De reclamekrant van ondernemers voor de inwoners van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. Oplage: (i.c.m.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De reclamekrant van ondernemers voor de inwoners van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. Oplage: 48.000 (i.c.m."

Transcriptie

1 De reclamekrant van ondernemers voor de inwoners van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. Oplage: (i.c.m. Week in Week uit) De reclamekrant van ondernemers voor de inwoners van de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde. Oplage: (i.c.m. Week in Week uit) September e jaargang, nr Wilt u adverteren in deze krant, bel dan met John ten Hoff: of met Mariska Teerling: December e jaargang, nr Wilt u adverteren in deze krant, bel dan met John ten Hoff: of met Mariska Teerling: spectaculaire najaarsshow Gratis vuurwerk van Liroja Fahion Vlagtwedde!! bij Mestenmaker.nl Mussel Kijk snel op pagina 7 Zie onze speciale voor alle informatie!!! aanbiedingen op pagina 22! Zie onze advertentie op pagina 38! Adverteren? Bel Adverteren? Bel opruiming bij HArtmAn Bedden StAdSkAnAAl HArtmAn bedden! Kom kijken bij de Grootste BoxsprinGshow van Noord-Nederland! Zie onze advertentie op pagina Zie onze 19! advertentie op pagina 19!! Vuurwerk? basko bouw gasselternijveen Laat uw schoorsteen Onrust Drouwenermond!!! vakkundig vegen door Zie onze advertentie op pagina 7 Voor al uw klus & schoorsteenveegbedrijf doet u met jd!! bouwwerkzaamheden. natuurlijk bouwen Houtbouw Zie onze advertentie nederland & de Houtzagerij op pagina 5! 20 jaar mestenmaker.nl Zie onze advertentie op pagina 3!! Zie onze advertentie op pag 48 U KOMT TOCH OOK? 11, 12 en 13 oktober De Grote RegioBeurs 2013 Meer dan 100 Topzaken onder één dak! PageCentrum Stadskanaal Zie ook onze advertentie op pagina 2 Maak Rolluiken van zijn vechtscheiden perfecte weer oplossing echt scheiden voor zonwering, isolatie, licht en geluid door Jaap Ruiter Een door Jaap scheiding Ruiter is meestal een pijnlijke en ingrijpende Jokazon levensgebeurtenis. Zonwering en Rolluiken Niet alleen voor beide partners, in Ter Apel maar is het ook gehele voor kinderen. jaar actief. echtscheiding Ons bedrijf is uit niet te draaien alleen ge- op een vechtschei- Steeds vaker lijkt een ding, specialiseerd met soms in hele het tegenhouden nare en tragische gevolgen, die in van een de enkel zon tijdens afgrijselijk warme geval dagen, op de voorpagina van uw maar dagblad middels staat het monteren van rolluiken ook gespecialiseerd om Een tijdens echtscheiding koude dagen is de een warmte ontwrichtende gebeurtenis Erika binnen Holtjer te houden van 'Psychologiepraktijk en de kou Holtjer' heeft vaak buiten maken te met sluiten, ouderparen tegengaan die uit van elkaar te gaan. "Een scheiding veel licht is op en zich het al een verminderen heel ontwrichtende van gebeurtenis," legt storende ze uit. geluiden, "Maar als beide zegt ouders eigenaar daar ook nog eens een vechtscheiding Roy Kamst. van gaan maken, zijn de gevolgen nog veel groter. En vergeet de kinderen niet. Als vader en moeder Rolluiken uit zijn elkaar de gaan, perfecte lijken oplossing voor wat een scheiding met de kinderen doet. Kinde- ze soms helemaal blind te zijn ren Het merken blijkt dat dat steeds ze er meer opeens mensen veel minder toe doen omdat vader rolluiken moeder laten monteren. het druk Men hebben komt met elkaar verwijten te er maken. steeds meer Het gaat achter thuis dat niet rolluiken meer over de komende uitvoering in veel gevallen op school, de perfecte de belangrijke oplossing zijn voor moeten zonwering, spelen of isolatie andere zorgen die ze anders wel met vader wedstrijd die ze zaterdag of en te moeder veel licht kunnen geluid, delen " legt Roy Kamst uit. Dat had men 150 jaar Beide geleden partners ook al begrepen. gaan elkaar Toen demoniseren werden houten echtscheidingen rolluiken steeds gemonteerd. vaker uitdraaien op vechtscheidingen Dat heeft Momenteel volgens zijn Erika ze van Holtjer aluminium vaak te met maken gepoederde met het feit coating. dat mensen IJzersterk, niet kleurvast meer willen geen accepteren onderhoud. dat Door ellende hun ook enorme bij het functionaliteit leven hoort. "Het zijn ze is relatief nou eenmaal goedkoop. niet altijd rozengeur en maneschijn, zoals de reclame ons trouwens wel wil laten geloven. 'Shit happens'. Maar het lijkt er soms Kwaliteit op dat men dat niet meer wil accepteren, mede omdat men ook niet Jokazon weet Zonwering hoe met tegenslag en Rolluiken verlies gaat om voor te kwaliteit. gaan. Daar Daarom ontbreken wordt in de er alleen westerse gebruik maatschappij gemaakt de van rituelen diverse voor. gerenommeerde Er is angst om merken, te verliezen. met En Heroal bij een als scheiding de bekendste. is er veel Daarnaast verlies. Verlies lever ik van meestal financiële motoren zekerheid, van het verlies merk Somfy, van je identiteit dat is al jaren als ouder het beste en als merk partner. in deze Het branche, meest beangstigenklaart en Roy verdrietig Kamst, is die dat van je jongsafaan je kind(eren) is opgegroeid gedeeltelijk lijkt in de kwijt wereld te raken. van ver- Als zonwering mensen en dit rolluiken. rouwproces Ik niet hielp kunnen mijn vader hanteren altijd wordt mee, en er later meestal heb als ik het volgt bedrijf geredeneerd: overgenomen. is lijden, Nog dus steeds is er zijn kwaad. vakmanschap, En als er diversiteit, kwaad is dan persoonlijk is ook contact een schuldige. en service In de dit pijlers geval onder partner, het bedrijf, die dan dat als al de meer bron van dan het 40 jaar kwaad bestaat. wordt Zo gezien. heeft En mijn het vader kwaad het moet altijd nou gedaan, eenmaal zo doe worden ik het uitgeroeid nog steeds met en zo als zal gevolg het ook dat blijven. beide partners elkaar gaan demoniseren: een vechtscheiding is geboren." Ervaring en goede producten Begrip Nee wordt voor er en niet in verkocht contact blijven bij Jokazon met elkaar Zonwering en Rolluiken. Erika Waar andere Holtjer bedrijven zou graag dat zien wel dat eens beide doen, partners komt bij nee een niet scheiding voor in wat meer het woordenboek begrip voor elkaar van Roy zouden Kamst. hebben. We hebben Dat ouders voor zien alle omstandigheden een schuitje oplossing. zitten We en krijgen geen van overal hen wat eigenlijk voor. Laatst deze vijandschap hebben dat ze in hetzelfde we kersteditie en beschadiging van de kinderen wil. Erika weet uit ervaring dat het dan wel belangrijk is om hulp in te roepen. Dat kan een gezamenlijke vriend of vriendin zijn. Maar kijk dan wel uit dat zo'n derde partij geen partij gaat kiezen voor een van de beide partners! Anders krijg je alsnog demonisering van de ander. Zoek in dat geval hulp bij maatschappelijk werk of een andere instelling. Begrip voor en in contact blijven op 11 hoog met elkaar zonwering zijn de gemonteerd. sleutelwoorden. Waar Verbinding andere bedrijven met de het ander niet geeft aandurfden verlichting. hebben Want we een tot scheiding volle tevredenheid is behalve van het de verdelen klant zonwering van materiële aangebracht. zaken ook Dat vooral zijn hele emotioneel speciale klussen. ontvlechten Maar en ook afhechten. dat kunnen Het we is afkicken. goed omdat Als het je dat in dit samen werk doet vooral is de aankomt kans het op grootst ervaring dat en je goede er redelijk netjes producten, uit komt die niet zonder bij de extra eerste schade." beste windvlaag weg waaien, door gaan hangen of zelfs van de muur loskomen. Want vergeet niet dat Gevolgen een groot uitvalscherm van een scheiding in volle beperken omvang enorme krachten uitoefent op In de de gevel. gemeente Stadskanaal wordt veel gedaan om in alle fases van een scheiding hulp te bieden. "Daarom werken alle partijen samen in een zorgketen en zitten we regelmatig met elkaar om de tafel," vertelt Behalve Erika. ervaring "We en proberen leveren dan van in diverse alle fasen uitstekende van scheiding merken, onderscheidt betrokkenen Jokazon de Zonwering juiste hulp en te Rolluiken bieden. Op zich deze met manier een totaalpakket: hopen we en voor alle ouders opmeten, en kinderen offerte, levering te helpen en om montage. weer op We een hebben positieve alles manier in eigen verder hand te en kunnen hoeven met niets elkaar uit te en besteden, met hun daarom leven. Maar kunnen het we allerbelangrijkste altijd efficiënt in deze werken is dat en beide kwaliteit ouders leveren, dat ook aldus in zien Roy en Kamst, ook willen!" die op 11, 12 en 13 oktober wederom aanwezig is op de Grote Regiobeurs in Stadskanaal, in het Pagecentrum. Dat is voor u een mooie gelegenheid om eens kennis Heeft te maken u naar met aanleiding de zeer functionele van bovenstaande rolluiken behoefte van Jokazon aan contact? Zonwering Of en wilt Rolluiken, u meer gevestigd weten? Dan aan kunt de Viaductstraat u geheel vrijblijvend 110 in Ter bellen Apel. naar Telefoon: Psychologiepraktijk Voor Holtjer meer aan informatie Hoogveen kunt 6 in u Stadskanaal. ook een kijkje Telefoon: nemen op U kunt ook een Zie kijkje ook nemen onze advertentie op Zie ook onze advertentie op pagina op pagina 26! 31!

