INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS"

Transcriptie

1 Hét blad voor de 50-plusser! INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS April 2015

2 Theo Temmink Hoofdredacteur Zeg nooit nog k voetbal en doe aan (kick)boksen. Sport is voor I mij no big deal. Ik geniet ervan en het houdt me in een tamelijk goede conditie. Maar mensen, reageren nogal eens verbaasd: O, spórt jij nog? Dat kun je als een compliment opvatten of als een belediging. In feite is het dat laatste. Wat ik vanzelfsprekend vind, vindt een ander bijzonder. Maak je nog een wereldreis? of Ga je nog een stúdie doen?. Voordat je het weet vragen ze aan je: Hebt u uw eigen tánden nog? Op de redactie van Plus Magazine kennen we al jaren het nog - verbod. Want nog heeft iets meewarigs. Eigenlijk zegt iemand: daar ben je te oud voor! Daarom: zeg nooit nog tegen een 50-plusser. Want het komt (onbedoeld) denigrerend over. 50-plussers zijn niet te oud voor sport, studies, reizen, noem maar op. Ze doen dat gewoon wanneer ze zin hebben. Onze doelgroep bestaat uit 50-plussers, mannen en vrouwen. Maar leeftijd speelt nauwelijks een rol in onze bladformule. De lezers van Plus delen een levenshouding, een mentaliteit. Ze zijn actief, ondernemend, maatschappelijk betrokken, kritisch, nuchter. Ze gaan voor kwaliteit en willen waar voor hun geld. Enne de duvel is oud. Fotografie: Dana van Leeuwen Image Select Paul Tolenaar Mariël Kolmschot Gerke Vegelien Wim Lanser

3 Susanne de Joode Gezondheid Hoe hou ik mezelf zo lang mogelijk gezond? Dát wil de Pluslezer weten. Eerlijk, kritisch, openhartig, betrouwbaar en praktisch. Dat zijn de ingrediënten van elk artikel dat ik schrijf. Of het nu gaat over zin en onzin van speltbrood, over plasklachten door een vergrote prostaat, de prognose van uitgezaaide kanker of over het prijsverschil in leesbrillen. Goed geïnformeerd Mijn persoonlijke missie? De lezers vertellen wat zij moeten weten om zelf een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken. En dat kán ook bij Plus Magazine. We nemen alle tijd om ons te verdiepen in de medische wetenschap en de maatschappelijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg. (En daarom werk ik hier zo graag, al 19 jaar lang). Écht weten We gaan door tot we het naadje van de kous weten. Onze lezers verwachten dat ook van ons. Als ze écht willen weten hoe het zit, en vooral, wat zij zelf kunnen doen om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven, lezen ze Plus Magazine. Scherpe lezers Laatst schreven we dat huidlijm helpt tegen kloofjes aan de handen. Het zinnetje De meeste huisartsen hebben die lijm liggen was per ongeluk geschrapt. Per post, telefoon en kreeg ik de vraag: Waar kan ik huidlijm kopen? De drogist heeft het niet. Zo houden de lezers ons scherp. In ruil mag ik hen ook het hemd van het lijf vragen. Als ze meedoen aan een onderzoek naar slaapproblemen of de relatie met de huisarts. Ze lijken eigenlijk best op ons, die lezers. Ook zo eerlijk, kritisch, openhartig, betrouwbaar en praktisch.

4 Erik Bogaards Geld & Recht Lezers nemen de tijd voor onze info, want die levert ze ook echt iets op. Elke maand proberen we onze lezers te raken met Geld&Recht. De gekozen vorm is uniek in Nederland: een uitneembaar blad in een blad. Met praktische informatie over de onderwerpen die ertoe doen: AOW, pensioenen, erven, schenken, bespaartips, belastingen, consumentenrecht, beleggen, vermogen en nog veel meer. Tips Ons doel? Geld&Recht lees je niet voor niets: het moet de lezer iets opleveren. Dat kan in de vorm van een bespaartip van een paar euro, goede post die duizenden euro s oplevert. Goed pensioen Gemiddeld genomen hebben 50-plussers meer te besteden. Onze lezers hoeven dus niet voor een dubbeltje op de eerste rang, maar willen wél waar voor hun geld. Daarom testen we ook verschillende producten, zoals e-bikes. Het beheren van het vermogen wordt juist voor onze lezers steeds belangrijker, want een goed pensioen is niet meer vanzelfsprekend. We schrijven natuurlijk over deze ontwikkelingen, maar niet alleen als een probleem. Plus Magazine biedt oplossingen. Dankbaar Onze lezers zijn een dankbaar publiek. Ze nemen de tijd om Geld&Recht te lezen en vertrouwen de informatie die ze daar vinden. Zeker voor geldzaken nemen onze lezers de tijd en schuwen daarom de diepgang niet. Wij ook niet, maar we blijven altijd praktisch en betrouwbaar.

5 Lenny Langerveld Mens & Samenleving Ze kijken vooruit. Er is altijd wel iets te leren of iets nieuws op te pakken.' De lezers van Plus Magazine voelen zich bepaald niet oud. Ze zijn actief op internet, noemen zichzelf nieuwsgierig, kijken vooruit en zijn altijd bereid om bij te leren of iets nieuws op te pakken. Innovaties interesseren hen. Tradities ook. Verbondheid Maar wat hen bovenal tekent, is een diepe verbondenheid. Met de kinderen, de kleinkinderen, familie en vrienden. Maar ook met de wereld om hen heen. Ze zijn het kloppend hart van menig kerk, vereniging of buurt en zijn nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Dat hebben ze immers hun hele leven al gedaan! Genieten Het Zwitserleven-gevoel het beeld van de luierende senior die het er eens lekker van neemt is steeds meer op de achtergrond geraakt. Al is genieten niet verboden. Want dit zijn ook de jaren waarin ze kunnen toegeven aan het verlangen om één keer in je leven boven op de Mont Blanc te staan, een boek te publiceren, of een eigen bedrijf te beginnen. It s now or never. Intens leven De huidige 50-plussers gaan grootse uitdagingen aan. Weinig houdt hen tegen. En dus schrijven we over technologische ontwikkelingen, maar ook over nieuwe liefdes. Over grootouders die oppassen heel normaal vinden en over grootouders die, bij gebrek aan kinderen, zelf kleinkinderen geregeld hebben. Over stoppen of juist dóórgaan met werken. Over wonen in een woongroep of met meerdere generaties onder één dak Kortom: over het leven zelf.

6 Sylvia Aué Lifestyle Natuurlijk houdt onze doelgroep ook van mooie dingen. Maar wel mét meerwaarde. Elke leeftijd kent zijn eigen schoonheid, maar 50-plussers weten die schoonheid vaak meer, en in ieder geval anders, te waarderen dan 50-minners. Het is dan ook een groot misverstand dat onze doelgroep niet geïnteresseerd zou zijn in mode, beauty, interieur, recepten, auto s, smartphones en tablets. Ook onze lezer houden van de mooie dingen van het leven. Wat werkt écht? Terwijl jongeren vooral geïnteresseerd zijn in tijdelijke trends, waarderen onze lezers vooral de kwaliteit, effectiviteit en duurzaamheid van de producten. We schrijven dus niet over het zoveelste hippe kleurtje nagellak, maar over ingrediënten die écht iets voor de huid of het haar doen, over make-up die effectief onvolkomenheden aan het oog onttrekt. Hoogwaardig We tonen de meerwaarde aan van de nieuwste technologische snufjes, laten mode zien die langer dan één seizoen meegaat, geven interieuradviezen die een leven lang stand houden, bieden recepten met hoogwaardige ingrediënten en beschrijven de plussen en minnen van de nieuwste auto s. Oogstrelend Die duurzame liefde voor schoonheid komt natuurlijk ook tot uitdrukking in de manier waarop onze lezers willen tuinieren. Voor hen geen betegelde tuin en een paar modieuze planten; ze willen liever de natuur op een oogstrelende en liefst ook bestendige manier herscheppen en onderhouden. Onze tuinrubriek biedt hen praktische handvatten.

7 Als u inhoudelijk advies nodig heeft, over bijvoorbeeld pensioen of AOW, kunt u ANBO op een nieuw telefoonnummer bellen: (030) Voor vragen over de dienstverlening van ANBO en andere algemene vragen kunt u nog steeds ons algemene telefoonnummer bellen: (030) Beide nummers zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en uur bereikbaar. U kunt ons ook mailen: Marieke van Dantzig Reizen Volop inspiratie, én praktische info, want de Pluslezer wil goed voorbereid op reis. Reizen en vrije tijd zijn vaak de meest prettige bijkomstigheden voor onze lezers vlak voor, op of na de pensioengerechtigde leeftijd. In Plus Magazine vinden ze volop leuke, inspirerende en verrassende onderwerpen ze worden geprikkeld en uitgedaagd om net zulke mooie reizen te maken als die waar wij over schrijven. Veilig genieten Onze lezers zijn geen trendsetters, eerder trendvolgers. Zeker als om het verre, avontuurlijke reizen gaat. Veiligheid staat bij hen vaak voorop. Goed geïnformeerd op weg gaan hoort daarbij, en daarin onderscheiden wij ons. Bij elk reisverhaal zorgen wij voor een degelijk praktisch kader met informatie over het klimaat bijvoorbeeld: wat is de beste reistijd, wanneer is het niet te warm? Verrassende trips We schrijven veel over bestemmingen dichtbij, in West-Europa, steeds met een bijzondere invalshoek. Culinair, cultureel, sportief wandelend. Ook erg gewaardeerd: stedentrips en adresjes van bijvoorbeeld gezellige restaurants, onbekende musea, bijzondere kastelen of leuke theetuinen alles bij voorkeur kleinschalig en laaggeprijsd. Drie generaties Een nieuwe trend is de drie-generatiereis, waarbij grootouders hun kinderen en kleinkinderen mee op reis nemen, vaak bij gelegenheid van een huwelijksjubileum of bijzondere verjaardag. Dichtbij op een vakantiepark, maar ook ver weg, naar Zuid- Afrika of Thailand. Voor onze lezers ligt de hele wereld open. BESPAAR ENERGIE EN VERDIEN HONDERDEN EURO'S PER JAAR Mag t een béétje minder? Elk jaar is het weer spannend: moet u bijbetalen voor de energie? Het kabinet wil de rekening voor burgers flink verhogen. Maar als het aan ANBO ligt, krijgt u juist terug! ANBO magazine NIEUWS ANBO 02» Vanaf 2012 gaan we honderden euro s extra betalen voor energie als het aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken ligt. Er moet volgens het kabinet namelijk flink geïnvesteerd worden in duurzame energie om de klimaatdoelstelling te halen. Onacceptabel, vindt ANBO. Die investeringen hadden al veel eerder gedaan moeten worden. En niet de burger, maar vooral vervuilers en grootgebruikers zouden de extra kosten moeten betalen. Ook van elektriciteitsbedrijven die flinke winsten maken en van provincies die elektriciteitsbedrijven hebben verkocht, kan een forse bijdrage worden gevraagd. Volgens ANBO is er te weinig draagvlak voor de plannen van het kabinet. dambt zijn al bijeenkomsten geweest kening. Zo bespaart u alleen al met en de opkomst was groot. De tips van het vervangen van gloeilampen door de energievoorlichters van ANBO spaarlampen maar liefst 60 per jaar. waren simpel maar doeltreffend. Wist Met het spel Milieubingo en de u bijvoorbeeld dat goed ventileren Energiequiz werd spelenderwijs nog de gasrekening drukt omdat droge, eens het belang van energiezuinig frisse lucht sneller te verwarmen is leven benadrukt. Na afloop ontving dan vochtige lucht? Dat de was op een iedereen voor thuis een energiebox lagere temperatuur ook best schoon met daarin onder andere een energiewaaier, een spaarlamp, een stekkerdoos wordt? En dat een brievenbusborstel en tochtstrips aanbrengen zo is gebeurdbespaarders. met aan/uit-knop en een paar water- Wilt u ook energievoorlichter worden? Neem dan voor meer informatie Bingo! Met een aantal eenvoudige aanpassingen kunt u al gauw honderden euro's jectassistent), tel. (030) , contact op met Carolien Sterk, (pro- per jaar 'verdienen' op de energiere- Alvast drie tips Onlangs is ANBO begonnen met een proefproject voorlichting over energieverbruik. Getrainde senioren

8 René Boers Cultuur Van Janine Jansen tot Tineke Schouten: de belangstelling is heel breed. Wat een genot om elke dag mijn mailbox met persberichten door te nemen: een spectaculaire musical van Joop van den Ende, een prachtige expositie in het Gemeentemuseum Den Haag, de nieuwste Adriaan van Dis, het jaarlijkse North Sea Jazz Festival, de laatste cd van Janine Jansen, de voorpret is begonnen. Toneel, ballet, musea Ik vul mijn vrije tijd het liefst cultureel in. En onze lezers doen dat ook. Ik kom ze vaak tegen in het museum, het theater, of lezend in de trein. Onderzoek van het CBS bevestigt dit: ouderen tonen meer belangstelling dan jongeren voor de traditionelere vormen van cultuur: erfgoed, (klassieke) muziek, toneel, ballet, musea. En ze kijken vaker naar kunstprogramma s op tv, en lezen literatuur. Dit moet u zien! Het culturele aanbod, dat interessant is, volgen we op de voet. In de Agenda kondigen we bijzondere exposities, voorstellingen en boeken aan. Zo breed mogelijk: van het Rijksmuseum in Amsterdam tot Museum de Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam, van Het Nationale Toneel tot Tineke Schouten. Soms geven we een expositie meer aandacht met het idee: dit is bijzonder, dit moet u zien. Mooie specials Twee keer per jaar pakken we uit met grote producties: de Boekenweek- en Uit special. En elke maand hebben we een interview met een acteur, kunstenaar, muzikant of schrijver. Leuk werk heb ik, jammer dat ik niet meer vrije tijd heb. Dan zou ik het wel weten. Net als de Pluslezer.

9 Léon Geuyen Plus online Wij hebben 1,5 miljoen pageviews per maand. Wie zei dat ouderen niet online zijn? Vijftig-plussers? Die zijn toch helemaal niet online? Toch wel, in groten getale zelfs. Vandaar dat Plus Magazine uitgebreid aanwezig is op internet. Dagelijks updates Onze site PlusOnline bijvoorbeeld, het online verlengstuk van het magazine, dat dagelijks wordt geüpdatet met nieuwtjes, artikelen, winacties, puzzels en tips. Daarnaast is er de Plus Magazine app. Zo kunnen abonnees het blad ook digitaal lezen, op een ipad of een Android-tablet. Plusonline.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews:1,5 miljoen p.m. Online grip op geld Een belangrijk onderwerp voor 50-plussers is Geld & Recht. Wat zijn mijn rechten als consument, hoe zit het met mijn spaarrente, hoe kan ik slim besparen in en om het huis? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord op geldenrecht.nl, de site die meer grip geeft op geld. Geldenrecht.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews: p.m. Slim fietsen Fietsen.123 is dé website tot oktober elke week nieuwe knooppuntenroutes door heel Nederland. En met een slimme afdrukfunctie om de routepunten mee te nemen op op een mobiele telefoon? Dat kan ook, met onze handige Fietsen.123 app voor iphone en Android-telefoons. Fietsen.123.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews: p.m.

10 Wat doen we nog meer? Plus Specials Jaarlijks brengt Plus Magazine 5 extra specials uit waarin gezond ouder worden centraal staat. Bewegen, gezonde voeding, innerlijke rust en aandacht voor het lichaam in al zijn facetten dragen daar in belangrijke mate aan bij. Met een oplage van ruim exemplaren zijn dit meteen de grootste gezondheidsmagazines van Nederland. Plus Praktisch (de Plus-gidsen) In de Plus Praktisch-reeks gaat de redactie dieper in op onderwerpen die voor ouderen belangrijk zijn. In heldere, toegankelijke taal, en met veel nuttige tips en adviezen over: pensioen, geneesmiddelengebruik, verkeersveiligheid, geheugen, mantelzorg, belastingen, erven & schenken et cetera. De gidsen zijn zowel in print als digitaal beschikbaar. Plus Actief Gidsen boordevol inspiratie en tips voor wie graag actief bezig is. Op zoek creatieve bezigheden, knutsel- of handwerkideeën, of activiteiten met de kleinkinderen? Plus Actief! Plus Puzzels Tweemaandelijkse portie hersengymnastiek in de vorm van kruiswoordraadsels, woordspelletjes en hersenbrekers. Met een digitaal verlengstuk op en

11 De Nationale Gezondheids Beurs 50PlusBeurs Plus Magazine is medeorganisator van de 50PlusBeurs. Dit evenement, dat jaarlijks plaatsvindt in september in de Jaarbeurs Utrecht, is met bezoekers en 600 exposanten de grootste publieksbeurs voor 50-plussers ter wereld. Voor fabrikanten actief in de ouderenmarkt een unieke gelegenheid om in contact te komen met hun publiek. Gezondheidsbeurs De Nationale Gezondheidsbeurs is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl, en vindt jaarlijks in februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs trok in 2015 ruim bezoekers. Thema s zijn o.a. medisch & zorg, beauty & verzorging, eten & drinken, body&mind en ehealth & technologie. Custom Publishing Plus Magazine stelt haar expertise op het gebied van communicatie met 50-plussers ook ter beschikking aan derden. Zo geeft de afdeling Custom Publishing magazines uit voor onder meer Omroep MAX, de ouderenbond ANBO, Service Apotheek, DA et cetera. Gezondheidsnet.nl De nummer 1 in gezondheid! GezondheidsNet is de meest gelezen website over gezondheid in Nederland metmaandelijks ruim 1,4 miljoen unieke bezoekers. GezondheidsNet biedt betrouwbare informatie over talloze medi-

12 MediaPlus bv Magazines, Multimedia & More 2019: bijna 14 miljoen volwassenen, 7 miljoen 50-plussers Nederland vergrijst steeds meer. Nu zijn er circa 6 miljoen Nederlanders 50- plus en naar verwachting zijn dat er over vijf jaar 6,9 miljoen (van de 13,7 miljoen volwassenen). Leeftijdsopbouw van Nederland miljoen 10 Bron: Google analytics december 2014 Bron: NOM Printmonitor 2013-II/ 2014-I Bron: CBS tot 18 jaar 18 tot 50 jaar 50 jaar of ouder Kerncijfers Plus Magazine: Verschijnt: 11 x per jaar Oplage: totaal verspreid (waarvan abonnees) Gemiddeld bereik 13+: Geslacht: man: 34% / vrouw: 66% Leeftijd: Jonger dan 50 jaar: 10% /50-64 jaar: 31% / 65+: 59% Opleiding: Laag: 29% / Midden: 43% / Hoog: 28% Welstand: W1 en W2: 28% / W3:19% / W4 en 5: 53% Nielsen: 3 grote steden: 13% / Rest west: 30% / Noord: 11% / Oost: 20% / Zuid: 26% Kerncijfers online: Online unieke bezoekers pageviews nieuwsbriefper maand per maand abonnees Plusonline.nl Geld en recht Fietsen Gezondheidsnet Evenementen 50Plus Beurs: bezoekers, jaarlijks in september, Jaarbeurs Utrecht Nationale Gezondheidsbeurs: bezoekers, jaarlijks in februari, Jaarbeurs Utrecht Uitgever: Advertentie-exploitatie: MediaPlus bv Magazines, Multimedia & More

DONADARIAnieuws JOUW TOEKOMST JOUW KEUZES JOUW FINANCIËN. Dames, stellen jullie de juiste vragen als het om je financiën gaat?

DONADARIAnieuws JOUW TOEKOMST JOUW KEUZES JOUW FINANCIËN. Dames, stellen jullie de juiste vragen als het om je financiën gaat? DONADARIAnieuws THEMANIEUWSBRIEF VAN KENNISCENTRUM EMANCIPATIE ROTTERDAM JAARGANG 8, NUMMER 40, JULI 2013 Dames, stellen jullie de juiste vragen als het om je financiën gaat? JOUW FINANCIËN JOUW KEUZES

Nadere informatie

welzijnopreceptgouda.nl

welzijnopreceptgouda.nl welzijnopreceptgouda.nl Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een goede draai aan het leven te geven. Mogelijk kamp je met allerlei lichamelijke en/of psychische klachten. Je wilt er

Nadere informatie

Hoe kies je het juiste medium?

Hoe kies je het juiste medium? loseup close-up is een uitgave van zeylmaker & partners I jaargang 24 I omzetverhogende uitgave Customer media: Hoe kies je het juiste medium? En verder: Melanie Lamberink, Sales Customer Media bij Zeylmaker

Nadere informatie

GENERATIEMARKETING IN DE PRAKTIJK

GENERATIEMARKETING IN DE PRAKTIJK GENERATIEMARKETING IN DE PRAKTIJK Generatiemarketing in de praktijk 2015 ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN GENERATIEMARKETING IN SUCCESVOLLE PRAKTIJKCASES Inhoud Pagina 2 Voorwoord Pagina 3 Leuk is het centrale

Nadere informatie

Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel'

Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel' jaargang 2 nr. 5 > oktober 2010 is een uitgave van Sociale Zekerheid Amersfoort Auto & een uitkering 'Eerst de mens dan de regel' 'Dit is voor mij een KANSZ!' Stad met een hart Auto & een uitkering U heeft

Nadere informatie

inhoudsopgave Voorwoord 3

inhoudsopgave Voorwoord 3 inhoudsopgave Voorwoord 3 Voorwoord 3 1 Inleiding 4 2 Jongeren & cultuur 6 3 Het Cultureel Jongeren Profiel 12 De vier culturele types in het kort 16 4 De types uit het Cultureel Jongeren Profiel 19 Geïnteresseerde

Nadere informatie

Handboek voor de openbare bibliotheken in Nederland. De klant is. koningin. Koningin

Handboek voor de openbare bibliotheken in Nederland. De klant is. koningin. Koningin Handboek voor de openbare bibliotheken in Nederland De klant is koningin Koningin inhoud Studenten en Starters Stedelingen Gepensioneerde Gezelligheidszoekers 4 De klant is koningin 5 Het klantsegmentatiemodel

Nadere informatie

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student PERSOONSGEGEVENS Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Saren Datum interview 4-12-2012 Plaats interview Amsterdam, op haar stageplek Begintijd interview 15:03 Eindtijd interview 16:10

Nadere informatie

met Elkaar Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Zomer 2014 Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met...

met Elkaar Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Zomer 2014 Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met... Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met... Rondkomen met een minimum inkomen met Elkaar Zomer 2014 VMCA Magazine zomer 2014

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

ik ben benieuwd naar waar we over twee jaar staan

ik ben benieuwd naar waar we over twee jaar staan MET PENSIOEN We leven langer dan vroeger eerlijk, begrijpelijk, pro-actief, helder en duurzaam pensioen is een recht van iedereen. Geld naar werk. Dat is een belangrijk onderdeel van ons sociaal stelsel

Nadere informatie

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt?

Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. Zelfmanagement, wat betekent het voor de patiënt? Monique Heijmans Geeke Waverijn Lieke van Houtum ISBN 978-94-6122-248-0

Nadere informatie

juli 2014 / de Persgroep Advertising

juli 2014 / de Persgroep Advertising juli 2014 / de Persgroep Advertising Marketeers aan het woord Opladen en inspiratie in de zomer 3 this that + the other Aan loze boodschappen doen we niet 5 Bob Stehmann, a.s.r. Terug naar de oorsprong

Nadere informatie

Op bezoek bij Frits Boelens Lees- en luisterplezier Breien tegen eenzaamheid

Op bezoek bij Frits Boelens Lees- en luisterplezier Breien tegen eenzaamheid Informatiemagazine van Stichting ATA, personenalarmering juli, 2014 Op de kof f ie bij een uitvinder Op bezoek bij Frits Boelens Lees- en luisterplezier Breien tegen eenzaamheid 2 3 Voorwoord Het heeft

Nadere informatie

Ouderenwijzer. Krant voor ouderen en gepensioneerden Jaargang 10, Nummer 3, 2013 Inhoud. fors in netto inkomen op achteruit.

Ouderenwijzer. Krant voor ouderen en gepensioneerden Jaargang 10, Nummer 3, 2013 Inhoud. fors in netto inkomen op achteruit. FNV Bondgenoten Neem gratis mee! Ouderenwijzer Krant voor ouderen en gepensioneerden Jaargang 10, Nummer 3, 2013 Inhoud 2 Gelukkig mankeer ik niks > Column Willem Banning 2 Aftrekpost specifieke zorgkosten

Nadere informatie

Vriendschap. Versterkt de banden tussen mensen' Werken aan je eigen doel Een gesprek met trainer Bert Wirken

Vriendschap. Versterkt de banden tussen mensen' Werken aan je eigen doel Een gesprek met trainer Bert Wirken Cliëntenblad SBWU 4 2013 Werken aan je eigen doel Een gesprek met trainer Bert Wirken Veranderingen in de WMO Wat betekent dit voor mij? Vriendschap Versterkt de banden tussen mensen' Het mooiste van alles

Nadere informatie

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland nationaal congres active ageing 2015 magazine voor active ageing professionals Nieuwe website Active Ageing Nederland Met robots langer zelfstandig WelkomLife, nieuwe website voor 50-plussers Zorgsector

Nadere informatie

Woonfonds KOM BINNEN GRATIS EN VERGAAP JE AAN DIT PRACHTIGE RIJKSMONUMENT WOONBEURS KAARTEN

Woonfonds KOM BINNEN GRATIS EN VERGAAP JE AAN DIT PRACHTIGE RIJKSMONUMENT WOONBEURS KAARTEN ZO WOONT U IN 2035: 5 TRENDS 13 TIPS VOOR EEN DUURZAAM LEVEN DE 7 BELANGRIJKSTE ANTWOORDEN OP RENTEVRAGEN NAJAAR 2014 Woonfonds Bijzondere mensen Vertrouwde hypotheken ONDERDEEL VAN ACHMEA GRATIS KAARTEN

Nadere informatie

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat De 10 tips voor

Nadere informatie

WORDEN BEGIN OVER MVO EN JE HEBT EIGENLIJK ALTIJD EEN LEUK GESPREK JAN RIJKEN RA OVER HET VERDUURZAMEN VAN DE BEDRIJFSVOERING ACCOUNTANT

WORDEN BEGIN OVER MVO EN JE HEBT EIGENLIJK ALTIJD EEN LEUK GESPREK JAN RIJKEN RA OVER HET VERDUURZAMEN VAN DE BEDRIJFSVOERING ACCOUNTANT ACCOUNTANT OKT 2012-13 WORDEN studentenmagazine over accountants BEGIN OVER MVO EN JE HEBT EIGENLIJK ALTIJD EEN LEUK GESPREK JAN RIJKEN RA OVER HET VERDUURZAMEN VAN DE BEDRIJFSVOERING Prof. dr. Leen Paape

Nadere informatie

Boeijend Nieuws. Vanboeijen investeert in digitale communicatie. Het voelt als vrijheid. Ik hoop dat zingeving belangrijk blijft

Boeijend Nieuws. Vanboeijen investeert in digitale communicatie. Het voelt als vrijheid. Ik hoop dat zingeving belangrijk blijft Boeijend Nieuws Relatieblad Vanboeijen Optimale communicatie met onze doelgroepen Vanboeijen investeert in digitale communicatie Levensverhaal Het voelt als vrijheid Interview Ik hoop dat zingeving belangrijk

Nadere informatie

Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne

Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne Handreiking Campagnevoeren Praktische bouwstenen voor een succesvolle verkiezingscampagne Colofon Uitgever: CDA-bureau Afdeling Communicatie Postbus 30453 2500 GL Den Haag 070-3424888 cda@cda.nl www.cda.nl

Nadere informatie

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken Rapport Biebpanel 204 Tabellenbijlage Meting tarieven en leenvoorwaarden Westfriese Bibliotheken April 204 Welk type abonnement heeft u? Anders, namelijk... Comfort had ik; inmiddels opgezegd geen Geen

Nadere informatie

Het digitale leven van André.

Het digitale leven van André. Het digitale leven van André. Nr. 02 2013 Nederlandse Ruimtevaarder Sciencefiction wordt werkelijkheid In dit nummer: E-health: evolutie of revolutie? Is Steve Jobs school de toekomst van het onderwijs?

Nadere informatie

Resultaten Enquête Broodfondsen

Resultaten Enquête Broodfondsen Resultaten Enquête Broodfondsen Behorend bij MA Thesis Masterprogramma: Politiek en maatschappij in historisch perspectief Student: Jonathan Fink Jensen Studentnummer: 3483649 Scriptiebegeleider: prof.

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

Vernieuwende ondernemers voor het MKB. Coverstory AccountantZ. Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende bolides door de regio

Vernieuwende ondernemers voor het MKB. Coverstory AccountantZ. Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende bolides door de regio Profiel RIVIERENLAND REGIONAAL ZAKENMAGAZINE JAARGANG 31 NUMMER 2 MEI 2015 Coverstory AccountantZ Vernieuwende ondernemers voor het MKB Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende

Nadere informatie

Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar.

Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar. Gezond? Dat is als je je goed voelt. Een verkenning van de behoefte aan preventieve gezondheidszorg onder jongeren van 13 tot 19 jaar. Een publicatie van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) Churchilllaan

Nadere informatie

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk?

Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Ze zijn geweldig! Maar waarom eigenlijk? Inhoudsopgave Wat beweegt jongeren? 2 1. Pleziergerichte motieven 5 2. Carrièregerichte motieven 9 3. Normatieve motieven 13 4. Sociale motieven 17 5. Leermotieven

Nadere informatie