Jaaroverzicht 2012 Bron: KNMI Ed Aldus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaaroverzicht 2012 Bron: KNMI Ed Aldus"

Transcriptie

1 Jaaroverzicht 2012 Bron: KNMI Ed Aldus Januari: 2012 is uitzonderlijk zacht begonnen met in het Zeeuwse Westdorpe en het Limburgse Ell op Nieuwjaarsdag een maximumtemperatuur van maar liefst 14,1 C. Pas in het midden van de maand daalde het kwik in de nacht tot onder het vriespunt met in De Bilt op 17 januari een minimum van - 5,3 C. Daarna werd het opnieuw wisselvallig en zacht. Eind van de maand draaiende de stroming naar het oosten en begon de temperatuur te dalen. De landelijk laagste temperatuur werd dan ook pas in de avond van de 31 ste gemeten. In Maastricht daalde het kwik naar -8,2 C. In het noordoosten kwam het de laatste drie dagen ook tot ijsdagen (<0 C). Uiteindelijk is januari een zachte maand geworden met een gemiddelde temperatuur die in De Bilt is uitgekomen op 4,9 C, tegen 3,1 C normaal. Januari was ook een vrij natte maand met gemiddeld over het land 86 mm tegen 73 mm normaal. De meeste neerslag viel op 1 januari op het KNMI station in Berkhout (NH) met 35,5 mm. Over de hele maand viel de meeste neerslag in het uiterste noordoosten van Groningen met in Nieuw-Beerta (GR) 104 mm. Pas in de nacht naar 30 januari viel de eerste sneeuw van het winterseizoen met in het zuidoosten lokaal een laagje van 5 cm. De hoeveelheid zonneschijn week met landelijk gemiddeld 70 uren maar weinig af van het langjarig gemiddelde van 62 zonuren. Het zonnigst was het in Leeuwarden met 88 uren aan zonneschijn. Januari 2012 was een vrij natte maand met in Nieuw Beerta 104 (GR) mm aan neerslag. Bron: KNMI

2 Februari: Wat menig schaatsliefhebber niet voor mogelijk had gehouden lukte dan toch begin februari. Met een noordoostelijke stroming kon zeer koude en droge continentale lucht uitstromen over ons land waardoor we plots met een ouderwetse vorstperiode te maken hadden. Op 4 februari was het extreem koud en daalde de temperatuur in Lelystad naar -22,9 C. De eerste 10 dagen behoorde in De Bilt met -6,9 C tot de tien koudste decades ooit. Van 30 januari tot en met 8 februari was er bovendien sprake van de 33e officiële koudegolf sinds Een koudegolf is een opeenvolging van minimaal vijf ijsdagen (<0 C) in De Bilt waarvan tenminste drie dagen met strenge vorst (<-10). Het aantal ijsdagen bedroeg elf, tegenover normaal twee. De schaatskoorts steeg daarbij tot grote hoogten en het hele land was in de ban van een eventuele Elfstedentocht. Echter de voorzitter van De Friesche Elf Steden (Wiebe Wieling) maakte op 8 februari al snel een eind aan alle illusie omdat de rayonhoofden geen vertrouwen hadden in de tocht der tochten. Het ijs was gewoonweg niet dik genoeg en op een deel van de route lag veel sneeuw op het ijs. De extreem koude periode tussen 1 en 12 februari is duidelijk in de grafiek van het KNMI terug te zien. Op 12 februari kwam een eind aan de extreem koude periode en volgde de rest van de maand zacht winterweer. Op 23 februari steeg het kwik op het KNMI station op vliegveld Lelystad naar een bijna lenteachtige 13,3 C. Door het zachte weer liep de gemiddelde temperatuur in De Bilt uiteindelijk nog op tot 0,8 C tegenover 3,3 C normaal. In De Bilt werden in totaal vijftien vorstdagen genoteerd tegen dertien normaal. Het aantal ijsdagen bedroeg elf, tegenover normaal slechts twee. Februari was een droge maand met gemiddeld over het land slechts 21 mm tegenover normaal 57 mm. Hoek van Holland was de natste plaats van het land met 28 mm. Op 3 februari trok een gebied met sneeuw over ons land naar het zuiden en bracht 3 tot lokaal 10 cm sneeuw. De maand verliep zonnig met in Stavoren 130 en in De Bilt 104 zonuren.

3 Maart Maart 2012 verliep dankzij de invloed van hogedrukgebieden rustig en droog met gemiddeld over het land slechts 19 mm tegenover 68 mm normaal. Het natst was het in Hoek van Holland waar 30,7 mm neerslag kon worden opgevangen. De gemiddelde temperatuur is in De Bilt uitgekomen op 8,3 C tegenover 6,2 C normaal. Daarmee eindigde maart 2012 samen met maart 1957 op een gedeelde derde plaats van zachtste maartmaanden sinds Op 23 maart liep de temperatuur in Ell (LB) op naar een warme 20,8 C. Het zonnigst was het in Zeeland met in Vlissingen 184 uur zon.

