Vaststellen agenda Voorgesteld wordt om het clubblad te agenderen. Dit komt in de presentatie wel aan de orde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaststellen agenda Voorgesteld wordt om het clubblad te agenderen. Dit komt in de presentatie wel aan de orde."

Transcriptie

1 Verslag ledenvergadering v.v. Kollum d.d Aanwezig: 29 leden inl. bestuur. Er zijn afmeldingen ontvangen van T. de Jong en A. van der Meulen. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet allen welkom. Vaststellen agenda Voorgesteld wordt om het clubblad te agenderen. Dit komt in de presentatie wel aan de orde. Presentatie De voorzitter geeft een toelichting op de agenda. Terugblik op uitgangspunten en doelstellingen Belangrijkste doelstellingen zijn: Adequaat technisch kader en verbeteren van de accommodatie. Hiervoor is een goede organisatie nodig, gebaseerd op voldoende vrijwilligers en uiteraard een gezond financieel huishoudboekje. In de presentatie komen de uitbreiding van de inkomsten en de verlaging van de kosten ter sprake. De verdeling van de taken binnen het bestuur wordt toegelicht. Voetbalzaken Trainers & leiders geregeld voor 25 teams. Clinic voor E en F pupillen. 4x4 straattoernooi (Cv100). Nieuwe hoofdtrainer: Ronnie Pander. FVVK. Aandacht voor opleiding van eigen trainers. De nieuwe trainer zal binnenkort in de vereniging worden gepresenteerd. Beheer Eén sleutel voor alle kleedkamers. Scorebord hersteld. Kettingen om hoeken A-veld. Onderhoud verlichting (nog niet af). Overleg gemeente & voetbalclubs. NNRD (grijze container) ± 300,- per jaar goedkoper. 3 Klokthermostaten geplaatst: doel minder gasverbruik. Afgelopen jaar m3 i.p.v m3, extra kosten ± 2.000,-. Overstap naar andere gasleverancier (moet nog). Bij hetzelfde energieverbruik ± 400,- per jaar besparing. Er wordt een éénjarig contract afgesloten. Stoeltjes + regengoot tribune. Klusochtend 15 januari jl. Onderhoud verlichting moet nog worden gerealiseerd. Dat gaat in de komende weken gebeuren. Gasverbruik moet teruglopen als gevolg van de installatie van de thermostaatklokken. Het verbruik over 2010 was helaas ca m 3 hoger dan het jaar ervoor. Kleedboxen zijn afgelopen zaterdag schoongemaakt. Commerciële zaken Hogere sponsorbijdragen vastgesteld. Sponsorbrieven en facturen verstuurd. Begrote netto sponsor winst: ± ,==. Snert actie uitgevoerd: ± 1.000,== winst. Suikerbroodactie & grote verloting volgen nog. Dreamteam opgericht voor het organiseren van een grote activiteit.

2 Festiviteiten Op de vrijwilligerslijst staan ± 150 mensen. Wedstrijd SC Heerenveen bezocht. Penaltyschieten jeugd (jeugdcommissie). Sinterklaas feest (jeugdcommissie). Kerstattentie rondgebracht. Nieuwjaarsloop & Nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Tea en Wieger pakken dit samen op. Secretariaat Samen met clubblad redactie besloten tot stoppen met papieren clubblad vanaf volgend seizoen. Besparing ± 5.000,== per jaar. Website verder ontwikkeld. Overstap naar Kabel Noord 3 in 1 abonnement. Besparing ± 480,== per jaar op vaste lasten Telefonie en internet waren via KPN. Aanvraag bij Kabel Noord is in behandeling Wedstrijdsecretariaat is nog niet opgesplitst. Clubblad: er komen dit seizoen nog 2 edities à 50 stuks op papier, daarna zal alles digitaal zijn. De besparing is groot en de website biedt een heel goed alternatief. F. Holwerda: wie heeft de beslissing genomen: het bestuur. Volgens F. Holwerda is in de vorige vergadering is besloten om in deze vergadering de beslissing te nemen. Hij is verklaard tegenstander van het afschaffen van het clubblad. De voorzitter zegt zich dat niet te herinneren. Er is een enquête gehouden onder alle leden, waarop maar 2 reacties zijn gekomen. Alle leden hebben dus de gelegenheid gehad om ideeën naar voren te brengen, maar daar is vrijwel geen gebruik van gemaakt. F. Holwerda denkt dat er mogelijkheden zijn om het clubblad in eigen beheer te blijven uitgeven in een papieren versie, tegen redelijke kosten, die mogelijk gesponsord kunnen worden. De sponsors zullen worden geïnformeerd op korte termijn. Mochten er veel negatieve reacties van sponsoren komen, dan zullen we de beslissen nog eens tegen het licht houden. Financieel Ondernomen activiteiten Lopende financiële verplichtingen nakomen. Contributie + ledenadministratie: zijn ondergebracht bij Siebe de Jong Boekhouding: Douwe de Bruine heeft deze overgenomen. Kantinecommissie opgericht Nader onderzoek naar de oorzaken van het slechte financiële resultaat over vorig seizoen laat zien dat er geen sprake is van een bewuste actie. Kantine Analyse van inkoop en verkoop Gerealiseerde inkoop: ,==, Gerealiseerde omzet: ,== Wel ingekocht, maar geen omzet (frituurvet, plastic bekers, bestek, bakjes etc.: ± 5.000,== Eigen verbruik: geschat ± 2.000,== Wel ingekocht, maar geringe opslag (verkoop ~ inkoop) Cv100 + Kollum 4 + vrijwilligersavond: ± 2.000,== 65% van de inkoop heeft een opslag van 98% en 35% van de inkoop heeft een opslag van 55%: geeft gemiddelde opslag van 82,95% Conclusie Inkoopprijzen door leverancier zijn wel jaarlijks aangepast. We kopen te duur in, teveel onkosten bij de inkoop. Verkoopprijzen niet voldoende aangepast. Verkoopprijzen veel te laag om opslag van 100% te halen

3 Er heeft een analyse plaatsgevonden op de financiën in het vorige seizoen, vooral op de kosten van de inkoop de kantine en de verkoopprijzen. Er was een scheve verhouding tussen inkoopkosten en de verkoopprijzen bij veel producten. De inkoopprijzen waren gestegen terwijl de stijgingen niet in de prijzen zijn doorberekend. Vanuit de vergadering wordt dit als geruststellende informatie ervaren. Begroting & realisatie De penningmeester geeft een toelichting op de cijfers. Hij licht de gang van zaken rond de obligaties, waarvan nog 1400 opeisbaar is. De ledenadministratie en de contributie-inning is overgegaan naar Siebe de Jong. Hij memoreert de totstandkoming van de kantinecommissie, deze zal een goed toezicht op de gang van zaken in de kantine moeten organiseren. De financiële situatie ziet er goed uit. De marge tussen verkoop-inkoop bedraagt ca. 106% De kantinecommissie stelt maandelijks rapportage op over omzet, kasstroom, voorraden etc. Overstap op hoofdzakelijk kratten bier levert mogelijk 3000,== besparing op, we maken zoveel mogelijk gebruik van aanbiedingen in supermarkten. We zijn voor andere zaken overgestapt naar Sligro, als goedkoopste aanbieder. Vanuit de vergadering wordt aangegeven dat je bij dergelijke aanbieders wel steeds de vinger aan de pols moet houden om de prijsontwikkelingen in de gaten te houden. Eind deze maand zal de contributie weer worden geïnd. De verwachting is dat we ca == als resultaat zullen kunnen boeken, maar er zijn nog wel onzekerheden: Bijvoorbeeld de energiekosten, die behoorlijk hoger zijn. Begroting De inkomsten liggen goed in lijn van de begroting. De uitgaven zijn behoorlijk binnen de begroting gebleven. De begroting zal nu niet worden bijgesteld, het beeld is dat de realisatie redelijk in lijn van de verwachting ligt. Het is dan niet logisch om de begroting bij te stellen. Het streven is er op gericht om jaarlijks ,== over te houden. Er zijn geen vragen meer. Hierna last de voorzitter een pauze in.

