CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar"

Transcriptie

1 CBS de Wegwijzer Nr.11 Nieuwsbrief van dinsdag 20 januari school privé Petra Bakker Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen: 27 januari Nuria 9 jaar 29 januari Ukina 11 jaar Regiegroep De vergadering van de regiegroep is uitgesteld naar donderdag 5 februari. Punten van de regiegroep die worden besproken: CPS criteria, klassenouder, schoolregels, school en veiligheid, schoolreizen ( na de zomervakantie of voor de zomervakantie). Schoolcommissie De vergadering van de schoolcommissie is op maandag 2 februari. De bovenschoolse directie zal hierbij aanwezig zijn. Punten van de schoolcommissie o.a.: strategisch beleidsplan VCO, Begroting 2015 VCO, Aannamebeleid. Munten bij de COOP. Bij de boodschappen bij de Coop worden munten uitgedeeld. Deze munten mogen gespaard worden voor de scholen. De scholen hebben een eigen koker waar de munten in mogen. Graag willen we u er op attent maken dat dit spaarsysteem er is. Na een bepaalde datum worden de munten verzilverd door de Coop. Hier mag de school materialen voor aanschaffen, waar de kinderen mee mogen spelen. Een mooie actie! Dus als u boodschappen doet bij de Coop, denk dan aan het spaarpotje voor de school. Broeken We zouden graag nog oude broeken op school hebben voor ongelukjes in de leeftijdscategorie van groep 3 t/m 6. Heeft u nog liggen, dan zouden we die graag op school hebben. Alvast bedankt! Plaatsingswijzer De kinderen van groep 8 gaan bijna van school. Op dit moment worden de midden toetsen afgerond en worden de gegevens in de plaatsingswijzer gezet. Deze plaatsingswijzer en het advies van de leerkracht worden gebruikt om de kinderen van groep 8 op de juiste plaats in het voortgezet onderwijs te krijgen. In het stuk van Kristallia en Fantasia staat de uitleg van de plaatsingswijzer. Leerlingenraad Op vrijdag 23 januari wordt in iedere groep gesproken over punten die meegenomen worden in de leerlingenraad. Iedere groep bepaalt eigen punt en deze komt op de agenda van de leerlingenraad. Op vrijdag 30 januari komt de leerlingenraad bijeen. Op donderdag 5 februari wordt de leerlingenraad in het team besproken. Op vrijdag 6 februari is de terugkoppeling naar de leerlingenraad. De leerlingenraad koppelt aansluitend alle informatie door naar de groepen. Het verslag van de vorige keer hangt op het prikbord. Vr. gr. Team CBS de Wegwijzer.

2 Alvast noteren: 20 januari NIO afname groep 8 kinderen uur 22 januari Groep 8 neemt deel aan Lessencarrousel Dollard College. 23 januari Rots en Watertraining (1) uur: gr uur: gr 5 en 6 ******** 26 januari Teamvergadering uur Open Huis Dollard College ouders en kind. 27 januari Buurt Net Werk: Petra B uur 28 januari ICT vergadering : Mayel en Aly Lynke 29 januari Open Dag Ubbo Emmius. Groep 8 bezoekt de open dag. 30 januari uur Leerlingenraad Schoolkrant gaat mee Rots en Watertraining (2) uur: gr uur: gr 5 en 6 2 februari Schoolcommissievergadering uur 3 februari Groep 1 en 2 gaan naar de Liedjesspeeltuin in Geert Teis in Stadskanaal 4 februari Comite 5 mei uur in de Meet. Petra B 5 februari Teamvergadering uur 6 februari Rots en Watertraining (3) uur: gr uur: gr 5 en 6 10 februari Groep 3 en 4 bezoeken de Grote poepshow van Hakim in Stadskanaal Petra B directiecursus 11 februari Groep 5 en 6 zaalvoetbaltoernooi in de Meet. 12 februari Studie dag van het team( alle leerlingen vrij) 13 februari Rots en Watertraining (4) uur: uur: gr uur: gr 5 en 6 Discoavond 17 februari Team Rots en Watertraining 18 februari Groep 7 en 8 zaalvoetbaltoernooi in de Meet. 20 februari Rapport gaat mee Rots en Watertraining (5) uur: gr uur: gr 5 en 6 Voorjaarsvakantie 23 februari t/m 27 februari maart Teamvergadering uur 6 maart Rots en Watertraining (6) uur: gr uur: gr 5 en 6 9 t/m 20 mrt Gezondheidsweken 9 maart Tienminutengesprekken: uur 10 maart Directieoverleg(Petra B) GMR vergadering(conny) 11 maart presentatie Jeugdzorg gemeente Bellingwedde(Petra B) 12 maart Tienminutengesprekken: uur 13 maart Groep 7/8 Gemeentehuis Bellingwedde: Democracity Volgende nieuwsbrief: dinsdag 3 februari 2015 Godsdienstige vorming/ Sociaal emotionele vorming Week 2 t/m 4 (5 t/m 23 januari): Rituelen Inhoud: Over gebruiken en rituelen die gewone momenten heel bijzonder maken. Bijbel: De 12-jarige Jezus in de tempel; de doop in de Jordaan; de beproeving in de woestijn; het feestmaal bij Levi (Lucas 2 t/m 5). Week 5 t/m 7: Dat heb je verdiend!

3 Inhoud: Over terechte of onterechte beloningen en straffen. Over wat je verdient, claimt of zomaar als geschenk mag ontvangen. Bijbelverhalen onderbouw: week 5: Dit is niet eerlijk! (Matteüs 20, 1-6); De knecht verdient straf (Matteüs 18, 21-35). week 6: Voor straf hak ik je om (Lucas 13, 6-9); Ik geef je een kans (Lucas 13, 6-9). week 7: Feest voor de jongste zoon (Lucas 15, 11-32); De barmhartige Samaritaan (Lucas 10, 25-37). Bijbelverhalen middenbouw: week 5: Straf of niet? (Matteüs 18, 23 35) week 6: Hard gewerkt (Matteüs 20, 1-6) week 7: De verloren zoon (Lucas 15, 11 32); De broer van de verloren zoon (Lucas 15, 11-32). Bijbelverhalen bovenbouw: week 5: Straf of niet? (Matteüs 18, 23 35) week 6: Krijgen wat je niet verdient (Matteüs 20, 1-6) week 7: Een bijzondere vader (Lucas 15, 11 32); Wat de vader verdiende (Lucas 15, 11-32). Kabouterbos De komende weken staan in het teken van voorlezen. Van 21 januari tot 31 januari zijn de nationale voorleesdagen. Het prentenboek dat centraal staat is: Boer Boris gaat naar zee. Afgelopen donderdag zijn we naar de bibliotheek in Stadskanaal geweest en hebben we verschillende workshops bezocht. In de groep gaan we activiteiten met dit boek doen zoals voorlezen met gebaren, het verhaal uitspelen en verschillende letters leren. Letter van de week is: de letter t. De komende week staat het getal 7 nog centraal. Via de bibliotheek doen we weer mee met Boekenpret, we gaan samen het boek Prinses Arabella maakt de kleuren lezen. Het boek, het werkboekje en de brief krijgen de kinderen op 22 januari mee. Op woensdag 28 januari gaan we met de kinderen op visite bij de bibliotheek. In deze periode worden ook in onze groep de verschillende toetsen afgenomen om zo de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten te houden. Als het weer het toelaat gaan we met de kinderen buitenspelen. We zouden het fijn vinden als de kinderen laarzen mee naar school nemen zodat ze lekker kunnen rennen, spetteren en kliederen op het natuurplein! Op 20 januari gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 werken met een maatjessysteem. Het maatjessysteem houdt in dat de kinderen binnen hun klas een maatje krijgen. Maatjes kunnen elkaar helpen met bijvoorbeeld het dichtdoen van de rits, het aan- en uitkleden bij gym, verfschorten aan trekken en bij nog meer soortgelijke activiteiten. Het is ook de bedoeling dat kinderen met hun maatje samen lopen in de rij. De komende weken hebben de kinderen hetzelfde maatje, op den duur zal dit iedere week. De bedoeling van het maatjessysteem is dat we de kinderen meer zelfstandigheid aanleren. Zij hoeven nu niet meer altijd direct bij hun juf te komen, maar zij kunnen ook hulp vragen aan hun maatje.

4 De Torteltuin Sociaal emotioneel Deze week zijn we bezig met bijzondere momenten. Er zijn veel verschillende bijzondere momenten. Bijvoorbeeld als je voor het eerst ergens komt, dat is soms best wel spannend. Je kunt daar op verschillende manieren mee om gaan. Twee oplossingen die door de kinderen genoemd werden: -Je kunt gewoon mee gaan spelen met de andere kinderen. Je hoort dan vanzelf of ze het goed vinden. Maar dan moet je niet de baas gaan spelen. Gewoon doen wat de andere kinderen ook doen. -Een ander kind vertelde dat hij liever eerst even aan de kant ging kijken. Even kijken hoe het hoort en wat er gebeurt. Daarna kun je altijd nog vragen of je mee mag doen. We hebben het ook over de andere kant gehad: Jij hoort bij een groep en er komt een nieuw kind bij de groep. Wat zou jij dan doen? De kinderen kwamen er achter dat dit ook zo was toen Jesse bij ons in de klas kwam. Dit was voor Jesse spannend, de andere kinderen hebben hem toen geholpen en gingen met hem spelen. Op 20 januari gaan de kinderen van groep 1 t/m 4 werken met een maatjessysteem. Het maatjessysteem houdt in dat de kinderen binnen hun klas een maatje krijgen. Maatjes kunnen elkaar helpen met bijvoorbeeld het dichtdoen van de rits, het aan- en uitkleden bij gym, verfschorten aan trekken en bij nog meer soortgelijke activiteiten. Het is ook de bedoeling dat kinderen met hun maatje samen lopen in de rij. De komende weken hebben de kinderen hetzelfde maatje, op den duur zal dit iedere week. De bedoeling van het maatjessysteem is dat we de kinderen meer zelfstandigheid aanleren. Zij hoeven nu niet meer altijd direct bij hun juf te komen, maar zij kunnen ook hulp vragen aan hun maatje. GeertTeis Dinsdag 10 februari gaan we naar De grote poep show. Er waren veel aanmeldingen van ouders die wel met ons mee wilden. Heel fijn! Evelien (moeder van Jopke), Ria (moeder van Jesse) en Cindy (moeder van Ayla) gaan met ons mee. We vertrekken om 9.40 uur. Let op! We zijn deze dag later dan uur terug. Omdat we niet precies weten hoe laat we terug zijn eten we deze dag samen op school. Natuurlijk krijgen de kinderen daarna ook nog tijd om nog even lekker te spelen. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een boterham en drinken meeneemt. Denkt iedereen aan de stoelverhogers? Omdat het thema poep de kinderen erg aanspreekt, zijn wij ook in de klas bezig over dit thema. We hebben samen het boek Over en kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. gelezen. De kinderen hebben hier prachtige verftekeningen over gemaakt. De komende weken gaan we nog verder over het thema poep. Groep 3: Veilig leren lezen Kern 6 is bijna uit. De kinderen hebben nu alle letters gehad. In de volgende kernen leren de kinderen regels bij het lezen en schrijven van woorden. Bijvoorbeeld sch, ng en nk.

5 Veel kinderen vinden de overstap van het leren van letters naar het leren van regels bij het schrijven en lezen moeilijk. Groep 4: Taal De kinderen van groep 4 zijn gestart met thema 5. Dit thema gaat over dierenmanieren. Een aantal themawoorden: zoogdier, kieuwen, beweren, de hoefsmid, het artikel, de strijkstok, de omgeving, de raad, opvolgen, verhongeren. In dit thema leren de kinderen wat een waar-deel is. Voorbeeld: De leeuw is in de kooi. Waar is de leeuw? In de kooi. In de kooi is dus het waardeel. Utopia Topo: Op 27 januari heeft groep 6 de topotoets van Gelderland. Rots en Water: Op 13 januari was er een informatieavond over Rots en Water. We hebben die avond oefeningen gedaan om te ervaren wat de kinderen tijdens de trainingen gaan doen, wat de termen Rots en Water betekenen en hoe we op school Rots en Water willen gaan inzetten. Op vrijdag 23 januari is de eerste training. Om fietsen we naar de Meet. Van tot gaan wij met Ruurd oefeningen doen. Om zijn we weer op school. Wilt u er met ons om denken dat de kinderen vrijdag een oud t-shirt meenemen en een fiets bij zich hebben? Tafels oefenen: Veel kinderen hebben hem al in het bezit: een tafeldiploma. Hartstikke fijn als je die hebt behaald. Of je wel of geen tafeldiploma hebt: het is goed om de tafels te blijven oefenen, anders is er kans dat de geleerde tafels een beetje wegzakken. We herhalen op school de tafels die we geleerd hebben. Deze week staat de tafels van 6 centraal. Ook thuis kan er geoefend worden. U kunt denken aan het laten opzeggen van de tafel van voor naar achter, maar van achter naar voren is ook een nuttige oefening. Of juist de sommen mixen. In de klas oefenen wij de tafel van 6 ook met een liedje. Deze is te vinden op YouTube als mijn film t6a. Pas op: het deuntje is erg aanstekelijk! Kristallia en Fantasia De afgelopen week en deze week zijn we bezig met het afnemen van de lvs -toetsen. De uitslagen van die toetsen worden met de ouders besproken op de tien minuten gesprekken in februari. Voor de leerlingen van groep 8 geldt dat deze uitslagen, samen met de uitslagen van de lvs toetsen vanaf groep 6, ingevuld gaan worden in de zogenaamde plaatsingswijzer. Hieronder volgt informatie over de plaatsingswijzer.

6 Plaatsingswijzer De basisschool adviseert u over welk niveau het beste bij uw kind past. De scholen in het Voortgezet Onderwijs plaatsen de leerlingen. Om ervoor te zorgen dat scholen goed kunnen adviseren en plaatsen, hebben basisscholen en het Voortgezet Onderwijs de Plaatsingswijzer ontwikkeld. In het cursusjaar werken de VO-scholen in de regio Noord, Zuid- Oost en West samenwerkingsverband Passend Onderwijs Voortgezet Onderwijs (SWV Groningen Ommelanden VO 20.02) met de Plaatsingswijzer. Goed advies De basisschool verzamelt door de jaren heen veel gegevens over de leerlingen. Denk aan de resultaten van de toetsen die uw kind maakt. Deze gegevens legt de school vast in het Leerlingvolgsysteem Parnassys. Bij de advisering en plaatsing kijken de scholen naar de gegevens vanaf groep 6. Omdat de ontwikkeling van uw kind veel beter laat zien welke school bij hem of haar past dan één toets moment wordt de uitslag van de Cito eindtoets alleen gebruikt als hulpmiddel bij het opstellen van het advies. Bijvoorbeeld bij twijfel tussen twee niveaus. Dan kijkt de school naar het leerlingvolgsysteem én de uitslag van de toets. Het leerlingvolgsysteem Bij de Plaatsingswijzer staan de gegevens uit het leerlingvolgsysteem vanaf groep 6 centraal. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de leerling bij lezen De eerste twee onderdelen tellen hierbij het zwaarst. Profielen Per onderwijsniveau zijn er vier profielen waarop een leerling kan worden aangemeld. Dit heeft ermee te maken, dat een leerling niet altijd voldoet aan de eisen, die nodig zijn voor het betreffende onderwijsniveau. De profielen staan hieronder omschreven. Voor sommige profielen is het nodig, dat de basisschool extra informatie aanlevert. De Toelatingscommissie van de school voor Voortgezet Onderwijs beslist over de plaatsing, na overleg met de basisschool. 1. Het Basisprofiel is het vereiste niveau voor het betreffende onderwijsniveau. 2. Het Plusprofiel is het profiel voor leerlingen die m.b.t. het betreffende onderwijsniveau wat over lijken te hebben en misschien in de toekomst kunnen opstromen naar een hoger niveau. 3. Het Bespreekprofiel is het profiel voor leerlingen die niet geheel voldoen aan de eisen voor het betreffende onderwijsniveau. Zo kan er zich een situatie hebben voorgedaan in het (school)leven van de leerling, waardoor het presteren op school tijdelijk negatief is beïnvloed. Door middel van een schriftelijke onderbouwing geeft de basisschool aan op grond waarvan men van mening is, dat de leerling toch een plek zou moeten krijgen binnen het betreffende onderwijsniveau. 4. Het Disharmonisch profiel is het profiel voor leerlingen die, op basis van het leerlingvolgsysteem, niet aan de eisen voor het betreffende onderwijsniveau lijken te voldoen, maar waarvoor de verklaring gevonden wordt in een gediagnosticeerde leerstoornis (bijv. dyslexie) of een diagnose op sociaal-emotioneel gebied (bijv. pdd-nos). Ook hierbij geldt, dat de basisschool een schriftelijke onderbouwing aanlevert

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Agenda: 6 februari 2015 10 februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl jaargang 6 vrijdag 3 oktober 2014 Agenda 6 oktober GMR 8 november Oud papier 11 oktober Oud papier 17 november GMR vergadering 13 t/m 19 oktober Herfstvakantie 19 november Luizencontrole

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015 Klassenkr@nt GROEP 8b 2014-2015 1. Inhoudsopgave 1.Inhoudsopgave 2. Voorwoord (door de leerkracht) 3. Inleiding 3a. leerkrachten stellen zich voor. 3b. Teamleiders 4. De groep 4a. Pedagogisch klimaat 4b.

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld

cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld website: www.cbsdewiekslag.nl e-mail: info@cbsdewiekslag.nl redactie: Jan Bakker 19 02-2015 nummer 390 Niet naast mijn deur Luide protesten klonken deze

Nadere informatie

GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND

GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND Tiende jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2014-2015. Nummer: 02 Datum: 5-9-2014 Allereerst dank voor jullie aanwezigheid afgelopen dinsdag avond tijdens de algemene informatieavond

Nadere informatie

KATHOLIEKE JENAPLAN BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG SCHOOLGIDS 2015-2016

KATHOLIEKE JENAPLAN BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG SCHOOLGIDS 2015-2016 KATHOLIEKE JENAPLAN BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG SCHOOLGIDS 2015-2016 katholieke Jenaplan basisschool de Zevensprong Snijdelwijklaan 4c, 2771 SX Boskoop Telefoon 0172-213 886 www.zevensprongboskoop.nl Inhoud

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Februari Februari 4 en 5 10-minutengesprekken 4 Fenna 24 28 voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In de eerste weken van dit schooljaar zijn wij vaak met u in gesprek geweest. De informatieavond in de

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Blauwe Druiven Soms heb je niet veel te vertellen en soms veel. Als eerste vertel ik jullie dat we vorige week een goede teamvergadering hebben gehad waarin we vooruit

Nadere informatie