Coordinerend werken. Voorbereidingsopdracht 3. Opdrachten 1/9 Coördinerend werken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coordinerend werken. Voorbereidingsopdracht 3. Opdrachten 1/9 Coördinerend werken"

Transcriptie

1 Coordinerend werken Opdrachten 1/9 Voorbereidingsopdrachten Tijdens de cursus staat leren centraal. Leren kun je op verschillende manieren doen: door kennis op te nemen (bijv. het doorlezen van het e-book), door te observeren (hoe doen anderen het) en door te doen (zelf ervaren). Alle leervormen komen tijdens de cursus aan bod. Voor leren geldt echter als belangrijke stelregel: hoe beter je weet wat je wilt leren, hoe groter het leereffect. De voorbereidende opdrachten zijn ervoor bedoeld je te helpen inzichtelijk maken wat voor jou belangrijk is tijdens de cursus en wat je graag wilt leren. Voorbereidingsopdracht 1 en 2, doe je vóór de eerste bijeenkomst. Voorbereidingsopdracht 3 voor de tweede bijeenkomst. Voorbereidingsopdracht 1 Werkvorm Tijdsduur Benodigdheden Doel Lezen e-boek Individuele opdracht 45 minuten e-boek en schrijfgerei Inlezen in theorie volgende bijeenkomst om actief deel te kunnen nemen aan discussies en opdrachten. Opdracht Lees de theorie. Noteer eventuele vragen en onduidelijkheden. Vraag in de volgende bijeenkomst de trainer om uitleg. Voorbereidingsopdracht 2 Werkvorm Tijdsduur Je eigen communicatiestijl Individuele opdracht 15 minuten Benodigdheden Bijlage 1 Doel Je eigen communicatiestijl leren kennen. Opdracht Bij iedere zin staan twee uitersten benoemd. Omcirkel wat het dichtst bij jouw eigen reactie ligt. Tel daarna steeds het aantal A-B, het aantal C-D, E-F en G-H bij elkaar op. Vul deze aantallen in en omcirkel dat aantal op de assen. Verbind de lijnen met elkaar en kijk in welk kwadrant je het meest hebt gescoord. Dat is jouw eigen voorkeursstijl. Neem de uitkomst mee naar de training. Voorbereidingsopdracht 3 Werkvorm Tijdsduur De teamthermometer Individuele opdracht 120 minuten Benodigdheden Bijlage 2 Doel Het analyseren van het functioneren van het eigen team Opdracht Om je eigen situatie scherp in beeld te krijgen, ga je nu kritisch kijken naar het functioneren van je collega s (apothekersassistenten). Hiervoor maak je gebruik van de teamthermometer. Per item geef je op een vijfpuntsschaal aan wat het meest overeenkomt met jouw opvatting over het eigen team. Let op: je mag slechts één nummer per item omcirkelen. De cijfers hebben de volgende betekenis: 1 = in het geheel niet van toepassing op jouw eigen team 2 = niet van toepassing op jouw eigen team 3 = een beetje wel, maar ook niet echt van toepassing 4 = van toepassing op jouw eigen team 5 = geheel van toepassing op het eigen team Er is geen goed of fout antwoord. Hoe beter de thermometer de werkelijke situatie weergeeft, hoe preciezer je zult weten welke onderdelen belangrijk zijn. Zet de meest opmerkelijke uitkomsten in een korte powerpointpresentatie, die je later ook aan je team kunt laten zien. Stuur deze 1 week voor de tweede bijeenkomst naar de trainer via de mail.

2 Bijlage 1 Test je eigen communicatiestijl Opdrachten 2/9 Met deze korte quickscan kun je snel je eigen communicatiestijl inschatten. Hieronder staan steeds twee kenmerken genoemd. Onder elk kenmerk staan de letters ABCD of EFGH. Omcirkel de letters die het best weergeven hoe jij je gedraagt als je communiceert met andere mensen. Ik zou mezelf beschrijven als: Ik zou mezelf beschrijven als: Volgzaam Leidend Koel Warm Rustig Spraakzaam Kalm Prikkelbaar Ondersteunend Uitdagend Gereserveerd Expressief Toegeeflijk Dominant Taakgericht Mensgericht Vragenstellend Meninggevend Serieuze/ strenge blik Aandachtige blik Coöperatief Competitief Praat alleen over werk Praat alleen over gevoelens Introvert Extravert Teruggetrokken Initiërend Bedachtzaam Vlot Gaat uit van feiten Gaat uit van meningen Meegaand Ruimtenemend Niet geëmotioneerd Emotioneel Geremd Open Ingehouden Zich uitend D+ C = B+A= E+F = G+H = Tel nu het aantal omcirkelde A s, B s, C s en D s. Tel vervolgens D+C bij elkaar op, en B+A bij elkaar op. Doe hetzelfde voor E tot en met H. Tel vervolgens de score E+F bij elkaar op, en de score G+H. Vul je score in de grafiek in zoals in het volgende voorbeeld.

3 Opdrachten 3/9 Voorbeeldgrafiek VOORBEELDSCORE Stijl Score C+D (Ruimte geven) 7 A+B (Ruimte nemen) 3 E+F (Inhouden) 4 G+H (Uiten) 6 Mijn communicatiestijl Mijn stijl Mijn score C+D (Ruimte geven) A+B (Ruimte nemen) E+F (Inhouden) G+H (Uiten)

4 Bijlage 2 De teamthermometer Opdrachten 4/9 Kruis aan waarvan in jouw situatie sprake is. Effectiviteit De kwaliteit van het werk is optimaal. 2. Apothekersassistenten zijn vol zelfvertrouwen en gemotiveerd. 3. Er is een echte teamspirit: sterke binding en gevoel van trots. Doelen 4. Het gemeenschappelijke doel is helder/uitdagend voor teamleden. 5. Apothekersassistenten zijn gecommitteerd aan deze doelen. 6. Voor alle apothekersassistenten is het duidelijk wat de prioriteiten zijn. Rollen 7. De individuele rollen zijn duidelijk. 8. Het team is gericht op de toekomst; leden spelen flexibel in op veranderingen in rol/functie. 9. De apothekersassistenten kunnen zich vinden in de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. 10. De rol van de coördinerend apothekersassistent is voor iedereen volstrekt duidelijk. Procedure 11. Strategieën en procedures om de doelen te halen zijn duidelijk. 12. Er is een effectieve besluitvormingsprocedure. 13. Taakproblemen worden op een goede manier aangepakt. 14. Er is ruimte voor creativiteit; verschillende ideeën en aanpakken worden bekeken en uitgetest. Communicatie 15. De communicatie tussen apothekersassistenten onderling en tussen de coördinerend apothekersassistent is duidelijk, helder. 16. De apothekersassistenten communiceren open en eerlijk, op basis van vertrouwen. 17. Er is regelmatig overleg. 18. Het team van apothekersassistenten accepteert conflicten en gaat deze niet uit de weg. Interpersoonlijke verhoudingen 19. Er is wederzijds respect en bereidheid om voor elkaar in te springen. 20. Individuele bijdragen worden erkend en gewaardeerd, zowel door de coördinerend apothekersassistent, door de apotheker als door de teamleden. 21. Teamprestaties worden erkend/gewaardeerd, zowel door de apothekersassistenten als door de apotheker. Motivatie 22. Apothekersassistenten vragen vaak om duidelijke procedures, regels en afspraken en om duidelijk afgebakende taken. 23. De apothekersassistenten zoeken aansluiting bij elkaar en praten veel met elkaar. 24. De apothekersassistenten willen graag weten hoe ze overkomen. 25. De apothekersassistenten stellen zich vriendelijk en meegaand op naar elkaar toe. 26. De apothekersassistenten zoeken gezelligheid, sfeer en solidariteit. 27. De apothekersassistenten vragen vaak taakgerichte feedback. 28. De apothekersassistenten zijn taakgericht, leidend en confronterend bezig en raken in de groep snel betrokken in een strijd om de macht. 29. De apothekersassistenten zijn nieuwsgierig en leergierig. 30. De apothekersassistenten zoeken nieuwe uitdagingen. 31. De apothekersassistenten willen een betere prestatie in vergelijking met de door zichzelf gestelde norm. 32. De apothekersassistenten hebben een zeer brede belangstelling.

5 Uitwerking teamthermometer Opdrachten 5/9 Effectiviteit Neem de scores van de stellingen betreffende het onderwerp effectiviteit over in onderstaande tabel. Tel de scores van de afzonderlijke stellingen bij elkaar op en vul de zo verkregen score in in de rij. Deel de totaalscore door 3 (aantal stellingen) en vul de nu verkregen score in in de rij. Stelling: Zegt iets over: Score: 1 de effectiviteit van het team 2 de effectiviteit van het team 3 de effectiviteit van het team Leerpunten effectiviteit Vraag 1: Wat valt je op aan de effectiviteit van het team? Vraag 2: Wat zijn volgens jou de knelpunten? Doelstellingen Neem de scores van de stellingen betreffende het onderwerp doelstellingen over in onderstaande tabel. Tel de scores van de afzonderlijke stellingen bij elkaar op en vul de zo verkregen score in, in de rij. Deel de totaalscore door het aantal stellingen en vul de nu verkregen score in, in de rij. Stelling: Zegt iets over: Score: De gemiddelde score laat zien hoe jij en jouw team in het algemeen 4 uitdaging doelstellingen functioneren op het gebied van doelstellingen. Is iedereen het eens over wat er gedaan moet worden en is dit eigenlijk wel voor iedereen duidelijk? 5 commitment aan doelstellingen De afzonderlijke scores op de stellingen geven het meest nauwkeurig aan 6 duidelijkheid van de doelen waar mogelijke aandachtspunten voor jou en jouw team liggen op het gebied van doelstellingen. Hoe hoger de score op een stelling is, is hoe effectiever je team is met betrekking tot dit aspect. Leerpunten doelstellingen Kijk nog eens terug naar jouw scores op de teamthermometer betreffende het onderdeel doelstellingen en naar de zojuist behandelde theorie over dit onderwerp. Vraag 3: Welke doelstellingen gelden voor het team?

6 Opdrachten 6/9 Vraag 4: Wat vinden jij en de apothekersassistenten van die doelstellingen? Vraag 5: Zijn de doelstellingen SMART? Rollen Neem de scores van de stellingen betreffende het onderwerp rollen over in onderstaande tabel. Tel de scores van de afzonderlijke stellingen bij elkaar op en vul de zo verkregen score in in de rij. Deel de totaalscore door 6 (aantal stellingen) en vul de nu verkregen score in in de rij. Stelling: Zegt iets over: Score: 7 duidelijkheid rolinvulling 8 flexibiliteit taakuitoefening 9 efficiëntie rollen in het team 10 duidelijkheid rol coördinerend apothekersassistent Leerpunten rollen Kijk nog eens terug naar jouw scores op de teamthermometer betreffende het onderdeel rollen. Vraag 6: Zijn de rollen efficiënt en helder? Vraag 7: Wat vinden jij en de apothekersassistenten van de rollen? Vraag 8: Wat kan er beter?

7 Procedure Neem de scores van de stellingen betreffende het onderwerp procedure over in onderstaande tabel. Tel de scores van de afzonderlijke stellingen bij elkaar op en vul de zo verkregen score in in de rij. Deel de totaalscore door het aantal stellingen en vul de nu verkregen score in in de rij. Opdrachten 7/9 Stelling: Zegt iets over: Score: De gemiddelde score laat zien hoe jij en jouw team in het algemeen 11 duidelijkheid procedure functioneren op het gebied van procedures. Zijn de procedures duidelijk? Zijn de procedures effectief? 12 effectiviteit besluiten 13 probleemoplossend vermogen 14 creatief vermogen Leerpunten procedure Kijk nog eens terug naar jouw scores op de teamthermometer betreffende het onderdeel procedures. Vraag 9: Welke procedures gelden voor het team? Vraag 10: Zijn de procedures helder en efficiënt? Communicatie Neem de scores van de stellingen betreffende het onderwerp communicatie over in onderstaande tabel. Tel de scores van de afzonderlijke stellingen bij elkaar op en vul de zo verkregen score in in de rij. Deel de totaalscore door het aantal stellingen en vul de nu verkregen score in in de rij. Stelling: Zegt iets over: Score: De gemiddelde score laat zien hoe jij en jouw team in het algemeen 15 helderheid communicatie functioneren op het gebied van communicatie. Hoe worden de doelen nagestreefd en de taken verdeeld? Wordt er over 16 openheid communicatie deze zaken overlegd en zijn er duidelijke en gedeelde afspraken over de 17 hoeveelheid teamvergaderingen wijze waarop dat overleg plaatsvindt? 18 acceptatie van conflicten Dit kan je ook doen zonder teamthermometer, dan wel dat deel van de tekst schrappen. Onderstaande kan je ook zonder meten gebruiken. Of helemaal schrappen en verwijzen naar Linked in. Als ze hem na de training doen en met elkaar bespreken, zou ik ook aanraden hem met de apotheker te bespreken en af te spreken: wat gaan we hiermee doen? Leerpunten Communicatie Kijk nog eens terug naar jouw scores op de teamthermometer betreffende het onderdeel communicatie en naar de zojuist behandelde theorie over dit onderwerp. Vraag 11: Hoe beoordeel je de communicatie in het team?

8 Opdrachten 8/9 Vraag 12: Wat vind je van de communicatie tussen jou en apothekersassistenten? Vraag 13: Wat zou er beter kunnen? Interpersoonlijke verhoudingen Stelling: Zegt iets over: Score: 19 behoefte aan waardering 20 behoefte aan waardering 21 behoefte aan waardering Motivatie Tel de punten bij elkaar op. Bijvoorbeeld: als je voor drie apothekersassistenten 5 en voor twee apothekersassistenten 1 hebt ingevuld, is de totale score 3x5+2x1=17. Als je de totaalscore deelt door het aantal apothekersassistenten, krijg je het gemiddelde. Stelling: Zegt iets over: Score: Hoe hoger de gemiddelde score, hoe sterker de 22 behoefte aan zekerheid behoeften in gedrag naar voren komen. Aan de scores kun je zien waar de sterkste behoefte is 23 behoefte aan zekerheid in het team: de behoefte aan zekerheid, sociaal 24 behoefte aan zekerheid contact, erkenning, invloed, ontwikkeling. Bij het 25 behoefte aan sociaal contact motiveren van de apothekersassistenten kun je 26 behoefte aan sociaal contact hierop inspelen. 27 behoefte aan erkenning 28 behoefte aan invloed 29 behoefte aan ontwikkeling 30 behoefte aan ontwikkeling 31 behoefte aan ontwikkeling 32 behoefte aan ontwikkeling Leerpunten motivatie Vraag 14: Is je team van apothekersassistenten optimaal gemotiveerd?

9 Opdrachten 9/9 Vraag 15: Waaraan merk je dat? Vraag 16: Waaraan is binnen je team veel behoefte? Vraag 17: Wat ga je eraan doen? En verder Maak van jouw belangrijkste bevindingen een korte powerpoint-presentatie die je later ook aan je team kunt laten zien. Maximaal 6 sheets! Mail deze 1 week voor de volgende training naar de trainer.

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

Haal Jij het beste uit jouw team?

Haal Jij het beste uit jouw team? succes verzekerd! Haal Jij het beste uit jouw team? Nieuwe Tijd Business geeft teamtrainingen m. b.v. de Q4 Stijl (DISC) ANalyse. In één dag krijg je inzicht in jouw team (kwaliteiten, valkuilen, teamrollen

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

Roos van Leary. Interactiecirkel gedrag. Het nut van de Roos van Leary. Hoe werkt de Roos van Leary?

Roos van Leary. Interactiecirkel gedrag. Het nut van de Roos van Leary. Hoe werkt de Roos van Leary? Roos van Leary Interactiecirkel gedrag Gedrag is te voorspellen. Na veel onderzoek ontdekte de Amerikaanse psycholoog Timothy Leary dat de manier waarop mensen reageren in veel gevallen voorspelbaar is.

Nadere informatie

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten Persoonlijkheidstesten De gratis korte persoonlijkheid test De eerste test die ik heb gemaakt is een gratis test. Deze test bestaat uit één vraag waar wordt gevraagd een van de negen figuren te kiezen.

Nadere informatie

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans Bijlage : De Multifocus-quickscans Multifocus Profiel-quickscan Hieronder staan 8 stellingen. Geef aan in hoeverre je vindt dat deze stellingen op jou van toepassing zijn. Ga daarbij uit van de werkelijke

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8.

Roos van Leary. Mijn commentaar betreffende de score Mijn score was 4 punten van de 8. Roos van Leary Beschrijving Boven-Samen (BS) dominant gedrag: leidend zelfdefinitie: ik ben sterker en beter dan jij; Ik overzie "het" definitie van de ander: jij bent zwak en hulpbehoevend relatiedefinitie:

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een zelfbeeld

Het ontwikkelen van een zelfbeeld H.4 KEN JIJ JEZELF?! Het ontwikkelen van een zelfbeeld Je zelfbeeld geeft weer hoe jij over jezelf denkt. Dit zelfbeeld ontwikkel je door naar jezelf te kijken en door de manier waarop anderen naar jou

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict

Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren, met gevoel en zonder conflict Tijdens werkrelaties is eenrichting communiceren een veel voorkomende valkuil; we zenden te veel en ontvangen

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past.

Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past. Leiderschapskenmerken: Ik als leider / manager? Vragen: Kies het antwoord dat het meest bij je past. Vraag 1. Mijn kernwaarde als manager: A. Samen werken B. Empathie (inleven in de ander) C Duidelijkheid

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Een beter beeld te krijgen van mijn sterke en minder sterke competenties.

Nadere informatie

Werken met jouw eigen omgangsstijl. Arno Willems, GZ-psycholoog MFCG awillems@koraalgroep.nl 06-51396341

Werken met jouw eigen omgangsstijl. Arno Willems, GZ-psycholoog MFCG awillems@koraalgroep.nl 06-51396341 Werken met jouw eigen omgangsstijl Arno Willems, GZ-psycholoog MFCG awillems@koraalgroep.nl 06-51396341 Begeleiderscongres oktober 2011 1 MFCG Multi-Functioneel Centrum voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

360 FEEDBACKRAPPORT. Jan Jansen 1 maart 2016

360 FEEDBACKRAPPORT. Jan Jansen 1 maart 2016 360 FEEDBACKRAPPORT Jan Jansen 1 maart 2016 Je hebt deelgenomen aan een 360 feedbacksessie. Aan de hand van competenties werden jouw vaardigheden, kennis en gedrag geëvalueerd door jezelf en door relevante

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Sara Berger 15 april 2013 Minervum 7444 4817 ZG Breda T 0162 51 59 02 I www.mectraining.nl E info@mectraining.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

Onderzoek je energiebalans*

Onderzoek je energiebalans* Onderzoek je energiebalans* Om je gevoel van stress aan te pakken, is het van belang dat je eerst ziet hoe je energiebalans er uit ziet op 5 gebieden: Lichamelijk, mentaal, emotioneel, werk en privé. Het

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken. Creatief denken Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen. Analytisch denken Het

Nadere informatie

Werken met jouw eigen omgangsstijl

Werken met jouw eigen omgangsstijl Brandon in het nieuws... Werken met jouw eigen omgangsstijl Arno Willems, GZ-psycholoog MFCG awillems@koraalgroep.nl 06-51396341 Begeleiderscongres oktober 2011 1 Begeleiderscongres oktober 2011 2 Meningen

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST

A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST A. PERSOONLIJKE KWALITEITEN TEST KWALITEITEN SCOREN Persoonlijke kwaliteiten zijn karaktereigenschappen waarin je jezelf herkent. Op de volgende 2 pagina s tref je een scorelijst aan. Omcirkel bij iedere

Nadere informatie

W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N

W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N O N T W I K K E L R U I M T E C R E Ë R E N Acties 1. Onderzoek elkaars kwaliteiten en verdeel de dimensies 2. Zorg dat de dimensies op het juiste moment

Nadere informatie

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Man/vrouw energie Man/vrouw energie, (hoe) werkt dat? Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Dit wereldwijd bekende boek van John Gray beschrijft de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Nadere informatie

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Persoonlijkheid wordt beschouwd als een consistente interne structuur die bestaat uit disposities die het gedrag richting geven. 1. Dominantie Deze personen houden

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Een beter beeld te krijgen van mijn sterke en minder sterke competenties.

Nadere informatie

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein

Opdracht Teamrollen. Samenwerken door teamrollen in te zetten Teake Kastelein Opdracht Teamrollen Samenwerken door teamrollen in te zetten 8.4.2016 - Teake Kastelein 348344 1 Inhoud Belbin test... 3 5 situaties teamrollen... 4 Vergaderingen... 5 Analyse Functioneren... 5 Leerpunten

Nadere informatie

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften.

Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Test: hoe sta ik in mijn werk? Met deze vragenlijst krijg je zicht op hoe je in je werk staat aan de hand van de 4 niveaus van jobcraften. Neem bij het beantwoorden van de vragen de afgelopen maand als

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse Sara Berger

TMA Talentenanalyse Sara Berger TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting 5-2-2018 Sara Berger Inhoudsopgave Inleiding Betekenis van de scores Consistentie Beschrijving van de persoonlijkheid Kwaliteiten en valkuilen overzicht

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Is het team in staat om op een resultaatgerichte wijze met elkaar om te gaan en de problemen die zich stellen te lijf te gaan?

Is het team in staat om op een resultaatgerichte wijze met elkaar om te gaan en de problemen die zich stellen te lijf te gaan? Workshop Teameffectiviteit Joke Otté, After Work Drink, 6 mei 2014 Antwerpen Zijn we een effectief team? Is het team in staat om op een resultaatgerichte wijze met elkaar om te gaan en de problemen die

Nadere informatie

Regio Business Dagen 2014. Meer rendement uit je beursdeelname

Regio Business Dagen 2014. Meer rendement uit je beursdeelname Regio Business Dagen 2014 Meer rendement uit je beursdeelname De ballon Doel Op een klantgerichte wijze maximaal rendement uit de beurs halen. 5 Tips & Inzichten om de beursbezoeker aan je te binden Beurscontactmomenten

