W e l k o m. Wij hebben er zin in!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W e l k o m. Wij hebben er zin in!"

Transcriptie

1 W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Linda. Juf Linda komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Er komen nog meer kinderen erbij, leuk joh. Wij hebben er zin in! Pien, Willem, Wieske en Fartun zijn in onze groep begonnen. Veel speelplezier allemaal!!

2 Wat zijn de verschillen tussen vier jarigen groot! Wat hen bindt, is hun nieuwsgierigheid, hun enthousiasme om dingen te leren en de wereld te ontdekken. Dat doen kleuters met al hun zintuigen en bewegend, dansend, zingend, pratend. Iedereen is uniek en heeft zijn / haar eigen talenten. Wij mogen helpen bij het ontplooien hiervan en samen de wereld om ons heen ontdekken. Wat een geweldige job heb ik toch!! Kom gerust vaker een kijkje nemen op de site, om te zien waar wij mee bezig zijn. Aan het einde van een thema vindt U een speciale link onder op deze site! Als u wat wilt vragen, loop dan gerust na schooltijd binnen, de deur is altijd open of mail de juf: adres: Anne-Marie.Beks@skoh-haaren.nl linda.ariens@skoh-haaren.nl Onze groepsouder is Afke Spikmans ( = moeder van Pit ). Zij wordt daarbij ondersteund door Judith van Doren ( = moeder van Tim ). Fijn dat zij dit samen willen doen. We gaan er een leuk een gezelligjaar van maken! klik hier voor het document 'specifieke kleuterzaken' om alles te lezen rondom de gang van zaken in de kleutergroepen. Letter aanbod In de lettermuur zit nu de letter m Deze letter wordt aangeboden door het woord: max en muts De Letter Wie weet vindt u, samen met uw kind, nog wel meer spullen in en om het huis die een m hebben. Wij willen de klanken wel zuiver houden. Het zou fijn zijn als deze spulletjes dan mee naar school komen. Letter aanbod In de lettermuur zit nu de letter v Deze letter wordt aangeboden door het woord: verkeer, voeten en vroeger Wie weet vindt u, samen met uw kind, nog wel meer spullen in en om het huis die een v hebben. Wij willen de klanken wel zuiver houden. Het zou fijn zijn als deze spulletjes dan mee naar school komen.

3 Het cijfer In onze cijfermuur zit: In de cijfermuur zit nu het cijfer: 4 We kijken naar alle wielen die we in het verkeer tegen komen. 4 wielen In de cijfermuur zit nu het cijfer: 6 Samen met je maatje in onze klas speuren naar alles wat 6 is. Het Woord van de dag Elke dag stellen we een woord centraal: het Woord van de dag. Dit woord kiezen we uit de belangrijke themawoorden of doelwoorden uit de methode Schatkist. Iedere dag kiezen we een ander woord. Met dat Woord van de dag wordt een kort spelletje gespeeld. Op deze manier raakt het kind goed bekend met de betekenis(sen) van het Woord van de dag. Op een speelse manier worden de woorden herhaald. Het geheim van leren zit immers in herhaling. Daarom zou het leuk zijn als de woorden van de dag thuis ook regelmatig terugkomen. week 35 de stenenverzameling de baksteen de stoep de kiezelstenen het grind

4 week 36 week 37 week 38 week 39 week 40 rotseiland het mozaiek de tegels de diamant de vuursteen de tentoonstelling het beeld glas in lood beeldhouwen de rondleiding de pot het museum de medewerker de munt de handschoen de lijm het schilderij / de kassa de zaal de garderobe het restaurant de bewaker de hal de winkel Thema: Wij zijn ook begonnen met ons 2e thema: Overgisteren Er is een koffer gevonden, hij staat nu in onze klas. Van wie zou die koffer zijn? De kinderen hebben de koffer open gemaakt en vonden allerlei bekende en onbekende voorwerpen. Oude voorwerpen: zoals een tol, klompjes en een zakje muntjes. Maar ook gereedschap, bijvoorbeeld een duimstok, witte stoffen handschoentjes en een vergrootglas. Tot slot vonden ze een folder

5 van het lokale museum. Zou de koffer van het museum zijn? Met een brief hebben de kinderen het museum laten weten dat er een koffer is gevonden. Maar omdat we het niet zeker weten hebben de kinderen ook affiches gemaakt met "koffer gevonden" om thuis voor het raam te hangen. Misschien is de koffer wel van iemand uit Esch? Maar wat is een museum nou precies? En waarom zou je eigenlijk voorwerpen van vroeger bewaren? De vondst van de koffer is voor de kleuters het begin van een ontdekkingstocht naar de begrippen "museum", "vroeger" en "bewaren", met als hoogtepunt een bezoek aan het museum. (dat moet nog even geheim blijven...) De mysterieuze koffer en ieder voorwerp daarin vertelt een verhaal. Ook de bijzondere voorwerpen die de kleuters van huis mee mogen nemen. Met Overgisteren leren de leerlingen communiceren over voorwerpen en wordt hun woordenschat uitgebreid.

6 Na het schrijven van een brief aan het MuBo, zijn wij de brief met z'n allen gaan posten. De koffer was van het Museum in Boxtel. Als dank mochten wij daar op bezoek en samen met de medewerkers helpen met allerlei klusjes. Iedereen mocht een item uit de koffer kiezen:

7

8 Verkeersweek Week september Het thema is: verkeersborden en alle kinderen maken een bord naar keuze. Hoe ze dit gedaan hebben, hebben we op 19 september laten zien in de speelzaal. Ook hebben we een verkeerswandeling gemaakt, waar we op zoek gingen naar verkeersborden, maar ook het oversteken werd geoefend. In de gymzaal hebben we leuke dingen gedaan met verkeer. Zo hebben we geoefend met oversteken met een verkeerslicht, over de stoeprand lopen, fietsen en steppen met verkeersborden-verkeerslichten en tikkertje gedaan met verkeersborden.

9 Ons 1e thema van dit schooljaar is Max en de toverstenen. Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en warmte geeft. Deze vondst verandert het leven van de rotsmuizen op het eiland. Zijn vrienden zijn wel nieuwsgierig en willen ook wel zo'n mooie toversteen. Samen gaan ze op zoek... Iedereen heeft door zijn handelen invloed op de toekomst van de aarde. Samen belangrijke dingen delen! Jij, jij, iedereen hoort erbij!!

10 Wat boffen wij nog met dit mooie weer! En wat vind je juf... dat was erg interessant om te zien en we bleven kijken Nieuwtjes en informatie: 1 okt Studiedag: alle kinderen zijn vrij 2 okt Opening van de Kinderboekenweek 3 okt Kom Esch kijken 12:15 uur 6 okt Blad stamboom terug naar school Show & Tell 10 okt Bezoek aan MuBo in Boxtel 17 okt Schoolviering groepen okt Herfst vakantie 29 okt Krachtgroep * alle kinderen een Show & Tell hebben gedaan over hun eigen stamboom, * zij dit heel knap hebben gedaan? Wist U dat... * wij speciaal bezoek in onze klas hadden, * Queen bij ons op visite kwam, * wij dit heel bijzonder vonden, * wij aan juf Michelle vragen konden stellen,

11 * wij ook gezorgd hebben dat ze iets lekkers van ons kreeg, * Queen ook erg goed kan kriebelen? * wij haar ook hebben geborsteld, * haar hoeven ook zijn schoongemaakt?

12 * de vader van Pien bij ons kwam voorlezen, * dit erg gezellig was, * wij de boeken ook heel leuk vonden! Dank je wel juf Michelle en Queen, leuk dat jullie er waren!!

13 * wij Perenmoes gingen maken, * wij dit heel goed kunnen, * wij ook goed samen werken,

14 * iedereen heeft geproefd, * MMMmm het heel lekker was

15 * wij in de gymzaal coöperatieve spellen hebben gedaan, => hoe krijg je de auto samen naar de overkant? => muzikaal hoepelspel. * wij een gezellige muziekles hebben gehad van juf Mariska. We zongen samen in de klas, daarna met het vliegtuig naar de speelzaal en o.a. naar China, Griekenland, Italie en ook met het vliegtuig terug. Dat was leuk juf Mariska!!

16

17 * wij Engels geven aan de groepen 1-2? * dit erg leuk is; * we al een beetje kunnen tellen in het Engels; * wij dit heel leuk vinden. * wij het al heel gezellig hebben met elkaar, * wij samen werken en elkaar ook helpen, Kracht van 8 * Respectvol omgaan met jezelf en de ander. * Positieve uitgangspunten hanteren. * Benoemen wat we wel willen. => wij starten met Kracht 1 Ik ben mezelf => wij nu gestart zijn met Kracht 2 Eerlijk zijn => wij zijn nu bezig met Kracht 3 Rekening houden met elkaar => wij nu gestart zijn met Kracht 4 Samenwerken en elkaar helpen => wij nu bezig zijn met Kracht 5 Luisteren naar elkaar => we zijn nu bezig met Kracht 6 Zeggen wat we graag willen => we zijn gestart met Kracht 7 Laten we opnieuw beginnen => onze laatste kracht Kracht 8 Iedereen hoort erbij

18 Klik hieronder als je op de website naar onze vorige thema's terug wilt kijken: : thema 1 vriendjes.pdf thema 2 boeken.pdf thema 3 Sinterklaas.pdf thema 4 Kerstmis.pdf thema 5 gelukkig nieuwjaar slak! thema 6 Olympische Winterspelen.pdf thema 7 Lente Vertel \'t maar.docx thema 8 Lente De wereld rond.docx Klik hieronder als je de stukjes van de website van onze vorige thema's wilt zien: : Thema 1: De ijskraam van Jan en San (zomer) Thema 2: De kleine papegaai (herfst) Thema 3: Ritseldans en Notentaart (herfst) Thema 4: Sinterklaas Thema 5: Kerst Thema 6 Kikker in de kou (winter) thema 7 Vriendjes en Pasen Thema 8 Lente (kinderboerderij).pdf

19 Liedjes en versjes: In de groepen 1-2 wordt ook veel gezongen. Tekst in een lied- of versvorm spreekt kinderen aan, en is voor kinderen ook goed te onthouden. Liedjes en versjes zijn erg goed om de Nederlandse taal / woordenschat onder de knie te krijgen en ook bv rijmen. Veel kinderen beginnen thuis spontaan te zingen. Op aanraden van een ouder kwam het voorstel om wat liedjes op de site te zetten, zodat de ouders thuis met hun kinderen mee kunnen zingen. Liedje: van Pompom: Pompom, Pompom, met je neus zo zwart als roet woont bij ons in de klas, heel gezellig, dat is goed. Blauwe muts, groene tas, lacht altijd blij! Lieve lieve lieve Pompom, vriendje van mij. Lieve lieve lieve Pompom, vriendje van mij. klik hier voor het liedje op you tube liedje: Dagen van de week: Maandag naar school hoi, dinsdag naar school hoi, woensdag naar school, maar 's middags zijn we vrij. Donderdag naar school hoi, vrijdag nog een keertje, zaterdag en zondag zijn we vrij. liedje: van de Cijfermuur: Luister wat ik wil vertellen, alle cijfers kun je tellen. Op de cijfermuur kunnen we zien, alle, alle cijfers van 1 tot 10. Luister wat ik wil vertellen, alle cijfers kun je tellen. Op de cijfermuur staan ze allemaal cijfers zijn gewoon onze rekentaal. Een,twee,drie,vier,vijf,zes,zeven, acht,negen,tien, negen,acht,zeven,zes,vijf,vier,drie,twee,een. Een,twee,drie,vier,vijf,zes,zeven, acht,negen,tien, negen,acht,zeven,zes,vijf,vier,drie,twee,een. liedje: van de Lettermuur: Kom bij de Lettermuur, kom er maar bij. Plaatjes en letters staan hier rij na rij. Lettertjes samen, dan is het een woord. Een woord dat je vast weleens hebt gehoord. Kom bij de Lettermuur, kom er maar bij. Plaatjes en letters staan hier rij na rij.

20 Versje: Max en de toverstenen: Op een dag vindt Max heel trots een toversteentje op een rots. Wat een mooie glinstersteen! De andere muizen willen er ook zo een! Maar Balthazar, de oudste muis, vindt het helemaal niet pluis. De steen is van het eiland, vlug! Geef maar gauw iets moois terug. Max maakt een mooie zonnesteen en brengt hem naar de rots alleen. En het eiland geeft met veel plezier een toversteen aan ieder dier.

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie.

W e l k o m. Leuk dat je er bent!! Heel veel speelplezier allemaal! Op deze site vindt U de actuele informatie. W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Lieke. Juf Lieke komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 18 kinderen. 11 kinderen van groep 2 en 7 kinderen van groep 1. Luc is

Nadere informatie

W e l k o m. Foto's van bezoek slaapkamer Sinterklaas. Klik op foto: Foto's van het Herfstuitstapje vindt U hier. Wij hebben er zin in!

W e l k o m. Foto's van bezoek slaapkamer Sinterklaas. Klik op foto: Foto's van het Herfstuitstapje vindt U hier. Wij hebben er zin in! W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Linda. Juf Linda komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Benthe en Mick zijn er sinds de Herfstvakantie bij gekomen.

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Wij zijn: sjoerd - esmee - jindy - jace - seline - ilja - yelle - tijn - laura - tessa

Nadere informatie

W e l k o m. Fijne Carnavalsvakantie van ons allemaal! Klik op de foto om de kinderen op de Carnavals cat walk te zien!!

W e l k o m. Fijne Carnavalsvakantie van ons allemaal! Klik op de foto om de kinderen op de Carnavals cat walk te zien!! W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Linda. Juf Linda komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Sinds de Kerstvakantie zijn we al gezellig met 25 kinderen.

Nadere informatie

W e l k o m. Wij wensen jullie allemaal een hele leuke, gezellige en zonnige vakantie!!

W e l k o m. Wij wensen jullie allemaal een hele leuke, gezellige en zonnige vakantie!! W e l k o m Wij zijn de groep van juf Anne-Marie en juf Linda en juf Manon. Juf Linda komt 2 x in de maand op dinsdag. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Sinds de Kerstvakantie zijn we al gezellig met

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 25 kinderen. We gaan er een gezellige tijd van maken! Wat zijn de verschillen tussen vier jarigen

Nadere informatie

Welkom op de site van groep 1/2 a!

Welkom op de site van groep 1/2 a! Welkom op de site van groep 1/2 a! groep van juf Thijske Verdaasdonk Mocht u vragen of opmerkingen hebben; loop gerust even binnen. Ook kunt u natuurlijk mailen op het volgende e-mail adres: tverdaasdonk@bs-st-willibrordus.nl

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Wij zijn: sjoerd - esmee - jindy - jace - seline - ilja - yelle - tijn - laura - tessa

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Wij zijn: sjoerd - esmee - jindy - jace - seline - ilja - yelle - tijn - laura - tessa

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 25 kinderen. We gaan er een gezellige tijd van maken! Ondertussen is Ilja gestart. Gezellig. Nog

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 25 kinderen. We gaan er een gezellige tijd van maken! Ondertussen is Ilja gestart. Gezellig. Nog

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 21 kinderen. Wij zijn: sjoerd - esmee - jindy - jace - seline - ilja - yelle - tijn - laura - tessa

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 25 kinderen. We gaan er een gezellige tijd van maken! Ondertussen is Ilja gestart. Gezellig. Nog

Nadere informatie

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord.

2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot een woord. B: Letters samenvoegen tot een woord. Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Max en de toverstenen. 1. Auditieve Analyse: A: Eén en twee lettergrepen. B: Drie of meer lettergrepen. 2. Auditieve Sinthese: A: Lettergrepen samenvoegen tot

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar

U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar U bent op de pagina van groep 1/2 Giraffen van de Walstraschool. Hier kunt u lezen waar de kleuters hoe het komende half jaar (tot januari 2015) eruit zal zien. Per jaar behandelen we 4 thema s van Schatkist.

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2018

Nieuwsbrief /2018 Nieuwsbrief 1 2017/2018 Beste ouder(s), Na een fijne vakantie zijn we in het nieuwe schooljaar begonnen met het anker START van de nieuwe methode Schatkist die we nu in de klas gebruiken. Deze methode

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b:

Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Welkom allemaal op de site van groep 1-2 b: Wij zijn de groep van juf Anne-Marie. Gr 1-2 b is gestart met 25 kinderen. We zijn nu al met 28 kinderen, leuk joh. We gaan er een gezellige tijd van maken!

