Hartelijk welkom e b este zorg dichtb

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hartelijk welkom e b este zorg dichtb"

Transcriptie

1 de beste zorg dichtbij

2 Hartelijk welkom de beste zorg dichtbij Het Diakonessenhuis biedt een breed scala aan uitstekende zorg en diverse specialisaties. Veel mensen kennen het Diakonessenhuis van een afspraak met een medisch specialist, een ziekenhuisopname of van ziekenbezoek aan familie en vrienden. Achter de schermen gebeurt echter veel meer. Zoals het opleiden van artsen en verpleegkundigen en het stimuleren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Daarnaast staat het voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en hygiëne elke dag centraal. Want veilige en kwalitatief hoogwaardige zorg mag iedereen van het Diakonessenhuis verwachten. Wat dit ziekenhuis nog eens extra bijzonder maakt, is het zorgzame karakter dat al sinds 1844 door de diakonessen is meegegeven. Vandaag de dag maken ruim medewerkers het verschil door samen op persoonlijk betrokken en deskundige wijze invulling te geven aan de beste zorg dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Daarom hebben medici, verpleegkundigen en diverse andere medewerkers de hoofdrol in deze brochure. Zij laten voor en achter de schermen zien dat zorg in het Diakonessenhuis mensenwerk is en blijft.

3 Het Diakonessenhuis ontwaakt Voor voedingsassistente Jette Friendwijk begint de ochtend met het serveren van het ontbijt op de afdeling Longgeneeskunde. Iedere dag worden in de drie locaties van het Diakonessenhuis meer dan 350 ontbijten geserveerd. Per jaar worden zo n plakjes kaas, liter melk en kilo appels geconsumeerd Tijn en zijn moeder melden zich op de polikliniek Kindergeneeskunde in Zeist. Verpleegkundige Carien haalt hem op voor een operatie aan zijn amandelen. Voor kinderen en ouders is een operatie heel spannend. De zorgprofessionals van het Diakonessenhuis zijn getraind in het omgaan met kinderen die een speciaal op hen afgestemde voorbereiding op een opname krijgen. Stichting Kind en Ziekenhuis waardeert de kindvriendelijke zorg in het Diakonessenhuis met de maximale drie Smileys voor kindvriendelijkheid. Kijk ook op of Mevrouw Pieterson is al vroeg aan de beurt voor een ooronderzoek door KNO-arts David Colnot om te bekijken wat de oorzaak is van haar verminderd gehoor. Op de afdeling KNO / Hoofd-halschirurgie, één van de specialiteiten van het Diakonessenhuis, kunnen patiënten zelf meekijken bij hun onderzoek In het Stiltecentrum geeft geestelijk verzorger Ineke Haijtink volle aandacht aan een patiënt die een zware operatie moet ondergaan. In het stiltecentrum is ruimte voor een moment van rust, afzondering en bezinning of voor een steunend en zingevend gesprek In een kwartier vult de spuitrobot 200 injectiespuiten met medicijnen op maat voor de behandelingen en operaties op deze dag. De spuitrobot is een goed voorbeeld van innovatie in de zorg. Het werkt nauwkeurig en steriel en garandeert zo kwaliteit en veiligheid voor de patiënten Met een live-videoverbinding kunnen artsen op verschillende locaties tegelijkertijd medische informatie met elkaar bespreken. Hoofdlaborant Tom Derksen demonstreert hoe hij contact legt met locatie Zeist en UMC Utrecht. De artsen en verpleegkundigen van het Diakonessenhuis werken optimaal samen met collega s van andere ziekenhuizen en zorgcentra in binnenen buitenland. Op de afdeling Communicatie wordt de nieuwe voorlichtingsfilm over de liesbreuk-kijkoperatie op YouTube geplaatst. Weten wat je te wachten staat neemt angst en twijfel weg. Het Diakonessenhuis geeft daarom voorlichting aan patiënten in de vorm van persoonlijke begeleiding, voorlichtingsavonden en informatiefilms. Bekijk de film op

