NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1"

Transcriptie

1 NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1

2 1. De heer Jansen wil het huis van de heer Pietersen kopen. Op 1 februari bereikt de heer Jansen mondeling overeenstemming met de heer Pietersen over deze transactie. Op 8 februari wordt door beide partijen het koopcontract getekend. Op 12 maart van datzelfde jaar passeren de koopakte en hypotheekakte bij de notaris. De hypotheekakte wordt op 13 maart ingeschreven in het kadaster. Op welke datum is sprake van een koopovereenkomst? A Op 8 februari. B. Op 12 maart. C. Op 13 maart. 2. Bij een appartementsrecht is sprake van een mede eigendomsrecht op... (1)... en een exclusief gebruiksrecht op... (2)... Wat moet worden ingevuld voor (1) en (2)? N.B. Er is in dit geval GEEN sprake van een erfpachtrecht. (1) (2) A. het gehele gebouw het appartement. B. de grond het gebouw. C. het gehele gebouw en de grond het appartement. 3. De koper van een huis stort GEEN waarborgsom, maar laat een bankgarantie stellen. Welke zekerheid biedt zo n bankgarantie? A. De bank verklaart dat de koper de woning zal afnemen. B. De bank verklaart dat als de koper in gebreke blijft, zij de afgesproken waarborgsom zal storten. C. De bank verklaart aan de verkoper dat zij de betaling van de koopsom garandeert. 4. Hans en Anneke zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd, waarbij GEEN sprake is van gemeenschappelijk vermogen. Anneke koopt een woning. Hans sluit voor de financiering hiervan een hypothecaire lening bij zijn bank. De woning wordt op naam van Anneke in de registers ingeschreven. Wie is in dit geval hypotheekgever en wie kredietnemer? Hypotheekgever Kredietnemer A. Hans Hans. B. Anneke Hans. C. Hans Anneke. NIBE-SVV,

3 5. Als een hypotheekgever een lening die gedekt wordt door een bankhypotheek, tussentijds wil verhogen tot de hoofdsom van inschrijving, A. wordt de op te nemen lening NIET ingeschreven in de openbare registers. B. moet hij de notaris inschakelen voor het maken van een nieuwe hypotheekakte. C. moet in alle gevallen een nieuw taxatierapport worden opgemaakt. 6. Een klant verklaart op eerste verzoek van de bank hypotheek te zullen geven. Dit is een A. positieve hypotheekverklaring. B. negatieve hypotheekverklaring. C. hypothecaire volmacht voor de bank. 7. De heer Petrus laat op een stuk grond een huis voor zichzelf bouwen en gaat zijn huidige, met hypotheek belaste woning verkopen. De volgende gegevens zijn bekend: Kostprijs kavel bouwgrond EUR ,. Aanneemsom te bouwen woning inclusief kosten EUR ,. Verwachte opbrengst huidige woning EUR ,. Lopende hypothecaire lening van EUR ,. Van de netto opbrengst van de woning wil hij EUR , gebruiken voor verhuiskosten en inrichting. Hoe groot moeten de nieuwe hypothecaire lening en het overbruggingskrediet zijn? Hypothecaire lening Overbruggingskrediet A. EUR , EUR ,. B. EUR , EUR ,. C. EUR , EUR ,. 8. De heer Mattheus heeft in 2014 een bruto maandinkomen van EUR 3.000,. Hij heeft recht op 8% vakantietoeslag en heeft een vaste eindejaarsuitkering van EUR 2.000,. Voor de financiering van zijn auto heeft hij een huurkoopovereenkomst gesloten, waarvoor hij maandelijks een termijnbedrag van EUR 250, betaalt. De heer Mattheus vraagt een hypothecaire lening onder NHG aan met een looptijd van 30 jaar en een rente van 6% voor tien jaar vast. Wat kan de heer Mattheus op basis van deze gegevens maximaal lenen met NHG? N.B.: Maak gebruik van de bijlage en rond af op hele euro's. A. EUR ,. B. EUR ,. C. EUR ,. NIBE-SVV,

4 9. Hieronder volgen twee beweringen over distributie. I. De intermediair, of tussenpersoon, verstrekt hypothecaire leningen. II. Een makelaar, via wie na aankoop van een woning meteen een hypothecaire lening kan worden gesloten, doet aan cross-selling. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. 10. Welke van de onderstaande beweringen over de kapitaalverzekering eigen woning (KEW) is JUIST? A. De 15- en 20-jaarsvrijstellingen kunnen bij elkaar worden opgeteld. B. Een belastingplichtige kan meerdere keren volledig van de 20- jaarsvrijstelling gebruik maken. C. De fiscale vrijstelling is gemaximeerd tot de restant hoofdsom van de betreffende lening. 11. Welke van de onderstaande beweringen over de levenslange kapitaalverzekering bij overlijden is JUIST? A. De verzekering betaalt levenslang een periodieke uitkering uit aan de begunstigde. B. De verzekering vervalt als de verzekerde vóór de overeengekomen datum overlijdt. C. De verzekering komt NIET tot uitkering bij leven van de verzekerde op de in de polis genoemde einddatum. 12. Wat is normaal gesproken het gevolg als bij een spaarhypotheek (KEW of SEW) de door de geldnemer te betalen rente tussentijds stijgt? A. De verzekeraar/bank kan door de hogere rente met minder premie/inleg toe. B. Door de hogere rente zal het spaarsaldo hoger worden dan het verzekerd kapitaal. C. De stijging van de rentelast wordt volledig door de daling van de premielast gecompenseerd. 13. Wat houdt bij de inkomstenbelasting het begrip progressief tarief in? A. De belastingheffing is geïndividualiseerd. B. Er is sprake van één tarief voor alle inkomstencategorieën. C. Naarmate het inkomen stijgt, stijgt ook de belastingdruk. NIBE-SVV,

5 14. Mevrouw Lucassen (alleenstaand, 31 jaar) heeft in 2014 een belastbaar loon van EUR ,. Zij heeft op 1 januari 2014 een woning gekocht voor EUR , kosten koper. De bank verstrekt een hypothecaire lening van EUR ,. De WOZ waarde van de woning is EUR ,, de executiewaarde is EUR ,. Mevrouw Lucassen betaalt in 2014 de volgende kosten: overdrachtsbelasting 2%; transportkosten EUR 1.200, ; erfpachtcanon EUR 600, ; taxatiekosten t.b.v. financiering EUR 300, ; afsluitkosten 1%; hypotheekkosten EUR 900, ; rente EUR 8.400,. Hoeveel bedraagt het inkomen uit werk en woning van mevrouw Lucassen over 2014? A. EUR ,. B. EUR ,. C. EUR ,. 15. Welke kosten zal een koper die een nieuwbouwwoning vrij op naam (v.o.n.) koopt zeker NIET hoeven te betalen? A. De kosten NHG. B. De notariskosten transportakte. C. De afsluitprovisie. 16. Hieronder volgen twee beweringen over de acceptatie van hypotheekaanvragen. I. Lopende financiële verplichtingen zijn een factor bij de bepaling van de maximale verstrekking. II. Een subsidieregeling kan van belang zijn bij acceptatie van een aanvraag. Wat is JUIST? A. Alleen I is juist. B. Alleen II is juist. C. I en II zijn juist. 17. Op basis waarvan wordt de verzekerde som van een opstalverzekering vastgesteld? A. De koopprijs. B. De WOZ-waarde. C. De herbouwwaarde. 18. Welke van de onderstaande regels maakt onderdeel uit van de Gedragscode hypothecaire financieringen? A. In de offerte moet de nominale rente worden vermeld. B. Financiers mogen tijdens de looptijd het rentetarief NIET wijzigen. C. De consument mag de lening tussentijds slechts gedeeltelijk aflossen. NIBE-SVV,

6 19. Na het passeren van de hypotheekakte laat de notaris de geldnemer, in geval van nieuwbouw, de depotakte ondertekenen. Wat voor soort akte is de depotakte? A. Een onderhandse akte. B. Een authentieke akte. C. Een akte van levering. 20. Wat houdt een in de hypotheekakte opgenomen huurbeding in? A. De huurpenningen worden krachtens de akte verpand aan de hypotheeknemer. B. Het huurcontract wordt ontbonden voordat de woning executoriaal wordt verkocht. C. De woning mag zonder toestemming van de hypotheekhouder NIET worden verhuurd. 21. Aan de hand van welk stuk uit het hypotheekdossier kan de hypotheeknemer nagaan wat de rangorde is van een hypotheek? A. De minute. B. Het kadastrale uittreksel. C. Het hypothecair uittreksel. 22. In welk geval stelt het WEW een overlijdensrisicoverzekering verplicht? A. Als de lening groter is dan 80% van de waarde van de woning. B. Als de lening kleiner is dan 80% van de waarde van de woning. C. Als de lening kleiner is dan 80% van de uitstaande schuld. 23. Van wie is, bij een gedwongen onderhandse verkoop, de toestemming nodig? A. Van de notaris. B. Van de echtgeno(o)t(e). C. Van de president van de rechtbank. 24. Bij een vaste hypotheek vindt doorhaling van de inschrijving plaats, als de A. looptijd is verstreken. B. hypothecaire lening volledig is afgelost. C. woning onderhands wordt verkocht. NIBE-SVV,

7 Antwoorden 1. A 2. C 3. B 4. B 5. A 6. A 7. C 8. B 9. B 10. C 11. C 12. A 13. C 14. C 15. B 16. C 17. C 18. A 19. A 20. C 21. C 22. C 23. C 24. B U dient 17 van de 24 vragen goed te hebben om te slagen. NIBE-SVV,

8 Feedback 1. A. Dit antwoord is juist. Na ondertekening van het koopcontract is er sprake van een koopovereenkomst. Passeren vindt plaats na de koopovereenkomst. Bij de inschrijving vindt in dit geval vestiging van de hypotheek plaats. 2. A. Dit antwoord is onjuist. Het gaat niet alleen om het gebouw. Het exclusief gebruiksrecht heeft geen betrekking op het hele gebouw. Mede-eigendom van het geheel, exclusief gebruik van het appartement. 3. A. Dit antwoord is onjuist. De bank kan dat niet verklaren. Hiervoor dient de garantie. Dit kan de bank niet verklaren. 4. A. Dit antwoord is onjuist. Hans is geen eigenaar en kan dus geen hypotheek geven. Anneke geeft als eigenaar hypotheek, Hans sluit het krediet af. Hans is geen eigenaar en kan dus geen hypotheek geven. 5. A. Dit antwoord is juist. De lening valt immers onder de bestaande inschrijving van de bankhypotheek. Nee, bij een bankhypotheek hoeft dit niet. Een taxatierapport zou nodig kunnen zijn maar zeker niet altijd 6. A. Dit antwoord is juist. Dit is het rechtstreekse gevolg van een positieve hypotheekverklaring. Dit is juist een verklaring waarbij de klant belooft geen hypotheek te zullen geven. Voor een volmacht is een verklaring niet genoeg. 7. A. Dit antwoord is onjuist. Er is ook nog een effect van de verhuiskosten. Er is minder overbruggingskrediet nodig door de verhuiskosten. De berekening is als volgt: Lening: / = EUR ,-. Overbrugging: / / = EUR ,-. 8. A. Dit antwoord is onjuist. De eindejaarsuitkering moet ook nog worden meegenomen. De berekening is als volgt: Inkomen: x 12 = x 1,08 = = EUR ,-. Voor financiering beschikbaar bij 6%: x 29,5% = : 12 = 1004,92 - /- 250 = EUR 754,92. Maximale lening: 754,92 x 166,7916 = EUR ,-. De autofinanciering moet ook nog worden meegenomen. NIBE-SVV,

9 9. A. Dit antwoord is onjuist. De intermediair bemiddelt alleen. De makelaar die ook bemiddelt in hypotheken doek aan cross-selling. De intermediair bemiddelt alleen. De makelaar die ook bemiddelt in hypotheken doek aan cross-selling. De intermediair bemiddelt alleen. De makelaar die ook bemiddelt in hypotheken doek aan cross-selling. 10. A. Dit antwoord is onjuist. Dit is juist niet mogelijk. Dit kan maar één keer in iemands leven. De maximumvrijstelling wordt bepaald door restant-hoofdsom en het wettelijk maximum. 11. A. Dit antwoord is onjuist. Een kapitaalverzekering geeft geen periodieke uitkering. De verzekering is levenslang. De verzekering komt pas tot uitkering bij overlijden. 12. A. Dit antwoord is juist. Daarom gaat de inleg/premie omlaag. Het spaarsaldo wordt niet hoger dan het verzekerd kapitaal. De premielast stijgt niet. 13. A. Dit antwoord is onjuist. Dat heeft niets met het progressief tarief te maken. Er zijn juist verschillende tarieven. Het tarief stijgt (in stappen) mee met het inkomen. 14. A. Dit antwoord is onjuist. De transportkosten moeten niet in aftrek worden gebracht. Het eigenwoningforfait moet ook worden meegenomen. De berekening is als volgt: / / / / / = EUR ,- 15. A. Dit antwoord is onjuist. Deze kosten is hij mogelijk verschuldigd. Deze kosten worden door de verkoper betaald. Deze kosten is hij zeer waarschijnlijk verschuldigd. 16. A. Dit antwoord is onjuist. Lopende verplichtingen zijn van invloed op de maximale verstrekking. Een subsidieregeling kan de doorslag geven bij de acceptatie. Lopende verplichtingen zijn van invloed op de maximale verstrekking. Een subsidieregeling kan de doorslag geven bij de acceptatie. NIBE-SVV,

10 Lopende verplichtingen zijn van invloed op de maximale verstrekking. Een subsidieregeling kan de doorslag geven bij de acceptatie. 17. A. Dit antwoord is onjuist. De koopprijs houdt maar deels verband met de kosten voor herbouw. De WOZ-waarde is meestal hoger dan de kosten voor herbouw. De herbouwwaarde is waar het bij een opstalverzekering om gaat. 18. A. Dit antwoord is juist. Dit is een verplichting uit de GHF. Dat mag wel, na afloop van een rentevaste periode. Hij mag ook geheel aflossen; in sommige gevallen zijn dan kosten verschuldigd. 19. A. Dit antwoord is juist. De depotakte is een onderhandse akte. Er hoeft geen notaris aan te pas te komen. De depotakte heeft niets met de levering te maken. 20. A. Dit antwoord is onjuist. Dit is geen onderdeel van het huurbeding. Dat is niet de inhoud van het huurbeding. Het gaat om de toestemming vooraf door de hypotheekhouder. 21. A. Dit antwoord is onjuist. De minute geeft geen informatie over andere hypotheekhouders. In het kadastrale uittreksel kun je niet de rangorde van hypotheekhouders terugvinden. De rangorde blijkt uit het hypothecair uittreksel. 22. A. Dit antwoord is onjuist. De termijn is langer. De geldnemer krijgt meer tijd. Pas na zeven maanden kan worden overgegaan tot gedwongen verkoop. 23. A. Dit antwoord is onjuist. De notaris geeft geen toestemming. De echtgenoot kan hierop geen invloed uitoefenen. De president geeft hiervoor toestemming. 24. A. Dit antwoord is onjuist. Dan zou de hypotheek ook zonder betaling vervallen. Na volledige aflossing kan doorhaling plaatsvinden. Dan moet natuurlijk wel eerst worden afgelost, bijvoorbeeld uit de opbrengst. NIBE-SVV,

NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1

NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 NIBE-SVV 2012 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 1 1. De heer X wil het huis van de heer Y kopen. Op 1 februari bereikt X mondeling overeenstemming met de heer Y over deze transactie. Op 8 februari wordt door

Nadere informatie

Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij.

Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij. Als u een woning koopt, zult u onvermijdelijk worden geconfronteerd met allerlei onbekende begrippen. Finalliance zet het voor u op een rij. Aankoopsom Het bedrag dat u betaalt voor een huis, zoals vastgelegd

Nadere informatie

NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2

NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2 NIBE-SVV, 2014 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2 1. Wat kenmerkt een zogenoemde verkopersmarkt? A. Een daling van de huurprijzen. B. Een relatief hoge hypotheekrente. C. Een stijging van de prijzen op de

Nadere informatie

NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2)

NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2) NIBE-SVV, 2015 OEFENEXAMEN WONINGFINANCIERING 2015 (WF2) 1. Wat is een kenmerk van een zogenoemde verkopersmarkt? A. Een daling van de huurprijzen. B. Een relatief hoge hypotheekrente. C. Een stijging

Nadere informatie

Begrippenlijst. Courtage Aan een makelaar te betalen provisie bij een geslaagde aan- of verkooptransactie

Begrippenlijst. Courtage Aan een makelaar te betalen provisie bij een geslaagde aan- of verkooptransactie Begrippenlijst Administratiekosten De kosten die een geldverstrekker in rekening brengt voor het afsluiten van een hypotheekaanvraag. Dit bedrag is aftrekbaar bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Afsluitprovisie

Nadere informatie

Inventarisatieformulier

Inventarisatieformulier Inventarisatieformulier Klantgegevens Voornaam Voorletters Tussenvoegsel Achternaam Geboortedatum Geslacht Nationaliteit Postcode Straat Plaatsnaam Telefoonnummer E-mailadres Burgerlijke staat Datum burgerlijke

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Nieuwbouw Hypotheek Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de Nieuwbouw Hypotheek? 1 Uw offerte is 7 maanden

Nadere informatie

HYPOTHEEK VAN A TOT Z

HYPOTHEEK VAN A TOT Z HYPOTHEEK VAN A TOT Z Als u een hypotheek wilt afsluiten, krijgt u veel informatie. De meeste zaken zijn bovendien best ingewikkeld. Helemaal als u er voor de eerste keer mee te maken krijgt. ABN AMRO

Nadere informatie

Begrippenlijst hypotheken

Begrippenlijst hypotheken Begrippenlijst hypotheken A Afkoopwaarde Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van een levensverzekering. De afkoopwaarde is afhankelijk van de op dat moment opgebouwde waarde

Nadere informatie

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND De heer IEXlezer Mevrouw IEXlezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND Dit advies is voor u gemaakt door: P. Betman Telefoon : 0651137470 Email : pbetman@wanadoo.nl Berekening maximale hypotheek Datum

Nadere informatie

Het kopen en financieren van een woning

Het kopen en financieren van een woning Het kopen en financieren van een woning Beste heer/mevrouw, U staat op het punt om een (nieuwe) woning te kopen. Het kan zijn dat u zich als starter op de markt begeeft en dus voor het eerst een woning

Nadere informatie

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012

Je eigen woning en de Belastingdienst in 2012 Je hypotheek en de belasting in 2012 Hier vind je een toelichting op het jaaroverzicht van je SNS Hypotheek. Ook lees je hier de belangrijkste fiscale regels die in 2012 gelden voor de eigen woning, hypotheek,

Nadere informatie

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig?

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig? Pag. 1/5 G 01.1.18-0413 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning In deze brochure staat de volgende informatie In deze brochure de volgende informatie ouwwoning? u uw verbouwen? Of Dangaat is de

Nadere informatie

Ondernemers Hypotheek

Ondernemers Hypotheek Ondernemers Hypotheek Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u een hypotheeklening voor een woning of een woning met bedrijfspand? Dan is de Ondernemers Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. DrieSterrenHypotheek Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

Verklaring hypotheekbegrippen INHOUDSOPGAVE

Verklaring hypotheekbegrippen INHOUDSOPGAVE Verklaring hypotheekbegrippen INHOUDSOPGAVE Adviestraject pagina 2 Begrippenlijst pagina 3 Fiscale Cijfers pagina 8 Belangrijke informatie pagina 10 Adviestraject AHP Financieel Partners BV Oriëntatie

Nadere informatie

Begrippenlijst hypotheken

Begrippenlijst hypotheken Begrippenlijst hypotheken A Afkoopwaarde Dit is het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van een levensverzekering. De afkoopwaarde is afhankelijk van de op dat moment opgebouwde waarde

Nadere informatie

Een eigen. huis. www.lindenotarissen.nl

Een eigen. huis. www.lindenotarissen.nl Een eigen huis www.lindenotarissen.nl Inhoudsopgave Een eigen huis 3 Woonhuis, de akte van levering 4 De Hypotheek 5 Samenlevingscontract 7 Testament 8 Een eigen huis U leest dit boekje waarschijnlijk

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Niet dromen, maar doen

Niet dromen, maar doen Hypotheken Niet dromen, maar doen Hypotheken Een eigen woning is een droomwens voor velen! Hoe ziet uw droomhuis eruit, waar moet het staan? Voordat u het huis van uw dromen uw eigendom kunt noemen, valt

Nadere informatie

Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning

Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning 1 Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning Veel mensen vragen zich af wat de notaris allemaal doet in verband met de overdracht van een woning. Hieronder vindt u een overzicht van alle

Nadere informatie

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt.

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Veelgebruikte termen.

Veelgebruikte termen. Wij willen gaan samen Ik wil kleiner gaan Veelgebruikte termen. In de financiële wereld worden nogal eens termen gebruikt waarvan de betekenis je wellicht niet meteen bekend is. In dit document worden

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst van A tot Z

Verklarende woordenlijst van A tot Z Verklarende woordenlijst van A tot Z Afkoopwaarde Het bedrag dat wordt uitgekeerd bij voortijdige beëindiging van uw levensverzekering. Dit is de tot op dat moment opgebouwde waarde van uw verzekering

Nadere informatie

Het kopen van uw huurwoning

Het kopen van uw huurwoning Het kopen van uw huurwoning Een woning kopen van Wonen Wateringen Aan wie Wonen Wateringen verkoopt Alle voor verkoop aangewezen woningen worden aangeboden aan de zittende huurder. Als deze huurder de

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

Aanvraagformulier hypothecaire lening/overbruggingskrediet/bankgarantie Direktbank Woninghypotheken

Aanvraagformulier hypothecaire lening/overbruggingskrediet/bankgarantie Direktbank Woninghypotheken Aanvraagformulier hypothecaire lening/overbruggingskrediet/bankgarantie Direktbank Woninghypotheken Adviseur Contactpersoon Telefoon Fax Offerte sturen aan Adviseur Klant(en) Personalia Naam en voorletters

Nadere informatie

Bank. Wonen. Algemene informatie Delta Lloyd Hypotheken. Februari 2007

Bank. Wonen. Algemene informatie Delta Lloyd Hypotheken. Februari 2007 Bank Februari 2007 Wonen Algemene informatie Wonen Bank Algemene informatie 1. Financiële consequenties en kosten 2 2. Fiscale gevolgen 2 3. Overheidsregelingen 3 4. Financieringsvormen 3 5. Rentesoorten

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Kenmerken

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting! - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Of u hiervoor in aanmerking komt

Nadere informatie

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING D EN D EN Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het nieuwe woongebied Heumen Noord.

Nadere informatie

De aankoop van uw huis in 10 stappen

De aankoop van uw huis in 10 stappen De aankoop van uw huis in 10 stappen (... wat kunt u verwachten?) De aankoop van uw huis in 10 stappen U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven. Daar komt nogal wat bij kijken.

Nadere informatie

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve UW WONING EN DE FISCUS U koopt een woning 2e woning Rente en kosten voor de eigenwoningschuld Niet aftrekbaar zijn: Eenmalig aftrekbare kosten Inkomsten Eigen Woning U sluit een spaar-, leven- of beleggingshypotheek

Nadere informatie

Algemene informatie Allianz Hypotheek

Algemene informatie Allianz Hypotheek Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Algemene informatie Allianz Hypotheek Augustus 2012 1 Inhoudsopgave 0. Algemeen: wat is een hypotheek? 3 1. Financiële consequenties en kosten 3 2. Fiscale gevolgen

Nadere informatie

Van erfpacht naar eigen grond

Van erfpacht naar eigen grond Van erfpacht naar eigen grond Hoe wordt u eigenaar van de grond? Van erfpacht naar eigen grond U bezit een woning, maar de grond onder uw huis is eigendom van de gemeente. Misschien zou u liever de grond

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

De aankoop van uw huis in 10 stappen

De aankoop van uw huis in 10 stappen De aankoop van uw huis in 10 stappen (... wat kunt u verwachten?) De aankoop van uw huis in 10 stappen U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven. Daar komt nogal wat bij kijken.

Nadere informatie

Van kijker naar koper

Van kijker naar koper Van kijker naar koper Wat komt er kijken bij het kopen van een woning? 2 Kopen van Actium Naast het verhuren, verkoopt Actium ook woningen. Zowel bestaande- als nieuwbouwwoningen. De koopwoningen variëren

Nadere informatie

in een Vrije verkoopwoning

in een Vrije verkoopwoning in een Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf

Nadere informatie

Uitgangspunten en adviessamenvatting

Uitgangspunten en adviessamenvatting Uitgangspunten en adviessamenvatting Amsterdam, 24 april 2015 Geachte heer de Groot en mevrouw de Groot, Het is ons een genoegen hierbij een samenvatting te geven van de uitgangspunten die bepalend zijn

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer? 6 Terugbetalen

Nadere informatie

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant Kopen zonder zorgen Een woning kopen met Koopgarant Droomt u wel eens van een eigen huis, maar vindt u de stap naar een koopwoning wel groot? Vraagt u zich af of uw inkomen wel toereikend is, of u uw huis

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart. Kopen met korting voor zittende huurders

Informatie brochure. Koopstart. Kopen met korting voor zittende huurders Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de getaxeerde marktwaarde.

Nadere informatie

Budget Hypotheek. Wat zijn de voordelen van de Budget Hypotheek?

Budget Hypotheek. Wat zijn de voordelen van de Budget Hypotheek? Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Levenhypotheek Beleggingshypotheek Spaarhypotheek Hybride hypotheek Bankspaarhypotheek Aflossingvrije hypotheek Krediethypotheek Direct beginnen

Nadere informatie

Persoonlijk hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies Persoonlijk hypotheekadvies Bestemd voor: Test Persoon & Test Partner Op 27-10-2015 samengesteld door: - Adviseur Tel: 024 8000 789 E-mail: info@bijbouwe.nl Wat lees je in dit adviesrapport? Waarom ontvang

Nadere informatie

Uitgangspunten en adviessamenvatting

Uitgangspunten en adviessamenvatting Uitgangspunten en adviessamenvatting Amsterdam, 24 april 2015 Geachte heer de Groot en mevrouw de Groot, Het is ons een genoegen hierbij een samenvatting te geven van de uitgangspunten die bepalend zijn

Nadere informatie

Droomhuis op het oog? De gemeente helpt u graag!

Droomhuis op het oog? De gemeente helpt u graag! 1 Droomhuis op het oog? De gemeente helpt u graag! U wilt een huis kopen of bouwen in Biezenmortel, Esch, Haaren of Helvoirt? Een goed besluit! Maar met dit besluit bent u er wellicht nog niet. Een huis

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2015 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Plus Hypotheek 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer?

Nadere informatie

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers De Starterslening van woningcorporaties Een steuntje in de rug voor woningkopers n...baarn...barendrecht...barneveld...beemster...bergen...bergen op Zoom...Berkelland...Bernheze...Bernisse...Best...Beverwijk...Binnenmaas...Blaricum...

Nadere informatie

Aankoop van een. huis. nieuwbouw. Informatie over het kopen van een woning

Aankoop van een. huis. nieuwbouw. Informatie over het kopen van een woning Aankoop van een nieuwbouw Informatie over het kopen van een woning huis Formaat Notarissen is een landelijk netwerk van samenwerkende notariskantoren in Nederland. Kwaliteit, vernieuwing en optimale service

Nadere informatie

Aankoop van een. huis. nieuwbouw. Informatie over het kopen van een woning

Aankoop van een. huis. nieuwbouw. Informatie over het kopen van een woning Aankoop van een nieuwbouw Informatie over het kopen van een woning huis Formaat Notarissen is een landelijk netwerk van samenwerkende notariskantoren in Nederland. Kwaliteit, vernieuwing en optimale service

Nadere informatie

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers De Starterslening van woningcorporaties Een steuntje in de rug voor woningkopers n...baarn...barendrecht...barneveld...beemster...bergen...bergen op Zoom...Berkelland...Bernheze...Bernisse...Best...Beverwijk...Binnenmaas...Blaricum...

Nadere informatie

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren Een eigen huis mogelijkheden voor kopen of huren Een woning kopen of huren? Verschillende verantwoordelijkheden Wilt u een woning kopen of een woning huren? Dat is een afweging die u maakt. Een van de

Nadere informatie

Starterslening. Maximale startersleningdeel bedraagt 20% van de verwervingskosten, dus tot 70.000,-

Starterslening. Maximale startersleningdeel bedraagt 20% van de verwervingskosten, dus tot 70.000,- Starterslening De Starterslening biedt de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk rentepercentage geld te lenen voor de aankoop van een woning of appartement. In de brochure van SVn kunt u lezen dat de

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken

Algemene informatie hypotheken Algemene informatie hypotheken A. Bepaling maximale leensom Het maximaal te lenen bedrag voor de aanschaf van een woning wordt bepaald door: 1. de waarde van de woning; 2. uw inkomen (totaal). De maximale

Nadere informatie

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies)

E.F.A. (EerlijkFinancieelAdvies) Hypotheken Hypotheek (uitleg hypotheektermen) De term hypotheek (letterlijk: onderpand) of hypothecaire lening wordt gebruikt in twee verschillende betekenissen. Deze hangen samen, maar moeten gescheiden

Nadere informatie

Als u een woning koopt

Als u een woning koopt 2004 Als u een woning koopt Als u een woning koopt, heeft dat gevolgen voor uw belasting. Meestal levert het een belastingvoordeel op, omdat u de rente en een aantal andere kosten kunt aftrekken. Tegenover

Nadere informatie

1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN

1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN 1 UW WENSEN EN DOELSTELLINGEN In dit hoofdstuk zijn uw wensen en doelstellingen t.a.v. het advies opgenomen. U heeft aangegeven dat de aanleiding van het gesprek is: Aankoop nieuwe woning Daarbij heeft

Nadere informatie

Inleiding 1. Slimmer Kopen 2. Afspraken

Inleiding 1. Slimmer Kopen 2. Afspraken 1 Inleiding Slimmer Kopen is een woonproduct dat is ontwikkeld en beproefd door woningcorporatie Trudo uit Eindhoven en waarvan door Vallei Wonen de licentie is verworven. Woningen met het Slimmer Kopen

Nadere informatie

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Voor je ligt een persoonlijk adviesrapport als resultaat van de door jou ingevulde checklist hypotheekgesprek. Op basis van je antwoorden vind je hieronder

Nadere informatie

Van huurder naar koper

Van huurder naar koper Van huurder naar koper Is het kopen van mijn huurwoning iets voor mij? U huurt een woning van Actium. U ontving van ons een aanbod om uw huurwoning te kopen. We kunnen ons voorstellen dat dit veel vragen

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning Een leven voor je BeZoek onze website! Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het

Nadere informatie

U wilt een woning kopen

U wilt een woning kopen U wilt een woning kopen Beter Wonen verkoopt regelmatig verschillende type woningen in meerdere wijken van Almelo. De ruime koopwoningen zijn goed onderhouden, betaalbaar en naar eigen wensen in te richten.

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2016 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw huis,

Nadere informatie

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN De keuze van de juiste hypotheek is uiteindelijk net zo belangrijk als de keuze

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in De Wooncomfort Notarisservice wordt naar keuze aangeboden als een All-in dienstverlening of als budget dienstverlening. Kiest u voor het all-in

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Een aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt

Nadere informatie

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195.

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195. Casussen fiscaliteit In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverleners enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden die in

Nadere informatie

Toelichting bij de fiscale jaaropgave 2015

Toelichting bij de fiscale jaaropgave 2015 Toelichting bij de fiscale jaaropgave 2015 Toelichting bij de fiscale jaaropgave 2015 U heeft de fiscale jaaropgave van uw hypotheek bij WestlandUtrecht Bank ontvangen. Hierin staan de fiscale gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tweede hypotheek, meeneemhypotheek, opname uit hogere inschrijving Direktbank Praktijkvoorziening

Aanvraagformulier Tweede hypotheek, meeneemhypotheek, opname uit hogere inschrijving Direktbank Praktijkvoorziening Aanvraagformulier Tweede hypotheek, meeneemhypotheek, opname uit hogere inschrijving Direktbank Praktijkvoorziening adviseur contactpersoon telefoon fax offerte sturen aan adviseur klant(en) Personalia

Nadere informatie

Nieuwbouw betaalbaar

Nieuwbouw betaalbaar Nieuwbouw betaalbaar Een eigen huis. Misschien droomt u daar wel eens van? Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht?

Nadere informatie

De aankoop van uw huis in 10 stappen (... wat kunt u verwachten?)

De aankoop van uw huis in 10 stappen (... wat kunt u verwachten?) De aankoop van uw huis in 10 stappen (... wat kunt u verwachten?) U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven. Daar komt nogal wat bij kijken. Deze stappengids gee; u in 10 stappen

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 10 IB 174-1T01FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2010 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw woning aftrekken,

Nadere informatie

Eigenwoningreserve of verkoop eigen woning

Eigenwoningreserve of verkoop eigen woning bij aangifte inkomstenbelasting 2014 voor buitenlands belastingplichtigen IB 291 1T41FD BUI Verkocht u of uw fiscale partner in 2014 een? Had deze woning overwaarde? En kocht u een andere? Dan hebt u te

Nadere informatie

Dit advies is voor u gemaakt door: Telefoon: 06-51137470 E-mail : pbetman@wanadoo.nl

Dit advies is voor u gemaakt door: Telefoon: 06-51137470 E-mail : pbetman@wanadoo.nl De heer A. Anvrager A Mevrouw A. Anvrager B Gaastralaan 70 7311 ZH Almere Dit advies is voor u gemaakt door: Patrick Betman Telefoon: 0651137470 Email : pbetman@wanadoo.nl Berekeningsdatum 2242004 Uitgangspunten

Nadere informatie

Betaalbaar kopen. Kopen met korting

Betaalbaar kopen. Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Inleiding Het kopen van een woning is voor veel mensen een wens. Een aantal woningcorporaties heeft inmiddels diverse koopvormen ontwikkeld.

Nadere informatie

WEGWIJZER Woongoed Garantwoning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

WEGWIJZER Woongoed Garantwoning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. WEGWIJZER Woongoed Garantwoning Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl WEGWIJZER Woongoed Garantwoning Wat is een Woongoed Garantwoning?

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

Ke u z e in w o n e n :

Ke u z e in w o n e n : Keuze in wonen Ke u z e in w o n e n : h u u r, k o o p g a r a n t, k o o p Wonen is jezelf zijn en dat is heel persoonlijk. Woonplezier wil je zoveel mogelijk op je eigen manier invullen. Dat kan alleen

Nadere informatie

Aanvraag hypotheekofferte Direktbank. 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur. 2 Persoonlijke gegevens. 3 Burgerlijke staat

Aanvraag hypotheekofferte Direktbank. 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur. 2 Persoonlijke gegevens. 3 Burgerlijke staat Aanvraag hypotheekofferte Direktbank 1 Gegevens tussenpersoon In te vullen door uw hypotheekadviseur Naam Adres Postcode en vestigingsplaats Telefoonnummer Faxnummer E-mail 2 Persoonlijke gegevens Naam/meisjesnaam

Nadere informatie

Huis kopen. www.westvest.netwerknotarissen.nl

Huis kopen. www.westvest.netwerknotarissen.nl Huis kopen Een huis kopen of verkopen gebeurt niet zomaar. Het is één van de mijlpalen in uw leven, een beslissing waar u vooraf goed over nadenkt. Wat voor huis wilt u kopen, in welke buurt. Hoe kunt

Nadere informatie

Productspecificaties Duurzaamheidslening

Productspecificaties Duurzaamheidslening Productspecificaties Duurzaamheidslening Verstrekking Op aanwijzing van de gemeente en/of provincie, voor zover de gemeente en/of provincie hiervoor voldoende budget heeft in het gemeentelijk/provinciaal

Nadere informatie

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard Begrippenlijst A-Z Afbetaling Als u iets op afbetaling koopt, krijgt u uw aankoop direct mee. Vervolgens betaalt u het aankoopbedrag in termijnen terug. U wordt pas officieel eigenaar van uw aankoop zodra

Nadere informatie

Kopen met erfpacht. Brochure Kopen met erfpacht 13.06 februari 2014. Pagina 1 van 6

Kopen met erfpacht. Brochure Kopen met erfpacht 13.06 februari 2014. Pagina 1 van 6 Kopen met erfpacht is aantrekkelijk omdat u de grond niet direct hoeft te kopen. De belangrijkste factoren die de koopprijs van een woning tot stand brengen zijn de grond waarop het huis is gebouwd en

Nadere informatie

Bankgarantie De bank staat hiermee borg voor de borgsom die de koper schuldig is aan de verkoper.

Bankgarantie De bank staat hiermee borg voor de borgsom die de koper schuldig is aan de verkoper. A Aflossingsvrije hypotheek U leent geld waarbij u, in principe, geen aflossingsverplichting heeft. U betaalt rente over de lening gedurende de looptijd van de lening. De hoogte van wat u maximaal kunt

Nadere informatie

Uw huurwoning kopen. Algemene informatiebrochure

Uw huurwoning kopen. Algemene informatiebrochure Uw huurwoning kopen Algemene informatiebrochure Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Het aanbod...4 2.1 Verkoopprijzen...4 2.2 Kosten koper (kk)...4 2.3 Energielabel...5 3 Verkoopprocedure...6 3.1 Begeleidende

Nadere informatie

Aanvrager versie 20-04-2015

Aanvrager versie 20-04-2015 Inventarisatieformulier woningfinanciering Aanvrager versie 20-04-2015 Naam Voorletters: man vrouw Geboortedatum / -plaats Adres, pc en woonplaats Nationaliteit / BSN Burger Service Nummer: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Eigenwoningreserve of verkoop eigen woning

Eigenwoningreserve of verkoop eigen woning bij aangifte inkomstenbelasting 2013 13 Verkocht u of uw fiscale partner in 2013 een? Had deze woning overwaarde? En kocht u een andere? Dan hebt u te maken met de bijleenregeling. Daardoor is uw (hypotheek)renteaftrek

Nadere informatie