De HEERE doet gerechtigheid en gerichten al dengenen, die onderdrukt worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De HEERE doet gerechtigheid en gerichten al dengenen, die onderdrukt worden."

Transcriptie

1 2 Mei Psa. 103 Lof voor een barmhartige God. Een psalm van David. Loof den HEERE, mijn ziel, en al wat binnen in mij is, Zijn heiligen Naam. Loof den HEERE, mijn ziel, en vergeet geen van Zijn weldaden; Die al uw ongerechtigheid vergeeft, Die al uw krankheden geneest; Die uw leven verlost van het verderf, Die u kroont met goedertierenheid en barmhartigheden; Die uw mond verzadigt met het goede, uw jeugd vernieuwt als eens arends. De HEERE doet gerechtigheid en gerichten al dengenen, die onderdrukt worden. Hij heeft Mozes Zijn wegen bekend gemaakt, den kinderen Israëls Zijn daden. Barmhartig en genadig is de HEERE, lankmoedig en groot van goedertierenheid. Hij zal niet altoos twisten, noch eeuwiglijk den toorn behouden. Hij doet ons niet naar onze zonden, en vergeldt ons niet naar onze ongerechtigheden. Want zo hoog de hemel is boven de aarde, is Zijn goedertierenheid geweldig over degenen, die Hem vrezen. Zo ver het oosten is van het westen, zo ver doet Hij onze overtredingen van ons. Gelijk zich een vader ontfermt over de kinderen, ontfermt Zich de HEERE over degenen, die Hem vrezen. Want Hij weet, wat maaksel wij zijn, gedachtig zijnde, dat wij stof zijn. De dagen des mensen zijn als het gras, gelijk een bloem des velds, alzo bloeit hij. Als de wind daarover gegaan is, zo is zij niet meer en haar plaats kent haar niet meer. Maar de goedertierenheid des HEEREN is van eeuwigheid en tot eeuwigheid over degenen, die Hem vrezen, en Zijn gerechtigheid aan kindskinderen; Aan degenen, die Zijn verbond houden, en die aan Zijn bevelen denken, om die te doen. De HEERE heeft Zijn troon in de hemelen bevestigd, en Zijn Koninkrijk heerst over alles. Looft den HEERE, Zijn engelen! Gij krachtige helden, die Zijn woord doet, gehoorzamende de stem Zijns woords. Looft den HEERE, al Zijn heirscharen! Gij Zijn dienaars, die Zijn welbehagen doet!

2 Looft den HEERE, al Zijn werken! aan alle plaatsen Zijner heerschappij. Psa. 104 Lof voor de wonderen van Gods schepping. O HEERE, mijn God! Gij zijt zeer groot, Gij zijt bekleed met majesteit en heerlijkheid. Hij bedekt Zich met het licht, als met een kleed; Hij rekt den hemel uit als een gordijn. Die Zijn opperzalen zoldert in de wateren, Die van de wolken Zijn wagen maakt, Die op de vleugelen des winds wandelt. Hij maakt Zijn engelen geesten, Zijn dienaars tot een vlammend vuur. Hij heeft de aarde gegrond op haar grondvesten; zij zal nimmermeer noch eeuwiglijk wankelen. Gij hadt ze met den afgrond als een kleed overdekt; de wateren stonden boven de bergen. Van Uw schelden vloden zij, zij haastten zich weg voor de stem Uws donders. De bergen rezen op, de dalen daalden, ter plaatse, die Gij voor hen gegrond hadt. Gij hebt een paal gesteld, dien zij niet overgaan zullen; zij zullen de aarde niet weder bedekken. Die de fonteinen uitzendt door de dalen, dat zij tussen de gebergten henen wandelen. Zij drenken al het gedierte des velds; de woudezels breken er hun dorst mede. Bij dezelve woont het gevogelte des hemels, een stem gevende van tussen de takken. Hij drenkt de bergen uit Zijn opperzalen; de aarde wordt verzadigd van de vrucht Uwer werken. Hij doet het gras uitspruiten voor de beesten, en het kruid tot dienst des mensen, doende het brood uit de aarde voortkomen. En den wijn, die het hart des mensen verheugt, doende het aangezicht blinken van olie; en het brood, dat het hart des mensen sterkt. De bomen des HEEREN worden verzadigd, de cederbomen van Libanon, die Hij geplant heeft; Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennebomen. De hoge bergen zijn voor de steenbokken; de steenrotsen zijn een vertrek voor de konijnen. Hij heeft de maan gemaakt tot de gezette tijden, de zon weet haar ondergang. Gij beschikt de duisternis, en het wordt nacht, in denwelken al het gedierte des wouds uittreedt: De jonge leeuwen, briesende om een roof, en om hun spijs van God te zoeken.

3 De zon opgaande, maken zij zich weg, en liggen neder in hun holen. De mens gaat dan uit tot zijn werk, en naar zijn arbeid tot den avond toe. Hoe groot zijn Uw werken, o HEERE! Gij hebt ze alle met wijsheid gemaakt; het aardrijk is vol van Uw goederen. Deze zee, die groot en wijd van ruimte is, daarin is het wriemelende gedierte, en dat zonder getal, kleine gedierten met grote. Daar wandelen de schepen, en de Leviathan, dien Gij geformeerd hebt, om daarin te spelen. Zij allen wachten op U, dat Gij hun hun spijze geeft te zijner tijd. Geeft Gij ze hun, zij vergaderen ze; doet Gij Uw hand open, zij worden met goed verzadigd. Verbergt Gij Uw aangezicht, zij worden verschrikt; neemt Gij hun adem weg, zij sterven, en zij keren weder tot hun stof. Zendt Gij Uw Geest uit, zo worden zij geschapen, en Gij vernieuwt het gelaat des aardrijks. De heerlijkheid des HEEREN zij tot in der eeuwigheid; de HEERE verblijde Zich in Zijn werken. Als Hij de aarde aanschouwt, zo beeft zij; als Hij de bergen aanroert, zo roken zij. Ik zal den HEERE zingen in mijn leven; ik zal mijn God psalmzingen, terwijl ik nog ben. Mijn overdenking van Hem zal zoet zijn; ik zal mij in den HEERE verblijden. De zondaars zullen van de aarde verdaan worden, en de goddelozen zullen niet meer zijn. Psa. 113 Lof voor een Heer van de Hemel die gevoelig is. Looft, gij knechten des HEEREN! Looft den Naam des HEEREN. De Naam des HEEREN zij geprezen, van nu aan tot in der eeuwigheid. Van den opgang der zon af tot haar nedergang, zij de Naam des HEEREN geloofd. De HEERE is hoog boven alle heidenen, boven de hemelen is Zijn heerlijkheid. Wie is gelijk de HEERE, onze God?

4 Die zeer hoog woont. Die zeer laag ziet, in den hemel en op de aarde; Die den geringe uit het stof opricht, en den nooddruftige uit den drek verhoogt; om te doen zitten bij de prinsen, bij de prinsen Zijns volks. Die de onvruchtbare doet wonen met een huisgezin, een blijde moeder van kinderen. Psa. 114 Hoe Gods wonderen de mens zouden moeten doen beven. Toen Israël uit Egypte toog, het huis Jakobs van een volk, dat een vreemde taal had; zo werd Juda tot Zijn heiligdom, Israël Zijn volkomene heerschappij. De zee zag het, en vlood; de Jordaan keerde achterwaarts. De bergen sprongen als rammen, de heuvelen als lammeren. Wat was u, gij zee! dat gij vloodt? Gij Jordaan! dat gij achterwaarts keerdet? Gij bergen, dat gij opsprongt als rammen? Gij heuvelen! als lammeren? Beef, gij aarde! voor het aangezicht des Heeren, voor het aangezicht van den God Jakobs; Die den rotssteen veranderde in een watervloed, den keisteen in een waterfontein. Psa. 117 Lof voor Gods liefde en trouwhartigheid. Looft den HEERE, alle heidenen; prijst Hem, alle natiën! Want Zijn goedertierenheid is geweldig over ons, en de waarheid des HEEREN is in der eeuwigheid!

5 CHRONOLOGIE EN COMMENTAAR The Daily Bible, Copyright 1984 Harvest House Publishers, Eugene, Oregon Met toestemming gebruikt. Nadruk en reproductie is in geen enkele vorm toegestaan. BIJBELTEKSTEN STATENVERTALING, Jongbloed-editie ( ). Public domain.

Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30

Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30 Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30 Thema: In vertrouwen op Gods barmhartigheid en vergeving het jaar biddend sluiten Voorganger: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

voor Zijn troon zijn, roepen elkaar het driemaal heilig toe: heilig, heilig, heilig is Jahwé van de hemelse legerscharen.

voor Zijn troon zijn, roepen elkaar het driemaal heilig toe: heilig, heilig, heilig is Jahwé van de hemelse legerscharen. - 1 - Psalm 103 Boven deze psalm staat: Looft de Heere om zijn genade maar schriftuitleggers vinden: Looft de Heere om zijn weldaden een betere vertaling. Het gaat in deze psalm immers om de weldaden van

Nadere informatie

- 1 - Psalm Die al uw ongerechtigheid vergeeft, Die al uw ziekten geneest. Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade

- 1 - Psalm Die al uw ongerechtigheid vergeeft, Die al uw ziekten geneest. Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade - 1 - Psalm 103 Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade maar sommige theologen vinden: Looft de Heere om zijn weldaden een betere vertaling. Het gaat in deze psalm immers om de weldaden van de Heer.

Nadere informatie

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem!

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! 4 Mei Psa. 122 Lof voor Jeruzalem en het huis van de Heer. Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! Jeruzalem

Nadere informatie

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016 Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2016 Donderdag : 31 december 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ad van Nieuwpoort Ouderling : Kees van Riessen Diaken : Anne Marie Schüttenhelm

Nadere informatie

Vergeleken met 'loven' komt 'prijzen' meer algemeen met betrekking tot geringere voortreffelijkheden voor: "elke koopman prijst zijn eigen waar".

Vergeleken met 'loven' komt 'prijzen' meer algemeen met betrekking tot geringere voortreffelijkheden voor: elke koopman prijst zijn eigen waar. Loven is met waardering de voortreffelijke handeling(en) of eigenschap(pen) van iemand, inzonderheid God, vermelden en hem daarmee in figuurlijke zin verheffen, verhogen, groter maken. Loven, prijzen en

Nadere informatie

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2015

Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2015 Avondgebed op de Oudejaarsavond van het jaar onzes Heren 2015 Donderdag : 31 december 2015 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ad van Nieuwpoort Ouderling : Heleen Nieman Diaken : Anne Marie Schüttenhelm

Nadere informatie

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang 29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang In de volgende groep van 36 psalmen vinden we een grenzeloos prijzen van de Heer van de schepping en de vele wonderen die Hij heeft verricht. Zij bevatten een diepe

Nadere informatie

SLEUTELS GEMEENTE GROEI CULTUUR VAN EER. Door een brood deel aan een lichaam

SLEUTELS GEMEENTE GROEI CULTUUR VAN EER. Door een brood deel aan een lichaam SLEUTELS GEMEENTE GROEI CULTUUR VAN EER Door een brood deel aan een lichaam OP WEG NAAR GODS BELOFTE ikorinte 10 Broeders en zusters, ik wil graag dat u weet dat onze voorouders allemaal door de wolk werden

Nadere informatie

Liturgie Welkom

Liturgie Welkom Liturgie 28-05-2017 Welkom Zingen: Ps. 108:1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust 1. Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Heere groot. Mijn lied begroet

Nadere informatie

Een psalm van David, voor den opperzangmeester, om te doen gedenken.

Een psalm van David, voor den opperzangmeester, om te doen gedenken. 23 April Psa. 70 Dringende behoefte aan Gods redding. Een psalm van David, voor den opperzangmeester, om te doen gedenken. Haast U, o God, om mij te verlossen, o HEERE, tot mijn hulp. Laat hen beschaamd

Nadere informatie

Een psalm, een lied van Asaf, voor den opperzangmeester, op de Neginôth.

Een psalm, een lied van Asaf, voor den opperzangmeester, op de Neginôth. 28 April Psa. 76 Gods toorn over kwaad moet enorm gevreesd worden. Een psalm, een lied van Asaf, voor den opperzangmeester, op de Neginôth. God is bekend in Juda; Zijn Naam is groot in Israël. En in Salem

Nadere informatie

Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf.

Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf. Wij loven U, o God; wij loven, dat Uw Naam nabij is; men vertelt Uw wonderen.

Nadere informatie

Maar ik vertrouw op Uw goedertierenheid; mijn hart zal zich verheugen in Uw heil; ik zal den HEERE zingen, omdat Hij aan mij welgedaan heeft.

Maar ik vertrouw op Uw goedertierenheid; mijn hart zal zich verheugen in Uw heil; ik zal den HEERE zingen, omdat Hij aan mij welgedaan heeft. 20 April Psa. 13 Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Een psalm van David, voor den opperzangmeester. Hoe lang, HEERE, zult Gij mij steeds vergeten? Hoe lang zult Gij Uw aangezicht voor mij

Nadere informatie

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107 30 September Psa. 107 Israëls herstel na de straf. Looft den HEERE, want Hij is goed; Dat zulks de bevrijden des HEEREN zeggen, die Hij van de hand der wederpartijders bevrijd heeft. En die Hij uit de

Nadere informatie

Het hart kent zijn eigen bittere droefheid; en een vreemde zal zich met deszelfs blijdschap niet vermengen.

Het hart kent zijn eigen bittere droefheid; en een vreemde zal zich met deszelfs blijdschap niet vermengen. 25 Mei Diverse Observaties Vreugde en verdriet Spr. 14:10 Het hart kent zijn eigen bittere droefheid; en een vreemde zal zich met deszelfs blijdschap niet vermengen. 14:13 Het hart zal ook in het lachen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Vandaag vieren we het Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J Plug. Lezen : 1 Korinthiers 1: 17-22 Psalm 104 : 1 en 8 Gezang 169 Opwekking 705 Psalm 103 : 1, 4 en 7 Gezang 261 Muziek-

Nadere informatie

Ingaan in de rust van de Vader

Ingaan in de rust van de Vader Ingaan in de rust van de Vader Hebreeen 4: 1 Laten wij er dan beducht voor zijn dat iemand van u ooit schijnt achter te blijven, terwijl de belofte om in Zijn rust binnen te gaan nog van kracht is. 2 Want

Nadere informatie

Kom tot de wateren Jesaja 55. Er kan gegeten en gedronken worden. Gegeten van het brood des levens en gedronken van het water des levens.

Kom tot de wateren Jesaja 55. Er kan gegeten en gedronken worden. Gegeten van het brood des levens en gedronken van het water des levens. - 1 - Kom tot de wateren Jesaja 55 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en melk. Zoals een koopman zijn

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Zijn goedheid duurt in eeuwigheid!" 2. Laat Arons huis Gods goedheid loven, En zeggen: "Roemt Gods majesteit! Zijn goedheid gaat het al te boven;

Zijn goedheid duurt in eeuwigheid! 2. Laat Arons huis Gods goedheid loven, En zeggen: Roemt Gods majesteit! Zijn goedheid gaat het al te boven; Gez. 329: 1 2 3 1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen, met uw lieve stem verstoord. Maak de weg tot U begaanbaar, wees verstaanbaar; spreek Heer, uw gemeente hoort. 2. Heer, uw boodschap staat

Nadere informatie

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) >

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) > Mededelingen Opwekking 617 (schoollied) > Een machtig maker formeerde mijn hart. Hij nam voor de tijd begon mijn leven in Zijn hand. Opwekking 617 Hij kent mijn naam, Hij weet zelfs wat ik denk. Hij ziet

Nadere informatie

APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden. Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden

APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden. Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden APOCRIEFEN VAN DE KING JAMES BIJBEL 1611 GEBED van AZARJA en het lied van de drie Joden www.scriptural-truth.com Gebed van Azarja en het lied van de drie Joden Het gebed van Azarja {1:1} en ze liepen in

Nadere informatie

Ps 81: 8 9 8: Ik ben HIJ DIE IS; God wil Ik u wezen. Uit de duisternis van de slavernij maakte Ik u vrij; hebt gij nog te vrezen?

Ps 81: 8 9 8: Ik ben HIJ DIE IS; God wil Ik u wezen. Uit de duisternis van de slavernij maakte Ik u vrij; hebt gij nog te vrezen? Liturgie Avonddienst 11-09-2016 Ps 68: 10 10: Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet

Nadere informatie

Geloof, een zaak van het hart

Geloof, een zaak van het hart Geloof, een zaak van het hart # Geloof, een zaak van het hart Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens. (Pr 4:23) Weest toornig, maar zondigt niet; spreekt

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 17 september 2017 Welkom en mededelingen Zingen psalm 103: 1, 2 en 3 Zegen mijn ziel, de grote naam des Heren Zegen, mijn ziel, de grote naam des Heren, laat al wat binnen in mij

Nadere informatie

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Laat geloof voor je werken door te spreken Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Hebreeën 10:35-36 Leg die onbeschroomdheid dus niet af, u zult er ruim voor worden beloond. Blijf juist volharden,

Nadere informatie

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE.

Psalmen 36:7 8. uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. Psalmen 36:7 8 7 uw gerech*gheid is als de bergen Gods, uw gericht is een geweldige watervloed. Mens en dier verlost Gij, HERE. 8 Hoe kostelijk is uw goeder*erenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen

Nadere informatie

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4

Lezen : Filippenzen 4 : Tekst : Filippenzen 4 : 13. Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Lezen : Filippenzen 4 : 10-20 Tekst : Filippenzen 4 : 13 Psalm 93 Gezang 118 Lied 448 Gezang 165 Lied 470 : 2, 3 en 4 Gezocht: nieuwe jeugdleid(st)ers Voor de jeugd van 12 t/m 15 Voor informatie of aanmelden,

Nadere informatie

ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan

ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan ZOMERAVONDGEBED 02 JULI 2017 GROTE KERK GOES U hebt een Liedboek nodig! Stilte Orgelspel We gaan staan v. Vrede aan ieder die hier komt in nood A. VREDE AAN IEDER DIE KOMT IN VREUGDE v. Vrede aan ieder

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Ik heb van den beginne niet in het verborgene gesproken, maar van dien tijd af, dat het geschied is, ben ik daar ;

Ik heb van den beginne niet in het verborgene gesproken, maar van dien tijd af, dat het geschied is, ben ik daar ; 16 Juli Jes. 48:16-19 ISRAEL MOET NU LUISTEREN. Nadert gijlieden tot mij, hoort dit: Ik heb van den beginne niet in het verborgene gesproken, maar van dien tijd af, dat het geschied is, ben ik daar ; en

Nadere informatie

ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST. Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur

ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST. Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur ORDE VOOR DE AVONDMAALSDIENST Zondag 15 februari 2015 ~ Grote Kerk Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Voorganger: ds. A. Groeneveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom

Nadere informatie

Waarover spraken zij? de avondmaalsbeleving als Veertigdagen-project in de Lambertikerk te Zelhem

Waarover spraken zij? de avondmaalsbeleving als Veertigdagen-project in de Lambertikerk te Zelhem Waarover spraken zij? de avondmaalsbeleving als Veertigdagen-project in de Lambertikerk te Zelhem 1 Deze Veertigdagentijd vergezelt bovenstaande afbeelding ons als een gebrandschilderd raam in de Lambertikerk.

Nadere informatie

Welkom en mededelingen. Moment van stilte. Zingen (staande): Ps. 103: 1

Welkom en mededelingen. Moment van stilte. Zingen (staande): Ps. 103: 1 Doopdienst Sionskerk Nunspeet 17 juni 2018 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Organist: Wouter Rouvoet Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen (staande): Ps. 103: 1 Zegen, mijn ziel, de

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: 2 Koningen 2 vers 23 t/m 25 Mattheüs 5 vers 38 t/m 48 1 Petrus 2 vers 19 t/m 25 Lied 179 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 32

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Psalm 130 Lied 325 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 122 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 3 (Weerklank) Psalm 130 vers 1 en 2 Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar 26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar Votum en zegengroet Ps 135 : 1 2 12 Schriftlezing Psalm 48 (door gemeentelid) Ps 48 : 1 3 Preek Ps 48 : 4 Geloofsbelijdenis LvK Gz 308 : 1 2 3 4 In

Nadere informatie

Mevr. Annette van den Heuvel - van der Pol

Mevr. Annette van den Heuvel - van der Pol Orde van dienst Zondag 16 september 2018 om 10.00 uur in de Hervormde Kerk van Rijsoord Orgelspel Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aanvangslied: Psalm 100 : 2, 3 en 4 (Liedboek) Wij

Nadere informatie

23 juni uur DJ Welfing orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling

23 juni uur DJ Welfing orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling 23 juni 2019 17.00 uur DJ Welfing orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Votum (gezongen) en groet (gezongen Amen) GK Psalm 145 : 1, 3 en 4 Gebed 1 (om de Geest) GK Psalm 146 : 1, 5, 6

Nadere informatie

WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag.

WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag. WAARVOOR KOMT DE MESSIAS? 2 e adventszondag. Psalm 8:5-7 Wat is dan de sterveling, dat U aan hem denkt, en het mensenkind, dat U naar hem omziet? Toch hebt U hem weinig minder gemaakt dan de engelen en

Nadere informatie

Transponeringstabel LB2013-LB1973

Transponeringstabel LB2013-LB1973 Transponeringstabel LB2013-LB1973 LB2013 LB1973 Titel 330 415 Komt nu met zang van zoete tonen 901 397 O God, die droeg ons voorgeslacht 902 323 God is tegenwoordig 1033 460 Loof de Koning, heel mijn wezen

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. Wij loven en prijzen Uw naam, o God, want Uw naam is onder

Nadere informatie

Zing lofliederen tot de Heer voor Zijn macht, doelgerichtheid en liefde.

Zing lofliederen tot de Heer voor Zijn macht, doelgerichtheid en liefde. 30 April Psa. 29 Gods macht en glorie zoals die in onweer zijn waar te nemen. Een psalm van David. Geeft den HEERE, gij kinderen der machtigen! Geeft den HEERE eer en sterkte. Geeft den HEERE de eer Zijns

Nadere informatie

17 Juli HOE ABRAHAM GEZEGEND WERD. REDDING IS OP KOMST. HERSTEL VAN DE VRIJGEKOCHTEN. Jes. 51:1-3. Jes. 51:4-8. Jes. 51:9-11

17 Juli HOE ABRAHAM GEZEGEND WERD. REDDING IS OP KOMST. HERSTEL VAN DE VRIJGEKOCHTEN. Jes. 51:1-3. Jes. 51:4-8. Jes. 51:9-11 17 Juli Jes. 51:1-3 HOE ABRAHAM GEZEGEND WERD. Hoort naar Mij, gij, die de gerechtigheid najaagt, gij, die den HEERE zoekt! Aanschouwt den rotssteen, waaruit gijlieden gehouwen zijt, en de holligheid des

Nadere informatie

Israëlzondag. Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth. Schriftlezing: Psalm 122 Johannes 4 vers 19 t/m 26

Israëlzondag. Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth. Schriftlezing: Psalm 122 Johannes 4 vers 19 t/m 26 Israëlzondag Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Psalm 122 Johannes 4 vers 19 t/m 26 Gezang 323 vers 1, 5 en 8 (Liedboek) Psalm 150 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 122 vers 1

Nadere informatie

Psalm 103. Loof de HEERE, mijn ziel, en alles wat in mij is Zijn heiligen Naam. Psalm 103:1. Ad Leeuwenhage

Psalm 103. Loof de HEERE, mijn ziel, en alles wat in mij is Zijn heiligen Naam. Psalm 103:1. Ad Leeuwenhage Psalm 103 Loof de HEERE, mijn ziel, en alles wat in mij is Zijn heiligen Naam. Psalm 103:1 Ad Leeuwenhage 1. Loof den HEERE, mijn ziel, en al wat binnen in mij is, Zijn heiligen Naam. 2. Loof en HEERE,

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal

Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal Gezang 21 : 1 en 7 1.Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn

Nadere informatie

goed om de Heere te loven; het is God welgevallig en heilzaam voor een christen, om dit te doen. Psalm 92

goed om de Heere te loven; het is God welgevallig en heilzaam voor een christen, om dit te doen. Psalm 92 - 1 - Psalm 92 Boven deze psalm staat: Een psalm en dat woord betekent: een loflied bij snarenspel. Daar achter staat: Een lied voor de sabbatdag. Deze psalm werd elke sabbat door de Levieten in de tempel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Zacharia 14 vers 1 t/m 21 Psalm 97 vers 7 (Schoolpsalm) Gezang 126 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Psalm 116 vers 10 Psalm

Nadere informatie

- 1 - God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Psalm 92

- 1 - God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Psalm 92 - 1 - Psalm 92 Boven deze psalm staat: Een psalm en dat woord betekent: een loflied bij snarenspel. Daar achter staat: Een lied voor de sabbatdag. Deze psalm werd elke sabbat door de Levieten in de tempel

Nadere informatie

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur Witte donderdag Vredevorstkerk, 17 april 2014, 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl. Organist: Aad Zandbergen. Ouderling: Dieke Fekkes. Diaken: Greet Bakker. Geluid: Geert Tibboel. Koster: Arjan van Rijn.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang 29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang In de volgende groep van 36 psalmen vinden we een grenzeloos prijzen van de Heer van de schepping en de vele wonderen die Hij heeft verricht. Zij bevatten een diepe

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Spreuken 11 vers 23 t/m 27 Lied 45 (Op Toonhoogte) 2 keer Gebed des Heeren vers 5 en 6 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1, 2 en 3 Psalm 104

Nadere informatie

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Met medewerking van Predikant : Ds.T.Pleizier Organist : dhr.t.oldenhuis Koortje o.l.v. mw.c.schep Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang

Nadere informatie

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 3 maart 2019 10.00 uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters toewijden aan God gezongen votum en vredegroet Met open armen (Schrijvers voor Gerechtigheid) luisteren naar God

Nadere informatie

Lezen : 1 Koningen 12 : Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602

Lezen : 1 Koningen 12 : Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602 Lezen : 1 Koningen 12 : 25-32 Opwekking 640 Opwekking 501 Lied 30 : 1, 2 en 3 Psalm 97 : 1, 2 en 3 Opwekking 454 Opwekking 602 JAC DRACHTEN (12-16 JAAR) ORGANISEERT EEN.. 7 MAART 20:00-22:00 GRATIS HAPJES,

Nadere informatie

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken 6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken De volgende 16 psalmen bevatten een verscheidenheid aan sentimenten, die vanuit het hart van een gelovige aan zijn God worden uitgedrukt. In deze groep psalmen

Nadere informatie

De hel en het verderf zijn voor den HEERE; hoeveel te meer de harten van des mensen kinderen?

De hel en het verderf zijn voor den HEERE; hoeveel te meer de harten van des mensen kinderen? 19 Mei Oprechte Motieven Motieven en het hart Spr. 15:11 De hel en het verderf zijn voor den HEERE; hoeveel te meer de harten van des mensen kinderen? 16:2 Alle wegen des mans zijn zuiver in zijn ogen;

Nadere informatie

Orde van dienst. Thema: Zondag Vaderdag. voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord. : Peter Koppenaal -1-

Orde van dienst. Thema: Zondag Vaderdag. voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord. : Peter Koppenaal -1- Orde van dienst voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord Thema: Zondag Vaderdag Voorganger Ouderling van dienst Organist Koster : ds. A.H. Groen : Eef van Neuren

Nadere informatie

14 Juli HERSTEL IS BEWIJS VAN GODS MACHT. BABYLON ZAL TEN VAL KOMEN. HET VERLEDEN IS VOORBIJ. Jes. 43:8-13. Jes. 43:14,15. Jes.

14 Juli HERSTEL IS BEWIJS VAN GODS MACHT. BABYLON ZAL TEN VAL KOMEN. HET VERLEDEN IS VOORBIJ. Jes. 43:8-13. Jes. 43:14,15. Jes. 14 Juli Jes. 43:8-13 HERSTEL IS BEWIJS VAN GODS MACHT. Breng voort het blinde volk, hetwelk ogen heeft, en de doven, die oren hebben. Laat al de heidenen samen vergaderd worden, en laat de volken verzameld

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezingen: Genesis 1 vers 1 t/m 5 Genesis 1 vers 24 t/m 31 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 134 vers 3 Lied 401 vers 1, 2 en 3

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid 26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid Eén van de steeds terugkerende thema's van de Schriftteksten is de inherente superioriteit van rechtschapenheid over boosaardigheid. Maar vaak lijken

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst 28 januari 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Hoop in onzekere tijden. Daniël: God Regeert

Hoop in onzekere tijden. Daniël: God Regeert Hoop in onzekere tijden Daniël: God Regeert Daniëls Reputatie Daniël 5:11-12 Er is een man in uw koninkrijk, in wie de geest der heilige goden woont, en in wie in de dagen van uw vader verlichting, verstand

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 1 vers 1 t/m 8 Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 72 vers 11 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 3 (Nieuwe

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

Zondag 13 januari e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse.

Zondag 13 januari e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse. Zondag 13 januari 2019-1e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse. Vooraf Epifanie = verschijning, openbaring; is het feest van de verschijning van de Heer. Voorganger: ds.

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. 28 April Psa. 76 Gods toorn over kwaad moet enorm gevreesd worden. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. Iedereen in Juda kent God. Heel Israël eert en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Mattheüs 16 vers 13 t/m 18 Efeze 4 vers 1 t/m 16 Psalm 36 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 92 vers 7 en 8 Psalm 45 vers 1 en 2 Gezang 303 vers

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Ochtenddienst 31 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 31 januari :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 31 januari 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 31 januari 2016 Voorganger: Ds. D. Westerneng ( s Gravenpolder) Organist : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door

Nadere informatie

de tijd van het oordeel aangebroken.

de tijd van het oordeel aangebroken. Les 27 De tegenwoordige waarheid. Welke periode is aan het naderen? Openbaring 14:6-7 En ik zag een anderen engel, vliegende in het midden des hemels, en hij had het eeuwige Evangelie, om te verkondigen

Nadere informatie

Lezen : Exodus 3 : 1-15 Hebreeën 12 : Tekst : Exodus 3 : 14

Lezen : Exodus 3 : 1-15 Hebreeën 12 : Tekst : Exodus 3 : 14 Lezen : Exodus 3 : 1-15 Hebreeën 12 : 18-29 Tekst : Exodus 3 : 14 Gezang 171 : 1, 2 en 3 Psalm 139 : 11 Lied 75 : 1, 2 en 3 Psalm 71 : 1, 4, 8 en 10 Psalm 77 : 4, 5 en 6 Nieuw Lb. : 416 Gezang 171 : 1,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 23 Psalm 103 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 79 vers 4 en 7 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 Lezen : Psalm 103 Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 In deze dienst is er: Voor wie? Ichtûs Kids Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar?

Nadere informatie

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid.

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid. Heer, hoe rijk zijn wij in U! Positionele waarheden. Door Ron Sorg. Hier is een lijst van positionele waarheden die op ons, die behouden zijn in deze Bedeling der Genade, van toepassing zijn. Christus

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Onze vader. Mattheus 6 vers 5-15 en Lucas 11 vers 1-13 Heere, leer ons bidden

Onze vader. Mattheus 6 vers 5-15 en Lucas 11 vers 1-13 Heere, leer ons bidden Onze vader Mattheus 6 vers 5-15 en Lucas 11 vers 1-13 Heere, leer ons bidden Onze Vader, Die in de hemelen zijt! Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in den hemel alzo

Nadere informatie

Formulier voor de bediening van het heilig Avondmaal. Geliefden in onze Here Jezus Christus,

Formulier voor de bediening van het heilig Avondmaal. Geliefden in onze Here Jezus Christus, Bron: Liturgische formulieren vastgesteld door de Generale Synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland 1968/69, 1971/72 en 1974, Van Brummen/Buijten & Schipperheijn B.V. 1984 Formulier

Nadere informatie

Heeft de profeet Micha aangegeven in welke plaats de zoon van God eens geboren zal worden?

Heeft de profeet Micha aangegeven in welke plaats de zoon van God eens geboren zal worden? De profeet Micha en het overblijfsel. Heeft de profeet Micha aangegeven in welke plaats de zoon van God eens geboren zal worden? Micha 5:1, eerste deel 1 En gij, Bethlehem Efratha! zijt gij klein om te

Nadere informatie

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe Dankdienst voor het leven van JOHANNES (JOOP) GIJSBERTUS NIEWÖHNER geboren te Winterswijk 21 februari 1928 overleden te Beekbergen 7 juni 2017 Heerde, 14 juni 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 2 februari. Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken

Liturgie morgendienst Zondag 2 februari. Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken Gezang 460 vers 1en 2 Liedboek voor de Kerken Loof de Koning, heel mijn wezen, gij bestaat in zijn geduld, want uw leven is genezen en vergeven is uw schuld. Loof de Koning, loof de Koning, tot gij Hem

Nadere informatie

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 stil gebed votum en groet zingen IN PLAATS VAN DE 10 GEBODEN G emeente van Christus, vandaag vieren wij het heilig avondmaal. De Heere zelf roept

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

Maria Christina van Ginkel-van Laar

Maria Christina van Ginkel-van Laar Liturgie voor de afscheidsdienst van Maria Christina van Ginkel-van Laar Geboren:10 april 1939 Overleden:2 januari 2015 Op donderdag 8 januari 2015 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande

Nadere informatie