INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS"

Transcriptie

1 Hét blad voor de 50-plusser! INFORMATIE BROCHURE VOOR ADVERTEERDERS April 2015

2 Theo Temmink Hoofdredacteur Zeg nooit nog k voetbal en doe aan (kick)boksen. Sport is voor I mij no big deal. Ik geniet ervan en het houdt me in een tamelijk goede conditie. Maar mensen, reageren nogal eens verbaasd: O, spórt jij nog? Dat kun je als een compliment opvatten of als een belediging. In feite is het dat laatste. Wat ik vanzelfsprekend vind, vindt een ander bijzonder. Maak je nog een wereldreis? of Ga je nog een stúdie doen?. Voordat je het weet vragen ze aan je: Hebt u uw eigen tánden nog? Op de redactie van Plus Magazine kennen we al jaren het nog - verbod. Want nog heeft iets meewarigs. Eigenlijk zegt iemand: daar ben je te oud voor! Daarom: zeg nooit nog tegen een 50-plusser. Want het komt (onbedoeld) denigrerend over. 50-plussers zijn niet te oud voor sport, studies, reizen, noem maar op. Ze doen dat gewoon wanneer ze zin hebben. Onze doelgroep bestaat uit 50-plussers, mannen en vrouwen. Maar leeftijd speelt nauwelijks een rol in onze bladformule. De lezers van Plus delen een levenshouding, een mentaliteit. Ze zijn actief, ondernemend, maatschappelijk betrokken, kritisch, nuchter. Ze gaan voor kwaliteit en willen waar voor hun geld. Enne de duvel is oud. Fotografie: Dana van Leeuwen Image Select Paul Tolenaar Mariël Kolmschot Gerke Vegelien Wim Lanser

3 Susanne de Joode Gezondheid Hoe hou ik mezelf zo lang mogelijk gezond? Dát wil de Pluslezer weten. Eerlijk, kritisch, openhartig, betrouwbaar en praktisch. Dat zijn de ingrediënten van elk artikel dat ik schrijf. Of het nu gaat over zin en onzin van speltbrood, over plasklachten door een vergrote prostaat, de prognose van uitgezaaide kanker of over het prijsverschil in leesbrillen. Goed geïnformeerd Mijn persoonlijke missie? De lezers vertellen wat zij moeten weten om zelf een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken. En dat kán ook bij Plus Magazine. We nemen alle tijd om ons te verdiepen in de medische wetenschap en de maatschappelijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg. (En daarom werk ik hier zo graag, al 19 jaar lang). Écht weten We gaan door tot we het naadje van de kous weten. Onze lezers verwachten dat ook van ons. Als ze écht willen weten hoe het zit, en vooral, wat zij zelf kunnen doen om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven, lezen ze Plus Magazine. Scherpe lezers Laatst schreven we dat huidlijm helpt tegen kloofjes aan de handen. Het zinnetje De meeste huisartsen hebben die lijm liggen was per ongeluk geschrapt. Per post, telefoon en kreeg ik de vraag: Waar kan ik huidlijm kopen? De drogist heeft het niet. Zo houden de lezers ons scherp. In ruil mag ik hen ook het hemd van het lijf vragen. Als ze meedoen aan een onderzoek naar slaapproblemen of de relatie met de huisarts. Ze lijken eigenlijk best op ons, die lezers. Ook zo eerlijk, kritisch, openhartig, betrouwbaar en praktisch.

4 Erik Bogaards Geld & Recht Lezers nemen de tijd voor onze info, want die levert ze ook echt iets op. Elke maand proberen we onze lezers te raken met Geld&Recht. De gekozen vorm is uniek in Nederland: een uitneembaar blad in een blad. Met praktische informatie over de onderwerpen die ertoe doen: AOW, pensioenen, erven, schenken, bespaartips, belastingen, consumentenrecht, beleggen, vermogen en nog veel meer. Tips Ons doel? Geld&Recht lees je niet voor niets: het moet de lezer iets opleveren. Dat kan in de vorm van een bespaartip van een paar euro, goede post die duizenden euro s oplevert. Goed pensioen Gemiddeld genomen hebben 50-plussers meer te besteden. Onze lezers hoeven dus niet voor een dubbeltje op de eerste rang, maar willen wél waar voor hun geld. Daarom testen we ook verschillende producten, zoals e-bikes. Het beheren van het vermogen wordt juist voor onze lezers steeds belangrijker, want een goed pensioen is niet meer vanzelfsprekend. We schrijven natuurlijk over deze ontwikkelingen, maar niet alleen als een probleem. Plus Magazine biedt oplossingen. Dankbaar Onze lezers zijn een dankbaar publiek. Ze nemen de tijd om Geld&Recht te lezen en vertrouwen de informatie die ze daar vinden. Zeker voor geldzaken nemen onze lezers de tijd en schuwen daarom de diepgang niet. Wij ook niet, maar we blijven altijd praktisch en betrouwbaar.

5 Lenny Langerveld Mens & Samenleving Ze kijken vooruit. Er is altijd wel iets te leren of iets nieuws op te pakken.' De lezers van Plus Magazine voelen zich bepaald niet oud. Ze zijn actief op internet, noemen zichzelf nieuwsgierig, kijken vooruit en zijn altijd bereid om bij te leren of iets nieuws op te pakken. Innovaties interesseren hen. Tradities ook. Verbondheid Maar wat hen bovenal tekent, is een diepe verbondenheid. Met de kinderen, de kleinkinderen, familie en vrienden. Maar ook met de wereld om hen heen. Ze zijn het kloppend hart van menig kerk, vereniging of buurt en zijn nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Dat hebben ze immers hun hele leven al gedaan! Genieten Het Zwitserleven-gevoel het beeld van de luierende senior die het er eens lekker van neemt is steeds meer op de achtergrond geraakt. Al is genieten niet verboden. Want dit zijn ook de jaren waarin ze kunnen toegeven aan het verlangen om één keer in je leven boven op de Mont Blanc te staan, een boek te publiceren, of een eigen bedrijf te beginnen. It s now or never. Intens leven De huidige 50-plussers gaan grootse uitdagingen aan. Weinig houdt hen tegen. En dus schrijven we over technologische ontwikkelingen, maar ook over nieuwe liefdes. Over grootouders die oppassen heel normaal vinden en over grootouders die, bij gebrek aan kinderen, zelf kleinkinderen geregeld hebben. Over stoppen of juist dóórgaan met werken. Over wonen in een woongroep of met meerdere generaties onder één dak Kortom: over het leven zelf.

6 Sylvia Aué Lifestyle Natuurlijk houdt onze doelgroep ook van mooie dingen. Maar wel mét meerwaarde. Elke leeftijd kent zijn eigen schoonheid, maar 50-plussers weten die schoonheid vaak meer, en in ieder geval anders, te waarderen dan 50-minners. Het is dan ook een groot misverstand dat onze doelgroep niet geïnteresseerd zou zijn in mode, beauty, interieur, recepten, auto s, smartphones en tablets. Ook onze lezer houden van de mooie dingen van het leven. Wat werkt écht? Terwijl jongeren vooral geïnteresseerd zijn in tijdelijke trends, waarderen onze lezers vooral de kwaliteit, effectiviteit en duurzaamheid van de producten. We schrijven dus niet over het zoveelste hippe kleurtje nagellak, maar over ingrediënten die écht iets voor de huid of het haar doen, over make-up die effectief onvolkomenheden aan het oog onttrekt. Hoogwaardig We tonen de meerwaarde aan van de nieuwste technologische snufjes, laten mode zien die langer dan één seizoen meegaat, geven interieuradviezen die een leven lang stand houden, bieden recepten met hoogwaardige ingrediënten en beschrijven de plussen en minnen van de nieuwste auto s. Oogstrelend Die duurzame liefde voor schoonheid komt natuurlijk ook tot uitdrukking in de manier waarop onze lezers willen tuinieren. Voor hen geen betegelde tuin en een paar modieuze planten; ze willen liever de natuur op een oogstrelende en liefst ook bestendige manier herscheppen en onderhouden. Onze tuinrubriek biedt hen praktische handvatten.

7 Als u inhoudelijk advies nodig heeft, over bijvoorbeeld pensioen of AOW, kunt u ANBO op een nieuw telefoonnummer bellen: (030) Voor vragen over de dienstverlening van ANBO en andere algemene vragen kunt u nog steeds ons algemene telefoonnummer bellen: (030) Beide nummers zijn van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en uur bereikbaar. U kunt ons ook mailen: Marieke van Dantzig Reizen Volop inspiratie, én praktische info, want de Pluslezer wil goed voorbereid op reis. Reizen en vrije tijd zijn vaak de meest prettige bijkomstigheden voor onze lezers vlak voor, op of na de pensioengerechtigde leeftijd. In Plus Magazine vinden ze volop leuke, inspirerende en verrassende onderwerpen ze worden geprikkeld en uitgedaagd om net zulke mooie reizen te maken als die waar wij over schrijven. Veilig genieten Onze lezers zijn geen trendsetters, eerder trendvolgers. Zeker als om het verre, avontuurlijke reizen gaat. Veiligheid staat bij hen vaak voorop. Goed geïnformeerd op weg gaan hoort daarbij, en daarin onderscheiden wij ons. Bij elk reisverhaal zorgen wij voor een degelijk praktisch kader met informatie over het klimaat bijvoorbeeld: wat is de beste reistijd, wanneer is het niet te warm? Verrassende trips We schrijven veel over bestemmingen dichtbij, in West-Europa, steeds met een bijzondere invalshoek. Culinair, cultureel, sportief wandelend. Ook erg gewaardeerd: stedentrips en adresjes van bijvoorbeeld gezellige restaurants, onbekende musea, bijzondere kastelen of leuke theetuinen alles bij voorkeur kleinschalig en laaggeprijsd. Drie generaties Een nieuwe trend is de drie-generatiereis, waarbij grootouders hun kinderen en kleinkinderen mee op reis nemen, vaak bij gelegenheid van een huwelijksjubileum of bijzondere verjaardag. Dichtbij op een vakantiepark, maar ook ver weg, naar Zuid- Afrika of Thailand. Voor onze lezers ligt de hele wereld open. BESPAAR ENERGIE EN VERDIEN HONDERDEN EURO'S PER JAAR Mag t een béétje minder? Elk jaar is het weer spannend: moet u bijbetalen voor de energie? Het kabinet wil de rekening voor burgers flink verhogen. Maar als het aan ANBO ligt, krijgt u juist terug! ANBO magazine NIEUWS ANBO 02» Vanaf 2012 gaan we honderden euro s extra betalen voor energie als het aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken ligt. Er moet volgens het kabinet namelijk flink geïnvesteerd worden in duurzame energie om de klimaatdoelstelling te halen. Onacceptabel, vindt ANBO. Die investeringen hadden al veel eerder gedaan moeten worden. En niet de burger, maar vooral vervuilers en grootgebruikers zouden de extra kosten moeten betalen. Ook van elektriciteitsbedrijven die flinke winsten maken en van provincies die elektriciteitsbedrijven hebben verkocht, kan een forse bijdrage worden gevraagd. Volgens ANBO is er te weinig draagvlak voor de plannen van het kabinet. dambt zijn al bijeenkomsten geweest kening. Zo bespaart u alleen al met en de opkomst was groot. De tips van het vervangen van gloeilampen door de energievoorlichters van ANBO spaarlampen maar liefst 60 per jaar. waren simpel maar doeltreffend. Wist Met het spel Milieubingo en de u bijvoorbeeld dat goed ventileren Energiequiz werd spelenderwijs nog de gasrekening drukt omdat droge, eens het belang van energiezuinig frisse lucht sneller te verwarmen is leven benadrukt. Na afloop ontving dan vochtige lucht? Dat de was op een iedereen voor thuis een energiebox lagere temperatuur ook best schoon met daarin onder andere een energiewaaier, een spaarlamp, een stekkerdoos wordt? En dat een brievenbusborstel en tochtstrips aanbrengen zo is gebeurdbespaarders. met aan/uit-knop en een paar water- Wilt u ook energievoorlichter worden? Neem dan voor meer informatie Bingo! Met een aantal eenvoudige aanpassingen kunt u al gauw honderden euro's jectassistent), tel. (030) , contact op met Carolien Sterk, (pro- per jaar 'verdienen' op de energiere- Alvast drie tips Onlangs is ANBO begonnen met een proefproject voorlichting over energieverbruik. Getrainde senioren

8 René Boers Cultuur Van Janine Jansen tot Tineke Schouten: de belangstelling is heel breed. Wat een genot om elke dag mijn mailbox met persberichten door te nemen: een spectaculaire musical van Joop van den Ende, een prachtige expositie in het Gemeentemuseum Den Haag, de nieuwste Adriaan van Dis, het jaarlijkse North Sea Jazz Festival, de laatste cd van Janine Jansen, de voorpret is begonnen. Toneel, ballet, musea Ik vul mijn vrije tijd het liefst cultureel in. En onze lezers doen dat ook. Ik kom ze vaak tegen in het museum, het theater, of lezend in de trein. Onderzoek van het CBS bevestigt dit: ouderen tonen meer belangstelling dan jongeren voor de traditionelere vormen van cultuur: erfgoed, (klassieke) muziek, toneel, ballet, musea. En ze kijken vaker naar kunstprogramma s op tv, en lezen literatuur. Dit moet u zien! Het culturele aanbod, dat interessant is, volgen we op de voet. In de Agenda kondigen we bijzondere exposities, voorstellingen en boeken aan. Zo breed mogelijk: van het Rijksmuseum in Amsterdam tot Museum de Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam, van Het Nationale Toneel tot Tineke Schouten. Soms geven we een expositie meer aandacht met het idee: dit is bijzonder, dit moet u zien. Mooie specials Twee keer per jaar pakken we uit met grote producties: de Boekenweek- en Uit special. En elke maand hebben we een interview met een acteur, kunstenaar, muzikant of schrijver. Leuk werk heb ik, jammer dat ik niet meer vrije tijd heb. Dan zou ik het wel weten. Net als de Pluslezer.

9 Léon Geuyen Plus online Wij hebben 1,5 miljoen pageviews per maand. Wie zei dat ouderen niet online zijn? Vijftig-plussers? Die zijn toch helemaal niet online? Toch wel, in groten getale zelfs. Vandaar dat Plus Magazine uitgebreid aanwezig is op internet. Dagelijks updates Onze site PlusOnline bijvoorbeeld, het online verlengstuk van het magazine, dat dagelijks wordt geüpdatet met nieuwtjes, artikelen, winacties, puzzels en tips. Daarnaast is er de Plus Magazine app. Zo kunnen abonnees het blad ook digitaal lezen, op een ipad of een Android-tablet. Plusonline.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews:1,5 miljoen p.m. Online grip op geld Een belangrijk onderwerp voor 50-plussers is Geld & Recht. Wat zijn mijn rechten als consument, hoe zit het met mijn spaarrente, hoe kan ik slim besparen in en om het huis? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord op geldenrecht.nl, de site die meer grip geeft op geld. Geldenrecht.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews: p.m. Slim fietsen Fietsen.123 is dé website tot oktober elke week nieuwe knooppuntenroutes door heel Nederland. En met een slimme afdrukfunctie om de routepunten mee te nemen op op een mobiele telefoon? Dat kan ook, met onze handige Fietsen.123 app voor iphone en Android-telefoons. Fietsen.123.nl Unieke bezoekers: p.m. Pageviews: p.m.

10 Wat doen we nog meer? Plus Specials Jaarlijks brengt Plus Magazine 5 extra specials uit waarin gezond ouder worden centraal staat. Bewegen, gezonde voeding, innerlijke rust en aandacht voor het lichaam in al zijn facetten dragen daar in belangrijke mate aan bij. Met een oplage van ruim exemplaren zijn dit meteen de grootste gezondheidsmagazines van Nederland. Plus Praktisch (de Plus-gidsen) In de Plus Praktisch-reeks gaat de redactie dieper in op onderwerpen die voor ouderen belangrijk zijn. In heldere, toegankelijke taal, en met veel nuttige tips en adviezen over: pensioen, geneesmiddelengebruik, verkeersveiligheid, geheugen, mantelzorg, belastingen, erven & schenken et cetera. De gidsen zijn zowel in print als digitaal beschikbaar. Plus Actief Gidsen boordevol inspiratie en tips voor wie graag actief bezig is. Op zoek creatieve bezigheden, knutsel- of handwerkideeën, of activiteiten met de kleinkinderen? Plus Actief! Plus Puzzels Tweemaandelijkse portie hersengymnastiek in de vorm van kruiswoordraadsels, woordspelletjes en hersenbrekers. Met een digitaal verlengstuk op en

11 De Nationale Gezondheids Beurs 50PlusBeurs Plus Magazine is medeorganisator van de 50PlusBeurs. Dit evenement, dat jaarlijks plaatsvindt in september in de Jaarbeurs Utrecht, is met bezoekers en 600 exposanten de grootste publieksbeurs voor 50-plussers ter wereld. Voor fabrikanten actief in de ouderenmarkt een unieke gelegenheid om in contact te komen met hun publiek. Gezondheidsbeurs De Nationale Gezondheidsbeurs is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl, en vindt jaarlijks in februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs trok in 2015 ruim bezoekers. Thema s zijn o.a. medisch & zorg, beauty & verzorging, eten & drinken, body&mind en ehealth & technologie. Custom Publishing Plus Magazine stelt haar expertise op het gebied van communicatie met 50-plussers ook ter beschikking aan derden. Zo geeft de afdeling Custom Publishing magazines uit voor onder meer Omroep MAX, de ouderenbond ANBO, Service Apotheek, DA et cetera. Gezondheidsnet.nl De nummer 1 in gezondheid! GezondheidsNet is de meest gelezen website over gezondheid in Nederland metmaandelijks ruim 1,4 miljoen unieke bezoekers. GezondheidsNet biedt betrouwbare informatie over talloze medi-

12 MediaPlus bv Magazines, Multimedia & More 2019: bijna 14 miljoen volwassenen, 7 miljoen 50-plussers Nederland vergrijst steeds meer. Nu zijn er circa 6 miljoen Nederlanders 50- plus en naar verwachting zijn dat er over vijf jaar 6,9 miljoen (van de 13,7 miljoen volwassenen). Leeftijdsopbouw van Nederland miljoen 10 Bron: Google analytics december 2014 Bron: NOM Printmonitor 2013-II/ 2014-I Bron: CBS tot 18 jaar 18 tot 50 jaar 50 jaar of ouder Kerncijfers Plus Magazine: Verschijnt: 11 x per jaar Oplage: totaal verspreid (waarvan abonnees) Gemiddeld bereik 13+: Geslacht: man: 34% / vrouw: 66% Leeftijd: Jonger dan 50 jaar: 10% /50-64 jaar: 31% / 65+: 59% Opleiding: Laag: 29% / Midden: 43% / Hoog: 28% Welstand: W1 en W2: 28% / W3:19% / W4 en 5: 53% Nielsen: 3 grote steden: 13% / Rest west: 30% / Noord: 11% / Oost: 20% / Zuid: 26% Kerncijfers online: Online unieke bezoekers pageviews nieuwsbriefper maand per maand abonnees Plusonline.nl Geld en recht Fietsen Gezondheidsnet Evenementen 50Plus Beurs: bezoekers, jaarlijks in september, Jaarbeurs Utrecht Nationale Gezondheidsbeurs: bezoekers, jaarlijks in februari, Jaarbeurs Utrecht Uitgever: Advertentie-exploitatie: MediaPlus bv Magazines, Multimedia & More

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Tijdschriften Inspireren en Verrassen

Tijdschriften Inspireren en Verrassen Tijdschriften Inspireren en Verrassen Een Onderzoek Sanoma Uitgevers, Sales Intelligence Services, februari 2005 Tijdschriften inspireren mij omdat ze de wereld dichterbij brengen (uit de presentatie de

Nadere informatie

Inspiratie voor een gezonde leefstijl.

Inspiratie voor een gezonde leefstijl. Health, Food, Body, Mind, Beauty & more Inspiratie voor een gezonde leefstijl. De Nationale GezondheidsBeurs 2 t/m 5 februari 2017 Jaarbeurs Utrecht exposantenbrochure De Nationale GezondheidsBeurs 2017:

Nadere informatie

19 t/m 23 september Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt. 25e Jubileum-editie. Jaarbeurs Utrecht

19 t/m 23 september Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt. 25e Jubileum-editie. Jaarbeurs Utrecht 19 t/m 23 september 2017 FOCUS LOONT Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt 25e Jubileum-editie Jaarbeurs Utrecht S WERELDS GROOTSTE EVENEMENT VOOR ACTIEVE PLUSSERS Thema s Mode & Beauty

Nadere informatie

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine Omroep MAX Factsheet MAX Magazine ANWB Media en MAX Magazine Senioren worden steeds vitaler. Blijven langer zelfstandig. Staan midden in het leven. Omroep Max, de omroep voor 50-plussers, begrijpt dat

Nadere informatie

MODE REIZEN PSYCHOLOGIE HET GROTE INTERVIEW WONEN BEAUTY

MODE REIZEN PSYCHOLOGIE HET GROTE INTERVIEW WONEN BEAUTY BRAND BOOK 2017 DOEL GROEP JAN is een glossy, maar biedt ook diepgang en aansprekende verhalen. JAN brengt onderwerpen die de lezer raken en die dicht bij haar en haar leven staan. JAN biedt inhoud, relativering

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

wat is LINDA. MAGAZINE LINDA. SPECIALS LINDANIEUWS.NL LINDA. MOBIELE APP LINDA. SOCIAL MEDIA LINDA. BOEKEN LINDA.FOUNDATION

wat is LINDA. MAGAZINE LINDA. SPECIALS LINDANIEUWS.NL LINDA. MOBIELE APP LINDA. SOCIAL MEDIA LINDA. BOEKEN LINDA.FOUNDATION 2014 top H&M rok MOAM pumps JIMMY CHOO bij SHOEBALOO 1051390_Groot interview.indd 27 20-12-13 13:36 wat is l 27 MAGAZINE SPECIALS LINDANIEUWS.NL MOBIELE APP SOCIAL MEDIA BOEKEN FOUNDATION TEGENDRAADS&EIGENWIJS

Nadere informatie

Rapport. bol.com op vakantie! Voor: bol.com Door: Synovate Datum: 14 juli 2010. Synovate

Rapport. bol.com op vakantie! Voor: bol.com Door: Synovate Datum: 14 juli 2010. Synovate Rapport bol.com op vakantie! Voor: bol.com Door: Synovate Datum: 14 juli 2010 Synovate Inhoud Samenvatting 2 Belangrijkste resultaten 4 Onderzoeksopzet en responsverantwoording 11 Synovate BV. Alle rechten

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Optimistisch Progressief

Optimistisch Progressief Dit is Bart. Hij leest BRIGHT voor nieuwe inspiratie. Nieuwsgierig Optimistisch Progressief Cultureel actief Op zoek naar inspiratie Sociaal Woont samen Filmliefhebber Creatief Copywriter Toonaangevend

Nadere informatie

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media Inhoudsopgave Algemeen Altijd in verbinding met uw doelgroep 4 Jaarkalender 7 Gericht op Print 8 Tarieven

Nadere informatie

Bijlagen. Wonen&Co. Oplage en verspreiding. Doelgroep. Verschijningsdag

Bijlagen. Wonen&Co. Oplage en verspreiding. Doelgroep. Verschijningsdag Wonen&Co Wonen&Co is dé woonkrant van Noord-Nederland. Met een sterke redactionele formule op het gebied van wonen richt Wonen&Co zich aan de lezerskant voornamelijk op de vrouwelijke bevolking in Friesland,

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

50-plusmarketing is een must!

50-plusmarketing is een must! 50-plusmarketing is een must! Presentatie: Bindinc. Kenniscentrum Stephanie Verwijs Bindinc. Adverteren/Sanoma Ria Lodder Welkom Welkom Onderdeel van Bindinc. Vanaf 2005 10 publicaties uitgebracht over:

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Universitaire opleiding

Universitaire opleiding Dit is Julie. Ze houdt van alles wat met eten te maken heeft. Universitaire opleiding Zelfstandig onderneemster Kosmopolitisch Reiziger Kiest voor kwaliteit Levensgenieter Kookt uitgebreid thuis Zoekt

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

OP EEN LEUKE MANIER WIJZER

OP EEN LEUKE MANIER WIJZER OP EEN LEUKE MANIER WIJZER Gevoelig orgaan Hoe nuttig is de clitoris? p.46 Kun je een volwassene adopteren? En nog 17 Vragen & Antwoorden p.54 Stadsvis: uit de gracht, op je bord p.98 Botsing! Zoektocht

Nadere informatie

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen. Investeren in duurzaamheid In de samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. We gaan de komende jaren actief inzetten op duurzaam beheren. Energiezuinig wonen. Niet alleen

Nadere informatie

TRENDS VOORSPELLEN MET BEHULP VAN DEMOGRAFISCHE VERSCHUIVINGEN

TRENDS VOORSPELLEN MET BEHULP VAN DEMOGRAFISCHE VERSCHUIVINGEN TRENDS VOORSPELLEN MET BEHULP VAN DEMOGRAFISCHE VERSCHUIVINGEN 1 TRENDS VOORSPELLEN Vier delen: Hoe werkt het? Een voorspelling voor 1998-2008 Wat kwam ervan terecht? Een voorspelling voor 2012-2022 2

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE 100% vernieuwd, 100% duurzaam Gezond nu, gezond blijven 2015 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE Online

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

MEDIAKIT DÉ FASHIONGLOSSY MET JOURNALISTIEKE INHOUD VOOR WERKENDE VROUWEN MET OOG VOOR STIJL

MEDIAKIT DÉ FASHIONGLOSSY MET JOURNALISTIEKE INHOUD VOOR WERKENDE VROUWEN MET OOG VOOR STIJL MEDIAKIT DÉ FASHIONGLOSSY MET JOURNALISTIEKE INHOUD VOOR WERKENDE VROUWEN MET OOG VOOR STIJL Al meer dan 26 jaar vieren we met Marie Claire mode en maatschappij in Nederland. Ik weet nog goed dat Marie

Nadere informatie

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad.

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad. 2016 DorDrecht Cultuurstad aan het water Op pad door een levend verleden Oude ambachten, nieuwe kunsten Biesbosch: waar het water altijd wint dordrecht Customized content Line & brand extensions natgeo.nl

Nadere informatie

Cultuur is een eerste levensbehoefte

Cultuur is een eerste levensbehoefte 10 Cultuur is een eerste levensbehoefte Interview Tekst Kelly Bakker Foto s Tessa Wiegerinck Journalist, cultuurkenner en ondernemer in één Je stapt in die achtbaan en kan dan eigenlijk niet meer anders

Nadere informatie

Mediakit 2016 editie

Mediakit 2016 editie Mediakit 2016 editie Wij maken technologie begrijpelijk Contactgegevens Informatie over verkoop, traffic, redactie en de uitgever 2016 Titels: AndroidPlanet.nl iphoned.nl Smartphone.nl www.androidplanet.nl

Nadere informatie

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad.

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad. 2016 DorDrecht Cultuurstad aan het water Op pad door een levend verleden Oude ambachten, nieuwe kunsten Biesbosch: waar het water altijd wint dordrecht Customized content Line & brand extensions natgeo.nl

Nadere informatie

De grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl

De grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl De grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl Medisch & Zorg Beauty & Verzorging 10 e editie: Eten & Drinken 2, 3, 4 en 5 februari 2017 Jaarbeurs Utrecht Sport & Fitness

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Energie bespaartips van Woningstichting Bergh

Energie bespaartips van Woningstichting Bergh Energie bespaartips van Woningstichting Bergh Energietips van Woningstichting Bergh - 1 Op tijd omlaag is geld besparen U kunt ook besparen in een energiezuinige woning U woont in een woning van Woningstichting

Nadere informatie

SALESKIT. Wise, positive & loving life

SALESKIT. Wise, positive & loving life SALESKIT Wise, positive & loving life OVER HAPPINEZ Grootste mindstyle merk van Nederland Verspreide oplage magazine 170.625 - bereik 453.000 in Nederland Licenties in Duitsland en Frankrijk Engelstalige

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

NWS Magazine nr. 1 7 dat levert wat op! En nu Wacht uw aanbieding af. In de komende maanden worden de eerste brieven verstuurd. Houdt u ondertussen alvast bij wat uw gas en stroomverbruik is zodat u na

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Normaal Bankieren Nederland: bankieren moet anders

Onderzoeksrapport Normaal Bankieren Nederland: bankieren moet anders Onderzoeksrapport Normaal Bankieren Nederland: bankieren moet anders Bankieren kan echt anders en vooral normaler Beste lezer, Het vertrouwen in banken is historisch laag. En dat is niet verwonderlijk.

Nadere informatie

SeniorenNet.be. Mediakit 2016

SeniorenNet.be. Mediakit 2016 Mediakit 2016 SeniorenNet.be 15 jaar ervaring in 50+ marketing Met bijna twee miljoen bezoekers per maand, mag SeniorenNet zich trots de populairste website voor de 50-plussers in Vlaanderen noemen. Waar

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad.

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad. 2017 DorDrecht Cultuurstad aan het water Op pad door een levend verleden Oude ambachten, nieuwe kunsten Biesbosch: waar het water altijd wint dordrecht Customized content Line & brand extensions natgeo.nl

Nadere informatie

geslaagde ondernemers Quote inspireren succes

geslaagde ondernemers Quote inspireren succes INSPIREERT Nederland telt talloze geslaagde ondernemers, die vaak vanuit het niets de gaten in de markt weten te vinden en te vullen. Zonder de kritische houding te verliezen, geeft Quote hun graag een

Nadere informatie

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Kennismakingsgids 2012 Dit is ZEF Magazine! ZEF Magazine is een online magazine voor jonge mensen die wonen in Limburg. ZEF draait niet alleen om nieuwtjes

Nadere informatie

Altijd iemand dichtbij

Altijd iemand dichtbij Altijd iemand dichtbij UES030_brochureA5_06.indd 1 27/10/15 17:41 UES030_brochureA5_06.indd 2 27/10/15 17:41 Het mooiste cadeau: altijd iemand dichtbij. Het is voor veel mensen erg herkenbaar: uw ouders,

Nadere informatie

Een virus in je lijf Hiv-virus

Een virus in je lijf Hiv-virus Een virus in je lijf Hiv-virus Wat is hiv? Van de dokter heb je gehoord dat je een virus in je lijf hebt. Een virus is een piepklein deeltje, dat een ontsteking kan veroorzaken als het in je lichaam komt.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Ontdek het grootste on- en offline mediaplatform over tuinen en landelijk leven van de Benelux

Ontdek het grootste on- en offline mediaplatform over tuinen en landelijk leven van de Benelux Ontdek het grootste on- en offline mediaplatform over tuinen en landelijk leven van de Benelux Bereik direct uw doelgroep via onze tuin-community Magazines Tuinseizoen Tuinontwerp Landidee De Tuin op Tafel

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>>

ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>> ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>> PROFITEER MEE VAN HET ORANJESUCCES AD trakteert deze zomer Als de nummer 1 sportkrant van Nederland zijn wij gek

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2010

Nieuwsbrief december 2010 Nieuwsbrief december 2010 Omdat u deelnemer bent aan het Panel Samen Leven krijgt u deze nieuwsbrief. Over een jaar ontvangt u weer een Nieuwsbrief. Bedankt! Er zijn ook dit jaar weer vraaggesprekken geweest.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Case Landal GreenParks

Case Landal GreenParks Case Landal GreenParks Marketing en communicatie Tot stand gekomen in het kader van RAAK Vitale Oudere Auteurs Ing. Karin Overbeek; onderzoeker lectoraat Industrial Design Redactie L. Koopmans MSc; onderzoeker

Nadere informatie

De website voor exclusieve woon- en tuin inspiratie.

De website voor exclusieve woon- en tuin inspiratie. De website voor exclusieve woon- en tuin inspiratie. MEDIAKIT 2016 INSPIRATIE DOOR REALISATIE. Waarom Hoog? De consument in het bezit van een kavel waarop hij zijn droomvilla wil bouwen, de consument die

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist?

PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS. W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? PRESENTATIE NML DESIGN, VT W ONEN&DESIGN BEURS W aarom zou jij m oeten kiezen voor een interieurstylist? Ik ben Nathali Meurs-Pas, mijn bedrijf heet NML Design Interieurontwerp & Styling. Ik woon in Amsterdam,

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Informatie-uitwisseling contractvervoer

Informatie-uitwisseling contractvervoer Nieuwsbrief voor bestuursleden Hoofdredactie: Lidia van den Eijnde Eindredactie: Tabitha Poolen E-mail: informatief@anbo.nl ANBO Informatief staat ook op Intranet Postadres: Postbus 18003 3501 CA Utrecht

Nadere informatie

Droomboek Financiële Planning helpt u nadenken over uw wensen, doelen en dromen en deze te bereiken.

Droomboek Financiële Planning helpt u nadenken over uw wensen, doelen en dromen en deze te bereiken. Droomboek Financiële Planning helpt u nadenken over uw wensen, doelen en dromen en deze te bereiken. Wie niet aan planning doet, zal zijn wensen, doelen en dromen nooit bereiken Ramón Wernsen Financieel

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Excellenties, Dames en heren,

Excellenties, Dames en heren, Alleen de uitgesproken tekst geldt. Welkomstwoord van drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel, bij de opening van de relatiebijeenkomst Lente in Overijssel,

Nadere informatie

Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8. welkom

Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8. welkom Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8 welkom t r u u b s k in de voulgblik n oud nieuws en ee ter welkom in de volksbuurt oud nieuws en een terugblik Introductie Eerst bekijken jullie de animatiefilm

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

7 tips voor begeleiding van onrustige kinderen

7 tips voor begeleiding van onrustige kinderen Anne Marie van Bilsen, www.praktijk-deregenboog.nl 1 Titel: 7 tips voor begeleiding van onrustige kinderen Auteur: Anne Marie van Bilsen Omslagontwerp: R.P. da Costa Druk: ebook Uitgever: Praktijk de Regenboog

Nadere informatie

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op 04 01 COVER.indd 1 25-11-13 09:07 Effectief platform Brookz groei, durfkapitaal & bedrijfsovername groei, durfkapitaal & bedrijfsovername Top 30 Fiscaal advies + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer

Nadere informatie

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio Voordeligste advertentietarieven! Tarieven Beste bereik in de regio Alstublieft, de voordelen van Woonstijl Grootste woonmagazine van Nederland Gratis huis-aan-huis verspreid Grootste regionale woonbereik

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Maximale inspanningstest

Maximale inspanningstest Maximale inspanningstest Je komt bij ons in het ziekenhuis voor een test. Die test heet maximale inspanningstest. Het is een onderzoek waarbij de dokter onderzoekt: Hoe jouw conditie is. Hoe je longen,

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon

Medisch-wetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Uitgave Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Postadres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Telefoon (070) 340 79 11 Informatie Voor informatie en vragen

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Holland's Next Topmodel Seizoen 6

Holland's Next Topmodel Seizoen 6 Seizoen 6 Inspireren Advisereren Communiceren Delen creeeren Concept Afstudeeronderzoek Student: Sanne Fleskens Opleiding: MIC Redactie & Mediaproductie Begeleiders: Micha Struyk & Marcel Cleeren Amsterdam,

Nadere informatie

Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN

Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN BROCHURE 2016 Jamie magazine Nederland EVEN VOORSTELLEN Suzanne Pronk Hoofdredacteur Jamie magazine Heleen Ploeg Brandmanager Jamie magazine Alex Sieval Salesmanager Jamie magazine CONTACT Jamie magazine

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied.

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied. ETEN EN DRINKEN Automotive Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites: 7 Uniek

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

ZATERDAG 28 MAART (VOORJAARSEDITIE) EN ZATERDAG 3 OKTOBER (NAJAARSEDITIE)

ZATERDAG 28 MAART (VOORJAARSEDITIE) EN ZATERDAG 3 OKTOBER (NAJAARSEDITIE) ZATERDAG 28 MAART (VOORJAARSEDITIE) EN ZATERDAG 3 OKTOBER (NAJAARSEDITIE) Wat ooit begon als een verjaardagscadeautje voor lezeressen, is uitgegroeid tot een grootschalig shoppingevent met meer dan vijftig

Nadere informatie

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis Energiebesparingswijzer STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012 Geld besparen met handige energietips voor thuis Energie besparen, snel verdiend! Ieder jaar betaal je veel geld voor een warm huis,

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. met content & interactie die voldoen aan ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. MET EEN ALTIJD MET EEN KNIPOOG

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Panel Samen Leven Panel van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe naasten

Nieuwsbrief Panel Samen Leven Panel van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe naasten Nieuwsbrief Panel Samen Leven Panel van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe naasten December 2010 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Kinderen en jongeren bereik je met

Kinderen en jongeren bereik je met INFORMATIE EN TARIEFKAART 2012 Kinderen en jongeren bereik je met Wilt u kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Schakel dan Kidsweek of 7Days in, de twee weekkranten van Uitgeverij Young & Connected.

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

Nieuws over MediaSpecs

Nieuws over MediaSpecs MediaSpecs News 24, 08/2010 Beste lezer, We wensen iedereen die keert van vakantie een frisse start toe, en voor iedereen die deze maand zijn koffers maakt een fijne reis! Vakantie of geen vakantie, veel

Nadere informatie