de gebruiksaanwijzing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de gebruiksaanwijzing"

Transcriptie

1 Wat en hoe op de site Zeil Noord Dit is een ontmoetingsplek, net zoals je elkaar aan de bar van het clubgebouw aan de haven ontmoet. Maar behalve de zeilers uit de eigen haven, kom je hier ook gelijkgestemde zeilers tegen wiens boot ergens anders ligt en misschien wel op weg zijn naar het noorden terwijl u hun berichten leest, en andersom. Het profiel Bij een profiel hoort een plaatje van de schipper. Zoiets heet een Avatar, hiermee ben je herkenbaar voor andere zeilers. Bij al je berichten, fotomapjes, verslagen en video s is die Avatar zichtbaar. Het is altijd mogelijk om je profiel minder precies te maken, bijvoorbeeld door bij ligplaats elders in te vullen. Het adres is nooit zichtbaar voor andere gebruikers en wordt alleen gebruikt voor activiteiten binnen deze site. Eigen kuip Dit is je homepage. Hier plaats je korte berichten, bedoeld voor iedereen. Onder het kopje wachtlij schrijf je je tekst waar staat: Wat houdt je bezig. Die tekst is dan te lezen in de Jachtclub. Soms reageren anderen op dat bericht. Dat is dan ook zichtbaar op je Eigen kuip pagina, maar niet ergens anders. Ook als je een video, een reisverslag of foto s geplaatst hebt, is dat hier zichtbaar. Iedereen kan een kijkje in jouw eigen kuip nemen. Zeilers Onder het tabje Zeilers ziet je wie er recent ingelogd zijn. Als je op een Avatar klikt, kom je op de Eigen kuip pagina van die zeiler. Daar staan diens eigen berichten en ook de reacties daarop. Met ieder bericht kun je twee dingen doen: Je vindt het belangwekkend wat daar staat en drukt dan op Goed bericht, dan verschijnt vanzelf een tekst waar staat Vond dit belangwekkend. Ook kun je inhoudelijk reageren. Dan druk je op Commentaar, er verschijnt een vlakje waar je je reactie kunt plaatsen.

2 Jachtclub Hier vind je alle berichten die door zeilers op hun eigen pagina getypt zijn, ook hier kun je commentaar en beoordeling kwijt. Wie klikt op Zie conversatie ziet alleen dat ene bericht en de reacties van alle andere gebruikers op dat ene bericht. Ook hier kun je bijdragen leveren aan dat gesprek. Als er een foto, een bericht, een video of een vaarbericht is geplaatst, is dat in de Jachtclub zichtbaar. Foto s Achter het tabje foto s vind je alle foto s van alle gebruikers. Die foto s zijn opgeborgen in mapjes. Als je zelf foto s wilt plaatsen, druk je op Plaats nieuwe foto s. Je maakt dan eerst een album waar je foto s in komen en verzint een naam en een beschrijving van dat album. Na Volgende stap kom je in een scherm waar je de map vult. Met de knop bladeren haal je foto s van je harde schijf. In het vakje Beschrijving benoem je wat op die foto is afgebeeld. Daarna klik je op het knopje Plaats nieuwe foto s en de foto is aangekomen. Daarna druk je op klaar en het mapje is voor iedereen zichtbaar. Reisverslagen Hier vind je de nautische variant van de blogs. Je kunt de teksten van anderen lezen en ook zelf bijdragen plaatsen. Bij een bijdrage van een ander kun je commentaar plaatsen, dat ook zichtbaar is op de pagina Jachtclub. Als je zelf een tekst wilt plaatsen, druk je natuurlijk op het knopje Nieuw bericht. In het bovenste vakje plak of schrijf je de titel, daaronder de hele tekst. Het is ook nog mogelijk om tags te maken, steekwoorden waarmee dit artikel snel is terug te vinden. Je kunt verwijzen naar de foto s die je in een apart mapje onder het fototabje hebt geplaatst.

3 Nieuws Hier staan de berichten van de moderator en van Cure Watersportmedia. Je vindt er nieuws over deze site, nieuw verschenen boeken, interessante gebeurtenissen en wat we verder maar te vertellen hebben. Video s Je kunt hier alleen video s plaatsen die al op Youtube staan. Het leukst zijn je eigen video s, maar je kunt ook video s plaatsen van andere zeilers. Als je een video wilt toevoegen, klik je op de knop Een video toevoegen. Die moeten natuurlijk wel gaan over het noordvaren. Soms werkt het niet, dat ligt aan een instelling binnen Youtube die vooral met rechten te maken heeft. Je komt dan op de volledge You-tube pagina. Hierna kun je weer een titel, een beschrijving en tags toevoegen. De volledige URL van de video plak je in het vakje Youtube video URL. Na het indrukken van het knopje Volgende stap kan iedereen je video zien. Winkel Hiermee kom je in de webshop van Cure Watersportmedia en wel op de pagina waar boeken, kaarten en e-books over de noordvaart te vinden zijn. De papieren boeken en kaarten worden geleverd door Cure Benelux in Brussel in samenwerking met LJ Harri in Amsterdam en Observator in Rotterdam. De e-books voor de Ipad worden geleverd via de Tablisto app. Meer informatie daarover hieronder. Vaarberichten Onder het tabje Vaarberichten vindt u zowel enige Notices to Mariners en Berichten aan Zeevarenden. Ook kunt u hier uw eigen vaarweginformatie kwijt. Een belangrijke wijziging in een haven gezien? Een lichtschip op drift? Betonning grondig verlegd? Haveningang ondieper dan op de kaart staat? Dit is de plek om dat te melden. Bij het zelf plaatsen van een vaarbericht, is het handig om onder Titel een herkenbare vaarweg of haven te vermelden. In het vak Beschrijving meldt u wat er veranderd is. Belangrijk is de datum en tijd van melding aan te geven. Bij Locatie geeft u de geografische positie in graden, minuten en decimalen van minuten, gescheiden door een streepje en een komma achter de minuten. Druk daarna op Plaats en het bericht is zichtbaar. Een afbeelding is wel nuttig soms. Na het plaatsen van het bericht komt je via Edit en Beheer foto s. Daar laad je een plaatje op de zelfde manier als in het fotomenu.

4 Vrienden en volgers Het is mogelijk je vrienden als zodanig aan te merken. Onder het kopje `Ligplaats` vind je onder de Avatar van die zeiler vier mogelijkheden. Volg betekent dat je diens berichten krijgt, Boodschap spreekt voor zich, Blok betekent dat diegene niet meer met jou in contact kan komen, Voeg een vriend toe brengt je bij een vriendschapsverzoek dat de ander moet bevestigen. In de blauwe balk bovenaan zien je je eigen naam of nickname waarmee je weer in je eigen kuip komt, je vrienden en bij Postbus nog een keer alle aan jou gestuurde berichten. Met Log uit verlaat je de site. E-books maken Boekenuitgevers kunnen over een bepaald onderwerp maar een enkel boek maken. Tijdschriftredacties kunnen elk onderwerp maar zo af en toe plaatsen. Voor e-books gelden die beperkingen niet. Er blijft dus veel mooi materiaal liggen. Dat lossen we hier samen op. De moderator/redacteur maakt een eerste aanzet voor een e-book dat daarna door lezers en door deelnemers aan deze site wordt aangevuld, gecorrigeerd en uitgebreid. Je bericht, verslag, foto s en video s kunnen in dat e-book worden opgenomen, of als nieuwe e-book gemaakt worden. Een idee voor een boek meldt je aan Uglyduck. Niet ieders bijdrage is meteen geschikt voor publicatie. Een team van redacteuren, journalisten en vormgevers gaat met je materiaal aan de slag. Dat doen we overigens altijd in overleg. Als het e-book klaar is, wordt dit gedistribueerd via de Tablisto app voor de Ipad en andere tabets. De prijs van het e- book zal meestal onder de 10 liggen. Zo krijgt informatie over vaargebieden een mate van actualiteit en waarheidsgehalte dat geen enkel ander medium kan halen. Als een e-book succesvol is, valt er zelf iets te verdienen. Meer sites Op dezelfde manier als Zeil Noord maakt Cure Watersportmedia een webplek voor zeilers naar Engeland, Het Kanaal, de Nederlandse en Vlaamse wateren, wedstrijdzeilen, jachttechniek, verre zeilreizen en voor motorbootschippers.

5 Gebruiksvoorwaarden Zeil Noord Met een profiel op deze site verklaar je akkoord te gaan met onderstaande regels. Artikel 1 Er zijn geen beperkingen vooraf aan de inhoud van persoonlijke pagina s, zowel in woord als beeld, met uitzondering van inhoud die in strijd is met de Nederlandse wet of die inbreuk maakt op het auteursrecht van derden. E.e.a. met inachtneming van de volgende richtlijnen: Deelnemers mogen inhoud plaatsen op de eigen pagina voor doelen en activiteiten zonder winstoogmerk. Deelnemers mogen met een URL verwijzen naar webpagina s. Deelnemers mogen andere deelnemers weren van hun persoonlijke pagina(s) ( blokkeren ). Deelnemers mogen de moderator(en) wijzen op mogelijke misdragingen van andere deelnemers. De primaire bedoeling van deze site is zeilers met elkaar in contact te brengen om ervaringen, foto s, video s en reisverhalen uit te wisselen. Cure Watersportmedia behoudt zich het recht voor geplaatste items te verwerken in een digitale publikatie. Artikel 2 Het is niet toegestaan om: foto's, films, afbeeldingen en/of teksten of andere in houd van criminele, gewelddadige, pornografische, discriminerende of racistische aard te plaatsen; links te plaatsen die leiden naar materiaal of websites die de in artikel 2.1 genoemde inhoud bevatten; reclame of andere oproepen ten gunste van commerciële activiteiten te plaatsen; inhoud te plaatsen die oproept tot geweld en/of lastigvallen van anderen; (privé-)gegevens van anderen openbaar te verspreiden anders dan zichtbaar op een profiel. Overtreding van dit artikel zal ogenblikkelijk leiden tot definitieve uitsluiting; persoonlijke ruzies, vetes e.d. op deze site uit vechten. Artikel 3 Overige bepalingen De gebruiksvoorwaarden gelden voor alle uitingen die via Zeil Noord gedaan worden, dus voor berichten, profielinhoud en blog. Op deze site is de Nederlandse wet onverkort van toepassing, met name betreffende copyright, smaad, laster en bedreiging. Ga terug naar de site

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Facebook privacy zelf instellen

Facebook privacy zelf instellen 1 Facebook privacy zelf instellen Web Oppep maart 2013 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3..even stilstaan bij wat we aan het doen zijn.... 3 Het product van Facebook... 3 Afschermen voor vreemden... 3 Weggeven

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

klas in de wereld TeCHnisCHe FiCHes

klas in de wereld TeCHnisCHe FiCHes klas in de wereld TECHNISCHE FICHES ACTIVITEIT 3: EEN BEELDIG VERHAAL Technische fiche: een fotoroman maken Maak je eigen fotoroman op de computer. In deze les leren de leerlingen een foto bewerken, foto

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen.

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen. Transcriptie Welkom bij de online training. Stap 1: Vooroordelen Misschien heb jij ze niet, maar bij veel mensen speelt er iets wat ze tegenhoudt om aan een ebook te beginnen. De vier meest voorkomende

Nadere informatie

Handleiding Google Sites www.pepermunt.net

Handleiding Google Sites www.pepermunt.net Handleiding Google Sites www.pepermunt.net Wat is Google Sites? Google Sites is een online systeem om websites te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een computer met internet. Een gewoon account

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint Ken je klant Tips voor snel en effectief marktonderzoek Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON Ken je Klant - Tips voor snel en effectief marktonderzoek februari 2012 - Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.2 Daisy

Nadere informatie

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1

2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 2010 2012 Budeco BV the Business Development Company budeco.nl 1 Inleiding Social media neemt een steeds grotere en belangrijkere rol in bij het voeren van conversaties. Niet alleen tussen individuen,

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen PROFIEL HANDLEIDING Inhoudsopgave Wat is LinkedIn?.. 3 Vormen van profielen op LinkedIn.. 3 Waarom LinkedIn?.. 4 Aan de slag (Enkele handvatten).. 4 Aanmelden en inloggen.. 5 Instellingen.. 6 Taal.. 6

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

[actiesite-manual-2014-v03.docx ]

[actiesite-manual-2014-v03.docx ] [actiesite-manual-2014-v03.docx ] Revisiedatum: 12-01-2014 Versie: 03 Pagina: 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Leeswijzer... 4 3. Inloggen op de Alpe d HuZeswebsites... 5 3.1 De Homepagina (www.opgevenisgeenoptie.nl)...

Nadere informatie

Handleiding Inkijk/Uitruil-website

Handleiding Inkijk/Uitruil-website Handleiding Inkijk/Uitruil-website Inleiding Op de Inkijk/Uitruil-website kun je als ingelogde gebruiker de volgende dingen doen: - een advertentie plaatsen in de garagesale - een foto of webcam plaatsen

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Instructieboekje. Versie: 20090921

Instructieboekje. Versie: 20090921 Instructieboekje Versie: 20090921 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 3 Hulp nodig?... 4 Het programma opstarten... 5 Inloggen... 6 Het hoofdscherm (Home)... 7 Wie mag wat?... 8 Wie laat je meekijken?...

Nadere informatie

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster

Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website. Peije van Klooster Inleiding in het bouwen en onderhouden van een eigen website Peije van Klooster 2011 Inhoudsopgave: Inleiding... 4 1 Wat is internet... 5 1.1 Een klein beetje geschiedenis van internet... 5 1.2 Evolutie

Nadere informatie