Wingerdbericht. Agenda. Groep 8 op bezoek bij ZoZijn. Nummer 14: Jaargang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wingerdbericht. Agenda. Groep 8 op bezoek bij ZoZijn. Nummer 14: 03-04-2015. Jaargang 2014-2015"

Transcriptie

1 Wingerdbericht Nummer 14: Jaargang Agenda 3 april t/m 6 april Lang Paasweekend 7 april Studiedag team, alle leerlingen vrij 14 april Ouderavond: ludieke show over opvoeden! 15 april Inloopmiddag groep 3 t/m 8 16 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsdag met spelen en ontbijt 27 april Koningsdag (vrije dag) 30 april Open dag 4 t/m 15 mei Meivakantie 21 mei Optreden kinderkoor UP4s Groep 8 op bezoek bij ZoZijn Op 27 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Dit werd aangegrepen door Stichting Present (coördinator Margreet Smit, moeder Lieke), Zozijn en De Wingerd om elkaar te 'ontmoeten'. Een gezamenlijk initiatief dus. Groep 8 van de Wingerd heeft pannenkoeken gebakken voor bewoners van ZoZijn, om precies te zijn de ouderen (de Soos)op de dagbesteding. Waar het in het begin wat onwennig en stiekem ook best spannend was, werd het steeds vertrouwder voor de leerlingen om met de bewoners om te gaan. Tussen de middag waren de pannenkoeken klaar en was het tijd om te smikkelen. Unaniem was de reactie van de leerlingen: leuk & gezellig. En de bewoners? Een veelzeggende reactie: 'ik heb een mooi feestje gehad!'.

2 Follow up van het oudertevredenheidsonderzoek Tot dusverre hebben er 67 respondenten de enquête ingevuld. We kiezen er daarom voor om de invulperiode met een week te verlengen. Ouders die de enquête niet hebben ingevuld krijgen nogmaals een mailtje met het verzoek de enquête nogmaals in te vullen. Invulperiode is dan van dinsdag 7 april t/m 14 april. We hopen dat u toch de moeite wil nemen om de enquête in te vullen. Dat kost niet meer dan 15 minuten. Input die u als oudergroep ons geeft nemen we mee naar het op stellen schoolplan Zo plannen we ook een personeelstevredenheidsonderzoek in en een leerling enquête vanaf groep 5. U kunt gewoon met uw eigen gegevens inloggen in het ouderportaal waar de enquête voor u klaarstaat. Misschien loopt u aan tegen onduidelijkheden. We helpen u dan graag persoonlijk op weg. Neem dan contact met me op via mail of telefoonnummer Arjan Wierenga Ouderavond: thema-avond met ludieke show over opvoeding U kunt naar het theater gaan in Deventer U kunt ook naar het theater gaan op De Wingerd.. Er hebben zich 53 ouder(s)/ verzorger(s) opgegeven. De zaal zit nog niet vol. Wat zeg je tegen je buurvrouw als je ziet dat haar kinderen een loopje met haar nemen? En wat doe je als diezelfde kinderen brutaal zijn tegen jou? Je prijst jezelf gelukkig, omdat jouw kinderen anders zijn en dat soort dingen nooit doen toch?! Het thema Opvoeden wordt tijdens deze thema-avond op een wel heel aansprekende wijze behandeld; met de ludieke show 'Buurvrouw voed je kind eens op' van Theater Thot. De voorstelling over opvoeding laat u zien hoe u uw kind(eren) een goede, stevige en positieve basis mee kunt geven. Natuurlijk wordt u als publiek bij de voorstelling betrokken, uw mening telt! Met zoveel ervaringsdeskundigen in de zaal levert dit een levendige discussie op met veel nieuwe inzichten. Een avond waar u bij wilt zijn. Blok dinsdagavond 14 april in uw agenda. Nieuwsgierig? Bekijk de trailer van de show: https://www.youtube.com/watch?v=wwv9pxgqvta De avond begint om uur en eindigt om uur. Aanmelding kan nog steeds via de link: De oudercommissie Microkrediet voor kinderen van de Wingerd Op 21 mei komt het Kidsgear Children s Choir uit Oeganda optreden op De Wingerd. U gaat daar nog veel meer van horen!

3 Onze school gaat een actie voor de kinderen van de Kidsgearschool van de Stichting UP4Us houden. De opbrengst van de actie is ten behoeve van de maandlasten voor eten, kleding, schoenen en onderwijs voor de leerlingen. Een kind kost per maand 15 euro. Wij streven ernaar om per groep voor minstens 6 maanden geld te verdienen. Dat is 90 euro per groep en tussen de 3 en 4 euro per kind. Maar méér is natuurlijk altijd welkom! Hoe gaan we dat doen? De groepen 1 en 2 gaan op school iets doen. Wat precies, dat hoort u later nog. In de groepen 3 t/m 8 wordt aan de kinderen gevraagd om een plan te bedenken waarmee ze geld kunnen verdienen. De kinderen dienen hun plan in bij de eigen meester of juf. Zij kunnen bijvoorbeeld een week lang kleine klusjes doen of iets maken om te verkopen En als het nodig is, kunnen ze daar een microkrediet voor krijgen. Een voorbeeld: Een groepje kinderen besluit om auto s te gaan wassen in hun straat. Ze hebben al wel een autowasborstel en een emmer, maar nog geen autowasmiddel. Dan kunnen ze voor het wasmiddel een klein bedrag, bijvoorbeeld 5 krijgen/lenen. Als ze 20 euro verdienen, geven ze 5 euro aan school terug en de 15 euro is voor het goede doel. Een ander voorbeeld: Een groepje kinderen gaat cupcakes bakken. Zij kunnen een microkrediet krijgen voor het bakmeel, de suiker, de boter en versiering, die samen 7,50 kosten. Als zij voor 30 euro verkopen, geven ze 22,50 voor het goede doel en 7,50 gaat terug naar school. Het plan wordt op maandag 13 april in de groepen uitgelegd. Dan hebben ze 2 weken de tijd om alles uit te voeren, zodat het vóór de meivakantie is afgerond. Immers, in de week na de meivakantie komt het koor al zingen. In een volgende nieuwsbrief volgt nog meer nieuws hierover, maar misschien kunt u met uw kind(eren) alvast een mooi plan verzinnen! Meester Arjan en juf Marry Koningsspelen in Twello Op zondag 26 en maandag 27 april a.s. viert Twello weer het Koningsfeest. Twee dagen lang staat het centrum van Twello dan in het teken van feest en gezelligheid. Ruim baan voor de jeugd Traditiegetrouw zijn er ook dit jaar weer tal van activiteiten voor de jeugd. Meer dan verleden jaar zelfs, omdat de Dorpsloop in ere is hersteld. Inclusief een Kidsrun voor kinderen van 3 tot 15 jaar, met leeftijdsklassen, eigen afstanden en een eigen klassement. Nieuw is dat de Dorpsloop dit jaar over het Dorpsplein gaat. Daardoor kan iedereen meegenieten en de kinderen van harte toejuichen. Inschrijven kan via of Naast hardlopen is er ook de Kleedjesmarkt en een uitgebreid jeugdprogramma met allerlei leuke en leerzame activiteiten, georganiseerd met medewerking van de scoutinggroepen Vundelaar en Gelre.

4 Facebook Volgt u ons al? Er staan nu al leuke foto s van het Paasontbijt en de eitje-tikwedstrijd op. Klaar-overen In de loop van de jaren besteed het team van de Wingerd helaas steeds meer tijd aan het klaaroveren. Tijd die we niet kunnen besteden aan het onderwijs aan uw kind(eren). Steeds minder ouders willen (of kunnen) klaaroveren. Aan het einde van het jaar nemen er maar liefst 5 klaarovers uit groep 8 afscheid. Aangezien wij het oversteken (primair) de verantwoordelijk vinden van ouders doen we hierbij een oproep om u nu al op te geven voor het klaaroveren volgend cursusjaar. Het gaat om de tijden uur, uur en uur (woensdag van uur). Uiteraard kunt u uw kind(eren) eerder in de groep brengen. Wij vangen uw kind(eren) dan op. Aan het klaaroveren zit een les verbonden die u dient te volgen van 1 uur. U bent dan verzekerd. De les kan ook worden gegeven inde avonduren. Opgave/ informatie kunt u krijgen bij Arjan Wierenga of bij de klaar-overcoördinator van de school: Kalja Cortenraad. In de eerstkomende vergadering van de oudercommissie zal dit alarmerende punt worden geagendeerd. Schoolkerkdienst zondag 19 april (herinnering) Over een paar weken hebben we weer samen met cbs de Oase een kinderkerkdienst in de Dorpskerk. Deze keer zal het thema zijn: 'Waar word jij blij van?' Iedereen is welkom! We hopen dat er veel gezinnen gezellig met ons deze dienst willen bijwonen. CJG (centrum voor Jeugd en Gezin) Soepele ochtendspits Om 8.30 uur al aan het eind van je Latijn? Wees gerust: je bent niet de enige die er dan al een halve marathon op heeft zitten. Vijf tips voor een soepele ochtendspits: - Zoek s avonds voor het slapen gaan de kleren voor de volgende dag uit. Dat scheelt s ochtends een hoop tijd en discussie - Dek s avonds de tafel en zet dan ook de tassen al klaar - Zorg dat je eerder uit bed bent dan je kinderen, zo houd je de regie - Ga direct aan tafel zodra de kinderen aangekleed zijn. Spelen kan na het eten, als er tijd over is - Plan voor het ochtendritueel een kwartier langer dan je nodig denkt te hebben

5

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 15 maart 2013

BRONNIEUWS. 15 maart 2013 BRONNIEUWS 15 maart 2013 *Trefwoord Week 12 t/m 14 (18 maart t/m 5 april): Het verhalen waard! Inhoud: Over verhalen die het waard zijn om bewaard en doorverteld te worden. Verhalen over naastenliefde,

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Gedragsverwachting van de week!!!

Gedragsverwachting van de week!!! Nr. 16 vrijdag 22 mei 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Gedragsverwachting van de week!!! Agenda ma. 25 mei: vr. 29 mei: Alle leerlingen

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

OBS De Troubadour Peter van Anrooylaan 1 3122 TA Schiedam 010-4707079 www.troubadourschiedam.nl

OBS De Troubadour Peter van Anrooylaan 1 3122 TA Schiedam 010-4707079 www.troubadourschiedam.nl Het Troubadourtje 5 maart 2015 Nieuwsbrief nummer 8 OBS De Troubadour Peter van Anrooylaan 1 3122 TA Schiedam 010-4707079 www.troubadourschiedam.nl Belangrijke data: maandag 23 t/m vrijdag 27 februari

Nadere informatie

Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 11 november 2012 Pagina 1: Digitale oudertevredenheidspeiling

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015 Belangrijke data 16 april Theoretisch verkeersexamen gr.7 21 t/m 23 april Cito toets gr.8 24 april Koningsspelen, continurooster tot 14.00 uur Volgende nieuwsbrief 27 april Vrij i.v.m. Koningsdag 28 april

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree In dit Blaadje: Carnaval... 1 Even voorstellen... 3 Europa-kinderhulp... 3 Studiemiddag... 4 Opvang nodig tijdens de studiedag op dinsdag 25 februari?... 4 Meziekmeneer Ronalds MEESPEULSIRREKUS!... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Bekijk dit eens. Inhoud - 1 - 3 april 2014 24e jaargang nr. 13

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Bekijk dit eens. Inhoud - 1 - 3 april 2014 24e jaargang nr. 13 Wilhelminaschool Hogeweg 23 6721VD Bennekom tel.: 0318-414243 629129 (IB/RT) E-mail: info@wilhelmina.cnsede.nl Homepage: www.wilhelminas.cnsede.nl Nieuwsbrief 3 april 2014 24e jaargang nr. 13 Bekijk dit

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015 Belangrijke data 6 februari Rapport mee gr. 3 t/m 8 9 februari Cultuureducatie gr.5 & 6 13 februari Schaatsen gr.3 t/m 8 Volgende nieuwsbrief 17 t/m 19 februari Oudergesprekken gr. 3 t/m 8 Groep 8: alleen

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur

OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur +9*/ OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur Geachte ouder(s) / verzorger(s), Schoolkalender In de eerste week van het nieuwe schoolseizoen hadden

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1

INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 INFORMATIE OKTOBER 2014 NUMMER 1 schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, In de eerste weken van dit schooljaar zijn wij vaak met u in gesprek geweest. De informatieavond in de

Nadere informatie

Infobrief nummer 12, 2014-2015

Infobrief nummer 12, 2014-2015 Infobrief nummer 12, 2014-2015 AGENDA Ma. 02-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Ma. 09-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Di.

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 16 april 2015 www.cbsnijekroost.nl

CBS Nije-Kroost 16 april 2015 www.cbsnijekroost.nl CBS Nije-Kroost 16 april 2015 www.cbsnijekroost.nl Nieuwe leerlingen In groep 1/2 a: Kim van de Veerdonk en Jafeth Pos In groep 1/2 b: Eva van de Veerdonk Welkom op Nije-Kroost! We wensen jullie een fijne

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

Schooljaar 2013 2014 maart 2014

Schooljaar 2013 2014 maart 2014 Schooljaar 2013 2014 maart 2014 Mededelingen van de directie Maandag 10 maart Dinsdag 11 maart Woensdag 12 maart Donderdag 13 maart Vrijdag 14 maart Geen informatieavond, wordt doorgeschoven naar april

Nadere informatie

Kringgesprek. De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die

Kringgesprek. De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die Kringgesprek Geachte ouders, De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die Nummer 3 2013-2014 2014 dag tellen alle scholen in Nederland het aantal kinderen dat ingeschreven

Nadere informatie

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand...

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand... Het Blaadje Schooljaar 2009-2010 editie september mededelingenblad voor ouders/verzorgers van leerlingen van De Wingerd Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Deze maand.... Het eerste Blaadje van dit schooljaar...

Nadere informatie