4 12.05 Het laatste deel van het fotoarchief van het Diakonessenhuis gaat vandaag over naar het Utrechts Archief. De zorgzaamheid van de diakonessen zit sinds 1844 in de genen van het Diakonessenhuis. Die historie wordt nog iedere dag gekoesterd Orthopedisch chirurg Arthur de Gast bereidt zich met zijn team voor op een knie-operatie bij mevrouw Van der Meiden. In het Diakonessenhuis worden jaarlijks meer dan1.000 gewrichtsvervangende operaties aan de heup, knie en schouder uitgevoerd. Zo n ingreep geeft de patiënt weer voor lange tijd een hoge kwaliteit van leven Projectmanager Bouw Gerrit Jan Corporaal overlegt met de aannemer over de rolstoelingang van een nieuwe afdeling. In het streven naar het verlenen van steeds betere verpleegkundige en medische zorg, investeert het Diakonessenhuis continu in nieuwe apparatuur en huisvesting Mevrouw de Vries speelt een spelletje Mens Erger Je Niet met Margriet van der Hoeven. Als vrijwilliger werkt zij een dag in de week in de huiskamer op de afdeling Ouderengeneeskunde in Zeist. In het Diakonessenhuis zijn in totaal bijna 400 vrijwilligers actief. Zij nemen de tijd om aandacht te geven aan de patiënt. Ook vrijwilliger worden in ons ziekenhuis? Meldt u aan op Mevrouw Verhulst laat haar mening achter na een bezoek aan de dermatoloog. Het Diakonessenhuis betrekt patiënten actief bij het ontwikkelen en verbeteren van de geboden zorg. Wilt u ook iets kwijt? Mail naar Een inspectieteam kan ieder moment arriveren voor de controle van de hygiëne op de afdeling Gynaecologie. Onafhankelijke organisaties, zoals de Inspectie voor de Volksgezondheid, toetsen allerlei aspecten van de medische zorg. Ook doet het Diakonessenhuis zelf metingen en publiceert de resultaten op de website. Kijk op voor onze prestaties Passie voor zorg in al zijn facetten Mijnheer La Haye gaat terug naar zijn kamer met verpleegkundige Robin Heijgen, die belangstellend informeert naar zijn behandeling. Zorg voor ouderen op maat is een specialisatie van het Diakonessenhuis. Ouderen vragen om intensieve en speciale zorg. Zo zijn er voor hen onder meer een gezellige huiskamer, een speciaal medicijnenspreekuur en een afdeling Ouderengeneeskunde in Zeist.

5 Zorgzaamheid, de hele dag door In het Kankerdagbehandelcentrum krijgt een patiënte een ontspannende voetmassage van verpleegkundige Gerry Bekers. Het Diakonessenhuis is gespecialiseerd in zorg voor mensen met kanker en heeft een uniek Kankerdagbehandelcentrum. Behandeling én begeleiding staan hier centraal. De huiselijke en warme inrichting en aanvullende zorg als voetmassage, speciale voeding en schoonheidsbehandelingen, helpen patiënten en hun naasten, ondanks de ziekte, in balans te blijven Mark Laponder bespreekt de voortgang van zijn behandeling bij de open haard in het Kankerdagbehandelcentrum. Het Diakonessenhuis biedt snelle diagnose, behandeling en nazorg van de meest voorkomende kankersoorten en ontwikkelt nieuwe behandelingen. Kijk voor meer informatie op Karel uit den Boogaard verlaat het ziekenhuis na zijn liesbreukoperatie van vanochtend. Uit het hele land komen mensen naar het Liesbreukcentrum Nederland van het Diakonessenhuis voor de zogenaamde alles-op-één dag-behandeling. Op dezelfde dag vindt diagnose en behandeling van liesbreuken plaats. Mevrouw Verstappen ziet op de polikliniek in Zeist wanneer zij aan de beurt is. De wachttijden in het Diakonessenhuis worden zo kort mogelijk gehouden en zijn makkelijk op te vragen of in te zien. Kijk voor de actuele wachttijden in het Diakonessenhuis op De post wordt bezorgd op de kamers van de patiënten. Per jaar worden bijna kaarten bezorgd. Via is het ook mogelijk een digitale kaart te sturen naar patiënten. Op alle verpleegafdelingen is gratis WIFI aanwezig voor patiënten Bep van Zutphen-Boele is druk bezig met de schoonmaak, maar heeft altijd wel even tijd voor een praatje met patiënten. Ook de medewerkers die zich bezig houden met onderhoud en verzorging in het Diakonessenhuis hebben oog voor patiënten en hun naasten. Een gastvrouw biedt patiënten op de locatie Doorn een kopje koffie aan. Op de polikliniek in Doorn houden bijna alle specialismen van het Diakonessenhuis spreekuur en kunnen patiënten terecht voor diverse onderzoeken. En is er ook nog tijd voor een lekker kopje koffie.

6 17.10 Bedside teaching: op de couveuseafdeling onderzoekt co-assistent Tanly Su een zuigeling onder supervisie van kinderarts Martha Pekelharing. Het Diakonessenhuis verzorgt opleidingen voor medische specialisten, co-assistenten, gespecialiseerde verpleegkundigen en andere professionals voor de beste zorg van morgen Patiënten beoordelen maaltijden in het Kankerdagbehandelcentrum. Omdat de slijmvliezen van mensen met kanker als gevolg van de chemokuur dun en kwetsbaar worden, verandert hun smaakbeleving. Ervaring van patiënten staan centraal bij de samenstelling van de zorg. Het ziekenhuis gaat regelmatig in gesprek met patiënten. Oprechte aandacht voor iedereen Tijdens het bezoekuur in Utrecht is het spitsuur aan de balie. Receptionist Walter Krijne beantwoordt de vragen van de bezoekers. Naar een ziekenhuis gaan is eigenlijk nooit prettig. Daarom is het aan het Diakonessenhuis iedereen zich welkom, veilig en prettig te laten voelen. Ook bezoekers verdienen dat Huisarts Klaas van den Berg (l) overlegt met radioloog Floris Sanders over de behandeling van een patiënt. Goede samenwerking is essentieel voor goede zorg. De specialisten van het Diakonessenhuis hebben onder andere intensief contact met de huisartsen in de regio Vienneline Fabias is verpleegkundige op de afdeling Kindergeneeskunde en belt met de moeder van Rogier die gisteren aan een ingewikkelde beenbreuk is geopereerd. Een dag na de operatie belt de verpleegkundige de ouders om te informeren of alles goed gaat en of er nog vragen zijn In de wasserij is Theo van Dijk net klaar met het drogen van de beschermhoezen voor de patiëntenbedden. Per dag worden door externe wasserijen voor het Diakonessenhuis 562 lakens en meer dan handdoeken gewassen. De dispensers met alcohol voor handdesinfectie in de behandelruimten zijn bijgevuld. De patiënt mag er op rekenen dat de hoogste eisen worden gesteld aan hygiëne en veiligheid. Per week wordt 84 liter aan ontsmettingsmateriaal gebruikt.

7 Rust in het Diakonessenhuis Mohamed Amrani krijgt een CPAP masker op en wordt op de monitor aangesloten die gedurende de nacht zijn slaapgedrag gaat analyseren. Mensen met slaap- en/of snurkproblemen slapen een nachtje in de speciale kliniek voor snurken en slaapapneu. Longartsen, KNO-artsen, neurologen en tandheelkundigen werken hier nauw samen om patiënten te behandelen. De ApneuVereniging heeft het Diakonessenhuis uitgeroepen tot topkliniek. Kijk op voor een film over slaapapneu Ambulancechauffeur Menno Boom brengt een slachtoffer van een aanrijding naar het Spoedcentrum voor snelle hulp. In het geavanceerde Spoedcentrum van het Diakonessenhuis locatie Utrecht werken het OK-complex, de intensive care, medium care, Spoedeisende Hulp, huisartsenpost en dienstapotheek nauw samen. In de Medische Bibliotheek liggen enkele publicaties en proefschriften klaar om de volgende dag te worden gecatalogiseerd. Medewerkers van het Diakonessenhuis publiceren de resultaten van hun onderzoeken regelmatig in toonaangevende medische tijdschriften. Spoedeisende Hulp verpleegkundigen Els van den Dungen en Lisette van den Tweel, nemen de werking door van het thoraxdrainage apparaat met behulp van een speciaal ontwikkelde leermethode via internet. Het Diakonessenhuis geeft (aankomend) verpleegkundigen en artsen de mogelijkheid om zich samen door te ontwikkelen waar en wanneer het hen uitkomt. Op verpleegafdeling 1A/B dragen de verpleegkundigen de dienst over aan hun collega s. Verpleegkundigen vertellen elkaar bij de aflossing precies wat iedere patiënt op hun afdeling aan zorg nodig heeft Arts-microbioloog Steven Thijsen test het hersenvocht van mevrouw Smit omdat er bij haar acute hersenvliesontsteking wordt vermoed. In spoedgevallen worden er ook s nachts onderzoeken gedaan in de eigen laboratoria. De papieren liggen alvast klaar voor de bespreking morgenvroeg tussen Willem Hustinx, en Rob Florijn, de Raad van Bestuur van het Diakonesssenhuis, en het bestuur van zorgverzekeraar Achmea. Het Diakonessenhuis heeft met alle verzekeraars zorgcontracten afgesloten zodat iedereen die dat wil altijd voor het Diakonessenhuis kan kiezen.

8 03.15 Voor Peter Franssen is het een vroegertje, de klinisch technicus is opgeroepen om een storing aan de electro-chirurgie apparatuur in operatiekamer 8 te verhelpen. Om er voor te zorgen dat gedurende de dag alle operatiekamers volledig operationeel zijn, worden sommige reparaties s nachts uitgevoerd Jaarlijks worden er in het Diakonessenhuis gemiddeld kinderen geboren. Ongeveer 46% is een meisje en 54% is een jongetje Op de IC-controlroom passen de waakzame verpleegkundigen via de computer de alarmgrenzen van mevrouw Van der Hoek aan, die rustig doorslaapt. Via onder andere monitoren, controleren gekwalificeerde verpleegkundigen continu alle vitale lichaamsfuncties van patiënten De ambulance brengt een tiener naar de Spoedeisende Hulp om te worden bijgebracht. Er lijkt alcohol in het spel. Omdat maatschappelijke verantwoordelijkheid meer is dan behandelen alleen, werkt het Diakonessenhuis Utrecht samen met allerlei instanties om alcoholproblemen vroegtijdig te signaleren, te behandelen en herhaling te voorkomen Een patiënt kan niet slapen van de pijn na zijn operatie. De verpleegkundigen hebben precies de juiste medicijnen klaarliggen om de pijn te behandelen. Pijngeneeskunde is één van de specialisaties van het Diakonessenhuis. De aanpak is vooruitstrevend, net als de behandelmethodes. Zorg staat nooit stil Leontine wordt geboren zonder noemenswaardige complicaties. Kind, moeder en vader blijven na de geboorte bij elkaar. Het Diakonessenhuis is gespecialiseerd in zorg voor vrouw en kind. Locatie Utrecht heeft één van de meest uitgebreide bevallingscentra van Nederland. Hier kunnen vrouwen veilig en vertrouwd bevallen onder begeleiding van de gynaecoloog, de verloskundige van het ziekenhuis of de eigen verloskundige. Kijk op en Verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers arriveren al vroeg om de nachtploeg af te lossen. Ook morgen staan weer ruim medewerkers voor u klaar. Medici, verpleegkundigen, de medewerkers van de ondersteunende afdelingen en vrijwilligers van het Diakonessenhuis, doen 24 uur per dag en 7 dagen in de week, hun uiterste best om u de beste zorg dichtbij te bieden.

9 Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn Het Diakonessenhuis, opgericht in 1844, is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis waar ruim medewerkers zich op drie locaties in de regio Utrecht inzetten om patiënten een breed scala aan uitstekende zorg te bieden. Daarnaast is het ziekenhuis gespecialiseerd in zorg voor vrouw en kind, zorg voor mensen met kanker, zorg op maat voor ouderen, kijkoperaties liesbreuken, de behandeling van slaap- en snurkproblemen, keel-, neus- en oorbehandelingen (KNO) en hoofd-halschirurgie. Jaarlijks bezoeken ruim mensen de poliklinieken, worden er nagenoeg patiënten opgenomen en vinden er ruim dagbehandelingen plaats. Vrienden van het Diakonessenhuis Dankzij de Stichting Vrienden van het Diakonessenhuis kan ons ziekenhuis extra faciliteiten aanbieden die de zorg voor onze patiënten veraangenamen. Wilt u ook vriend worden en ons helpen onze dromen waar te maken? Kijk dan voor meer informatie op Volg ons op (groep: Diakonessenhuis Utrecht - Zeist Doorn) Meer informatie voor algemene info voor de prestaties van het ziekenhuis Gratis abonnement op het ziekenhuismagazine Dialoog is aan te vragen via de beste zorg dichtbij Deze brochure is een uitgave van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn, juli Redactie Afdeling Communicatie Diakonessenhuis Ontwerp Ituri vormgeving/mca, Bussum Fotografie Bram Belloni, Archief Diakonessenhuis

Uw verblijf. Handige tips voor uw verblijf in ons ziekenhuis. mca.nl

Uw verblijf. Handige tips voor uw verblijf in ons ziekenhuis. mca.nl Uw verblijf Handige tips voor uw verblijf in ons ziekenhuis mca.nl Welkom Even voorstellen Namens alle medewerkers van Medisch Centrum Alkmaar mogen wij u als eerste welkom heten in ons ziekenhuis. Voor

Nadere informatie

Praktische opname- informatie. A12 Oncologisch Centrum, locatie Antoniushove

Praktische opname- informatie. A12 Oncologisch Centrum, locatie Antoniushove Praktische opname- informatie A12 Oncologisch Centrum, locatie Antoniushove 1. Inleiding Hoewel een bezoek aan het ziekenhuis niet altijd even prettig is, doen wij ons uiterste best om uw verblijf in het

Nadere informatie

Open Dag Special. Verder in dit magazine: Open Dag Special 2014. Jubileumjaar. Activiteiten op de Open Dag. Bevallen in het LangeLand

Open Dag Special. Verder in dit magazine: Open Dag Special 2014. Jubileumjaar. Activiteiten op de Open Dag. Bevallen in het LangeLand Open Dag Special 2014 Verder in dit magazine: Jubileumjaar Activiteiten op de Open Dag Bevallen in het LangeLand U vraagt?...wij zorgen! U wilt zo lang als verantwoord Directzorg is een regionale op uzelf

Nadere informatie

Inhoud WELKOM IN AMPHIA 3

Inhoud WELKOM IN AMPHIA 3 Welkom in Amphia 2 Inhoud Welkom in Amphia 4 Voorbereiding op uw opname 6 Uw verblijf in het ziekenhuis 9 Voorzieningen tijdens uw verblijf 12 Hulpverleners tijdens uw verblijf 18 Na uw ziekenhuisopname

Nadere informatie

PICCOLO 2 I 2014 DE NIEUWE VERLOSKAMER IN BEELD INFORMATIE OVER UW OPNAME IN HET MCH MEENEMEN MAG! Nieuws en informatie voor patiënten

PICCOLO 2 I 2014 DE NIEUWE VERLOSKAMER IN BEELD INFORMATIE OVER UW OPNAME IN HET MCH MEENEMEN MAG! Nieuws en informatie voor patiënten 2 I 2014 Nieuws en informatie voor patiënten PICCOLO MEENEMEN MAG! DE NIEUWE VERLOSKAMER IN BEELD Lees meer op pagina 20 INFORMATIE OVER UW OPNAME IN HET MCH Vanaf pagina 10 vindt u informatie over uw

Nadere informatie

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Voor de leesbaarheid van dit boekje gebruiken we alleen het woord "ouders" daar waar we ouders en/of verzorgers bedoelen. Hetzelfde geldt voor het gebruik

Nadere informatie

Patiënt Basiszorg. Kernziekenhuis. veiligheid. Multidisciplinair. Samenwerken. jaarrapport. Specialismen. Acute zorg. Electief Centrum.

Patiënt Basiszorg. Kernziekenhuis. veiligheid. Multidisciplinair. Samenwerken. jaarrapport. Specialismen. Acute zorg. Electief Centrum. multidisciplinair kwaliteit jaarrapport Specialismen Patiënt Basiszorg monodisciplinair ambitie Kernziekenhuis Gastvrijheid partners Zorgboulevard Multidisciplinair E Health 2.0 samenwerken Topklinisch

Nadere informatie

Wegwijzer bij opname Radboud universitair medisch centrum

Wegwijzer bij opname Radboud universitair medisch centrum Wegwijzer bij opname Inhoud Voorwoord 6 Voorbereiding op de opname 7 Wat neemt u mee? 7 Gesprek over uw medicijngebruik 7 Wat niet meenemen? 8 Opnamedag 8 Opnamedatum 8 Hoe ziet de opnamedag eruit? 8

Nadere informatie

Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie

Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie Pluspraktijk Bezuinigingen fysiotherapie Tijd voor gezondheid Shockwavetherapie Zorgverzekeraar Menzis heeft Fysiotherapie Groustra het TopZorg predicaat toegekend. Menzis kent het predicaat Top- Zorg

Nadere informatie

BEELD. Een nieuw gezicht en lekker eten. Volg ons ook op Twitter en Facebook. De emotie van Karin van der Haar. Terra, Centrum voor geboortezorg

BEELD. Een nieuw gezicht en lekker eten. Volg ons ook op Twitter en Facebook. De emotie van Karin van der Haar. Terra, Centrum voor geboortezorg In deze uitgave van december 2012: in BEELD 4 8 12 19 Een nieuw gezicht en lekker eten De emotie van Karin van der Haar Terra, Centrum voor geboortezorg SIT aan je bed Volg ons ook op Twitter en Facebook

Nadere informatie

elkom Hij vond in een greppel een pakketje kranten Neem mee! Welke medicijnen gebruikt u? vragen aan Brenda van Gent Muziek

elkom Hij vond in een greppel een pakketje kranten Neem mee! Welke medicijnen gebruikt u? vragen aan Brenda van Gent Muziek Te ast Neem mee! Hét blad van het 10 vragen aan Brenda van Gent Muziek op de OK Welke medicijnen gebruikt u? Vondeling Erik Greefkes vertelt: Hij vond in een greppel een pakketje kranten elkom hart voor

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Inhoud Voorwoord 7 DEEL 1 Voorbereiding op de opname 9 Uw kind voorbereiden 9 Meenemen 10 Besmettelijke ziekten 11 MRSA-besmetting 11 Opnamedag 12 De opnamedatum 12 Waar melden?

Nadere informatie

Wij staan voor u klaar! Manuele therapie en topsporters Onze historie

Wij staan voor u klaar! Manuele therapie en topsporters Onze historie jaar bestaat 15 jaar, reden voor een jubileumkrant Wij staan voor u klaar! Manuele therapie en topsporters Onze historie Lees meer op pagina 2 Lees meer op pagina 4 en 5 Lees meer op pagina 7 Lees hierover

Nadere informatie

Patiëntenkrant. Wie werken er allemaal op de operatiekamer? Inhoud. pag. 5. pag. 8. pag. 2. 6e jaargang, vierde kwartaal 2008

Patiëntenkrant. Wie werken er allemaal op de operatiekamer? Inhoud. pag. 5. pag. 8. pag. 2. 6e jaargang, vierde kwartaal 2008 Patiëntenkrant vierde kwartaal 2008-1 Patiëntenkrant Voor patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis 6e jaargang, vierde kwartaal 2008 Inhoud pag. 2 Doe mee met de fotowedstrijd pag. 5 In gesprek met

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Bij dit jaarverslag. Bezuinigingen is het sleutelwoord voor het huidige kabinet. Daarbij wordt de gezondheidszorg

Bij dit jaarverslag. Bezuinigingen is het sleutelwoord voor het huidige kabinet. Daarbij wordt de gezondheidszorg Jaarverslag 2010 Bij dit jaarverslag In de vijver van het zorglandschap verandert het HagaZiekenhuis van een lelijk eendje in een prachtige zwaan. Een eendje dat weliswaar goede patiëntenzorg biedt, getuige

Nadere informatie

In goede handen. Superschoon zonder sop. Sportieve jongen met diabetes. Tellen, tellen en nog eens tellen. Het geheim van de microvezeldoekjes...

In goede handen. Superschoon zonder sop. Sportieve jongen met diabetes. Tellen, tellen en nog eens tellen. Het geheim van de microvezeldoekjes... In goede handen Uitgave van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis Superschoon zonder sop Het geheim van de microvezeldoekjes... Editie 1, juli 2011 Sportieve jongen met diabetes Tellen, tellen en nog eens

Nadere informatie

UMC St Radboud. Wegwijzer bij opname

UMC St Radboud. Wegwijzer bij opname UMC St Radboud Wegwijzer bij opname Patiënteninformatie Inhoud Voorwoord 6 Voorbereiding op de opname 7 Wat neemt u mee? 7 Wat niet meenemen? 7 Opnamedag 8 Opnamedatum 8 Hoe ziet de opnamedag eruit? 8

Nadere informatie

een vriendelijke keizersnede Tijdens het gehele proces van opname, algehele narcose, maar tegenwoordig

een vriendelijke keizersnede Tijdens het gehele proces van opname, algehele narcose, maar tegenwoordig ZORGkrant Bevallen via een keizersnede en toch helemaal beleven dat je kindje geboren wordt? Dat kan in Ziekenhuis Amstelland. Via de Gentle sectio, een veilige en vriendelijke keizersnede. Moeder en haar

Nadere informatie

patiënt centraal Zorg wat verandert er allemaal in de zorg? vrije keuze van zorgverlener pag. 03 fysiotherapeuten houden nederland in beweging pag.

patiënt centraal Zorg wat verandert er allemaal in de zorg? vrije keuze van zorgverlener pag. 03 fysiotherapeuten houden nederland in beweging pag. ZaterDaG 17 Mei 2014 Commerciële bijlage patiënt centraal Zorg wat verandert er allemaal in de zorg? vrije keuze van zorgverlener pag. 03 fysiotherapeuten houden nederland in beweging pag. 06 de signaalfunctie

Nadere informatie

dit is een bijlage bij de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid zorg op maat featuring

dit is een bijlage bij de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid zorg op maat featuring dit is een bijlage bij de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid NR. 4 DECEMBER 2013 zorg op maat Alleen als we samen ons best blijven doen houden we

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Catharina Ziekenhuis

Jaarverslag 2013 Catharina Ziekenhuis jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 Catharina Ziekenhuis Op de cover staat Peter van Slooten. Peter lag voor een hartoperatie 10 weken in het Catharina Ziekenhuis. Om het hoesten te ondersteunen had Peter

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Radiotherapie. bij borstkanker. Uw behandelwijzer

Patiënteninformatie. Radiotherapie. bij borstkanker. Uw behandelwijzer Patiënteninformatie Radiotherapie bij borstkanker Uw behandelwijzer Inhoud 1 1 2 3 4 5 Persoonlijke gegevens Bestralingsschema Borstkanker en radiotherapie Waarom bestraling? Uitwendige bestraling Met

Nadere informatie

Bewaar bij uw zorgpolis! Uw zorgverzekering in. Zorgbemiddeling voor iedereen Declareren doe je zo Alles over het eigen risico

Bewaar bij uw zorgpolis! Uw zorgverzekering in. Zorgbemiddeling voor iedereen Declareren doe je zo Alles over het eigen risico Bewaar bij uw zorgpolis! Uw zorgverzekering in Zorgbemiddeling voor iedereen Declareren doe je zo Alles over het eigen risico 2010 Fitness, maar dan anders Maandelijks 20% korting voor Achmea zorgverzekerden

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar)

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Kindergeneeskunde Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Inhoudsopgave Je meerdaagse opname 1 Wat vind je in dit boekje? 2 Deel 1: Belangrijke informatie over het ziekenhuis en de afdeling 4

Nadere informatie

2. Voorbereiding op de operatie

2. Voorbereiding op de operatie scoliose-operatie Inhoud 1.Wat is scoliose?... 3 2. Voorbereiding op de operatie... 3 2.1 Gesprek over narcose... 3 2.2 Röntgenfoto s... 4 2.3 Wanneer word ik geopereerd?... 4 3. Opname op de Kinderverpleegafdeling...

Nadere informatie

Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds

Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds Goede zorg voor iedereen met COPD Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds Colofon Uitgever Binnenkort Longfonds 2010 Astma Fonds Astma Fonds Stationsplein 127 3818 LE Amersfoort Telefoon (033) 434 12 12

Nadere informatie

Toekomstvisie op de Friese gezondheidszorg in 2020

Toekomstvisie op de Friese gezondheidszorg in 2020 Toekomstvisie op de Friese gezondheidszorg in 2020 1 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding 3 Toekomst in kaart 4 Goede zorg is servicegericht 7 Goede zorg is toegankelijk 11 Goede zorg is van de beste kwaliteit

Nadere informatie

2013 IN HET KORT 104.507 1.939 75.157 18.495. 177.771 meur 15.567. 1 e <24H. Personeelsleden incl. 149 medisch specialisten. Eerste polibezoeken

2013 IN HET KORT 104.507 1.939 75.157 18.495. 177.771 meur 15.567. 1 e <24H. Personeelsleden incl. 149 medisch specialisten. Eerste polibezoeken JAARVERSLAG 2013 Merijn en Enrique bij het Boxie kunstwerk 2013 IN HET KORT 1.939 Personeelsleden incl. 149 medisch specialisten 1 e 104.507 Eerste polibezoeken 258 Co-assistenten 75.157 Klinische verpleegdagen

Nadere informatie

De narcose. Wilhelmina Kinderziekenhuis

De narcose. Wilhelmina Kinderziekenhuis De narcose Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 3 Narcose 5 Pijnstilling 29 Wil je meer weten? 34 Voor ouders: voorbereiding

Nadere informatie