2 2 4, 5 en 6 april 2014 PageCentrum Stadskanaal De Grote LentebeurS u komt toch ook?

3 11, 12 en 13 oktober De Grote RegioBeurs Pa Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 3 Voorkom schoorsteenbrand: laat de sc Smit Sierbestrating sinds september door aan Klus de Steenhouwer & Schoorsteenveegbedrijf 20 JD in Stadskanaal door Jaap Ruiter Aan de Steenhouwer 20 in Stadskanaal is Koos Smit met zijn nieuwe bedrijf 'Smit Sierbestrating' sinds september van dit jaar verantwoordelijk voor de verkoop van sierbestrating, tuinhout, schuttingen, grond, grint en split, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. In de prachtige en volledig overdekte showroom, die gedeeld wordt met Schipper Houtbouw, kunt u vele voorbeelden zien van sierbestrating. Ruim assortiment aan sierbestrating "Wat wij aan sierbestrating verkopen, kan aangelegd worden door mijn ander bedrijf 'J.L. Smit Grond en Straatwerk'," legt Koos Smit uit. "Maar dat is een aanvullende service. Men kan ook zelf gaan bestraten of iemand anders inhuren." Het grote voordeel van 'Smit Sierbestrating' is het enorme assortiment aan sierbestrating van alle bekende merken. "Vrijwel alles wat gangbaar is hebben we op voorraad en is te bekijken in de showroom, waar we allerlei paadjes en terrasjes hebben aangelegd. Wat we niet op voorraad hebben kan binnen vijf werkdagen geleverd worden. Ruime openingstijden Aangezien 'Smit Sierbestrating' zeer ruim behuisd is, is het geen probleem om met de aanhanger aan te komen rijden en sierbestrating, tuinhout, afrasteringen, grond, grint of split in te laden. "Dat is niet alleen gemakkelijk voor particuliere klanten, die trouwens gebruik kunnen maken van een gratis leenaanhanger, maar is vooral een uitkomst voor hoveniers en stratenmakers," vult Koos Smit aan, die aangeeft zes dagen per week open te zijn. Van 9.00 tot uur op maandag tot en met zaterdag, waardoor ook klussen op zaterdag geen probleem is. In het voorjaar van 2014 verruim ik de openingstijden. Dan ben ik vanaf 7.00 uur open en gaan we ook online met de webshop. Ja, het tuinseizoen kan dan echt beginnen bij 'Smit Sierbestrating'." Goedkoper dan bouwmarkten Verder is het goed om te weten dat Smit Sierbestrating een veel ruimer assortiment heeft en ook nog eens goedkoper is dan de reguliere bouwmarkten. Samen met Schipper Houtbouw en TuinGroen is aan de Steenhouwer een unieke combinatie gekomen, die wat betreft assortiment perfect op elkaar aansluit. Omdat ze onder één dak zijn gevestigd loopt u zo van het ene naar het andere bedrijf en vindt u er (bijna) alles wat met een tuin heeft te maken. Ook al is men niet gericht naar iets op zoek, dan is het alleen al de moeite waard om eens rustig rond te kijken, besluit Koos Smit. Bovendien doen Door bezoekers Marja Kiel hier ook vaak leuke ideeën op omdat het we metsel- veel aandacht en voegwerk hebben en de besteed dakpannen aan Misschien de uitstalling verlangt van de u producten. er alweer stiekem en -vorsten, aldus de schoorsteenveger. naar: in de koude herfst- en wintermaanden lekker genieten van de comfortabele even het dak op en af! Met het jaarlijkse Schoorsteenvegen is dus veel meer dan alleen 'Smit Sierbestrating' is gevestigd aan de Steenhouwer 20 in Stadskanaal. warmte van de open haard of de houtkachel. Telefoon: Maar heeft 27 u 102. er ook aan gedacht het metselwerk van de schoorsteen en aan onderhoud kunt u problemen aan het dak, dat het rookkanaal schoon moet zijn het rookkanaal voorkomen of tijdig laten voor u begint te stoken? Jaap Dick Groot herstellen. van Klus & Schoorsteenveegbedrijf JD uit Onstwedde benadrukt: Jaarlijks de Verstandig stoken schoorsteen laten vegen is een absolute Ook legt Jaap Dick graag uit hoe u verstandig en veilig moet stoken. Zo is het van groot noodzaak om schoorsteenbrand te voorkomen. Dat vegen kan trouwens altijd, belang om goed droog hout te gebruiken. Bij als het maar één keer per jaar gedaan het stoken van vochtig hout bij een te lage wordt. verbrandingstemperatuur kan creosoot (teer) ontstaan die zich vastzet op de binnenwand Vegen van bovenaf van het rookkanaal. Juist door zo n teerlaag In de meeste gevallen gebeurt het schoorsteenvegen van bovenaf. Daar bevindt zich het onverhoopt toch misgaan, dan men ons kan een schoorsteenbrand ontstaan. Mocht de meeste vervuiling, zoals roetophoping. inschakelen voor een volledige (camera-)inspectie en eventuele herstelwerkzaamheden. En die is vanaf het dak het beste te verwijderen. Doordat beneden de kachel wordt Klus & Schoorsteenveegbedrijf JD maakt afgesloten, ontstaat binnen geen rommel. een erkend inspectierapport op, waarmee u Bovendien kan ik meteen de schoorsteen naar de gemeente gaat om het stookverbod inspecteren. Verder controleer ik het lood, te laten opheffen. Plaatsen houtges Naast he & Schoo het vakk houtkach Ook inst rvs of fl Klus & S sloten bi gemene Het ASP onder m Bovendo doen en

4 4 4, 5 en 6 april 2014 PageCentrum Stadskanaal De Grote LentebeurS u komt toch ook?

5 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 5 Venema: veel meer dan administratie en belastingadvies Wij delen graag onze kennis Als ervaren organisatie op het gebied van administratie, belastingadvies en fiscaal recht is Venema Administraties & Belastingadviseurs uit 2e Exloërmond meer dan een bedrijf dat zich richt op de administratie en boekhouding van uw organisatie. Het kantoor is sterk in het geven van advies over veel van uw zakelijke, maar ook persoonlijke financiële zaken. Dit ziet u ook duidelijk terug in de sociale media strategie van het bedrijf. Op Facebook geven ze de particulier bijvoorbeeld uitleg over de loonstrook, toeslagen of tips wanneer men studerende kinderen heeft. Op hun eigen website, via LinkedIn en Twitter voorzien ze de zakelijke markt van fiscaal en financieel advies. "Het kennisniveau binnen ons bedrijf is hoog, waardoor we klanten in iedere situatie op de juiste wijze kunnen adviseren", vertelt Hillechien Venema. Meer dan cijfers "Veel mensen denken bij een boekhoudkantoor alleen aan jaarrekeningen en salarisadministratie, maar dit geldt zeker niet voor ons bedrijf", vertelt Hillechien. "Bij ons gaat het niet alleen om cijfers, minstens zo belangrijk is het verhaal erachter. Iedere ondernemer heeft namelijk toekomstplannen. We kijken dan ook per situatie wat wij voor een klant kunnen betekenen. Met de klant meedenken en het opbouwen van een goede vertrouwensband zijn daarbij vanzelfsprekend. En omdat ik zelf ondernemer ben, weet ik bovendien hoe het voelt om risico's te nemen". Financieel advies over uw toekomstplannen Samenwonen, verbouwen of verhuizen zijn stappen in het leven waarbij u aan veel zaken moet denken. Venema Administraties & Belastingadviseurs staat u in dergelijke situaties graag bij. "Mens en bedrijf kunnen bijvoorbeeld bij ons terecht voor onafhankelijk en objectief advies over eigenwoningreserve of dubbele hypotheeklasten. Maar ook wanneer u gaat trouwen of samenwonen, bent u bij ons aan het juiste adres voor financiële en fiscale tips", zegt Hillechien. Deze tips kunnen u helpen bij het opstellen van een samenlevingscontract of testament. Het kantoor geeft altijd uitgebreid advies, zodat u daarna direct de stap richting de notaris kunt zetten. Bent u vermogend? Venema Administraties & Belastingadviseurs maakt dan graag samen met u een estateplanning. Kloppen uw jaarcijfers wel? Doe een gratis Quickscan Veel bedrijven hebben in de afgelopen jaren al de overstap gemaakt naar Venema Administraties & Belastingadviseurs. Niet voor niets. Wilt u weten of uw jaarcijfers en belastbaar inkomen wel kloppen? Venema Administraties & Belastingadviseurs biedt u de mogelijkheid om gratis een Quickscan te laten doen. "Aan de hand van uw jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting kijken wij voor u of er nog voordeel te behalen valt", besluit Hillechien. Wilt u meer weten over de diensten die Venema Administraties & Belastingadviseurs aanbiedt? Bezoek dan de website volg hen via de sociale media of bel vrijblijvend naar Uw hypotheek in 2014: Verandert er veel??? Onlangs heeft NHG de normen voor 2014 bekend gemaakt. Zoals elk jaar worden er nieuwe normen vastgesteld. Deze normen gelden voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie, maar veel banken gebruiken ze ook voor hun eigen normen. Verandert er iets in wat ik kan lenen? Die vraag kunnen we volmondig met JA beantwoorden. De normen worden weer aangepast en in veel gevallen naar beneden. Door de dalende rente konden mensen steeds weer meer lenen. Om te voorkomen dat mensen in de toekomst bij een weer stijgende rente in de problemen komen, heeft NHG de normen verlaagd. Nadeel is natuurlijk wel dat dat voor sommige mensen kan betekenen dat een eigen woning niet meer haalbaar is. Vooral bij een lage toets-rente (4%) kan behoorlijk minder geleend worden. Aangezien de rente nu laag is, kan dat dus al snel gaan gelden. Restschuld Ook wordt het makkelijker om een restschuld mee te financieren bij verhuizing. Door de dalende huizenprijzen kan het voorkomen dat je bij een verhuizing met een restschuld blijft zitten. Onder de nieuwe normen is het mogelijk om dat weer mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Voorwaarde is wel, dat zowel de oude als de nieuwe hypotheek zijn afgesloten met NHG. Sommige andere banken hebben al ruimere mogelijkheden om dit te financieren. Mocht u denken dat u een restschuld kunt overhouden, maak dan eens een afspraak. Iedere situatie is weer uniek, maar er zijn oplossingen mogelijk. Kostengrens, kosten en financiering Op dit moment kunt u een NHG krijgen voor een woning, inclusief kosten, van euro. Op 1 juli 2014 wordt dat bedrag verlaagd tot euro, om in twee verdere stappen uiteindelijk in 2016 uit te komen op euro. Er komen in de toekomst dus minder woningen in aanmerking voor NHG. De kosten die NHG gaat rekenen voor de garantie gaan omhoog naar 1% van het hypotheekbedrag voor Dat geld heeft u al snel terugverdiend omdat een hypotheek met NHG vaak ruim een half procent goedkoper is dan zonder NHG. De kosten heeft u dus in een jaar terugverdiend. Daarentegen kan de financiering van de woning wel een probleem zijn. In 2014 mag maximaal 104% van de waarde van de woning geleend worden (dit jaar is dat 105%). Aangezien de kosten koper vaak iets hoger zijn, zal het in veel gevallen nodig zijn om eigen geld mee te nemen. Het zal nog niet om hele grote bedragen gaan, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Wat als we elkaar niet meer aardig vinden? Dat gaat in 2014 heel erg veranderen! Tot nu toe kwam het vaak voor dat een van beide partners bij een scheiding wel wilde blijven wonen in de woning, maar dat dat volgens de regels niet mogelijk was. Daar heeft NHG nu de grootste veranderingen in aangebracht. In de 2014-normen wordt veel soepeler omgegaan met mensen die uit elkaar gaan. De inkomensnormen worden volgend jaar veel ruimer, waardoor meer mensen na een scheiding in de woning kunnen blijven wonen. Dat lijkt positief, maar heeft ook een keerzijde Als je zelf vindt dat de lasten te hoog worden, maar NHG vindt dat het wel kan, dan moet je dus eigenlijk ook blijven wonen, omdat een eventueel verlies anders niet meer gedekt wordt. Het lijkt er dus op dat deze norm nog wel wat voeten in de aarde gaat krijgen. En wanneer geldt dit? Deze regels gelden voor alle offertes die NA 1 januari 2014 worden uitgebracht door een bank. Oftewel: Als u in 2013 een offerte aanvraagt, dan gelden nog steeds de 2013-normen, ook als u pas een woning in 2014 gaat kopen Als u dus denkt dat de regels negatieve gevolgen voor u kunnen hebben, dan is het zeker raadzaam om op korte termijn te kijken. De huizen zijn de laatste tijd goedkoper geworden en de rente is laag. Dat betekent dat er momenteel scherp gehandeld kan worden! Regelgeving hypotheken wordt steeds complexer Met de regels van begin dit jaar leek het er op dat de regelgeving rondom hypotheken eenvoudiger zou worden: nieuwe hypotheken dienden annuïtair of lineair worden afgelost om nog aftrekbaar te zijn. Simpel, zou je zeggen Niets is echter minder waar. Het is nu wel duidelijk geworden dat de regels nog altijd dusdanig complex zijn (en nog steeds complexer worden) dat een goed advies onmisbaar is. Maak daarom eens een afspraak voor een goed en deugdelijk advies. Het eerste gesprek is voor onze rekening. U kunt ook nog eens gebruik maken van onze gratis aankoopservice. Bel ons op , of mail op U bent van harte welkom!

6

7 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 7

8 8 4, 5 en 6 april 2014 PageCentrum Stadskanaal De Grote LentebeurS u komt toch ook? Colofon UITGEVER: HARRIE MEIRINGH REDACTIE: JAAP RUITER & MARJA KIEL FOTO S: JOHN TEN HOFF MARISKA TEERLING MARTIN ZAAGMAN HANS BANUS FOTOGRAFIE VORMGEVING STUDIO OLYMPIA & OPMAAK ADVERTENTIES: JOHN TEN HOFF : MARISKA TEERLING : LOUw ROUKEMA : Adverteren in regiomagazine? Bel John ten Hoff: , of Mariska Teerling: SPECIALISTEN STAAN VOOR U KLAAR! DRUK: HOEKSTRA KRANTENDRUK EMMELOORD VERSPREIDING: SANTIBRI VERSPREIDINGSBUREAU UITGEVERIJ OLYMPIA

9 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 9 Robert Oosting: Ik wilde helemaal niet op voetballen! door Jaap Ruiter Motorcross was zijn passie. Daar ging zijn belangstelling naar uit, totdat moeder Oosting ingreep en besloot dat de kleine Robert op voetballen moest. Ze had er geen zin in om zich steeds zorgen te maken of ik heel bleef, blikt Robert Oosting (24) lachend terug in de tijd. Voetbal was in haar ogen een veel veiligere sport. Maar ik vond het niks. Ik wilde helemaal niet op voetballen. Echter, ik had niets in te brengen en werd lid van SPW. Geen toeval Wat dat betreft hangt het leven soms van toevalligheden aan elkaar. Maar de overgang van SC Stadskanaal naar Topklasser WKE aan het eind van het vorige seizoen was niet toevallig! Nee, ik pas precies in de nieuwe visie van WKE, vertelt Robert. Toen de club mij benaderde legden zij mij uit dat men vanaf dit seizoen wil spelen met zoveel mogelijk regionale voetballers, die er bij hun club bovenuit steken. De club wil af van dure spelers van buitenaf, zoals Andy van der Meyden. Dat was geen succes. Boven verwachting Robert Oosting hoefde er niet lang over na te denken om op het aanbod van WKE in te gaan. Ik ben 24, en als ik nog iets wil bereiken in de voetballerij, dan moet ik het nu doen. Nee, het betaalde voetbal heb ik uit mijn hoofd gezet, daar is het nu te laat voor. Ik heb mijn kans gehad bij FC Emmen toen ik 19 was. Helaas was ik er toen mentaal niet klaar voor. Nu wel, om deze stap naar WKE te maken. De overgang naar WKE bleek in eerste instantie een succes. Niks voorzichtig aanpassen, niks zo nu en dan speelminuten te maken om aan het niveau te wennen. Robert Oosting had als rechtsbenige en snelle centrumverdediger een uitstekende voorbereiding en stond vanaf het begin direct in de basis. Het ging boven verwachting. Maar helaas werd ik na 9 wedstrijden geschorst en raakte ik daarna mijn plaats kwijt. Er naast Ondanks dat Robert Oosting het heel goed deed, waren de resultaten dermate teleurstellend dat trainer Claus Boekweg na 5 wedstrijden werd opgevolgd door Joseph Oosting. Boekweg zag het helemaal in mij zitten, Oosting geeft nu voorrang aan meer ervaren spelers om weer punten te pakken. Momenteel gaat het redelijk goed en is er dus geen aanleiding om het elftal te veranderen en sta ik er naast. Maar ik ga er natuurlijk alles aan doen om mij weer terug te vechten in de basis. Ik lig goed in de groep en de ervaren spelers zijn heel positief over mij. Ze zeggen dat ik een beetje pech heb, maar dat het wel goed komt. Geen promotie Begonnen bij SPW in de achtertuin van zijn ouderlijk huis, werd het SC Stadskanaal dat zijn hart veroverde. Hij doorliep er zijn voetbaljeugd totdat hij naar FC Emmen ging. Na een jaar liet ik het betaalde voetbal achter mij en ging bij Nieuw-Buinen voetballen. Dat speelde toen in de Hoofdklasse. Ook trainde ik daar de B-junioren. Maar na dat jaar vroeg SC Stadskanaal mij terug. Ze hadden grote plannen en dat sprak mij wel aan. Helaas wisten wij niet te promoveren. We voetbalden heel goed, maar verloren twee jaar achter elkaar de finale van de nacompetitie. Toch is alles perfect geregeld bij SC Stadskanaal, dat ook een voetbalschool heeft met veel aantrekkingskracht op de jeugd uit de regio. Dat de club weer helemaal op de rails staat en financieel gezond is, is vooral te danken aan voorzitter Tybo Ekamper. Boy Nijgh Bij SC Stadskanaal maakte Robert Oosting trainer Boy Nijgh mee. Dat vond ik een hele goede trainer. Maar echt onvergetelijk was zijn afscheid in het stadion van de BV Veendam nadat hij was overleden. Wij voetbalden daar tegen Veendam Wat een ongelofelijk indrukwekkende afscheidsceremonie was dat. Dat zegt veel over SC Stadskanaal, die onderlinge binding tussen de leden. Dat spreekt mij heel erg aan. Ja, SC Stadskanaal is mijn tweede thuis. Daar zal ik altijd weer terugkeren.

10

11 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 11 Feike van den Berg brengt, maakt en geeft geluid door Jaap Ruiter Wat is de overeenkomst tussen een audicien en een allround deejay? Voor Feike van den Berg, die beide beroepen met ziel en zaligheid uitoefent, is het antwoord op die vraag niet zo moeilijk. Geluid! Als audicien breng ik het geluid terug en als deejay geef ik geluid. Een andere overeenkomst is dat ik mijn best doe om de mensen het naar de zin te maken. Geen hobby s Ik heb een passie voor geluid en liefde voor muziek, omschrijft Feike van den Berg zijn twee bezigheden die hij het liefst doet: audicien en presenteren en plaatjes draaien. Daarom heb ik ook geen hobby s. Want ik ben óf met mijn twee zaken in Musselkanaal en Borger bezig óf ik sta ergens op een podium muziek te draaien. En tussendoor ben ik natuurlijk altijd aan het rondstruinen op zoek naar muziek. Daarnaast probeer ik ook nog een goede echtgenoot en vader te zijn. Contact, muziek en natuur Je zou ook kunnen zeggen dat ik als deejay mijn eigen klantenkring aanvul door ze een gehoorbeschadiging te bezorgen. Haha. Deze opmerking is veelzeggend. Feike van den Berg staat vrolijk in het leven en houdt van een kwinkslag, maar is uiterst serieus als het om geluid gaat. Want het is toch vreselijk als je gehoorproblemen hebt? Niet meer kunnen horen wat een ander zegt en daarmee voor een deel het contact verliezen met mensen die je dierbaar zijn. Of niet meer kunnen luisteren naar je favoriete muziek? Of naar het geluid van de natuur? In mijn werk als audicien zal ik er alles aan doen om het geluid weer terug te brengen bij mensen met gehoorproblemen. Onafhankelijk Feike van den Berg probeert zo onafhankelijk mogelijk te functioneren. Dat is ook de reden dat hij met zijn twee zaken in gehoortoestellen niet is aangesloten bij een landelijke keten. Ik wil zelf kunnen beslissen wat goed is voor mijn klanten en wil mij niet laten leiden door het toestel waarmee het meeste geld is te verdienen. Pas als het probleem van de slechthorendheid bekend is, al dan niet in samenwerking met een KNO-arts, maak ik samen met de klant de keus voor een bepaald gehoortoestel. Zo heb ik altijd gewerkt en zo zal ik altijd blijven werken. Prettig gestoord Feike van den Berg is al langer deejay dan audicien. Begonnen bij een dansschool in de buurt groeide hij als diskjockey van discotheek Frascati Stadskanaal uit tot een veelgevraagde muzikale local hero, die erg populair is vanwege zijn enthousiasme, prettig gestoorde presentatie en veelzijdigheid. Feike van den Berg draait ondermeer hedendaagse dance- en top 40 hits, discoclassics, hits uit de 80 s en 90 s, rock, house en hardstyle. Maar voor een gezellige avond met Nederlandstalige meezingers draai ik mijn hand ook niet om. Ik probeer aan te sluiten bij de sfeer die er op zo n avond heerst. Het gaat niet om mij, maar om de bezoekers. -www.vandenberg-hoortoestellen.nl -Torenlaan 12c in Borger, telefoon: Willem Diemerplein 5 in Musselkanaal, telefoon: DJ Feike is te boeken via Roelofs Entertainment BV. Telefoon: Voor meer informatie zie

12

13 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 13 Brieven schrijven met pen en papier Is dat niet vreselijk ouderwets? Door: Mariska Teerling Veel mensen denken dat met pen en papier brieven of kaarten schrijven ontzettend ouderwets is, maar wanneer je bijvoorbeeld ook op Facebook rondkijkt, zul je zien dat er nog ontzettend veel mensen het leuk vinden om zo te schrijven. Niks geen s of e-cards, gewoon lekker er voor gaan zitten met een kop koffie/thee of wat anders lekkers en schrijven maar. En zeg nou eerlijk: wat is er nu leuker dat een leuke brief of kaart te ontvangen dan een rekening of zo n andere saaie brief voor een of andere uitnodiging waar je toch nooit heen zult gaan? Brieven schrijven Via internet kun je ontzettend veel vinden (als je gericht zoekt) over het schrijven van brieven. En er komen ook steeds meer webshops met allerlei leuke dingen voor het schrijven, zoals briefpapier, washi-tape, enveloppen, pennen, kaartjes, etc. Een voorbeeld waar je penvriendinnen/penvrienden zou kunnen vinden is Dit is allemaal in het Engels, maar er zijn ook genoeg Nederlandse websites te vinden. Of je moet het leuk vinden om ook penvriendinnen/penvrienden in het buitenland te hebben, dan kun je deze website aanhouden. Maar er zijn uiteraard meer dan genoeg websites waar je de oproepjes kunt vinden. Deze kun je vast vinden via Google. Postcrossing Wat is Postcrossing? Ik hoor het zo vaak om me heen. Postcrossing is heel simpel gezegd: kaarten versturen en ontvangen over de hele wereld. In elk land zijn wel een paar postcrossers actief, dus je kaart kan overal weg komen. Hoe werkt het? Simpel: je maakt een gratis account aan op en zodra dat klaar is kun je al beginnen met het versturen van 5 kaarten. Deze adressen vraag je aan en je zet er een code op. Deze krijg je per mail met het adres of al in het scherm van Postcrossing. Voor Nederland begint dit met: ID: NL-... Zodra jouw ontvanger je kaart heeft, registreert hij de kaart met die code. En dan begint de pret: dan komt jouw adres ook in de zogenaamde molen en kun jij ook binnen enkele dagen je eerste kaart verwachten. Let op: het is allemaal in het Engels én het kan zeer verslavend zijn! Het enige wat je hoeft te betalen zijn de kaart en de postzegel en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Als je een maand niets wil versturen is dat ook geen probleem, alleen krijg je zelf dus ook geen kaarten. Avond4daagse na 15 jaar weer terug in Musselkanaal Wij willen u mededelen dat Stichting Activiteiten Musselkanaal(SAM) een feit is. Het doel van deze stichting is het organiseren van activiteiten in Musselkanaal, aldus Beka Lubben, de voorzitter van deze stichting. Maar onze grootste prioriteit is nu: Het organiseren van de Avond4daagse in Musselkanaal. Deze is ruim 15jr geleden gestopt en willen we terug. Dit doet Beka samen met o.a. Hans de Jong, van Msk'tje en andere enthousiaste vrijwilligers. Daarnaast willen we graag in de toekomst ook andere activiteiten in Musselkanaal gaan organiseren voor jong en oud. Dus heeft iemand al suggesties laten ze dan contact met ons gaan zoeken via de mail Maar dat houdt dan ook wel in, dat we je inzet daarbij goed kunnen gebruiken, aldus Beka Lubben & Hans de Jong. Ter gelegenheid van de Avond4daagse Musselkanaal in 2014 zal er vooraf een speciale huis aan huis krant in de regio verschijnen met alle informatie omtrent het evenement. Even voorstellen: DK Natuursteen te Valthermond Een blijvende herinnering vormgeven in een grafmonument. Een plaats waar u naartoe kunt gaan om te kijken en gedachten op te roepen om de leuke momenten te herleven. Het grafmonument markeert de laatste rustplaats en beeldt ook het karakter, het levensverhaal of boodschap van uw geliefde uit door de gekozen vormen, materialen, kleuren en beplanting. Wij kunnen zo n gewenst grafmonument samenstellen dat uiting geeft aan diegene die u bent verloren. Op zondag 19 januari geeft Ineke Pals een lezing Expositie Bruidsmode in SHC Tot en met 26 januari 2014 is in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal een tentoonstelling te zien van historische bruidsjurken. Ze zijn verzameld door Ineke Pals van de Bruidssalon in Stadskanaal, die in het voorjaar van 2013 een oproep op Facebook plaatste wie haar oude jurk aan haar wilde uitlenen om de etalage aan te kleden. Er werd zo enthousiast op gereageerd dat het leidde tot een expositie in haar hele winkel en het begin van een eigen verzameling met exemplaren uit o.a. Frankrijk, Engeland en Amerika. De allermooiste exemplaren worden nu in het SHC getoond, waarbij de oudste dateert uit ca Er zijn deftige zwarte exemplaren van rond 1900, gedragen door de gegoede stand. Ook de accessoires ontbreken niet. In 1920 droeg men in Amerika ivoorkleurige japonnen. Ook staan er jurken uit de oorlogsjaren en vlak daarna, waarvan één met de hand gemaakt van parachutestof uit Ter Apel. En dan de jurken uit de jaren 50 met petticoats, de wat meer rechte exemplaren uit de zestiger jaren, de jurken, afgezet met kleur of in een bruinige tint, uit de jaren 70 en de witte met wijde rokken uit de jaren 80. Op zondag 19 januari geeft Ineke Pals een lezing over haar verzameling, waarbij ze meer over de achtergrond van de bruidsmode zal vertellen. Voor meer informatie: Streekhistorisch Centrum, tel VERVANG UW CV-KETEL EN BESPAAR DIT HOEFT GEEN GROTE UITGAVE INEENS TE ZIJN. HUREN KAN OOK! HUUR ONDERHOUD VOORDELEN Geen grote uitgave ineens Laag termijnbedrag Zekerheid voor een lange periode Meefinanciering van de installatiekosten Geen voorrijkosten, materialen of arbeidskosten bij onderhoud of service Kijk voor meer informatie op: Zuiderdiep AN Valthermond T (0599) Vader en dochter, Hans en Corine de Kuijer, die samen al eerder werkzaam zijn geweest binnen de natuursteen branche hebben nu de stap gezet en zijn samen een bedrijf begonnen dat gespecialiseerd is in grafmonumenten. Wij hebben het altijd als een zeer eervol beroep ervaren en willen graag mensen begeleiden en helpen in de tijd van rouw en verwerking Daarom was de stap naar een eigen bedrijf niet zo groot. DK Natuursteen is gevestigd in Valthermond, hier beschikken ze over een spreekkamer met een aantal voorbeelden en een kantoor. Wij hebben ervaren dat mensen het waarderen dat we bij hen thuis kunnen komen, waarin we in alle rust met de familie kunnen praten en overleggen ook als dit s avonds of in het weekend is. Wij maken aan de hand van een gesprek duidelijke tekeningen en een vrijblijvend voorstel wat te allen tijde nog aangepast kan worden, zo kunnen alle betrokkenen de informatie rustig bekijken en doorlezen. Wij werken niet op provisiebasis, hebben geen afspraken met uitvaartondernemingen en werken niet met vertegenwoordigers. Ook voor de bouw is DK Natuursteen bereikbaar, ze hebben goed contact met leveranciers en kunnen daardoor scherpe prijzen maken en snel leveren. Voor meer informatie over DK Natuursteen kunt u kijken op of contact opnemen: DK Natuursteen Zuiderdiep AC Valthermond Tel

14 14 4, 5 en 6 april 2014 PageCentrum Stadskanaal De Grote LentebeurS u komt toch ook?

15 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 15 Carnavalsgroep De Wichter knutselde cheque bijeen voor chemokamer Refaja Carnavalsgroep De Wichter uit Ter Apel heeft met zelfgemaakte tuindecoraties 500,- verzameld voor het aankleden van de chemokamer in het Refaja ziekenhuis. De Wichter, een groep van 25 enthousiaste carnavalvierende vrouwen uit Ter Apel, hopen dat met hun bijdrage een meer huiselijke sfeer gecreeerd kan worden in de chemokamer. Aly Schuring, medewerker van het Refaja en Wicht : Wij hebben deze actie op touw gezet omdat we graag iets samen met onze vereniging wilden doen voor een goed doel. We hebben het goede doel dicht bij huis gezocht en zo kwamen we uit bij de chemokamer van het Refaja. Dit mede omdat drie leden van onze groep hier zelf mee te maken hebben gehad. Na weken van knutselen hebben wij op 26 september op de Boeskoolmarkt in Ter Apel al onze zelfgemaakte tuindecoraties verkocht. Chemo in dagbehandeling Afdeling B, de afdeling waar de behandelkamer/chemokamer ligt, is erg blij met de donatie van De Wichter. Momenteel lijkt de kamer nog veel op een gewone ziekenhuiskamer. Met hulp van donaties probeert het team van oncologie deze kamer meer een huiselijke sfeer te geven. Dit komt ten goede aan de patiëntenzorg. Op de dagbehandeling van oncologie worden dagelijks patiënten met uiteenlopende soorten van kanker behandeld. De therapiemogelijkheden breiden zich uit. Dit is niet alleen te zien in het patiëntenaanbod maar ook aan de toename van de duur en diversiteit in behandeling.

16

17 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 17 Geert Deekens verveelt zich niet door Jaap Ruiter Een fietstocht van Exloo naar Andorra Gekkenwerk? Welnee, niet voor Geert Deekens (62). De sportieve inwoner van Exloo draaide er afgelopen zomer zijn hand niet voor om. In 17 dagen legde hij de 1950 kilometer af en bracht in de Pyraneeën een bezoek aan zijn zoon, die daar destijds werkzaam was als outdoor-instructeur. Ik had prachtig weer, geen pech, zelfs geen lekke band ondanks de vele slechte wegen, en heb een fantastische fietstocht gehad. Schitterend, ik heb met volle teugen genoten en zou het zo weer doen! Elfstedentocht Bij binnenkomst in de fraaie woning van Geert Deekens wordt direct duidelijk dat we met sportieve bewoners te maken hebben. In de hal hangen twee brevetten van zowel de heer des huizes als van zijn echtgenote. Die hebben we gekregen uit handen van de commissaris van de, toen nog, Koningin van Friesland omdat we de Elfstedentocht zowel geschaatst als gelopen en gefietst hebben, vertelt Geert Dekens. Deze uitreiking is een hele officiële aangelegenheid. Er zijn meer mensen die dat hebben gepresteerd, maar we waren het eerste echtpaar die deze prestatie volbracht heeft. Leuk moment. Col de Pailhères De eerder gememoreerde monstertocht naar Andorra stond in het teken van de pensionering. Op 1 mei van dit jaar ging Geert Dekens na 47 werkzame jaren met pensioen. Dat was voor mij een belangrijke mijlpaal in mijn leven. Om daar stil bij te staan en dat met een ritueel af te sluiten wilde ik iets aparts doen. Maar wat? Aangezien onze zoon toen in Andorra werkzaam was als outdoor-instructeur en ik een passie voor wielrennen heb, besloot ik hem per fiets een bezoekje te brengen. De voorzienigheid was Geert Deekens goed gezind, want op de dag van vertrek, zondag 7 juli, brak het mooie weer door. Ik heb geen druppel regen gehad. Mijn grootste tegenstander was de bagage. Vooral de beklimming van de Col de Pailhères, voor het eerst opgenomen in de Tour de France 2013, was pittig met die brandende zon. De Kasseienomloop Ook al ging Geert Deekens altijd met plezier naar zijn werk, vervelen zal hij zich niet. Zo werkt hij nog anderhalve dag voor zijn eigen adviesbureautje om bedrijven op technisch gebied te adviseren. Daarnaast heeft de fietsliefhebber een grote tuin, mag hij graag skiën, wandelen en grote fietstochten maken, alleen of samen met zijn echtgenote, en is hij drukdoende om samen met zijn eveneens sportieve zoons een oude brandweerwagen om te bouwen tot camper. Die kunnen mijn zoons gebruiken voor hun werk, voegt Geert Deekens er aan toe. Zij zijn door heel Europa werkzaam in de outdoor en zijn s winters skileraar. Verder wil ik volgend jaar zelf met deze camper door Italië trekken. Ik ben sowieso liefhebber van oldtimers en rij als Volvo-liefhebber in een originele Volvo katterug van 52 jaar oud. Wieler Stichting Exloo Geert Deekens is als voorzitter van de Wieler Stichting Exloo elk jaar nauw betrokken bij de internationale wielerklassieker de Kasseienomloop. Dat is een fantastische happening en een geweldige promotie voor de streek. In het weekend van 25, 26 en 27 april staat de volgende editie weer op het programma. Verder proberen wij met Wieler Stichting Exloo geld in te zamelen voor goede doelen. Zo hebben wij dit jaar mee gedaan met de beklimming per fiets en te voet van de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor het KWF. Dat is iets kleinschaliger dan die massale tochten naar Santiago de Compostela of de beklimming van de Alpe d Huez. Dat is mij te groot, te druk en te toeristisch.

18

19 Vrijdag 28 februari PageCentrum Stadskanaal De Grote LaDieS Day & NiGht U komt toch ook? 19

20 20 4, 5 en 6 april 2014 PageCentrum Stadskanaal De Grote LentebeurS u komt toch ook?

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit!

Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit! Rabobank Clubkas Campagne: optimaal uitdragen van je coöperatieve identiteit! Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Waarom Lokale betrokkenheid is een van de pijlers van de Rabobank.

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ?

WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ? WELKE LIEFDESTAAL HEB JIJ? Volgens psycholoog Gary Chapman zijn er vijf universele liefdestalen, waarin mensen liefde kunnen en ontvangen. Iedereen heeft een of twee liefdestalen waardoor hij of zij zich

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

Hoogst persoonlijk. werken vanuit een klantgerichte benadering

Hoogst persoonlijk. werken vanuit een klantgerichte benadering Hoogst persoonlijk werken vanuit een klantgerichte benadering Korte lijnen voor directe communicatie Afgestemd op uw wensen via een persoonlijke aanpak Advies en bemiddeling gedurende het hele proces Meer

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1 AMERICAN TUKKERDAY 1 WELKOM BIJ DE AMERICAN TUKKERDAY Amerikaanse auto s, grote trucks, stoere motoren en the American lifestyle. Dit jaar vindt de twaalfde editie van de American Tukkerday plaats op 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES ONDERWIJSMAGAZIJN VOOR LOB VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo VRAGEN BIJ ONTDEK COMPETENTIES JE PASSIE MOTIEVEN INLEIDING In LOB-trainingen en tijdens gesprekken met

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden Juliana Mill

Sponsormogelijkheden Juliana Mill Sinds 1919 speelt Juliana Mill een belangrijke maatschappelijke rol in de Millse gemeenschap. Juliana kan gezien worden als een ontmoetingsplek voor sporters, supporters en sponsors, die allen op hun eigen

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

OPVOEDEN ZO!!! De cursus is bedoeld voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar

OPVOEDEN ZO!!! De cursus is bedoeld voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar OPVOEDEN ZO!!! Algemeen Het opvoeden van kinderen is leuk maar kan soms ook heel zwaar zijn. Bij het opvoeden van je kind komt heel wat kijken. Jij bent tenslotte diegene, die hem het goede voorbeeld moet

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem. September 2015 Beleidsplan Stichting Openluchttheater Lochem September 2015 Inleiding Al meer dan 100 jaar is De Zandkuil een geliefde plek bij veel Lochemers. Het begon in de vroege jaren van de vorige eeuw. Op de flank

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen 30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen Waarom Jij koopt drie tot vier huizen in je leven. Je makelaar verkoopt er honderden. Hij kent dus het onderhandelingsspel beter dan jij. Wanneer

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel.

4 communicatie. Ik weet welke informatie anderen nodig hebben om mij te kunnen begrijpen. Ik vertel anderen wat ik denk of voel. 4 communicatie Communicatie is het uitwisselen van informatie. Hierbij gaat het om alle informatie die je doorgeeft aan anderen en alle informatie die je van anderen krijgt. Als de informatie aankomt,

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen

Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Viral Social Games B.V. www.virtualpopstar.com Drogteropslagen 103 7776SL Slagharen Virtual Popstar is in het kort een gratis te spelen online dress-up community game. Het is een website gericht op tieners

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #04/13. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #04/13. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #04/13 In deze editie Kort nieuws G-voetbaltoernooi bij RKVVM Column Jacques Marx Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM 2.0 Seizoen 2013 2014 Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

10 Een pluizig beestje

10 Een pluizig beestje 10 Een pluizig beestje REMCO CAMPERT Vooraf Remco Campert schrijft vooral verhalen en gedichten. Net als Hans Andreus (zie hoofdstuk 19) behoorde Campert tot de Vijftigers, een literaire stroming in de

Nadere informatie

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR.

DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. DE KLEINE ONDERNEMER 50% KORTING HEEFT OOK KLEINGELD, ZEG MAAR. Die oorspronkelijke bewoners gingen weg omdat, punt 1, geen huizen met een tuin. Drie kamers, vier kinderen, dat werkt allemaal niet. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

De eerste maanden. Nieuwsbrief voorjaar 2016

De eerste maanden. Nieuwsbrief voorjaar 2016 Nieuwsbrief voorjaar 2016 De eerste maanden We zijn nu een aantal maanden open en kijken met een goed gevoel terug op die eerste tijd. We hadden gasten uit Zwolle en ook enkele uit de wijdere omgeving.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Tekstsoortenles Brief niveau B

Tekstsoortenles Brief niveau B Tekstsoortenles Brief niveau B Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst, een brief of

Nadere informatie

De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie.

De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie. De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie. Op 12 mei 2009 werden we gebeld met de mededeling dat er brand was geweest in het kindertehuis. Aanvankelijk

Nadere informatie

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer,

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28 Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, "Nu even niet", was ooit de reclameslogan van een landelijk bekend

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor Voor open Doel is terug Na jaren van afwezigheid is de Voor open Doel terug. Tot het eind van de jaren 90 was dit het clubblad van de vv Froombosch. Nu zal het verder gaan als onze nieuwsbrief. Hierin

Nadere informatie

uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen

uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen uwelijkse voor waarden Informatie over trouwen Formaat Notarissen is een landelijk netwerk van samenwerkende notariskantoren in Nederland. Kwaliteit, vernieuwing en optimale service zijn de kernwoorden

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

Jouw Belang Jouw ouders bespreken gezamenlijk over én met jou wat jouw belang is. Zodat jouw ouders

Jouw Belang Jouw ouders bespreken gezamenlijk over én met jou wat jouw belang is. Zodat jouw ouders - Dit basis Kindplan kan als onderdeel worden ingevoegd in het ouderschapsplan of los worden gebruikt door ouders al dan niet met hulp van een professional - Ouders ga na de eerste afspraak met een professional

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 700 leden waarvan

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

De Independent Dienstenwijzer

De Independent Dienstenwijzer Wie zijn wij en wat doen wij voor onze klanten? OMDAT VERTROUWEN NIET VANZELFSPREKEND IS. Wie zijn wij? Independent Duinrand B.V. Ruysdaelplein 42 2282BJ Rijswijk Telefoon: 070-324 67 88 Fax: 070-415 05

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Denice: Beste Nico, Voordat ik bij Nico kwam lessen, zat ik bij een andere rijschool. Bij deze rijschool lukte het maar niet om verbetering te krijgen in mijn rijden. Dit was frustrerend en

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken De huizenprijzen zijn in Nederland sinds 2008 flink gedaald. Dat is goed nieuws voor starters die een huis willen kopen.

Nadere informatie

A.L.S. Puk den Uijl, groep 7

A.L.S. Puk den Uijl, groep 7 A.L.S Puk den Uijl, groep 7 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 I. Wat is ALS?... 4 Welke spieren worden aangetast... 4 De klachten van ALS zijn:... 4 Behandeling van ALS... 5 2. Hoe kom je er achter dat je

Nadere informatie

Ouders over kindcentra

Ouders over kindcentra Ouders over kindcentra Oberon, september 2015 Wat vinden ouders eigenlijk van kindcentra? Kennen zij de gedachte achter Kindcentra2020? We besloten om het maar eens aan ze te vragen. Onderzoeksbureau Oberon

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van TNT Post Onderwerp: Verjaardagen Datum: 26 juli 2010 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet

Nadere informatie

De ideale woningpresentatie!

De ideale woningpresentatie! SERVICES VOOR MAKELAARS De ideale woningpresentatie! Onderscheiden doet Verleiden! Het zal u bekend voorkomen. Een bekend spreekwoord zegt het ook al: De eerste aanblik is een daalder waard. Foto s van

Nadere informatie

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel

Lesbrief. Zat Annie van Gansewinkel Lesbrief Zat Annie van Gansewinkel Doe meer met Thuisfront! Bij de boeken in de serie Thuisfront kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen, tips

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie