbus van de ABV (in de hal).

7 Pagina 7 9. Galerijen en balkons Sinds enige tijd gonst het in de flat van de geruchten dat er iets aan de hand zou zijn met de galerijen en balkons. Dit naar aanleiding van de flats die aan de Leyweg gelegen zijn en problemen kennen met de constructie van de galerijen en balkons. Deze galerijen en balkons zijn van het zogenaamde uitkragende type. Dat betekent dat de galerijen en balkons niet ondersteund worden door galerij- of balkondragers ofwel consoles genaamd. Omdat de betonnen vloerplaten in het werk gestort zijn, kan de stalen bewapening in de constructie door ouderdom van het beton gaan roesten en verliest zodoende zijn sterkte. Er is dan een reële kans dat de betonplaat van het balkon of de galerij dichtbij de gevel afbreekt met alle gevolgen van dien. In Noorderhaghe zijn alle vloeren ondersteund door consoles. Dat zijn de donkerrood geverfde uitsteeksels die onder de galerijplaten en balkonplaten liggen. Alle galerij- en balkonplaten van de Haghe flats zijn in de fabriek gemaakt en tijdens de bouw geplaatst. De gemeente Den Haag heeft alle flatgebouwen, die een constructie hebben met uitkragende balkons of galerijen, aangeschreven en gesommeerd om een test te laten uitvoeren en te rapporteren aan de gemeente. Voor de flats aan de Leyweg heeft dit vervelende gevolgen. De galerijen en balkons moeten van een constructie voorzien worden die het gevaar van afbreken tot nul reduceert. Uiteraard kost dit zeer veel geld. Voor de vier Haghe flats zijn er dus geen probleem met de galerijen en balkonvloeren. Deze informatie hebben we mogen ontvangen van flat Westerhaghe en hebben we aangepast. Onze dank hier voor.

8 Pagina Schilderwerk Van Lochem heeft aangegeven de werkzaamheden dit jaar niet meer te kunnen afronden i.v.m. het slechte weer. Er wordt een deeloplevering gehouden. De adviescommissie heeft samen met de NAVB besloten om de boeidelen op de 13e etage niet te laten repareren maar te laten vervangen voor Trespa boeidelen. Dit heeft als voordeel dat het hout niet verder weg rot en andere delen later niet vervangen moeten worden en weer geschilderd. Door gelijk alles te vervangen voor trespa boeidelen is er de komende jaren geen onderhoud meer nodig. Het vervangen van de Trespa boeidelen zou begin 2015 kunnen worden uitgevoerd. 11. Radiatorkranen De cv-kranen worden later in 2015 vervangen en wel zodra de lange termijn weersverwachting het mogelijk maakt de cv-installatie gedurende een week geheel uit te zetten. Uiteraard ontvangt u daarover vroegtijdig bericht. 12. Techem Als adviescommissie willen wij in de volgende ALV het volgende voorstel doen nu nog niet alle radiatorkranen zijn vervangen. De vergadering dient hierover een besluit te nemen U als eigenaar moet hierover nadenken, zodat u een besluit kan nemen tijdens de ALV. Technisch zijn alle 3 de mogelijkheden uitvoerbaar. 1. Start met de metingen via de warmtemeters van 1/1 tot en met 31/12 en afrekening via de verzamelde meterstanden. 2. De standen per 30 juni 2015 aan de bewoners rondsturen, zodat men weet wat hun persoonlijke verbruik is en af gaan rekenen per 1 juli 2015 zodat men zich ook bewust is wat men in het 1 e halfjaar verbruikt heeft en n.a.v. deze standen hun verbruik kan aanpassen. 3. De afrekeningen wel te laten maken, maar voor het jaar 2015 nog niet af te rekenen volgens deze meting. Op deze wijze worden de bewoners zich wel bewust van hun stookgedrag en kunnen zij hun stookgedrag nog aanpassen voordat er definitief afgerekend gaat worden op de nieuwe wijze. Die zou dan per in gaan. Tijdens de ALV zal hier dus een besluit over vallen, laat uw stem niet verloren gaan. De ALV van de VvE staat gepland op 26 maart, hier krijgt u nog verder bericht over.

9 Pagina ORAC s Ondergrondse afvalcontainers In een deel van Leyenburg (wijk 84A) in Escamp komen ondergrondse restafvalcontainers. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 oktober 2014 het ontwerp plaatsingsplan vastgesteld, RIS Er is een informatieavond geweest. Tijdens de informatieavond werd het plan aan alle bewoners gepresenteerd. De vier hoge flats (Noorderhaghe, Oosterhage, Zuiderhage en Westerhaghe) zijn niet mee genomen in deze voorlichting omdat zij hun eigen systeem van vuilafvoer hebben. Bewoners kunnen wel hun vuilniszakken in deze ondergrondse restafvalcontainers gooien. Locatie waar de ORAC geplaatst wordt > Datum van plaatsing is nog niet bekent. Bezoek onze website:

10

11

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur. Interessante informatie: Bingo. Bloembakken. Barbecue. Druppels. Tegels trappenhuis.

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur. Interessante informatie: Bingo. Bloembakken. Barbecue. Druppels. Tegels trappenhuis. Datum nieuwsbrief augustus 2015 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: Bingo. Bloembakken. Barbecue. Druppels. Tegels trappenhuis. Radiatorkranen. Bestuur VvE 1. Het bestuur Dit jaar is al weer voor

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013 Nieuwsbrief 02/2013 DATUM SEPTEMBER 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ. Traplift. Activiteiten. Barruimte is opgeknapt. Burenhulp. Bingo komt. In dit nummer: De BBQ 1 Traplift 2 Opknapbeurt

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Hoe werkt de VVE-vergunning?

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Hoe werkt de VVE-vergunning? Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Hoe werkt de VVE-vergunning? oktober 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wat is de VVE-vergunning? 3 Parkeeractie aanmelden 3 Aanmelden per telefoon 3 Aanmelden

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief mei 2016 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur 1 Viva la France 2 Milieuploeg 3 Barbecue 4 Bloembakken 5 Thema-avond/ middag 6 Koffieochtend 7 Parkeren rond flat

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noorderhaghe

Nieuwsbrief Noorderhaghe Nieuwsbrief Noorderhaghe Nieuwsbrief mei 2014 ABV Algemene Bewoners Vereniging 1. Het bestuur In dit nummer: ABV Het bestuur 1 Traplift 2 Bingo 3 Barbecue 4 Huiskamer- Project 5 Bibliotheek 6 Reclamefolder

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF MEI 2013

DATUM NIEUWSBRIEF MEI 2013 Nieuwsbrief 01/2013 DATUM MEI 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ 6 juli. Traplift. Barruimte wordt op geknapt. Burenhulp voor onze bewoners. Bingo komt terug. In dit nummer: De voorzitter

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Onderhoud We gaan beginnen!

Onderhoud We gaan beginnen! Onderhoud We gaan beginnen! Inhoud 1. We gaan beginnen... 3 2. Asbest verwijdering... 4 3. Start werkzaamheden... 5 4. Schotelantenne verwijderen... 7 5. Overlast... 8 6. Belangrijke telefoonummers...

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en A. Schweitzerslaan in Haarlem Informatie voor bewoners Aan dit boekje kunnen

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Handleiding Bricken op straat. versie 1.1 april 2012. Voordelig bricken, makkelijk parkeren

Handleiding Bricken op straat. versie 1.1 april 2012. Voordelig bricken, makkelijk parkeren Handleiding Bricken op straat. versie 1.1 april 2012 Voordelig bricken, makkelijk parkeren Inhoudsopgave De transponderkaart 3 starten met bricken 3 Stoppen met bricken 4 SMS Reminder Service 4 De mogelijkheden

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 15 mei 2017 Beste ouders, De komende weken komt de Rank steeds meer in het teken te staan van de middeleeuwen. Elke groep werkt op zijn eigen manier aan het thema.

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 5 23 december 2016 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie ICT nieuws Nieuws vanuit de OR Mijnschoolinfo Bibliotheek

Nadere informatie

Zo laat u de woning achter bij vertrek. thuis in Deventer

Zo laat u de woning achter bij vertrek. thuis in Deventer Zo laat u de woning achter bij vertrek thuis in Deventer Inhoud Opleveren van de woning p. 3 Overname p. 6 Eindafrekening p. 7 Zelf regelen bij verhuizing p. 8 Heeft u ons nodig? p. 9 Opleveren van de

Nadere informatie

Inbraakpreventie 28 november 2013

Inbraakpreventie 28 november 2013 Inbraakpreventie 28 november 2013 Politie Leiden e.o. POLITIE DEN HAAG Team LEIDEN-NOORD Teamgebied de gemeenten; Oegstgeest Leiden Noord Leiderdorp Wijkagenten van Leiderdorp Joop van de Pol Mart Roest

Nadere informatie

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS Control. Eén sleutel voor uw gehele huis. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS Control Eén sleutel voor uw gehele huis ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Alle deuren open met één sleutel Bent u uw enorme sleutelbos ook zo beu? LIPS Control maakt korte metten

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

Verhuizen. waar moet u op letten?

Verhuizen. waar moet u op letten? Verhuizen waar moet u op letten? Uw spullen uitzoeken, inpakken, de huurovereenkomst opzeggen of ondertekenen, adreswijzigingen versturen. Bij een verhuizing komt heel wat kijken! Waar u allemaal rekening

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

l Ga naar de buren op een rustig moment en l Leg rustig uit waar u last van heeft en vertel erbij l Geef uw buren de kans om te reageren.

l Ga naar de buren op een rustig moment en l Leg rustig uit waar u last van heeft en vertel erbij l Geef uw buren de kans om te reageren. Last van uw buren Geef zelf het goede voorbeeld Blijf zelf altijd rekening houden met anderen,ook met buren die overlast geven. Draai geen harde muziek, praat niet te hard in de tuin of op het balkon en

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Verhuizen. Een verhuizing regel je eenvoudig thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Verhuizen Een verhuizing regel je eenvoudig thuis Thuis is een huis van Servatius Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Als u na het lezen nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u terecht op

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Handleiding voor Voic behorend bij InternetPlusBellen

Handleiding voor Voic behorend bij InternetPlusBellen Handleiding voor VoiceMail behorend bij InternetPlusBellen 1. VoiceMail inschakelen in drie stappen... 2 Stap 1: Schakel VoiceMail in... 2 Stap 2: Beveilig VoiceMail direct tegen misbruik... 2 Stap 3.

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN Rigtershof Van 11 t/m 15 juli 2016 BOEKEN Beste bewoners, Ook dit jaar wordt er weer een gezellige themaweek georganiseerd. Omdat het dit jaar het jaar van het boek is,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Mooie zomer. Muizen. Taxatie voor opstal verzekering

Mooie zomer. Muizen. Taxatie voor opstal verzekering Mooie zomer Bij deze een wat uitgebreidere editie van de nieuwsbrief als normaal omdat er best veel te melden is en we gaan richting de vakantie periode. En mocht er dan iets te melden zijn doen we dat

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Beste tennisvrienden, sponsors en adverteerders, Het tennisseizoen van 2105 zit er weer op. Het bestuur wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en

Nadere informatie

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium.

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium. Voor de raadsvergadering van 29 maart 2011 M.b.t. agendapunt gelegenheid tot het stellen van vragen. Betreffende: Verzoek om aansluiting bij Burgernet. Voorzitter, Enkele jaren geleden heeft BGL een verzoek

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar de basisschool, We beseffen dat er dan veel op u en uw kind afkomt. We willen proberen door middel van dit informatieboekje een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media

Nieuwsbrief 3. Algemene informatie. Belangrijke data: Studiedag. Informatieavond social media Nieuwsbrief 3 20 september 2018 Belangrijke data: 20 september MR-vergadering (openbaar) 21 september Teambuildingsdag groepen 8 24 t/m 28 september Start Gezonde Week. 4 oktober Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Voorjaarsschoonmaak Binnen of buiten Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Is het binnen of buiten? Welke ruimtes? Beschrijf de klussen die

Nadere informatie

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg Wijkvergadering 8 oktober 2015 Wijkvergadering 8 oktober 2015 Agenda * Bij Ons Niet Stelen (BONS) * Pauze * Mooi Poelenburg BONS Bij Ons Niet Stelen! Waar gaat dit over? 1. Wat is BONS? 2. Wat wil BONS?

Nadere informatie

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er

De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april Inmiddels zijn er NIEUWSBRIEF Editie 4 oktober 2015 BESTE WIJKBEWONERS, De laatste Nieuwsbrief dateert al weer van april 2015. Inmiddels zijn er nieuwe zaken waarover we u willen informeren. Maar eerst nog een korte terugblik.

Nadere informatie

Het nieuwe Westerwatering

Het nieuwe Westerwatering Verzorgd wonen Het nieuwe Westerwatering voor gezelligheid en ondersteuning Evean. Midden in het leven. EVNZW20170056 Folder Verzorgd Wonen Westerwatering.indd 1 03-02-17 08:26 Het nieuwe Evean Westerwatering,

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

AH MOBIEL prepaid. Handleiding

AH MOBIEL prepaid. Handleiding AH MOBIEL prepaid Handleiding Welkom Welkom bij AH Mobiel Prepaid. Een betrouwbaar prepaid product waarmee je meteen kunt bellen, sms en en internetten en altijd het meeste gratis beltegoed krijgt. In

Nadere informatie

Factsheet ZONE. Straten in de gele zone:

Factsheet ZONE. Straten in de gele zone: Factsheet ZONE 1 Straten in de gele zone: Eisenhowerlaan 47 t/m 61 Catsheuvel De maatregelen voor de gele zone zijn van kracht vanaf zaterdagochtend 22 maart 00.00 uur. Vanaf dinsdagavond zijn de maatregelen

Nadere informatie

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst

Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Wanneer u gaat verhuizen Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt Wanneer u gaat verhuizen Bij een verhuizing komt heel wat kijken: uw huurovereenkomst opzeggen, uw nieuwe en misschien ook

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

12-12-2014 Extra Editie 7a

12-12-2014 Extra Editie 7a 12-12-2014 Extra Editie 7a Inhoud: Kerst 2014 Continurooster Kerstmis 2014 Beste ouders / verzorgers, Ook dit jaar organiseert de ouderraad in samenwerking met het team een kerstviering voor alle kinderen

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Sus.v. Ettenstraat 4 2203 GP Noordwijk : 071-3612370 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Noordwijk, september 2006 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie Folder 68. Beveiliging Productinformatie Beveiliging Uw woning beveiligen tegen inbraak zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Volgens de cijfers van de politie wordt er jaarlijks bij op de 0 woningen

Nadere informatie

WANNEER U GAAT VERHUIZEN

WANNEER U GAAT VERHUIZEN WANNEER U GAAT VERHUIZEN Het opzeggen van de huurovereenkomst Woon zoals u wilt WANNEER U GAAT VERHUIZEN DE HUUR OPZEGGEN Bent u van plan te verhuizen, vergeet dan niet de huur van uw woning op te zeggen.

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan

Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening Makkelijk, efficiënt en snel Als ondernemer maakt u gebruik van verpakt storten

Nadere informatie

kluswijzer beveiliging

kluswijzer beveiliging kluswijzer 4 beveiliging Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan, wat voor

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Huur opzeggen Vooropname niet

Huur opzeggen Vooropname niet Gaat u verhuizen? Geef dit dan tijdig door. U kunt uw huurovereenkomst op elke werkdag beëindigen. Wel moet u rekening houden met een opzegtermijn van één maand. Wanneer u bijvoorbeeld de huur op 18 mei

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

Totaal aantal woninginbraken

Totaal aantal woninginbraken Veiligheid in Uden, hoe is het gesteld met de inbraakpreventie van onze gemeente? De angst voor een woninginbraak is groot, maar liefst 1 op de 10 acht mensen een inbraak bij hem of haar thuis zeer waarschijnlijk.

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

dat wonen veiliger maakt

dat wonen veiliger maakt PKVW Het keurmerk dat wonen veiliger maakt Een veilige woonomgeving verhoogt de sociale kwaliteit en gaat de verloedering van wijken tegen. Gemeenten en corporaties zijn bovendien minder tijd kwijt aan

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Escamp flat. Informatiebijeenkomst n.a.v. onderzoek galerijen en balkons

Escamp flat. Informatiebijeenkomst n.a.v. onderzoek galerijen en balkons Escamp flat Informatiebijeenkomst n.a.v. onderzoek galerijen en balkons Welkom Welkom op deze informele bijeenkomst. We hopen dat het aan uw behoeftes zal voldoen. De (niet zo) kleine lettertjes voor vandaag:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2012

NIEUWSBRIEF JUNI 2012 NIEUWSBRIEF JUNI 2012 Subsidie kruispuntdrempels Het bestuur van uw BPV was zeer verheugd met het bericht in de Gooi- en Eemlander (10 mei 2012) dat enkele verkeersprojecten in de provincie Noord-Holland

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 16 12-05-2017 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Opening school Topprestatie groep 8 Schoolfoto s Musical Actie Lars Aanwezigheid

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK

CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK CHECKLIST BEVEILIGING WONING TEGEN INBRAAK DEZE CHECKLIST KAN JE HELPEN OM DE BEVEILIGING VAN JE WONING TE ONDERZOEKEN EN WAAR NODIG TE VERBETEREN VOOR GRATIS ADVIES KAN JE STEEDS TERECHT BIJ ONZE DIENST

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Hoe veilig is uw woning?

Hoe veilig is uw woning? Allianz Nederland Schadeverzekering Hoe veilig is uw woning? Inbraakpreventie Inbraakpreventie Inbraak in woningen komt helaas steeds vaker voor. In Nederland wordt naar verhouding zelfs vaker ingebroken

Nadere informatie

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat

Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat Informatieboekje Groot Onderhoud Beethovenflat 1 We gaan aan de slag! Het groot onderhoud in de Van Beethovenflat start binnenkort. Velen van u hebben we gezien op de bewonersavonden. Daarnaast hebben

Nadere informatie

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen

Zeg tijdig de huur op. Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen Zeg tijdig de huur op Alles over verhuizen ALLES OVER verhuizen 4 U heeft de huur opgezegd van uw woning of u bent van plan binnenkort te verhuizen. Hier komt

Nadere informatie

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard

Persbericht Kindcentrum De Wijngaard Persbericht 13 2018-2019 Kindcentrum De Wijngaard Elke dag kan Pasen zijn! We gaan richting Pasen en zitten midden in de 40-dagen tijd. We denken na over een nieuw begin, maar laat het eigenlijk iedere

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug

t Bruggetje Nieuwsbrief 1 januar/februari 2017 Buurthuis De Brug Nieuwsbrief t Bruggetje digitaal ontvangen? Dit kan vanaf heden ook! Stuurt u ons dan een e-mail met uw naam en ook uw adres, u ontvangt t Bruggetje dan niet meer in uw brievenbus, maar om de maand als

Nadere informatie

Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening. Meld uw storting vooraf aan

Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag op uw rekening. Meld uw storting vooraf aan Nieuw: uw contante geld dezelfde werkdag Meld uw storting vooraf aan Uw contante geld dezelfde werkdag Makkelijk, efficiënt en snel Stap 1. Aanmelden Als ondernemer maakt u gebruik van Verpakt Storten

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS NUMMER 7. Vuurwerkvrije zones.

NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS NUMMER 7. Vuurwerkvrije zones. NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS Vuurwerkvrije zones. NUMMER 7 December 2017 VEILIGHEID Uw buurtpreventieteam Naast het regelmatig lopen door de wijk probeert het team er alles aan te doen om een wezenlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie