Gratis slapen op reis Bespaar op je bed, win aan ervaring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gratis slapen op reis Bespaar op je bed, win aan ervaring"

Transcriptie

1 Gratis slapen op reis Bespaar op je bed, win aan ervaring

2 Waarop kan je besparen als je op reis gaat? Als je de prijs van je logies naar beneden haalt, ben je alvast goed bezig, want dat is een grote slokop. In dit dossier stellen we een aantal systemen voor waarmee je gratis kunt vernachten. Gratis slapen? Het kan! De systemen waarmee je gratis kunt logeren nemen hand over hand toe, een evolutie waar het internet niet vreemd aan is. Vaak is er een sterke component 'ontmoeten', 'community', om niet te zeggen 'vriendschap', of zelfs 'verbeter-de-wereld' mee gemoeid, maar dat is zeker niet altijd het geval. Denk maar aan slapen op de luchthaven of wildkamperen. Het is doorgaans niet nodig om zelf een slaapplek aan te bieden om van de systemen gebruikt te kunnen maken, maar het maakt het wel makkelijker om het vertrouwen te winnen en om aanvaard te worden. Gratis overnachten is het makkelijkst voor sociale reizigers, soloreizigers alleen of kleine gezinnen. Met groepen van meer dan 4 personen wordt het moeilijker om een geschikte plek te vinden, maar het is niet onmogelijk! Zijn er nadelen aan deze manieren van logies uitwisselen? Beslist wel. Je moet je reisschema nauwkeurig plannen omdat je minder aan het toeval kunt overlaten. Wanneer je niet op tijd bij je host geraakt, moet je annuleren. Dat is niet prettig. De betaalde vrijheid van een hotelkamer mag je bij iemand thuis niet verwachten. Wie betaalt, mag eisen stellen. Als je gebruik maakt van de gastvrijheid van anderen, dan moet je je aanpassen. Inhoud: 1. HOSPITALITY EXCHANGE 2. GRATIS SLAAPPLEKKEN VOOR LERAREN 3. GRATIS SLAAPPLEKKEN VOOR FIETSERS 4. WERKEN VOOR KOST EN INWOON 5. HOUSE SITTING 6. HUISRUIL EN KOTRUIL 7. SLAPEN IN DE LUCHTHAVEN 8. WILDKAMPEREN

3 1. HOSPITALITY EXCHANGE: GRATIS SLAAPPLEKKEN VIA SOCIALE NETWERKEN Het principe is simple: je sluit aan bij een internationaal netwerk van reizigers die een gratis slaapplek zoeken en/of aanbieden. Het gaat in de eerste plaats om ontmoeting en uitwisseling. Het is dus de bedoeling dat beide partijen interesse tonen voor elkaars cultuur. CouchSurfing Het grootste netwerk: 7 miljoen mensen in meer dan steden. CouchSurfing ging van start in 2004 als een kleinschalig project van Casey Fenton, Daniel Hoffer, Sebastian Le Tuan en Leonardo Bassani da Silveira. Uit hun contacten met een groepje studenten in IJsland groeide het idee dat mensen over de hele wereld misschien wel bereid zouden zijn om hun huis te delen met vrienden die ze nog niet hebben ontmoet. Hoe word je een Couchsurfer? Je maakt een profiel op, net als voor facebook. Stel dat je naar Barcelona wilt. Dan zoek je tussen de profielen van aanbieders een paar mensen uit waarbij je graag zou willen logeren. Je stuurt hen een request en kijkt wat er uit de bus komt. Een hardnekkig misverstand is dat je zelf ook mensen moet ontvangen als je wilt sofaslapen. Dat is niet nodig. Is Couchsurfing veilig? In het systeem zitten veiligheidsmechanismen ingebouwd. Je kunt referenties lezen van reizigers die vroeger al bij die host hebben overnacht. Adresgegevens worden gecontroleerd, zodat het bijna onmogelijk is om een fake profiel aan te maken. CouchSurfing is gratis, maar het is natuurlijk niet verboden om je host op een andere manier te bedanken. Door eens boodschappen te doen, te koken of een cadeautje mee te nemen van thuis. Spreek af hoe lang je kunt blijven. De meeste Couchsurfers blijven tussen de twee en de vier dagen. Hou er rekening mee dat een host meestal maar plaats heeft voor één of twee personen. Dat is niet evident als je met meerdere vrienden reist. Maar stel in elk geval de vraag. Misschien kan de host een adres aanreiken waar een groepje terecht kan.

4 Hospitality Club Global FreeLoaders Mensen samenbrengen, dat is ook wat Hospitality Club doet. De vereniging ging van start in 2000, en heeft ruim leden in 227 landen. Het is de bedoeling dat de clubleden elkaar helpen, door het aanbieden van een slaapplaats of een rondleiding door de stad. Het lidmaatschap is gratis en iedereen is welkom. Je kunt profielen bekijken, berichten sturen en commentaar posten. Besta je wel in levende lijve? Heb je geen crimineel verleden? Dat wordt nagekeken door vrijwilligers. Het profiel van andere leden kun je pas bekijken wanneer je geregistreerd en aanvaard bent. Voor logies mag de host geen geld vragen, wel een vergoeding voor maaltijden of gebruik van de telefoon. Na je bezoek, kun je een beoordeling achterlaten op de website. De website heeft een actief forum, een Chat Room en een Travel Guide (met reisinformatie van leden). Wat is een Freeloader? Volgens de website van Global FreeLoaders is dat A person who takes advantage of the charity, generosity or hospitality of others. Global FreeLoaders werd in 2000 opgezet door Adam Staines, een jonge Australiër die zwaar is aangetast door het reisvirus. Het is een online gemeenschap, die wereldwijd mensen samenbrengt die gratis logies aanbieden. De bedoeling: 'bespaar geld, maak vrienden en bekijk de wereld vanuit het standpunt van de lokale mensen'. Aansluiten is gratis en er zijn ook geen verborgen kosten. Het is de bedoeling dat degene die accommodatie zoekt, ook zelf een slaapplaats kan aanbieden. Je kunt je al registreren als FreeLoader als je die slaapplek nu nog niet hebt, maar wel binnen de zes maanden. Sommige plaatsen bestaan uit nauwelijks meer dan een dak boven je hoofd. Elders krijg je een lekkere maaltijd, vrije toegang tot de koelkast en een gidsbeurt door de stad bovenop.

5 Bewelcome BeWelcome werd in 2007 opgezet door enkele voormalige vrijwilligers van Hospitality Club. Het is een non profit organisatie, die wordt gerund door vrijwilligers. Aansluiten is gratis, maar donaties worden met dank aanvaard. Deel een slaapplek, ontmoet nieuwe mensen en maak kennis met andere leefgewoonten, dat is het motto. Bewelcome heeft ook een Nederlandstalige website. gesprek met de lokale vertegenwoordiger van Servas. Als die zijn goedkeuring geeft, krijg je een introductiebrief. Je betaalt een waarborg voor de lijst met gastadressen in een bepaald land. Naar het adres waar je wil logeren schrijf je een brief, waarop je een jaarzegel van Servas kleeft. In sommige gevallen kan het ook per fax of . Zelf een slaapplek kunnen aanbieden is geen noodzaak. Tijd maken voor de gast is even belangrijk. Mensa-leden Servas Mensa is een internationale vereniging van en voor mensen die bij een IQ-test in de bovenste 2% van de bevolking scoren. Hospitality Club heeft een Mensa page. Servas is een internationale organisatie die wereldvrede wil promoten door middel van persoonlijke contacten tussen reizigers, onder meer via hun netwerk van logiesuitwisseling. Er zijn open deuren in 80 landen. Servas is het best vertegenwoordigd in Europa, Japan, India, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Mexico. Van elk land bestaan lijsten met persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, interesse, beroep, talenkennis, hoe er te geraken... Servas heeft niet de bedoeling een goedkope touroperator te zijn. Motivatie is heel belangrijk. Als kandidaat heb je een persoonlijk

6 2. GRATIS SLAAPPLEKKEN VOOR LERAREN Teachers travel web Ben je leerkracht of medewerker in een school? Via Teachers Travel Web kun je in 27 landen logeren bij (ex-) collega's uit het onderwijs, aan huisruil doen of op elkaars huis passen. Een koppel uit Antwerpen trekt momenteel aan de kar om dit verder uit te bouwen. Het verblijf en de reservatie is gratis. Je betaalt wel een lidmaatschap van 45 euro per jaar (of minder als je gebruikt maakt van een promo-actie). 3. GRATIS SLAAPPLEKKEN VOOR FIETSERS Fietsers zijn blijkbaar erg gastvrij voor hun fietsende soortgenoten. We vonden een 6-tal systemen van gastvrijheid zijn specifiek op fietsers gericht. Warm Showers Cyclo-camping international Warm Showers biedt worldwide hospitality exchange for touring cyclists. Volgens de website zijn er ruim actieve hosts en meer dan actieve leden. De aangeboden accommodatie varieert: sofa, kamer of kampeerplek om een tentje op te zetten. De Franse organisatie voor fietsreizigers Cyclo Club International publiceert onder de naam Cyclo Acceuil Cyclo (CAC) lijsten van fietsreizigers die logies aanbieden aan andere fietsreizigers. Er zijn momenteel zo n 500 adressen in Frankrijk en 200 adressen buiten Frankrijk (36 landen). Wie gebruik maakt van CAC, wordt verondersteld om -eenmaal terug thuis- ook gasten op te vangen.

7 ADFC Dachgeber De Duitse fietsersvereniging ADFC biedt de formule Dachgeber aan. Dat betekent dat fietsers gedurende één nacht gebruik kunnen maken van een gratis onderkomen. Enkel wie bereid is om zelf logies te bieden, kan bij anderen overnachten. Er zijn ca adressen. Lidmaatschap van ADFC is niet vereist, maar wel gewenst. Österreich Dachgeber Hetzelfde systeem als ADFC Dachgeber (zie hierboven), maar voor Oostenrijk. Registratie kost wel 10 euro per jaar. Velodach Hetzelfde systeem als ADFC Dachgeber (zie hierboven), maar voor Zwitserland. Lidmaatschap kost 10 CHF per jaar. Japan Cycling Navigator Fietsreizigers in Japan kunnen terecht bij leden van Japan Cycling Navigator voor logies, een toerbeurt of info.

8 4. WERKEN VOOR KOST & INWOON Werken combineren met reizen. Ook dat is een manier om je te verzekeren van gratis logies én maaltijden. WWOOF HelpX WWOOF brengt reizigers in contact met de uitbaters van biologische boerderijen die op zoek zijn naar vrijwilligers. De hosts bieden accommodatie en maaltijden aan in ruil voor vier à vijf uur werk per dag. Dat werk kan bestaan uit zaaien, compost maken, in de tuin werken, planten, oogsten, hout hakken, omheiningen plaatsen, melken, voedsel geven aan de dieren, druiven plukken, brood bakken, kaas maken Je kunt kiezen uit een 100-tal landen. De verblijfsduur spreek je af met de eigenaar van de boerderij. Meestal is dat minstens één week en maximaal twee weken, maar je kan ook langer of korter blijven. De minimumleeftijd om te WWOOF-en is 18 jaar. Het lidmaatschap is afhankelijk van het land waar je aan de slag wilt gaan en bedraagt tussen 0 en 56 euro. HelpX is een online database van biologische en gewone boerderijen, ranches, lodges, B&B s, backpacker hostels en zelfs zeilboten die op zoek zijn naar vrijwilligers. In ruil voor ca. 4 à 6 uur werken per dag, krijg je logies en maaltijden. Om welk soort werk gaat het? In de tuin of op de boerderij werken, permacultuur, fruit plukken, houtbewerking, een zeilboot bemannen, werken met dieren, Reken op 20 euro voor een lidmaatschap van twee jaar.

9 5. HOUSE SITTING Plantjes water geven, voor de kat of hond zorgen. Dat zijn meestal de dingen die van je verwacht worden als je een plek als house sitter ambieert. In ruil mag je rekenen op gratis logement. Hieronder vind je een aantal organisaties die hosts en sitters samenbrengen. In de meeste gevallen wordt wel een lidmaatschap gevraagd, maar dat vervalt of vermindert als je zelf ook je huis openstelt. Trusted Housesitters Mind My House Website voor liefhebbers van huisdieren. Huiseigenaars die reizen, laten jou in hun huis om op hun huisdieren te passen. Momenteel zo n 5000 leden. Lidgeld van 37 euro voor 3 maanden of 59 euro per jaar. Housesittingclub Je betaalt 75 euro lidgeld/waarborg per jaar om toegang te krijgen tot het systeem. Als je het systeem niet gebruikt, wordt dat geld overgeheveld naar het volgende jaar. Als je stopt, dan krijg je een deel van het geld terug. Hier betaal je 16 euro lidgeld om toegang te krijgen tot de onlinedatabase. Gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website met ook een online community. House Carers Mogelijk tot gratis proeflidmaatschap, maar daarme kan je niet housesitten. Je betaalt hier 55 dollar om toegang te krijgen tot het systeem. Grote database met huizen over de hele wereld. Er is een wachttijd van 3 maanden voor je toegang krijgt. Weinig info op de website.

10 Luxury House Sitting The Caretaker Gazette Voor 10 dollar per jaar krijg je een lidmaatschap met toegang tot hun database van huizen. Die zijn vooral te vinden in de VS en Europa. Ze profileren zich op de betere klasse van huizen. Vrij omvangrijke database die vrij te raadplegen is. Voor 30 dollar per jaar krijg je toegang tot de online versie van de Gazette met daarin een lijst van mensen die een huisoppas zoeken.. 6. HUIS- EN KOTRUIL Nog een mogelijkheid om gratis te logeren: huisruil. Voor studenten bestaat er een gelijkaardig systeem van kotruil. Casaswap Homelink Met dit systeem kan je huisruil doen, maar ook roommates zoeken. Ideaal voor uitwisselingsstudenten bijvoorbeeld. Als je zelf geen vreemden in je huis wilt, kan je ook een woning huren. Casaswap heeft naar eigen zeggen meer dan leden. Stay4free In België vertegenwoordigt Taxistop de internationale organisatie Homelink. Die heeft zo n kandidaat-huisruilers in zijn database staan in 69 landen. Homelink werd opgericht in 1953 en heeft kantoren in 22 landen, waaronder dus België. Voor 60 euro per jaar wordt je lid (ook mogelijk per maand: 25 euro). De website meldt niet hoeveel leden ze heeft.

11 Intervac Opgericht in Momenteel leden met vertegenwoordigers in 45 landen over de hele wereld. Ze garanderen een huisruilpartner binnen het jaar. Als dat niet het geval is, wordt je lidmaatschap verlengd. Lidmaatschap kost 70 euro per jaar. Home Exchange Meer dan huizen in 151 landen, dat is wat HomeExchange aanbiedt. Zeer uitgebreide website met veel filters. Lidmaatschap kost 10 tot 42 dollar per maand, afhankelijk van het type lidmaatschap. Knok Home Exchange inschrijvingsgeld. Mooie en uitgebreide website met huizen in 159 landen, maar wel 180 euro

12 7. SLAPEN IN DE LUCHTHAVEN Slapen in een luchthaven: niet erg comfortabel, maar wel gratis. Sleeping in Airports De website Sleeping In Airports geeft de luchthavens een rating op basis van de vier C s: comfort, conveniences, cleanliness en customer service. Neem een kijkje op de site voor de beste én slechtste luchthavens op het vlak van slaapcomfort. 8. WILDKAMPEREN Wildkamperen is natuurlijk de gratis overnachting bij uitstek. Wegwijzer heeft de info over Europa verzameld op deze pagina: :

13 Heb je ervaring met (één van) formules in deze brochure, ken je er nog andere of wil je graag reageren op het dossier? Mail dan naar Workshop Couchsurfing en CO Het je zin gekregen om met Couchsurfing of een ander systeem van Home hospitality te gaan reizen? Wegwijzer organiseerde hierrond Workshops in de verschillende provincies. Hoe onze website in de gaten voor de volgende data. Je kunt ook zelf de workshop aanvragen. Als er genoeg geïnteresseerden zijn, dan komt Wegwijzer bij jou in de buurt de workshop geven! Dit is een publicatie van Wegwijzer Reisinfo vzw Beenhouwersstraat Brugge

JONGERENTOERISME ONDER DE RADAR: EEN KWANTITATIEVE STEEKPROEF

JONGERENTOERISME ONDER DE RADAR: EEN KWANTITATIEVE STEEKPROEF JONGERENTOERISME ONDER DE RADAR: EEN KWANTITATIEVE STEEKPROEF NOVEMBER 2013 IN OPDRACHT VAN TOURIST INFO FOR YOUNG PEOPLE VZW IN SAMENWERKING MET VZW KUNSTSTEDEN VLAANDEREN, TOERISME VLAANDEREN EN VISITBRUSSELS

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van Linden & Barbosa Datum: mei 2013 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet Aan het onderzoek namen

Nadere informatie

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden.

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden. nl_print_file 9/9/02 11:43 am Page 1 Pneumatische Hoge nauwkeurigheid (+/-0,01 mm) en herhaalbaarheid (+/-0,03 mm) geven een precies grijpwerk. Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound

Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound Handboek Rotary Texel, deel 2 Exchange students outbound Jaaruitwisseling Voor wie Dit programma van Rotary International is bestemd voor scholieren uit het Voortgezet Onderwijs. Het is de bedoeling dat

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT is een toeristische dienst voor jongeren. De organisatie maakt drukwerk, houdt een infobalie open in Brussel, en runt een website. USE-IT is niet-commercieel en werkt zonder

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Bijlage 2 bij de uitnodigingsbrief medewerkers

Bijlage 2 bij de uitnodigingsbrief medewerkers Bijlage 2 bij de uitnodigingsbrief medewerkers Praktisch Concept Motivatie voor de keuze van de data (27 juni t/m 4 juli) Laten we eerst iets over de keuze voor de data (27 juni t/m 4 juli) zeggen. Die

Nadere informatie

Serie handleidingen. "LbD4All" ("Leren door Ontwikkeling voor iedereen") AUTHENTICITEIT. Door Kristina Henriksson, Päivi Mantere & Irma Manti

Serie handleidingen. LbD4All (Leren door Ontwikkeling voor iedereen) AUTHENTICITEIT. Door Kristina Henriksson, Päivi Mantere & Irma Manti Serie handleidingen "LbD4All" ("Leren door Ontwikkeling voor iedereen") AUTHENTICITEIT Door Kristina Henriksson, Päivi Mantere & Irma Manti Deze publicatie werd gefinancierd door de Europese Commissie.

Nadere informatie

Informatie voor instellingen:

Informatie voor instellingen: Informatie voor instellingen: Meer passende tijdsbesteding voor cliënten Invulling geven aan de zorgvraag het sociale netwerk onderhouden en uitbreiden Efficiënter werken voor persoonlijke begeleiders

Nadere informatie

Particulier autodelen = Kosten delen!

Particulier autodelen = Kosten delen! Particulier autodelen = Kosten delen! Enkele weetjes 88% van de stedelingen bezit een auto Een auto staat gemiddeld 23 u per dag stil (95% van de tijd) Gemiddeld budget voor mobiliteit per huishouden ca.

Nadere informatie

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België!

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! Omdat we het waard zijn Dankzij de Belgische bedrijven en hun werknemers bestaat onze economie. Dankzij

Nadere informatie

De recreatieve verblijfs- en dagtoerist in Brussel

De recreatieve verblijfs- en dagtoerist in Brussel Kunststedenonderzoek De recreatieve verblijfs- en dagtoerist in 17 oktober 2012 Onderzoek: samenwerking tussen Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse kunststeden regionale economie lokale economie centrumbeheer

Nadere informatie

Overzicht. Geplande activiteiten Reis. Praktisch Vragen. Vluchten Hostel Tarief Verzekering Reisdocumenten

Overzicht. Geplande activiteiten Reis. Praktisch Vragen. Vluchten Hostel Tarief Verzekering Reisdocumenten NEW YORK Overzicht Geplande activiteiten Reis Vluchten Hostel Tarief Verzekering Reisdocumenten Praktisch Vragen 2 Datum 31 januari 7 februari 3 New York & Manhattan Hostelling International Madison Square

Nadere informatie

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers!

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! BOOST VOOR REIZEN Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! OVER ONS: ONLINE REISBUREAU TOERISTISCHE INFORMATIE TOERISTISCHE AANBIEDINGEN TECHNOLOGIE BESTE BELGISCHE R.O.I.! Volledig

Nadere informatie

Internationale jeugduitwisseling INFORMATIE JAARUITWISSELING LONG TERM YOUTH EXCHANGE

Internationale jeugduitwisseling INFORMATIE JAARUITWISSELING LONG TERM YOUTH EXCHANGE INFORMATIE JAARUITWISSELING OF LONG TERM YOUTH EXCHANGE Rotary International is een netwerkorganisatie van plaatselijke serviceclubs Samen werken aan een betere samenleving staat hoog in het vaandel. Jeugduitwisseling

Nadere informatie

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1

Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1 Oefentoets 1 - Leesvaardigheid A1 Dit is een oefentoets Leesvaardigheid A1 voor het Basisexamen Inburgering. Bij het echte examen is de toets Leesvaardigheid digitaal je maakt de toets op de computer.

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Ongeëvenaarde wereldwijde service de klok rond

Ongeëvenaarde wereldwijde service de klok rond Ongeëvenaarde wereldwijde service de klok rond Welkom bij American Express: ontdek uw privileges. U bent nu Lid van American Express. Hierdoor beschikt u niet alleen over de Kaart die wereldwijd aanvaard

Nadere informatie

Hoe je kunt verkopen. Toolkit voor internationaal verkopen

Hoe je kunt verkopen. Toolkit voor internationaal verkopen Hoe je kunt verkopen Toolkit voor internationaal verkopen Bereik kopers overal ter wereld Met ebay, de grootste online handelsplaats ter wereld, kun je je zaken snel en efficiënt uitbreiden over de hele

Nadere informatie

Kenmerken en eisen Boertel

Kenmerken en eisen Boertel Kenmerken en eisen Boertel Boertel Pagina 1 Inhoud opgave 1. Voorpagina 2. Kenmerken en eisen Boertel 1. Kenmerk en eisen Boertel 2. Algemene eisen en kenmerken 3. Eisen en kenmerken accommodatie buiten

Nadere informatie

Social Media Valencia

Social Media Valencia TrainAway Spiegelstraat 38 B Bussum, Utrecht 1405 HX Telefoon: 085-0600310 E-mail: info@trainaway.nl Website: www.trainaway.nl Social Media Valencia 24 september 2014 OPLEIDINGSREIS Pagina 2 TrainAway

Nadere informatie

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond:

Van tevoren moet u een aantal zaken op gezondheidsgebied regelen voor uw hond: NORMBLADEN PVH (GIDSEN VOOR GOEDE PRAKTIJKEN) Toepassingsgebied: HONDEN Vakantieopvang Als u een of meerdere en heeft en u wilt met vakantie gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om iets voor de

Nadere informatie

Rotary International. Internationale jeugduitwisseling. Long Term Youth Exchange Program. Hartelijk welkom op het oriëntatieweekend

Rotary International. Internationale jeugduitwisseling. Long Term Youth Exchange Program. Hartelijk welkom op het oriëntatieweekend Internationale jeugduitwisseling Hartelijk welkom op het oriëntatieweekend Rotary International Long Term Youth Program Sabine Vergroesen Zondag 24 november 2013 orientatieweekend Internationale jeugduitwisseling

Nadere informatie

In afgelegen zones op het noordelijke of zuidelijke eiland, in functie van de behoeften en de weersomstandigheden.

In afgelegen zones op het noordelijke of zuidelijke eiland, in functie van de behoeften en de weersomstandigheden. Zet je in voor de bescherming van de natuur in Nieuw-Zeeland. Duur: 2-12 we(e)k(en) Vanaf: 663 Je kan vertrekken voor 2 tot 12 weken om een groepje van 6 tot 12 vrijwilligers van uiteenlopende nationaliteiten

Nadere informatie

Canada België Frankrijk Frans super-intensief bij CERAN (Volwassenen en proffesionals)

Canada België Frankrijk Frans super-intensief bij CERAN (Volwassenen en proffesionals) EASY LANGUAGES Volwassenen & Professionals Speciaal voor volwassenen en professionals bieden wij deze programma's aan die u in staat stellen om uw taalkennis van een vreemde taal op te frissen of te perfectioneren,

Nadere informatie

Rotary jaaruitwisseling. Ted Verdegaal Outboundcoördinator zuidelijk halfrond

Rotary jaaruitwisseling. Ted Verdegaal Outboundcoördinator zuidelijk halfrond Rotary jaaruitwisseling Ted Verdegaal Outboundcoördinator zuidelijk halfrond De verschillende jeugduitwisselingen Long Term Program 1. De intercontinentale Jaaruitwisseling Landelijke Organisatie Long

Nadere informatie

Online boekingen Zo zit dat! Heidi Vandenbussche Mermedia.be

Online boekingen Zo zit dat! Heidi Vandenbussche Mermedia.be Online boekingen Zo zit dat! Heidi Vandenbussche Mermedia.be Inhoud workshop 1. 2. 3. 4. 5. Eigen kanaal Google Facebook Booking tools Reviewsites Eigen website Klanten bekijken vaak ook site van logies

Nadere informatie

1. Algemene informatie over Pegase Airport Service

1. Algemene informatie over Pegase Airport Service 1. Algemene informatie over Pegase Airport Service 1.1 Wat is Pegase Airport Service? Pegase Airport Service is een dienst die exclusief wordt aangeboden bij geselecteerde pakketreizen (vlucht + hotel/cruise)

Nadere informatie

RENT Life RENT Fix RENT Flex

RENT Life RENT Fix RENT Flex > > Ethias, verzekeren is ons vak Ethias Verzekering is een groepering van vier onderlinge verzekeringsverenigingen. Dankzij deze juridische structuur moeten wij geen aandeelhouders vergoeden. Ook al sluit

Nadere informatie

Het is hier (g)een hotel!!!

Het is hier (g)een hotel!!! Het is hier (g)een hotel!!! Even voorstellen Jaap Funnekotter Directeur Hotelschool The Hague Performance Management BV Wie zijn we? Hotelschool Den Haag: een van de topopleidingsinstituten in de wereld

Nadere informatie

Reizen krijgt een nieuwe dimensie dankzij unieke app

Reizen krijgt een nieuwe dimensie dankzij unieke app Schiphol, April 2014 Reizen krijgt een nieuwe dimensie dankzij unieke app Hoge verwachtingen bij introductie Else Vanaf deze week kunnen reizigers de nieuwe reisapp Else wereldwijd downloaden. Else biedt

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

LUXEMBURG. landenfiche

LUXEMBURG. landenfiche landenfiche LUXEMBURG Wegwijzer Reisinfo i.s.m. Scouts en Gidsen Vlaanderen, FOS Open Scouting. Deze fiche werd samengesteld naar aanleiding van de Buitenlanddag 2007 21 oktober 2007 Portret Velen komen

Nadere informatie

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service

Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Betaalbaar, zelfstandig wonen met zorg én service Welkom in Ten Anker In Ten Anker bieden Vrijwaard en Woonzorg Nederland een nieuw woonconcept aan. Betaalbaar, zelfstandig wonen met de zekerheid van zorg

Nadere informatie

Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt. met behulp van Snoobi

Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt. met behulp van Snoobi Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt met behulp van Snoobi Het is, onder meer in de bouwwereld en voor architecten, moeilijk om nieuwe klanten te vinden en er is veel concurrentie. Ook zijn er vaak

Nadere informatie

Groot-Brittannië Ierland Verenigde Staten Malta Canada Australië en Oceanië Andere Bestemmingen

Groot-Brittannië Ierland Verenigde Staten Malta Canada Australië en Oceanië Andere Bestemmingen EASY LANGUAGES Studenten vanaf 16 jaar Efficiënte taalprogramma's in het buitenland voor studenten en jongeren vanaf 16 jaar. De programma's zijn geschikt voor alle niveaus in alle uithoeken van de wereld.

Nadere informatie

WEBSITE CREATIE TAFELTENNISCLUB SCHILDE VZW

WEBSITE CREATIE TAFELTENNISCLUB SCHILDE VZW Tafeltennisclub Schilde v.z.w. KVKT LIDN 1138 WEBSITE CREATIE TAFELTENNISCLUB SCHILDE VZW Auteur: Tafeltennisclub Schilde vzw Datum: 01/08/2009 Versie: 1 Versie beheer Versie Datum Reden 1 01/08/2009 Eerste

Nadere informatie

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam CV en motivatiebrief Hoe zorg je, dat je met jouw CV en brief wordt uitgenodigd voor een gesprek? Moeilijk te zeggen, want het aannemen van personeel is mensenwerk en iedereen kijkt anders naar dit soort

Nadere informatie

OSIRA GROEPSWONEN Wonen in de Wolbrantskerkweg

OSIRA GROEPSWONEN Wonen in de Wolbrantskerkweg OSIRA GROEPSWONEN Wonen in de Wolbrantskerkweg Professionele zorg in vier kleinschalige groepswoningen Wolbrantskerkweg Een huiselijke sfeer Midden in het gewone leven Een veilige plek voor mensen met

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

UW EVENT IN BACKSTAYBAR?

UW EVENT IN BACKSTAYBAR? UW EVENT IN BACKSTAYBAR? Backstaybar vond zijn thuis in de oude redactiekantoren van Dagblad Vooruit in Gent. Het monument werd herbestemd tot een hippe hostel met 108 bedden en een bruisende bar. Naast

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Logeren in Vlaanderen

Logeren in Vlaanderen Logeren in Vlaanderen WIE IS LOGEREN IN VLAANDEREN VZW? Logeren in Vlaanderen vzw is een samenwerking tussen de 5 Vlaamse Provincies en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1

Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Kijk op YouTube spreekvaardigheid A1 Oefenexamen Ad Appel Spreekvaardigheid A1 10 vragen serie A 1. Hoe vaak doet u boodschappen? 2. Wanneer bent u geboren? 3. Wat drinkt u het liefst? 4. Wat vindt u van

Nadere informatie

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma

Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma Taalreizen Amerika, Seattle Tacoma HIGHLIGHTS SEATTLE Talenschool op een universiteitscampus Volop buitensportmogelijkheden Excursiemogelijkheden naar Canada Welkom in Seattle, het thuis van de Space Needle,

Nadere informatie

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be In alle comfort thuis wonen CARE - voor mantelzorgers & zorgbehoevenden... die genieten van hun moment Bel 078 15 50 10 Surf www.citycareplus.be City Care Plus is een eigentijdse, onafhankelijke organisatie

Nadere informatie

DBAI. Beknopte handleiding. Wat is DBAI? Hoe kan u inloggen op DBAI?

DBAI. Beknopte handleiding. Wat is DBAI? Hoe kan u inloggen op DBAI? Beknopte handleiding Wat is DBAI? DBAI is een web based risk management tool die u online handels- en kredietinformatie levert. Via DBAI krijgt u een directe toegang tot s wereld grootste zakelijke database,

Nadere informatie

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf Klanten enquete Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, uw beoordelingen worden anoniem verwerkt. Met u antwoorden kunnen wij onze dienstverlening aan u nog verbeteren.

Nadere informatie

www.thaichilddevelopment.org Thai Child Development Foundation 10 jaar TCDF Thailand/Nederland

www.thaichilddevelopment.org Thai Child Development Foundation 10 jaar TCDF Thailand/Nederland www.thaichilddevelopment.org Thai Child Development Foundation 10 jaar TCDF Thailand/Nederland Projecten EDUCATIE Speciale School Studie beurzen CLC: activiteiten in het weekend voor lokale kinderen Workshops

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor reisagenten:

Gebruikershandleiding voor reisagenten: Gebruikershandleiding voor reisagenten: Wanneer je naar VuelandiaGlobal gaat via de Travel Navigator (www.b2b.vuelandia.nl), dan is je gebruikersnaam en wachtwoord bekend. Je logt dus automatisch in. Je

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Stages via IFMSA. Algemene introductie IFMSA Ontwikkelingsstages Klinische stages Onderzoeksstages Vragen

Stages via IFMSA. Algemene introductie IFMSA Ontwikkelingsstages Klinische stages Onderzoeksstages Vragen Op stage met IFMSA Stages via IFMSA Algemene introductie IFMSA Ontwikkelingsstages Klinische stages Onderzoeksstages Vragen Introductie IFMSA International Federation of Medical Student s Associations

Nadere informatie

Provinciale themadagen

Provinciale themadagen Provinciale themadagen Seniorenadviesraad Communicatie en netwerking Willy Wellens snvl.be 2014 1 Hoe kan ICT de vrijwilligerswerking ondersteunen? Wat zijn de noden en verwachtingen van vrijwilligers

Nadere informatie

Onderzoek. Stappenplan

Onderzoek. Stappenplan tudiekeuze Als het einde van het secundair onderwijs dichtbij komt, moet je een belangrijke keuze maken. Ga je verder studeren of zoek je een job? Beide keuzes kosten veel energie en hebben een redelijk

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Welkom Wilt u comfortabel herstellen van een medische ingreep? Vindt u het prettig om te revalideren

Nadere informatie

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS TrainAway Spiegelstraat 38 B Bussum, Utrecht 1405 HX Telefoon: 085-0600310 E-mail: info@trainaway.nl Website: www.trainaway.nl Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Nadere informatie

Hoe werkt Hot2u.nl? Waarom betalen voor de lidmaatschap? Omschrijving van het registratieproces.

Hoe werkt Hot2u.nl? Waarom betalen voor de lidmaatschap? Omschrijving van het registratieproces. Hoe werkt Hot2u.nl? Speciaal voor de bezoekers die nog geen lid zijn gaan wij uitleggen hoe de voor- en achterkant van de website eruit ziet en komt te zien na registratie en betaling. Hot2u.nl is de Erotische

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Frans leren in Brussel. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Frans leren in Brussel. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Frans leren in Brussel Waarom dit programma? Vanaf 18 jaar Intensieve cursus in kleine groepen: maximaal 8 studenten Privécursus Accent op de spreekvaardigheid Levendige en dynamische hoofdstad

Nadere informatie

in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht.

in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht. Droomcottage in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht. Ze vond het in de Lepelaarsgang en bouwde het om tot

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Samenwerken met DELFT

Samenwerken met DELFT Samenwerken met DELFT AEGEE AEGEE AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l Europe / European Students Forum) is gesticht in 1985 in Parijs, Frankrijk met idee van een verenigd Europa.

Nadere informatie

Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur

Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur Whitepaper 'De moderne inhuurmarkt' Naar aanleiding van Staying Connected. Opdrachtgever en Opdrachtnemer ontmoeten elkaar op het gebied van flexibele inhuur Netwerkbijeenkomst van Het NIC Staffing gehouden

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Reismarkt 2015: Vlaanderens alternatieve reisbeurs 30 ste editie. www.reismarkt-brugge.be. Persdossier

Reismarkt 2015: Vlaanderens alternatieve reisbeurs 30 ste editie. www.reismarkt-brugge.be. Persdossier Reismarkt 2015: Vlaanderens alternatieve reisbeurs 30 ste editie www.reismarkt-brugge.be Persdossier Inleiding en bijzonderheden p 2 Praktische informatie p 3 Programma p 4 Voor pers en media p 5 1 Inleiding

Nadere informatie

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen.

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen. EASY LANGUAGES Verblijf bij een privéleraar - Totale onderdompeling U wilt graag een taalprogramma volgen en een verbluffend resultaat behalen? Een verblijf bij een privé leraar is ideaal om binnen een

Nadere informatie

Een huurwoning zoeken. buitengewoon. Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past?

Een huurwoning zoeken. buitengewoon. Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past? Een huurwoning zoeken buitengewoon Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past? Inhoudsopgave Een passende woning zonder poespas Een passende woning zonder poespas 3 1. Inschrijven 4 2. Een woning

Nadere informatie

Privé-taallessen bij de leraar - Dublin

Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Je volgt geen taallessen in een talenschool maar bij de leraar thuis zoals de naam al doet vermoeden! : 1-8 we(e)k(en) Vanaf: 1332 1269 Privé-taallessen bij de leraar

Nadere informatie

BEMIDDELINGSVOORWAARDEN

BEMIDDELINGSVOORWAARDEN BEMIDDELINGSVOORWAARDEN Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Villagrande: het boekingskantoor dat bemiddelt bij de totstandkoming van de overeenkomst tot huur tussen de huurder en de accommodatieverschaffer;

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham garage car exchange / use of car study

studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham garage car exchange / use of car study Madness 1 Home swap Flash info read Bekijk de website en lees de tekst. Wat is het Nederlandse woord voor home swap? studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham

Nadere informatie

Taalreizen Italië, Florence

Taalreizen Italië, Florence Taalreizen Italië, Florence HIGHLIGHTS Florence: typische studentenstad Genieten van het moois en lekkers wat Toscane te bieden heeft Taalschool in het centrum van de stad nabij Centraal Station FLORENCE

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown HIGHLIGHTS Mekka voor adrenalinezoekers en backpackers Lord of the Rings QUEENSTOWN De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

aanmelden zoekmachines 7,13 acne 6,38 actuele hypotheek rente 10,43 administratie mkb 5,11 adsense 9,02 adsense help 8,68 adsense referrals 11,61

aanmelden zoekmachines 7,13 acne 6,38 actuele hypotheek rente 10,43 administratie mkb 5,11 adsense 9,02 adsense help 8,68 adsense referrals 11,61 aanmelden zoekmachines 7,13 acne 6,38 actuele hypotheek rente 10,43 administratie mkb 5,11 adsense 9,02 adsense help 8,68 adsense referrals 11,61 advertentie maken 7,74 advertentie programma 7,09 advertentie

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

I n f o r m a t i e 2 0 1 4

I n f o r m a t i e 2 0 1 4 I n f o r m a t i e 2 0 1 4 Kärnten - Recommended in Lonely Planet Best in Travel 2013. onze openingstijden: 16.03. tot 16.11.2014 Schwimmbad Camping Mössler & Seecamping Mössler P r i j s l i j s t Staanplaatstarieven

Nadere informatie

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen.

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen. De reiziger heeft rechten en plichten. De nationale wetgever en de Europese wetgever hebben bepalingen ter bescherming van de consument ingesteld, of u nu een beroep heeft gedaan op de diensten van een

Nadere informatie

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 Zomer 2013 Zon- THALYS.COM Naar het zuiden van Frankrijk vanuit België bestemmingen VAN HARTE WELKOM 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 THALYS ZON Bestemmingen & Dienstregeling Zin in

Nadere informatie

Bescherming van wilde dieren / Olifanten

Bescherming van wilde dieren / Olifanten Bescherming van wilde dieren / Olifanten Neem deel aan een project voor het beschermen van olifanten. Duur: 2-12 we(e)k(en) Vanaf: 1441 Bescherming van wilde dieren / Olifanten Het project speelt zich

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015

Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Wie is de Vlaamse toerist? Zeeuwse ondernemers in Gent, 21 april 2015 Belang van de Belgische markt Reisverkeer vanuit België naar Nederland Vakanties (4n+) (2012): 328.000 Korte vakanties (1-3n) (2012):

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau

Herstellen op viersterrenniveau sinds 1901 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 zorghotel locatie Maasstad (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé

Nadere informatie

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk Camping en Gîte de L ongline Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk 2009 Camping & Gite de L ongline De vernieuwde site is online, Wij vieren dat we 1 jaar geleden de deuren openden. We willen onze

Nadere informatie

Als KBC er kan je bij Omnia Travel (100 % dochtermaatschapij van KBC) genieten van diverse kortingen

Als KBC er kan je bij Omnia Travel (100 % dochtermaatschapij van KBC) genieten van diverse kortingen Omnia Travel Als KBC er kan je bij Omnia Travel (100 % dochtermaatschapij van KBC) genieten van diverse kortingen 3 % korting voor boekingen via een Omnia Travel-kantoor. tot 6 % korting Als je je op de

Nadere informatie

Adoptie Stap voor stap

Adoptie Stap voor stap Adoptie Stap voor stap Heb je interesse om een kindje te adopteren? Het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) maakt je graag wegwijs in de verschillende adoptieprocedures. Adoptiekinderen kunnen zowel weeskinderen

Nadere informatie

Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt. met behulp van Snoobi

Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt. met behulp van Snoobi Hoe KENK Architecten nieuwe klanten vindt met behulp van Snoobi Het is, onder meer in de bouwwereld en voor architecten, moeilijk om nieuwe klanten te vinden en er is veel concurrentie. Ook zijn er vaak

Nadere informatie