Nadere informatie

Uw resultaat. Roos van Leary Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen. Boven-Samen (BS)

Uw resultaat. Roos van Leary Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen. Boven-Samen (BS) Test naam Teamattitude m.b.v. de Datum 27-8-2012 Roos van Leary Team Test Context Overige Deelnames 3/4 Resultaten over Peter Jansen Uw resultaat Boven-Samen (BS) dominant gedrag: leidend zelfdefinitie:

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen 1. Doel 1. Kwaliteiten van de groepsleden op tafel leggen 2. De opdracht zo concreet mogelijk maken, door brainstorm, groepsleden

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Proefles Business Assistant - Secretary Management Institute - Dania van Damme

Proefles Business Assistant - Secretary Management Institute - Dania van Damme Positief beïnvloeden van gedrag Inzicht in gedrag en invloed uitoefenen met behulp van de roos van Leary Leary heeft in 1957 een model ontworpen waarmee relaties tussen mensen in kaart kunnen worden gebracht:

Nadere informatie

Handleiding bij het invullen

Handleiding bij het invullen O L A 4243 North Sherry Drive Marion, IN 46952 jlaub@indwes.edu (765) 677-2520 Organizational Leadership Assessment Beoordeling van Leiderschap in Organisaties Handleiding bij het invullen Het doel van

Nadere informatie

Workshop Insights Discovery

Workshop Insights Discovery Workshop Insights Discovery Klantendag OR-ondersteuning 9 maart 2018 Sarton Training & Advies Chrétien Sarton Over mij Politicoloog en jurist 5 jaar adviseur bij Deloitte. 14 jaar trainer-adviseur voor

Nadere informatie

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest Simon Voorbeeld Competentietest 2015 Testcentrum Groei De Algemene Voorwaarden van Testcentrum Groei B.V., die zijn na te lezen op www.testcentrumgroei.nl zijn van toepassing op het gebruik van deze testrapportage.

Nadere informatie

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik Dit ben ik Op DOK12 verwerf ik kennis, vaardigheden en ontwikkel ik mij als persoon. Ik krijg ruimte om mijzelf goed te leren kennen, te zijn wie ik ben en mijn talenten te ontwikkelen. Ook leer ik oog

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Voorbereiding training

Voorbereiding training Natuurlijk heeft succes op de lange termijn te maken met leiderschap en hoe topondernemers zichzelf en hun team weten te inspireren Quote uit: Mijn naam is Karel van Eerd en ik bewijs dat het wel kan!

Nadere informatie

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit assessment peilt naar de belangrijkste motivatoren of loopbaanankers van de cliënt Cliënt (hoger profiel) invuldocument

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1

VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 VRAGENLIJST LERENDE ORGANISATIE (op basis van Nelson & Burns) 1 Onderstaande diagnostische vragenlijst bestaat uit 12 items. De score geeft weer in welke mate uw organisatie reactief, responsief, pro-actief

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Vragenlijst conflicthantering

Vragenlijst conflicthantering Vragenlijst conflicthantering Doel van deze vragenlijst is een zekere mate van inzicht verkrijgen in de persoonlijke wijze van reageren op conflicten. Deze vragenlijst bevat 30 paren van uitspraken. Het

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Een beter beeld te krijgen van mijn sterke en minder sterke competenties.

Nadere informatie

Werken met jouw eigen

Werken met jouw eigen Werken met jouw eigen omgangsstijl: de SIG B Arno Willems, GZ psycholoog MFCG awillems@koraalgroep.nl 06 51396341 Kennismarkt mei 2011 1 Brandon in het nieuws... Kennismarkt mei 2011 2 Meningen genoeg

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Maak echt contact en bereik samen zoveel meer. Process Communication Model

Maak echt contact en bereik samen zoveel meer. Process Communication Model Maak echt contact en bereik samen zoveel meer Process Communication Model Weet wat werkt, met Process Communication Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor... Communicatie of miscommunicatie? Herken de

Nadere informatie

Waardevolle verschillen

Waardevolle verschillen Diversiteit: Waardevolle verschillen Inspiratie om de specifieke kwaliteiten van extraverte én introverte professionals te (h)erkennen en in te zetten voor krachtige teams. De kracht van diversiteit zit

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Personal branding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Personal branding Personal branding, waar sta jij voor? Wat vind je belangrijk? Wat maakt jou uniek? Tijdens de workshop Personal branding ga je op ontdekkingstocht naar jouw waarden en kwaliteiten.

Nadere informatie

VOORBEELDRAPPORT GROEPSROLLENTEST

VOORBEELDRAPPORT GROEPSROLLENTEST VOORBEELDRAPPORT GROEPSROLLENTEST Respondent: J. de Vries ( voorbeeld) E- mailadres: jdevries@example.com Geslacht: Man Leef tijd: 32 Opleiding sniveau: HBO Verg elijking sg roep: Geen expliciete verg

Nadere informatie

Roos van Leary: theorie en zelftest

Roos van Leary: theorie en zelftest pag.: 1 van code: ORG-COMP-vra-1-bl versie 1 Roos van Leary: theorie en zelftest Het model Leary heeft in 1957 een model ontworpen waarmee relaties tussen mensen in kaart kunnen worden gebracht: de roos

Nadere informatie

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb.

1 Soms vermijd ik situaties die me in contact brengen met mensen waar ik problemen mee heb. De SOS test Uw Stijl Onder Stress test Hoe goed kent u uzelf? Een goede manier om uw zelfinzicht te vergroten is om uw Stijl Onder Stress te verkennen. Hoe reageert u wanneer een gesprek echt moeilijk

Nadere informatie

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kleurenanalyse Kleurenanalyse, ontdek de kracht van kleur Dagelijks zijn we in contact met mensen bij wie we een goede indruk willen achterlaten, bijvoorbeeld tijdens een netwerkgesprek, sollicitatiegesprek,

Nadere informatie

RAPPORT GROEPSROLLENTEST

RAPPORT GROEPSROLLENTEST RAPPORT GROEPSROLLENTEST Respondent: Jill van Reem ( voorbeeld) E- mailadres: voorbeeld@testing talents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: wo Verg elijking sg roep: Geen expliciete verg

Nadere informatie

Doelen van vandaag. Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Meer succes door doelgericht en effectief schakelen.

Doelen van vandaag. Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Meer succes door doelgericht en effectief schakelen. Doelen van vandaag Effectief invloed uitoefenen op het besluitvormingsproces. Praktische tools om je invloed te vergroten. Inzicht in de vele mogelijkheden. Enthousiasme om het in jouw eigen praktijk toe

Nadere informatie

BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN. Tegenbewegende stijlen. Meebewegende stijlen. = duwen = trekken. evalueren aansporen en onder druk zetten

BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN. Tegenbewegende stijlen. Meebewegende stijlen. = duwen = trekken. evalueren aansporen en onder druk zetten BEÏNVLOEDINGSSTIJLEN Er zijn verschillende beïnvloedingsstijlen te onderscheiden. De stijlen kunnen worden onderverdeeld in: TEGENBEWEGENDE STIJLEN MEEBEWEGENDE STIJLEN = duwen = trekken Tegenbewegende

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Voorbeeld actiepunten Aandachtspunt = bevorderen van interactie tussen kinderen tijdens de evaluatie van de les

Voorbeeld actiepunten Aandachtspunt = bevorderen van interactie tussen kinderen tijdens de evaluatie van de les 1 Lesschemaformulier (LSF) Handleiding versie 2009-2010 / Pedagogogische Hogeschool De Kempel Helmond Kop Op ieder lesschemaformulier noteer je jouw voor- en achternaam en de jaargroep op de Kempel. Je

Nadere informatie

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest Simon Voorbeeld Competentietest 2015 Testcentrum Groei De Algemene Voorwaarden van Testcentrum Groei B.V., die zijn na te lezen op www.testcentrumgroei.nl zijn van toepassing op het gebruik van deze testrapportage.

Nadere informatie

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal

360 GRADEN FEEDBACK. Jouw competenties centraal 360 GRADEN FEEDBACK Jouw competenties centraal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Over gedrag en de... 4 3. Totaalresultaten... 5 4. Overzicht scores per competentie... 7 5. Overschatting-/onderschattinganalyse...

Nadere informatie

)*.-2%* Thema TEAM. Module 3: Feedback geven en ontvangen "#$%&%&'()*$)+%&'(,-.$'*'%/)+-(,#*0-//%*&$1/

)*.-2%* Thema TEAM. Module 3: Feedback geven en ontvangen #$%&%&'()*$)+%&'(,-.$'*'%/)+-(,#*0-//%*&$1/ Thema TEAM Module 3: Feedback geven en ontvangen Voorbeeld van het begin van de training feedback geven en ontvangen Feedback geven en ontvangen Het geven van effectieve feedback is een waardevol hulpmiddel

Nadere informatie

De juiste man of vrouw op de juiste plek? KVS programma Excel

De juiste man of vrouw op de juiste plek? KVS programma Excel * De DISC methode maakt deel uit van de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA). Meer weten over deze methodiek? Kijk op de website www.pkm.nl De juiste man of vrouw Herkenbare typen met een uitgesproken gedragsprofiel

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

Handreiking situationeel leidinggeven

Handreiking situationeel leidinggeven Handreiking situationeel leidinggeven Inleiding Bij het voeren van personeelsgesprekken is het belangrijk dat je ruimte laat voor de medewerker. Je gaat met hem de dialoog aan over zijn functioneren en

Nadere informatie

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn.

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn. Terugkombijeenkomst Materialen: Iets te drinken cursusmateriaal 16 e bijeenkomst Agenda: 1. Welkom 05 min. 2. Invullen van vragenlijsten 15 min. 3. Bijpraten 20 min. 4. Rol van de cursus in het huidige

Nadere informatie

Competentieprofiel: Voorbeeld

Competentieprofiel: Voorbeeld Competentieprofiel: Voorbeeld deelnemer opdrachtgever HFMtalentindex 07-07-2015 Dit rapport is gegenereerd met het HFMtalentindex Online Assessmentsysteem. De gegevens in dit rapport zijn gebaseerd op

Nadere informatie

DISC Leiderschapstraining @live AIA 12 SEPTEMBER 2015

DISC Leiderschapstraining @live AIA 12 SEPTEMBER 2015 DISC Leiderschapstraining @live AIA 12 SEPTEMBER 2015 DE KADERS Doelen Waar gaat de DISC wel en waar niet over Uitleg DISC opdracht DOELEN Inzicht krijgen in: wie ben ik zelf, wie is de ander? Snappen

Nadere informatie

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende Bijlage 3.4 Beoordelingsformulier studenten tijdens Management Traineeship. Naam Trainee : Bedrijf Traineeship : Traineeship begeleider bedrijf : Traineeship periode : van tot en met Hoe beoordeeld u de

Nadere informatie

VRAGENLIJST: DIENEND LEIDINGGEVEN

VRAGENLIJST: DIENEND LEIDINGGEVEN Naam van mijn leidinggevende: VRAGENLIJST: DIENEND LEIDINGGEVEN Beste collega, Dag in dag uit werken wij samen aan een gezonde organisatie met gelukkige medewerkers. We geloven dat het ABC van een goede

Nadere informatie

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum:

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: O&O-competentietest Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: Ontwikkeld door Expertisecentrum technasium Januari 007 Vormgeving

Nadere informatie

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kernkwadranten wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kernkwadranten Kernkwadranten, wat is jouw uitdaging? Weet jij wat jouw eigenschappen zijn? Waar ben jij sterk in en wat zijn jouw valkuilen? Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden.

Nadere informatie

Flexibel werken en teamontwikkeling

Flexibel werken en teamontwikkeling Flexibel werken en teamontwikkeling Jo Bos (Jo Bos & Co) en Lauri Brinkman (Phaos) In veel organisaties wordt gewerkt aan het invoeren van Het Nieuwe Werken of Flexibel werken. Aan werken dat niet tijd-

Nadere informatie

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op

Workshop Teambuilding. Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Workshop Teambuilding Teambuilding, alle neuzen dezelfde kant op Als team werk je aan een gezamenlijk doel, daarnaast heeft iedereen zijn eigen specifieke werkzaamheden en persoonlijke doelen. Bovendien

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest

Simon Voorbeeld VERTROUWELIJK. Competentietest Simon Voorbeeld Competentietest 2019 Testcentrum Groei De Algemene Voorwaarden van Testcentrum Groei B.V., die zijn na te lezen op www.testcentrumgroei.nl zijn van toepassing op het gebruik van deze testrapportage.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 6 Inleiding Hallo Lisa, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder

Nadere informatie

In onderstaand model worden de dimensies en de typen weergegeven. Uitdaging Vrijwilligerswerk biedt mogelijkheden. Veiligheid

In onderstaand model worden de dimensies en de typen weergegeven. Uitdaging Vrijwilligerswerk biedt mogelijkheden. Veiligheid HET VRIJWILLIGERSKWADRANT i Een hulpmiddel om kwaliteiten van vrijwilligers te onderscheiden Iemands persoonlijkheid bepaalt welk type (vrijwilligers)werk het beste bij hem past. Voor een goede uitvoering

Nadere informatie

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan.

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan. Compaen pakt aan. Ik weet hoe ik jou kan bereiken Versterk je leerkracht: Hoe bereik ik de kinderen in mijn klas? 19 maart 2014 Jelte van der Kooi trainer/ adviseur schoolbegeleider

Nadere informatie