4 April In april leek de tijd wel stil te staan, in plaats van lenteachtig weer stond de maand in het teken van vrij koud, somber en nat weer. Hierdoor kwam de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit op 8,4 C en daarmee was deze vrijwel gelijk aan maart. Op 1 april daalde het kwik s nachts in Deelen nog naar - 5,1 C. Pas op Koninginnedag konden we dan eindelijk genieten van een heerlijke temperatuur met in Twenthe een maximum van 23,7 C. In totaal viel er in april gemiddeld over het land 58 mm neerslag. De normale hoeveelheid neerslag in april bedraagt 42 mm. Vaak ging het om lokale buien waardoor de neerslaghoeveelheden grillig over het land verdeeld waren. De meeste neerslag viel in Westdorpe (ZL) met 83,4 mm aan neerslag. De meeste zonuren was weggelegd voor het noordwesten van het land met in Den-Helder (NH) 189 uren zon. April verliep op het KNMI in De Bilt met 47,5 mm iets te nat.

5 Mei De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedroeg in mei 14,5 C en dat is ruim een graad hoger dan het langjarig gemiddelde van 13,1 C. Daarmee staat mei 2012 op een gedeelde achtste plaats van warmste meimaanden sinds De meimaand begon somber en koel, maar de tweede helft verliep warm tot zeer warm. In Twenthe zakte het kwik in de nacht van de 13 de nog naar -1,9 C. Op 22 mei kon in de Bilt dan eindelijk de eerste zomerse dag van het seizoen worden opgetekend, de temperatuur liep toen op naar 28,4 C. De landelijk hoogste temperatuur van deze bloeimaand kon worden genoteerd op 23 mei in Hupsel, het kwik steeg naar een tropische 30,8 C. Het totaal aantal zomerse dagen (25>) liep op naar zes. Normaal telt mei drie zomerse dagen. In De Bilt werden in totaal tien warme dagen (>20) geregistreerd, tegen twaalf normaal. Het zonnigst was het in het noorden van het land waar de zon in Stavoren 240 uren kon schijnen. De hoeveelheid neerslag in mei was precies gelijk aan het langjarig gemiddelde. Het droogst was het in het noordwesten van Limburg. Mei verliep warm met op het KNMI in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 14,5 C.

6 Juni Na het warme weer in mei stelde juni enorm teleur. Het was zelfs de koelste meimaand in 15 jaar! De gemiddelde temperatuur in De Bilt is uitgekomen op 14,9 C tegenover een langjarig gemiddelde van 15,6 C. De maand verliep uitermate wisselvallig waardoor er van barbecueën of een dag strand weinig terecht kwam. Op 3 en 4 juni steeg de temperatuur niet hoger dan 9 tot 11 C, dat is bijzonder laag voor een dag in de zomer en was sinds 1975 niet meer voorgekomen. Alleen op 28 juni kon het kwik in Ell (LB) oplopen naar een tropische 30 C en in De Bilt naar een zomerse 27,9 C. Juni was een natte maand, met gemiddeld over het land 94 mm neerslag, tegen een langjarig gemiddelde van 68 mm. Van de KNMI stations was het Limburgse Ell het natst met 123 mm aan neerslag. Zoals gewoonlijk in het voorjaar scheen de zon het meest langs de kust met in Wijk aan Zee een aantal van 224 zonuren. Juni verliep nat met de meeste neerslag in het Limburgse Ell. Bron: KNMI

7 Juli: Voor de vakantiegangers verliep de maand juli teleurstellend. De maand verliep volgens het KNMI vrij koel, nat en met een normale hoeveelheid zonneschijn. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedroeg in juli 17.3 C en dat is ruim een halve graad onder het langjarig gemiddelde van 17.9 C. Op 4 en 5 juli waren er nog zomerse dagen met in De Bilt respectievelijk 26,5 en 27,4 C. Daarna kwam het lange tijd niet meer goed met de zomer en was het koel en plaatselijk kletsnat. Pas richting het eind van de maand (tussen 23 en 27 juli) keerde de zomer terug met in het zuiden en oosten plaatselijk toch nog tropische temperaturen. Op 25 juli steeg het kwik Arcen (LB) naar 30,6 C en daarmee was het de hoogste temperatuur van de maand. In totaal kon in De Bilt op 7 dagen een zomerse temperatuur van tenminste 25 C worden opgetekend, tot tropische temperaturen kwam het niet. Gemiddeld over het land viel er 111 mm aan neerslag tegenover 78 mm normaal. Omdat de neerslag in de vorm van buien viel waren de verschillen enorm groot. In Nieuw Beerta (GR) viel 75 mm tegenover in de regio Amsterdam maar liefst 200 mm. Gemiddeld over het land hadden we 208 zonuren tegenover normaal 212 uren. De hooimaand verliep natter dan normaal.

8 Augustus: Augustus was voor de vakantiegangers in eigen land de beste zomermaand met de hoogste temperaturen, maar in het noorden van het land viel ook veel neerslag. De warmste periode deed zich voor in de tweede decade (10 daagse periode) waarbij de gemiddelde maximumtemperatuur in De Bilt is uitgekomen op 26,8 C! In het weekend van 18 en 19 augustus scheen de zon en kon het kwik in een zuidelijke stroming oplopen tot ronduit tropische waarden. De hoogste temperatuur kon worden opgemeten op 19 augustus in het Limburgse Ell waar de temperatuur opliep naar 36,7 C. In De Bilt kon een temperatuur worden opgetekend van 33 C. Gemiddeld over het land viel 82 mm regen, normaal valt er in augustus 78 mm. Echter door de buien zijn deze maand wel grote verschillen aan te geven. Het weekend van 25 en 26 augustus verliep zeer buiig. Plaatselijk viel in één etmaal meer dan 50 mm regen! De meeste neerslag viel deze maand in de noordelijke provincies en rond het IJsselmeer. Van de KNMI stations noteerde Leeuwarden de hoogste neerslagsom met 161 mm. Schril contrast het Limburgse Ell waar slechts 26 mm kon worden opgevangen. In augustus kreeg het KNMI station Stavoren (FR) de meeste zon met 242 uur. Het minst zonnig was het in Westdorpe (ZL) met 209 uur. Normaal schijnt de zon gemiddeld over het land 208 uur. In het weekend van 18 en 19 augustus hadden we te maken met tropische temperaturen.

9 September: De gemiddelde temperatuur over september kwam in de Bilt uit op 14,2 C tegenover 14,5 C normaal. De Bilt noteerde twee zomerse dagen (>25 C) en dat is normaal voor september. Bovendien waren er acht warme dagen (>20 C), tegenover tien normaal. De hoogste temperatuur is gemeten in Arcen (LB) waar de temperatuur op 9 september nog kon oplopen naar 29.9 C, net geen tropische dag. September verliep zonnig, gemiddeld over het land kwam het aantal uren zon uit op 175 uren. Normaal schijnt de zon in september gemiddeld 143 uren. De meeste zon was weggelegd voor het zuidwesten van het land, daarbij scheen de zon in Vlissingen 200 uren. Net zoals de afgelopen maanden liep de hoeveelheid neerslag sterk uiteen. Plaatselijk viel op de Waddeneilanden meer dan 120 mm. Van de KNMI stations was Hoorn op Terschelling het natst met 101 mm. In het zuidoosten van het land was het duidelijk droger met in Maastricht slechts 30 mm. De maand september was een zonnige maand.

10 Oktober: De gemiddelde temperatuur in oktober week met 10,5C maar weinig af van het langjarig gemiddelde van 10,7C. De Bilt noteerde op de 19de en de 22 ste twee warme dagen (>20) en dat is precies het normale aantal voor deze wijnmaand. Opvallend hoog was de maximumtemperatuur van 22,0 C op nota bene 22 oktober. Zo laat in de maand was het in ruim honderd jaar namelijk slechts één keer geweest. Op 26 oktober 2006 kon de temperatuur oplopen naar 22,1 C. De laagste temperatuur van de maand kon worden opgetekend in Twente (OV), in de ochtend van de 28 ste daalde het kwik daar naar -6,4 C en dat is matige vorst. Met gemiddeld over het land 106 mm neerslag tegenover 83 mm normaal verliep oktober nat. De regionale verschillen in neerslagsommen waren echter net zoals de afgelopen maanden enorm groot. In een brede kuststrook viel meer dan 100 mm regen. Zeer lokaal liep de neerslagsom daar zelfs op tot 195 mm. Van de KNMI stations was Hoek van Holland (ZH) het natst met 174 mm en Volkel (NB) het minst nat met 69 mm aan neerslag. Gemiddeld genomen was de hoeveelheid zonneschijn normaal, maar er was een groot verschil tussen het zuidoosten en noordwesten. In Eindhoven (NB) scheen de zon 126 uren en in Den Helder (NH) slechts 95 uren.

11 November: De maand november ging voorbij zonder echte hoogte- of dieptepunten. De temperatuur was met een gemiddelde van 6,8 C op slechts 0,1 C normaal voor deze slachtmaand. De landelijk laagste temperatuur werd in de vroege ochtend van de 30 ste gemeten met -4,7 C in Volkel (NB). De landelijk hoogste temperatuur kon pas worden opgetekend in de laatste decade van de maand. Op 25 november werd het zowel in Ell (LB) als in Maastricht (LB) nog 14,2 C. Van de KNMI stations was Terschelling het natst met 78 mm aan neerslag. In de oostelijke helft van het land viel het minst, plaatselijk niet meer dan 30 mm. Met gemiddeld over het land 65 uren week het aantal zonuren niet veel af van het langjarige gemiddelde.

12 December: December was een zachte maand met een gemiddelde maandtemperatuur van 5,0 C tegenover een langjarig gemiddelde van 3,7 C. De maand kende echter een opvallende tweedeling. In de eerste helft van de maand lag de temperatuur meestal beneden het langjarige gemiddelde. De laagste temperatuur werd op 8 december boven een vers sneeuwdek en onder een heldere sterrenhemel in Deelen (GD) geregistreerd met -12,8 C. Op vrijdag 7 december viel in een strook van Limburg naar Gelderland een pak sneeuw van 10 tot 15 cm. Opvallend feit is dat de laatste decade (10 daagse periode) van december samen met de laatste decade in 1988 de zachtste was sinds het begin van de metingen in Op 23 december werd het in het Limburgse Ell nog 13,6 C en daarmee was het de landelijk hoogste temperatuur in deze wintermaand. December was iets aan de sombere kant. Gemiddeld over het land scheen de zon 45 uren tegenover een langjarig gemiddelde van 49 zonuren. Gemiddeld viel 130 mm neerslag tegenover een langjarig gemiddelde van 80 mm. Daarmee was december een zeer natte maand. De meeste neerslag viel in het Zeeuwse Westdorpe met 171 mm, de minste in het oosten van het land met ongeveer 100 mm. Opvallend temperatuurverloop in december.

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid NOTITIE Betreft: Overzicht winter 2016/2017 Bestemd voor: Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid Vergadering: 28 juni 2017 Inleiding In deze notitie een overzicht van de winterperiode 2016/2017 en van

Nadere informatie

Winterrapportage 2012/2013 van TBB/Weerverletbestrijding

Winterrapportage 2012/2013 van TBB/Weerverletbestrijding Winterrapportage 2012/2013 van TBB/Weerverletbestrijding Inleiding In deze informatienotitie geeft Weerverletbestrijding een overzicht van de activiteiten die zijn verricht en schetsen we een beeld van

Nadere informatie

Winterrapportage 2013/2014 van Technisch Bureau Bouwnijverheid / Weerverletbestrijding

Winterrapportage 2013/2014 van Technisch Bureau Bouwnijverheid / Weerverletbestrijding Winterrapportage 2013/2014 van Technisch Bureau Bouwnijverheid / Weerverletbestrijding Inleiding In deze informatienotitie geeft Weerverletbestrijding een overzicht van de activiteiten die zijn verricht

Nadere informatie

Zeer zacht jaar met veel neerslag aan de kust

Zeer zacht jaar met veel neerslag aan de kust Jaaroverzicht 2017 Zeer zacht jaar met veel neerslag aan de kust Klaas Ybema, Harm Zijlstra Een zeer zacht jaar wekt inmiddels geen verbazing meer. Ook niet nu de normaalwaarde al met bijna een graad naar

Nadere informatie

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid. Inleiding In deze notitie geeft Weerverletbestrijding een overzicht van de winter 2015/2016.

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid. Inleiding In deze notitie geeft Weerverletbestrijding een overzicht van de winter 2015/2016. NOTITIE Betreft: Overzicht winter 2015/2016 Bestemd voor: Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid Vergadering: 29 juni 2016 Inleiding In deze notitie geeft Weerverletbestrijding een overzicht van de winter

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2015 December 2015: Record zacht, droog en zonnig Met in een gemiddelde temperatuur van 9,6 C is december met afstand de zachtste decembermaand sinds tenminste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland oktober 2015 Oktober 2015: Vrij koud, droog en normale hoeveelheid zon Met een gemiddelde temperatuur van 9,9 C tegen een langjarig gemiddelde van 10,7 C was oktober

Nadere informatie

Tabel 1. Temperatuur (De Bilt) Tabel 2. Temperatuur (extremen)

Tabel 1. Temperatuur (De Bilt) Tabel 2. Temperatuur (extremen) Jaaroverzicht 2016 Zeer zonnig en aan de warme kant Klaas Ybema, Harm Zijlstra Ook 2016 was aan de zachte kant met in De Bilt een top-10 positie qua gemiddelde etmaaltemperatuur. Alleen de was niet te

Nadere informatie

EEN TERUGBLIK OP 25 JAAR WEER IN TEN POST,

EEN TERUGBLIK OP 25 JAAR WEER IN TEN POST, EEN TERUGBLIK OP 25 JAAR WEER IN TEN POST, 1985 2010 In verband met het 25-jarig bestaan van de Historische Vereniging Loppersum is mij gevraagd om een terugblik te geven over de afgelopen 25 jaar van

Nadere informatie

Jaar 2016: Zeer warm, zeer zonnig en aan de droge kant

Jaar 2016: Zeer warm, zeer zonnig en aan de droge kant 2016 Jaar 2016: Zeer warm, zeer zonnig en aan de droge kant Met een gemiddelde temperatuur van 10,7 C komt 2016 net in de top 10 van warmste jaren sinds 1901. De wintermaanden januari en februari waren

Nadere informatie

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid. per i.v.m. geannuleerde vergadering van 30 juni 2015

Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid. per  i.v.m. geannuleerde vergadering van 30 juni 2015 NOTITIE Betreft: Overzicht winter 2014/2015 Bestemd voor: Vergadering: Bestuur Technisch Bureau Bouwnijverheid per email i.v.m. geannuleerde vergadering van 30 juni 2015 Inleiding In deze notitie geeft

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2014 November 2014: Zeer zacht, zeer zonnig en droog Met veel zon en weinig wind ging de maand november bijna zomers van start. Op 1 november beleefde

Nadere informatie

Gemiddeld aantal dagen met minstens windkracht 4 Bft tijdvak 1981-2010

Gemiddeld aantal dagen met minstens windkracht 4 Bft tijdvak 1981-2010 Gemiddeld aantal dagen met minstens windkracht 4 Bft tijdvak 1981-2010 210 Valkenburg 24 22 25 23 24 23 24 23 21 22 22 23 69 73 70 66 278 28 225 IJmuiden 29 26 29 28 29 28 29 28 27 29 28 29 84 87 85 85

Nadere informatie

Weerkundig jaarverslag 2017

Weerkundig jaarverslag 2017 Weerkundig jaarverslag 2017 Vanaf SEPT 2016 tot JUNI 2017 werd een lange periode van neerslagtekort met één onderbreking: NOV 2016 was de enige maand met een neerslagtotaal boven het gemiddelde en JULI

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2017 Jaar 2017: Zeer warm, zeer zonnig en aan de natte kant 2017 was met een gemiddelde temperatuur van 10,9 C het vierde zeer warme jaar op rij. Net als de drie voorgaande jaren eindigde 2017 in de top-10

Nadere informatie

Jaarverslag Meteo 2016

Jaarverslag Meteo 2016 Jaarverslag Meteo 2016 1 RESULTATEN VAN DE WEERSOMSTANDIGHEDEN 2016 WINTER 2015-2016: December, zeer zonnig, record-zacht en droog werd gevolgd door een zonnige tot zeer zonnige en zachte tot zeer zachte

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2016 Mei 2016: Zeer warm, vrij zonnig en vrijwel normale hoeveelheid neerslag Met in een gemiddelde temperatuur van 14,5 C eindigt mei op een gedeelde achtste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2016 Mei 2016: Zeer warm, vrij zonnig en vrijwel normale hoeveelheid neerslag Met in een gemiddelde temperatuur van 14,5 C eindigt mei op een gedeelde achtste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2016 April 2016: Vrij koud, nat en aan de zonnige kant Met in een gemiddelde temperatuur van 8,7 C tegen een langjarig gemiddelde van 9,2 C was april vrij

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2014 Jaar 2014: Uitzonderlijk warm, zeer zonnig en vrij droog Met een gemiddelde jaartemperatuur van 11,7 C tegen een langjarig gemiddelde van 10,1 C was 2014 het warmste jaar sinds het begin van de regelmatige

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2017 Mei 2017: Extreem warm, zonnig en zeer droog Met in een gemiddelde temperatuur van 15,0 C eindigt mei op een vierde plaats in de rij van warmste meimaanden

Nadere informatie

Door Klaas Ybema en Harm Zijlstra WORKUM / HEERENVEEN, 21 februari 2009

Door Klaas Ybema en Harm Zijlstra WORKUM / HEERENVEEN, 21 februari 2009 Door Klaas Ybema en Harm Zijlstra WORKUM / HEERENVEEN, 21 februari 2009 Met opnieuw een hoog jaargemiddelde, bestaat nu de top-18 van warmste jaren in De Bilt (vanaf 1901) uit jaren na 1987. Alleen 1991,

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2015 Jaar 2015: Warm, zeer zoning en normale hoeveelheid neerslag De gemiddelde jaartemperatuur in is uitgekomen op 10,9 C, tegen 10,1 C normaal. Daarmee eindigde 2015 op een gedeelde vijfde plaats in

Nadere informatie

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2014

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2014 JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2014 Het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) is sinds 2013 gehuisvest in het MRCC-gebouw aan het Maritiem Plein op Oostende Oosteroever. De waarnemingen

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland januari 2017 Januari 2017: Vrij koud, zonnig en aan de droge kant Met in een gemiddelde temperatuur van 1,6 C tegen normaal 3,1 C was het de koudste januari sinds

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2014 September 2014: Warm, zeer droog en zeer zonnig Met in een maandgemiddelde temperatuur van 15,9 C tegen een langjarig gemiddelde van 14,5 C eindigde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2013 Juni 2013: Vrij koel, aan de droge en sombere kant De gemiddelde maandtemperatuur in was 15,3 C tegen 15,6 C normaal. Daarmee was juni de zesde maand

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2015 Juni 2015: Normale temperatuur, gemiddeld over het land droog en zonnig De gemiddelde temperatuur is in uitgekomen op 15,6 C, precies gelijk aan het langjarige

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland februari 2017 Februari 2017: Zacht, aan de sombere kant en normale hoeveelheid neerslag Met in een gemiddelde van 5,1 C was februari duidelijk zachter dan het langjarig

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2017 December 2017: Somber, nat en zacht Met in een gemiddelde temperatuur van 4,9 Ctegen een langjarig gemiddelde van 3,7 C was december zacht. De laagste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2016 Augustus 2016: Vrij warm, zoning en landelijk gemiddeld aan de droge kant Met in een gemiddelde temperatuur van 17,9 C tegen een langjarig gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2017 November 2017: Vrij zacht, vrij zonnig en normale hoeveelheid neerslag Met een gemiddelde temperatuur van ca. 7,3 C tegen een langjarig gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2013 Maart 2013: Zeer koud, droog en de normale hoeveelheid zon Maart 2013 was een zeer koude maand met in een gemiddelde temperatuur van 2.5 C tegen 6,2

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2015 April 2015: Zeer zonnig, droog en aan de koude kant Met in een gemiddelde temperatuur van 9,0 C tegen een langjarig gemiddelde van 9,2 C, was april iets

Nadere informatie

WINTER LENTE ZOMER HERFST Dec.-Jan.-Feb. Maa.-Apr.-Mei Jun.-Jul.-Aug. Sep.-Okt.-Nov.

WINTER LENTE ZOMER HERFST Dec.-Jan.-Feb. Maa.-Apr.-Mei Jun.-Jul.-Aug. Sep.-Okt.-Nov. Jaarverslag 2014 1 DE VIER JAARGETIJDEN VAN 2014 WINTER LENTE ZOMER HERFST Dec.-Jan.-Feb. Maa.-Apr.-Mei Jun.-Jul.-Aug. Sep.-Okt.-Nov. Winter: zeer zonnig, normale hoeveelheid neerslag, geen sneeuw en zeer

Nadere informatie

Juni was met gemiddeld 17,5 C tegen normaal 15,6 C veel warmer dan normaal, ook was deze maand zeer droog.

Juni was met gemiddeld 17,5 C tegen normaal 15,6 C veel warmer dan normaal, ook was deze maand zeer droog. 2018 Jaar 2018: Extreem warm, extreem zonnig en zeer droog 2018 was met een gemiddelde temperatuur van 11,3 C het vijfde zeer warme jaar op rij. Na 2014 (11,7 C) was 2018 het warmste jaar. Dit beeld past

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland februari 2015 Februari 2015: Zonnig, normale temperatuur en hoeveelheid neerslag Met in een gemiddelde van 3,5 C week de temperatuur in februari niet veel af van

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2017 Maart 2017: Zeer zacht, zeer zonnig en aan de droge kant Met een gemiddelde temperatuur van 8,6 C tegen normaal 6,2 C was maart zeer zacht en komt op

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2015 September 2015: Koel, normale hoeveelheid neerslag en aantal uren zon Met in een gemiddelde temperatuur van 13,4 C tegen 14,5 C normaal was september

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2016 Juli 2016: Vrij warm, vrij droog en vrij zonnig Het eerste deel van de maand verliep wisselvallig met temperaturen die meestal beneden het langjarig gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2016 December 2016: Zacht, zeer droog en zeer zonnig Met in een gemiddelde temperatuur van 4,7 C tegen een langjarig gemiddelde van 3,7 C was december

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2015 September 2015: Koel, normale hoeveelheid neerslag en aantal uren zon Met in een gemiddelde temperatuur van 13,4 C tegen 14,5 C normaal was september

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2017 Juni 2017: Zeer warm, zonnig en gemiddeld over het land normale hoeveelheid neerslag Met een gemiddelde temperatuur van 18,0 C tegen normaal 15,6 C eindigde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2014 Maart 2014: Zeer zonnig, zeer zacht en droog De gemiddelde temperatuur in maart was 8,4 C, normaal is 6,2 C. In ruim een eeuw was het alleen in 1991

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2017 April 2017: Vrij koud, droog en vrij zonnig Met in een gemiddelde temperatuur van 8,6 C tegen een langjarig gemiddelde van 9,2 C was april vrij koud.

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2013 Mei 2013: Koel, somber en vrij nat Mei 2013 was een koele maand met in een gemiddelde temperatuur van 11,5 C, tegen 13,1 C normaal. Alle vijf maanden van

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2018 December 2018: Zeer zacht, aan de natte kant en de normale hoeveelheid zonneschijn Met een gemiddelde temperatuur van 6,1 C in was december een zeer

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2016 November 2016: Koud, zeer zonnig en normale hoeveelheid neerslag Met een gemiddelde temperatuur van 5,4 C tegen een langjarig gemiddelde van 6,7 C

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2016 November 2016: Koud, zeer zonnig en normale hoeveelheid neerslag Met een gemiddelde temperatuur van 5,4 C tegen een langjarig gemiddelde van 6,7 C

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2013 Augustus 2013: Vrij warm, gemiddeld over het land droog en zonnig Augustus was een vrij warme maand met in een gemiddelde temperatuur van 18,1 C tegen

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2016 September 2016: Zeer warm, zeer droog en zeer zonnig Met in een gemiddelde temperatuur van 17,3 C tegen 14,5 C normaal was het de op twee na warmste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2016 September 2016: Zeer warm, zeer droog en zeer zonnig Met in een gemiddelde temperatuur van 17,3 C tegen 14,5 C normaal was het de op twee na warmste

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2014 April 2014: Zeer zacht, gemiddeld over het land normale hoeveelheid zon en neerslag Met in een gemiddelde temperatuur van 12,1 C tegen 9,2 C normaal,

Nadere informatie

Weerkundig jaarverslag 2018

Weerkundig jaarverslag 2018 Weerkundig jaarverslag 2018 1 2018 BEKNOPT JAAROVERZICHT NEERSLAG ZON TEMPERATUUR December 17 Zeer NAT Zeer somber Vrij zacht Januari Vrij NAT Zeer somber Zeer zacht Februari DROOG Zeer ZONNIG KOUD Maart

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2014 Augustus 2014: Zeer koel, zeer nat en normale hoeveelheid zon Met in een gemiddelde temperatuur van 16,1 C, was augustus de koelste augustus sinds

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland oktober 2016 Oktober 2016: Vrij koud, vrij droog en zonnig Met een gemiddelde temperatuur in van 9,9 C tegen een langjarig gemiddelde van 10,7 C was oktober vrij

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland januari 2015 Januari 2015: Zacht, nat en normale hoeveelheid zon Januari was zacht met in een gemiddelde temperatuur van 4,0 C tegen 3,1 C normaal. De maand bood

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2013 Jaar 2013: Vrij koud, droog en vrij zonnig 2013 was een vrij koud jaar met een gemiddelde jaartemperatuur van 9,8 C tegen normaal 10,1 C. Koud was het vooral de eerste helft van het jaar. Januari

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2015 Augustus 2015: Warm, zeer nat en aan de zonnige kant Met in een gemiddelde temperatuur van 18,5 C was augustus een warme zomermaand. De normale temperatuur

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2013

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2013 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2013 September 2013: Normale temperatuur en aantal zonuren, nat De gemiddelde temperatuur was in september in de met 14,4 C vrijwel gelijk aan het langjarige

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2013 Juli 2013: Zeer warm, zonnig en droog Normaal wordt het in in juli 17,9 C, deze maand 19,2 C. Voor het eerst dit jaar kwam de gemiddelde maandtemperatuur

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland januari 2018 Januari 2018: Zeer zacht, somber en vrij nat Met in een gemiddelde temperatuur van 5,6 C tegen normaal 3,1 C, eindigde januari nipt in de top tien

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland februari 2016 Februari 2016: Zacht en nat maar ook zonnig Februari was een zachte maand met in een gemiddelde temperatuur van 4,6 C tegen een langjarig gemiddelde

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2011 Jaar 2011: Zeer warm, zeer zonnig en aan de natte kant De gemiddelde jaartemperatuur in is uitgekomen op 10,9 C, tegen een langjarig gemiddelde van 10,1 C. Het jaar 2011 eindigde daarmee op een gedeelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2017 Augustus 2017: Aan de koele kant, normale hoeveelheid zon en regen Augustus was aan de koele kant met in een gemiddelde temperatuur van 17,2 C tegen

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2013

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2013 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2013 December 2013: Zeer zacht, gemiddeld over het land zeer zonnig en vrij droog December was een zeer zachte maand met een gemiddelde maandtemperatuur

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. december 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland december 2014 December 2014: Vrij zacht, normale hoeveelheid neerslag en zonneschijn December was vrij zacht met een gemiddelde temperatuur van 4,8 C tegen een

Nadere informatie

Jaaroverzicht van het weer in Nederland, KNMI, Klimaatdata en -advies. Jaar Maximumtemperatuur [ o C]

Jaaroverzicht van het weer in Nederland, KNMI, Klimaatdata en -advies. Jaar Maximumtemperatuur [ o C] 2012 Jaar 2012: normale temperatuur, zonnig en vrij nat De gemiddelde jaartemperatuur in week met 10,3 C nauwelijks af van het langjarige gemiddelde van 10,1 C. Het jaar begon zacht, maar eind januari

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2013

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2013 Maandoverzicht van het weer in Nederland oktober 2013 Oktober 2013: Zeer zacht, nat en de normale hoeveelheid zon. Zeer zware storm. Oktober was zeer zacht. De gemiddelde temperatuur van 12,2 C in staat

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2014 Mei 2014: Normale temperatuur en aantal zonuren, nat De gemiddelde temperatuur is in uitgekomen op 13,2 C, vrijwel gelijk aan het langjarig gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2014 Juni 2014: Vrij warm, vrij zonnig en vrij droog Met in een gemiddelde temperatuur die is uitgekomen op 16,2 C was juni vrij warm. Het langjarig gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2017 Juni 2017: Zeer warm, zonnig en gemiddeld over het land normale hoeveelheid neerslag Met een gemiddelde temperatuur van 18,0 C tegen normaal 15,6 C eindigde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2018 April 2018: Zeer zacht, zeer nat met de normale hoeveelheid zon Met in een gemiddelde temperatuur van 12,2 C tegen een langjarig gemiddelde van 9,2 C

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland januari 2016 Januari 2016: Zacht, nat en aan de zonnige kant Met in een gemiddelde temperatuur van 4,8 C tegen een langjarig gemiddelde van 3,1 C was januari zacht.

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. augustus 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland augustus 2015 Augustus 2015: Warm, zeer nat en aan de zonnige kant Met in een gemiddelde temperatuur van 18,5 C was augustus een warme zomermaand. De normale temperatuur

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2015 November 2015: Uitzonderlijk zacht, nat en normale hoeveelheid zon Met in een gemiddelde temperatuur van 9,9 C tegen een langjarig gemiddelde van

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2015 Mei 2015: Vrij koel, vrij droog en vrij zonnig De laatste maand van de lente was aan de koele kant, maar wel vrij droog en vrij zonnig. Met een gemiddelde

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2017 Juli 2017: Normale temperatuur, zeer nat en de normale hoeveelheid zon De gehele maand juli was het wisselvallig zomerweer waarbij dagen met buien of

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2017

Maandoverzicht van het weer in Nederland. september 2017 Maandoverzicht van het weer in Nederland september 2017 September 2017: Koel en zeer nat, maar wel aan de zonnige kant September was een koele maand met in een gemiddelde temperatuur van 13,7 C, tegen

Nadere informatie

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2011

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2011 JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2011 Het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) is gehuisvest in het Havengebouw aan de Slijkensesteenweg in Oostende. De waarnemingen gebeuren in het

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2015 Maart 2015: Normale temperatuur, zonnig en aan de droge kant De gemiddelde maandtemperatuur was in met 6,2 C precies gelijk aan het langjarige gemiddelde.

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2016 Juni 2016: Gemiddeld over het land zeer nat, somber en warm In het zuidoosten van ons land viel op veel plaatsen meer dan 200 mm, in het Limburgse Ysselstein

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. november 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland november 2018 November 2018: Zeer droog, zeer zonnig en normale temperatuur Met een gemiddelde temperatuur van ca. 6,8 C was november iets zachter dan het langjarig

Nadere informatie

Gemiddelde temperatuur (Celsius) tijdvak

Gemiddelde temperatuur (Celsius) tijdvak Gemiddelde temperatuur (Celsius) tijdvak 1981-2010 210 Valkenburg 3.6 3.6 6.1 8.7 12.5 15.1 17.4 17.5 14.8 11.3 7.4 4.3 3.9 9.1 16.7 11.2 10.2 30 235 De Kooy 3.5 3.3 5.6 8.4 12.0 14.7 17.1 17.4 15.0 11.4

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2015 Juli 2015: Vrij warm, vrij nat en vrij zonnig Met een gemiddelde temperatuur van 18,4 C tegen een langjarig gemiddelde van 17,9 C was juli een vrij warme

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2019

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2019 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2019 Juni 2019: Juni was extreem warm, nat en zeer zonnig Met een etmaalgemiddelde temperatuur van 18,1 C in de was het de warmste junimaand sinds 1901. In

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. oktober 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland oktober 2018 Oktober 2018: Zacht, droog en zeer zonnig Zomer in oktober, maar ook een guur einde Oktober was een zachte maand met in een gemiddelde temperatuur

Nadere informatie

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 2009 Jaar 2009: zeer zonnig en vrij droog Voor een uitgebreide beschrijving van het weer in 2009 zie: http://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2009/jaar Maximumtemperatuur

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2016 Maart 2016: Vrij koud, zonnig en aan de droge kant Maart was met een gemiddelde temperatuur van 5,4 Ctegen normaal 6,2 C vrij koud. Een groot deel van

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. mei 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland mei 2018 Mei 2018: Recordwarm, zeer zonnig en landelijk gemiddeld aan de droge kant Met in een gemiddelde temperatuur van 16,4 C was mei de warmste meimaand sinds

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2015

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2015 Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2015 Juli 2015: Vrij warm, vrij nat en vrij zonnig Met een gemiddelde temperatuur van 18,4 C tegen een langjarig gemiddelde van 17,9 C was juli een vrij warme

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juli 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2014 Juli 2014: Zeer warm, vrij nat en vrijwel normale hoeveelheid zon Met een gemiddelde temperatuur van circa 19,8 C tegen een langjarig gemiddelde van 17,9

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. februari 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland februari 2018 Februari 2018: Uitzonderlijk zonnig, koud en droog Februari was een koude maand met in een gemiddelde temperatuur van 0,7 C tegen 3,3 C. Vanaf de

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2014

Maandoverzicht van het weer in Nederland. januari 2014 Maandoverzicht van het weer in Nederland januari 2014 Januari 2014: Zeer zacht, vrij zonnig en aan de droge kant Met een gemiddelde temperatuur van 5,7 C tegen een langjarig gemiddelde van 3,1 C eindigt

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland

Maandoverzicht van het weer in Nederland Maandoverzicht van het weer in Nederland juli 2011 Juli 2011: Zeer nat, koel en somber Juli was een zeer natte maand met weinig zon en lage temperaturen. Gemiddeld over het land viel 135 mm neerslag tegen

Nadere informatie

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2016

JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2016 JAARRAPPORT WAARNEMINGEN ZEEBRUGGE METEOPARK 2016 Het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) is sinds 2013 gehuisvest in het MRCC-gebouw aan het Maritiem Plein op Oostende Oosteroever. De waarnemingen

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2019

Maandoverzicht van het weer in Nederland. maart 2019 Maandoverzicht van het weer in Nederland maart 2019 Maart 2019: Zeer zacht, nat en normale hoeveelheid zon Met een gemiddelde temperatuur van 8,0 C tegen normaal 6,2 C was maart zeer zacht. De maand kende

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2018

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2018 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2018 Juni 2018: Zeer warm, zeer droog en normale hoeveelheid zonneschijn Derde zeer warme maand op rij Na een recordwarme mei en zeer zachte april was ook

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2016

Maandoverzicht van het weer in Nederland. juni 2016 Maandoverzicht van het weer in Nederland juni 2016 Juni 2016: Gemiddeld over het land zeer nat, somber en warm In het zuidoosten van ons land viel op veel plaatsen meer dan 200 mm, in het Limburgse Ysselstein

Nadere informatie

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2019

Maandoverzicht van het weer in Nederland. april 2019 Maandoverzicht van het weer in Nederland april 2019 April 2019: Zeer zacht, zeer zonnig en vrij droog Met een gemiddelde temperatuur van 10,9 C in tegen een langjarig gemiddelde van 9,2 C was april zeer

Nadere informatie