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

OVERGISTEREN Erfgoedproject voor kleuters

OVERGISTEREN Erfgoedproject voor kleuters OVERGISTEREN Erfgoedproject voor kleuters DOCENTENHANDLEIDING Colofon Overgisteren is een initiatief van Erfgoed Brabant en ontwikkeld in het kader van Erfgoed a la Carte s-hertogenbosch. Overgisteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2A

Nieuwsbrief groep 1/2A Nieuwsbrief groep 1/2A Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2A voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Ineke Harleman en Simone Dreierink Wat

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr. 1 DIEREN. Onze nieuwe groep 1-2. Aan de ouders van groep 1 en 2, Het nieuwe thema waar we 3 weken over werken is: dieren.

INFORMATIEBRIEF nr. 1 DIEREN. Onze nieuwe groep 1-2. Aan de ouders van groep 1 en 2, Het nieuwe thema waar we 3 weken over werken is: dieren. Aan de ouders van groep 1 en 2, INFORMATIEBRIEF nr. 1 DIEREN Onze nieuwe groep 1-2. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en net als vorig jaar krijgt u af en toe een nieuwsbrief, met informatie over

Nadere informatie

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten.

Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Groep 1b/2b Onze bijdrage voor het Sweelincknieuws: veel liedjes om thuis te zingen en foto s van allerlei activiteiten. Wat hebben we allemaal in de afgelopen maanden gedaan: In september zijn we begonnen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2 B

Nieuwsbrief groep 1/2 B Nieuwsbrief groep 1/2 B Beste ouders, Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van groep 1/2 B voor de komende periode. We wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Wendy Spijkerbos, Marlous

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Maandag 25 september t/m vrijdag 29 september

Maandag 25 september t/m vrijdag 29 september Maandag 25 september t/m vrijdag 29 september In deze weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Schoolfotograaf oproep gezinnen met meerdere kinderen op school > Start met Operajaar! > Een nieuw schooljaar

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 schooljaar

Informatiefolder groep 1 schooljaar Informatiefolder groep 1 schooljaar 2015-2016. Alle kinderen krijgen deze informatiefolder mee naar huis. Binnenkort hebben wij een gesprek met U waarbij wij de leidraad oudergesprekken bespreken. Voor

Nadere informatie

Kinderboekenweek 2012

Kinderboekenweek 2012 www.dekloostertuin.nl De Kloostertuinier Informatiebulletin van: CBS De Kloostertuin te Assen 8 e Jrg. nr. 2 27 september 2012 Kinderboekenweek 2012 Hallo wereld in tachtig dagen Mooi project, mooi project

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA

1 okt nr. BELANGRIJKE DATA 1 okt. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Wo 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer 10.45-11.30 u. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie Ma. 22 okt. Luizenkammen

Nadere informatie

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

Lesbrief groep 1 en 2 Winter Lesbrief groep 1 en 2 Winter De vakantie ligt al weer een week achter ons en langzaam beginnen de kleuters alweer te wennen. Vorige week maandag zijn we begonnen in de kring en ze zaten vol verhalen over

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

Naar de basisschool. Naar de peutergroep..

Naar de basisschool. Naar de peutergroep.. Naar de basisschool. Annika is in sept 4 jaar geworden en zit nu in groep C bij Juf Ingrid en Juf Heidy Ze heeft voor ons een prachtige tekening gemaakt die op de voorkant van de peuterkrant een speciaal

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Themaboekje ouders JONG LEREN IN HET VERKEER

Themaboekje ouders JONG LEREN IN HET VERKEER Themaboekje ouders JONG LEREN IN HET VERKEER Kinderopvang en peuterspeelgroep Het P@rk Gemaakt door: Anja en Esther Maart/april 2018 Beste ouders/verzorgers De peuterspeelgroep van het P@rk methode Startblokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 28

t Informantje schooljaar week 28 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 28 Agenda

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Minibabbel. Lente/pasen

Minibabbel. Lente/pasen Minibabbel Lente/pasen maart/april 2019 Voorwoord Na een lange winter is het dan eindelijk lente! Langzaamaan komen de bloembollen boven de grond en schijnt de zon weer langer. Ook de jonge dieren zijn

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Woensdag 6 januari is het "Drie Koningen". Ook hier zullen we aandacht aan besteden in de groep.

Woensdag 6 januari is het Drie Koningen. Ook hier zullen we aandacht aan besteden in de groep. Beste ouders van groep 1/2, Natuurlijk de beste wensen voor 2016!! Na een heerlijke Kerstvakantie starten we morgen weer op school. De komende weken tot aan de krokusvakantie besteden we aandacht aan verschillende

Nadere informatie

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3,

Klassennieuws. Erichem, 18 december Beste ouders van groep 1-2-3, Klassennieuws Erichem, 18 december 2015 Beste ouders van groep 1-2-3, Het jaar 2015 is zo goed als om. We hebben een gezellige, drukke feestmaand achter de rug waarin we hard gewerkt hebben maar ook veel

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Agenda Datum Activiteit 5-14 okt Kinderboekenweek 17-21 okt Herfstvakantie 1 nov Dictee 2 nov Dankdag 7-11 nov Volgende nieuwsbrief uit groep 6 Jarigen tot de volgende

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 7 Belangrijke data Dinsdag 2 april- Nationale Buitenlesdag Dinsdag 2 april- Groep 5 naar Museum Noordwijk Donderdag 11 april Praktisch verkeersexamen groep 7 Vrijdag 12 april Koningsspelen

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8

ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli Bas uit groep 8 ASJEMENOU 14 juli t/m 21 juli 2017 Bas uit groep 8 Afgelopen maandag werden we opgeschrikt door het bericht dat onze Bas uit groep 8 door een brommer is aangereden. Hij is daarna direct naar het ziekenhuis

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M TAAL THUIS Kleurplaat Voorlichtingsuurtje Oudermorgen Spelinloop Computeren gr.2

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Locatie: KDV Voorbeeld: Groep: 0-4 jaar Data Dag Competentie Activiteit 0-2jaar Activiteit 2-4 jaar 06.01 Maandag Kijk, ik maak contact, blazen maar, spelletje

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Lessuggest. ties Tim. op de tegels voor groep

Lessuggest. ties Tim. op de tegels voor groep Lessuggest ties Tim op de tegels voor groep 1 2 Tips voor de vijf stappen van interactief voorlezen. 1. Voorbereiding Door het boek te lezen en de illustraties op u in te laten werken komt u in de sfeer

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Zo wordt de begeleiding van de groep goed verzorgd en verandert er weinig voor de kinderen.

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Zo wordt de begeleiding van de groep goed verzorgd en verandert er weinig voor de kinderen. BESTE OUDERS EN VERZORGERS, De eerste twee schoolweken van 2016 zitten er weer op. Iedereen is weer goed begonnen en gelukkig zijn alle ogen en bijna alle vingers heel gebleven tijdens de viering van Oud

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 42 Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Vrijdagavond 14 oktober Toneelvoorstelling Niet Pluis over de Kinderboekenweek/projectweek

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan.

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Maandbrief van de Bruggroep oktober 2015 Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Werken en leren afwisselen met vakantie is

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3)

Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3) Wereldschool zomerdeal Kikker en vriendjes (groep 1 t/m 3) Voor de ouder: Deze zomerdeal is een extra les van de Wereldschool die je in overleg met de docent tot 1 september samen met je zoon of dochter

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week!

We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Roksana is onze nieuwe Koorddanser deze week! We luisterden naar het verhaal van Max verteld door Tom. Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 5 december Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 5 december 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Glazen potten! Wennen / starten Letter P Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: boekentip Bijlage: Jarig! Voor alle

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november Nieuwsbrief 11 Beste ouders, maandag 20 vrijdag 24 november Deze week waren er alle (aangevraagde) gesprekken met ouders én de voorlopige-advies-gesprekken met de leerlingen van groep 8 (en hun ouders).

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016 t Omlopertje jaargang 8 nummer 26 26 september 2016 Kind op Maandag Hoe nu verder? Exodus 14,16,17 De farao gaat achter de Israëlieten aan. Ze komen bij de rode zee; hoe moet het nu verder? God wijst de

Nadere informatie

Maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2018

Maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2018 Maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer voorbereiding bezoek gemeenteraad en burgemeester > De Vreedzame School training personeel

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie