CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar"

Transcriptie

1 CBS de Wegwijzer Nr.11 Nieuwsbrief van dinsdag 20 januari school privé Petra Bakker Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar Regiegroep De vergadering van de regiegroep is uitgesteld naar donderdag 5 februari. Punten van de regiegroep die worden besproken: CPS criteria, klassenouder, schoolregels, school en veiligheid, schoolreizen ( na de zomervakantie of voor de zomervakantie). Schoolcommissie De vergadering van de schoolcommissie is op maandag 2 februari. De bovenschoolse directie zal hierbij aanwezig zijn. Punten van de schoolcommissie o.a.: strategisch beleidsplan VCO, Begroting 2015 VCO, Aannamebeleid. Munten bij de COOP. Bij de boodschappen bij de Coop worden munten uitgedeeld. Deze munten mogen gespaard worden voor de scholen. De scholen hebben een eigen koker waar de munten in mogen. Graag willen we u er op attent maken dat dit spaarsysteem er is. Na een bepaalde datum worden de munten verzilverd door de Coop. Hier mag de school materialen voor aanschaffen, waar de kinderen mee mogen spelen. Een mooie actie! Dus als u boodschappen doet bij de Coop, denk dan aan het spaarpotje voor de school. Broeken We zouden graag nog oude broeken op school hebben voor ongelukjes in de leeftijdscategorie van groep 3 t/m 6. Heeft u nog liggen, dan zouden we die graag op school hebben. Alvast bedankt! Plaatsingswijzer De kinderen van groep 8 gaan bijna van school. Op dit moment worden de midden toetsen afgerond en worden de gegevens in de plaatsingswijzer gezet. Deze plaatsingswijzer en het advies van de leerkracht worden gebruikt om de kinderen van groep 8 op de juiste plaats in het voortgezet onderwijs te krijgen. In het stuk van Kristallia en Fantasia staat de uitleg van de plaatsingswijzer. Leerlingenraad Op vrijdag 23 januari wordt in iedere groep gesproken over punten die meegenomen worden in de leerlingenraad. Iedere groep bepaalt eigen punt en deze komt op de agenda van de leerlingenraad. Op vrijdag 30 januari komt de leerlingenraad bijeen. Op donderdag 5 februari wordt de leerlingenraad in het team besproken. Op vrijdag 6 februari is de terugkoppeling naar de leerlingenraad. De leerlingenraad koppelt aansluitend alle informatie door naar de groepen. Het verslag van de vorige keer hangt op het prikbord. Vr. gr. Team CBS de Wegwijzer.

2 Alvast noteren: 20 januari NIO afname groep 8 kinderen uur 22 januari Groep 8 neemt deel aan Lessencarrousel Dollard College. 23 januari Rots en Watertraining (1) uur: gr uur: gr 5 en 6 ******** 26 januari Teamvergadering uur Open Huis Dollard College ouders en kind. 27 januari Buurt Net Werk: Petra B uur 28 januari ICT vergadering : Mayel en Aly Lynke 29 januari Open Dag Ubbo Emmius. Groep 8 bezoekt de open dag. 30 januari uur Leerlingenraad Schoolkrant gaat mee Rots en Watertraining (2) uur: gr uur: gr 5 en 6 2 februari Schoolcommissievergadering uur 3 februari Groep 1 en 2 gaan naar de Liedjesspeeltuin in Geert Teis in Stadskanaal 4 februari Comite 5 mei uur in de Meet. Petra B 5 februari Teamvergadering uur 6 februari Rots en Watertraining (3) uur: gr uur: gr 5 en 6 10 februari Groep 3 en 4 bezoeken de Grote poepshow van Hakim in Stadskanaal Petra B directiecursus 11 februari Groep 5 en 6 zaalvoetbaltoernooi in de Meet. 12 februari Studie dag van het team( alle leerlingen vrij) 13 februari Rots en Watertraining (4) uur: uur: gr uur: gr 5 en 6 Discoavond 17 februari Team Rots en Watertraining 18 februari Groep 7 en 8 zaalvoetbaltoernooi in de Meet. 20 februari Rapport gaat mee Rots en Watertraining (5) uur: gr uur: gr 5 en 6 Voorjaarsvakantie 23 februari t/m 27 februari maart Teamvergadering uur 6 maart Rots en Watertraining (6) uur: gr uur: gr 5 en 6 9 t/m 20 mrt Gezondheidsweken 9 maart Tienminutengesprekken: uur 10 maart Directieoverleg(Petra B) GMR vergadering(conny) 11 maart presentatie Jeugdzorg gemeente Bellingwedde(Petra B) 12 maart Tienminutengesprekken: uur 13 maart Groep 7/8 Gemeentehuis Bellingwedde: Democracity Volgende nieuwsbrief: dinsdag 3 februari 2015 Godsdienstige vorming/ Sociaal emotionele vorming Week 2 t/m 4 (5 t/m 23 januari): Rituelen Inhoud: Over gebruiken en rituelen die gewone momenten heel bijzonder maken. Bijbel: De 12-jarige Jezus in de tempel; de doop in de Jordaan; de beproeving in de woestijn; het feestmaal bij Levi (Lucas 2 t/m 5). Week 5 t/m 7: Dat heb je verdiend!

3 Inhoud: Over terechte of onterechte beloningen en straffen. Over wat je verdient, claimt of zomaar als geschenk mag ontvangen. Bijbelverhalen onderbouw: week 5: Dit is niet eerlijk! (Matteüs 20, 1-6); De knecht verdient straf (Matteüs 18, 21-35). week 6: Voor straf hak ik je om (Lucas 13, 6-9); Ik geef je een kans (Lucas 13, 6-9). week 7: Feest voor de jongste zoon (Lucas 15, 11-32); De barmhartige Samaritaan (Lucas 10, 25-37). Bijbelverhalen middenbouw: week 5: Straf of niet? (Matteüs 18, 23 35) week 6: Hard gewerkt (Matteüs 20, 1-6) week 7: De verloren zoon (Lucas 15, 11 32); De broer van de verloren zoon (Lucas 15, 11-32). Bijbelverhalen bovenbouw: week 5: Straf of niet? (Matteüs 18, 23 35) week 6: Krijgen wat je niet verdient (Matteüs 20, 1-6) week 7: Een bijzondere vader (Lucas 15, 11 32); Wat de vader verdiende (Lucas 15, 11-32). Kabouterbos De komende weken staan in het teken van voorlezen. Van 21 januari tot 31 januari zijn de nationale voorleesdagen. Het prentenboek dat centraal staat is: Boer Boris gaat naar zee. Afgelopen donderdag zijn we naar de bibliotheek in Stadskanaal geweest en hebben we verschillende workshops bezocht. In de groep gaan we activiteiten met dit boek doen zoals voorlezen met gebaren, het verhaal uitspelen en verschillende letters leren. Letter van de week is: de letter t. De komende week staat het getal 7 nog centraal. Via de bibliotheek doen we weer mee met Boekenpret, we gaan samen het boek Prinses Arabella maakt de kleuren lezen. Het boek, het werkboekje en de brief krijgen de kinderen op 22 januari mee. Op woensdag 28 januari gaan we met de kinderen op visite bij de bibliotheek. In deze periode worden ook in onze groep de verschillende toetsen afgenomen om zo de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten te houden. Als het weer het toelaat gaan we met de kinderen buitenspelen. We zouden het fijn vinden als de kinderen laarzen mee naar school nemen zodat ze lekker kunnen rennen, spetteren en kliederen op het natuurplein! Op 20 januari gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 werken met een maatjessysteem. Het maatjessysteem houdt in dat de kinderen binnen hun klas een maatje krijgen. Maatjes kunnen elkaar helpen met bijvoorbeeld het dichtdoen van de rits, het aan- en uitkleden bij gym, verfschorten aan trekken en bij nog meer soortgelijke activiteiten. Het is ook de bedoeling dat kinderen met hun maatje samen lopen in de rij. De komende weken hebben de kinderen hetzelfde maatje, op den duur zal dit iedere week. De bedoeling van het maatjessysteem is dat we de kinderen meer zelfstandigheid aanleren. Zij hoeven nu niet meer altijd direct bij hun juf te komen, maar zij kunnen ook hulp vragen aan hun maatje.

4 De Torteltuin Sociaal emotioneel Deze week zijn we bezig met bijzondere momenten. Er zijn veel verschillende bijzondere momenten. Bijvoorbeeld als je voor het eerst ergens komt, dat is soms best wel spannend. Je kunt daar op verschillende manieren mee om gaan. Twee oplossingen die door de kinderen genoemd werden: -Je kunt gewoon mee gaan spelen met de andere kinderen. Je hoort dan vanzelf of ze het goed vinden. Maar dan moet je niet de baas gaan spelen. Gewoon doen wat de andere kinderen ook doen. -Een ander kind vertelde dat hij liever eerst even aan de kant ging kijken. Even kijken hoe het hoort en wat er gebeurt. Daarna kun je altijd nog vragen of je mee mag doen. We hebben het ook over de andere kant gehad: Jij hoort bij een groep en er komt een nieuw kind bij de groep. Wat zou jij dan doen? De kinderen kwamen er achter dat dit ook zo was toen Jesse bij ons in de klas kwam. Dit was voor Jesse spannend, de andere kinderen hebben hem toen geholpen en gingen met hem spelen. Op 20 januari gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 werken met een maatjessysteem. Het maatjessysteem houdt in dat de kinderen binnen hun klas een maatje krijgen. Maatjes kunnen elkaar helpen met bijvoorbeeld het dichtdoen van de rits, het aan- en uitkleden bij gym, verfschorten aan trekken en bij nog meer soortgelijke activiteiten. Het is ook de bedoeling dat kinderen met hun maatje samen lopen in de rij. De komende weken hebben de kinderen hetzelfde maatje, op den duur zal dit iedere week. De bedoeling van het maatjessysteem is dat we de kinderen meer zelfstandigheid aanleren. Zij hoeven nu niet meer altijd direct bij hun juf te komen, maar zij kunnen ook hulp vragen aan hun maatje. GeertTeis Dinsdag 10 februari gaan we naar De grote poep show. Er waren veel aanmeldingen van ouders die wel met ons mee wilden. Heel fijn! Evelien (moeder van Jopke), Ria (moeder van Jesse) en Cindy (moeder van Ayla) gaan met ons mee. We vertrekken om 9.40 uur. Let op! We zijn deze dag later dan uur terug. Omdat we niet precies weten hoe laat we terug zijn eten we deze dag samen op school. Natuurlijk krijgen de kinderen daarna ook nog tijd om nog even lekker te spelen. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een boterham en drinken meeneemt. Denkt iedereen aan de stoelverhogers? Omdat het thema poep de kinderen erg aanspreekt, zijn wij ook in de klas bezig over dit thema. We hebben samen het boek Over en kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. gelezen. De kinderen hebben hier prachtige verftekeningen over gemaakt. De komende weken gaan we nog verder over het thema poep. Groep 3: Veilig leren lezen Kern 6 is bijna uit. De kinderen hebben nu alle letters gehad. In de volgende kernen leren de kinderen regels bij het lezen en schrijven van woorden. Bijvoorbeeld sch, ng en nk.

5 Veel kinderen vinden de overstap van het leren van letters naar het leren van regels bij het schrijven en lezen moeilijk. Groep 4: Taal De kinderen van groep 4 zijn gestart met thema 5. Dit thema gaat over dierenmanieren. Een aantal themawoorden: zoogdier, kieuwen, beweren, de hoefsmid, het artikel, de strijkstok, de omgeving, de raad, opvolgen, verhongeren. In dit thema leren de kinderen wat een waar-deel is. Voorbeeld: De leeuw is in de kooi. Waar is de leeuw? In de kooi. In de kooi is dus het waardeel. Utopia Topo: Op 27 januari heeft groep 6 de topotoets van Gelderland. Rots en Water: Op 13 januari was er een informatieavond over Rots en Water. We hebben die avond oefeningen gedaan om te ervaren wat de kinderen tijdens de trainingen gaan doen, wat de termen Rots en Water betekenen en hoe we op school Rots en Water willen gaan inzetten. Op vrijdag 23 januari is de eerste training. Om fietsen we naar de Meet. Van tot gaan wij met Ruurd oefeningen doen. Om zijn we weer op school. Wilt u er met ons om denken dat de kinderen vrijdag een oud t-shirt meenemen en een fiets bij zich hebben? Tafels oefenen: Veel kinderen hebben hem al in het bezit: een tafeldiploma. Hartstikke fijn als je die hebt behaald. Of je wel of geen tafeldiploma hebt: het is goed om de tafels te blijven oefenen, anders is er kans dat de geleerde tafels een beetje wegzakken. We herhalen op school de tafels die we geleerd hebben. Deze week staat de tafels van 6 centraal. Ook thuis kan er geoefend worden. U kunt denken aan het laten opzeggen van de tafel van voor naar achter, maar van achter naar voren is ook een nuttige oefening. Of juist de sommen mixen. In de klas oefenen wij de tafel van 6 ook met een liedje. Deze is te vinden op YouTube als mijn film t6a. Pas op: het deuntje is erg aanstekelijk! Kristallia en Fantasia De afgelopen week en deze week zijn we bezig met het afnemen van de lvs -toetsen. De uitslagen van die toetsen worden met de ouders besproken op de tien minuten gesprekken in februari. Voor de leerlingen van groep 8 geldt dat deze uitslagen, samen met de uitslagen van de lvs toetsen vanaf groep 6, ingevuld gaan worden in de zogenaamde plaatsingswijzer. Hieronder volgt informatie over de plaatsingswijzer.

6 Plaatsingswijzer De basisschool adviseert u over welk niveau het beste bij uw kind past. De scholen in het Voortgezet Onderwijs plaatsen de leerlingen. Om ervoor te zorgen dat scholen goed kunnen adviseren en plaatsen, hebben basisscholen en het Voortgezet Onderwijs de Plaatsingswijzer ontwikkeld. In het cursusjaar werken de VO-scholen in de regio Noord, Zuid- Oost en West samenwerkingsverband Passend Onderwijs Voortgezet Onderwijs (SWV Groningen Ommelanden VO 20.02) met de Plaatsingswijzer. Goed advies De basisschool verzamelt door de jaren heen veel gegevens over de leerlingen. Denk aan de resultaten van de toetsen die uw kind maakt. Deze gegevens legt de school vast in het Leerlingvolgsysteem Parnassys. Bij de advisering en plaatsing kijken de scholen naar de gegevens vanaf groep 6. Omdat de ontwikkeling van uw kind veel beter laat zien welke school bij hem of haar past dan één toets moment wordt de uitslag van de Cito eindtoets alleen gebruikt als hulpmiddel bij het opstellen van het advies. Bijvoorbeeld bij twijfel tussen twee niveaus. Dan kijkt de school naar het leerlingvolgsysteem én de uitslag van de toets. Het leerlingvolgsysteem Bij de Plaatsingswijzer staan de gegevens uit het leerlingvolgsysteem vanaf groep 6 centraal. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de leerling bij lezen De eerste twee onderdelen tellen hierbij het zwaarst. Profielen Per onderwijsniveau zijn er vier profielen waarop een leerling kan worden aangemeld. Dit heeft ermee te maken, dat een leerling niet altijd voldoet aan de eisen, die nodig zijn voor het betreffende onderwijsniveau. De profielen staan hieronder omschreven. Voor sommige profielen is het nodig, dat de basisschool extra informatie aanlevert. De Toelatingscommissie van de school voor Voortgezet Onderwijs beslist over de plaatsing, na overleg met de basisschool. 1. Het Basisprofiel is het vereiste niveau voor het betreffende onderwijsniveau. 2. Het Plusprofiel is het profiel voor leerlingen die m.b.t. het betreffende onderwijsniveau wat over lijken te hebben en misschien in de toekomst kunnen opstromen naar een hoger niveau. 3. Het Bespreekprofiel is het profiel voor leerlingen die niet geheel voldoen aan de eisen voor het betreffende onderwijsniveau. Zo kan er zich een situatie hebben voorgedaan in het (school)leven van de leerling, waardoor het presteren op school tijdelijk negatief is beïnvloed. Door middel van een schriftelijke onderbouwing geeft de basisschool aan op grond waarvan men van mening is, dat de leerling toch een plek zou moeten krijgen binnen het betreffende onderwijsniveau. 4. Het Disharmonisch profiel is het profiel voor leerlingen die, op basis van het leerlingvolgsysteem, niet aan de eisen voor het betreffende onderwijsniveau lijken te voldoen, maar waarvoor de verklaring gevonden wordt in een gediagnosticeerde leerstoornis (bijv. dyslexie) of een diagnose op sociaal-emotioneel gebied (bijv. pdd-nos). Ook hierbij geldt, dat de basisschool een schriftelijke onderbouwing aanlevert

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr.10 Nieuwsbrief van dinsdag 6 januari 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8.

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8. CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van dinsdag 15 december 2015 w 51 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 17 december Kerst in de groepen

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2015: Maandag 5 januari

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Denkt u aan het volgende: De rapporten zijn nog niet allemaal ingeleverd. In de groep van uw kind hangt een lijstje.

CBS de Wegwijzer. Denkt u aan het volgende: De rapporten zijn nog niet allemaal ingeleverd. In de groep van uw kind hangt een lijstje. CBS de Wegwijzer Nr.7 Nieuwsbrief van dinsdag 11 november 2014 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Denkt u aan het volgende: De rapporten zijn nog niet allemaal ingeleverd. In de groep van uw kind hangt een lijstje.

CBS de Wegwijzer. Denkt u aan het volgende: De rapporten zijn nog niet allemaal ingeleverd. In de groep van uw kind hangt een lijstje. CBS de Wegwijzer Nr.6 Nieuwsbrief van dinsdag 28 oktober 2014 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 5 januari: Eerste lesdag in

Nadere informatie

CBS De Wegwijzer Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8

CBS De Wegwijzer Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8 CBS De Wegwijzer Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8 Datum eerste versie n.v.t. Datum laatste versie 17-11-2014 Documenteigenaar Team CBS De Wegwijzer Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013. Nr. 9 CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van maandag 9 december 2013 Aan de ouders/verzorgers van CBS De Wegwijzer Schoolfonds Enige tijd geleden heeft u het formulier ontvangen over het te betalen bedrag voor

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst.

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst. CBS de Wegwijzer Nr. 4 Nieuwsbrief van dinsdag 22 september 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 23 september VCO dag (leerlingen

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school:

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 13 Dinsdag 23 februari 2016, week 8 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 23 feb Ouderavond Mediawijsheid. Inloop

Nadere informatie

De Plaatsingswijzer. Leeuwarden, 16 september 2010.

De Plaatsingswijzer. Leeuwarden, 16 september 2010. Leeuwarden, 16 september 2010. De Plaatsingswijzer Inleiding Het Primair en Voortgezet Onderwijs in Leeuwarden e.o. hebben samen een systematiek ontwikkeld om de advisering door de basisschool naar het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 8 februari 2018

Nieuwsbrief 10 8 februari 2018 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 10 8 februari 2018 12 februari Margemiddag, alle groepen s middags

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

December 2015. Betreft: de overgang van primair naar voortgezet onderwijs. Geachte ouders/verzorgers,

December 2015. Betreft: de overgang van primair naar voortgezet onderwijs. Geachte ouders/verzorgers, December 2015 Betreft: de overgang van primair naar voortgezet onderwijs Geachte ouders/verzorgers, Met onderstaande algemene brief willen we u laten weten wat er in het verwijzingstraject van de basisschool

Nadere informatie

Plaatsingswijzer. Versie 2 051114 mjp 1

Plaatsingswijzer. Versie 2 051114 mjp 1 Plaatsingswijzer De plaatsingswijzer is een instrument dat een school voor voortgezet onderwijs in de regio hanteert om te komen tot een plaatsingsbesluit. Dit instrument wordt in 2015 voor het eerst experimenteel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van dinsdag 9 september school prive Petra Bakker

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van dinsdag 9 september school prive Petra Bakker CBS de Wegwijzer Nr.3 Nieuwsbrief van dinsdag 9 september 2014 0597-531308 school 06-42545915 prive Petra Bakker Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Oudervertelgesprek We hebben de afgelopen

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr. 2 Nieuwsbrief van dinsdag 25 augustus 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: W 34, 35 en 36 zijn de Gouden Weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015

De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl De Schoolklapper nummer 12. Periode: 4 maart t/m 18 maart 2015 Schaken: Enige weken geleden is het schoolschaakkampioenschap

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 8. De Reuzelaar

Voorlichtingsavond groep 8. De Reuzelaar Voorlichtingsavond groep 8 De Reuzelaar Plaatsingswijzer voortgezet onderwijs Het schooladvies Dit wordt opgesteld door de leerkrachten gr. 8 en eventueel besproken met de interne begeleider en de directeur.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 september 2013. Nr.3

CBS de Wegwijzer. Nieuwsbrief van maandag 9 september 2013. Nr.3 CBS de Wegwijzer Nr.3 Nieuwsbrief van maandag 9 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer Luizencontrole Vanaf deze week vinden de luizencontroles weer plaats. Miranda den Bakker coördineert

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs

Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs PCBO Het Mozaïek Middelwijk 2 9202 GV Drachten 0512 544530 info.hetmozaiek@pcbosmallingerland.nl www.pcbo-hetmozaiek.nl Documenteigenaar Team PCBO Het Mozaïek

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 12 Dinsdag 9 februari 2016, week 6 telefoon school:

CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 12 Dinsdag 9 februari 2016, week 6 telefoon school: CBS de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 12 Dinsdag 9 februari 2016, week 6 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Datum Activiteit Agenda 10 feb Studiedag van het team. Kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 20 februari 2014 Nummer 7 Welkom Jaylen Tieck is deze maand begonnen in groep 1/2a van juf Anneke. We hopen dat je het erg naar je zin zult hebben bij ons op school. Inhoud:

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8

CBS De Akker Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8 CBS De Akker Protocol Schoolkeuze Voortgezet Onderwijs groep 8 Datum eerste versie 03-12-2011 Datum laatste versie 04-06-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Fokor Vereniging samenwerkende schoolbesturen voor primair en voorgezet onderwijs. (Gemeente Rotterdam)

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben LWOO leerweg ondersteunend onderwijs PRO praktijkonderwijs Kenmerken: kleinere groepen, werken in eigen tempo, bij LWOO zelfde vmbo-programma als in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie En dan is het alweer vrijdag in de eerste schoolweek! De kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom 27 e jaargang nr. 3 Vrijdag 5 september 2014 Algemene informatie van de directie Schooljaarplan Elk jaar maken we een schooljaarplan, waar alle plannen voor het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer JAARGANG 2014/2015 NUMMER 12 Nieuwsbrief 17 April 2015 Doekoe-actie COOP In dit nummer 1 Doekoe-actie COOP 2 Tentoonstelling DRU 70 jaar bevrijding 3 Hoofdluis 4 Uitnodiging Koningsdag Schutterij De Eendracht

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar

Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar Bovo procedure O.B.S. Prinses Catharina Amalia schooljaar 2016-2017 In de bovenbouw begint de voorbereiding op het voortgezet onderwijs (VO). Vanaf groep 6 worden de leerlingen nauw gevolgd als er achterstanden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Februari 2014 NIEUWSBRIEF

Februari 2014 NIEUWSBRIEF Februari 2014 NIEUWSBRIEF Citotoetsen In de komende weken worden in de groepen 1 t/m 7 weer de Citotoetsen afgenomen. In groep 1 en 2 zijn dat de reken- en taaltoets. In groep 3 t/m 7 worden de toetsen

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BRONNIEUWS 15 januari 2016

BRONNIEUWS 15 januari 2016 BRONNIEUWS 15 januari 2016 * Trefwoord Week 1 t/m 3 (4 t/m 22 januari): Bij wie hoor je? Inhoud: Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Buitensluiten en uitnodigen. De groep volgen

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014 Nieuwsbrief 21 17 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De Cito-week is voorbij, voor de leerlingen een spannende week en het blijft nog even

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl Van de directie Afgelopen maand zijn er vooral intern veel besprekingen geweest. Het CITO-overleg met alle leerjaren, waarin we gekeken hebben naar de opbrengsten en welke accenten er gelegd moeten worden

Nadere informatie

Maandag 9 februari 2015, week 7

Maandag 9 februari 2015, week 7 Maandag 9 februari 2015, week 7 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 7: 9 t/m 15 februari 2015 Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12 Is hij het wel? Johannes 9:13-23 Wie is hier blind?, Johannes

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos.

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos. Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 19 21 januari 2015 Algemeen Honden op de speelplaats We willen alle ouders vriendelijk verzoeken om met hun hond achter het hek van de speelplaats te blijven. Vooral

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 0599416425 directie.deklimop@o2sv.nl 27 februari starten wij op ons nieuwe meubilair. Nieuwsgierig? Wij ook! Loop maandag gerust even mee naar binnen om een kijkje te nemen. 7 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 maart 2015

Nieuwsbrief 19 maart 2015 Nieuwsbrief 19 maart 2015 Belangrijke data - Oud papier: 28 maart: Fam. Manshande (Dirk) en Fam. Schutten (Niek) - Oud papier: 11 april: Fam. Trouerbach (Marcus) en Fam.Dijkman(Wesley) - 20 maart: Bingo

Nadere informatie

Nieuwsbrief ma. 1 juni. t/m vr. 5 juni. 15. Methode Speel je Wijs (Irma Smegen) 4454r. Blz. 1 t/m 6. AGENDA dag datum groep activiteit

Nieuwsbrief ma. 1 juni. t/m vr. 5 juni. 15. Methode Speel je Wijs (Irma Smegen) 4454r. Blz. 1 t/m 6. AGENDA dag datum groep activiteit 4454r C.b.s. de Triangel Kanaal A n.z. 191 7881 KS Emmer Compascuum 0591 351570 triangel@viviani.nl www.cbs detriangel.nl week(nr) 23 Nieuwsbrief ma. 1 juni. t/m vr. 5 juni. 15 Blz. 1 t/m 6 AGENDA dag

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr.4 Nieuwsbrief van dinsdag 23 september 2014 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

Nadere informatie

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier!

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! MUZEJOURNAAL WEEK 9 en 10; VRIJDAG 26 februari 2016 AGENDA maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! donderdag 3 maart vrijdag 4

Nadere informatie

8242 AL Lelystad. Tel: 0320-240672. www.albatroslelystad.nl. albatros.lelystad@xs4all.nl

8242 AL Lelystad. Tel: 0320-240672. www.albatroslelystad.nl. albatros.lelystad@xs4all.nl Kogge 02-25 8242 AL Lelystad Tel: 0320-240672 De Albatros www.albatroslelystad.nl albatros.lelystad@xs4all.nl Informatieavond ouderbetrokkenheid: Wij zijn dit jaar intensief bezig om de ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Weekbrief 21 maart 2016

Weekbrief 21 maart 2016 Weekbrief 21 maart 2016 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 21 maart is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3 t/m 7. U heeft hiervoor een persoonlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen / KIJK registratie Rapporten Wennen Letters Veters strikken (Geen) Speelgoedmiddag Gezond eten Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Ouderversie 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De plaatsingswijzer... 4 2. Uitstroomprofielen in groep 6... 5 3. Voorlopig advies in groep 7... 6 4. Advisering

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2017

Nieuwsbrief nr juni 2017 Nieuwsbrief nr. 18 2 juni 2017 De volgende nieuwsbrief verschijnt op 23 juni. 17. Datum Activiteit ma/vr 5/9 juni Pinkstervakantie ma 19 juni 19:30 u. MR/Schoolcommissie vergadering wo/do/vr 21, 22, 23

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 31 januari 2019 nr. 7. Agenda. Levend Water Week 6 Groep 1 t/m 5 : Thema Gelijkenissen Lied Ps 103 : 5 / Dit is mijn gebod

Nieuwsbrief. 31 januari 2019 nr. 7. Agenda. Levend Water Week 6 Groep 1 t/m 5 : Thema Gelijkenissen Lied Ps 103 : 5 / Dit is mijn gebod Nieuwsbrief 31 januari 2019 nr. 7 Agenda Week 6 Week 7 Ma-vr Wo 13 Vr 15 Week 8 4 t/m 8 feb 11 t/m 15 feb 10-minuten gesprekken Bezoek Willeke Brouwer Talentmappen mee 18 t/m 22 feb Voorjaarsvakantie Levend

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Wij wensen u veel leesplezier bij het lezen van deze nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier bij het lezen van deze nieuwsbrief. CBS de Arke De Arke, een school waar elk zich volop mag en kan ontwikkelen! Januari 2015 Beste ouder(s)(verzorger(s)), Tramdijk 10, 8532 BX Lemmer Tel.: 0514-560440 www.dearke-meilan.nl e-mail: de.arke@cbo-meilan.nl

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2016-2017 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie