GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 3 MAART IS UW LEGITIMATIEBEWIJS NOG GELDIG??

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 3 MAART IS UW LEGITIMATIEBEWIJS NOG GELDIG??"

Transcriptie

1 Aan de scouts van de scouting Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede en Zierikzee. Wat een leuk idee om ons ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Scouting te trakteren op een heerlijk stuk taart. In het gemeentehuis hebben we er met z n allen van gesmuld, want de taarten die jullie hier hebben afgeleverd waren heerlijk. Met deze actie hebben jullie opnieuw laten zien dat een scout altijd bereid is de handen uit de mouwen te steken. Ik wens jullie voor de komende jaren veel plezier bij de scouting toe. Ad Verseput, wethouder GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN WOENSDAG 3 MAART IS UW LEGITIMATIEBEWIJS NOG GELDIG?? Kijk er voor alle zekerheid even naar, want zonder geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mag u niet stemmen. Nb. stemt u ook voor iemand anders? Neem dan van zijn/haar geldige identiteitsbewijs een kopie mee plus uw eigen legitimatiebewijs. Dit is niet nodig als u via de afdeling Burgerzaken een schriftelijke volmacht hebt aangevraagd (voor 17 februari) en een volmachtbewijs hebt ontvangen. UITNODIGING VOOR DE INWONERS VAN SCHOUWEN-DUIVELAND OPEN GEMEENTEDAG ZATERDAG 27 FEBRUARI TUSSEN UUR EN UUR GEMEENTEHUIS ZIERIKZEE THEMA: GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN. Kennismaken met de politieke partijen, hun vertegenwoordigers en hun verkiezingsprogramma s. Dat kan zaterdag 27 februari tijdens de open gemeentedag. Tussen en uur bent u van harte welkom in het gemeentehuis (Burgerzaal en foyer). Het programma: vanaf uur: politieke markt (doorlopend) met informatiestands van de politieke partijen die aan de verkiezingen meedoen uur: presentatie politieke partijen in de Burgerzaal

2 onder leiding van burgemeester G.C.G.M. Rabelink. Nieuwe kandidaat raadsleden van alle partijen geven hun visie over de toekomst van Schouwen-Duiveland uur: PZC-lijsttrekkersdebat onder leiding van T. van den Nouweland U kunt dit debat ook rechtstreeks volgen via TARIEVEN AFVALSTOFFENHEFFING EN RIOOLHEFFING. Eind deze maand valt bij de meesten van u het aanslagbiljet in de bus. Een van de heffingen is die voor de afvalstoffenheffing. Als eigenaar van een woning betaalt u daarnaast ook rioolheffing zakelijk recht. Afvalstoffenheffing Het tarief voor een grote rolemmer (240 liter) of meerpersoonshuishouden stijgt met 4,2% tot een bedrag van 309,36 per jaar. Het tarief voor de kleine emmer (140) liter of één of meerpersoonshuishouden (wat is het verschil met bovengenoemd meerpersoonshuishouden) stijgt met 5,2% tot 252,36. Deze tarieven zijn verhoogd met een inflatiecorrectie van 2%. Plus een verhoging van 7. Hiermee wordt het mogelijk om in een periode van 5 jaar naar kostendekkende tarieven voor de afvalstoffenheffing te komen. Rioolheffing Het tarief voor de eigenaar stijgt op basis van het gemeentelijk rioleringsplan met 6,2% tot een bedrag van 159,91. Deze tariefsverhoging is het gevolg van hogere uitgaven voor zowel onderhoud als aanleg/ vernieuwing van riolering. Bij beide belastingen is dus sprake van een stijging van de tarieven. Dit staat los van het gegeven of de gemeente nu geld over heeft of geld tekort komt. In de wet is vastgelegd dat de gemeente aan deze heffingen niets mag verdienen. De gemeente mag de opbrengsten puur en alleen aanwenden ter dekking van de uitgaven op het gebied van vuilinzameling en riolering. WMO = meedoen WAT BETAALT U VOOR UW HULP BIJ HET HUISHOUDEN? Tarieven 2010, van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Via de Wet maatschappelijke ondersteuning kunt u een beroep doen op hulp bij het huishouden als u door omstandigheden niet in staat bent om zelf uw huishouden te doen. Voor hulp bij het huishouden geldt een eigen bijdrage. Deze is onder meer afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en de kostprijs van de hulp bij het huishouden die u krijgt. Hoe hoog uw eigen bijdrage is bepaalt het Centraal Administratie Kantoor (CAK), aan de hand van: a. de standaard tarieven(parameters), die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor dit jaar heeft vastgesteld.

3 b. de tarieven voor huishoudelijke hulp per uur die burgemeester en wethouders voor 2010 hebben vastgesteld. De standaard tarieven Wmo 2010 zijn: Gezinsamenstelling 1. eenpersoons huishouden, jonger dan 65 jaar 2. eenpersoons huishouden, ouder dan 65 jaar 3. meerpersoons huishouden, jonger dan 65 jaar 4. meerpersoons huishouden, 65 jaar en ouder A 17,60 17,60 25,20 25,20 B C 15% 15% 15% 15% A. Laagst mogelijke eigen bijdrage; B. Startpunt inkomensafhankelijke eigen bijdrage (inkomensbedrag); C. Marginaal tarief (percentage op basis waarvan de eigen bijdrage voor de hogere inkomens wordt berekend). Ook van invloed op de berekening van de eigen bijdrage zijn de tarieven voor de hulp bij het huishouden per uur De huidige tarieven voor hulp bij het huishouden in natura zijn: HH 1, (alleen huishoudelijke werkzaamheden) 21,26 HH 2 (en de organisatie van het huishouden) 25,56 De tarieven voor het persoonsgebonden budget (Pgb) dit jaar zijn: HH 1 14,60 HH 2 17,60 Pgb-a 16,10 (HH 50) U ontvangt iedere maand een rekening van het CAK. Dit kantoor zorgt er ook voor dat een Wmo-bijdrage eventueel wordt verrekend met een eigen bijdrage via de AWBZ. Via kunt u met een speciale rekenmodule een proefberekening maken van de hoogte van uw eigen bijdrage. Hebt u vragen hierover, kijk dan op of bel het Zorgloket, tel Duisternis.. daar zijn we zuinig op Wie s avonds vanuit de Randstad Schouwen-Duiveland binnenrijdt ontdekt dat het hier s avonds en s nachts nog echt donker is. Die duisternis is belangrijk voor zowel mens als dier om tot rust te kunnen komen. En voldoende rust is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. Dus moeten we zuinig zijn op deze duisternis. Schouwen-Duiveland vindt het behoud van duisternis zo belangrijk dat we als eerste gemeente in Nederland een beleidsmodule module Licht & Duisternis hebben vastgesteld voor het behoud van duisternis. Deze module bevat een beleidsvisie, doelstellingen en een uitvoeringsprogramma. De module Licht en Duisternis is een van de 11 modules die met elkaar het milieubeleidsplan van onze gemeente gaan vormen.

4 Als gemeente kiezen we ervoor om bij nieuwe ontwikkelingen alleen daar waar het nodig is openbare verlichting te plaatsen. Deze verlichting proberen we dan ook nog slim uit te voeren zodat er alleen licht is als het nodig is (met sensor e.d.) en alleen die plaats verlicht wordt, die verlicht moet worden. Daarmee willen we zo min mogelijk strooilicht veroorzaken. Ook op andere manieren proberen we lichtvervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan. Zo zijn we in 2009 begonnen met het plaatsen van led-verlichting (onder meer in Poortambacht 11 en langs de Lange Blokweg). Deze is beter te richten en heeft ook minder energie nodig. Maar ook het gebruik van dimmers die het verlichtingsniveau kunnen regelen levert een bijdrage om lichtvervuiling te verminderen of te voorkomen. Bij het verlichtingsproject rond Aquadelta (Bruinisse) zijn ca. 50 kwiklampen vervangen door dimbare LED-verlichting. Dit komt de duisternis bij Aquadelta ten goede, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt, de verlichting brandt alleen dan wanneer verlichting nodig is! Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland. Helpt u de duisternis een handje? Om de duisternis op Schouwen-Duiveland een handje te helpen, doen we een beroep op uw medewerking. Hoe? Om alleen daar waar het echt nodig is de buitenverlichting aan te doen en eerst na te denken of het aandoen van de (alle) verlichting echt noodzakelijk is. Kunt u niet zonder verlichting denk dan ook eens aan Ledlampen, of aan verlichting met bewegingssensoren. Bewust omgaan met het gebruik van licht bespaart energie en zorgt voor minder C02. Het blijft donkerder en je werkt ook aan een beter klimaat. Helemaal goed dus. Doen!! SPREEKUUR Alle leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag 15 februari tussen en uur spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken via het bestuurssecretariaat, telefoon ; dit om wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Voor elk gesprek wordt vijftien minuten gerekend. VERKEERSBESLUITEN Burgemeester en wethouders maken volgens artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bekend dat met ingang van vrijdag 12 februari 2010 het volgende verkeersbesluit zes weken ter inzage ligt in de hal van het gemeentehuis. Centrum Zierikzee Vanaf 1 april 2010 zijn alle wegen van het centrum van Zierikzee gesloten voor voertuigen langer dan 8 meter, voor zover zij niet over een speciale ontheffing beschikken. Dit centrumgebied wordt begrensd door de grachten en de Haven met uitzondering van de route Jannewekken-Gasthuisboomgaard. De inrichting van deze zone wordt aangegeven door de borden die daarvoor op grond van het RVV 1990 vereist zijn. Tegen dit verkeersbesluit kunt u bezwaar aantekenen bij burgemeester en wethouders. Uw bezwaarschrift kunt u tot en met 26 maart 2010 indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

5 NIEUWE MODULE MILIEUBELEIDSPLAN GEREED Module Externe Veiligheid. Burgemeester en wethouders hebben het concept van de module Externe Veiligheid vastgesteld. Deze module is een onderdeel van het gemeentelijk milieubeleid dat op dit moment wordt geactualiseerd. In de periode van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 25 maart 2010 ligt deze conceptmodule ter inzage in de hal van het gemeentehuis. U kunt deze module ook inzien via Tijdens die periode kunt u op deze module reageren. Uw reactie kunt u sturen naar P. van Sante, of per ; (peter.van.sante@schouwen-duiveland.nl). In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk milieubeleid verschijnt er steeds een module over een specifiek milieu-onderwerp, met daarin een beleidsvisie, beleidsdoelstellingen en een uitvoeringsprogramma voor de komende 4 jaar. De module Externe veiligheid heeft tot doel de veiligheid voor derden voor opslag of gebruik van gevaarlijke stoffen in een inrichting of tijdens het vervoer ervan, te waarborgen. De gemeente kent slechts enkele bedrijven waar gevaarlijke stoffen gebruikt worden waardoor ze moeten gaan voldoen aan bepaalde voorschriften. Daarnaast zijn er veel inrichtingen met een propaanopslag en zijn er 5 LPGtankstations die ook aan de regels voor externe veiligheid moeten voldoen. Deze inrichtingen kunt u ook terugvinden op de risicokaart Zeeland ( De gemeente kent geen problemen met deze inrichtingen. De afstand van deze inrichtingen tot woningen of andere gebouwen van derden is in het algemeen geen enkel probleem. De module wil aangeven hoe het eventuele risico verder verkleind kan worden. Een van aandachtspunten hierbij is zorgen voor een goede informatievoorziening. Deze wil de gemeente dan ook optimaliseren. Met deze beleidsvisie/module wil de gemeente de leefbaarheid en veiligheid op Schouwen-Duiveland bevorderen. BELEIDSNOTITIE GROENSTROKEN EN RESTPERCELEN 2009 Op 17 december 2009 heeft de gemeenteraad de beleidsnotitie Groenstroken en restpercelen 2009 vastgesteld. Deze beleidsnotitie ligt ter inzage in de leesruimte in het gemeentehuis, maar u kunt hem ook vinden op via de link beleid- en regelgeving - beleidsnota s - bouwen en ruimte. Overweegt u om een groenstrook/restperceel van de gemeente te kopen en wilt u weten welke regels hiervoor gelden? De beleidsnotitie geeft hierop een antwoord. Ook vindt u hierin regels voor het eventueel huren van dit openbaar groen. Want ook dat behoort in sommige gevallen tot de mogelijkheden. Naast informatie over de mogelijkheden om groenstroken/restpercelen te kopen of te huren geeft deze beleidsnotitie ook aan welke regels er gelden voor het in gebruik nemen van groenstroken en restpercelen door inwoners, zonder dat daarover eerst afspraken met de gemeente zijn gemaakt. Het uitgangspunt van het beleid is dat alleen in die gevallen waarin hierover schriftelijk afspraken zijn gemaakt met de gemeente, groenstroken en restpercelen in gebruik genomen kunnen worden. Deze beleidsnotitie maakt een einde aan de situatie waarin sprake was van verschillende regelingen die in de voormalige gemeenten hierop van toepassing waren. Dankzij deze beleidsnotitie gelden voor iedereen dezelfde regels en is het voor iedereen mogelijk om na te gaan wat op dit punt wel en wat niet kan.

6 Praktische uitvoering De gemeente gaat per kern of wijk bekijken of er groenstroken of restpercelen in gebruik zijn genomen door inwoners zonder dat hierover afspraken zijn gemaakt met de gemeente. Mocht dat zo zijn dan krijgt u van ons bericht om samen alsnog afspraken hierover te maken. De gemeente is eerst aan de slag gegaan in de wijk Poortambacht (Zierikzee) en in de kernen Westenschouwen, Burgh-Haamstede en Nieuw Haamstede. Met welke kernen en/of wijken de gemeente daarna aan de slag gaat, kunt u lezen in de gemeenterubriek in Ons Eiland. Wilt u meer weten over het aankopen/huren van groenstroken dan kunt u altijd even informeren via tel INTREKKEN WALLENVERORDENING De gemeenteraad heeft in zijn raadsvergadering van 28 januari 2010 besloten de Wallenverordening gemeente Schouwen-Duiveland 1999 per 1 februari 2010 in te trekken. Door intrekking van de verordening vervalt eveneens de Aanwijzing beschermde wallen Wallenverordening In het publieke domein gelegen wallen die op overheidsgronden zijn gelegen, worden voor zover dat nog niet het geval is, in bestemmingsplannen opgenomen. WET RUIMTELIJKE ORDENING Wijzigingsplannen bestemmingsplan Buitengebied Schouwen-Duiveland volgens artikel 3.6 lid 1a van de Wet ruimtelijke ordening: De vastgestelde wijzigingsplannen voor de realisatie van de onderstaande minicampings liggen van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 25 maart 2010 ter inzage liggen in de hal van het gemeentehuis. U kunt de stukken ook inzien op onder wonen en omgeving en dan ruimtelijke ordening en klikken op wijzigingsbevoegdheden, vastgestelde plannen niet onherroepelijk. - Zandweg 6, Kerkwerve - Gouweveerseweg 8, Zierikzee Reageren. Tegen deze wijzigingen kan vanaf vrijdag 12 februari 2010 gedurende zes weken beroep ingesteld worden bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over de ontwerpbesluiten. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze Afdeling, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Voor het in behandeling nemen van een beroep is griffierecht verschuldigd. Voorontwerpbestemmingsplan 2 e herziening bebouwde kom Oosterland Van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 25 maart 2010 ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor een gedeelte van Oosterland ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Het plan is ook via /wonen en omgeving/ruimtelijke ordening/bestemmingsplannen/plannen invoorbereiding - voorontwerp. Waarom een nieuw bestemmingsplan? Twee ontwikkelingen vormen de aanleiding om het nieuwe bestemmingsplan te maken. Ten eerste de bedrijfsverplaatsing van bouwbedrijf Boogert. Dit bouwbedrijf verruilt de huidige drie locaties verlaten voor een nieuw terrein tussen de N59, de Molenweg en de Rampertsedijk. Hierbij wordt onder meer door veel groen te

7 realiseren en het huidige vrachtwagenparkeerterrein te verplaatsen een aantrekkelijke entree van Oosterland gecreëerd. De vrijkomende locaties van het bouwbedrijf aan de Lange Achterweg en de Sint Joostdijk krijgen een nieuwe bestemming. Aan de Lange Achterweg komen drie nieuwe woningen. Op het terrein aan de St. Joostdijk komen seniorenwoningen en starterswoningen. De woningen worden op een gedeelte van de ijsbaan gebouwd aan de zijde van zorgcomplex De Saele. De ijsbaan wordt in westelijke richting verplaatst (waar nu bouwbedrijf Boogert is gevestigd). Ten tweede wordt met de realisatie van Oostkenshil 2 e fase een voorlopige afronding van dit woongebied mogelijk. Ten noorden van de huidige woningen komen 18 vrijstaande woningen. Hierbij wordt vanuit Oostkenshil een ontsluitingsweg langs de nieuwe bedrijven naar de Molenweg aangelegd. De procedure Tot en met donderdag 25 maart kan iedereen op het plan reageren. Zijn er zaken waarmee u het niet eens bent, dan kunt u dit schriftelijk of mondeling aan de gemeente aangeven. Als u schriftelijk reageert, kunt u een formulier gebruiken dat bij de afdeling Ruimte en Milieu verkrijgbaar is of dat u kunt downloaden via Uiteraard kunt u ook zelf een brief met uw reactie opstellen. Uw reactie kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders. Als u mondeling wilt reageren kan dit na afspraak met R. Stam ( ). Na afloop van de inzagetermijn worden alle ingekomen reacties verwerkt. Op grond van de reacties wordt nagegaan of aanpassing van het plan nodig is. Na verwerking van de aanpassingen wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. De verwachting is dat het bestemmingsplan begin 2011 in werking treedt. Steeds als het plan ter inzage wordt gelegd, wordt u via een publicatie in deze gemeenterubriek hierover geïnformeerd. De publicaties kunt u ook terugvinden op onze website WET MILIEUBEHEER beschikking Burgemeester en wethouders hebben besloten de oprichtingsvergunning te verlenen voor: Een akkerbouwbedrijf, minicamping en paardenhotel Meeldijk 4 te Burgh- Haamstede; De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd. Tot 26 maart 2010 kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak door: - belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking; - belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het verlenen van de vergunning ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; - belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Tegelijk met het indienen van een beroepschrift kunt u een verzoek om voorlopige voorziening, waaronder schorsing van de verleende vergunning, indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Het beroepschrift kunt u zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het verzoek om schorsing of een voorlopige voorziening aan de

8 voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-gravenhage). Het besluit wordt onherroepelijk op 26 maart 2010, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek is gedaan tot schorsing of het treffen van een voorlopige voorziening. Ontheffing stookverbod van snoei- en resthout tot 15 maart 2010: Burgemeester en wethouders hebben een stookontheffing verleend op grond van artikel tweede lid Wet milieubeheer voor het in artikel 10.2, eerste lid Wet milieubeheer gestelde verbod om afvalstoffen (snoei- en resthout) te verbranden en op grond van artikel 5.34 van de Algemene Plaatselijke Verordening, voor: Het verbranden van snoei- en takkenhout Heuvelsweg 8 te Kerkwerve;

9 BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een sanitair unit Elkerzeeseweg 46 te Scharendijke; Het bouwen van een twee onder een kap woning Stoofheule 11 te Nieuwerkerk; Het bouwen van een twee onder een kap woning Stoofheule 13 te Nieuwerkerk; Het plaatsen van twee tuinhuizen Valklaan 8 te Brouwershaven; Het plaatsen van een bedrijfsloods Lagezoom 2 te Burgh-Haamstede; Het plaatsen van een gaashekwerk J.J. Boeijesweg 60 te Burgh-Haamstede; Het plaatsen van een tuinmuur Stationsstraat 13a te Nieuwerkerk; Het verbouwen van een woning Torenweg 58 te Burgh-Haamstede; Het bouwen van een strandpaviljoen Strand Renesse Oost 1 te Renesse; Het vergroten van een woning Deestraat 31 te Bruinisse; Het plaatsen van een dakkapel Schoolstraat 6 te Bruinisse; Het gedeeltelijk veranderen van een garage/schuur tot woning Schuttershofstraat 11 te Zierikzee; Het vergroten van een woning Laone 23 te Renesse; Het legaliseren van een toegangsdeur Schuttershofstraat 30 te Zierikzee; Het vernieuwen van een erfafscheiding Torenweg 79 te Burgh-Haamstede; Het vergroten van een bedrijfscomplex De Weel 13 te Nieuwerkerk; Het vergroten van een woning De Kure 2 te Burgh-Haamstede; Het slopen van een vakantiewoning Lijsterweg 22 te Renesse; Het betimmeren met hout van gevels en plaatsen houten verhoging Molenstraat 28 te Brouwershaven: Het nieuw bouwen van 18 appartementen (1 e fase) Regenboogstraat te Zierikzee; Tegen deze aanvragen kunt u nog geen bezwaar indienen. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen Burgemeester en wethouders zijn van plan een bouwvergunning met ontheffing/vrijstelling te verlenen volgens: Artikel 3.6 lid 1c van de Wet ruimtelijke ordening voor: Het realiseren van een paardenbak op het perceel kadastraal bekend Brouwershaven, sectie F nummer 792, Stapelsweg 3 te Zonnemaire; Het verzoek en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 11 maart 2010 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Burgemeester en wethouders zijn van plan een bouwvergunning met ontheffing/vrijstelling te verlenen volgens: artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening voor: Het plaatsen van twee sanitairgebouwen op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie G nrs en 1190, Jachthavenweg 61 te Bruinisse; Het vergroten van een woning op het perceel kadastraal bekend Zierikzee, sectie G nr. 395, Scheepstimmerdijk 46 te Zierikzee; Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 25 maart 2010 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Tijdens bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor een afspraak om mondelinge zienswijzen naar voren te brengen kunt u bellen naar (0111)

10 C. Verleende bouwvergunningen Plaatsen van een tuinberging Taaijersweg 1a te Kerkwerve (verzonden 1/2/2010); Het veranderen van een pand(inwendig) Fonteine 1 te Zierikzee (verzonden 3/2/2010); Het oprichten van een fundering De Weel 5 te Nieuwerkerk (verzonden 3/2/2010); Het plaatsen van een dakkapel Cardium 1 te Brouwershaven (verzonden 4/2/2010); Het plaatsen van een dakkapel Zwanenburgseweg 8 te Ouwerkerk (verzonden 4/2/2010); Het plaatsen van een dakkapel Schoolstraat 6 te Bruinisse (verzonden 8/1/2010); Verleende ontheffing artikel 3.6 lid 1c Wet ruimtelijke ordening en bouwvergunning: Plaatsen van een doorbraak Venkelstraat 35 te Zierikzee (verzonden 1/2/2010); Belanghebbenden kunnen tegen de vergunningen genoemd onder C bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning schriftelijk indienen. Het bezwaarschrift moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is ingediend en de motivering van het bezwaar. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank, Sector bestuursrecht, postbus 5015, 4330 KA Middelburg, vragen een voorlopige voorziening te treffen. D. Verleende bouwvergunning met toepassing van een ontheffing en/of artikel 50 Woningwet Verleende bouwvergunning met ontheffing artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening: Het vergroten van een garage Ooststraat 7 te Nieuwerkerk (verzonden 3/2/2010); Deze bouwvergunningen en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 12 februari tot en met vrijdag 26 maart 2010 ter inzage bij de balie Ruimte en Milieu in de hal van het gemeentehuis. Tegen de bouwvergunning kan tot uiterlijk vrijdag 26 maart 2010 beroep ingesteld worden bij de rechtbank Middelburg, Sector bestuursrecht, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg, door: belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbouwvergunning; belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het verlenen van de vergunning ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbouwvergunning. Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg, Sector bestuursrecht, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg.

11 F. Voorgenomen ontheffingen/ vrijstellingen zonder bouwplan Burgemeester en wethouders zijn van plan om volgens artikel 3.6 lid 1a van de Wet ruimtelijke ordening een wijziging van het geldende bestemmingsplan vast te stellen voor: Wijzigen bestemming agrarisch in wonen, toevoegen aanduiding NED voor opslag doeleinden en uitbreiden van minicamping tot 25 standplaatsen op het adres Stapelsweg 3 te Zonnemaire; Het ontwerp van de wijziging en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 12 februari 2010 tot en met donderdag 25 maart 2010 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp van de wijziging naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor een afspraak om mondelinge zienswijzen naar voren te brengen kunt u bellen naar (0111) De wijzigingsplannen en de bijbehorende stukken die volgens art. 3.6 lid 1a Wro ter inzage liggen kunt u ook inzien op een ontheffing/vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen volgens: Artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening voor: Het uitoefenen van een interieuradvies aan huis op het adres Bogerdweg 17 te Dreischor; Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 12 februari tot en met donderdag 25 maart 2010 ter inzage in de leesruimte van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor een afspraak om mondelinge zienswijzen naar voren te brengen kunt u bellen naar (0111) OVERIGE VERGUNNINGEN A. Verleende vergunningen/ontheffingen door B&W: Vergunning voor een uitweg aan de Duinweg 7 te Renesse (verzonden ); Vergunning voor een uitweg aan de Elkerzeeseweg 34 te Scharendijke (verzonden ); Vergunning voor rijden op het strand in de periode 1 mei tot en met 31 oktober (verzonden ) Vergunning voor het plaatsen van kinderspeeltuig op het strand bij de duinovergang Brouwersdam 1 gedurende seizoen 2010 (verzonden ) B. Verleende vergunningen/ontheffingen door de burgemeester: Vergunning voor het organiseren van de Noordwelle Natuurlijk dagen op 2 en 3 juli te Noordwelle (verzonden ) Vergunning voor het schenken van zwakalcoholhoudende dranken te Noordwelle (verzonden ) Belanghebbenden kunnen tegen de verleende c.q. geweigerde vergunningen en ontheffingen bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders respectievelijk de burgemeester. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na verzending van de vergunning respectievelijk de ontheffing schriftelijk zijn ingediend. Het bezwaarschrift dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een

12 omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de motivering van het bezwaar. Indien bezwaar is ingediend, kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg, sector bestuursrecht, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. De griffier van de rechtbank kan u daarover nader berichten.

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009);

BOUWVERGUNNINGEN. D. Verleende sloopvergunningen Het slopen van een interieur bankgebouw Lange Nobelstraat 6-12 te Zierikzee (verzonden 22/04/2009); BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een overkapping Bremweg 13 te Renesse: Het tijdelijk plaatsen van een kantoorunit Jan van Renesseweg

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN. B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van 3 zeecontainers Jachthavenweg te Bruinisse; Het verplaatsen van een steiger Jachthavenweg te Bruinisse;

Nadere informatie

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven

BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland Afvalcontainers Markt Brouwershaven BEKENDMAKING Beschikking over gedoogplicht 10 KV elektriciteitsverbinding, Sirjansland/Oosterland De burgemeester maakt onder verwijzing naar artikel 4 lid 1 en artikel 2 lid 2 van de Belemmeringenwet

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): KNP BV, vergroten vakwerkmast Hageweg 1 te Bruinisse; KPN BV, slopen buismast Hageweg 1 te Bruinisse; Comgoed BV, plaatsen

Nadere informatie

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse.

Het gedeeltelijk veranderen van een bestaand gebouw op het perceel kadastraal bekend Bruinisse, sectie F nummer 1998, Kerkstraat 13 te Bruinisse. BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het bouwen van een woning Hogeweg 59 te Burgh- Haamstede; Het slopen van een garage Lageweg 22 te Sirjansland; Het bouwen

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Vergroten woning Het Baken 106 te Scharendijke; Plaatsen van een overkapping Burghseweg 68 te Burgh Haamstede; Plaatsen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen RECTIFICATIE In onderstaande publicatie van 31 december 2015 stonden onjuiste kadastrale nummers van het perceel. In deze versie de correcte kadastrale nummers.

Nadere informatie

Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse.

Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse. BRUENAREN BEDANKT! Het gemeentebestuur en de Dorpsraad Bruinisse bedanken alle Bruënaren die hebben meegedacht over een slogan voor het Programma Bruinisse. Onder het motto Helpt u ons met een slogan voor

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk.

Besluit landbouw milieubeheer Veranderen van de inrichting aan de Stoofweg 8 te Nieuwerkerk. SPREEKUUR Het spreekuur van wethouder Houtekamer en wethouder Verseput op maandag 7 februari vervalt. De andere leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag tussen 10.00 en 11.00

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het plaatsen van een carport Houtsnipstraat 19 te Zierikzee; Het uitbreiden van twee woningen Riekusweel 13 en 15 te

Nadere informatie

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren

Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Week 4 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpwijzigingsplan Boerenkamplaan 83-85, Someren Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 35-2009 Voornemen ontheffing en bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij voornemens zijn ontheffing als bedoeld in artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11?

HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11? HEB JIJ GOEDE IDEEEN VOOR EEN GAVE SPEELPLEK IN POORTAMBACHT 11? Wat is voor jou een te gekke speelplek? Heb je daar ideeën over? En vind je het leuk om die ideeën samen met andere jongeren uit te werken

Nadere informatie

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS Gewenningsperiode eindigt 1 september. Wie in het gemeentehuis moet zijn kan zijn auto het beste parkeren aan de voorzijde van het gemeentehuis

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Abusievelijk stond in de publicatie van 10 maart 2016 namens burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht, gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 29 mei 2015 : Gemeente Woensdrecht Postbus AA HOOGERHEIDE

Burgemeester en wethouders van Woensdrecht, gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 29 mei 2015 : Gemeente Woensdrecht Postbus AA HOOGERHEIDE OMGEVINGSVERGUNNING nr. Z-HZ-WABO-2015-0295 als bedoeld in artikel 2.2, lid 1, onder d van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en artikel 2:11 APV Burgemeester en wethouders van Woensdrecht,

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE JONGEREN NEMEN SKATEVOORZIENINGEN IN GEBRUIK Zierikzee. Zaterdag 31 oktober zijn het skatepark Zierikzee en de skateplateau's voor mobiele toestellen in Brouwershaven, Noordgouwe, Kerkwerve en Serooskerke

Nadere informatie

In de vakantieperiode van 29 juli tot 13 augustus kunt u alleen overdag terecht bij de balie Burgerzaken

In de vakantieperiode van 29 juli tot 13 augustus kunt u alleen overdag terecht bij de balie Burgerzaken Let op: In de vakantieperiode van 29 juli tot 13 augustus kunt u alleen overdag terecht bij de balie Burgerzaken De openingstijden zijn: Maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur Woensdag

Nadere informatie

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven.

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven. Week 52 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Gemeenschappelijke Regeling Metropoolregio Eindhoven Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft ingestemd met

Nadere informatie

Bekendmakingen week 17

Bekendmakingen week 17 Bekendmakingen week 17 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten om het ontwerp verkeersbesluit om twee parkeerplaatsen aan de Aquamarijn 15 aan

Nadere informatie

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING WMO = meedoen DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving! Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die sinds begin 2007 geldt.

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS

INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS INFORMATIEBIJEENKOMST ADMIRAAL DE RUYTER ZIEKENHUIS Maandag 1 november van 19:30 tot 20:30 uur in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland, Zierikzee Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over zaken

Nadere informatie

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Lieropsedijk 11/Besluit hogere grenswaarden Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 21-2010 Woningwet Aanvragen bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend voor: Breskens het plaatsen

Nadere informatie

artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: 1/6

artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: 1/6 BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Plaatsen project infopanelen op 4 plaatsen langs de gracht in Zierikzee; Plaatsen berging Regenboogstraat 5 te Zierikzee;

Nadere informatie

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte

VERGADERING Commissie Samenleving en Bestuur en Openbare Ruimte SPREEKUUR Burgemeester en wethouders houden wekelijks op maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur spreekuur. Wilt u gebruik maken van dit vragenuur, dan is het verstandig hiervoor een afspraak te maken

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING CALANDWEG EN SCHUURBEQUE BOEIJESTRAAT IN HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM, DE HUYBERTSTRAAT, ZIERIKZEE INZAMELING GROF GROENAFVAL Binnenstad Zierikzee. Woont u in de binnenstad van Zierikzee en maakt u gebruik van een van de ondergrondse afvalcontainers? Dan kunt u maandag 9 november uw grof groenafval

Nadere informatie

Woensdag 24 april 2013

Woensdag 24 april 2013 Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) maakt bekend dat de volgende aanvragen of vergunningen zijn ingediend, aangevraagd, verleend of ingetrokken, maatregelen zijn getroffen of beslissingen

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Ledeacker ongewijzigd heeft vastgesteld. Deze herziening wijzigt de bestemming Agrarische doeleinden van het perceel Dorpsstraat 15 te Ledeacker in Wonen waardoor de bouw van twee woningen mogelijk wordt.

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 25-2017 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om in de Velduil, ter hoogte van de zijkant van Velduil

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK donderdag 26 november om uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK donderdag 26 november om uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 46-2009 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 26 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis een besluitvormende

Nadere informatie

Voorlopige voorziening:

Voorlopige voorziening: trekken. De aangevraagde verandering heeft betrekking op het toestaan van een watersprinkler-installatie. Tevens was het College van Oosterhout van plan om op verzoek van Agrichem B.V., paragraaf 13.2

Nadere informatie

Bekendmaking. De verordeningen treden in werking op de datum van deze publicatie en hebben terugwerkende

Bekendmaking. De verordeningen treden in werking op de datum van deze publicatie en hebben terugwerkende Bekendmakingen week 44-2017 Bekendmaking Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard maken bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2017 de verordeningen in het kader van de Participatiewet

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 29 juni 2015 watermolen aan de Vloetweg in Oploo (verzonden 23 juni 2015) 2. Wedstrijdvereniging Nederland (motorcrosswedstrijden) -verlenen van vergunningen en ontheffingen voor

Nadere informatie

Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf uur. gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers.

Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf uur. gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers. SLUITING GEMEENTEHUIS Dinsdag 14 december is het gemeentehuis vanaf 12.00 uur gesloten wegens een kerstbijeenkomst voor de medewerkers. HERINRICHTING VISSERSHAVEN ( met logo bruinisse voortvarend) Bruinisse.

Nadere informatie

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 INGEKOMEN AANVRAGEN Omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1) Locatie Omschrijving Activiteit Datum ontvangst Dossiernummer Dr.H.Mollerstraat

Nadere informatie

Maandag 28 september vergadert de adviesraad Wmo in kamer 1.30 van het gemeentehuis in Zierikzee. Deze vergadering begint om uur.

Maandag 28 september vergadert de adviesraad Wmo in kamer 1.30 van het gemeentehuis in Zierikzee. Deze vergadering begint om uur. SPREEKUUR Het spreekuur van burgemeester G.C.G.M. Rabelink komt maandag 28 september te vervallen. De overige leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag tussen 10.00 en 11.00 uur

Nadere informatie

WERK IN UITVOERING. Alvast bedankt voor uw medewerking.

WERK IN UITVOERING. Alvast bedankt voor uw medewerking. WERK IN UITVOERING WEGAFSLUITINGEN WEGENS HERBESTRATING Wegens herbestratingswerkzaamheden zijn de volgende wegen tijdelijk voor alle verkeer afgesloten. Dreischor. De Daniel Ockersestraat (Dreischor)

Nadere informatie

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 11 2019 Raadscommissie Ruimte/Algemeen Bestuur De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er een: Raadscommissie Ruimte/AB plaatsvindt op dinsdag 19 maart 2019 om 19.30 uur

Nadere informatie

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS

PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS PARKEERPLEK VOOR DE DEUR VAN HET GEMEENTEHUIS TEGEN KOSTPRIJS Gewenningsperiode eindigt 1 september. Wie in het gemeentehuis moet zijn kan zijn auto het beste parkeren aan de voorzijde van het gemeentehuis

Nadere informatie

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Het vergroten van de woning Sluispad 13 te Burgh-Haamstede; Het bouwen van een terrasoverkapping Hoogerwerfsweg de Tong

Nadere informatie

SERVICELIJN DIGITAAL!

SERVICELIJN DIGITAAL! SERVICELIJN DIGITAAL! Hebt u een melding/vraag voor de Servicelijn Openbare werken en beschikt u over een persoonlijke DigiD inlogcode dan kunt u uw melding ook via www.schouwen-duiveland.nldigitaal loket

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 29 2008 Voornemen vrijstelling wet RO Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voornemens

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 32-2018 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Plutolaan Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om een oplaadpaal voor elektrische voertuigen

Nadere informatie

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen

Nadere informatie

RAADSVERGADERING De gemeenteraad vergadert donderdag 27 januari vanaf uur in de burgerzaal van het gemeentehuis.

RAADSVERGADERING De gemeenteraad vergadert donderdag 27 januari vanaf uur in de burgerzaal van het gemeentehuis. SPREEKUUR Het spreekuur van wethouder W. Stouten gaat maandag 24 januari niet door. De overige leden van het college van burgemeester en wethouders houden maandag wel spreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur.

Nadere informatie

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding

Aanvragen evenementen & activiteiten. Afgehandelde aanvragen evenementen en activiteiten. Afgehandelde aanvraag nummeraanduiding Officiële bekendmakingen gemeente Nieuwkoop week 32 5 augustus 2015 nr. 31 Aanvragen evenementen & activiteiten voor het houden van een collecte voor een weeshuis in Lusaka van 31 augustus tot en met 5

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 45-2018 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten. Een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Krusemanlaan te verwijderen

Nadere informatie

Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor: OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 52-2009 OPENBARE KENNISGEVINGEN Woningwet Aanvraag bouwvergunning Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat de volgende aanvraag om bouwvergunning is ingediend

Nadere informatie

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN

AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN AAN DE KANJERS VAN DE JEUGDBRANDWEER WESTERSCHOUWEN Van harte gefeliciteerd met jullie nationale kampioenschap bij de aspiranten hoge druk. Een knappe prestatie, waarvoor jullie vast en zeker heel hard

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008. donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008. donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 47 2008 Besluitvormende raadsvergadering De burgemeester van Sluis maakt bekend dat er op donderdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal van het Belfort te Sluis een besluitvormende

Nadere informatie

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 37-2018 Ontwerp Actieplan Geluid Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken bekend dat zij op 19 juni 2018 het ontwerp Actieplan Geluid hebben vastgesteld als bedoeld in artikel

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 21 2008 OPENBARE KENNISGEVINGEN Raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op woensdag 21 mei

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Woensdag 13 juni 2012

Woensdag 13 juni 2012 Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) maakt bekend dat de volgende aanvragen of vergunningen zijn ingediend, aangevraagd, verleend of ingetrokken, maatregelen zijn getroffen of beslissingen

Nadere informatie

Donderdag 6 maart 2014, week 10. Gemeenteblad

Donderdag 6 maart 2014, week 10. Gemeenteblad Donderdag 6 maart 2014, week 10 Gemeenteblad Bekendmaking beleidsregel Internetwinkels Deurne Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne maken bekend dat zij in hun vergadering van 25 februari 2014

Nadere informatie

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde:

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 4 november Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplannen - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 31 2010 Verkeersmaatregel Burgemeester en wethouders van Sluis brengen ter openbare kennis, dat ter voorkoming/beperking van door geparkeerde voertuigen veroorzaakte hinder

Nadere informatie

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden.

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden. Nummer : 29 Datum : 16-07-2014 --------------------------------------------------------------------------------------------- LEESWIJZER De gemeente Weert publiceert bekendmakingen op de website van de

Nadere informatie

OUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen

OUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): B. Voorgenomen verleningen van bouwvergunningen BOUWVERGUNNINGEN A. Aangevraagde bouw- en sloopvergunningen (artikel 41 Woningwet): Stichting Obase, plaatsen erfafscheiding Raamstraat 3 te Zierikzee; D Achteromme, veranderen voorgevel Vlasakkers 1 te

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 11 2017 Wijziging deelsubsidieplafonds 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maakt overeenkomstig artikel 4:27 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht bekend

Nadere informatie

Woensdag 26 september 2012

Woensdag 26 september 2012 Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) maakt bekend dat de volgende aanvragen of vergunningen zijn ingediend, aangevraagd, verleend of ingetrokken, maatregelen zijn getroffen of beslissingen

Nadere informatie

U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen!

U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen! U wilt een evenement organiseren? Denk dan eerst aan de vergunningen! Wat is een evenement? Heb ik een vergunning van de gemeente nodig? Of moet ik het evenement melden bij de gemeente? Aan welke voorschriften

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 17 2017 Publicatie ontwerp verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard spreken het voornemen uit om een algemene gehandicaptenparkeerplaats te reserveren

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en): gemeente Maassluis De heerc. Moerman Weverskade 70 3147 PA Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maas$luis.nl www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

Woensdag 14 maart 2012

Woensdag 14 maart 2012 Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) maakt bekend dat de volgende aanvragen of vergunningen zijn ingediend, aangevraagd, verleend of ingetrokken, maatregelen zijn getroffen of beslissingen

Nadere informatie

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Vaststelling uitwerkingsplan Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt op

Nadere informatie

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels bijzondere bijstand Someren 2018 Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 24 april 2018 de navolgende beleidsregels

Nadere informatie

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Subsidieregelingen verenigingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 december 2018 de volgende subsidieregelingen hebben vastgesteld:

Nadere informatie

UITNODIGING. Informatiebijeenkomst fusie Oosterscheldeziekenhuizen en ziekenhuis Walcheren

UITNODIGING. Informatiebijeenkomst fusie Oosterscheldeziekenhuizen en ziekenhuis Walcheren UITNODIGING Informatiebijeenkomst fusie Oosterscheldeziekenhuizen en ziekenhuis Walcheren Wanneer? Op dinsdag 22 september Tijdstip? Van 19.00 uur tot 20.30 uur (ontvangst vanaf 18.30 uur in de foyer)

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende vergunning sandwichborden blz 2 Verleende vergunning verkoopkraam blz 2 Bekendmaking bestuursdwang blz 3 Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november /cor Z Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 17 november 2015 14-0462/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1515839 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van OMGEVINGSVERGUNNING (b ~1Y...1>... Gemeente '1\..'1" ~ Emmen ~ Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van 2 dubbele woningen en 1 vrijstaande

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen De aanvraag en de verleende vergunningen kunt u op afspraak komen inzien I. Ontvangen aanvraag: Omgevingsvergunning: - Horst ongenummerd, kad. Bekend Druten sectie B 5042, bouwen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Regulier

Omgevingsvergunning. Regulier Omgevingsvergunning Regulier Aangevraagd - Laagheidseweg 15, Venray het veranderen van de inrichting (nr. int-2016-0006, ontvangstdatum 20/09) - Grutto ongenummerd, Venray het bouwen van 14 woningen (nr.

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening

Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Tijdelijke bouwvergunning en tijdelijke ontheffing Artikel 45 Woningwet en artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van Texel; beschikkende op de aanvraag om een bouwvergunning

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 25-2018 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten. Een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan Weidemolen 100 aan te leggen.

Nadere informatie

* *

* * *16.074696* 16.074696 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 255661 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 30 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 51 2016 Exploitatieovereenkomst appartementengebouw De Bever Het college van Burgemeester en Wethouders van Heerhugowaard heeft op 6 december 2016 besloten in te stemmen met de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE

BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE BEKENDMAKING WINNENDE SLOGAN VOOR PROGRAMMA BRUINISSE Bruinisse. Burgemeester J.J.P.M. Asselbergs maakt donderdag 17 juli de winnende slogan bekend voor het programma Bruinisse. Dit gebeurt tijdens de

Nadere informatie

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN

2 3 JULI 2015. gemeentes LUIS. Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen. Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN gemeentes LUIS Postadres: Postbus 27 4500 AA Oostburg Aan Aannemersbedrijf Van der Poel B.V. T.a.v. de heer R.M. van Pamelen Postbus 116 4530 AC TERNEUZEN Bezoekadres: Nieuwstraat 22 4501 BD Oostburg Telefoon

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

* * * *

* * * * *18-2303746* *18-2303746* Besluit vaststellen wijzigingsplan ex artikel 3.6, lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening Kenmerk : Z-HZ_BP-2018-000686 Aanvrager : G.H. Geurts Onderwerp : het wijzigen van de bestemming

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 17 2017 Vooraankondiging bestemmingsplan Burgemeester en wethouders van Sluis maken overeenkomstig artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3.12 Algemene

Nadere informatie

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op 10 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bouwwerk

Nadere informatie

III IIII! II III Mil III III! vergunningnummer: WO/2014/152 poststuk nummer.: U

III IIII! II III Mil III III! vergunningnummer: WO/2014/152 poststuk nummer.: U V ų Gemeente ļj á Berçen Berg op Zoom OMGEVINGSVERGUNNING III IIII! II III Mil III III! poststuk nummer.: U14-010252 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente BERGEN OP ZOOM beschikkende

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen

Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Ontwerp-omgevingsvergunning Eekhoornstraat 11 te Donderen Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een woning op het perceel Eekhoornstraat

Nadere informatie