4 Benoeming bestuurslid De ledenvergadering gaat akkoord met de benoeming van Tea Schotanus tot bestuurslid en bekrachtigd dit met applaus. Besluit over broeken en sokken Hierover is al een aantal malen besproken, met verschillende uitkomsten. Het volgende voorstel wordt in stemming gebracht Nu broeken en sokken nog eenmaal gratis beschikbaar stellen aan de spelers. Daarna vervanging voor rekening van de spelers. Om de eenheid te bewaren hebben we een deal gesloten met Siebe Bos voor levering van eenduidige materialen. Met betrekking tot de shirts verandert er niets. Er kan hierdoor een besparing worden gerealiseerd van ca ,== per jaar. Voor de sponsoren wordt het gemakkelijker om alleen een shirt te sponsoren ipv volledige tenues. Het voorstel is in overleg met de sponsorcommissie tot stand gekomen. Dit geldt voor alle elftallen, m.u.v. het 1 e elftal. De keepers vallen hierbuiten zeker v.w.b. de handschoenen. Merk en uitvoering van de kleding zullen door de vereniging worden vastgesteld, dat mag men elders kopen. Vragen uit de vergadering: Wat gebeurt er als iemand iets anders koopt dan voorgeschreven? Dat geldt nu nog niet, wel voor nieuwe leden. Het weggeven van de sokken leidt nu tot een probleem, want er zijn veel kapotte sokken aanwezig. Waar dit moet, zal er een oplossing worden gezocht. Wat gebeurt er met leden waarvoor de nieuwe regeling een financieel probleem oplevert? Als er leden zijn waar deze regeling tot financiële problemen gaat leiden dan zal er naar oplossingen worden gezocht, bijvoorbeeld via de Lauwerspas. De huidige tenues zijn 3-4 jaar oud, je geeft dan wel oud spul weg. Is het mogelijk nieuwe broeken en sokken te schenken? We zullen er voor zorgen dat iedereen een fatsoenlijk tenue heeft. Idee van ruilbeurs wordt geopperd. Dat zal worden onderzocht. Waarom a-selectie niet, ze hebben dan geen broekje en sokken als ze met het 2 e mee moeten. Dat zal opgelost moeten worden. Niet iedereen deelt de mening dat dit voorstel tot uniformiteit zal leiden en dat er toch spelers met verschillende tenues in het veld rondlopen. Uitgangspunt blijft dat er een verenigingstenue is voorgeschreven en dat er daardoor niet of weinig afwijkingen zullen komen. Het voorstel wordt aangepast: Toevoeging: om ruilbeurs te houden De uniformiteit waarborgen. Goed materiaal leveren bij de start van deze werkwijze. Het aangepaste voorstel wordt met algemene stemmen aangenomen. Trainingspakken Voorgesteld wordt om alle teams een trainingspak te laten aanschaffen op vrijwillige basis. De jeugdteams kunnen hun eigen pakken verdienen d.m.v. een sponsorloop. Algemene mening in de vergadering: is een goed idee. Aanvullend idee van Peter Zijlstra om uniforme tassen er bij aan bieden. Dit wordt een goed idee gevonden. Suggestie Sytze Zandberg: sponsoren die een naam of initialen op de pakken laat zetten. Dit idee wordt overgebracht aan degenen die hier mee bezig zijn.

5 Aflossen lening Friesland Bank Het bestuur stelt voor om het restant van deze lening, die voor de bouw van de kantine is gebruikt, in twee jaar af te lossen in plaats van nog 5 jaar. De financiële ruimte is er voor. De ledenvergadering gaat hier unaniem mee akkoord. Gele & rode kaarten Het bestuur stelt voor om de bestaande regeling te wijzigen: De vereniging betaalt geen boetes meer als gevolg van gele of rode kaarten. De reden is, dat het bestuur gaat voor Fair Play en vindt dat de vereniging niet moet opdraaien voor slecht gedrag. Dit wordt vanaf heden ingevoerd. De ledenvergadering gaat hiermee na discussie akkoord. Vooruitblik komend halfjaar De dia normen en waarden is voor kennisgeving aan de leden en wordt onderaan dit verslag toegevoegd. De voorzitter vraagt aandacht voor de volgende zaken: Parkeren van fietsen: deze horen in de fietsenstalling. Er horen geen auto s op de parkeerplaatsen voor gehandicapten Roken in de kantine: er gold en geldt een rookverbod in de hele kantine. Dit moet gehandhaafd worden. Bij de verbouwing worden plannen ontwikkeld om een fatsoenlijke rookruimte te creëren. Aan de rokers wordt gevraagd om ook met ideeën te komen. De suggesties om de functionele ruimte als rookruimte te gaan gebruiken is door het bestuur afgewezen. Grote verbouwing Informatie: Werkgroep Grote verbouwing gaat los: Piet de Vries (bouw), Jan de Vries (financiën), Piet van der Kloet, Anne Spijkstra Opdracht: Realiseer een accommodatie, die de komende 25 jaar dienst kan doen Een accommodatie waar Kollum trots op zal zijn en waar met veel plezier en met voldoende faciliteiten de voetbalsport beoefend kan worden. Voldoende capaciteit voor 400 spelende leden. Ruime kleedkamers, voldoende berg- en vergaderruimten. Energieneutraal, dus kostenbesparend en duurzaam. Verbouwing gereed vóór 1 augustus 2013 De commissie zal deze week met de activiteiten starten. De leden zullen regelmatig worden geïnformeerd en waar nodig zal gevraagd worden om besluitvorming. Er komt een onderzoek, in samenwerking met de gemeente, om te kijken naar de mogelijkheden van aanzienlijke besparingen op het energieverbruik. Activiteiten komend halfjaar Wél vrijwilligersavond, informatie volgt. 2e seizoenshelft: Uitstralen dat voetbal leuk is: een belangrijke bijzaak. Eerlijk en open. Kinderen moeten plezier hebben en vaardigheden leren. Opstellen technisch voetbalplan Clinic voor keepers. Ronald Lopez (KNVB): Coachen. Trainingspakken verkopen en feestelijk presenteren. Familiedag. Voorbereiding volgend seizoen. Er zijn nog geen concrete ideeën over eigen toernooien.

6 Rondvraag Sjoukje de Vries: de besparing op het wasgeld, hoeveel bedraagt die. Wat wordt de nieuwe vergoeding voor de wasdames? Dit zal door het bestuur met de wasdames afzonderlijk worden besproken. Dit heeft niets te maken met de waardering voor de inzet van de huidige wasdames, want die wordt alom gewaardeerd. Freerk Holwerda: Er komt een avond voor sponsoren, waar Romke Kooyenga een praatje zal verzorgen. Tinus Veenstra: planning van de ledenvergaderingen, dat valt nu net slecht ivm de trainingen. Zou dit op een woensdag of maandag kunnen. Is voor het bestuur geen probleem, wordt nader onderzocht. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering. Gepresenteerde dia over normen en waarden De normen en waarden van vv Kollum: onze "spelregels" hoe we met elkaar willen omgaan Spelers/speelsters Respecteer de voetbalsport en iedereen die daarmee bezig is. Behandel alle deelnemers op een gelijke manier. Gebruik geen (fysiek, mentaal en verbaal) geweld bij de sport. Zorg ervoor dat je samen staat voor een faire sport. Gele en rode kaarten willen we niet zien (boetes zijn voor rekening van speler zelf) Wees zuinig op de spullen van vv Kollum, medespelers en de tegenstander. Wens voor aanvang van de wedstrijd de tegenstander een prettige wedstrijd en bedank ze na afloop ook, of feliciteer ze met het behaalde succes. Na de training of wedstrijd is douchen verplicht. Ouders Stimuleer je zoon of dochter altijd om naar de trainingen en de wedstrijden te gaan. Toon belangstelling voor je zoon of dochter en ga dus zoveel mogelijk mee naar de club. Verliezen hoort ook bij de sport. Als je zoon of dochter talent heeft merken we het echt wel op. Laat het coachen over aan de coach of begeleiding. Trainers/ begeleiders Wees redelijk in de eisen wat betreft de tijd, de energie en het enthousiasme van de jeugdige spelers/speelsters. Bedenk dat jongeren ook andere interesses hebben. Leer de spelers/speelsters dat de spelregels afspraken zijn waaraan iedereen zich heeft te houden. Zorg voor goede scheidsrechters en voor een goede ontvangst en begeleiding. Geef de tegenstanders een goede en gastvrije ontvangst. Bedenk dat kinderen voor hun plezier spelen en iets willen leren. Winnen is maar een onderdeel van het spel. Verliezen is dat trouwens ook. Demotiveer rookgedrag en alcoholgebruik bij de jeugd.

V.V. Kollum visie 2010 2013 Schouders eronder en doorpakken!

V.V. Kollum visie 2010 2013 Schouders eronder en doorpakken! V.V. Kollum visie 2010 2013 Schouders eronder en doorpakken! Wat zijn de plannen voor seizoen 2011-2012? Visie 2010-2013: Wat willen we bereiken? Een adequaat technisch kader zodat Het 1 e elftal een stabiele

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering DOS Kampen

Notulen Algemene Ledenvergadering DOS Kampen DOS Kampen Bezoekadres: Sportpark De Maten, De Maten 8 Correspondentieadres: Postbus 172 8260 AD KAMPEN Tel. Secretariaat 038-3313900 E-mail Website secretaris@doskampen.nl www.doskampen.nl Notulen Algemene

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter

1. Opening Voorzitter VV Bergambacht 1. Opening Voorzitter In Memoriam Herman van Buren (Lid van verdienste) Jan van der Hek (Erevoorzitter, Lid van verdienste). Robin Stam A G E N D A 1. Opening door de voorzitter 2. Notulen

Nadere informatie

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen

Sponsorpakket 2013/2015. V.V. Ruinen Sponsorpakket 2013/2015 V.V. Ruinen www.vvruinen.nl Waarom sponsor van V.V. Ruinen? V.V. Ruinen is opgericht op 13 mei 1931. Onze vereniging bestaat dus al ruim 80 jaar! Plezier in voetbal staat voorop.

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG

KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG KLEDINGREGLEMENT v.v. MARIENBERG Versie: 1 juli 2012 Beste leden, Naar aanleiding van opmerkingen binnen de club over hoe om te gaan met (sponsor) kleding en wie waar verantwoordelijk voor is heeft de

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING 12.1 KLEDINGSPONSORING Shirtsponsoring, beter gezegd kledingsponsoring, is één van de sponsorvormen bij de s.v. Grol. In principe kan voor alle teams gewerkt worden met

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE Waarom een gedragscode? Eén van de methodes om ongewenst gedrag zoals agressie, vandalisme e.d. te beperken, is het opstellen van een gedragscode. De twee belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag zijn

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue

Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Vanaf seizoen 2015-2016 allemaal in het zelfde tenue Inleiding: De meeste elftallen zijn gewend om shirts van de club te krijgen. Tot nu toe stond daar meestal een sponsor naam op. Wanneer de kleding versleten

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure

PSV Poortugaal. Kledingvoorschrift en kledingprocedure Kledingvoorschrift en kledingprocedure PSV Poortugaal 1. Kleding 2. Wedstrijdtenue PSV Poortugaal 3. Aanschaf sportkleding 4. Tenues en trainingspakken met sponsoruitdrukkingen 5. Sponsoring 6. Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur

Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: uur Sportpark t Wooldrik te Borne Datum: 30 juni 2018 Aanvang: 10.00 uur Inhoudsopgave Bladzijde Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Adresgegevens, Algemene regels en adres Sportpark t Wooldrik 4 Plattegrond sportpark

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014

NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014 NIEUWSBRIEF II, SC LOPPERSUM Seizoen 2013-2014 Het einde van jaar nadert met rasse schreden, de (najaars)competitie is bijna afgelopen en de winterstop is in zicht. Veel teams maken zich op voor de zaalcompetitie,

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp

Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Huishoudelijk Reglement van SV Nootdorp Het huishoudelijk reglement van SV Nootdorp is een verzameling van regels en bepalingen ter ondersteuning van de statuten van SV Nootdorp. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur Technische commissie Voorzitter Arno Reusink Materialen Robert Oolbekkink Secretaris Linda Tuitert Wedstrijd Secretaris Rene van der Meer Scheidsrechters coördinator Erik Paalman Voorzitter VOJAC Remco

Nadere informatie

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 V.V. Sparta 59 Deinum Seizoen 2014-2015 Introductie Onze vereniging die inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, heeft als doelstelling: Prestatief, sportief

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers GEDRAGSCODE Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers Wat doen we bij Blauw-Wit 81 Blauw-Wit 81 is een club waar met veel plezier, sportief gedrag en respect

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. "KAPELLE"

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. KAPELLE Secretariaat: Jip en Janneke 29 4421 TG Kapelle tel. 06-24 54 15 60 e-mail: secretaris@vvkapelle.nl V.V. "KAPELLE" Uitnodiging voor het bijwonen van een Buitengewone Ledenvergadering welke gehouden wordt

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Convenant "Samen voetballen in Amersfoort"

Convenant Samen voetballen in Amersfoort Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" 19 augustus 2009 De volgende organisaties ondersteunen het convenant: Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" Afsprakenkader De spelers van de Amersfoortse

Nadere informatie

Brochure Sponsorpakketten 2012-2013

Brochure Sponsorpakketten 2012-2013 SPONSORBROCHURE V. V. R I E L Brochure Sponsorpakketten 2012-2013 Even voorstellen VV Riel is een voetbalvereniging met 350 leden. Gevestigd in Riel op het Sportpark "De Krim" aan de oude Tilburgseweg.

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

KLEDINGBELEID S.V. AUDACIA

KLEDINGBELEID S.V. AUDACIA KLEDINGBELEID S.V. AUDACIA 1. Kleding a. Audacia wil met haar kledingbeleid bewerkstelligen dat de gehele vereniging met een uniform outfit rondloopt. Dit geeft een correcte, verzorgde en professionele

Nadere informatie

Aan : Ouder(s)/verzorger(s) spelende jeugdleden Sportlust 46

Aan : Ouder(s)/verzorger(s) spelende jeugdleden Sportlust 46 Aan : Ouder(s)/verzorger(s) spelende jeugdleden Sportlust 46 Van : J. den Boer Datum : 25 mei 2008 Betreft : brf kleding Leaseplan z.s.v. Sportlust '46 Geachte ouders, Al jaar en dag worden elftallen van

Nadere informatie

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap v.v. Wardy Ferwert Sponsormap ~ 1 ~ Tijd en geld Toen op 2 november 1945 de v.v. Wardy werd opgericht in Ferwert, speelde de commercie in de sport nog praktisch geen rol. Dat het gehele andere tijden waren

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015

S.C. Dynamo RICOH jeugdtoernooi 2015 S.C. Dynamo RICOH zaterdag 6 juni 09:00-17:00 uur -1- Toernooiboekje -2- Beste voetbalvrienden, Welkom op ons sportcomplex van S.C. Dynamo. Voetbal en het kijken hiernaar valt of staat met mooi weer. Laten

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Arbitrageplan v.v. MOC

Arbitrageplan v.v. MOC Arbitrageplan v.v. MOC Inhoudsopgave: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Inleiding Doelstelling van het arbitrageplan Organisatie en structuur Profielschets verenigingscheidsrechter Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN

KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN 1. Kleding a. GIJS wil met haar kledingbeleid bewerkstelligen dat de gehele vereniging met een uniform outfit rondloopt. Dit geeft een correcte, verzorgde en professionele uitstraling. Ieder competitie

Nadere informatie

1. Het wedstrijdtenue bestaat uit shirt, sokken en broek. Alle overige wedstrijdkleding en (beschermend) materiaal valt hier niet onder.

1. Het wedstrijdtenue bestaat uit shirt, sokken en broek. Alle overige wedstrijdkleding en (beschermend) materiaal valt hier niet onder. KLEDINGBELEID GIJS GRONINGEN 1 Kleding 1. GIJS wil met haar kledingbeleid bewerkstelligen dat de gehele vereniging met een uniforme outfit rondloopt. Dit geeft een correcte, verzorgde en professionele

Nadere informatie

Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919

Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919 Sponsorbrochure Amateurvoetbal sinds 10 november 1919 Introductie: Voetbalvereniging WDS 19 is één van de oudste en daarmee één van de langst bestaande verenigingen binnen de Bredase gemeenschap. Onze

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor

Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor Inleiding 2 Waarom zou ik SSV willen sponsoren? 2 Mogelijke manieren van sponsoring 3 Hoofdsponsor 4 Subsponsor 4 Kledingsponsor team 4 Bord Sponsor 5 Advertentie sponsor 5 Kleedkamer sponsor 6 Ballen

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht

Inhoud 1. Doelstelling van het statuut Gedragsregels Sancties...3 Overzicht sancties Belediging in woord en gebaar (gericht Statuut SC Waarde Inhoud 1. Doelstelling van het statuut... 3 2. Gedragsregels... 3 3. Sancties...3 Overzicht sancties...4 1. Belediging in woord en gebaar (gericht tegen de persoon of tegen het gezag)...

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

Er zijn door deze commissie diverse merken uitgenodigd om een offerte uit te brengen: Masita Erea Macron Jako Patrick Hummel Kappa Mitre

Er zijn door deze commissie diverse merken uitgenodigd om een offerte uit te brengen: Masita Erea Macron Jako Patrick Hummel Kappa Mitre Verslag Bijzondere ledenvergadering RKSV Pancratius d.d. maandag 16 april 2012 Aanwezig: Harry den Arend, Henk Morsch, Dirk Louman, Rick Fenne, Gerloff Harte, Richard van Nieuwkuyk, Harold Lemmens, Pauline

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 RKSV NEO-gedragscode en Fair Play-reglement... 3 Toernooi opzet... 4 Regelement... 4 Algemeen... 4 Spelregels... 4 Puntentelling... 5 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 31 oktober 2013 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Beste allemaal, Al weer snel een

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage

Beleidsplan Arbitrage 2014-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling van het plan 4 3. Organisatie en structuur 5 4. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6 5. Organisatie wedstrijddagen 7 6. Werving, selectie en

Nadere informatie

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop! Informatieavond vv Sweel Plezier en ontwikkeling voorop! Wat bespreken we vanavond: Organisatie jeugdvoetbal vv Sweel Clubregels voor jeugdspelers vv Sweel Clubregels voor ouders van jeugdspelers Introductie

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos

Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos Ledenraadpleging VV Zelhem & Z.S.V. Zelos LEDENRAADPLEGING INZAKE SAMENWERKING JEUGD VANAF SEIZOEN 2019/2020 & ALGEHELE FUSIE MET INGANG VAN SEIZOEN 2020/2021 26 april 2019 Versie 1.0 In deze presentatie

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Hoofdsponsor v.v. ZNC Wie of wat is ZNC. Op 23 juni 1951 zijn de voetbalclubs uit Noord- en Zuidbroek een fusie aangegaan

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Seizoensopening 2018/2019. Presentatie ouders/verzorgers jeugd

Seizoensopening 2018/2019. Presentatie ouders/verzorgers jeugd Seizoensopening 2018/2019 Presentatie ouders/verzorgers jeugd Opening Welkom bij WWNA Welkom Wie doet wat bij WWNA Algemene zaken Technische zaken Jeugdbestuur Jeugdvoorzitter Jeugdsecretaris Lid TCJ Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Terneuzen

Voetbal Vereniging Terneuzen Voetbal Vereniging Terneuzen Gedrags- / sanctiebeleid 2013-2018 Accommodatie... 5 (Jeugd)spelers/speelsters algemeen... 6 Specifieke afspraken (jeugd)spelers/speelsters... 7 (Jeugd)trainers/leiders algemeen...

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave:

Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1 Informatie voor aspirant leden van R.k.s.v. BSC Informatie voor nieuwe leden (uitgave augustus 2013) Inhoudsopgave: 1. Verenigingsdoelstelling 2. Aanmelden en opzeggen bij BSC 3. Contributie 4. Verenigingsinformatie

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 0 RKSV NEO-gedragscode en Fair Play-reglement... 1 Toernooi opzet... 2 Regelement... 2 Algemeen... 2 Spelregels... 3 Puntentelling... 3 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ

INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ INFORMATIEGIDS VOOR NIEUWE JEUGDLEDEN BIJ Inleiding SC Woezik is opgericht in 1961 en speelt op Sportpark Woezik te Wijchen. De vereniging wordt geleid door een bestuur dat door de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

Welkom Ouderavond jeugd s.v. Rood-Wit V.

Welkom Ouderavond jeugd s.v. Rood-Wit V. Welkom Ouderavond jeugd s.v. Rood-Wit V. 2 november 2018 1 Agenda Mag ik me Voorstellen Organisatiestructuur Doelstelling jeugdteams Rood to Success Veilig Sportklimaat AVG Vragen en Discussie 2 Mag ik

Nadere informatie

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Amsterdam, 15 juni 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen jaarlijkse ledenvergadering d.d. 21 januari 2011 4. Voordracht bestuurslid

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN 'OOSTERMOER'

SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN 'OOSTERMOER' SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN 'OOSTERMOER' vfv Pagina 1 17-10-2013Onderwerp: SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN 'OOSTERMOER' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie

Nadere informatie

PLATINUM 2.250,- Meer informatie Blauw-Zwart heeft een combinatie-sponsorcommissie vanuit RKsv Blauw-Zwart en de

PLATINUM 2.250,- Meer informatie Blauw-Zwart heeft een combinatie-sponsorcommissie vanuit RKsv Blauw-Zwart en de Zwart Welkom bij Blauw-Zwart Beste lezer, RKsv Blauw-Zwart is een gezonde sportvereniging, opgericht in 1921, met voetbal als kernactiviteit. Het voetbal wordt beoefend op het mooie Sportcomplex de Schulpwei,

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie